Sauna mo le maʻisuka: e mafai ona uu i le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, asia le sauna

E mafai ona ou alu i le potu taele mo le maʻisuka - News

O le maʻisuka e tupu pe a leai se hormone taua o le tagata-insulin. O lea faʻamaʻi e faʻaalia i le solia o faiga faʻalauapoto, gaʻo, gaʻo ma le porotini. I aso nei, o le maʻisuka e le o se mea ofoofogia, ma e tusa lava pe o le a le matua o le maʻi, ua manatu o le mafuaaga lona tolu lea o le oti, pe o le tolu, i le lisi o faʻamaʻi masani i tagata lautele.

I lalo o tulaga masani, o le suka e ulu atu i tulimanu uma o le tino, ma avea ma vaega e tatau ai mo le olaga. I le maʻisuka, o le suka e nofo i totonu o le toto ma faʻaosofia le fiaai malosi. Ae faʻapefea ona iloa ia faʻaʻailoga o le maʻisuka e aunoa ma le asiasi atu i se fomaʻi? Faapea, aʻo e faigaluega, sa e faʻaaluina se taimi umi e aunoa ma se meaai. E te maua se lagona o le lelava, manava le manava, e te lagona le manaia ma le mimilo. O loʻo e vaʻai i se malepe. O nei faʻamaoniga atonu e avea o se avefeʻau o le maʻisuka. O le toʻatele o tagata e maua i lenei faʻamaʻi manaʻomia ni vailaʻau mai a latou fomaʻi e mafai ona suia ai le inisalini. O nei manaʻoga faʻaletonu, e pei o se tulafono, e le taitai atu i se mea lelei, talu ai i le tulaga o le faʻalavelave maualuga o se hypoglycemic coma e tupu.

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi fua o le sunflower, o meaʻai susu, fualaau mama ma nati.

Faatasi ai ma mea o loʻo taʻua i luga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina e taele ma se tagata maʻi i le maʻisuka.

Aisea e aveesea ai le mamafa o le maʻisuka i le maʻisuka

Maʻi i le maʻi suka

E le o se mea faalilolilo o se asiasiga i le taele e maua ai e le tagata uma le malosi faaletino ma le faamalieina lelei. O le tele o microbes i totonu o le tino e oti i le taele, e faʻamamaina pores. O loʻo faʻaalia mai ai le aoga aoga o le taele i luga o le paʻu o le tino atoa, faʻateleina ai le talavou, talafeagai ma sili atu. O se asiasiga i lenei faʻalapotopotoga e iai sona aafiaga lelei i luga o vaovao mataga, ma faʻamamaina ai siama ma siama. Mo o tatou paʻu, o le vevela vevela e sili ona aoga, ae peitai, e afaina ai totoga o le tino e le itiiti ifo le lelei.

Ua faʻamamaina le fatu, ate, mama ma fatuga i le taele. O vaa e foliga mai e molia i le malosi, faʻamamaina mai i toxins ma slag.

A maeʻa le aso faigata ma le vaivai, e faigata ona e manava ma malolo, e te lagona le mamafa i le tauau o le tauau ma le tingling heart, e fautuaina e asiasi i le fale taele. Afai ei ai se faʻafitauli o le tagata i le mamafa tele mo se taimi umi - o le fautuaga e tutusa - asiasi ile fale taʻele. O le mamafa o le tagata e faʻatulafonoina e le paleni tatau o gaʻo, gaʻo ma pulu. Afai o le mea muamua e nofoia e gaʻo, e le mafaamatalaina e faanatinati le foia o le faafitauli, ma o le alu i le fale bathhouse na o le a le fesoasoani. I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia meaai saʻo ma faʻaalu se taimi e faʻamalositino ai.

