Afai o le suka toto e 6

O le sugar 6.6 se faʻamaonia pe leai? O lenei fesili e fesiligia e le toʻatele oe ua maua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae o le atuatuvale e le aoga i le taimi lava lena. O mea eseese e mafai ona aafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o lenei tulaga e le avea ma faailoga o le maʻi. E sili ona lelei le faia o se suʻega i le falemaʻi pe, pe a iai se glucometer i totonu o le fale, e mataʻituina le tulaga o le tino mo ia lava mo sina taimi.

O le a le masani ma le auala e saʻo ai le fua?

Ae e te leʻi malamalama i le mea e fai, e tatau ona e masani i tulaga o loʻo i ai nei mo le toto suka. Glucose, ma soʻo se fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe lenei mea, e manaʻomia e le tino. O lenei vailaʻau o le autu o le "tagata faʻatau" o le malosi mo sela. E sili ona taua mo le masani ai o le failele.

Afai e le lava le kulukose, ona amata lea e le tino ona faʻaaoga le gaʻo. I le tasi itu, e lelei. Ae, i le isi itu, o tino o le ketone o loʻo faia i le faagasologa o le "mu" gaʻo. O nei mea e mafai ona afaina ai le tino o le tagata, aemaise lava le faiʻai. O le mea lea, o le aofaʻi o suka i totonu o le toto e tatau ona ausia i taimi uma tulaga faatonuina. Ma o a latou?

O le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto toto o loʻo faʻaalia i le mmol i le lita. I tagata o vaitausaga eseese ma i tulaga eseese, o lenei faailoga e matua ese lava.

E tusa ai ma tulaga faʻatulagaina, o le aofai o le kulukose e mafai ona:

  1. I tamaiti ei lalo o le 15 tausaga - mai le 2.7 i le 5.5 mmol. E le gata i lea, o le laʻitiiti, o le laʻititi o le maualuga.
  2. I tagata matutua, o le masani e 3.7-5.3 mmol i le lita. O lenei tau aogā e oʻo i le 60 tausaga.
  3. I le matua (silia ma le 60 tausaga), o le faailoga e tatau ona i ai mai le 4.7 i le 6.6 mmol.
  4. I fafine, i le taimi o le fanauina o se tamaititi, 3.3-6.8 mmol.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e eseese tele le masani ma i nisi tulaga e mafai ona oʻo atu pe sili atu i le aoga o le 6.6 mmol. I le faʻaopopo atu i taʻaloga e fesoʻotaʻi ma tausaga, o le tau o lenei faailoga e mafai ona fesuisuiai i le aso atoa, e fuafua lava i le taumafataga.

Ae ae e te lei alu i le falemai, e taua le matauina o nisi tulafono, a leai o le a le saʻo le faailo.

O mea nei e manaʻomia:

  1. O se iloiloga saʻo e naʻo luga o se manava leʻo. O nisi tagata atamamai e le fautuaina le taumafaina o le valu itula aʻo leʻi alu i le falemaʻi. O le mea lea, e sili atu le faia o suʻega i le taeao. E le o se mea lelei foʻi le faʻamaʻi o le kuki i luma o lenei mea ma faʻamalolo ou nifo.
  2. O meaʻai gaʻo e matua aʻafia ai le kulūkose, o lea e tatau ona e vavae ese mai le meaai i le lua aso aʻo leʻi asiasi atu i se fomaʻi.
  3. E le gata i lea, e le mafai ona e inuina ni "mea malosi" mea inu, e oʻo lava ile maualalo o le ava malosi. O le faʻasalaga e sili ona amataina a itiiti mai o le aso ao leʻi faia le suʻega.
  4. E le fautuaina le suʻeina o vailaau i le aso ao leʻi alu i le falemaʻi.

Afai e te mulimuli i nei tulafono, e mafai ona e faʻamautinoa e maua saʻo faamatalaga e uiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e tusa lava pe a uma ia lapataiga e sili atu nai lo le 6.6, ona manaʻomia lea o se suʻesuʻega maeʻaeʻa. Ma afai o le masani e sili atu i le tasi le iunite, ua tatau ona mulimuli i se meaʻai.

Le mea e fai

Afai o le maualuga o le suka o le toto e masani lava mo lou tausaga (ma mo se tagata matua, o le maualuga pito i luga e na o le 6.6 mmol), o lea e le tatau ona e popole tele. Masalo, i taimi lata mai nei, o mea manogi ma suamalie na puleaina le taumafa. O vailaau faʻataʻavalevaʻa e mafua ai le glucose e ulufale sao i le toto.

Afai o le auiliiliga na faʻaalia ai le taua o le 7 - o le a le uiga? O sea faailo atonu o se faailoga o le amataina o le maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e siakiina pea lou tino.

Muamua, o meaai nei e tatau ona mataʻituina i le aluga o le vaiaso:

  1. Aua e te 'ai ni meaʻai gaʻo vave atu i le 120 grams i le aso.
  2. Faʻesea atoa mai mea taumafa e maua ai le suka mama.
  3. Aua nei 'ai meaʻai ma le maualuga o faʻamaumauga.
  4. Faateleina le numera o taumafataga i le aso atoa.

Afai o mea muamua muamua e lua e manino i tagata uma, o mea nei e manaʻomia ai faʻamatalaga. O le faʻamatalaga faʻapitoa o le gafatia (poʻo le, saoasaoa) o le oloa na faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga ole kulukose o le toto. O le mea moni e le gata o le suka mama e mafai ona faia lenei mea. O le faatelevaveina o le maualuga o le maualuga o le sukisi e mafua ai le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai le maso. O mea nei e pei o pasta, o nisi o meaʻai ma isi mea. E manaʻomia lou suʻeina o se laulau e faʻaalia ai faʻamatalaga glycemic o oloa taʻitasi.

O le faateleina o le numera o taumafataga e le tatau ona fesootai ma le faateleina o lona numera. E manaʻomia lou tufatufaina sao o calories mo le umi o le aso. O lona taua sili ona taua mo le malologa. O le malologa e vaevaeina i ni atopa se lua i le taeao ma lua inumaga i le afiafi.

Afai e te mulimulitaʻi i se taumafataga faʻapea, i se tagata maʻi e aunoa ma le maʻisuka, pe a maeʻa le vaiaso, e tatau ona faʻavasegaina le maualuga o le suka.

Ina ia siaki lenei mea, e tatau ona e faʻaaoga le mita i le aso atoa. A maeʻa le 5, 15, 30 minute ma le 2 itula i le maea ai o taumafataga, e tatau ona faia se auiliiliga.

Afai o le maualuga e maualalo pe tutusa i le 6.6 mmol, ona mafai lea ona e amata faʻaaoga meaʻai gaʻo. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le mataʻituina pea o le maualuga o le suka. Pe a suia le leaga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi mo se suʻesuʻega auiliili.

Lagolago lagolago

E tusa lava pe 6.6 le maualuga o le suka o le toto ma e le sili atu i lenei faailoga, e tatau ona amata ona pipii i se meaʻai. O le tele o taimi, o se vaitaimi i togafitiga faafomaʻi ua taʻua o vailaau. Ma o lea e le tupu aʻe ai o ia i se faʻamaʻi moni, e tatau ona faʻamaonia ma paleni lau taumafa. O loʻo i ai le tele o meaʻai e vave faʻavaveina le maualuga o le suka.

O se lisi puupuu lea oi latou:

  • suka
  • eseese suti
  • taofi, falaoa ma nisi ituaiga o falaoa,
  • o le tele o fua, e aofia ai o latou sua,
  • eseese pata ma yogurts, aemaise lava pe a faaopoopoina fualaau aina ia i latou,

  • oloa faʻapipiʻi (faʻamaunuʻu, pisa, faʻaauau),
  • afaina, mea meataalo ma isi mea faapena,
  • eseese sauʻai ma ketchups,
  • meli ma le tele o isi oloa.

Afai o le maualuga o le toto i taimi uma i le maualuga o le 6.6 iunite, ona sili lea o mea uma o loʻo i luga e le tatau ona faʻaaogaina. Ae o loʻo i ai meaʻai e mafai ona fesoasoani i le faatumauina o le kulukose e oʻo atu i tapulaa. Mo se faataitaiga, fualaau faisua. O le tele oi latou e maualalo i le gaʻo ma o lea e le aʻafia ai le maualuga o le suka. O ia fualaau faisua e aofia ai kukama, zucini, kāpeti o ituaiga eseese ma le tele o isi. O le mea autu lava e le o ni mea suamalie.

E tele otaota e fai se galuega lelei tele i le tausia o le suka toto i le tulaga saʻo. O ia ituaiga o fualaʻau ua masani ai i fomaʻi faʻataʻitaʻi mo se taimi umi.

O nei aoga aoga e aofia ai:

  • immortelle
  • fualaau faila
  • faga laʻau
  • lanu
  • manogi
  • rose lapisi
  • St. John's wort
  • wormwood
  • hawthorn ma le tele o isi.

O le tele lava o taimi, e faia ai ni mea e fai. Lava le tasi sipuni sipi o fualaau mamago poo fualaau suamalie e sasaa ai se ipu vai inu. E mafai ona e inu pe a mavae le tolu itula o le faʻamalosi. Ae o nisi laau toto e mafai ona faʻauluina fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai lau lau (pe a uma ona faʻaaogaina le vai inu), e mafai ona e saunia se saladi maloloina.

E masani lava, e fautuaina e fomai le mauaina o se lavelave o vitamini. O le mea moni o nisi o elemene e mafai ona faateleina pe faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae o nei fualaau e sili ona lelei pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

Tulu toto I luga 6.6

E tatau ona manatuaina o le kulukose i le toto paʻu o se tagata soifua maloloina e le tatau ona sili atu nai lo le 6.6 mmol / lita. Talu ai o le toto mai le tamatamailima e aofia ai le tele o suka nai lo se vein, o le toto vevela e tatau ona aofia ai le kulukose e le silia le 6.1 mmol / lita.

