Pepa o le cholesterol

O se tasi o faʻamaʻi masani o le faʻamalosi totoga o le atherosclerosis, lea e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le faʻavaeina o atherosclerotic plate. O lo latou tuputupuaʻe e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga O le mea lea, e toatele tagata e popole e uiga i le auala e aveese ma togafitia ai se atherosclerotic atinaʻe.

Pepa o le atherosclerotic o fuifui o vailaau o le cholesterol endothelial - o le faʻaoʻo totonu o toto toto e nafa ma a latou gaioiga. E pei ona teuina, o le cholesterol e faʻafefiloi ma le calcium, e fai ai ni mea faʻavave. O le faateleina o le maualuga o faʻamaufaʻailoga e faʻaalia i le faia o faʻamaʻi pipisi e oso aʻe i luga aʻe o le puipui. I le gasologa o taimi, o lenei mea e mafua ai ona sopoia le lumenia o le vaa. O suiga faʻapitoa e mafua ai le faʻaleagaina o le lapisi lapisi, ma le maumau ai.

O le tele lava o taimi, o vaega ua afaina o loʻo faia i totonu o le mata o le puʻu o le manava, o ona lālā, carotid artery, o vaʻa pito i lalo, faiʻai, fatu. O le fausaga ma le maualuga o papa atherosclerotic o le a faalagolago i luga o le laasaga o le faʻatulagaga.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

O le mafuaaga autu mo le fausiaina o togafitiga o le maualuga maualuga o le cholesterol ma vaega vaega o le toto, e fuaina i le atherogenicity coefficient. E masani lava, o lenei faailo e le tatau ona sili atu i le 2.5-3 iunite.

O nisi itu e aafia ai le siʻitia o le aofaʻiga ma le tuputupu ae o faʻatulagaga:

  • meaai le lelei, faatasi ai ma se autu o gaʻo manu, mea inu gaʻo,
  • sili atu le mamafa o le tino e fesootaʻi ma le gaʻo susu,
  • masani ona inu
  • nicotine vaisu,
  • toto maualuga
  • amio le taua
  • maʻisuka malosi
  • fuainumera.

E le o leva tele, na teena e saienitisi le tautinoga o le autu autu e aafia ai le gaosiga o le cholesterol o le le paleni. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻamaonia ai o le autu autu i lenei tulaga e faia e se genisposition.

I le faʻaauau pea ona faʻaalia i mea na lisiina i luga, o le faʻavaeina o faʻamaufaʻailoga e tele i ituaiga eseese o vaʻa.

Le faʻaalia o papa i le atherosclerosis: mafuaʻaga

Papatusi o loʻo i ai pusa o le cholesterol i luga o puipui puipui. I foliga vaaia, e foliga mai o ni fatu laiti, poʻo ni tuputupu aʻe. I le taimi nei, o se fuainumera tele o manatu eseese e uiga i mafuaʻaga o le faʻavaeina o nei tuputupu aʻe, o le a sili atu ona faʻatuatuaina i latou ua manatu o se faʻaopoopoga o mea e maua i le cholesterol i le toto.

E tatau ona maitauina, e faaopoopo atu i le cholesterol, o ona vaega (vaevaega vaega) e taua foi i se vaega taua. O le toʻatele oi latou e amio le lelei ma faʻaosoosoina le atinaʻe o suiga o le atherosclerotic i puipui uma. Ae iai foʻi vaega ninii e taumafai e puipuia aʻafiaga leaga o vaega muamua i luga o vaa. Mo se suʻesuʻega sili atu ona saʻo ma manino o le maualuga o le faʻaleagaina o lapisi, faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa le "atherogenic index (coefficient)", o lona uiga masani e le tatau ona sili atu i le numera 3. Ua fuafuaina i auala suʻesuʻe, pe a uma ona tuʻuina toto i le lipid spectrum.

E taua le maitauina o le tuputupu ae e le gata ina fausia i laupega e fesootaʻi ma le fatu, ae faapena foi i soo se isi vaa. O le natura o atiaʻe faʻamaʻi ma lona ata faʻalelei e faʻalagolago i le okeni e lata ane e tupu ai le lapatai lapopoʻa.

Soʻo se tagata maʻi e iai ona lava uiga o le atiaʻe o le atherosclerosis.O mea e mafai ona aʻafia ai le faʻavaeina o paʻu e iloagofie ai:

  • mamafa tele
  • gaʻo gaʻo meaola,
  • nicotine vaisu,
  • maualuga le toto maualuga
  • gasegase
  • le ola ola
  • maʻi o le maʻisuka poʻo le taumafaina tele o suga faigofie.

Afai e te le faia ni taumafaiga ma e le faʻaaogaina mea taua o loʻo i luga, o le a vave lava pe a oʻo i le taimi o le atherosclerosis o le a mautinoa lava le lagona o ia.

Faʻafefea ona tulaʻi mai papa: pathogenesis

Mo le faʻaleleia lelei o gaʻo i luga o pa puipui, e tatau ona i ai nisi tulaga lelei i totonu o le vaa - mo se faʻataʻitaʻiga, o sina laititi i totonu o le puipui vascular, poʻo le faʻagesegese o le toto i se vaega. O le tele o taimi, o lenei faafitauli e tupu i le vaega o le faʻalauteleina o le faga. I lenei tulaga, ua avea le puipui o le vaa ma se tusitusiga ma le tatalaina.

O le umi o lenei laasaga e mafai ona ese, aua i totonu o se tino maloloina, o le palatini e puipuia ai le gaʻo o gaʻo, faʻamaepeina ai - o lenei gaioiga e mafai ona matauina e tusa lava pe tasi le tausaga le matua. Afai e le mafai ona faʻaaogaina le puipuiga, ona amata loa lea o le faʻavaeina o mea faʻapitoa, lea e aofia ai protein, lipids, cholesterol, ma i totonu o le faʻalavelave o lenei fegalegaleaiga, o le teuina o tuputupu aʻe i luga o le vascular wall begins.

I le taimi mulimuli ane, pe a fai na tupu le gaʻo, o le faateleina o le fesoʻotaʻiga o mea e fesoʻotaʻi, o le atinaʻe o le liposclerosis o loʻo mataituina. I le aluga o taimi, o le tuputupu ae o le a atili faateleina. O le fausaga o se atherosclerotic plate o le totonugalemu ma le pito i fafo (paʻu), lea e aofia ai gaʻo ma paʻu o loʻo faʻaogaina.

O le tuufaatasiga o le ogatotonu o nisi o cholesterol saoloto e leai ni mea. O loʻo siomia le nofoaga autu o le "foamy" cell cell - macrophages containing fats. I le gasologa o taimi, o gaʻo o loʻo gaoioi i totonu, ma faʻaumatia ai le gaogao.

O le pito i fafo o se vaega o le tuputupu ae lea e tupu mai i le lumen o le vaa. O le membrane fibrous with filagene fibers and elastin, o le pasene lea e afaina ai le uiga o le paʻu e gau.

I le taimi muamua, o tuputupu ae e tumau pea le tumau-vai ma o loʻo mafai pea ona faʻaumatia. Ae ui i lea, o lenei mea e le faʻaleagaina ai. Talu ai ona o le vaivai o le eletise ma le friability, o le vavaeeseina o elemene tuputupu aʻe e mafai ona tupu, lea e mafai ona mafua ai le fesuiaiga o le lumanaʻi lumanaʻi. O le mea e lamatia ai: o le leiloa o le gasegase o le tino, faʻaleagaina o toto toto, o le faʻapipiʻiina o le toto - pupuni toto. E na o le pau lava lenei mea e faʻalauteleina ai se faafitauli faʻafitauli.

I le aluga o taimi, o le paʻu o le atherosclerotic plaque ua faʻatautaia, ua tuʻuina i ai sima calcium. O le vaega faaiu o lona amataga amata - atherocalcinosis. O le atherosclerotic ua fuafuaina ua maeʻa ona faʻaalia i lona mausali ma le faʻagesegese o lona alualu i luma, lea e oʻo ai i le faʻaitiitia o le tafe toto ma le tuʻuina atu i lenei vaega.

E i ai foi se mea e pei o se mea e ese mai le atherosclerotic plate. O lea ituaiga papa e mafai ona mafua mai i le faigata faigata o le maʻi, talu ai o loʻo faʻaalia mai i le i ai o ulugalii ma le faʻavauvau, faʻasalaga le talafeagai ma le gaogao vavalalata.

Paʻu faʻatasi ma le atherosclerosis e mausali ma le mausali, e faʻalagolago i la latou fausaga, leotele ma le fausaga.

O le atherosclerotic stable plate o loʻo tumau ma faʻagesegese le alualu i luma mo le tele o tausaga. O loʻo i ai se aofaiga tele o palakene, lea e mafai ai e ona puipui ona faʻafetaui ma faʻavaivai.

O se atherosclerotic faʻamalosi e maumaututu i lipids. E faigofie lava ona vavae ma faʻaalia le gata mumu, lea e oʻo atu ai i le faia o se toto toto e poloka ai le vaa ua afaina.

O le gau o se atherosclerotic plate e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻamatalaga patino. O le isi faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi ma le tulaga o le tagata maʻi o le a faʻalagolago i le fua faatatau o le faʻatulagaga ma le faʻasalalau o le thrombus mulimuli.

O le maualuga o le faʻatupulaia o le tuputupu ae e le o se tulaga lamatia e pei o le vai-vai, talu ai e le o se mea e tupu i le faʻanofoina, ae e le mafai ona tuʻuina atu i latou i le osofaʻiga. I le tele o tulaga, o suiga a le atherosclerotic e le mafai ona faʻafitia ma e oʻo atu ai i le umi o le gataifale o le tino, o le atinaʻeina o le fatu, le fatu o le fatu, fatu fatu poʻo le arrhythmia.

O vaega sili ona taua i le atinaʻe o le atherosclerotic plate e mafai ona faamatalaina e faapea:

  • faaputuputu i le lapisi lapoa ma le fausia o le gaʻo "meaola",
  • aʻafiaga o faʻalaʻau mumu i le gaioiga - o mea nei e tasi o le monocyte ma le T-lymphocytes,
  • monocyte migration i totonu o puipui puipui, o le fausia o fulufulafula, masei o le endothelial,
  • tosina atu i le nofoaga ua faaleagaina o platelets,
  • faʻaleagaina le tali - vavaeʻesea o le aufaasālalau puipui puipui ma mea faʻatupulaia,
  • faateleina le gaosiga o le collagen ma le elastin, o latou faaputuputu ma foliga vaaia o le endothelial tubercles i totonu o le lumanaʻi vascular,
  • faʻatusatusaga ma faʻateleina le telē o le tuputupu aʻe.

O a faailoga e mafai ona faʻaalia ai le faʻavaeina o papa?

O faʻafitauli o le faʻavaeina o suiga o le atherosclerotic i totonu o vaʻa atonu e le o aliali mai mo se taimi umi, ona o le paʻu o le kiliaina ona o le tuputupu aʻe o se faiga lemu ma le umi.

Faailoga o le faʻaleagaina e mafai ona ese, e faʻalagolago i le nofoaga o faʻafitauli, i le tele o tupe teu ma isi mea.

O le tuputupu ae e le mafai ona faʻaumatia mo se taimi umi ma nofo ai i se nofoaga e tasi, ma le siʻitia faʻaopoopoina i na o ni fua tele. I lenei tulaga, atonu e le o ni faailoga o le faaleagaina tele.

Afai e tupu pea le papala, faʻaitiitia le maualuga o le toto i gaioiga ma fusi, ona oʻo lea o se faʻafitauli o le maʻi, e pei o le tiga (aemaise lava pe a uma le faʻamalositino, ma le televave o le toto), e mafai ona matauina.

O isi faailoga e matauina pe a tupu le tuputupu ae, ma o ona elemene e feoai i luga o le vateatea. O luga o le nofoaga o le faʻamalo, o le mea lea e faʻateleina ai le pipisiina o le lumenesa. O lenei tulaga e mafai ona afaina ai le fatu poʻo le taʻavale (faʻatasi ai ma le fesuiaiga o vaʻaia ma le gaʻo).

O faʻamaoniga uma lava e fesootaʻi ma le atherosclerosis e aofia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi totoʻa ma le taumafa o nisi o totoga ma tino o le tino.

O le isi, tatou te mafaufau i le ata o le gasegase o le gasegase o le atherosclerotic, e fuafua i le nofoaga o le solia o le lumenisi vascular.

Atherosclerotic Carotid Plaques e tele lava ina le afaina, lea, ioe, e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli. Ae, i lou faʻalogo lelei i lou tino, e mafai ona e maitauina nisi o faailoga o le atherosclerosis.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o osofaʻiga faʻapitoa e mafai ona tutupu i lea taimi ma lea taimi, lea e faʻaalia:

  • malosi tele malosi,
  • numera
  • lagona o le "fetolofi e tafe" i le tasi pito i luga po o le pito i lalo, po o le itu tauagavale po o le afa o le tino,
  • fenumiai o tautalaga
  • numera o le tasi vae,
  • mataga vaaia i le mata e tasi.

O le lisi o faʻamaoniga ua uma ona mafaufauina o se mafuaaga taua mo le alu i le fomaʻi.

Pusa atherosclerotic i le mata e mafai ona maua mai ai ni faʻamatalaga eseese, e faalagolago lava i le fea o vaevaega latou te maua - i totonu o le pusa po o le manava.

At togafiti faʻatau ogaoga tiga e mafai ona tumau mo le tele o itula poʻo aso. O le tiga e aliali mai i tua o le sternum, poʻo le itu o le fatu, o nisi taimi e tuʻuina atu ai i se tasi o vae, le itu tauʻau, neck, ma le tauau o le tauau. O ia tiga, e le pei o le tiga o le loto, e le mafai ona aveesea i le nitroglycerin. I le gasologa o taimi, o le le lava o le mānava, fatu o le fatu, ma le faateleina o le toto maualuga e mafai ona aliali mai. Faailoaina o faailoga o le cerebral:

  • mafaufau le lelei
  • pallo o foliga
  • ulu matua
  • mafaufau le mafaufau
  • vaivai,
  • gasegase maso i taimi o gaioiga o ulu.

At faʻaleagaina le aona malosi o loʻo i ai faʻafitauli o le tino o le manava:

  • tiga le talafeagai i le pute (e mafai ona o mai faatasi ma le vevelence ma gaioiga faigata),
  • toesea o le fiaai ma, mulimuli ane, mamafa,
  • vaivai, leai se fanau,
  • faʻapipiʻi faʻamalosi,
  • numera o pito i lalo, se lagona o le malulu i vae,
  • le faʻaalia o maʻi pipili, fulafula ma le mumu i vae.

Pusa atherosclerotic i totonu o vaʻa pito i lalo i le taimi muamua latou te le tuuina atu foi ni faailoilo. E naʻo le faʻafitauli o le totoʻa e mafai ona tupu ai le tiga i le taimi o le savaliga, lelava, ona o le leai o se okesene ma meaʻai i totonu o maso. Mulimuli ane, o faafitauli o galu e atiaʻe:

  • vae gau lauulu
  • avanoa o le paʻu,
  • fao faafitauli
  • musika atrophy
  • afaina toto.

I taimi mulimuli ane, o se isi faailoga o le faaleagaina o vaʻa o vae o le leai lea o le pulupation i nofoaga vavalalata i sikuea (i luga o sipuni, i lalo o le tuli, i tua o le tapuvae).

Pepa atherosclerotic i le ulu (faʻaleagaina o vaʻa o le faiʻai) e faʻaalia muamua e faʻaletonu o le mafaufau.

I le taimi lava e tasi, e tolu laasaga o le atinaʻeina o togafitiga e faʻaalia:

  • o faailoga muamua o le faaleagaina o vaʻa vaʻaia o le vaivai, mafaufau faʻaletonu, faʻaitiitia le mafai gaioiga, galue vaivai, maʻi tigaina. I le aluga o taimi, o le atuatuvale e foliga mai, leai se fiafia i mea uma, loto mama, ita, se uiga o le taufaaleaga:
  • faailoga matuia - o foliga vaaia o le atuatuvale, hypochondria, popolevale-faʻaleagaga faʻamaʻi,
  • o le faʻamavae mulimuli o le dementia - o le leai o se manatu taua o le amio a se tasi, le le fiafia i le taimi ma avanoa, paresis, faaletonu vaaia ma le tautala, tafe.

