Toto toto maualuga 15 mea e fai

O le faʻasalalau o le suka i totonu o le toto o le faʻaalia autu lea e faʻatatau ai le metabolism o le carbohydrate i le tino. Mo se tagata soifua maloloina, o le 3.3-5.5 mmol / L.

O ia mea taua e mafai ona i ai ao lei faia se taumafataga. I le gasologa o le aso, e mafai ona suia i lalo o le malosi o le kulukose mai meaʻai, gaioiga faaletino, popolega faalemafaufau ma faalelagona, ma fualaau.

O ia mea sese e masani ona le sili atu i le 30%, faatasi ai ma le faateleina o le glycemia, o le inisalini ua faʻamalolo e lava lea e faʻatonu ai le kulukose i totonu o siama. I le maʻisuka malosi, o le le atoatoa o le inisalini ma e tumau pea le maualuga o le suka toto.

Togafitiga ma taatele le maʻisuka

O le gasegase o le maʻisuka atonu e eseese e faʻatatau i le tele o meaʻai, vailaʻau ma gaioiga faaletino e mafai ona faʻaaogaina e taui ai le suka maualuga. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi lelei, o loʻo tumau pea le lelei o tagata gasegase mo le umi o le taimi.

I le eseesega o le maʻisuka, o mea autu o le glycemia e latalata i mea masani, o le kulukose i le urine e le o iloa, e leai ni taotoga malosi i le toto toto, o le maualuga o le hemoglobin glycide e le sili atu i le 6.5%, ma o le lipid composition o le toto ma le toto o le toto e ese lava le eseese mai le physiological.

O le ituaiga o maʻisuka e tupu pe a tupu le glycemia i le 13.9 mmol / l, o le glucosuria e tupu, ae o le tino e leai se kullusese e le silia le 50 g i le aso. Faʻateleina le lamatiaga o le atinaʻe o faʻafitauli o le cardiovascular ma neurological.

O le maʻisuka ua manatu e taufaasese i nei fua faatatau:

  • O le glycemia anapogi e silia ma le 8.3 mmol / l, ma i le ao - e sili atu i le 13.9 mmol / l.
  • Glucosuria i aso uma e sili i le 50 g.
  • O le hemoglobin glycated e sili atu i le 9%.
  • Faʻateleina le cholesterol o le toto ma lipids maualalo.
  • E sili atu le maualuga o le toto i le 140/85 mm Hg. Art.
  • O tino pepe Ketone e maua i le toto ma le urine.

O le faʻasalaga o le maʻisuka e faʻaalia i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia ma faʻalavelave tumau. Afai o le suka toto e 15 mmol / l, ona mafai lea ona taitai atu i le maʻi suka, lea e mafai ona tupu i le tulaga o se ketoacidotic poo le hyperosmolar state.

O faʻalavelave faʻalavelave e faʻalauteleina ma le faʻateleina o le maualuga o le suka, masani lava i luga o le tele o tausaga.

O nei mea e aofia ai le polyneuropathy o le maʻisuka, ma le faʻavaeina o le maʻi o le maʻisuka vaevaega, nephropathy, retinopathy, faʻapea foi le faʻaogaina o micro-ma macroangiopathies.

Mafuaaga mo le taufaasese o le maʻisuka

O le tele o taimi, o le faateleina o le manaoga mo le inisalini e mafua ai ona solia le taui o le maʻisuka e uiga i le talaaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻamaʻi o tino i totonu, aemaise o le endocrin system, i le taimi o le maitaga, talavou i le taimi o le talavou, ma faasaga i tua o le gasegase o le mafaufau.

O le faateleina o le suka i le toto toto i le 15 mmol / l ma le maualuga e mafai ona i ai ni faalavelave matuia i totonu o le toto i le mafaufau ma le fatu o le fatu, manuʻa, taotoga, vavave, ao le tikeri o le hyperglycemia e mafai ona avea ma se faailoga o suʻesuʻega e iloilo ai le matuia o le maʻi.

Ole fua saʻo o fualaau ole inisalini poo vailaʻau o le hypoglycemic e ono mafua ai le faateleina o le toto suka. E mafai e tagata maʻi ona faʻaveveveveveve le faʻaogaina o le togafitiga poʻo le faʻasalaga faʻasalalauina le meaʻai.

I le leai o se fesuiaiga o fua o le tino ona o le faʻasaina o faʻamalosi tino, e mafai ona faʻatupulaia malie le glycemia.

Faailoga o le faateleina o le hyperglycemia

O le faateleina o le suka i le toto e mafai ona matuia. E masani lava ona maua i le maʻisuka ituaiga 1 le maʻisuka fou, talu ai e leai se inisalini i totonu o le tino, pe a le amataina e avea o se tui, ona pa'ū ai lea o tagata gasegase.

Faʻataʻitaʻiina le maʻisuka ile maʻi o loʻo togafitia i tua o le togafitiga, o le a faasolosolo malie le tuputupu ae o faailoga o le hyperglycemia. O tagata mamaʻi ua faʻalauteleina le galala, vevela paʻu, faʻaleleia le tele o gaioiga, paʻu o le mamafa. E mafua lenei mea i le mea moni o le maualuga o le toto suka e mafua ai le toe tufatufa atu o le sua o le tino, e ulu atu i totonu o le vaa.

Afai e le lava le inisalini i totonu o le toto, ona amata loa lea ona amata le faʻaaogaina ole lipid breaks i mea faʻapipiʻi, o mea aoga gaʻo e maua mai i le tele o le toto. O nei mea, o tino o le ketone o loʻo i totonu o sela o le ate, o se punavai malosi mo le tino ma le le lava o le kulukose.

O tino o Ketone e afaina mo le faiʻai, e le mafai ona faʻaaogaina mo meaai paleni nai lo le kulūkose molemoa, o le mea lea, faatasi ai ma a latou mea maualuga i totonu o le toto, o ni faailoilo e aliali mai:

  1. Vaivai vaivai, moe.
  2. Naua, vili.
  3. Le manava masani ma le manava.
  4. O le leai o se malamalama.

O se faailoga iloga o le ketoacidosis i le maʻisuka o le manogi o le acetone mai le gutu. E le gata i lea, o faailoga o le manava gaogao e maitauina ona o le ita o le mucous membranes o le manava ma le fatu e ala i tino o le ketone, o le hemorrhages laiti-point i le peritoneum, ma le le atoatoa o le electrolyte.