Ae o le taunuuga o le auiliiliga e sili atu nai lo le 6.6, e masani lava ona fautua mai e le fomai ni vailaau, o se tulaga faapitoa lea e tupu ai se faalavelave matuia. I le leai o togafitiga e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le tulaga, o le a maʻi le maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

O faitauga o le kulukose anapogi e amata mai le 5.5 i le 7.9 mmol / lita, o le hemoglobin glycated i lenei tulaga e mai le 5.7 i le 6.5%. A maeʻa le 1-2 itula i le maeʻaina o meaʻai gaʻo, o le suka toto e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita.

Ina ia faʻamaonia le maʻisuka:

  • toe fai le suʻega o le kulukose toto,
  • ave se suega o le kulūkose
  • suesue le toto mo le hemoglobin glyc.

E taua tele o le suʻega mulimuli lea e sili ona saʻo mo le siakiina o le maʻisuka.

Afai e maualuga le suka i se fafine maʻitaga, e 6.6 mmol, e leʻo faʻaalia ai ni faʻafitauli manino o le soifua maloloina.

O le manatu o le maʻisuka latene e mafai na o le faʻavavevave o le glycemia.

Mafuaʻaga, faʻaaliga o prediabetes

I le lamatiaga, o le tele lava o tagata e taʻitaʻituina le olaga ola, e tele lava le eseesega o le malosi, maua ai le gasegase o le hyperglycemia. O le gasegase o gasegase i tamaitai e maua i le maʻisuka ile tino i le taimi o le maitaga e tele taimi e tupu ai.

O le toatele o tagata gasegase e le o gauai atu i uluai faailoga o le maʻisuka. O nisi o faʻamaoniga e mafai ona iloa e ala ile suʻega suʻesuʻe.

I le tulaga na maua ai e se tagata ia faailoga e tutusa ma vailaau muamua, e manaʻomia ona ia maua se faʻamautinoaga atoatoa o le tino i le vave e mafai ai. O aʻafiaga o aʻafiaga o le a sili atu le mamafa, silia ma le 45 tausaga le matua, maʻitaga, ovarycy ovary i fafine, maualuga cholesterol, triglycerides.

O foliga vaaia o le:

  1. moe i le moe
  2. faʻanoanoa vaaia,
  3. sasaina o le paʻu,
  4. faʻamalosi, faʻaoga faifaipea,
  5. fia inu pea
  6. osofaiga i le po o le vevela, vevela,
  7. tiga o le ulu.

O le gasegase o le glucose e le o iai ma le le lelei o galuega o le hormonal, o se faaitiitia o le gaosiga o le inisalini, lea e masani ona oo atu ai i le le mautonu. O le atinaʻeina o le paʻu o le paʻu ma le faʻaleagaina o le tino e mafua mai ona o le faateleina o le toto, faigata i le pasi atu i nai capillaries ma toto toto.

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le toto mafiafia? Mo lenei mea, e manaʻomia e le tino ona faʻaleleia atili ma sili atu le malosi, ma o le tagata i lenei taimi e mafatia i se lagona o le fia inu. O le tele o le mea inu e inu vai, o le tele lava o lona i ai o le urination. I le taimi lava e paʻu ai le glucose toto i le 6.0 poʻo lalo ifo, o le a foia lava lenei faafitauli.

Talu ai ona o le tele o le inisalini e faaitiitia vave, o le suka e le o gaioiga atoatoa i sulu ma tisoa o le tino. O se taunuuga, o le tino ua pagatia i se faʻafitauli matuia:

O le togafitiga faʻaleagaina e muta i le vave faʻaitiitia o le mamafa.

E mafatia foi musele ona o le le lava o mea taumafa o sela, e tupuga mai i le po, ma maualuga maualuga le kulūkose e mafua ai vevela vevela.

O le ulu o le ulu ma le vevela i le maʻisuka e afua mai ona o mea laiti na faaleagaina i vaʻa o le faiʻai.

Togafitiga metotia

O le tagata gasegase e mafai ona aʻoaʻo e uiga i le i ai o le maʻisuka pe a uma ona tuʻuina atu le toto mo le maualuga o le suka, e masani lava ona faia suʻesuʻega i luga o se manava gaogao, ona togafitia lea o togafitiga. A oʻo i le iuga o le auʻiliʻiliga e 6.1 mmol / lita, o loʻo matou talanoa e uiga i vailaʻau.

I lenei tulaga, faʻamaonia se taumafa malosi, o le tau faasaga i le mamafa, gaoioiga faaletino, le teenaina o mea ua fai ma vaisu. O le tagata maʻi e tatau ona siaki i aso uma ia faailoilo o le suka, cholesterol, toto toto, tausia se faasologa o aoaoga faaletino. E le gata i lea, e mafai e le endocrinologist ona fautuaina ni vailaʻau faʻapitoa o le hypoglycemic.

O suʻesuʻega faasaienitisi ua faaalia ai, i le noatia ma le fai fuafua i meaʻai lelei ma suiga o le olaga, o le a mafai ona faʻaitiitia le maʻisuka. Suiga o amioga masani e tatau ona amata i se faaitiitia o le auauna atu. O le aofaʻi o le fib ma le protein e tatau ona i ai i le lisi ole maʻi. Afai e te faaaofia ai fualaʻau, fualaau aina ma cereals i au mea taumafa, o le a manava le manava, ua mou atu lagona o le fiaai.

Ua fautuaina e fomaʻi le lafoaia o meaʻai gaʻo, aemaise lava mai oloa faʻapitoa e gaosia i le gaosiga, saisi, meaai kuka, kuka o gaʻo ma le margarine. Ina ia mafai ona pa'ū le suka i lalo ifo o le 6.6 mmol / lita, e le tatau ona aveʻesea oe mai se meaʻai (sei vagana ai le ate) ma faʻaumatia ia sili atu nai lo le taimi o le masina.

E lelei pe a maua e le tagata maʻi le porotini mai ia oloa:

E tusa ma le lua vaetolu o meaai i aso taitasi e tatau ona avea ma fualaau mata ma fualaʻau. O le isi fautuaga o le faaitiitia lea o le taumafaina o meaai, o le faasinomaga o le faasinomaga e matua maualuga lava: pasta, falaoa, muffins, pateta. O se isi mea sili i lenei tulaga o se cereal e faia mai fatuga atoa, kuka i totonu o le vai e aunoa ma le faaopoopo ole pata.

E tatau foi ona faʻapulaʻa le aofaʻi o le suauʻu manogi i le taumafataga, o lenei auala o le a fesoasoani foi i le aumaia o le suka ma faʻamaonia le mamafa o le tagata.

Faatinoga faaletino

O gaoioiga faaletino e fesoasoani e taofi ai le atinaʻeina o le maʻisuka, alu masani i le ea fou, o faʻatinoga taeao e lava. Faafetai i taʻaloga, ua galo le gaʻo gaʻo, ma ua faateleina le maso, o le aofaʻi o faʻasalaga inisalini e faʻateleina le faʻatupulaia.

O nei masini e i ai se aafiaga lelei i le metabolism ona o le faateleina o le absorption o le kulukose ma lana oxidation. E amata ona vave faʻaaogaina le faʻaaogaina o le gaʻo, ma o loʻo faʻaaoga le polotini.

I le taimi o toleniga ma faʻasalaga, o le a faʻaleleia le tulaga o le mafaufau ma lagona, ma faʻaitiitia le maualuga o le suka toto. Afai o le taunuuga o le suega o le kulukose sa faʻaalia ai le 6.6, pe tusa ma le 90% o mataupu, o le maualuga o le glycemia e faʻapitoaina e ala i le faʻamalositino, o le muaʻi maʻi e le alu i le maʻisuka ituaiga 2.

Afai e manaʻo se tagata e fai se tauvaga poʻo isi ituaiga o avega cardio, e le tele lona maso maso, ae o lona mamafa e faʻaitiitia pea. Faʻasaga i tua atu o aʻoaʻoga, e aoga le faʻaaogaina o vailaau e faʻalauteleina ai le maualuga o le lagona o sela i le inisalini:

Faatasi ai ma nei meafaigaluega, e oʻo lava i nai galuega sili ona faigofie ma aupito sili ona aoga o le a sili atu le aoga. Ina ia faʻaititia le inisalini, e taua le aveesea o le mamafa, aemaise lava le gaʻo i le puimanava ma le manava.

Suga 6.6 o se faailo o vailaʻau. O le vitio o loʻo i totonu o lenei tusiga o le a faʻamatala atili atu ai ia te oe e uiga i vailaau.

O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e 6.0-6.5

Muamua, ia toʻa. Ma mafaufau i le auala na maua ai sea taunuuga. O se fua faʻatatau i se glucometer pe a maeʻa se taumafataga fiafia e le mafai ona fai se tala. Telefoni suʻesuʻe maʻisuka malosi e le o faaaogaina, o le mea lea, o le siakiina o fuataga e tatau ona faia i totonu o le fale suesue ma foai atu le toto vevela mo lenei mea.

Ina ia puleaina le maʻisuka, o le a fautuaina foi e le fomai le mea e taʻua o le "suka suka". I le faʻaogaina o lenei metotia, o fua o le toto suka pe a maeʻa le 75 g o le kulukose. Afai i lenei tulaga e le sili atu i le 7.8 mmol / l le maualuga o le suka o le toto - e le o le maʻisuka ma e leai se mea e faia i ai.

Afai, a uma ona utaina i le kulukose, o le toto toto e foliga mai e sili atu nai lo le 7.8 mmol / L, ae itiiti ifo i le 11 mmol / L, ona latou talanoa lea i le le atoatoa o le kulukose, ma o se tulaga lamatia tele lea mo le maʻisuka.

