Atherosclerotic fatu fatu: mafuaaga, togafitiga togafitiga ma taunuuga

Atherosclerotic fatu fatu - O se faʻafitauli masani lea o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le tino i mea na mafua ai ona faʻaaogaina o latou lumenia e faʻamalo ai le faʻalavelave ona o le fausia o le palapala cholesterol. O le taunuuga o suiga o loʻo i luga i faʻamau o mea na maua i le mafaufau, o le faʻasaina lea o le gaʻo o le muso o le fatu ma, o se taunuuga, o le solia o galuega faavae a le loto.

O le mea e lelei ai, o le atherosclerotic cardiovascular system, o le mea lea, o le maualuga o suʻesuʻega o lenei tulaga ua maualuga tele i le taimi nei. E ui lava i lea, e tusa ai ma fuainumera o le lalolagi, o le maualuga o le soifua maloloina o le tino mai le maʻi pipisi oona, lea o le faʻaalia autu o le atherosclerotic o faʻamaʻi toto, tumau.

O le mea lea, o le fatu o le atherosclerotic fatu o se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia e faʻapipiʻi ai maʻi uma o le fatu, lea e faʻavae i le solia o le toto i totonu o le tino.

Mafuaʻaga o le Atherosclerotic Heart Heart

I le atinaʻeina o le fatu o le atherosclerotic fatu, faapea foi ma le atherosclerotic vascular vasions o se eseesega faʻainisinia, o le tuufaatasiga o mea e ono suia ma e le suia le tulaga o loʻo maua e le tagata maʻi e taua tele. O le mea moni, e le mafai e se tagata ona faʻaumatia se gasegase o le gasegase i le atinaʻe o atherosclerotic leions, e ui i lea, o le suia o le olaga i le tulaga o le ulaula tapaa, o le usitai i se taumafataga o le cholesterol, faʻamautuina o le kulukose o le toto, paʻu o le mamafa, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti mai se osofaʻiga.

O le mea lea, faatasi ai ma se tuufaatasiga o mea taua, o loo i ai le tele o faaputuga eleele o le cholesterol i le suʻesuʻeina o mea e mafua ai le matelaina. O le manatu o le lalolagi o cardiologists e le mafai ona atiae le atherosclerotic fatu fatu e aunoa ma le hypercholesterolemia, talu ai ona o le cholesterol o le mea e puipuia ai le atherosclerotic plate.

Faailoga o le atherosclerotic fatu fatu

Mafaufau i filifiliga o le falemaʻi mo le gasegase o le fatu o le atherosclerotic heart, e tatau ona faitauina e faapea, i le amataga o le atinaʻe, o lenei fomaʻi ua matua sologa lelei lava. O faʻamatalaga faʻapitoa o togafitiga e na o le faʻapitoa o le faʻaoʻoina o le totonugalemu o le fao o le coronary ario ma e faʻaalia i le osofaʻiga masani a cardiagia poʻo angina pectoris, o le lotofaʻaia o le cardiac, le faʻasolosolo o le le atoatoa o le tino, ma le maʻi faʻafuaseʻi o le oti.

O le suʻesuʻega faʻapitoa mo togafitiga mo le atinaʻeina o le fatu o le atherosclerotic, o le faʻaalia lea o faʻalavelave masani o se osofaʻi o le fatu i se tagata maʻi e mafua mai i le faaleagaina i luga o le papa o le atherosclerotic ma le faʻavaeina o se toto e faʻalavelave ai le tafe toto. O le mafuaʻaga autu o le faaleagaina o se atherosclerotic plate o se faʻateleina maualuga i le maualuga o catecholamines i totonu o le toto, lea e faʻamatalaina ai le atinaʻeina o faʻamaoniga o se fatu fatu pe a mavae le tele o popolega o le mafaufau. O le eseesega taua i le va o se fatu fatu i le atherosclerotic heart cardiagia ma le angina pectoris ua manatu o le taunuuga o le osofaiga o le atiina ae o suiga pathomorphological e le mafai ona suia i le fausaga o le muscle fatu, lea e mafua ai ona le afaina ai ana galuega autu.

O se faʻalavelave faʻapitoa o le fatu o se mea na tupu i tiga matuia, e taatia i le vaʻai o le afa agavale o le pusa ma se faʻamalamalamaga lelei i le pito i luga ma le ua. O le ituaiga tiga o le tiga i le atherosclerotic heart disease e tutusa ma se osofaiga angina, o lona uiga, o le tiga e sili ona susunuina i le natura. E le gata i le ogaoga o tiga, o gasegase o loʻo mafatia i le atherosclerotic cardiovascular card e faʻalauteleina ai le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino o le le manava o le manava, o loʻo faʻateleina i se tulaga vavalalata.

I nisi o tulaga, o le atinaʻeina o le maʻi gasegase masani e muamua atu i le aliali mai o ni faʻamatalaga le manino i foliga o episodes angina pectoris. O le suʻesuʻega o le atherosclerotic heart disease e le mafai e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga (metotia faʻasoasoa X-ray, echocardioscopy, metotia radionuclide).

Atherosclerotic fatu fatu togafitiga

O le filifiliga o togafitiga mo se tagata maʻi e maua i le atherosclerotic heart disease e sili ona faalagolago i le mamafa o le tuanaʻi o le fatu ma e aofia ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa e pei o se faʻamalologa faʻamaonia o faailoga o le faʻafefe o le toto, faapea foi togafitiga faʻapitoa o togafitiga. O togafitiga faʻamaʻi mo lenei faʻamaʻi e masani ona faʻaaogaina e puipuia ai le alualu i luma o le atherosclerosis ma aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau o le statin group (faʻataʻitaʻiina o le Torvacard i aso taitasi o le 10 mg). O le togafitiga o le arteriosclerosis e mafua ai le puleaina o le salicyoa (Cardiomagnyl i aso taitasi o le 75 mg), faapea foi le faʻaaoga umi o le cholesterol-lowering drugs i lalo o le vaavaaiga o mataʻitusi suʻesuʻe o le ate.

I le taimi nei, na o le pau lava le auala aoga e faʻaleleia ai faʻaaliga o le atherosclerotic heart disease o togafitiga faʻapitoa i le tino o le fatu o le coronary ario ese ai le suluina, o lona uiga o le faia lea o se "faʻaleleia" e toe faʻafoisia ai le tafe toto. O lenei metotia o le faʻamaʻoina o le ario ulutala atherosclerosis o loʻo i ai se tapulaa tapulaʻa, talu ai o le faʻaaogaina o le aortocoronary e aofia ai se faʻalauteleina o le auala.

I le taimi nei, ua amata ona amata ona filifilia e fomai tipitipi fomaʻi nisi auala e togafitia ai togafitiga o le fatu o le atherosclerotic fatu, lea e aofia ai le faʻamalo o le paluni, le angioplasty le laser ma le faʻapipiʻiina o se siama faʻapitoa.

E ui i le aoga o togafitiga timaʻi i tulaga o le faʻaaogaina o pusa atherosclerotic, o lenei auala e le puipuia ai le alualu i luma o le maʻi atherosclerotic heart. Mo lenei mafuaʻaga, i le taimi o le faʻasologa o taimi ma le olaga atoa, o se tagata maʻi e mafatia i suiga o le atherosclerotic i laʻau faʻamaʻi e tatau ona mulimulitai i fautuaga faapitoa a se tagata tausi meaʻai, ma faʻaaogaina fualaau o vailaʻau o le statin group mo le olaga.

Atherosclerotic fatu fatu - o le a fesoasoani le fomai? Afai ei ai pe masalomia le atinaʻeina o le fatu o le atherosclerotic heart, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e pei o le fomaʻi ma / poʻo le cardiologist.

