Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai sauerkraut ma

O le polokalama o mea taumafa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o ituaiga uma e lua ua fausia i le mafaufau i le tele o mea. O le mea lea, o le taumafa ua filifilia uma o se taunuuga e aofia ai oloa e sili ona aoga mo le soifua maloloina o le maʻisuka. O meaai uma lava e tatau ona malilie i le fomai, o le, afai e tatau ai, e mafai ona fetuunai ni tulaga. E masani lava, e fautuaina e le au atamamai ia ituaiga o gasegase i le filifiliga o meaai saogalemu. I le avea ai o se tulafono, o fualaau faisua e tatau ona aofia i le lisi o oloa faatagaina. Ma o le faamuamua i lenei vaega o le kapisi.

O aoga o le kapeti mo le maʻisuka

O mea aoga o lenei fualaau aina fua ua leva ona lauiloa. O le tele o fua mo le kuka ma le kapeti e le suia mo le tele o seneturi. Mai le kapisi, e mafai ona e kukaina le sili atu i le selau mea suamalie ma maloloina mo le maʻisuka. Ae o tagata tomai faapitoa e fautuaina le gauai atili atu i le sauerkraut, lea e aofia i meaai pito i luga e sefulu e manaomia mo le taumafaina i le maʻisuka.

O lenei uiga i le lauiloa iloga e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona e faʻatusatusa i isi ituaiga o oloa o lenei vaega, o le kāpeti e tele mea lelei. E taua tele o avanoa uma e avanoa i ai se oloa fou o loʻo aofia ai i sauerkraut. Mafai ona taʻu mai uiga autu:

  1. O mea maualalo ole calorie, lea e na o le 27 kcal mo le 100 kalama o le oloa, e mafai ai ona e aofia ai sauerkraut i le lisi o maʻisuka o ituaiga uma.
  2. O gasegase faʻamalosi e mafai ona fesoasoani e faʻamamā le tino o oloa gaosi meaʻai leaga ma toxins i se taimi talafeagai.
  3. O kalamaisi e tele meaʻai e maua mai i mea taumafa, ma latou maua ai le ala sao o faiga o meaʻai.
  4. Fiber - o lenei vaega, lea e sili ona aoga mo le gaogaina, o loʻo i ai foi i le tele o aofaiga i sauerkraut.
  5. I le faagasologa o le vevela, ua fausia ai meaola oona, o le sili ona taua o le lactic acid. O lenei vailaʻau vailaʻau o loʻo aafia i le liuaina o le suka, lea e taua tele mo le maʻisuka. I le faaopoopo atu i lenei galuega, o le lactic acid e faʻamautu ai le microflora o le manava ma le manava.

O le a le aafiaga o le sauerkraut i luga o le tino?

O le oloa o loʻo i ai le tele o mea faʻamalolo, lea e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka. I le uma, o lenei maʻi o le endocrine e masani ona o mai faatasi ma le tele o maʻi faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi cardiovascular. O loʻo maua i totonu o sauerkraut mea faʻamalolo e mafai ona faʻamamaina ai toto toto o le cholesterol. O le mea lea, o le faʻaaogaina o sauerkraut e mafai foi ona avea o se mea puipuia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taʻavale ma isi faʻamaʻi totoga mamafa.

I le faʻaopoopoga, o le oloa e fesoasoani i le paʻu o le mamafa, ma o le maʻisuka e masani ona o mai faatasi ma le oona.

O le vailaʻau o le sauerkraut

E ui lava e mafai ona e fesuisuiai eseese ituaiga, o le tele o tagata e fiafia i le kapeti laei masani. O le tuufaatasiga o le oloa lea na faia ai se faagasologa o le fausiaina o sina mea e ese mai le tuufaatasiga o se fualaau faisua fou. Manatua po o fea vaega o sauerkraut e aoga mo le soifua maloloina o tagata e maua i le toto maualuga.

  1. O fualaau o mea taumafa e sili ona aoga mo le maʻisuka aua a leai se mea e pagatia ai le metabolism.
  2. O vitamini e maua i le tele o mea, aemaise lava i le sauerkraut o le acid ascorbic, faatasi ai ma le auai o le tele o faʻasologa o faʻasologa, ma faʻamalosia foi le malosi.
  3. O vailaau omea e faʻamamafa ai le tino o le tino ma meaʻai ma saofagā i le masani ai o le tele o vaega o le tino.
  4. E iai faʻaoga faʻaaoga i le sauerkraut o le phytoncides, lea e puipuia ai le tino mai faʻamaʻi.

E ui o le sauerkraut e aofia ai vaega e le manaomia e pei o le maloma ma le sologa lelei, ae o la latou anotusi i le oloa e matua laitiiti lava ma e le afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka. O le vailaʻau faʻasolosolo o le sauerkraut e paleni paleni, lea e faʻatupulaʻia ai le taua o meaʻai o le oloa.