Atherosclerotic suiga i le puipui lapoa: taunuuga

Atherosclerotic growths i luga o puipui lapoa o se faagasologa faʻagesegese ma faifai pea, e aafia ai vaega tetele o fesoʻotaiga tuatusi. O taunuuga o le faʻavaeina o faʻamau e toetoe lava a le mafaamatalaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le umi umi o le taimi, o le tuputupu ae e mafai ona alu faalilolilo, ona faʻafuaseʻi lea ona faʻaalia o se osofaʻi faʻafuaseʻi.

I le faaopoopo atu, o faʻafitauli ma o latou natura e faʻalagolago i le nofoaga o le atherosclerotic faagasologa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faaleagaina o vaʻa o le faiʻai, o faʻalavelave sili ona taatele o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻamaʻi. Dementia, o le atinaʻeina o le dementia post-atherosclerotic, e mafai foi ona avea ma taunuuga e le masani ai ae ogaoga o le le amanaia o le faagasologa o le atherosclerosis.

I le faaleagaina o le manava o le manava ma le tuala, e mafai ona tutupu ia tulaga leaga:

  • gangrene o le intestinal,
  • togafitia o le intestinal,
  • gangrene o pito pito i lalo,
  • aousic anerysm.

Ae ui i lea, o le masani masani o le atherosclerosis o le stroke. E mafai ona tupu o se taunuuga o le fuga o se ipu e se tui toto, ona o le le lava o le toto ma le solia o le gaʻo o le faiʻai.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona le gata ina faʻataʻitaʻi togafitiga i se taimi tatau, ae ia le faʻagaloina foi togafitiga.

, , , , , ,

Faʻamatalaga: togafitiga o faʻamaʻi

Le faʻamautuina o se suʻesuʻega o le atherosclerosis, i le mataupu faavae, e le faigata. Ae peitai, mo se faʻamatalaga saʻo lelei o le faʻamaʻi, e tatau ona faia se laʻasaga o suʻesuʻega o le a fesoasoani e iloilo le lavelave o maʻi, le nofoaga o le nofoaga o le liona, ma le ono aʻafiaga.

O le faʻataʻitaʻiga lautele e faʻavae i vaega nei:

  • talafaasolosolo, avega o faailoga o le maʻi,
  • suʻesuʻega o le maʻi
  • iloiloga o mafuaaga o le atherosclerosis ma le mafai ona faʻaumatia,
  • aoina o suʻega, vailaʻau faʻapitoa ma isi suʻega suʻega.

Iloiloga i totonu o le fale suesue e faʻatautaia e amata ai le mafuaʻaga muamua o le maʻi.O le tino o loʻo suʻesuʻeina mo faʻamaʻi, talu ai ua leva ona fautuaina e faapea, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona auai i le atiaʻe o le atherosclerosis. O suʻega falesuesue nei o loʻo faia foi:

  • suʻeina o le toto,
  • cholesterol metabolism
  • lipids toto
  • suega toto mo mea o loʻo iai i hormones.

Faiga faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faʻaaogaina o metotia faʻasalalauga maualuga. Muamua lava, e faia le ultrasound o vaa, lea e fesoasoani e iloa ai le i ai o suiga o le atherosclerotic. Ina ia mafai ai ona fuafua le tikeri o le faaleagaina o le au, o ia ituaiga suesuega ua faatonuina:

  • auala e lanu ai le lanu eletise o vailaau oona ma vevela, lea e faʻaaogaina faʻatasi ma suʻesuʻega e lua ma le Doppler ultrasound. E faia i le lanu ma le faʻaaloalo. O le fomaʻi e suʻeina le ogatotonu o le faiʻai, tuilaʻau, lima ma vae, fatugaʻo, o le retinal ocular, faapea foi ma le carotid artery ma le aorta,
  • lanu lanu eletise, ma le metotia e pei ona taua o le dopplerography metotia - ua faʻaaogaina e suʻesuʻe ai le vaʻaia o le faavae o le faiʻai ma gaioiga faʻapitoa. O le metotia o se faʻatautaia ultrasound lea e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga saʻo e uiga i le toto toto i totonu o vaʻa, e uiga io latou fausaga ma le maualuga o le tafe toto,
  • O le suʻega X-ray e faʻaaogaina e iloa ai le moni o le atherosclerosis ma nisi faʻafitauli. I luga o le x-ray, e mafai ona e matauina le uiga o le faʻatusatusaina, o le faʻaopoopoga ma le faʻalauteleina o le ata o le ata, o le anerysm, o le faʻalauteleina o le faamalama o le vai,
  • angiography o se metotia lea e mafai ai e oe ona fuafua le i ai o le toto le mama. O se eseesega faʻapitoa e tui i le toto, lea e mafai ai ona suʻe foliga o vaʻa ma iloilo lo latou tulaga.

Eseesega o siama o atherosclerotic plate faia i luga o le faʻalagolago i le faʻatinoina o le faʻagasologa:

  • ma le faaleagaina o le vascular network of the brain, atherosclerosis e tatau ona iloga mai le neurasthenia, neurosis, tulaga gasegase vaivai, taunuuga o manuʻa manuʻa, faiʻai syphilis, senile psychosis,
  • ma le faaleagaina o le aorta, e tatau ona iloga le maʻi mai faʻamaʻi o le gaogao o le manava, faʻaogaina o meaʻai,
  • faʻatasi ai ma leona o pito i tua, o le faʻamaʻi e ese mai veins varicose, VVD, faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi, faʻasalaga post-traumatic, ma isi.

, , , ,

O ai e faʻafesoʻotaʻi?

O togafitiga masani e amata i le tofiaina o se meaai. O vailaʻau e faʻamaonia pe a maeʻa le 1-2 masina o le atherogenic index e le faʻaitiitia, pe o le taimi muamua e iloa ai e le fomaʻi o loʻo maʻi le maʻi mai maʻi fatu fatu. E le saʻo le manatu e le talafeagai le faaopoopoina o meaai.

O taunuʻuga tau togafitiga faʻamanuiaina e mafai ona maua i se auala faʻatasi.

I le taimi nei, o le numera tasi o vailaʻau e faʻaititia ai le aofai o cholesterol ma ona vaega o fuainumera. O le aʻafiaga o fuainumera i luga o papa o le atherosclerotic e aoga ma e le afaina, i se faaopoopoga, o nei fualaau oona ei ai lona uiga patino. O le a le uiga o lenei mea? O lona uiga, faafetai i fuainumera, o le tulaga lautele o le tagata maʻi e faaleleia, talu ai ua i ai se faʻafouina o le metabolism i le tele o totoga, lea e leai se auala e fesootai ma le pasene o le cholesterol i le toto.

O tulafono e aofia ai fualaau faasaina e faʻavae i mea taua e taua:

  • Atorvastatin
  • Tatalo,
  • Rosuvastatin,
  • Simvastatin
  • Lovastatin, ma isi.

O nei vailaʻau e mafai ona faʻafefiloi le faʻasologa o le cholesterol i le ate. Ua faamaonia e toetoe o le afa o cholesterol uma e ulu atu i le tino ma meaai, ma o le isi afa e gaosia e le tino lava ia.Mai lea tulaga, e tatau ona faaiʻuina faapea o le tausisia o tulafono faapitoa e mafai ona matua faatapulaa le aofai o "cholesterol" fafo, ma le faʻaaogaina o statins e faʻaitiitia ai le gaosiga o le "cholesterol" totonu.

I le faaopoopo atu i fuainumera, e mafai foi ona faamatalaina fibrates - o fualaau ia e maualalo ai le cholesterol, ae na o le tuufaatasiga ma fuainumera, ma e naʻo le togafitiga ma le vaega muamua o vailaau e le o feagai ma se maualuga o le triglycerides. Faiga faʻamalosi e aofia ai vailaʻau e pei o le faʻamalosi, faʻasalaga, faʻafefiloi.

I nisi tulaga, ua faatonuina foi e fomaʻi le aoga o le nicotinic acid, ae o lenei fualaau faasaina e tele naua aafiaga, lea e le mafai ai ona faaaoga mo se taimi umi.

Ma i le togafitiga e mafai ona faʻaaogaina ai faʻasolosolo o fesuiaiga o meaola ma mea faʻavalea e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le cholesterol i le vailaʻau o le inisinia. O nei vailaʻau e aofia ai cholestyramine, colestipol, neomycin, enterosgel, polyphepan, ma isi.

O fualaau oona, Faʻasalaga, Vaʻavaʻa, Anevrin, Biovital Vitamin C e sili ona lauiloa.

Isi togafitiga: o le faʻaaogaina o laau totino ma isi mea masani

Ina ia faʻaitiitia le faʻafefe o le cholesterol ma faʻaitiitia lona ulufale atu i totonu o le pito i tua o le puipui o le vascular, o fua nei o fualaau oona ua masani ona faatonuina:

  • rosehip vine 30 g,
  • oloa gaosi o cucumbers malogo 20 g,
  • laʻau palach 20 g,
  • laulaau muni 20 g,
  • fualati pati 20 g,
  • rhizome o Eleutherococcus 30 g,
  • cassia acutifolia laʻau 20 g,
  • tea tiini 20 g
  • Burdock rhizome 20 g

Mai lenei faaputuga, e tatau ona e saunia se fusi (mo le 4 tbsp. L. Collection - 500 ml o le vai inu) ma inu i le 100 ml tolu taimi i le aso pe a uma taumafa.

  • falaoamata lago 20 g
  • vine o le vine 30 g,
  • Aronia vine 30 g,
  • laulaau laʻau 20 g,
  • se faasologa o le 20 g
  • tina 20m
  • lapisi o le chamomile 20 g,
  • sima saito 20 g,
  • buckthorn paʻu 10 g.

O le fusi ua saunia ma ave e tusa ai ma le mataupu faavae o le fua muamua.

  • fugalaau hawthorn 30 g,
  • raw horsetail 30 g
  • felafolafoaʻi paʻepaʻe 30 g,
  • laʻau tilati 30 g,
  • yarrow 60 g.

O se mea e faʻasolo ai ua saunia (2 tbsp. L. Faaputuina o le 400 ml o le vai inu) ma faʻaaogaina i nai sipuni i le aso atoa. E fautuaina ia tuʻuina atu ia togafitiga i vasega o le tasi ma le afa i le lua masina, faatasi ai ma vavao mo le malologa mo le 1 masina.

Ina ia fetuunai le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e kukaina sea ituaiga o meaʻai:

  • Arnica lanu 10 g
  • yarrow raw material 40 g,
  • St. John's wort 50 g

O le faʻafefiloi o laʻau e liligiina i vai inu (mo 400 ml o le vai - 2-4 leotele punetipi o le faʻafefiloi) ma 'ai i le aso atoa i ni sipuni laiti.

Ina ia faʻamautinoa le faʻaogaina o vaʻa toto, e mafai ona e saunia mea nei:

  • caraway fatu 20 g
  • o le laʻau e lafoaʻi 20 g,
  • rhizome o hawthorn 40 g,
  • paʻepaʻe papaʻe 60 g.

E fa kapalaʻa o le faʻafefiloi e sasaa i totonu o le 500 ml o le vai e kuka ai, faʻaauau, fufulu ma faʻauʻu 2 ipu i le aso, tusa lava po o le a le taumafataga.

E le gata i lea, e iai se aafiaga lelei mai le faʻaopoopoga o nei vailaau faʻamalositino e pei o strawberries, vaʻavaʻavaʻa, St. John, wort, leaf coltsfoot, fennel, marsh onamon, tinawort i meainu ma ipu.

Faʻaaogaina ma le manuia i le togafitiga o laulaau o le kālati, 20 paʻu i luga i le 3 taimi i le aso, faʻapea foʻi le aniani o le aniani o le tinati, 25 faʻafefe tolu taimi i le aso. O le umi ole togafitiga e tusa ma le tasi le masina.

O togalaau e tatau ona faaopoopoina i meaai lelei, lea e maua ai le faʻaititia o le faʻaaogaina o le cholesterol ma gaʻo manu i totonu o le tino.

, , , , , , , ,

Taumafa paleni mo paleni atherosclerotic

Togafitiga o suiga i le atherosclerotic i totonu o vaa o le a le manuia tele pe afai e le o gauai atu i mataupu faavae o meaʻai. O meaʻai faʻalesoifua maloloina e maua ai le faʻasaina o le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le cholesterol - o meaola ia, meaʻai, meaʻai, fuamoa (meaai ma iʻa), faʻapea foi sukalati, koko, mea gaʻo susu.

O mea e sili ona lelei e maua i iodine, acid ascorbic acid ma vitamini B. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaʻau, legumes, zucchini ma le eggplant, broccoli ma le falelola, vine, nuts, fualaau mama, fualaau suamalie o loʻo faʻaaogaina fua.

E sili ona aoga mo le faʻaalia o le tuputupu ae i luga o puipui o toto toto e faʻaaoga ai le tilo, lea, e faaopoopo atu i le aafiaga o le diuretic, faʻamalosi le aveesea o le telefoniulola mai le toto.

Nai lo o le pata ma le margarine, e manaʻomia lou faʻaaogaina o suauʻu manogi, lea e aofia ai le tele o gaʻo susu.

O mea inu, e sili ona lelei le inu i le lauti lanumeamata - e mauoa i vioxidants, faʻapipiʻi lelei vaʻa ma faʻamalosia o latou puipui.

Taua: i uluai faailoga o le fausiaina o le atherosclerosis, e tatau ona matua faatapulaaina le faaaogaina o suka ma selu, faapea foi ma le masima laulau.

, , ,

Homeopathy ma lona faʻaoga i le atherosclerosis

O togafitiga faleopathic e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi pipisi, aemaise le atherosclerosis. O nei fualaau faasaina e mafai ona faatauina i le fale talavai, e tusa ai ma le talavai mai le fomai, ma le faatauina fua. O loʻo i ai foʻi falemaʻi faʻapitoa faleopatiki faʻatasi ai ma oe o le a tuʻuina atu ia te oe fesoasoani talafeagai i le filifilia o fualaau sili ona talafeagai.

O a togafitiga o le homeopathic e masani ona fautuaina mo le tuputupu ae o le atherosclerotic i totonu o vaa?

  • Aesculus compositum o se iodine e maua i le faleopathic medicine, lea e faʻaaogaina mo faʻafitauli lautele o le taʻavale (edema, veinsose veins, endarteritis, arteriosclerosis, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le tino pe a uma le taʻavale ma le fatu). O le umi o togafitiga e tasi le masina. O le fualaau faasaina ua ave i le 10 pata i le 100ml o le vai mama, faatolu i le aso, afa itula ao leʻi faia se taumafataga.
  • O le tui o le Angio - o se vailaʻau faʻapitoa o le homeopathic, e faʻaaogaina i le 1.1ml i le aso mo aso muamua e tolu. E le gata i lea, o le togafitiga e fuafua e le fomaʻi taitoatasi.
  • O le tui o le tui o se fualaau faasaina e faaleleia ai le toto i le mafaufau pe a afaina i le atherosclerosis. 10 lālā e faʻatatau faʻatolu i le aso. E tatau ona ave le faʻaeteete i tagata gasegase i le maʻi o le thyroid.
  • O le ata o le Barium o se laupapa e lua e maua ai le tele o mea totino. O loʻo faʻatulagaina mo le senile sclerosis, dementia, atherosclerosis, ma tulaga faʻasolosolo. E aofia ai le iodine. O le mea masani, e ave le fualaau 1 le laulau i lalo o le laulaufaiva tolu taimi i le aso.
  • O le Cerebrum compositum o se vailaʻau faʻapitoa o le homeopathic e aofia ai mea totino, meaola ma minerale. O le gaioiga o fualaau faasaina e fuafua i le faatonutonuina o metabolic processes i totonu o le fatugalemu o le tino. E masani lava, o le 1 ampoule s / c, i / m poo le i / c e faʻatulagaina i le tolu taimi i le vaiaso.
  • O le composite o le placenta o le vasodilator ma le vailaʻau o le venotonic homeopathic lea e faʻaleleia ai le toto ma le tino. I le avea ai o se tulafono, o le fualaau faasaina ua faatonuina 1 ampoule 1-2 taimi i le vaiaso.

