Taʻeleʻele taumalulu ma le maʻisuka

O le ulu o le matagaluega a le Bryansk Territorial Center for Medicine Disaster, o se tagata na te faʻaaogaina mea fou a Alexey Gvozdev na ia tuuina atu fautuaga i tagata o Bryansk ma le itulagi o le a mananao e o ifo i totonu o le aisa i Epiphany. O se faatalanoaga ma se fomaʻi ua lomia i luga o le upega tafaʻilagi a le matagaluega o le soifua maloloina faʻaitulagi.

- Alexey Gennadievich, taʻu mai ia te aʻu, o le a le matutua o tagatanuu e le fautuaina e ulu i totonu o le lua?

- Aua le faʻafeiloaʻi tamaiti o le aoga faataitai i vai o le aisa, aemaise lava pepe e oo i le 3 tausaga le matua: latou te le atoatoa le faiga o le vevela, e mafai ona oo atu ai i le maalili ma faamai pipisi: pneumonia, maningitis. O tamaiti matutua e mafai ona aau i totonu o le lua pe afai o matua e masani ona taitaia faʻataʻitaʻiga ma latou, ma e masani i latou i le maualalo o le vevela.

E le fautuaina e aau i totonu o le lua o tagata matutua ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E pei ona faaalia i le faatinoga, mo le tele o tagata i le 60 tausaga ua i ai le tele o faʻamaʻi lea o suiga faafuaseʻi i tulaga o le tau ma fesuiaiga o le vevela ua avea ma se tulaga lamatia matautia. O a mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le matua.

• O a faʻamaʻi (faʻalēlūlū ma miti) e lamatia ai le alu i totonu o vai aisa?

- E lelei tele le mumusu e taʻele i tagata o loʻo iai faʻamaʻi o le cardiovascular system (o le maualuga o le maualuga o le toto, cardiac arrhythmia), i le talafaasolopito lea o loʻo i ai ni faʻafitauli matuia poʻo le le tumau o le vaʻaia o le cerebral, le faʻaleagaina o le myocardial.

E le fautuaina e aau i totonu o le lua i le thyrotoxicosis, glaucoma, maʻisuka ma, aemaise lava, polyneuropathy o le maʻisuka - o se tulaga e lagona ai le lagona o le tino, le toto ma le innervation o vae, o lima ua le mautonu.

E i ai faʻamaoniga mo tagata e maua i faʻamaʻi o le faʻaleleia o le tino: i alii - prostatitis, prostate adenoma, i fafine - faʻamaʻi pipisi o vaega faʻapitoa.

O le taʻalo i vai aisa e lamatia tele mo faʻamaʻi faʻamaʻi o le pulmonary system (emphysema, bronchial asthma), o se uiga o maʻi mumusu mumusu (bronchitis, pneumonia).

I tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le tino (epilepsy, mo se faʻataʻitaʻiga), o le faʻamaʻeleina i le vai malulu e mafai ona osofaʻi ai. O tagata ei ai maʻi faʻaletonu e le fautuaina mo le aau, pei o loʻo lamatia i latou i le malelemo e oʻo lava i le taimi vevela ona o le mea moni e le mafai ona latou iloiloina lelei le tulaga.

O le taele i le vai malulu e mafai ona mafua ai le vevela o maʻi paʻu - eczema, psoriasis, ma isi.

O le lisi o tapulaa e faʻaauau. E tatau ona manatuaina o le alu i totonu o le vai aisa e tatau ona saunia e tagata soifua maloloina, e fautuaina e faʻafesoʻotai muamua le fomaʻi.

• O le a le mea e le mafai ona faia ina ia aua neʻi avea le aau i le aisa ma avea ma se "mala" mo se tagata?

- E matua faasaina le inuina o le ava ao le i aau "mo le mafanafana." I le inuina o le ava malosi, e faateleina ia vaa, o le mea lea, o le siitia o le vevela ma le lamatia o le maalili ma le faateleina o le malulu. O le mafiafia o le toto toto pe a faatofu i le vai malulu e mafai ona oo atu ai i le oso o le fatu ma le vevesi tele o le gaioiga o le cerebral (o le stroke ma le cerebral infarction).

O le vaituloto ua leva ona fai ma sui o se sone o le faateleina o tulaga lamatia, ma le isi, i le taumalulu, pe a malulu ma maseesee. E le mafai ona e ulu atu i le vai i se vaega o le sili atu ma le toatolu tagata, feosofi i totonu o le lua i lalo, ma oso saʻo mai le aisa. E le faatagaina tamaiti e aau e aunoa ma le vaavaaiga a matua.

• O a isi fautuaga o le a fesoasoani e saunia lelei mo le aau, ina ia latou le maua ai ni aʻafiaga o le soifua maloloina?

- E oʻo lava i se tagata soifua maloloina e manaʻomia ona mulimuli i nisi tulafono. Ae e te leʻi togi i totonu o le lua, e tatau ona e faia se taʻaloga masani. E le gata i lea, e fautuaina e fai aʻoe i ai lava i lavalava: taʻavale i le nofoaga, faʻagasolo lima ma vae, sikuea.

Seia oʻo i le taimi e ulu ai se tagata i le vai, e manaʻomia ona e tu i luga o se mafanafana mafanafana (pe i totonu o seevae, totini).

Aua e te nofo i le vai poo le malulu mo se taimi umi e aunoa ma ni lavalava, pueina ata, e pei ona masani ai i le va o tagata talavou, "selfies" - o lenei mea e mafai ona oo atu ai i le umi o le vasospasm, o le siʻitia o le tino. Tumau i le vai e le sili atu i le 60 sekone.

A maeʻa le faʻasalaga, e tatau ona fufulu faʻamago i se solo, fai laei, fautuaina e inuina se mea inu vevela, ma pe afai e mafai, alu i totonu o le vevela: taavale, potu.

• Pe i ai ea ni taimi lelei o le paʻu i le vai aisa?

- O aga masani o le ulu atu i totonu o le lua e toe foi i aso anamua. O o matou augatuaa na tietie i se vai a Rusia, ona latou faia loa lea i latou i le vai malulu, oso i totonu o le kiona, ma ulu atu i totonu o se aisa. I tulaga o aʻoaʻoga faʻapitoa, o lenei mea e maua ai lona lelei: muamua o loʻo i ai se vaʻaia o vaa, ona latou faʻalauteleina - o lea, o le toto totoʻa i totoga o le tino, paʻu, lima e faʻaleleia. Faʻatasi ai ma se auala talafeagai ma i ni tulaga faʻapitoa, o lenei mea e aumaia ai lagona lelei ma aʻoaʻoina le tino.

I tulaga o le faʻamaʻaʻaina, o le tasi le taele i le Papatisoga o le a le aumaia ai le mea e manaʻomia. O le faagasologa faigata e umi, ma o loʻo latou faia i le gasologa o le tausaga.

Ou te faamamafa atu o le faamalosia o puipuiga a le tino e tatau ona saʻo saʻo. E masani ona savali i le ea fou i soo se tau, savali solo, o le puleaina o le galuega ma le malologa, meaʻai talafeagai, gaioiga faʻamalosi, paʻu ma le inu i le vai malulu - e tatau ona avea ma vaega taua o le olaga. Ma o sina taimi puupuu i le maualalo o le vai vevela o le a le aumaia ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

• O a nofoaga na atofaina mo le taele i Bryanka o le a laveaʻiina ai le aufaigaluega ma le au taʻavale i le tiute?