O fea laʻau e sili atu

Afai tatou te talanoa pe o le a le ituaiga kapisi e sili atu ona lelei mo le taumafa mo tagata e maua i le maʻisuka, o le mea lea i lenei mataupu o mea e fiafia iai le tagata lava ia e filifilia mea uma. O ituaiga eseese o le kāpisi tilotilo e iai ona uiga faʻapitoa. O le mea lea, o le kāpeti lanumumu e faʻamalosia ai vaʻa toto ma faʻamalosia ai le mamafa. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2, e masani ona matauina le maualuga o le toto.

Kohlrabi ei ai se aoga aoga i luga o le popole, ma o Brussels e tupu ai le faʻamaloloina o manuʻa. Ae o ituaiga uma o kapisi i le maʻisuka, o le broccoli ua sili ona aoga. O se seti o vaega aoga i lenei ituaiga o aganuu fualaʻau ua filifilia i se tulaga lelei mo le maʻisuka. Ae o le mea pito sili ona taua, o le kapaila e faʻamautuina le gaioiga o le pancreas, ma o se tulaga taua lenei i le maʻisuka. O ituaiga uma o loʻo lisiina iinei e mafai ona faʻafefeteina i le auala e tasi e pei o le kapisi papaʻe.

Sauerkraut i le fafagaina o tagata gasegase i le maʻisuka

O le taimi nei e taua ai le iloa o le oloa ua matua gaogaoina e le tino. O le mea lea, o ituaiga ituaiga o fualaau faisua o le a aoga i le maʻisuka o ituaiga muamua ma le lua. O le mea taua lona lua, o le sauerkraut o loʻo i ai se faasinoala maualalo. O lenei tulaga e mafai ai foi e le oloa ona faatosina i totonu o le lisi o maʻisuka. O le Kapisi i lenei pepa e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea ese poʻo luga o lona faavae e kuka ai soupeti, borscht, suauu fuā ma isi meaʻai lelei.

E ese lava, ou te manao e taulai atu i laulaʻau kuka. O lenei oloa e sili ona aoga mo le maʻisuka, aua o se mea e maua mai i le 'oa o vitamini ma isi vaega aoga. I le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e le au fai meaʻai mea inu popo e faʻaleleia ai galuega faʻapitoa. E mafai ona e suʻeina le faʻamalolo pe tusa ma le 4 taimi i le vaiaso i le laiti (2-3 l Art.) Vaega. O le Brine o se faʻalavelave sili ona lelei e uiga i faʻamaʻi pipisi.

E faigata ona faʻamasino le masani o sauerkraut, aua e faʻalagolago lava i uiga patino o se tagata maʻi faapitoa. Ae o le tele o tagata tomai faapitoa e talitonu o le 200 kalama o oloa i aso taitasi o le a mafai ai e se tagata ona faatumauina lona gafatia galue ma gaioiga masani.

Contraindications

O aʻafiaga leaga uma e aʻafia ai ma le faʻaaogaina o sauerkraut, e masani lava ona tupu ona o le taumafa. Le faʻaauau le faʻaaogaina o le oloa e masani lava ona mafua ai le afaina o le intininal ma le nausea. Ae o loʻo i ai le tele o tapulaʻa pe a tatau ona lafoaʻi se meaʻai maloloina pe faʻaaogaina ma le faʻaeteete. I lenei lisi:

  1. Faʻafitauli i le thyroid (sauerkraut e faʻaaoga le aveesea o iodine mai le tino).
  2. O le maualuga ole maualuga ole maualuga ole masima.
  3. Gastritis ma le peptic ulcer, aemaise lava i le gaioiga laititi.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o se mea faʻateleina, talu ai i totonu o sea kāpeti o le maualuga o le acetic acid e tulaʻi ma o mea uma e faʻaogaina ai meaʻai e faʻaumatia. E le gata i lea, o sea ituaiga oloa e afaina ona o le maualuga o le gaʻo.

Sauerkraut o se mea faigofie ma sili ona lelei. Afai e faʻaaoga lelei, ona mafai lea ona faʻamalosia le taumafa a se tagata ua maua i le maʻisuka. Faʻafaigofie-ona-saunia ma taumafa lelei mo le leai o vitamini ma minerale, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le faʻatinoina o tino taua o tino.

Paʻu paepae paepae mo le maʻisuka

O le kapisi paepae o le ituaiga taatele ma le taugofie o le kāpeti. Saturation ma fiber maualuga o se mea taua o le kāpeti. O se mea taumafa i le fiber e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le metabolism, faʻamausali le manava ma e matua aʻafia i le paʻu mamafa.

O le tulaga ese o le fualaau faisua o le maualalo lea o kalori ma e aofia ai se vaega itiiti o mea inu, ae i le taimi lava e tasi e maua ai le tino ma le malosi ma faateleina le puipuia o puipuiga.

E le gata i lea, o ana meatotino e aofia ai:

  • faamamaina le tino o le cholesterol ma toxins,
  • faʻasaʻoina o le lipid ma le carbohydrate metabolism,
  • faʻaleleia atili o faiga faʻavae,
  • glucose faʻaitiitia
  • faaosofia o le pancreas e faateleina ai le gaosiga o le inisalini.