Mafuaʻaga ma Faʻamatalaga Faʻatau

I le atherosclerotic heart disease, o le aorta ma gataifale e afaina ai. I luga o lo latou puipui, o le faagasologa o le lafoaia o pusa cholesterol e amata. E mafua ai ona vavalalata le lumenaina o vaa, lea e taofia ai le masani ai o le toto ma, o se taunuuga, o le tuuina atu o le okesene i le myocardium.

O se togafiti faʻaleaga faʻapitoa e faigata i le atinaʻeina o fatu fatu fatu, fatu fatu, toto maualuga, faʻalavelave leocardial infarction. E tele taimi e mafua ai le oti i le atherosclerotic fatu fatu.

Atherosclerotic fatu o maʻi i le falemaʻi faʻapitoa o le maʻi cardiovascular e le o matauina se isi suʻesuʻega. Ae i le ICD 10, o loʻo aofia ai o ia i totonu o le vaega "Faʻasologa o maʻi o le ischemic taimi" ma le code 125.1.

Pe a faʻamalo le vaega o le gaʻo o le coronary i le vaega o le cholesterol ua faia, faʻasalaga le oti o fatulaʻo fatu, i totonu o latou nofoaga o loʻo fesoʻotaʻi ai le tino. I lenei tulaga, latou te talanoa i le atinaʻe o atherosclerotic cardiosclerosis.

Atherosclerosis e atiina ae i luga o tausaga. O le amataga o lenei togafitiga e faavae i le tele o mafuaaga. O le mea lea, e aʻafia i le ituaiga o faʻamaʻi faʻasolosolo. O tagata faapitoa e vaʻaia 3 mea autu e faʻaosofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis:

  • ogaoga maualuga
  • maualuga le cholesterol maualuga
  • maʻisuka malosi.

O le ulaula tapaa ma le ava malosi e faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o le atherosclerosis. E le gata i lea, o mea taua e pei o le matua, kenera, sili atu le mamafa, o le genetic predisposition, o le tele o le taumafaina o meaola manu, o le masani ai i le atuatuvale, ma le leai o se fiva i le taumafataga e aafia ai le ono tulai mai o lenei faamai.

Nofoaga, faʻamaoniga ma le siama o le maʻi

O le faagasologa o le faia o le atherosclerotic plaque e auala atu i ni vaega:

  • Dolipid. O se taunuuga o le vevesi i le puipui i totonu, o tulaga lelei mo le fausiaina o se atherosclerotic plate ua faia. O le tuufaatasiga o le toto e suia - o le maualuga o le cholesterol matautia e oso i totonu. Enzymes e gaosia i le tino e leai se taimi e faʻamalo ai puipui puipui o le gaʻo "plaque".
  • Lipoidosis O le isi laasaga o le atherosclerosis o le fausia lea o le atheromatous plaque. O le lipoproteins maualalo maualalo e amata ona pipii i le puipui o le faga, e mafua ai le fatuina o ni mea mama. I lenei laasaga, o le tele o le plaque e laʻititi, ma e le afaina ai le tafe toto, o lona uiga e le o iai pea faailoga.
  • Liposclerosis I le nofoaga o le lafoaia o gaʻo gaʻo, e faʻapipiʻi ai le tino. Ona o lenei mea, ua faateleina le tele o le cholesterol plaque.
  • Atherosis O le faagasologa o le faʻaleagaina o le tino. O le gaʻo gaʻo ua uma ona liua i se vaega tele e faʻaleagaina ai le puipui. O le Cholesterol palapala e matuā faʻamalosolo ai le lumen o le vaa ma faʻafefe ai le tafe toto masani i totonu o le fatu. E le gata i lea, o se taunuuga o le faaleagaina o luga o le faavae o le cholesterol, e amata ai le faagasologa o le thrombosis.
  • Atherocalcinosis. I totonu o se pepa cholesterol, e amata ona teuina ni sima calcium. E mausali ma malulu, ma mafua ai ona faateleina le aʻafia o le thrombosis.

O uluaʻi faʻamaoniga o le atherosclerosis o le fatu e na o le pau lava le taimi e faʻapipiʻi ai poloka o le kapili i le cholesterol. O le taimi lena e maua ai le toto i le myocardium ma le konekarate galuega a le fatu. Arrhythmia, angina pectoris, ma le fatu o le fatu o uiga ia o le atherosclerosis o le fatu.

Faailoga o le angina pectoris e aliali mai ma se vaega o le vavalalata o le lumenia o le vaʻa. E faʻaalia i le tupuga o lagona le lelei i totonu o le loto ma le tiga e mafai ona susulu i le ua, lima, vae laʻititi, manava poʻo tua.

O se osofaiga a le angina pectoris e amata pe a uma le faʻamalositino poʻo le faʻalagona lagona. E masani lava e tusa ma le 10 minute ma pasi pe a uma ona malolo ma ave ni fualaau nitroglycerin. Arrhythmia poʻo le faʻavevesi o le fatu e faʻaalia i le faʻaitiitia o le fatu poʻo le faateleina o le fatu fatu.

O lenei tulaga eo faatasi ma faʻamaoniga e pei o le:

  • vaivai tele ma vaivai,
  • puupuu le manava
  • popolega
  • vavao
  • leai se mafaufau
  • tiga o le pusa.

A oʻo ina vaivai le totoina o le toto ona o se afaina o le fatu atherosclerotic, ua tupu ai le fatu fatu. O lenei tulaga e faʻailoaina i faʻaaliga e pei o le tale, le manava o le manava, vevela, faʻalavelave moe, vaivai, leai se manaʻo, faʻanoanoa o le pusa, fausiaina o tapuvae.

O le maʻi o le atherosclerotic o le fatu e masani lava ona o mai faatasi ma le faʻamaʻi pipisi o le pulmonary disease (COPD). O le atinaʻeina o le fatu pulmonary e matua aʻafia ai le ala o le atherosclerosis, faʻamalosia le tulaga o le maʻi ma faateleina ai le lamatiaga o le maliu faafuaseʻi. Faatasi ai ma le COPD, tale, le lava o le mānava, oʻo mai le tiga o le pusa. E masani lava o lenei tuufaatasiga e matauina i tagata matutua.

O le suʻesuʻega o le atherosclerotic heart disease ua faia e faʻavae i luga o faitioga faʻapitoa, suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega faʻapitoa. O le suʻesuʻeina o le atherosclerosis e aunoa ma le faaletonu, e aofia ai se faʻamatalaga lipid. O lenei auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le toto o lipoproteins matautia.

O tagata maʻi ua masalomia o togafitiga faʻapitoa ua faʻamatalaina ia ituaiga o suʻega nei:

  • Echocardiography. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound, ua maua ai se ata o le loto, ua fuafuaina lona maliliega.
  • Igoa elemene O le eletise eletise o le fatu ua faamaumauina. Faatasi ai ma lenei metotia, ua le lava le toto i le myocardium.
  • Angiofia. Iloiloga o mea e maua mai i le matelaina o maliu ma le faaofiina o le eseesega o le auala i totonu o le vaa e ala i se pusa. O le faʻamalamalamaga o le agaga o loʻo fuafua ai le nofoaga o le faʻapuʻupuʻu o mea e maua ai le mate.
  • Tofoga faigata E ala i lenei metotia, o le tali o le loto i gaoioiga faaletino e suʻesuʻeina.
  • Faʻasalalau faʻatusatusa Latou te ave se X-ray o le fatu ma, pe a uma ona faia ia ata, maua se ata auiliili o lenei okeni.

Togafitiga metotia

E toetoe a le mafai ona fofoina atoatoa lenei faʻamaʻi. Ae ui i lea, o fualaau faasaina poʻo togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e taofi ai le alualu i luma o le faʻamaʻi ma faʻamalo ai ona faʻamaoniga.

