Lisi mai zucchini ma le pacreatitis

O faʻamaʻi o le gasegase e mafua ai le leaga o le soifua manuia o le tagata maʻi ma le lelei o le ola, o le mea lea latou te le faatuai i togafitiga. Ina ia mafai vave ona aveese faʻamaʻi o pancreatitis, e faaopoopo atu i vailaau ua faatonuina mo le togafitiga o le pancreas e se fomaʻi, latou te tausisi i se meaai. O le taumafa e le o aofia ai meaai faasaina - salimalie, gaʻo, falai, ulaula. E oo lava i ipu fualaʻau e gata lava i le taliaina. O le Zucchini ma le pancreatitis ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga muamua muamua, ae o le faʻamaʻi o le tino o meaʻai, e tatau ona kuka lelei le zucchini.

Zucchini i le tino pancreatiti

E mafai e le zucini ona maua i le pancreatitis i le vaega laititi o le maʻi? Pe a faʻamaʻapeʻa le paʻu, i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi, o le lisi o oloa o loʻo aofia i le taumafataga o le faasolosolo malie lava ona faʻalauteleina i le tagata maʻi. 14 aso talu ona faʻaumatia le faʻavauvau o le tiga, le mautonu o le nofoa, vomiting, faaopoopo le zucchini i meaʻai.

A faʻaitiitia le mumū o le pancreas, o suʻega a suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe e maua ai ni faʻamoemoega lelei, ae ae leʻi tuʻuina atu le zucchini i au meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

I le amataga, o le fualaau faisua e taoina i totonu o le ogaumu pe sola lelei. A maeʻa, e tatau ona e faʻaeteeteina le suʻe i se tulaga tutusa. E fautuaina le faʻatinoina o le oloa i le tagata gasegase e se sipuni tele i le aso, ona sosoo ai lea ma le aumaia o le vaega i le faaiuga o le vaiaso i le 100 - 150 kalama pe afai o le tino o le maʻi e masani ona eliina lenei oloa. Ma o le a le lagona foi e le tagata afaina le le mautonu, o se lagona faateleina o le vaivai, o le mu o lagona.

E le pei o le tele o oloa e maua ai fualaau, o lenei fualaau aina ei ai ni mea faapitoa e mafai ai, e aunoa ma le fefe e faʻafeiloaia lenei fualaau faisua i totonu o le meaai.

  1. E leai ni suauu taua i totonu o le oloa lea e faʻavevesi i le gland o tagata gasegase i le pancreatitis.
  2. E iai le maualuga o le digestibility i le manava ole maʻi.
  3. O faʻasologa o le oloa e leai se fiva laʻau tele, lea e mafai ona faʻalavelaveina ai le gaogao o oloa.

O lenei lisi uma o mea lelei e mafai ai ona tatou mafaufau i se fualaau faisua o se mea aoga ma saogalemu i le i ai o pancreatiti.

O le ipu muamua, lea e mafai ona ave i le tulaga o le pancreatitis, o loʻo faʻamamaina pateta.

  1. O le fualaau faisua e vele ma fufulu fatu, tipi i ni vaega laiti.
  2. Sapalai mo le 15 minute. E mafai mo se ulugalii.
  3. Vaʻa le masima e le manaʻomia.
  4. Ua faʻamaligiina le vai ma ua faʻaaogaina le fualaau faisua i le faʻaaogaina o le suavai.

Zucchini i le pancreatitis le tumau

E mafai ona 'ai le zucini pe a oʻo mai le pancreatiti i se foliga masani? Afai e maua se maʻi masani o le maʻi, o le mea e leaga ai, o le tagata maʻi e tatau ona mulimuli i taimi uma i se taumafataga mo pancreatitis, e aofia ai meaʻai eseese e masani ona 'ai.

  1. Sweets.
  2. Alu
  3. Mea inu gaosi.
  4. Meaʻai anapogi
  5. Fusu, meaʻai vevela.

Faatasi ai ma le mumulu faifaipea o le pancreas, o le maualuga o le exocrine o sulu e faaitiitia, ona o lo latou faaosofia atili o le a faaosofia ai le faateleina o togafitiga. I le faʻaopoopoga i le faʻaopoopoga o le avega, o le tagata maʻi o le a oʻo i le faʻalavelave faʻalavelave, e faʻaalia i le manava manaia ma le pala. O le mea lea, ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e mafai ona faatagaina le zucchini i le naʻo le faʻamagaloina faifaipea ma afai e mulimulitaʻi le tagata maʻi i le tele o tulafono.

  1. Fualaau aina e 'ai na o le tipi.
  2. Aua neʻi 'ai fua.
  3. O lapisi e le tatau ona faʻavasegaina i mea manogi, faʻavaitau.
  4. Faʻaopoopo le masima i le masini tapuni.
  5. O togafitiga mafanafana e talia pe a faʻatau le oloa, kuka, uʻu, tao tao.
  6. Aʻo saunia se fualaau aina, o le paʻu e aveeseina muamua.

