Fuʻa o vae i le maʻisuka

O le maʻi suka e faigata ona togafitia faʻamaʻi. E faʻaalia i ona lava auala - vaivaiga, lagona tumau o le fiaʻai, faʻamaʻi faʻamaʻi umi i le tino. Ae o le faailoga sili ona taatele o lona atinaʻe e fulafula mai pito i lalo.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O mafuaaga o lona tupu e eseese, e taua le tali atu i foliga o lenei faailoga i se taimi talafeagai, talu ai afai e te le faia ni fua, e mafai ona e maua le tele o faafitauli o le soifua maloloina o se "ponesi" i le maʻisuka.

O le a le edema?

O le vevela o se tulaga lea e maua ai le vai i totonu o masini o le tino. E tupu i le lotoifale (naʻo nisi nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, luga o foliga poʻo vae) poʻo le lautele. Faatasi ai ma le masani o le edema, o le tele o le vai e maua i totonu o le tino, lea e faalavelave i le masani ai o gaioiga o gaioiga uma ma tino.

O le faiga mo le atinaʻeina o le edema e faigofie. E tupu ona o le faʻasaʻoina o le plasma toto i totonu o puipui ua faaleagaina o toto toto. E faʻamautu i le avanoa faʻapipiʻi, o loʻo mau ai iina. O le mea lea, i le tele lava o tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻanoanoa o faʻamaʻi eseese ia o le cardiovascular system, lea o loʻo i ai le faaitiitia o le leo ma le faateleina o le mafai ona gafatia o pa puipui. Ae o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o le tino, suiga o le mafaufau i galuega a fatugaʻo, faiʻai, ma isi foi mea e ono faʻaosofia ai le amataina o lenei tulaga.

Ae peitai, afai e iloa e se tagata le faiga e tatau ona fai pe a aliali mai le edema, e faigofie ona aloese mai nei faafitauli.

O le fulafula i le maʻisuka e masani lava ona tupu. Ma e tele mafuaaga mo lenei:

  • Mateʻo le neuropathy. O lenei faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka, ona e atiaʻe saʻo i lalo o le aʻafiaga o le maualuga o le toto suka ma e faʻaalia i le faaleagaina o gata. O lenei tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le lagona o le tagata ua faʻaitiitia. Na te le toe lagona le suia o le vevela, tiga, ma isi. Ma e mafua tonu lava ona o le maliu o ni aʻa natia e mafua ai le fula. E tatau ona maitauina e masani lava o le maʻisuka latou te le o iloaina ona o le faʻaitiitia o lagona. I le faaopoopo atu i le edema, ma le neuropathy o le maʻisuka, latou, e le gata i lea, latou te le matauina le faʻaalia o maʻi pipili, manua ma le malepe io latou tino i se taimi talafeagai. Ma tuʻuina atu o faʻamalologa o lenei faʻamaʻi e telegese tele, o aʻafiaga o le suppiration o manua i maʻi mulimuli ane, faʻapea foi le atinaʻeina o le gangrene, faʻateleina le tele o taimi.
  • Angiopathy. O lenei tulaga e tuusao saʻo i le faaleagaina o puipui o toto toto. I lenei tulaga, o vaʻa o loʻo i pito i lalo e sili ona faʻaalia i lenei. O se taunuuga o lenei, o loʻo i ai se gasegase malosi o le plasma o le toto i totonu o le intercellular space, lea e aofia ai le foliga o le edema i le maʻisuka malosi.
  • Faʻafitauli pipisi. E masani lava i le atinaʻeina o le maʻisuka i tagata mamaʻi, o loʻo i ai le solia o le masima-masima metabolism. E faʻapipiʻi le masima i totonu o fusi o le tino, ma tosina mai le suavai ia te ia lava. E taua le iloa o le tele o tulaga ma se faʻalavelave faʻalavelave, o le edema lautele e matauina. Lotu e seasea lava ona tupu.
  • Faʻailoga o fatugaʻo. O fatugaʻo o vaega autu ia e nafa ma le aveeseina o vai mai le tino. Ae talu ai ona o le aʻafiaga o le maualuga o le toto suka, o loʻo faʻavaivaia foi o latou gaioiga, o loʻo amata ona amata faʻaleagaina faʻafitauli, ma o loʻo sili atu ona taatele le le atoatoa. E faʻaalia e ia lava i le tele o faailoga, e aofia ai le fula.
  • Mafuaaga Pe a mamafa tele, e iloa e le tino se avega faifaipea, lea e le mafai ona ia taulimaina. O le iʻuga, o le galuega a le tele o totoga ma tino, e faʻalavelaveina, o foliga le lelei e foliga mai o le le lava o le manava, vave le vaivai, tiga i tua ma vae, fula.
  • Mea sese i meaʻai. I le maʻisuka, e taua tele le mataʻituina o au mea taumafa, e le aofia ai meaʻai uma e mafai ona fesoasoani i le faateleina o le toto suka. O nei mea e aofia ai pipi eseese, ulaula meaʻai, suamalie, meaʻai gaʻo ma falai. Ae le gata i le mea moni latou te faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, latou te fesoasoani foi i le faatumauina o le vai i totonu o le tino.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o vae vae i tagata matutua poʻo tupulaga talavou, o le falemaʻi e tutusa lava. Ua suia le pito i tua - latou te faalautele pe faapuupuuina. E suia foi e tamatamailima o latou foliga - e faasolosolo solo.