O togafitiga ileopathic e le fautuaina i latou lava, e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. O nei vailaʻau e le afaina ai ma e leai lava ni aʻafiaga i le itu, ae o le filifiliga i luga o le faufautua o le latou pulega e tatau ona faia e se fomaʻi.

Resorption of plates atherosclerotic

O le mea e leaga ai, e toetoe a le mafai ona faʻamaʻaʻa atoatoa vaʻa o tuputupu aʻe. Soʻo se metotia e aʻafia ai le aveeseina o se atherosclerotic plate e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli e pei o le toto ma le fusi o le lumenisi vasini.

Ae mo le faʻatupulaia o le tuputupu ae, o ia pusa e le mafai ona faʻaumatia pe faʻaumatia. O le mea lea, o le togafitiga o tupe teu faʻapitoa, ua faʻaititia, e pei o se tulafono, e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi ma puipuia ai le faʻaalia o pusa.

Ae o le a le mea e fai i mataupu ogaoga ma le faʻatamala, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a vavalalata le moli o le aʻau e lamatia ai le ola o le maʻi?

Mo ia tulaga, ei ai tulaga faʻapitoa.

  • O le faʻamalosia o le siʻomaga o le coronary o se taotoga lea e toe faʻafoʻi ai le lumen i totonu o se faʻaoʻo faʻaoʻo.O le faʻatinoga e faia e faʻaaoga ai le vasoplasty paluni: o se uʻamea uʻamea ma se paluni faapitoa ua faʻaofiina i totonu ole vaʻa afaina i totonu o se pusa. I luga o le saite e manaʻomia, ua afaina ai le paluni, faʻaalia se pulu, o loʻo tumau pea i totonu o le vaa o se lagolagosua lagolago, lea e maua ai le faʻatagaina tatau ma tumau.
  • O le faʻamalosia o mea lilo o le coronary o le faʻapipiʻiina o se metotia o lona sini o le puipuia o suiga e le mafai ona suia i le fatu o le fatu, faʻaleleia le gaioiga fatu, ma faʻaleleia le lelei o le olaga. O lenei taotoga e aʻafia ai le fausiaina o vaʻaia (shunts) i le va o le '' pipisi 'ma le aorta, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le taamilosaga atoa.

O le mea moni, o saienitisi i le salafa o le lalolagi o loʻo faʻaauau pea ona galulue i luga o le faafitauli o le faʻaputuina o tupe teu i vaa. Atonu o le a le pine ae i ai ni auala aoga lelei e taulimaina ai lenei maʻi.

,

Puipuiga

E tusa ai ma fuainumera, o tagata taʻitoʻalima uma i luga o le paneta ei ai suiga i le atherosclerotic i totonu o vaa. O le mea moni, o le atherosclerosis o se faʻamaʻi masani lava. O le mea lea, o le taua tele e tuʻuina atu i le puipuia o lenei maʻi.

O a ni mea puipuia?

  • Feteenaʻi le mamafa ma le gaʻo.

Afai e iai ni au pauna sili atu, e fautuaina e mulimuli i mea taumafa maualalo-kalori (faatasi ai ma le tino faaletino - e tusa ma le 1800 kcal i le aso), faʻatapulaʻa faʻaaogaina le masima, mea inu gaʻo faigofie, gaʻo manu.

  • Faʻaleleia o le faʻalavelave.

Taumafai i le mea sili e te aloese ai mai tulaga atuatuvale, aua e te popole, ia faauo ma fiafia. Afai e te popole pea, inu lauti suamalie e faʻavae i luga o valerian, pepa mumu, pe faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa (novopassit, vailaʻau, valerian extract, etc.).

Taumafai e lava le moe, malolo, ae le o le tasi i le vaiaso, ae i aso uma. E sili le alu i le moega ma ala i luga i aso uma i le taimi e tasi, ina ia maua ai e le tino le taimi e toe faʻafoʻi ai i le po.

  • Puleaina o le toto.

Afai e mafai, ia siakiina i taimi uma lou toto. Manatua: o le faateleina o nei faailoilo i le taimi e tasi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

O ia fautuaga faʻapitoa e pei o le tuʻuina atu o masani leaga, o se olaga malosi, ma le gaioiga faaletino o le a fesoasoani e puipuia lou ola maloloina mo le tele o tausaga o le a oʻo mai.

Aloese mai meaai leaga, ava malosi. Tuuina atu le fiafia i meaʻai, meaʻai gaʻo susu, nati - o meaʻai maloloina e fesoasoani i le maualalo o le toto cholesterol.

I le faʻaopoopoga, taumafai e asiasi i se fomaʻi i se fomaʻi, faʻapea foʻi ma le suʻega o le toto mo le kulukose ma le cholesterol. E naʻo le auala lenei o le ae mafai ai ona masalomia le faʻamaʻi i le taimi ma puipuia ai lona atinaʻe atili.

O faʻamatalaga taufaʻailoga e faʻamoemoeina e ala i le laasaga o le gaioiga ma lona faʻatinoina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le atherosclerosis o le tino e sili ona lelei, ma o le a sili atu le leaga o le siakiina o le vaʻaia ma le faʻaleagaina o vaʻa mate, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi ua i ai se osofaiga angina. Faʻavalea o le siakiina o siama o vaʻa laiti e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi totoʻa.

O le avanoa e faigaluega ai e fuafuaina i le tikeri o le faʻaleagaina o lapisi ma le natura o le gaioiga, faʻapitoa foi ma vaega patino o le galuega a le tagata maʻi. Faʻaleagaina o vaʻa o le faiʻai i le tele o mataupu e manaʻomia ai le faʻamutaina o galuega faʻapitoa pe afai o lenei galuega e fesoʻotaʻi ma le mafaufau ma le faaletino, faʻalavelave masani ma le atuatuvale popole.

Le atoatoa le malosi o le tino ma le mafaufau ua solia, o se tulafono, i taimi mulimuli ane o le faamai, faapea foi ma le atinaeina o faafitauli.

Apalai atherosclerotic e matautia mo le atinaʻeina o le stroke ma le osofaʻi o le fatu. I le masalosaloga muamua o se faʻamaʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi-fomaʻi poʻo se fomai tipitipi.

, , , , , ,

O a pusa cholesterol?

I vailaau, o le mataupu o le cholesterol pusa e faatatau i le faamai "atherosclerosis". O lenei togafitiga e faʻalavelaveina ai le tafe toto ma afaina ai le laʻau ona o le faaputuputu o le cholesterol, mea fesootai, gaʻo, calcium i totonu. O le tele lava e 'ai e se tagata meaʻai gaʻo, o le maualuga o le toto o le cholesterol ma le tele o le cholesterol. E ui i le mea moni o le cholesterol o se vaega masani o le tino, lea e fesoasoani i le fausiaina o siaki, o le tuufaatasiga o hormones, e fesoasoani e faateleina ai le puipuiga a le tino, o ona paʻu e mafai foi ona oo atu ai i le oti. Afai o le tele o le cholesterol i totonu o le toto e sili atu ona tele, ona amata lea ona teuina i luga o pa o toto toto i foliga o lanu samasama, lea e avea ai ma pusalapelu. E masani lava e le mafaufau tagata i le maualuga o le cholesterol maualuga.

Pepa o Cholesterol - O se faailoga lenei o le atherosclerosis. E afaina ai le aano o le tino o le tagata, i ogaoga ogaoga e mafua ai le afaina o toto toto, tafe toto, e oo lava i le oti. I le vaega o le faʻamavaeina, ua faʻamaʻi le methiolum, faʻapipiʻi toto i luga o puipui o toto toto, e le afaina ai le toto i totonu. Papatusi leaga e afaina ai o latou gafatia, e maualuga ai le toto e le gata i totonu o se vaa faapitoa, ae i le tino atoa. Atonu e mafua mai i le siakiina ona o le faateleina o le atuatuvale i le loto ma isi faamaʻi pipisi.

O le taimi muamua na talitonuina o palasisolalala e tutupu i tagata pe a uma le 50 tausaga, ae e le o lea. E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei e saienitisi, o le sefulu tagata o loʻo mafatia mai le maualuga o le cholesterol, o le matua e le silia le 15 tausaga. O le faʻatoʻilaloina o lenei maʻi e sili atu lona faalagolago i le taumafa nai lo le nofo, matai, vaitausaga.

Mafuaʻaga mo le faʻavaeina o paʻu

Aiseā ua faʻaalia ai nei faʻavae i puipui o toto toto? Muamua o mafuaʻaga atonu o faʻamaʻi faʻamaʻi mai i matua poʻo isi aiga. O le mea taua lona lua e nafa ma le fausiaina o plaques o se taumafa le paleni, lea o le tele o menus e faigofie lava i le gaʻo ma gaʻo manu, lea e le lelei le faʻaleleia ma faateleina le cholesterol. O le tele o gasegase e faʻatagaina i le falemai ma se faʻamaoniga o le atherosclerosis o le maʻisuka poʻo tagata e iai maʻi tuga o le endocrin system. I le lamatiaga oi latou o loʻo taʻitaʻia se olaga le mautonu, e mamafa tele ma faʻaalu le tele o latou taimi i galuega faʻapitoa.

O le Cholesterol e tulaʻi mai ma le cholesterol faʻamalama papa o loʻo faʻaosofia i tagata e inu ava malosi ma ulaula tagata mamaʻi. E ui o fomaʻi e iloa o le inu i le ava malosi i le taimi nei e puipuia ai lenei faʻamaʻi e aoga tele pe afai e le sili atu le tagata i luga ole laʻau fautuaina. E masani lava o lenei faʻamaʻi e faʻasauā ai i latou e masani ona atuatuvale, o loʻo le fiafia ma atuatuvale, o lagona faʻalagona i taimi uma. O le Cholesterol e masani lava ona faʻapipiʻi i vaʻa o gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi o totoga o le tino ma le tino o le tino, pathoces o le gastrointestinal tract ma isi faʻamaʻi e afaina ai le tino atoa. O tagata i le 50 tausaga o loʻo lamatia foʻi.

O afea e te manaʻomia e fufulu ai vaa?

O le faʻamamaina o vaʻa toto mai paʻu e manaʻomia i le mataupu pe a suʻesuʻeina e suʻega suʻesuʻe, o le gaioiga o totoga i totonu e faʻavae i luga o le cholesterol maualuga e faʻalavelaveina.

I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona aveese ni pepa mo alii e oʻo atu i le fasefulu tausaga ma tamaitai e oʻo atu i le sili atu i le limasefulu lima. O le faamamaina o le tino ua faʻaalia mo tagata o loʻo fai ma vaisu le ava malosi ma le tapaa, 'ai le tele o falai, ulaula, suauʻu.I le avea ai o se mea e puipuia ai, o le aveeseina o palestrol e talafeagai mo na tagata o loʻo mamafa tele, maʻisuka, ma gasegase i le rumati. O lenei faiga e talafeagai mo i latou ua le lelei le vaʻai i se tasi o mata, ma na o ia lava na pasi, ma le mama le mafaufau, ma le tiga i le sternum e le mafai ona aveesea i vailaau, ma le paʻu paʻu o le tino ma le foliga mai o le maʻi suka poo le edema.

E faʻapefea ona fufulu ipu o atherosclerotic plate?

E faʻatatau i le auʻiliʻiliga, ua faia e le fomaʻi se fuafuaga faʻataʻitaʻi ina ia faʻamamaina ai vaʻa o le gasegase mai pusa cholesterol. Atonu o le inuina lea o vailaʻau i lalo ifo o le cholesterol ma faʻaitiitia ai le toto. O le tagata maʻi e fautuaina se meaʻai, lea e faʻamaopoopoina ai le galuega o le gastrointestinal tract, faʻaititia ai le ono mafai ona pipisi toto. Faʻaopoopo togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o vailaʻau masani, lea e faʻaitiitia ai le cholesterol toto. O se isi vasega e nofoia e le faʻaogaina toto. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia e le tagata maʻi ona suia lona olaga ma meaʻai ina ia latou le fesoasoani i foliga o papa i luga o vaa.

Faiga faʻavaeina

O ni atherosclerotic plate o loʻo faʻaalia i se faiga faifai malie o le faʻavaeina, lea, e faaopoopo atu i le cholesterol, palatini palatini, palatini, ma le calcium. O le gaosiga tele o enzymes e mafua ai se suiga i le fausaga o le vaega eleele o le vailaau oona, ma o se taunuuga o le a le mafai ai. I le micropores ua fausia, o le cholesterol o loʻo nofo, o loʻo puʻeina e microphages ma se fausaga faʻamama. Ma, o le lipids e fai ai ni fasi lanu samasama matala. Neoplasms muamua e aafia ai le puipui pito i tua o le aorta, o le eria o ona lala, ona sosoo ai lea ma laupega lapopoa.

E faasolosolo lava, o se ituaiga o mea e fesoʻotaʻi ai, o loʻo faʻataʻamilomilo i latou, e aofia ai le paʻu ma le elastin. Macrophages e le mafai ona tatalia gaʻo gaʻo latou te mafai ona ulu i lalo o le membrane fibrous. Faʻatasi, gaʻo e fai se faʻamaufaʻailoga lea e galue e pei o fafo i totonu o le lumenia o le vaa.

I le amataga o le faʻavaeina, o le lipid neoplasm o loʻo faʻamatalaina i se fausaga laugatasi, lea o loʻo faamatalaina ai le maualuga o le lamatiaga o lona vavaeina ma le fuga o le lumen o le vaa. E faasolosolo malie lava, o le calcium e ulu i totonu o le faamaufaailoga, ma saofagā i lona faʻamaʻaʻa ma faateleina. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faaputuga o platelets i luga o le vaega ua fuafuaina, e mafua ai le faʻaititia o le lumena o le faga. O le faʻamausaliina o le fale na le maua ai se avanoa e feoai ai, ae o loʻo faʻaauau pea ona tele, e faʻalavelaveina ai le tafe o le toto.

Tulaga, ituaiga o papa

O le vaitaimi o le faʻatulagaina ma le tuputupu aʻe o paʻu e vaevaeina i nisi o vaega:

  • 1st stage. O loʻo faʻamatalaina i le faʻatinoina o faʻamaufaʻailoga o le cholesterol i le puipui o maʻa. E telegese lo latou alualu i luma, e aunoa ma le faalauteleina o le tuatusi o le uaea. E leai ni faʻamatalaga maʻoti. O le faʻamaonia o le faʻamaʻi o le laasaga muamua e faigata ona o le maualalo o tulaga,
  • 2 tulaga. O se faʻagesegese faʻatupulaia o faʻatusatusaga e tupu. O le faʻaopoopoga o loʻo faʻasolosolo ai le vaʻa, lea o loʻo faʻaalia e ala i faʻailoga faʻailoa. I le laasaga lona lua, o suʻesuʻega faʻapitoa ole suʻesuʻega auiliili i taimi o suʻesuʻega o meafaigaluega,
  • 3 tulaga. O le faʻaleleia o laufanua e maua ai le maualuga o le maualuga, ao tumau pea i se fale vaivai. I le vaega lona tolu, o le lamatiaga o le vavae ese o mea mai le mimiti poo le poloka atoatoa o vaʻa, mafua ai le fatu fatu, taʻavale, ma isi faʻafitauli o le faʻamalositino, faateleina. O le vaega mulimuli e faʻamaonia e ala i le tele o faʻagasologa alualu i luma.

O le faʻapitoa o laʻasaga o le a faʻalagolago i le ituaiga o faʻatulagaga, e eseese i le tele ma le fausaga.