O togafitiga o le atherosclerotic o le fatu e togafitiga uma e ala i togafitiga o togafitiga faʻasao ma e ala i togafitiga faʻapitoa. O lenei mea ua fuafuaina e le ogaoga o le faʻamaʻi ma le tulaga, ae o lea na maua ai. O le sini autu o le togafitiga o fualaau faasaina o le tuuitiitia lea o le cholesterol toto.

I le amataga o le faamai, e mafai ona ausia lenei mea e ala i le mulimuli i se taumafa faapitoa o le anti-cholesterol. E aofia ai se tapulaa taua o le taumafaina o gaʻo manu ma le aofia ai o le tele fiber pe a mafai i le taumafataga.

Afai o le atherosclerosis o le fatu na maua i se tulaga ua le amanaiaina, o lona uiga o le togafitiga e le gata i le oti. O le a manaʻomia ai le tofiaina ma le faʻafoega o vailaau faʻapitoa. Ae ui i lea, o le atherosclerosis e taʻua o se faʻamaʻi tumau, ma e le mafai ona faʻamalolo se maʻi maʻi atoatoa i fualaau.

O togafitiga faʻamaʻi e fesoasoani e faʻamautu ai le soifua maloloina o le tagata maʻi ma faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe faʻafitauli faʻafitauli o le atherosclerosis, e pei o le infarction myocardial ma le stroke. O togafitiga faʻapitoa mo tagata maʻi taʻitasi e faʻapipiʻatasi, ma mafaufau i vaega taua o le maʻi o le maʻi ma le talaʻaga o le maʻi.

Togafitiga o le atherosclerosis o le fatu e aofia ai le tagofia o vailaʻau o vaega eseese:

  • Faiga faʻamaʻi faʻamalolo. O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol atoa ma le lipoproteins maualalo maualalo, faapea foi ma le triglycerides. E le gata i lea, o vailaʻau o lenei vaega o vailaau faʻapitoa e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le lipoproteins maualuga poʻo le "gafatia" cholesterol.
  • Anticoagulants. I maʻi ma le atherosclerosis o le fatu, o le lamatiaga o le thrombosis ua matua faateleina. O le puipuia o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma se tui toto, o fualaau e faʻaitiitia ai le viscosity toto o loʻo aofia i totonu o le togafitiga faʻafomaʻi. Mo lenei faamoemoe, i le tele lava o tulaga, o fualaau faasaina e faavae i warfarin poo aspirin ua faatonuina.
  • Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi. Atherosclerosis o le fatu e aofia ai le faateleina o le toto.O le le mautonu o le toto maualuga e afaina ai le puipui o lapisi, lea i lalo ifo o sea faatosinaga e faasolosolo lava ona le toe maua ai lona gafatia ma avea ai ma mea vaivai. I lenei tulaga, e faigofie lava ona faaleagaina, ma o le atherosclerotic plate plaques i luga o le nofoaga o le faaleagaina. O le mea lea, ina ia faʻamautuina le toto, o vailaʻau faapitoa ua faʻamatalaina, latou te fesoasoani foi i le faʻalavelaveina o le atherosclerosis.

O fualaau e maualalo ai le lipid e faʻavasegaina i latou i luga o vailaʻau, fibrates, siakiina o meaola kulimi ma le iniseti o le absorption o le cholesterol. Tulafono e taofia ai le gaosiga o le cholesterol e le tino.

I lalo o le aʻafiaga o nei vailaʻau, o le faʻatupulaʻia o gaʻo "leaga" e faʻaitiitia ma i le taimi lava e tasi e tulai mai ai le "paoa" cholesterol. E sili atu le faʻatulagaina o faʻamaumauga o le augatupulaga aupito lata mai. E itiiti lava a latou aʻafiaga i le itu ma maua ai le malosi tele. E aofia ai Rosuvastatin ma Atorvastatin. Afai o le maualuga o le cholesterol e maualalo, ona faigofie lea simvastatin faigofie.

O le gaioiga o fibrates e faʻatatau i le faʻamautuina o le maualuga o le lipoproteins. Faʻasalaga i tua o latou faʻaogaina, lipids o le maualalo maualalo, ua faʻaitiitia le cholesterol maualalo ma ua maualuga le maualuga o le "aoga" cholesterol. O le tele o taimi, e aofia i le togafitiga togafitiga mo le atherosclerosis.

Bile acid e filifilia ni bile bile acids e ulufale i totonu o le manava. Maota na fausia i lenei auala e tuua ai le tino ma feces. O se taunuuga o lenei faagasologa, ua faamalosia ai le tino ina ia maua mai ni meaʻai fou mai le cholesterol o loʻo iai i le tino.

Ona o lenei mea, faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo. O nei vailaʻau e aofia ai le colestipol ma le colestyramine. O inhibitors o le absorption o le cholesterol e faatapulaaina ai le ave o le cholesterol e ulu atu i le tino ma meaai. O se taunuuga o lenei faagasologa, o faailoilo o le gaʻo gaʻo e faʻapitoa.

Tomai togafitiga mo le atherosclerosis o le fatu

Afai o se pusa cholesterol e faia i luga o le puipui o le lapisi lapisi e poloka ai le lumenia o vaʻa, e fesiligia le auala e togafitia ai togafitiga. E talafeagai le faʻaaogaina o le taotoga i le mataupu pe a le mafai ona taofiofi faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma le fesoasoani o togafitiga fualaau.

O togafitiga togafitiga o le atherosclerosis o le fatu e faia i le faaaogaina o metotia eseese:

  • Coronary Angioplasty O se mea e sili ona osofaia. O se pusi e iai se paluni i le pito i tua o loʻo tuʻuina i totonu o se fao tele. Na te sopoia vaa i lalo o le taofiga o meafaigaluega faʻapitoa seia oʻo i le nofoaga ua afaina. I luga ole laupepa pito sili ona vaapiapi, ua afaina ai le paluni ma ua faateleina ai le vevela o le aluga. O lenei metotia e le aofia ai le aveeseina o le atherosclerotic plate. Ina ia taofia le toe vavalalata o le lumen, ua faʻapipiʻiina se faʻala i luga o le nofoaga o le faʻalauteleina o le vavala. O lenei mamanu o se faʻalava uʻamea o loʻo taofia le mafai i se faʻalauteleina o le tulaga ma e le faatagaina le lumenia e vavalalata. O se taunuuga o lenei taotoga, o le vaa o loʻo teuina i se tulaga faʻalauteleina pea, lea e mafai ai ona faʻasalalau toto. O se taotoga faapena e masani ona faia i tagata gasegase oe ua maua se faʻaleagaina o le myocardial.
  • Faʻasolosolo faʻamalosia o mea lilo e siakiina. Afai e le toe faʻaleleia le toto e faʻaaogaina le faapipiiina o siama, ona faʻaaogaina lea o le uaea o le coronary e alu ai le faapipii. O lenei metotia e faʻaaogaina i mataupu ogaoga o le atherosclerosis o le fatu. O lona faamoemoega o le faia lea o se fesoʻotaʻiga mo le tafe o le toto. I lenei tulaga, o se vaega vavalalata o le aluga ua pasi. Ua faʻapipiʻiina se ituaiga o talatala vascular. O lenei taotoga e umi ma e manaʻomia le 3-4 itula. Ae ui i lea, e aofia ai le umi o le toe faaleleia. Faʻataʻitaʻiga o taotoga o maliu e faʻaalia i na o mataupu ogaoga.
  • Totoina fatu. I nisi o tagata gasegase ma le atherosclerosis, o le tulaga o le loto e le mafai e le taotoga ona suia le tulaga o le maʻi ma togafitia le maʻi. Ae afai o le tagata gasegase o se alii talavou ma isi totoga o loʻo i ai i le tulaga lelei, e fautuaina le totoina o fatu fatuga. Ona o le mea moni o le taotoga e matua faigata lava ma taugofie, e mafai ona faia i ni tulaga e le masani ai.