O faʻalavelave o le ketoacidosis e mafai ona avea ma pulmonary ma cerebral edema, lea e masani ona tupu i togafitiga le talafeagai, o le thromboembolism ona o le gasegase tele ma le tui o le toto, ma le faapipiiina o se siama siama.

Faʻamatalaga o le ketoacidosis

O faailoga autu e mafai ai ona faʻatusatusa le tikeri o le ketoacidosis o le sili atu lea o le masani o mea o loʻo i totonu o tino o le ketone i le toto: faʻatasi ai ma le masani o acetone, acetoacetic ma beta-hydroxybutyric acid e oo atu i le 0.15 mmol / l, e sili atu i le maualuga o le 3 mmol / l, ae e mafai ona faateleina i le tele o taimi .

O le maualuga o le suka i le toto e 15 mmol / l, o le kulukose i se taua tele e maua i le urine. O le toto e le itiiti ifo i le 7.35, ma le maualuga o le ketoacidosis i lalo ifo o le 7, lea e faʻaalia ai le ketoacidosis metabolic.

O le maualuga o le sodium ma le potassium e faaitiitia ona o le mea moni e faapea, o le vai mai i sela e pasi atu i le avanoa faaopoopo, ma ua faateleina le diumati o diures. A oʻo mai le palapalū le lela, o ona mea i totonu o le toto e faateleina. Leukocytosis, o le faateleina o le hemoglobin ma le hematociti ona o le tuiina o le toto ua taua foi.

A maeʻa ona ulufale atu i le potu maʻi tigaina, o siaki nei e mataituina:

  • Glycemia - faʻa-tasi le itula ma le faʻaleagaina o le inisalini, i le 3 itula uma ma le gaʻo. E tatau ona alu lemu lemu.
  • Ketone body, electrolytes i totonu o le toto ma le pH seia faʻamautuina le faʻamautu.
  • Vaʻaia le taimi o le diuresis aʻo leʻi faʻamamaina le faʻamalolo.
  • Mataʻituina o le ECG.
  • Fua o le vevela o le tino, toto toto i le 2 itula.
  • Suesuega X-ray o le pusa.
  • O suʻe toto ma urine e masani ona taʻitasi i aso uma e lua.

Togafitiga ma le siakiina o tagata gasegase e naʻo totonu o potu tausi tausiga mama poʻo uarota (i totonu o le tausiga matua). O le mea lea, afai o le suka toto e 15 o le a le mea e fai ma taunuuga e lamatia ai le tagata maʻi e mafai ona iloiloina e le fomaʻi e tusa ai ma suʻesuʻega faʻaletausaga tumau.

E matua faasaina le taumafai e suʻe le suka oe lava.

Maʻamaʻi ketoacidosis togafitiga

O le faʻamaoniga o le maʻi ketoacidotic diabetes e faʻamaonia e le aoga o togafitiga. O le maʻi suka ma le ketoacidosis o le maʻisuka e oʻo atu i le oti e 5-10%, ma mo le matua i le 60 tausaga ma sili atu.

O auala autu o togafitiga o le puleaina o le inisalini e taofia ai le fausiaina o tino o le ketone ma le malepe o gaʻo, toe faʻaleleia le maualuga o le vai ma elemene faʻavae i totonu o le tino, acidosis ma faʻaitiitia ai mafuaʻaga o lenei faʻalavelave.

I le faʻaitiitia o le faʻamalolo, e tui le saline physiology i le fua faatatau o le 1 lita i le itula, ae faʻatasi ai ma le le atoatoa o le fatu poʻo fatugaʻo, e mafai ona faʻaitiitia. O le fuafuaina o le umi ma le voluma o le vaifofo o loʻo faʻaaogaina ua fuafuaina i tulaga taʻitasi taʻitasi.

I totonu o le potu maʻi tigaina, o le togafitiga o le inisalini e faʻamatalaina i le poto faʻainisinia faʻainisinia poʻo sauniuniga tuʻufaʻatasi e tusa ai ma polokalame nei:

  1. I le vavave, lemu, 10 PIECES, ona pa'ū lea 5 PIECES / itula, e taofia ai sauniuniga mai le nofo i luga o puipui, 20% albumin ua faaopoopo. A maeʻa ona faʻaititia le suka i le 13 mmol / l, e faʻaititia le 2 tausaga.
  2. I totonu o se avelaʻau i le fua faatatau 0.1 PIECES i le itula, ona faʻaititia lea pe a uma le faʻamautuina o le tino.
  3. O le inisalini e faʻatautaia i le initoneti ma na o le maualalo o le ketoacidosis o le 10-20 iunite.
  4. Faatasi ai ma le faaitiitia o le suka i le 11 mmol / l, latou te fesuiai ai i iniseti subcutaneous o le inisalini: 4-6 iunite i le 3 itula,

O se vaifofo togafitiga o le sodium chloride o loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina mo le toe faʻamamaina, ona mafai ai lea ona faʻataʻitaʻiina le 5% o le kulukose ma le inisalini. Toe faʻafoʻisia le masani masani o elemene elemene e faʻaaoga ai vaifofo o iai le potassium, magnesium, phosphates. E masani ona mumusu tagata tomai faapitoa e faʻafeiloaʻi le sodium bicarbonate.

O togafitiga e faʻamanuiaina pe afai e faʻamavaeina faʻamaʻiga o le ketoacidosis o le maʻisuka, o le kulūkose e latalata i tau faʻatatau, o tino o le ketone e le maualuga, electrolyte ma le kulimi o le toto e latalata i tulaga faʻapitoa. O maʻi, tusa lava poo le a le ituaiga maʻisuka, o loʻo faʻaalia ai togafitiga insulin i le falemaʻi.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai fautuaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Suauu toto 15: aisea e tulaʻi ai le kulukose, ma o le a le mea e fai?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

E tatau ona iloa uma e le tagata maʻi pe a fai o le glucometer e maua ai le suka suka 15 mea e fai - mulimuli ane, o taunuuga e sili ona ogaoga, taʻitaʻia i le falemaʻi ma e oʻo lava i le oti pe a le maua ni fua i le taimi ma maualuga le kulūkose. Afai o le toto toto i le maʻi suka, e masani lava o ona lava sese. O lona uiga ua solia le taumafa faatonuina pe na misia se inisalini tui. Ae po o le a lava le mafuaʻaga, e manaʻomia le fesoasoani i le tagata maʻi.

Aisea e atiina ae ai le hyperglycemia

Ae e te le iloa le mea e fai pe afai o le suka suka e 15 ma pe o le a le iʻuga e ono oʻo i ai, e tatau ona e suʻeina i lalo o ā faʻafitauli ma maʻi o loʻo tupu ai lenei uiga.

