Polyuria: mafuaʻaga, faʻamaoniga, togafitiga o le maʻi

I aso nei, o se vaega tele o le faitau aofaʻi o lo tatou atunuu e maua i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e ogatasi ma le tele o faʻailoga le lelei. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, o le televave i le maʻisuka o se mea e masani ona taatele. O se tulaga lea e faʻalavelave ai le galuega faalilolilo o le hormonone vasopressin. I lenei tulaga, o le faateleina o le siama o aso uma o le tagata. E le gata i lea, o lenei tulaga e ogatasi ma le galala ma le gaioiga o le tino.

Faʻaiʻuga o le televave i le maʻisuka

E taua le matauina o le tele o mea e iloagofie, ona o le mea e tupu ai lenei mea matautia. Ae ui i lea, i le avea ai o se tulafono, o le televave o le faailoga muamua o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma lenei faamai, o le faateleina o le suka i le toto e tulaʻi mai, lea e faalavelaveina ai le suamalie o le vai mai le renal tubules.

Faatasi ai ma le televave i totonu o tagata, e masani lava ona faia le urination faifaipea ma le faateleina o le fuamini. Afai o se tagata soifua maloloina e masani ona le fiafia i le sili atu i le 2 lita, ona o lea maʻi, o le maualuga o le mimita e mafai ona oʻo i le 8-10 lita. O kusi taitasi o le kulukose e natia mai le tino e fusia ai le 30-40 ml o le vai. O se aofaiga tele o suka e atofa.

O Polyuria i le maʻisuka gasegase ei ai lona uiga taua: e ui lava i le faateleina o le kulukose o le toto, o le mamafa o le urine e le suia. A maeʻa, pe a ma le 9-10 mmol / l e iai le kulukose i totonu. E le gata i lea, o lenei tulaga e masani ona o faatasi ma le polydipsia (faateleina o le galala), ona e tatau ona fai mo le gau o le ola.

Faʻamatalaga mo le atinaʻeina o polyuria i le maʻisuka e mafai ona faapenei:

  • faaitiitia gaioiga gaioiga,
  • solia o le gaosiga o vasopressin,
  • aveeseina o se tele o le urine ma se faateleina o le mamafa o meaola vailaʻau,
  • faʻaaoga tele o le vai.

Muamua le agavaʻa

I vailaau, e lua ituaiga o nei togafitiga.

O le polyuria le tumau o se tulaga lea e atiina ae ona o le faaaogaina o fualaau faasaina, o le faagasologa faatosina, o le maalili, faapea foi i tamaitai i tulaga. E taua le maitauina o le le tumau o le polyuria e le mafai ona mafua i le maʻisuka. E mafai ona tupu i tagata soifua maloloina atoatoa mai lea taimi i lea taimi.

O le polyuria tumau e sili atu ona taatele ma e masani ona atiina ae na o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei tulaga e fuafuaina e le maualuga o le suka i le toto ma togafitiga. O le mea lea, o le pathogenesis o le polyuria i le maʻisuka mitusitus e vavalalata vavalalata ma mafuaʻaga autu o lenei maʻi.

I le maʻisuka, pe a suʻesuʻeina urine, sugar, electrolytes, o mea e faʻaleagaina ai meaʻai, tino o le ketone, o loʻo maua i le nucleicids. O lo latou i ai ma tulaga faatauaina e mafai ai e se tagata ona fuafua le tulaga ma le faigata o le togafitiga.

Faailoga o le Polyuria

Soo se togafitiga faʻaleagaina i totonu o le tino o le tagata e tuʻuina mai ma faʻamaoniga iloga. O le Polyuria i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • faateleina le urination
  • o foliga vaaia o le faoa faamalosi,
  • loto vaivai
  • polydepsy
  • o foliga vaaia o vaivaiga lautele,
  • o le faateleina o le vevela o le tino,
  • tiga e aliali mai i nisi taimi.

O le a le tele o le tele o le tele o le maʻisuka i le maʻisuka

E taua le matauina o le a mafatia se tagata mai le faia pea lava pea seia oʻo i le tulaga maualuga o le kulukose toto. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka, ua manatu ai fatuga e galulue i ni auala se lua ma taumafai e faamama le tino o oloa gaosi. E mafai ona i ai se aafiaga leaga i le faʻatinoga o le polokalama atoa o le urinary ma isi totoga.

I le faaopoopo atu i le solia o fatuga, o isi faafitauli e mafai ona aliali mai. Ma o le tele o le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le cardiovascular system. I le taimi lava lea e tasi, o le tafe mai ma le toto i totonu o le tino e suia, o se avega faaopoopo i luga o okeni uma e aliali mai.

O faʻalavelave sili ona taatele o le televave atonu e:

  • maualuga le toto maualuga
  • le atinaʻeina o le le atoatoa,
  • hyperglycemic coma.

Faʻatasi ai ma se foliga malu, o le televave ma le maʻisuka e matua mafai lava ona taugofie. O togafitiga i lenei tulaga e faʻavae i luga o le toe faʻafoʻiina o le gaioiga ma le faʻaitiitia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E taua le iloa e tatau ona togafitia le televave i le vave e mafai ma sili atu i le tuufaatasiga. Faatasi ai ma se ituaiga o togafitiga, o se taumafataga faapitoa ua faatonuina i le tagata maʻi i le amataga o togafitiga, lea e faavae i luga o le faʻatagaina o le faʻaaogaina o oloa ma se aafiaga o le diuretic. I le faaopoopo atu, e tatau ona e mataituina le tele o le vai inu oe inu.

I ni faiga sili atu ona matuia, o se meaai faigofie e le lava. O le mea lea, mo le togafitiga o polyuria, e tatau ona faaopoopo i ai fualaau faasaina-o togafitiga faʻasolosolo. O la latou gaioiga autu o le:

  • faʻateleina le toe faʻaogaina o le masima ma le vai i totonu o le faʻalavelave vavalalata,
  • faʻaitiitia i le extracellular fluid volume.

E tatau ona manatua o le faʻaaogaina o togafitiga e matua lamatia lava i le taimi o le maitaga. E le gata i lea, e le fautuaina e faʻasino atu i tamaiti laiti, talu ai e mafai ona e faia se mea sese i le metotia.

Taofiaga

E le o se faalilolilo e sili atu le puipuia o le maʻi nai lo le togafitia. O le mea lea, pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o le polyuria, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e tusia se togafitiga togafitiga. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamautuina ma le faʻamautuina o galuega a faʻalapotopotoga uma a le tino. Polokalame puipuia e aofia ai:

  • soifua maloloina
  • tuuese o masaniga leaga,
  • usitaia o tofiga uma a le fomaʻi, e aofia ai meaʻai,
  • e manaʻomia ona faʻaalu le tele o taimi i fafo
  • faʻaalu se taimi mo taʻaloga
  • mataʻituina le tele o le vai na faʻaaogaina,
  • talanoa i se fomaʻi 2 taimi i le tausaga.

Afai e mulimulitaʻia ia mea e puipuia ai luga, e mafai ona e aloese ma faʻaitiitia le aʻafiaga o le polyuria. E le gata i lea, aua e te mafaufau ia te oe lava, aua e mafai ona e leiloa le taimi taua ma e na ona faʻateleina ai le tulaga. E le gata i lea, e na o se fomai poto e mafai ona fautuaina togafitiga talafeagai ma faaitiitia le tupu mai o faafitauli.

Ata faʻaleleia

Pau lava le faʻaaliga o le televave e amanaʻia o se faʻaopoopoga i le aofaʻi o urine i aso taitasi e gaosia e le tino. O le tele o le urine e mafai ona sili atu nai lo le 2 lita i le tulaga o se faʻalavelave lavelave o le faʻamaʻi, i fafine maʻitaga, o lenei fuainumera e sili atu i le 3 lita. Afai o le televave ua faia e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, o lona uiga o le tele o le urine e alu i le aso e sili atu i le 10 lita.

O le i ai o tulaga lua i totonu o le polyuria ua manatu o se faailoga o se faʻamaʻi lea ua avea ma se faʻaosoosoga mo le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamatalaina.

Faʻavae o le faʻamaualuga i tamaiti

O le faʻamaʻi i tamaiti e aliali mai e seasea lava, ae afai e maua pea le vevela, atonu o le a mafua mai i nei ituaiga o maʻi:

  • faʻamaʻi fatu
  • faafitauli i le gaioiga o le loto,
  • faaletonu mafaufau
  • maʻisuka ma le maʻisuka insipidus,
  • Conn syndrome
  • Fanconi maʻi.

O le Polyuria i tamaiti e mafai ona afaina i le masani o le inuina o se tele o vai ma asiasi soo i le faletaele.

E faʻapefea ona fuafua le polyuria?

Polyuria - o se faʻateleina o le urine faʻasaʻoina i le aso - sili atu i le 2 lita. Faʻavaeina o le urine e oʻo i le 2 vaega.

Muamua, faʻasaʻo le toto vai e ulufale atu i le glomeruli o fatugaʻo. Ona alu lea e ala i le fufulu ma pasi atu i totonu o tubules.

A o faagasolo lenei vaitau, o aʻafiaga o elemene aoga o loʻo gauai i totonu o le tino, ma o mea leaga e ulufale atu i le vevela. O lenei suavai ua taua o le urine.

Afai o le gaioiga e faʻalavelaveina mo nisi mafuaaga, ona sili atu lea o le suavai e ulu atu i le afu ma le itiiti ifo e faʻafefe i totonu o le tino. O nisi taimi o urine e sau i le 1-2 itula, pe sili atu foi.

E mafai e Polyuria ona atinaʻe faʻaauau pe le tumau. E le gata i lea, o lea ituaiga o faʻamaʻi e masani ona o mai faatasi ma faʻamaʻi lua ma faʻamaʻi: tachycardia, faʻalavelave maualuga.

O le suʻesuʻega o le polyuria e mafai ona faia e ala i le faia o se suʻega Simnitsky - aoina mai o le urine e atofaina i le aso. E tatau ona tuʻuina atu le 8 tautua o le urine, aʻo faʻatulagaina le tele o ia mea ma suʻesuʻe atili ai o loʻo faia i le fale suesue.

O le lita o le urine ua maua ma o lona mamafa mamafa e suesueina. Afai o loʻo i ai se laʻititi laʻititi o le masani, ona maua ai lea o le maʻi i le masani ona faia.

Faatasi ai ma le sili atu o le tele o le masani, ua faamautu ai le sailiga o le polyuria.

O auala nei e iloa ai le itiiti ifo o faʻamatalaga, ae mafai ona faʻamaonia le faʻamaonia:

  • faʻataʻitaʻiga mo le suʻesuʻeina o vailaau faʻataunuʻu,
  • suesuega o le toto o le toto e fuafua ai le maualuga o le fuatini fua ole C, elemene elemene, ions, phosphotase,
  • coagulogram - o se suʻega toto e fuafua ai le lelei o le faʻamaopoopoina,
  • cystoscopy
  • mataʻutia o le gaʻo,
  • MRI ma le CT
  • faʻasologa o ata.

Tulafono lautele ma metotia o togafitiga

O le vavaeeseina o togafitiga o lenei faamaʻi e le o faia. Talu ai ona o le tele o le urine e masani lava ona faʻasao faʻapitoa ina ua maeʻa le faʻavaeina o le gaioiga. I le tele o tulaga, o lenei metotia e tauamiotonuina, ona o le togafitiga o le faʻamaʻi autu e oʻo atu ai i le mea moni e toetoe lava o tagata uma e maʻi, o le tele o le mimiia ua faʻateleina e faʻapitoa.

Afai o le alualu i luma e le i tupu, ona lelei lea o togafitiga, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega faaopoopo e iloa ai le faaletonu o le polokalama urinary. E suʻesuʻe foʻi e le fomaʻi le talaʻaga o le faʻamaʻi ina ia maua ai le māfuaaga na faʻaalia mai ai polyuria ma faʻamaonia ai togafitiga sili ona lelei.

A faʻamautu le mafuaʻaga o le maʻi, o le laasaga muamua o le togafitiga o le faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai ma le le taliaina o le eletise, o la latou sapalai ua faʻamaeʻaina ma le fesoasoani o meaʻai faapitoa.

Ae o maʻi gasegase ua fautuaina se togafitiga faʻapitoa, lea e mafua ai le leiloa o le eletise. O le Polyuria o se ituaiga fomaʻi e manaʻomia ai le faʻafoega faʻapitoa o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aʻafia ai le setete o toto toto ma le fatu ma le voluma o le tafe toto.

Ina ia mafai ai e le malosi ona faʻavaivai, o togafitiga faʻasolosolo faʻasolosolo, lea e aʻafia ai le tele o lapisi ma puipuia ai le faʻasolosolo o le urine, ua faatonuina.

E mafai e le diuretics ona faʻaitiitia le gaioiga o le urine e le 50%. E talia lelei ma e leai ni aʻafiaga malolosi (sei vagana ai le hypoglycemia).

Taua! O le mea lea e le faʻafefeteina ai le malosi o le polyuria i le faʻaauau pea ona fai, e tatau ona mataʻituina le tele o le vai faʻaaogaina.

E le gata i lea, mai le taumafa e tatau ona e aveesea meaʻai e faʻafefe ai le polokalama urinary:

  • mea inu lanu lanu
  • ava malosi
  • sukalati
  • mea manogi.

Vailaau faʻapitoa

Ina ia faʻaumatia faʻataʻi fatuga ma fatuga, e fautuaina le anise. Ina ia saunia se fofo o le 1 tp o anise, ua uma ona sasaa le 200 ml o le vai inu, ma a maeʻa le 20 minute ua faʻaaogaina ma fufulu. E inu le meafaigaluega i le 20 minute aʻo leʻi 'ai meaai mo le masina i le 50ml.

O le Polyuria e le o se togafitiga tutoʻatasi. O le mea lea, o le tafiesea o togafitiga e aʻafia ai le iloa o le faʻamaʻi na mafua ai ona atinaʻe. I le tutusa ai ma lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e tusia se ata o mea taumafa ma se mea inu ava.

Fomaʻi

Faʻatasi ai ma le taua tele, o vailaʻau nei e mafai ona faʻamatalaina:

  • e aofia ai le pasela - K-dur, Kalinor, Potassium-normin (faʻasaina o le kulloride chloride ua faʻataʻitaʻiina mo tagata o le pata),
  • aofia ai le palasini - Vitacalcin, Gluconate o le Calcium, Scoralite (o vaifofo mo le calcium chloride ma le gluconate o le calcium ua faʻatapulaʻaina mo tamaloloa).

E mafai ona e faʻaumatia le vaʻaia o le nocturnal ona o le faʻasaina o le inu ma le faia o togafitiga i le aoauli (faʻapitoa faʻatulaga e le fomaʻi).

Faaaoga e Thiazide

O tapenaga ma thiazides o loʻo iai e puipuia ai le faʻasalaga o le urine. Latou te faaitiitia le aofaʻi o le sodium ma le extracellular accumulation, fesoasoani i le faʻaleleia atili o le suavai i le tino, ma faʻaititia ai lona manava i le urine.

Afai o loʻo maua i le tane ma le fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka insipidus, ona faʻaititia le aofaʻi o mea taumafa i aso taʻitasi i le 40-50%. Ua faateleina le toto o le toto.

Faaleleia o le faaletonu o mea talafeagai

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le polyuria, o mea e pei o le sodium, calcium, potassium, ma le chloride ua faʻaaogaina mai le tino.

Ina ia faʻaleleia la latou aofaiga, e tatau ona e alu i se meaʻai e ala i le tuʻuina atu o meainu nei ma oloa mai le taumafataga:

  • kofe
  • agaga
  • mea manogi
  • sugar substitutes,
  • sukalati
  • mea manogi, gaʻo, mea ulaula.

O le a le polyuria?

O se maʻi lea e mafua mai i le faaitiitia o le gaioiga o gaʻo ona o le solia o latou tomai faalilolilo pe o se taunuuga o le aafiaga o le hormonone vasopressin, lea e mafua mai ona o neuroendocrin o le hypothalamus.

ICD-10 code: R35

E tasi le taimi i totonu o le toto, e faʻaleleia ai le toe faʻamautuina o le vai (toe faʻaaogaina) mai le aoina o tubules o fatugaʻo.

Afai e iloa se tagata le lelei, o lona uiga o lenei mea e mafua ai le le atoatoa o le galuega. Latou te taofi le suʻeina o vai, lea e oʻo atu ai i le polyuria - profuse urination.

O lenei mea mataʻina o le taimi lea e fiainu tele ai se tagata.

O le Polyuria o se faʻaopoopoga o le televave e alu i totonu o se tagata. O mafuaaga o le faʻamaʻi e eseese. E mafai ona avea lenei ma faailoga o faʻamaʻi matautia: maʻisuka, pyelonephritis, hydronephrosis, urolithiasis. Afai e le o mulimuli mai togafitiga, ona mafai lea ona faanoanoa le iʻuga. A uma mea uma, o se ituaiga o meaola e lamatia i le galala.

O le a le tele o faʻamaʻi e faʻasaʻolotoina e faigofie ona siaki i le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia se pusa faapitoa ma e le o totonu o le faletaele, ae na o totonu lava. E masani lava o lenei maʻi e tuʻufaʻatasia ma le masani ai o diuresis i le po ma le faʻateleina vave o le maʻi. O tagata maʻi e afaina mai le polyuria e faʻamalosia e ala ma ala i le po ina ia mafai ai ona faʻatafunaina o latou tino.

O le lanu o le urine e masani ona suia. E mama, ma o nisi taimi e manino atoatoa. E leaga tele lenei mea ona o le tele o masima ma glucose ua faʻateleina i le urine. E mafai ona suia le toto. I ia tulaga, o le tausiga o togafitiga e manaʻomia vave.

Ae o nisi taimi o le televave e le o se faʻaaliga o le maʻi. E tupu foi lenei mea i tagata soifua maloloina pe afai latou te inuina le tele o suavai i le aso pe ave ni togafitiga. Ae, i soo se tulaga, e tatau ona suʻesuʻeina.

Le faiga o le atinaʻeina o togafitiga

O le faateleina o le diuresis e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi o le endocrine masini poʻo fatugaʻo, o se faʻalavelave pe a mavae atu faʻamaʻi pipisi o totoga totoga. O le faiga o le polyuria e fesootaʻi ma le solia o le faagasologa o le suia o le vai ao faagasolo auala i le tele o lapisi o le urine muamua.

I totonu o se tagata e iai le soifua maloloina maloloina, e naʻo toxins e faʻamamaina mai le urine. Latou te ulufale i le vevela.

Suavai ma vaega talafeagai e toe faʻafoʻi i le toto. O le taʻutonuina lea.

Faatasi ai ma le televave, ua afaina ai, lea e mafua ai le faateleina i le averesi o le taamilosaga i aso taitasi (diuresis).

E masani lava, o le selau o lita o le toto e pasi atu i fatugaʻo i aso taitasi, lea e oo atu i le 200 lita o le urine muamua e faia i le filiga. Toeitiiti lava o ona fua uma e toe foʻi i le toto aʻo toe faʻatonuina i le renal tubules - o lea na toe foi mai ai le tino ia te ia lava na mea ua gaoia o le a manaʻomia pea mo le ola.

O mafuaʻaga o le televave i tamaiti uma ma tagata matutua e faʻavae i luga o ituaiga e lua - physiological ma faʻaleaga.O le ituaiga muamua e aofia ai mea taua e pei o le i ai o se mea e le maua ai le mimiti i le vevela poʻo le tino o le tino, fatuga o fatugaʻo, pielonephritis, le toe gaogao, o le i ai o sulu i totonu ia i latou, ituaiga 1-2 maʻi suka, faʻalavelave o le tino, i alii, .

O faʻamaʻi pipisi e pei o le maʻi o Barter, Bennier-Beck-Schauman e mafai foi ona mafua ai le ituaiga polyuria. E masani lava, o le faʻaleagaina o le tino e masani lava ona oʻo atu ai i le vavao o le nocturnal ma e mafai ona foliga mai i le talaaga:

  • faafitauli i le cardiovascular system,
  • gasegase gasegase maualuga, faapea foi le gasegase o le hypertension i totonu o fafine maʻitaga,
  • maʻisuka o soʻo se ituaiga
  • secondary amyloid nephrosis,
  • i fafine i tulaga i le 3rd masina o le maʻitaga, ma le masalomia o le pisipotatic pyelonephritis.

E pei ona i ai i se tasi o vaevaega o le televave lava ia, o lona mafuaʻaga e vaevaeina i le physiological ma le pathological. I le tulaga muamua, o le faateleina o le diuresis ua manatu o se tali masani o le tino. O le toʻatele o tagata mamaʻi e le manaʻomia togafitiga iinei, seivagana ua i ai a latou faʻatafunaga. O le faʻaleagaina o le polyuria o se taunuuga o ni faʻafitauli matuia i le tino.

Faaletino

O le mafuaʻaga autu o le faʻaaogaina o le suavai, lea e fesoʻotaʻi ma masaniga, meaʻai manogi, ma aganuu. O voluma tetele o le urine e mafua ona o le manao o fatugaʻo e toe faʻafoisia le paleni i le tino. O se taunuuga, o le vevela e sau i fafo, ma le maualalo o le osmolarity. Isi mafuaʻaga faʻapitoa:

  • vailaʻau faʻapitoa o le mafaufau e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le sili atu ma le 12 lita o le vai i le aso e faasaga i le tulaga o faaletonu o le mafaufau,
  • vailaʻau faʻasaina,
  • tausiga o matua i totonu o tagata faʻamaʻi,
  • aveina o togafitiga.

Faʻafitauli

O se vaega o mafuaʻaga faʻapitoa e aʻafia ai faʻamaʻi o tino eseese o tino. Faʻateleina le gasegase eo faatasi ma le tele o maʻisuka, lea e fesootaʻi ma le faʻateleina o le excretion o le kulukose mai o latou tino. Isi mea faʻapitoa o le atinaʻe faʻaleaga:

  • mama ole gaʻo
  • tele le calcium
  • siaki ma fatu fatugaʻo,
  • pyelonephritis,
  • maʻisuka insipidus
  • toe le manuia
  • vegetovascular dystonia,
  • cystitis
  • hydronephrosis,
  • prostate adenoma i alii
  • fatu fatu
  • faʻasalalauga i le vevela,
  • nephropathy
  • amyloidosis
  • Nephrosclerosis,
  • maʻi tumau o le cardiovascular system.

E tele mafuaaga e fesoasoani i le atinaʻeina o lenei maʻi. O ia mea uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: physiological and pathological.

O le faʻaaogaina o togafitiga, o le tele o le ava malosi, ma le faʻaaogaina o fualaau oona lea e faʻateleina ai le faʻasolosolo solo, o mafuaʻaga uma ia o le tino. I le faʻaopoopoga, e mafai ona aofia ai se tagata e masani ona nofo i le malulu, talu ai o se taunuuga o le maalili a le maalili, o le vai e le toe faʻaaogaina mai le tino e ala i le afu, ao le gaosia o le urine ma le faʻaaogaina o kulūkose o loʻo i ai oloa e faʻalavelave ai i le muamua o le faʻateleina o le urine.

O mafuaʻaga autu faʻapitoa o le faʻaalia o se maʻi ile tino e mafai ona:

  • fatu fatu
  • vevela mumū
  • faʻamaʻi pipisi
  • pyelonephritis,
  • mielomas
  • maʻi o le susu
  • diverticulitis
  • ogaoga fatu
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • hydronephrosis,
  • maʻisuka
  • faʻasologa masani
  • faʻalavelave i le tino.

O se tasi o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le masani lea o le urination i le po. O le tele o taimi e matauina i alii ma tamaitai o se taunuuga o:

  • gasegase maualuga,
  • gasegase masani i luga o fafine maʻitaga,
  • loto vaivai
  • maʻisuka i soo se ituaiga
  • secondary lympid nephrosis.

I le faaopoopo atu i ai, o le urination e maua i tamaitai i le faaiuga o le tolu masina o le maitaga, o loʻo i ai le pisipotatic pyelonephritis.

O le Polyuria e atiina ae i lalo o le faatosina a vaega e lua o mea taua:

O le faʻateleina o vailaau oona i aso taitasi e leaga ma leaga.

  • inu tele vai
  • aveina o togafitiga ma oloa.

O lenei tulaga e le tumau, e le afaina ai le tino, e alu na o ia e aunoa ma se togafitiga faapitoa.

Ae o le ituaiga maʻi pipisi e afua mai i faʻamaʻi, suiga faʻapitoa i fatugaʻo. O ia ituaiga o polyuria e manaʻomia ona maua ma togafitiga. Sa ia taufaamatau i le galala, faʻavevesi o le vai-masima ma le paleni eletise ma, i nisi tulaga, maliu. Ina ia iloa ma malamalama i auala o faatosinaga, o le galuega o le faateleina o galuega o le urine e manaomia ai le suʻesuʻeina o le physiology o le suʻega vai.

O mafuaʻaga o le polyuria e eseese - faʻaleaga, physiological (natura). E tatau ona taulai totoa pe afai o le maʻi e mafua mai i se faamai. I lenei tulaga, e manaʻomia vave togafitiga.

  1. O le maʻisuka insipidus. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, ua faʻaalia ai se faaletonu o le ADH - o se mea na natia e le pituitary gland, lea e fesoasoani e faʻatonutonu le paleni o le vai. O le faaletonu o le hormone ua mafua ai le urination e oo lava i se tulaga masani o le masima. Tautala i le televave ma le lolovaia o le urine o le silia ma le 3 lita. i le aso e mafua ai le maualuga o ADH i le sili atu ma le 85%. O aʻafiaga e mafai ona mafua mai i se manuaga o le ulu, o le faiʻai o le faiʻai, loka, fualaau faasaina, se gasegase o le gaʻo, encephalitis.
  2. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo. O le tele o taimi, o le gasegase maualuga e maua ona o le hypokalemia, hypercalcemia.
  3. Gaʻo pipisi. O tamaitai e masani ona maua i le televave e tetee i le talaaga o lenei maʻi. O lenei mafuaʻaga ona o le maualuga o le faʻaititia o le faitau aofaʻi o fafine.
  4. Nephropathy faʻaleagaina. O le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi, parenchyma e aʻafia ai le maualuga o le urine, o le gaosiga o gaʻo.
  5. Sjogren syndrome. O le galuega patino o le polokalama urinary e mafua mai i le le atoatoa o le maʻi o mea lilo.
  6. Amyloidosis O le faʻasolosolo o le Selfimmune lea e faʻavaivaia ai le gasegase palatini.
  7. O le glomerulonephritis taimi. Talu ai ona o le faʻaleagaina o le gaʻo i totonu o fatugaʻo, o loʻo faʻaleagaina ai, o loʻo faʻalavelave ai galuega fai filtol.
  8. Neprosclerosis O vailaʻau gafa galue e sui i se mea tuʻufaʻatasia.
  9. Faamai o le tino.
  10. Malifa neoplasms i le vaega o le pelvic.
  11. Faʻafitauli Hormonal.
  12. Polycystic fatu fatu.
  13. Maʻi faʻafuaseʻi o le cardiovascular system.

E le gata i lea, o le maitaga o le isi lea mafuaʻaga mo le faʻaopoopoga o gaioiga o le gaʻo. I se vaitau o le olaga o se fafine, o le faateleina o le urine e maua mai e afua mai i faʻafitauli faʻaleagaga, faʻapea foi ma le mea moni o le fetus o loʻo galue malosi i le vevela.

  • maʻisuka insipidus
  • le maʻisuka e leai se aʻafia ma le maualuga o le hyperglycemia
  • taotoga (faʻataʻitaʻiga, fatuina o fatugaʻo poʻo le taotoga faiʻai)
  • urogenital system inflammation
  • maʻitaga
  • afaina o le faiʻai i le mafaufau o le vaega o le hypothalamic-pituitary o le mafaufau po o le togafitiga o le radiation, o se tumutumu o lenei sone
  • hyperparathyroidism
  • hyperldosteronism
  • ava malosi
  • tele o meaʻai caffeinated
  • o le gasegase masani poʻo le gasegase o le maʻisuka o le nephropathy
  • inisiua, hypoxia, lesegase i le vaega o le hypothalamic-pituitary o le faiʻai
  • lapisi
  • nephrosis
  • amyloidosis
  • le aʻafiaga o togafitiga faʻasolosolo i luga o tua o glucosuria (o le i ai o le kulukose i le urine)
  • maualalo le tele o fuatini masima (laulau 7)
  • filosofia
  • televave taumafa aoga

E tusa ai ma tamaitai i le tulaga, e leai se mea mataʻutia po o se mea uiga ese.

O le mea moni, i le faagasologa o le tuputupu ae o le tama, e faʻalautele foi le atopaʻu, o loʻo i ai se tulaga faʻapitoa i le tino. Na te faʻatoʻilaloina uma totoga ma ua latou vaʻaia. I le umi o taimi, o le a alu le fafine maʻitaga i le faletaele ma tele lava ina masani, ona o le tele o le matua o le a amata ona faʻapipiʻi atili, tuʻuina le mamafa i le vevela, e tusa lava pe le atoatoa le faʻatumu o "manaʻoga" e faʻaumatia mea.

O le polyuria lea ua taʻua o le polyuria, lea e taofi pe a uma ona fanau.

O le manava ma le faʻamalosi i le faletaele e le o taimi uma e avea ai ma faʻamaoniga o le maʻisuka faʻamaʻi, talu ai o le tele o le suavai ua faʻateleina i le urine ma o lona toe faʻaleleia o le pa. Ae peitai, afai e maualuga le glycemia e le suʻega toto, o le fafine maʻitaga o le a tuʻuina atu i se endocrinologist mo le faʻamoemoe o le pasiina o suega suʻesuʻe faʻataʻitaʻi.

O le maʻi suka e masani ona faʻatasi ma le polyuria, talu ai o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le faʻaleagaina o le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le gaioiga o le vasopressin.

O le toʻatele o tagata e fesili, i le vaʻaia o le faʻamaoniga o le "polyuria", o le a lea? I fafine, o le faateleina o le volumine o le urine atonu e le gata ona o maʻi. O se tasi o mafuaʻaga taatele o le maʻi o le maʻitaga. Ona o suiga i le tino o se fafine, ua sili atu le tele o le urine.

O mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai i ia tulaga o faʻamaʻi fatuga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o mea e mafai ona amataina ai le alualu i luma o le faʻamaʻi i fafine:

  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • sarcoidosis
  • pyelonephritis,
  • le mautonu o le tino,
  • mala o le eleele
  • loto vaivai
  • maʻisuka malosi
  • le i ai o maʻa fatuga.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le tulaga e mafai ona avea ma se faʻatagaina o le faʻasolosolo o togafitiga poʻo le faʻaaogaina o le tele o le vai. Ae i lenei tulaga, faatasi ai ma le teenaina o fualaau faasaina ma le faaitiitia o le suavai ua uma ona faaaogaina, e tatau ona faaleleia le tulaga.

I le 5% o mataupu, e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi i le genis predisposition. Afai o faʻasinomaga tutusa e faamaumauina i le aiga. E tatau ona faia se suʻega e le urologist ma faia ni puipuiga.

O mea faʻale-tino ma mea faʻapitoa e ono mafua ai le polyuria. O mafuaʻaga faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o togafitiga, le tele o le faʻaaogaina o le suavai. O lona uiga, o nei mea e le o fesootaʻi atu i faʻafitauli o le tino.

E masani lava, o fafine maitaga e sili atu le tele o faʻataʻitaʻiga, aemaise i le 3rd trimestre. Atonu e mafua mai i suiga o le hormonal i le tino o se fafine, malosi malosi o le fetal i luga o le vevela. Ae o le mafuaʻaga o le polyuria e mafai ona avea ma auala asymptomatic o le pyelonephritis.

Taua! O le faʻaalia o se faʻamaoniga o le polyuria i le taimi o le maitaga e manaʻomia ai se faʻatagaga faʻamalosi ma faanatinati i se fomaʻi.

  • Polyuria: mafuaʻaga, faʻamatalaga mai le manatu o vailaau
  • O fea e sau ai le maʻi?
  • O aoga o thiazides i togafitiga o polyuria
  • Faaleleia o le faaletonu o mea talafeagai
  • Isi togafitiga

Faatasi ai ma le televave, e iloa e se tagata le faʻamalosia faifaipea e urinate. O lenei mea e mafai ai e ia ona faʻaaoga le faletaele i le tele o taimi i le aso. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le faʻamaʻi pe a amata ona aveese le tino o le maʻi mai le 2 lita pe sili atu foi o le urina i le aso.

O le a faʻatatau i se mea faʻapitoa taua o le physiological pei o le urination. E masani lava, e oʻo atu i le 3 lita o le urine e tatau ona faʻamalosi i se tagata soifua maloloina. Afai o lenei aofaiga e sili atu le maualuga nai lo mea masani, e mafai ona tatou fai atu o se tagata ua tele lona malosi. O a mafuaʻaga o lenei maʻi, o faʻamaoniga ma pe o le a le togafitiga e tatau ona faia.

Polyuria e le tumau ma tumau. Mafuaaga mo se taimi le tumau:

  • paroxysmal tachycardia,
  • ogaoga maualuga,
  • mafatiaga faʻaletonu,
  • aveina o togafitiga
  • se tele o vai inu.

Ae e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi matautia, o le togafitiga e le mafai ona tuai. O lenei:

  • toe le manuia
  • gasegase tumau ma gasegase,
  • urolithiasis,
  • maʻisuka malosi
  • neoplasms
  • cystitis
  • hydronephrosis.

I tane, e ono faʻaalia ai e le sili atu le ita o le prostate adenoma. O se faailoga foi o le le atoatoa o mafaufau. O tamaitai i le taimi o le maitaga o nisi foi taimi e maua ai le televave. E mafua ona o le mamafa o le fetal i luga o le vevela.

Faʻamatalaga ma togafitiga o polyuria

Muamua, o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻega masani o le urine ma se faʻataʻitaʻiga e tusa ma le Zimnitsky. O loʻo faʻataunuʻuina nei mea e le aofia ai le faalēaogāina, aua e faʻaalia ai le malosi o le gaʻo o gaʻo. O iloiloga lautele o loʻo faʻaalia ai le mamafa o le urine.

Ona tatau ai lea ona vavae ese faamaʻi ogaoga (maʻi suka, hydronephrosis, neoplasms). Mo lenei mea, ua faia se ultrasound, ua faia se suʻega toto mo le suka. O suʻega toto e faʻatulagaina e fuafua ai le aofaʻi o le calcium, sodium, potassium, ma le chloride i le tino.

O nisi taimi, ina ia iloa le mafuaʻaga o le polyuria, o le tino o le tagata ua aʻafia i le faʻamalolo. Ona faʻaofiina lea o le hormones antidiuretic i le toto. Ma toe fai se suʻega urine. O nei suʻesuʻega e faʻatusatusaina muamua ma pe a maeʻa le puleaina o le hormone. O lea la o le mafuaʻaga moni o le polyuria e faʻamoemoeina.

Ina ia faʻaumatia le televave, e faatonuina e le fomaʻi le lelei o mea taumafa ma le inu ava. E taua le faia o mea mo le le lava o elemene na leiloloa ona o lenei maʻi. O nisi taimi o le tuiina o le toto e faia e faʻasaʻo ai le tuufaatasiga o le toto. I le faʻaleagaina tele o vai, o vaifofo saline e faʻapipiʻiina foi i se vein.

E manaia le iloa pe faʻapefea ona fai ni faʻamalosi e faʻamalosia ai maso o le pelvis. E fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le faʻaletonu o le tino, faʻaleleia ai le fiafia.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o polyuria e vaevaeina i le physiological ma le pathological.

O mafuaʻaga o le tino e mafua ai le tele o le ava malosi poʻo le faʻasolosolo o mea taumafa taumafa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau oona lea e faʻapogai ai le faia vave o le urination.

O mafuaʻaga faʻaleagaina o faʻamaʻi e mafua ai le tumau o le polyuria.

  • Fua tele o fatugaʻo,
  • Faʻasologa le manuia
  • Tuʻu faʻamaʻi
  • Pyelonephritis,
  • Sarcoidosis
  • Hydronephrosis,
  • Aoaoga a Pelvic
  • Laʻau mumu mumū
  • Le mautonu o le tino,
  • Myeloma
  • O le kanesa o le susu
  • Faamai pipisi
  • Diverticulitis
  • Fatu fatu.

O le mafuaʻaga o le faʻaopoopoga i le aso o le urine e mafai foi ona maua i le maʻisuka.

Etiology o le maʻi

O le faailoga autu lea e mafai ona maua ai le polyuria e faʻalauteleina ai le urination, faʻatasi ai ma suʻega o aso taʻitasi o le itiiti ifo i le 2 lita.

O lenei faailo e ono fesuisuiai e fuafua i faʻafitauli eseese, ma o le numera o urinations e mafai ona faʻaalualu ma tumau e le suia.

Afai o le tagata gasegase e iai ni faʻalavelave matuia o galuega a tubules, o le tino e le tele se vai ma minerale, ae o le aso o le urina e sili atu i le 10 lita.

I tagata gasegase ma le faʻateleina o le urination, o le urine e maualalo tele, talu ai ona o le gaogao o le fatu na galo le mafai ona gauai ona o le tolopoina o toxins. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le volumine o le urine. Pau na o tuusaunoaga o tagata mamaʻi ma le maʻisuka. Talu ai ona o le maualuga o le kulukose, o le latou urine e le maumau le tele.

Ole Polyuria e leai ni faailoga faapitoa. O le tele o taimi, o maʻi uma lava e maua mai i faʻamaʻi ma faʻaaliga o le faʻamaʻi faʻamaʻi, lea na tupu ai le masani ai.

O le isi itu taua o le tele o tagata gasegase e masani ona fenumiai faʻamalosi i le cystitis. I le cystitis, o le tagata maʻi e masani ona faanatinati i le faletaele, aʻo le tele o tulaga e sese i latou, ae tusa lava pe le o lea, o nei uunaiga e o mai faatasi ma se aofaiga itiiti o le urine.

I le toetoe lava o mataupu uma ei ai le tiga i totonu o le rohe lumbar, e pei o se tulafono, o le tiga e le malie. Faatasi ai ma le televave, e masani ona faanatinati, ae o le tele o urine i lenei mataupu e sili atu le sili atu i le masani masani.

O le faʻaalia autu o le togafitiga, o le mea moni, o asiasiga faifaipea i le faletaele ma le faʻasaʻoina o se tele o urine.

O lenei mea e ese mai i le polyuria cystitis, lea e faʻaalia foi i le masani ona faia.

E naʻo le cystitis, o vaega o le mimila e aveeseina e le gaogao, ma o le faanatinati i le faletaele lava ia e masani ona sese.

E le gata i lea, e mafai ona matauina ia ituaiga o le galala:

  • tau faʻaitiitia
  • susu ma le fia inu tele,
  • suiga o le fatu,
  • mago mago ma paʻu mucous,
  • vaivaiga ma le malepelepe
  • pogisa i mata.

O le Polyuria e tetee i le talaaga o maʻi o le endocrine e mafai ona mafua ai faʻamaoniga nei:

  • faateleina le 'ai
  • o le foliga mai o vao i luga o foliga ma le pusa i fafine,
  • afaina.

Afai o faʻamaʻi e mafua mai i se faʻamaʻi fatu, ona oʻo mai ai lea o faʻamaʻi:

  • moe i le moe ma migraine,
  • manava manava ma le vomiting i le taeao,
  • lototiga ma palpitations,
  • maualalo le tiga e oʻo atu i le itu o loʻo i lalo,
  • paʻu o le ponaivi ma fula o foliga,
  • vaivaiga maso
  • tosoina o tiga i le taimi o le solo,
  • siitia le mamafa
  • urinary incontinence.

I nisi o faʻamaʻi faʻatasi ma le polyuria, o le tino ua tele le tele o meaʻai e maua i le urine.

O le faʻasolosolo faʻasolosolo ua faʻateleina i ituaiga faʻamaʻi:

  • fomaʻi fualaau
  • se aofaiga tele o vai.

Faʻavasegaga

Ua faailoa mai e fomaʻi ni eseesega eseese o lenei maʻi, e faalagolago i uiga o le kosi ma faʻaosofia tagata. Ona o le tele o le mimiia ua leiloloa, o le maʻi e mafai ona i ai se tasi o tikeri o faigata nei:

  • Muamua. O aso uma i le aso e 2-3 lita.
  • Tele. Ole aofaiga o le mimilo ese i aso taitasi e i le lautele ole 4-6 lita.
  • Le mea sili. O le tagata gasegase e sili atu nai lo le 10 lita o le urina i le aso.
  • Tumau (pe a iai se faʻamaʻi)
  • Le tumau (e pei o le taimi o le maitaga, faʻamaʻi, ma isi)

Ua vaevaeina le faamai e tusa ai ma tulaga nei.

O le natura o le auala o le polyuria e mafai ona:

  • lē tumau - mafua mai i se faʻafitauli le lelei i le tino poʻo le maʻitaga,
  • faʻaauau - o se taunuuga o maʻi faʻalavelave e fesoʻotai ma le faʻaaogaina o le tino.

Aoao e uiga i uiga o le faanatinati o le alualu i luma o tamaitai ma le auala e togafitia ai le maʻi. O faatonuga mo le faʻaaogaina o le fesoasoani a le Monurel PreviCyst o loʻo faʻamatalaina i lenei itulau.

Mafuaaga o le faamai

Ole televave o gaioiga elemene e masani lava ona mafua ona o le inu tele o vai (polydipsia), aemaise lava pe a iai le ava poo le caffeine. O le Polyuria o se tasi lea o faailoga autu o le maʻisuka.

Pe a fufuluina e le fatu fatu le toto e maua ai le urine, latou te toe totoina uma le suka, toe faafoi i le toto. I le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faʻateleina, ona o lea e leʻo atoatoa ona aʻafia i fatugaʻo.

O nisi o lenei glukose mai le toto e ulu atu i le mimi. O lenei suka i le urini e fusia ai le tele o vai, ma faʻalauteleina ai le maualuga o le urine.

O isi mafuaʻaga o le televave e aofia ai:

  • O le maʻi suka o se maʻi lē maʻisuka lea e aafia ai hormones e ala i fatugaʻo, ma mafua ai ona latou maua le tele o le urine.
  • Cushing's syndrome o se faʻamaʻi lea e atiina ae ai maualuga maualuga o le hormone cortisol i le toto.
  • Faʻailoga fatu fatu (glomerulonephritis, pyelonephritis).
  • Fofo ole gaʻo.
  • O le maʻi o Fanconi o se faʻamaʻi pipisi e afaina ai le tele o lapisi, lea e mafua ai le faateleina o le aofaiga o le mimilo ua aluese.
  • Togafitiga ma togafitiga e fesoasoani e aveese vai mai le tino.
  • Aveina isi vailaau - mo se faataitaiga, sauniuniga o lithium, mea faʻamaʻi mai le tetracycline vaega.
  • O le Hypercalcemia o se faateleina i le maualuga o le calcium i totonu o le toto, lea atonu o le taunuuga o togafitiga o le osteoporosis, gasegase gasegase e tele i le ponaivi, hyperparathyroidism.
  • Hypokalemia - o se faʻaititia o le maualuga o le paluga, lea e mafai ona tupu i le manava faʻamaʻavale, diuretics, muamua hyperaldosteronism).
  • O le polydipsia o le mafaufau e sili atu le tele o le meaʻai e masani ona vaaia i totonu o tamaitai o loʻo i ai i le va o loʻo iai le popolega ma i latou e maua i maʻi mama.
  • O le anemia Sickle cell o se gasegase faʻamaʻi lea e faʻaalia e pei o le solia o le toto toto galuega.

Vaega o le vasega i tamaiti

O se tamaitiiti e faʻatusatusa ma tagata matutua o le a le maua se faʻafitauli. O mafuaʻaga sili ona taatele o le faʻalavelave ma le faʻaaogaina o le suavai.

E masani lava, o le televave i tamaiti e afaina ai le talaaga o le maʻisuka, maʻi o le mafaufau, ma maʻi o le urinary poo cardiovascular system. E mafai ona masalomia le fomaʻi pe a inu tele le tamaititi ma e masani ona asiasi i faletaele.

Isi mafuaʻaga talafeagai o le faateleina o diuresis i tamaiti:

E mafai ona maitauina le vave faʻamalosia i le taimi o le tamaitiiti. E masani lava ona tamoe se tamaititi i le faletaele pe a le masani pe taumafai e tosina mai le gauai. Ae afai ole sosolo i luga o le po e tusa ma manaʻoga e sili atu ona masani ma eo faatasi ma le fia inu tele, ona tatau loa lea ona suʻesuʻeina le tamaititi ina ia leʻo faʻamaʻi faʻamaʻi tuga.

O le Polyuria i tamaiti e seasea lava ona togafitia. E leai se tasi mafuaaga mo le atinaʻeina o le maʻi.

O le tele o faʻamalosiaga i le tamaitiiti e foliga mai ona o le faʻaaogaina o le tele o le vai, faaletonu o le mafaufau, ona o le i ai o le syndrome o Cohn poʻo le atuatuvale. O loʻo maua foi le maʻi i tamaiti talavou oe, talu mai le laiti, ei ai le masani o le alu i le faletaele pe ua maua i fatuga fatu poʻo fatu.

O le vave lava ona matauina e matua le vavalalata i le tamaititi, o le saoasaoa o le a latou mafai ona fofo ia te ia, ma o le a le tupu ni faafitauli.

Faatasi ai ma le faateleina o le voluma o le urine ua aveeseina, o se suesuega atoa e manaomia. E mafai e le fomaʻi ona faʻatuina se faʻamaoniga o le polyuria - o le a le taua o le malamalama i le taimi. E masani lava, masani i se tagata soifua maloloina, e tusa ma le 1.5 lita o le urine e faʻamalolo i le aso, ae afai ei ai se faaletonu i fatugaʻo, e mafai ona faateleina lona aofaiga i le 3 lita pe sili atu.

Faʻailoa se faʻafitauli

O le igoa o le siama e mafai ona faaliliuina i le Rusia o se "tele vai." O nisi e ono fenumiai lenei maʻi i le pollacteria - o se tulaga e masani ona tele ai le urine, ae i ni vaega laiti. O le Polyuria o loʻo faʻaalia i le faʻavaeina ma le faʻasaʻoina o le tele o urini ao alu malaga taʻitasi i faletaele.

E faigata mo se tagata maʻi ona faʻatuina se faailoga o le polyuria i lona lava. E toʻatele e talitonu o le vave vave e le o se faʻafitauli. Ae o le matauina na amata ona e alu soo i le faletaele, ma o le mimiti na amata ona malamalama, manino manino, ua faateleina lona voluma, e tatau ona e pasia mo le auiliiliga.

E na o le pau lenei o le ala e iloa ai le faafitauli. Mo le suʻega, e tatau ona aoina mai i aso uma le faʻasolosolo o le maʻi. E taua le fuafua pe fia le atofaina i le aso. I totonu o le fale suesue, o le mamafa o le urine ma faailoilo e faailoa ai le malosi o le gaogao o gaʻo ua siakiina. Vaavaai atu i le faʻamasinoga:

Afai e maua ni mea e le masani ai i iuga, o le a maua se suʻesuʻega matutu. Ole auala faʻapitoa lea mo le mauaina o le maʻisuka insipidus, lea e faasa ai ona inu le tagata maʻi. E mafai ona e 'ai meaai mamago. E le gata i lea, o le lua itula latou te ave ai le toto ma faanatinati mo auiliiliga. E le gata i lea, aʻo leʻi amataina le suʻega ma le itula i le vaitau o lana amio, ia maitauina ia faailoilo:

  • fatu fatu
  • mamafa
  • le mamafa.

Ina ia iloa faamaʻi, o le mataʻituina e faia mo le 16 itula. E valu itula i le maea ai o le suʻega, e faʻatautaia Desmopressin. Ole suʻesuʻega lea e mafai ai ona e faʻamaonia pe faʻamaonia le amataina o le maʻisuka insipidus.

I le faaopoopo atu i le suʻega ma le taumafa vevela, ua fautuaina e faia se suʻega masani o le toto ma le toto, e fai ai se auiliiliga o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky.

Mafuaʻaga talafeagai

Faatasi ai ma se suiga iloga o le tele o le urine, e tatau i tagata gasegase ona taulimaina mafuaaga, faailoga ma togafitiga o polyuria. O aʻafiaga faʻapitoa poʻo mea faʻapitoa e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga.

O le faʻafitauli faʻapitoa e faʻaalia i le talaaga:

  • faʻaopoopoga o le kielonephritis,
  • gasegase masani i luga o fafine maʻitaga,
  • soʻo se ituaiga o maʻisuka i tane, tamaiti poʻo fafine,
  • loto vaivai
  • o le pesticlonephritic asymptomatic e atiina ae i vaega mulimuli o le maitaga.

Faʻasalaga se faʻafitauli faʻapitoa e mafai:

  • fatu fatu
  • maʻi o le susu
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • faʻamaʻi pipisi
  • inflammatory lions o le veveder,
  • fatu fatu
  • faafitauli i le faagaoioia o le tino.

Ae le o taimi uma e masani ona fai ai le faʻataʻitaʻiga o se faailoga o faafitauli ogaoga. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia ai mafuaʻaga faʻapitoa:

  • ave vailaʻau e faʻalauteleina ai le tele o le mimilo,
  • faateleina i le aofaiga o le ava ua inu,
  • le maalili
  • se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le kulukose i le taumafataga: o se taunuuga, o le faʻafefe o le urine muamua e mamafa,
  • maitaga: o le faateleina o le tele o le urine e mafua mai i suiga o le hormonal ma le mamafa o le tamaititi ua tupu i luga o le vevela.

E faʻatatau i le umi, e faʻamaonia e tagata tomai faapitoa le tumau tumau ma le tumau. O faʻamaʻi maʻi poo le maʻitaga e oʻo atu ai i faafitauli le tumau, ma faʻamaʻi pipisi o le tino e mafua ai faafitauli tumau.

O le faaletonu i tamaiti e seasea lava. O mafuaʻaga mo le faʻateleina o le tuʻuina atu o le urine i se pepe e mafai ona:

  • Maua maualuga taumafa
  • O le masani a se tamaitiiti o le alu pea i le faletaele,
  • Mafaufauga mafaufau
  • Conn's syndrome
  • O le maʻi suka
  • Tony-Debre-Fanconi Syndrome,
  • Faamai o fatuga ma fatu.

E le gata i lea, o sea solitulafono i tamaiti e mafai ona faaosofia ai le masani masani o le alu i le potu malolo i le po ma inu tele vai.

Mo le togafitiga o le maʻi e galue, e tatau ona fuafua le mafuaʻaga o lona faʻaali. O le autu o fualaau oona e taulai i le faaitiitia o le mafuaʻaga o le faamaʻi, ma o le ausilali e lagolagoina le tino ma toe faʻaleleia lona paleni vai masima.

O le Polyuria o se soliga o le polokalama urinary, faʻaalia i le faateleina o le faʻagasologa i aso taitasi o le urine. Ina ia mafai ona togafitiga le maʻi, e tatau ona fuafua ma fofo le mafuaʻaga o lona faʻaali.

Le gasegase o le faamai ao maitaga

I laʻasaga eseese o le maitaga, o le manaʻoga o se fafine mo le faateleina o le ola. Mo lenei mafuaaga, o le faateleina o le gasegase o aso taitasi ua manatu o le masani.

O le laina i le va o le physiological ma le pathologia o le maualuga o le urine volumes e matua manifinifi lava. O le vaalele e taua o le gestosis - o se faʻalavelave o le tulaga o se fafine, faʻatasi ai ma le taoto ma le vomiting.

Suiga ile fomaʻi o aso taitasi. O le faʻasalaina o le urination i se fafine ma le gestosis e faʻaalia ai ia lava:

  • fiainu
  • mucous mata membranes
  • urination i le po
  • tupe mama
  • o le foliga mai o le polotini i le urine,
  • maualuga le toto maualuga.

Polyuria, e manatu i le masani, e atiina ae i vaega mulimuli o le maitaga - mai le 22-24 vaiaso. O le mafuaaga o le mamafa o fetal i totoga o totonu, e aofia ai le vevela.

E faʻamoemoe e sili ona lelei le aveesea o le aofaiga o le vai e pei ona onāina e se tagata. I fafine, o se vaeluaga o le 0.5 lita ua faatagaina.

O lona tino e tatau ona faasili le 65-80% o le vai inu. O faʻalavelave matautia o le pallor lea o le paʻu o lima pe a faʻapipiʻi le uila i totonu o le moto.

O le vaitaimi o le maitaga o se tulaga taua i le olaga o se fafine, o lea na te vaavaaia ai faailoga uma o le tino. Faateleina le urination o loʻo matauina i tagata mamaʻi i le kuata mulimuli o le maʻitaga.

I lenei tulaga, o le gasegase o le pyelonephritis e tupu i tamaitai. E taua tele, i le i ai o ia suiga, e vave ona fesiligia e le tagata maʻi se fomaʻi o le a filifilia se togafitiga togafitiga.

O le faʻamalositino e mafai ona oʻo atu i faʻafitauli.

O le faailoga autu o le polyuria o le aveeseina lea o le faateleina o le elemene.

E le pei o isi togafiti faʻaleaga, e le o faʻatasi le tiga ma le tiga, tiga, le faʻasolosolo o le urinary poʻo le faʻasolosolo faifai pea ina ia urinate (sei vagana o nei faʻaaliga o faʻamaoniga o faʻamaʻi faʻamaʻi).

Faatasi ai ma le faateleina o volumine o lapine, o le siosiomaga i totonu o le tino e mafai ona eseese, ae o nisi tulaga e suia tele ai le tuufaatasiga o vailaau o le siosiomaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻaleagaina na mafua ona o le faaletonu o le tino, o le tagata e tele le pacium, sodium ma isi iononi taua, lea e aʻafia ai lona tulaga faʻapitoa.

O le faailoga pito sili ona taua ma iloga o le polyuria o loo faaalia i le faateleina o le faanatinati i totonu o le 24 itula, e sili atu i le voluse e 1,700 ml. I le iai o faʻamaʻi eseese, e mafai ona faateleina lenei aofaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maʻisuka.

O le tagata gasegase e sili atu nai lo le 3-4 lita o le urine, ae o le numera o malaga i le faletaele e mafai ona tumau i totonu o le 5-6 taimi i le aso. Mo le toʻatele, o le televave e faʻaalia i le faateleina o galuega o le urine i le po, lea e mafua ai le le lava o le moe, faʻamalosi e ala i luga o le po e asiasi i le faletaele.

O nei faʻaʻailoga o loʻo iai foi uiga o le maʻisuka.

I nisi o tagata gasegase, ma le faaletonu o le tino o le tino, o le diuresis e oʻo atu i le 8-10 lita, pe a iai le taua tele o mea taua e pei o le potassium, magnesium, calcium. I lenei tulaga, o le tino ua leai se chloride ma le vai, lea e mafua ai ona faamalolo.

O se uiga iloga o le urine, lea ua faʻateleina i voluma tetele, o lona faʻaitiitia o le mamafa. O fatuga ona o le tuai o toxins e matua vaivai ai lo latou gafatia e taulai, lea e mafua ai le faateleina o le urine.

O le maʻisuka i lenei tulaga o se tuusaunoaga, ona o le tele o le kulukose i le mimi, o le maualuga e le suia, ae o le maʻisuka insipidus, o le maualuga o le urine e tumau pea le maualalo.

Na o le pau lava le faailoga o le togafitiga o se faʻalauteleina o le tele o le mimilo e alu i aso taitasi. O lona maualuga e sili atu i le 2 lita, ao maitaga - 3 lita, ma le maʻisuka - e oo atu i le 10 lita. E maualalo le mamafa o le Urine. E maualuga naʻo le maʻisuka. O isi faʻamaoniga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, lea na mafua ai le faateleina o le gaioiga o le urine. Faailoga talafeagai:

  • tiga o le ulu
  • atuatuvale, le fiafia,
  • matala le malamalama
  • tiga o le pelv,
  • vavao.

O le faʻailoga autu ma manino o le polyuria o se faʻaopoopoga o galuega faatino i aso taitasi. Faʻatasi ai ma se vasega faigata, o le aofaiga o le urine faʻasaʻo i le aso e i le lautele o le 2.5-3 lita. I fafine maʻitaga, matutua, o le masani e sili atu i le 3-4 lita. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le maʻisuka insipidus i le aso e mafai ona vaevaeina i le 10 lita. urine.

O loʻo i ai foʻi faʻamaoniga natia e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina, faʻaoga o le tino lea na mafua ai le faateleina o le urination.

  • le mautonu ona o le le lava o le sodium, vai inu,
  • coma
  • tiga o le ulu
  • vavao
  • tiga i le vaega o le pelvic (faatasi ai ma le ogaoga o soliga o le tino)
  • atuatuvale, le fiafia,
  • faaletonu mafaufau.

E mafai foi ona faʻaititia e tagata faʻamaʻi le mamafa o le vevela. O lenei mea e oʻo atu ai i totonu o le inisua, aua i totonu o gaʻo fatufatuga, e le lelei le faia o filtration. E naʻo tagata e maua i le maʻisuka e maualuga le maualuga o le urine.

Na pau le faailoga o le polyuria o se faʻaopoopoga i le aofaiga o le urine e gaosia e le tino i aso taitasi. O le tele o le urine ua faʻatuina i luma o le polyuria e sili atu i le lua lita, faatasi ai ma se ala faigata poʻo se maitaga - tolu. I le tulaga pe a oʻo mai le maʻi ona o le maʻisuka, o le aofaʻiga o lita o le urine e faimalaga i le aso e mafai ona oʻo i le sefulu.

  • faʻaauau faifaipea
  • faʻataʻitaʻiga o le tele o le suavai i le urine (faatasi ai ma le televave po o le tele o polyuria, sili atu ma le 10 lita o le urine e faʻamalosi i aso taitasi)
  • e mafai ona o faatasi ma se faʻaopoopoga o le vevela (e mafai lenei mea ma se gaosiga o fatu fatuga)
  • vailaʻau e mafai ai
  • vaivai ma vaivaiga (faʻamaʻi)

E taua le matauina o se mea tutusa faapitoa ma lenei maʻi o se mea taua e pei o le pollakiuria, lea e tele ai oe ma e masani ona e fia alu i le faletaele, ae o le voluma o le tasi e tuʻuina atu le suavai e laʻititi ma e le sili atu i le aofaʻi o le aofaʻi.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le polyuria, o le faailoga autu o se maʻi o le i ai lea o le tele o mea faalilolilo, i le po ma le ao. O le aofaʻi o urine i lenei vaitaimi e oʻo atu ile sili atu i le lua lita, ma i le taimi o le maʻitaga poʻo ni faʻafitauli eseese - sili atu i le tolu. Afai o le maʻi na mafua ona o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le aofaiga o le urine i aso taitasi e oʻo atu i le 10 lita.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e ono foliga mai o ni faailoga lua. Ae latou te atiina ae o se faailoga i le tulaga o siama poʻo le i ai o se maʻi faʻamaʻi. O uiga faʻaleagaina o se maʻi faaopoopo e mafai ona aumaia se lagona le fiafia i le tagata maʻi, o lea e tatau ai ona e sailia fesoasoani faafomaʻi i le taimi. O le a faatonuina e le fomai le togafitiga talafeagai.

O le autu o le faʻamaʻi o se faʻaopoopoga i le aofaʻi o urina e gaosia i le aso. Ole maualuga e sili atu nai lo le masani (1 - 1.5 lita) ile 2-3 taimi. Afai o le mafuaʻaga o le maʻisuka, o le tele o le urine e mafai ona faateleina i le 10 lita.

E faigata mo se tagata ona faia se siama na o ia, talu ai e faigata tele ona iloagofie faailoga o le maʻi mai masani masani mo manaoga. O le auala autu o suʻesuʻega o le aoina mai o le aofaʻi o le suavai aveese mai le tino ao faagasolo le aso.

A maea lenei laasaga, o le mafuaaga moni o le maʻi e faʻaalia. Mo lenei mea, o le tino ua faʻamalosi malosi. I le mavae ai o le 18 itula, o le tagata gasegase e tuʻuina atu se iniseti i le hormones antidiuretic, ma o le tele o le urine e faʻatusatusa i lena na maua aʻo leʻi tuiina. O le mea autu e suʻesuʻeina o le faapaleniina o le vai o le plasma toto.

E faavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le mafuaʻaga o le faamai ua iloa, lea e tatau ona togafitia e faʻavae i ona foliga.

Category: GIT, urogenital system 44139

  • Uiga masani
  • Faʻateleina le faʻaaogaina o le urine

Polyuria - o se faʻaopoopoga o galuega o le urine i aso taitasi. O le fua faatatau masani o le siama o le urine e le tino o le lita pe afa. Faʻateleina - lua, tolu lita. O le faʻamaʻi e masani lava ona o faatasi ma faʻaosoosoga masani e taulimaina ai manaʻoga laiti.

O le Polyuria e masani ona sese ona o le masani ai masani. Pau lava le eseesega o le faʻavaveina lea o se faagasologa vave, taimi uma e faʻasaʻo ai se vaega itiiti o mea o le vevela.

Faatasi ai ma le televave, o malaga uma lava i le potu faletaele eo mai faatasi ma le tele o elemene.

O le faʻamaʻi o se faʻalavelave pe a maeʻa faʻamaʻi fatuga ma se faʻamaoniga talafeagai e faʻaalia ai faafitauli i lenei okeni poʻo le neuroendocrine polokalama.

O le faailoga autu o le polyuria o se faateleina i fafo atu o le lapisi i luga o le 2 lita. Faatasi ai ma faʻafitauli eseese, o le diuresis e mafai ona eseese tele, o le numera o urination e mafai ona faateleina, pe leai foi.

I nisi o gasegase e matua afaina ai galuega a le tubules, o le aofaiga o aso taitasi o le urine e faateleina i le 10 lita, ae o le tele o leiloa o minerale ma le vai e tupu i le tino.

Faatasi ai ma le faateleina o le sosolo, o le urine ua faaitiitia ai le mamafa, lea e mafua mai i le tuai i le magia ona o se suiga i le malosi o gaioiga ma fatuga tutusa i le maualuga o le urine e toe totogi ai.

Ae o tagata e maua i le maʻisuka latou te le pau i lalo o lenei tulafono: o la latou urine e maualuga tele, lea e fesootaʻi ma mea o loʻo i ai le kulukose.

O le le atoatoa o le fatu o le le mafai lea e le loto ona faʻatino atoatoa lana galuega o le pamu ma tuʻuina atu le tino ma le aofaʻi o le okesene e manaʻomia lea o loʻo i totonu o le toto. Ole maʻi e le tutoatasi. E mafua mai i isi faʻamaʻi ma tulaga. O le aʻafiaga o le faaletonu o le fatu e faʻapupula i tausaga.

O le faaletonu o le fatu o le diastolic o le solia lea o le malologa o le ventricle tauagavale ma lona faatumuina, lea e mafua ona o lona hypertrophy, faʻaleleia poʻo le fibrosis ma e mafua ai le faateleina o le faʻasolosolo o le diastolic i le ventricle, faʻapea foi ma le faʻaalia o le toilalo o le fatu.

O le le atoatoa o le toilalo o le solia lea o le galuega o le homeostatic o le natura o le natura, o fualaau oona ma mea e afaina ai, atonu e mafai ona toe fesuiaʻi ma atiae mo le tele o itula, aso poo vaiaso.

O le faaletonu laititi o le taimi na tupu ai i le gasegase o le gasegase tumau e mafua mai i le maliu faifai pea o nephrons. Faʻatasi ai, o galuega faʻafou ile homeostatic ua faʻalavelaveina.

O le faaletonu o le respiratory failure o le solia lea o le fesuiaiga o le kesi i le va o le toto ma le ea lata ane, e mafua mai i le atinaʻeina o le hypoxia ma / poʻo le hypercapnia.

O le tino le atoatoa o le valve o se tulaga le mautonu lea e tafe mai ai le toto mai le gataifale i le vailaau le atoatoa i totonu o le ogatotonu o le ventricle agavale.

O le le atoatoa o le valve o le pulmonary e atiina ae i le le mafai o le valve pulmonary e tu ai i le auala o le fesuiaʻiga o le toto i le taumatau saʻo mai le pusa pulmonary i le taimi o diastole.

O le le atoatoa o le Mitlar, o le taimi lea e le mafai ai e le left leftrioricricular valve ona taofiofia le tafe toto i le itu tauagavale mai le gaugavale i le itu tauagavale ma le systemical ventricles o le loto.

E le atoatoa le togafitia o le taimi e le mafai ai e le vailaau o le totoa o le atonela ona taofia le tafe o le toto agai i le taumatau i le taumatau saʻo mai le taumatau saʻo ma le systole o ventricles o le fatu.

O le le atoatoa o le faamaʻi hepatai o le leai o se eseesega o le mamafa o galuega ole ate. Neuropsychic syndrome, lea e atiina ae ona o le gasegase o le gasegase ma le telefoni feaveai o le toto, e taʻua o le encephalopathy hepatic.

Faʻatoʻa togafitiga fatu

Aʻo leʻi amataina togafitiga o le fatu o le fatu, e tatau ona e faʻaaogaina uma mafuaʻaga e fesoasoani i ona foliga vaaia (anemia, fiva, atuatuvale, faʻaleagaina o le ava malosi, chloride sodium ma vailaʻau e fesoasoani i le faatumauina o le tino i le tino, ma isi).

Auala masani i le togafitiga o le toilalo o le fatu: filemu filemu (e mafai ona talia le malosi faaletino ma e manaomia foi, ae le tatau ona mafua le tele o le vaivai), savali i luga o le ea i le leai o le edema ma le le lava o le manava, meaai e maualalo le sodium chloride, aveesea le mamafa o le mamafa, pe faʻapefea ona faʻaopoopoina atu le atuatuvale i le loto.

O le gaioiga o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le toilalo o le fatu e faʻamoemoe i le faʻateleina o le faʻamalosia o le myocardial, faʻaitiitia le taofia o le tino, faʻaitiitia le tino vascular, aveeseina le tachycardia o le sinus ma taofia ai le faʻapipiʻi toto i totonu o cavities.

Suesuega Laboratory

O le faʻamoemoega o suʻesuʻega a le fale suesue e faʻaeseese ai le tele o faʻasolosolo o gaioiga mai le faia soo. Mo lenei mea, ua faatonuina e le fomaʻi se suega i totonu o Zimnitsky. O se suʻesuʻega i aso taʻitasi o le urine - e aoina i le ao, pe a maeʻa ona faʻatulagaina le voluma ma le mamafa. Ina ia aloese mai le maʻisuka, e faia se suega o le kulūkose faaopoopo. Sauniuniga mo le suʻega e tusa ai ma le Zimnitsky:

  • gaioiga masani ma gaioiga masani,
  • le musu e ave ni togafitiga i le aso ao lei amataina le aoina o le urine,
  • le faʻatagaina o laʻau suamalie, mea manogi ma ulaula lea e faʻafefe ai le fiainu.

Aʻo leʻi faia se faʻamaoniga o le televave, o se suʻesuʻega auiliili, suʻesuʻega, fesiligia ole maʻi.

O se tagata e le fesoʻotaʻi ma vailaʻau o le a le mafai ona ia faʻamaonia faʻapitoa le polyuria. Ona e faigata tele ona iloagofie faailoga o lenei faʻamaʻi mai masani masani ona o sina mea itiiti. E taua foi le matauina o le televave e le masani ona faʻaalia na o malaga masani i le faletaele.

O le auala autu o suʻesuʻega o le aoina lea o le aofaiga atoa o le urine faʻasalalau i le aso, ma isi suʻesuʻega i totonu o le falemaʻi. O lenei suʻesuʻega e faʻamoemoe e fuafua:

  • fesuiaʻiga suiga
  • mamafa mamafa.

E faigata tele ona fai se suʻesuʻega tutoʻatasi, talu ai e toʻatele e le faʻapipiʻi faapitoa i le maʻi. Mafaufau le faateleina o le diuresis. O le a la? E foliga mai, o mea uma o le a vave ona pasi. E le o aso nei, a taeao.

Ae peitaʻi, afai e siakiina e se tagata lona soifua maloloina ma faia se suʻega atoa ia le itiiti ifo ma le taʻitasi i le tausaga, o le a le faigata ona maitauina suiga faʻaleagaina i le taimi, talu ai e mafai ona faia se suʻesuʻega saʻo e ala i suʻesuʻega o suʻesuʻega o toto ma urine.

O le suʻega o le toto, e mafai ona iloa le tele o le eleelea (density), ma le faʻavaveina e faʻaaogaina e faʻamasino ai le tulaga o le aoga tele. Afai o le sili atu o le masani o le kulukose, sodium, calcium, urea ma bicarbonates e maua ai i totonu, ona tatau ai lea i le fomaʻi ona tuʻuina atu se taʻiala i seisi ituaiga suʻesuʻega, e taʻua o se suʻesuʻega matutu.

O le a se suega matutu, faʻafefea, pe aisea e manaʻomia ai

I le taeao, o faʻataʻitaʻiga a le maʻi o le a tusia: mamafa, maualuga, fua o le fatu, toto toto, osmolarity o le toto ma le urine. A uma lea ona taofia loa le inu o le tagata maʻi, ae 'ai na o meaai mamago. O taimi uma lava o loʻo mataʻituina ai. A maeʻa itula uma, e toe faia se suʻega o le toto ma le urine, o le mamafa, o le fatu, le mamafa o fua.

Tuua Lau Faamatalaga