Puipuiga ma togafitiga

O le faʻalavelave sili ona lamatia o le atherosclerosis o mea na gaosia i le fatu o le fatu o le faʻaleagaina o le myocardial. E le gata i lea, o le le mautonu i le fatu i le fatu e tau atu i le vaivai o lenei okeni. O se taunuuga o lenei mea, o le avega o loʻo i ai nei e sili atu ona mamafa ma ua tupu le fatu. Ma

O le fatu faʻamaʻi o le fatu (CHD) o loʻo faʻapitoa foi o le faʻaaogaina o le ario o le coronary atherosclerosis. O le suʻesuʻeina o le atherosclerosis o le loto e faʻamoemoeina e ala i mea taua e pei o togafitiga talafeagai, meaʻai ma se olaga ola maloloina. O nei vaega e tolu e mafai ona taofia le alualu i luma o le maʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o foceni o le necrosis ma le atinaʻeina o faʻafitauli pipisi o le toto, o le faʻasologaina o le maʻi e le lelei. O le togafitiga e faigata tele mo na gasegase e iai le atherosclerosis oe faʻaaogaina le ava ma le asu.

O le fomaʻi mo le soifuaga o le tagata maʻi e fuafua i le maualuga o le faʻaleagaina o le gataifale ma le i ai o isi faʻamaʻi faʻamaʻi tumau. O le mea lea, faatasi ai ma le faatoilaloina o se tasi o le toto o le coronary, ae o le faatumauina o le galuega a le ventricle tauagavale, o le fomai o le ola mo le 5 tausaga e silia ma le 90%.

I se tagata gasegase e afaina ai le 3 poʻo le sili atu foi o mea na mafua ai le matelaina ma le faʻaleagaina o le gaioiga o le aoga ile tauagavale, o le togafitiga o le ola e le lelei - itiiti ifo i le 30% mo le 5 tausaga. O le lamatiaga o le maliu faafuaseʻi i le coronary arteriosclerosis e faateleina i tulaga nei:

  • arrhythmia,
  • Tachycardia
  • loimata o toto toto,
  • gasegase vascular, e aofia ai le thrombosis,
  • manuʻa tuga
  • fatu valve faaleagaina.

Afai o le faʻamaʻi na iloa i le taimi ma togafitia togafitiga, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻaitiitia le faʻaititia. O maʻi e maua i le atherosclerosis e tatau ona mataʻituina a latou meaʻai, lafoai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

Mo le puipuia o le atherosclerosis o mea na gaosia i le fatu, o mea nei e fautuaina:

  • mutaaga o le ulaula tapaa,
  • atoatoa malosi faaletino,
  • usitai i mataupu faavae o meaʻai lelei,
  • taimi talafeagai ma atoatoa togafitiga o faʻamaʻi e fesootaʻi ma vaʻa toto ma loto,
  • le taofiofia o le toto
  • faatapulaaina o galuega mamafa faaletino,
  • siakiina o le tino
  • le aloese mai le aloese.

O le atherosclerosis o faʻamaʻi o le fatu o le fatu o se faʻamaʻi matautia ma e manaʻomia togafitiga ogaoga. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaalia o faʻalogona faʻalavelave, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. O se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le a fesoasoani i le faia o se togafitiga lelei togafitiga. E taua le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Faamatalaga lautele

O suiga e le masani ai i le gaʻo na mafua mai ona o le faʻamalosia o pepa o le cholesterol e masani ona taʻua o le atherosclerotic heart disease. O lenei maʻi e telegese. O se alualu i luma i le matua.

Apalai atherosclerotic e fesoasoani i le mafiafia ma le faaleagaina o puipui o toto, lea e maumau ai lo latou malosi ma malosi. O se taunuuga, o loʻo i ai se soliga i le galuega a le loto ma isi totoga. O faʻamaʻi le atherosclerotic e faʻapipiʻi ai maʻi uma o le fatu e tulaʻi mai ona o le le maua o le toto i totonu o le gaʻo.

Mafuaaga o le faamai

O mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le faaputuputuina lea o pamu cholesterol i totonu o vaa. E mafai ona tupu lenei mea e le gata i le matua, ae i le talavou. Le tasi mafuaaga o le le paleni (meaai gaʻo maualuga i le cholesterol).

E le gata i lea, o le faʻavaeina o atherosclerotic plate e faʻamalosia e mea e pei o:

  • maualuga le cholesterol maualuga
  • maʻisuka malosi
  • maʻi ate
  • faamai pipisi ma le afaina,
  • ogaoga maualuga
  • ava malosi
  • ulaula

Papatusi e masani ona tupu ma le mamafa o le mamafa ma se olaga e le taua. O vaʻa e leai se mea e mafai ai, e faʻavaivai, ma faigofie ona malepe. O le toto i le maualuga o le cholesterol e fai ai paʻu i luga o puipui puipui o arteries.

Faʻafefea ona iloa se faʻamaʻi

Atherosclerotic maʻi fatu e faʻaalia ia lava i tagata taitoatasi i auala eseese. I taimi muamua lava, e le mafai ona faʻaalia le faʻamaʻi i soo se auala. E faʻalagolago lava i uiga o le tino, pe faʻapefea ona faʻalauiloa le faamai, pe faapefea ona atiina ae. Ae e tele ni uiga taua:

  • lagona o le vaivai, vaivai lautele,
  • e masani ona malulu, e tusa lava pe vevela le tau,
  • mafaufau le mafaufau
  • leai o le mafaufau,
  • tiga masani i tua o le pusa
  • puupuu le manava e aliali mai pe a savali ma malolo,
  • faʻaumatiaga o galuega tau feusuaiga,
  • angina osofaiga,
  • maualuga le toto
  • o loʻo i ai se lagona tingling i lima ma vae,
  • faʻateleina le sosolo
  • faatasi ai ma le atuatuvale, faalumaina, valea,
  • faigata i le taʻuina o upu.

I le avea ai o se tulafono, o le fatu o le atherosclerotic o le fatu o loʻo i ai faʻaʻailoga e tusa lava pe i ai se faʻamaonia o le vaʻaiga o le gaʻo. E tatau foi ona aofia ai i taimi uma osofaʻiga o fatu i lenei mea.

Vaega o lamatiaga

O nai upu e uiga i ai e masani ona afaina i le fatu o le atherosclerotic fatu:

  • Tagata e maua i le fatu cardiovascular disease i lo latou aiga.
  • Faatasi ai ma le matua, suiga o toto toto e tupu. Mai le matua o le 45-50 tausaga, e mafai ona aliali mai ai faʻamaoniga o muamua o le maʻi.
  • E sili atu ona faigofie tagata i le atinaʻeina o togafitiga aʻo lei oʻo i le 50 tausaga. I le mavae ai o le 50 tausaga, e tutusa le avanoa o alii ma tamaitai.
  • O tagata ulaula malolosi e maua le avanoa lelei e maua ai maʻi. E aafia Nicotine i le toto ma le muso o le fatu, faapea foi ma toxins ua faasafuaina i lenei auala e afaina ai le tino atoa.
  • Tagata e mafatia i le maualuga o le toto. Ua faʻavaivai puipui o vaʻa, ma o le mamafa e faʻamalosia ai le ulu atu o le cholesterol ma le fausiaina o pusa.
  • Tomaʻi e taʻitaʻia ai se olaga ola solo.
  • Gasegase
  • Toʻatele tagata.

O le tele lava o taimi, o gasegase o lenei vaega e iai le maʻi o le atherosclerotic e mafua ai le oti. I le taimi nei, o le maʻi e faigofie ona maua. O le mea taua o le vaʻai i se fomai i le taimi. Ma o le a faateleina le avanoa o se olaga umi.

Faʻailoga

O metotia suʻesuʻe nei e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻi:

  • Electrocardiography ma suʻega mamafa.
  • Iloiloga faʻanoanoa faʻalavelave.
  • Faatulagaina o le fatu.
  • Angiofia.