Afai o muamua o le suka o le tagata gasegase sa masani ma e le o maua i le maʻisuka, o le mafuaʻaga atonu e faapenei:

  1. Plameric inflammation.
  2. Faʻasologa o meaola.
  3. Faʻafitauli o le endocrin system.
  4. Liona o le ate.
  5. Faʻafitauli Hormonal.

E masani lava, o le atinaʻeina o le maʻisuka e le faʻatea.

O le mea lea, afai o le suʻega muamua o le toto na faʻaalia ai le maualuga o le suka, e 15 - muamua - muamua lava - e manaʻomia ona e faia ia ituaiga suʻesuʻega:

  • suʻe toto,
  • suesuega i luga o le glycemia postprandial,
  • Glucose toleni test
  • naunautaiga o le hemoglobin glycosylated ma le c-peptide,
  • faʻataʻitaʻiga
  • Faʻaili o totoga i totonu (ultrasound).

O suʻega e faia i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, ina ia mafai ai ona faʻatautaia saʻo fuaga o le kulukose o le toto o le tagata maʻi, ia faia se mea e iloa ai.

E taua le suʻe tonu pe o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i le tino: o le pancreas e le lava le insulin pe o le tino o le tino e le gauai i ai. Ina ia faia se faʻamaoniga saʻo, o le ae manaʻomia foi le faʻatalanoaga o se endocrinologist, fomaʻi suʻesuʻe, fomaʻi ma le neuropathologist.

Aisea e tulaʻi ai le suka i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka

Afai ua uma ona faia le siama o le maʻisuka, o le tagata maʻi e lapataia pea lava pea le mea e mafua ai ona oso i le toto kulukose ma le auala e amio ai i lenei tulaga. O le solia o nei fautuaga o se mea e lamatia ai le ola, ae o nisi taimi e le mafai e se tagata ona pulea le tulaga.

Faʻateleina le faateleina o le suka e mafai ona:

  • le tele o le faʻaaogaina o masini gaʻo mama,
  • fufulu fualaau faʻamaʻi ma le inisalini,
  • faaseʻe meaai
  • maualalo le tino faaletino
  • popole popole
  • o le leai o se tulaga,
  • soʻo se faʻamaʻi pipisi
  • faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • ave vailaʻau poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi.

E masani lava, afai o le tagata maʻi e le o se tamaititi, na te iloa lelei le mea na mafua ai ona oso i le suka ma ua mafai ona faʻaaogaina lenei mea. I se isi faaupuga, afai e iloa e le mita le maualuga o le suka e 15 pe sili atu foi, e tatau ona e faia se mea e leʻi faia, pe, i se isi itu, lafoaʻi le amio sese: taofi le inu o vailaʻau oona, faʻamalo,

Afai na misi se inisalini tui, ona tatau loa lea ona e tui pe tago i le fualaau faasaina i totonu o fualaau. O nei fuataga e tatau ona fesoasoani e toe faʻafoʻi le kulūkose: afai e te le toe solia le faigamalo ma mulimuli i se meaʻai, pe a maeʻa le 2-3 aso o le a masani ai.

Ae o nisi taimi e tupu ai le mea saʻo e faia e le tagata gasegase, e masani ona tosina i le inisalini, ma tumau pea le maualuga o le suka. Aisea ua tupu ai lenei mea?

Atonu e tele mafuaaga:

  1. Le fua saʻo o le fualaau faasaina.
  2. Faʻaleagaina o le taumafa ma le puleaina o le inisalini.
  3. Le lava le malosi o le inisalini.
  4. Le lelei le puleaina o le inisalini, nofoaga e le o filifilia le inisiua.
  5. Tuufaatasiga o ituaiga inisalini eseese i totonu o le isi tui.
  6. Faaaogaina o le ava malosi e fufulu ai le paʻu aʻo leʻi tui.
  7. Aveese vave le nila i luga o le paʻu pe a uma le faʻaaogaina o fualaau.

O tagata gasegase uma ua maua i le maʻisuka ituaiga o maʻisuka latou te aʻoaʻoina: ua faʻamatalaina e le fomai le auala e faʻafefiloi ai taumafa ma inisalini, pe faapefea ona e tuiina lelei oe.

Ma e maua foʻi e le tagata maʻi se faʻamanatuga. E iai mea taua e le tatau ona galo - mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e fufuluina le paʻu i le ava malosi, faia injections i totonu o masini eleʻele, ma aveese le nila muamua nai lo le 10 sekone pe a maeʻa le puleaina o le inisalini.

O se matafaioi tele e faia i le sao saʻo o le inisalini. O le mea moni o le tele o taimi, e mafai ona suia le tulaga o le maʻi. Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, atonu ua le lava le laasaga muamua. Ona manaʻomia lea e oe se suʻega fou ma toe pasia uma suʻega e iloilo ai le tulaga moni o le maʻi.

O nisi taimi e tupu ai le filifilia saʻo, ae ona o le le lelei o le vaʻavaʻai, o le maʻi na te maua le le lava o le inisalini i totonu o le tui. I lenei tulaga, o se tui e tatau ona faia e se tasi e vavalalata poʻo se tausi maʻi asiasi.

Le matautia o le suka maualuga

O le lamatiaga autu ma le suka mai le 15 luga o le atinaʻe lea o le ketoacidosis. O le igoa lenei o le tulaga lea e tino gaosia ai tino o le ketone ma faaputuputuina i totonu o le tino, lea e mafua ai le inosia tele.

O faailoga o le ketoacidosis e faapenei:

  • faʻaoga faifaipea,
  • matuai galala
  • taotoga, vomia, nofoa le malu,
  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • vaivaiga, moe, le fiafia,
  • tiga o le ulu ma le leiloa o le vaʻai.

Faʻaitiitia le ketoacidosis i le falemaʻi - o le tagata maʻi e tui i le inisalini ma vailaau faʻasaʻo lea e toe faʻafoʻiina ai vai-masima ma paleni-o-paleni i le tino. Afai e le togafitia le ketoacidosis, e tupu mai se coma hyperglycemic. Ole maualuga o le fatu o le tagata mamaʻi, faʻaitiitia le vevela o le tino ma le muscle vaivai. O le mucous membrane e matua matutu, e tele mea faʻalavelave o le mafaufau e amata. Ona le toe tali mai lea o le tagata gasegase i fualaau oona ma pau ai i totonu o se pa. A aunoa ma le faanatinati falemaʻi ma le tausiga faʻafuaseʻi, e maliu le tagata i le maualuga o le 24 itula.