E mafai ona e faʻaaogaina i le taimi o le faʻamalologa e oo i le 250 kalama o oloa i le aso. E fautuaina ina ia suia le faaaogaina o fualaau faisua ma isi mea taumafa.

Aua nei faʻaaogaina le oloa, e aofia ai i le sola. Caviar, lea e faia e tusa ai ma le fuafuaga faʻapitoa, e tusa lava pe i ai i le tulaga o le atinaʻeina o se laʻititi laʻititi o pancreatitis i lalo o le faasaina.

E tele suʻega o loʻo faʻaaogaina ai lenei oloa, ae ui i lea, i le pancreatitis, e aoga le vaai i vaega uma ua fautuaina mo le faʻaaogaina o lenei mea poʻo se isi ipu. Afai e le lelei le gaioiga o le gland, ona le mafai lea ona e ulufale i le oloa ile falai i luga o le lisi. E faʻataunuʻu salalau salalau e faʻaaoga fualaʻau mata, lea e le talafeagai mo maʻi ma pancreatitis.

A oʻo ina leaga le pancreatitis, ona mafai lea ona maua e tagata gasegase soupuni maso-calorie. Faatagaina e le sili atu i le 100 kalama o le oloa.

Sini zucchini i le susu

O lenei ipu mai le zucchini ma le pancreatitis ua mafai ona saunia mo tagata mamaʻi e iai se ituaiga o leona tumau, ae peitaʻi pe a faʻamaonia lelei e le tagata maʻi le meaʻai susu. Tipi susu pe faaopoopo ni vai.

O le kukaina o meaai taumafa zucchini i le susu, o ia oloa o le a manaomia.

  1. Zucchini.
  2. Milu - 250 ml.
  3. Se vaega masima.
  4. Till o se sipuni tele.

O le fualaau faisua ua vevela ma vavae. O suauu susu, pe a uma ona sasaa atu le zucchini i totonu ma sisi mo le 15 minute.

A toetoe a sauni le ipu, faʻaopopo le masima ma le tipi i le apa.

Laʻau suamalie fualaʻau

Mo le kuka o le zuciniini, o vaega nei o le a manaomia:

  • 1 fasi pepa - zuciniini,
  • 3 vaega - pateta,
  • 1 fasi pepa - o se kālati lapoa,
  • aufana
  • meaʻai
  • fuālaʻau manogi
  • vai.

Auala e kuka ai zucchini.

  1. E fufulu ma fufulu fualaau faisua.
  2. O le kuka, zuciniini, aniani ma le dill o loʻo tipiina, o kāloti o loʻo faʻamamaina i luga o se fatu.
  3. 3 lita o le vai ua sasaa i totonu o le falai, tuu i luga o le afi ma aumai i se vevela.
  4. Ua taatia le Potatoes i le vai vevela, ua kuka mo le tusa ma le 15 minute.
  5. Onionu i totonu o se falai i totonu o le 2 sipuni tele o le suauu ua pasi, ua lafoina i lalo ia kāloti, ma a maeʻa le 2 minute ma le zucini. Faʻaiʻu meaʻai ma faʻafefete i luga o le vevela vevela mo ni nai minute i lalo o se tapuni tapuni ina ia faʻamafanafana ai fualaʻau. Afai e amata ona avea le suavai laitiiti ma fualaau faisua ma mea e fai i le auro, e faaopoopo sina vai laitiiti.
  6. E tuʻuina fualaau faisua i pateta. Cook soup mo le 10 minute.
  7. I le faaiuga o le kuka, e faaopoopo atu le pill, sina masima.

A uma ona tape le afi, e tatau ona tu mo le taimi i lalo o le tapuni tapuni.

E mafai ona e 'aina lea ituaiga ipu i le faasologa masani ole pancreatitis poʻo le cholecystitis e oʻo ile 2 taimi i le vaiaso.

Vae faʻamaʻi vavae

Meaʻai mo pancreatiti, faʻavasega faʻatasi ma se ipu mai cutel steam, o le autu autu o le zucchini:

  • laiti zucini,
  • se sipuni tele o falaoamata
  • fuamoa paʻepaʻe
  • se pine o le masima.

O le oloa ua nutimomoia ma tuʻi. A maeʻa ona faʻafefete le masini i le falaoamata, fuālaʻau mata, sasaina i fulufulu ma masima. E faʻafesoʻotaʻi lelei vaega uma seʻiloga lelei. Ona faʻapipiʻiina lea o tipi ma faʻanofo i luga o se sieve, sasaa se ipu vai i le pito i lalo o meafaigaluega.

O le ipu o loʻo sauniuni mo le 15 minute.

Suauu susu i le zucchini ma le oatmeal

Ina ia saunia le ipu o le a e manaʻomia:

  • 500 ml o vai
  • 250 ml o susu
  • 100 kalama o le sukcini,
  • 2 sipuni tele o le oatmeal porridge,
  • se fuamoa
  • 2 fasi alalaʻau laʻau,
  • le masima.