O lenei meaʻai faʻapitoa a Rusia, o se tasi o mea autu o loʻo maua ai le vitamini C i le taumalulu. O i latou e taumafa i taimi uma e itiiti lava se faʻafitauli o le manava o le tino ma e le faigofie i le faʻailoga.

I le faagasologa o suesuega faasaienisi, o le gafatia o lenei fualaau fualaau e tetee ai le atherosclerosis, faapea foi ma le puipuia o le atinaeina o le manava oona o le ogaoga tele, na faamaonia. O lenei fualaau faisua e taua foi mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e faʻaleleia ai le taumafataga, faʻaitiitia ai lona kalori, ma fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i se tulaga talafeagai.

Ona o le mea moni o loʻo i ai le vave, ala ma le taumalulu ituaiga o kāpeti e lelei ona tuʻuina, o salati mai ai e mafai ona 'aina toetoe o le tausaga atoa. O le faʻaaogaina o pupu paepae faʻatasi ma lona avanoa na avea ai lenei fualaau o se vailaau faʻamaoni moni.

  • Aveese le malosi,
  • Faateleina le puipuiga,
  • Faʻavae malosi
  • Faʻasalaga o le edema,
  • Faʻaleagaina o le tino gasegase,
  • Faʻaitiitia le mamafa.

Talu mai aso anamua, o uiga faʻamalo-inflammatory o laʻau tipeti na faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina, lea e lelei i le osofaʻi o manua, iniseti miti, ma faʻamafanafana faʻatasi.

Masalo na o le toe foi mai o lenei fualaau aina fou o lona mafai lea ona mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga. O lenei mea le lelei e afaina i le togafitia o le vevela poo le toinaina o lenei fualaau fualaau aoga aoga.

O le kapisi faʻamaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona avea ma se tasi o mea autu o le taumafataga. O se meaai e fautuaina e le maʻisuka e aofia ai le tele o meaʻai e aofia ai meaʻai. O le kāpeti laʻau e le gata e avea ma o latou sui atoa, ae faʻaleleia foi le taumafataga, aʻo faʻaitiitia ai lona kalori.

O lenei ipu e manaia le tofo e le afaina ai. E avea o se ipu sili ona lelei mo aano o manu ma iʻa.

O le fesoasoani i le taua tele, o le kāpeti gaosi e faia ai se sao taua i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2. A uma mea uma, o le tau faasaga i le gaʻo o se tasi lea o auala taua i togafitiga o le maʻisuka. O le mamafa o le mamafa, e pei o se tulafono, ei ai sona aafiaga lelei i le kulukose o le toto.

O oloa o le fermentation o le suka tipi e faʻaaogaina ai le pancreas, faʻamaonia le gaosia o enzymes ma le inisalini, faʻaleleia le metabolism, lea i le amataga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

E le gata i lea, o mea o le kapisi faila o loʻo i ai le malosi e faʻatonutonu ai le paleni masima o le tino, lea ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o fatugaʻo ma puipuia ai le atinaʻeina o ia faʻafitauli o le maʻisuka e pei o le nephropathy.

Lactic acid o loʻo aofia i le sauerkraut faʻaleleia le intestinal microflora. Ae ua iloa o le tuufaatasiga o le microflora o le intestinal e fuafua ai le puipuiga a le tino - o lona puipuiga. Faʻafouina le microflora o le intestina faatasi ai ma se maualuga o le vitamini C e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, ma faʻateleina ai le gaioiga o siama puipuia i le tau faasaga i siama ma siama vaivai.

E faigata ona faʻamaualuga le taua o lenei fualaʻau fualaau i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi ma fatu. O oloa o le fermentation o le lactic acid ei ai lona aoga aoga i le pito i totonu o toto toto, e puipuia ai le teuina o pusa cholesterol i luga.

Mea lauiloa ma mea taumafa o sauerkraut, e mafua ai le lafoaia o le tele o gaʻo. O le faʻaitiitia o le mamafa o le maʻisuka o se tasi lea o galuega autu o togafitiga, ma o lenei fualaau faisua e fesoasoani i lona fofo.

E faapefea ona aʻafia le tino i le faʻaaogaina o sauerkraut?

O le sauerkraut e taua tele mo le faʻamamāina o le tino o mea oona, e aoga tele mo faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka.

O le Initaneti e masani ona faʻailoaina le fesili pe ono mafai ona 'ai le sauerkraut i le maʻisuka - o le tali e lelei i taimi uma. E faigata ona maua se toe iloiloga lea o le a faailoa mai ai e le tatau ona faʻaaogaina le sauerkraut mo le maʻisuka, mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele.

O se taunuuga o le faʻamalosi, o se uluaʻi fatuga na faia, lea e fesoasoani e faʻamamā ai le tino o vailaʻau vailaʻau oona. O le sua Sauerkraut ua faʻamalosia i le vaitamini B ma le acoric acid, ma latou faʻateleina le puipuiga ma puipuia ai le tupu o le neuropathy ma le nephropathy. O le mea lea, afai e te 'ai soo, o le ae mafai ona aloese mai faʻamaʻi.