I lenei tulaga, e amata ai le fomaʻi i fautuaga mo suiga o olaga - e pei o se tulafono, o lenei tulaga e atiina ae ia i latou e 'ai tele ma siitia sina mea itiiti.

Ua lava le na o le tuueseina o le tele o suamalie ma gaʻo ma savali mo le afa itula i aso uma.

O le leiloa o le 5% o le mamafa o le tino (o le 3-4 kilokalama lea mo le tele) e mafua ai le paʻu o le toto, faʻaleleia atili le soifua lelei ma faʻamaonia le maualuga o le suka.

Fua faʻatatau

E matua aoga lava: leai se mea e te lafoaia au oloa e sili ona e fiafia i ai, e taua tele le na o se sailiiliga talafeagai ma le leaga.

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, e te fiafia i le soisi - ma e gaʻo ma maualuga-kalori, ae e le mafai ona e teena mea ulaula? Faʻatau le hamisi pipi, susu o le susu po o le pusa masi kuka - o loʻo aofia ai le gaʻo itiiti ma le tele o calories, o ia oloa e ono le mafai ona tupu i le meaʻai.
  • Talia o se isi fiafia tagata, ae o iinei e mafai ona e maua se maliega talafeagai.

Muamua, afai e te tuu le suka i le lauti ma e te le manaʻo e suia i vailaau vailaʻau, e mafai ona e suʻe stevia, e suamalie ma e le o aofia ai gaʻo, pe na o le faʻaitiitia malie o le suka - talitonu mai ia te aʻu, pe a uma le lua teaspoon, e leai ni eseesega faapitoa i totonu o se ipu - o le tolu, o le fa, o le lima ... Faʻaliliu mea inu suamalie suamalie, filifili a latou lanu e aunoa ma le suka. E mafai ona sui fusi i fualaau mamago, e aofia ai fipa, lea e faʻaleleia ai le manava ma e faʻagesegese ai le maualuga o le toto suka. Tau lava na filifili fualaau mamago, ae le o lole candied.

  • Mo oloa gaosi susu, i le taimi nei e mafai ona e maua le tele o le siʻi, yogurt ma isi mea lelei e aunoa ma le suka ma maualalo le gaʻo.

E sili atu le suamalie o ipu faʻamamaina ma se sipuni o siamu poʻo ni fasi meaʻai ma apricots ua mamago - ona e mautinoa ai lea e te le suʻeina uma suka poʻo calories. O le faavae o mea taumafa mo oe e tatau ona avea ma fualaau faisua ma pata (sei vagana semolina ma, ioe, pasta).

E sili atu le filifilia o kuka e le vave faʻavelaina, ae masani - e sili atu le fiva ma faʻaitiitia le vave gaʻo o meaʻai gaʻo.

I se upu - mea uma ua i ou lima, ma e oʻo lava i se avanoa e le maʻi maʻisuka.

O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e 6, ma o le a le uiga

O le faateleina o se toto totoga e pei o le suka e faia i lalo o le aafiaga o nisi vaega i le tino, o lea ao lei taliina le fesili - toto toto 6 o le a le uiga o lenei fesili, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa mafuaʻaga o suiga i le masani o lenei vailaau, ma ia malamalama pe faʻapefea ona auʻiliʻili mo le filifiliga suka. Afai o le tagata e 6 le kulukose, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o faafitauli matuia mo le tino, lea e manaʻomia ai togafitiga vave. O le a le mea e fai pe a faʻalautele pe faʻaitiitia le faʻamaoniga ma pe tatau ona fai soʻo se fuafuaga?

O aʻai suka e masani mo se tagata soifua maloloina

Afai e te fiafia i le fesili - o le a le mea e sili ona lelei o se elemene i totonu o le tino, o lea e te leʻi feagai ai ma suiga ile maualuga o le suka, lea e masani ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga mo le tino.

Fai mai fomaʻi, mo vaega taʻitasi o nei tagata o nei faʻataʻitaʻiga e ese siʻeseʻese, e faʻapea mo nisi, o le laʻasaga 6 o se mea e masani ai, ma mo isi e fai mai o le atinaʻe o faʻamaʻi i le tino. O le aofaʻi o le suka i le tino o le tagata e fesuisuiai ma le matua - i pepe faatoa fananau mai o le maualuga o lenei elemene e laʻititi laʻititi nai lo tagata matutua.

Ae ui i lea, e leai se eseesega tele i le va o faailoilo - o le aofaʻi o suka i se tagata maloloina e tatau ona 3.3-5.5 mmol i le lita o le toto. O nei tau aofaʻi atonu e laʻititi ifo i tamaiti e leʻi oʻo ile 5 tausaga.

I le iloaina o le fua faatatau lelei o lenei vailaau i totonu o le tino, e faigofie ai ona e fuafuaina le i ai poʻo le leai o ni faʻalavelave faʻaleagaina - aua o lenei mea ua lava e foai ai le toto.

Mafuaaga pe aisea e mafai ai ona faateleina le suka i totonu o le tino:

  • lagona faʻalagona lagona,
  • ogaoga faigata
  • maʻitaga
  • faamai o totoga i totonu.

O le mea lea, ao lei faia ni suʻega, e tatau ona e logoina le fomaʻi e uiga i faafitauli uma e tutupu i le tino.

O le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona avea ma se faailoga o se atinaʻeina o maʻi, o le mea lea, o le iloiloina saʻo o le maualuga o le suka i totonu o le tino e taua tele mo le faia o se faʻamaoniga moni. E taua le manatuaina o suʻesuʻega e manaʻomia i le taeao ma luga o se manava gaogao. E le gata i lea, o le aso ao lumanai le foai toto, e tatau ona e faʻasaʻo oe lava mai avega malosi ma masani leaga.

E tatau ona maitauina o le maualuga o le kulukose e mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi e faʻaaoga ai masini faapitoa (glucometers). O le mea lea, o le a nofouta pea se tagata i le galuega a le tino ma maua se taimi e fai ai se gaioiga i le taimi pe a fai e iloa se gaioiga.

Afai o le tagata gasegase o le a foai atu le toto i le falemaʻi e fuafua ai le kulukose, e tatau ona ia saunia o le auʻiliʻiliga o le a ave i se avega. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamaonia saʻo o le tino ma iloa ai le atinaʻeina o faʻamaʻi i se taimi vave. Taua: e tatau i tagata uma ona foai atu le toto mo le suka i totonu o le ono masina!

Faailoga o le toto maualuga o le kulukose

Afai ua sili atu le taua o le suka i le faailoga o le 6, o se faailoga ogaoga mo le atinaʻeina o le tele o faamai i le tino.

Faailoga o le faateleina o le kulukose e aofia ai:

  1. Totoina o le paʻu, lea e amata amata ona tele.
  2. Lagonaina o le fiaaai, pe, i se isi itu, o le faateleina o le fiaai.
  3. Tupe le talafeagai po o le mamafa o le mamafa.
  4. Vaivai
  5. Totoina o le gutu, lea e mafai ai e se tagata ona inu i taimi uma.
  6. Faʻaauau pea ona alu i le faletaele.

Afai ua matauina e se tasi se tasi pe sili atu foi o nei faailoga, e tatau loa ona e faafesootai se fomai o le a faatonuina ia suega ma fuafua mafuaaga o faailoga o loo i luga.

Taua: afai e sili atu i le 6 ia faailoga o le maʻi, e manaʻomia e ia se fesoasoani, lea e masani lava i le falemaʻi. I le leai o togafitiga ma le faateleina o le elemene i totonu o le toto, o le tagata maʻi o le a lagona se faʻafitauli, lea o le a oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e lamatia ai le ola maloloina.

Afai e le maua e se tagata le avanoa e alu ai i le falemaʻi e siaki le aofaʻi o le kulukose, e mafai ona e faʻaaoga suʻega faʻaonapo nei o le a faʻaalia vave ai le mea e manaʻo ai. Ae ui i lea, e le saʻo i taimi uma, o le mea lea, ina ia saʻo le fuaina o le maualuga o le suka, ua faatonuina e le fomai se suega o le faapalepale, faafetai lea e mafai ai ona fuafua le atinaʻeina o le faamai e oo lava i se taimi vave.

E faapefea ona suʻeina le toto mo le faapalepale

O se suʻesuʻega e fuafua ai le faapalepale e mafai ai e oe ona siaki uma faʻafitauli e puipuia ai le kulūkose mai le gauai atoatoa. Ma le isi, o lenei metotia o le a fesoasoani e fuafua pe aisea e faateleina ai le suka pe a tuʻuina atu le toto i luga o se manava gaogao.

Ae ui i lea, e le mafai e se fomaʻi ona tuʻuina atu lenei suʻega i tagata uma. O le tele o taimi, o le faapalepale e faʻamoemoeina i tagata ua oʻo i le 45 tausaga le matutua, faapea foʻi ma tagata gasegase e lamatia pe i tagata e mafatia i le mamafa o le mamafa. I lenei tulaga, o lenei auiliiliga e faʻamalosia.

O le suʻesuʻega e faia e pei ona taua i lalo: e ave e le fomaʻi le 75 karamu o le kulukose i le mamā mamā ma le faʻaititia.

O le tagata maʻi e tatau ona sau i se falemaʻi i le taeao ma foaʻi toto (e tatau ona faia i luga o se manava leʻo). A maeʻa, e tatau i se tagata ona inu muamua le kulukose i se aofaiga e 250 ml.

A maeʻa le 2-3 itula, e tatau i le tagata maʻi ona toe foai atu le toto. A mavae le 1-2 aso e mafai ona e sau mo ni taunuuga.

