9 lelei ma le taugofie ole analogoga a Rosuvastatin

O faʻalogoga o le fualaau faʻatau Krestor ua tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi, ua taʻua "synonyms" - fualaau faʻasagalaʻau e aofia ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea taua e tasi e tusa ai ma o latou aafiaga ile tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

O le Rosuvastatin o se tagata e filifilia ma le faʻamalosi o le HMG-CoA reductase, o se enzyme e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A i le mevalonic acid, o le cholesterol precursor. O le autu autu o le gaioiga o le rosuvastatin o le ate, lea o loʻo faia ai le syntherol (cholesterol) ma le palakalafa o lipoproteins maualalo (LDL).

Ole Rosuvatatin e faateleina ai le numera o le "ate" LTD receptors i luga o le potu, ma faateleina ai le osofaʻiga ma le catabolism o le LDL, ma o le a avea ma mea e taofia ai le fatuga o le lipoproteins maualalo (VLDL), ma faaitiitia ai le aofaiga atoa o le LDL ma le VLDL.

Krestor ® maualalo maualuga le maualuga o le LDL cholesterol (cholesterol-LDL), o le cholesterol atoa, triglycerides (TG), e faateleina ai le maualuga o le lipoprotein cholesterol (HDL-C), ma faaitiitia foi le maualuga o le apolipoprotein B (ApoV), non-HDL cholesterol, -LVONP, TG-VLDLP ma faateleina le maualuga o le apolipoprotein AI (ApoA-I) (vaai i le laulau 1 ma le 2), faaitiitia le fua faatatau o le LDL-C / HDL-HDL, le cholesterol / HDL-C ma le HDL-C / HDL-C ma ApoB / ApoA-1.

O le togafitiga faʻasolosolo e atiaʻe i totonu o le vaiaso e tasi talu mai le amataga o togafitiga ma Krestor ®, pe a uma le 2 vaiaso o togafitiga e oʻo atu i le 90% o le maualuga o le taunuʻuga talafeagai. O le maualuga o le togafitiga e masani lava ona ausia i le vaiaso lona fa o le togafitiga ma e tausia ma le faʻaaoga masani o fualaau faasaina.

Laulau 1 ma le 1a.Faʻalavelave faʻalagolago i tagata gasegase o le hypercholesterolemia (type IIa ma IIb e tusa ai ma Fredrickson) (fua faʻatusatusa o pasene ua faʻatusatusa i le tau muamua).

Fai Taʻi maʻi HS-LDL Cholesterol lautele HS-HDL
Placebo13-7-53
5 mg17-45-3313
10 mg17-52-3614
20 mg17-55-408
40 mg18-63-4610

Laulau 1a
Fai Taʻi maʻi TG HS-non-HDL Apo v Apo A-I
Placebo13-3-7-30
5 mg17-35-44-384
10 mg17-10-48-424
20 mg17-23-51-465
40 mg18-28-60-540

Laulau 2 ma le 2a. Faʻalavelave faʻalagolago i maʻi ma hypertriglyceridemia (ituaiga IIb ma IV e tusa ai ma Fredrickson) (pasene pasene faʻatusatusa i le tau muamua).
Fai Taʻi maʻi TG HS-LDL Cholesterol lautele HS-HDL
Placebo26151-3
5 mg25-21-28-243
10 mg23-37-45-408
20 mg27-37-31-3422
40 mg25-43-43-4017

Laulau 2a
Fai Taʻi maʻi HS-non-HDL HS-VLDLP TG-VLDLP
Placebo26226
5 mg25-29-25-24
10 mg23-49-48-39
20 mg27-43-49-40
40 mg25-51-56-48

Falemaʻi malosi

Krestor ® e aoga i tagata matutua ma le hypercholesterolemia ma le leai foi o le hypertriglyceridemia, e tusa lava po o le a le ituaiga tagata, ituaiga poʻo le matua, e aofia ai. i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le gasemalamia faaleaiga.

I le 80% o tagata gasegase i le IIa ma le IIb hypercholesterolemia e tusa ai ma Fredrickson (o le fua muamua o le maualuga o le LDL cholesterol e tusa ma le 4.8 mmol / L) aʻo ave le fualaau faasaina i le 10 mg, o le maualuga o le LDL cholesterol e ausia ai le itiiti ifo ma le 3 mmol / L.

I tagata gasegase ma le hypertriglyceridemia faatasi ai ma le amataga o le TG mai le 273 i le 817 mg / dl na maua Krestor ® i le 5 mg i le 40 mg i le aso mo le ono vaiaso, na faʻaititia le maualuga o le TG i le plasma toto (silasila i le laulau 2).

O se faʻaopoopoga faʻamalosiaga e matauina i le tuufaatasiga ma le feteenaiga e faatatau i le matuitui o triglycerides ma le acidic nicotinic i le lipid lowering doses e faatatau i le maualuga o le HDL-C.

I le suʻesuʻega METEOR, e aofia ai le 984 tagata gasegase e 45-70 tausaga e maualalo le lamatiaina o le fatuina o le fatu fatu (o le 10-tausaga i le Framingham scale e itiiti ifo ma le 10%), o le maualuga o le LDL cholesterol o le 4.0 mmol / l (154.5 mg / dl) ma le atherosclerosis subclinical ( lea na suʻesuʻeina e le mafiafia o le faʻafefete o le aufaasālalau o le garotid arteries - TCIM) na suʻesuʻeina le aafiaga o le faʻapipiʻi i luga o le mafiafia o le vaʻavaʻai faʻasalalau. O tagata mamaʻi na maua le pulupastatin i se fuataga o le 40 mg / aso poʻo le placebo mo le 2 tausaga.O le togafitiga a Rosuvastatin na faʻagesegese ai le alualu i luma o le maualuga o le TCIM mo vaega e 12 o le carotid o lona faʻatusatusa i le placebo ma se eseesega o -0.0145 mm / tausaga. Pe a faatusatusa i uluai aoga i le vaega o le rosuvastatin, o le faaitiitia i le maualuga o le TCIM e 0.0014 mm / tausaga (0.12% / tausaga (le taua le eseesega)) na maitauina pe a faatusatusa i le faateleina o lenei faailoga i le 0.0131 mm / tausaga (1.12% / tausaga (p 1/100 , 1/1000, 1/10000, Mataupu e fesoʻotai i ai

I le tele lava o tulaga, e maua e se mai se tagata pe a le sauni e feiloai ma i latou. O faʻamaʻi pipisi o vailaau e sili ona taatele i le lalolagi nei. Faatasi ai ma i latou, o faʻamaʻi masani e tupu e afaina ai le tino. At.

O vailaau masani na laveaiina ai tagata i le vaveao. O fualaau faʻamalolo faʻapitoa mo tagata faʻaonapo nei ua leiloa lo latou taua. Togafitiga o le colitis ulcerative faatasi ai ma togafitiga faa-tagata e ese mai i se auala tuufaatasia. Faʻamatalaga masani.

O le gutu o le isu i pusi e mafai ona mafua mai i ni mafuaaga eseese. O le tele o taimi, o le lafoaʻi o le tino i se meaola e aliali mai ona o se malulu masani. O nisi taimi o le rhinitis o se taunuuga o allergies poʻo nisi foi o faʻamaʻi pipisi.

Pill components

O le mea malosi o le vailaʻau o le masima calcium o le rosuvastatin. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e aofia ai le numera o vaega faaopoopo, e tofu le vaega ma vaega taua:

  1. O le microcrystalline cellulose o se adsorbent lelei, lea e faʻateleina e le suia mai le tino o le tagata. I le tuufaatasiga o le fualaau faasaina, e avea o se mea e gaosia ma se mea e fesoasoani e fusifusia ai vaega uma.
  2. Lactose Monohydrate. Faʻaaoga e faʻaleleia le tofo o le vailaʻau. Ae peitai, o lenei mea e le mafai ai ona ave ni meaʻai mo tagata e mafatia i le le faapalepale poo le lactase.
  3. Calukum Phosphate O se faʻalavelave faʻalavelave, lea e aofia ai le konisini ma le vailaʻau o le phosphoric. O le tuufaatasiga o maʻalaʻau e fesoasoani i le faʻasalaga o le mea autu autu.
  4. Magnesium stearate. Faʻafaigofieina le faʻaaogaina o le laulau ma faʻaaogaina e avea ma se mea e lelei ai le tino.
  5. O le Hydroxypropyl methylcellulose o se mea faʻapitoa e faʻamamaina ai le suavai lea e taua mo le gaosiga o le gaosiga o le pepa.
  6. Povidone o loʻo galue e pei o se mea valea lea e faʻaleagaina ai vailaʻau faʻamaʻi i le tino, e aofia ai mea na faia e mafua mai i le gaioiga o le gasegase.
  7. Triacetin o se meaʻai faʻamaonia ua faamaonia (E1518). I le avea ai o se vaega o maʻalaʻau, e avea o se mea faʻapipiʻi ma se fufulu suavai, lea e taua mo le gaioiga.
  8. O vali - uʻamea uʻamea ma le dioxide o pipisi o ni mea lelei saogalemu e faʻaleleia foliga o le vailaʻau.

O fualaau Rosuvatatin e faʻaaogaina mo le cholesterol i luga aʻe o le masani o loʻo faia e le tele o kamupani vailaʻau i lalo o igoa eseese. O i latou uma o ni faʻatusa tutusa, o lona uiga, o loʻo i ai a latou mea aoga tutusa.

O le uluai fualaau faʻatau Krestor e gaosia e se kamupani Peretania ma e iai lona igoa o se fualaau sili ona maualuga. O isi vailaau faʻasaina uma o loʻo galue malosi ai le gasegase o le generics.

E eseese i latou mai le uluaʻi tau ma e ono i ai se eseesega o vaega eseese o vaega o ausilali, lea e le afaina tele ai le aoga. O lenei manatu e tatau ona amanaia ma le faʻalauteleina o le lagona lelei i nisi mea.

Faʻataʻitaʻiga

O se vailaau faʻamaʻi faʻamalositino o se vailaau filifilia, faʻatauvaga o le HMG-CoA reductase, o se enzyme lea e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A e vavalo ai, o se vailaau o le cholesterol (Xc). O le autu autu o le gaioiga o le rosuvastatin o le ate, lea e faia ai le Xc synthesis ma le LDL catabolism.

O le togafitiga faʻapitoa e aliali mai i totonu o le 1 vaiaso talu ona amata le Krestor togafitiga, pe a maeʻa le 2 vaiaso o togafitiga e oʻo atu i le 90% o le maualuga o le taunuʻuga talafeagai. O le maualuga o le togafitiga masani e masani lava ona ausia i le 4 vaiaso ma tausia faʻatasi ma le faʻaaogaina masani.

E tusa ma le 90% o le fualaau o le rosuvastatin e leai se fesuiaiga ma feces. O le vaega na totoe o loʻo faʻateleina i le uila.

Analogues o fualaau faasaina

Analogs e sili atu ona taugofie nai lo le uluai, ma e mafai e le tagata gasegase ona suia le tasi fualaau faasaina i le isi, e taulai atu i le gafatia poʻo le mauaina o fualaau faasaina ile falemaʻi. Latou te eseese i se tulaga lelei, lea e fesoʻotaʻi ma le lelei o mea e faʻaaoga ma nisi eseesega i le faagasologa. Analogs lea o loʻo faʻaaogaina ai le mea galue:

  1. Crestor. Uluai fualaau faasaina i Peretania. E maualuga le bioavailability, e vave vave ona tupu i le cholesterol i luga atu masani. O loʻo i ai se tau maualuga atu pe a faʻatusatusa i faʻalapotopotoga.
  2. Akorta, Rosuvastatin Canon ma Rosuvastatin SZ e maua ai le kamupani Rusia. E aofia i latou i le vaega o mea e le taugata. Ae latou te maualalo le bioavailability, sili atu lemu le faatupuina o le malosi i totonu o le tino e tatau ai ina ia maua ai le maualuga. Ua vave ona alu ese mai le tino.
  3. Mertenil. Faʻalapotopotoga - Hungary. E i ai foi se tulaga maualalo o le bioavailability, o lona uiga o le togafitiga e tupu mulimuli ane nai lo le fualaau muamua.
  4. Rosulip o se isi vailaʻau mai tagata gaosi Hungary. E leai se taugata tele. E iloga i le maualuga o le bioavailability, ae i le taimi lava e tasi, o le a faʻagesegese le faʻaleleia, ma faʻapupulaina ai le faʻamalosia o togafiti.
  5. Rosart e maua e se kamupani Icelandic. E i ai uma le lelei o le uluai vailaʻau, o ona aʻafiaga e aofia ai lona tau maualuga.
  6. Rosistark. Gaosiga o le Croatia. E le o laʻititi ia Rosart poʻo Krestor i soo se auala, i le taimi lava lea e sili atu lona tau.
  7. Tevastor O loʻo gaosia e se kamupani faʻapitoa a Isaraelu, faʻapipiʻi faʻafuaseʻi i le tino ma maua ai se togafitiga faʻapitoa. E maualuga le tau.
  8. Roxer e gaosia e se kamupani Slovenian lauiloa. E i ai lona tau, lelei le bioavailability, ae ua vave ona aluese mai le tino ma o lea e lemu ai ona i ai se togafitiga.
  9. Rosucard o se sauniuniga Tusia. I se tau, e maualuga le bioavailability, ae o le maualalo o le vave o le faʻasologa o togafitiga.

O nei vailaʻau uma o ni analogic tuusaʻo, o lona uiga, faatasi ai ma se mea e tasi e galue malosi ma e tutusa lava. I le faʻatinoga, latou te tasi ma le mea lava e tasi, lea e eseese a latou pisinisi ma o loʻo faʻatau atu i tau eseese. E i ai ni analogues e le faʻaaogaina.

O nei fualaau oona ei ai le aafiaga (i lenei tulaga, lipid-lowering), ae e eseese a latou vaega galue. O le suia mo ia analogues e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

O le tane ma le matua e leai sona aafiaga taua i luga o le pharmacokinetics o le rosuvastatin.

I tagata gasegase ma le vaivai, e le suia le tele o le plasma o le rosuvastatin poʻo le N-dysmethyl.

I tagata gasegase ma le le atoatoa (CC 1/100, 1/1000, 1/10 000,

9 lelei ma le taugofie ole analogoga a Rosuvastatin

  • Pill components
  • Analogues o fualaau faasaina

O le Rosuvastatin ma ana analogues ua faʻamaonia mo le cholesterol i le toto e masani ai. O le fualaau faasaina e faatatau i le vasega o fuainumera o le mulimuli (4 augatupulaga). Pe a faatusatusa i isi fualaau oona i totonu o lenei vaega, o le rosuvastatin o se auala sili ona lelei ma saogalemu.

Na faia i se mea faʻapitoa ma faʻaalia ai mea tau eletise, e mafua mai i le mea e leai sona aafiaga faʻaleagaina i le ate.

O fualaau faasaina e matua afaina ai le gaosia o le lipoproteins maualalo, lea e avea ma autu autu lea e gaosia ai le cholesterol.

E le gata i lea, o le faaaogaina o lenei fualaau faasaina e le afaina ai maso ma isi maʻi mai le itu o musika. O le aoga talafeagai ua faʻaalia i le vaiaso talu ona amata le faʻaogaina, ma i le 4 vaiaso e oʻo ai i le maualuga ma faʻatasi ai togafitiga masani e umi se taimi. O nei uiga lelei e mafai ai ona maua ai fualaau faasaina mo tagata mamai e manaomia le tuuitiitia o le cholesterol.