O le Cabbage brine i le maʻisuka e fesoasoani i le faʻamautuina o le pancreas, ma le maʻi suka suka 2 - o se faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le tino. O le Kapisi e faʻaitiitia ai le toto suka ma faʻaleleia le galuega o le manava.

E faavae i luga o mea uma na taʻua i luga, e le faigata ona faʻauʻuina o le fesili i le aoga o le sauerkraut, o aoga ma faʻamaʻi o le faʻaaogaina o se oloa e matua suʻesuʻeina, ma e sili atu le manino o le muamua i lenei mataupu.

O le tele o faʻataʻitaʻiga na faia e tagata atamamai, aʻoga e uiga i aoga ma le faʻaleagaina o le tino ona o le taumafaina o lenei fualaau aina, na faʻaalia ai le lona lua o mea ua matua leai lava. O le faʻaaogaina o sauerkraut mo le maʻisuka e le afaina ai lo latou ola maloloina.

O loʻo i ai le tele o suauu alkaline, lea e fesoasoani i le faʻamamaina o le toto ma se faʻasinomaga faʻamalieina. E afaina ai le tino ina ia liliu le kulukose i le fructose. Afai e te 'ai soo, ona gaosia lea e le fusi le fructose e aunoa ma le auai ole inisalini i lenei faagasologa.

E na o le faʻaaogaina lea o le oloa e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, e pei o le tausisia o le togafitiga fautuaina ma saunia sao. O le mea e lelei ai, o meaʻai e faigofie lava ona maua i le Initaneti.

O le mea moni, o le lisi o loʻo i luga e le o atagia atoa ai uiga taua o sauerkraut. O lenei masini alofa a le atunuu e mafai ona faamalieina manaoga o le tino mo le tele o vitamini.

O le oloa o loʻo i ai le tele o mea faʻamalolo, lea e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka. I le uma, o lenei maʻi o le endocrine e masani ona o mai faatasi ma le tele o maʻi faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi cardiovascular.

O loʻo maua i totonu o sauerkraut mea faʻamalolo e mafai ona faʻamamaina ai toto toto o le cholesterol. O le mea lea, o le faʻaaogaina o sauerkraut e mafai foi ona avea o se mea puipuia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taʻavale ma isi faʻamaʻi totoga mamafa.

I le faʻaopoopoga, o le oloa e fesoasoani i le paʻu o le mamafa, ma o le maʻisuka e masani ona o mai faatasi ma le oona.

Vaʻa sua mo le maʻisuka

O le mea moni, o le kelp e le o se fualaau faisua, ae o lanu enaena, ae ona o foliga tutusa o le tofo, o se aga masani le faaigoa o le kapisi. O le tamaoaiga o le potassium, magnesium, iodine, faʻapea foi ma le malosi o le vailaʻau ma le vitamini o vaega uma.

O le taumafaina o le suamalie ma le hyperglycemia e mafai ona faatagaina ile aofaiga e le faatapulaaina, e maualalo i kalori ma fesoasoani e faaitiitia le mamafa o le mamafa.

O fualaau aina ole suamalie e le o iai se fuainumera faʻamaonia ma e le faʻalauteleina le suka o le toto i le taimi o le gaogao. E le gata i lea, o le sami ua i ai vaega nei:

  • aveese le cholesterol maualalo maualalo, faamamaina puipui o toto toto mai ai, puipuia ai le thrombosis,
  • puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • O se anti-inflammatory, fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi pipisi,
  • faʻaleleia le vaʻaia, faʻamaonia le faʻatinoga o gaioiga vaaia, taofi taualumaga o le degenerative i le tioata,
  • O se sui antibacterial lea e fesoasoani e taulimaina le fomaʻi ma le malulu masani.
  • pe a faʻaaogaina i luga, e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le paʻu i totonu o fale poʻo taʻavale tumaʻi.

Ua faʻaseseina le kalama Cabbage i tagata o loʻo faʻamaʻi le maʻi.

O isi ituaiga o kāpeti e le masani ona faʻaaoga, ae leai se aoga. O le kukalalaʻau ua tumu i mea amino ma ua faatusatusa i fuaitau o aoga i iʻa, o le broth lea na teu ai e masani ona faʻaaogaina e saunia ai isi ipu, ona o ona mea taua.

O le tele o fulufailaʻau o le broccoli, o lona soa Metitirani. Broccoli e toetoe lava 100% fiber, lea e avea ai ma se mea moni mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. O le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o mea faʻalavelave, o le ava malosi e faʻaleleia ai le maualuga o le suka, ma le sulforaphane e puipuia ai vaʻa toto mai le malepe.

O le kapeti a Beijing o le afa e maualuga i le calories e pei o le kapisi paʻepaʻe poʻo le falelola, ae leai se aoga. O ona meatotino e faʻasaoina e tusa lava pe o le vevela o togafitiga, ae o le sauaina e mafai ona mafua ai le gaioiga, o lona uiga e tatau ona faatapulaaina lona faaaogaina.