  • Faʻataunuʻu
  • Faʻaauau foliga faʻapitoa.
  • Toto o le cholesterol toto.

A maeʻa ona faʻalogo i faitioga a le tagata maʻi, iloilo auiliiliga o suʻesuʻega, e faatonuina e le fomai togafitiga.

Faʻaleleia togafitiga

Muamua lava, ia amanaʻia pe faʻafefea ona faʻaalia le faʻapitoa o laʻau faʻamaʻi.

O togafitiga nei e faʻaaogaina:

  1. Faʻataʻitaʻiga togafitiga fualaau. O lona taʻiala, o le mea muamua, i le puleaina o faʻamaʻi pipisi. E pei o le maʻisuka, toto maualuga ma isi. E leai se taua tele o togafitiga ma le puipuia o faʻamaoniga o togafitiga fatu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti faʻafuaseʻi. O vailaʻau nei e faʻaaogaina mo togafitiga: statins, acidic nicotinic, phospholipids taua, fibrates, talone acid, antiplatelet agents. E filifilia le fomaʻi e le fomaʻi. E tupu lenei mea taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi.
  2. Metotia o le le faʻatau togafitiga. O le sini o togafitiga o le faʻaitiitia o mea lamatia. Atonu e aofia ai:
  • faʻasologa o le mamafa
  • paleni paleni
  • olaga ola malosi, galue malosi masani,

  • taofi ulaula
  • togafitiga o le physiotherapeutic
  • sei vagana ai popolega o le mafaufau-lagona.

3. Taʻaloga.

Coronary Bypass By Method. Latou te faʻafoʻiina le toto e faʻaaoga ai shunts, lea e faʻapipiʻi i nofoaga e vavalalata ai le gaʻo.

Faʻataʻitaʻiga pito sili ona lata mai o le taotoga. O loʻo faia i lalo o faʻamaʻi faʻaleagaina.

Toe faʻafou le laser. Faʻatagaina oe e toe faʻaleleia le gaogao o laʻau.

E filifilia e le fomaʻi le togafitiga faʻapitoa mo tagata taʻitoʻatasi maʻi. O vailaʻau togafitiga faʻatasi e faʻatasi ma le leai o fualaau.

Atherosclerosis o le fatu

O le fatu o se vaega tāua o le faiga o le totoga. E ala i lenei totoga, o le toto i le tino atoa o le tino, e aofia ai le pamaina o le toto e ala i le mama, ua saunia. O le mea lea, o le fatu o le fatu e le gata na galue e avea o se pamu, ae o le tufatufa foi o le toto i le tino atoa, i le amanaia o le manaomia o se aofaiga o le okesene.

Taua! Ole faʻasalaga o uiga masani o le faʻamalositino ma le gaioiga o le tino e oʻo atu ai i suiga faʻapitoa i le faʻasalaga.

Mai le vaaiga o tagata atamamai i le tulaga o le fatuga, o nei tulaga e mafai ona faamatalaina o maʻi cardiovascular.

I faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se numera tele o patho o le fatu lea e ono avea ma lamatiaga i le ola o le tagata.

O se tasi oi latou o le atherosclerotic heart disease - o se togafitiga e mafua mai i le solia o le toto e mafua mai i le faʻaleagaina o le gaʻo.

Faatasi ai ma nei faʻaaliga, e mafai ona iloa se faʻaitiitia o le faʻamaoniaina o fanua, lea e oʻo atu ai i le soliga o latou tulaga. I tulaga sili atu, o tino o le cholesterol e aofia uma ai le lumen. E ui i le mea moni o nei laasaga e le talafeagai, latou te taʻitaʻia i le solia o le loto i totonu o se itu.

Taua! I faʻatonuga o le cardiology, e tele atherosclerosis.

Atherosclerotic fatu o maʻi ua faʻavasegaina o se tasi o ona ituaiga. O se taunuuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le cholesterol, lea e teuina i luga o puipui tetele.

O lenei faiga e aofia ai i le toetoe lava o tino uma o le tagata ma atiina ae lemu i le olaga atoa. Ae ui i lea, o le fua o le paʻu o toto toto e mafai ona eseese tele. O le saoasaoa o le faagasologa o le togafitiga e fuafuaina e le tele o mafuaʻaga mafuaʻaga. Atherosclerosis, i le isi itu, e oʻo atu ai i ni faʻafitauli sili atu ona ogaoga, o se tasi o ia o le maʻi fatu fatu.

Le faagasologa o le atiaʻe o le fatu o le atherosclerotic fatu

O le fatu o le atherosclerotic o loʻo faʻaalia o se fesuiaiga fesuisuiai i mea e gaosia ai siama, o le taunuuga mulimuli lea o lo latou faʻaaogaina. O lenei gaioiga e faʻanoanoa, lea o loʻo alu malie le faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le loto o le pusa i lenei tulaga o loʻo faʻavaivai pea. O lenei mea e masani ona taʻitaʻia ai le solia o galuega a le fatu.

Po o le a lava le nofoaga o leoli, o le faiga o le atinae o le atherosclerosis e le suia. O foliga vaaia o le cholesterol deposits e taua i le tamaitiiti. I le amataga lava, latou te le aumaia se afaina tele i le tino o le tagata, ma latou te le o se lamatiaga i le olaga. Ae peitai, o le mafuaʻaga mo patholi mulimuli ane e mafai ona manatu ua le amanaiaina.

O se faʻaopoopoga o tupe teu i le cholesterol ma o latou tufatufa atu i le gasologa o le vascular system e maitauina i tausaga. I nisi tulaga, o le faagasologa e matua tuai. O nisi taimi i le olaga atoa e leai ni faʻamaʻi tuga, leai ni fatu faʻaleaʻi, poʻo ni faʻafitauli o le tino o le cardiovascular system.

Taua! Ona o nisi tulaga, o le lafoina o le cholesterol i se nofoaga faapitoa e faatelevaveina i le tele o taimi.

O le faaputuputuina o lenei vailaʻau faatasi ai ma mea leaga e amata ona aafia ai le puipui lapoa i le auala e sili ona le lelei. O se taunuuga, o lona faʻaumatiaga tele e tupu.

O mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatu:

• suiga i le fuafuaga o le hormonal ona o le solia o le endocrine polokalama poʻo suiga masani o le vaitau o tausaga (moaopa),

• le lava le malosi faaletino,

• soʻo se ituaiga o maʻisuka.

Tuʻueseese toto totoʻa, e aofia ai le lipoproteins, o le autu autu o le cholesterol, e paʻu i le nofoaga malepelepe. Le faʻavaeina o mea fesoʻotaʻi.

E le gata i lea, o le faʻateleina o le gaʻo o le muso o le tino ua lauiloa. O se taunuuga o gaioiga o le elekone, faatasi ai ma le auai o le sarcophagi, o le tuufaatasiga o le protein, ua faaleagaina, ma o le cholesterol e tumau pea ma faaopoopoina. O lenei vailaau e ave ai le nofoaga o le tino na faaleagaina, ma o se pulou o le fesoʻotaʻiga o loʻo faʻagasolo malie lava e faʻataʻamilo ai. O le mea lea, o se paʻu pepa i luga o le puipui lapisi.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafua mai i le faʻafeiloaʻi i sima calcium. O lenei gaioiga e tau atu ai i le vavalalata o le vaa ua afaina, lea e masani ona maeʻa i lona afaina atoa. Afai o le nofoaga o le a tutupu ai suiga o vaʻa e mate ai maliu, ona leai lea o le okesene ma le leai o meaʻai. O le atinaʻe o atherosclerotic heart disease begins.

O faailoga o le atherosclerotic faʻaaliga e tatau ona vaʻaia ese.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Togafitiga o le maʻi atherosclerotic e aofia ai le tele o itu. O se tasi oi latou o le faʻamautuina o le lipid metabolism e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. I lenei tulaga, tatou te talanoa e uiga i le aveesea o le mamafa o le mamafa, o se meaai faapitoa e taulai i le faaleleia o le fatu ma suiga o olaga, e aofia ai le teenaina o amioga leaga.

