Filifilia ma le Faʻatulagaina o le Pusa o le Insulin Pump Bolus

O le pomu insulin o se tamai masini e taʻavale i luga o maʻa ma faʻaaogaina se vaega o le insulin i le tino o le tagata. O le fua ole manaʻomia ole taimi ole taimi ole a tuʻuina i totonu o le masini masini. Ma le isi, e tatau i le fomaʻi ona faia lenei mea, aua O tafaʻatasi uma e taʻitasi mo tagata taitoatasi.

O lenei masini e aofia ai ni vaega:

  • Pump O se pamu e maua ai inisalini, ma se komepiuta o loʻo i ai le faʻatonuina o le masini,
  • Cartridge O le pusa lenei o loʻo iai le inisalini,
  • Faʻasologa o mea e faʻaaoga. E aofia ai se nila manifinifi (cannula), lea e tuiina ai le inisalini i lalo o le paʻu ma le pulumu ina ia faʻafesoʻotaʻi le atigipusa ma le inisalini i le taifau. E tatau ona suia nei mea uma i aso uma e tolu,
  • Ia ma, ioe, manaʻomia ni maa.

O loʻo faʻapipiʻiina le pusa o le cannula ma se paʻu i le nofoaga e masani ona tuiina ai le inisalini i ni tui, o lona uiga. sulu, manava, tauau. O le masini lava ia e faʻapipiʻi i le fusi o lavalava o le tagata maʻi e faʻaaoga ai se kiliva faapitoa.

O le malosi e maua ai le inisalini e tatau ona sui vave peʻa maeʻa, ina ia aua nei faʻalavelaveina le faasologa o fualaau faasaina.

O le togafitiga o le insulin i le pump, e matua faigofie lava mo tamaiti, aua o le fualaau latou te manaomia e le tele, ma o mea sese i le faʻatatauga ma le folasaga e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei. Ma o lenei masini e mafai ai e oe ona fuafua le tele o vailaʻau faʻasoifua maloloina e maualuga maualuga.

E tatau i le fomaʻi ona faʻatulaga lenei masini. O loʻo faʻalauiloa mai ai mea e tatau ai ma aʻoaʻo ai le tagata i le faʻaaoga tatau. E le mafai ona e faia lenei mea na o oe lava, aua e na o le tasi le mea sese laitiiti e mafai ona taitai atu i taunuuga e le mafaafitia, ma e oo lava i le maʻi suka.

E mafai ona aveese le pamu aʻo e aau. Ae pe a maeʻa, o se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona fuaina a latou suka toto ina ia mautinoa o le maualuga e le taua.

Inisalini Pump: O Se Taiala mo le Faʻatulagaina o se Bolus Holiday

E le pine ae o aso malolo, o lona uiga o le ai ai meaalofa, mea e ofo ai ma e moni o se taumafataga ma le anoanoai o ipu suamalie eseese. O taimi malolo umi e masani ona faʻatasi ma le hyperglycemia. Ae, afai oe faʻaaogaina le pamu i le maualuga, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le potprandial glycemia hyperglycemia i le tele o taimi.

E faʻapefea ona fai?

E 2 pupuʻu i pamu mo lenei mataupu o le a fesoasoani e faʻafetaui lenei galuega:

  • square bolus
  • faalua fagu bolus

O le a lenei mea

Faʻasaʻo le bolus - o se ituaiga o toniga tuʻuina o inisalini mo se taimi faʻatulagaina (mai le 30 minute i le 8 itula). O lenei galuega e talafeagai mo se umi taumafataga. E le gata i lea, e faʻaaoga se bolus sikuea pe a fai e faʻagesegese le gaioiga o mea taumafa, mo se faataitaiga, o le meaʻai e matua gaʻo pe o iai foi faʻamaʻi gastrointestinal (masani gastroparesis).

Vitio (kiliki e taʻalo).

Fafaga lua lulu bolus (i le Accu-Chek pump - multiwave) - o se tuufaatasiga tuʻufaʻatasia o le faʻalialia o le inisalini. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, o le pamu vave faʻaalia se masani (i le Accu-Chek pumps - standard) bolus, ona faaauau ai lea ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i le auala sikuea sikuea. O lenei galuega e faigofie ona faʻaaoga pe a televave ma faʻagesegese gaʻo, o gaʻo o loʻo i totonu o meaai. O le pulega e taua o le "pizza-bolus".

Faʻafefea ona faʻatūina ni faʻaoga faʻapitoa faʻapolopolo?
Ou te tuʻuina atu o se faʻataʻitaʻiga o le Medtronic pamu.

Le faʻatulagaina o se galuega faʻapitoa mo le faʻaleleia o le insulin, faʻagaoioi le filifiliga ole bolus lua / sikuea filifili.Afai e le atoatoa le filifiliga, o le double bolve bolus e le mafai ona faʻapipiʻiina pe ulufale.

1. FAʻAMATALAINA MENU> FUSI> FUAFUA / SQUARE BOLUS. Kiliki AST.
2. Faʻaaogaina o uʻamea, filifili ON ma lolomi AST. O lea ua amata le filifiliga. Tuʻua le faʻailoga e faʻaaoga ai le ki o le ESC.

Polokalame se sikuea sikuea bolus:

Faʻasologa autu> Bolus> Faʻapipiʻi Bolus. Tulafono o le Press Press.

a. Filifili TUSI WAVE SQUARE. Kiliki AST. O le SET SQUARE BOLUS matala e aliali.
e. Ulufale mai le numera o le inisalini mo le bolus square wave ma kiliki le AST.
i. O le SQUARE DURATION mata (maualuga sikuea bolus) e aliali mai. Ulufale mai le vaitaimi ole taimi o le ae suʻeina ai le inisalini i lenei faiga, ma lolomi AST.

O LE SULUSU LAUSIA le mata (bolus tui) e aliali mai. O le pamu o le a maua ai se leo / viia i le amataga ma le faaiuga o le fualaau faasaina. I le taimi o le pulega o le bolus, o le bolus ituaiga ma le voluma o le a faʻaalia i luga o le lauulu seia oʻo ina ulufale uma vaega uma o inisalini.

Polokalame se bolus lua-wave:

Faʻasologa autu> Bolus> Faʻapipiʻi Bolus. Tulafono o le Press Press.

a. Filifili TUSI UMA LAUTELE ma lolomi AST. O le INSTALL DUAL BOLT TOTAL foliga e aliali.
e. Ulufale atu le numera o le inisalini mo le double-wave bolus ma kiliki le AST.

O le numera o iunite insulin e te ulufale i totonu o le SET DOUBLE BOL ALL TOTAL ata o le aofaiga atoa o insulin masani ma bolus square bolve e faʻapipiʻi ai le bolus e lua.

i. Mo le agai atu i le isi laupepa, ia lolomi / ia suia fua o le masani (NOW) ma le sikuea sikuea o le double bolus bolus. Kiliki AST.

Faamolemole ia matau o vaega taitasi ua faʻaalia i le pasene o faavae.

d) SQUARE DURATION mata (sikuea sikuea bolus) e aliali mai. Ulufale mai le vaitau o taimi e te manaʻo ai e faʻafoe lenei bolus ma faʻasalaga AST.

Mo tagata faʻaaoga o le pomu Accu-Chek.
Muamua e te manaʻomia le faʻagaoioia o galuega a le Lotus Square ma multiwave bolus.

1. Faʻasologa> Suʻe "Faʻasinomaga Menu"> Kiliki le siaki.
2. O le "Filifilia Tagata Filifilia" o loʻo aliali mai i le faʻaaliga.
3. Faʻaaoga ia uʻamea e filifili ai le "Menu Maualalo" ma kiliki le siaki e faʻamaonia ai.
4. O lenei ua e maua le avanoa i le Lotoa o le Wave Bolus ma le Multiwave Bolus (Vave Faalua).
5. I le isi itu, faʻaauau foi pei ona faamatalaina i luga, na o le kiliki i le siaki ae le ACT.

Pamu insulin - pe faapefea ona aoga, pe fia le tau ma le auala e maua ai e aunoa ma se totogi

Ina ia faafaigofieina le olaga ma faaleleia le pule o le toto, o le maʻisuka togafitiga o le inisalini e mafai ona faaaoga ai se pamu insulin. O lenei masini ua manatu o le auala sili ona alualu i luma o le puleaina o le homone. O le faʻaaogaina o le pamu e itiiti lava le faʻamaonia, pe a maeʻa le faʻamalositino aʻoaʻoga o tagata uma lava e masani i mea autu o le matematika o le a latou taulimaina.

O faʻataʻitaʻiga lata mai o pamu e faʻamautu ma maua ai le kullukose sili ona lelei ma le hemoglobin glycated, nai lo le puleaina o le inisalini ma se peni. Ioe, o nei masini e iai foi ni faaletonu. Latou te manaʻomia le mataʻituina, e masani ona suia meaʻai i le taimi nei ma sauniuni e faʻatino le inisalini i le auala tuai i se tulaga e leʻi mafaufauina.

O le pamu insulin e faʻaaogaina e fai ma sui i tui ma peni. O le sao o le pamu e sili atu le maualuga nai lo le faʻaaogaina o tui. O le fua maualalo o le inisalini e mafai ona faʻatonu i le itula o le 0.025-0.05 iunite, o lea o tamaiti ma le maʻisuka ma le faʻalauteleina o le lagona i le inisalini e mafai ona faʻaogaina le masini.