Soo se ituaiga kāpeti, saunia i soo se auala, o se punavai o le malosi ma vitamini taua, aemaise lava mo le tino o le maʻisuka vaivai. I le faʻaaogaina, e mafai ona e kukaina le tele o ipu eseese ma suamalie, lea o le a faʻalauteleina ai le laulau o le maʻisuka ma faʻalavelaveina ai le lautele o le faʻamaʻi.

E toʻatele e fiafia tele i se oloa e pei o se suka. O le tele o tagata gasegase e faʻatusatusa e tofo i le sauerkraut. Talu ai ona o le malosi o loʻo i ai i le sami, e foliga tutusa ma sauerkraut.

O le tele o fomaʻi e fautuaina le faailoaina o le suavai i le taumafa o tagata maʻisuka. E lagolagoina le metabolism vai-masima. O se tagata o loʻo taumafai e faʻaititia le aofaʻi o le suka i le vai, o lenei ituaiga kāpisi e faʻaaogaina o le a sili ona aoga.

A uma mea uma, e mafai ona faʻaleleia le metabolism, o se taunuuga o lona faʻaaogaina, o le a faʻaaoga lelei e le tino le vai. A faʻaaogaina, o le galuega o le gastrointestinal tract e faʻaleleia, ma o lenei, i le itu, e aafia ai le faʻafefe e tusa ai ma manaʻoga o le tino.

E ui i le igoa, e le faʻaaogaina le suka i fualaau faisua. O lanu enaena enaena, lea na maua ai o latou igoa ona o le tutusa o le tofo ma le kapisi. O lea ituaiga oloa e mafai foi ona 'aina ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua.

O le vaeluaina o se meafaigaluega sili lea e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O le Laminaria e aofia ai le malosi o le eletise, lea e puipuia ai vaʻa toto ma e le faatagaina ai le cholesterol e faʻaputu i luga o puipui o maʻa.

E le gata i lea, matou te matauina:

  • E le gata i lea, o sea taumafa e pei o le sami tele e le faatagaina ai le atinaʻe o maʻi cardiovascular, faʻamautuina le ala o le maʻisuka, ma taofi ai le faʻaogaina o gaioiga i le tino. Algae e aofia ai se vaega taua o puipuiga ma aoga amino aoga.
  • Mai aso anamua, ua faʻaaogaina ai le suamalie e faʻaleleia ai ma toe faʻaleleia galuega vaaia. O lenei iʻa taumafa e puipuia ai le faʻaleagaina o le tino ma maua ai se aoga aoga i luga o okeni o le faʻaaliga.
  • E aofia ai le suamalie o se meafaigaluega faʻapitoa lea e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, lea e mafai ai ona e tauina le tele o faʻamaʻi pipisi.
  • O laʻau Kelp e faʻaogaina mo fafo e afifi ai ina ia manuʻa faʻamalolo vave ma le suppuration e le afaina i manuʻa. O se meafaigaluega tutusa e faʻaaogaina mo manua o le aiga, ma pe a uma le taʻavale.

O le suavai o le Laminaria e taua o le suamalie ona o lona foliga tutusa i lenei fualaau aina. I lona faʻamaloloina o uiga lelei, e le o lalo ifo o laau o le igoa e tasi.

O le maʻi suka i luga o le taimi e mafua ai le le mafai ona suia suiga i totonu o vaa, e oʻo atu ai i le atherosclerosis ma isi faʻafitauli. O le mea uiga ese o loʻo maua i le kelp - tartronic acid - e puipuia ai arteries mai le fausiaina o pusa cholesterol.

O mata o le maʻisuka o se isi mea maualuga lea o loʻo i lalo o le fana o lenei faʻamaʻi faʻamaʻi. O le faʻaaoga masani o le kelp e fesoasoani e puipuia le vaʻai mai mea leaga e fesootaʻi ma le maʻisuka.

O Laminaria o loʻo faʻaalia ai le aʻafiaga o aʻafiaga. O lona faʻaaogaina fafo e faʻateleina le faʻamaloloina o manuʻa ma puipuia ai le suppuration. O se fesoasoani lelei lenei i le togafitiga o paʻu o le paʻu i le maʻisuka o ē e le fia faʻamalolo mo se taimi umi.

O fesoasoani a kalepa e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga, fesoasoani i le tino e tetee atu i faʻamaʻi pipisi. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se meaʻai meaai poo se vailaʻau faʻasoifua maloloina, o metotia o metotia e le afaina ai ona meatotino taua.

E mafai ona kuka ma kukaina le kapisi i le maʻisuka?

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

Ua lauiloa o se taumafataga talafeagai e faʻatuina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, o le taumafataga e masani lava ona fuafua i le faʻaitiitia o le tele o meaʻai i le taumafataga, ona o latou o se puna o suka, poʻo le glucose. O le mafuaʻaga autu o se maʻisuka faʻapitoa faapitoa o le faʻamautinoa le laugatasia ma le laugatasia o le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le tino.