Fautuaga mo le asia o le maʻisuka bath

Faʻatasi ma le maʻisuka, e asiasi i le taele, e tatau ona e suesue ma usitaʻia tulafono ma fautuaga:

  • ao faagasolo taualumaga, ia pulea lelei lou lelei,
  • aua nei asiasi atu i le fale taele ma le potu malolo na o ia,
  • aua nei faatagaina suiga faafuasei i le vevela, aua e te ulufale atu i le kiona pe a uma le vaʻa,
  • tuʻuina oe lava i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o lona uiga o le faʻasaʻoina o le glycemia,
  • Aua e te asiasi i le sauna i luma o le acetone, i le taimi o le vavaevavega, ma se eseesega i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I vailaau masani, ua fautuaina e tuufaatasia se asiasiga i le taele ma le aromatherapy ma le vaetamaina o sauniuniga o togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a asiasi atu i se sauna poʻo se fale taele, e fautuaina e teu faʻatasi ma le lauti mai le oona oona, o le teuteu o laʻau bay poʻo laulaʻau. Birch brooms e faʻaleleia lelei le tulaga o le paʻu, ma faʻafefete i luga o le chamomile e mafai ona toe faʻafoisia le malosi o le lauulu.

Aʻoga atoa i faailoga o le maʻi suka ma faʻaaogaina le hypoglycemia. E taua le aua nei misia. I lalo o le faatosinaga a le euphoria mai le vaetamaina o taualumaga o le taele, o se maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona mulimuli i suiga o lona soifua maloloina. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e asiasi i le fale talimalo ma se uo poʻo ni aiga o le a mulimuli ia te oe ma avatu fesoasoani muamua pe a mafai.

Afai e te lagona se faʻailoga o le susu o le hypoglycemia, ia inu loa le lauti ma le suka poʻo se ipu vai inu suamalie. Afai e faʻalavelave le tulaga, faʻaaogaina le kullukose pe faʻaaoga fualaau faasaina Glucagon.

Fesoasoani muamua mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 Tisuka

Aua nei galo o soʻo se gaioiga e tatau ona faia pe a maeʻa le fuataga! O le faʻaalia o se tulaga faʻaleagaina e ono aʻafia ma le hyperglycemia i le taimi tonu e manaʻomia ai le inisalini.

E taua le maitauina o le faʻaaogaina o soʻo se togafitiga mo togafitiga endocrine e faʻatagaina pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi. Ole togafitiga faʻapitoa e mafai ona afaina ai lou ola maloloina!

Faʻafefea ona alu i se sauna maʻi suka

O le mea moni, o le taele lelei o le taele i le maʻisuka e mafai, pe afai e te mulimuli i tulafono faʻavae.

  • E le mafai ona e asiasi i le taele i le vaitaimi o le taufaasesega, i luma o le acetone, maualuga / maualalo le kulukose o le toto.
  • Aua e te alu na o oe i le potu vaʻa.
  • Faʻalogo lelei i lou manuia.
  • Aloese mai le faʻafuaseʻi o le vevela ma le solomuli (mo se faataitaiga, lolovaia i le kiona pe a uma le ea vevela).
  • Faʻaavanoaina o le auai ma le amio pulea i le taimi o taualumaga.
  • Tuuina atu o tupe faʻafuaseʻi e faʻamaonia ai le glycemia.

O maʻi suka foi e manaʻomia ona faʻaeteete i asiasiga i le taele ona o se siosiomaga malulu, o le ono mafai ai ona salalau faʻamaʻi pipisi e faʻateleina le alualu i luma. A maeʻa ona asiasi atu i le potu vaʻa, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le tino, aemaise o vae, ina ia le misia le amataga o le maʻi. E matautia foi le alu i le sauna ma manua eseese, o le vevesi, tipi, ma isi. O le faʻafitauli lona lua e mafai ona faʻatasi ma i latou, ona faigata tele lea ona vaeluaina ma le faafitauli.

Le aoga o faiga faʻaʻeleʻeleʻele

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono mo le asiasi atu i le potu vaʻa, o le maʻisuka o le a aoga ma saogalemu atoatoa. I le faʻaopoopoga i le faʻamalologa faʻaleagaina, e mafai ona e faʻamoemoeina le lelei o le faʻaititia o le suka, lea e oʻo atu i le 6 itula. E le tatau ona e faʻaleagaina mea e fiafia i ai, e lelei le asiasi i le sauna 1-3 taimi i le masina.