Faʻalogo! O le togafitiga ma le puipuia o togafitiga e tatau ona vaavaaia e se cardiologist.

O le polokalame e aofia ai faʻamalositino poʻo le faʻatinoina o faʻamalositino, faʻapea foi ma le fetuunaiga o le tulafono i aso taitasi.

O togafitiga o vailaʻau e fuafua i le faasaʻoina o le tulaga lautele, lea o loʻo faia e tusa ai ma le faʻaumatiaina o mafuaʻaga na mafua ai le atherosclerosis. O le tele o taimi, latou te maualuga le maualuga poʻo ituaiga eseese o le maʻisuka.

Ina ia taofia le alualu i luma o le fatu o le atherosclerotic heart, ua faatonuina ai fualaau faasaina. O se oloa na fuafuaina mo le faʻaaogaina o upu i lalo o le igoa "Tovacard" e faʻaalia ai le lelei aoga. I le taimi o togafitiga, e tatau ona faia le mataʻituina o le ate.

Faʻalogo! O le atherosclerosis o faʻataunuʻu oona e manaʻomia ai togafitiga faʻaleleia mo le ola.

I ia tulaga, ua faatonuina ai fualaau o le salicylate group.

Pau lava le filifiliga mo le taofi o faʻamatalaga i taimi mulimuli ane o le suauu o le coronary e aloese mai le faapipiiina. O le taotoga e mafai ona mafua i fua faʻasalalau, o le mea e leaga ai, e le taofia le alualu i luma o le maʻi ma e le taofia ai le fausiaina o paʻu. I le lumanaʻi, a maeʻa le taotoga, o le a tatau ona pipii i se meaʻai ma inu vailaʻau.

Vaega Atherosclerosis

I le atinaʻeina o le fatu o le atherosclerotic heart, e mafai ona iloga nisi vaega mulimuli:

  1. 1st stage. O lenei tulaga e faʻailoaina i le faia o se mea e taʻua o le gaʻo po o le lipid stain. O se mea taua i le atinaʻeina o lenei tulaga, o le faʻaitiitia o le faʻalauteleina o le toto ma le faʻaleagaina o pa puipui. O nofoaga e sili ona vaivai e aofia ai vaʻa i totonu o le eria. O lenei laasaga e faʻamatalaina e le edema ma le tatalaina o le puipui lapisi. O le tino e amataina le faiga o le faʻaleagaina o lipids faʻaputu ma le faʻaumatiaina o mea faʻaleagaina. O le umi o lenei laasaga o le atherosclerotic maʻi o le tagata lava ia mo tagata taitoatasi. O le suʻesuʻeina o nei suauʻu e naʻo le faʻaaogaina o se microscope,
  2. 2 tulaga. O le isi igoa mo le laasaga lona lua o le liposclerosis. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻafefetega o mea faʻafesoʻotaʻi i vaega o le lipid deposition i totonu o le fatu o le toto. I le taimi lenei, o le fausiaina o le atheromatous plaque, lea e aofia ai le fesoʻotaʻi ma le faʻaleleia o le tino, ua matauina. O le faʻavaeina o le atheromatous plaque i lenei laasaga e aofia ai le faʻapipiʻiina o le lumen o arā e vaega taʻitasi o le papa. E le gata i lea, o le nofoaga o le faapipiiina o le atheromatous plaque o se nofoaga lelei mo le fausiaina o fusi toto,
  3. 3 tulaga. O lenei laasaga e faʻaalia i le faaopoopoina o sima calcium i se pepa ua leva ona faia. O ia pusa e faapitoa lava le eleelea, faapea foi ma le mafai ona vavalalata le lumanaʻi.

O mafuaaga o le fausiaina o le atherosclerotic maʻi e mafai ona eseese, o mea nei e sili ona taua:

  1. O le i ai o se vailaau o le tagata lava ia i le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  2. O le cholesterol toto maualuga,
  3. O le faateleina o le kulukose toto (suka),
  4. O le tele o tikeri eseese,
  5. O le i ai o masani leaga, aemaise lava le ava malosi ma le tagofia o tapaa,
  6. Tulaga le lelei o le gaioiga o le ate,
  7. O nisi o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
  8. Soifuaga masani
  9. O le iai o faʻamaʻi pipisi e pei o le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka.

Afai tatou te faʻatusatusaina lenei tulaga faʻaleagaina ma isi faʻamaʻi o le porokalamega, o le maʻi atherosclerotic o le faʻamaʻi sili lea ona matautia ma faʻalavelave. O lea faʻaʻoleʻole e mafua mai i se maʻi umi o le faʻamaʻi, lea e aʻafia ai le vave ma le lelei o faʻamaʻi. O faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi e le o malamalama i tagata. A o faagasolo le maʻi, ua tusia e se tagata ni faʻamatalaga patino. Afai ua alu le maʻi i se foliga laititi, ona amata loa lea ona faitio le tagata e uiga i mea nei:

  1. Lagonaina o le vaivai ma tiga i tua o le sternum,
  2. Tesea i le taimi o le atuatuvale,
  3. Vaivai ma le lautele malaise,
  4. Dyspnea e malolo ma pe a savali,
  5. E le o se taimi e le tumau ai
  6. Faʻamaʻa e foloina
  7. Faateleina le maualuga o le toto
  8. Faʻaleaga Angina,
  9. Le lagona o le mafanafana o pito i luga ma pito i lalo,
  10. Faʻasalaina o galuega tau feusuaiga,
  11. O foliga vaaia o le chromate (faʻaosofia ai se tulaga faigata),
  12. Vaavaga o musika mata,
  13. Lagonaina o le tingling ma vaivaiga i le pito i luga po o le pito i lalo,
  14. Faʻafitauli i le faʻaganaina o upu,
  15. Suafa tele.

O le natura ma le malosi o faʻamatalaga ile falemaʻi e toʻatasi mo tagata taitoatasi. O nei faʻaʻailoga e aʻafia i le maualuga o le le amanaiaina o le maʻi, o le fua faatatau o lona alualu i luma, faapea foi ma uiga patino o le tino o le tagata. Mo nisi tagata, o faʻamaʻi faʻamaoniga o uiga ia, e le masani ona faʻateleina.

O isi vaega o tagata latou te maitauina le paʻu o le paroxysmal i lo latou tulaga masani, lea e mafua ai le fefe i le tagata, popolega faʻavalevalea ma lagona o le oti. O le faʻalavelave faʻalavelave o lenei maʻi faʻafuaseʻi o le tuusaʻoina o le faʻamaonia o le cardiac, lea e aʻafia ai se taunuʻuga leaga. E naʻo se suʻesuʻega taimi ma togafitiga talafeagai talafeagai e mafai ona fesoasoani i sea tagata. Afai ei ai se tagata o loʻo latalata ane e tuʻuina atu faitioga ua taua i luga, o lona uiga o le galuega muamua o le valaʻau lea o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Ina ia faʻaosofia se faʻalavelave faʻafuaseʻi i maʻi atherosclerotic, o ia tulaga e mafai:

  • O le le atoatoa o le cardiovascular failure,
  • O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • Loto o le fatu,
  • O le thromboembolism o le pulmonary i isi vaʻa.