I le togafitiga o togafitiga, o le pito sili ona taua e maua mai i le faʻaofiina o oloa e aofia ai fiber meaʻai. O se tasi o fualaau e sili ona fautuaina mo lenei maʻi o le kapisi. E le gata i lea, o le kāpeti i le gaosia o le fomu ua gaosia pe salimalie.

Faʻamaonia o le kapeti lelei mo le maʻisuka o lona fuainumera maulalo, lea e sili atu ma le 10 iunite le kāpeti. O fualaau faisua masani i luga o la matou laulau, na o le pasili ma le basil ei ai se faasinoupu lalo ifo.

Aisea e fetaui ai le sauerkraut ma le maʻisuka? Pe a faʻamaunuʻu ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolo, e tele mea fou e maua, e masani lava o vailaau faʻasaina. O le mea pito sili ona taua oi latou o le lactic acid, lea o le a liua ai se vaega taua o le suka i totonu o le fualaʻau.

E le gata i lea, o le fiva e matala, o meaola ninii o susu ua faateleina, ma o vitamini e tumau pea. A maeʻa, o le vaega o vitamini ma isi mea aoga e aoga i tagata e pasi i totonu o le suka.

O le mea lea, o faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o kapuni faila e le itiiti ifo nai lo le kapisi lava ia. O le faʻamuamua o le faʻaaogaina o lenei ituaiga togafitiga e faʻaalia ai o le sauerkraut ma le maʻisuka e le gata ina fetaui, e mafai foi ona taʻua i latou o ni sooga.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

O le salting e leai se eseesega mai le teuina, aua a uma ona faʻamalu le kapisi, ona faʻasaʻo mai ai lea o le sua, e vave ona amata ona fua. Pau lava le eseesega o le kapeti e tipi ma fufuluina i le masima i le taimi o le veleina, ma pe a faʻamalu, e sasaa mai i le masima masima.

Sauerkraut ei ai le tele o kuka kuka ona o loʻo i ai tagata e faʻamalosi, o lea o le tofo o le oloa maeʻa e mafai ona tele ni lanu.

O le faʻamafanafanaina o se fualaʻau lelei e lelei tele i paʻu paʻu. Fufulu mama le falala, ona faʻasalaina lea i le vai inu ma e mafai ona e tuu fualaʻau i totonu. E masani ona faʻafefete i totonu o fagu faʻamamafa poʻo fagu vai.

O le tasi vaega o kāloti e tuʻuina i luga o vaega lima lima o se fualaʻau paʻepaʻe. E ese mai mafaufauga ma tofo o le gaosi oloa. O nisi taimi e faaopoopo atu ai beets i kapisi, pepa lanumeamata lanumeamata po o le lanumumu, o nisi taimi o apu, peni pulu po o cranberries.

Ina ia faia le kapisi pipi, faʻaopopo i ai laʻau o le vine, ma ufiufi i laulaau mai luga. E masani lava, o fatu rimoni e faaopoopo i ai mo le matagofie ma le lelei. E taʻitasi itulagi e iloa mea e sili ona taliaina.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

E mafai ona maua sauerkraut ma le maʻisuka: o aogā mo se maʻisuka

  • Mea aoga ma meatotino faʻapitoa o le siʻisi
  • E mafai ona kuka le kulimi i le maʻisuka?
  • Taʻiala Faʻaaogā Faʻaaogaina o le Maʻisuka
  • E faʻapefea ona filifili le kisi falaoa?
  • Meaʻai Meaʻai

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le gata i le na o tausaga, ae o tausaga foi e togafitia. Ina ia faʻamaonia le kulukose i totonu o le toto, toe faʻaleleia le setete o le tino, e tatau ona faʻaaoga fualaau, mulimuli i se meaʻai ma isi fautuaga.

Aʻo tautala i meaʻai, latou te gauai atu i le mea moni o oloa uma e taua, o taimi uma o le 'aiina o meaai. I lenei tulaga, e le o se mea e ofo ai le faʻamaonia o le kusi falaoamata o se tasi lea o mataupu na iloiloina e endocrinologists.

O le glycemic index of cheese cheese (GI) e na o le 30 iunite. O ia faailoilo (i lalo ifo o le tau) o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o le oloa e le maʻisuka. O mea aoga o le kusi falaoa e masani lava ona tele.

  • o loʻo aofia ai le casein, o se porotini lea e maua ai le tino o le tagata ma aʻafiaga, malosi,
  • e iai vitamini o vaega PP, K, B1 ma B2,
  • o le oloa e faigofie ona ufiufi, lea e le gata na te faʻaaogaina ai le avega i luga o le tino, ae faʻamalofia foi le ono mafai ona faateleina le suka o le toto.

Ina ia mafai ona fuafua pe mafai ona faʻaaoga le kusi falaoamata, e matua fautuaina lava ia tatou suʻesuʻeina ona uiga uma i auiliiliga.