O fualaau faisua ua vevelaina, ua kukaina. Ona e manaʻomia lea e faʻafefiloi le vai, sasaa susu i totonu ma faʻatali mo le kuka. Liligi le masima ma auina fualaʻau ma le oatmeal i le ulo. O le kuka e kuka i le vevela vevela mo le 10 minute. Ona sasaa lea o le fuamoa ma vave osofaʻi i se tui. Zubchini-Hercules susu susu e kukaina mo le 4 minute.

Mea e Fesootai ai

E pei ona e iloa, faʻatasi ma se faʻamaʻi, pancreatitis e aofia ai ituaiga ituaiga o fualaʻau ma fualaʻau i meaʻai, ma e itiiti lava le iloa o fualaau faisua e 'ai.

Pe a faʻamaʻaʻaina ni faʻaʻailoga matuia, o le laulau taumafa a le tagata maʻi o le a faʻatumu i kāloti ma pateta ma pancreatitis. O loʻo tuʻuina atu nei e aofia ai le falalaʻau, aniani, paluka. Ona faaopoopoina lea o beets.

Faatasi ai ma le pancreatitis, mafai pe le o le isalaʻelu? O le toe foi atu i le isalaʻelu e mafai ona maua pe a maeʻa le toe faʻaleleia o le taimi o le okeni pe a uma le mumu. I le taimi o le faamagaloga, ua fautuaina e folasia le aneluʻelu tipi. Afai o le maʻi o le tagata maʻi e le faʻaititia, ona taloina lea ma tao le arelaʻelu.

O le fomaʻi o le a fautuaina foi e gasegase e inu le zucchini. E i ai sona tofo faapitoa, aua afai e leai se faʻailoga, e mafai ona faaopoopo i ai le meli. O fualaau suamalie o loʻo i ai se aafiaga lelei ma le afaina i luga o le tino, e aofia ai le manava ma le duodenum. Faafetai i le pectin, lea o loo i totonu o le sua, o le tino ua faamamaina mai elemene leaga, toxins ma le faaleagaina o oloa.

Fua ma fua

E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
E aofia ai mea lelei nei:

  • Fualaau
  • Apricots
  • Lela mumu
  • Cherries
  • Grenades
  • Toa suamalie
  • Papaya

E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia ai i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi ma mo le itiiti ifo ma le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

Meaola Lafumanu

E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. Mo sauniuniga o mea taumafa meaʻai, e sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le paluga, ma iʻa - faʻailoga, uila, pike, puipui poʻo le cod. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

Falemaʻi ma susu susu

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

Seafood

O le mea masani, e mafai ona teuteu ia laulau o meaʻai a tagata maʻi i meaʻai ua kuka, pulu, moa, squids, scallops ma le kalepa, aua o loʻo aofia ai le tele o porotini. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma salati mai iʻa, ae o sushi o se tapu e le mafai ona faʻafitia.

Macaroni ma le tele o faʻatoʻaga e le mafai ona afaina ai le tulaga o le pancreas. O le mea lea, o pasta ma cereals e mafai ona saogalemu saogalemu e ui lava i se faʻalavelave tele o le maʻi.
O fualaʻau sili ona saogalemu o:

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona fesuisuiai le meaai i le karite po o le falaoamata sana. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai i falaoa o le saito, ae na o ananafi pe o foliga o fusi, ma tuu i kuki kuki.

Motugaafa: e sili ona kuka kuka i le vai poʻo le tele o vai i le susu, ave i le fua faatatau 1: 1.

O le mineral water mo pancreatitis o le mea aupito sili lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le suavai i le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai oona i aso taitasi.

O se aoga aoga i le setete o le pancreas ua saunia e:

  • Laulaʻau teas
  • Paʻu lala
  • Laʻau o le Rosehip.

O Chicory e aoga tele mo pancreatitis, pe o se teuteuga o aʻa. O lenei vai inu e le gata ina suia atoa le kofe faasaina e le taumafataga, ae e iai foʻi se faʻamalologa i luga o le pancreas mumū, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi. E le gata i lea, o fesoasoani a chicory e faʻafaigofie ai le tulaga o le popolega ma faʻaleleia ai le fatu. O le mea lea, o se teuteuga mai aʻa o loʻo faʻaalia mo tagata uma e inu e aunoa ma se faʻasesega.
I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, ua faatagaina e gasegase e inu vai vaivai, vai ua faʻamamaina i vai, fualaau suamalie ma fualaʻau.

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona gaosia ia gasegase i sina vaega o marshmallows, marmalade poo marshmallows. Ae, iinei, o le faʻaaogaina o le meli i pancreatitis o se mea e feteenaʻi, talu ai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, ae i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine ua vaʻaia ai lenei mea.
Laʻau fiafia mo le toatele, nati, ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai. E le gata i lea, oi latou o ni soa taua mo tagata gasegase, aua latou te le manaʻomia tulaga faʻapitoa mo le teuina ma o lea e lelei ai mo meaʻai i le fale faigaluega ma i le fale.