I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le edema, o faailoga nei e mafai ona matauina:

  • numera o vae
  • faaitiitia le mataʻituina o le lima
  • o foliga vaaia o paʻu i luga o vae ma vae,
  • o se lagona o le mausali o le paʻu ma le mauaina o mea e le masani ai le susulu.

Iloiloina pe vevela ou vae pe leai foi. Ina ia faia lenei mea, ia oomi i luga o latou foliga ma lou tamailima. Afai e maua le suavai i le va o le intercellular space, o le a tumau se lua i lenei nofoaga, lea e mou atu pe a mavae ni nai sekone.

O le a le lamatiaga o le fulafula?

O le edema masani e tatau ona togafitia. Ma o le manatu iinei e le o le mea e mafua ai le tele o le faʻalavelave i le tagata maʻi, ae latou te ono afaina ai foi le soifua maloloina o le maʻisuka. Pe a oʻo ina maua le ola i le va o le intercellular, o le paʻu e sili atu ona mataʻutia ma vevela. E oʻo lava i se paʻu laʻititi poʻo se manuʻa e mafai ona oʻo atu ai i manua loloto. Ma talu ai latou te faʻamalolo i le maʻisuka mo se taimi umi lava, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi i totonu ia i latou ma le atinaʻega o purulent faagasologa e tele taimi e tupu ai.

Ae e le o le mea sili lea ona leaga. Afai e te le togafitia le fulafula i luga o vae, o le mea lea e mafai ona iu atu ai i le atinaʻe o le verombosis loloto. E mafai ona e iloaina e ala i mea nei:

  • feteʻenaʻi le mafaʻatasi, o lona uiga, e tasi le vae e sili atu nai lo le isi,
  • i le taeao e leai se faʻanoanoa, i le aoauli e aliali mai,
  • paʻu i luga o pito e maua ai se lanu mumu,
  • le toʻa i vae
  • tiga i vae ma tamai povi ao tu.

E faapefea ona togafitia?

Edema i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e le o ese naʻo latou. Latou te manaʻomia togafitiga faʻapitoa, lea e naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga e faia i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaleleia ai le toto, faateleina le puipui o toto toto ma maualalo ai le suka o le toto.

I lenei tulaga, e faʻatagaina:

  • tausia o se meaai masima e leai se masini
  • faaitiitia o gaoioiga faaletino,
  • fetuunaiga o le mea inu ava.

Afai e malosi le fulafula ma e faasolosolo lelei ona tupu, e fesoasoani le togafitiga e aveese. Ae e masani lava ona seasea ona faatonuina, aua latou te saofagā i le faʻaumatiaina o mea aoga micro ma elemene mai le tino, lea e aʻafia ai foi le tulaga o le maʻisuka.

Afai o le nephropathy e maua i le maʻisuka, o vailaau talafeagai e faʻaaogaina e mautinoa ai le toe faʻafoʻiina o galuega tau fatuga. O le taimi lava e toe foʻi mai ai a latou galuega i le masani, e le toe faʻalavelaveina e le edema le tagata maʻi.

A maua e le tagata maʻi manuʻa i luga o vae, o fualaau faʻasaina ua faʻamatalaina e fesoasoani i la latou vave faʻamalolo. O nisi oi latou o furatsilin, diaoxidine ma chlorhexidine. O nei sooupu ei ai se aafiaga faʻapitoa ma maua ai le puipuia o le atinaʻeina ole faiga ole purulenti ma le gangrene.

I na tulaga pe afai e le maua ni taunuuga lelei ma togafitiga ole togafitiga ole tino ole maʻi, e amata ona fai ni gaioiga ole tino ma gasegase i luga o vae, o le a faia se taʻaloga ile taimi ole faatinoga o le vae. Ae ao leʻi faia lena mea, e tatau i fomaʻi ona faia ni gaioiga e mafai ai ona liua le galanrene susu i le matutu.

Maʻisuka, Tina ma le Puʻe

O le i ai o le maʻisuka e le o se faʻalavelave i le fanauina o se tamaititi. Ae o le amataga o le maitaga, o le a faʻaosooso atili ai le faʻaalia o lenei maʻi. O Edema e amata ona faʻalavelave i se fafine i le uluaʻi masina, ae, o se tulafono, e le taua. Ae ui i lea, i le aluga o taimi, o le a faʻalauiloaina ma mafua ai le le fiafia tele i le fafine.

E ui lava i lea, e le fautuaina e fomaʻi ni fafine maʻitaga e faʻaumatia le edema i le togafitiga, aua e aʻafia ai le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai. O le mea lea, latou te faʻaaogaina isi metotia, e aofia ai:

  • meaai
  • Ave le teasbal teas e faʻaleleia ai le faʻagasologa o le faʻaitiitia o le tele o le vai mai le tino (o lenei ua talanoaina muamua ma lau fomaʻi),
  • faamalositino togafitiga (faia i lalo o le vaavaaiga malosi a se fomaʻi i falemaʻi faapitoa).

O togafitiga faʻamaʻi o le edema i fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le maʻisuka e matua leai lava. Latou te faʻaaogaina i na o mataupu faʻafuaseʻi, pe a faʻamalosia e le faʻanoanoa le ola o le tina faʻamoemoe. I le tele o tulaga, o togafitiga e faia pe a uma le fanau.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O isi vailaau faʻapitoa e ofoina atu ai le tele o fua mo le sauniuniga o decoctions ma infusions e fesoasoani i le osofaʻi ma le toto maualuga. Ae e tatau ona malamalama o lo latou faʻaaogaina e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi, talu ai ei ai a latou faʻasalaga ma e mafai ona faʻaosofia ai se faʻafitauli i le soifua manuia lautele i le i ai o isi faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le mea lea, o vailaau nei e sili ona aoga i togafitiga o le edema i le maʻisuka:

  • Faiga faʻamalolo. Ua saunia mai meaʻai e pei o ovi, puni lanumeamata, laʻau fua ma lelala buds. Faʻafefiloi ia mea tutusa i totonu o se fagu mama mama. Ona ave lea o le 2 tbsp. o le mea na maua mai, sasaa se ipu vai inu ma faʻamalosi mo le 2 itula. Ave le fusi i le fusi mo le 1 tbsp. 4-5 taimi i le aso. O le togafitiga e 2-3 vaiaso.
  • Ata teuteu o fatu laulaau. O loo ia sauniuni faigofie. Ave 2 tbsp. mea e masani ai, sasaa 0.5 lita o le vai ma faʻapipiʻi mo le tusa o le afa itula. A uma lea ona faʻamamaina le susu, faʻafefe ma ave i le ½ ipu i taeao uma mo ni nai vaiaso. O le uiga ese o lenei teuteuga e le gata ina fesoasoani e foia ai le le fiafia, ae e fesoasoani foi e aveese le tiga ma tiga i vae, faapea foi ma le faaleleia atili o metabolic processes i le tino.
  • Compote o mati. E i ai sona aʻafiaga, ae e maua ai le tino ma mea uma e tatau ai vitamini ma minerale. O le compote ua saunia e pei ona taua i lalo: o fua o le vine ua tipiina i ni vaega, sasaa i le vai ma kuka mo le 20-30 minute ile vevela vevela (e pei o se siaki masani). A o lei aveeseina mai le ogaumu, ia faaopoopo le 1 tsp. gaosi susu. Ona mafai lea ona e amata togafitiga. I le faʻaitiitia o le faʻamalosi, faʻapipiʻiina mai mati e ave i le ¼ cup 5 taimi i le aso.

E tatau ona malamalama o le fulafula i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, o lea e le mafai ai ona e tuua le mea e le popole! Mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, faʻaaoga nisi auala e faʻafefe ai le edema, faia taʻaloga, mataʻituina meaʻai, ona le mafai lea ona e naʻo le puleaina o le maʻisuka, ae ia aloese foi mai ogaoga o lona atinaʻe.

Tuua Lau Faamatalaga