O le laumua o le suka mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia, ma na o le pau lava le faʻasagaga o se tali atu i le oloa poʻo soʻo se isi faʻasolega (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le mafai ona gaosia ni polotini poʻo soʻo se mea gaosi).

O le mea lea, o le susu o meaʻai i lona tino atoa ei luga o le tino se lisi atoa o aafiaga lelei, e aofia ai le toe faʻaleleia o polotini. Ina ia faʻamamaina le tino ma meaʻai paleni, o le kisi o le a avea ma se filifiliga lelei. I le uma, i le 150 gr. oloa (faatasi ai ma se gaʻo gaʻo e oo atu i le 5%) o le masani masani o le porotini e faʻapitoa.

I le maʻisuka, o le kisi e aoga ona o lona mafai ona faʻamautuina le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le masima ma le magnesium e le faatagaina ai na vavae. E le gata i lea, e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. E aʻafia le puipuiga i le gaosia o auupega e puipuia ai le tino mai mea e le lelei. Talanoa pe mafai ona 'ai le sisi ma le maʻisuka ituaiga 2, faʻalogo i:

  • faʻamalosia le fausiaina o le ponaivi, aua o le calcium o le elemene autu lea mo le masukotakelet system,
  • o le ono mafai ona leiloa le mamafa ona o le mea moni e faapea, o oloa maualalo e aofia ai le tele o porotini ma isi mea aoga,
  • nofo malie o le siʻi kulimi, lea, e ui lava i lenei, e le tuua ai ni mea e teu ai,
  • o le faasinoupu o le inisalini o le kusi falaoamata e maualuga tele (120).

E ui i le mea moni o le oloa e le faʻateleina le maualuga o le kulukose, o le pancreas toetoe lava a vave ona gaoioi i le faʻavaveina o mea susu susu i totonu o le tino. O lenei mea e faʻaalia i le gaosia o le tele o le inisalini, lea e maua i maʻi o le maʻisuka e mafai ona faʻaosofia ai se faʻaleagaina o le tulaga.

Tuuina atu nei mea uma, e taua le mulimuli i tulafono mo le faʻaaogaina o le oloa ina ia naʻo se mea lelei i le tino. Ina ia faamanino pe faʻaaoga pe leai foi le siʻosiʻaiga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e taua tele le faʻatalanoa o se endocrinologist.

O le tele o taimi faʻaaogaina o lenei oloa o le a tasi i le aso. I le taimi lava e tasi, o le kulimi aoga mo le maʻisuka e tatau ona faʻaalia i se tikeri maualalo o le gaʻo. A le o lena, o le ono tulai mai o le alualu i luma o faamaʻi ma le mamafa o le maua o le maʻi suka.

Endocrinologists e tosina atu le manatu i le mea moni o le faʻaaogaina i aso taitasi o le siʻosiʻomaga e faʻamaonia ai le fua faatatau lelei o gaʻo i le tino. Ona o lenei mea, o le tulaga faaletino ua sili atu ona faaleleia e tusa lava pe maualalo le hyperglycemia.

Talanoa e uiga i le i ai o le siʻi kulimi, faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • mo le maʻisuka ituaiga 2, e ui lava i uiga taua uma, o le kisi e le aoga i taimi uma,
  • lactose o loʻo i ai i le oloa tuʻufaʻatasia,
  • o le tele o lona fuainumera e mafai ona aʻafia ai le malosi tele o le kulukose o le toto.

I lenei tulaga, o le tele o le maʻisuka e masani lava ona fiafia i le fesili pe fia le sisi e mafai ona faʻapalaina i le aso. E oʻo i le 200 kalama e faatagaina i aso taʻitasi, e oʻo lava i se tulaga masani o le hyperglycemia.

Po o le a lava le faʻatau mai o le oloa i totonu o se faleoloa poʻo i luga o le maketi, faʻalogo i le tikeri o lona fou - o le mea pito sili lea ona taua.

E mautinoa o le toʻatele o tagata e pei o le sauerkraut. E le gata o se mea manaia, ae o le tele foi o meaʻai. O fualaau faisua ua tumu i vaega eseese o vitamini ma biotin. Talu ai ona o le tele o micro ma elemene i totonu, o se mea taua tele i le faʻaleleia o le puipuiga.

O se numera tele o tagata e maua i le maʻisuka e fiafia i le fesili, e mafai ona e faʻaaogaina sea kapisi mo le maʻisuka. O le gaosisi Kaisisi o se tasi lea o uluai meaai faatagaina i le lisi lisi. E le gata i lea, e aoga e le gata i foliga faʻamalosi, ae faapena foi i le vevela ma le kuka.

Kepu paepae e aofia ai le tele o meaʻai e aoga mo le maʻisuka.