- O le tulafono pito i sili ona taua o le taele i na o nofoaga faapitoa ua atofaina mo lenei, pe afai o loʻo i ai ni tagata tomai faapitoa, ua saunia i soo se taimi e fesoasoani muamua, e ave i le falemaʻi pe a manaʻomia.

I le 2018, o le taʻaloga faʻatulagaina i le itulagi o le a faia i 68 nofoaga, e aofia ai le 23 vai vaʻaia, lea o le a asia e le tusa ma le 15 afe tagata. I le taimi o le mulumuluga o le papatisoga, o le Ofisa Sili o le Matagaluega a Faalavelave Tutupu Faafuasei i le Bryansk Region, vaega laiti, ma falemai o le itulagi o le a mataala lelei.

I nofoaga o le mulumuluina o tagata i le po o Ianuari 18-19, o le au taʻavale a le au taʻavale ma le aufaigaluega a le Setete Inspectorate mo Vaavaʻa Laiti (GIMS), fale afi ma laveai laveaʻi, o le au faigaluega volenitia o le a galulue.

GIMS tagata faigaluega faʻamautinoa le saogalemu o le vai - latou te tipiina le aisa, faʻapipiʻi se puipui e puipui ai tagata mai le paʻu, faʻapipiʻi paʻu paʻu i le auala i le vai papatisoga e aloese ai mai ni manuʻa, ma ia mautinoa e leai se motu o tagata i totonu o le lua.

O nofoaga e tolu o le aau tele o le a faatulagaina i luga o le teritori o Bryansk: o le Vaitafe o Desna i tafatafa o le nofoaafi o Bryansk-I, Lake Mutnoye, Vaituloto Beloberezhskoye. O nei nofoaga o le a faʻapipiʻiina i potu vevela mo le suiina o lavalava (faleie), faʻapea foʻi ma masini moli; faʻaopoopo, lua umukuka faʻatasi ma le lauti vevela o le a faatulagaina i nofoaga muamua e lua o le mulumulu tele mo le faʻamafanafanaina o tagatanuu.

- O ou manaʻoga i tagata o le eria o Bryansk i le afiafi o le aso malolo Orthodox.

- I le afiafi o se aso malolo a Orthodox, ou te manaʻo e faʻamalosia tagata o le eria o Bryansk ina ia maua e le Epiphany le taele o le fiafia mo le agaga ma faamanuiaga mo le tino.

O le a le aoga o le taele i le taumalulu ma le maʻisuka?

I le i ai o le maʻisuka, o le talafeagai o le taualumaga e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi ina ia mafai ona e le aʻafia ai taunuuga le lelei.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le maualalo o le vevela o le vai e mafai ai e vaa vaʻaia konekarate, ma pe a uma le mafanafana, e malolo ai. E faʻaleleia ai le toto, lea e taua tele mo tagata maʻisuka, e masani ona mafatia i vaevaega vaivai. Faatasi ai ma le taʻele masani i le taumalulu, o le tino e aofia ai ona punaoa natia, lea e mafai ona faateleina le maualuga o le taua ma le gaioiga, faʻaleleia le puipuiga ma faʻafefeteina uma faʻalavelave faʻalotoifale ma le okesene. Pe a faatofuina i vai o le aisa, e tupu le popole ma, o se taunuuga, o le kulukosecocorticoids, meaola o le hormonal biologically active, ua faasaʻolotoina i totonu o le toto. Afai e maualuga atu le maualuga i le tino, o le maualuga o le suka o le suka o le a faateleina, o le mea lea, o le taele i le taumalulu ma le maʻisuka e tatau ona oʻo mai ma le faʻaeteete tele.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O le taʻele o le taumalulu ua faʻasalaina i tagata e maua i faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻi o le maʻi, gasegase maualuga, afaina o le genitourinary system, faʻafitauli vaivai o le cardiovascular, ma le faʻalavelave cerebrovascular. O le le fiafia i le vai aisa e mafai ona oʻo atu ai i le adnexitis, prostatitis, afaina o le tino, afia o le gutu, cystitis, pyelonephritis ma faafitauli o le hormones. O le sese o le taele i le taumalulu e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le ate, prostate ma le susu. O se tino e leʻi saunia e faʻafeiloaʻi i le ogaoga o vascular and muscle spasm, urticaria malulu, le atoatoa ma le leai o se fanau.

O le a le mea e fai mo le taimi muamua?

Ina ia sauniuni mo le taumalulu, e tatau ona amata le faʻamaʻaloga i se vaʻaiga vaʻaia lelei, sosoo ai ma le faʻamamaina o le tino ma le solo taele e faʻaleleia ai le toto. I le taumalulu, e mafai ona e alu i fafo i laei moli - o se savaliga e le tatau ona sili atu i le 1-2 minute e aloese ai mai le maalili. Ona mafai lea ona e alu i se pisi puupuu i totonu o se vai taele poo vai malulu.

O le muamua aau i totonu o le vaituloto e fautuaina ina ia faʻatino i le +5 ºC ma luga atu, faʻafefea i le vai mo 2-3 sekone. A maeʻaeʻa mulimuli ane, o lenei taimi e faʻapupulaina i le 25 sekone, ae mafai ona e nofo i le vai aisa e tusa lava pe a mavae le tausaga o le taumalulu mo le sili atu ma le 1-2 minute. E tatau ona faʻaauau le faʻamalosia 3 taimi i le vaiaso, ina ia maua ai e le tino le taimi e toe faʻaleleia ai ana punaoa na faʻaaluina i le vevelaina o le tino.

Tulafono faavae

O le taele o le taumalulu ua manatu o se ituaiga ogaoga o le toe faʻaleleia, o lea e tatau ai ona e faʻapipiʻi ma le atamai i lenei faiga ma le malamalama i tulafono faavae. E taua tele lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka, lea e manaʻomia ai se auala faʻaeteete i soo se faiga faʻamalolo. Mo le faʻamalosi e faia e aunoa ma le tele o mea, e fautuaina e manatua:

  1. Aʻo leʻi faʻauʻuina i le vai aisa (ma a maeʻaeʻa) e matua faasaina le inuina o le ava malosi, lea e taofia ai le puipuiga a le tino ma mafai ona mafua ai le malosi tele o le mamafa.
  2. O le faatofu i le vai aisa e faasaina i taimi o le vevela, aso taua ma faʻamaʻi pipisi.
  3. Aʻo leʻi faʻatofuina i totonu o se vaituloto, e tatau lava ona e ataina pe faia ni gaioiga faʻaletino ina ia mafai ai ona mafanafana.
  4. I le vai malulu e mafai ona e alu lemu i luga o ou tauau - o le vai ma le suavai atoa e matua le fautuaina.
  5. A maeʻa ona alu ese mai le vai, e tatau ona toe faʻafoʻi ma toe faʻamafanafanaina le tino ina ia faʻamafanafana le tino.