O le pule faanatura o le inisalini e vaevaeina i le faavae, lea e faatumauina le maualuga o le maualuga o le hormone, e tusa lava po o le a le meaʻai, ma le bolus, lea e faamatuu atu i le tali atu i le tuputupu ae o le kulukose. Afai e faʻaaogaina tui mo le maʻisuka, e faʻaaogaina le insulin e faʻafetaui ai manaoga masani o le tino mo le hormone, ma le pupuu ao le i taumafa.

O le pamu e tumu i na o sina inisalini puupuu pe puupuu, e faʻataʻitaʻiina ai le pulelaʻau, e faʻapipiʻiina i lalo o le paʻu, ae i ni vaega laiti. O lenei faiga o le pulega e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le puleaina o sugar nai lo le faʻaaogaina o le insulin umi. Faʻaleleia le taui o le maʻisuka ua matauina e le gata i tagata gasegase e maua i le ituaiga 1 faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ma se talafaasolopito umi o le ituaiga 2.

O faʻamanuiaga sili ona lelei o loʻo faʻaalia mai i pamu inisalini i le puipuia o neuropathy, i le tele o le maʻisuka ua faʻaitiitia ai faailoga, o le alualu i luma o le faʻamaʻi ua faʻagesegese.

O le pamu o se mea itiiti, e tusa ma le 5x9 cm, masini faafomaʻi e mafai ona tuiina le inisalini i lalo o le paʻu. E i ai se tamai laupepa ma ni nai kulini mo le puleaina. O se faatanoa e iai le inisalini ua faʻaofiina i totonu o le masini, e fesoʻotaʻi atu i le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi: pulumu vevela faʻapipiʻi ma se cannula - o se tamai palasitika po o se fagu uʻamea. O le taifau o loʻo i lalo o le paʻu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o lea e mafai ai ona tuʻuina atu le inisalini i lalo o le paʻu i ni nai atopaʻu i vaitau na muaʻi fuafuaina.

I totonu o le pamu insulin o loʻo i ai se piston e lolomi i luga o le vaitafe o le hormone faatasi ai ma le taimi masani ma fafagaina le vailaʻau i totonu o le pipili, ona ui atu ai lea i totonu o le tai i totonu o le gaʻo gaʻo.

E faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻapipiʻiina le pamu insulin i:

  • glucose monitoring system
  • faʻamalositili le inisalini galuega mo le hypoglycemia,
  • lapataiga faʻalauiloa e mafua mai i se vave faʻavave i le kulūkose poʻo le taimi e sili atu nai lo le masani masani,
  • vai puipui
  • mamao mamao
  • le gafatia e teuina ma fesiitai faamatalaga i le komepiuta e uiga i le fua ole taimi ma le taimi o le inisalini tui, kulukose.

O le aoga sili o le pamu o le gafatia e faʻaaoga ai naʻo le insulin. E vave ona ulufale atu i le toto ma galue malosi, o le mea lea e manumalo tele i le umi o le inisalini, o lona faʻaaogaina e faalagolago i le tele o mea.

O le le mautinoa o le lelei o le pamu o le inisalini togafitiga e mafai ona aofia ai:

  1. Faʻasalaina punctures o le paʻu, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. A faʻaaogaina tui, e tusa ma le 5 inisiua e faia i le aso. Faatasi ai ma se pamu insulin, o le numera o punctures e faaitiitia i le tasi i le 3 aso.
  2. Faʻatau saʻo. O togafitiga e faʻatagaina ai oe e fai insulin ma le sao atoatoa o le 0.5 iunite, o le pamu e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina ile 0.1.
  3. Lagolagosua i faʻatusatusaga. O se tagata e maua i le maʻisuka pe a ulu atu i le numera o le inisalini i le 1 XE i le mafaufau o le masini, e faalagolago i le taimi o le aso ma le maualuga o le maualuga o le toto suka. Ma, aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, ua lava lava le naʻo le fuainumera fuafuaina o meaʻai gaʻo, ma o le masini atamai o le a fuafuaina le bolus insulin lava ia.
  4. E le matauina e le isi le masini.
  5. I le faʻaaogaina o se pamu insulin, e sili atu ona faigofie le faatumauina o le kulūkose masani pe a taʻalo i taʻaloga, taumafataga umi, ma tagata maʻi maua i le maʻisuka e maua le avanoa e le tausisia ai le taumafataga e aunoa ma le afaina ai o latou soifua maloloina.
  6. O le faʻaaogaina o masini e mafai ona lapatai e uiga i le maualuga tele pe maualalo le suka e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka.

Soo se maʻi o le maʻisuka, e tusa lava poʻo le a le ituaiga o maʻi, e mafai ona iai se pamu insulin. E leai se faʻailogaina mo tamaiti poʻo mo le maʻitaga ma le lactating women. Pau lava le tulaga o le gafatia e faʻataʻitaʻi tulafono o le taulimaina o le masini.

E fautuaina le tuʻuina o le pamu i masini ma le le lava o taui mo le maʻisuka, o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le kulukose toto, o le hypoglycemia nocturn, ma le sugar maualuga maualuga. E le gata i lea, o le masini e mafai ona faʻaaoga lelei e tagata gasegase i galuega e le mafaamatalaina, ma le le mafaagaloina o le inisalini.

Ole manaʻoga manaʻomia mo se tagata maʻi ile maʻisuka o le gafatia e faʻaaogaina uma faʻavae o se faʻalavelave malosi ole togafitiga ole inisalini: fuaina o le carbohydrate, faʻatulagaina o fuafuaga, faʻatusatusaga ole fua. Aʻo leʻi faʻaaogaina le pamu i lona lava, e tatau ona lelei le maʻisuka i ana galuega uma, ia mafai ona toe faʻatulagaina ma ia faʻalauiloaina se fua o le fualaau faasaina. E leai se pamu insulin e tuʻuina atu i tagata gasegase e maua ai le mafaufau. O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le masini e mafai ona avea ma se matai le lelei o se maʻisuka o lē e le faatagaina le faʻaaogaina o le mata o le faʻamatalaga.

Mo le vavaeina o le siama o le inisalini e le taitai atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia, e tatau i le tagata maʻi ona ave i taimi uma se pusa fesoasoani muamua ia te ia:

  • se peni suauʻu ua tui mo le tui inisalini pe afai ua le mafai e le masini,
  • faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaoga,
  • inisalini tank
  • maa mo le pamu,
  • toto kulukose toto
  • meaʻai gaʻomo se faataitaiga, kulūkose pepa.

O le uluai faʻapipiʻiina o se pamu insulin e faia i lalo o le vaavaaiga faʻatulafonoina o se fomaʻi, masani i le falemaʻi. O se tagata maʻi maʻi maʻisuka ua masani lelei ma le faʻaogaina o le masini.

Auala e saunia ai le pamu mo le faʻaaoga:

  1. Tatala le afifi i se atigi insulin insulin.
  2. Talosagaina le vailaau faatonuina i totonu, e masani lava Novorapid, Humalog poʻo Apidra.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le atigi vai i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaoga i luga o le pito.
  4. Toe amata le pamu.
  5. Faʻaofi le masini i totonu o le vaega faapitoa.
  6. Faʻatoaga le gaioiga faʻamamaina i luga o le masini, faʻatali seʻi oʻo ina tumu le tube i le inisalini ma o le pa'ū e faʻaalia i le pito o le taifau.
  7. Faʻapipiʻi se taifau i le iniseti o le inisalini, masani i luga o le manava, ae e mafai foi i luga o sipuni, papa, tauʻau. O le nila ua faʻapipiʻiina i se mea faapipii, lea e faʻamautuina lelei i luga o le paʻu.

E te le manaʻomia le aveeseina o le taifau e ave ai se taʻele. E momotu ese mai le pipili ma tapunia i se pulou faapitoa.

O tane tanoa e 1.8-3.15 ml o le insulin. E lafoaia, e le mafai ona faʻaaogaina. O le tau o le tasi masini e mai le 130 i le 250 rubles. Faʻafouina le faʻaaogaina o aso uma 3 aso, o le tau o le sui e 250-950 ru.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o se pamu insulin e sili atu le taugata nei: o le taugofie ma le faigofie e 4 afe i le masina. O le tau o le auaunaga e mafai ona oʻo atu i le 12,000 rubles. Faʻaaogaina mo le faʻaauau pea le mataituina o le kulūkose e sili atu le taugata: o se mata, fuafuaina mo aso e ono o le ofuina, tau e tusa ma le 4000 rubles.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

I le faaopoopo atu i mea taumafa, o loʻo i ai ni masini e faʻatau atu e faʻafaigofie ai le ola ma se pamu: ata mo le faʻapipiʻi i lavalava, ufiufi mo pamu, masini mo le faʻapipiʻi o cannula, ato malulu mo inisalini, ma faʻamaʻi malie mo pamu mo tamaiti.

I Rusia, e mafai ona faʻatau ma, pe a tatau ai, toe faʻaleleia pamu o mea gaosia e lua: Medtronic and Roche.

Faatusatusaga uiga o faataitaiga:

Matela ile inisalini. Eseesega, faʻamoemoe, taʻiala o le faʻaaogaina ma isi mea.

O le tagofia o vailaʻau eseese e taatele mo le toʻatele o tagata. Ae ui i lea, ei ai faʻamaʻi e taua ai le faʻaauau ma le taimi tatau o vailaʻau i totonu o le tino.

Mo le tele o tagata gasegase, o lenei tulaga e avea ma se suega ogaoga. O faatusa o le tekonolosi ma vailaau faʻateʻa e maua ai le faʻamoemoe mo se olaga atoa mo le tele o tagata.

E ui i le mea moni e le mafai atoatoa ona toe maua mai mai le maʻisuka, o le atinaʻeina o tekinolosi faafomai e fesoasoani e faatumauina le lelei o le olaga i le tulaga lava e tasi. O se tasi o nei masini faʻaonaponei o se pamu mo le faʻaauauina pea o le inisalini i tagata e maua i le maʻisuka.

O ia ituaiga masini e mafai ona aloese mai le le mautonu o le tui faifaipea.

Mafaufau i le uiga telefoni feaveaʻi o le masini, o le lavelave o le tau o le gaosiga o le masini e maualuga tele. Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase e faʻaaogaina le pamu e talanoa i le maualuga o le tupe maua ma le tau e faʻaaoga ona o le leai o se manaʻoga e faʻatau le tele o tui mo le tuiina.

Aisea tatou te manaomia ai se pamu, o le a le mea e aofia ai. O lana mataupu faavae o le faatinoga, foliga o le talosaga.

O le galuega o le inisalini o le faʻaaogaina o le kulukose, o lona malepelepe, faʻapea foi le faatumauina o le paleni o le gaosiga o le gaʻo ma le isi mea e tutusa le taua.Faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi, o le mea lea, e le mafai, e le mafai ai ona faatumauina le maualuga o le suka i le tino, o se suʻesuʻega faifai pea o ona vaega ma le aumaia o saʻo saʻo o se tutusa o le hormone.

Ina ia faatumauina le tino i se tulaga lelei, o le maʻisuka e tatau ona faia le tele o togafiti i aso uma:

  • faaauau pea le fua o le suka i se glucometer,
  • matua taumafa
  • matua usitai i le faasologa o le pulega o fualaau faasaina,
  • faʻatonutonu o fua, fetuunaiga pe a manaʻomia,
  • faitauina o le gaʻo meaʻai.

O nei gaoioiga uma e manaʻomia ai le faʻalapotopotoga, aua afai e te faia se mea le itiiti ifo i le tasi o gaoioiga o loʻo i luga, o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻafitauli, ma i mataupu ogaoga o le coma. Aua le taʻuina le mea moni o le inisiua e le o se vaaiga mo tagata ese, o le togafitiga e manaʻomia ai sina sauniuniga ma le nofo toatasi.

O se pamu insulin e soli ai se lisi atoa o faafitauli e tulai mai i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Faʻafetai i lona faʻaaogaina, o le faʻaofiina o se mea tutusa o le hormone tagata ua le toe avea ma se galuega faigata e tusa lava pe tatau ona ave le fualaau faasaina i le silia ma le 5 taimi i le aso. O le leai o se manaʻoga mo punouai faifaipea i nofoaga eseese e faaitiitia ai le le mautonu o togafitiga o le maʻisuka.

O le sini autu o le masini e:

  • faafaigofie le faafoeina o fualaau faasaina,
  • saʻo le fuaina o fuataga
  • siaki gaʻo
  • faʻaauau fualaau fualaau
  • tausisia o kulūkose naʻo le inisalini puupuu.

Pump insulin o togafitiga e sili ona aoga ona o le masini o le seti o gaioiga talafeagai mo lona faʻatinoina. A faʻaaogaina saʻo, o le faʻaaogaina o le masini e mafai ai e oe ona faʻaauau le metabolism o le carbohydrate e faʻaaoga ai naʻo le tasi ituaiga ituaiga o hormone.

E taua. O le pamu e mafai ai ona suia le pancreas. Ae ui i lea, o le pulea o le faagaoioia o le masini, o le i ai i totonu o le tele o vailaau faafomai, o le sui o vaega sui e tumau pea i le tagata.

O ai o loʻo faʻapipiʻi le pamu: faʻamaoniga ma le faʻailoga

I le maʻisuka, o le pamu e le tuʻuina atu i tagata gasegase i luga o le laina, latou te fesuiaʻia i lenei ituaiga o vailaʻau faʻatau atu i le tino i mataupu nei:

  • o le tagata gasegase na ia faʻaalia se manaʻoga, ma e leai sona faʻamaʻi faafomaʻi i le taualumaga,
  • le tuiina o tui insulin e le mafai ai ona totogi atoa le maʻisuka,
  • e masani ona matauina le maualuga o le kulukose o le toto - o ia faʻavevesi e mafua ai faʻalavelave mai vaʻa,
  • e masani lava ona tulaʻi mai tulaga o le hypoglycemic, e tupu i se tulaga ogaoga ma e masani lava i le po,
  • tausaga o tamaiti - i tamaiti, o le inisalini o sauniuniga e sili atu ona vave faʻavaveina nai lo tagata matutua, o lea e iai pea se tulaga lamatia o le atiaeina o tulaga muamua ma le lelei,
  • maʻitaga i se fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka, faʻapea foi i le taimi o le susu.

O masini faʻaonapo nei mo le faʻaauau pea o le inisalini o loʻo i ai se fausaga ma polokalame e toetoe lava o soʻo se tagata gasegase e mafai ona faigofie ona iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina se pamu, ae o loʻo i ai pea le faʻailoga i lona faʻatulagaga, e aofia ai:

  • ogaoga o le mafaufau i se maʻisuka,
  • ma le le lava lelei o le vaʻaia, e le mafai e le tagata maʻi ona iloa po o le fea poloketi e filifilia e ia e tuʻuina atu ai fualaau faasaina, lea e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia,
  • le le tausia o se meaai faapitoa e le maʻisuka ma le tulafono - o loʻo ia te ia mea uma i le laina, e le fuafuaina le aofaʻi o mea inu gaʻo, teena le gaioiga faaletino ma e le fuafuaina le fua o le bolus insulin.

Taua! I le laasaga muamua o le faʻaogaina o lenei masini, e manaʻomia e le tagata maʻi le siaki masani e le fomaʻi - afai e le mafai ona iai se mafuaaga, e sili atu le tuiina o le inisalini i totonu o le tino ma se tui mo le taimi nei.

E ui i le igoa lautele, o le pamu o se vaega o le masini. E faʻatatau i le kamupanī ma le faʻataʻitaʻiga o le faiga, e mafai ona faʻaogaina meafaigaluega. O se lisi o vaega o loʻo faʻaaogaina o le tele o faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu i le laulau.

Lisi numera 1. Faʻatulagaga atoatoa ma faʻaʻupega o faʻalapotopotoga sili ona laugatasia o le puleaina vave o le inisalini:

E le gata i lea, e lua isi masini faʻapitoa, e masani lava e le aofia i totonu o le afifi, ae masani ona faʻaaoga e tagata gasegase.

Mo ni faʻataʻitaʻiga o pamu, ua gaosia e le au gaosi se masini e faafaigofie ai le faʻapipiʻi o cannula. O le fofola sauniuni, e aofia ai le pusi, ua molia i le masini.

A paʻu le ki, o le fufuluina o le tautotogo, faʻafeiloaʻi o le nila ma se tasi faʻamalosi i itu taumatau i totonu o le gaʻo o le gaʻo.

Faataitaiga o ia ituaiga masini e mafai ona eseese e fuafua i le ituaiga o kesi.

E taua. Mo tagata ei ai le malosi o le tino, faapea foi ma tamaiti, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o ia masini faʻapipiʻi i le maualuga o le 45 tikeri. E mafua lenei mea i le lamatiaga o se nila e maua ai le tino maso ma se meaola lamolemole.

Mo le siakiina o le kulukose i le va o le intercellular fluid, ua faʻapipiʻi se masini faapitoa. O lona mamanu e aofia ai se eletise ua faʻaofiina eletise, o se suauu lea e tuʻuina atu le leitio elemene i le tagata e faʻaavanoa e faʻaali atagia le faʻamatalaga i le faʻaaliga.

E tatau ona suia le masini ile 6-7 aso.

E tusa ai ma taunuʻuga o faʻamaumauga, e mafai ona fetuunai le fua o le insulin, e iloilo ai le aoga o togafitiga. O le taimi nei o loʻo atinaʻe e le au atinaʻe pamu le gafatia o le masini e mataʻituina le tulaga o se tagata i luga o mamao mamao e ala i le faʻafetauiina o le masini ma le telefoni i le faʻaaogaina o le komepiuta. O lenei masini e sili ona aoga mo tamaiti ma matua e popole i le tulaga o le la tama.

O le faʻaaogaina o togafitiga insulin i le togafitiga o le maʻisuka i tamaiti e sili ona aoga.

E taua. O le tuai o faʻamatalaga pe a faʻaaoga le masini e 3-20 minute, o lea e le tatau ona e faʻaaogaina atoa le mita. E tupu lenei mea mo mafuaaga o le tino, o le faʻafeiloaʻi o le kulukose mai capillaries i totonu o le vaʻaia intercellular e alu sina taimi. E faʻapitoa foi ma mafuaʻaga faʻapitoa, o le fegalegaleaiga a le eletise ma le kulukose, faʻaliliuga o fesoʻotaʻiga, gaioiga e faʻaaluina le taimi.

O se seti o nisi o faʻataʻitaʻiga e aofia ai se fusi mo le tui o le inisalini, o le faʻaaogaina e faʻamautinoa ai le faʻalagolagoina o le faʻaogaina o le masini i le tino o le tagata maʻi.

Ole fuaina o le inisalini mo le pamu e faʻavae i le siakiina o faʻamatalaga mai le masini poʻo le kulu, ma le tele o meaʻai gaʻo, ma o se polokalame faapitoa o le a mautinoa ai le faʻamalosia pea. O lenei vaega o le a taʻuina atu ia te oe le auala e galue ai le masini faʻaleleia o le inisalini, mea e te vaʻavaʻai pe a faʻaaogaina.