I le tele o mea, o vae e vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  1. Laititi maualalo. O le faaputuga Cholesterol e fausia ai se foliga tutusa lelei e le eseese i le maualuga mai le toto.E faʻaogalua ma e manatu o le sili ona le lelei. O se ituaiga o meaola e vave ona tupu, e vave ona tuputupu ae, e masani ona aumai faatasi ma faailoga o le le atoatoa o le matelaina. E faigata ona faʻamaonia, ma o le mea lea na iloa ai i le taimi mulimuli o le atinaʻeina o le faʻamaʻi.
  2. Tumau le tumau. O ni faʻamaufaʻailoga e ufiufiina i se membrane fila e faigofie i le teu. Pe a latou tuputupu ae, ua fausia se thrombus ma se maualuga maualuga o le lamatiaga o femalagaaiga i luga o le alatele ma lona siʻosiʻomaga. Neoplasms e le oi ai le calcium, o lea latou te tali lelei ai i togafitiga.
  3. Tulaga maualuga maualuga. O latou atigipusa e aofia ai filolatini, e faʻaalia i le faateleina o le vaivai. O foliga mausali e faʻaalia i se faʻalosolo malie ae masani ona tuputupu aʻe pea ma se faagasologa o le faʻamalosaga tutusa. O le nofoaga o le calcium e mafua ai le faigata o siaki ona o le maualuga tele o le faʻavaeina. E le mafai ai ona suʻe auʻiliʻiliga le tulaga o vailaʻau vavalalata, lea e mafua ai le le lava o le iloiloga o le faʻamaʻi.

E tusa ai ma le faʻavaeina o faʻavae, e lua ituaiga e iloga:

  • Eseesega. O se faʻamaufaʻailoga tutusa e iai se lamolemole lamolemole, e aunoa ma le aofia ai o fusi lapisi.
  • Eseese. O loʻo faʻamatalaina i le tele o tuputupu aʻe, faʻalavelave ma faʻagasolo le fausaga. Ona o le numera tele o microves, e faigofie i faʻaaliga faifaipea.

O ituaiga taʻitasi e iloga i le ata o le faʻataʻitaʻiga, i luga o le faavae o loʻo faʻavaeina ai togafitiga.

I le uluaʻi taimi o le atinaʻe, o atherosclerotic plate e le oi ai se faʻamatalaga faʻataʻitaʻi, talu ai e le solia e le gaioiga le mautu o le tafe toto. O le faateleina o le lapoa e masani lava ona o faatasi ma le vevela o le au. O lenei mea e faʻaalia ai foliga vaaia o nisi faʻamaoniga. O le vaega autu o faailoga e iai se uiga patino, e faʻaalia pe a afaina se vaega o le tino. Ae ona o lenei maʻi, o loʻo i ai faʻauiga lautele e faʻaalia ai le tuputupu ae o pusa.

Faailoga masani

Po o le a lava le nofoaga o le vaa ua afaina, o le faailoga muamua o le tiga. O le tele o taimi, e faʻaalia lava ia pe a uma le malosi o le tino. O le tiga e alu ese atu i se tasi o eria, e ala mai i le osofaia o le ita. Faatasi ai ma le tiga, o se malosi vaivai e aliali mai ia lava, tumau mai le tele o itula i le 2-3 aso. A o tupu le papa, o se lagona o le le mautonu poo le kusivaʻi e aliali mai i le eria ole afaina ua afaina.

O le toʻotoga o faʻamaoniga e eseese e tusa ai ma le nofoaga o le togafitiga.

I le taula

O le tigā o le susu e sau faatasi ma le tiga, e tu latalata i le fatu ma faʻaloaloa atu i le ua, lima, tauau o le tauau, ma le tauau. O le tiga e le faʻagata i fualaʻau ma vailaʻau vasodilator, tumau e oo i le tele o aso. O se faʻaopoopoga faifai pea o le toto maualuga o loʻo matauina. O faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu ma faʻamaoniga o suʻesuʻega, tiga, ma le le lava o le mānava. O le paʻu o le tagata maʻi e paʻu, o nisi taimi e faʻalavelave tupu pe a mavae ni suiga faʻafuaseʻi.

O le faʻavaeina o ni atherosclerotic plate i totonu o le faiʻai e faʻaalia i le le mautonu o le mafaufau lea e atiae i ni tulaga:

  1. Faʻatasi ai ma se laʻititi laʻititi, faʻaleagaina le mafaufau, faʻaitiitia le tomai e galue, ma tele le vaivai. E leiloa e se tagata le mafai ona masani ai.
  2. O se tulaga faʻavaivai e amataina i se gau atoatoa i mea o loʻo siomia ai. O loʻo i ai le faʻateleina o le faʻamalosi, o le faʻaogaina o le faʻamalosi, ma le faʻalelei.
  3. O faailo faaiu e aofia ai se faʻafitauli pe leai foi o le faʻaitinoina o le tagata lava ia ma le pulea oa latou amio. O faʻasalaga o mea faʻapitoa faʻapea foʻi ma galuega faʻalauiloa. Paresis e tupu mai i le faʻafesoʻotaʻi tutusa i le taimi le tumau ma le avanoa faaletino. Faʻasaga i tua o faʻagasologa o faʻagasolo, o loʻo osofaʻi ai se stroke.

I vaega pito i lalo

O le toilalo o pito maualalo pito i tua e o faatasi ma le tiga o le muscle i le taimi o le savali, ma o se taunuuga o le faia pea o le lameness. O le faʻavaeina o vae, o loʻo maua i luga o le vae ma le mea o loʻo aʻafia i luga o le vae. E faasolosolo lava, tuputupu ae le toto, ma ufiufi ai le tele o mea tetele. O le faʻaleagaina o le tino e mafua ai le atrophy o le musika ma le aʻa. I luga o le palpation o eria e lata i atamotu, e le maua le pulsation.

I le manava

O faʻataunuʻu laiti o le itū o le manava e faʻaalia i le solia o le tuinanau, e faʻasaga i tua o le mamafa o le mamafa o le tino. Faatasi ai ma le faateleina o le faatusatusaga, o le tiga lata ane i le pute e aliali mai. O se suiga i le masani o le toto e tau atu i le le mautonu o le tino o le tino. O le iʻuga, o faafitauli e tulaʻi mai ma le faʻavaeina o le manava ma le gaosiga o le kesi. O le togafitiga faʻaleagaina e faʻalavelaveina ai le tafe toto i totonu o vae, faʻaosofia ai lo latou faʻalavelave.

Faʻamau faʻapipiʻi

O aʻafiaga ma faʻalavelave faʻafitauli o maʻi e le mafaamatalaina, o le mea lea, o le vave maua o le siama ua tuʻuina atu i ai le matafaioi autu. Ina ia iloa le maʻi, e manaʻomia se faʻatalatalanoaga ma se tagata maʻi cardiologist. O le ata o le falemaʻi e faʻavae i luga o se suʻesuʻega o le maʻi, o ana faitioga ma lana suʻega. O le talafaasolopito ua aoina e faaopoopoina i suʻesuʻega a le laboratory lea e mafai ona iloa ai siama eseese, o le cholesterol metabolism disorders, faateleina le lipids ma hormones adrenal.

E le gata i lea, o le tele o auala faʻamalamalama faʻamalamalamaina e faʻaaogaina, o le tasi o ia faʻataʻitaʻiga. O le suʻesuʻega e mafai ai ona e iloa le nofoaga o le papa. Ina ia mafai ona fuafua lona ituaiga ma lona telē, o le auala o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le lanu eleʻele poʻo le faʻaaogaina, o se suʻesuʻega ultrasound o le toto toto. O le suʻega X-ray e mafai ai ona mulimuli i le faagasologa o le faʻatulagaina o le faʻamalosi ma suia i le tele o le lumen. O suiga i le malosi o le toto e faʻamoemoeina e ala i faʻamatalaga. O lenei metotia e maua ai le amataga o le faʻavasegaina o le eseesega o le suavai i totonu o le toto, lea e mafai ai ona e mafaufau atoa i foliga o toto toto ma puipui. Mo le suʻesuʻeina o le faiʻai, ua faʻaaogaina le MRI, lea e mafai ai e oe ona suʻe suʻega i luga o le palapala.

I le taimi lava e tasi ma le faʻasologa masani, o se eseesega tasi o loʻo faia, e faʻamoemoe e faʻamalo faʻamaʻi e tutusa ma faʻamaoniga i le atherosclerosis.

O le vaega muamua o le atinaʻe o le faamai ua manatu o le vaitaimi sili ona lelei mo le togafitiga o le atherosclerosis. I aso mulimuli ane, o le a le mafai ona aveesea atoa le cholesterol, ae o le a mafai ona taofi le atinaʻeina o faʻatulagaga nei. O le maualuga o le taunuʻuga e maua e ala i le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa ma le aofia ai o suiga o olaga, o se meaʻai, faʻasologa o vailaʻau ma togafitiga faʻapitoa.

Soifuaga o le olaga

O se tasi lenei o mea taua e aafia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O suiga o le soifuaga e tatau ona fesootaʻi ma le faʻaumatiaina o masani leaga: ulaula, inu. E tatau ona faʻamaonia le moe ma faʻateleina le olaga. O aʻoaʻoga faʻale-tino, o aga masani masani e talafeagai lelei mo lenei mea. E fautuaina e asiasi i nofoaga o le spa e ofoina atu ai filifiliga eseese mo le togafitiga o le physiotherapy.

A uma ona faʻamaonia faʻamaufaʻailoga o le atherosclerotic, e taofi lo latou tuputupu ae, e tatau ona suia le meaʻai. O le lisi o aso taitasi e tatau ona aofia ai meaʻai e maua i le fiber, vitamini, elemene elemene, e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le galasticity ma le laugatasia o le papa o le vavalo vascular. A aunoa ma le aofia ai o se meaai faapitoa filifilia, o togafitiga o le a le maua ai se taunuuga sili ona lelei, ma o le a lelei le alualu i luma o uiga lelei.

E leai ni meaʻai e maua mai i le maualuga o le cholesterol maualuga mai le lisi. Faatasi ai ma lenei mea latou te faaitiitia ai le taumafaina o suka ma masima. Afai e mafai, sui uma meaʻai manu faatasi ma gaʻo fualaʻau.E taua tele le faʻalauiloaina o meaʻai e maua ai le acoriso, B vitamini, iodine i le meaʻai.

O le tuufaatasiga o meaai maloloina e faaitiitia ai le avanoa e maua ai i le cholesterol i fafo.

Faʻatau togafitiga

Togafitiga o pepa atherosclerotic e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau. O le autu autu o togafitiga e faia e statins. O lenei vaega o fualaau faasaina ua mamanuina e aveesea ai le cholesterol sili atu, faaleleia atili le faagasologa o metabolic body, ma toe faaleleia ai le tulaga o le tino. Pe a le maua e ni fuainumera ni tulaga lelei, o fualaau mai le vaega o fibrates e faʻaalia. I a latou aafiaga, e tutusa i latou i fuainumera, ae ua i ai le lautele o faailoga.

Po o le a lava le vaega o loʻo faʻaaogaina, o togafitiga e faʻapipiʻiina i le vailaʻau nicotinic, e faʻatonuina i nai vasega laʻititi, ona o le tele o aʻafiaga i le itu e faʻaaoga umi. Mo le toe faʻafoʻiina o le puipui, o se faʻalavelave o vitamini o loʻo faʻaaogaina, ma o le tele o le acid ascorbic.

I tulaga ogaoga, o faʻaaogaina o resins ituaiga, o le tuufaatasiga o sorbents, e faʻaitiitia ai mea faʻafefiloi e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o triglycerides i le inumaga.

O le togafiti o togafitiga e mafai ona i ai se aafiaga faʻavaivai i le faʻasologa o le cholesterol e le ate.

O togafitiga masani tau fualaau faʻamalosi e aoga mo ituaiga uma, sei vagana ai le atherosclerosis e mafua mai i le hypercholesterolemia faaleaiga. I lenei tulaga, o togafitiga a le tagata lava ia ua faʻamatalaina e faʻaaogaina ai le metotia o le immunophoretic.

Tausiga togafitiga

O le tuputupu ae o volumetric o nofoaga faʻaleagaina e mafua ai le lamatiaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi, o lea la latou te togafitiga ai togafitiga e foia ai le faafitauli. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga ni filifiliga se lua mo togafitiga faʻapitoa: faʻamalosi ma aloese. O filifiliga taʻitasi e filifilia e faʻatatau i le maualuga o le faaleagaina i le aorta, le tulaga lautele o le maʻi ma le nofoaga.

I le i ai o faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi o fatu, o le tui e manatu o le sili sili ona lelei. O le auala e faʻatagaina ai oe e toe faʻafoʻi le toto i le aluga, e oʻo lava i mataupu e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o faʻafitauli. O le faʻaogaina o mea faʻapitoa e faia i le faʻaaogaina o se microtube ma se meaʻai i se paluni moli. O meafaigaluega e faʻafeiloaʻi atu i totonu o le faʻagauga seia oʻo atu le paluni i le nofoaga faʻapitoa. O le masini ua faʻapipiʻiina i se mea pueata e mafai ai e oe ona matamata i le fua o le liona. O le paluni ua faʻamau i luga o le faʻamaufaʻailoga, faʻafeiloaʻi, faʻateleina le lumena o le faga. O le fausaga faatulagaina ua tuʻuina i le nofoaga e faʻamautinoa ai pea le faʻamaonia talafeagai.

O faʻamaʻi faʻamaonia o loʻo aveeseina e ala i le aorto-coronary artery e faʻasolosolo ai le faapipiiina, e fesootaʻi ma le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le faʻamavaeina o le faʻavae. O le taotoga e faʻatinoina e ala i le faia o se auala fou mo le tafe toto, faʻasalalau le vaa ua pisia. O le matafaioi a le shunt o loʻo faia e se vaʻa maloloina na liua mai le isi vaega o le tino maʻi.

O le faʻamaoniga o le maʻi o le a faʻalagolago lava i le nofoaga ma le tulaga o le atinaʻe. O togafitiga i le amataga o le faʻatusatusaga faʻatupulaia e maua ai se taunuuga lelei i le tele o tagata gasegase. O le tausisia lelei o puipuiga e alofia ai le fausia o pusa fou, toe faʻafoisia atoatoa le gafatia o le galue ma gaioiga o totoga i totonu. I taimi mulimuli o maʻi, e na o se vaega o tagata gasegase e mafai ona toe foʻi atu i se olaga ola malosi. O le tele lava o taimi, o le tulaga i mataupu sili atu ua faʻaleagaina e ala i le i ai o faʻafitauli. O le ata aupito sili ona lelei o loʻo tumau pea i le faʻasalalau o le atherosclerosis i le mata, e ese mai i le oona o le toto, o lona faʻalavelave e oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

O le leai o togafitiga e mafua ai le faateleina o le gasegase lipid ma le atinaʻeina o ogaoga ma, i nisi tulaga, faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le fatu fatu poʻo le taʻavale.

Vaega ma ituaiga o atherosclerotic plate

E ese mai i le tala o le atherosclerosis, o le "impregnation" o puipui o toto toto e iai gaʻo ma le cholesterol e matauina.O se taunuuga o lenei faagasologa, ua faia ai ni atherosclerotic plate e vaapiapi ai le lumenisi. E mafai ona latou gasegase, o mai, ma i totonu o latou nofoaga e fusi ai toto. Faʻatasi, o lenei mea e oʻo atu ai i le vailaʻau poʻo le faʻaogaina atoatoa o le lumen, lea e mafua ai le solia o le toto.

O le saoasaoa o le faʻatulagaga e mafua mai i le tele o mafuaaga ma mafuaʻaga. E aofia ai tausaga o se tagata, faʻamaʻi tumau, e pei o le maʻisuka. O le vaitaimi o le faʻaaogaina o tupe teu cholesterol e vaevaeina i ni vaega se tolu. I le laasaga muamua, o paʻu o loʻo i luga o puipui o maʻa. O le saoasaoa o le faateleina o le tuai. E le mafai ona iloa faʻamaoniga. Talu ai ona o le maualuga o papa o loʻo maualalo, e faigata tele ona iloa le faʻamaʻi i lenei laasaga.