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina le tuʻufaʻatasia o taualumaga faʻavave ma le vaetamaina o sauniuniga faapitoa ma le aromatherapy. O le mea lea, i le taele o le aoga o le teas e faʻavae i luga o le oona oona, o se teuteuga o lau pia, laʻau bay. Birch brooms o le a faʻaleleia lelei ai le tulaga o le paʻu, o le chamomile fusion o le a toe faʻafoʻiina le malosi i lauulu.

E taua le iloa saʻo ma le aua nei misi faailoga o le faʻamalosia o le hypoglycemia poo le maʻi suka. O le tagata gasegase, i lalo o le aafiaga o le euphoria, atonu e le matauina suiga i le soifua manuia. O tagata uma e tatau ona mataala, sauni e sau e laveai.

Faʻailoga o le hypoglycemia malu, e tatau ona e inuina se lauti suamalie, fualaau suamalie (pe tusa ma le 1 le tioata). Afai o le tulaga ua manino le mamafa, e tatau ona tui le glukose i se auala vavalalata poo le faʻaaogaina o se vailaau faʻamalosi faapitoa, glucagon.

Manatua, soʻo se gaioiga e mafai ona faia pe'ā maeʻa le fua faʻatatau! A maeʻa, o faailoga o se tulaga le lelei e mafai foi ona fesootaʻi ma le hyperglycemia, ona, e ese mai ai, e manaʻomia le inisalini.

Manatua, soʻo se metotia o togafitiga mo pathomasite endocrin e mafai ona faʻaaoga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi! O le faʻamalosi o le tagata lava ia e mafai ona lamatia.

Faʻamaumauga e aʻafia ai

  1. Faʻaalia le cholesterol i le fale
  2. Togafitiga, togafitiga o manua o le purulenti luga o le vae i le fale
  3. Carbohydrates: o a latou mea ma pe o le a le mea latou te faia
  4. E moni na ola maloloina Vladimir Pozner i le maʻisuka

E faʻafefea ona faʻagogo vai susu pe a maeʻa le vaʻa

O le lagona fiafia ma le malosi o le malosi o le bath baths e faateleina pe afai e iai sau mea manogi lelei, maualuga, ma lelei. E le faigata tele le saunia o le uiga manaomia mo le vaʻa vavae: tipi i le taimi, mausali mau, mago lelei ma ave i totonu o le fale taʻele.

E faʻafefea ona faʻagogo susu mo le taele

O le pulu paluga saʻo e lelei, faʻafefete, manogi. I le taimi o le masamusu, e le pa'ū lauʻau. E mataʻu le lanumeamata e aunoa ma le samasama po o le uliuli i luga o lau. E fesuisuiai lala o le broom vaʻa, faʻalelei, pei o le fou. Mo le taele, pe afai e te manaʻo e fai e aunoa ma se faʻalavelave, ia e faʻasaʻoloto mai i le coniferous and deciduous trees, nisi o laau manogi suamalie.

Brooms mo le taele taele. O le seleseleina o ovi arava. E faʻafefea ona faʻafefiloi brooms mo le taele. Fai-oe-oe lava

Afai o oe o se tagata tele o saunas, baths, potu vaʻa - taumafai e faapipii faatasi mo le lumanai o brooms eseese i mea e ese mai, eseese mea. I totonu o se rūsani Rusia na masani ona faʻaaoga mo togafiti massage e ola latalata ane ia te oe. O paʻu felafolafoaʻi na faapipii i:

Faʻaaogā lālā faʻasili:

Faʻamau avanoa mai vailaʻau faʻasaina:

E taua le tausisia o le taimi e selesele ai le timuga. Le taleni lala mo i latou e tusa ai ma agaifanua tuai, amata mai i le aso malolo Me - Tolutasi. E tatau ona e sailia lona aso i le kalena a le ekalesia mo le tausaga oi ai nei. Aua nei faatuai le galue i se taimi mulimuli ane.