E tāua - o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e saʻo lelei, e manaʻomia e le tagata maʻi ona mulimulitaʻi i nisi o fua faʻatatau:

  • o le taumafataga mulimuli ao le i tuuina atu le toto e tatau ona 10 itula,
  • E tatau ona e sau i le falemaʻi mo se malologa, aua e mafai ona aʻafia ai le taunuʻuga o le suʻega,
  • i ni nai aso ao lei oʻo i le faapalepale e tatau ona tofotofoina ia aua le popole,
  • le aso ao leʻi faia se suʻega, e tatau ona aloese mai gaoioiga faʻaletino.

O le faʻatinoga o nei fautuaga o le a mafai ai e oe ona maua le sao saʻo, faʻapea foi le iloiloga o le tulaga o le tino ma faʻamaonia ai faafitauli oi ai nei.

Afai o le auiliiliga o le auiliiliga mo le fomai e foliga mai e le faamalieina, o le a ia faatonuina se ultrasound o le pancreas, faapea foi ma se isi suega toto.

Afai e maualuga le suka o le toto, o le a faailoa ai le ogaoga o soliga lea e tupu i totonu o le tino o le tagata - latou te manaomia togafitiga faanatinati, lea e le mafai ona amataina.

Suauu toto 6.2 - o le a le uiga?

I le soifua maloloina lelei, o le fua o le glycemic e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. Afai e te lagona le le mautonu ma iloa oe maua le suka toto o le 6.2, e tatau ona e faia faʻamalosi. A uma mea uma, o lona uiga o loʻo i ai se faʻafitauli o le maʻisuka. Ma o lenei faʻamaʻi e faigofie atu ona puipuia i le amataga nai lo le faʻamalolo pe a ua matua agaʻi i luma.

Suga 6.2 - o le a le uiga ma le mea e fai i lenei tulaga?

O le mea masani, o tagata soifua maloloina e le faʻapipiʻiina le taua i le malise malise, ma le le iloa o le mafuaʻaga e mafai ona avea ma faʻamaoniga o se gasegase tuga. O le le mautonu le uiga i le tino e masani ona mafua ai le maʻisuka ma isi faʻafitauli.

E pei ona taʻua muamua, o le glycemia masani e 3.3-5.5 mmol / L. O se tuusaunoaga e naʻo tamaiti ulavavale - e oo atu ile 5 tausaga. Mo isi vasega o tausaga, o se faailoga faifai pea lea. O faʻatusa e mafai ona faʻagasolo laʻitiiti i le aso. O le a faʻalagolago i le gaioiga faaletino, o le tele ma le lelei o meaʻai e 'aina ma le faʻalagona lagona o se tagata.

O isi mea taua e mafai ona aafia ai le tele o le kulukose i totonu o le toto: maʻitaga, mafatiaga, ituaiga o faʻamaʻi pipisi ma le gasegase, ma manua faalemafaufau.

Afai e amata ona e maua le malaisei, vaivai le tumau, momoe, gutu malulu, e tatau ona e vave gauai atu i le maualuga o le glycemia ma ave ni fua talafeagai. Suga Suauʻu 6.

2 - e le o se maʻisuka maʻi, ae o sea faʻaʻailoga o se mafuaaga taua lea e gauai atu ai i meaʻai, soifua maloloina lautele ma le olaga.

Mo le mauaina o faʻamatalaga saʻo, e tatau ona fuafuaina le suka toto i luga o se manava gaogao. O se filifiliga, e mafai ona faia lenei mea i le fale e faʻaaoga ai se glucometer maʻaleʻale pe tuʻuina atu le toto i le falemaʻi mo suʻesuʻega.

Pe a fai ni faʻamatalaga ma se glucometer, e tatau ona amanaʻia o le masini e fua i le maualuga o le plasma toto. O le mea lea, o le fuainumera mo le toto o le a eseese mai le taunuuga e tusa ma le 12 pasene lalo.

Tagai foi

  • Suga i urine! Fesoasoani, ua ou popole. O teine ​​o ni ituaiga pipeti. O le mea lautele, i le faaiuga o le taumafanafana, o le amataga o Setema, na ou tuuina atu ai le urine ma na fai mai lau fomaʻi ua latou mauaina se vaega itiiti o le kulukose, ma ina ua mavae sina taimi o mea uma e masani. Ma atonu o le a ou ...
  • Aʻau moa! Ua ou saʻo G i le aso ua fai mai: o le suka i laʻu urine e tafe! Teine, o ai na i ai? Ou te le iloa e uiga i le toto mo se taimi umi. Ou te le iloa e uiga ia te ia. E mafai e le suka i le urine ona aafia ai le mea moni e faapea ...
  • Sugar Ou te le iloa po o fea e tusi ai. O ai e mafai ona fai mai pe faapefea ona aafia ai laʻu tama ou te 'ai tele le suka? Ae o le maualuga o le suka o le toto
  • Sugar Good afternoon! E i ai se isi na maua le maualuga o le suka i le taimi o le maʻitaga? Na siitia loʻu suka, i le aso na ou pasia ai le suega o le urine, na fuaina loʻu suka i le glucometer ma se eseesega o le 30 minute, o loʻu toto toto e masani lava ...
  • O le toto mo le suka Natalya Nikolaevna, afiafi lelei! O le a le pine ae atoa le tausaga, e fafagaina loʻu faletua (pe a manaʻomia.) Na fai mai le fomai o le pepe e foaʻi le toto mo le suka! Ae na faapefea ona ia saunia mo lea mea! o tatou i luga o leoleo ?! Pe o iai se tulaga masani? Faʻafetai i le taimi muamua
  • PanicGirls, fiafia! Ua ou popole. Ia Novema, na malolo mo le ono vaiaso. O lenei ua matou maitaga ma o lea e manaʻo ma faatalitali mo le pepe, o le m m mulimuli. O le aso 27 o Aperila, o lona uiga, o le vaitau e tusa ma le 5-6 vaiaso. I luga o le ultrasound i luga o le ao ...
  • Le fefe, teine ​​teine, ua ou popole. O le vaiaso 12 sa i luga o le tala, o mea uma na masani, ae na latou maua se vaega e 2.8 i le 1.5 ma se hematoma, na latou fai mai e le o se mea e fefe ai pe a le toto. Latou te leʻi tuʻu aʻu i le falemaʻi. ae ua ou fefefe i lenei mea ...
  • Ua ou fefefe !! teine ​​teine, atonu ei ai fomaʻi i totonu ia te oe, po o se tasi na fetaiai ma lenei mea. E le mafai ona ou moe i le po. I le 2014 na foaʻiina ai le toto i siama faʻamaʻa. O le maualuga o le kalomika o le siakinoma o le antigen o le 2.6, ma e masani lava e oʻo i le 1.5. Na fai mai le fomai tipitipi ...
  • suega suka. Ua ou popole. Talofa tagata uma. Ua amata ona ou lemu lemu i luga ma le popole. Na pasia uma auiliiliga. Saunia e alu i le aʻoga. Polina e 2 tausaga. O le suʻesuʻega mo le sugar na faaalia ai e 5.8 ... na mautinoa e le pediator o se tuaoi, pe afai e leai se mala ... ..Ma ...

Togafitiga mo le maʻisuka: suka 6.1 - pe itiiti pe masani?

"O le a le uiga o le suka 6, e matautia pe afai o le suka e 1 le tau sili atu? "O tali i fesili faapena e tatau ona iloa e se tagata na feagai ma le maʻisuka. , "Le toto foaʻi, ma le suka 6! Le mea e fai "- o le fomai na fesili i le popole. O le mea e leaga ai, e le o fomaʻi uma o polofesa, ma o nisi taimi latou te mafai ona faia se faʻamautinoaga e faʻavae i luga o le taunuuga o se auiliiliga se tasi.

O le mea e leaga ai, e mafai e tagata uma ona feagai ma le le faʻaaogaina o se fomaʻi.

Ma o le tinamatua, o le na pasi se suega toto mo le suka i luga o se manava gaogao, ae pe a uma le keke keke, e sili atu i le aoga masani o le suka 6 i le 1, latou te amata togafitia le maʻisuka, tuu i luga o se meaai malosi.

  • Ma i le au matutua, o gaioiga faʻavaomalo e telegese, e faigata ona toe fausiaina.
  • Ma ina ua mavae le masina na le iloa e tinamatua. Na o ananafi, o se tamaʻi faʻanoanoa e le mafai ona savali.
  • O le mea e le tatau ona e feagai ai, e tatau ona e iloa le taua o le suka i totonu o le toto e matautia, ma pe faapefea ona faia le siama - maʻisuka.
  • E masani lava ona e feagai ma se le malamalama: "Na ou suʻeina se suʻega faʻamaʻi mo le suka, ma o le fomu o le glucose. E tutusa lava le mea? "

O le fenumiai e malamalama, e ui lava o loʻo i ai le kulukose i le suka, o loʻo latou maua pea i le tulaga o mataupu aoaoina a le aʻoga.

Soʻo se mole mole suka aofia ai kulūkose ma fuamoa fructose. Pe a ulu atu i totonu o le tino, gasegase le suka, ma sili atu - i le tulaga o le faʻalavelave faʻaleagaina - ua faʻateleina i le urine i le ituaiga o kulukose.

E le mafai i luga o le faavae o le mea moni e le i mafaufauina i le auiliiliga o le glucose o le urine na maua ina ia iloa ai le maʻisuka. E tupu lenei mea pe a uma le mea oona, manuʻa - aemaise lava le mumu, faʻamaʻi fatu fatu, pancreatitis, osofaʻi fatu.