  • O le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai se vailaʻau oona, ae o fualaau faisua o lenei ituaiga e maualalo i le kalori.
  • O le Kapisi mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua ua fautuaina ona o le mea moni e fesoasoani tele le aveesea o le mamafa o le tino.
  • O se vaega taua lenei o le oloa mo le maʻisuka, o le e masani ona mafatia i le mamafa o le mamafa.
  • O le kapisi e aofia ai sina fua o le sucrose ma le maso, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona 'ai e le aunoa lenei oloa, e aunoa ma le fefe neʻi faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le kalapu kuka e aoga foi mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

  1. Pe a faʻatusatusa atu i le kāpeti paʻepaʻe, o se oloa o lenei ituaiga e aofia ai le tele o polotini, lea e taua pe afai o le tagata maʻi o loʻo faʻaleagaina le palatini ona o maʻi.
  2. O le Kapisi e maua ai le faʻamalolo vave ma faʻaleleia ai le gaioiga o le enzymes.
  3. Ona o fiva manifinifi o fiva o loʻo i totonu o le kapisi, o le oloa e mafai ona gaogao atoatoa e le tino, ma faʻalauteleina lona malosi.
  4. O le kulupelaʻau mo le maʻisuka e fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto ma faʻamaopoopoina tulaga maualuga o le cholesterol i le tino.

O le kāpuni lanumumu ua fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua ona o le mea moni e faʻaleleia ai le setete o toto toto, faʻamalosi puipui o capillaries ma faʻaititia ai le toto i se tagata maʻi.

O le ituaiga o kapisi pito sili ona aoga mo soʻo se ituaiga o maʻisuka o le broccoli. I le ala, e le gata i le maʻisuka, aua o le broccoli ma le pancreatitis o se mea aoga tele foi.

O se oloa lenei ma le tele o palatini, vitamini, phytoncides, lea e fesoasoani e puipuia ai toto toto, puipuia ai foliga o atherosclerosis ma faamai pipisi.

Sulforaphane, o se vaega o le oloa, e mafai ona taofia le atinaʻeina o leona o le cardiovascular system.

Kohlrabi kabeina e faʻamautuina le setete o namu i totonu o le tino, lea e talafeagai mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua.

Afai o le maʻi suka o le ituaiga muamua na atiae i le amataga, o le kāpeti Savoy e mafai ona faapitoa le aoga, lea e le faatagaina ai le atinaʻeina o le tino e faʻatuai ona o le maʻi.

O le oloa sili ona aoga mo le maʻisuka o soo se ituaiga o Brussels e tupu mai.E fesoasoani i le faʻamaloloina vave o masini o loʻo aʻafia, lea e mafai ona faʻamalolo lemu i le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei oloa e toe faʻafoʻi ai le tino pancreatic, lea e taua tele mo le maʻisuka.

Sauerkraut e aoga e le gata mo lona tuufaatasiga o vailaau oona, ae faapea foi mo le mea moni o loo aofia ai mea aoga e fausia e avea ma se taunuuga o le faiga o le faʻamalosi. O lenei oloa e mafai ona 'ai faʻatasi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka ona o le mea moni o le sauerkraut e maualalo le faʻaogaina o le faasinomaga, o mea maualalo i le kalori ma se maualuga maualuga o le acid ascorbic.

  • O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai gaʻo gaʻo polyunsaturated, lea e puipuia ai le solia o totonu o le toto toto. O lenei mea e taofia ai le vave atinaeina o ia ituaiga o maʻi o le cardiovascular system e pei o angina pectoris, fatu fatu, ma le stroke.
  • E aofia ai le sauerkraut o loʻo aofia ai le tele ole vailaʻau vitio B, lea e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina i soo se ituaiga o suka.
  • Lactic acid, o se vaega o le oloa, toe faʻafoʻi le microflora o le gastrointestinal tract ma faʻamamā le tino o mea oona.

O le vailaʻau tilati ua filifilia e sili ona aoga mo le tino. E mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 fa fa i le vaiaso, tele sipuni, e faʻaleleia ai le pancreas. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le suka o le toto.

E le gata i lea, o le suauu e mafai ai e oe ona faʻamaonia le paleni o le tino-paleni o le tino ma galue ai o se meafaigaluega sili ona lelei e faʻamaonia ai le faaleagaina o fatugao.

O le mea e malie ai, o le sauerkraut e tele atu meaʻai e sili atu nai lo le kapisi fou. Ina ia maua le tino i aso taitasi o vitamini ma minerale, e tatau ona e 'ai le 200 kalama o sauerkraut i le aso, o le a faatumauina ai le soifua maloloina, malosi ma le malosi.

Afai, e faaopoopo atu i kapisi, o isi fualaau faisua, mo se faataitaiga, apu, keke, lingonberries, kāloti, pepa logo, ua tuu i le aganuu amata, o le a latou faatumauina a latou meatotino aoga sili atu. E aofia ai i nei fualaau faisua ma vine o le benzoic acid, o loʻo i ai mea faʻapitoa.

I le 100 kalama o sauerkraut e na o le 27 Kcal, o lea o lenei oloa e aoga mo le gau o le mamafa.

O Sauerkraut foi e toetoe lava leai se gaʻo i sauerkraut, o loʻo i ai se vaega itiiti o gaʻo, o loʻo iai aʻafiaga, filo o meaʻai ma mea faʻalaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga