E faʻapefea ona faʻaaoga le artichoke a Ierusalema i le maʻisuka? Ierusalemaichokei: faʻamanuiaga ma faʻalavelave, faʻaleagaina meatotino

E iloa e tagata uma o le togafitiga o le maʻisuka o se mea faʻapitoa. O lona uiga, e tumau pea ia te oe e faʻavavau, ma togafitiga e mafai ai ona e faia le olaga toetoe lava masani. E tatau ona e tausisi i se meaai paleni ma ave vailaʻau. E le gata i lea, o le i ai poʻo le toesea o fesuiaiga mataʻituina i le kulūkose o le a faalagolago i le paleni o meaʻai. O nisi o oloa o le a faʻaaogaina atoa, o isi o le faʻavae lelei lea o le taumafa ma e le gata ina faʻamalosi oe i le malosi, ae fesoasoani foi e tau ai le faʻamaʻi. Ma i totonu ia i latou o se nofoaga faapitoa e ave e se laʻau aʻa lauiloa.

Mo tagata uma ma aso uma

O se mea ofoofogia e tatau ona i ai i luga o le laulau a se tagata ua le manuia le systemocory or digestive system. O le faavae sili lenei mo se taumafa mo le maʻisuka. Ma i le taimi lava e tasi, o lenei oloa ua matua le faʻaaogaina lava le aso. Na suia e pineapa mai fafo ma faʻi ua tupu i totonu o greenhouses ma ua tumu i le palapala. Afai o loʻo e nofo i se vaega tumaoti pe o iai sou fale mafanafana, ia mautinoa ia totoina se paʻu o le lau. O le a avea ma teuteuga o le togalaau i le taimi o le fugalaau ma se puna o fualaau suamalie i le tautoulu. O le asō o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona faʻaaoga le artichoke a Ierusalema i le maʻisuka.

Mea aoga

Muamua lava, tatou te fiafia i mea faigofie tele e uiga i lenei togavao faigofie e mafai ona fesoasoani i se tasi o maʻi sili ona faigata o le endocrin system? O le mea moni o lenei mea o se punavai o inulin. O se mea masani e faʻasaʻo ai le maualuga o kulukose o le toto. I le tautala e uiga i le faʻaaogaina o le atisosisi a Ierusalema i le maʻisuka, ou te manaʻo e matauina, talu ai ona o le taumafai muamua, e le mafai ona e aʻafia le setete o le tino. Na o le faʻaaoga masani e mafai ona toe maua ai le suka i le masani.

Ae e le o mea uma na e mafai ona e maua ai le fiafia i le. O gaioiga aoga o le artichoke o Ierusalema e mafai ona faʻaleleia lelei le microflora o le intestinal ma aveese le cholesterol, faateleina le puipuiga ma fesoasoani i le malosi atoatoa o le tino. E foliga mai o se laau e matua le mafaamatalaina, ae o le a le aoga tele!

Suʻesuʻega talu ai nei

O fomaʻi e lei leva ona taulaʻi atu ma le totoa i lenei togalaau faʻamalo, ma, ma le ofo tele, na iloa ai o se faleteuoloa moni o mea aoga ma elemene taua. O fatu e aofia uma ai faʻalavelave o mea amino. E masani lava ona faʻatau i latou i falemaʻi i le faiga o sauniuniga maeʻa. O le tele o tubers ma vitamini. Ona o lona tamaoaiga, o le atisisisi o Ierusalema e sili atu i le masiofo fualaau faisua - kāloti mumu. Ae o le mea sili ona taua o le inulin. O se vaega itiiti o le taimi o le vaeluaina e liua i le fructose, ma o le tele e pasi atu i totonu o le manava, ma maua ai se aoga sili ona aoga. O le mea moni o le inulin o se auala sili ona lelei mo le bifidobacteria o loo ola i le ogaoga lapoa. E fesoasoani i le toe gaosia ma le atinaʻe malosi, faʻapea foʻi ma le faʻafouina o le microflora o le intestinal.

Faʻataunuʻuina o le mea o loʻo i ai meaʻai - o se laasaga tāua mo tagata mamai e maua i le maʻisuka

I le taimi nei, e le o se mea le aoga na matou filifili ai e talanoa i le auala e faʻaoga ai le atisosisina o Ierusalema mo le maʻisuka. Fai mai fomaʻi afai e le faatauina atu kāloti, ae o le peranise o le ele, o le endocrinologist's lineup o le a sili atu ona puupuu. Aisea e taua tele ai le aoga o meaʻai e pei o se uati? O le pancreas o se tasi lea o totoga o se faʻalavelave faʻapitoa lea e fesoʻotaʻi ai mea uma. O galuega lelei a le manava ma le gaogao o le faʻamaoniga lea o le a faʻaitiitia le mamafa. O se avanoa lenei e aloese ai mai le faʻaogaina o le le fiafia ma faʻaleagaina ai lou tulaga.

Talu ai o le tosina o Ierusalema ma le maʻisuka e manaʻomia ona faʻaaogaina i aso uma, taumafai e saili po o fea e mafai ona e faʻatau ai. Afai e le maua le maketi, faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi. E masani ona faʻatau atu sipuni ma faʻasologa e mafai ona faʻaaogaina nai lo aʻafiaga aʻa. O lona faʻaaoga masani e mafai ai ona e faʻaaogaina le mau ma faʻamaonia le mamafa, faʻateleina le puipuiga ma faʻasaʻo le faʻaogaina o le faʻaogaina i le vaega o meaʻai. E le gata i lea, o atisiliko a Ierusalema e poloka ai le tuputupu aʻe o le microflora pathogenic ma faʻaleleia ai le faʻaaogaina o vitamini.

Faʻamaumauga maualalo maualalo

O lenei manatu e masani ai tagata uma e maua i le maʻisuka. O vailaʻau faʻaleagaina o Ierusalema atisikoke ma le maʻisuka ua tatou lisiina i luga, ae tatou te lei matauina le taua o aʻa aʻa o le gaosiga o meaʻai. E i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. E maua lenei mea ona o le inulin faatasi ai ma le fiber e faʻagesegeseina ai le faʻamamaina o le kulukose ma e le mafai ai ona faia ni suiga matuia i lona maualuga i le toto. O le mea lea, o le tosina o Ierusalema ma le maʻisuka ituaiga 1 o se oloa e sili ona taua.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo taʻua i luga, o le faʻaaoga masani o fualaʻau aʻa e mafai ai ona e faʻaumatia le tiga faifaipea i le cholecystitis, ona e iai sona faʻauluga faʻapitoa. E le gata i lea, o le faʻaaogaina masani o pears fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o mea e pei o le copper ma le phosphorus, calcium ma le uʻamea, zinc ma le magnesium.

Oona mo le maʻisuka

Sei o tatou mafaufau nei pe faʻapefea ona faʻaaoga Ierusalema artichoke. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o se paʻu o le eleele o loʻo faʻamatalaina i le tele o faʻapogai, aʻo le fautuaina e fautuaina naʻo tagata mamaʻi o loʻo iai i le tui malosi o le inisalini. Ina ia aloese mai le siitia o le maualuga o le glycemia, e tatau ona ia faia ia faʻatatau tatau. O le mea moni o le 100 g o oloa e aofia ai le 13 g o gaʻo, ma e manaʻomia foi ona amanaʻiaina.

O le mea lea, o le a tatou faʻasoa atu ia te oe le fua pito i faigofie, lea o loʻo faʻamoemoe foi mo le mea e gaosia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suʻe ni fatu fou, fufuluina i le vai ma le faʻafefe poʻo le pasi atu i totonu o se suʻi. E tatau ona e faʻaaoga pea se oloa fou. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le lua vaiaso, mulimuli ane e manaʻomia ona e malolo mo le 10 aso. O se fautuaga masani o le faʻaaogaina lea o le 100 ml o le sua i le tolu taimi i le aso.

Sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi

Faigofie ma aoga tele, e le manaʻomia ai le tele o taimi. O togafitiga e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o se fualaau faasaina ua saunia e tusa ai ma lenei fua. Ave ni nai fatu ma fufulu lelei. Faʻailoa i latou. Faaopoopo le 100 g o le mamafa i le lita o le vai inu. Tuʻu mo le 2-3 itula ma faʻafefiloi lelei, a maeʻa lea e mafai ona faʻaumatia i le aso nai lo le vai poʻo le lauti.

Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o suiga faifai pea e mafai ona maitauina. E masani lava, e maitauina e gasegase faatasi ai ma se faʻaitiitia o le suka toto, o loʻo faʻaleleia foi se faʻaleleia o le vaʻai. I le faʻaopoopoga, a maeʻa le vaiaso o le faʻatagaina masani, o le ae matauina o faafitauli gastrointestinal o se mea o le taimi ua tuanaʻi. Le fiva ma le malosi, colic, tiga ona o le le lava po o le sili atu o le gaosiga o le talo - o mea uma nei e tumau i le taimi ua tuanaʻi. O lenei mea e mafai ai ona maua se atinaʻe talafeagai a Ierusalema. O faʻamanuiaga ma faʻasalaga i luga o sikola faʻataʻitaʻi e tautala mo i latou lava. Na o le le lava o le tagata, e le seasea lava, e mafai ona mafua ai le teenaina o aʻa o aʻa. Faʻatasi ai ma le gasegase o le manava ma le faʻateleina o le gaosiga o le kesi, e aoga le musu e ave se fualaʻau mata, talu ai o le tele o fiber e mafai ona faʻaosoina ai se mea leaga.

Seleseleina mo le taumalulu

I le taumalulu, e faigata tele ona maua le atisosisisi Ierusalema mo le faʻatau. Meaʻai kuka (faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga ipu - naʻo se mea e maua ai!) E mafai ona toe faia ma fualaʻau saunia mo le lumanaʻi. Pau mea e te manaʻomia o se fale malulu ma malulu. E matua lelei lava le teu i totonu o le oneone se paʻu lau, e aunoa ma le leiloa o ana meatotino. Ae o fatuga o le taumalulu i lalo o le kiona o le a sili ona sili ona faamaloloina. Folau i le tautotogo, o latou o se fofo moni lava.

Talia ma maloloina.

Aua nei galo o lenei mea e le muamua o se vailaau, ae o se meaai lelei ma maloloina. O le mea lea, e le talafeagai le saunia o fualaau oona mai ai. E mafai ona e 'aina fualaau faisua. E mafai ona kuka, falai pe tao, solo i totonu o se sieve ma kuka se paluga kuka. E mafai ona e faʻafiafiaina lou aiga i vaʻai maloloina ma salati, casseroles. O nei ipu uma o le a avea ma meaʻai ma vailaʻau e mafua mai i le tulaga tulagaese o fatu. O lenei ua e iloa le kukaina o le artichoke Ierusalema i le maʻisuka. Faʻatasi faʻapipiʻi i mea e te fiafia i ai.

Laʻau o atisiliko a Ierusalema mo le maʻisuka

Toeitiiti lava iloa e tagata uma le auala e faʻaaoga ai aʻa. E leai se mea faigata: faʻamamaina ma 'ai. Ae toetoe lava leai se tasi e seleseleina le vaega lanu meamata o le laau, ae leai se aoga. O laʻau o loʻo i ai le tele o pectin. O se teuteuga ma le faʻafefeteina o ia mea o se auala aoga mo le aveesea o masima sili mai le tino. Ona o lenei mea, o le teuteuina o laʻau matutu e faʻaaogaina i fafo i le togafitiga o le gout ma le tele o manua o le paʻu. E mafai e le initaneti ona e togafitiga faʻamaʻi o le mea oona, fatugaʻo, mamafa ma faʻamaʻi o le tino. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le tea masani. Ina ia faia lenei mea, sasaa se sipuni i totonu o se ipu vai inu ma tuu i luga mo le 10 minute. Inu se ipu tioata faatolu i le aso. O le togafitiga e tatau ona sili atu ona malilie i ai ma le fomaʻi, ae leai ni faʻailogaina.

Tuua Lau Faamatalaga