  1. O le mafuaaga e fuafua ai e manaʻomia, ma toe maua le suʻesuʻega. Ma sili atu i le tasi.
  2. Afai o le glucose 6 o loʻo i totonu o le toto, e ui lava na ave le toto i luga o se manava gaogao mai se vein, e le o se mafuaaga foi lea e popole ai.
  3. O le mamafa, maʻi o le pancreatic, faʻateleina le atuatuvale, popolega - e mafai ona tele mafuaʻaga mo le siʻitia.
  4. O se tasi o auala mo le togafitia o le maʻisuka o le fausia lea o le suka suka.
  5. O le toto e ave i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea e le tagata maʻi se vaifofo o le glucose, ma le faalua pe a oʻo i taimi masani e toe faia ai le samples.
  6. I le faʻataʻitaʻiga muamua, o le maualuga o le suka a le tagata soifua maloloina e masani ona le silia i le 5 mmol / L.
  7. I le tulaga lona lua, e oo lava i le maualuga o le suka 6 e mafai ona sili atu i le 3 iunite, ae pe a ma le fasefulu minute, pe a uma le itula ma le afa ona ave le tau muamua, mai le 3.5 i le 6.

Ae o le isi, i luga o le faavae o le suka suka e tasi, o le togafitia o le maʻisuka e sese. Ole suauu e le mafai ona toe foi i lona aoga muamua, i le tulaga o le tele o faʻamaʻi o loʻo iai. O se tasi oi latou o le pancreatitis.

O se masalosaloga muamua o se talafaasolopito o le maʻisuka o loo i ai e mafai pe afai, pe a maeʻa ni faʻataʻitaʻiga se tolu i luga o se manava gaogao, o loʻo maualuga le maualuga o le toto toto i le 1, o lona uiga, mai le 7 mmol / l.

Ae e oʻo lava i lenei suʻesuʻega muamua e manaʻomia le faamaninoga.

  • O le maʻisuka e maua i luga o le tele o mea. O nei mea e aofia ai, ioe, toto toto, maualuga hemoglobin glyc, faʻataʻitaʻiga mo le suka ma le acetone.
  • Le faʻamautinoa pe maua le maʻisuka pe leai foi, tusa lava pe le o se vaiaso e le mafai.
  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le hemoglobin glycated e na ona atagia ai le ata moni pe afai e tausia ona suiga mo le itiiti ifo ma le 3 masina.
  • O le hemoglobin glycated o se faailoga o le suka o le toto.

O le maualuga o le suka i le toto e faalagolago foi i tuutuuga mo le faia o le auiliiliga: o le toto na aveesea mai se vein pe mai se tamatamailima.

O le maualuga o le suka i se tagata soifua maloloina ile toto toto - o lona uiga, e maua mai ile tamatamailima - e le sili atu i le 5.5 ma e oʻo atu i le 7.8 mmol / L, ma le toto vevela-o mea masani mai le suka 6.1 i le suka 8 mmol / L.

Afai o le pito i lalo e maualuga i le tapulaʻa, ma pe a oʻo i le faʻataʻitaʻiga mulimuli, o le suka gaʻo e toe foʻi i lona tau muamua, e tatau ona e totogia le tele o le gauai i le soifua maloloina. E tusa lava pe le sili atu le tau aogā i le aoga faatagaina - 7.8.

O le faʻavaveina o le anapogi glycemia o se faʻafitauli o le atiaʻe o le maʻisuka.

Afai e umi se taimi e teu ai le faasinusisi i le 6 mmol / l, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist. E ui lava o lenei tau aogā e sili ona masani, ae e fautuaina pea e taʻalo saogalemu.

E masani lava, e mafai ona faaitiitia le suka i lenei maʻi e aunoa ma fualaau faasaina, fetuunai le meaai.

Afai o loʻo faʻapea ona tausia e tagata matutua, o le mea lea, e ui lava ua faʻamautuina e le faalagolago le fuainumera i le matua, e leʻo gauai le tele o fomaʻi i lenei mea.

Ioe, pe afai e leai ni faailo o le itu.

I totonu o tino o tagata matutua, o gaioiga gasegase e faʻagesegese, ma e matua matautia lava le faʻalavelave i totonu. O se paʻu mamafa mamafa pe a fetuʻunaʻi le taumafa poʻo le maua mai i le faʻaofiina o vailaʻau e le masani ai le tino e taʻitaʻia ai i le faiga e le mafai ona faʻafitia.

Afai e maualuga le suka i tamaiti, e oʻo lava i le leai o ni faʻamaoniga e pei o le fia inu pea, le faʻamalosi ma le isi o loʻo aʻafia i le maʻisuka - e tatau ona suʻesuʻeina le tamaititi.

A o faagasolo se vaitaimi o le tuputupu ae malosi poʻo le taimi o le osofaʻi o le hormonal, o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia tele lava, e le gata i lea, i le foliga o se tagata e ola i le insulin.

O le gauai atu i lou soifua maloloina e aoga i taimi uma. Ae afai na faafuasei ona auiliili le suʻega 6 - ua vave tele le fefe. E le o lona uiga o le maʻisuka e mafai ona maua. E manaʻomia se suesuega maeʻa.

Faʻafefea ona iloa ma puipuia le faʻaitiitia o le suka toto: faʻamaoniga ma metotia faasaʻo

E pei ona iloa e le tele o tagata, o le faateleina o le suka i le toto o se tagata maloloina lelei e mafai ona eseese i le ao ma le po.

I le taeao, o le maualuga o le kulukose i le tino e sili atu le maualalo. O lenei mea e sili ona moni mo mataupu pe a fuaina i luma o se taumafataga saʻo.

O tapulaa o le masani o lenei vailaau ma tulaga faʻamaonia e iloa ai o le i ai o se maʻi o le maʻisuka poʻo le maʻisuka e mafai ona faʻamoemoe i le ofisa o le fomaʻi. E taua le maitauina o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le toto i faʻamaoniga e le itiiti ifo i le 2.8 mmol / l e mafai ona tupu ai se faʻafuaseʻi o le soifua manuia ma le faʻaalia o ni manaʻoga e le manaʻomia.

Afai ole faʻaititia o lenei vailaau i totonu o le tino e faʻaititia atili ai, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻe o le hypoglycemia i le maʻi. O lenei tulaga le manaomia ma le matautia e manaomia vave togafitiga faafomai.

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi fomaʻi e tusa lava pe i ai mataupu e le o iai ni faʻamaoniga o faʻamaʻi. Afai e leai se mea e faia, ona ono tupu ai lea o le leaga o le tulaga o le maʻi. O le a le mea muamua e iloa ai le pa'ū i le suka o le toto?

Aiseā e faʻamalosia ai le pa'ū o le kulūkose toto?

Glucose i totonu o le tino o le tagata e tatau ona tausia i tulaga talafeagai. A leai, o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina e foliga mai.

E taua le maitauina o le suka o le toto i se tagata soifua maloloina ma se maʻi suka ma se ituaiga eseese o maʻi ua faʻaitiitia mo mafuaʻaga faʻafeagai.

E taua tele le faanumeraina o lenei mea i se taimi vave e mafai ai. E mafai ona faia lenei mea pe afai e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i se taimi talafeagai e faʻamaonia ai ma togafitiga lenei maʻi.

E tatau ona vave matauina o le hypoglycemia e mafai ona ogaoga ona taunuuga. O le sili ona matautia o nei mea: o se tulaga o le loloto ma le oti.

O le hypoglycemia e mafua ona o le le atoatoa o le suka i le fausaga o le tino, lea e tatau ona mautinoa le tuʻuina atu o nila mama. Afai o le maualuga o le kulukose o le toto o se tulaga maualalo, o le a vave ona amataina togafitiga e le manaomia. O a la mafuaaga o lenei maʻi?

Faʻatasi ma le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona faʻaleagaina e le fesili: o le a le mea e mafua ai lenei maʻi? Ae maise lava pe a pa'ū le suka i le maualalo.

I le taimi nei, o mea taua nei e iloa e aʻafia ai le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le kulukose i le toto o se maʻi e maua i le maʻisuka:

  1. le faʻaaogaina o meaʻai e tumu i gaʻo vailaʻau māmā,
  2. fualaau le saʻo o fualaau faasaina ua fuafua e tuuitiitia le suka o le toto,
  3. inu ava malosi i luga o se manava gaogao. E mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia, aua o le ava e poloka ai le faʻaogaina o le kulukose i totonu o fausaga o le ate,
  4. ave vailaau ua fuafuaina mo le togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka, i le taimi lava e tasi faatasi ai ma ava malosi oona,
  5. ma le filifilia e aunoa ma le tusitusi filifilia o meaai (pe a le faʻaumatia i le taimi e tasi),
  6. o le tuiina o se vaega le tusitusi ole inisalini (o le hormone o le pancreas o le tupuaga e mafua mai ai),
  7. o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e faʻalagolago i le faʻaauau pea o le tino. I lenei tulaga, e taua le feutagai ma lau fomaʻi e uiga i suiga i uluai masini o fualaau faasaina.

Se tagata soifua maloloina

Faʻapogai o se pa'ū i le kulukose o le toto i se tagata soifua maloloina atoatoa:

  1. pe a fai e iai nisi vailaau e aunoa ma le silafia e se fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaau e faʻaititia ai le toto toto,
  2. faamai o totoga i totonu,
  3. ava malosi
  4. afai ei ai se tagata i taimi faʻalavelave faʻalavelave ma e afaina foi i le atuatuvale,
  5. pe afai e mulimuli o ia i meaʻai faʻamaoni ma le faʻavaivai. Ae maise lava i latou o loʻo maualalo i le gaʻo,
  6. afai ei ai taimi vavalalata i le va o taumafataga e silia ma le iva itula,
  7. ina ua maeʻa le fagua saʻo, talu ai e leai se meaʻai mo se taimi umi,
  8. i le tulaga o le taumafa e faavae i luga o se tele o mea taumafa e matua televave vave le gaʻo.

I le maitaga

I fafine o loʻo tauaveina se tamaititi, o le toto toto e pa'ū mo mafuaʻaga nei:

  1. faatasi ai ma le faateleina o le gaoioiga o le enzymatic,
  2. afai ei ai se saoasaoa taua o le faagasologa o galuega faatino i le tino,
  3. aʻo faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas ma le thyroid gland.