Laʻau e le pa'ū ese mai lala ua tipiina i le amataga o le taumafanafana, e teuina lelei, sosogi manogi ma taofi mau aoga mo se taimi umi. Lua vaiaso talu ona mavae le Tolutasi - o le taimi lenei e te manaʻomia e tuʻuina atu ai i lou aiga ni brooms mo le tausaga atoa.

E le faʻaaogaina lenei mea i na o faʻatalanoaga.

Ina ia fufuluina i le soifua maloloina tumau, e tatau ona aoina lala o le birch, oak, linden, vao vao mai nofoaafi, alatele, fale gaosi oloa, ma isi mea e le saogalemu le siosiomaga. O femalagaaiga i le natura, i le vaomatua, laufanua, aumai mea mama mai iina, lea e maua ai le umi o le ola ma le faʻamalolo o maʻi. Filifili togafitiga maloloina, matagofie mo brooms.

O nai faʻamatalaga i le faʻatau:

  • tipi lala 50-80 cm le umi,
  • aua le seleseleina le susu (i le timu pe a uma le timu),
  • faʻagogo lala o loʻo faʻapipiʻiina i lalo o se faʻavaa poʻo totonu (i totonu o se faletaavale, o se faletalimalo, i le fale),
  • susulu malamalama o le la e le tatau ona paʻu i luga o mea faigaluega (ma i se tulaga lautele, le itiiti ifo le malamalama, sili atu),
  • i nofoaga o le faʻamamago e aloese ai mai pusa, maualuga maualuga o mea manogi, manogi,
  • aua le faʻamago le brooms: o le taimi malogo mo birch, oak, linden avanoa e tasi ma le afa i le lua vaiaso.

Ina ia iloa pe faapefea ona faʻagogo vaigogo, faʻaaoga le fautuaga a tufuga oe tausia tu masani. Taumafai e sauniuni mo faʻailoga masani ma uiga bath baths ma isi, e le lauiloa, ae sili atu ona aoga. O le a manaʻomia e le au seleselega fou ni laasaga taʻitasi e faʻavae mo le fausiaina o le paluga taʻele lelei:

  1. Aʻo leʻi selesele, faʻamamā le tipi mai lala, lala, lau i le vaega o le a mulimuli ane avea ma auʻau.
  2. Gagau lala ina ia foliga le itu pito i luma o laulaau i le tasi itu, ma o le mea faigaluega e foliga mai o se moli.
  3. Tausi le 'au i ni mea se lua: pe a amata ona amata laulaau mai le pito 3-5 cm. Tausi le au o le birch oloa e oʻo lava i le ogatotonu.
  4. Faapipii lala ua faapipii e faamago.
  5. Aua nei faʻamago lauʻau ina ia aua nei faʻavaivai.
  6. Gagau falala ua maeʻa i faaputuga.
  7. Mo le sogisogi, faʻaopoopo i ai se ulugalii, eucalyptus, fuamoa, fuamoa, fasi vao po o le tansy i le oloa birch.

E faʻapefea ona saunia pine pine bath baths

Ae e te leʻi faʻagogoina brooms mo le taele o nila o pine, manatua pe faʻapefea ona ese se laau faʻamalosi mai se tasi. O le leai o se vaitaimi o le malolo taumalulu o le a fesoasoani ia te oe i lau galuega.

Juniper lala, paʻu, moli mo le potu vaʻa e mafai ona seleseleina i le tausaga atoa. Fuga o brooms coniferous e aofia ai suauu taua, e tele mea e faʻamalolo ai.

E naʻo laʻau o juniper e talafeagai mo le lumanaʻi, pe a le tupu i lalo o au faamalama.

E le faigofie tele ona taele i se paluga faʻasalalau; e naʻo tagata aloa aisa e mafai ona faʻafetaia le sasaina o le faitau afe o vao tuitui i vevela maualuga.

E fautuaina le faamamaina lelei o brooms mai lala o conifers, ma aʻo leʻi faʻaaogaina - uu mo le 20-30 minute.

O massage ma lala paranesi e foliga mai e sili ona faigata, ae ua amanaʻia o le auala aupito sili lea ona lelei o le tetee atu i le cellulite i le taele.