I le taimi lona lua, o faʻamaufaʻailoga cholesterol e amata ona ola. Latou te vaeluaina le lumena o le toto toto. O maʻi suka e maua ai faʻamaoniga o le atherosclerosis. O le neoplasms e le faʻaleagaina e faigofie lava ona maua i auala faʻapitoa.

I le vaega lona tolu, o le vaega ua suia ua sili atu ona tele, ae ua puipuia le faatulagaga vaivai. E i ai se tulaga lamatia o le vavaeina o le papa poʻo le paluga o le vaa, lea e matautia. O lenei mea e oʻo atu ai i le fatu fatu, stroke, ma isi aʻafiaga le lelei. O le faʻataʻitaʻiga mulimuli e tuʻuina mai ma faʻamaʻiga ogaoga.

I vailaau, o pusa atherosclerotic ua faʻavasegaina i ituaiga:

  • Laititi maualalo. Pusa atherosclerotic o se foliga tutusa o se natura tutusa, lea o loʻo faʻaalia e le tele. O le ituaiga lenei e sili ona leaga le faʻataʻitaʻiga, talu ai e vave ona tutupu mai le neoplasms, lea e oʻo atu ai i faʻamaoniga o le le atoatoa o le matelaina. E faigata ona iloa i se taimi muamua, o le mea lea, o faʻamaʻi i le maʻisuka e masani lava ona iloa e tusa lava pe i ai ni faʻafitauli,
  • Tumau le tumau. O paʻu o loʻo faʻatusalia i faʻamaufaʻailoga, e ufiufi i se paʻu vevela manifinifi, lea e faigofie ona vaʻaia. Faatasi ai ma le tuputupu ae o tupe teu o le cholesterol, ua afaina ai toto. O nei neoplasms e lelei ona togafitia ona latou te le o iai ni sima calcium,
  • Tulaga maualuga maualuga. O le atigi falesa o le cholesterol e aofia ai le 90% o filolagen, lea e faʻaalia i le maualuga elasticity. Paʻu lemu malie, ae masani lava. Ua faʻaputuina sima o le calcium, lea e faʻamalosia ai le faʻamaoniga o togafitiga ona o le maualuga tele.

E tusa ma le fausaga, o foliga o le atherosclerotic e tutusa lelei - o se faʻatusatusaga tutusa, o loʻo i ai se laulau mafolafola e aunoa ma le aofia ai afifi vascular ma faʻafeʻeseʻese - e tele le tuputupu ae, faʻalavelave, o le fausaga e le mafai ona aofia ai le faʻaogaina o fusi lapisi, lea e oʻo atu ai i le faʻavasegaina faifaipea.

Se vaega e uiga i le faamai

O le atherosclerosis o se maʻi ogaoga ogaoga ma matautia tele e maua i le tele o tulaga i tagata o loʻo mausali ma litaea, ae peitai, o lona atinaʻe e mafai ona amata mai i le laʻititi, ae le o le iloa e le maʻi e uiga ia te ia lava.

O le mafuaʻaga o le faʻasolosolo o asymptomatic o le alualu i luma o faʻamaʻi i le popo fou, o le fausaga lea o poloka pusa. E ui e le taofia e le paʻu le tafe o le toto, aua le faʻaitiitia le maualuga o le toto, e toetoe a le mafai ona iloa le atinaʻe o le maʻi. O le atherosclerotic plaque e tupu i totonu o vaʻa toto ma arupo ona o le faʻaleagaina o le vaega o le toto, e pei o le i ai i totonu o le tele o le "leaga" cholesterol. I le tulaga masani o le vascular system, o le totonugalemu o totonu o arteries, ua taʻua o le methiolum, ei ai se lamolemole lamolemole. O aʻafiaga o le cholesterol e masani ona faamanualia ai lenei palapala, ma osofaʻia i luga o le fogaeleele. I le nofoaga o le faʻaaogaina o mea e le lelei, o le puipui o le sami ua le toe aoga galuega, ua faʻamaʻa ona o le vevesi ma mea e fesoʻotai ai, ma o le faʻavae o loʻo i ai le foliga o se puʻulaupapa poʻo le tuputupu aʻe, lea e faʻaalia i se uiga faʻapupula.I le amataga, e le faia e le tubercu se pa puipui moni i le tafe o le toto, peitai, faatasi ai ma le tuputupu ae o le maa, ua faaitiitia le maualuga o le vaa, ma ua faaitiitia ai le lelei o le toto i se totoga faapitoa po o la latou tino atoa.

O aʻafiaga o le cholesterol e aʻafia ai le faʻavaeina o papa

Localization ma faailoga

Atherosclerosis e leai ni faʻalialia lautele e faʻaalia ai le i ai o se maʻi. O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e fesuisuiai e faalagolago i le nofoaga o neoplasms patho i totonu o vaa.

O le faʻalavelave o le faʻamaʻi o loʻo i ai i le mea moni e faapea, o le fausiaina o le atherosclerotic plaque e mafai ona amata i le matua, peitaʻi, o lona faʻatulagaina e le faʻamaoniaina seia oʻo ina faʻaleleia i se tele tele ma avea ai ma paʻu taua i le tafe toto. E na o le taimi lava e amata ai ona iloa e le tagata maʻi ni faʻafitauli le lelei o le faʻamaʻi, lea e faʻalagolago i le tele o le faaleagaina o arteries ma le vaega o lo latou faʻanoanoa. Mafaufau pe faʻapefea ona faʻaalia le atherosclerosis, faʻalagolago i le fea itu o le vascular system na fausia ai neoplasms pathogenic.

Atherosclerosis o le brachiocephalic arteries

O le mea sili ona taatele ma le matautia i togafitiga faafomaʻi o le faatoilaloina lea o le atherosclerosis o le brachiocephalic arteries, lea e nafa ma le tuuina atu o le toto i le faiʻai. O le toto o loʻo taamilo i totonu o le tino e toe faʻaleleia ai totoga uma ma vaega e tatau ai mo le faʻaaoga lelei, o le faiʻai o se faʻalavelave lea e le mafai ona taulimaina ona tiute e aunoa ma le toto, ma o le okesene o mea e le mafai ona faʻaaogaina.

O le fata brachiocephalic o se toto e maua ai le toto e aofia ai le gaʻo tauagavale ma le agavale tauagavale, o le brachiocephalic trunk, lea e vaevaeina i le taumatau carotid ma le subclavian artery. O faʻataʻaloga o le Brachiocephalic e faʻalauteleina mai le ogalaau pito i luga, ma o latou poloka atoa poʻo le vaeluaina o poloka o le cholesterol e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli faʻafitauli tau le lua: o le cerebral ischemia ma le thrombosis i totonu o ipu o le ua.

O le mea sili ona taatele o le fueina o laʻau o le brachiocephalic ua manatu o se lavea, lea e tupu i le tele o tulaga e le o faamoemoeina mo le maʻi, e mafua mai i le malepelepe o le toto i luga o le ulu pe o le oti o le tino o se vaega o le faiʻai, lea e mafai ona oo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, e masani ona oo atu ai i le oti. O faʻamatalaga muamua o le faʻaogaina o le papa o le brachiocephalic ua faʻalautele ai le vaivai o le tagata e aunoa ma se faʻalavelave faʻalagona ma faaletino, faʻaitiitia le mataala, ma faʻaititia le tomai e galue ai. O le faʻamaʻi e faʻatasi ma le ulu o le ulu ma le vevela o se aʻoaʻoga e le mafaamatalaina i ni suiga faʻafuaseʻi, o faʻalavelave faʻavaivai faʻavaivai, faʻamaonia ma le agavaʻa. I le aluga o taimi, o nei faʻamaoniga e faʻapitoa i faʻamaoniga e sili atu ona faʻaalia i le tulaga o le le fiafia i le avanoa, galuega le lelei o tautalaga, faʻaletonu vaaia, lea e faʻapotopotoina e fai ma faailoga o se osofaʻiga o le a oʻo mai.

O le tiga o le ulu ma le vevela i luga o se faʻaauau faifaipea e mafai foi ona faʻaalia le poloka atoa pe vaeluaina o vaʻa o le auivi o le au, ma o le mafuaʻaga e mafai ona tuʻuina i le carotide o lona uiga, e faatatau i le BCA, e nafa ma le tuʻuina o le ulu i vaega talafeagai e ala i le toto.

Pepa o Cholesterol i le mata

O le atherosclerosis o le aorta autu o le tino o le tagata ua manatu e le itiiti ifo le lamatiaga, lea e masani ona avea ma se faaosofiaga o le tulai mai o se fatu fatu, lea e taofiofia le tulaga maualuga i tulaga o le olaga faitino. O le atherosclerotic plates i le toto autu e aofia ai le faiga e le mafai ona suia, aua o le toto o le aorta e ulufale atu i totoga uma o le tino o le tagata, ma talu ai ona o ese mai luga o le palapala ma "femalagaaʻi" e ala i le toto, o vaega uma e aunoa ma se faatagaga e lamatia. Afai e fai i luga o le teritori o le aorta, o tiga ogaoga i le pusa o le pusa, o le le lava o le manava, ma le faateleina o le toto maualuga o ni faailoga o le maʻi. O le vaivai, leai se faʻatonuga i le vanimonimo, pallor o le paʻu e mafai ona avea ma faailoga i fafo o se maʻi i tulaga ogaoga.

Afai o loʻo maua i luga o le manava o le atherosclerotic plaques i le manava o le tino, o le faʻamaoniga o le faʻamaʻi e le faigata ona fenumiai muamua ma faʻamaʻi. O faʻamaoniga autu o le faʻaleagaina o togafitiga o faʻafitauli o le stool, o le tiga faifai pea i totonu o le manava, le mafaamatalaina le mamafa o le mamafa.

Atherosclerosis o vaʻa o vae e taatele

Atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo

O le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o le isi ituaiga masani o le maʻi. O le soymptomatic course of pathology i le uluaʻi laasaga e mafai ona alualu i luma i se taimi pupuu ma mafua ai le gangrenia, faʻamalosi faamalosi o vae. Faatasi ai ma le atherosclerosis o pito i lalo, e lagona ai e se tagata le tiga o le tino i vae, lea e masani ona faamatalaina e ala i le faateleina o le malosi faaletino.

I le gasologa o taimi, o le tiga o uiga e faʻateleina, ma le paʻu i luga o vae, i vaega o vaʻa faaleagaina, suia lona lanu mai le masani i le lanumoana, lea e suia i se lanu vaivai. O faʻasologa o gasegase faʻasolosolo e aofia ai le gau o lauulu i luga o vae, atrophes muscle ma foliga mai o neoplasms ulcerative.

O mea autu e faʻaosooso ai le atherosclerosis

Po o le a lava le tulaga o le faʻaleaogaina o faʻaogaina o mea, o mea tutusa e taua o le tagata solitulafono o latou faʻavae, lea e aofia ai:

  1. Faʻaleagaina i masani leaga, o le totonugalemu lea e manatu i ai ulaula. O le alcoholism e mafua foi i le provocateurs o le tele o faamai, e aofia ai le mafuaʻaga o le fausia o ni atherosclerotic plate.
  2. Meaʻai le lelei, lea e aofia ai le tele o meaola o manu, faʻapea foʻi ma mea faʻafefete e faʻaosofia ai le faʻaleagaina o le cholesterol matautia i le toto.
  3. Faʻasologa ole gasegase.
  4. O le le atoatoa o le gaioiga afi, lea e mafua ai le afaina i maso maso ma vaʻa toto, o le mafuaʻaga foi o le oona e avea ma vaega i le fausia o paʻu i totonu o vaʻa toto.
  5. O faʻamaʻi faʻapitoa o fatuga ma vascular system.
  6. Gene predisposition.
  7. Maʻi faʻamaʻi, o le nofoaga tutotonu o loʻo i ai le maʻisuka.

O se tuufaatasiga tuufaatasia o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei ona taʻua i luga ua faʻapupulaina le ono mafai ona alualu i luma le atherosclerosis. O le vave ona e iloaina se faʻamaʻi, amataina lona puipuiga ma togafitiga, o le sili atu foi lea o le avanoa e aloese ai i le tele o taunuuga i le tulaga o le paʻu, o le fatu fatuga poʻo isi matuiā ogaoga o le soifua maloloina.

O le tauina o le atherosclerotic plate e le o se galuega faigofie, e manaʻomia ai le fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le auai o tagata tomai faapitoa i vailaʻau faafomaʻi, e mafai, faʻavae i faitioga, iloiloga ma suʻesuʻega faʻapitoa faapitoa, suʻesuʻeina le lavelave o le faʻamaʻi ma lona faʻatinoina, ma filifili se togafitiga faʻapitoa. Sei o tatou suʻesuʻe atili pe o le a le auala mo le togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis, o le auala e aveese ai atherosclerotic plate i laina toto.

Metotia o togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis vascular

Talu mai le faʻavaeina o tupe teu i le cholesterol e eseese i se vaitaimi faaumiumi, e leai se mafuaaga e faʻamoemoe ai mo le vave faʻasaʻoina o toto toto mai atherosclerotic plate. O le auala mo togafitiga o se maʻi e aofia ai ni vaega e vaevaeina i togafitiga faafomaʻi ma togafitiga, e aofia ai le faʻaleleia ma le faʻamalosia o lou olaga.

Mo le puipuia o le atherosclerosis, muamua lava, latou te faatulagaina meaʻai talafeagai.

O le faʻaleleia o soifuaga o le laasaga muamua lea i le faʻaumatia o se maʻi

O le tausisia o se soifua maloloina lelei o le laasaga muamua lea e faʻamalolo ai le tino. O le faʻaleleia o lau olaga mo le faʻamoemoe o le faʻamalologa i le tulaga o se faʻamaʻi e taʻua o le "vascular atherosclerosis" e le mafai ona faʻatagaina oe e faʻateʻa ese le poloka i totonu o vaa, ae peitai, e mautinoa e fesoasoani e puipuia lo latou alualu i luma ma le tulaʻi mai o ni fou fou.

O se auala faʻavae o le togafitia o le atherosclerosis e manatu o se toe iloiloga ma le faasaʻoina o se meaʻai.O le tagata maʻi e tatau ona vavaeese mai le taumafa i mea uma lava e mafua ai le faateleina o le cholesterol toto, o le autu lea o le atinaʻe o le faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aveesea mai lau lisi meaʻai e faavavau, mea vevela, salima ma ulaula, faʻaitiitia le aofaʻi o le taumafaina o gaʻo meaola, filifilia o meaʻai e maualalo ile kalori ma mea e maualalo. O oloa gaosi susu, aemaise lava i le ituaiga o fesili malosi, sweets ma sweets e tatau ona faatapulaaina, talu ai ona ua manatu i latou o ni tagata faatupu faalavelave o le atherosclerosis vascular, e faaosofia ai le atinaeina o le oona, lea eo faatasi ma le faamaʻi. Afai o loʻo gasegase le tagata maʻi mai le mamafa, e tatau ona ia asiasi atu i se tagata fai meaʻai ma fetuutuunai lana lisi i se auala e saogalemu ai ma toe faʻafoʻi lona tino i tulaga masani ole mamafa.

E tutusa ma le fetuunaiga o le lisi autu, e taua le lafoaia o amio leaga, e pei o le tagofia o mea inu ma le ulaula. Nicotine ma mea inu ava, pe a ulu atu i le toto, faaleagaina le puipui o toto toto, lea e tau atu i le fausia o microcrack i luga ia i latou, lea e teu ai le sukalalala, gaʻo gaʻo ma fusi toto.

Malosiaga faaletino e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le toto ma faʻaleleia faiga faʻapitoa i le tino. Mo tagata maʻi ei ai le atherosclerosis, faʻalagolago i le laasaga ma le faʻalavelave o le faʻamaʻi, e fautuaina e fomaʻi le mataʻituina o tulafono i aso uma, e aofia ai femalagaiga i luga o le ea, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻapitoa. Afai o le setete o le soifua maloloina ma le matua o le tagata maʻi e faatagaina, e mafai ona e auai i taaloga moli e ō mai faatasi ma le faʻamalosia o le vascular system ma faʻamautu le tafe toto. O taʻaloga faatagaina i tulaga taʻitasi taʻitasi e tatau ona fautuaina e le fomaʻi, talu ai e le o faʻamalositino uma lava e mafai ona aoga mo tagata gasegase e iai ni faʻafitauli o le fatu.