Ae! I le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi i le pancreatitis faifaipea, e tatau ona faʻagaloina lenei oloa seʻia maeʻa atoatoa le tulaga.
O le mea lea, o mea uma e taumafa e se tagata e tatau ona faia ma le le mautonu, e aofia ai le tele o le gaʻo ma faʻavela e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi.

O se vaega tāua o togafitiga o faʻamaʻi pipisi o se meaʻai, ma le iloa o meaʻai lelei ma maloloina mo pancreatitis, e mafai ona faʻapotopotoina le pisinisi ma le fiafia - ma tausia lau soifua maloloina ma faʻasalalau le lisi.

Fautuaga o taumafa

I le togafitiga o pancreatitis, o tulaga paleni o taumafa o le a matuia. O nisi taimi o se toe iloiloga atoatoa o le lisi o maʻi atonu e talafeagai.

O se taumafataga mo pancreatitis o le a mafai ai e le tino ona toe faʻaleleia pe a maeʻa se osofaʻiga o le faʻalavelave ma puipuia ai le faʻaleagaina o le pancreas.

Faatasi ai ma le pancreatitis ma le cholecystitis, e tatau ona e mulimulitaia ia lava mataupu faavae autu o meaai paleni:

  • e tatau ona e 'ai soo: e te manaʻomia 5-6 taumafataga i le aso,
  • o vaega e tatau ona laiti
  • Aua e te taumafa i le vevela poʻo le malulu meaai,
  • meaai e tatau ona faigofie ona faʻafefe ma faʻafefe.

Mo maʻi o le pancreas ma cholecystitis, e tatau ona e 'ai:

O le taumafataga e mafai ai foi ona faʻaaogaina meaʻai:

  • vela ma povi,
  • lapiti, tolotolo po o moa,
  • nisi ituaiga o iʻa.

Cutlets ua saunia mai aano o manufasi (mo fuālaʻau fualaau faisua) pe faʻaopopo i soupisi ma masini.

O le lisi o meaai faʻatagaina e aofia ai foi: meaʻai, gaʻo susu gaʻo, fuamoa, ituaiga pata, falaoa.

E faasolosolo lava ona faʻalauteleina le 'auʻaunaga ma e ono aofia ai meaʻai fou (pe a fai e faʻatagaina le kuka o fualaau aina, paluga pateta poʻo keke keke, i le amataga o togafitiga, ona tatau ai lea o salakeke, zucchini, jelly, pastries, fuamoa e gaosia, aano o manu po o kalu falaoamata i laasaga o le faamagaloga).

O meainu, e tatau ona tuʻuina atu i le vai inu vai e aunoa ma le kesi ma vaivai le tipi. O le faʻaaogaina o le jelini oatmeal o le a aoga.

O Kissel foi e kuka mai i vine, ae o le a sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o le oatmeal kissel i luga o le lisi: e fetaui lelei mo taimi tetele o le maʻi, ma mo le vaitaimi o le faʻamagaloga.

O le faʻafefiloi o mea taumafa e mafai ona faʻatagaina (zucini, pateta, leano o le aano o manu, ma isi mea), e aunoa ma ni mea manogi, e mafai ona e kukaina meaʻai suamalie (kulimi kulimi, casseroles, ma isi).

Sou ma aano o manu

O le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis poʻo le cholecystitis, e fai ma tulafono, e aofia ai: muamua vasega (soup) ma vasega lona lua (cereals po o fualaau aina mamae ma aano o manu, meatballs, faapea salamu).

O meaai aupito sili ona saogalemu pe a maeʻa le faʻamaʻalogaina o se supa puree ma le palufasi. Ina ia faia, i totonu o le vai ma le suasusu, faʻafefiloi i tutusa vaevaega, e tatau ona e kukaina koko koko, pateta ma kapisi.

O fualaʻau faʻavelaina seia maeʻa, a maeʻa, e tatau ona aumai i se tulaga faifai pea o pateta palu.

O le a manaia le faʻalauteleina o le lisi ma meaʻai suamalie mimiti. Ina ia faia, e tatau ona e ave se ipu susu o le susu ma le vai, se tamai anufe, 1 pateta, zucini (100 kalama), masima ma le pasili.

E tatau ona vele ma kuka le kuka ma le zucchini i luga o se fatu. E sasaa i lalo vai i le vai inu mo ni nai minute, ona maeʻa ai lea ona suʻe i totonu o se masini vai. O le kulimi ma le vai e tatau ona fefiloi ma kuka.

Liligi le paluga pateta ma le zucchini i totonu o le susu.

E tatau ona kuka meaʻai mo le tusa ma le 15 minute. I le mafuaʻaga o le sua o le vaomatua, e tatau ona e togiina le tele o le vevela ma le pasili ma kuka i latou mo ni nai minute.