Afai e te le amanaiaina, o lau toto maualuga o le suka atonu e "oso" ae mafai ona tupu le hyperglycemia. E na o le tagata maʻi lava e mafai ona puipuia lenei mea, matauina o se taumafataga, ae le galo e uiga i le gaioiga faaletino ma le taimi e tui ai inisalini.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le maualuga o le toto suka

O le maua o le toto maualuga maualuga e mafai ona le lelei, ma o le tele o le maʻisuka e fia iloa mea e mafai ona latou faia e faʻaitiitia ai le kulukose maualuga. O le toto maualuga o le suka e masani ona lauiloa o le hyperglycemia. O le a tatou tilotilo i nisi o filifiliga mo le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le taimi pupuu.

Siaki lou suka toto

Afai o loʻo e inuina vailaau e mafai ona mafua ai le toto maualalo ole toto (hypoglycemia), e fautuaina oe siaki lau suka o lou toto ae e te leʻi taumafai e faʻaititia lau maualuga o lou suka. E naʻo le tulaga lea e faʻamautinoa ai maualuga le suka o le toto ma e le maualalo, aua o foliga e foliga tutusa i nisi tulaga. Faʻataʻitaʻiina lau suālaʻau toto ao leʻi faʻavaeina e sili ona taua pe'ā e suʻeina le inisalini. I luga o lenei 'upega tafaʻilagi, faitau mea e mafua ai le faateleina o le toto suka.

Faʻaititia le suka o le insulin

Afai o loʻo e inisalini, o se tasi o auala e faʻaitiitia ai le toto suka o le tuiina lea o le inisalini.

Ae peitai, ia faaeteete aua o le inisalini e mafai ona alu i le 4 itula pe sili atu foi ina ia matua gauai uma ai le tino, o lea e tatau ona e mautinoa ma mafaufau i le tele o le inisalini i totonu o le tino, lea e le o aafia ai i le toto. O le inisalini, lea e le o aʻafia i le toto, e taua o le "inisalini malosi."

Afai e te filifili e tuu i lalo lau suka ma le inisalini, ia e mautinoa e te filifilia le sao saʻo, aua e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia ma e mafai ona lamatia, aemaise ile taimi e momoe ai.

O le faamalositino e mafai ona fesoasoani e faʻaititia lou toto toto ma le savali o se auala lelei lea e ausia ai lenei mea. O lenei mea o le a iai se aafiaga sili atu i le faʻaitiitia o le suka o le toto, ae e le o taimi uma lava lea, pe a mafai e gaoioiga faaletino ona mafua ai se faʻalavelave faʻalavelave lea e mafua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Inu atili vai

Pe a tulaʻi le maualuga o le suka o le toto, o le a taumafai le tino e fufulu le suka maualuga mai le toto e ala i le urine. O se taunuuga, o le a manaʻomia e le tino le tele o le malosi. O le inu vai e mafai ona fesoasoani i le tino e fufuluina ai nisi o kulukose mai le toto.

Vitio: Auala e Maualalo ai le Suʻi Sisuka

Suauu toto

O le toto mo le glucose ua aveesea mai le tamatamailima - o lenei mea e faia e le suʻega faufautua, o le faʻasalaga e le sili atu ma le minute, o le mea lea e le mafai ai ona taʻua o le tiga. E mafai ona saunia tali i le aso e tasi. Afai ua saunia lelei le tagata maʻi mo le auiliiliga, ona maualuga tele lea o le faʻamaoni o taunuuga.

O se faailoga i le va o le 3.3-5.5 mmol / l o lona uiga o mea uma e masani ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae afai o mea taua na alu i tua atu o nei tapulaa, tasi le auala pe o le isi, e aoga le toe faia o le auiliiliga ma alu i le fomaʻi.

O se mea sese e mafai ona tupu ona o se numera tele o mea. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e ulaula se tagata ao leʻi faia le suʻega, e mafai ona oso le suka i le toto. E le itiiti ifo le afaina o le kulūkose ma le atuatuvale, lagona. O loʻo faʻamatalaina lenei i le vavalalata vavalalata o le natura faʻasalalau o le faʻagasologa o le atuatuvale ma le metabolism.

Aisea e tupu ai le toto o le toto i tane

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se tagata soifua soifua maloloina e le i afaina i fua o le suka i luma (o lona uiga, o mea uma lava e masani ai), o lona uiga o le faateleina o le taua i lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma se faʻamaonia po o se faʻamaoniga tuusao o nisi o maʻi.

O le tele o taimi, o le maualuga maualuga o le suka o se faailoga lea o nisi faʻalavelave i le pancreas.

E mafai foi ona ola le suka i le toto mo mafuaaga nei:

  1. O le hormone e nafa ma le tuputupu ae o le tagata e gaosia,
  2. Vailaʻau le pulea
  3. Cushing's syndrome (faʻalavelave i totonu o le mafaufau, pituitary ma slanderland),
  4. Talu ai ona o se paʻu poʻo se fatu oso,
  5. Alcoholism
  6. Faʻasologa o gase
  7. Fuʻa
  8. Galue malosi
  9. Faʻaleagaina faʻasoesa
  10. Faʻaleagaina togafitiga ogaoga.

O le isi mataupu o le maʻisuka, o le mafuaaga taatele lea o le maualuga o le toto suka. Mo se tagata, e faaopoopo atu i isi mea uma lava, o le maʻisuka e masani ona mafua ai le le atoatoa, ona o le malosi malosi o le toto e faaleagaina ai lona taamilosaga, ma ua vaivai le galuega erectile.

Aisea e faateleina ai le suka i fafine

O mafuaaga e mafua ai le maualuga o le kulukose i fafine atonu e ese si ese mai le lisi tutusa i alii. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o suiga i nei tulaga faatauaina ua faamaumauina i le taimi o le maitaga - atonu o se tali talileleia o le tino i suiga o le hormonal.

Mafuaaga o le hyperglycemia i fafine:

  • Le faʻaleagaina o suti ma mea faʻafiafia,
  • Tetele e faʻaosoosoina le popole ma le popole,
  • Faʻaaogaina umi o faʻamatalaga e faʻafoʻi ai faʻamatalaga tuʻu,
  • Faʻaletonu o lauroid
  • PMS (afaina muamua)
  • Faʻafitauli o le gasegase.

Ae o iinei, o le maʻisuka e mafai ona valoia i se maualuga maualuga o le tulaga e ono tupu. O le maʻi e mafai ona mafua mai i se mea na mafua mai, e mafai ona fesootaʻi ma isi faʻamaʻi, i soo se tulaga, e tusa lava po o le a le matua o le kulupu o le fafine, e tatau ona siakiina pea lona suka suka.

Faailoga o le toto maualuga

E manaʻomia lou faʻalogo i lou tino. Aua e te popole mo soʻo se maʻi, ae ia tali atu ma le agavaʻa i na faailo na te tuʻuina atu i tulaga o faʻafitauli. O le maʻi suka o se togafitiga lea e vave tele pe mulimuli ane faʻailoaina ia lava e le gata o ni faailoga i totonu o le auʻiliʻiliga. E i ai faʻamaoniga mautinoa e faʻaalia ai se maʻi.

Faʻapefea ona faʻaalia le maʻisuka:

  1. O le fia inu, o se tagata e inu vai i taimi uma, o loʻo i ai se lagona e le mafai e ia ona onā,
  2. Faʻasolosolo faifaipea, le faʻavauvau pe a oʻo mai,
  3. Le lava le vaivai ma vaivaiga
  4. Tue le paʻu
  5. Arrhythmia
  6. E mafai ona faʻalautele le fiaʻai, ae o loʻo vaʻaia pea e le tagata le mamafa,
  7. Manua tumau
  8. Numera o lima po o vae,
  9. O se faʻalavelave matuia i le faʻaaliga mo se vaitau puupuu,
  10. Faʻailoga e leai ni ulu
  11. Naua ma vailaina
  12. O se uiga sili ona lelei o le acetone mai le ooto tautala.


O faʻamaoniga e ono le faʻaalia, e le tatau ona vave ona latou faʻaalia. O nei faʻailoga e mafai ona talanoa e uiga i isi faʻafitauli, i soo se tulaga, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto ma asiasi i lau fomaʻi.

Suauu toto 15 - o le a le mea e fai?

Afai o ia maualuga taua na maua mo le taimi muamua, ma e le o maua se tagata i le maʻisuka (a le itiiti ifo, na te le i ai muamua i lena taimi), ona mafai lea ona i ai ni mafuaʻaga mo ia maualuga maualuga - mai le faʻalavelave faʻapitoa i le faʻaleagaina o le maʻisuka.

O le mea e leaga ai, o nisi taimi e maualuga le suka e talanoa i le oncology, atonu foi o se faailoga o faʻamaʻi o le ate, aua o lenei tulaga e manaʻomia ai se vave faʻamalamalamaina o tulaga uma.

Ioe, o le mea muamua e oʻo mai i le mafaufau o le maʻisuka. Ma o masalosaloga faapena e malamalama, o le faʻamaʻi lautele, ma e leai se tasi na faʻamaonia o le a le mafai ona maua le faʻamaʻi.

Afai o se toto faataitai na faʻaalia ai le suka toto o le 15mmol, o le a le mea e fai:

  • Tuʻu se suʻega fou o le toto, matauina tulafono uma mo le faia o se faʻataʻitaʻiga,
  • Faʻaaoga se suʻega o le faapalepale glucose
  • Fai se suega o le urine,
  • Fai se ultrasound o nisi o totoga (pancreas - e tatau ai),
  • Iloilo le hemoglobin glycosylated, c-peptide.

O sea ituaiga lisi tele o suʻesuʻega o le a faʻamaonia ai le saʻo ma le faʻamalamalamaina e pei ona mafai ai. E taua tele le faʻamaonia po o le a le faʻamaoniga patino ua tupu i totonu o le tino. O le tele o taimi, e tupu lenei mea: pe o le pancreas e le maua ai le aofaʻi sao o le inisalini, poo le tino o le tino e leai se lagona talafeagai i ai.

Aiseā e Faateleina ai le Suʻi Suka

Afai o se tagata ua i ai se faʻamaʻi, e siakiina lona tulaga, mulimuli i le togafitiga faʻasolo, ona avea lea o le maualuga o le maualuga o le suka i ia maualuga maualuga o loʻo taʻu mai ai ni soliga i togafitiga. Ae o nisi taimi e ese le manatu.

O mafuaʻaga mafuaʻaga o le suka e pa'ū i le maʻisuka:

  • O le tele o le faʻaaogaina o mea e taʻua o le moli gaʻo,
  • Le malosi o le tino,
  • Tatalo le mauaina o tupe na atofaina,
  • Faʻafitauli matuia
  • Faʻafitauli Hormonal
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Soʻo se faʻamaʻi pipisi
  • Aveina o vailaʻau faʻatasi ma se itu tutusa tutusa poʻo ni faʻamatalaga faʻafofoga.

I le tele o tulaga, o le maʻi lava ia e fautua mai na mafua ai ona oso i le suka. O le mea lea, o le tagata gasegase e masani lava ona faʻaumatia le mea na mafua ai le faaosoosoina o ia lava. O lona uiga, o le maʻisuka i se tasi o tulaga e tatau ona taofi le faia o faʻamaʻi faʻamaʻi, i le isi mea e naʻo lou manaʻomia o le 'aiga o le aoauli, i le lona tolu - tuʻuina atu taumafa leaga.

Afai e te misia se tui o inisalini, e tatau ona e suʻeina tui, pe ave fualaau. O ia ituaiga gaioiga o le a fesoasoani e toe aumaia le kulukose i le masani. Ma afai e le toe solia e le tagata le tulafono, pe a maeʻa le 2-3 aso, o le a faʻamautuina faʻaʻailoga masani.

O le mea e masani ona mafua ai le oso i le suka o le toto i se maʻisuka

E masani lava o le mafuaaga mo lenei faateleina i le kulukose o le sese lea o fualaau faasaina. Afai e le tuiina e se tagata le inisalini i le auala sao (vave ona toso ese se nila, aua le tuiina atoa le vailaau poʻo le tuʻuina o se nila i totonu o le mea faʻapipiʻi i luga o le paʻu), o le lelei o togafitiga e mafai foi ona faʻaitiitia. O le mea lea, e taua tele mo le maʻisuka ia iloa auiliiliga uma: pe faʻapefea ona faia le inisalini, taimi e faia ai, pe faapefea ona teuina faʻamalama ma se mea e fai, ma isi.

Faatasi ai ma isi mafuaaga mo le siitia o le suka i tagata mamaʻi:

  1. O fualaau faʻasaina ua maeʻa poʻo le inisalini maualalo,
  2. O le tuufaatasiga i se tui se tasi o ituaiga o inisalini,
  3. O le ava malosi e faʻaaogaina ai le nofoaga o tui,
  4. Aveesea e Hasty le nila mai le paʻu o le paʻu (e le o vailaʻau uma e oʻo i le tino).

O le a le ketoacidosis matautia ma pe o le a le mea

O le taua tele i le maualuga o le suka o le mafai lea ona amata le ketoacidosis. O se tulaga ogaoga lenei, faatasi ai ma le tino, o tino o le ketone e amata ona tu i fafo i le tino o le maʻi. O lenei mafuaʻaga e mafua ai le onosaʻi matautia.

  1. Uiga masani,
  2. Vomiting ma le naunu
  3. Tetele le le mautonu
  4. Tauvalea, vaivaiga,
  5. O le popole tele
  6. Tutu e leai se mafuaaga
  7. Faʻaitiitia galuega vaaia,
  8. O le fia inu tele
  9. Acetone manogi mai le ooto tautala.


Ketoacidosis o se tulaga faʻafefe, o le mea lea, e tatau ona faʻaumatia na o tulaga tumau. I lenei tulaga, o le tagata gasegase e tui malosi ile inisalini, faʻapea foʻi ma vailaau e fesoasoani e toe faʻafoʻi le metabolism-masima ma le paleni o le acid-base.

O le fatu o le tagata ua afaina e vave ona ola, vevela le tino, ua le mautonu le leo musika. O le maʻisuka o le maʻisuka ua maeʻa, o faafitauli ma le malamalama ua matauina. Mulimuli ane, o le tagata gasegase e le lava se tali i fualaau i fafo, ua paʻu o ia i se coma. Ma le falemaʻi e tatau ona faanatinati, i se isi itu - o se mea na afaina.

Maua maualuga le kulukose

Suauu toto, 15, mea e fai, taunuuga - o mafaufauga faapena e masani lava ona tupu i le ulu o se tagata e tutusa ma le maualuga o le kulukose o le toto. E le gata i le faʻaaogaina o mafuaʻaga o lea oso, e tatau ona e fetuunai le mana, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa vaega taʻitasi.

O a meaai e maualalo ai le kulukose:

  1. Kukama, kapisi, ma le zucini, susulu, Ierusalema atisikoke,
  2. Onions, eggplant, paluka masani, logo pepa,
  3. Seleni, asparagus, horseradish, turnip, tamato,
  4. Blueberries, fualaau 'aina, meaʻai, pi, letusi.

I se eseesega, e tatau ona taʻua e uiga i suamalie suamalie. E le o vailaʻau nei, o mea ia e fesoasoani i se tagata e aunoa ma se laʻau suamalie. Ole fua o nei vailaʻau e tatau ona siakiina ma se fomaʻi. E taua le ave ma le faaeteete o suka, aua o le tele o taimi latou te aafia ai le gaioiga o le inumaga.

Alu i le togafitiga o vailaau e maualalo ai le kulukose o le toto e naʻo le faʻamalosi o le fomaʻi. Afai e le aumaia e le taumafa iuga, o le isi laasaga o le togafitiga fualaau faasaina. Biguanides e sili atu ona aoga i fualaau oona i aso nei, o lo latou aafiaga e iloiloina e pei o le umi, e le faigata ona filifili e tusa ai ma le tui, ma e leai se aafiaga le lelei i le gaosia o le tui o latou lava inisalini.

Mo le taimi muamua e pei o se oso i le suka, na maitauina, pe o lenei faateleina o loʻo i totonu o se tagata ua maua i le maʻisuka, e tatau ona toe maua le auʻiliʻiliga ma faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i isi gaioiga.

Tau ma vavaeese

O le fua o le suka toto mo tausaga taʻitasi e mafai ona ese. O le faʻavasegaina o fuataga e sili atu i le 7 mmol / l. O lenei tulaga e taua o le muaʻi maʻisuka, lea e manaʻomia ai le mataʻituina e se endocrinologist ma fua puipuia. O le faateleina o le toto suka o lona uiga o se aofaiga patino e le o aʻafia e le tino. Afai e te le faia se gaioiga, e lamatia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

aliimaʻitaga maʻitagatamaiti ei lalo o le 14 tausagatagata matutua
3.2 - 5.5 mmol / L4.6 - 6.7 mmol / L3.3 - 5.6 mmol / L4.2 - 6.7 mmol / l

I le taimi o le maʻitaga, ua tupu ai ni faaletonu o le hormonal, o le mea lea, ao tauaveina le pepe, ua maualuga le maualuga o le suka. Pe a matauina se maitaga, e tatau i le tina faʻamoemoe ona pasi se suʻega toto mo le suka. O le faateleina o faailoilo o lona uiga o le maʻisuka ituaiga e amataina, lea e manaomia ai le togafitiga faafomaʻi e tausia ai le soifua maloloina o le pepe ma le tina.

Toa maualuga i alii

O aʻafiaga e aafia ai le faʻaopoopoga:

  • o le i ai o le tupu maualuga o le homone,
  • togafitiga a le tagata lava ia
  • O le maʻi o Cushing, lea e mafua ona o se faaletonu o le mafaufau,
  • afaina poʻo le fatu oso,
  • leaga leaga (ava malosi ma ulaula),
  • fofo faafitauli
  • faigata faaletino galuega
  • faʻafitauli i le maea ai o le faoa faʻataʻi,
  • faafitauli i totonu o le mea oona.

E taua tele le manatuaina o fualaau e faʻaleleia atili ai le tulaga, o le mea lea e taua ai le faia o se suʻega maeʻa ma filifili le togafitiga saʻo.

Toa maualuga i tamaitai

Ona o uiga o le tino, o mafuaʻaga mo le siʻitia o le maualuga o le suka atonu e ese.

O mea nei e aʻafia ai le atinaʻe o le hyperglycemia i fafine:

  • taumafaina o le tele o suamalie,
  • faʻalavelave masani ma popolega,
  • faʻaʻateleina le faʻaaogaina o faʻamatalaga o waha,
  • le lelei o le vevela,
  • muaga o le maʻi
  • toilalo i totonu o le vaega o meaʻai.

Gaʻo maualuga i fafine e mafai ona tupu pe a tupu le misa. O le mea lea, amata mai i le 50 tausaga, e fautuaina e faia se suʻega toto 1 taimi i le 6 masina.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

O le maʻisuka o le maʻisuka o faʻamaoniga:

  • matuai galala
  • vaivai ma vaivaiga
  • vevela paʻu
  • arrhythmia,
  • faʻaoga faifaipea, faʻavauvau pe a oʻo i le tau,
  • se faagasologa umi o le faamalologa,
  • afaina o pito o vae, lima,
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • ulu matua
  • taoto, vili,
  • manogi o le acetone mai le gutu.

O faʻamaoniga e le mafai ona faʻailoaina, o le mea lea e mafai ai e le iʻuga o le suʻega ona tuʻuina se vaega o totoe i le maʻi.

Ina ia faʻamaonia le siama, e tatau ona faia se suʻega lona lua o le toto, lea e faia i luga o se manava gaogao. Fai suʻesuʻega faʻapitoa mo le glycemia postline, glucose tolerance, le maualuga o le hemoglobin glycosylated, C-peptide.

O le taunuuga o le suʻega o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona fesuisuʻi le suka i luma ma pe a uma ona 'ai. Ina ia faʻamaonia le siakiina poʻo lona faʻataʻitaʻiga, ua faia le ultrasound o le endocrin gland, ua ave le urine mo le auiliiliga. E taua le manatua o le televave ma le maeʻaeʻa o le suʻesuʻega, o le vave ona amataina o fualaau, lea o le a faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga ile tino.

Afai o le tagata gasegase e masani ona masani ai i le maʻisuka, ao faasea i se lagona faifaipea o le fiaai ma le mamafa o le paʻu, o lona uiga o le maʻi e mafai ona ituaiga 1. I lenei tulaga, o le a vave ona tupu le faailoga, e mafai ona e iloa lelei le taimi na aliali mai ai le maʻi. O le mea mulimuli i suʻega suʻega e mafai ona tuʻuina i luga o le auʻiliʻiliga o le C-peptide ma le maualuga o faʻatautau o le GAD i luga o se manava gaogao.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o se uiga lelei o le mamafa.Pe a suʻeina se tagata maʻi, latou te gauai atu i le suʻega o le toleniga o le kulukose.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, o le suʻeina o le toto e faia i le ono masina i le tausaga. E taua tele le faʻatinoga o suʻega mo i latou o loʻo lamatia.

Tulafono mo le suʻeina o le toto

Mo se suʻega toto mo le suka, ave i ai le toto vevela poo le toto. I lenei tulaga, o le taumafataga mulimuli e tatau ona 8 itula aʻo leʻi faia le taotoga. Teu le faʻamaonia, e mafai e le vai ona aʻafia ai gaioiga, o le mea lea e taua ai le aloese mai soʻo se meaʻai ma le suavai mo le 8 itula aʻo leʻi suʻeina. Afai o le aso ao leʻi faʻaumatia e le tagata maʻi meaai maualuga, o le taimi lea e faʻaleleia le umi i le 14 itula e maua ai ni faʻamoemoe maumaututu.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le suka o le toto

Afai o le iʻuga o suʻesuʻega o le toto e maua ai le maualuga o le suka, o lona uiga e le o le maʻisuka o se tagata. Afai e leai se siama, o le maualuga maualuga o le sugar e faailoa ai isi faaletonu ma le atinaʻeina o togafitiga. I le masani ai, o le suʻesuʻega atili e tatau ona maua ai le mafuaaga o le solia o le maualuga o le toto suka. E aoga foi le toe iloiloina o meaʻai, o nisi taimi e talafeagai ai feutagaiga a le au fai meaʻai.

O maualuga maualuga o le suka e le tatau ona vave faʻaitiitia, pei o se mataʻu mataʻu mafua ai le hypoglycemia.

O lenamamoni e fesoasoani i lalo ifo o le kulukose. Mo lenei, 1 lepp. fafaga i le 1 tbsp. vai inu ma inu i luga o se manava gaogao.

O le vine e aofia ai i le tele o mea se mea e faʻapupulaina ai le lagona o sela i insulin, faʻaleleia ai le ate. O le fua e faʻaleleia ai le digestibility o meaʻai gaʻo, aveese le cholesterol. O le mea lea, e aoga le 'ai ia faʻamaonia le kulūkose.

O le artichoke a Ierusalema o se fualaʻau aoga ma le suka, lea e oʻo atu i le maualuga 15-15.9 mmol / l. O ona fatu e taoina ma 'ai, faʻasao i se ituaiga sauuga.

O le puipuia o le oso i totonu o le kulukose o le toto, e taua le taitaia o se olaga ola maloloina, 'ai le mea saʻo, faʻamalo ese masani leaga, faʻaitiitia le numera o tulaga faʻalavelave, taʻalo i taʻaloga.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O a fua o le suka toto?

O faʻamatalaga lautele o faʻatagaina o se tagata soifua maloloina i aso nei mo le fua i luga o se manava gaogao e 3.3-5.5 mmol mo le toto ulu. O lenei tau aofaʻi e tatau ona i totonu o tagata soifua maloloina. E le gata i lea, o le masani o le suka i le toto, o tane ma tamaiti e tutusa lava.

O faʻamatalaga o suʻega mai se vein o le a manatu e masani pe afai e maualuga atu nai lo na fuafuaina e le 12%. Ae leai. O lenei, o le faitioga mo le maʻisuka o le a avea ma se faʻatelega ao leʻi oʻo i le taeao o luga atu o le luga o le luga o le 7. E iloa le pisitebetes i le taua o le 6.1-6.9.

Ae ui i lea, o punaoa eseese e ofoina atu tulaga taua o tulaga faatauaina. Muamua, o loʻo tatou talanoa e uiga i le faauuga o le matua. O saienitisi i Sisifo latou te faʻamaonia e faʻapea, mo tagata matutua (sili atu i le 60), maualuga le kulukose o le toto e aunoa ma le 'aiga o le taeao ma a maeʻa se taumafataga e mafai ona sili atu le maualuga nai lo tamaiti ma le autalavou.

Endocrinologists, i nisi taimi, faʻasoa atu ia manatu, ma sili atu ona sili atu le faʻaogaina o faʻamaoniga e taliaina i a latou gasegase o latou tausaga. Ae mo le masani o le toto i totonu o fafine maʻitaga, i se isi itu, ua tuʻuina i lalo ifo o le fuainumera lautele na taliaina. O le mea lea, o se taʻaloga talafeagai e masani ona manatu o le maualuga o le kulukose o le manava o le glucose e le sili atu nai lo le 5.1 mmol pe a ave mea mai se tamailima.

A maeʻa ona 'ai, e sui suiga o le suka toto. I le tulaga o le faʻaaogaina o meafaitino i soo se taimi ao faagasolo le aso, o se taulalo ifo i lalo ifo o le 7.8 mmol o se tulaga masani. Ae o se faʻamaoniga mautinoa o le maʻisuka e mafai ona faia naʻo faʻamanuiaga i luga o le 11.1.

O le mea moni, i tagata soifua maloloina, o nei faʻamaumauga e toetoe lava a le maua. E foliga mai, ei ai le solia o le faapalepale. Ae peitai, o lenei mea moni ua na o se faailoga mo nisi suesuega. AP faʻaʻesea le isi atinaʻe o hyperglycemia. A uma mea uma, o mafuaʻaga mo le faateleina o le kulūkose e mafai ona i ai se uiga ese. O le mea lea, e matua taua lava le malamalama ma saunia saʻo mo foai toto mo le suka (faitau atili e uiga i tulafono o sauniuniga iinei).

Toto toto i le matua

O numera masani mo le toto capillary o loʻo faʻaalia. Ole maualuga o le toto ma le plasma o le a 12% le maualuga, i le faasologa. E le afaina le feusuaiga.

  • Tamaiti laiti e oʻo ile 1 masina le matutua - 2.8-4.4 mmol
  • Tamaiti mai le 1 masina - 14 - numera 3.3-5.6 e taliaina
  • Tausaga 14-60- o le glycemia lelei o le 4.1-5.9
  • Tausaga 60-90 tausaga - taulai atu i faailoga 4.6-6.4
  • E silia ma le 90 tausaga - 4.2-6.7

O le fea auiliiliga e sili ona saʻo?

O le isi mataupu taua e popole ai tagata uma ma masalosalo pe ua uma ona iloagofie le gaosiga o le gaʻo. I le masani ai, o le tele o fale suesue e faʻaaogaina le auala manino, o le. siaki le faailo ile glucometer.

E leai se mea fou iinei. E mautinoa e faigofie le metotia ma e maua ai iuga vave. Na o le saʻo lava o nisi taimi e le faia. O masini eletise ua mamanuina e pulea ai le kulukose, ae e le taumate e filifili fomaʻi e ave a latou molimau o se faavae mo le faia o se siama.

E sili atu le sao ma le faʻamaonia o se suʻesuʻega ole suʻesuʻega ole toto toto. E manaʻomia mo le faʻamoemoe maumaututu o le kulukose, faʻapea foʻi ma le puleaina o le maʻisuka taui. Endocrinologists fautuaina i lea taimi ma lea taimi le faʻaaogaina o le fale suesue, e oʻo lava i le mita o le kulukose o le toto.

O le isi itu taua e suia ai le saʻo atoatoa o taunuuga o le sauniuniga saʻo mo le auʻiliʻiliga. O nisi taimi o fiafiaga e le tatau ai i le aso muamua po o se taumafataga tele e mafai ona matauina ai le faalavelaveina o le ata moni.

O le maʻi suka, po o le maʻisuka, na muamua faamatalaina e le fomai anamua Eleni Demetrios mai Apamania i le seneturi lona lua. TLM u. Na ia taʻu saʻo ona uiga autu uma: o le leai o se suavai ma le fia inu. I le taimi nei, ua tatou iloa o lenei maʻi o le endocrine e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le inisalini, lea e maua mai i le pancreas. O le insulin e manaʻomia mo le gaosiga o le kulukose, ma afai e le lava, o le maualuga o le suka o le toto e tulaʻi mai, faʻavevesiina le gaioiga o le tino atoa.

Faʻamatalaga

E faʻatusatusa e 30-40-tausaga le matutua e maua mai i le maʻisuka e tusa ma le 3 taimi, aʻo le 40-50 tausaga le matua e 4 taimi sili atu nai lo fuainumera faʻaalia. O le numera moni o tagata mamaʻi mai le 50 i le 70 tausaga e tusa ma le 2 taimi sili atu nai lo le numera o tagata na talosaga mo se fesoasoani.

Pe a ma le fa miliona tagata e maliliu i tausaga uma mai le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, e aofia ai le fatu ma maʻi faʻapitoa! O osofaiga o le fatu ma le taʻi i le maʻisuka e faalua ona tupu, ma e oʻo lava i le tolu taimi e sili atu nai lo le tutusa i tagata o le vaitausaga tutusa. O isi faʻafitauli o le maʻisuka o tauaso, gangrene, faʻamaʻi ogaoga ogaoga, o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi ...

E tusa ai ma auala eseese, i aso nei i le lalolagi mai le 180 i le 230 miliona tagata e mafatia i le maʻisuka - e tusa ma le 6% o le faitau aofaʻi o le lalolagi, ae le o le faitauina o tamaiti. E sili atu i le 3.5 miliona tagata maʻisuka i Rusia, e tusa ma le tolu miliona tagata maua i le maʻisuka 2, ma o isi o loʻo maua i le maʻisuka malosi 1. E foliga mai o loʻo tele naua tagata, ae le o tagata uma e alu i fomaʻi, aemaise lava pe afai o le faʻamaʻi e le afaina ai o latou olaga .

Aua nei faatagaina le faamaʻi e faaleagaina lou olaga!

O le maʻisuka e le gata o se fomaʻi, ae o se faafitauli taua tele. O tagata e mamaʻi ma le DM 1 poʻo le DM 2 i se tulaga ogaoga e tatau ona siakiina e le aunoa o latou kulūkose toto ina ia mafai ai ona latou inuina le insulin i le taimi. O nisi taimi, ona o lenei mea, ua faamalosia i latou e ola, ma masani ona galulue pe suesue e tusa ai ma se pulega faapitoa. O i latou oe mamai i le matua po o le matua e tatau ona sui le faigamalo o le aso ma lafoai le tele o meaai masani.

O le mafuaʻaga lea e masani ai ona fai mai, i le tele ma le lautele, o le maʻisuka e le o se faʻamaʻi e pei o se olaga faapitoa. Ae ui lava e le o masani ona togafitiga faʻaonapo nei i le togafitiga o lenei faʻamaʻi, e mafai ai e oe ona lelei le pulea. Ina ia faaitiitia taunuuga matautia, e tatau i le maʻisuka ona iloa le tele o mea e ono tutupu e uiga i le faamai, ia malamalama i mea o tutupu i le tino, ia mataala ia i latou lava ma mulimuli i faatonuga uma a fomai.

Tuua Lau Faamatalaga