Faʻatau togafitiga

O togafitiga faʻamaʻi o le atherosclerotic maʻi o se tulaga taua i le togafitiga o lenei tulaga faʻaleagaina. I le togafitia o lenei faʻamaʻi, o vaega nei o fualaau oona ua faʻaaogaina:

  1. Faʻamatalaga o le vailaʻau nicotinic. O lenei vaega o fualaau faasaina e fesoasoani i le faatelevaveina o le metabolism o gaʻo, ma faaitiitia ai le pasene i le faasologa masani,
  2. Tulafono O lenei vaega o vailaʻau e pito sili ona taua i le puipuia ma le togafitiga o le fatu o le atherosclerotic heart. I lalo o le faatosinaga o fuainumera, o le aofai o le cholesterol i le faasologa masani o tulafono faatonutonu e faatonutonuina. I le faaaogaina o nei vailaʻau, e mafai ona pulea le faateleina o le telē o le atherosclerotic plaques ma le tulaga o vaʻa gataifale o le fatu,
  3. Fiti. O le gaioiga a lenei vaega o fualaau oona e tulimataʻi i le faʻaleagaina o meaola gaʻo oi ai nei i le faʻagasologa o le taamilosaga. O sui mamalu o le vaega fibrate o Gemfibrozil ma Clofibrate.

E le gata i lea, o tagata mamaʻi e maua i le atherosclerotic heart disease e mafai ona faʻamaonia mai fualaau mai le vaega o vailaau faʻamalolo, lea e aofia ai le acetylsalicylic acid (Aspirin).

Faatasi ai ma togafitiga lē lelei, o le mafuaʻaga o le oti o loʻo i ai i le faiga e le mafai ona faʻaaogaina i le myocardium.

Tausiga togafitiga

I le maualalo o le faʻaogaina o togafitiga o le togafitiga, e maua ai togafitiga togafitiga o tagata gasegase e maua i le atherosclerotic heart muscle. O nei metotia e aofia ai:

  1. Lapataiga lautele. O lenei togafiti togafitiga e aofia ai le faʻapipiʻiina o se tui faʻapitoa e faʻalautele ai i le lumen o se vaʻa toto. Faʻafetai i lenei togafiti, o le aʻafiaga o le faʻalauteleina o le lumenia o le gaʻo o loʻo maua i le tino,
  2. Faʻasolosolo faʻamalosia o mea lilo e siakiina. O lenei metotia o se tasi o mea sili ona lauiloa. I le faagasologa o le taotoga o taotoga, o fomaʻi faapitoa e fausia ai se auala e le mafai ona maua ai le toto e maua ai le toto atoa i le myocardium ischemic,
  3. Laser angioplasty. O le toe faʻafoʻiina o le tino vaʻaia e faʻatino e ala i le faʻamalauina o le laser.

Faʻafetai i auala o togafitiga faʻapitoa, e mafai ona vave faʻafouina le toto o le toto, peitaʻi, o nei metotia e le mafai ona afaina ai le mafuaaga moni o le maʻi atherosclerotic.

Tagata maʻi e maua i le atherosclerotic heart disease, ma i latou e popole e uiga i maʻi pipisi, e tatau ona faʻaeteete e uiga i le soifua maloloina. O le puipuia o lenei faamai e aofia ai le tele o ituaiga o fua faatatau e faatumauina le paleni o le gaʻo i le tino ma faamautinoa ai le masani ai o le tino. E fautuaina mo nei tagata gasegase e mataʻituina le tuufaatasiga o le taumafataga, taʻitaʻia se olaga ola lelei, ma ia gauai atu foi i le togafitiga o faʻamaʻi masani o gaʻo ma tino.

O le a le atherosclerotic fatu fatu

O tala o le soifua mālōlōina e faʻaalia mai i le malosi ma le mausali o puipui. Faatasi ai ma le matua, latou te leiloa nei uiga o le tino. O tupe mama e faʻaopoopoina i luga o puipui o maʻa, lea e oʻo atu ai i le vavalalata o le maualuga o le vaʻa o vaa, e oʻo lava i le faʻaogaina atoatoa (faʻaogaina). O le auala lenei e atiaʻe ai le maʻi fatu o le atherosclerotic. O loʻo faʻaalia i se auala faʻanoanoa ma le leai o ni faʻamatalaga faʻalauiloaina. I le vaega o faʻamaʻi fatu cardiovascular, o le soifuaga mai le atherosclerosis o faʻamaʻi faʻamaʻi e sili ona maualuga i le lalolagi.

O le faʻavaeina ma le faaputuputuina o pusa (cholesterol) o le cholesterol i luga o puipui o le gaʻo matelaina o le autu lea o le maʻi atherosclerotic heart. Latou te faalavelave i le toto totoʻa i le fatu maso. I tagata matutua, o nei suiga e taatele. O le aʻafiaga o le atheromas ma suiga faʻapitoa i le faʻaaogaina o gaʻo e mafua ai ona faʻateleina e mafuaʻaga nei:

  • O le ulaula e atili ai ona aʻafia le 24%. O le asu o le cigarette e i ai se aafiaga mamafa i le loto ma faaleagaina ai totonu o le toto toto.
  • O le faateleina o le maualuga o le toto maualuga e faateleina ai le mamafa i luga o le fatu maso.
  • High cholesterol. O le vailaʻau o loʻo faʻapipiʻiina i le ate mai gaʻo tumu. O le gasegase o le lima e mafua ai le toto maualuga o le cholesterol.
  • Taumafa le lelei. O le tele o le gaʻo, o mea manogi i le taumafataga e taʻitaʻia ai le fatuga o le "leaga" cholesterol, lea e teuina i puipui o toto toto.
  • O le motusia faʻamalosi e mafua ai le faʻaogaina i totonu o le tino o le tino. O se olaga le tauagafau e faʻaleleia ai le aʻafiaga o isi mea faʻalavelave.
  • O le lamatiaga o le atinae o le atherosclerosis e 2 taimi maualuga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  • Aiga. O le i ai o le faamaʻi i alii i lalo ifo o le 55 tausaga ma fafine i lalo ifo o le 65 tausaga o loʻo fesoʻotai i ai le toto o se faailoga o se genetic predisposition i le atinaʻeina o togafitiga.
  • O le mamafa, isesa.

Tulaga o le atinaʻeina o togafitiga

O le atiaʻe o le atherosclerotic heart disease (ABS) e tupu malie. O le togafitiga faʻaleagaina e aofia ai laʻasaga mulimuli:

  1. I le taimi muamua, ua faia ai se lipid (gaʻo). Ua matauina se faaitiitia o le toto i le tafe toto, o le leaga laitiiti o le gaogao o meaola e mafua mai i le natura o le edema ma le tatalaina o le puipui lapisi. O le suauʻu o le vaʻaia o le sili lea ona vaivai. I le laasaga muamua o le faamaʻi, e amataina e le tino se masini puipui e fuafua i le faaleagaina o teuga tupe lipid ma aveese le faaleagaina i puipui puipui. O le umi o le laasaga muamua e faʻalagolago i uiga o le tino. E mafai ona iloa siama gaʻo e ala i le faʻaogaina o mea masini.
  2. Liposclerosis - le igoa o le vaega lona lua o le maʻi. O loʻo faʻaalia i le faʻavaeina o se atherosclerotic plate plate - i luga ole laupepa o le lipid deposition, o le faʻalauteleina o le tino o loʻo fesoʻotaʻi. Faʻaitiitia le neoplasm e le talafeagai. O fusi o le atheroma e aʻafia ai le lumenī o le uaea toto, ma o lona nofoaga faʻapipiʻi e lelei mo le fausiaina o se toto toto.
  3. I le vaega lona tolu o le togafitiga, o suauu calcium (calcification) o loʻo faʻapipiʻiina i le atheromatous plaque. O ia fausaga e matua faʻaogalua ma vavalalata le vaʻaia o le toto toto.

Atherosclerotic plate ma le isi atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻamaʻaʻaina poʻo le osooso. O le faʻamalosia o fausaga e faʻalavelave ai le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i le fatu. O le tagata maʻi e lagona le tiga o le fatu, le toʻa, o loʻo i ai se osofaiga a angina pectoris. Platelets (sela o le toto) e pipii mau i le atheroma ua vavae ma ua fausia se thrombus. E faʻateteleina ai uiga o angina pectoris ma atili faʻamalamalamaina le lumenia o le fatu o le coronary arthritis. O le faʻapipiʻi atoatoa o le vaʻa, faʻapupulaina ai le siama o le myocardial (leʻo o le muscular muscle o le fatu).