Crestor: faatonuga mo le faʻaaoga, analogues, tau ma iloiloga

  1. Faʻatulagaga ma fua faʻatatau
  2. Faʻataʻitaʻiga faʻatau
  3. Pharmacodynamics
  4. Pharmacokinetics
  5. O ai o loʻo faʻaalia Crestor
  6. Le faʻaaoga
  7. Faʻaiʻuga
  8. Talosaga talosaga
  9. Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau
  10. Crestor: analogues
  11. O le a le mea e mafaufau i ai fomaʻi ma gasegase e uiga ia Crestor

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E mafai ona e lagona le lelei i lou olaga masani, ma pe a maeʻa le suʻega, aʻoaʻo e uiga i le hyperlipidemia - o se faʻaopoopoga o mea o le cholesterol ma triglycerides i le toto. O maʻi faʻamaʻi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o ni atherosclerotic plates - o vailaau o fatu ma oso.

Krestor, o se togafitiga faʻamalosia lelei mulimuli na mamanuina e faʻavasega ai le gataifale lipid, o le a fesoasoani e puipuia ai aʻafiaga matautia.

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

O le satauro ua faatau atu i se ituaiga o meaʻai. Faʻalagolago i le faʻaogaina o le eletise galue, e tele ituaiga o vailaʻau e maua mai:

  1. O i latou ua lanu samasama ma togitogiina i le ZD4522 5 e felafolafoaʻi solo, e aofia ai le 5 g o le rosuvastatin.
  2. O fualaau lanu piniki Crestor o se foliga faapena ua togitogia i le ZD4522 10 e aofia ai le 10 mg o le mea galue malosi.
  3. I le ituaiga lava o papatusi e iai le tusiga ZD4522 20 - rosuvastatin 20g.
  4. O le maualuga o le maualuga o le mea galue (49 mg) o loʻo i totonu o lanu vali moli ma le faailogaina o le ZD4522.

O ituaiga uma o fualaau (e aofia ai analogues) o faʻamaumauga tonu

Pharmacodynamics

Krestor faʻalavelave HMG-CoA reductase, o se enzyme e pulea ai le gaosiga o le mevalonate, o le cholesterol precursor. Rosuvastatin e galue i le ate - o se tasi o vaega autu autu.

E faʻaitiitia le tele o le lipoproteins i le maualalo ma maualalo le mamafa e ala i le taofia o latou faʻasinomaga, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le HDL mo le osofaʻiga ma le catabolism o le LDL. O se taunuuga, o le maualuga o le cholesterol atoa, LDL ma triglycerides ua faaitiitia. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le HDL e faʻapupula.

O Rosuvastatin e aoga mo hypercholesterolemia e faʻatasi ma le leai foi o le hypertriglyceridemia, aua gasegase o soʻo se itupa, tausaga ma taʻaloga.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o Krestor, faʻamasino i tali mai tagata suʻesuʻe, e matauina i le faaiuga o le vaiaso muamua o le kosi, ae o le taunuʻuga maualuga (sili atu i le 90%) e mafai ona vaaia pe a uma le 2-4 vaiaso o faʻaaoga masani.

E le pei o nisi o analogues, o Krestor e maualalo le leaga o aʻafiaga o le ate. Faaaoga i le tuufaatasiga ma le maualalo o taumafa o le cholesterol ma isi vailaʻau e maualalo ai le cholesterol.

O ai o loʻo faʻaalia Crestor

Pe a suia Krestor i ana mea tutusa, e tatau ona faamanino i lalo o le a le tulaga o loʻo faʻaaogaina ai.

Uluai vailaʻau na faʻaalia:

  • Faʻatasi ai ma le hypercholesterolemia (faʻailoga muamua poʻo le aiga faʻalelei)
  • Mo le puipuia o le paʻu,
  • I le hypercholesterolemia ua fefiloi,
  • Mo le puipuia o le osofaia o le fatu,
  • Tagata e iai le atherosclerosis,
  • Ma le hypertriglyceridemia.

Le faʻaaoga

O togafitiga togafitiga ma togafitiga e faia e le fomaʻi e faʻavae i le suʻega, tulaga o le soifua maloloina, faʻamaʻi faʻamaʻi.

Tulafono lautele mo le faʻaaogaina o Crestor:

  • E le manaʻomia le paʻu le papa.
  • Vaitaimi - soʻo se mea faigofie, e mafai ona maua le taunuʻuga maualuga mai le faʻaaogaina o le afiafi, talu ai o le tele o le cholesterol e maua i le po.
  • O le 'ai e le aʻafia ai le aoga o fualaau.
  • A o leʻi amataina le vasega, e tatau i le tagata gasegase ona sui i se taumafataga maualalo o le cholesterol, lea e tatau ona matauina i taimi uma.
  • Ole fua muamua o Crestor (5-10g / aso) e filifilia taitoatasi. Afai e le ausia mea e faʻamoemoe i ai, e mafai ona e fetuʻunaʻi le dose i le 20 mg / aso., Ae le muamua nai lo le masina mulimuli ane. O le maualuga o le masani (40 mg / aso) ua naʻo le maualuga o le lamatiaga o le faʻalauteleina o maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi ma fatuga. O se tagata gasegase o le hypercholesterolemia ogaoga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi faifai pea, talu ai ona o le ono tulai mai o aʻafiaga i itu. Le siakiina o faʻamaumauga lipid profile e faasaʻo ai le togafitiga faʻapitoa e tatau ona faia ile 2-4 vaiaso.

I le tulaga o se faʻalavelave, e le faʻaaogaina se vaifofo faapitoa. Togafitiga e faʻailogaina, ma mafaufau i le maualuga o le oona. Afai e tatau ai, ave ni fesoasoani lagolago.

Faʻaiʻuga

I le tausisia lelei o fautuaga na fautuaina mai e le fomaʻi, o tagata maʻi e seasea ona faitio i taunuuga e leʻi mafaufauina mai le faʻaogaina o Krestor. Ae ui i lea, o faatonuga mo le faʻaaliga e lapatai ai le ono mafai ona maua ni tali. O faʻamatalaga e faʻavae i suʻesuʻega suʻesuʻe.

O le fea tino o le faafitauli?O aʻafiaga e aʻafia aiLe tele o taimi o latou faʻaaliga
Fale gasegaseDyspeptic disorders, tiga o le manava o le tino, afaina o le fatu,

Faiga faʻavaeThrombocytopenia.leai se taimi
Vailaau respiratoryPaʻu, puupuu le manavae le o iloa
CNSLe lava le faamaopoopo, tiga i vaega eseese o le ulu,

faaitiitia le lelei o le moe.

EpidermisRashes, urticaria, sulu.
ImmunityAngioedema, maualuga lagona.leai se taimi
Polokafe masukalokeletalMyalgia, rhabdomyolysis, myopathy,

Genitourinary SystemProteinuriaseasea lava
Endocrine togafitigaO le maʻi suka.masani
Manatu o mafaufaugaFaʻafitaulie le o iloa
Suiga lauteleAsthenia

Talosaga talosaga

E iai le tele o faʻamaoniga e aʻafia ai:

  • Faatasi ai ma le maualuga o le maaleale i le gasegase,
  • O le gaioiga malosi o faʻamaʻi pipisi,
  • Faʻailoga matuia tele.
  • O se talafaasolopito o le myopathy,
  • Faiga faʻatasi ma cyclosporine,
  • Tina ma le susu,
  • Le lava le faʻamaonia o faʻamaʻi i le vaitaimi o le faʻamalosi,
  • Malosiaga e atiina ae ai aafiaga leaga.

Mo papa maʻa e 40 g, faʻaopoopoga i faitioga ua lisiina, o loʻo i ai isi faʻamaumauga:

  • Hypothyroidism,
  • Maʻi faʻapitoa i se tala patino poʻo talafaasolopito o aiga
  • Alcoholism
  • O le faʻasalaga e fesootaʻi ma le aʻafiaga o isi vailaʻau
  • Tuutuuga e faaosofia ai le faateleina o le maualuga o le rosuvastatin,
  • Faʻaaoga faʻatasi o fibrate,
  • Tagata maʻi o le tuuga a Asia.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O vailaʻau faʻamaʻi faʻatasi ma le togafitiga faʻapitoa e eseese ona aafiaga i le gaioiga o le gasegase.

  1. O le tuʻufaʻatasia tutusa o Crestor ma inhibitors e taofiofia ai fesuiaiga o femalagaiga e lamatia ona o le faateleina o le mea o loʻo maua i le rosuvastatin i le toto ma le ono mafai ona atiaʻe le myopathy.
  2. Faatasi ai ma le pulega tutusa a Cyclosporin ma Krestor, o le AUC o le vaega mulimuli lea e 7 taimi sili atu le maualuga (pe a faʻatusatusa atu i le vaega o loʻo pulea le soifua maloloina). O le maualuga o le cyclosporine e tumau pea.
  3. E leai se faʻamatalaga saʻo, ae o le faʻaaogaina o le initaneti o le protease ma le rosuvastatin e mafai ona faʻateleina le faʻaalia o le mulimuli. Afai e talafeagai, i se togafitiga lelei e tatau ona mafaufau ma le faaeteete i le tulaga o Krestor ina ia le sili atu le maualuga o lona faʻatupulaia o le tuputupu ae.
  4. Aʻo faʻatasi Krestor ma le faʻamalosi, o le C maualuga o le maualuga o le rosuvastatin ma le AUC na faʻatupulaʻia 2 taimi. Faatasi ai ma le tuʻuina atu tutusa o fibrates, o le maualuga pito i luga (40 mg / aso) e le aofia ai.
  5. O le fegalegaleaiga a Krestor ma ezetimibe na tofotofoina i le tino lava e tasi - 10 mg / aso. ituaiga taitasi. Faatasi ai ma le hyperchoistinemia, na mafua ai ona faateleina le 1.2 pasene i le AUC o le rosuvastatin.
  6. O le faʻaoga tutusa o mea faʻamaʻi ma Krestor na faʻaitiʻitia ai le faʻamaumauga o le statin ile toto i le 2 taimi. Afai na ave fualaau faasaina i vavao o le 2 itula, o le aafiaga e le faʻailoaina.
  7. O le Erythromycin e faʻaleleia ai le faʻamalositino i totonu, o le mea lea, pe a faʻaoga faʻatasi ma Krestor, AUC o le vaega mulimuli na paʻu i le 20%, ma C max - e 30%.
  8. O nei suʻesuʻega e faʻamaonia ai e le faʻatagaina Krestor ma e le faʻamalosia ai le cytochrome P450 enzymes, o le mea lea e le tatau ona faʻamoemoeina se fegalegaleaiga faʻapitoa i falemaʻi ma i latou.

Afai ei ai se manaʻoga mo togafitiga faʻapitoa ma Crestor ma isi vailaau, o le a suia le fua o le statin, amata i le 5 mg / cm2. O le maualuga o aso taitasi o le rosuvastatin ua faamaotiina ina ia le sili atu nai lo le mea ua faatulagaina i le taimi o le monotherapy ma se fua o le 40 mg / aso.

Crestor: analogues

O le tele o analogues e maua mai i luga o le faavae o le rosuvastatin, ae tatau i le fomaʻi ona amanaʻia, ma le amanaʻiaina le tulaga o le soifua maloloina o se tagata maʻi faapitoa.

I le faaopoopo atu i Rosuvastatin, e mafai ona ia faʻaaoga:

  • Acortoy
  • Mertenil,
  • Rosistarom,
  • Rosart,
  • Rosucard
  • Rosuvastatin calcium,
  • Rosicore
  • Rustor
  • Rosuvastatin-SZ,
  • Rosulip,
  • Roxeroi
  • Tevastor.

Mo Krestor ma ana analogues, o le tau ile falemaʻi i luga o le initaneti e eseese:

  • Generic Akorta Numera 30 (10 mg) - le sili atu o le filifiliga tupe: 511.40 rubles.,
  • Le tau o le analog o Mertenil Numera 30 (10 mg) - 663 rubles.,
  • O le fualaau faasaina Rosuvastatin No. 30 (10 mg) e ofoina atu mo 478 rubles.,
  • Mo le uluai numera Krestor statin number 28 (10 mg), o le tau e 1676 rubles.,
  • Generic Acorta No. 30 (20 mg) i le averesi e mafai ona faʻatonu mo 1049 rubles.,
  • O le laina tutusa Mertenil 30 (20 mg) e mafai ona faatauina mo le 1045 tusi.,
  • Rosuvastatin No. 30 (20 mg) - mo 622 rubles.,
  • Mo le Crestor Nu 28 (20 mg), o le tau e 2825 rubles.

Faitau atili e uiga i pili taugofie mo le Crestor fualaau faasaina - i lenei vitio

Rosuvastatin: o analogues ma tau

I le tele o tulaga, o le rosuvastatin o le fualaau faasaina o filifiliga pe a talafeagai e faatonu ai fualaau faasaina. Ae ui i lea, atonu e iai ni mafuaaga pe a faigata i se tagata maʻi ona faʻatauina lenei vailaʻau:

  • Le lava o fualaau i totonu o le falemaʻi falemaʻi.
  • E lava le maualuga o le tau o le fualaau faasaina, lea e mafai ona aafia ai le tala o tupe a le tagata maʻi, talu ai e ausia ai le togafitiga e manaʻomia, e manaʻomia le aoga.

O le tele o vailaau faʻasaina ei ai ona uiga. Ma o le "Rosuvastatin", o se vailaau o manaoga maualuga, i lenei tulaga, e le o se mea na tupu. Analogs o vailaau e foliga tutusa i le vailaau muamua, ae o mea na maua mai e kamupani vailaʻau e ese mai i le uluai tagata na te galue. I se isi faaupuga, o le mafaufauga a Rozuvastatin i le maketi tau vailaau mo togafitiga o vailaau uma ia o lona gaosiga gaosi o le rosuvastatin, ae ua gaosia e se kamupani e ese mai i le kamupani Iapani o Shionogi. E taua le matauina o meaola o tagata eseese o Rosuvatinatin atonu e eseese, e le afaina ai le togafitiga, ae e tatau ona amanaia i mataupu o le le faapalepale i nisi vaega.

Lalo o loʻo i ai se lisi o le autu autu o Rosuvastatin, lea, afai e tatau ai, e mafai ona sui le uluai vailaʻau. Ma faʻapea foi le faʻatusatusaina o le tau o le faʻapipiʻiina o kamupani gaosi oloa o le a tuʻuina atu. Ae muamua, e tatau ona e tuuina atu ni faamatalaga pupuu e uiga i le uluai oloa, ina ia mafai e le tagata faatau ona faatusatusa uiga faapitoa aemaise lava o uluai ma ana mea.

O le tuufaatasiga o "Rosuvastatin"

Rosuvastatin o se fualaau faasaina mai le vaega tele o vailaau faʻamaʻi o le lipid-lowering drugs, e aʻafia ai i se vaega vaiti o le iniseti o le reductase (e aʻafia i vaega ole cholesterol). O le elemene malosi o le rosuvastatin i le foliga o se masima calcium (ie: calcium rosuvastatin). Se lisi atoa o mea e sili ona lelei o uluai pepa:

  • Lactose monohydrate o le suāsusu susu e ese mai le lactose masani e ala i le i ai o se isi molimula vai i totonu o le vailaʻau.O le auai o lenei vaega e mafua ai ona le mafai ona gauai atu i tagata gasegase i le lactose, pe o le lactase foi.
  • MCC o le microcriststalline cellulose, o se mea malosi malosi lea e le o aʻafia e le tino o le tagata. E aʻafia ai toxini ma isi mea leaga ma aveʻeseina mai le tino i se fesuiaiga e le suia, o lona uiga, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tuiina o le tino. Faʻaaogaina lelei mo le faʻaʻona ma le le atoatoa o le manava ma le manava. O le tele o fualaau oona e fautuaina e faʻaaoga e avea o se auala e faʻaitiitia ai le manava, ona o le MSC e maua ai se lagona o le atoatoa o le manava.
  • Orthophosphate (calcium phosphate) - o se masima faʻapitoa e aofia ai le pephophosphoric acid ma le metala calcium. O loʻo faʻafefiloi le mea e fai ai le paʻu ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le rosuvastatin.
  • Magnesium stearate - o se masima faigata e aofia ai le suka ma le magnesium. O se mea alofa-alofa mo mea tau vailaau faʻasolosolo, lea e leʻo suia mai le tino.
  • Crospovidone (e mafai ona tupu le sipelaga: povidone, o se igoa e ese ai) o se vailaʻau lautele lautele. O loʻo i ai le gafatia e gauaʻi ai mea leaga i totonu o le tino (e aofia ai mea na faia e ala i le gaioiga o le tino i luga o le tino o le tagata).
  • Glyceryl triacetate (triacetin) o se taumafa taumafa ua faailogaina E1518, e faatagaina i le tele o atunuu o le lalolagi (aemaise lava, i le Russian Federation ma atunuu o Europa Union) ma, e faavae i luga o suesuega lautele, ua manatu e saogalemu atoa mo le tino o le tagata. I le gaosiga o oloa tau vailaau mo togafitiga o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa e pei o le suāsusu, mea faʻapipiʻi ma le soli.
  • Hypromellose (Hydroxypropyl methylcellulose) - ei ai mea e faʻamamaina ai le mama.
  • O le uʻamea uʻamea - o se vailaʻau o le tupuga mai le eleele, lea e aofia ai le uʻamea ma le okesene. O se vaega o le "Rosuvastatin" e faʻaaogaina e avea o se vali.
  • Titanium dioxide (o mea nei e mafai ona maua: apa alumini IV, paʻu paepae) - lanu taumafa ua faailoga E
  • Suavai faamama.

Aisea e tatau ai ona e iloa e uiga i analogues o "Rosuvastatin"

  • Le malosi e faʻatau ai le fualaau faasaina i le tau sili ona lelei. E masani lava, o analogues ei ai se tau maualalo. E le o fesoʻotaʻi ma le tulaga lelei o le oloa, ae atonu e mafua mai i le faʻaitiitia o faʻalauiloa, felauaiga ma isi tau. E le gata i lea, o mataupu o le faʻalagolago i le togafitiga o tagata tomai faapitoa poʻo falemaʻi ma falemaʻi faʻapitoa poʻo vailaʻau faʻamalologa e le o se mea e masani ai, pe a mafai ona tusia i se tagata sili atu le taugata poʻo se mea tutusa.
  • O le avanoa e sui ai le rosuvastatin i le toesea o le uluai fualaau oona i le fale talavai. E masani lava, e oo lava i le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e le mafai ona ia faamatalaina tala o vailaau, pe taumafai foi e faatau atu fualaau sili ona taugata.

Lisi o analogues o le "Rosuvastatin"

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻailoga iloga i le faʻaaogaina, ma isi.

CrestorASTRAZENECA UK LTD (United States of America).lactose monohydrate, mcc, magnesium stearate, calcium hydrogen phosphate, uʻamea uʻamea, hypromelilose, dioxide, crospovidoneua toesea
AkortaPJSC Pharmstandard-Tomskkhimfarm (Russian Federation)tutusa ma le "Crestor"ua toesea
MertenylGedeon Richter (Hungary)tutusa ma le "Crestor"O fualaau o loʻo i ai le faʻamaumauga faʻaalia ua i ai le 0.2 mg le tele o rosuvastatin mo 5 mg uma, o le: papa o le 5 mg - o le mea moni o le rosuvastatin o le 5.2 mg, i totonu o fualaau e 10 mg - 10.4 mg ma isi
RosartGroupavis Group (Iceland)tutusa ma le "Crestor"
RosistarkBelupo (Croatia)samasama quinoline e faʻaaoga nai lo le uʻamea uʻamea, o isi vaega e foliga tutusa
Calukuma RosuvastatinMSN Laboratories Limited (Initia), Assia Chemical Industries Ltd (Isaraelu) ma isiua toeseae le faʻatau atu le vailaau faʻatau i filifili tau faleoloa, o le vaega aupito itiiti o le faʻatauina o le fanua e masani lava mai le 5 kilokalama.
Rosuvastatin CanonLaveʻavavavale Canonfarm Productionnai lo le uʻamea uʻamea, faʻaaogaina le varnish alumini ma mūmū mūmū ua faaopoopoina, o isi mea e faʻaaogaina e foliga tutusa ma le tulaga masanise numera tele o iloiloga lelei
Rosuvastatin-SZPharmacological company "North Star"uʻamea uʻamea e suia foi i le varnish alumini e tolu ituaigaua toesea
RosucardZentiva (Czech Republic)kesivalamela e suia ai le hypromellose mai le uluai fatu, o isi vaega e tutusa
RosulipEGIS Pharmaceuticals PLC (Hungary)foliga tutusa i le uluai tuufaatasiga
RoxerKRKA (Slovenia)copolymers of butyl methacrylate ma le methacrylate methyl ua faaopoopo i le atigi
Tevastor"TEVA Pharmaceutical Industries, Ltd" (Isaraelu)O le tuufaatasiga e aofia ai le fagu alumini ma o le lanu samasama lanu samasama, o vaega o loʻo totoe e foliga tutusa lava ma le mea muamua (e aofia ai le uʻamea uʻamea)

O fualaau uma o loʻo taʻua i luga o faʻamaumauga tuusaʻo o le toto, o lona uiga, o vailaʻau faʻatasi ma se mea tutusa tutusa. O le mea moni, o nei mea uma - o le fualaau tutusa lava ma igoa eseese o pisinisi ma faatau atu i tauofoga eseese ma tau fefaatauaiga (o le tau masani o le tau o le a tuuina atu i le laulau i le isi vaega o le lomiga). O loʻo i ai foi faʻaoga tutusa, o fualaau mai le tasi vaega o vailaʻau faʻatoaga (i lenei tulaga, o le inisinia o le reductase) o loʻo i ai le tutusa o aʻafiaga, ae o loʻo i ai se mea e ese ai. O nei fualaau oona e le faʻaaogaina ma e mafai ona faʻataʻitaʻiina faapitoa e se fomaʻi togafitiga faʻavae e faavae i luga o faʻamatalaga fale suʻesuʻe.

Laupapa faʻatusatusa o tau o tala tutusa o "Rosuvastatin"

AkortaTau: 530 rubles
MertenylTau: 500 rubles
RosartTau: 485 rubles
RosistarkTau: 450 rubles
Rosuvastatin CanonTau: 420 rubles
Rosuvastatin-SZTau: 450 rubles
RosucardTau: 590 rubles
RosulipTau: 515 rubles
RoxerTau: 540 rubles
TevastorTau: 480 rubles

Mo le autu o le suʻesuʻega, e na o le lelei lava o tagata e faaaogaina le fualaau o loʻo fesiligia, o le lisi o loʻo i luga o loʻo aofia ai mea e pei ona taua i lalo ma le tele: 10 mg o rosuvastatin per tablet, 30 pusa i totonu o le tasi pusa. O lenei ituaiga o faʻatinoga o le sili lea ona lauiloa i tagata faʻatau, talu ai e fautuaina le muamua faʻataʻitaʻiina le fualaau faʻasaina i se masina faʻaletausaga ina ia mafai ai ona fuafua le tikeri o le fetuunaiga o le tino o le tagata i le gasegase.

Le tau o le "Rosuvastatin" ma le mafai ona suitulaga i mea tutusa

I totonu o le faleoloa o faleoloa "Rosuvastatin" i se fuataga o le 10 mg ma le numera o laulau, e 30 vaega o loʻo faʻatauina i le tau e 380 i le 490 ru, e faʻatatau i le tau o le tau o le tagata faʻatau ma tufatufaina atu oloa tau vailaʻau faʻatau, faʻapea foi le faalagolago i le itulagi. O le mea lea, i le tele lava o tulaga, o le uluai oloa Rosuvastatin e sili atu le taugofie nai lo ana mea masani, ma e fautuaina e faʻatau ana analogues pe afai e le o maua muamua le vailaʻau i lenei fale talavai. Faʻavae i luga o iloiloga na lafoina i luga o le Initaneti ma le aufaʻasalalau faʻasalalau, e mafai foi ona faʻamaonia e faʻapea o tagata faʻatau e sili atu ona latou fiafia i le fualaau muamua.

O mataupu faavae o le fualaau faasaina

O vailaʻau faʻafomaʻi o Krestor o loʻo faʻalauiloa mai ai se enzyme faapitoa lea e pulea ai le gaosia o le cholesterol precursor poʻo le vavalo.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e galue tuusao i totonu o le ate, lea e maua ai le cholesterol.O lenei enzyme e fesoasoani e faaitiitia le gaosiga o le lipoproteins maualalo, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le aofaiga o cholesterol i le tino, faapea foi ma le triglycerides.

E le gata i lea, ua maualuga le cholesterol maualuga. O le fualaau faasaina e aoga mo tagata gasegase o soʻo se matua, ituaiga ma taʻaloga. O le tele o iloiloga a le aufaʻatauga ua fautuaina mai ai o le aafiaga o le faaaogaina o Krestor ua aliali mai i le vaiaso muamua o le vasega, aʻo maualuga le aoga pe a maeʻa le vasega i le 2-4 vaiaso o le faʻaaoga faifai pea.

O le satauro, e le pei o le tele o analogues, e itiiti sona aʻafiaga i le ate o le tagata. E sili ona lelei le tuʻufaʻatasia o lona faʻaaogaina i se taumafataga faapitoa, faʻapea foʻi ma isi vailaʻau faʻatau e faʻamoemoe e faʻaitiitia le cholesterol.

O vaega o le pharmacokinetic o fualaau faasaina ua faapenei:

  1. I le tikeri o le faʻaaogaina. O le maualuga o le statin e aliali i totonu o le toto pe a mavae le 5 itula, pe a uma ona faʻaaogaina le vailaʻau.
  2. I le tufaina atu o le tino. O le vaega autu a Action a Krestor o le ate, lea e maua ai le cholesterol. O le tufatufaina o le 134 lita.
  3. I le tulaga o le metabolism. Mo Krestor, pe a ma le 10%.
  4. I le auala e maua mai ai. O le aofaʻi o fualaau faasaina lea e alu ese mai le tino e tusa ma le 90% i totonu o le 19 itula o le pulega.

O le matua o le maʻi, e faʻapea foi i le itupa, e leai se aoga i mea tau vailaau o le vailaʻau.

E tatau ona e gauai atu i le i ai o faamaʻi fatu fatu. O le mea lea, o le laʻititi ma le agavaʻa o le faʻaaogaina o le tino, e le afaina ai le tulaga o le statin, aʻo i ai i se tulaga ogaoga, o le faʻateleina o le rosuvastatin e faʻatupulaʻia 3 taimi.

O le i ai o maʻi o le ate e masani lava e le afaina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Krestor - o analogues o fualaau faasaina ma faailoga mo le faʻaaogaina

Soʻo se faʻasologa taugofie pe suitulaga i le fualaau faasaina, pe afai e filifili le tagata maʻi e faʻaaogaina, e manaʻomia ai se faʻaeteete.

I nisi faaupuga, o gasegase oe filifili e sui le uluai vailaʻau faʻatasi ma se vailaau faʻasaina e tatau ona faʻafesoʻotaʻi la latou fomaʻi, poʻo le faamasani ia i latou ma faʻaogaina mo le faʻaoga o loʻo faʻaalia i totonu oa latou faatonuga.

Muamua, ua fautuaina e Krestor:

  • ma le hypercholesterolemia,
  • e avea o se puipuiga mai le paʻu ma le osofaʻi o le fatu,
  • faatasi ai ma hypercholesterolemia ua fefiloi,
  • tagata ei ai le atherosclerosis,

E le gata i lea, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le i ai o le hypertriglyceridemia.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Krestor, e pei lava o isi fualaau faasaina, ei ai lana lava fuafuaga ma le metotia o le faaaogaina.

I le avea ai o se tulafono, o le fomaʻi lea e fuafuaina le aofaʻi o fualaau faasaina e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaogaina. Na te faia lenei mea i luga o le fuataga o fuataga ma iloiloga.

E le gata i lea, o le tulaga lautele o le tagata maʻi ma le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le mea lea, e tatau ona faia Krestor e pei ona taʻua i lalo:

  1. Tasi se laulau o le fualaau faasaina.
  2. O le taimi e sili ona talafeagai mo le taliaina e manatu o le afiafi e fesootaʻi ma se faʻalauteleina o le gaosiga o le cholesterol i le tino.
  3. O le 'ai e le aʻafia ai le aoga o vailaʻau na ave.
  4. A o le i faia se vailaau faafomai, e fautuaina le tagata maʻi e tausisia se meaai e maualalo ile cholesterol.
  5. I le amataga, e tatau ona ave le vailaʻau i se aofaiga e 5-10 g i le aso. Ae ui i lea, o le vailaau o le vailaʻau e filifilia taitoatasi ma le fomaʻi. I le leai o se aafiaga o le metotia na ave, e mafai ona faateleina i le 20 miligrams, ae na o le tasi le masina. O le maualuga o le 40 milikalama e faʻamaonia i na o mataupu e ono maualuga ai le tulaga lamatia o le atiaʻeina o le maʻi cardiovascular. O tagata maʻi e iai le faʻasolosolo o le superolesterolemia e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga e aloese ai mai aʻafiaga.

Afai o le tagata maʻi e maualuga tele le fualaau faasaina, nai lo le faʻaaogaina o soʻo se vaifofo, o loʻo faʻaaogaina fuataga lagolago.

O faʻatusa masani o Crestor

O se fuainumera tele o vailaʻau o loʻo tuʻuina atu i luga o maketi tau fualaau faʻaonapo nei. Ae ui i lea, o le tulafono, o tau muamua e taugofie ma e le o tagata uma e maua le avanoa e faʻatau ai.

I lenei tulaga, e toatele le au gaosi na filifili e suitulaga ia tupuaga i mea tutusa. I le avea ai o se tulafono, o le eseesega tele i le va o nei fualaau oona o le tau.

E le gata i lea, e taua le mafaufau o soo se fualaau faasaina po o lona tutusa e tatau ona faatonuina e se fomaʻi o le a ia amanaʻia itu uma o le gasegase o le faamai ma le soifua maloloina o le maʻi.

Faʻatasi ai ma analogues sili ona lauiloa o:

  1. Akorta. Faʻatasi Rusia. E foliga tutusa i le tuufaatasiga, faapea foi ma faailoga mo le faaaogaina. E faʻaaoga mo se umi umi e pei ona faatonuina.
  2. Mertenil. O le eletise autu autu o le rosuvastatin. O se faʻasalalauga ese mai fafo e ogatasi i ana fale faʻamalositino ma le uluai faʻamaʻi. Fausia i Hungary ma fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol. Tau - 510-1700 rubles.
  3. Rosistark. O se meafaigaluega lelei lea o loʻo faʻatau atu i se tau taugofie. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua fautuaina e te faitau i faatonuga ina ia faʻaitiitia ai le ono mafai ona i ai aʻafiaga mai lona faʻaaogaina. O le tau i le fuainumera e amata mai i le 250 i le 790 rubles.
  4. Rosucard. O le isi laka Rusia. O le mea galue malosi e talitutusa, faapea foi ma le tui i le tasi papa. Le faʻamaonia i le tulaga o le tele o le lagona i mea aoga.
  5. Rosulip. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e talafeagai i le mataupu o le hypercholesterolemia, hypertriglyceridemia, e faʻaitiitia ai le alualu i luma o le atherosclerosis ma le puipuia o maʻi fatu fatu. E maua i Hungary ma tau e 390 -990 ru.
  6. Roxer. Fualaau faasaina. E le fautuaina e faʻaaoga i le taimi o le maitaga, aʻo fafagaina, faapea foi tamaiti ei lalo o le 18 tausaga. O le tau o le 440-1800 Rūpu Rusia.
  7. Tevastor Se fualaau faasaina e tatau ona faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 4 vaiaso mo se faʻaaliga faʻapitoa. Ua faia i Isaraelu ma e tusa ma le 350-1500 ruble.
  8. Novostat. O le eletise autu autu o le atorvastatin. O le fualaau faasaina ua gaosia i Rusia.