Vitamin togafitiga ile togafitiga o le atherosclerosis

E tutusa lelei ma vailaau faapitoa, e mafai e tagata tomai faapitoa ona faatonuina togafitiga o le vailaʻau, lea e i ai sona aafiaga lelei i le tino, e avea ma vaega malosi i le faamamaina o arteries mai le pito i lalo o le tino. O le le lava o vitamini i totonu o le tino e mafai ona mafua ai gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, ma mafua ai ona atiaʻe le atherosclerosis. O le filifilia o se faʻalavelave o vitamini mo le togafitiga o se maʻi e tatau ona faia naʻo le fomaʻi aoga, talu ai o vitamini tutusa i eseese gasegase e mafai ona i ai se eseesega i le lipid Metabolism i le tino.

Lapataiga faʻapitoa i togafitiga faʻapitoa o le atherosclerosis e tuʻuina atu i le vailaʻau nicotinic, lea e aʻafia ai vitamini o le PP PP. O le Nicotinic acid i se tasi o metotia e mafai ona faaitiitia ai le pasene o le cholesterol, ma e iai foi lona aafiaga vasodilating, lea e avea ai ma mea taua i le togafitiga o le atherosclerosis o soo se nofoaga.

Vitamin C i le foliga o le acid ascorbic poo le avea o se vaega o le vaitamini o le gafatia e mafai ona togafitia togafitiga atherosclerotic ona o le aʻafiaga o aʻafiaga o le cholesterol. Ua faamaonia e saienitisi o le faaaogaina o le vitamini C e faagaoioia ai le faagasologa o le tuufaatasiga ma le metabolism, e matua faamalosia ai le toto, ma faaitiitia ai le pasene o cholesterol lamatia e aafia ai toto toto, ma faaitiitia ai le lamatia o le atherosclerotic plate formation. I le faaopoopo atu, i lalo o le gaioiga o le vaitamini C, o faʻamau ua maeʻa i totonu o vaa ua solo. O vitamini A ma E e taua foi o vailaau malolosi, ua faatonuina e fomaʻi e faaitiitia ai le totoina o le toto, ma faaitiitia ai le lamatiaga o paʻu ma fusi toto i le plasma o le toto, puipuia o laʻau mai le faaleagaina o le toto.

Vitamini o le kulupu B e faʻaalia i aʻafiaga faʻasao, lea e fesoasoani e puipuia puipui o toto toto mai le fausiaina o gaʻo susu i luga ia i latou.E le gata i lea, o sauniuniga e aofia ai minerale e manaʻomia mo le masani ai o le tino ma le puipuia o le atherosclerosis e mafai ona faʻatulagaina mo le faʻaaoga. O nei mea e aʻafia ai le potassium, magnesium, calcium ma fulukalama, lea e fesoasoani i le faʻamalosia o vaʻa toto, paʻu o siama masima ma epithelium.

O vailaʻau faʻapitoa e faʻamaonia pe a maeʻa le suʻesuʻeina o le toto, o le a faʻafetaui la latou meaʻai e se fomaʻi e faalagolago i le o le vitamini ma minerale e paʻu i le tino. I le taumafanafana, e fautuaina e fomaʻi e faʻaaoga vitamini i foliga faanatura, e pei o le natura o mea masani i fualaau faisua ma fualaʻau;

Taʻiala faʻapitoa e fai ma auala faʻapitoa e teteʻe ai maʻi

O le fesoasoani a fomaʻi tipitipi e mafai ona manaʻomia mo se tagata maʻi e mafatia i le atherosclerosis, pe afai o auala maʻaleʻale o togafitiga e le fesoasoani i le faʻamalo ese o faʻamaʻi poʻo le faʻamaʻi i se tulaga pe a tulaʻi saʻo le ola i le ola o le tagata. O le taotoga e aveesea ai le cholesterol o loʻo faʻatinoina pe a afaina le brachiocephalic poʻo le fatu cardiac, ma o le faʻalavelave e lamatia ai le alualu i luma o se paʻu poʻo se fatu oso.

O se fomai tipitipi vascular, e taʻitaʻia e faʻamaumauga i luga o le localization ma le telē o le pepa cholesterol, filifili le ituaiga o taotoga e sili ona talafeagai. Ina ia faʻaitiitia le neoplasm, e mafai ona faatino se tasi o gaoioiga nei:

  1. O se taotoga e aofia ai le aveeseina o se vaega o faafitauli o se vaa ma lona suturing poo le toe suia mulimuli ane ile pala.
  2. Faʻailogaina o se auala faʻaonapo nei ma sili ona faʻaleagaga e aveesea ai neoplasms maʻi.
  3. O le faʻasalaga e aofia ai le aveeseina o tupe teu mai le vaa ma le toe faʻaleleia o le amio saʻo.

O le taotoga o se fuataga tele lea o le togafitiga o le atherosclerosis, o le manaʻoga ma le taliaina o le taotoga, faʻapea foʻi ma lona faʻasologa, ua fuafuaina e le fomaʻi.

E tauaofai

O le fesili i le auala e faamama ai vaa e fiafia i le tele o tagata o loʻo iai ni faʻafitauli ma o latou lanu, peitaʻi, e leai se tali lautele mo tagata uma. O le auala mo le faamamaina o vaʻa mai i ai le atherosclerotic e faalagolago i luga o numera, nofoaga ma le tele o poloka poloka.

Mo nisi tagata gasegase ma le atherosclerosis, ina ia faʻaitiitia le maʻi, o le a lava le na o le tausisia o tulafono faigofie mo le tausia o se soifua soifua soifua maloloina, ma mo nisi o gasegase, e mafai ona manaʻomia se faʻamalosi vave ina ia puipuia ai le le mafaaseseina o taunuuga ma faasaoina ai ola. Atherosclerosis i vaega faaiu e faatatau i faafitauli matuia o vailaau e mafai ona mafua ai le oti, o le mea lea e aoga ai le mafaufau e uiga i le puipuia o le maʻi mai le talavou ma le aloese mai isi taunuuga faigata.

Mo nisi tagata gasegase ma le atherosclerosis, ina ia faʻaitiitia le maʻi, o le a lava le na o le tausisia o tulafono faigofie mo le tausia o se soifua soifua soifua maloloina, ma mo nisi o gasegase, e mafai ona manaʻomia se faʻamalosi vave ina ia puipuia ai le le mafaaseseina o taunuuga ma faasaoina ai ola. Atherosclerosis i vaega faaiu e faatatau i faafitauli matuia o vailaau e mafai ona mafua ai le oti, o le mea lea e aoga ai le mafaufau e uiga i le puipuia o le maʻi mai le talavou ma le aloese mai isi taunuuga faigata.

O a auala e faʻaumatia ai pusa cholesterol i vaʻa toto

E le o iloa le gasegase o gaʻo gaʻo i le tino mo se taimi umi, ae o le a vave ona oʻo atu i ni taunuuga le lelei.

Afai o le faʻaalia o xanthomas (cholesterol plaques i luga o le tino) e le matautia, ma e faatatau i se mea le atoatoa, o le atherosclerosis vascular o se faafitauli matuia lea e manaʻomia ai togafitiga.

Mo se tulaga toetoe lava a le mafai ona faʻaogaina ma faigata faʻafitauli, o le maʻi na maua ai se igoa le aloaia - o se fasiotiga alofa.E mafai ona faʻamavae faʻasalaga ua uma ona fausia i puipui o le vaa, ma le auala e faia ai: ia tatou taumafai e faʻataʻitaʻi.

Aisea e teuina ai masini vascular

O foliga vaaia o le cholesterol i luga o le tino poʻo le puipui i totonu o toto toto e masani lava ona fesootaʻi ma faʻafitauli o le tino. O le mafuaʻaga tonu mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi e fomaʻi e le o taʻua muamua, ma o le tele o manatu ua tuʻuina atu i le lalolagi faasaienisi:

  1. Lipoti o le lipoprotein - o le teuina o le cholesterol i puipui o arteries ma arterioles e tupu muamua, o lona uiga. mo le leai o se mafuaaga.
  2. O le talitonuga o le mea e le afaina i le endothelial - o le mea lea e oʻo mai i le muaʻi le faaleagaina o le vascular wall, ma na o le faʻaaogaina o molelaʻau cholesterol.
  3. O aʻoaʻoga a le Autoimmune e fesoʻotaʻi ma le faagasologa o le faia o se atherosclerotic plate ma le faʻaaogaina o le tino o le mea faʻapipiʻi o le puipuiga - o se osofaʻiga a leuukocytes ma macrophages o le vasothelum vascular.
  4. O le talitonuga o le monoclonal o loʻo faʻamatalaina ai le faʻamaʻi o se mea na tupu muamua o se uʻamea faʻaleagaina o sela o le muscle lamolemole lea e mafai ona "tosina mai" mole mole cholesterol ia te ia lava.
  5. O nisi saienisi latou te maua se sootaga i le atinaʻeina o togafitiga ma o le mea muamua na faaleagaina i puipui o toto toto e vailaʻau viral (CMVI, herpes, ma isi).
  6. O le vailaau o le peroxide o loʻo taʻu mai ai le solia o le tino o le tino o le antioxyidant systems ma le lipid peroxyidation process.
  7. Manatu o le Hormonal - e tusa ai ma ia, o le faateleina o galuega faatino o le pituitary gland e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le tuufaatasiga o mea fau fale mo le cholesterol i le ate.
  8. O le manatu o le genetic e taʻu mai ai se mafuaʻaga na mafua ai le faaletonu o le endothelial vascular.

E ui i manatu eseese, ua ioe tagata saienitisi o le atinaʻeina o le faamai e afaina tele i le ala o le olaga ma le ituaiga o meaʻai. O mea faʻaosofia e mafai ona mafua ai le atherosclerosis e aofia ai:

  • ulaula
  • maualuga le maualuga o le cholesterol i le toto (> 5.1 mmol / l),
  • maualuga le maualuga, lea e sili atu le maualuga o le toto i le 140/90 mm RT. Art.,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi (gasegase o le maʻisuka, hypothyroidism, syndrome syndrome, ma isi),
  • fafine meli
  • utia (BMI i luga atu o le 30),
  • le malosi o le tino, le gaioiga faaletino,
  • popolega, popolega faalelagona masani,
  • le le usitaia o mataupu faavae o taumafa lelei.

O a pusa cholesterol, ma faʻapefea ona fausia? I le pathogenesis o le atherosclerosis, e tele laasaga mulimuli e iloga:

  1. Le faʻaalia o le gaʻo i luga o le vasothelum vascular. O vaega o le atherogenic o le cholesterol o loo taamilo solo i totonu o le toto e fusifusia i proteoglycans i luga o puipui o totonu o vaʻa laiti laiti ma o loʻo teuina i totonu o se mea lamolemole i luga o le mimiti.
  2. Liposclerosis - o se faʻaopoopoga i le mafiafia ma le tele o le papa. I lenei laasaga, o le suauʻu e sosolo ma le mea e fesoʻotaʻi ai, ma e sili atu le tele o lipids e teuina i luga.
  3. Atheromtosis o le germination o se papa i totonu o le maso layer o se faga. E sili atu le manogi o meaʻai, latou te faʻaleagaina le mimiti ma faʻalautele atili i totonu o le mafiafia o le vaa.
  4. Atherocalcinosis o se faʻamaufaʻailoga o le palesi cholesterol. O le mafiafia o le gaʻo o le tino ua faateleina, o faʻamatalaga o loʻo teuina i totonu. O le peleti e matuā faʻafefeteina ma e faʻapupulaina ai le lumenia o le vaʻa, e mafua ai faʻafitauli pipisi.

Faʻalogo lelei! O se vaega taua i le fausiaina o le atherosclerotic plate o loo faia e le ua taʻua o le "leaga" cholesterol - LDL ma VLDL fractions.

O a pusa

E taua le malamalama o le faʻamaʻi e fesiligia e fesootaʻi ma le tele o faʻafitauli o le tino. O lenei faagasologa e aʻafia ai le tino atoa. I le taimi lava e tasi, e fuafua i le tulaga faʻapitoa o suʻesuʻega, o le atherosclerosis e iloga:

  • aorta
  • coronary (cardiac) arteries,
  • vavalaʻau
  • tala o fatugaʻo
  • vaʻa o pito pito i lalo.

Atherosclerosis o le aorta - o le vaa pito i tele i le tino o le tagata - e umi ona maua i le tino ma e naʻo le suʻesuʻega (e fai ma faataitaiga, aortocardiography).

Mai lea taimi i lea taimi, e popolega tagata gasegase e uiga i le le faʻamalosi, faʻasaʻo le tiga i totonu o le pusa po o le manava.

O faʻamaoniga faʻaalia o le faʻamaʻi e aofia ai le le lava o le mānava, maualuga le maualuga o le toto (o le faateleina o le mamafa e tupu mai ona o le systolic, "maualuga").

O le Cholesterol e masani ona afaina ai le mea e maua ai siama. O le solia o le toto i le fatu maso e vave lava ona oʻo atu ai i le falemaʻi o le angina pectoris masani - o tiga tiga i tua o le sternum i taimi o gaioiga faaletino, puupuu le manava, se lagona le mafaamatalaina o le fefe i le oti. I le aluga o taimi, o le tele o le faoa faamalosi e faateleina, ma o le tagata maʻi e atiaʻe faailoga o le le manuia o le fatu.

O le laʻau sili ona maualuga o vaʻa pipi o le faiʻai e taʻua o le cerebral atherosclerosis. O lenei togafitiga e taatele i tagata matutua ma faʻaalia lava ia lava:

  • vaivai
  • faaitiitia galuega
  • maaleale mafaufau le lelei,
  • faateleina le gasegase
  • faʻaleagaina
  • faʻamalosi uiga patino ma uiga: mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata faʻatauvaʻa e matapeʻapeʻa, faʻalagolago ia te ia - manatu faapito, manatu faapito, ma isi,
  • tigā
  • tiga o le ulu
  • vavao
  • pisa i ulu / taliga.

Faatasi ai ma le tele o le totoina o le cholesterol i luga o puipui o le sami, o loo i ai pea le faateleina o le toto (e mafua ona o le diastolic, "maualalo") ma faailoilo faifaipea o le gau o le okeni: edema, dysuria, toso tiga i le itu o lumbar.

Pepa o Cholesterol i totonu o vaʻa pito i lalo e itiiti lava le taatele. E faʻaalia i le tiga i maso o le tamaʻi povi, lea e faʻateleina i le umi o le savali (o le mea e taʻua o le faʻamalosia o le pepe). O le le lava o togafitiga vave e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o maʻi pipili, ona sosoo ai lea ma le gangrene o le vae.

I le faʻaopoopoga i le puipui vascular, o le cholesterol e tele lava ina teuina i totonu o le paʻu. O ia papa e taʻua o xanthomas (xanthelasms). Latou te foliga mai o le paʻu poʻo le maualuga o le maualuga o luga o le paʻu o le paʻu lanu paʻepaʻe.

Aiseā e ono lamatia ai ia atherosclerotic plate?

O le lamatiaga o le atherosclerosis e le o le faaleagaina i le puipui vascular, ae i ni faigata faigata e mafua mai i le le atoatoa o le toto.

O le toto i totonu o le vaiti vavalalata e le mafai ona pasi atu i totoga o le tino, ma o le tagata gasegase ei ai tulaga ogaoga pe masani ona aʻafia ma le leai o se okesene ma meaʻai.

Muamua lava, o faiga e galue malosi i le olaga atoa ma manaʻomia le toe faʻafouina o le malosi, e pei o le fatu ma le faiʻai, e aafia.

Faʻafitauli masani o le atherosclerosis e aofia ai:

  • gasegase o le myocardial,
  • siama fatu fatu
  • loto vaivai tumau
  • ONMK - taiapa,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi,
  • gangrene o pito pito i lalo.