Auala

I le togafitia o maʻi fatu, muamua lava, e tatau ona e tausisi i se meaʻai. O meaai nei e tatau ona i ai i le taumafataga:

  • meaʻai, lafumanu, moa,
  • oloa susu,
  • ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo,
  • olive suauu
  • falaoa o le falaoa, falaoa o le kulimi kulimi, fala fala,
  • fiber-mauoa fualaau faisua ma fua.

Decorations ma infusions mai:

  • hawthorn
  • ulu paʻu
  • lanu meamata.

E lelei foi le 'aina o le kelo ma aniani.

Fesoasoani i se lauiloa iloga lauiloa o laau mo togafitiga o le atherosclerosis o le fatu. O mea uma nei e taua i le 50 g:

  • Hawthorn (fugalaau).
  • Rose hips.
  • Brown seaweed.
  • Laʻau
  • Sage Lea.
  • Lea o le birch.
  • Caraway fatu
  • Laʻau faʻapipiʻi.
  • Lafumanu i fafo.
  • Fuga vao mistletoe.
  • Yarrow

O vaega uma e fefiloi. O se sipuni sipuni o le faʻafefiloi e fafaguina i se ipu vai inu. Faʻamalosi mo le 3 itula. Ave le broth 3 taimi i le aso (aʻo leʻi 'ai meaai).

Aʻo leʻi faʻaaogā togafitiga a tagata, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E i ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o laʻau i togafitiga.

O a taunuuga o le maʻi

O le fatu o le atherosclerotic o le maʻi fatu e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli ogaoga e pei o le:

  • arrhythmia,
  • angina pectoris
  • faʻalavelave faʻasolosolo,
  • fatu oso
  • cardiagia
  • post-infarction cardiosclerosis.

Ma e le o se lisi atoa lea. O le fatu o le atherosclerotic fatu o le mafuaʻaga lea o le oti o le tele o tagata. Ae maise lava ina ua uma le 50 tausaga.

O le faʻamaoniga o se maʻi faapena e faalagolago lea i auala e faʻaaogaina e togafitia ma faʻaleleia ai le tulaga, faʻapea foʻi ma le soifuaga o le tagata maʻi. O le i ai o suiga patho i totoga taua e taua foi.

Faʻaiʻuga

Cardiosclerosis o se faʻamaʻi faʻasese. O suiga faʻapitoa i faʻamaʻi o mea lilo e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, o ia mea uma o loʻo i ai lona lava ata faʻataʻitaʻi:

  • Angina pectoris. E tupu mai i le faʻalavelave faʻalavelaveina o le fatu o le toto. E faʻaalia i le tulaga o le le faʻavauvau, e pei o le toilalo. O se osofaiga ogaoga e afaina i le tiga i totonu o le fatu, e susulu i tua, manava, lima, ua, lalo le auvae. O se osofaiga e mafua ai le atuatuvale ma le gaioiga faaletino. I totonu o le 10 minute, o le tulaga ogaoga ua mou. O vailaau faʻasaina ma le nitroglycerin e faigofie ai le osofaʻiga.
  • Arrhythmia. E lagona e le tagata maʻi lagona faʻalagona, faʻafefe o se paʻu, faʻailoga o le fatafata. E le gata i lea, e iai vaivaiga lautele, vaivai, leai se popolega, puupuu le manava, tiga o le fatafata, vevela, leai se malamalama.
  • Loto o le fatu. O faʻamaʻi e faʻaalia ona o le le lava o le mānava ona o le faʻavaivaia o le vai i totonu o le mama. E lagona e le tagata maʻi le lelava, ua fula o ona tapuvae, tale, moe, tiga i totonu o le pusa. E i ai le le lava o le fia ai ma le moe i le moe.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le puʻeina o le cardiac. Le faʻalavelave sili ona lamatia. E tatau ona e vave valaʻau i se falemaʻi mo le toe faʻaolaina.

Atherosclerosis o se maʻi pipisi. E afaina ai le tafe o le toto i le tino, lea e tau atu i le atinaʻeina o isi maʻi faʻaleagafesa ma le faʻavavevaveina o maʻi faʻaletonu masani. Faatasi ai ma aʻafiaga, ulia o le gaʻo, faaletonu o le fatu, thromboembolism, faʻalavelave ogaoga o le myocardial infarction, strokes, anysysms, faʻaolaina o le fatu (faʻalautele le maualuga o potu), ma le maliu faʻafuaseʻi ua faʻamaumau.

Heart Atherosclerosis Treatment

O le filifiliga o togafitiga mo le atherosclerosis o le mafaufau e faalagolago i le tulaga o le atinaʻeina o le maʻi. Ona o le umi o le atinaeina o togafitiga, e le mafai ona togafitia. Faailoga ma le alualu i luma o le ABS, o le atinaʻeina o faʻafitauli e mafai ona faʻataʻitaʻiina e faʻaaoga ai le tele o togafitiga togafitiga. O se faʻataʻitaʻiga lea o le olaga, togafitiga o fualaau, togafitiga faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o aʻafiaga o aʻafiaga e faʻaitiitia ai le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic i vaʻa faʻapitoa. O le faʻaaogaina o masaniga leaga, mafai ona faʻaauau pea le gaioiga faaletino, o meaʻai tatau lelei o mea muamua ia mo le faʻamautuina o le toto toto. O le taumafa antiatherosclerotic e aofia ai tulafono nei:

  • I le avea ma puna o le protein, faʻafeiloaʻi le lafumanu, aano o manufasi (e leai ni paʻu), iʻa iʻa, lactic acid ma meaʻai gaʻo faʻatapulaʻaina i totonu o taumafa. Faatagaina e faʻaaoga le moa moa e tasi i le aso.
  • Tuuina atu le fiafia i gaʻo fualaʻau - olive, sulu ma fuālaʻau. Vagana ai gaʻo manu, pama ma popo niu mai le taumafataga.
  • I le vaega o le carbohydrate o le taumafataga e aofia ai le falaoa atoa o le falaoa, pasta mai le saito o le kulimi, cereals.
  • O le i ai o fiva, vitamini ma minerale e faʻatagaina, o le mea lea o lo o aofia ai fualaʻau ma fualaau aina i totonu o le lisi i soo se ituaiga.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga faʻapitoa e togafitiga ai aʻafiaga e aofia ai vailaʻau faʻasolosolo eseese. O le lisi o vailaau talafeagai e aofia ai:

  • Tulafono Cholesterol-faʻaitiitia o fualaau faasaina. O lenei mea, o le mea lea, o le mea lea.
  • Antiplatelet sui. Vailaʻau e puipuia ai pupuni toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, Aspirin, Ticagrelor, Clopidogrel.
  • Beta poloka. E i ai a latou faʻatonuga faʻapitoa i le faʻaitiitia o le fatu ma le faʻaitiitia o le toto. I lenei vaega, bisoprolol, nebivolol.
  • Nitroglycerin. Faʻateleina le gaʻo fuluʻi mo sina taimi e faʻaleleia ai le toto i le fatu. O le vailaau faʻasaina e maua i ituaiga eseese o fualaau: fualaau, pamu, patch.
  • Angiotensin-liua inhibitors inhibitors (Perindopril, Ramipril), angiotensin receptors blockers (Losartan, Valsartan). O vaega uma o vailaau mo togafitiga e faʻaitiitia ai le toto ma faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis o le fatu.
  • Fualaau faasaina. Aveese le tele o le vai ma fesoasoani e faʻaititia le mamafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, Furosemide, Torasemide.

Tuua Lau Faamatalaga