E masani lava i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, e mafatia le fafine i le gasegase. Faʻailoga malosi o le malaise, e ono tupu le vomiting, ma, o se taunuuga, o le leaga o le susu. O le tino o le tina o loʻo faʻamoemoe e le lava meaʻai, e aofia ai le faʻaitiitia o le suka o le toto. O le mafuaaga lena e tupu ai le hypoglycemia.

E taua le maitauina e masani lava o le mea e sili ona taua, o le pancreas e maua ai le tele o le homone, lea e mafai mulimuli ane avea ma se vaega i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Na pa'ū le suka i le toto: o faailoga ma faʻailoga

O le mataʻu o le suka o le toto o se mea e sili ona leaga, aua o le hypoglycemia e mafai ona faʻaosoina ai se pa, stroke, cerebral edema ma le oti.

E le gata i lea, e oʻo lava i se taimi patino, o se tagata e iai lenei tulaga e ono lagona e masani lava.

Ae o lenei mea e naʻo se mea. I sina taimi mulimuli ane, o le faʻaitiitia o le kulūkose i le tino e mafai ona taʻitaʻia ai le uila-vave ma sili atu ona matautia suiga i lona setete.

O le faailoga sili ona iloga o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto ua manatu e sili atu le vevela, lea e mafai ona vaaia i le maualalo o le ea. E le gata i lea, e mafai e se tagata ona afu malosi i le taimi o le moe. O le vaitaimi lea o le taua tele o le maualuga o le suka i totonu o le tino na matauina.

O le moega mama e mafai ona faʻaalia lenei faailoga. I le ao, e matua faigofie lava ona fuafua le i ai o le soona inu tele. Ina ia faia lenei mea, ua lava le na o le uuina o le paʻu i tua o le ulu.

E le gata i lea, faatasi ai ma isi faailo masani o se pa'ū i le toto suka, mea nei:

O le a le mea e fai ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le faʻatinoga?

Afai a uma le fua o le fua ma le glucometer, e mafai ona iloa o lona faailoga ua faʻaitiitia i le 0.6, ona tatau lea ona faʻaumatia faʻavaveina ia gaʻo.

E tatau ona faia lenei mea e tusa lava pe leai se faailoilo o le hypoglycemia. Aua nei galo o le faaitiitia o le kulukose toto e aunoa ma ni faailoga e sili atu ona lamatia nai lo i latou.

Faʻaleleia o Vailaʻau

Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka o le toto, e tatau ona faʻaaogaina ituaiga o fualaau faasaina e pei o: faʻamaʻi pipisi o le calcium, tui faʻamataʻu ma vailaʻau e aofia ai hormones pancreatic, fualaau momoe, ma laupepa antibacterial.

Ae, e taua le gauai atu o le lisi laitiiti lenei o fualaau oona lea e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le tino ao faʻaitiitia le suka o le toto.

E taua le manatua e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau pe afai na faatonuina e se fomaʻi.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O togafitiga faʻapitoa e tatau ona aofia ai meaʻai mo isi vailaʻau. Ae, o le mea moni, latou te le mafai ona faʻamalolo se vailaʻau o le hypoglycemic.

E faʻaaogaina na o le taofi o osofaʻiga. O isi auala e ofoofogia i le faʻaaogaina e puipuia ai soo se ituaiga hypoglycemia.

O lenei tulaga e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le wort St. John, plantain ma rose hips.

Taumafa i meaʻai

O meaʻai a tamaiti ma fafine e aʻafia ai le tupuga o faʻamaoniga e le manaʻomia o le hypoglycemia. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e pipii atu i se meaʻai gaʻo.

Ia mautinoa e faʻaaoga fuamalie e fuafua mo le maʻisuka.

O vine e tatau ona aofia ai i le taumafataga. E faatagaina e inu susu, 'ai le meli. O le meaai e tatau ona fesuisuiai i fualaau aina ma fualaʻau.

O fafine e maua i le hypoglycemia e tatau ona 'ai uma i le tolu itula.

Mo tagata uma, o le hypoglycemia o se mea matautia tele. E oʻo lava i sina siʻitia o le suka mai le masani i totonu o le toto e tatau ona togafitia ina ia aloese mai faʻalavelave i le lumanaʻi. Afai e te amataina lenei tulaga, ona mafai lea ona e feagai ma foliga o le faoa faamalosi lea e faalavelave i se ituaiga soifuaga masani.

Suauu toto 6.2 - o le a lona uiga, oa mea e fai

O le faateleina o le suka i le toto e mafai ona faʻaalia i ni mea eseese. A o leʻi sailia ni faʻamatalaga i mea e fai pe afai o lau kulūkose e 6.2, e taua lou faamasani i faʻamatalaga lautele. E aofia ai ma faʻamaoniga o le faʻalavelave faʻalavelave, o le masani ai o le suka toto mo se tagata soifua maloloina, ma isi.

I lenei tusiga, o le ae iloa ai nei mea uma, faʻapena foi ona e faamasani i fautuaga paleni mo le toto maualuga.

E masani lava o le valea o ia faʻamatalaga e masani lava mo se tagata soifua maloloina ma e mautinoa lava e leʻi i ai ni faʻafitauli o le soifua maloloina i tagata e uiga i le maʻisuka ma isi faʻafitauli.

Ae afai e te tilotilo atu i le isi itu o le tupe siliva, o le mafuaaga autu mo le suka maualuga o le uiga sese i lou lava soifua maloloina.

O le a le mea e faʻaalia o le masani

O le masani masani taliaina o le suka o le toto e fuafua i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / L. Mo le fuafuaina o le faailoga, e faʻaaoga se masini faʻapitoa - o se glucometer. O le tulafono faʻavae mo se tagata soifua maloloina e leai se auala e faalagolago i tausaga. Na o le tasi le faʻasesega e mafai mo tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua - oi ai tulaga masani e eseese, ae latalata i le lautele.

O le kulūkose i le aso e mafai ona fesuisuiai taimi. E afua mai i le tele o mafuaaga, o le malosi faaletino, o le lagona lautele o lagona o le tino, faapea foi ma taumafataga masani e matauina le iloga.

I le faaopoopo atu i tulaga o le physiological e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ei ai isi mafuaaga. O le faʻafitauli mamafa, o ituaiga uma o faʻamaʻi ma le maitaga e mafai foi ona mafua ai le fesuiaiga o le suka.

O le mea lelei o na oso i luga o le taimi e toe foʻi mai ai mea uma i lona tulaga.

Ae afai ua iai ni suiga iloga i le tulaga, o se mafuaaga taua lenei e faʻalogo ai i lou lava soifua maloloina.

O le faateleina o le suka e mafua ona o le solia o galuega o le gaosiga o gaʻo. Laʻasaga 6.2 e le o le maʻisuka, peitai, ina ia taofia lenei mea, ia e tilotilo totoa i ou lava ituaiga olaga ma meaʻai e te 'ai.

Ina ia iloa lelei le maualuga o le kulukose, e tatau ona e faia lenei mea i luga o se manava gaogao. Faʻaaoga mita mita o le kulukose toto pe alu i le falemaʻi mo suʻega toto. O le fuaina o le maualuga o le suka e tasi le vaega - ua mamanuina a latou faatulagaga e fuafua ai le faailo mo le plasma. O le mea lea, o le fuainumera mo le toto o le a itiiti ifo i le 12 pasene.

Afai e te manaʻo e siaki i se falemaʻi, e tatau ona e faia le faʻataʻitaʻiga ile tele o taimi. Afai o le suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai le maualuga o le maualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, 6.2) - faʻaaoga lelei lenei lomiga, ma a maeʻa ona toe fai le suʻesuʻega. Ole mea lea o le a fesoasoani ia oe i le amataga o le fuafuaina ole ono maua se faamai ma e faigofie ona togafitia.

O le auala sili ona lelei e iloa ai faailoga o le maʻisuka o le suʻeina lea o le faʻapalepale kullukose. O lenei suʻesuʻega o le a faʻaalia, pe tusa ma le 100% o le tulaga, o le tulaga o loʻo iai i le taimi nei, e tusa lava pe leai ni faʻamaoniga talafeagai.

Toto toto mo le faapalepale

E le o taimi uma e maualuga le maualuga o le suka e faailoa ai le i ai o le maʻisuka. Ina ia faʻamautinoa lelei mafuaʻaga o lenei faʻalavelave, o loʻo faia ai se suʻega faapitoa. O le faapalepale e suʻe ai siaki mo maʻi e puipuia ai le kulūkose mai le faʻamalamalama lelei, ma pe aisea e maualuga ai le suka i luga o se manava gaogao.

O sea ituaiga suʻega e le o faʻamaonia i tagata maʻi uma. E masani lava o lenei vaega e aofia ai tagata e sili atu ma le 45 tausaga le matua o loʻo mamafa tele ma i latou o loʻo lamatia. I tulaga faapena, o le pasiina o se toleniga o se faiga faʻapitoa.