O le mafuaaga lea o le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis o se tasi lea o mea e ave i ai le faamuamua o le soifua maloloina faʻaonapo nei. Ma faʻafefea ona togafitia lenei faʻamaʻi, ma o iai ea se auala e mafai ai ona soloia pusa o le cholesterol oi ai nei?

Auala e aveese ai le atherosclerotic plate

Togafitiga o le atherosclerosis o se faagasologa uumi, e manaʻomia ai le faʻalagolago i le maʻi ma lona fomaʻi. Ina ia mafai ona faʻamavaeina pusa o le cholesterol i le mea sili ona lelei, e taua tele le le na o le ave o fualaau, ae ia gauai foi i lou olaga ma meaʻai. E aoga, e tusa ai ma le tele o tagata gasegase, o vailaau faʻaleaganuʻu.

Meaʻai ma le ola: mea e manaʻomia ona iloa e le tagata maʻi

O le faʻamaonia o soifuaga o le mea muamua lea e tatau ona e gauai atu i se tagata na maua atherosclerotic plate. Auala e le o togafitiga mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto ma le togafitiga o le atherosclerosis e aofia ai:

  1. Tulaga masani o le mamafa o le tino (ma le oona).
  2. Faʻatinoina o le tino i tulaga o le lava o le faʻasaina o le okesene.O le tele o uta e tatau ona malilie i le fomaʻi, e faʻavae i luga o le maualuga o le faʻaleagaina o lapisi ma le i ai o faʻamaʻi pipisi.
  3. Faʻasalaga / ogaoga tapulaa o le taumafa ava malosi. Ua faamaonia ai o mea malolosi malolosi e mafua ai le dyslipidemia, faateleina ai le tuputupu aʻe o triglycerides.
  4. Faʻalo le ulaula. O le Nicotine e le gata ina faateleina ai le lamatiaga o le fatu cardiovascular, ae e fesoasoani foi i le faaleagaina o le methiolum, lea e mafua ai se faasologa o faagasologa o le mamanu o le fausiaina o pusa cholesterol.
  5. Faʻaitiitia o le faʻalavelave ma soo se faʻalavelave lavelave, i le galuega ma i le fale.

Ole gaioiga faapitoa i tagata gasegase e iai le atherosclerosis e tatau ona tuʻuina atu ia latou meaʻai. O se taumafataga maloloina e fuafuaina e faʻaitiitia le cholesterol o le toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o atherosclerotic plates i le lumanaʻi.

O faʻavae autu o le taumafataga, lea e fautuaina e matauina mo le faʻamavaeina o pusa cholesterol:

  1. Faʻailogaina o gaʻo manu, o mea autu ia e maua ai le cholesterol. O taʻitaʻi i le mea o loʻo i ai le "leaga" lipids o le palu, o le paluga o le taligalu, mafaufau, gaʻo ma isi mea faʻasalalau, meaʻai mumu, fuluʻi mālū, ma isi.
  2. O le faavae o le meaai e tatau ona avea ma fualaau faisua ma fualaau, fiber (fiber dietary). Latou te fesoasoani e faʻaleleia le faʻalaumalieina ma faʻamautuina le metabolism.
  3. O le kalori matāʻupu o le taumafa i aso uma e filifilia e tusa ai ma avega ma le afi a le tagata maʻi.
  4. Faʻalēaogāina se auala faʻafefiloi e pei o le faʻavelaina. O ipu uma e fufulu, vevela pe palu.
  5. E fautuaina e suitulaga i aano mumu (palu, mamoe, puaa) ma le sami iʻa pe a ma le 2-3 taimi i le vaiaso. E tele iʻa e aoga mo le atherosclerosis ona o le maualuga o le "lelei" cholesterol - maualuga lipoproteins maualuga.

Faʻalogo lelei! I le amataga o le atherosclerosis, ua lava mo le tagata gasegase e taitaia se soifua maloloina ma 'ai lelei: o le a faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol e aunoa ma le faaaogaina o fualaau.

Vailaʻau mo le fausiaina o plaques

Afai e le aoga le togafitiga mo togafitiga mo le 3 masina pe sili atu foi, e mafai e le fomaʻi ona faatonuina pilini i le tagata gasegase e faʻaitiitia ai le toto cholesterol toto ma faʻamafola ese ia atherosclerotic plate.

O fualaau o filifiliga mo le atherosclerosis e aofia ai:

  • statins
  • fibrates
  • tagata faʻasalalau o meaola eleʻele,
  • afaina o le intestinal absorption (absorption),
  • Omega 3.6.

Statins (Atorvastatin, Rosuvastatin) - o le vaega lauiloa o lipid-lowering drugs i aso nei. O loʻo i ai a latou faʻamalositiga nei:

  1. Faʻaitiitia le gaosiga o le cholesterol i totonu o le ate.
  2. O le faʻaitiitia o le mea e maua i le lipine atherogenic i totonu o le vai intracellular.
  3. Faateleina le faʻaleagaina ma le excretion o gaʻo-pei o meaola mai le tino.
  4. Faʻaitiitia le mamafa o le mimiti o le endothelial.
  5. Faʻalavelave faʻaleagaina i vaega fou o le puipui lapisi.

E tusa ai ma fuainumera, o vailaʻau faʻatele e faʻateleina ai le ola o tagata gasegase i le atherosclerosis, faʻaititia faʻaitiitia le ono aʻafiaga o faʻalavelave ma faʻalavelave loloto. E iai a latou fuainumera ma a latou faʻaipoipoga: e le mafai ona faʻamatalaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (faʻamaʻi ma le ALT 3 pe sili atu taimi maualuga nai lo le masani) ona o le faʻamaʻi.

Fitibrates o soʻo se mea e maualalo i lalo o le "leaga" cholesterol ma faʻateleina le faʻaogaina o le "lelei". E mafai ona faʻamatalaina faʻatasi ma fuainumera.

O le gaioiga o siama acid eleʻele ma le cholesterol absorption inhibitors e faʻavae i luga o le fusifusia o molemoa / taofia le faʻafefe o le ava malosi i totonu o le manava ma aveese ai mai le tino faʻapitoa. O aʻafiaga lautele masani o lenei kulupu o fualaau oona o loʻo poloka, vavalo mama.

Ole Omega-3,6 o ni meaʻai faʻalauiloaina e aofia ai vaega ole antiatherogenic o le cholesterol.Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o LDL ma VLDL i le toto, faʻapea foʻi ma le faʻamamaina o puipui lapisi o loʻo uma ona fausia.

Auala faʻaogaina o le faʻamamāina o toto mai vaʻa

Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafefeteina i totonu o vaʻa tumu i pusa, o se tasi o metotia o le faʻamalosiga o taʻaloga o le tulaga e mafai:

  • o le angioplasty o le paluni - o le tuiina o se tamai paluni i totonu o le lua o le vaa ua afaina, lea ua faʻapupulaina e faʻalauteleina ai le lumenene o le faga,
  • faʻamalosi - o le faʻaofiina o se mea e faʻapipiʻi ai siama - o se faʻamau faʻapitoa-uʻamea,
  • aloese - "liliu ese" le alalaupapa vavalalata ma fatuina se isi punaoa o le totoina i totoga i totonu o le faʻamalama.

E mafai e fesoasoani faʻapitoa masani ona fesoasoani

O togafitiga faʻapitoa e tumau pea le lauiloa i le togafitiga o le atherosclerosis ma le faʻamavaeina o pusa cholesterol. Manatua o soʻo se tasi oi latou e naʻo le maeʻa ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

O fua masani o isi vailaʻau e aofia ai:

  1. O le aso i le taeao i luga o se manava leʻo 1 tbsp. l fualaau faisua (olive, linseed, pumpkin) suauu.
  2. Le faʻaaogaina o se vailaʻau vailaʻau o vaega tutusa o suauʻu fuālaʻau, meli, sua o le lemoni.
  3. Togafitiga ma le totoina o le sophora Iapani (mo le 1 ipu ipu palu - 500 ml o vodka). O le faʻafefiloi, faʻafesoʻotaʻi mo le 3 vaiaso, ua faʻamaʻaina ma ave e tusa ai ma le Art. l × 3 r / aso. mo 3-4 masina.
  4. Le faʻaaogaina o fatu pi. Saunia se fusi o le 1 tbsp. l fatu mago ma 200 ml o vai kuka. Talia i lalo o le Art. l 4-5 aso. O le togafitiga e umi, a itiiti ifo i le 2 masina.
  5. O le aso e faʻaaoga ai le sua pateta fou.
  6. Le faʻaaogaina o le kulimi-kiliani fefiloi. Grate se ulu o le keke ma se lemoni atoa (faatasi ma le peel) i luga o se mea lelei. Faʻafefiloi le paʻu na maua ma faaopoopo vai mo le aso. Ave 2 tbsp. l o le taunuuga o le suavai e 2 r / d.

O le mea lea, o vailaʻau e leʻi oʻo mai i se togafiti togafiti lea o le a fesoasoani e faʻaumatia ma le tumau le atherosclerosis. Togafitiga o le faamai o se faagasologa uumi ma faigata lea e manaomia ai le tele o le toe faafoi mai le fomai ma le maʻi. E na o se tasi auala faʻapitoa e ausia ai le soifua maloloina o le cardiovascular ma le umi o le ola.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma taomi Ctrl + Ulufalema o le a tatou toe faaleleia!

E faʻafefea ona togafitia pusa cholesterol

Afai e amata ona teuina i totonu o puipui puipui ma palatini o le toto gaʻo ma le cholesterol, ona fai mai lea o se tagata e atiaʻe le atherosclerosis ma le fausia o ni atherosclerotic plate. O le faagasologa lava ia o loʻo mulimuli mai.

  1. Muamua, e aliali mai se paʻu lipid i luga o le puipui o le vaa. Ioe, e foliga mai e le pei o lena, ae i le i ai o le microdamage i puipui o le vaa, o latou edema ma le tatalaina. O le umi o lenei faagasologa e mafai ona ese ma o le tulaga muamua o le atherosclerosis ma le tuʻuina o faʻamau e mafai ona faʻaalia pe a suʻesuʻeina i lalo ole microscope.
  2. I le gasologa o le taimi, pe a fai e teu ai lipids, faʻalauteleina le mea faʻapipiʻi amata, ma o le faagasologa ole liposclerosis e maua. Le faʻavaeina o le atherosclerotic plate mai le fiva fesootai ma le gaʻo. I lenei laasaga, o loʻo i ai pea le fausaga o le maa ma e faigofie lava ona solo. Ae o le mea sili lenei e lamatia ai. O le pito i lalo o le paʻu e mafai ona faigofie ona malepe ma gasegase; o le vavaeina o mea e mafua ai ona latou ulu atu i luma o le laʻau ma faʻafefe ai. I le faʻaopoopoga, i lalo o sea paʻu, ua faʻaleagaina le puipui o le vaa, ua avea ma mea eleelea, faigofie ona lavelave, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto, lea e taʻua o le toto ma o se mea matautia matautia.
  3. O le isi laasaga o le faʻamaʻaʻaina o maʻa ona o le tuʻuina atu o katoni calcium iinei. O lenei laasaga e maeʻa. I le lumanaʻi, o laulau e le toe faʻafefeteina, ae na o le tupu malie, o mea leaga uma lava ma faʻaleagaina ai le toto i le okeni.

E manino lava o le faʻaitiitia o le toto, ma e sili atu foi, o lona maeʻa atoatoa e oʻo atu ai i faafitauli matuia i le galuega a le okeni ua afaina, ma, e tusa lava po o fea tonu na fausia ai ia pusa i luga o vaa.

Atherosclerotic siaki togafitiga

O togafitiga e tatau ona amata i le vave e mafai ai, o le mea lea, o le taimi lava e te masalomia o loʻo e atiaʻe le atherosclerosis, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ina ia faia se suʻega.

Afai e faʻamaonia le siama, e tatau ona e toe iloilo lelei ou uiga i le olaga, talu ai o le togafitiga o le atherosclerosis ma le faʻaumatiaina o pusa mai puipui o toto toto e leai se masalosalo e aunoa ma le talafeagai lelei o au masaniga.

Muamua lava, o le ae manaomia le suia tele o le taumafataga, talu ai o le atherosclerosis o loʻo faʻaalia se meaai malosi e le aofia ai le tele o meaʻai. E tatau ona tatou lafoaia meaʻai ma le gaʻo, mai le tao mai falaoamata papaʻe.

Ma le isi itu, e talafeagai le faʻaaogaina o fualaau faisua ma fualaau aina, aemaise o le fou. E faʻapea foi i na oloa e maua ai vitamini B, talu ai o nei vitamini e puipuia ai le teuina o lipids i puipui o toto toto.

O le vailaau faʻaonaponei ua faʻapupulaina le tamaoaiga i le togafitiga o le atherosclerosis ma le faʻamaʻalogaina o sikuea sclerotic mai puipui o toto toto, e aofia ai le faʻaaogaina o sima. Ae ui i lea, e tatau ona e manatua o le atherosclerosis o se faʻamaʻi tumau, o lona uiga e tatau ona e mataʻituina lau meaʻai ma lou olaga mo aso uma o totoe o lou olaga.

O le mea moni, o le togafitiga o paʻu e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a se fomaʻi, ae e mafai foi ona e fesoasoani ia te ia ma taumafai e fufulu puipui o lau toto toto ma togafitiga faa-Iutaia, ioe, pe a uma ona tuuina atu e le fomai ia oe le faatagaga e faia ai lenei mea.

Matou te fia ofoina atu ni nai fua.

Fofo faʻapitoa mo le faamamaina o vaʻa

Faʻaputu le tutusa o moli ma pine o le pine, tataʻi lelei. Faʻafefiloi mea e maua ai le suka ma le sipisi ma faʻapipii i luga o le rose i le fua e 5: 2: 2. 10 punetini o lenei paluga mo le 1 lita o le vai, aumai i se vevela ma vela mo le 15 minute.

Faʻaofi le pan i se palanikeke e fatu ai le aʻafiaga o se vevela ma tuʻu ai e faʻasolo mo le 12 itula. 1 lita o le mea e tupu mai ai e tatau ona onā i le aso. Fai aso uma mo le 30 aso.

E faʻamamaina atoatoa toto toto mai papa ma laulaau lanu lanumeamata. Ae afai e le mafai ona e maua le atigi lanumeamata, ona sui lea i ni kernel, o le ae manaomia le 1.5 kilokalama.

Faʻasaga solo mea uma i totonu o se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea faʻafefeteina ma faʻafefiloi ma le tele o le meli. Faʻaopoopo i le mea na tupu ai le kuluga 4 faʻasalalau ma faʻafelaʻauiranisi. Faʻafefiloi lelei mea uma, vavalalata ma vaovao.

Ave 1 le sipunipuni aʻo leʻi 'ai, i aso uma mo le 2 masina.

Auala e togafitia ai le atherosclerosis

O se tasi o le matautia ma le faigata ona faʻamaʻi faʻamaʻi o atherosclerosis. Faatasi ai, e aafia ai toto tetele o le tino o le tagata.

Faʻafefea ma auala e togafitia ai le atherosclerosis o le a uunaia e se fomaʻi agavaa.

O le mea e leaga ai, o lenei faʻamaʻi e le o noatia i togafitiga tutoʻatasi, lea e mafai ona faʻaosofia ai le tele o faʻafitauli.

Atherosclerosis e faʻaalia i le fausiaina o ni atherosclerotic plate i luga o puipui o toto toto e faʻalavelave i le tafe masani o le toto. O se taunuuga, o loʻo i ai le solia o le tafe o le toto i ni tino taua.

I le leai o se taimi e tatau ai togafitiga talafeagai, o le faamaʻi e ono afaina. Mafaufau i le mea moni e faapea, o le atherosclerosis o se maʻi e matua tausaga, o tagata e sili atu ma le 45 tausaga le matua ua paʻu'ū i totonu o le vaega lamatia, ma o le toʻatele oi latou o alii.