O le mea autu e iloagofie ai lenei auala mai togafitiga masani o inisalini o le faʻaaogaina na o sina inisalini puupuu. O lenei avanoa na mafua ona o le polokalame o le faʻaauauina pea o le inisalini i tamai atumaga e tausisia ai le tulaga o le hormone. Faʻaauau ona faʻaaogaina fua o fualaau faasaina ua taʻua o le basal.

O le fualaau o se vailaau faʻasaina e faʻatonutonuina e ala i se tusi faʻataʻitaʻiga mo le fesuiaiga o mea inu gaʻo ua faʻaumatia mai meaai e fomaʻi ua taʻua o le bolus. Toeitiiti o faʻataʻitaʻiga faʻaonaponei uma ua faʻapipiʻiina ma se fesoasoani bolus.

O le laina pito i lalo o le mafai lea ona fuafua lelei le fualaau e manaʻomia e faʻaitiitia ai le totoa i le suka. O faʻatusatusaga e faʻavae i luga o faʻamatalaga i luga o fua o le suka, o le aofaiga o le hormone ua uma ona faʻaofiina i totonu o le tino, ma isi faailoga faʻapitoa na faʻaofiina i totonu o le tino.

E taua. Soo se masini otometi e manaʻomia le pulea e le tagata. I le faagasologa o le faʻaaogaina, e ono tupu ai ni tulaga e le masani ai, o le taunuuga o lea mea atonu o le a taofia ai le faaaogaina o fualaau faasaina ma le atinaʻeina o faʻafitauli.

O fea ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le polokalama, faʻafitauli faigata

I le tele o tulaga, i le uluai seti o le pamu, o loʻo faʻatinoina e se fomaʻi i feiloaiga muamua ma le fomaʻi. I le lumanaʻi, o le faʻaaogaina o le vai insulin e faia e le tagata maʻi na o ia lava.

Ina ia iloa le auala o le faʻaofiina o se pusi ma amata saʻo le pamu, e tatau ona e tausisi i tulafono faʻavae:

Faʻalogo lelei. O le faʻaaogaina o le tino ao lei moe, ua tumu i le gasegase. I le po, e leai se auala e fua ai le kulukose ma siaki le faʻatinoga o le masini faʻaleleia o le insulin.

O le faʻaaogaina o tekinolosi eseese ma faʻafouga fou, e aofia ai le tui o le inisalini, ei ai ona aʻafiaga ma tulaga lelei. O tagata faʻapitoa i le matata o le faʻalauteleina o tekinolosi faʻatekinolosi o loʻo galulue pea i le faʻaaogaina o faafitauli o le faʻaaogaina, faaleleia o galuega, ma le faʻaogaina o le saogalemu. I le taimi nei, o loʻo i ai le lelei ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le masini, o loʻo faʻamatala atu i le laulau.

Lisi numera 2. Tulaga lelei ma le lelei o le faʻaaogaina o tekinolosi.


  1. Bessessen, D.G. O le mamafa ma le gaʻo. Puipuiga, togafitiga ma togafitiga / D.G. Le aoga. - M.: Binom. Laboratory of Knowledge, 2015. - 442 i.

  2. Galler, G. Faʻafitauli o le lipid metabolism. Faʻailoga, falemaʻi, togafitiga / G. Galler, M. Ganefeld, V. Yaross. - M .: Medicine, 1979. - 336 itu.

  3. Grollman Arthur Clinical endocrinology ma lona faavae o le physiological, Medicine - M., 2015. - 512 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻasologa o auala

I le iloa ai o le tagata taitoatasi o le tagata lava ia, e lua ituaiga pamu o togafitiga insulin. E mafai ona faʻaoga le masini i ni auala se lua:

I le tulaga muamua, o le tuuina atu o le inisalini i le tino o le tagata e tupu pea. O le masini e faʻapipiʻi taʻitoʻatasi, lea e mafai ai ona e faatumauina le tulaga tatau o le hormone i le tino i le gasologa o le aso. O le fomaʻi o le a fetuʻunaʻi le masini ina ia tuʻuina atu le inisalini i se saoasaoa vave i vaitaimi ua faʻaalia. O le laʻititi laʻasaga e mai le 0.1 iunite. i le itula.

E i ai le tele o vaega o le faʻavaveina o le inisalini:

  • Aso.
  • O le po. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia le insulin i le tino i lenei taimi.
  • Taeao. I lenei vaitau, e ese mai ai, o le manaoga o le tino mo le inisalini e tulaʻi mai.

O nei laasaga e mafai ona fetuutuunai faʻatasi ma le fomaʻi, ona filifili lea o le mea e manaʻomia i lenei taimi.

O le pulus o se mea patino, faʻaaoga tasi o le insulin e faʻasalalau ai le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

E tele ituaiga o faʻailoga:

  • Tagavai. I lenei tulaga, o le inumaga manaomia o le inisalini e faʻatautaia tasi. E masani ona faʻaaogaina pe'āfai e 'ai faʻamaʻi meaai ma se tele o mea inu' olo ma sina tamaʻi palatini. O lenei bolus vave vave ona toe faʻafoʻi le toto toto masani.
  • Lotoa. A faʻaaogaina lenei ituaiga o inisalini e faasolosolo malie ona tufatufa i le tino. O le taimi o le a galue ai le hormone i le tino o le a faateleina. O lenei ituaiga e lelei le faʻaaoga pe afai e tumu le meaʻai i meaola ma gaʻo.
  • Faalua. I lenei tulaga, e lua ituaiga muamua na faʻaaogaina i le taimi e tasi. I.e. muamua, o se fuataga muamua lava maualuga e faia, ma o le iuga o ana gaioiga e sili atu ona umi. O lenei fomu e sili atu ona faʻaaoga pe a 'ai meaʻai gaʻo ma maualuga-carb.
  • Sili. I lenei tulaga, o le gaioiga o le tulaga masani o le a faateleina. E faʻaaogaina pe a 'ai, ona o le maualuga o le toto suka e vave ola vave.

O le tagata poto faapitoa o le a filifilia le ala talafeagai mo le puleaina o le inisalini mo tagata taitoatasi maʻi.

O le togafitiga o le inisalini i luga o le pump e maua i le lauiloa. E mafai ona faʻaaogaina e soʻo se tasi e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, ei ai faʻamaoniga patino e fautuaina ai e fomaʻi le faʻaogaina o lenei metotia. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Afai o le glukose maualuga e matua le maluelue, o lona uiga masani ona tulaʻi pe paʻu lemu.
  • Afai e masani ona faʻaalia e se tagata faailoga o le hypoglycemia, o le. glukose maualuga lalo i lalo ifo o le 3.33 mmol / L.
  • Afai o le tagata maʻi ei lalo o le 18 tausaga. E tele taimi e faigata ai i se tamaititi ona faʻatuina se fualaau o le inisalini, ma o se mea sese i le aofaʻi o le hormone e faʻatonuina e ono oʻo atu ai i ni faafitauli sili atu.
  • Afai o loʻo fuafua e se fafine se maʻitaga, pe ua uma ona maʻitaga.
  • Afai ei ai se faʻalavelave o le taeao, e matua faateleina le toto toto ao leʻi ala i luga.
  • Afai e tatau ona tui e le tagata le inisalini masani ma i ni togi laiti.
  • Afai e manaʻo le tagata gasegase e faʻaaogaina se pamu insulin.
  • Faʻatasi ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi ma faʻafitauli ona o se taunuuga.
  • Tagata e taʻitaʻia se olaga ola malosi.

Contraindications

O lenei masini e iai ona lava faʻasalaga:

  • O sea ituaiga masini e le faʻaaogaina i tagata ei ai soʻo se ituaiga o gasegase mafaufau. E faʻamaonia lenei mea i le mea moni e mafai e se tagata ona faʻaaogaina le pamu i se tulaga le atoatoa, e mafua ai ona sili atu le faigata o le soifua maloloina.
  • Afai e le manaʻo se tagata pe le mafai foi ona iloa pe faʻapefea ona togafitia lelei lona maʻi, o lona uiga. e musu e amanaʻiaina le faʻasologa o fuainumera o oloa, o tulafono mo le faʻaaogaina o le masini ma le filifilia o le tulaga talafeagai o le pulega o inisalini.
  • O le pamu e le faʻaaogaina le inisalini umi, ae na o le pupuʻu, ma e mafai ona taʻitaʻia ai i le suka toto pe afai e te tape le masini.
  • I se vaaiga maualalo. O le a faigata mo se tagata ona faitau faʻamau i luga o le pamu pupuni.

O lenei tamai masini e tele mea lelei:

  • Le faʻaleleia o le ola o le tagata maʻi. E le manaʻomia e se tagata ona popole i taimi uma e aunoa ma le faagaloina o le tuiina i le taimi, o le inisalini lava ia e fafagaina pea i totonu o le tino.
  • O pamu e faʻaaogaina le insulin, e le mafai ona faʻatapulaʻaina au mea taumafa.
  • O le faʻaaogaina o lenei masini e mafai ai e se tagata ona faʻamaonia lona faʻamaʻi, aemaise lava pe afai e taua le mafaufau ia te ia.
  • Faʻafetai i lenei masini, o le fuainumera manaʻomia e faʻatatau ma le saʻo saʻo, e ese mai le faʻaaogaina o tui tui inisalini. I le faʻaopoopoga, e mafai e le tagata gasegase ona filifili le ituaiga o mea o le hormone o loʻo manaʻomia i le taimi nei.
  • O se mea e leai se masalosalo, o le faʻaaogaina o sea ituaiga masini e mafai ona faʻaititia ai le numera o paʻu tiga o paʻu.

Ae ui i lea, o le pomu o le inisalini ei ai foi itu le lelei e tatau ona e iloa. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Tau maualuga. O le tausiga o sea ituaiga masini e taugofie tele, aua e manaʻomia ona sui sui e le aunoa.
  • O nofoaga o tui e mafai ona mafua ai le mumū.
  • E tatau ona mataʻituina pea le faagaoioia o le pamu, le tulaga o maa ina ia le tape le masini i le taimi sese.
  • Talu ai o lenei mea o se masini faaeletonika, e mafai ona faia ni gaioiga faʻapitoa. O se taunuuga, e tatau i le tagata ona tui le inisalini i isi auala e faʻamaonia ai lona tulaga.
  • Faatasi ai ma le tasi masini, e le mafai ona faamaloloina le faamaʻi. E tatau ona e tausisia le ola sao, mataʻituina le maualuga o le toto suka, ia maitauina le masani o vaega falaoa i le meaʻai.

E faʻapefea ona galue le paina o le insulin?

O masini e maua ai le maʻisuka, e aofia ai le tui o le inisalini, o loʻo faʻatupulaʻia le manaʻomia. O le numera o tagata mamaʻi ua faateleina, o le mea lea, o le faʻafefeteina o le maʻi e manaomia ai se masini lelei e fesoasoani e faafaigofie le pulea o fualaau faasaina i le fua saʻo.

O le masini o se pamu e maua ai le inisalini i luga o se poloaiga mai le masini faatonutonu, e galue i luga o le mataupu faavae o le faanatura faanatura o le inisalini i le tino o se tagata soifua maloloina. I totonu ole pamu o se kesi ile insulin. O se mea e faʻaoga ai le hormone inisiua e aofia ai se taifau mo le faʻaofiina i lalo o le paʻu ma le tele o paipa fesoʻotaʻi.

Mai le ata e mafai ona e fuafuaina le tele o le masini - e tutusa ma se pager. Inisalini mai le vaituloto e ala atu i alavai e pasi atu i totonu o le taifau i totonu o le tino.O le faʻalavelave, e aofia ai se vaituloto ma se pusa mo le faʻaofiina, ua taʻua o se faʻaaogaina o le tino. O se vaega sui e tatau ona suia le maʻisuka pe a uma le 3 aso o le faʻaaogaina.

Ina ia aloese mai i le lotoifale i le puleaina o le inisalini, i le taimi e tasi ma se suiga i le faiga mo le afaina, o le nofoaga o le tuuina atu o fualaau faasaina e suia. O le taifau e masani ona tuʻuina i totonu o le manava, pulou, poʻo isi nofoaga o loʻo tuiina ai le inisalini i ni togafitiga masani.

Vaega o le pamu mo tagata mamai e maua i le maʻisuka:

  1. E mafai ona e faʻatulaga le fua faatatau o le faʻatagaina o le inisalini.
  2. O le tautua e faia i ni togi laiti.
  3. E tasi le ituaiga inisalini o gaioiga pupuu poʻo le faʻasolosolo e faʻaaogaina.
  4. Ua iai se faʻaopoopoga o fualaau oona mo le maualuga o le hyperglycemia.
  5. O le tuʻuina atu o le inisalini e lava mo aso e tele.

O le masini e faʻaleleia i soʻo se inisalini vave, ae o ituaiga faʻasolosolo e sili ona lelei: Humalog, Apidra poʻo NovoRapid. O le fualaau e faalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le pamu - mai le 0.025 i le 0.1 PIECES i le tuʻuina atu. O nei vaega o le hormone ulufale atu i totonu o le toto e oʻo mai ai le tulaga o le pulega e latalata atu i le puleaina o le tino.

Talu ai o le fuainumera o inisalini na faʻasaʻoina e le pancreas e le tutusa i taimi eseese o le aso, e mafai ona faʻaaogaina e masini faʻaonapo nei lenei suiga. E tusa ai ma le faʻatulagaga, e mafai ona e suia le fua faatatau o le inisalini faʻasaʻoina i le toto i le 30 minute.

Aʻo leʻi 'ai, o le masini e faʻaopoopoina i le lima. O le totogo o le fualaau oona e faalagolago i le tuufaatasiga o meaai.

Faamanuiaga o se pamu maʻi

Sugar levelManWomanA faʻamatalaina lau suka pe filifili se itupa mo fautuagaLevel0.58 E le maua le suʻesuʻegaAlaʻi le tausaga o le tagataAge45 SuʻesuʻegaTa mauaA faʻamalamalama le tausaga o le fafineAge45 SuʻesuʻeTa maua

E le mafai e le pamu insulin ona fofoina le maʻisuka, ae o lona faʻaaoga e fesoasoani tele ai le soifua o le tagata maʻi. Muamua, o le masini e faʻaitiitia ai taimi o fesuiaiga mataʻutia i le suka o le toto, e faʻalagolago i suiga o le saoasaoa o le faʻasolosolo le gaioiga o insulin.

Ole pupuu ma le tele o vailaʻau e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le masini e maua ai le malosi ma le mautinoa, o le gauai i totonu o le toto e toetoe lava o le taimi lava lea, ma o le a le maua ai ni siama, e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o togafitiga insulin mo le maʻisuka.

O se pamu insulin e fesoasoani e fuafua tonu le fua o le bolus (meaai) inisalini. O lenei mea e aʻafia ai le lagona o tagata taitoatasi, fesuiaiga o aso taʻitasi, coefficient o le carbohydrate, ma le glycemia faʻapitoa mo tagata maʻi taitasi. O nei mea uma ua faʻaulufaleina i le polokalama, o ia lava na te fuafuaina le fua o le fualaau faasaina.

O lenei tulafono faatonutonu o le masini e mafai ai e oe ona amanaʻia le suka o le toto, faʻapea foi ma le fia o meaʻai gaʻo e fuafua e faʻaumatia. E mafai ona faʻapipiʻi le pusa o le pulus i le taimi e tasi, ae tufatufaina i le taimi. O lenei faʻaogaina o se pamu insulin e tusa ai ma le maʻisuka ma le poto masani i le silia ma le 20 tausaga e taua tele mo se taumafataga umi ma le faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo.

Aafiaga lelei o le faʻaaogaina o se pamu insulin:

  • O sina laasaga laitiiti i le pulega o inisalini (0.1 PIECES) ma le maualuga o le fualaau o le fualaau.
  • 15 taimi e itiiti ifo i ai paʻu paʻu.
  • Puleaina o le suka o le toto ma se suiga i le fua faatatau o le faʻaleleia o le hormone e faʻatatau i iuga.
  • Faʻailogaina, teuina o faʻamatalaga i luga o le glycemia ma le fuaina o fualaau oona mai le 1 masina i le ono masina, faʻaliliuina atu i latou i se komepiuta mo le suʻeina.

Faailoga ma le faʻailoga mo le faʻaofiina o le pamu

Ina ia mafai ona fesuiaiga ile pule ile insulin e ala i le pamu, e tatau ona aʻoaʻoina atoatoa le tagata maʻi pe faapefea ona seti le faʻasolosolo o le malosi ole vailaau faʻasaina, faʻapea foi le iloa o le fua o le bolus insulin pe a 'ai ma gaʻo.

O se pamu mo le maʻisuka e mafai ona faʻapipiʻiina i le talosaga a le maʻi. E fautuaina e faaaoga i le tulaga o faigata i le totogiina o le maʻi, pe afai o le maualuga o le hemoglobin glyc i tagata matutua e sili atu i le 7%, ma i tamaiti - 7.5%, ma e iai foi suiga taua ma faifaipea i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Pump insulin treatment is shown with drops frequently in sugar, aemaise lava osofaiga matautia i le po o le hypoglycemia, faatasi ai ma le uiga o "taeao o le taeao", i le taimi o le fanauina o se tamaitiiti, i le taimi o le fanau mai, ma mulimuli foi ia i latou. E fautuaina le faʻaaogaina o le masini mo tagata mamaʻi e eseese a latou gaioiga i le inisalini, mo tamaiti, ma le tuai ona atiaʻe le maʻisuka ma ona monogenic.

Contraindications mo le faʻaofiina o le pamu:

  1. Faʻaleagaina o le maʻi.
  2. Le lava le pulea o le pulea e le tagata lava ia o le glycemia ma le suia o le inisalini e fuafua i meaai ma gaoioiga faaletino.
  3. Maʻi mafaufau.
  4. Vaʻai maualalo.
  5. O le le mafai ona vaavaaia togafitiga faafomaʻi aʻo faagasolo le aʻoga.

E tatau ona amanaʻia le tulaga lamatia o le hyperglycemia i le leai o se insulin faaumiumi i totonu o le toto. Afai ei ai se masini faʻapitoa o le masini, o le taimi la e faʻagata ai le vailaʻau faʻamalosi, o le ketoacidosis o le a atiae i le 4 itula, ma mulimuli ane o le maʻi suka.

O se masini mo le faʻaleleia o le inisalini e manaʻomia e le tele o tagata gasegase, ae e taugata tele. I lenei tulaga, o se auala mo le maʻisuka atonu o le mauaina lea e aunoa ma se totogi mai le vaega atofaina e le setete. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist i le mea e nofo ai, ia e maua se faaiuga e uiga i le manaʻomia mo se auala faʻapitoa mo le puleaina o le inisalini.

O le tau o le masini e faalagolago i lona gafatia: le maualuga o le tane, le avanoa e suia ai le tulaga, ma le amanaia o le fualaau faasaina, le gaosiga o le carbohydrate, le maualuga o le glycemia level, le faailo o le afi, ma le vai.

Mo tagata gasegase maualalo le vaʻai, e tatau ona e gauai atu i le susulu o le lau, o lona eseesega ma le tele o le lapoa.

Le faʻavae ma le taʻiala o le faʻaaogaina o le pamu vai

O le mamanu ma le taʻiala o le faʻaaogaina o le pamu vai i toetoe lava o taʻavale uma lava e toetoe lava a tutusa, aemaise lava pe a faʻatusatusa faʻamatalaga o tagata gaosi fale. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i le nofoaga o le pamu.

O le pamu vai e faʻapipiʻi i tafatafa o le radiator ma, pe a amataina le afi, e faʻataʻitaʻiina e le belt belt belt (belt timing).

O le mamanu o le pamu e aofia ai vaega taua nei: fale, sulu, uila, pulupili pulupulu, uʻu, suauʻu sima ma le ogaumu o le pulley pulley. O le uʻamea faʻatasi ai ma le uila i le pito i luga o loʻo ufiufi i le faʻavaa. O le uʻamea e faʻasolosolo i se uaea timu. Liliu ese, o le eletise e alu le suavai i totonu o le tino, ma mafua ai ona felafolafoaʻi pea ma faʻafefe ai le afi.

O le pulley eletise o loʻo faʻaofuofu i luga o le isi pito o le pa, i nisi o ituaiga o pamu ua faʻapipiʻi ai se isi faʻaopoopoga. O le belimeti timu e tuʻu tonu i le pulley pulley. O le malosi o le masini o le afi e faʻasalalauina i luga o le uila ma faʻamalosi le pulili eletise i le pa, ma faʻamalosi ai le eletise e sui ma ave le masini atoa.

O le tele lava o taimi, e amata ona le lelei le pamu ona o le ofuina o pusa pusa ua faʻapipiʻiina i le va o le taʻavale ma le fale. A faʻaleleia lona ola ile faamaufaʻailoga o le suauu, e amata ona sosolo i totonu ole laulau ma faʻamalosi ai, ma fufulu ese ai lubricants.

E iloa lelei e le au tufuga lelei, aua o le faia o lenei mea e leaga tele, toetoe lava a afaina. E amata ona mimita e aunoa ma le faʻaaogaina ma i se taimi lata mai e le mafai. I lenei tulaga, o le taunuuga o le tasi lea: o le urosa na pipii ma o le pamu e taofi le galue. Suavai vai e le afaina: mafuaʻaga ma taunuuga

Mafuaaga o le suavai vai

Afai o le ae suʻesuʻeina le afi i le taimi nei ma tausi lelei, o le a tumau le pamu vai i se taimi umi ma o le a le afaina ai oe. O le mea moni e faapea o le pamu o se mea faigofie faigofie ma e seasea ona motusia. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga i tulafono uma, ma o le pamu e popole foi.

E tele mafuaʻaga e mafai ai e le taavale ona paʻu:

  1. Le i ai o nisi vaega o le pamu. E moni lava lenei mea i le suauʻu suauʻu, lea e lalagaina ma tuʻuina atu ai se leʻa. E tupu mai le mea e oso ai le taʻavale poʻo le paʻu.
  2. Faʻaleagaina o gaosiga e mafua ai le leaga o le pamu.
  3. A toe faʻaleleia le pamu ia lava poʻo nisi vaega o loʻo lata ane, na faia ai e le faila uʻamea se mea sese.

O taunuuga o se pamu suavai e le lelei

Afai o le pamu suavai e le galue ma faʻamalosi pe faʻamalolosi e le faʻasalalau i totonu o le masini, ona vave oso lea o le vevela ole afi ma o le aū o le eletise vevela o le vai i luga o le mea faitino e amata ona tulaʻi, oʻo atu i se mea taua. O le a lava lea e tietie ai se taavale ma se paʻu le lelei tele ina ia mafai ai e le tagata e fufulu i totonu o le uila.

O le ae iloa e uiga i lenei mea e le gata i le agi uʻasaʻa, ae faʻapea foʻi le foliga mai o fuga mai lalo o le pulou ma le manogi manogi o le vai inu. O sea tulaga e le mafai ona faatagaina i soo se auala, a le o lea e mafai e le afi ona faʻafe. Ma o se tasi lea o faʻafitauli matuia e le faigofie ona faʻaleleia. Atonu o le ae faʻafesoʻotaʻi se 'auʻaunaga taavale ma mo sina taimi e tumau ai e aunoa ma se felauaiga.

O le le lelei o le pamu vai e mafai ona faʻaalia e le tagata e faʻaleleia le vai i le pito o le faʻamau. O se tamai lago mo le taavale e le o se tulaga ogaoga matautia ma e mafai ai ona faʻaaoga atili le taavale. O le vai o le a tafe i totonu o le fale malulu, pei ona masani ai.

O lau galuega i lenei tulaga o le mataʻituina pea lea o le maualuga o le faʻamaonia i le radiator ma faʻatumuina i se taimi talafeagai. Ae aua nei e toso ese le faafitauli mo se taimi umi, ona o le malosi o le leva, ma o le a le mafai ona e faasaʻo le tulaga i se taimi tatau, aemaise lava pe afai o loʻo e galue malosi i lau taavale.

Pamu masani vai pisapisao

E pei ona taʻua muamua, o le masini o le pamu suavai e faigofie tele, o lea e le tele naua mea e fai. O faʻalavelave masani masani ma taatele:

  • faʻailogaina
  • ua leai se mea e tatau ai
  • e le o lelei le taʻavale i luga o le papa, o lona uiga o lona faʻamauina ua tatalaina,
  • o le pamu vai, ona o le afi faifai pea o le afi, e le fetaui lelei i luga o le mauga, ma o le a faʻamamaina ai.

Pamu insulin: faʻamatalaga ma mea e faʻaaogaina ai masini

O le masini ei ai se fausaga faʻapitoa ma e aofia ai:

  • O le pamu, lea o le pamu o le hormone ma le puleaina,
  • Vailaau fesuiaʻi mo inisalini,
  • Faʻasologa o mea e faʻaaogaina (faʻalaʻau ma le faʻaogaina).

Faʻapipiʻi ile inisalini puupuu (mo le maualuga o le inisalini, vaʻai i se mea ese). E tasi le pamu e lava mo ni nai aso, pe a uma lea e tatau ai ona toe faʻaleleia le tane (pe suia le kilika - i ata faʻaonapo nei).

O le siama o le inisalini mo le maʻisuka, o le mea moni, o se "sui" o le pancreas, ao faʻataʻitaʻiina lana galuega. Ua lauiloa o le a vave ona faʻaalia ata i luga o le maketi, faatasi ai ma a latou galuega, o le a sili atu le vavalalata e pei o le pancreas, aua o le a mafai ona latou tutoatasi le tulaga talafeagai o taui mo le metabolism o le carbohydrate.

O le nila e masani lava ona faʻaaogaina i totonu o le manava. O loʻo faʻapipiʻi faatasi ma se pamu ma se pusi faʻatasi ma se faʻamau faʻapipiʻi, ma o le faʻatonuga, lea na faʻauluina muamua ai faʻamatalaga tatau, ua tuʻuina i le fusi. E le gata i lea, o le inisalini e faʻatonutonuina faʻapitoa e tusa ai ma faʻamaufaʻailoga muamua.

O le a le paʻu mimiti?

O se pamu muʻu na muamua faia e faʻafefe ai le faʻalavelave erectile. O le faalauteleina o Penis o se itu o le itu. O le a le mataupu faavae o lenei masini?

O le paʻu mimiti o se pusa tioata manino, o se pulou e iai se inisi ae leai se pusa. E sili atu, ei ai se atunuʻu, ae o se pu laʻititi ma se pipii e faʻapipiʻi i ai. O se pulumu manifinifi, i le isi itu, ua faapipii i le pamu e pamu ai le ea mai le pusa. O le pamu e masani lava ona faʻatusalia e se pusa lima taugofie, e pei o se faʻataʻitaʻiga, e tupu i pamu pusa taugofie. I pamu taugata, o se pamu faʻapitoa faʻapitoa e faʻapipiʻiina ai le mamafa o le pusa.

O le mataupu faavae o le taotoga e faigofie:

  1. Ua tuʻuina le penisini i totonu o le fagu.
  2. E pipii le fusi i le pubis.
  3. O le ea e pamu mai le pulou e faʻaaoga ai le pamu lima. E i ai se uunaiga malosi e faia i totonu o le fagu pe, pei ona latou fai mai, o se masini mimiti. O se taunuuga, o tino vavao e tumu i le toto, lea e mafua ai le fausia o se mea.

O se tagata o le ekalesia pe a maeʻa se faʻamalosiga o loʻo tumau ai le faʻavaeina mo sina taimi, lea e mafai ai, faatasi ai ma le faʻaaogaina o tupe mai le faʻaogaina o Viagra poʻo se faʻasologa o le faʻasologa, e faia ai feusuaiga.

Ae ui i lea, o tagata faʻaaoga pamu moli ua latou matauina pe a maeʻa le pamuina o vasega, e sili atu le malosi o le penisini nai lo le masani. E pei ona i ai i se taimi mulimuli ane, o le faʻaaogaina o le pamu mimiti na faʻalauteleina le penisini, ae le o se umi: i le faaiuga o le aso, o le penis na masani ona avea ma ona muamua. I le iloaina o lenei mea, na amata ona faʻatau atu e le au faʻatau mea tau feusuaʻiga se pamu mūmū e fai ma masini e faʻatele ai le penisini. O le auala lenei na maua ai le lauiloa o le pamu lapisi.

Maualuga le tumau

O le a le mea e mafua ai le fausiaina o se faʻagasologa le tumau

  • Faʻatinoga 1. Faʻasolosolo umi (e uiga i le taimi o seti o le ae aoao mulimuli ane ai i le tusiga) faʻamalosi, e faʻalauteleina paʻu elastin i le uʻu o le peni. O lenei mea e mafai ai e tino vevela ona faʻaogaina le tele o le toto, ma faʻateleina ai le fusi o le penis. A mavae ni nai itula, pe a toe uu e le elastin o latou uumi muamua, o le fusi o le penis o le a toe foi atu i lona masani masani.
  • Mechanism 2. O le faiga lona lua mo le faʻalauteleina o penisiga o le gasegase o le lymph. I le taimi o le paina, e le gata o le toto, ae o le lymph foi ua faaopoopo i le penis. E taulaʻi i lalo o le paʻu (i totonu o le paʻu), lea e mafua ai le aʻafiaga o le soʻo ua taʻua o le "donut" pe a maeʻa le taimi o le pamu. I le taimi muamua o vasega muamua ma le fiafia, o le lymph e malosi malosi. Mulimuli ane, o le tele o le gasegase i le taimi o le pamu e matua faʻaitiitia. I le tulaga lautele, o le lymph e le matautia, ma e le o se faailoga leaga. E le gata i lea, o ni nai itula talu ona maeʻa le vasega, o le lymph o le a tuua lau penisini e ala atu i auala o le pisapisao, ma o mea uma e toe foi mai i le masani. Afai e mafai, ia mautinoa o le aofaiga ole lymph e le soona tele.

Tumau tumau

Ina ia faʻateleina se faʻaauau pea, e tatau ona faʻaopoopoina le faʻaaogaina o se pamu ma faʻatinoga tusi. Ma, faatasi ai ma ni faiga faʻapitoa faʻapamaina, o le a mafai ona faʻalautele le pu, ma i le taamilosaga e sosoo ai, ia "lafo" atu ana. Faatasi ai ma nei galuega taʻitasi, ma se auala talafeagai, o le pamu mimiti e manuia ai.

E mafai ona faʻaaogaina le paʻu mimiti e avea o se masini tutoʻatasi, pe mafai ona tuʻufaʻatasia ma le tusi lesona autu. O le filifiliga lona lua e sili ona lelei.

Faʻaaogāina o se pamu faʻatasi ma faʻatinoga tusi, e mafai ona e ausia ni taunuuga sili atu ona maualuga e faʻaleleia le IF. O le mea lea, o le faʻaaogaina o se paʻu mimiti, e mafai ona e faʻaleleia le umi ma le fusi o le penis.

Faʻamamaina masani

O le pamu faʻapitoa o loʻo pamu i totonu o se fagu lautele. O le malosi o le mimiti i totonu o se pu e faʻapupulaina ai le penisini, ma faʻatumu ai ana i le toto i le tapulaʻa. Faatasi ai ma se mea faʻaloloa, o lenei auala e fai ai le pamu e fesoasoani e faʻaleleia lelei ai le fusi o le penis.

E faapefea ona fatuina se polokalame aʻoaʻoga mo sini taʻitasi? Faitau faʻatasi i le tusiga.

Tulafono o le Saogalemu mo le Galulue Faatasi ma se Pamu Vaavaaia

O le pamu mimiti o se auala aoga e faʻalauteleina ai se peni. Ae ui i lea, ma le le faʻaaogaina o le faʻaaoga, o le ae na o manuaga ma faʻapogisaina ai le penis. Faitau ma le faaeteete lenei tusiga aʻo leʻi faʻaaogaina le masini.

E leai se tulaga e tatau ona e solia tulafono nei:

  1. Afai e te maua le tiga, ia vave taofi le taimi o le pamu. Saili po o le a le mafuaaga o le tiga. Afai o le mafuaʻaga o se manuʻa, ona faʻatali lea mo le faʻamalologa atoatoa ao leʻi oʻo i le isi vasega.Afai o le mafuaaga o le tiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pine o le paʻu, e tatau ona e foia le faafitauli ma toe amata le taimi o le pamu.
  2. Aua nei faanatinati. Aua le aumaia le taimi o le pamu i le tiga! Faʻateleina le mamafa (sili atu le saʻo, faʻaitiitia, talu ai o se masini moli ua gaosia i totonu o le fagu) faʻamalosi, vaiaso i lea vaiaso. O le mealilo o le tuputupu ae e le o ni mea valea, ae i le aoga faifai pea.
  3. E leai se tulaga e tatau ona sili atu nai lo le taimi o le paopao mo se taimi e sili atu ma le 40 minute! E tasi le itula o le taimi faatapulaʻa mo avega mama. O le taimi lenei e tatau ona e sosoʻo malie. Faatasi ai ma se masini umi, o le toto e muta le taamilo solo i totonu o le penis, o se taunuuga o le a amata ona oti ai sela i totonu o le penis. O le a ou taʻuina atu le alualu i luma i le paina i lalo.
  4. Aua le pamu pinepine. O se taimi o le pamuina o se mea e sili ona manaia: o se tagata i totonu o se pamu ua afaina i se tulaga manaia, e manaia le vaai. Ae ui i lea, e te le manaʻomia ona palu 3 taimi i le aso. O lau sini o le faateleina o le penis, e le o le fiafia i le le tumau. O le tele o vasega e faalavelave i le tuputupu ae. O le mea lea, mulimuli i le faʻatulagaga o aʻoaʻoga, lea o le a e aʻoaʻoina e uiga i se taimi mulimuli ane i le tusiga.

Sa ou manatu o loʻu tiute o le lapatai atu ia te oe i mea sese sese i le paina, ae aua le faanatinati ina ia e fefe. O le peni e matua ofo lava, e faigata ona faamanualia. Faatasi ai ma aʻoaʻoga talafeagai, o le aʻafiaga o manuaga e tau leai se mea.

Polokalame Polokalame mo Pump Vacuum

Mafaufau i polokalame aʻoaʻoga e lua:

  1. O le polokalame muamua o le faʻalauteleina lea o le peletini palatini o le penis.
  2. O le polokalame lona lua e faʻamoemoe i le paina o ana.

Mo polokalame taʻitasi taʻitasi, e lua vaʻaiga eseese e manaʻomia. O le pulumu ma le pamu mo le faʻaleleia o le ea e faʻapitoa mo soʻo se pu. Mo le ituaiga muamua o toleniga e te manaʻomia se vaʻa laititi mo le teuina. Le auala e filifili ai le tele o le fulu e faavae i luga o le tele o le peni, na ou faamatalaina i le tusiga "E faapefea ona filifili se paʻu mimiti."

Le polokalame mo le faʻalauteleina o le albumen (umi)

O le fagu mo le teuina o tupe e tatau ona matua vaapiapi: o le tagata ua faatuina e le faalauteleina i le lautele ao afifiina, o puipui o le fulu e faatapulaaina le faalauteleina, ae o le sui ua faalauteleina le umi.

Ua uma ona ou faamatalaina le tele o manatu i tala ua tuanai, lea e mafai ona e faitau i taimi uma i le menquestions.ru i le vaega "Faateleina IF".

  1. Massage suʻesuʻe - 5 min.
  2. Faʻafefe faʻamafanafana - 10-15 minute.
  3. Faʻasalalau faigofie i itu uma - 10-15 minute.
  4. Laʻau maualuga-voltage - 10 min.
  5. Faʻaipoʻa poʻo le faʻalauteleina (pei ona e manaʻo ai). E mafai ona e aofia ai le toe lafoina iinei, faʻapea foi ma le nofo i luga o le penis.
  6. Easy jelk - 50 reps. Aʻo lei faia le pamu, e tatau ona e saunia se sui mo le avega i se pamu. Jelk o le sili lea e fetaui mo lenei faʻamoemoe. Lago pe susu, pei ona e manaʻo ai.
  7. Faʻapipiʻi. I le taimi nei o le a matou faamatalaina auiliili pe faapefea ona faatino le sauniga o le pamu.

Faʻasalalau Taualumaga

Aumai le penisini i le 80-90% o le fausiaina, gaʻo ma le kulimi poʻo le suauu paluga suamalie, ona faʻaofi lea i totonu o le fagu ma faʻamaumau mausali i le pubis. Taumafai e taofi Vaseline mai le pauu i totonu o le gaʻo, a leai o le a tosoina foi i totonu o le fagu. Afai e tupu lenei mea, aua le faʻafeiloaʻi: aveese le fagu, solo le meaʻai ma faʻamago se mea, ma toe faʻamalosi le penisini i totonu o le fagu. Afai o feeseeseaiga e faalavelaveina le ata, ona lūlūina lea o le fulu mai totonu ma se suauu-miti-paʻu. O le paʻu e tatau ona 100%.

I pamu maualuga o loʻo i ai se manometa, o loʻo faʻaalia ai le mamafa o le pamu. E le mafai ona ou tuʻuina atu ia te oe ni faailoilo sili ona lelei, ona o se tasi 4 iunite o le a foliga mai o se avega e mafai ona iloa, ae o le isi e le lagona se mea. E tatau ona e mataʻituina le mamafa mo se isi mafuaaga: e tatau ona e iloa i le taimi na e amata ai, ina ia mafai ai ona e faʻatupulaʻia malie le avega ae aua le punou le laau.

O le penisini i totonu o le fagu o le a faalautele atu i lona umi atoa. Mataʻituina lagona. Afai e tupu tiga, taofi le seti.

Polokalame aʻoaʻoga

Malolo i le va o seti o le 3-5 minute. I le taimi lea, e mafai ona faatino le malamalama. Aʻo leʻioʻoi le isi seti, toe aumai le sui i le 80-90% faʻavae.

  • O le seti muamua. Faʻaalu le seti muamua i luga o se avega mama: aua le taumafai e fufulu uma le ea e faʻalautele le tagata i le maualuga i le auala muamua. Afai o le taimi muamua e amata ona e faʻaalia, o le a faʻalavelaveina ai. O mea uma lava e iai lona taimi. Aumai se moliga mamafa mo le 10 minute.
  • Le seti lona lua. O le isi seti e mafai ona faʻateleina le mamafa. O le mea lea e sau ai le mamafa o le mamafa: vaʻavaʻai i le masini ma faʻalautele le mamafa. Faaaoga 10-15 minute i le seti lona lua.
  • O le seti lona tolu. I luga o le seti lona tolu, aua le faʻaosoina le mamafa, ae faʻalautele le taimi i le 20 minute. I le seti atoa e tatau ona e fiafia ai. Leai se tiga!

A maeʻa seti

A maeʻa ona faʻataʻi, toe faʻaleleia jelk, faʻapitoa 30-50 faʻatautaia faigofie. Aua e te taumafai e faia se vevela malosi, pei o se polokalama vascular. I lenei tulaga, e te manaʻomia le jelk e faʻaleleia ai le toto, talu ai i le taimi o le pamu, e toto le toto i totonu o le penis.

Ona faia lea o le traction saʻo o le malosi malosi mo le 5-10 minute.

Fuaina le BPFSL ao lei amataina ma maeʻa aʻoaʻoga. Afai a maeʻa aʻoaʻoga o loʻo i ai se OPS, o loʻo e faia mea uma i le saʻo. A leai, toe faitau ma le faaeteete ia tusiga ma auiliili au gaioiga.

I le faaiuga o le taʻaloga, faʻafeiloaʻi le penisina ma se falemaʻi mai faʻamaʻaloga ma manua, poʻo se suauu faapena.

Ua maeʻa aʻoaʻoga. O le fuafuaga e sili atu 2/1 po o le 3/1. Aua nei galo e uiga i le malologa, ae e le tatau ona e paie. Mulimuli i le tulaga o le sui, nofoa nofoaafi, maelega, faalogo i le Mr. Jonsʻa ma lau penisisi e mautinoa e tupu.

Faʻaauau le tau

Ma o lenei sina mea itiiti e uiga i le faʻateleina o le avega. Aua nei sili atu le mamafa o le totogi i le vaiaso atoa. O le seti muamua o le malamalama, 10 minute, o le seti lona lua na faʻapupulaina le mamafa ma 10-15 minute foi, o le seti lona tolu i le mamafa lava e tasi mo le 20 minute. A maeʻa le vaiaso, sina mea laitiiti, sina siʻitia le mamafa o le avega mo le seti muamua, o le mea lea, o le seti lona lua o le a sili atu ona mamafa, o le seti lona tolu i le mamafa lava e tasi ae mo le 20 minute. E faigofie le polokalame.

O le mea lea, o lea vaiaso ma lea vaiaso, o le a faateleina le mamafa o le avega. O lenei mea o le a fesoasoani e ausia ai iuga sili ona lelei. A maeʻa ni nai vaiaso, a oʻo ina e maua le poto masani, ona faʻateleina le umi o seti i le 15 minute mo le seti muamua, 20 minute mo le lona lua ma le 25 minute mo le tolu.

Afai e lava lou poto masani, e mafai ona e faʻaleleia ma faʻaleleia lau polokalame aʻoaʻoga, e faʻavae i luga o faataitaiga na ou tuʻuina atu.

Faʻaauau le auala o le faʻalauteleina o le siva seia oʻo ina e faʻaopopoina le eseesega i le va ole BPFSL ma le BPEL i le 2 cm pe sili atu, ona faʻaauau lea i le vaʻaiga vascular. Aepeitaʻi, afai e te faitauina uma mataupu ua mavae ma suʻesuʻe ma le faʻamaoni, ona e iloa lea.

Taualumaga

O le taimi o le pumping i luga o le taamilosaga lapopoʻa e tutusa lelei lava ma luga o le taamilosaga, ma na o le pau lava le mea e tasi o le pulou i lenei mataupu e lautele, e le vaapiapi, ma o le penisini e lautele. Taimi fono ma le mataupu faavae o le faateleina o le avega e tutusa lava. E mafai ona e toe faitau uma tusiga i la matou 'upega tafaʻilagi.

I le va o seti, faatino le tapuni. I le 10-15 pipi i le va o seti o le a lava lea. O le tuufaatasiga o le paʻu mimiti ma le faapipii e naʻo le PPS matagofie. Faia lelei le fufulu. Afai e te lagona ua maualuga tele le uta, ona faʻagesegese lea ma faapuupuu le taʻaloga.

I le iʻuga, faia se mea malie malie e faʻavave ai le toto.

Ua maeʻa aʻoaʻoga. I le faaiuga o le taʻaloga, faʻamalu le penisini ma le suāuʻu '' avetaʻavale mai faʻamaʻaloga ma tuʻimomomoina 'poʻo ni mea tutusa. Faamatalaga 2/1 po o le 3/1.

Faatasi ai ma lenei polokalame, ina ua maea le taamilosaga o le taamilosaga, na mafai ona ou faateleina le fusi o le penisini i le 0.5 cm i le masina. O se taunuuga lelei! E le gata i lea, o le alualu i luma ua lemu, ma ua maeʻa ona ou toe suia i le taamilosaga.

Ia nofouta i ou tino. Afai e te lagona e le o sauni le sui mo sea avega pe leai foi, malolo.

Ina ia iloa le aoga o au toleniga, e mafai ona e fuaina lau fusi muamua ma le taimi o lau taʻaloga. Ae ui i lea, e tatau ona e taumafai e fuaina ao le i maua le penisini i le lymph. O le fusi e faateleina e le lymph e le faalavelave ia i tatou. Matou te manaʻomia se OPS mama. Ma o le tele foi o le eseesega i le va o fuataga i le amataga ma aʻoga aʻoga, o le sili atu lea. Afai o le eseesega e faʻapupulaina i lea vaiaso ma lea vaiaso, oei luga o le ala saʻo.

O nisi o itu taua

Ia mafaufau nei i ni vaega tāua i le faʻamaʻaina masani.

Taimi 1 - Galuega Faʻaaogaina + Pamu

O le pamu lapisi o se faʻaopoopoga sili lea i le polokalama faamalositino autu ma faʻateleina ai le aoga o le aʻoaʻoga. Aua le suia i le faʻaaogaina o le pamu - o le filifiliga sese lea.

Taimi 2 - Lymph

Aʻo galue faʻatasi ma le faʻamalo, o le penis e malosi tele "faʻatumu" i le lymph. O le aʻoga muamua o le lymph e tupu tele, pe a uma ni nai lesona e "tumu" le tele.

Afai ei ai le tele o gasegase, ona mafai lea ona vaevaeina le seti i ni vaega se lua, faatasi ai ma se malologa i le va o le 30 sekone.

O le pupu i totonu o le condom o le a puipuia ai le tele o le ola. Ioe, ioe, aua e te ofo. I totonu o le condom, o le paʻu e matuā faʻamalosi, lea e puipuia ai le lymph mai le aoina i lalo. E le afaina ai le aoga atoatoa o aʻoaʻoga.

Taimi 3 - Manuʻa faʻamalolo

A maeʻa aʻoaʻoga, e tatau ona faʻaaoga se kulimi faʻamalolo. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamālōlōina ai fasi lanu mumu vave ma taofia ai le pisa mai le pogisa.

Taimi 4 - Toto i le taimi o le pama

Faʻamamaga masani, e fautuaina e inu aspirin aʻo leʻi aʻoga (faʻataʻitaʻiga. Faʻamata muamua lau fomaʻi). E faʻaleleia ai le toto ma puipuia ai pupuni toto.

A o aʻoga, faʻatasi ai ma avega mamafa, o nai tamai mataua toto e mafai ona sau mai le urethra. E mafua ona o le faaleagaina o vaʻa i le urethra. I lenei tulaga, vave faʻamaeʻa le lesona ma tuʻuina atu ia te oe se malologa i le lua vaiaso. Aʻo malolo, inu Faʻamalosi e faʻamalosia ai vaʻa toto poʻo se faʻasologa faʻamaonia. E taua foi le inu ava malosi E.

A maeʻa le lua vaiaso malolo, toe faʻaauau aʻoaʻoga, ae amata malie: a maeʻa le lua vaiaso o toleniga mama, toe foʻi i le aʻoga atoatoa.

Taimi 5 - Faʻaipoipo pe a uma le aʻoga

Ou te talitonu a maeʻa aʻoaʻoga, e le tatau ona e faia ni feusuaʻiga poʻo se faʻafeusuaiga. Tuʻu atu ia te oe ma lau sui se malologa. Ma fai feusuaiga i le isi taimi.

Taimi 6 - Faʻafiafiaina o le paʻu

Faatasi ai ma le malosi o le paina, o le paʻu o le peni e mafai ona faʻapogisaina sina mea itiiti. E tupu lenei mea pe afai e le o matauina tuutuuga na faʻamatalaina e aʻu i le polokalame: faʻamafanafanaina, le lava le avega, faʻaaogaina o kulimi pe a maeʻa aʻoaʻoga. I soo se tulaga, o le pogisa e le o se faailoga tiga. Sa ou faamatalaina le faiga faapogisaina i mataupu ua tuanai.

Tuua Lau Faamatalaga