O le uiga o le suʻesuʻega o loʻo mulimuli mai. E ave e le fomai le glucose mama i le 75 g. E tatau i le tagata maʻi ona sau i le falemai i le taeao ma foai atu le toto mo le suka (i luga o se manava leʻo). A maeʻa le aoina o le toto, e tatau ona e inuina se ipu vai i le kulukose. E lua itula mulimuli ane, e faia ai se faʻataʻitaʻiga lona lua. Ina ia maua saʻoga saʻo, mulimuli i laasaga nei ae leʻi alu i le falemaʻi:

  1. O le meaai mulimuli ao lei alu i le falemaʻi e tatau ona le itiiti ifo i le 10 itula.
  2. O le aso ao leʻi faia le suʻega, e le mafai ona e alu i taaloga ma lafoai ituaiga uma o gaoioiga faaletino (aemaise lava mamafa).
  3. E le mafai ona e suia le meaai i le tele o meaai lelei. Taumafa e pei ona masani ai.
  4. Taumafai e aua le popole ma aloese mai tulaga faigata. O le lagona faalelagona i totonu o le 1-2 aso ao le i tuuina atu e tatau ona mautu.
  5. Moe lelei ma sau i le falemaʻi malolo. Leai se mea e te alu ai mo se suʻega saʻo pe a uma se suiga!
  6. A maeʻa ona e inu vai i le kulukose - nofo i le fale. E le manaomia le taamilosaga.
  7. I le taeao ao leʻi alu i le falemaʻi, aua e te popole ma aua le popole. Filemu ma ulu i le fale.

E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻega, e le faʻavaivaia le faapalepale pe a fai e le itiiti ifo i le 7 mmol / L le kulūkose o le anapogi, ma a uma ona faia le fofo ole 7.8-11.1 mmol / L.

A leai, afai o le numera muamua e oʻo atu i le 7 mmol / L, ma a uma ona faia se fofo i le kulukose, o le fuainumera e itiiti ifo i le 7.8 mmol / L, o le solia lea o le faapalepale.

Afai o loʻo aʻafia oe ile faamasinoga lona lua ma se soliga - aua e te popole. Fai se suʻesuʻega faaopoopo o le ultrasound o le pancreas, foaʻi toto mo le i ai o enzymes. Afai e vave ona e sui le meaai ma 'ai saʻo e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, o nei faailoga le lelei uma o le a vave ona pasi.

O a ni faailoga o le toto maualuga maualuga

O le lisi o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia ai uiga lautele o le faateleina o le kulukose o le toto:

  • malaga masani i le faletaele "sina mea itiiti",
  • faamago mai le gutu ma masani ona manaʻo e inu vai,
  • vave vave le gasegase o le gaosiga, galala ma le le mautonu,
  • se lagona o le matelaina ma le faateleina o le fiaai, faatasi ai ma le leai o se aoga o tupe maua / mamafa,
  • ulu o le ulu i se tulaga faifaipea po o le fenumiai vaaiga,
  • paʻu paʻu ma faʻagogo.

O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le maualuga maualuga o le suka i le toto, ma e tatau ona vave faia loa se gaoioiga.

Toto toto maualalo

O se maʻi faʻaleagaina lea e tupu pe a pa'ū le kulūkose toto i lalo ifo masani o le hypoglycemia. O se soifua maloloina ma le lamatiaga o le ola e mafua ai ona maualalo le suka o le toto i auala e lua:

  • ma le le lava o le kulukose mai meaai,
  • ona o le tele o le inisalini - o le hormone o le pancreas, lea e nafa ma le felauaiga o le suka i totoga ma gaʻo.

Faʻasolosolo malie i le kulūkose, o le malosi o le fiaʻai e atiina ae: o le gaioiga masani o sē o le tino atoa, faʻapitoa o le faiʻai, ua faʻalavelaveina.

Mo ia tulaga, ua saunia e le natura mo faleoloa glycogen i le ate, ina ia mafai ai e se tulaga matautia ona faamautu.

Ae o lenei fanua faʻaagaga e le iʻu, ma i le lumanaʻi e mafai ona faʻaosofia ai le ogaoga o aʻafiaga, e oʻo atu i se vaʻa.

Le kulupu o le kulūsese o le toto o se isi ituaiga genesis

O le gaioiga o le Carbohydrate e faʻaosofia foi:

  • gaioiga faʻavaitaimi faaletino (faʻaitiitia, mamafa tele le vaivai)
  • avega mamafa masani (+ ave faʻamaʻi mai le peta-blocker group),
  • maʻitaga, gaioiga i se taimi vave,
  • ave aspirin (i tamaiti).

Faailoga o Suga Suauu Mama

I se tagata soifua maloloina, o le hypoglycemia e mafai ona tupu i le taeao pe a leai se manava. E sili atu le tatau i le taeao, ma le le fiafia e mou atu. Afai o ni faailoga o le maualalo o le kulukose e aliali mai i le tali atu i le 'ai, o sina taimi pe a uma le taumafa o meaʻai, atonu o le a faʻaalia ai le mafai ona atiaʻe le maʻisuka.

O le ata o le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai:

  • o se osofaiga ogaoga o le fiaaai, faatasi ai ma lima fefe, sosaiete lautele, tachycardia, polydipsia (fiainu),
  • afaina o vae, mamafa i vae,
  • uila, afu malulu, alofilima paʻu,
  • vevela vevela (o nisi taimi)
  • solia o le vaaiga vaaia - faapouliuligia i mata, "veli", vaaiga faalua, "lago",
  • tiga o le ulu i le lotolotoi o le taoto ma le vevela,
  • lagona le fiafia, le fiafia, leai se malosi ma lagona,
  • polyuria - faʻateleina le urination.

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e masani lelei i faailoga le lelei o le toto suka maualalo, e faʻaalia i le po. O se tagata e ulaula tele, ala mai i luga, iloa le moe susu, talanoa, tagi, "fagua" i lona moe. O le osofaia faasaga i tua atu o faailoga o le hypoglycemia e le aumaia ai le fiafia: o loo i ai le le mautonu, lagona o le "malepelepe", le le fiafia.

Falemaʻi i se faʻalavelave faʻafuaseʻi

O se faiʻai e pagatia i le fia 'ai o le tino "tuleia" le tino i se tali talafeagai.

O se taufaʻatau taufaʻamataʻu o le mafai ona amataina o le hypoglycemic coma o le le lava o le gauai atu, faatasi ai ma le le tautala ma tautalaga le lelei.

Afai i lenei laasaga o le atinaʻe o le maʻi o le kulukosese e le ulufale i le toto, ona i ai lea o se maualuga maualuga o le faoa faamalosi ma le leiloa o le malamalama. O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le paʻu.

Ina ia faasaʻo le tulaga, e tatau ona e 'ai se meaʻai mai le kulupu o le "anapogi" e maua ai le suka i le masani. Fua muamua le kulukose o le toto. Afai o se ata maualalo ifo i le 3.3 mmol / lita e aliali mai i luga o le faʻaaliga o le mita, ona e manaʻomia lea ona e faia ni fuafuaga, ma le amanaʻiaina le mea e mafai ona e "faʻatali" mo se faʻalavelave matuia o le tulaga.

Faʻasoifua Faʻasoifua Faʻasoifua Tomai

O fua aoga e maua mai i le fale e se aufaʻatasiga tuʻufaʻatasia o mea taua.

  • Lemon - 1 kg
  • Garlic - 200 gr.
  • Pasili - 300 gr.

Tipi vaega i se mea faʻapipiʻi poʻo le faʻaaogaina o se mea e teu ai meaʻai. Tuu le mea e faʻafefete ai i totonu o se ipu fagu, tapuni, tuʻu i le vevela o le potu mo le 5 aso. Ona togi lea. Inu sina afa sipuni o le sua i le tolu taimi i le aso.

  • Onions - 1 pc.
  • Suavai suamalie - 100 ml.

Tipi le aniani, faaopoopo le vai, tuu i luga mo le tolu itula. Ave se sipuni siva i le afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso. Rosehip, hawthorn deco deco foi ei ai le aafiaga o le suka. Currant, tea linden, faʻafefuga o fugalaau fugalaau, laʻau faʻaiʻu e aoga.

Laʻu toto maualalo Maua i le faʻasalalauga autu

Meaʻai talafeagai

O le tagata maʻi e tatau ona sui lana amio e ala i le faʻaitiitia o le tele o tautua. O le tele o fiber e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga, e tele atu polotini. O le lisi e aofia ai fualaau faisua, palu ma fua. E itiiti a latou calories, ma ona o le atoatoa o le manava, o le fiaaloa ua mou atu.

O fomaʻi fautuaina le lafoai o meaʻai gaʻo (sausage, meaʻai talafeagai, meaai kuka, margarine, pata). E le fautuaina e 'ai le ate ma faʻamalo.

E sili atu le faaopoopo i le taumafataga faatasi ai ma le iʻa iʻa, moa ma pulou. Ae o le tele o mea taumafa e tatau ona aofia ai fualaʻau ma fua. E tatau ona faaitiitia le aofaiga o mufeni ma pateta. E le fautuaina e 'ai le tele o pasta.

O le aofai o fualaau faisua ma le suauu olive ua faaitiitia foi. O nei mea uma o le a fesoasoani i le maualalo o le toto toto ma faʻamautuina lona maualuga.

Fualaau faʻapitoa

Fesoasoani e faʻaititia le suka ma faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e gaugau laulaʻau lauulu, vine, vao, vao, vao, St. John's wort, immortelle, etc.

Ave 2 teaseti o mea totino ma sasaa se ipu vai inu. Sei o tatou fafaga mo le 3 itula ma inu i le aso.

Mai laulaau manogi, e mafai ona e faia se salati e fesoasoani e faʻaititia ai le suka toto.

Gaoioiga faaletino

Ina ia puipuia le maʻisuka, e tatau ona tausia le gaoioiga e ala i le savali i le ea fou, gymnastics. A maeʻa ia i latou, o le maso maso e amata ona tupu, o le aofaʻi o le tino o le tino e faʻaitiitia. O loʻo i ai se faʻavavevaveina o metabolic processes ma le faʻalauteleina o le inu o le kulukose, o le gaʻo e amata ona mu vave.

O lenei togafitiga togafitiga fesoasoani i le 90% o mataupu pe a oʻo le suka i le 6.6 mmol / lita. O le tagata gasegase e mafai ona galue i luga o galuega cardio, galue faaopoopo faʻatasi ma vailaʻau, mo se faataitaiga, Siofor poʻo Gluconazh.