O le tau o nei fualaau faasaina e eseese ma eseese mai le 500 rubles i le 3,000 pe sili atu foi.

Faʻamatalaga o maʻi ma fomaʻi e uiga ia Crestor

E tusa ai ma le manatu o fomaʻi fomaʻi, o Krestor na faamaonia o se fualaau lelei lea na fesoasoani e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

I le tele o tagata gasegase o loʻo auai i le suʻega, o le cholesterol faʻalauiloa ua latalata i le masani i totonu o le vaiaso, pe a uma le amataga o le vasega.

O fualaau i luga o maketi fualaau faasaina e maualuga, ma o lea o le lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e sili atu le maualuga. I le avea ai o se tulafono, o le kosi o lenei vailaʻau e le afaina ai aʻafiaga.

E tusa ai ma le manatu o tagata gasegase, e fetaui tonu ma manatu o fomaʻi. O le tele o taimi, o loʻo i ai manatu o tagata gasegase oe na aafia i se paʻi poʻo se fatu oso.

O le mea lea, e mafai ona tatou fai mai o le vailaʻau e aoga tele. E na o le taimi e tatau ai ona toe foʻi mai i le tulaga masani.

Pe tatau ona ou ave fuainumera o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Pharmacology

O se sui sooupu mai le vaega o statins, o se inhibitors o le HMG-CoA reductase. E tusa ai ma le mataupu o le tau faʻatauvaʻa, o le static molecule e fusifusia i lena vaega o le coenzyme A se talipupuni lea e fusia ai lenei enzyme. O le isi vaega o le molecule o le statin e taofia ai le liua o le hydroxymethylglutarate e vavalo ai, o se mea e tupu i le tuufaatasiga o molelaʻau o le cholesterol.O le taofia o le gaoioiga a le HMG-CoA reductase e taʻitaʻia ai se faasologa o gaioiga faasolosolo, e mafua ai le faaitiitia o le intracellular cholesterol content and increase compensation in the activity of receptors LDL and, accordingly, le catabolism accelerated LDL cholesterol (Xc).

O le aʻafiaga o faʻamaʻi o statins e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia i le maualuga o le cholesterol ona o le LDL cholesterol. O le faʻaitiitia o le LDL o le faʻalagolago-totoʻa ma e le o se laina ole laina, ae faʻapitoa.

O tulafono e le afaina ai le gaioiga o le lipoprotein ma le lipic hepatic, e le afaina tele ai le sifi ma le catabolism o mea aoga gaʻo saoloto, o le mea lea, o lo latou aafiaga i le maualuga o le TG e lona lua ma e le tuusao ona oa latou aafiaga taua i le faaitiitia o LDL-C. O se faʻaitiitia faʻaitiitia i le maualuga o le TG i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma statins e foliga mai e fesoʻotai ma le faʻamatalaga o tagata o totoe o le apo (apo E) i luga o le hepatocytes e aofia i le catabolism o STDs, lea e aofia ai le 30% TG.

I le faaopoopo atu i le lipid-lowering effects, o fuainumera e maua ai se aafiaga lelei i le toso o le endothelial (faailoga o le vave atherosclerosis), i luga o le vascular wall, atheroma state, faaleleia o le eleele o le eleele, o loo i ai le antioxidants, o mea antiproliferative.

O le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia i totonu o le 1 vaiaso. i le maea ai o le togafitiga ma a maeʻa le 2 vaiaso o togafitiga e 90% le maualuga o le aoga, lea e masani ona ausia i le 4 vaiaso ma a maeʻa ona tumau.

Analogs e ala i le faʻamaoniga ma le auala e faʻaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
simvastatin----
simvastatin----
simvastatin----
simvastatin133 solo7 UAH
simvastatin42 solo4 UAH
simvastatin42 solo7 UAH
simvastatin--73 UAH
--30 UAH
27 solo36 UAH
simvastatin--17 UAH
simvastatin----
simvastatin--77 UAH
simvastatin----
simvastatin225 suʻe84 UAH
simvastatin----
--40 UAH
----
lovastatin52 solo33 UAH
pravastatin----
1750 suʻe400 UAH
1856 solo2144 UAH
fesuisuiai1750 suʻe400 UAH
--56 UAH
--7 UAH
20 solo7 UAH
--51 UAH
atorvastatin--7 UAH
atorvastatin44 solo7 UAH
5 suʻe7 UAH
atorvastatin49 suʻe119 UAH
13 tusi7 UAH
atorvastatin--7 UAH
atorvastatin--7 UAH
atorvastatin----
atorvastatin----
atorvastatin--7 UAH
atorvastatin----
atorvastatin--7 UAH
atorvastatin--7 UAH
----
atorvastatin19 solo7 UAH
--7 UAH
--7 UAH
--128 UAH
24 solo--
atorvastatin108 solo102 UAH
atorvastatin----
atorvastatin----
atorvastatin110 solo--
atorvastatin--7 UAH
atorvastatin--56 UAH
pitavastatin441 suʻe7 UAH

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
gemfibrozil--780 UAH
faʻamaoni--129 UAH
faʻamaoni932 solo--
faʻamaoni----
colestyramine--674 UAH
Paʻu109 solo7 UAH
Periwinkle laʻititi, Hawthorn, faʻafiafiaga Clover, solofanua solofanua, White mistletoe, Japanese Sofora, Horsetail--7 UAH
iʻa----
65 solo7 UAH
tuufaatasiga o le tele o mea galue1320 suʻe7 UAH
iʻa2 lau3 UAH
tuufaatasiga o le tele o mea galue--116 UAH
ezetimibe900 solo1600 UAH
evolokumab16145 soloUAH 26381
alirocoumab--28415 UAH

Ina ia faia se lisi o analogues taugofie o fualaau taugata, tatou te faaaogaina tau e maua ai le sili atu i le 10,000 falemaʻi i Russia atoa. O le faʻamaumauga o vailaʻau ma a latou analogues e faʻafouina i aso uma, o le mea lea o faʻamatalaga o loʻo maua i luga o la tatou upega tafaʻilagi o loʻo masani pea e pei o le aso nei. Afai e te leʻi mauaina se tutusa tutusa o oe, faʻamolemole faʻaaoga le suega i luga ma filifili se vailaʻau e te fiafia iai mai le lisi. I luga o itulau oi latou taʻitasi o le a e maua ai filifiliga uma mo faʻataʻitaʻiga o vailaʻau moʻomia, faʻapea foʻi tau ma tuatusi o falemaʻi o loʻo avanoa ai.

O a ni analogues e mafai ona sui ai le rosuvastatin?

O Rosuvastatin o se fualaau faasaina e faasaʻo ai le gaʻo gaʻo. O vailaau faʻatele e masani ona faʻaaoga mo le puipuia ma le togafitia o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O sauniuniga e aofia ai le rosuvastatin e avea o se mea galue e gaosia e le tele o tagata mai fafo ma tagata e gaosi oloa i totonu. O le uluai fualaau e igoa ia Crestor e faia i Peretania e Astra Zeneca. O fualaau o totoe o loʻo aofia ai le gasegase o ona generic.

Mo se faʻataʻitaʻiga, Rosuvastatin Canon, Torvacard, Rosulip, Akorta, Rosistark, Tevastor, Rosart, Rosuvastatin-SZ, Mertenil.

Rosuvastatin "e mafai ona suia i nisi o mafutaga lelei

Uluai fualaau faasaina ma genericics

O a ituaiga kenera ma pe faapefea ona eseese i latou mai le uluai kopi? O kopi o le generics ua toe kopiina o kopi muamua o fualaau faasaina. O le gaioiga malosi i uluai vailaau ma genericics e tutusa. Ma o le tuufaatasiga o vaega o ausilali e mafai ona eseese.

Aisea e sili atu ai le taugofie o analogues nai lo le uluai kopi? O le mea moni o le gaosi oloa o le uluai oloa o se "paionia".

O lona uiga o loʻo ia faʻaaluina le tele o tupe i le faʻatinoina o suʻesuʻega faʻamalosi ma suʻesuʻega o fualaau faasaina, ma maua foi se pateni mo se fualaau fou. O nei taugata e aofia ai i le tau o vailaʻau.

O gaosiga o generies e le o ni taugata tele, latou te toe gaosia le mea faigaluega, lea e mafai ai ona latou faatau atu i le tau maualalo.

O lea, mafaufau i se fualaau faasaina lea e tutusa ma uluai Rosuvastatin (Crestor).

O maʻi suka i le taimi o togafitiga ma Krestor e tatau ona faʻaeteete lelei

Rosuvastatin Canon

O se tasi o fualaau faasaina o le Rosuvastatin Canon. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le pepa o le 10, 20 ma le 40 mg. O le vailaau e maua ai lipid-faʻaititia o meatotino. Faʻaaliga mo le tofiaina o Rosuvastatin Canon o:

  • matua hypercholesterolemia,
  • aiga faʻapitoa o le gasegase,
  • maualuga le toto triglycerides,
  • puipuiga o faʻafitauli o le atherosclerosis,
  • puipuiga o faʻafitauli o le IHD e aunoa ma faʻamatalaga o falemaʻi,
  • faʻaopoopoga i mea taumafa e lamatia ai le atherosclerosis.

O vailaau faʻasaʻo ua faʻamatalaina e le umi o togafitiga o togafitiga, e amata i le togi maualalo. 3-4 vaiaso i le maea ai o togafitiga, o le tagata maʻi ua faatonuina se suʻega toto e mataituina le aoga o togafitiga.

Afai o le maualuga o le cholesterol ma le triglycerides i le toto e tumau maualuga pe faaitiitia foi, e tatau ona fetuunai le fua o le fualaau faasaina.

O le faʻasolosolo o le faʻasolosolo e faʻatinoina ma faasolosolo malie i le vaavaaia taimi o toto.

Rosuvastatin Canon - O se sui solasolo mai le vaega o statins, o le inhibitor of HMG-CoA reductase

O le a le taimi e le tatau ona faʻatulagaina ai statins?

Rosuvastatin, e pei o isi fuainumera, ei ai le tele o faʻasolega, lea e faʻasaina ai ona tuʻuina atu fualaau o lenei vaega.

  1. Le faʻapalepale i mea galue poʻo vaega o ausilali o le metotia.
  2. O faʻamaʻi faʻamaʻi i le gaioiga gaioiolosi poʻo maualuga maualuga o feʻau faʻaleaganuʻu o le le iloa le amataga na sili atu nai lo le 3 taimi.
  3. Le vaitaimi o le fanauina o le pepe ma le susu.
  4. Le lava le faʻailogaina i fafine o le tausaga faʻa-fanau.
  5. Maʻi faʻamaʻi ma faʻaaliga o le le atoatoa.
  6. Tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga.
  7. Myopathy
  8. Le vaitaimi o togafitiga ma le cyclosporine.

O faʻamaoniga o fualaau faasaina Rosuvastatin Canon e tatau ona amanaia pe a tofiaina. O lenei mea o le a aloese ai mai le atinaʻeina o ni uiga le lelei mai totoga ma tino taua.

O faʻafitauli faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa

O a ni faʻafitauli ma ni faʻafitauli leaga e mafai ona fai pe a togafitia i le uluai fualaau faasaina ma le totoga? O togafitiga faʻasolosolo e masani ona talia lelei. O lenei mea e faʻaaogaina uma i vailaau faʻasoifua muamua ma tau faʻaogaina e le taugata o rosuvastatin.

O le faʻaaogaina o fuainumera e mafua ai le tiga o le musika.

Ae peitaʻi, afai e sili atu le atunuʻu pe iai foʻi faafitauli i le isi vaega o isi totoga ma mamanu, o le togafitiga o le Rosuvastatinoma ma ana faʻalogona e mafai ona oʻo atu ai i ni foliga le talafeagai.

  1. Faʻasolosolo i le edema ma isi faʻafitauli faʻafesootai.
  2. Faamai o le endocrine (ituaiga 2 o le maʻisuka).
  3. Dyspeptic disorders.
  4. Plameric inflammation.
  5. Faʻafitauli o le ate.
  6. Paʻu musika, myositis, rhabdomyolysis (faʻaumatia o fiva maso).
  7. O le gaioiga o le gaioiga.
  8. Suiga i suʻesuʻega o toto ma suʻesuʻega o le urine.

Afai e te aʻafia i soʻo se faailoga e le o se uiga o le maʻi maualalo, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. O le tagata poto faapitoa o le a faʻamaonia le mafuaʻaga o le maʻi ma, pe a tatau ai, fetuutuunai togafitiga togafitiga ma fuataga.

Tulafono mo le tagofia o fualaau faasaina

E faʻapefea ona ave Rosuvastatin ma ana mea tutusa? O vailaʻau talafeagai e maua ai le maualuga o le togafitiga faʻamalolo ma faʻaititia ai le lamatiaga o faafitauli i luga o le togafitiga. O lea la, o tulafono faavae o togafitiga o loʻo mulimuli mai.

  1. O le fualaau faasaina e tatau ona ave uma, e aunoa ma le ulaina. Inu le vailaau ma le vai manino i le tele o le aofaiga.
  2. Afai e te manaʻo e ave se laʻititi laʻititi nai lo le tasi le papa, e mafai ona vaevaeina le afa i le afa.
  3. O tamaitai o le tausaga fanau i le taimi o le maʻitaga e tatau ona faʻaaoga auala faʻalagolago i le faʻasaina.
  4. I le tulaga o le maitaga i le taimi o togafitiga ma statins, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina. E le manaʻomia le faapau pepe.
  5. I le taimi o togafitiga, e faʻasaina le faʻaitiitia pe faʻaititia le fua o le fualaau oona.
  6. Afai o le fualaau faasaina na misia, o isi vailaau e tatau ona faaauau e tusa ai ma le masani masani.

E le fautuaina e le au atamamai le aveina o fuainumera mo i latou lava

E tatau foi ona maitauina e tusa ai ma le talaaga o togafitiga o fuainumera, e tatau ona e mulimuli i se meaai e maualalo i le gaʻo ma le cholesterol. O le meaai e tatau ona maualalo i calories, e aofia ai nai meaola manu pe a mafai.

E tele ituaiga o iʻa, aano o manu ma meaʻai susu e tatau ona faʻaumatia atoa. O lapisi e tatau ona aofia ai le tele o polotini ma fiber.

E pei o meaʻai protein, moa moa, turuki, kusi, susu susu e talafeagai.

E tatau ona e 'ai atili fualaau faisua, fualaau' aina, meaʻai, suamalie fou. Aloese mai le taumafaina o meaʻai, falai ma ulaula. Faʻesea le ava malosi, meaʻai vave ma suauu.

E mafai ona e kuka i le faʻaaogaina o se masini fafie e lua, i le tao, kuka. E fautuaina e le faʻaaogaina suauu, mea manogi ma mea vevela i le kuka.

O le usitaia o tulafono o mea taumafa e tele lava ina fuafuaina le manuia o togafitiga.