Faatasi ai ma le pancreatitis ma le cholecystitis, e fautuaina e le au faufautua ia aano o manu i aso uma. Mai le lafumanu e mafai ona e kukaina ai meaʻai suamalie e sili ona lelei mo fualaau faisua.

Faʻaopopo leisi sipisi lapisi, kuka ai araisa, 1 le fuamoa, fuʻa ma sina masima i manu fasi.

O'otiʻaiga ma meaʻai e gaosia i luga o le galala pe tafe. O le taimi talafeagai mo a latou sauniuniga e masani lava e le silia le afa itula.

Mo vaʻaiga o vaʻa, e talafeagai foʻi aano o manufasi. O meatisi Turki ma le pancreatitis ma le cholecystitis e sili atu ona aoga nai lo le moa, aua e faigofie atu ona eli.

I le kukaina o cutis diet cuttle, faʻapipiʻi le falaoa i totonu o le faʻafefiloi o le siʻisiʻisi o le siʻi ma fuamoa i totonu o le fasi meaʻai.

O nei mea uma e tatau ona masima ma fefiloi. O ia cutlets o le a kukaina e le silia le 20 minute.

Omelet ma recipes o kissel Izotov ma Momotov

I le lisi o aso taʻitasi, e manaʻomia ona e faaopoopo atu le jeli ma le omeletiti e aoga mo le pancreas.

Faatasi ai ma maʻi o le omeletic pancreatic, o le a sili atu ona saogalemu o fuamoa taʻitasi uma e mafai ona fai. E matuā talafeagai lava ma aoga le 'ai o se omeletini e faia i luga o le protein poo mai fuamoa o le salu.

O Omelet e tatau ona vaʻaia. Mo 3 fuamoa, ave 1 le ipu susu ma se pine o le masima.

O vaega uma e sasaina ma sasaa i totonu o se atigipusa. E tatau ona tuʻuina i totonu o se fagu ipu vai.

I lenei tulaga, o le ipu faʻatasi ma le kulimi susu-susu e le tatau ona paʻi i le vai. O nei mea uma mai lugā e tatau ona ufiufi i se tapuni ina ia aua neʻi galo le solo.

O lenei metotia o le a fesoasoani i le kukaina o omeletini aisa pe a leai se fafie faʻamaʻavale. O le taimi tonu e maeʻa ai le omeleti e 18 minute.

Ua uma ona matou taʻua le aoga o le siva oatmeal. O le faʻaaogaina o le nameli oati ua fautuaina mo soʻo se faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai (pathologies o le pancreas, cholecystitis poʻo gastritis).

E tele suʻega mo laʻau o le oatmeal.

Muamua, o Izotov's kissel, o le sauniuniga e mafai ona vaeluaina i le 4 vaega:

  1. Taimi o le faʻamanatuga pe a tuʻuina le 100 ml o kefir ma le pauna o le oatmeal i le 3 lita o le vai tunu. O le fagu e iai le mea faigaluega e tatau ona tapunia ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le 2 aso,
  2. O le laasaga o le faamamaina e aofia ai le filigaina o le paluga e ala i se mea e maua mai ai le eleele mai le vaʻaia ua faia,
  3. O le tulaga lea na tuʻua ai le filtrate na maua e tu mo le isi 18 itula ma vaevaeina i ni vaega se lua: oat concentrate ma kvass,
  4. Taʻitaʻo le kuka. Ina ia faia lenei mea, ave sina vaega o le mafaufau (ia tofo) ma faʻafefiloi i ni ipu tioata se lua. O le vaifofo e tatau ona maua i se vevela ma kuka mo le 5 minute. I le maeʻaina o sauniuniga o le suamalie oona, e tatau ona faʻaopopo sina masima ma se suauu.

Lona lua, o le fua lenei mo kissel e tusa ai ma Momotov:

  1. O le tamai oatmeal (tusa ma le 300 grams) e tatau ona faʻafefiloi ma sina vaega o gaʻo tele (faʻafefetela e fa e lava) ma sasaa i 100 kalama o kefir. O le taunuuga o le masini e tatau ona tuʻu i totonu o se ipu e tolu-lita ma faʻatumu le avanoa o loʻo totoe i le vai mafanafana. O le avanoa e tatau ona tapunia ma tuu i se nofoaga mafanafana mo aso e lua,
  2. E tatau ona fufulu ese le vai faʻamaʻapeʻapeʻe mai vaʻa ma sasaa i totonu o fagu. Faʻamama le vaʻai ma le lua lita o le vai ma faʻatumu puʻu i ni apa fou,
  3. Afai e tatau ai, e mafai ona kukaina fufulu otaota maeʻa seia maeʻa ma faʻapala.

Curd casserole ma le meatserole manu

O le kuka o se tasi o na ipu e mafai ona saunia i le afe o auala eseese. O fualaʻau o fualaau faisua (pe a faʻalalauina pateta ma zucini), aano o manu poʻo le kisi.

E suamalie ma lelei. O lenei mea taumafa e ofoina atu le tele o avanoa mo le faʻatinoina o mafaufauga o le kuka, i se faaopoopoga, e maloloina ma lelei.