: pe faʻapefea ona fai ni peti bath

Gafatia Gafatia

O le faʻamalositino infraredia e malosi lona faʻamalologa, ma e moni mai lava i minute muamua lava o le faʻaaliga.

O le vevela o le tino o se tagata o loʻo i totonu o le taele e amata ona faateleina i le 38 tikeri, faʻalautele le pene, afu le afu, ma tele, faʻamamaina le tino o toxins eleelea ma mea oona. Faatasi ai ma lenei metotia o le vevela, o le afu o le afu e sili atu ona televave le vave nai lo le masani i manipulations i le taele. I le taimi lava lea e tasi, o le a faʻaitiitia ai le susu, o lona uiga e le tupu se aafiaga leaga i luga o le paʻu.

E tusa ai ma tagata atamamai, e fesoasoani le sauna infrared e faʻaumatia ai le 20% o mea leaga, pe a faʻatusatusa i faiga taʻele o bathing, e na o le 5% o mea faʻaleagaina e ave ai. O se taunuuga, pe a uma ona asiasi atu i se sauna infrared, o le a faaleleia le soifua maloloina o se tagata, o le a amataina le faagasologa o le mamafa o le mamafa o le mamafa ma faamalosia malosi ai le malosi o le tino.

Mai se vaaiga faʻafefete, o se sauna infrared e aʻafia ai faʻamaʻi e pei ole:

  • Atherosclerosis o le vascular system
  • Paʻu
  • Faʻafitauli o le aʻafiaga
  • Faʻaleagaina le puipuiga
  • Eseʻese faʻamaʻi viral
  • Faʻafitauli o le manava
  • Faʻailoga o fatu
  • Paʻa i musele o tua ma sooga
  • Faʻaaliga o uiga agavaʻa
  • Faʻafitauli Spasmodic
  • Hematomas
  • Manua
  • Faʻateleina le atuatuvale ma se faʻalavelave i tulaga faʻavaivai

E masani lava, o le sauna foi ei ai sona aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu. E fesoasoani lelei o ia e feagai ma le tele o eczema, dermatitis, psoriasis, acne and acne, tira.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fale i totonu o le fale i totonu o le fale e masani ona faʻaaogaina e leiloa ai le mamafa - pe a uma, e mafai ona e leiloa le tele o kalori ao e faʻaaluina i taimi o tamoe e mamao atu i le 10 kilomita.

Contraindications

Aua e te fefe i galu o le faʻavelaina o infraredes e iloagofie ai sea ituaiga sauna. E matua saogalemu lava, aua Aua nei sili atu i le 1.9 kW. Ae ui i lea, o le mea matautia iinei o loʻo i ai i se isi mea - afai e te nofo i totonu o sea bathhouse mo le umi atu i le 40 minute, o le aʻafiaga o le vevela vevela ma le vevela tele e faʻapupulaina faʻafuaseʻi. O le tulaga o le a faateteleina e le mea moni e faapea, e le o le mea e faamai ai le vai (o le vai e oso ese i le taimi o le sauniga), o le a sili atu le leaga ma le faigata o le vevela vevela.

Ia mautinoa e mafaufau i le lisi o mea faʻasaina. E aofia ai:

  • Menstruation - iinei, ona o fesuiaiga o le vevela malosi, o le tafe toto e faigofie ona amata
  • O le i ai o neoplasms - e faʻaleagaina ma faʻapipiʻi: e mafai ona amata ona ola vave ma sili atu le malosi i lalo o le aafiaga o le vevela.
  • Le vaega malosi o le ARVI poʻo le fomaʻi - e ui lava i le manaʻo e mafanafana, e le aoga lenei mea, aua o le vasega o togafitiga e mafai ona faigata
  • Faʻaititia le Digit i luga o le thermometer
  • Faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa tau taotoga
  • Laititi fanau
  • Faʻavaʻa faʻavalea
  • Faʻalavelave faʻaleagaina o le ate ma le polokalama urinary
  • Faʻaaliga o le gasegase
  • O le maʻi suka

E le gata i lea, o itu taua nei o loʻo faʻasaina ai le asiasi atu i se sauna infrared: le naunau e 'ai, lagona o vaivaiga i le tino, paʻu o le mamafa, faʻamaʻi eseese i le gasegase pe sili atu.