O fea vailaʻau e sili atu?

O le mea lea, i le toe foi atu i analogues o Rosuvastatin, e tatau ona fai mai atonu latou te sui lelei le uluai fualaau. Ae ui i lea, o le a le mea e sili atu - o le muamua poʻo le lautele? E mautinoa lava e le mafai ona taliina le fesili, talu ai e eseese manatu o tagata tomai faapitoa i lenei tulaga.

O nisi e talitonu o le uluai fualaau oona e "mama" ma o le a le mafai ona mafua ai ni tali e le manaomia. E le gata i lea, o nisi fomaʻi e matauina le maualuga o le lelei o le uluai kopi nai lo ona tagata.

O le mea lea, e mafai ona taʻitaʻia le fomaʻi e ala i mafaufauga eseese, e faʻatonuina ai i le tagata maʻi le uluaʻi vaifofo ma ona uiga tutusa.

O se faʻamatalaga auʻiliʻili o mea e sili ona taʻutaʻua ma le taugofie o fualaau faasaina "Rosuvastatin"

O le Rosuvastatin o se tasi lea o fualaau sili ona aoga ma lautele e faaaoga i le lipid-lowering. Afai, mo le tele o mafuaaga, mo se faataitaiga, o le le lava o se falemaʻi i le lotoifale poʻo le tau maualuga, e le mafai e le tagata gasegase ona faʻatau le uluai vailaʻau, ona mafai lea ona sui e se isi faʻalautele taugofie, lea e tele Rosuvastatin.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina ma faatonuga mo le faaaogaina

Rosuvastatin (Rosuvastatin) - O le fualaau lea o le lipid-lowering drug of the last IV (new) generation from the group pharmacological group of statins, o le gaosiga gaosi o le vailaʻau vailaʻau o le igoa igoa e tasi e pei o le calcium masima (calcium rosuvastatin).

O lenei fualaau faasaina ua faamoemoe mo le faasaʻoina o le maualuga o le cholesterol maualuga (hypercholesterolemia), lea e le mafai ona mafai ona togafitia i togafitiga e leai ni fualaau faasaina. O loʻo faʻamatalaina foi o se vaega o togafitiga faʻapitoa o isi ituaiga o gasegase gaʻo (dyslipidemia), mo le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular ma le faʻaumatiaina o suiga i le atherosclerotic i puipui o toto toto.

O le gaioiga o fuainumera e faʻavae i luga o le inhibition o le enzyme, lea e nafa ma le gaosia o le cholesterol e le ate (o se punavai e tusa ma le 80% o le vailaʻau).

Faʻatinoga o gaioiga O le Rosuvastatin e aofia ai le poloka o le enzyme - HMG-CoA reductase, o le "tupuga" o le fatuga o le cholesterol (Chol, cholesterol) i le ate. Ona o lenei mea, o le numera o le senitise e malamalama i lipoproteins maualalo, e faʻagasolo ai le faagasologa o le pala ma le excretion mai le tino.

O se taunuuga, e le o le talaaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol (LDL, LDL), ma o le maualuga o le "lelei" cholesterol (HDL, HDL) i le toto e faʻapupula ai foi le tau.

O le vailaʻau e maua i foliga o ata vali ata, e tatau ona faʻaaogaina i totonu (tautala), ma le itiiti ifo i le 100-150 ml o le vai, i soo se taimi o le aso, tusa lava po o le a le meaai.

O le uluai tuufaatasiga o Rosuvastatin e aofia ai le suka (lactose) monohydrate, o le faatasi ai lea e le mafai ai e le fualaau faasaina ona maua e tagata maʻi le le atoatoa i lenei vaega ma tagata e le lava le lactase.

Togafitiga Rosuvastatin e filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi, e faʻatatau i le mamafa i tulaga taʻitasi. O le amata amataina i se fua maualalo (5-10 mg i le aso) ma faateleina pe a manaʻomia (pe a leai ni aʻafiaga).

O le lipid pronouns-lowering effect e mafai ona matauina i le maeʻa o le 7-9 aso i le maea ai o le togafitiga, ma a maeʻa le 2-4 vaiaso e oo atu i le 90-100% o le maualuga o le taunuuga, lea e tausia i le faagasologa atoa o le masani ai a le Rosuvastatin.

O le fea e gaosi mea sili atu?

O le uluai fualaau faasaina o Rosuvatinatin na fausia e le kamupani Iapani o Shionogi & Co. (Shionogi & Co), peitai, o ana faamatalaga e maua i lalo o le igoa faava o malo (INN) e isi kamupani vailaau faafomai:

  • Rusia - Pharmastandard (Phstandard), Ozone (Ozon), Canonfarma (Kanonfarma), FI Obolenskoye (OBL Pharm),
  • fafo - Astra Zeneca (Astra Zeneca), Gideon Richter (Gedeon Richter), Actavis (Actavis), Belupo (Belupo).

O nei kamupani uma e maua mai ai ituaiga o gasegase, o lona uiga, kopi o fualaau faasaina, o le vaega galue o lea lava mea e tasi, ae e ese mai le uluai atinaeina e le tekonolosi o le gaosiga, igoa tau fefaatauaiga ma le fua faatatau o meaola.

Talu ai ona o se laina tuusao tuusao e tutusa lelei lava ma le uluai, mai le manatu o lona aoga, e le afaina po o le a le kamupani e tuuina atu le fiafia i le taimi e faatau mai ai, ae ona o lena ua leva ona maua le Rosuvastatin mo se taimi umi, e talafeagai le gauai atu i fualaau oona.

O analogues e sili ona lauiloa ma sui mo le faʻasalaga

A o leʻi iloiloina ni faʻamatalaga maʻoti ma suia mo Rosuvastatin, e tatau ona e iloa e ui lava i le tofiaina o se fomaʻi, o le tagata maʻi e i ai le aia tatau e filifili ai le saʻo saʻo, e taulaʻi atu i ona lava manaʻoga, atotupe ma le le faʻamaoni i isi mea e aofia ai i le tuufaatasiga. O le mea autu o le tausisia lea o fuainumera ma faʻasologa o fualaau faasaina.

O Roxera e sili ona malosi le ufiufi lea e mafai ai ona faʻasaʻolotoina le gasegase i totonu o le tootoo laʻititi, o loʻo i ai le laumei e le suia, ma e le aʻafia i le faʻaleagaina o le sua oona.

Vaega o le tuufaatasiga: faʻasalalata butyl methacrylate ma copolymers methyl methacrylate ua faaopoopo i le atigi.

Kamupani gaosi oloa: KRKA, Slovenia.

Tau fualaau faʻatau: mai le 383 RUB / 30 pcs 5 mg i le 1617 rubles / 90 pcs. 20 mg ia taʻitasi.

Rosucard (Rozucard) o loʻo faʻaalia i le lelei o le bioavailability (e sili atu i le 20%), ae o le vailaʻau o le gasegase gasegase vave e vave ona aluese mai le tino, ma o le mea lea o le fualaau faasaina ua i ai se aafiaga o le togafiti.

Vaega o le tuufaatasiga: nai lo le hypromelilose mai le uluaʻi faʻasologa, e faʻaaogaina le croscarmellose e avea o le paʻu tao.

Kamupani gaosi oloa: Zentiva, Czech Republic.

Tau fualaau faʻatau: mai le 613 suʻe / 30 pcs. 10 mg i le 2708 rubles / 90 pcs. 40 mg taʻitasi.

Fomaʻi fautuaina

I le faʻaitiitia lelei o le cholesterol ma puipuia ai le atherosclerosis e aunoa ma ni aʻafiaga, e fautuaina ai e tagata atamamai le faʻapitoa. Faʻaonagata faʻaonapo nei:

  • e faʻavae i luga o le valea na faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  • faateleina le gaosiga o le "lelei" cholesterol, faaitiitia le gaosiga o le "leaga" i le ate,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi,
  • amata ona galue pe a maeʻa le 10 minute, o se taunuuga taua e mafai ona matauina i le mavae ai o le 3-4 vaiaso.

Ua faʻamaonia le faʻamaonia e le fomaʻi ma suʻesuʻega a le Institute Research of Therapy.

Mertenil (Mertenil) ei ai le tikeri maualuga o le faamamaina o le eletise gaosi. O lenei mea e mautinoa ai le mafai ona gafatia le fualaau faasaina ma le itiiti ifo o aʻafiaga o le aʻafiaga, lea e sili ona taua i le aveina o le rosuvastatin i tagata matutua.

Vaega o le tuufaatasiga: faʻatasi ma le uluai, sei vagana ai mea e faʻaaogaina mo le valiina o le atigi.

Kamupani gaosi oloa: Gedeon Richter, Hungary.

Tau o falemaʻi: mai 478 rub. / 30 pcs. 5 mg i le 1439 rubles / 30 pcs. 40 mg taʻitasi.

Rosulip (Rosulip) o se taugofie o le Rosuvastatin, lea e maualuga le bioavailability ma faʻalauteleina le faʻatupulaia, lea e mafai ai ona e faʻagasolo malie le faia o togafitiga faʻasolosolo o le mea galue i le tino.

Vaega o le tuufaatasiga: e aofia ai le gasegase e leʻo i le tino o le calcium, ae i le foliga o se masima sima (rosuvastatin zinc).

Kamupani gaosi oloa: EGIS (EGIS Pharmaceuticals PLC), Hungary.

Tau fualaau faʻatau: mai le 469 RUB / 28 pcs 5 mg i le 1087 rubles / 28 pcs. 20 mg ia taʻitasi.

Crestor (Crestor) - na o le pau lea o togafitiga e faʻavae i luga o le rosuvastatin. O fualaau faasaina ua faaulufaleina mai e faamatalaina i le tulaga maualuga o le gaosiga o le mea galue ma, afai e te faalagolago i le tali atu o le onosai, sili atu le faapalepale, ae i se tau e sili atu ona taugata nai lo isi ituaiga.

Vaega o le tuufaatasiga: O mea uma lava e tutusa ma le uluai fua.

Kamupani gaosi oloa: Astra Zeneca, United Kingdom.

Tau o falemaʻi: mai le 1756 solo. / 28 pcs. 5 mg taʻitasi i le 5036 rub./28 pcs. 40 mg taʻitasi.

Tevastor o se tasi o mea sili ona lelei o le Rosuvastatin, aua e vave faʻaopoopoga i totonu o le tino, faʻamalositinoina se faʻamatalaga faʻapitoa, ma i le taimi lava e sili atu le taugofie nai lo le uluai fualaau.

Vaega o le tuufaatasiga: toetoe lava tutusa ma le uluai (vagana ai tioata).

Kamupani gaosi oloa: TEVA (TEVA Pharmaceutical Industries Ltd), Isaraelu.

Tau fualaau faʻatau: mai le 341 rub. / 30 pcs. 5 mg i le 1522 rubles / 90 pcs. 20 mg ia taʻitasi.

Rosuvastatin-SZ

Rosuvastatin-SZ (Rosuvastatin-SZ) - o le aso nei o le tau sili ona taugofie mo Rosuvastatin mai se tagata gaosi Rusia. E ui i le taua tele o le tau, e le maualalo i le lelei i isi ituaiga ma e iai foi meatotino e tutusa lelei ma le uluai kopi.

Vaega o le tuufaatasiga: o le uʻamea uʻamea faʻaaoga e pei o se vali ua suia i le alumini alumini o ituaiga eseese e tolu.

Kamupani gaosi oloa: FC Severnaya Zvezda ZAO, Rusia

Tau fualaau faʻatau: mai le 178 tusi. / 30pcs. 5 mg i le 684 rubles / 30 pcs. 40 mg taʻitasi.

E faaopoopo atu i fuainumera, ei ai isi auala. Faitau tusitala fofo masani, lea, faatasi ai ma meaʻai ma gaoioiga, e faʻaitiitia ai le cholesterol pe a uma 3-4 vaiaso. Le manatu o fomaʻi "

Rosart (Rosart) o loʻo i ai uma le lelei o le uluai vailaʻau ma e seasea lava ona i ai sona aafiaga le lelei i le tino, aua o mea taua ma vaega o ausilali e faʻamamaina lelei. E mafai ona tatou fai atu o le sili lenei e sili ona lelei le suitulaga mo le faʻasalaga.

Vaega o le tuufaatasiga: o mea uma lava e tutusa ma le uluai sauniuniga.

Kamupani gaosi oloa: Groupavis Group, Iceland

Tau o falemaʻi: mai 426 RUB / 30 pcs 5 mg i le 2347 rub./90 pcs. 40 mg taʻitasi.
O oloa e maualalo ai le cholesterol ma faamama toto.

O fualaau sili ona aoga mo le maualuga o le cholesterol i le ituaiga pepa.

Faʻaauau analogues ma sui mo fualaau faʻasaʻo mo tamaiti ma tagata matutua

O le fualaau faasaina Krestor o le lipid-lowering drug belonging to the group of satins.

O le elemene aoga o le rosuvastatin, lea e maualalo ai le cholesterol atoa, faʻaitiitia ai le afaina o le endothelial i le amataga o le atherosclerosis, faʻaleleia ai le setete o toto toto, le setete o le atheroma, ma le gaioiga o le toto. O aʻafiaga faʻasamaʻi ma antiproliferative i luga o le tino ua lauiloa.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina e aofia ai le setete o le hypercholesterolemia, e aofia ai le gasegase o aiga. O faʻamaoniga mo le fualaau faasaina o loʻo i lalo: pregnancy, lactation, tamaititi ma le talavou e oo i le 18 tausaga, maʻi o le ate, maʻi fatu fatu i le gaioiga galue.

O vailaʻau faʻapitoa i le UK ma Puerto Rico ua vavalalata ma faʻamaonia. O tau o Krestor papaa e le avanoa mo tagata maʻi uma: 800-9800 rubles. Ole faʻaaogaina o fualaau oona e maua mai e le aufaipisinisi ma tagata mai fafo.

Analogs o le gaosiga Rusia

Le igoa o le fualaau faasainaLe tau masani i rupuFeʻau
Akorta550–880O se tasi o le sili sili ona lelei a Rusia o le satauro, o loʻo i ai foliga tutusa ma faʻamaufaʻailoga mo le faʻaaogaina. O le oloa o loʻo faʻatau atu i totonu o laupepa ma ua ave i se umi umi ua faatonuina e se fomaʻi.
Rosuvastatin Canon400–710Ole fualaau faasaina ole tutusa ole vailaʻau o loo fesiligia ma ua aofia i lona fausaga o se mea autu. O se fualaau faasaina e faaaoga e togafitia ai le hypercholesterolemia e ala i le faaitiitia o le aofaiga o le cholesterol atoa i le tino.
Novostat320–550O fualaau e aofia ai le atorvastatin, lea e faia ai le lipid-lowering function in case of endothelial dysfunction, first hypercholesterolemia, e aofia ai le homozygous faaleaiga, hyperlipidemia, hypertriglyceridemia, dsetalipoproteinemia, ina ia puipuia ai maʻi fatu cardiovascular.

Ukrainian sui

E faʻafefea ona suia le fuatalaʻau fualaau faasaina, pe afai e te manaʻomia e filifili se faʻamatalaga lelei e le taugofie? O vailaau talafeagai a Ukrainian e aofia ai le lisi i lalo.

  • Klivas. O le tau sili ona taugofie o le satauro i le ituaiga o mea maʻa. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai le rosuvastatin. O togafitiga e togafitia lelei ai le setete o le hypercholesterolemia, ma e faʻaaogaina foi i le puipuia o maʻi fatu fatu. O le tau masani o le 10-155 rubles.
  • Atorvacor. Atorvastatin i le fausaga o le fualaau faasaina e faia ai le lipid-lowering effect, faaitiitia le cholesterol plasma. O le nofoaga o le gaioiga o le vailaau oona o le ate lea, o le mea lea, i totonu o le maitauina autu o le gau o le ate. O le vailaau faasaina foi e faasaina aʻo maitaga ma le lactation. O le tau masani o le 140-220 rubles.

Belarusian generics

Belarusian Cross generics o le mea aupito sili lea ona lelei mo le taugofie o le lipid-maualalo o vailaʻau ma faʻamaumauga tutusa i faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le laulau o loʻo tuʻuina atu i lalo:

Le igoa o le fualaau faasainaLe tau masani i rupuFeʻau
Rosutatin150–510Faʻasalaga Belarusian faʻafesoʻotaʻi sui mo se satauro ma le tutusa lava o le vailaʻau. O le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo le hypercholesterolemia muamua, o le dyslipidemia ua fefiloi, o le hypercholesterolemia folasia aiga.
Lipromak LF135–550O le mea aoga i totonu o fualaau aina e atorvastatin. E faʻaititia ai le tele o le cholesterol i totonu o le toto. O le vaega e faʻaaoga e aofia ai le togafitiga o le hypercholesterolemia, hyperlipidemia tuufaatasi, hypertriglyceridemia, dysbetalipoproteinemia, ma le puipuia o faafitauli i le cardiovascular. O le fualaau faasaina e mafai ona faatonuina mo tamaiti pe a mavae le 10 tausaga.

Isi analogues mai fafo

Faʻamatalaga faʻauiga o aso nei o se satauro e faʻavae i luga o le faʻasolosolo:

  • Mertenyl. O le gaioiga malosi o le gasegase. O faʻamatalaga mo le faatonuina o le vailaau faʻasaina e aofia ai tulaga o le dyslipidic e faʻaitiitia ai le cholesterol. O le sili sili ona ese mai fafo o le satauro i ona fale faʻamalositisi. Atunuu na afua mai - Hungary. O le tau masani e 510-1700 rubles.
  • Rosistark. O se fualaau lelei ua faaulufaleina mai ua faavae i luga o le totoina i se tau e taugofie. E fautuaina e te faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o le faʻasaʻoina, aʻafiaga o le itu ma tulaga e tatau ona gauai i le taimi o togafitiga. O le fualaau faasaina ua gaosia i Croatia. O le tau masani o le 250-790 rubles.
  • Tevastor. Se synonym mo le fualaau faasaina e fesiligia ma se masini tutusa o le gaioiga. O le vailaʻau ua ave mo se taimi umi - o se togafitiga faʻamaʻi faʻamalosia e mataituina i le mavae ai o le 4 vaiaso talu ona amata le aveina. O le atunuu na mafua ai Isaraelu. O le tau masani e 350-1500 rubles.
  • Roxer. O se mea e faʻaputu i le lipid-o loʻo i ai se mea taua e pei o se koluse. E faʻasaina le vailaʻau i le maitaga, susu fananau, tamaiti ei lalo o le 18 tausaga. Faʻafomaʻi Tufugaina Slovenian. O le tau masani e 440-1800 rubles.
  • Rosulip. O le faʻaaogaina o fualaau e taua tele mo le hypercholesterolemia muamua, hypertriglyceridemia, hypercholesterolemia, e faʻasaina le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻapea foi i le puipuia o togafitiga fatu cardiovascular Hungary. O le tau masani e 380 -990 ru.

Faamolemole ia matau, o analogues fualaau faasaina e mafai ona i ai malosiaga eseese o togafitiga faafomaʻi i le tino o tagata maʻi taitasi. I faʻatonuga mo le faʻaaoga, e mafai ona faʻaalia le tele o gaioiga leaga ma le faʻasaʻo. E mafai e se fomaʻi ona fautuaina se fualaau o le lipid-lowering drug.

O le togafitiga e mafai ona mafua ai le valea, o le mea lea e le tatau ona e auai i gaoioiga e manaʻomia ai le faateleina o le gauai atu.

Aʻoaʻoga Crestor

FAATULAGAGA
mo togafitiga faafomaʻi o fualaau faasaina
CRESTOR

Faʻataʻitaʻiga
Crestor o se lipid-lowering agent. O le gaosiga malosi o le vailaʻau o le rosuvastatin - o le inhibitor filifilia o le HMG-CoA reductase, o se enzyme lea e liua ai le 3-hydroxy 3-methylglutaryl coenzyme A i le muai sao o le cholesterol - mevalonate. O le nofoaga o le faʻaaogaina o le gaioiga o le ate, o loʻo i ai le catabolism o lipoproteins maualalo (LDL) ma le faʻavaeina o le cholesterol (CS). Rosuvastatin e faʻapupulaina le aofaʻi o masini o le hepatic mo le lipoproteins maualalo i luga o siama, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le catabolism ma le maualuga o le lipoproteins ma le taofia o le faia o le lipoproteins maualalo (VLDL). O le iʻuga, o loʻo i ai le faʻaititia o le mea e maualalo i lipoproteins maualalo ma maualalo i le toto.
Rosuvastatin faaitiitia le maualuga o le aofai o cholesterol, triglycerides ma le LDL cholesterol, apolipoprotein B (ApoV), VLDL cholesterol, non-HDL cholesterol, VLDL cholesterol, LDL cholesterol / HDL cholesterol, LDL cholesterol / LDL / C atoa I. O Rosuvastatin e faʻateleina le faʻaaogaina o le HDL cholesterol ma ApoA-I (apolipoprotein A-I).
O le maualuga o le aafiaga o Krestor e atiaʻe pe a mavae le 21 aso talu ona ulufale mai ma tumau ai pea. I le maeʻa ai o le 7 aso o le tagofia o fualaau faasaina, ua matauina le togafitiga o Krestor, ma a maeʻa le 14 aso o le tagofia o fualaau faasaina, o le aoga o le fualaau faasaina e 90% le maualuga e mafai ai.
O le vailaʻau ua faatonuina mo tagata matutua e iai poʻo le leai foi o le hypertriglyceridemia ma le hypercholesterolemia, e tusa lava po o le a le matua, ituaiga poʻo le ituaiga. E mafai foʻi ona faʻaaogaina le vailaʻau i tagata gasegase e iai le hypercholesterolemia faaleaiga poʻo le maʻisuka.
E tusa ai ma le talaaga o le aveina o Krestor i se vailaau e 10 mg i le 80% o tagata gasegase e maualalo le maualuga o le LDL cholesterol o le 4.8 mmol / L (hypercholesterolemia IIa ma ituaiga), o le faaitiitia o le LDL cholesterol e oo i le ≤3 mmol / L o loo matauina.I tagata gasegase e iai le hypercholesterolemia aiga e mauaina le fualaau faasaina i se fua o le 20 -80 mg, o le suiga lelei o le talaaga o le lipid ua matauina (o se suʻesuʻega suʻesuʻe na faia ma le 435 o gasegase).
O le faaitiitia o le LDL cholesterol e 53% na matauina i le 12-vaiaso Crestor togafitiga ina ua uma ona faia se dose o le 40 mg / aso, ma LDL cholesterol levels o ≤3 mmol / L na ausia i le 33% o tagata mamaʻi. I tagata gasegase o le hypercholesterolemia, o le fualaau faasaina na faatonuina i se fua o le 20 ma le 40 mg, ma e le o le talaaga o togafitiga Krestor, o le faaitiitia o le LDL cholesterol e 22%.
Aʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina, o le a faʻapipiʻiina se faʻaopoopoga o le aʻafiaga (triglyceride level), lea na matauina pe a faʻapipiʻiina ma le acidic nicotinic (e tusa ai ma HDL cholesterol).
E ui e leai ni faʻamatalaga e iloilo ai le faʻaititia o le numera o faʻafitauli e mafua mai i le faaletonu o le lipid (mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi fatu fatu), o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaauau pea.
O le maualuga o le maualuga o le mea galue i le plasma toto e mataituina e tusa ma le 5 itula talu ona faʻaaogaina Krestor. O le leai o se avanoa e tusa ma le 20%. Faʻamaʻo i totonu o le ate. O le tele o le tufatufa o rosuvastatin e 134 lita. E tusa ma le 90% o le fuainumera faʻatonuina e fusifusia e palatini masini (albumin).
E tusa ma le 10% o le fua o le rosuvastatin e maua ai le faatapulaa o le metabolism. O le Rosuvastatin o se mea e le o ni mea taua mo le metabolism e le P450 cytochrome system. O le enzyme autu lea e faʻafefiloi ai le rosuvastatin o le CYP 2C9. I se tulaga maualalo, ole CYP 3A4 enzymes, CYP 2C19 ma le CYP 2D6 e aofia i le metabolism o le rosuvastatin. O mea autu o le metabolites o le gaioiga galue o lactone metabolites ma N-dismethyl. Pe a faʻatusatusaina i latou, na foliga mai o le N-dismethyl e tusa ma le afa (50%) e le o toe malosi mai nai lo le gasegase. Ua faʻamoemoeina o lectone metabolites e le faʻamalosi faʻamalosi.
O le faʻasalaga geometric aveʻesea o le rosuvastatin e tusa ma le 50 l / h faatasi ai ma le faʻateleina o le eseesega o le 21.7%. E tusa ma le 90% o le suʻega faʻatonuina ua faʻamavaeina e le suia e le inumaga ma feces, e le gata i le totoina o le pulupastatin ma faʻafefe. 10% o le vailaau e faʻaumatia e fatugaʻo. O le afa-ola e tusa ma le 19 itula, lea e tumau pea ma le tele o metotia. I le faagasologa o le faʻaleleia o le tino mai le molemalo o le vailaʻau (pei o isi HMG-CoA reductase inhibitors), o loʻo aofia ai se tagata e alu i le cholesterol, lea e taua tele i le faʻaumatiaina o le rosuvastatin e le ate.
O le faʻalauteleina o le faʻavaveina o le gasegase e faʻatupulaia i le faʻatusatusa i le fua o loʻo faʻatinoina. I le tulaga o le faia o aso taitasi o fualaau faasaina, o vailaau o le pharmacokinetic o le mea galue a Krestor e le suia.
O se suesuega faatusatusa i tagata gasegase o loo nonofo i Asia (Asia) na faaalia ai le faateleina o AUC ma le faateleina o le maualuga o le maualuga o le rosuvastatin i le 2 taimi, faatusatusa i faamatalaga mai Europa o loo nonofo i Europa ma Asia. O le aʻafiaga o mea tau le siosiomaga ma aʻafiaga o le kenera na mafua ai le eseesega i vaega ole pharmacokinetic e lei iloa. E leʻi iai se eseʻesega taua i le va o tagata gasegase o le Negroid ma le Caucasoid i totonu o le pharmacokinetics o rosuvastatin.
I le tulaga o le faaletonu o le tino (o le tino po o le ala), o le plasma content of rosuvastatin ma lona metabolite galue (N-dismethyl) e le suia tele. I le faaletonu ogaoga o le le atoatoa ma le maualuga o le clearance creatinine o le ≤30 ml / min, o le concents plasma o le mea galue e faatupulaʻia ai le 3 taimi (ma le metabolite gaoioi - N-dismethyl faaopoopo 9 taimi). O le faʻasalaga plasma o le rosuvastatin i tagata mamai e maua i le maʻi faʻasolosolo e tusa ma le 50% sili atu. O se suʻesuʻega o vailaʻau o le pharmacokinetic o le faʻamaʻiina o tagata mamaʻi na maua i faʻamaʻi fatuga na faia pe a faatusatusa i se vaega o tagata volenitia maloloina.
E leʻi i ai se faʻaopoopoga i le taamilosaga o le afa o le ola o le mea galue malosi i tagata gasegase e eseese tikeri o le toilalo o le ate, lea na faʻamauina i luga o le fua ole Child-Pugh o le 7 poʻo le itiiti ifo foi i ai. O tagata mamaʻi na faʻamauina le 8 ma le 9 i luga o le fua ole Child-Pugh na faʻaalia ai le faateleina o le afa-ola e le itiiti ifo i le 2 taimi. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o le faʻamalolo i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le tino ma le penefiti a Child-Pugh e 9 pe sili atu.

Faailoga mo le faʻaaogaina
· Le togafitiga o le atherosclerosis e faʻagesegese ai le alualu i luma o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi o loʻo faʻaalia i le lipid-lowering treatments,
I le tulaga o le hypercholesterolemia aiga faʻafeiloaʻi o se faʻaopoopoga i le isi cholesterol-faʻaititia o togafitiga (mo se faʻataʻitaʻiga, LDL-apheresis) poʻo se meaʻai, faʻapea foi i mataupu e le aoga ai togafitiga,
· I le faaopoopo atu i le taumafataga - faatasi ai ma le hypercholesterolemia ua fefiloi (ituaiga IIB) i le mataupu pe afai o metotia e le o togafitiga (avega mamafa, gaoioiga faaletino) ma se suiga o meaʻai e le lelei,
Pepa Peraimeri IIa hypercholesterolemia (e aofia ai le hypertemazygous hypercholesterolemia).

Metotia o le talosaga
O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le tautala, faʻamalu i le vai, i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le taumafataga. Aua e te ula.
Ole fua ole Krestor ua filifilia e fuafua i le tali i togafitiga ma le faʻamoemoe o le faʻaaogaina o le rosuvstatin, aʻo fautuaga mo lipoprotein target maualuga e tatau ona amanaia. A o togafitiga ma le vailaau faʻasaina, o le tagata maʻi ua faʻamaonia se meaʻai e maualalo le lipid (tulaga faʻataʻitaʻi) mo le faʻaauau ona faʻaaogaina.
I le tulaga o le suia o le faʻaaogaina o isi HMG-CoA reductase poʻo le uluai tofiga o Krestor, ua fautuaina se fua amata o le 5-10 mg / aso. O le filifiliga o le fualaau e faalagolago i faʻamaumauga o le cholesterol taʻitasi, o le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga ma aʻafiaga o aʻafiaga mo faʻafitauli i le lumanaʻi mai le cardiovascular system. I le leai o se aʻafiaga, e mafai ona e faʻatupulaʻia le fua o Krestor e le muamua i le 21 aso talu ona amata le ave o le fualaau (talu mai le taimi nei e atiaʻe le malosi o le togafitiga i lenei taimi). O le aveina o Krestor i se fuasela o le 40 mg e mafua ai le tele o aʻafiaga o aʻafiaga o le fualaau faʻasaina pe a faʻatusatusa i laʻasaga maualalo, o le mea lea e faʻateleina le faʻamaʻi o Krestor i le 40 mg / aso e naʻo le maualuga o le lamatiaga o le tuputupu aʻe o faʻafitauli o le cardiovascular (e aofia ai maʻi ma le hypercholesterolemia) hypercholesterolemia. O le faʻaopoopoga o le dosiga i le 40 mg / aso e faʻataunuʻuina pe afai e le ausia le malosi o le faʻaaogaina o Crestor i le 20 mg / aso, ae o le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga vavalalata. Ole gaioiga patino i se tagata maʻi e talafeagai i aso muamua o le aveina o Krestor i se fua faatatau o le 40 mg / aso.
O le faʻateleina o le togafitiga e fautuaina i le tulaga o le le lava o le manaʻoga pe a fai se vailaʻau e 20 mg ma i lalo o le tulaga o le a gasegase tagata maʻi i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se fomaʻi. Ole fautuaina faʻapitoa e fautuaina i le amataga o le aveina o le 40 mg o le vailaʻau.
O tagata maʻi ei ai se faʻasalalauga faʻapitoa e le manaʻomia le fetuunaʻi o fua.
Faatasi ai ma le le atoatoa
O maʻi e maualalo le tikeri e le manaʻomia ai le fetuunaʻi o fua. Mo tagata gasegase e le lelei le laititi, o le fua amata o le rosuvastatin e tatau ona 5 mg / aso.
O le maualuga o le aso i le aso mo le toilalo vaivai o le 40 mg / aso, mo le faaletonu o le fanau laiti (faatasi ai ma le tulaga o le taofiga o le creatinine ≤60 ml / min) - 20 mg / aso.
O le tofiga o Krestor ua faʻasalaina i tagata gasegase ma le le atoatoa o le faaletonu.
Faʻatasi ma le toilalo o le ate
E leai se poto masani i le faʻaaogaina o Krestor i tagata gasegase ma le le atoatoa o le tino mai le tino na iloiloina i luga o le laʻitiiti a Childe-Pugh e 9 pe sili atu. O le tofiaina o Krestor i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi ate i le gaioiga gaioiolosi ua solia.
Vaega faʻavae
O se faʻaopoopoga o le faʻatonuga masani o le rosuvastatin o loʻo matauina i tagata gasegase o le Mongoloid race. O nei tagata maʻi e tatau ona amata togafitiga ma se metotia o le 5 mg / aso, ma le maualuga o le 20 mg / aso. O le tofiaina o Krestor mo tagata gasegase o le Mongoloid race i se fua o le 40 mg / aso ua solia.
Faatasi ai ma se naunautaiga e atiaʻe le myopathy
I tagata gasegase ma le faʻaogaina o le myopathy, o le fua amata o le rosuvastatin e tatau ona 5 mg / aso, o le maualuga maualuga - 20 mg / aso. O le tofiaina o se fualaau o Crestor i le 40 mg / aso e faʻasaina i ia ituaiga o gasegase.
Faʻaiʻuga
O le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu, pei o isi faʻamaʻi HMG-CoA reductase, e faalagolago i le fua o loʻo faʻaaogaina.
O le aʻafiaga o aʻafiaga i le itu na fuafuaina e pei ona taʻua i lalo: aʻafiaga i taimi uma (≥1 / 100, ≤1 / 10), aʻafiaga o aʻafiaga (≥1 / 1000, ≤1 / 100), aʻafiaga e le masani ai (≥1 / 10,000, ≤1 / 1000), aʻafiaga e le masani ai (≤1 / 10,000). O aʻafiaga pe a faʻaaoga Krestor e faʻapitoa ona faʻaalia ma taofi i latou lava. O le faamutaina o le togafitiga a Krestor i taimi o suesuega faafomai ona o le tulai mai o aafiaga i le itu e 4% pe itiiti foi.
Mai le faʻaogaina o le tino: vevela, maʻi vevela (tele).
Mai le itu o le puipuiga o le tino: faʻafitauli o le mai (e aofia ai le angioedema) - seasea.
Mai le paʻu ma ona faʻaopoopoga: faʻafefe, afaina, urticaria (faʻaletonu mulimuli ane).
Mai le maskloskeletal system: rhabdomyolysis ma myopathy (seasea), tiga o le muso (masani). Myopathy, tiga o le muso, ma (seasea) rhabdomyolysis sa maitauina i tagata gasegase oe na faia soo se fualaau o Crestor, ae maise lava ia i latou oe na faaaogaina se vailaau e 20 mg / aso. O le faʻatupulaia o le toto i le maualuga o le creatin phosphokinase (CPK), na maitauina i tagata gasegase oe na ave Krestor, i le tele o mataupu e le o faamatalaina, le tumau ma aunoa ma ni faailoga. I le tulaga o le maualuga o le CPK i le 5 pe sili atu taimi, ua taofia ai le faʻaaogaina o le rosuvastatin.
Mai le gastrointestinal tract: faamaʻi, tiga o le manava, lese (masani), pancreatitis (seasea).
Mai le polokalama urinary: proteinuria tubular. Sa i ai se suiga i le aofaʻi o le porotini i le urine i le fugaina mai le toesea i foliga o le porotini pe oʻo atu i le lua faʻatele pe sili atu foi i le ≤1% o tagata gasegase na faatonuina le fua o Crestor 10-20 mg / aso. Pe a oʻo i le 40 mg / aso, o le numera o nei gasegase e tusa ma le 3% o maʻi. Aʻo faʻaaogaina se Krestor o le 20 mg / aso, o le siʻitia laʻititi o le aofaʻi o le protein i le urine na matauina. O le Proteinuria i le tele o tulaga na faʻaititia pe na mou atu i le faʻaauau pea ona faʻaaogaina ma e le o se faʻataʻitaʻiga o le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga fatu poʻo le alualu i luma o se tasi.
I le vaega o le ate: i se vaega toaitiiti o tagata gasegase, o le tupuga o le toto i luga o le mea na maua i le gasegase sa maitauina, e pei o isi masini inhibitors HMG-CoA reductase. O le faateleina o le gasegase i le tele o tulaga na le tumau, e aunoa ma ni faailoga ma le taua.
Isi: asthenia (masani).
Ina ua maea le folasaga lautele a Krestor i galuega faafomai, na faamauina foi itu taua nei:
Mai le maskotakeletal system: tiga faʻatasi (seasea).
Mai le faʻaoga o le tino: polyneuropathy (e seasea lava).
Mai le faiga o le hepatobiliary: siapita ma le jaundice (e seasea lava).

Contraindications
· O gasegase gasegase i le gaioiga galue, e aofia ai le faʻaauau pea ona maualuga le maualuga o le palakalafa o le le iloa mai le amataga, faapea foi ma soʻo se faateleina i le transaminases ma se tulaga 3 taimi pe sili atu le maualuga nai lo le tapulaa maualuga o le masani,
Faʻafitauli matuia ma le faʻaaogaina o le creatinine ≤ 30 ml / min,
Faʻaaoga faʻapitoa o cyclosporine,
I le taimi o le maitaga ma le lactation,
O le gasegase o le faʻaogaina o le tino i le gasuvastatin poʻo se isi vaega o Crestor,
· O le fualaau faasaina e le o faʻamatalaina i tagata gasegase e le faʻaogaina auala sili ona lelei ma lelei o le faʻasaina,
Myopathy
· O se fualaau o Crestor i le 40 mg / aso e faʻasaina i tagata gasegase e iai le tele o aʻafiaga o le rhabdomyolysis poʻo le myopathy,
· Tausaga i le 18 tausaga.

Toto
O le satauro ua solia mo le faaaogaina i fafine maʻitaga. I le tulaga o le tofiaina o se tina tausimai, e taofia le susu. Aʻo leʻi togafitiga ma Krestor i fafine o le tausaga fanau, e tatau ona faia se suʻega o le maʻitaga. A o ave le fualaau faasaina, e talafeagai le faʻaaogaina o metotia talafeagai o le faʻasaina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau
Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o cyclosporine ma rosuvastatin, o le AUC o le vaega mulimuli na pe tusa ma le 7 taimi e sili atu nai lo le tulaga tutusa i tagata soifua maloloina. O le faʻaaoga faʻaaogaina o nei vailaʻau e le suia ai le plasma concentration o cyclosporine.
I le amataga o togafitiga ma i le taimi o le faateleina o le fua o le Crestor, o tagata na maua warfarin ma isi vitamini K i le taimi lava e tasi, e pei o isi HMG-Co-A reductase inhibitors, atonu o le a faateleina le INR - International Normalized Ratio - time prothrombin. Faʻalēaogāina o Krestor poʻo le faʻaitiitia o ona fua na mafua ai ona paʻu i le INR. Pe a faʻapipiʻi Crestor faʻatasi ai ma le vailaau o le vailaʻau K, e fautuaina le siakiina o le INR (taimi o le prothrombin).
O le faʻaaogaina tutusa o fualaau o le lipid-lowering (mo se faʻataʻitaʻiga, hemifibrozil) ma le rosuvastatin e mafua ai le faateleina o le maualuga o le plasma concentrations o rosuvastatin ma faateleina lona AUC i le 2 taimi.
O le faʻaoga faʻaaogaina o le ezetimibe ma Krestor e leʻi mafua ai suiga i le maualuga maualuga o plasma concentration o vailaau faʻasaina, faapea foi le AUC. Ae ui i lea, e le fautuaina e vavae ese a latou fefaʻatauaiga faʻamalositino ma le atinaʻe o aʻafiaga o itu.
E leai se faʻatalanoaga o le pharmacokinetic ma fibrates e faʻamoemoeina, ae o vailaau mo vailaau mo togafitiga atonu e fegalegaleai. Hemofibrates, gemfibrozil, isi fibrates ma lipid-lowering doses of acidic nicotinic (i se fuafaatatau e tutusa ma le 1 g / aso pe sili atu) e ono ono lamatia ai le atinaʻe o le myopathy ao aveina faʻatasi ma le HMG-CoA rehibitase inhibitors. Atonu e mafua mai i le mea moni e faapea o nei sui e mafua ai le amataina o le myopathy pe a fai ua faatonuina i latou e pei o le monotherapy. O le mea lea, faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, ua fautuaina e muamua ona faatonuina e le gasegase se fualaau o Krestor 5 mg / aso.
I faʻataʻitaʻiga o le pharmacokinetic i volenitia maloloina, o se tuufaatasiga o Crestor ma se tuufaatasiga o le lua inhibitors protease (100 mg ritonavor ma le 400 mg lopinavir) na fesoʻotaʻi ma le siʻitia e 2 faʻaopoopoga i AUC mo Crestor. I lenei tulaga, o le maualuga o le maualuga o le rosuvastatin na faateleina e tusa ma le 5 taimi. E leʻi suʻesuʻeina fegalegaleaiga ma isi inhibitors protease. Pe a faatonuina Krestor i tagata mamai o le HIV oeo loo faia ritonavir / lopinavir ao faaaogaina Krestor, e tatau ona iloiloina le fua faatatau / lamatia, aemaise pe a faateleina le fualaau poo i le amataga o togafitiga.
O le pulega tutusa o le erythromycin ma le rosuvastatin e mafua ai le faaitiitia o le AUC o le rosuvastatin e 20% ma lona maualuga maualuga o le plasma concentration e 30%. O se fegalegaleaiga faapena e atiina ae i le fesootaʻi atu i le faateleina o le motusite o le intestinal ona o le faaaogaina o le erythromycin.
E leʻo suʻesuʻeina le taua o le fegalegaleaiga o mea taugata ma Krestor. O le faʻaaoga faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻatasi ma le aofia ai i le tuufaatasiga o le magnesium hydroxide poʻo le aluminium ma le rosuvastatin e faʻapogai ai le faʻaitiitia o le maualuga o le mea mulimuli i le plasma toto e 50%. Afai e ave le taʻi 2 itula i le maea ai o le maʻi, ona leai lea o se faʻailoga.
Leai se faʻasalalauga faʻapitoa ma le digoxin e faʻamoemoeina.
O le faʻaaogaina faʻapitoa o faʻamaʻivave ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻateleina ai le AUC o le norgestrel ma le AUC o le ethinyl estradiol e 34% ma le 26%, i le faasologa. O le mea lea, o le faateleina o le plasma concentration e tatau ona mafaufau i ai pe a ave tui.O fualaau o le pharmacokinetic i le tuufaatasiga o Krestor ma fualaau faasaina mo le togafitiga o le homone e lei suesueina, ae o sea ituaiga fegalegaleaiga e le mafai ona taofia. O se tuufaatasiga faapena o fualaau faasaina na masani ona faaaogaina i le taimi o suesuega faafomaʻi - o tagata gasegase uma lava na faapaleni lelei.
O taunuʻuga o se suʻesuʻega i fegalegaleaiga a in vivo ma in vitro o loʻo faʻamaonia ai o le mea o loʻo galue malosi a Krestor e le o se tagata faʻamalosi poʻo se inhibitor o enzymes o le cytochrome P450. O le Rosuvastatin o se vaega vaivai mo le gaioiga a nei enzymes. E leʻi iai se fesoʻotaʻiga i le va o le ketoconazole (o le inhibitor CYP 3A4 ma le CY P 2A6) poʻo le fluconazole (o le inhibitor CYP 3A4 ma le CYP 2A9) ma le rosuvastatin. O le pulega tutusa o le itraconazole (o le inhibitor CY P3A4) ma le rosuvastatin e faateleina ai le AUC o le vaega mulimuli e 28%, lea e leai sona aoga. O le mea lea, o fegalegaleaiga e fesootai ma le metabolism o le cytochrome P450 e le o faamoemoeina.

Faʻasalaga
Afai e sili atu le fualaau, e leʻi faia ni togafitiga faapitoa. O vailaʻau faʻapitoa ma le faʻalagolago i togafitiga faʻaaogaina. Afai e sili atu le fualaau, e tatau ona taofiofia galuega o le ate ma le mea e maua i le creatin phosphoskinase (CPK). O le aoga o le maʻi puipui e ono le mafai.

Faiga faʻapolopolo
Pusa o le 10, 20, 40 mg. E 28 paʻu i totonu o se pulu.

Tulaga o le teuina
Teuina i se vevela e le sili atu i le 30 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

Faʻavae
Crestor 10 mg
Mea gaosi gaosi: rosuvastatin 10 mg.

Crestor 20 mg
Mea gaosi gaosi: rosuvastatin 20 mg.
Mea le aoga: lactose monohydrate, microcrystalline cellulose, calcium phosphate, magnesium stearate, crospovidone, triacetate glycerol, hypromellose, uila uila (E 172), dioxide, vai faʻamamaina.

Crestor 40 mg
Mea gaosi gaosi: rosuvastatin 40 mg.
Mea le aoga: lactose monohydrate, microcrystalline cellulose, calcium phosphate, magnesium stearate, crospovidone, triacetate glycerol, hypromellose, uila uila (E 172), dioxide, vai faʻamamaina.

Pharmacological group
Vailaau cardiovascular
Vailaʻau faʻasolosolo

Mea aoga: Rosuvastatin

Filifiliga
Faatasi ai ma le faateleina o le lamatiaga o le atinaʻe o le myopathy poo le rhabdomyolysis, e tatau ona amanaia le fua faatatau o aoga o togafitiga ma tulaga lamatia, o ia tagata gasegase e tatau ona vaavaaia lelei togafitiga faafomai. I le tulaga e maualuga le maualuga o le CPK (5 taimi pe sili atu) e tusa lava pe leʻi togafitia togafitiga, e le tatau ona ave le rosuvastatin. O le faʻamoemoeina o le cretin phosphokinase e faʻatautaia ai le atinaʻeina o le rhabdomyolysis poʻo le myopathy e le talafeagai e faia i luma o isi mea e ono tutupu i le CPK pe a maeʻa le malosi faaletino, talu ai e mafai ona saofagā i se faʻamatalaga le saʻo o iuga. Afai o le uluaʻi suʻesuʻega o le creatin phosphokinase e faʻaopoopoina 5 pe sili atu, o le isi filifiliga o le enzyme i le toto toto e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le 5 (maualuga - 7) aso. E le tatau ona e amata togafitiga ma Crestor pe afai o se filifiliga lona lua e faaalia ai se maualuga maualuga o le creatine phosphokinase (5 taimi sili atu nai lo le tapulaa maualuga o le masani).
Crestor, e pei o isi inhibitors o le HMG-CoA reductase, e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete i tagata gasegase e iai se uiga e atiaʻe le myopathy / rhabdomyolysis. O aʻafiaga mo le rhabdomyolysis poʻo le myopathy e mafai ona iai: hypothyroidism, le toe faʻaleagaina, tulaga e mafua ai le faateleina o le plasma concentration o le rosuvastatin, faʻamaina o le ava, tausaga e sili atu i le 70 tausaga, o le i ai o faʻamaʻi fatu maso i totonu o se aiga poʻo le tagata lava ia, le ita i le faʻaaogaina o isi fibrates poʻo MMC-inhibitors Talaʻaga o le CoA reductase, faʻaaogaina o fibrates.
Afai e faatonuina Krestor i se maʻi, e tatau ona latou faʻatagaina o ia e logoina le fomaʻi lata mai i le fomaʻi e uiga i mataupu uma o vaivaiga maso e leʻi mafaufauina, tiga o le muscle pe o le vavave, aemaise lava pe afai eo mai faatasi ma fiva ma malaise. I ia ituaiga o gasegase, e manaʻomia se manaʻoga o le maualuga o le creatin phosphokinase (CPK). E tatau ona taofi le fausiaina o Krestor pe afai o le anotusi o le CPK ua matua faateleina (5 taimi pe sili atu), poo le malosi malosi o faailoga o maso e mafua ai le le mautonu i aso taitasi e tusa lava pe le oo i le 5-fold le fatu o le creatin phosphokinase. Afai o le a mou atu faailoga ma ua toe foi mai le CPK i lona uluai aoga o le physiological, ia mafaufau i le mafai ona toe ave isi HMG-CoA reductase poo Crestor inhibitors i togi maualalo nai lo mea na muamua atu. O le tagata maʻi e manaʻomia le vaavaaiga faʻapitoa faʻapitoa. O le siakiina o le CPK i le leai o faailo o le rhabdomyolysis poo le myopathy e le talafeagai.
E leai ni faailoga o le faateleina o le faatosinaga a Crestor i le muso o le skeletal i taimi o suesuega tau falemai ma le togafitiga faafomaʻi. Ae ui i lea, o loʻo i ai lipoti o le faateleina o le aafia o le myopathy ma le myositis i tagata gasegase oe na ave isi inhibitors HMG-CoA reductase i faʻamaʻi o le fibrin (e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau e pei o le nicotinic acid, gemfibrozil, cyclosporine, inhibitors puipuiga, azole anti-anti-drug and macrolide antibiotics). Gemfibrozil faateleina le lamatiaga o le atinaʻeina o le myopathy ma se tuufaatasiga o Crestor ma nisi o inhibitors HMG-CoA reductase. E le fautuaina e faatonu Krestor ma gemfibrozil i le taimi e tasi. E tatau ona iloilo ma le totoa le fua faatatau o faamanuiaga aoga ma ono lamatiaga pe a faatonuina se tuufaatasiga o le niacin, fibrates ma Crestor.
O le maliega faʻatasi ma Krestor fibrates i se fuataga o le 40 mg ua solia.
E le fautuaina Krestor mo tagata gasegase i ni tulaga ogaoga (mo se faataitaiga, faatasi ai ma le taulasea o le tino, tiga, sepsis, i taimi o gasegase ogaoga, faauigaina endocrin, le gasegase poo le electrolyte, faapea foi ma le epilepsy e le pulea, aua o nei tulaga e mafai ona avea ma tulaga lamatia mo rhabdomyolysis / myopathy).
I tagata gasegase o loʻo faʻapipiʻi i le maualuga o doses (e masani lava i se fuataga o le 40 mg / aso), o loʻo i ai mataupu o le proteinuria tubular. O le proteinuria tubular e pupuu pe le tumau i le tele o mataupu. O lenei proteinuria e le o se faʻamaoniga o le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu fatu poʻo le alualu i luma o se tasi. O tagata maʻi e maua Krestor i se fuataga o le 40 mg / aso, e fautuaina le siakiina i taimi uma mataʻitusi o galuega a gaʻo i le taimi o le taliaina o Krestor (le togafitiga atoa).
Aʻo fai le suʻega faʻapitoa, ae maise lava i le pe tusa ma le 20 mg / aso, ua i ai lipoti o aʻafiaga mai maso skeletal, e pei o tiga tiga, rhabdomyolysis, poʻo le myopathy. Ae peitai, faatasi ai ma se tuufaatasiga o le ezetimibe ma le HMG-CoA rehibitase inhibitors, o le rhabdomyolysis na atiina ae i mataupu e le masani ai.
O le saogalemu ma le aoga o le faʻaogaina o Krestor i tamaiti e leʻi faʻatuina. I le faʻataʻitaʻiga o tamaiti, o le poto masani o le faʻaaogaina o le rosulostatin e faʻatapulaʻa i se numera itiiti o faʻamatalaga (tamaiti ei lalo ifo o le 8 tausaga ma le matua i le i ai o le hypercholesterolemia familial homozygous). O le mea lea, e le fautuaina e faʻaoga Krestor mo togafitiga i togafitiga tamaititi.

O faʻamatalaga uma e tuʻuina atu mo faʻamoemoega faʻamatalaga ma e le o se mafuaʻaga mo le faʻatonuina o le tagata lava ia pe suia se vailaau

E mafai ona e lagona le lelei i lou olaga masani, ma pe a maeʻa le suʻega, aʻoaʻo e uiga i le hyperlipidemia - o se faʻaopoopoga o mea o le cholesterol ma triglycerides i le toto.O maʻi faʻamaʻi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o ni atherosclerotic plates - o vailaau o fatu ma oso.

Krestor, o se togafitiga faʻamalosia lelei mulimuli na mamanuina e faʻavasega ai le gataifale lipid, o le a fesoasoani e puipuia ai aʻafiaga matautia.

Faʻataʻitaʻiga faʻatau

Crestor o se fualaau lipid-lowering fualaau faasaina mo le puipuia ma togafitiga o le atherosclerosis. Rosuvastatin, o le eletise autu autu, ei ai lona aafiaga o le tino ma le lipid.

Krestor faʻalavelave HMG-CoA reductase, o se enzyme e pulea ai le gaosiga o le mevalonate, o le cholesterol precursor. Rosuvastatin e galue i le ate - o se tasi o vaega autu autu.

E faʻaitiitia le tele o le lipoproteins i le maualalo ma maualalo le mamafa e ala i le taofia o latou faʻasinomaga, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le HDL mo le osofaʻiga ma le catabolism o le LDL. O se taunuuga, o le maualuga o le cholesterol atoa, LDL ma triglycerides ua faaitiitia. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le HDL e faʻapupula.

O Rosuvastatin e aoga mo le hypercholesterolemia e faʻatasi ma le leai o le hypertriglyceridemia, mo tagata gasegase o soo se ituaiga, tausaga ma taʻaloga.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o Krestor, faʻamasino i tali mai tagata suʻesuʻe, e matauina i le faaiuga o le vaiaso muamua o le kosi, ae o le taunuʻuga maualuga (sili atu i le 90%) e mafai ona vaaia pe a uma le 2-4 vaiaso o faʻaaoga masani.

E le pei o nisi o analogues, o Krestor e maualalo le leaga o aʻafiaga o le ate. Faaaoga i le tuufaatasiga ma le maualalo o taumafa o le cholesterol ma isi vailaʻau e maualalo ai le cholesterol.

O le a le mea e mafaufau i ai fomaʻi ma gasegase e uiga ia Crestor

E uiga i Krestor, o faʻamatalaga a fomaʻi ma tagata gasegase e fetaui lelei: o le vailaau e lelei, lelei le faʻafefe. Ua tusia e fomaʻi se faʻamaumauga faʻamaoniga tele ma ni aafiaga faaletagata lava ia i le faʻaaogaina lelei o le gasegase.

Dovgopolov I.K., cardiologist, sui ole fomai Mo le masina pe lua, ou te le o faʻatonuina Krestor pe suitulaga ana mea tutusa, e tusa lava pe puipuia. E mafai ona e faʻamamaina vaʻa ma faʻasaʻolotoina i latou mai pusa cholesterol i totonu o le lua tausaga, ma o le mea pito i maualuga (40 mg / aso).
Afai e mafai e le paketi, e sili atu le faʻatau o le faʻatau fualaau muamua. O le uluai lomiga o le rosuvastatin o Krestor, na faia ia te ia le suʻega ma le iloiloga o fuainumera o le tino mai fatu fatu. Mo genericics, e leai se faʻamatalaga faapena, ae o se tulaga agavaa e manaʻomia e faʻaleleia atili ai le lipid profile, e ui lava e le lelei tele. E tatau ona ou fai atu e le aveina ia fuainumera e faaitiitia le LDL, ae ia taofia ai le afaina o fasipolo ma fatu. E tatau ona faʻaauau pea ona faʻaaogaina vailaʻau o le ola-faʻalautele.

Korolenko V.N., neurologist. Krestor vave ona toe faʻafoʻi le gataifale lipidalisa e tusa lava pe maualalo i lalo. O le faʻamaoniga o le uluai fualaau oona e mausali, e itiiti lava aʻafiaga o aʻafiaga nai lo isi fuainumera, o lea e mafai ai ona ou faʻamaoniaina saogalemu e oʻo lava i tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka poʻo le hypercholesterolemia aiga. O le tau mo Krestor, o le mea moni, e manaia, ae atonu o lona pau lea o le toe foi mai, aemaise lava talu ai e le mafai ona taugofie se vailaau o lenei vaega.

Marina, Voskresensk. O Krestor e tele taimi e sili atu ona taugata nai lo ona sui, ina ia mafai ai ona sefe tupe e tatau ona ou faatauina mai se afifi tele, ae mo aʻu lava ou te le o toe vaai i se isi mea. Ua silia ma le tausaga talu ona ou aveina le statine, o lea e mafai ona ou faamasinoina lona aoga. Ua fiafia fomai i loʻu talaaga lipid. E talitonu o ia o Krestor o le vailaau pito sili lea ona lelei o lenei vaega. Ou te le matauina soʻo se itu.

Oleg, Irkutsk. Na faateia au e loʻu fatu i le ofo ma mafua ai ona ou mafaufau e uiga i loʻu ola maloloina. Sa alu i le faletaalo, taumafai e taofi le ulaula. Na faatonuina e le fomai se meaai ma Crestor. Ou te inu na o le lua masina, ou te le iloa - mai fualaau oona po o aoaoga ma se faiaoga, ae o le cholesterol ua toetoe lava a masani - 5.8. Ou te le manao e faalagolago i fualaau oona i loʻu olaga atoa, o lea ou te taumafai ai e faatumauina se ala fou o le olaga mo aʻu.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le tulaga Amerika i le faʻaaogaina o Krestor mai le "Vailaau mo Vailaau Ola".

O le faamoemoega o le fualaau faasaina Krestor, o ana analogues o loo lautele ona sui i le fesootaiga o fale talavai, e tatau ona tuu i lalo le cholesterol toto. O le togafitiga o le a faʻaalia pe a mavae le 7 aso mai le amataga o le pulega. I le isi vaiaso e sosoo ai, o le vailaau e tusa ma le 2 taimi e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol matautia. Ona o tulaga eseese, o le uluai fualaau faasaina e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma, i lenei tulaga, e faʻaaogaina se mea tutusa (analog).

O se auupega tele o vailaau togafitiga

Aʻo leʻi faʻatuina soʻo se vailaʻau, e tatau ona e faia se suʻega. O lona faamoemoega o le fuafuaina lea o le maualuga o le lagona o le tino. Afai e tulai mai se manaʻoga talafeagai, o se tasi o vailaau nei e mafai ona suia le oloa muamua:

O le tagata maʻi e maua le avanoa e filifili ai analogoa taugofie e le maualalo ifo ia latou faailoilo i le fualaau faasaina. E tatau ona manatuaina o le fua ma le umi o le taimi e faʻaaogaina ai naʻo le fomaʻi e fuafuaina i luga o le faʻavae o faʻamaoniga ile falemaʻi. E aofia ai ma le puipuiga ma le togafitiga o le atherosclerosis ma le toto maualuga o le cholesterol.

O se metotia na filifilia ma le faʻamaoni moni e fesoasoani e maua ai se taunuuga lelei. E tatau i le fomaʻi ona fuafua le aofaʻi o le vailaau faʻamaʻi ma le tausiga faapitoa pe afai o le tagata maʻi na maua talu ai nei le paʻu poʻo le fatu fatu. Afai o loʻo maua se tagata i le hypercholesterolemia - o le cholesterol faʻapitoa i le pathologically i le toto, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻapitoa faigata.

O le uluai vailaʻau ma ona sui e masani ona faʻataʻitaʻiina o se vaega o se meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina e le fomaʻi le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina le tagata Rusia. O loo matou talanoa e uiga i fualaau faasaina Martinil, Ariescor ma Simvastin. O se fautuaga talitutusa e faʻamaonia atoatoa pe a maʻi se tagata maʻi i se ituaiga muamua o le maʻisuka.

O le suʻega ua filifilia ina ia faʻaitiitia ai le cholesterol e le faʻaosofia ai aʻafiaga.

Vaega o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo o faʻailoga autū ia e tatau ona mafaufau iai ina ia faʻavaveina ai le togafitiga. Ona o le mea moni e faapea o analogues o loʻo i ai ni vailaʻau e faʻapea ona aafia ai sela o le hematopoietic i se auala patino, e tatau i le fomaʻi ona faʻavasega faʻasologa i taimi e tele. I le tasi itu, e tatau ona faʻasalalau le galuega o toto toto i se taimi vave e mafai ai. O le umi latou te aʻafia ai i le cholesterol, o le sili atu lea ona faigata mo le toto ona malaga i totonu o le tino.

I le isi itu, e tatau ona e amanaʻia le malosi o le ate. Afai e matauina le tapunia o lenei faagasologa, ua fautuaina e filifili le togi maualalo ole gaʻo e le mafai ona faatagaina - e le silia le 25 g o le vailaau ile aso. O le fomai i le faagasologa o togafitiga e vaavaaia le soifua maloloina o le maʻi. O le mataʻituina faapena o le a aoga pe a maʻi le tagata maʻi i fatugaʻo.

Uluai suʻesuʻega o le a fesoasoani e aua le afaina. Faʻavae i luga o taunuʻuga ua maua, o se faaiuga e maua i le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina. Faatasi ai ma isi faʻafitauli faʻafitauli, e iloa e fomaʻi tausaga o le maʻi, le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, fualaau faasaina muamua ma fuainumera o uiga taʻitasi.

Lapataiga

Aʻo leʻi amataina se togafitiga togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona siaki pe o le analogo poʻo le oloa muamua e saogalemu mo se tagata maʻi. E le fautuaina le tofiaina i tina maitaga ma lactating. E sili atu le filifilia o Krestor analogues ma le hypersensitivity, o le gase le galue, pe afai o le tagata maʻi ei lalo o le 18 tausaga.

O le faʻaaogaina o se analog poo le fualaau faasaina autu i le cholesterol e le saogalemu i taimi uma. E tusa lava pe matauina e le fomaʻi uma lapataiga, o loʻo i ai se tulaga e ono aʻafia ai itu:

  • le faʻaalia o le maʻisuka
  • migraine ma le ulu
  • tele o taotoga
  • tiga tiga o le manava
  • manava manava
  • malosi
  • vavao
  • urticaria
  • vevela ma le vevela
  • puupuu le manava.

O le faʻaaogaina o le fualaau autu ma ana mea e mafai ona faatagaina pe a maeʻa le asiasiga i le ofisa o le fomaʻi. O le a faia e le fomaʻi se suʻega ma faʻatonu ni suʻega talafeagai. Faʻavae i luga o faʻamatalaga na aoina, ua faia se iloiloga faʻalesoifua maloloina. A maeʻa lenei mea, o le togafiti togafitiga ma le umi o le pulega e fuafuaina. O le tele lava o le tagata maʻi e faʻatumuina fautuaga na maua, o le vave vave ona toe maua mai.

Tuua Lau Faamatalaga