O le sisi cheeseserole, peleina e le toatele, ua saunia lelei lava, mo lana sauniuniga o le a e manaʻomia:

  • lua selau kalama o le siʻi kuka,
  • 1 sipunipuni semolina, suka ma le pata omea,
  • tasi fuamoa
  • 50 kalama o kirimi kirimigi.

E tatau ona e fatuina se tuufaatasiga tutusa o le suka, semolina ma le fuamoa ma le kuka. O le mea e fai ai galuega e tatau ona tuʻuina i totonu o se ipu tao, ma faʻaaoga le kulimi kulimi i luga.

O nei mea uma e mafai ona tuʻuina i totonu o se ogaumu e faʻamalu i le 200 tikeri. O le sisi cheese casserole o le a saunia pe a avea ma auro (i le averesi e 30 minute).

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatagaina e faʻaliliu, ma tuʻuina atu se paluga sipuni i le laulau, tipi i ni vaega ma faʻasusu i le kirimoli.

O se meaʻai suamalie o meaai ma vermicelli ma aano o manu e manaomia ai mea e sili atu:

  • e tusa ma le lua tioata o vermicelli vevela,
  • 2 ipu ipu susu (0.5 l) ma le tele o le vai,
  • 300 g o soʻo se meaʻai aano
  • 2 fuamoa moa
  • sina masima
  • suauu e gaosia ai se ipu tao tao.

Ina ia faia se paluga, e muamua ona e faʻapalaina aano o manu. E kukaina le moa mo le tusa ma le 50 minute, ma le pipi - a itiiti ifo ma le lua itula. O aano o aano o lo o lalagaina i se mea e fai ai meaʻai e faalua i le setete o pateta pateta.

I le taimi lea, e tatau ona e kuka le susu i le vai ma kuka le vermicelli i le paluga susu. A uma le pasta, tuʻu i luga se ipu tao tao muamua.

O mea uma o loʻo totoe o loʻo faʻapipiʻi iina: tuu le aano ma sasaa i fuamoa, ona maeʻa lea mea uma.

I totonu o le ogaumu, e tatau ona saunia lenei pusa i le 15 minute. O le ipu e faʻaaogaina i le kirimoli suamalie ma le pasili vavae.

Meaʻai ma le pancreatitis ma le cholecystitis e tatau ona faʻavavevave faʻavaveina ma e le faʻaosofia ai le faitalia.

O fua o loʻo i luga (soups, jelly, casserole, ma isi) faʻamaonia o meaai e mafai ona lelei.

Ma e ui lava o nisi ipu e manaʻomia ona 'aina e le na o le lelei, e mafai e isi ona faʻamafaʻatoʻaina le meaʻai suamalie.

Pancreatitis, poʻo suiga flammatory i le pancreas, lea e maua ai enzymes digestive taua, o se faʻamaʻi o tagata e leai ni a latou meaʻai, oi latou e faʻateleina le tele o le ava malosi.

O le togafitiga o le togafitiga faʻapitoa e faʻavae i luga o suiga i meaʻai e ala i taumafa taumafa.

Ma talu ai o le taumafataga mo le faʻamaʻi e fesiligia e matua faʻamaoni lava, o le tele o tagata gasegase latou te mafaufau po o le a le ituaiga o fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis, talu ai o nei oloa e mafai ona faʻafefe ai le pancreas.

Fautuaga lautele

O fua i le i ai o ia uiga le lelei e tatau ona avea ma meaai aua o se vaega taua o elemene taua taua o loo taulai i ai.

Faafetai i sauniuniga agavaa o le taumafataga, e mafai ona faʻasalalau le tulaga lautele o le soifua maloloina i le taimi sili ona puupuu. E tatau ona mataituina nisi o tulafono i meaʻai:

  • O fualaau aina ma fualaʻau e faʻaaogaina i na o le faʻaaogaina. Mo nei faʻamoemoega, ua faʻatagaina i latou e uu pe faaopoopo atu e pei o se ipu meaʻai.
  • I le taimi laititi, e faasaina le taumafa o fualaau aina.
  • E tatau ona e filifilia fualaau aina suamalie ua i ai se paʻu paʻepaʻe ma se meaʻai suamalie.
  • E le fautuaina e ave i luga o se manava gaogao.
  • E manaʻomia le vavae ese mai le lisi o fualaau o fualaau 'aina, fualaau' aina maona.

O le matauina o faʻamaumauga o loʻo i luga, e mafai ona puipuia le tutupu mai o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Fualaau aina

E tusa ai ma le faʻavasegaga o nerds - zucchini o se vavalalata vavalalata o kulimi. O lenei fualaau faisua ei ai le tele o meatotino e mafai ai ona e aofia i totonu o le lisi o taumafa taumafa. E aofia ai:

  • maualalo le kalori oloa
  • e aofia ai le tele o minerale aoga,
  • zucchini e mauoa i vitamini C.