Tulafono mo le asiasi atu i le sauna infrared

I le tulaga lelei, e tatau ona e asiasi i le sauna infrared 10-12 taimi i le taʻavale, faatasi ai ma sauniga e afa afa itula. E mafai ona e asiasi i le sauna i aso uma, pe mafai ona e savali i isi aso uma.

Mo tagata amata, afai o loʻo e asiasi i le taavale mo le taimi muamua, e mafai ona e i totonu mo le sili atu ma le 25 minute. Ma e tatau ona e mataituina lelei le vevela - e le mafai ona sili atu i le 45 tikeri. Ona mafai lea e le tino ona iloa suiga ma o le a faigofie ma faigofie ona fetuunai ma i latou.

Afai o matou talanoa e uiga i auala mo le leiloa o le mamafa, iinei e mafai ona e savali faʻatasi ma le faalua i le 2 aso, o le umi ole vasega e afa itula.

Faʻanoanoa

E masani lava, e sili atu le popole e uiga i tapenapenaga muamua - ona oʻo mai ai lea ina ia maua ai le tele o aafiaga mai le faʻaaogaina.

  • Ae e te leʻi alu i le sauna e le mafai ona e 'ai faʻatasi - e tatau ona fai le meaai mulimuli 1.5 itula aʻo leʻi oʻo i le vaʻa. Ae e aoga le inu tele o vai. E le gata i lea, ina ia toe faʻafoʻi le paleni o le tino i le tino, e mafai ona e faʻaaogaina vai faʻafeʻau e aunoa ma le kesi, tipu, lauti lanumeamata, ma isi.
  • Ina ia faatelevave le faagasologa ma fesoasoani i le tino ia tatala lelei ona poresi, e tatau ona e taʻele, ma vevela. I le faapaleʻele lava ia, e sili ona lelei le nofo i le nofoa, faʻaititia le vae e pei ona masani ai. E mafai, ioe, pepelo, ae o le aafiaga o le a 2 taimi sili ona leaga. E mafai foʻi ona e faʻafesoʻotaʻi maso - latou te mafanafana, o lona uiga o le aʻafiaga ole massage o le a sili atu ona manaia.
  • O le afu e tu i fafo e tatau ona solo i se solo, e pei o le a faʻalavelave ai le punoʻoina o lālā mumū i totonu o le paʻu. O le mea lea, e aoga le fufuluina o le tino i se taimi talafeagai. I le masani ai, o le a tatau ona vavaeese isi auala e fausia ai pa puipui i le sulu.
  • E taua le malamalama o soʻo se mea e faʻaleleia ai ma gaʻo ma kulimi i lalo o le aʻafiaga o le malosi ma le loloto o le vevela e tau atu i le atinaʻeina o gasegase.
  • I le faaiuga o le taualumaga, e tatau ona taoto i lalo mo le 10-15 minute, ona tu ai lea i lalo o se vai mafanafana, o le a mafai ai ona fufuluina ia toxini na faasaʻoloto i luga o le paʻu.

Sauna infrared mo fafine maʻitaga

E mafai e fafine maʻitaga ona o atu i le sauna infrared - o lenei fesili e popole tele. A uma mea uma, o se potu faʻavave i le tasi itu e leai se masalosalo lelei ma ponesi. Ae peitai, e le o mea uma e faigofie tele.

O mafanafana mafanafana e ono aʻafia ai le ala o le maʻitaga. O le mea lea, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. Afai na te faatagaina, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  • Ufiufi lou ulu i se sikafu e faia i le malamalama faalenatura
  • Inu le tele o vai
  • Ia mautinoa lelei lelei pe a uma le faʻataʻitaʻiga - o se fafine maʻitaga e tatau ona faalua le umi i totonu o le potu faatalitali
  • E mafai ona e nofo i luga o fata maualalo

Afai e leai se faʻailoga, ona mafai lea ona e auai i sauniga i le sauna infrared.

Tuua Lau Faamatalaga