Glucose masani i tamaitai i tausaga taʻitasi

Mo masaniga masani, e manaʻomia e le tino o le tagata le malosi e maua mai i meaai. O le malosiaga sili o le gaosiga o le glucose. lea o meaʻai mo meaola, siama ma le faiʻai. E ala mai i le mea e gaosia ai meaʻai, o le kulukose e ulu muamua i totonu o le toto, ona aʻafia ai lea ile tino uma. O le kulukose masani (suka) i totonu o le toto o loʻo taʻu mai ai le lelei lelei o totonu o se tagata, ma o se faʻalautele pe faʻaititia le faʻamaoniga o loʻo faʻaalia ai le i ai o se faʻamaʻi.

Mo le mataʻituina o le kulukose, ua fautuaina e ave se mea faapitoa suega toto. O le toto e ave i le taeao i luga o se manava gaogao mai se tamailima po o se vein. I le afiafi o le suega suka, e le fautuaina e 'ai meaai i le afiafi, ma i le taeao e aloese mai le inu. Mo le 2-3 aso, e le tatau i se tasi ona 'ai meaʻai gaʻo, e le aofia ai le gaioiga faaletino ma le atuatuvalega faʻalagona.

O le a le masani ile kulukose i fafine?

Tuʻu masani o toto kullukose i tamaiti, fafine ma alii leai ni eseesega. Faʻamatalaga saʻo, o le faailo mo se tagata soifua maloloina e tatau ona mai 3.3 i le 5.5 mmol / lita mo le toto capillary ma le ita - mai 4.0 i le 6.1 mmol / lita .

Tulaga maualuga glucose e faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi e pei o pancreatite, maʻi o le maʻisuka, faʻaleagaina o le myocardial, poʻo le solia o le ate poʻo le pancreas. Tulaga maualalo faʻamaʻi ai maʻi o le ate, inu ona o vailaʻau poʻo le ava malosi.

I tamaitai, o le maualuga ole kulukose o loʻo i luga e faʻalagolago i le seti mafuaaga :

# 8212, faʻaitiitia pe faateleina i le tino o hormones sex sex
# 8212, le lelei
# 8212, popole
# 8212, ulaula ma le ava malosi
# 8212, sili atu le malosi faaletino.
# 8212, faʻalautele pe faʻaitiitia le mamafa o le tino.

E le gata i lea, o lenei faailo i fafine e ono fesuisuiaʻi e fuafua i luga tausaga matua. E ese lava le eseesega i teineiti, teine ​​talavou ma tamaitai matutua, o lenei mea e mafua ona o suiga o le physiological ma le fausia o tulaga o le hormonal.

Faʻailoga faʻamautu glucose tulaga faataʻitaʻi i tamaitai faʻalagolago i tausaga o loʻo faʻaalia i le laasaga lenei:

mai le 4.2 i le 6.7 mmol / lita

O sina siitaga laitiiti i fua faatatau e mafai ona tupu i tamaitai i le taimi misa. pe a faʻaumatia galuega a le tamaʻitaʻi e faʻaleleia ai le tino o loʻo aʻafia i le talaaga o suiga o le hormonal i le tino o le fafine e fesoʻotai ma suiga faifaipea o tausaga.

O le faateleina o le kulukose toto e masani lava ona maua i totonu maʻitaga maʻitaga. o le masani i lenei tulaga e mai le 3.8 i le 5.8 mmol / lita. Afai o loʻo faʻaalia i luga aʻe o le 6.1 mmol / lita, ona mafai lea ona tupu le maʻisuka ile maʻisaga, lea e mafai ona taofi pe a uma ona fānau, ma mafai ona atiaʻe le maʻisuka. O fafine maʻitaga o loʻo i ai le tele o fua faatatau o loʻo i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa, ma e fautuaina ina ia faia ni suʻesuʻega faaopoopo mo le faʻapalepale kulukose i le taimi o le maitaga.

O le kulukose maualuga e mafai ona maua mo se fafine aʻafiaga leaga i le tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo, pancreas, ate, ma e taʻitaʻia ai foi i le fatu, faʻafitauli o le endocrine ma le maʻisuka. Mo le puipuia o ia tulaga, e tatau ona mulimuli i tulafono o meaʻai talafeagai, ia aloese mai le faʻamalosi malosi faifaipea ma lagona le fiafia. O se mafuaʻaga e faʻamaonia ai:

# 8212, vaivai ma le vaivai
# 8212, gau mamafa mamafa
# 8212, faʻaauau faifai pea
# 8212, malulu faifai pea.

Afai e matauina ia faailoga o loʻo i luga, e fautuaina e feutagai i le fomaʻi ma ave se faʻamatalaga e suʻe ai le toto mo le kulukose. I le maualuga o le kulukose, ua faatonuina e le fomai ni vailaau tatau ma faaaoga togafitiga talafeagai, ae o mea faatonuina ua tatau ona tausia, o lona uiga. e pei o se tulafono, e le aofia ai mea suamalie, gaʻo ma le paluga mai meaai.

Tuua Lau Faamatalaga