Talosaga i le taele o le taumalulu e fesoasoani e faʻaitiitia le insulin ma faʻalauteleina le soifua maloloina i le maʻisuka. Ae ina ia maua le tele o lenei mea faigata, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i tulafono ma ia manatua le manaʻomia mo se auala e tasi. A leai, o le faʻamaʻaʻaina e mafai ona afaina ai, faʻateleina ai faʻamaʻi faʻamaʻi masani.

E aoga le taele mo le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma se tulaga mautu o le maʻisuka, e fautuaina ai e le endocrinologists o latou gasegase eseese gaioiga faaletino: agaʻi i Nordic, savali masani, vaʻaia lelei, uila afi, faʻamalama.

O le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e taʻitaʻia ai le faʻaleleia lelei o le soifua maloloina o le maʻisuka maʻi. Le maualuga o le suāuʻu e masani ai, o le fualaau o vailaʻau faʻaaogaina ua faʻaititia, ua faʻaleleia le puipuiga.

O gaioiga eseese e sili ona aoga mo i latou e mamafa tele.

Ina ia mafai ona aoga vasega vasega faaletino, e tatau ona e filifilia le taaloga e fetaui ma oe nai lo isi. E le manaʻomia le auai i le malosi o toleniga i totonu o se kalapu taʻaloga pe afai e latalata i le aau i le vaitaele.

O a aoga o togafitiga vai mo le maʻisuka?

Afai e te fiasili, ona taele ma le maʻisuka o le a avea ma se tasi o filifiliga silisili mo le gaioiga faaletino. I totonu o le vai, o le mamafa o le sooga e faʻaitiitia, ao isi paʻu e alu ese atu e pei lava o le taimi e faʻaleleia ai pe faʻamalosi ai aʻoaʻoga.

Vasega i totonu o le vaitaʻele poʻo le vai tatala foi e faʻamalosi ai le cardiovascular system ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu. Mo i latou e maua i le maʻisuka o loʻo i ai faafitauli i le maskloskeletal system, o le vaitaele o se mea sili lea.

I le taimi o gaioiga eseese i luga o le vai, toetoe lava o maso uma o lou tino o loʻo galue. O le mea lea, o vai e faʻaaogaina togafitiga e mafai ona sili atu ona paleni nai lo, mo se faataitaiga, savali masani.

Faatasi ai ma le malosi o le musika, o le kulūkose ua faʻaleleia. O tagata faapitoa i le matātā o le endocrinology o loʻo maitauina se faʻaitiitia o le faʻaititia o le inisalini, e tusa lava pe na o le 2-3 itula i le vaiaso e auai ai le tagata maʻi ile vai.

Vaʻaia o maʻi suka faʻaauau le taʻavale toto. E maua e sela o le tino le sili atu o le okesene, faʻaleleia le fesuiaiga o gas, ona o nei tagata suka suka e leʻi faʻaaogaina le masani leaga o le ulaula tapaa, ua faʻamamaina mama mai le siaki.

O vailaʻau vai e faʻamalosi ai le tino puipuia o le tino, fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gasegase. O le tino i le taimi o ia gaioiga e leiloa le tele o le va o le tagata.

O gaosiga o le gasegase e le tumau foi e aunoa ma le gauai. O le manava manava ma le musika i le taimi o le aau o loʻo i ai se faʻalogia o maso i tino o le manava, lea e faʻaleleia ai le galala.

E taua le maitauina o le taʻele ma le maʻisuka o le pito sili lea ona leaga o taaloga uma. O le mea moni, o se tagata e lagolagoina ma siosiomia e le vai mai itu uma, lea o le a fesoasoani i le tufatufaina atu o le avega ma le manava faalenatura o le tino.

Contraindications mo le aau faatasi ma le maʻisuka.

E ui i mea uma le manuia o le vai popo o loʻo i ai foʻi faʻasolega mo le faʻaaogaina o lenei ituaiga o gaioiga o le physiotherapy. O le mea lea, ao leʻi faʻatau se saofaga i le vaitaele, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi ma pasi suega fautuaina.

Vasega i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga poto masani e fautuaina:

- I le iai o ni faʻafitauli matuia e aafia ai le cardiovascular system.

- Afai e iai sau fomaʻi, e tatau ona e manatuaina o le vai faʻafefe o loʻo i totonu o le vaitaele e ono mafua ai se osofaiga a le maʻesuka.

- Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o faʻalavelave lavelave eseese e aliali i luga o le paʻu. Afai o le vai i totonu o le vaitaʻele e te filifilia e faʻamaʻiina i le pisuka, ona lelei ai lea ona e mauaina mo oe lava se vai e faʻaaogaina auala talafeagai mo lou soifua maloloina e vaʻaia le vai.

- Afai e tele taimi e te maʻi ai i le malulu, e tatau ona e faʻaeteete pe a faʻaaogā i luga o le vai, aua le soona inu. E manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela o le vai nai lo 23-25 ​​tikeri.

O isi mea taua e tatau ona iloa e faapea, o le maʻisuka totogi, o le ituaiga 2 o le aau e na o le aoga lava.

Sauniuniga saogalemu.

Aʻo galue i le vai avanoa, e le fautuaina e faimalaga mamao mai le talafatai pe auai i nofoaga e leai ni nofoaga. I taimi o vasega i le vaitaʻele, e talafeagai le faia o faʻataʻitaʻiga lata ane i le itu.
O le filifiliga lelei o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga poto masani o loʻo iloa e uiga i lau faʻamaʻi ma o le a mafai ona fesoasoani pe a tupu se mea.

E pei o isi taʻaloga, vai vailaʻau manaomia le faateleina o le alualu i luma. Afai e te tuʻuina atu se avega mamafa mai aso muamua o vasega, o le a mafai ona oʻo atu i le sili atu ma le leai o se fiafia.
Taunuʻuga e pei o le hypoglycemia - o le faʻaitiitia o le toto toto, vave le fatu fatu, toto maualuga pe, i se isi itu, o le toso malosi o le toto maualuga e foliga mai.

Aʻo leʻi faia vasega i luga o le vai e le tatau ona 'aiina. E sili atu ona lelei le taumafa i le tasi itula ao le i amataina le vasega. O lenei fautuaga e le faʻaaoga i meaai mama, o le mafuaʻaga o le toe faʻafoʻiina o le glycemia i le masani.

Aʻo leʻi amata vasega, e tatau ona e faʻaaoga se glucometer ma fua le maualuga o suka. Afai e maualuga lenei faailoga, e fautuaina e lafoaʻi vasega. I le tulaga e laʻititi le maualuga o le suka, e tatau ona e 'ai se mea ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻi i le masani.

E tatau ona iai au vailaʻau e te faʻaaogaina. O le taulimaina o le maʻisuka o le a le afaina. O tagata o loʻo siomia oe e tatau ona e iloa lau faʻamaʻi.

Mai mea taumafa, e fautuaina e faia se meaai masani mai meaʻai ma inu mea - lanu lanumeamata poʻo vai masani mama. E ese lava, e taua le taʻua o oloa o le a fesoasoani e taofi le osofaʻiga o le hypoglycemia pe'ā tupu se mea faʻapenei. I lenei tulaga, ia saunia 2-3 fasi suka poʻo le lole, se tamai fagu suamalie po o se sua o fualaau suamalie. O le a faia le pi ma le vine.