O aoga o pancreatitis

O le tautala saʻo, ma le mumū o le pancreas, o le zucchini e naʻo le aoga pe a faʻaaoga lelei ma ia amanaʻia le tulaga o le maʻi. A leai, o lona faʻaaogaina i meaai e mafai ona mafua ai taunuuga le lelei.

O lenei fualaau faisua e mauoa i vitamini, elemene elemene (potassium, calcium, iron, etc.), carbohydrates ma proteins. O lona fiva e manaia lelei e le tino, e leai lava se gaʻo ma gaioiga malosi i totonu lea e mafai ona faʻamalosia ai le mucous membranes.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le zucchini e iai sona aoga aoga i luga o le tino atoa ma saʻo i luga o le pancreas. Ua faailoa mai i mea nei:

  • ona o le i ai o vitamini e aofia i le masini eletise, faʻafaigofie le faʻafouina o mea,
  • o minerale ei ai sona aafiaga lelei i le faagaoioia o le cardiovascular and nervous systems,
  • o le i ai o le vaitamini C e faʻateleina ai le teteʻe i faʻamaʻi viral,
  • zucchini e mafai ona faʻamalolo le malosi,
  • aveese mai vai mai le tino, fesoasoani e faʻamalo le fulafula.

Tausaga masani

I le foliga masani o le maʻi, ua faamalosia le tagata e nofo i luga o se meaai malosi. E faasaina le 'ai e pele i le tele o oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e 'ai i meaʻai vevela, falai, suamalie, inu inu.

Zucchini ma lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e mafai ona 'aina i ni ituaiga se tolu - kuka, palu, kuka. E tele naua meaʻai mo ipu, ae i le taimi o kuka, e tatau ona e gauai atu i mea e faʻaaogaina.

E faʻatagaina tagata e 'ai le zucchini fried

O lea, e le mafai e le tagata gasegase ona 'ai le pepa, garlic, mayonnaise, vinika, acid citric. O nei vaitau e masani ona osofaia osofaiga fou.

E leai se mea e tatau ona e 'ai ai le zucchini fried. I nisi fuamoa, o le faʻaopoopoga o fualaʻau mataʻutia ua saunia, lea e le manaʻomia foi mo se tagata e maua i le pancreatitis.

E taua le aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai mai le zucchini. O loʻo i ai faʻamalosi e ono afaina ai le tagata maʻi, e pei o le faʻaleleia atili o meaʻai, coloring o meaai ma faʻaopoopoga, poʻo taimi vevela.

Aute foliga

O le meaʻai ma le faʻamaʻiina o lenei ituaiga faʻamaʻi e faalagolago i le taimi e amata ai le tiga. Seiloga e faʻaumatia nei osofaʻiga e mafai ona e faʻalautele le lisi. O le Zucchini ua faʻatagaina e ai i le 2 vaiaso talu ona leʻa le tiga.

Muamua lava, o falalaʻau e taoina pe taʻe, ona gaoioi lea seia lelei. O auaunaga e tatau muamua ona laiti - e le sili atu nai lo le sipuni tele i le aso, e faasolosolo lava ona faateleina i le 100 g.

Vailaʻau suamalie

O sea ituaiga suamalie e aoga ma saogalemu pe a mafai ma le mumū o le pancreas. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia le 1 zuciniini tele, 3 alalaʻau alalaʻau, 1 karotiti, aniani, fuālaʻau fuālaʻau, vai ma le kulumu. O lenei sua ua saunia i lenei auala:

  • fualaau faisua ua fufulu mama ma fufulu,
  • zucchini ma pateta o loʻo taʻe, galati tipi ma le opu, ma 'oloti koko,
  • 3 l o le suavai ua aumaia i se vevela,
  • ona kuka ai lea o pateta (e masani lava 15 minute e lava),
  • kāloti ma zucini o loʻo pasi i totonu o se pani. Faʻafeu lenei paluga i luga o le vevela seia oʻo ina faʻamalūlūina mea. Afai e amata ona mumu, e tatau ona e faaopoopo sina vai i le apa,
  • e faʻafefiloi se paluga o le paluga i le vai ma pateta. O nei mea uma ua kuka mo le isi 10 minute,
  • A uma le kuka, e mafai ona e faʻaopopo se pine o le paluga i le ipu, sina masima, faʻafefiloi ma tuʻu le falaoa mo ni nai minute.

O le taunuuga o se suamalie suamalie ma lelei fualaʻau.

Laʻau tipi

Ina ia eseese meaʻai a le tagata gasegase, e mafai ona e faʻapipiʻi siaki gaosi zucchini i le lisi. Mo le faia o lenei ipu e te manaʻomia le 1 zucini, falaoamata, fuamoa ma masima. O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  • o le fualaau faisua ua fufuluina, faʻamamaina, eleele i luga o se lau,
  • o le taunuuga o le masini tutusa e fefiloi ma le falaoamata, 2 pinches o le masima ma fuamoa e paʻepaʻe e faaopoopo i ai,
  • 'otiʻoti o loʻo faia mai lenei tuufaatasiga ma tuʻuina i le pepa mo se multicolo,
  • O le a saunia ia cutlets vavalaʻau pe a maeʻa le 15 minute.