Ae ui i lea, aʻo lei togafitia le atherosclerosis, e tatau ona malamalama i mafuaʻaga o lona tupu. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le tele o mea nei:

  • Meaʻai le lelei.O le tele o meaai gaʻo ma falai i le meaʻai e oʻo atu ai i le faʻateleina o le toto cholesterol. Mulimuli ane, e teuina i foliga o paʻu i luga o puipui puipui,
  • Soifuaga le lelei. O amioga le lelei, meaai le lelei ma leai se gaioiga faaletino i le amataga o le matua e mafai ona fatuina ai le tele o faafitauli o le soifua maloloina ma saofagā i foliga o le atherosclerosis,
  • Laititi gaioiga faaletino. O se olaga e le tauagafau e aofia ai le mamafa o le maua ma le le lelei o le taʻavale. O le gaioiga faaletino o se vaʻaia lelei o le atherosclerosis,
  • Tausaga. O le mea e leaga ai, suiga o le tino i le tausaga, faʻatasi ma se olaga le lelei, e matua faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi,
  • Paulo Atherosclerosis e masani ona afaina ai tamaloloa, talu ai o le tino tane e aofia ai se vaega itiiti o le estrogen hormone, i lalo o le aafiaga o le cholesterol e sili ona lelei le galu.

E masani lava, e vaʻaia e fomaʻi se ata o le atiina ae o le atherosclerosis faasaga i le maʻisuka. I lenei tulaga, o tagata mamaʻi e iai se faʻafitauli e tatau ona matua faʻaeteete e mataʻituina lo latou lava soifua maloloina ma, afai o le mea muamua e tupu ai faʻafitauli, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O suiga o le atherosclerotic e mafai ona matauina i vaega eseese o le tino - o gaʻo o vae, loto ma le faiʻai, faʻapea foi ma le aorta.

E faʻatatau i le nofoaga o le liona, o loʻo iai nisi faʻamaoniga o le atherosclerosis. O le faʻamaʻi e maua i nisi o laasaga, lea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o suiga i luga o vaa.

I le amataga o le atherosclerosis, o lipid deposits e fausia i luga o le pito i totonu o le au.

I le isi laasaga, o lenei faagasologa e faʻaauauina, i se faʻaopoopoga, faʻavasegaina o mea (atheromas poʻo atherosclerotic plate) e tulaʻi mai, faʻaititia le lumenia o toto toto. O se taunuuga, o le necrosis e atiina ae i totonu o le mafiafia o tagata taitoatasi pe fusi faʻatasi faʻamau.

O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaumatiaina o le faʻamau, faʻatasi ai ma otaota i totonu o le mafiafia. Ona o le necrosis ma le faʻaleagaina mulimuli ane e le atheroma, faʻaoʻo toto ma uila matala o loʻo i totonu o nofoaga o uluaʻi pepe.

O le mea lea, o puipui o le aʻau ua avea ma mea e le faʻaogaina, faʻaitiitia ma faʻavaivaia, ua leai se malosi e faatumauina ai le mamafa o le toto.

Atherosclerosis o pito pito i lalo

I nisi tulaga, atherosclerosis e mafai ona aʻafia ai toto toto o vae. O lenei faafitauli o loʻo i ai le tele o faʻamaoniga iloga:

  • Paʻa i tamai povi o vae, lea e faʻateteleina i le malulu ma le savali,
  • Faʻamau ma le faʻamalosi i pito i lalo,
  • Faateleina le fatu fatu.

Afai e te le liliu atu i se fomaʻi i le taimi ma le fesili ile auala e togafitia ai le atherosclerosis i pito i lalo, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le fausiaina o se maʻi o le gaʻo, lea e mafai ona faigata i le gangrene o tamatamailima poʻo vae i le faʻamavaeina mulimuli ane.

O le vave togafitiga o le atherosclerosis e amataina, o le saoasaoa o le ae mafai ona faʻaumatia lenei maʻi ma aloese mai faʻalavelave matautia.

O suiga loloto i le atherosclerotic e le mafai ona togafitia, o le mea lea, i ia tulaga, o le sini o le taofia lea o le alualu i luma o le faagasologa ma faʻaleleia le tuʻuina atu o toto i masini.

E faʻapefea ona togafitiga le atherosclerosis e ofoina atu fomai faʻaonapōnei? O le taulaiga autu e tumau pea togafitiga faafomaʻi.

Tuʻu masani le faʻamaonia o fualaau oona e faʻaitiitia ai le tele o lipids i totonu o le toto ma faʻalauteleina ai le faʻaogaina o puipui o toto toto. Ae ui i lea, e taua le matauina o fualaau mo le togafitiga o le atherosclerosis ua vave ona le toe aoga ma ua suia e nisi tagata sili atu ona matutua. O le mea lea, faatasi ai ma le fesili i le auala e togafitia ai le atherosclerosis, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi o le a filifilia le vailaʻau sili ona aoga.

O a ni atherosclerotic plate: faʻapefea ona togafitia i latou?

Atherosclerosis, lea e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻavaeina o atherosclerotic plate i totonu o fausaga / vaʻa, o se tasi lea o patho masani masani o lo tatou taimi. O a latou faʻatelega e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli.

Apalai atherosclerotic o se faaputuga o sela o le endothelial cholesterol o loʻo i luga o puipui i totonu o vaʻa e mafua mai i latou e mafai ai. A o faagasolo le maʻi, o le ava malosi e fefiloi ma sima calcium, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tino.

A oʻo ina avea maʻalaʻau ma mea manogi, e foliga mai o ni nai pulumu laiti e maualuga i luga aʻe o le puipui. O le leai o togafitiga e mafua ai le tapunia o le lumanaʻi vascular, o le puipui ua leaga. I le tele o tulaga, o paʻu e fai i le aorta o le vevela o le manava, o vaʻa pito i lalo, faʻamau o mea lilo.

O le fausaga ma le maualuga o le neoplasm e mafua mai i le tulaga o le atherosclerosis. Mafaufau i le saoasaoa lea e fai ai pepa o le atherosclerotic, pe faapefea ona faamama le toto toto?

Aisea ua fausia ai plaque cholesterol?

Atherosclerosis o se faʻasologa faʻasolosolo. I se isi faaupuga, o le tupu o atherosclerotic plate e mafua ona o le le lelei o le aʻafiaga o se faʻasalalauga o mea faʻaosofia. O mafuaʻaga e aofia ai le solia o le lipid metabolism, toto maualuga. Faʻasagaga o le maualuga o le mamafa, o le epithelium o puipui tetele, e fesoasoani i le saoasaoa vave o le lipids i totonu o vaa.

Ua faʻamaonia o le lamatiaga o le atherosclerosis i totonu o se ulaula e tolu taimi e maualuga atu nai lo tagata e le ulaula tapaa. Pe a ulaula, e faʻaalia ai le gasegase endothelial malie, lea e foliga mai o se "pusa" mo le fausiaina o atherosclerotic plate. E le gata i lea, o le tapaa tapaa e faateleina ai le ono afaina ai toto, lea e mafua ai le vave afaina o le faamai.

O tagata maʻi maua i le maʻisuka o loo lamatia le atiaʻe o le atherosclerosis, o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻafitauli. I tane e maua i le maʻisuka, o le lamatiaga o le faaputuputu o le cholesterol i totonu o vaa e faateleina i le lima taimi, ma i tamaitai i le 7. E mafai ona faateleina pe afai o isi mea e aofia ai - ulaula, oona, maualuga maualuga.

Isi mafuaaga o le atherosclerosis:

  1. Gaoioiga i lalo ifo o le afi.
  2. Vaʻaiga faʻapitoa.
  3. O le mamafa / oona.
  4. Meaʻai le lelei.
  5. Hormonal le le atoatoa.
  6. Tausaga e silia ma le 55 tausaga.

O faʻafitauli uma e aʻafia ai e iloiloina faatasi. Latou te le faia se vaega tele i le atinaʻe o le atherosclerosis, ae i lona alualu i luma mulimuli ane.

E tusa ai ma le WHO, o mea sili ona taua e aofia ai: maʻi o le maʻisuka, toto maualuga, ulaula, gaʻo le gaʻo gaʻo, ma le gaʻo.

Faʻaaliga o le atherosclerosis

I le taimi muamua o le faʻaleagaina o le vaʻaia o le toto, e le o iai le falemaʻi, aua e le faʻavaivaia le toto pe o le solitulafono e le taua. O le faateleina o faʻamaufaʻailoga gaʻo e oʻo atu ai i le faʻavaveina o le tino. I le isi itu, o lenei mea e faaosofia ai le atiina ae o nisi o faailoga. O le vaega autu o faʻamaoniga e patino, e naʻo le taimi lava e faʻaleagaina ai se vaega o le tino.

Faailoga masani e aofia ai le tiga. O le maʻi paʻu e faʻaalia e ia lava pe a uma le gaioiga faaletino. O le tiga e faʻaalia i vaega eseese o le tino, o loʻo i ai se uiga malosi. E le gata i lea, i le maʻisuka, e faʻaalia pea vaivaiga faifaipea, lea e mafai ona tumau mo ni nai itula poo ni nai aso. Aʻo faʻapupulaina le maualuga, e mataʻituina le le mautonu i le nofoaga ua afaina.

O le isi falemaʻi e faʻamoemoeina e le nofoaga o le liona. Afai o se faʻamaufaʻailoga cholesterol ua faia i le vavaega, ona fai lea e tagata gasegase le faitioina o le tiga o le loto. E ia te ia le malosi e avatu ai i le ua, lima, tauagavale agavale. O le tiga o le tiga e le mafai ona faʻaaogaina i le faʻamaʻi, e mafai ona lua aso e lua.

O le faʻavaeina o paʻu i totonu o vaʻa o le faiʻai e faʻatasi ma se falemaʻi:

  • Faʻasalaga o le faʻamalosi, faʻaitiitia le mafai ona galue, vaivai le tumau. Mafaufau mamafa
  • O le maʻisuka e atiina ae se maʻi faʻafitauli. O nisi taimi o loʻo i ai le faateleina o le faʻasauā, agamalū, o se uiga o le faʻamaʻaloga o loʻo faʻaalia,
  • O le leiloa o le amio.Faʻaleagaina o faʻamatalaga vaaia, tautalaga tautala. Paresis foi e atiina ae i le le fiafia i le taimi ma avanoa.

A aʻafia vae, o tiga e tupu i le taimi o le gaioiga, o se taunuuga o le faʻaitiitia pea o le maʻisuka. A o faagasolo le faʻamaʻi, o loʻo tupu mai i luga ole maʻi papala, lea o loʻo lisiina i luga o vae ma / poʻo i le vaega o le vai ua faaleagaina. Ulutala papaʻi olaola, e aofia ai se vaega lautele.

O le faʻavaeina o palesla cholesterol i le itū o le manava o le tino e maua i le faʻafitauli o le manaʻo, o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. Faatasi ai ma le faateleina o faʻamaufaʻailoga, o le tiga o pipi e faʻaalia.

O le solia o le toto e mafua ai le solia o le gaioiga o totoga i totonu o le manava. O lenei mea e oʻo atu ai i faʻafitauli i gaioiga o le manava ma le faateleina o le gaosiga o le kesi

O mataupu faavae o togafitiga fualaau faasaina

Ina ia faʻaumatia faʻasologa o le atherosclerotic, faʻaaoga fualaau faʻatau ma fualaau faʻatau fua. O le faʻavae o le togafitiga o le faʻalauteleina o mea e faʻaosofia ai e faʻateleina ai le ala o le maʻi.

I togafitiga faʻasao, o fualaau e faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga o le lipoproteins o le maualalo, o fualaau e fesoasoani i le faʻaleaʻoina o toto, ma vailaʻau e faʻaleleia ai metabolic processes.

O mataupu faavae o le togafitiga o le atherosclerosis i le maʻisuka: faʻaitiitia mea aʻafia - ulaula, mamafa, le lelei o meaai, sugar maualuga ma le toto. Talu ai o le atherosclerosis o se faʻamaʻi telefactorial, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

O le faʻaitiitia o mea e maua i le cholesterol lamatia, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le myocardial infarction, o vailaʻau o loʻo faʻamatalaina mai vaega o statins ma fibrates, acidic nicotinic, o mea e maua mai i le bile acid. E mafai e le fomaʻi ona fautua mai statins:

  1. Simvastatin. Pills e faʻaitiitia le aofai o LDL. O le fualaau e eseese mai le 5 i le 10 mg.
  2. Lovastatin faʻalavelaveina le gaosia o le cholesterol i le tino, faʻaititia ai le LDL. Fai 20-40 mg.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis, o fualaau e faʻaleleia ai le toto ma faʻalauteleina toto toto e manaʻomia. O le pentoxifylline o loʻo faʻatulagaina i le 100-200 mg 3 taimi i le aso, o le Actovegin o loʻo faʻaaogaina i le 250-500 ml o fofo i aso uma mo le 2 vaiaso, Clopidogrel e 75 mg i le aso.

A oʻo ina faʻapipiʻi le atherosclerosis ma le maʻisuka, ona tatau lea i le maʻisuka ona faatonuina vailaʻau e faʻasaʻo le glucose i le tino. O le faʻaaogaina o nei vailaau e le sili atu lona taua nai lo le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering.

O le maualuga o le suka e fuafua ai le fua faatatau o le atinaʻeina o faʻafitauli i le atherosclerosis.

Fofo faʻapitoa mo pepa atherosclerotic

O isi vailaau faʻapitoa e mauoa i fua o mea e fesoasoani e tau ai atherosclerotic plate. Laʻau o se vailaau masani mo le atherosclerosis. O le auala pito sili ona faigofie e faʻaaogaina ai o le 'ai faʻatau. E lava le 'ai 2-3 cloves i aso uma. E tele suʻega e faʻavae i luga o le kālani.

O le "vailaau" ma le kalama ma le meli ua saunia e pei ona taua i lalo: tata le 250 g o kele, faaopoopo i ai 350 ml o le kulimi vai. Afai e suamalie le mea suamalie, ona mafai ai lea ona liusuavai i totonu o se vai taʻele. A maeʻa ona faʻamalosi vaega i se potu malulu mo le vaiaso. Faʻaalu faatolu i le aso, o le tui o se teaspoon. O le faletalimalo e 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

I le fale, e mafai ona e saunia se tincture ma lemoni. E tusa ai ma iloiloga, o se fofo o le fale e faʻamautu ai fua o le suka i le maʻisuka, faʻamamaina ai toto toto mai le gaʻo, faʻaleleia le soifua lelei, ma faʻaumatia le atherosclerosis clinic. Fua:

  • Taʻu ulu e tolu o kekika, tusi i luga o se mea e teu ai meaʻai,
  • Fufulu 3 lemu. Faʻasalalau i se mea fai meaʻai faatasi ma le pele,
  • Faafefiloi vaega, sasaa vai vevela i se volita e 1500 ml,
  • Faʻamalosia le fofo mo le 24 itula,
  • O le "vailaau" ua maea ona teuina i totonu o le pusaaisa.

Faʻaaoga faatolu tolu taimi i le aso. O le faʻasologa mo le tasi talosaga o se sipuni tele. Inu le afa itula ao lei faia le taumafataga.O le umi o le togafitiga e 10 aso, pe a maeʻa le vaiaso, ona toe amata lea. I le aofaʻi, 3-6 vasega mo le maʻisuka o le a manaʻomia.

Fafasi i le pasili: tata le tele o pasili, sasa le 300 ml o le vai vevela, tuu mo le 2 itula. Inu 50 ml 4 taimi i le aso. O le umi o le togafitiga o se masina, a maeʻa le 10 aso o se malologa e mafai ona e toe faia.

Atherosclerosis o se faʻamaʻi faʻamaʻi, talu ai e leai ni faʻamatalaga faʻapitoa i le amataga, lea e le mafai ai ona faʻamaonia vave le faʻamaʻi o le maʻi.

Ae o le fomaʻi mo le maʻisuka, e naʻo le lelei pe afai e mulimuli le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi, tausia le kulukose ma le mamafa i se tulaga talafeagai, 'ai lelei, taʻalo i taʻaloga ma matamata isi auala e puipuia ai faʻalavelave.

E uiga i pepa cholesterol o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Tuua Lau Faamatalaga