O le ulufale atu i le vai e fautuaina lelei. O le vai vevela o loʻo i lalo o le vevela o le tino Faʻatasi ai ma le faʻamaʻelega loloto i le vai, e ono tupu ai le faaletonu o le fatu, lea e mafua mai i le puʻeina o le cardiac.

O le matauina o nei tulafono faigofie e faigofie tele ma aoga.

O le a le mea e tuʻuina atu ai vai mo le maʻisuka? O aoga o le hydrotherapy

O le vailaʻau o le maʻisuka ua malamalama o se faʻalavelave o togafitiga faafomaʻi, o le mafuaʻaga o le toe faʻaleleia, puipuiga, togafitiga o le faʻamaʻi ma ona taunuuga. O nei mea e aofia ai le faʻaaogaina o le vai i le faʻaaogaina o vai, faʻaaogaina, taʻele ma le taʻele.

O le faʻaleleia o le vai i totonu, lea o loʻo faʻamamaina ai le vai inu mama i le foliga o se tagata faʻamaʻi ese, e matua lauiloa lava.

Afai ei ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o le hydrotherapy sili atu, e fautuaina e fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka i nofoaga o balnéological: Berezovsky vai o minerale, Essentuki, Borjomi, Truskavets, Pyatigorsk.

E le gata i lea, o le faʻaleleia o togafitiga i totonu ma fafo e lelei ona faʻatinoina i le faʻavae o falemaʻi ma falemaʻi.

O le vailaʻau vai mo le maʻisuka o se tasi o vaega o le togafitiga o le physiotherapy (toe iloilo isi metotia). O le vai e faʻaaogaina ai le tele o aʻafiaga o le gasegase ma le neurotic.

E ui i lea, e taua le manatuaina e tusa lava pe lelei uiga lelei o le hydrotherapy, o le faʻasalaga e faʻamalosia ai le mamafa o le tino. O le mea lea, e tatau ona faia i taimi uma le togafitiga i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa ma le mataituina o le tulaga o le maʻi.

Ituaiga o le hydrotherapy

Ole togafitiga ole vai e ese mai isi togafitiga ile faigofie ile gafatia. O le vailaʻau vai o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faia i le faiga o ia taualumaga:

  • Faʻaofuofu - o le aano o lenei ituaiga o hydrotherapy o le aʻafiaga i luga o le tino o vaʻa vai i se vevela ua tuʻuina atu ma i lalo o le malosi. O loʻo i ai: fagu vai, timu, vaʻa, pefu, Scottish, taʻavale a Charcot *, faʻatupulaia, ma isi.
  • Faletaʻele, Jacuzzi. E mafai ona latou faʻailoa se faletaele faʻatasi pe a faʻatofuina uma le tino o le tagata maʻi i le vai, seʻi vagana le ulu, poʻo le bath baths, lea e na o le tasi le vaega o le tino (vae, pelvis, lima, ma isi) o loʻo faatofuina i le taele ma se faʻapitoa (vevela, vibration).
  • Balneotherapy - togafitiga vai.
  • Hydrokinesitherapy - faʻamalositino i vai, aau.
  • Suavai faʻamalolo. Pusa o le hydrotherapy ma le eleele i le vevela o le 37 0 -42 0 C.
  • O le sasaa ma le nutimomoia o ni faiga faʻaosooso ma faʻamalosi, o lona uiga o se aafiaga puupuu i le paʻu ma le tino ma le maualalo o le vevela.
  • O pate ma saunas e maua ai se togafitiga faʻapitoa e ala i le faia i le tino i le vevela vevela.

Faʻatinoga o gaioiga

O le metabolism ma le vevela i totonu o le tino e fesoʻotaʻi vavalalata, ma o laasaga e lua e faʻalagolago i le tino atuatuvale, e pulea e le cerebral cortex ma nofoaga autu. O le faʻaleleia o taualumaga e faʻamalosia uma ai le faʻavaeina ma le pala o sela ma masini i totonu o le tino, faʻamaonia le ala o nei faiga.

O le tuʻuina atu i le vai malulu e mafua ai le faʻavavevave o le metabolism, peitaʻi, o lenei aafiaga e le tumau umi ma taofi pe a maeʻa le vasega. E le gata i lea, o le faia soo o le taualumaga, e pulea e le tino le faʻaaogaina ma e le maua ai se gaioiga malosi e pei o taimi muamua o le faʻamalosia o le hydrotherapy.

O taunuʻuga lelei o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleleia o le hydrotherapy e faʻamatalaina i ni manatu se tele:

  • O le faʻamalosiina o metabolic processes e faʻateleina ai le manaoga o le tagata maʻi.
  • Le faʻafouina o le tonic o le hydrotherapy mo le maʻisuka.
  • Faʻaleleia o lagona e toe faʻafouina ai le tulaga o le metabolism.

O le faʻamalosia o le vai ma le vai mafanafana, faʻaaogaina i le masani masani o le maʻisuka, e leai se aafiaga malosi i le metabolism.

Afai o loʻo faia faʻataʻitaʻiga i le maualuga o le vevela e mafua ai le manava, e faʻapipiʻiina ai foʻi metabolic processes.

Contraindications

O le faʻamalosia o le vai, tusa lava pe faigofie, e mafai ona i ai se faʻafitauli o le soifua maloloina.

O le faʻaaogaina o le hydrotherapy mo le maʻisuka e le fautuaina pe afai o le tagata maʻi e:

  • Faʻafitauli o le matelaina o maliu ma le gasegase.
  • Maualuga i le laasaga 3-B.
  • O le angina pectoris ogaoga - sili atu i le faʻamaʻi.
  • Faʻailogaina o le alafua i luga o le taimi 1-B.
  • O faʻamaʻi inflammatory i le gasologa laititi.
  • Faʻasologa faʻasolosolo taimi.

E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o loʻo solia i taualumaga faʻapitoa, e aofia ai: Charcot's souls *, "Scottish", masini faʻaleleia.

* Sharko - o se vai malulu i le foliga o se vaitafe matafe o le vai ua taitaia i le tino o le tagata i lalo o le mamafa.

Faamatalaga lata mai

Sa ou tilotilo E MAFAI ONA TALI MO BAPTISM DIABETES. FUA! O le taʻaloga e lamatia foʻi mo tagata e maua i le maʻisuka. . E le fautuaina e fomaʻi le ulu atu i totonu o le lua i le Papatisoga (ma e moni pe a malulu). Papatisoga 2018 i Ryazan - o fea e mafai ai ona ou aau i le aisa?

Palolo pe leai foi?

Tatalo i totonu o le aisa ua faapaiaina i le Papatisoga, e tusa ai ma le manatu. 2. O le maʻi suka:
ammonia faʻasalalau faʻalautele maualuga le maualuga o le suka. . I totonu o le malo, o le a mafai ona oso i totonu o le pu i 43 masini sauniuni.
SUGAR DIABETES. 749 faʻasili = 5 =. Ianuari 10, 2013.19:
31. E mafai e tagata maʻisuka ona aau i totonu o le lua i frofo o Epiphany?

3 faamatalaga. thyme7959. Ianuari 10, 2013.
Soo se tasi e matua talisapaia le setete o lo latou soifua maloloina e mafai ona sasaa se pakete vai i le Papatisoga i le fale. E mafai ona e togi mo le papatisoga faʻatasi ma le maʻisuka - e leai ni faʻafitauli sili atu!

. O lenei "masini fualaau faisua" e maualalo ai le toto, puipuia le ate, e puipuia ai pupuni toto ma le maʻisuka.
O ai e le fautuaina ni fomaʻi e oso i totonu o le lua ile Papatisoga?

. Na filifili Amic.ru ia iloa po o ai e mafai ona aau i Ioritana, ma o ai e le tatau ona faia lenei mea ona o. O le isi mea, o tagata ua faʻavaivaia ma ua le toe maua a latou puipuiga, o le mea lea e le mafai ona e faʻamalolo.
E toatele tagata o loo toso i totonu o le aisa i le Papatisoga. . Faʻatasi ma le maʻisuka, e le mafai ona e aau i totonu o le lua. . Ua faamatala mai e le ekalesia e faapea, ina ia faamamaina mai agasala ma maua se faamanuiaga, e le tatau ona tolotolo i totonu o le lua.
Afai ua e togi i totonu o le lua, ona tatau lea ona e solomuli atoa, ma lou ulu. . A maeʻa le taele, e manatu nisi tagata e vave ona e faʻamafanafana oe i le ava. . I le auala, muamua na matou tusia pe o le a le tau i Epiphany.
I le aso 19 o Ianuari, o le aso malolo Kerisiano o le Papatisoga e masani ona faamanatuina, lea e talia ai. E mafai ona fufuluina tagata uma, pe o i ai ni faʻasaga?

E ui lava i le aau. Paʻu pe oso i totonu o le lua (aemaise le ulu muamua) Nofo i totonu o le pu umi atu i le 1. E le mafai ona e aau faatasi ma tagata e maua i le fatu cardiovascular, maʻisuka, maʻi maʻi. Suavai mo le papatisoga ma le maʻisuka- 100 PERCENT!

E leai, e mafai ona e faʻaauau pea ona talitonu ma le faamaoni ma e aunoa ma le manaʻoga e sogi i se mea. . E mafai ona e togi faʻatasi, ma tolu, ma le ulu, ma naʻo se itu. O le mea autu o le faia lea i le uiga sao.
MOE:
O tagata e le lelei le soifua maloloina e le tatau ona tolotolo i le aisa i le Papatisoga. . - E mafai ona e mafanafana i le faʻaaluina o taʻaloga, mo se faʻataʻitaʻiga (poʻo le faʻaaluina o le vai mafanafana, pe a fai e te faia i le vai malulu i le fale).
O i latou e le amanaiaina lenei mea ma masani ona 'ai meaai vave po o sushi e le fautuaina e taele i le Papatisoga, pe a vaivai le tino o sea tagata. . o le endocrine (maʻi o le maʻisuka, thyrotoxicosis)
Ianuari 19 o le aso malolo Orthodox o le Epiphany. . O le suavai i totonu o le lua, e mafai ona e aveesea uiga o psoriasis, bronchial asthma. afaina fatu, toto maualuga, maʻisuka, fafine maitaga, ma.
O Ianuari 19, o le a faamanatuina ai e Ukrainians le Epiphany. . Mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata pe a uma le paʻu poʻo le maʻisuka, veins varicose ma isi. E taua le manatuaina a oʻo i le maitaga, e mafai ona aau faʻanoanoa tamaitai i le vai mafanafana, ae.
Palolo pe leai le lolo i totonu o le lua i le Papatisoga?

O le fesili lena. E mafai ona e taliina e ala i le mafaufau loloto i mea uma e lelei ma lelei. . epilepsy, manua o le pulumu ma le sclerosis o vaʻa gaosi, ma le maʻisuka
Faaliliu mai le Eleni, o le upu "papatisoga" o lona uiga o le faatofuina. . O le Papatisoga o se aso malolo lea e fesoʻotaʻi ma tu ma aga faʻapitoa i le vai e faʻamalolo ai, ma e mafai ona ave mai se vaituloto masani.
Ina ia saunia le tino mo le taele i totonu o le pu i Epiphany, ua fautuaina e te lua 2-3 aso. Afai e lelei mea uma ma le soifua maloloina ma e leai ni faʻalavelave, e mafai ona e alu e aau. . 7. Aua le sola ese i se aisa.
I le tausamiga o le Papatisoga, e toatele ma sili atu tagata e fia ulu i totonu o le aisa i taimi uma. . O le a le mea e tupu i le tino pe a alu se tagata i totonu o se aisa i se po malulu?

Lisi o mataupu:

Ae ui i lea, o le toʻatele o fomaʻi e finau o le faʻaaogaina o le vai malulu e oʻo atu ai i le faʻamalosia ma le faʻalavelaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi. O totoga taʻitasi e tulaga ese ma faʻamoemoe e mafai ona taua o le faʻamatalaga e tatau i tagata uma ona faʻafesoʻotaʻi taʻitasi ma mataʻituina lelei ia gaioiga o okeni ma tino, aemaise lava i le maʻisuka.

O le faʻafefeteina o le vai e avea ma auala umi e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino. I aso anamua, na manatu o se panacea. O le toʻatele o tagata e taʻua i latou lava o "vaʻavaʻavale" mafaufau e taʻele i vai inu le ki i le soifua maloloina ma le umi. A sasaʻa tupu:

  • Faʻatoagaina ma faʻamalosia o le faʻaogaina o le tino ma galuega lagolago a le tino, e aʻafia ai ma le faʻaalia o le vevela.
  • Faʻafefe o le toto, faʻamalosia le muso o le fatu ma le leo o toto toto. Saturation o le toto ma mea aoga.
  • Faʻasalalau ma faʻaleleia le faagasologa o le faʻamalolo.
  • Faaleleia atili o le leo ma le lagona o se tagata.
  • Ona o se faʻapuupuuga o le vevela (oʻo atu i le 41 tikeri), e tele faʻamaʻi pipisi ua maliliu.
  • O le saoasaoa o le tafe toto, aveeseina o toxins ma isi mea e le talafeagai i le tino.

O lenei metotia o le faʻamalosi e le talafeagai mo tagata uma.

Faʻalulu le sasaina o le tino pe a tali saʻo i se suiga faafuasei i tulaga o le siosiomaga. Afai o se tasi pe sili atu polokalama e le lava pe leai foi (e pei o le maʻisuka ituaiga 1), ona toe mafatia ai lea, o le mea lea o le taui o le tino.

A maeʻa le vai malulu e gaoioi i luga o le atigipusa o le epithelium, o le toto e tafe atu i totoga o le tino ma o se avega mamafa i luga o toto laiti e mafai, o le mea lea e afaina ai le tino i le thrombosis.

Faatasi ai ma le "gaioiga" ma e alolofa i le taʻele, e tele naua oti mai fatu fatuga poʻo taʻavale. O se suiga tele i le vevela o se faʻafitauli mamafa mo le tino, ma i ogaoga ogaoga o faʻamaʻi, o soʻo se faʻafitauli e mafua ai le faʻalavelave o le maʻi.

E maua le maʻisuka?

O le maʻi suka o se tasi lea o mea o loʻo i luga o le lisi o faitioga mo le malulu o le vai. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e faapea, o le faʻamaʻalogaina faʻatasi ma faʻafitauli faʻapitoa e pei o le maʻisuka e matua faasaina. Soo se mafatiaga i tulaga faʻaleagaina e mafai ona faʻaosoina ai se faʻaleagaina o le maʻi o le maʻi.

O nisi fomaʻi o loʻo pipii atu i le "tuai" metotia o togafitiga ma amateurs o isi tautalaga faʻafomaʻi e uiga i aoga o le douche mo nisi faʻamaʻi tuga, e aofia ai faʻamaʻi viral, faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka.

E tusa lava pe filifili le tagata maʻi e togafitia i le douche, ma talitonu i tali lelei a tagata o loʻo galulue faʻamalosia, e le tatau ona tatou faʻagaloina tulafono faʻavae:

  • E le mafai ona amata ona e sasaa atu ma le faʻamalosi poʻo le taimi o le faʻaosoosoina o le ala o le maʻi. E tatau ona amata ona sasaa atu lemu, ma le mataʻituina le tulaga o le soifua maloloina.
  • O le paʻu pe a uma le shower e tatau ona piniki, o le foliga mai o le faʻailoga e faʻaalia ai le solia o le toto.
  • A uma ona faʻaaogaina ile vai malulu, faʻaauau e le tino le faʻamalositino o hormones e faʻatele ai le suka suka.
  • O le faʻaalia o maʻi pipili poʻo soʻo se isi lava faʻamatalaga o se faʻafitauli o le soifua maloloina e manaʻomia ai le faʻateʻa faʻafuaseʻi o faiga faʻamalosi.

Mafaufau i le taimi nei o le ogatotonu o le taumafanafana. I totonu o le lotoā, vevela, faʻaleagaina uma manaʻoga, sei vagana ai le tasi - e alu i totonu o le vai malulu ola. Mo se tagata e nofo i le aai, o se miti le mafai. O le mea lea, o tagata o le taulaga, ua le lava i le vevela, "e feololo" i le tele o taimi i le aso i lalo o le aisa, ma le galo e uiga i le lapataiga a le au atamamai faigata e uiga i le manaomia ona taugofie lenei faiga.

Na te le iloa lena mea, o le mauaina o se isi moliaga o le malosi, e masani ona tuu lona tino i lalo o le popole. E tasi le vaiaso o ia ituaiga o suʻega e lava mo le tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e "faʻafuaseʻi ona oso i totonu o lona suka toto, o le paʻu" e tafe "i lona tino ma faʻateleina faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mafuaaga mo nei mea uma o le popole.

E toatele tagata e talitonu e na o lagona le lelei e mafua ai le atuatuvale. Ae ui i lea, o tulaga faigata e tulai mai, mo se faataitaiga, e le gata ina ua uma le palapala "fagavai" lea e faafuasei ona paʻu ifo ia te oe mai lalo o uili o se taavale faanatinati.

O le faʻalavelave e mafua ai - e tusa lava pe faʻafuaseʻi le lagona - ma malulu foi e sasaa. Taumafai e sasaa se pakete vai vai a oe lava ia. Po o le a lava le sauniuni o le tino mo lenei mea, o le a matua tupu lava i totonu ia mea o meaola o meaola oona - o meaola o le ola o le a tuʻuina atu i totonu o le toto.

Faatasi ai ma i latou, hormonal - glucocorticoids. Ma o maʻi na maua i le maʻisuka oe na filifili faʻafuasei e ave le malulu malulu e tatau ona nofouta e faapea o le kulukosecorticoids ei ai le faʻafeagai o le inisalini.

Aemaise lava, latou te puipuia le gaosia o le suka mai le toto i totonu o siama ma amata ai foi ona talepeina lalo o palatini ina ia "aveesea" ai le suka mai ia i latou. I se isi faaupuga, afai e faʻapipiʻi le kulūkocorticoids i le tino, ona vave faʻaleleia lea o le suka toto.

E le gata i lea, e tatau ona e iloa o le aofaiga o mea e ola ai le ola i totonu o le tino e le gata. Pe a faʻaaoga e se tagata ia lava le malologa lelei, o nei mea, e ui lava ina sili atu ona faʻataunuʻuina, e vave ona faʻaumatia, leai se taimi e faʻaputu ai.

Ae i le tele o auala, latou te fuafuaina le tino faaletino o se tagata. Afai e lava i latou i totonu o le tino, o se tagata e mataala, lelei, puipuia lelei mai i faʻafitauli faʻapitoa.E toʻaitiiti - vave vave ona vaivai, moe, ma faigofie i faʻamaʻi.

O le isi, ina ua faalogo e uiga i le aoga o le faʻaaogaina, o le a vave lava ona oʻo atu ia i latou, e aunoa ma le mafaufau pe faʻaleagaina ia te ia. O nisi taimi e manaʻomia e se tagata vaivai ma le faʻavaivai se malologa lelei mo le tele o vaiaso e faʻagalo ai ana mea uma ma mea e popole ai, ma meaʻai tatau.

Ae na te le malamalama i lenei mea, ma o nisi taimi, e oo lava i le malamalama, e le maua le avanoa e malolo ai ma faaauau pea ona tosoina lana uaea. Ma i se tasi afiafi, toe foi mai le galuega, na alu ai o ia i le faletaele ma, a uma ona masalosalo, sasaa ai se vai vai malulu ia te ia lava.

Foe, paʻu i pimples, popolega uma ua galo, i luga o loʻu ulu o logo fiafia, logoola: "Lelei-oh-oh! Oi! Lelei-oh-oh! "Ioe, e tusa ma le lima i le sefulu minute o le a matua lelei lava. O le a tulai mai lagona, o le a tulai mai malosiaga. E foliga mai o mauga e mafai ona liliu. E le o toe mamao ae o le a le mautonu le fia moe ...

Aisea e le faigata ai ona malamalama i lenei mea: i le tali atu i le atuatuvale - sasaa, o se vaega faaopoopo o mea o meaola e masani ona gaosia i totonu o le toto. I le taimi muamua, na foliga mai le fiafia, o se leo lelei. Ae i totonu o se tagata o loʻo i ai i se tulaga o le vaivai masani, faʻapologaina o le mamafa o lagona ma le tino, ua leva ona paʻu le tino o le tino o le tino.

E tatau ona manatua, le pele pele, e aunoa ma se sauniuniga amata vave, naʻo se tagata fafagaina, e malolo lelei ma soifua maloloina lelei e mafai ona gafatia e faʻafefiloi i le malulu.

O le luluina o ia lava ia te ia o nisi taimi e aoga. Ae mo tagata o loʻo mamaʻi pe o loʻo feagai pea ma faʻafitauli faʻalagona poʻo faaletino, o se gaoioiga faapena e le na o mea leaga, ae e matautia foi. Ma mo tagata mamaʻio loʻo maua i le maʻisuka faʻamalosia soo se mea e fai i le vai malulu e masani ona solia.