E taua le faatea saʻo o le tino i luga o le puimanava ma le manava.

Tulaga masani po o le vavae ese

A lelei atoatoa le soifua maloloina o se tagata, o le taua masani o le suka o le toto o loʻo faʻaalia i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / l. I lalo o le faatosinaga a le tele o itu, o nei faailo e mafai ona maualuga pe maualalo, lea e le o taimi uma e faailoa mai ai le i ai o le maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, e fuafua le maualuga o le suka, o le toto ua tuʻuina atu i luga o se manava gaogao. O le faasinoala o le suka o le 6 mmol / L e mafai ona avea ma masani mo nisi ma taʻu mai ai le mafai ona atiaʻe se maʻi suamalie. A maeʻa le 'ai ma le gaioiga faaletino, o se faailoga masani o se tagata soifua maloloina e mafai ona oso i le 7 mmol / L.

O faʻamatalaga nei e mafai ona faʻaalia ai le maualuga o le suka:

  • vave le faaitiitia o le gaioiga e aunoa ma le gaioiga faaletino,
  • o loʻo i ai le faateleina o le manava ma se faʻaitiitia o le mamafa o le tino,
  • o le fia inu ma le susu
  • gasegase e sili atu nai lo le masani
  • tamai puʻe, manuʻa ma isi manuʻa i luga o le paʻu mo se taimi umi ma le faʻagasolo lemu,
  • o le suamalie e mafai ona tupu i totonu o le itutino,
  • o loʻo i ai se faʻaitiitia o le puipuiga,
  • o le tagata gasegase e masani ona maʻi i le gasologa o le tausaga,
  • o le lelei o totoga o faaaliga vaaia ua faaitiitia.

O nei lava faailoga e mafai ona tupu ma se faʻaitiitia o le kulukose toto. E tatau ona maitauina o le tele lava o nei mea uma e lamatia ai tagata o loʻo i ai faʻatasi ma maua ai faʻafitauli ma le pancreas, ma e mafatia foi i le mamafa o le mamafa.

Tausaga masani e faʻatatau i tausaga

O le taua sili ona lelei o le kulukose i totonu o le toto e le faalagolago i le itupa. O taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e mafai ona aʻafia ai na o taunuuga o faʻamaʻi poʻo faʻagasolo faʻasaga.

Pe a oʻo i le toto vevela, o se faailoga masani e manatu i le va o le 4 i le 6.1 mmol / lita. I mataupu pe a oʻo i luga aʻe le 5.6 ma oʻo atu i le 6 mmol, e ono foliga mai o le tino ua le toe tali atu i le faʻamaloloina o le inisalini.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O nei mea uma e manaʻomia e le tagata gasegase ona togafitia, o isi togafitiga o le a faasolosolo malie ona tupu aʻe i le maʻisuka. O fua faatatau o fuainumera faʻataʻitaʻiga e sili atu ona maualalo, mai le 3.3 i le 5.5 mmol. pe mai le 60 i le 100 mg. O se faailoga o le 6.7 mmol o loʻo faʻamaonia ai se gaʻo atoatoa o le suka. I lenei tulaga, e manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo.

A o laʻitiiti, e faʻaaoga a latou lava tulafono. O faailoga mo le pepe ma le tasi tausaga le matua o le a eseese, o se mea moni, i le matua e 1 le tausaga i le 6 tausaga ma luga atu. O nei mea uma o loʻo manino mai i le laulau, faʻatasi ai faʻamaumauga o tausaga ma le faʻatusatusa tutusa, lea o loʻo tuʻuina atu i lalo.

NormItuaiga maʻi ile tausaga
3.3 - 5.5 mmolTagata matua, tusa lava po o le a le itupa
3.22 - 5.5 mmolTamaiti mai le 6 tausaga
3.2 - 5 mmolTamaiti mai le 1 i le 6 tausaga
2.78 - 4.4 mmolTamaiti mai le pepe i le 1 tausaga

O faʻataʻitaʻiga taʻitasi i luga o tulafono masani o loʻo i luga o se mea e manaʻomia muamua mo se suʻesuʻega auiliili ma faʻamaonia le taimi o le maʻi, e tusa lava po o le a le tausaga o le maʻi.

Mafuaʻaga talafeagai

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e aunoa ma le atinaʻe o le maʻisuka.

E ono sili atu le maualuga o le suka i le 6 mmol / lita i mataupu nei:

  • o le i ai o masani leaga, o le nicotine po o le ava malosi,
  • ogaoga vaivai faaletino,
  • galue malosi faifai pea,
  • le i ai o le atuatuvale
  • faafitauli ma totoga i totonu ma faʻamaʻi faʻasolosolo masani,
  • le faʻaaogaina o hormones malosi,
  • meaʻai gaʻo gaʻo
  • faafitauli i le faʻalavelave faʻalavelave, faʻalagona lagona faʻalagona,
  • maʻitaga

A o leʻi foaiina atu le toto mo le auiliiliga, e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i faafitauli o iai i le tino. E le gata i lea, mo le saʻo o le siama, aʻo leʻi faia le suʻega, e le mafai ona e 'ai i le afiafi ma le aso e faʻagata ai le faʻaaogaina o gaʻo, gaioiga faaletino ma le ulaula. O le toto e tatau ona foai tele i le taeao, e aunoa ma le 'ai. E fautuaina foi e aloese mai popolega faalemafaufau ma lagona.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

O le auala muamua ma le sili ona taua mo le maua o le maʻisuka o se suʻega toto mo le kulukose. O le tele lava o taimi, e ave ai toto toto, ae o le a sau mai le vein foi. Aʻo faʻaalia e le auʻiliʻiliga le sili atu o le masani, o le suʻesuʻega muamua e toe faia e faʻaumatia ai mea sese.

I le toe mauaina o le tele o faʻamaumauga, ua auina atu ai tagata gasegase e suʻe suʻe suʻe. O lenei metotia e fesoasoani e faʻamaonia ai togafitiga e puipuia ai le manava atoatoa o le suka.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le mea lea o le a iloa ai e le fomai le mafuaʻaga, e tusa lava pe leai se 'ai, o le maualuga o le suka e maualuga i luga o le aoga masani mo nisi tausaga. O le tele o taimi, o se suʻega lea e fautuaina mo tagata e sili atu i le 45 tausaga o loʻo mamafa tele.

E faigata ona fai pe aisea e atiae ai le maʻisuka, ona e leʻo suʻesuʻeina e le saienitisi le faʻamaʻi. Ae tasi le mea e iloa - e lua filifiliga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • Vailaʻau pancreatic e mate, lea i le faagasologa o le galue malosi e maua mai ai le hormone. O lenei mea e faamatalaina ai le maʻisuka ituaiga 1,
  • O se taunuuga o se toilalo, o le tino ua leai sona lagona ma ua atiina ae le tetee i le inisalini, ua teena ai. O le maʻisuka ituaiga 2 lenei.

Ua lauiloa o le ituaiga 1 o se faʻamaʻi o tupulaga laiti. E le mafai ona togafitia ma e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa, ona o le leai o togafitiga faafomaʻi e mafai ona oʻo i le oti.

Tusa 2 faʻamaʻi e sili ona taatele i tagata matutua ma sili atu. O ituaiga uma o faʻamaʻi e faʻaalia e toetoe lava tutusa lava faailoga. O le tele o taimi e mafua ona o le tele o le aoina o suka i totonu o le toto. I lenei tulaga, e taumafai le tino e faanatinatiina i le urine, lea ua matua vaivai lava.

E faʻafefea ona maualalo le suka

A oʻo i se suʻesuʻega o le toto e sili atu le mamafa, aua e te le amanaiaina. O le tagata gasegase e le o maua i le maʻisuka, ae o le setete predicetic e faʻamaonia. O le le amanaiaina o le faafitauli e mafai ona matautia. I ia tulaga, e tatau ona faia ni fua e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

O le setete prediketic e masani ona togafitia faʻatasi:

  • fetuunaiga o meaʻai, mate,
  • faia o le soifua maloloina faaletino
  • ave fualaau.

Muamua lava, e fautuaina e fomaʻi se toe iloiloga o meaʻai, o le tele o mea taumafa e 'aina. E fautuaina e faʻamalosia lau mea taumafa i le fiber ma le polotini. Ia mautinoa ia faʻalautele fualaau faisua, fualaau 'aina ma cereals e' ai i le aso. E taua tele le maua o mea taumafa i le maualuga o kalori, faʻaitiitia le fiaai ma faʻatamaoaigaina le tino i mea aoga.

E fautuaina foi le faʻaaogaina atoatoa o meaʻai gaʻo ma mea e maua mai ai, faapea foi ma paluga, pateta ma pasta. Faʻaitiitia le faʻaogaina o suauu eseese. Faaopopo iʻa, meaʻai ma musika. O le mea lea, o kulukosese maualuga e mafai ona faʻasolosolo lelei.

O le isi laasaga o le gaioiga faaletino. O taimi masani e nofo ai i fafo ma faamalositino gymnastic e manaʻomia. O le mea lea, o tagata gasegase e faateleina le maso maso, lea e suitulaga ai tupe teu i lalo.

I le faʻaopoopoga, o faʻalapotopotoga faʻasolosolo faʻanatura ua faʻalauteleina, o le tino e faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o le kulukose ma susunuina gaʻo gaʻo. O lenei metotia e talafeagai mo le togafitia o le maualuga o le kulukose o le 6.6 mmol / L. Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se taʻaloga, e aofia ai ma le cardio mamafa.

E talafeagai le togafitiga i togafitiga faafomaʻi i na o mataupu pe a oʻo ina amata ona maua le maʻisuka. E le fautuaina le togafitiga o se setete o le vailaʻau e faʻaaoga ai fualaau faasaina. I lenei tulaga, o vaega muamua e lua o le a sili atu le aoga.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga