Novorapid inisalini: Flekspen, Penfill, faatonuga ma iloiloga, e fia le tau?

NovoRapid ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic ma e aʻafia i le tupulaga fou o sauniuniga inisalini, talu ai, faatasi ai ma isi ituaiga o vailaau faʻasaina o se gaioiga tutusa, e fesoasoani i le vave faaitiitia o le maualuga o le suka. O loʻo faʻaalia e ala i le vave faʻaogaina. O lona faʻaaoga e masani lava ona le aʻafia i taimi o taumafataga. O loʻo gaosia i latou i le tulaga o se vaifofo le lanu e faʻamoemoe mo inisiua ma gaʻo.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Eseesega o fualaau faasaina

I le tau faasaga i le maʻisuka, e lua ituaiga o fualaau faasaina ua faʻaaogaina. NovoRapid Penfill o loʻo faʻatusalia e cartridges (suia) o loʻo faia i le tioata o le muamua o le vasega, 5 fasi vaega i totonu o se pulufana na ofuina i totonu o se pusa. NovoRapid Flexpen o loʻo avanoa i totonu o le 5 pusa tui tui i le tasi pusa. E ui lava i le fomu eseese, o mea o loʻo iai i fualaau oona e foliga tutusa - o se vai e leai ni lanu, o le 1ml o loʻo aofia ai le insulin aspart i se aofaiga o 100 PIECES. O se tasi o pusa lapisi e 300 iunite. (3 ml) vai.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Faailoga ma le faʻailoga

O le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo tagata uma o le inisalini e faalagolago i le inisalini ma e le o le insulin. Mafuaʻaga mo le musu e faʻaaoga:

  • hypoglycemia,
  • le faapalepale i le insulin aspart poʻo isi vaega o le vailaʻau,
  • tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua (ona o le le lava o faʻamaumauga o suʻesuʻega e mafai ona faʻamaonia ai le saogalemu o NovoRapida mo lenei tausaga matua).
Toe foʻi i le laulau o mea

Talosaga

O le faʻaofiina o le "Flexpen" ma le "Penfill" e faia i le faaaogaina o metotia e lua-iniseti ma le iniseti. E filifili e le fomaʻi se fualaau faapitoa mo maʻisuka taitasi. Ona o le mea moni e faapea o NovoRapid o se inisalini vave, e faʻaaogaina faatasi ai ma se sui galue umi. I soo se tulaga, e tatau ona pulea le maualuga o le suka ma fetuutuunai le aofai o le vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina. Ole fua ole aso ole 0.5-1 iunite. i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. Afai e te tuiina le vailaʻau ao leʻi 'ai, ona mafai lea e le inisalini ona tuʻuina atu le tino i le 50-70%, o le isi o loʻo faia mo se faʻasologa umi.

O le manaʻomia mo le fetuunaʻi o fualaau toto e tulaʻi mai i le tulaga o le faʻateleina o gaioiga faaletino, faatasi ai ma se suiga i meaʻai poʻo maʻi faʻamaʻi. "Flexspen" ma le "Penfill" e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa, e tele lava ina filifilia mo le tuiina o le vaega o le paʻu o le abdominal pito i luma (i le taimi nei o loʻo i ai le vave faʻaaogaina o vaega o vailaʻau). Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le lipodystrophy, e tatau ona sui se suiga ile nofoaga o inisiua. O le iniseti o le inisiua e mafai ona faatagaina na o tagata faapitoa e fomaʻi.

E le faatagaina le NovoRapid e faʻatonuina i le tino.

Aʻo faagasolo le faʻatinoga, e tatau ona manatua i lalo o le paʻu o le nila e tatau ona itiiti ifo i le 6 sekone. Taofi le ki oomi seia maeʻa ona aveese. E talafeagai lenei mea mo le mauaina o le vailaʻau i le atoatoa, faʻapea foi ma le puipuia o le toto mai le ulu o le nila poo le atigi vailaʻau faʻasaina. E le mafai ona faʻatumu le koneteina i le inisalini.

Mea e teu ai Meaʻai

O vailaau "FlexPen" ma le "Penfill" e tatau ona taofia mai le mafai ona maua e tamaiti, e ese mai punavai vevela, i le vevela o le 2-8 ° C.Taofi i totonu o se pusaaisa mai le pusaaisa, e le tatau ona faʻamaʻi le fualaau. Puipui mai le malamalama (o le vailaʻau e tatau ona tumau i le pusa). E tatau ona ofuina se pulou i luga o le au. O le soifua maloloina o le 30 masina. O pusa ua tatala ma ua uma ona faʻaaoga peni tui e le mafai ona tuʻuina i le pusaaisa. E mafai ona teuina i lenei pepa mo le sili atu i le 28 aso i le vevela e oo atu i le 30 ° C.

Faʻaiʻuga

O le inisalini anapogi e mafai ona mafua ai se tali e le manaomia, e taʻua o le tulai mai o le hypoglycemia. Ana faʻaaliga:

  • faʻateleina le sosolo
  • paʻu paʻu,
  • popolega le mautonu
  • vae ma lima o gatete
  • faʻalavelave
  • le lelei o aʻoaʻoga i avanoa,
  • vaivaiga
  • vavao
  • taʻavale
  • ulu matua
  • faʻanoanoa vaaia,
  • fatu palpitations,
  • le tupuga o le fiaʻai tele.
Faʻasolosolo malosi i le suka o le toto, e ono vaivai le tagata maʻi.

O le Glycemia e faʻapena foi ma le faʻavevesi, le iloa le mafaufau, le gaioiga o le faiʻai ma e mafai ona faʻaosoina ai se mea na tupu. Masalo o le tupu mai o toilalo i totonu o le vaega o meaʻai ma mea e afaina ai. O nisi taimi ei ai le faaitiitia o le mamafa. Mai lea taimi i lea taimi, o le paʻu i le nofoaga o inisiua e mumu ma fulafula, e afaina ai. O nei faʻaaliga uma e le ogatasi ma faʻaitaitagia e le faʻamaʻiina o fualaau oona i fualaau o le maʻisuka.

Filifiliga o mea

O le maʻisuka ituaiga 1 e sili ona manaʻo e faʻaaoga Penfill aua o le fualaau oona e faʻaitiitia ai le kulūkose i le 4 itula muamua pe'ā uma ona 'ai. I le tulaga o le faʻaofiina saʻo o le vailaʻau i lalo o le paʻu, pe a maeʻa le 10 minute, e amata ona galue le mea galue. Mo le isi 2 itula, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e oʻo i lona tumutumu, ma a maeʻa le isi 4 itula e te manaʻomia e toe ulufale i ai. E ui lava i le mea lava e tasi, o nisi o tagata gasegase e faailoa mai o vailaau i faletusi e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga nai lo le FlexPen, le masini tui o le tui lea e mafai ona le mafai ona faʻaaogaina i le taimi sili ona le talafeagai. O le filifiliga o le tasi poʻo le isi fofo e faʻalagolago i manaʻoga o tagata maʻi.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Insulin Novorapid Penfill ma Flekspen: ata o le talosaga, tau ma iloiloga

Malunga i le metabolism e mafua mai i faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga ogaoga o le soifua lelei.

Ina ia taui mo le leai o ni homoni, o le tele o auala ua uma ona fausia ma e eseese o latou meatotino, o se vailaau faafomaʻi o le faʻamalolo ma le faʻaaogaina o mea.

E lei leva talu ai, o se fualaau fou e lagolagoina ai le maʻisuka na aliali mai - Novorapid. O a ona foliga ma e faigofie ona faʻaaoga?

Faiga faʻataʻitaʻi ma meatotino

Novorapid o loʻo i ai le eletise autu - inisalini aspart (i le aofaiga o 100 PIECES) ma vaega o ausilali (silasila chloride, metacresol, phosphate dehydrate, vai). O le vaega autū e maua mai i le toe faʻaaogaina o le DNA o le microcganism least saccharomyces cerevisiae.

Insulin Novorapid Penfill

O lenei fualaau faasaina e mafai ai ona faʻaititia le gaosiga o le kulukose, faʻateleina lona digestibility, faʻaitiitia le suka o le toto. E mafua ai le faateleina o le fausia o le glycogen ma le faagasologa o le lipogenesis. O fuamoa o le hormone e faʻaalia i le vave faʻavaveina ma le maualuga tele.

Talu ai nei, o se vailaʻau sili ona talafeagai o fualaau faasaina, Flexpen, ua gaosia.O lenei masini o se peni tui ua tumu i se vaifofo. O le fua saʻo o le maualuga ma maualuga mai i le 1 i le 60 iunite.

A e faʻatau le Novorapid, e tatau ona e masani faamasani oe i faatonuga o loʻo pipii atu i le fualaau faasaina.

Faʻapitoa o le talosaga ma metotia

Ulufale atu Novorapid e fautuaina pe aʻo leʻi 'aʻai poʻo mulimuli. O le meafaigaluega e amata faʻaalia le gaioiga pe a uma le 10 minute, ma maualuga le maualuga i totonu o le 1-3 itula.

A maeʻa pe a ma le 5 itula, ona maeʻa loa lea o le taimi faʻaaliga. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma isi inisalini o loʻo aofia ai (faʻatasi ai ma le umi o le taimi e fai ai).

E maitauina o le faʻaaogaina o Novorapid i le taimi lava e maeʻa ai se taumafataga o loʻo faʻaalia e le maualuga o le kulukose e faʻaaoga lelei. O le aoga o lona pulega e maualuga atu nai lo le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata.

O le fua amata mo le fuafuaina o le 0.5-1 UNITS i le kilokalama o le mamafa. Ae o se tagata taitoatasi e tatau ona atiaʻe e le fomaʻi aoga.

Afai e filifilia se fua tele, ole a oʻo lava ina amata ona tupu aʻe ile hyperglycemia i le tele o itula poʻo aso. Afai e sili atu le fualaau manaomia, o le a tupu aʻe ai faailoga o le hypoglycemic.

A suia le taumafataga, suia le taumafataga e ono manaʻomia ai le faʻaleleia atili o fualaau.

E fautuaina e tui le fofo i totonu o le puʻu poʻo luga o le ogavae poʻo le tauau, i lalo ifo. E le gata i lea, o taimi uma lava e tatau ona e filifilia ai se vaega fou o le tino e puipuia ai le fausiaina o le faʻapala.

I nisi o tulaga, ua fautuaina e le fomaʻi le pule malosi a Novorapid e ala i le faʻafefete ma le saline, ae o lenei faiga o le pulega e na o se tagata faigaluega soifua maloloina e faia.

E tatau ona maitauina, afai e tuiina se fofo, o le siaki masani o le maualuga o le suka e talafeagai. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le ACE inhibitors, carbonic anhydrase ma le MAO, faʻapea foi ma pyridoxine, fenfluramine, ketoconazole, mea faʻamalosi poʻo le tetracyclines, ua faʻaleleia le aafiaga o Novorapid.

Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma hormones thyroid, heparin, nicotine, phenytoin, diazoxide, o le isi itu e matauina. Sulfite-e aofia ai fualaau faasaina ma sooupu ma le thiol e mafua ai le faaleagaina o mole mole insulin.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Novorapid, ia mautinoa o:

  • ua filifilia le fua saʻo,
  • fofo o le inisalini e le o se ao
  • e le faaleagaina le peni
  • E leʻi faʻaaogaina lenei kesi (e na o le faʻaaogaina e tasi).

Afai o le inisalini, o se vaega o Novorapid, e faʻaaogaina e togafitia ai le tagata maʻi mo le taimi muamua (i le amataga o togafitiga poʻo le suia o le vailaʻau), o le uluai injections o le fofo e tatau ona mataʻituina lelei e le fomaʻi mo le iloa vave ma le togafitia o aʻafiaga le lelei ma le fetuunaiga o fua.

Novorapid Penfill ma Flekspen - o le a le eseesega? Inisalini Novorapid Penfill o se porokalama e mafai ona tuʻuina i totonu o se penisini teuteu, ae o Flexspen poʻo Quickpen o se peni faʻaaogaina ma se fasi keli ua uma ona tuʻu i totonu.

O tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona mataituina lelei ina ia aloese mai faʻalavelave ona o le solia o tulaga mama.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le tele o taimi masani o aʻafiaga o loʻo aʻafia i le amataga o le faʻaaogaina ma, i le avea ai o se tulafono, e fesoʻotai ma le manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau. Ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le paʻu toto (hypoglycemia). O le tagata maʻi e atiina ae vaivaiga, faʻaleagaina, faʻaitiitia le iloa ata, tiga, ma le faaletonu o le loto.

Atonu o aʻafiaga i itu:

  • vave
  • hyperemia i le nofoaga o tui,
  • anaphylactic reactions,
  • fulafula
  • puupuu le manava
  • toso mamafa
  • afaina fualaau
  • i nisi tulaga, faafitauli ma le faafesagai.

Afai o le tui e sili atu le mamafa, e mafai ona aliali mai faailoga nei:

  • gaogao.
  • leai se mafaufau.
  • faiʻai leaga.
  • i tulaga ogaoga, oti.

O le faʻaleleia e le tagata o le fualaau o fualaau faasaina e le gata e afaina ai, ae e matautia foʻi, ona o le hypo- ma le hyperglycemia o ni mea matuia matuia i le tulaga o le maʻi, lea e mafai ona oo atu ai i le maliu ma le oti.

Tau ma mea tutusa

Mo le inisalini Novorapid Penfill, o le tau o le 1800-1900 rubles i le pusa. Ole tau ole fale e tusa ma le 2000 rubles.

Ma o le a se mea e mafai ona sui ai Novorapid i le faʻamalosia o le insulin? O le tele o taimi, e suia le vailaʻau e Humalog poʻo Apidra, ae a aunoa ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e le tatau ona faʻataunuʻuina sea togafiti.

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O faʻamatalaga e uiga i Novorapid o loʻo faailoa mai ai o lenei fualaau faasaina:

  • o se mea e sili ona mataalia ma sili ona mama ole inisalini,
  • manaʻomia se faʻavaomalo faʻavaomalo, o le mea lea, e tatau ona totogi le faʻaopoopoga tele i tulaga o le teuina,
  • e mafai ona vave galue, aemaise lava i tamaiti, ma i le taimi lava e tasi e faʻaosofia ai luga o le suka,
  • atonu e manaʻomia ai le umi o le tagofia o mea ua fai ma vaisu,
  • E le taugofie mo le faitau aofaʻi ona o le tau maualuga.

O faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina e sili ona lelei, ae le mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau i luga o fautuaga a uo e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

E faʻapefea ona maua le Novorapid Penfill mai le peni:

Novorapid o se meafaigaluega faigofie mo le faʻamautuina o le tulaga o le maʻisuka, ae o lona faʻaaoga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete tele.

E sili atu ona mataituina le mataituina i le taimi e faʻaaogāina ai, atonu e manaʻomia ile laʻitiiti, i le taimi o fuafuaga a le aiga, i taimi o maitaga, lactation, ma i le amataga o togafitiga.

Afai e amanaʻia tulafono uma ma e leai ni faʻasalaga, e mafai ona fesoasoani tele i le foia o faafitauli i le maualuga o suka.

O le augatupulaga faʻaonapo nei e faʻaaogaina le vailaau lelei o NovoRapid

NovoRapid o se maʻi o le maʻisuka lea e mafai ona taui mo le le lava o le inisalini masani. NovoRapid atisini injections faʻaitiitia le toto suka. O lenei fualaau fou e tele mea lelei pe a faatusatusa i analogues.

E vave ma e faigofie ona faʻafefe, o le suka e vave lava ona masani. E mafai ona e faʻaaogaina i soo se taimi, tusa lava poʻo le a le taimi pe a maeʻa se taumafataga, talu ai ona o le kulupu o le inisalini mulimuli. E le faʻaaogaina le tino i lenei vailaʻau, i soo se taimi e mafai ona e tuʻuina pe sui i se isi fualaau.

O le faʻamaoniga o lona saogalemu e mafai ona faatagaina e tusa lava pe maitaga.

Fale faʻamaloilo

Novorapid ® FlexPen ® o se faʻatusatusaga o le inisalini o le tagata fai pupuu.

O le gaioiga a NovoRapid ® FlexPen ® e tupu muamua atu nai lo le inisalini e mafai ona gaosia, ao le maualuga o le kulukose toto e maualalo i le 4:00 i le maeʻa ai o le 'ai. I le inisiua, o le umi o le gaioiga a NovoRapid ® FlexPen ® e faʻapuupuu pe a faatusatusa i insulin.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina NovoRapid ® FlexPen ® e tupu i le 10-20 minute i le maea ai o le puleaina o le subcutaneous. O le maualuga pito i luga e faʻaleleia i le va o le 1 ma le 3:00 i le maea ai o le tui. O le umi o le gaoioiga e amata mai i le 3 i le 5:00.

Aʻo faʻatulagaina le fualaau oona i totonu o le kulimi o le insulin aspart, o le inisalini tagata e mafai ona gaosia.

Tagata matutua . I suʻesuʻega i falemaʻi i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga, na faʻaalia ai o le faaaogaina o le NovoRapid ® FlexPen ® le kulukose pe a uma le taumafataga e maualalo ifo nai lo le faʻaofiina o le insulin. E lua ituaiga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o tagata gasegase ma le maʻisuka ituaiga e aofia ai le 1070 ma le 884 tagata gasegase, i le faasologa. Novorapid ® faʻaitiitia le hemoglobin glycosylated e 0.12% ma le 0.15% pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble tagata, lea e le manino le aoga.

Tagata matutua. I suʻesuʻega o vailaau mo togafitiga ma vailaʻau mo le inisalini ma le inisalini o le tagata e mafai ona fofoina, o le eseesega ole vaʻaia i vailaʻau faʻafomaʻi o tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga II e tutusa lava ma tagata soifua maloloina ma tagata matutua.

Tamaiti ma talavou. I tamaiti na togafitia ma NovoRapid ®, o le lelei o le siakiina o le kulukose o le toto e tutusa lava ma le insulin.

I totonu o suʻesuʻega suʻesuʻega, o le fomaʻi talavai o le inisalini vavalalata i tamaiti e 2 i le 17 tausaga ma tagata matutua e tutusa lava.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aofia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga I, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le insulin aspart, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le po e maualalo ifo nai lo le faʻaaogaina o le inisalini soluble, ma e leai se eseesega tele i le aafia o le hypoglycemia i le aso.

Toto I faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e aofia ai le 322 fafine maʻitaga na maua i le maʻisuka ituaiga I, na faʻatusatusaina le saogalemu ma le aoga o le insulin ma le insulin. I lenei tulaga, e leai se aʻafiaga leaga o le aspart o se fafine poʻo luga o se tamaititi / pepe faatoa fanau mai na faʻaalia pe a faatusatusa i lena mea pe a faʻaaogaina le inisalini o le tagata.

E le gata i lea, o se suesuega o le 27 fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka na faʻaalia foi le tulaga saogalemu mo nei sauniuniga inisalini, faʻapea ai ma le faʻaleleia atili o le puleaina o le kulukose i le vaega o aspart.

O le suia o le fuainumera amino acid i le tulaga B-28 o le mole mo le inisalini ma le aspartic acid i le sauniuniga a NovoRapid ® FlexPen ® e faaitiitia ai le fausia o hexamers faatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini soluble tagata.

O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le faʻatonuga, o le afa e sili atu le puupuu nai lo le insulin. O le maualuga maualuga o le inisalini i le toto o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga I - 492 ± 256 pmol / l - ua ausia i le 40 minute i le maea ai o le puleaina o le fualaau faasaina o le NovoRapid ® FlexPen ® i le 0.15 U / kg le mamafa o le tino. O le maualuga o le inisalini e toe foʻi i le laina 4-6 itula i tua atu o le pulega. O le fua o le absorption e laʻititi ifo i lalo o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga II. O le mea lea, o le maualuga o le inisalini e faʻamoemoe i totonu ia i latou e laʻititi laʻititi - C max (352 ± 240 pmol / L) - ma ausia mulimuli ane - pe a uma le 60 minute. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le NovoRapid ® FlexPen ®, o le taimi e oʻo ai i le maualuga o le faʻatonuga i le maʻi lava e tasi e sili atu ona puupuu, ma o le maualuga maualuga o le maualuga o le maualuga o le faʻamasinoga e umi atu nai lo le faʻaofiina o insulin.

Tamaiti ma talavou . O vailaʻau mo togafitiga ma vailaau mo togafitiga o NovoRapid ® FlexPen ® sa suʻesuʻeina i tamaiti ma tamaiti talavou e iai le maʻisuka ituaiga I. O le insulin aspart na televave ona tago i vaega uma e lua, ae o le taimi e oʻo ai i le maualuga o le maualuga o le toto na tutusa ma tagata matutua. Ae ui i lea, o le maualuga maualuga o le maualuga o le tulaga maualuga na eseese i tamaiti o vaitausaga eseese, ma faailoa mai ai le taua o le filifilia o fua o NovoRapid ® FlexPen ®.

Tomaʻi matutua. I tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II, o le eseesega o aiga i le pharmacokinetics i le va o le inisalini ma le insulin e mafai ona sosolo tutusa ma tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka talavou. I tagata gasegase o le matutua, o le fua o le absorption ua faaitiitia, e pei ona faamaonia i se taimi uumi e ausia ai le maualuga o le inisalini (t max ) - 82 minu, ao le tau o lona maualuga (C max ) e tutusa lava i le ituaiga maʻi o le maʻisuka ituaiga II ma e laʻititi maualalo nai lo le ituaiga o maʻi suka o le maʻisuka.

Galuega gaʻo maʻi. I tagata gasegase ma le gase function function t max Faʻateleina i le 85 minu (i tagata taitoatasi e maua ai le ate ate t max = 50 min). AUC taua, C max ma le CL / F i tagata gasegase o le gase galuega o loʻo tutusa ma tagata taʻitasi o loʻo i ai le galuega o le ate.

Faʻasalaga le toe galue . I le 18 tagata taitoatasi ma le tele o tulaga o le toe gaioiga o le tino (mai le masani ma le le atoatoa), o le pharmacokinetics o le insulin i le maeʻa ai o le faʻatonuina o le pulega. I vaega eseese o le faʻamaonia o le creatinine, e leai se eseesega tele i tulaga taua o AUC, C max ma CL / F insulin aspart. O faʻamatalaga i luga o tagata gasegase ma le faʻamalosia ma le ogaoga o le faʻaaogaina o le tino o le tamaititi e leai se aoga. O faʻamaʻi pipisi e le o toe faʻamaʻiina, e leʻi suesueina.

Togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti matutua atu i le 2 tausaga.

Vaega o fualaau faasaina

O le mea aoga autu o le vailaʻau o le insulin aspart, o loo i ai sona malosi mamana, ma o se analog o le inisalini puupuu, lea e gaosia i le tino o le tagata. O lenei vailaʻau e maua mai i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le DNA technology.

O le vailaʻau e faʻafesoʻotaʻi ma paʻu o le amino acids, e maua ai se faʻalavelave o le inisalini, e amataina ia gaioiga e tutupu i totonu o siama. A maeʻa le faʻaitiitia o le suka o le toto ua lauiloa:

  1. faateleina femalagaiga intracellular,
  2. faʻateleina i le digestibility o masini,
  3. faʻafouina o le lipogenesis, glycogenesis.

E le gata i lea, e mafai ona ausia le faʻaititia o le fua o le kulukose i le ate.

NovoRapid e sili atu ona gauai i gaʻo gaʻo nai lo le inisalini e mafai ona fofo, ae o le umi o le aafiaga e sili atu le maualalo. O le gaioiga o le vailaʻau e tupu i totonu o le 10-20 minute pe a uma le iniseti, ma o lona umi e 3-5 itula, o le maualuga maualuga o le inisalini e lauiloa pe a uma le 1-3 itula.

Suesuega faafomaʻi o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 ua faaalia ai o le faʻaaogaina o le NovoRapid e faʻaitiitia ai le ono o le popo o le hypoglycemia i le taimi lava lea. E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻamaoniga o le faʻaititia o le tele o le hypoglycemia.

Ua fautuaina le fualaau faasaina NovoRapid mo tagata mamaʻi na maua i le maʻi suka o le uluaʻi (e le o le inisalini) ma le lona lua (e le o le inisalini). O faʻamaoniga e faʻaoga o le:

  • sili atu le lagona o le tino i vaega o le oloa,
  • tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

O le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi faʻalavelave.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Ina ia maua le taunuʻuga aupito sili ona lelei, o lenei hormone e tatau ona tuʻufaʻatasia ma insuline umi ma vaeluaga. Mo le pulea o le maualuga o le glycemia, o le fuaina o fua o le suka o le toto ua faaalia, o le fetuunaiga o fualaau oona pe a tatau ai.

E masani lava, o le tui ole aso ole inisalini mo se maʻisuka e eseese ile 0.5-1 iunite i le kilokalama o le mamafa. E tasi le injection o le hormone e maua ai le manaoga o le maʻi i aso taitasi mo le inisalini e tusa ma le 50-70%, o le isi o le inisalini umi.

E iai faʻamatalaga e toe iloilo ai le aofaiga fautuaina o tupe na tuʻuina atu:

  1. faateleina le faagaioiga faaletino o le maʻisuka,
  2. suiga i lana taumafataga,
  3. alualu i luma o maʻi faʻamaʻi.

Inisalini NovoRapid Flekspen, e le pei o le homone soluble, galue vave, ae puupuu. E faʻaalia e faʻaaoga le vailaau faʻamalosi aʻo leʻi 'ai, ae mafai ona fai vave loa pe a uma ona' ai, pe'ā tatau.

Ona o le mea moni o le fualaau faasaina e galue i luga o le tino mo sina taimi puupuu, o le ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia i le po ua matua faʻaitiitia. Afai e faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai le maʻisuka o le matua, ma le faʻamaʻi o le tino poʻo le le atoatoa, e tatau ona sili atu le pulea o le toto suka, filifili le aofaiga ole inisalini taʻitasi.

E tatau ona tui le inisalini i totonu o le manava pito i luma, pulu papa, brachial, muso susu.Ina ia puipuia le lipodystrophy, e tatau ona sui le vaega o loʻo faʻaaoga ai le vailaʻau. Ae e tatau ona e iloa o le folasaga i le abdomen pito i luma e maua ai le televave o le tagofia o fualaau faasaina, pe a faʻatusatusa i le injections i isi vaega o le tino.

O le umi o le aafiaga o le inisalini e afaina i le:

  • fua
  • nofoaga o tui
  • tulaga o gasegase
  • tikeri o le toto
  • vevela o le tino.

O faʻasolosolo ile taimi umi e fautuaina mo nisi o maʻisuka, lea e mafai ona faia e faʻaaoga ai se pamu faapitoa. O le faʻaofiina o le hormoni o loʻo faʻaalia i le puipui pito i luma, ae, pei o le mataupu muamua, e tatau ona suia ia nofoaga.

Faʻaaogāina o le tui o le insulin, aua le faʻafefiloi le vailaʻau faʻatasi ma isi insulin. O tagata maʻi e maua tupe e faʻaaogaina ai lea ituaiga o masini e tatau ona i ai se fuataga o le vailaau faʻasaina i le tulaga o le faʻaaogaina o masini. NovoRapid e talafeagai mo le puleaina o le tino, ae o sea ituaiga fana e tatau ona tuuina atu e na o se fomaʻi.

I taimi o togafitiga, e tatau ona e foaʻiina atu le toto mo le suʻeina o le kulukose.

Auala e fuafua ai le atunuʻu

Ina ia fua saʻo le aofaʻi o le vailaʻau, e tatau ona e iloa o le insulin o le hormone e sili atu, puupuu, faʻalautele, faalauteleina ma tuʻufaʻatasia. Ina ia maua mai le suka o le toto i mea masani, o se fualaau oona e fesoasoani ai, e faia i luga o se manava gaogao ma le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua.

Afai o le tasi tagata maʻi e naʻo le inisalini umi faaumiumi, o le mea lea, pe a tatau ai, ina ia taofia suiga faʻafuaseʻi i le suka, o le NovoRapid o loʻo faʻaalia uma lava. Mo le togafitiga o le hyperglycemia, puupuu ma umi insulin e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi, ae i taimi eseese. O nisi taimi, ina ia ausia le taunuuga faamoemoeina, na o se tuufaatasiga o sauniuniga ile inisalini e talafeagai.

Pe a filifilia se togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia nisi vaega, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le gaioiga o le umi o le inisalini, e mafai ona taofi le kulukose ma faia e aunoa ma le tuiina o fualaau faʻamalosi.

O le filifiliga o se galuega faaumiumi e manaʻomia ile auala lenei:

  1. suʻaina le suka toto aʻo leʻi faia le taeao,
  2. 3 itula i le maeʻa o le aoauli, ave se isi fua.

O isi suesuega e tatau ona faia i itula uma. I le aso muamua o le filifilia o se vailaʻau, e tatau ona e faʻafefe le aoauli, ae fai le 'aiga o le afiafi. I le aso lona lua, o le suka e faia i itula uma, e aofia ai le po. I le aso lona tolu, o fua o loʻo faia i se auala, e le faʻatapulaʻaina meaai, ae latou te le tuiina le inisalini puupuu. O taunuuga lelei o le taeao: o le aso muamua - 5 mmol / l, le aso lona lua - 8 mmol / l, le aso lona tolu - 12 mmol / l.

E tatau ona manatua e leai se NovoRapid e faʻaitiitia le faʻasalaga o le suka toto ma le afa afa malosi nai lo ona faʻaoga. O le mea lea, e tatau ona tui tui 0.4 inisalini puupuu. E sili atu le saʻo, e naʻo le suʻega e mafai ona faʻamautuina, pe a mafaufau i le ogaoga o le maʻisuka. A le o lena, o le a tupu aʻe i luga, o le a mafua ai le tele o faafitauli le lelei.

O tulafono autu mo le fuafuaina o le maualuga o le insulin mo se maʻisuka:

  • uluaʻi taimi o le maʻisuka o le ituaiga muamua - 0.5 PIECES / kg,
  • pe a maitauina le maʻisuka mo le silia ma le tausaga - 0.6 U / kg,
  • maʻisuka faigata - 0.7 U / kg,
  • maʻisuka faʻamaʻi - 0.8 U / kg,
  • maʻisuka i tua o ketoacidosis - 0.9 PIECES / kg.

O fafine fananau i le tolu tausaga e faʻaalia e pulea 1 U / kg o le inisalini. Ina ia maua se fuataga se tasi o se vailaau, e tatau ona faateleina le mamafa o le tino i aso taitasi, ona vaevaeina lea e le lua. O le taunuʻuga o loʻo faʻasolosolo.

NovoRapid Flexpen

O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e faia i le faʻaaogaina o se peni tui, o loʻo i ai se tufatufa, faʻasologa o lanu. O le maualuga o le inisalini e mafai ona maua mai i le 1 i le 60 iunite, o le laasaga i le suauu e 1 le iunite. I NovoRapid, e 8 mm Novoffe, o le Novotvist o loʻo faʻaaoga.

I le faʻaaogāina o le penisini penisini e faʻafeiloaʻi ai le homone, e manaʻomia lou aveeseina o le fasi uʻamea mai le nila, faʻasolo i le peni. O taimi uma lava e faʻaaogaina ai se nila fou mo se tui, o le a fesoasoani e taofia ai le tuputupu aʻe o siama.E faʻatagaina le faʻamalo, faʻafefe, faʻafeiloaʻi i isi gasegase.

E mafai ona i ai i totonu o le penisini se vaega itiiti o le ea i totonu, ina ia le maua ai le okesene, ua saʻo le tusia o le dose, ua faaalia e matauina ia tulafono:

  • Telefoni 2 iunite e ala i le liliu o le sui filifilia,
  • tuu le peni a le syringe ma le nila, faapipii le kesi i sina tamai lima,
  • lolomi le ala amata i le auala uma (toe foi le tagata filifilia ile 0 faailoga).

Afai o le pa'ū o le inisalini e leʻo iai i luga o le nila, e toe faia le faʻasalaga (e le silia ma le 6 taimi). Afai e le tafe le fofo, o lona uiga e le fetaui le faʻaogaina o le tui suauu.

Aʻo le i faia le inumaga, e tatau i le tagata filifilia ona i ai i le tulaga 0. A maeʻa, o le tele o le fualaau o fualaau oona e faʻailoa, fetuunai le tagata filifilia i itu uma e lua.

E faʻasaina le faʻatulagaina o le masani i luga o le mea ua faatonuina, faʻaaoga le fua e fuafua ai le vailaʻau o le vailaʻau. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le hormone i lalo o le paʻu, o le metotia ua fautuaina e le fomaʻi e faʻatagaina. Ina ia faia se iniseti, kiliki le amataga o le button, aua e te faʻatuina sei vagana ua i ai le filifiliga ile 0.

O le suiga faifaipea o le faailo o le a le amataina le tafe o le fualaau faasaina, pe a uma le tui, e tatau ona taofia le nila i lalo o le paʻu mo le isi 6 sekone, ma uu le faamau. O lenei mea o le a mafai ai ona e ulufale saʻo i NovoRapid, e pei ona faatonuina e le fomai.

E tatau ona aveese le nila pe a maea tui taitasi, e le tatau ona teuina i le suauu, a le o lea o le a galo le vailaʻau.

Aafiaga e leʻi mafaufauina

NovoRapid inisalini i nisi tulaga e mafai ona faaosofia ai le tele o gaioiga leaga o le tino, e mafai ona avea ma hypoglycemia, o ona faailoga:

  1. pallo o le paʻu,
  2. soona inu tele
  3. lima vaivai,
  4. leai se popole
  5. vaivaiga maso
  6. Tachycardia
  7. tele o taotoga.

O isi faʻaaliga o le hypoglycemia o le a faʻavaivaia aʻoaʻoga, faʻaitiitia le faʻamalosi, faafitauli i le vaʻai, fiaai. Eseesega i le kulukose o le toto e mafai ona mafua ai le faoa faamalosi, le iloa o le mafaufau, ogaoga o le faiʻai i le faiʻai, maliu.

O gasegase o le tino, aemaise lava o le urticaria, faapea foi ma le faalavelaveina o le gasegase o le digestive, angioedema, puupuu le manava, ma le tachycardia, e seasea lava. O gaioiga i le lotoifale e tatau ona taua o le le toʻa i le sone o inisiua:

O faʻafitauli o le lipodystrophy, o le faʻaaogaina o le fesuiaiga o mea e le mafai ona faʻateʻaina. Fai mai fomaʻi o nei faʻaaliga e le tumau mo le tumau, e faʻaalia i tagata maʻi-toto, e mafua mai i le gaioiga o le inisalini.

Analogs, iloiloga o maʻi

Afai na tupu o le NovoRapid Penfill insulin mo nisi mafuaaga e le fetaui ma le tagata maʻi, e fautuaina e le fomai le faʻaaogaina o analogues. O oloa sili ona lauiloa o Apidra, Gensulin N, Humalog, Novomiks, Rizodeg. O lo latou tau e tutusa lava.

O le tele o tagata gasegase ua mafai ona iloiloina le fualaau oona NovoRapid, latou te maitauina le vave ona oʻo mai o le aʻafiaga, e le o se mea e le masani ai. O le fualaau faasaina e sili ona lelei mo togafitiga o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua. O le toʻatele o tagata maʻisuka latou te talitonu e faigofie tele le mea faigaluega, aemaise lava pine, e faʻaumatia ai le manaʻoga e faʻatau suauʻu.

I le faʻatinoga, o le inisalini e faʻaaogaina ile talaaga o le umi o le inisalini, e fesoasoani i le tausisia o le kulukose toto i se tulaga sili ona lelei i le gasologa o le aso, faʻaitiitia le kulukose pe a uma ona 'ai. O le NovoRapid o loʻo faʻaalia i nisi o gasegase i le amataga lava o le maʻi.

Le leai o ni tupe e mafai ona taʻua o se paʻu mataʻutia i le kulukose i tamaiti, o se taunuuga, e ono lagona e tagata gasegase le leaga. Ina ia puipuia ia faafitauli, e tatau ona sui i le insulin mo se taimi umi o le faʻaalia.

E le gata i lea, o le maʻisuka latou te matauina o le faia o filifiliga sese, o faʻamaoniga o le hypoglycemia, ma le faʻalauteleina o le soifua maloloina. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o le insulin i Novorapid.

Āiga o NovoRapida

O le NovoRapid o se faʻatusa tonu o le inisalini o le tagata, ae sili atu ona mamana e tusa ai ma ana gaioiga.O lona autu autu o le insulin aspart, lea ei ai sona aafiaga puupuu i le hypoglycemic. Ona o le mea moni e faapea, o le gaoioi o le kulukose i totonu o sela e faateleina, ma o lona fausiaina i le ate lemu lemu, o le maualuga o le suka o le toto e pa'ū tele.

A maeʻa ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto, ona tutupu lea o laasaga nei:

  • Faateleina le metabolism i totonu o sela,
  • Faʻaleleia le faʻaleleia o meaola uma e le tino,
  • Faateleina le gaioiga o le lipogenesis ma le glycogenesis.

O le tali NovoRapid e mafai ona faʻatonuina i se tulaga faʻapitoa poʻo le leai foi. Ae o le pulega i lalo o le paʻu o loʻo fautuaina, ona faʻaogaina lelei lea o NovoRapid ma faʻamalosia tele le vave pe a faʻatusatusa i le insulin. Ae o le umi o le gaioiga e le tutusa le umi o le insulin.

NovoRapid ua faʻagasolo ina toeitiiti lava a maeʻa le tui - pe a maʻea le 10-15 minute, e sili atu le mataalia i le 2-3 itula, ma o le umi e 4-5 itula.

O maʻi i le taimi o le faʻaaogaina o lenei vailaau vailaau e tusi ai se mea maualalo i le po o le a tupu ai le hypoglycemia. E le gata i lea, e le tatau ona e popole o le NovoRapid o le inisalini o le a avea ma vaisu i le tino, e mafai lava ona e faalēaogā pe suia le fualaau faasaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina o NovoRapida

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo maʻi nei:

  1. O le maʻisuka o le muamua (inisalini-faalagolago) le ituaiga,
  2. O le maʻi suka o le ituaiga lona lua (e le o insulin-tutoatasi),
  3. Ina ia faʻaleleia le aoga o taʻaloga taʻaloga,
  4. Ina ia mafai ona faatulaga le mamafa,
  5. I le avea ai o se puipuiga o le hyperglycemic coma.

NovoRapid ua solia i tagata na mulimuli mai:

  • O le i ai o le faʻalauteleina o le lagona o le tino i vaega o le vailaau faʻasaina,
  • Pe a faʻaitiitia le faʻatonuga o le kulukose o le toto,
  • Taʻaina o vailaau i le taimi tutusa e pei o le ava malosi
  • Tamaiti ei lalo ifo o le ono tausaga.

Inisalini NovoRapid ua faʻamaonia mo le puleaina o le maʻisuka i fafine aʻo maʻitaga ma aʻo faia le susu.

O nisi taimi, faʻatasi ai ma NivoRapid injections, o aʻafiaga leaga e aliali mai:

  • Alu i le tino o le urticaria, edema, scabies, lagona lelei i ave o le la,
  • Leaiva le neuropathy ma le popole mo le leai o se mafuaʻaga,
  • Lisi o aoaoga
  • Faʻaleagaina o le tino litaea, faʻaleagaina o le tino,
  • Sweating enhancement,
  • Vaʻa vae
  • Vaivai vaivai musika, leai se malosi,
  • Tachycardia
  • Leai po o le fiaaai
  • Faʻaitiitia le taimi faʻalogo,
  • Faatasi ai ma se mea e mafai ona iloa: vevela, mumu pe leai foi le paʻu, edema.

I se tulaga maualuga i le tino o le ai ai ni tali faapena:

  1. Faʻanoanoa
  2. Vavave,
  3. Faʻapenaina o le paʻu.

NovoRapida Gaosiga

Kamupani gaosi oloa NovoRapida - Novo Nordisk, atunuu - Tenimaka. O le igoa faavaomalo o le insulin aspart.

NovoRapid e avanoa i ni faiga se lua:

  1. Lisi sauniuniga Flexpen pen,
  2. Faʻataʻavale cartridges Penfill.

O le vailaau lava ia e tasi lava i nei ituaiga - o se vai manino, le lanu, 100 ml o le vaega galue o le 1 ml. I le avea o se vaega o peni ma cartridges o le 3 ml o le inisalini.

O le gaosia o le NovoRyid cerevisiae, o le amino acid ua suia i le aspartic acid, ma o le mea lea ua maua ai le complexes o le receptor, na te faagaoioia ai gaioiga o loʻo tutupu i totonu o siama, faapea foi ma le kemikali o mea autu (glycogen synthetase, hexokinases, pyruvate kinases).

O le eseesega i le va o ituaiga NovoRapid FlexPen ma NovoRapid Penfill ua na o le faʻamalologa: o le ituaiga muamua o le tui tui, o le lona lua o loʻo faʻaaogaina cartridges. Ae o le vailaau lava e tasi e liligiina i ai. O tagata maʻi uma e maua le avanoa e filifili ai po o le fea ituaiga inisalini e sili atu ona faigofie mo ia e faʻaaoga.

O ituaiga uma o fualaau faasaina e na o le faatauina atu o fualaau faasaina e mafai ona faatauina mai.

Faatonuga mo le faʻaaogaina NovoRapida

Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, ia fautuaina e tui atu i totonu o le suilapalapa, papaʻi, puipui pito i luma poʻo le tauau aʻo leʻi ai i luga o se manava gaogao.

O le filifiliga o vailaʻau e fautuaina e faʻatatau i faʻatatauga nei ole voluma ole inisalini:

  • I le amataga o le faamai o le ituaiga muamua - 0.5 PIECES / kg,
  • I le tulaga o se faʻamaʻi e silia ma le tasi le tausaga - 0.6 PIECES / kg,
  • Faʻatasi ma faʻafitauli o le maʻisuka - 0.7 PIECES / kg,
  • I le maʻisuka faʻamaʻi - 0.8 U / kg,
  • Faʻatasi ma se faʻamaʻi ile talaaga o ketoacidosis - 0.9 PIECES / kg,
  • Faʻaipoipo i le taimi o le maitaga - 1 le iunite / kg.

Ina ia fuafua le fualaau ole vailaʻau i le taimi, e tatau ona e faʻaleleia lou tino i le aso, ona vaelua lea. Faataamilo le iuga.

O le manaʻomia ole inisalini mo le aso e tatau ona mai le 0.5 i le 1 UNITS / kg o le mamafa. O le 60-70% le tauia e ala i le faʻaofiina o fualaau faasaina aʻo leʻi 'ai, ma o le totoe o le tupe e maua mai ile inisalini umi.

NovoRapid Flexpen o se pusi tui muamua. Mo le faigofie, o loʻo i ai se faʻasalalauga ma le lanu. Mo le injections ma le inisalini, e 8 mm leʻo uumi ma se pulou puipui puupuu mai NovoFayn poʻo le Novotvist e faʻaaoga, i luga o la latou afifi e tatau ona i ai se faailoga "S".

Faatasi ai ma lenei tuila, e mafai ona e ulufale atu mai le 1 i le 60 iunite o le vailaau faʻasaina ma le saʻo atoatoa e oo atu i le 1 le iunite. E tatau ona taʻitaʻia e le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le masini. O le penisini syringe FlexPen ua tuʻuina atu mo le faʻaaogaina patino ma e le mafai ona toe faʻatumu pe lafo atu i isi tagata.

  1. Laasaga 1. Suesue ma le faaeteete le igoa ina ia mautinoa ai ua saʻo le filifilia o le inisalini. Ave ese le pulou pito i fafo mai le tuila, ae aua le lafoai. Faʻapipiʻi le ipu paʻu. Ave ese le puipui mai fafo mai le nila. Tuu le nila i luga o le pine sisi seia maeʻa, ae le faʻaaoga le malosi. O le isi tola e masani ona faʻaaogaina mo injections, lea e puipuia ai foliga o siama. O le nila e le manaʻomia ona malepe, punou, faʻatagaina e isi.
  2. Laasaga 2. O sina vaega toʻaitiiti o le ea e mafai ona aliali i totonu o le peni. O lea e le aoina ai le okesene iina, ma saʻo le fua, e tatau ona e kilivaina le 2 iunite e ala i le liliu o le sui filifilia. Ona fuli lea o le suauu ma le nila, faʻavave lemu le suauu ma lou tamatamai lima. E le mafai ona e seti le masani i luga atu o le tapulaa, faaaoga le fua e saili ai lau fualaau. O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona avea ma vevela vevela.
  3. Laasaga 3. Tetaomi le faamau i le auala atoa seia oʻo i le tagata faʻataʻoto i le faailoga "0". Afai i le pito o le nila o se mataua o le vai e le faʻamalosi, e tatau ona e toe faia mea uma, ae le sili atu ma le ono. Afai e le ausia le taunuʻuga, e le mafai ona faʻaaogaina FlexPen.
  4. Laasaga 4. Afai o lelei le masini, kiliki i le "Amata" seki seia toe foi le pointer ile faailoga "0". Ona tuiina lea o le inisalini i totonu o le gaʻo o le suilapalapa, papaʻi, puipui o le abdomina muamua poʻo le tauau. O le a le amataina le vai pe afai e te le oomiina le faamau mo le isi 5-6 sekone pe a uma ona tuʻuina le nila ile paʻu. E na o le pau lenei o le ala e faʻalauiloaina ai vailaʻau, e pei ona fautuaina mai e le fomaʻi. O le amataga o le kulie e tatau ona lolomiina seia oʻo ina aveese le nila mai lalo o le paʻu. O nofoaga i luga o le tino i tui taitasi e tatau ona suia. A maeʻa le tui, e tatau ona aveese le nila ma e le o tausia i tafatafa o le suauu ina ia le leva le vai.
  5. Laasaga 5. Faaofi le nila ile pito i fafo e aunoa ma le paʻi i le pulou. A oʻo mai le nila i le pulou, faʻapipiʻi ma vaʻai le nila mai le tui. Aua le tago i le pito o le nila. Lafoaʻi le nila i totonu o se atigi pusa, ona lafo ese lea e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi. Tuu le pulou ile satini. E manaʻomia lou teuina i le vevela o le potu, aua le faʻavaivai, aloese mai le teʻi, aua le fufuluina, ae taofia le pefu e ulufale mai. O se fagu fou e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa, ae aua nei togi ma aua le tuʻu latalata i le kisaisaisa! Pe a faʻaalia i le susulu o le la, o le a le aoga le vailaʻau. E mafai ona teuina se fagu matala mo le 28 aso i le vevela o le potu.

O tagata maʻi e misia se fualaau e manaʻomia e siaki ai lo latou toto mo le faʻatonu o le kulukose, ona toe foʻi lea i le masani i lea taimi i lea aso. E leai se mea, pe a uma le faimalaga, e le mafai ona e ulufale atu i ni faʻalua se lua ina ia mafai ai ona faʻamagaloina!

O le togafitiga e masani ona umi, o aso patino e faigata ona faʻatu. O le umi o le vailaʻau e aʻafia i le fuainumera o loʻo faʻatūina, o le nofoaga o inisiua i luga o le tino, o le tafe toto, vevela ma le tikeri o le gaioiga faaletino.

NovoRapid Penfill o loʻo maua i foliga o kalama na faʻaaogaina e tui ai le inisalini.

Na faia e NovoNordisk, o NovoFine o loʻo aofia.

  1. Laasaga 1. Vaʻaia ma le faʻaeteete le igoa e faʻamautinoa ai ua filifilia le ituaiga inisalini saʻo. E tatau ona faʻalogo i le igoa o le inisalini ma pe ua maeʻa lona aso e muta ai. Faʻamamaina le pulu i le fulufulu fulufulu poʻo le solo solo i le ava malosi. E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau pe a pa'ū le kesi, na faaleagaina i soo se auala pe ua nutimomoia, ona o lenei tulaga o le toesea o le inisalini, e pei foi o le inisalini na amata ona pogisa pe maua foi se malulu.
  2. Laasaga 2. Faʻapipiʻi le nila i totonu o le tino o le tino, o le taua, ma le paʻu o le abdomina tua. A maeʻa ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu, e tatau ona tumau ai iina mo le isi 5-6 sekone. E tatau ona patipati le faamau seia oʻo ina toso ese le nila. A maeʻa uma inisiua, e tatau ona vave aveeseina. E le mafai ona toe faʻatumu le kata e tasi ma le inisalini.

Novorapid inisalini: Flekspen, Penfill, faatonuga ma iloiloga, e fia le tau?

O le fualaau faasaina NovoRapid o se meafaigaluega fou o le gaosiga lea e mafai ona totogi ai le le atoatoa o le inisalini o le tagata. E sili atu ona lelei nai lo isi auala tutusa, e faigofie ma vave ona gauai, vave faʻasalalau le suka o le toto, e mafai ona faʻaaogaina tusa lava pe o le a le meaʻai, talu ai ona o le inisalini mulimuli ane.

NovoRapid e gaosia i ituaiga e 2: Flexpen pen, pusa peni e sui ai Penfill. O le tuufaatasiga o fualaau e tutusa lava i itu uma e lua - o se vai manino mo le iniseti, e tasi le meli e aofia ai le 100 IU o le mea galue. O le kalama, pei o le peni, e aofia ai le 3 ml o le inisalini.

O le tau o le 5 NovoRapid Penfill Inisiua o le insulin i le averesi o le a tusa ma le 1800 rubles, FlexPen tau e tusa ma le 2,000 rubles. E tasi le pusa e aofia ai peni 5 syringe.

Fomaʻi iloilo e uiga i Novorapidaeflexspene

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Ole inisalini gaosiga mamafa mai le kamupani Denmark Novo Nordisk! E i ai sona aʻafiaga i le 15 minute i le maea ai o le pulega, lea e mafai ai e tagata gasegase ona vave faʻapipiʻiina aʻo leʻi 'aʻai ma vave loa (faalagolago i le tulaga ma le maualuga o le glycemia). E talafeagai mo le tele o injections faʻapea foʻi ma le siakiina o le inisalini. I laʻu aga masani, ou te masani lava e sili atu le fiafia i lenei inisalini nai lo ona faʻaoga (Humalog, Apidra).

O le faʻaogaina o se peni e mafai ona faʻaaogaina (vaalele) e mafai ai ona e togi ese le peni pe a uma ona faʻaaoga ae le faʻalavelave i le suia o le kesi.

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Le alofa ia Novorapid e le mafai. O le gaioiga puupuu, lea e mafai ai e oe ona faʻatino le inisalini saʻo 10-15 minute aʻo le i ai se taumafataga, ae mafai foi ona faʻatagaina muamua i le taimi muamua, i le taimi poʻo le vave pe a uma se taumafataga, faʻafaigofie tele le ola, faʻatagaina oe e le faʻafetaui i le maʻisuka i faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae ia fetuunai mo oe .

Suʻega o maʻi mo novorapidaeflexspene

Talofa, ua ou maua le maʻisuka talu mai le 18 tausaga. I le taimi muamua, na afaina ai le inisalini, na gase ai le suka ma sa maualuga. O le taimi nei o le osofaia "Levemir" o se insulin umi, ma "Novorapid" o se mea puupuu. Novorapid o se insulin sili ona manaia, e fetaui lelei ia te aʻu. Faʻafetai i le kamupanī mo le lelei o le inisalini. Ou te fautuaina tagata uma ei ai le maʻisuka ituaiga 1.

Short description

NovoRapid Flexpen o se inisalini puupuu, o se tutusa o le tagata.I lona mole, o le pyrrolidine-alpha-carboxylic acid i le tulaga 28 ua suia i le aminobutanedioic acid, lea e taofia ai le fausia o hexamers molécula, e pei foi o le mataupu i le inisalini masani. Faʻaauau le felauaiga o le kulukose i totonu o le masini ma lona faʻaaoga mulimuli ane. Faʻasolosolo le faagasologa o le liliu mai o acetyl-CoA (o le vaʻavaʻava i le metabolism o suga faigofie) i mea gaʻo. Faʻaitiitia le fua o le kulūkose i le ate. O le vailaʻau e faʻaaogāina i le hypodermis vave nai lo le inisalini o le tagata, i le faasologa, e amata ona vave galue. Le umi o le gaioiga e itiiti ifo i le inisalini o le tagata. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina taitoatasi, e faavae i luga o le maualuga o le suka suka. O le vailaau faʻasaina ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina i tamaiti ma tamaiti, e amata mai i le lua tausaga, ma e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka e le o le inisalini ma e le o le inisalini e maua i le maʻisuka i maʻi o lenei tausaga. O le togafitiga o le mea mulimuli i tamaiti ma le tupulaga talavou ei ai le tele o uiga iloga ma e manaʻomia ai le gauai faapitoa. Fautuaga maualuga mo fualaau oona e faaaoga e fuafua i le tele o mea, e aofia ai foliga o le moe ma meaʻai, o le maualuga o le faʻalauiloaina o le tino i le inisalini, le mautonu i le faateleina ma le faʻaitiitia o le gaioiga, faʻamaʻi viral ma siama, se numera tapulaa o nofoaga talafeagai mo le tuiina o inisalini (i le amataga tausaga), le manaʻoga mo le auai malosi o matua i le togafitiga, ma isi. O le insulin NovoRapid Flexpen e mafai ona tuʻuina atu se faiga faʻaleleia o togafitiga o insulin e mafua mai i le pharmacokinetic ma le pharmacodynamic parameter. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e avea o se auala e faʻamalolo ai le togafitiga (i totonu o pamu) i le faʻafefeteina faʻasolosolo. O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i lenei mataupu e faʻatinoina i le vaega o le puipui pito i luma. O se auala talitutusa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ei ai le tele o itu taua taua.

Muamua, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e faʻaaoga ai pamu-gaioioiga gaioiga e maua ai le sili atu le malosi o le puleaina o le tino ma e aʻafia ai le tausisia (usitai i togafitiga) o gasegase laʻititi, e aʻafia ai le puleaina o le inisalini. Lona lua, o faiga faʻamalositino o masini feaveaʻi laiti e faʻapipiʻiina i fafo o laei ma e natia mai mata o isi. Lona tolu, i suʻesuʻega suʻesuʻega na faʻamaonia ai o se faiga faapena o le inisalini pulega e faʻaleleia ai le lelei o le ola. O mea e ono tutupu pe a tago i le fualaau faasaina: hypoglycemia (faailoga - hyperhidrosis, pallorusia o le paʻu, faʻavasegaina o le faʻafefe, e le o ni mea faʻaalia mai fafo, gatete o tamatamailima, faateleina le popole, vaivaiga, le mautonu, leai se gauai, vavalo, fiaai, vomiting, palpitations), faʻamaʻi faʻafuaseʻi (paʻu o le paʻu, urticaria, faʻasaga i le lotoifale e tupu i le taimi o isi togafitiga insulin). I le laasaga muamua o togafitiga, i se tulaga e le masani ai, e mafai e le edema ona fai. O le le maualalo o le inisalini poʻo le faʻalavelaveina o togafitiga o le inisalini, i le mea muamua - faʻatasi ai ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafua ai le lamatiaga o le hyperglycemia. O ona faailoga e aliali mai i totonu o ni nai itula poʻo ni aso. O nei mea e aofia ai: le manaʻo mo le vomiting (e aofia ai le gaosia), hypersomnia, faʻamagoina o le paʻu, faʻafefegaʻi, le fia taumafa, fiainu, manogi o le acetone mai le gutu. Aʻo le lava togafitiga togafitiga, o le hyperglycemia e mafai ona afaina. O le aafiaga o le hypoglycemic o le fualaau faasaina e mafai ona puipuia e fualaau antidiabetic, captopril, enalapril ma isi inhibitors ACE, acetazolamide, dorzolamide, brinzolamide ma isi carbonic anhydrase inhibitors, propranolol, sotalol, pindolol ma isi beta-blockers,stimulator o le ogatotonu ma le pipiʻi o le receptors dopamine D2 bromocriptine, antibiotic tetracycline.

Pharmacology

O se vailaʻau faʻamalolo, o se faʻasologa o le inisalini e puupuu le tagata, na gaosia e le DNA biotechnology recombinant e faʻaaogaina ai se aʻafiaga Saccharomyces cerevisiae lea e suia ai le palatini amino acids i le tulaga B28 i le aspartic acid.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana feʻau i le intracellular, faʻateleina le faʻaleleia o masini, le faʻaleleia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate.

O le suia o le fuaina o le amino acid i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid i le insulin aspart e faaitiitia ai le uiga o molemene e fausia ai hexamers, lea e matauina i se vaifofo o le inisalini masani. I lenei itu, o le insulin aspart e sili atu le vave ona gaʻo mai gaʻo gaʻo ma amata ona vave galue vave nai lo le insulin. O le insulin aspart e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto i le muamua 4 itula i le maea ai o se taumafataga nai lo le insulin.

O le umi o le gaioiga o le inisalini i le vaʻaia o le pulega e puupuu atu nai lo le insulin.

A maeʻa le pulega, o le aʻafiaga o le vailaʻau e amata i totonu o le 10-20 minute pe a maeʻa le pulega. O le maualuga o le mea e matauina 1-3 itula pe a uma le tui. O le umi o le fualaau faasaina e 3-5 itula.

O faʻataʻitaʻiga i le falemaʻi e aʻafia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ua faʻaalia ai le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le hypoglycemia nocturnia ma le insulin aspart e faʻatusatusa atu i le insulin. O le lamatiaga o le hypoglycemia i le ao e leʻi matua faateleina.

O le insulin aspart e mafai ona maua le inisalini o le inisalini o tagata e faʻavae i luga o lona faʻalauteleina.

I faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e aofia ai tagata matutua ma gasegase o le maʻisuka ituaiga 1, ua faʻaalia e faapea o le puleaina o le insulin aspart, o le maualuga o le kulukose o le toto e matauina pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o le tagata.

O suʻesuʻega faʻasolosolo, lua-tauaso, suʻesuʻega faʻasolosolo na faia e fomaʻi ma gasegase o le inisalini ma le insulin i luga o tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 2 (19 tagata mamaʻi e 65-83 tausaga, le matua o le 70 tausaga). O eseʻesega vavalalata i mea tau vailaʻau faʻatau i le va o le inisalini ma le insulin i tagata matutua e tutusa ma i latou i volenitia soifua maloloina ma i latou o loʻo maua i le maʻisuka.

I le faʻaaogaina o le inisalini i le fanau ma le tupulaga talavou, o fua tutusa o le kulūkose tumau e faʻatusatusa i inisalini soluble o loʻo faʻaalia. O se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai le insulin o le tagata i le taimi o le taumafataga ma le inisalini ina ua uma ona faia taumafa i tamaiti e 2 i le 6 tausaga (26 tagata), ma o se tasi o suʻesuʻega pharmacokinetic / pharmacodynamic sa faia i tamaiti 6-12 tausaga ma le tupulaga talavou 13-17 tausaga. O le tala o le pharmacodynamic o le insulin aspart i tamaiti e talitutusa ma lena i tagata matutua.

Suesuega o le soifua maloloina o le inisalini ma le inisalini o le tagata i le togafitiga o fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka ituaiga (322 inisiua: 157 maua le inisalini, 165 maua inisalini tagata) se pepe fou.O suʻesuʻega faʻapitoa i tamaiti e 27 o loʻo maua i le maʻisuka maualuga o loʻo maua le insulin aspart (14 maʻi) ma le insulin (13 tagata) na faʻaalia le faʻatusatusaina o faʻamatalaga saogalemu ma le faʻaleleia atili o le puleaina o le kulukose i togafitiga o le insulin aspart treatment.

Pharmacokinetics

A maeʻa le puleaina o le insulin aspart Tmax i plasma, i le averesi, 2 taimi e itiiti ifo nai lo le maeʻaina o le inisalini soluble tagata. Fmax i le plasma toto, i le averesi, o le 492 ± 256 pmol / l ma maua i le 40 minute i le maea ai o le s / c pulega i se fua faatatau 0.15 U / kg le mamafa o le tino i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le maualuga o le inisalini e toe foi i lona tulaga muamua i le mavae ai o le 4-6 itula i le maea ai o le puleaina o fualaau faasaina. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualalo i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e tau atu i lalo o Cmax (352 ± 240 pmol / L) ma mulimuli ane Tmax (60 min). Tausiga o le T-patino Tmax matua maualalo lalo pe a faʻaaoga le insulin aspart e faʻatusatusa atu i inisalini soluble tagata, aʻo faʻaalia le fesuiaiga i le tau o Cmax mo le aspart insulin atili.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

Tamaiti (6-12 tausaga) ma talavou (13-17 tausaga) ma le maʻisuka ituaiga 1: o le insulin aspart absorption e tupu vave i le lua o tausaga ma Tmaxtutusa ma lena i tagata matutua. Ae ui i lea, o loʻo i ai eseesega Cmax i totonu o le lua tausaga, lea e faamamafaina ai le taua o le faia o le fualaau faasaina.

Faʻatasi: o le vavalalata vavalalata i le pharmacokinetics i le va o le insulin ma le insulin i tagata matutua (65-83 tausaga, le matua o le 70 tausaga) o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka na tutusa ma i latou o volenitia soifua maloloina ma i latou e gasegase i le maʻisuka. I tagata matutua, na maitauina ai le faaititia o le fua faatatau o le absorption, lea na mafua ai ona tele le tuai i le Tmax (82 (fesuiaiga: 60-120 min)), aʻo Cmax e tutusa lava ma lea na maitauina i tagata gasegase maualalo i le maʻisuka ituaiga 2 ma e itiiti lava nai lo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Le lava gaioiga o le ate: o le suʻesuʻega o le pharmacokinetics na faʻatautaia ma se tasi o fualaau o le insulin i le 24 tagata gasegase o le galu o le galuega e mafua mai i le masani ma le faʻaleagaina. I tagata gasegase i le gase o le galuega, o le fua o le absorption o le insulin aspart na faʻaitiitia ma sili atu ona fesuisuiai, ma mafua ai ona faʻaitiitia le Tmax mai le 50 minute i tagata e maua ai le ate i le pe tusa o le 85 mm i tagata e iai le gase o le galuega o le malosi ma le ogaoga ogaoga. AUC, Cmax ma le taofiofia o le fualaau faasaina e talitutusa lava i tagata taitoatasi ma le gase ma le masani ai o le ate.

Renal failure: o se suʻesuʻega na faia i le pharmacokinetics o le insulin aspart i le 18 gasegase o le gasegase na mafua mai i le masani ma le faʻaleagaina. Leai se aafiaga manino o le kiliata creatinine i AUC, Cmax, Tmax insulin aspart. O faʻamatalaga na faʻatapulaʻa ia i latou e iai le faʻaletonu ma le ogaoga o le faʻaleagaina. O tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai le le atoatoa e manaʻomia le faʻamaʻiina e leʻi aofia ai i le suʻesuʻega.

Faʻamaumauga o le Saogalemu o le Muamua:

O suʻesuʻega muamua sa leʻi faʻaalia ai se lamatiaga i tagata, e faʻavae i faʻamaumauga mai suʻesuʻega lautele o le puipuia o vailaʻau faʻasaina, faʻaleagaina o le faʻaaoga faifai pea, genotoxicity ma le faʻataʻitaʻiga o mea matautia.

I faʻamatalaga in vitro, e aofia ai le faʻamalosi i le inisalini ma le inisalini-e pei o le alualu i luma-1, faapea foi le aʻafiaga o le tuputupu aʻe o le cell, o le amio o le insulin aspart e tutusa lelei lava ma le inisalini o le tagata. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai foi o le faʻalavelaveina o le faʻamalosia o le inisalini i le asiasiga o le insulin rescepor e tutusa ma lena mo le inisalini o le tagata.

Faiga faʻapolopolo

O le fofo mo le / iv pulega e manino, le lanu.

1 ml
insulin aspart100 PIECES (3.5 mg)

Tagata e maua ai: glycerol - 16 mg, phenol - 1.5 mg, metacresol - 1.72 mg, chloride sine - 19.6 μg, sodium chloride - 0.58 mg, sodium hydrogen phosphate dihydrate - 1.25 mg, sodium hydroxide 2M - e tusa ma le 2.2 mg, acetate hydrochloric 2M - e uiga i 1.7 mg, vai d / i - up to 1 ml.

3 ml (300 PIECES) - tioata tioata (1) - penisini sosoʻo tui-tele e mafai ona faʻaaogaina mo le tele o injections (5) - teuina o pepa pepa.

NovoRapid ® FlexPen ® o se faʻatusatusa vave o le inisalini. Ole fua ole NovoRapid ® FlexPen ® ua fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi e tusa ai ma manaʻoga ole maʻi.

E masani lava, o le vailaʻau e faʻaaogaina faʻatasi ma le insulin o sauniuniga mo le umi poʻo le umi-taimi, lea e faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le 1 taimi / aso. Ina ia ausia le lelei o le pulea o le glycemic, e fautuaina e fua le fua o le kulukose i totonu o le toto ma fetuunai le fua o le insulin. E masani lava, o manaoga o aso taitasi mo insulin i tagata matutua ma tamaiti e mai le 0.5 i le 1 U / kg le mamafa o le tino. Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻamalosia ao leʻi 'ai, o le manaoga mo le inisalini e mafai ona saunia e NovoRapid ® FlexPen ® e 50-70%, o le mea e totoe mo le inisalini e maua mai i le umi o le gaioiga o le inisalini.

O le faateleina o le gaioiga o le tagata gasegase, o se suiga i meaʻai masani, poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi e ono manaʻomia ai le faʻatonutonuina o fualaau.

NovoRapid ® Flexpen ® e sili atu lona vave ma e puupuu le umi o le gaioiga nai lo le insulin. Ona o le saoasaoa o le faatinoga, e tatau ona faafoeina le NovoRapid ® FlexPen ®, i le avea ai o se tulafono, a o le i faia vave se taumafataga, pe afai e tatau ai, e mafai ona faia i se taimi puupuu pe a uma se taumafataga.

Ona o le puupuu o le umi o gaioiga faʻatusatusa i le inisalini o le tagata, o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le aoauli i tagata mamaʻi e maua NovoRapid ® FlexPen ® e maualalo.

E pei o isi insuline, i tagata matutua ma gasegase e le atoatoa le malosi o le faamaʻi, o le toto o le glucose i totonu o le toto e tatau ona sili atu ona faʻaeteete ma pulea lelei le aspart aspart as individual aspart.

E sili le faʻaaogaina o le NovoRapid ® FlexPen ® nai lo le insulin insulinisable i tamaiti pe a manaʻomia le vave amataina o le gaioiga o fualaau faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faigata ile tamaititi ona mataʻituina le taimi talafeagai i le va o tui ma meaʻai.

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai isi tapenaga o le inisalini i NovoRapid ® FlexPen ®, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o le NovoRapid ® FlexPen ® ma le insalini basal.

Lapataiga mo le faʻaaoga

NovoRapid ® FlexPen ® ma nila e mo naʻo le tagata lava ia. Aua nei faʻamaeʻa le peni penisini.

NovoRapid ® FlexPen ® e le mafai ona faʻaaogaina pe afai e le toe manino ma leai ni lanu, pe afai foi ua faʻamaʻa. Faʻaeteete faʻapalepale e lafoai le nila pe a uma tui.

NovoRapid ® e mafai ona faʻaaoga i pamu insulin. O masini, o lona pito i luga o le polyethylene poo le polyolefin, na tofotofoina ma ua maua e talafeagai mo le faʻaaogaina i pamu. I faʻamaʻi faʻapitoa (falemaʻi, le lelei o le masini mo le inisalini) E le mafai ona aveeseina le NovoRapid ® mo le faʻapitoa i le tagata maʻi mai le FlexPen ® e faʻaaoga ai le serialua o le insulin U100.

E tatau ona e lapataia le tagata maʻi e uiga i mataupu lea e le mafai ona faʻaaoga ai NovoRapid ® FlexPen ®:

- faʻatasi ai ma allergies (hypersensitivity) i le insulin aspart poʻo soʻo se isi vaega o le vailaʻau,

- afai e amata le hypoglycemia,

- pe afai o le FlexPen ® ua pa'ū, pe ua faaleagaina pe nutimomoia,

- pe afai o tulaga e teu ai vailaau faasaina ua solia pe ua malulu,

- pe afai o le inisalini ua muta le manino ma lē lanu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le NovoRapid ® FlexPen ®, e tatau i le tagata maʻi ona:

- siaki le igoa ina ia mautinoa o le ituaiga saʻo o le inisalini ua filifilia,

- faʻaaoga pea se nila fou mo tui taʻitasi e puipuia ai faʻamaʻi pipisi,

- manatua o NovoRapid ® FlexPen ® ma nila e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia,

- aua le faʻaaogaina se inisalini sauniuniga i le suauu,

- o taimi uma e suia ai le inisiua i totonu o le itulagi faʻaanatura, o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaufaʻailoga ma uluga i le nofoaga o le pulega,

- fua i taimi uma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O tulafono o le pulega o fualaau faasaina

NovoRapid ® FlexPen ® e faʻapitoa ona faʻatonuina i le itu o le paʻu o le abdomina muamua, thiva, shoulder, deltoid or gluteal region. O nofoaga e tui ai i totonu o le tino e tasi e tatau ona suia i taimi uma e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. E pei o tapenaga uma o inisalini, faʻapipiʻiina i lalo o le paʻu o le abdominal pito i luma e maua ai le malosi vave pe a faatusatusa i le pulega i isi nofoaga. O le umi o le gaioiga e faʻatatau i le fualaau, nofoaga o le puleaina, malosi o le toto, vevela ma le maualuga o le gaioiga faaletino. Ae ui i lea, o le televave o le faʻatinoga faʻatusatusa i le insulin insoluble o loʻo tausia e tusa lava poo le a le nofoaga o le inisiua.

NovoRapid ® e mafai ona faʻaaogaina mo faʻaauau pea o le inisalini (PPII) i pamu inisalini na fuafuaina mo le inisalini infusions. FDI e tatau ona gaosia i le puipui o le abdomina tua. O le nofoaga o le afu e tatau ona sui taimi. A faʻaaogaina se pamu insulin mo le faʻasusu, e le tatau ona faʻafefiloi NovoRapid ® ma isi ituaiga insulin.

O tagata e faʻaaoga FDI e tatau ona aʻoaʻoina lelei i le faʻaaogaina o le pamu, le vaʻa talafeagai, ma le pamu faʻapipiʻi. E tatau ona suia le faʻasologa faʻasolosolo (pipili ma le pusi) e tusa ai ma le tusi faʻaoga tusi e faʻapipiʻi i le seti faʻasolo. O maʻi e maua NovoRapid ® ma le IDF e tatau ona i ai nisi inisalini avanoa i le tulaga o le faʻamavaeina o le faʻaaogaina o le tino.

Afai e tatau ai, e le mafai ona faʻatonuina NovoRapid ® iv, ae na o tagata agavaa fomai. Mo le puleaina o le tino, faʻaaogaina o le NovoRapid ® 100 IU / ml e faʻaaogaina ma le maualuga o le 0.05 IU / ml i le 1 IU / ml insulin i le 0.9% sodium chloride solution, 5% vaifofo faʻasolosolo poo le 10% solution faʻasolosolo e aofia ai 40 mmol / l potassium chloride, e faʻaaoga ai pusa polypropylene mo le faʻasusu. O nei fofo e tumau i le vevela o le potu mo le 24 itula. E ui lava i le mautu mo sina taimi, o le tele o le inisalini e muamua ona gauai i mea o loʻo faʻaogaina. I taimi o le tui o le inisalini, e tatau ona mataʻituina pea le faʻaoʻoina o le kulukose toto.

NovoRapid ® FlexPen ® o se penisini o le inisalini tuila ma se tufatufa ma le lanu-coded. Ole fua o le inisalini, i le va o le 1 i le 60 iunite, e mafai ona fesuiaʻi i le 1 unite. NovoRapid ® FlexPen ® ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o nila ole NovoFine ® ma NovoTvist ® e oʻo ile 8 mm le umi. I le avea ai o se lapataiga, e tatau ona e faʻaauau pea se faʻaoga faʻapitoa mo oe e faʻatino le inisalini i le tulaga o le leiloa poʻo le faaleagaina o NovoRapid ® FlexPen ®.

A o leʻi faʻaaogaina le peni

1. Siaki le igoa ina ia mautinoa o le NovoRapid ® FlexPen ® o loʻo i ai le ituaiga saʻo o inisalini.

2. Ave ese le pulou mai le peni.

3. Aveese le mea e puipui mai ai mai le nila faʻaaoga. Vele le tolati lemu ma faʻapipiʻi ile NovoRapid ® FlexPen ®. Ave ese le pulou pito i fafo mai le nila, ae aua le lafoaia. Aveese ma lafoai le pito i totonu o le nila.

Faaaoga se nila fou mo tui taitasi e puipuia mai ai siama. Aua nei e punou pe faaleagaina le nila ae leʻi faʻaaoga. Ina ia aloese mai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, aua neʻi tuʻuina le pito i totonu o le nila.

Inisalini siaki

E tusa lava pe faʻaaoga lelei le peni, e mafai ona faaputuputu sina vaega o le ea i totonu o le keli i luma o le tui. Ina ia taofia le ulufale mai o se moli vaalele ma ia mautinoa o le faʻaofiina o le fua saʻo o le fualaau faasaina e tatau ona:

1. Faʻaaogaina le 2 vaega o le vailaʻau e ala i le suʻeina o le vailaau filifilia.

2. A oe uuina NovoRapid ® FlexPen ® ma le nila, ia faapipii le kesi i ni nai taimi ma lou tamatamailima ina ia mafai ai ona felafoaʻi le fuʻa i le pito i luga o le fagu.

3. A o uuina le NovoRapid ® FlexPen ® ma le nila, faʻafesoʻotaʻi le ala amata i le auala atoa. O le tagata filifilia o le a toe foʻi i le "0".

O se mataua o le inisalini e tatau ona i ai i le pito o le nila. Afai e le tupu lenei mea, sui le nila ma toe fai le faiga, ae le silia ma le 6 taimi. Afai o le inisalini e le sau mai le nila, o loʻo taʻu mai ai o le suauʻu o le syringe e le atoatoa ma e le tatau ona toe faʻaaoga.

E tatau ona seti le filifili filifilia i le "0".

Aoina le numera o iunite e manaʻomia mo le tui. E mafai ona fetuʻunaʻi le fuainumera e ala i le fesuiaʻiina o le sui filifilia i soʻo se itu seʻia oʻo i le seti saʻo o loʻo i luma o le faʻaʻailoga o fua. Pe a sui le tagata filifilia, ia faʻaeteete ia aua le faʻafuaseʻi ona lolomiina le amataga o le amataga e taofia ai le tuʻuina atu o se tui o le inisalini. E le mafai ona tuʻu se fualaau e sili atu i le numera o vaega o loʻo totoe i totonu o kalama.

Aua le faʻaaogaina le fua o totoe e fua ai inumaga o le inisalini.

1. Faʻaofi le inisi sc. O le tagata maʻi e tatau ona faʻaaogaina le tui na fautuaina e le fomai. Ina ia faia se iniseti, ia tataʻi le ala amata i le auala seia oʻo i le "0" i luma o le faailo o mea. Aʻo faʻamanuiaina le vailaʻau, na o le amataga o le kuluma e tatau ona lolomiina. Pe a suia le sui filifilia, e le tupu le puleaina o fualaau.

2. A aveese le nila mai i lalo o le paʻu, ia taofi le faʻaoga amata i le faʻavaivai atoa. A maeʻa le tui, tuʻu le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone. O lenei mea o le a mautinoa ai le faʻaofiina o se inumaga atoa o le inisalini.

3. Taʻitaʻia le nila i le pito i fafo o le nila e aunoa ma le paʻi i le pulou. A oʻo loa le nila, tuʻu le pulou ma vaʻai le nila. Faʻasese le nila, mataʻituina puipuiga o le saogalemu, ma tapuni le peni ma se pulou.

E tatau ona aveese le nila pe a maeʻa tui taʻitasi ma aua nei teu NovoRapid ® FlexPen ® faʻatasi ma le nila faʻapipiʻi. A leai, e mafai ona tafe le sua mai le NovoRapid ® FlexPen ®, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le fua saʻo.

E tatau i tagata faigaluega ona faʻaeteete pe a aveese ma lafo i fafo ni nila ina ia aloese ai mai le faʻalavelaveina o le taulaina o le nila.

Lafoaʻi na faʻaaogaina NovoRapid ® FlexPen ® faʻatasi ai ma le nila ua vaʻai.

NovoRapid ® FlexPen ® ua fuafuaina mo le faaaogaina e le tagata lava ia.

Teuina ma le tausiga

NovoRapid ® FlexPen ® ua mamanuina mo le faʻaaoga lelei ma le saogalemu ma e manaʻomia ai le faʻaeteeteina le faʻaaogaina. I le tulaga o le pa'ū poo le malosi o le masini, e mafai ona faaleagaina le tui suauu ma mafai ona taʻe le inisalini. O le maualuga o NovoRapid ® FlexPen ® e mafai ona faʻamamaina i se sipuni o le cotton ua sasaina i le ava malosi. Aua e te faatofu le peni tui i le ava malosi, aua e te fufuluina pe lubricate, pei e mafai ona faaleagaina ai le masini. E le faʻatagaina le faʻatumu o NovoRapid ® FlexPen ®.

Faʻasalaga

O se fualaau faapitoa e manaomia mo le sili atu o le inisalini e lei faavaeina.

Faailoga: hypoglycemia, lea e mafai ona faʻatupulaia malie pe a fai e faia ni gaʻo maualuga e faʻatatau i manaʻoga ole maʻi.

Togafitiga: o le tagata gasegase e mafai ona faʻaitiitia le hypoglycemia māmā i le aveina o kulukose poʻo mea suka. O le mea lea, e fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ina ia faʻaauau pea ona maua ai suka. I le tulaga o le hypoglycemia matautia, pe a le iloa e le tagata maʻi, 500 mcg i le 1 mg o glucagon i / m poo s / c (e mafai ona faʻatautaia e se tagata ua aʻoaʻoina), poo le / i totonu o le kullukose (dextrose) (naʻo se fomaʻi e mafai ona ulufale) e tatau ona faʻatonuina . E tatau foi ona faʻatautaia le dextrose iv pe afai o le tagata maʻi e le toe malamalama i le 10-15 minute pe a maeʻa le puleaina o le glucagon. A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e ave meaʻai gaʻo-mauʻoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Fegalegaleaiga

aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia fualaau faasaina hypoglycemic tuufofoga, inhibitors Mao, inhibitors Ace, inhibitors anhydrase carbonic, filifili beta-blockers, bromocriptine, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, fualaau faasaina salicylates lithium.

O le aafiaga o le hypoglycemic insulin e faʻavaivaia e fomaʻi faʻamaʻi, corticosteroids, hormones thyroid, thiezide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, somatropin, danazole, clonidine, "faʻagesegese" paopao taʻavale, diazoxide, morphine, phenytoin.

Beta-blockers e mafai ona puipuia masini o le hypoglycemia.

O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻatele ma faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

E mafai e le ethanol ona faʻaleleia ma faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

O fualaau o loʻo aofia ai le thiol poʻo le sulfite, pe a faaopoopoina i le vailaau oona NovoRapid ® FlexPen ® e mafua ai le faʻaleagaina o le insulin aspart. NovoRapid ® FlexPen ® e le tatau ona faʻafefiloi ma isi fualaau. O tuusaunoaga o insulin-isophan ma fofo fofo o loʻo lisi atu i luga.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi faia se malaga umi e aofia ai le suia o taimi, e tatau i le tagata gasegase ona feutagai ma a latou fomaʻi, e pei o le suia o le taimi o lona uiga o le maʻi e tatau ona 'ai ma faʻaauau le inisalini i se taimi ese.

O le le lava o fualaau o fualaau faasaina poo le faamutaina o togafitiga, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona taitai atu ai i le atinae o le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka. O faʻafitauli o le hyperglycemia e masani ona foliga mai lemu i le gasologa o nai itula poʻo aso. O faʻafitauli o le hyperglycemia o le faʻalavelave, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, gutu malulu, faʻalauteleina o le urine, galala ma le leai o se meaʻai, faʻapea foʻi ma foliga o se manogi o le acetone i le ea. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le hyperglycemia e mafai ona oo atu ai i le oti.

O le taʻeina o meaai, le faʻatupulaia o le tino, poʻo se inumaga o le inisalini e maualuga tele lona aiga e ono mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia.

A maeʻa ona taui mo le gaosiga o le gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini, e mafai ona maua e tagata gasegase faʻamaoniga masani o vailaau muamua o le hypoglycemia, lea e tatau ona logoina e tagata gasegase.

O faʻataʻitaʻiga lapatai masani e mafai ona mou atu i se umi umi o le maʻisuka.

O se taunuuga o foliga o vailaau mo togafitiga o gaioiga o le inisalini, o le atinaʻe lea o le hypoglycemia i le taimi e faʻaaoga ai e mafai ona vave amata nai lo le faʻaaogaina o le insulin.

Talu ai ona ole NovoRapid ® FlexPen ® e tatau ona faʻaoga saʻo i le meaʻai, e tatau ona amanaʻia le maualuga o le saoasaoa o le amataina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i togafitiga o gasegase ma faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e faʻagesegese ai le faʻafefe o meaai.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le afaina ma eo mai faatasi ma fiva, e masani ona faateleina le manaʻo o le tino mo le inisalini. E mafai foi ona manaʻomia le fetuunaiga pe a fai o loʻo maua e le tagata maʻi faʻamaʻi pipisi o fatugaʻo, ate, faʻaleagaina o le tino, pituitary gland poʻo lau thyroid coland.

Pe a fesiitai se tagata maʻi i isi ituaiga o inisalini, o le vave o faailoga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona itiiti le faʻailoa pe a faatusatusa i latou e faʻaaogaina le inisalini muamua.

Fesiitaiga o le maʻi mai isi tapenaga o inisalini

O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se ituaiga fou o inisalini poo se sauniuniga ile inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.Afai e te suia le faʻatonuga, ituaiga, gaosi oloa ma ituaiga (inisalini o le tagata, inisalini manu, inisalini ole inisalini) o sauniuniga inisalini ma / poʻo le gaosiga o gaosiga, atonu e manaʻomia le suia o le fualaau poʻo le faateleina o le taimi o inisiua pe a faʻatusatusa i sauniuniga o inisalini muamua. Afai e tatau ai, faʻaleleia o fualaau, e mafai ona faia muamua i le muamua tui o le vailaʻau poʻo i le taimi muamua o vaiaso poʻo masina o togafitiga.

Faʻatonuga i le nofoaga o tui

E pei lava o isi sauniuniga o inisalini, e mafai ona atiaʻe ni tali i le nofoaga o tui, lea e faʻaalia i le tiga, mumu, urticaria, mumū, hematoma, fula ma le sulu. Ole suiga faifai pea o le inisiua i totonu ole itula ole anatomical e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga poʻo puipuia ai le atinaʻe o tali. I se tulaga e le masani ai, atonu e talafeagai le faalēaogāina o NovoRapid ® FlexPen ®.

Le faʻaaogaina o fualaau oona o le thiazolidinedione ma sauniuniga inisalini

O mataupu o le atinaʻeina o faaletonu tumau o le fatu ua lipotia i le togafitiga o tagata gasegase i le thiazolidinediones faatasi ai ma le inisalini sauniuniga, aemaise lava pe afai o nei tagata maʻi e i ai tulaga lamatia mo le atinaʻe o le le atoatoa o fatu. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faatonuina le tuufaatasiga o togafitiga ma thiazolidinediones ma inisalini sauniuniga mo tagata gasegase. Faʻatasi ai ma le tofiaina o nei togafitiga faʻapitoa, e tatau ona faia suʻesuʻega faafomaʻi o tagata gasegase e iloa ai faailoga ma faailo o le le tumau o le fatu, gaioiga mamafa ma le i ai o le edema. Afai e sili atu le leaga o faailoga o le faaletonu o le fatu i tagata gasegase, o togafitiga ma thiazolidinediones e tatau ona faamutaina.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le gafatia o tagata gasegase e taulai atu ma le tali o le tali e mafai ona faʻavaivaia i le taimi o le hypoglycemia, lea e ono lamatia i tulaga e matua talafeagai ai nei tomai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻataʻavale taavale pe faigaluega i masini ma masini). E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia pe a faʻaaogaina taavale ma galulue i auala. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e leai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo le mafatia mai faʻalavelave masani o le hypoglycemia.

Tosiga ma le pulega

Lafo Ole vailaau ole fualaau faasaina NovoRapid ® FlexPen ® o le tagata lava ia ma ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma manaʻoga ole maʻi. Novorapid ® Flexpen ® e masani ona faʻaaogaina i le faʻatasi ai ma sauniuniga o le inisalini e faia i ni auala-fai poʻo umi, lea e faʻatinoina ia le itiiti ifo i le 1 taimi i le aso. Ina ia ausia le lelei o le pulea o le glycemic, o le siaki o le kulukose o le toto ma le siakiina o le inisalini e fautuaina.

E manaomia e le tagata le inisalini i tagata matutua ma tamaiti mai le 0.5 i le 1.0 iunite / kg / aso. Faʻatasi ai ma togafitiga basal-bolus, o le 50-70% o le insulin manaoga e faʻamalieina e NovoRapid ® FlexPen ®, ma le isi - e ala i le umi poʻo le umi o le insulin. E ono talafeagai le fetuunaiga ma le faateleina o le tino, o se suiga i mea taumafa, poʻo taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le vave vave o le gaioiga, e tatau ona faʻatonuina le NovoRapid ® FlexPen ® i se taimi vave ao le i 'ai poʻo le maeʻa pe a uma meaai pe a tatau ai. Ona o le puupuu le umi o le gaioiga o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina NovoRapid ® FlexPen ® ei ai se tulaga maualalo ifo o le mafuaʻaga o vaega o le hypoglycemia i le po.

Vaega faʻapitoa maʻi

E pei o le faʻaaogaina o isi tui mo le inisalini, i tagata matutua ma tagata mamaʻi i le gasegase o le tino poo le galuega o le faamaʻi, e tatau ona faʻamalosia le mataʻituina o le kulukose ma le fua o le insulin aspart individually adjusted.

Novorapid ® FlexPen ® atonu e maua se avanoa pe a faʻaaogaina i tamaiti pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble tagata, pe a manaʻomia le vave amataina o se gaoioiga (mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o inisiua e fesootaʻi ma mea taumafa).

Faʻaliliuga mai isi sauniuniga o inisalini

Pe a faʻafeiloaʻi mai isi ituaiga o inisalini, faʻaaogaina o le NovoRapid ® FlexPen ® ma o le fua o le insulin e mafai ona manaʻomia.

Novorapid ® Flexpen ® o loʻo taitaia i lalo o le paʻu o le pito i lalo o le paʻu o le abdomina, thivae, i le muso mata o le tauau poʻo le papa. E tatau ona suia le nofoaga e tuiina ai i totonu o le tino e tasi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. E pei o inisua uma lava, o le pulea o lalo ifo i totonu o le paʻu o le abdominal pito i luma e maua ai le malosi vave nai lo le taimi e faia ai isi nofoaga. E pei o insuline uma, o le umi o le gaioiga e fesuisuiai e faalagolago i le fualaau oona, nofoaga o inisiua, vevela toto, vevela, ma le maualuga ole gaioiga faaletino. Ae ui i lea, o le vave vave amataina o gaioiga faʻatusatusa i insulin insulin mafai ona tausia e tusa lava poo le a le nofoaga o inisiua.

O le penisini o le syringe Muamua NovoRapid ® FlexPen ® ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o nila NovoFayn ® poʻo NovoTvist ® 8 mm le umi.

O peni NoandRapid ® Fentesini ose lanu eseese lanu eseese ma faʻapipiʻiina faʻatasi ma faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina.

Faʻaaogaina i pamu faʻasolo

Novorapid ® FlexPen ® e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaauau o le pulega faʻapitoa e faʻaaoga ai pamu talafeagai. O loʻo faʻaauau le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi i le puipui pito i luma. O le nofoaga o tui e tatau ona suia i lea taimi ma lea taimi.

Pe a faʻaaogaina i pumps infusion NovoRapid ® FlexPen ® e le mafai ona faʻafefiloi ma soʻo se isi tapenaga o inisalini. O tagata maʻi e faʻaaogaina le faʻaaogaina o pamu e tatau ona faia ni aʻoaʻoga loloto i le faʻaaogaina o nei faiga ma faʻaaoga pusa talafeagai ma tui. E tatau ona suia le seti (afu ma cannula) e pei ona manaʻomia e faatonuga ua tuʻuina mai. O tagata e maua NovoRapid ® FlexPen ® i totonu o le faiga o le pumping e tatau ona i ai le inisalini pe afai e le lelei le faiga.

Faaaoga mo le puleaina o le tino

Afai e tatau ai, e le mafai ona faafoeina le NovoRapid ® FlexPen ®, na o se fomaʻi e mafai ona faia nei inisiua. Faiga e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o vailaʻau (polyethylene infusion bags) faʻatasi ma NovoRapid ® FlexPen ® 100 IU / ml faʻatasi ai ma le insulin aspart concentrations mai le 0.05 IU / ml i le 1.0 IU / ml i le 0.9% sodium chloride infusion solution, 5% glucose (dextrose) poʻo le 10% glucose (dextrose) e aofia ai le 40 mmol / l paluka chloride, mautu i le vevela vevela mo le 24 itula. E ui lava i le mautu o le fualaau i le taimi o le afaina, o se aofaiga o le inisalini e mafai ona muai faasalalauina i luga o le afifi fusi. E manaʻomia le mataʻituina o kulūkose i le taimi o le insulin.

Lapataiga mo le tagofia ma le lafoaia

Olela ma NovoRapid ® FlexPen ® e tatau ona faʻaaoga taitoatasi.

Aua le faʻamafaʻi le kesi.

Aua nei faʻaaoga Novorapid ® FlexPen ® pe a le o manino le lanu pe le lanu po o le syringe peni ua malo.

O le tagata maʻi e tatau ona logoina le tatau ona lafoai le nila pe a uma tui.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i pamu fufuluina, e pei ona faʻamatalaina i le vaega "Faʻafofo ma le Pulega". Tubes o latou meafale i totonu ole polyethylene poʻo le polyolefin e tatau ona iloiloina mo le talafeagai mo le faʻaaogaina o pamu.

I le tulaga o se tulaga faanatinati i tagata mamaʻi e faaaoga ai le NovoRapid ® (falemai poo le le lelei o le suauu), o le fualaau tatau o NovoRapid ® e mafai ona tusia mai le penisini syringe FlexPen ® e faʻaaogaina se tui tui insulin i le 100 PIECES.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le fualaau faasaina NovoRapid ® Flexpen ® mo le tagata maʻi

Aʻo leʻi faʻaaogaina le NovoRapid ® FlexPen ®:

▶ Siaki le igoa o le tui NovoRapid ® FlexPen ® e aofia ai le ituaiga insulin.

▶ Faʻaaoga pea se nila fou ao lei faia tui taʻitasi e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

▶ Novorapid ® FlexPen ® ma nila e mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia.

Inisalini NovoRapid: faatonuga, metotia, faʻaaoga i le taimi o le maitaga

Faʻaaogā insulin e faʻaaogaina e faʻamaʻo ai le kulūkose i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. NovoRapid o se tasi o sui o le augatupulaga aupito lata mai o vailaʻau o le hypoglycemic. E faʻaaogaina e avea o se vaega o le togafiti o le maʻisuka e faʻaleleia ai le le atoatoa o le insulin pe afai o lona faʻasologa i totonu o le tino ua faʻavaivaia.

NovoRapid e ese lava le ese mai le masani masani a le tagata, ona o le mea e amata ona vave galue, ma e mafai e tagata gasegase ona amata ona 'ai i le taimi lava e uma ai lona faʻaofiina.

Pe a faʻatusatusa i insulin, e leai se mea e sili atu ona maua e NovoRapid: o le maʻisuka glucose e faʻamautu pe a uma ona 'ai, ma faʻaititia le numera ma le mamafa o le hypoglycemia i le aoauli.

O malosiaga e aofia ai le malosi malosi o le fualaau faasaina, lea e mafai ai e le toatele o tagata maua i le maʻisuka ona faaitiitia lona fua.

Talofa O loʻu igoa o Galina ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 3 vaiaso na ou aveina aiia aumai le suka i le masani ma aua nei avea ma vaisu i fualaau le aoga
>>E mafai ona e faitau i lau tala iinei.

Pharmacological group

O le NovoRapid e taua o le inisalini e faia i le gaʻo. O le faʻaitiitia o le suka i le maeʻa ona faʻatautaia muamua le pulega nai lo le faʻaaogaina o Humulin, Actrapid ma a latou analogues. O le amataga o le gaioiga o loʻo i le va o le 10 i le 20 minute pe a uma le tui.

O le taimi e faalagolago i uiga o tagata taitoatasi o le maʻisuka, o le mafiafia o le tino o le tino i le nofoaga o inisiua ma lona toto. O le maualuga o le aoga e 1-3 itula pe a uma le tui. Latou te aʻafia le inisalini NovoRapid 10 minute aʻo leʻi 'ai.

Ona o le faʻavaveina o le gaioiga, o le taimi lava lea e aveesea ai le suka e sau, e le mafai ai ona faaputuputu i totonu o le toto.

O le mea masani, o le aspart e faʻaaogaina faatasi ma le insulin ma le umi. Afai o le maʻisuka o loʻo i ai se pamu insulin, e na o ia lava e manaʻomia se hormone puupuu.

Taimi faʻatino

Faʻatusatusa i insulin insulin, NovoRapid e itiiti ifo, e tusa ma le 4 itula. O le taimi lenei e lava mo sugar uma mai meaʻai e pasi i totonu o le toto ona oʻo lea i totonu o le tino. Ona o le vave faʻaleleia, pe a uma le faʻaofiina o le hormone, faʻatuai ai le hypoglycemia e le tupu, aemaise lava le matautia i le po.

Glucose toto e fuaina i le 4 itula pe a uma le tui poʻo le isi taumafataga. O le isi fualaau o le fualaau faasaina e faʻatinoina muamua nai lo le taimi na muamua atu, e tusa lava pe maualuga maualuga le suka i le maʻisuka.

E taua tele: Taofi e le aunoa le falemaʻi mafia. Endocrinologists tatou te faʻaaogaina le tupe i luga o fualaau aina pe a mafai ona faʻavasegaina le suka toto mo na o le 147 rubles ... >>faitau le tala ia Alla Viktorovna

Faatomuaga tulafono

E mafai ona aʻafia le inisalini NovoRapid ma faʻaaogaina se penisini peni, pamu ma se tui o le inisalini masani. E na o se mea faʻapitoa e faia. E le o se mea e lamatia ai le tuiina o le intramuscular, ae o le masani masani o le inisalini e mafai ona maua ai se tulaga e le mafaamatalaina, e masani lava o se vave vave, ae itiiti le faaumiumi aafiaga.

E tusa ai ma faatonuga, o le averesi o le inisalini i aso taitasi, e aofia ai le umi, e le silia le tasi le iunite i le kilokalama o le mamafa.

Afai e tele le numera, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua e mafai ona taʻu mai ai le faʻaaogaina o le carbohydrate, atiaeina le inisalini, le talafeagai le tui, ma se fualaau le lelei.

E le tatau ona tuiina uma i le taimi e tasi le vailaau o aso taitasi, aua o le mea lea o le a taʻitaʻia ai se pa'ū mataʻutia i le suka. E tatau ona fuafua ese se fualaau e tasi mo taʻitasi taumafataga. E masani lava, e faʻaaogaina se falaoa mo le faʻatusatusaga.

Ina ia aloese mai le tele o le faaleagaina i le paʻu ma le tino i totonu o le nofoaga o inisiua, ia NovoRapid inisalini e tatau ona i ai i le vevela o le potu, ma o le nila e tatau ona fou i taimi taʻitasi.

O le inisiua o le nofoaga o loʻo suia pea lava pea, o le paʻu lava e tasi e mafai ona toe faʻaaogaina pe a uma le 3 aso ma naʻo pe afai e leai ni uiga o se tui na totoe. O le vave faʻaaogāina o le tino o le uiga lea o le puipui pito i luma.

O loʻo iai i le eria o loʻo faʻatatau i le pusa ma le pito i luga ma e fautuaina e tui se inisalini puupuu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina masini fou e tui ai, peni tui poʻo se pamu, e tatau ona e suʻesuʻe a latou faatonuga mo le faʻaaogaina auiliiliga. I le taimi muamua, e sili atu ona masani nai lo le mea masani e fua ai le suka o le toto. Ina ia mautinoa le sao saʻo o le oloa, e tatau ona i ai uma mea taumafa matua faʻasaina. O lo latou faʻaaoga faifaipea ua mafua ona o le faateleina o aʻafiaga o aʻafiaga.

Faʻasalaga aganuʻu

Afai o le fua faatatau ole inisalini e leʻi galue, ma o le hyperglycemia ua tupu, e mafai ona faʻamavae pe a uma le 4 itula. A o lei amataina le isi vaega o le inisalini, e tatau ona e faʻamautu le mafuaʻaga na le faigaluega ai le tasi muamua.

E mafai ona:

  1. O se mea ua maeʻa po o se tulaga le talafeagai mo le teuina. Afai e faʻagaloina le vailaau i le la, faʻamaʻa, pe ua leva ona vevela mo se taimi umi e aunoa ma se ato mafanafana, e tatau ona sui le fagu i se mea fou mai le pusaaisa. O se vaifofo leaga e mafai ona puaoa, faatasi ai ma laumei i totonu. E mafai ona faia ni tioata i luga ma puipui.
  2. Lelei le tui, fuaina fuafuaina. Le faʻafoega o se isi ituaiga insulin: umi ae le o le pupuu.
  3. Faʻaleagaina i le suauu, lelala le lelei. O le pa o le nila e pulea e ala i le tosoina o se mataua o le vaifofo mai le sulu. E le mafai ona siakiina le faʻamalosi o le syringe, o le mea lea e suia ai i le masalosaloga muamua o le gaioiga. O le maʻisuka e tatau ona i ai pea se faʻamaumauga o le insulin.
  4. O le faʻaaogaina o le pamu e mafai ona faʻaogaina ai le faʻaogaina o le polokalama. I lenei tulaga, e tatau ona suia i luma o le taimi faatulagaina. O le pamu e masani ona lapatai atu i isi faʻamavaega ma se leo leo poʻo se savali i luga o le lau.

O le faʻateleina o gaioiga a NovoRapid inisalini e mafai ona matauina ma lona soona fai, inu ava malosi, le lava le ate ma le fatu fatu.

Sui le NovoRapida Levemir

NovoRapid ma le Levemir o fualaau faasaina o le mea lava lea e tasi o loʻo i ai le aʻafiaga taua. O le a le eseesega: Levemir o se inisalini umi, e faʻatonuina i le 2 taimi i le aso e faʻatuina ai le le malamalama o se siakiina o le hormone.

NovoRapid poʻo Levemir? NovoRapid e sili atu, e manaomia le maualalo o le suka pe a uma ona 'ai. E le mafai ona suia le tasi i le isi, o le a taʻitaʻia muamua i le maualuga-ma, pe a mavae ni nai itula, i le hypoglycemia.

O le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, e faʻamaonia ai le suka, oe manaʻomia uma hormones umi ma puupuu. NovoRapid o le inisalini e masani ona faʻapipiʻi faʻatasi ma Levemir, talu ai ua lelei ona suʻesuʻeina a latou fegalegaleaiga.

I le taimi nei, o le NovoRapid inisalini e na o le vailaau faʻasolosolo i Rusia ma le aspart e avea o se mea malosi. I 2017, na tatalaina ai e Novo Nordisk se insulin fou, Fiasp, i le Iunaite Setete, Kanata ma Europa. I le faʻaopoopoga i le aspart, o loʻo aofia ai isi vaega, ina ia sili atu le saoasaoa o ana gaoioiga ma sili atu ona mautu.

O ia inisalini o le a fesoasoani e foia le faafitauli o le maualuga maualuga o le suka pe a uma se taumafataga e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo. E mafai foi ona faʻaaogaina e le maʻisuka ma se manaʻoga le mautonu, talu ai o lenei hormone e mafai ona tui i le taimi lava e uma ai, i le faitauina o mea e 'ai.

E le mafai ona faʻatau i Rusia, ae pe a faʻatonu mai isi atunuu o lona tau e sili atu le maualuga nai lo le NovoRapid, e tusa ma le 8500 rupu. mo le teuina.

E maua tala tutusa o NovoRapid o insulin insulin Humalog ma Apidra. O a latou gaioiga gaioiga e toetoe lava a fetaui lelei, e ui lava o le mea moni e ese mea e gaosia.Suʻeina o le inisalini i se mea tutusa e tatau ona naʻo le tulaga o faʻamaʻi o le tino i se mea faapitoa, talu ai o le sui e manaʻomia ai le filifilia o se fualaau fou ma o le a mautinoa ai le taʻitaʻia i se taimi le tumau i le glycemia.

Tuua Lau Faamatalaga