A uma mea uma, o le popolega lenei, ma o soʻo se popolega e faʻaititia ai le suka toto, e oʻo atu ai i le faʻateleina o le maʻisuka. O le tumau, e tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka o le toto e mafua ai ona gasegase tagata gasegase i soʻo se faʻamaʻi.

E foliga mai o microbes foi e "fiafia i laʻau suamalie." O le mafuaʻaga lea e maua ai le maʻisuka e le afaina, o le a vave ona tulaʻi mai, o le cholecystitis, o le pyelonephritis e faʻaleagaina. E sili atu le lelei mo tagata e maua i le maʻisuka e suʻe ai isi auala e faʻamaʻa ai ma laveaʻi mai le vevela o le taumafanafana nai lo se malulu malulu. O le mea e lelei ai, e tele naua.

Manatua O le a se isi mea e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 2?

Faʻamaumauga faʻamaumauga autu: 11:44:10, 03/27/18

Mafaufau i le taimi nei o le ogatotonu o le taumafanafana. I totonu o le lotoā, vevela, faʻaleagaina uma manaʻoga, sei vagana ai le tasi - e alu i totonu o le vai malulu ola. Mo se tagata e nofo i le aai, o se miti le mafai. O le mea lea, o tagata o le taulaga, ua le lava i le vevela, "e feololo" i le tele o taimi i le aso i lalo o le aisa, ma le galo e uiga i le lapataiga a le au atamamai faigata e uiga i le manaomia ona taugofie lenei faiga.

Na te le iloa lena mea, o le mauaina o se isi moliaga o le malosi, e masani ona tuu lona tino i lalo o le popole. E tasi le vaiaso o ia ituaiga o suʻega e lava mo le tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e "faʻafuaseʻi ona oso i totonu o lona suka toto, o le paʻu" e tafe "i lona tino ma faʻateleina faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mafuaaga mo nei mea uma o le popole.

E toatele tagata e talitonu e na o lagona le lelei e mafua ai le atuatuvale. Ae ui i lea, o tulaga faigata e tulai mai, mo se faataitaiga, e le gata ina ua uma le palapala "fagavai" lea e faafuasei ona paʻu ifo ia te oe mai lalo o uili o se taavale faanatinati.

O le faʻalavelave e mafua ai - e tusa lava pe faʻafuaseʻi le lagona - ma malulu foi e sasaa. Taumafai e sasaa se pakete vai vai a oe lava ia. Po o le a lava le sauniuni o le tino mo lenei mea, o le a matua tupu lava i totonu ia mea o meaola o meaola oona - o meaola o le ola o le a tuʻuina atu i totonu o le toto. Faatasi ai ma i latou, hormonal - glucocorticoids.

Ma o maʻi na maua i le maʻisuka oe na filifili faʻafuasei e ave le malulu malulu e tatau ona nofouta e faapea o le kulukosecorticoids ei ai le faʻafeagai o le inisalini. Aemaise lava, latou te puipuia le gaosia o le suka mai le toto i totonu o siama ma amata ai foi ona talepeina lalo o palatini ina ia "aveesea" ai le suka mai ia i latou.

E le gata i lea, e tatau ona e iloa o le aofaiga o mea e ola ai le ola i totonu o le tino e le gata. Pe a faʻaaoga e se tagata ia lava le malologa lelei, o nei mea, e ui lava ina sili atu ona faʻataunuʻuina, e vave ona faʻaumatia, leai se taimi e faʻaputu ai. Ae i le tele o auala, latou te fuafuaina le tino faaletino o se tagata.

O a ni faailoga muamua o le maʻisuka?

O le maʻisuka ituaiga e masani ona maua mai mo le taimi muamua i le taimi sili ona puupuu: o le tagata maʻi (masani lava talavou) e maitauina se paʻu mamafa mamafa, vaivaiga, fia galala tele, vailaau leaga, mea vavalalata e mafai ona matauina le manogi o le acetone mai le gutu, pe a fuaina, maualuga le maualuga o le suka suka, manaʻomia le falemaʻi.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e ono le maua e le tagata maʻi se faʻafitauli mo se taimi umi, e sili atu ma le 50% o mataupu e faʻasolosolo. E masani lava, o le tagata gasegase i le faʻafeiloaʻiga o faitioga o le galala masani, o le faʻasolosolo faifaipea, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le paʻu ma le mucous membranes, faʻamalolo umi o togafitiga ma manuʻa.

E mafai ona faʻamalolo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e leʻo faʻamalolo atoatoa. Ae ui i lea, o le taimi e maua ai ma maua ai le maʻisuka lelei o le a le faʻateteleina ai se tulaga o le soifua maloloina. O le tele lava o le maʻi e faʻataunuʻu ai fautuaga a le fomaʻi ma toe faʻamalosia lona malamalama i lenei mataupu, o le sili atu ona tamaoaiga, ola maloloina ma le umi o le a mafai ona ola ai o ia.

Tusi: Maʻisuka (o se tusi mo gasegase ma e pele ia i latou)

E uiga i vailaau mo le sasaʻaina o meaʻai O Lotions o se mea sili ona lelei mea faʻaleleia pe ae manaʻomia e tatala se mea i le ulu poʻo se isi okeni ma pe ae manaʻomia le suia o le natura o soʻo se okeni. A manaʻomia e kulupu le vevela vevela ma le malulu, pe afai e leai se sasaa

O le sasaa o le suasusu o se vailaau faigofie ma tuai mo togafitiga vein, lea na amata mai i le taimi talu mai le taimi. Ae paga lea, e le galo ona galo. Ae ui i lea, o le lelei o le faʻaaogaina o mea e faʻatusatusa i le vai tafe. Afai e leai se taimi e te taʻele ai,

Liligiina o le sasaʻa ese mai le taʻele i lena mea e aofia ai se faʻaaliga puupuu i faʻalavai. O le fufuluina e mafai ona mafaufauina o faiga faʻamalosi e fesoasoani e faʻafetaui i mea maualalo maualalo ma aofia ai puipuiga a le tino. Ae e ese mai i le timuga

O le sasaa o le sasaa ua vaevaeina atoa (lautele) ma le vaega. O le sasaa atoa e ufiufi ai le tino atoa mai le ua i tamatamai vae. E tatau ona faia i le auala lenei: nofo i luga o se laupapa vaapiapi i totonu o se taele po o se lautele lautele (e mafai ona e faia se douche ma le tu). Douche

O le sasaa o le sasaa ua manatu o se faiga lea e le gata ina mafai ona maua ai faamaʻi masani, ae e mafai foi ona faamalosi le tino. O se tasi o togafitiga sili ona taugata i le fale. Muamua lava, o le faʻaaogaina o le faʻamautuina o le fesuiaiga o vevela ma tulafono faatonutonu

Faʻatusatusa le douche o vae mai tulivae O le auala e fesoasoani ai i le ulu o le ulu, faʻalavelave o le toto totoʻa i vae, faʻapea foʻi ma le vevela. E le fautuaina mo faʻamaʻi o gaʻo ma le vevela, faʻaleagaina, vevela vevela, lumbago (tiga ma sciatica)

Faʻavelaina o le vevela mai le laʻau Fautuaina mo togafitiga lelei o veins varicose ma i le tulaga o le vevela vevela vevela, i le tulaga o le totoina o le toto i vae, fesoasoani e tau le sola. O le taualumaga e amata i le faʻaaogaina o le vae taumatau: muamua sasaʻa

Faʻataʻatusatusa le vavae douche O lenei faiga o le a fesoasoani i le togafitiga lelei o veins varicose ma le vevela o le vevela vevela, faʻalavelave i le toto totoʻa i vae ma le sogasoga. Faʻatau i le vai mafanafana (36-38 ° C): muamua, sasaʻa lou vae taumatau

Faʻalulu le sasaa o lima ma le fatafata E fautuaina le talosaga mo le gasegase poʻo le vaivai o le tino, mo le faʻamalosia o le tino (pe a masani ona malulu). Matou te le fautuaina e faʻaaoga nei malulu mo le fatu o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave

Fuga lima vaivai O lenei faiga o se auala lelei e tau ai le vaivai, totogo, ma fesoasoani i le maualalo o le toto, tachycardia, faaletonu o le fatu. I vevela vevela vevela, lima malulu e sasaa ai faʻamafanafanaga ma faʻalogo uma

Faʻasalaga lima lima O lenei faiga e fesoasoani e foia ai le vaivai ma le tachycardia, maualalo le toto maualuga, vaivai le loto vaivai. E le mafai ona faʻaaogaina mo angina pectoris, fomaʻi lavelave, magia ma nisi faʻamaʻi fatu.

Paʻu o le sami

Faʻaaogaina le suavai Susunu 5 l o le mafanafana (pe tusa o le 36-37 ° C) vai i totonu o se pesini ma faʻamavae 1 teaspoon o masima i totonu. Faʻamalu, pei ona e masani ona fai, ma aʻo leʻi fufuluina oe i se solo, ave se ladle ma sasaa se vaifofo masima. Totogi i le sami

Fufulu ma le faʻaleagaina Afai e faʻavaivaia le tino, o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻamalosi e sili ona lelei e amata i le solo ma le faʻamalosi. Rubols e sili ona aoga mo tagata o le vaitausaga o loʻo i ai faʻamatalaga faʻamalosi ma tagata o loʻo faʻamagaloina i latou lava. A maeʻa ona fufulu

Faʻasesega le faʻaaogaina Faʻasesega faʻasesega ma se eseesega vevela o le 10-15 ° C e manaʻomia i aso uma i le taeao, pe a uma taʻaloga, ma le afiafi. E fautuaina le faia o faʻataʻitaʻiga tutusa i luga o le ea, ae mafai foi i le taele. Ave se mea e tu ai le tino pito i luga

Faʻaliliu le faia o mea

Mafaʻamuʻe lemu Na matou suʻesuʻe muamua i le aau o pepe fou faatoa fananau mai ma pepe, faʻapipiʻiina gaioiga faaletino ma le saolotoga o le fegasoloai ma le aoga aoga o le vai i luga o le tino. Ia mafaufau nei o le faʻaaogaina o se faʻalavelave faigata

O le tele o taimi, e toʻatele e talitonu sese pe a faʻatau meaʻai i matagaluega faʻapitoa e faailogaina "mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka," latou te faʻatau mai se mea e leai ni meaʻai ma maloloina lelei.

Oi, o lenei mea o se mea sese ma o nisi vaega o togafiti a maketi. Ina ia malamalama i le taua o se oloa faapitoa, e tatau ona e masani oe lava ia suesue ma le totoa i mea o loo taʻua i luga o le afifi.

Faʻalagolago i le tuufaatasiga o nei oloa, e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le toto, ae mafai ona tumau pea. Fructose, suauu, maltose, masila, meli - o le suka lava lea. O oloa e aofia ai nei mea e faʻaleleia ai le toto suka.

I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o suamalie e leai ni meaʻai, e pei o stevia, erythritol, cyclamate ma isi (o le kalori content - 0 kcal), e faatagaina. O nei mea e le auai i le metabolism, ma, o le mea lea, e le faateleina ai le maualuga o le suka.

O se faʻamaʻi tino le mautonu - maʻisuka

O se faʻamaʻi le atoatoa e le mautonu e maua i le maʻisuka. E mafai ona maofa tagata uma, e tusa lava po o le a le itupa ma le matua, nofoaga e nofo ai ma le maualuga o le soifua manuia.

O le auala sili ona lauiloa mo le puipuia o le maʻisuka o se meaʻai e manaʻomia ai ni tapulaa tetele se lua: o gaʻo ma kalori. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate ina ia aua le avega mamafa le pancreas, calories - ina ia aua le gaʻo.

E tatau ona fesuisuiai le meaai, sina mea laitiiti, ae tele - 5-6 taimi i le aso. O le 'auʻaunaga e sili ona fatuina meaʻai ma meaʻai kuka i totonu o le ogaumu poʻo le vaʻa. O le mea lelei, o sugar ma sweets e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, e tele atu fualaau faisua ma laʻau. O le areto e tatau ona maua mai le falaoamata atoa, ma le fagala, rye. E sili atu le faʻafeiloaʻi i le paepae.

O gasegase faʻamaʻi e tatau ona pulea a latou toto suka ina ia latou le misia faailoga muamua o le maʻisuka. Ma tagata ei ai faʻamaʻi o le ituaiga lona lua - ia siakiina e le aunoa le mamafa e iloa ai pe ua amata le leaga o le maʻisuka i luga o vaa. E le sili atu i le 130/80 le mamafa o tagata mamaʻi.

Teu meaʻai e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka i tagata matutua, fai mai le au suʻesuʻe faasaienisi. O le matafaioi o le inu uliuli i le puipuia o le maʻisuka ua iloiloina e uiga i se talaaga o mea taua e pei o le matua, mamafa, tulaga o gaoioiga faaletino, toto toto, ulaula ma le ava malosi.

O le ulaula le ulaula e mafua ai le lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka. O asu sikaleti ulaula e mafai ona galue i luga o le pancreas, o le okeni lea e gaosia ai le inisalini. O tagata e ulaula tapaa e faʻaalia i le toxins tutusa e pei o le malosi, ma le maualuga o nisi mea leaga e maualuga atu.

I Rusia, e tusa ma le 8 miliona tagata e maua i le maʻisuka. I atunuu atiaʻe, o le tino mai le maʻisuka e maua ai le nofoaga lona fa. E silia ma le afa o tagata mamaʻi e le masalomia o latou maʻi.

O le a le hypoglycemia?

O le hypoglycemia o se faaitiitia i le suka o le toto. O le mafuaaga o le faateleina o le inisalini toto e fesootaʻi ma le kulukose. O aʻafiaga autu o vaivaiga, o le fiaaai, palapitations, gatete, popolega ma le vevesi.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le hypoglycemia e aofia ai le sili atu o le inisalini, faʻailogaina o meaai poʻo le le lava o numera o meaʻai e 'ai i tagata gasegase i togafitiga o insulin, faʻamalositino le tino.

Tuua Lau Faamatalaga