O a aoga o le sukcini i le faʻamaʻi?

O lapisi mai le zucchini e faigofie ona faʻafefeteina i le gastrointestinal tract, ma o ona vailaau aoga e faigofie ona ufiufiina e le tino. O le tau o se fualaʻau e taoto i lona fatuga:

  • vitamini A, C, vaega B,
  • elemene taua (potassium, iron, magnesium, calcium ma isi),
  • vaivai, leai se malosi o le gasegase malosi, fiva laau,
  • vailaau faʻataʻalosi faigofie, proteins i se vaega itiiti, toetoe lava leai se gaʻo,
  • o le leai o ni mea malosi malosi, o suauu taua e faʻaleagaina ai le mucous membranes o le vaega o meaʻai.

Ona o lona tuufaatasiga, o le zucchini o loo i ai se aafiaga lelei i le setete o le pancreas ma luga o le tino atoa o le tagata:

  1. Faʻavaveina o le faʻafouina o meaola ona o le i ai o vitamini o loʻo aofia ai i le gaioiga o le masini feaveaʻi ma le tino.
  2. Aafiaga leaga o minerale i luga o le popolega, cardiovascular system.
  3. Aveesea o le edema, aveesea o le tele o le vai.
  4. Faateleina le puipuiga, puipuia mai siama faimamaʻi viral respiratory due to the presence of vitamins C.
  5. Faʻasalaga faʻaleagaina o le faʻamalosi.

Zucchini i le gasologa laititi

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, pe a maeʻa se taimi o le fiaai i aso muamua, o le a faasolosolo malie lava le faʻalauteleina o le taumafa e ala i le faʻaofiina o meaʻai maloloina ma faʻatagaina.

E faatagaina le Zucchini e amata ona 'aʻai pe tusa o le vaiaso talu mai le amataga o le gasegase o le faʻamaʻi, pe a faʻapea o loʻo i ai i le taimi lenei ni tiga ogaoga o le tino, vomiting, nofoa le fiafia.

O le faʻaitiitia o le mumū o loʻo faʻaalia foi i se faʻaleleia atili o taunuuga o suʻega suʻesuʻe suʻesuʻega, o lea ae e te leʻi faʻaopoopoina soʻo se oloa fou i le taumafataga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le ipu muamua o le zucchini, lea e mafai ona saunia i le taimi faigata o pancreatitis, o le zucchini puree. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. Tipi le zucchini mai le peel ma fatu, tipi i ni fasi vaega laiti.
  2. Suauu ia latou i lalo ifo o le vevela mo le 15 minute. Nai lo o le fufuluina o falaʻau, e mafai ona e fufuluina i latou e faʻaaoga ai se kuka taofi.
  3. E le aoga le togi.
  4. Ona e manaʻomia lea e faʻafefe le vai ma faʻafeu ai fualaʻau kuka kukaina ma se fuālaʻau.

E amata ona latou 'aina ia pateta pateta ma le 1 sipunipuni i le aso, ma mulimuli ane latou te siakiina o latou tulaga mo se aso. Afai o le tiga, leisa, manava manava e leʻi toe faʻaauau, ona faasolosolo malie lea e mafai ona faʻaititia le maualuga o le ipu i le 100-200 g i le aso.

Zucchini i taimi masani

Faʻatasi ai ma le faʻamautinoaina o le pancreatitis, e tatau i se tagata ona mulimuli i se taumafataga e le aofia ai meaʻai masani mo se tagata: suamalie, falai, meaai vevela, ava malosi, mea inu vevela, meaʻai vave.

Zucchini, pei o isi fualaau faisua, ua faʻatagaina e 'ai na o le vevelaina o vevela (kuka, tao tao, fuʻu). O le aofaiga sili ona lelei o squash i le aso e tatau ona tusa ma le 250 g.

E mafai ona 'ai le squash caviar mo se faʻamaʻi?

O le caviar Squash o se ipu faʻasaina mo pancreatitis.

I tulaga tau alamanuia, ua saunia ma le faʻaaogaina o mea e ono afaina ai le manava, ate, le oona ma le paʻu:

  • vevela vevela, pepa,
  • pateta pateta
  • vailaau ma isi togafitiga,
  • tele le masima
  • mea manogi suamalie
  • mea e lelei ai le tofo.

E tusa lava pe e te kuka le caviar oe lava, e tatau pea ona e faʻaaoga tomato, vineta, pepa. Ma o ia mea e aʻafia ai e aʻafia ai le tulaga o le digestive tract, ate ma le pancreas.

Suauu zucchini suamalie

Ina ia saunia lenei meaʻai mai zucchini, o le a e manaʻomia le 1 zuciniini tele, 3 alalaʻau alalaʻau, 1 le kārotiti tele, le aisa, se puʻu o fuʻu, fuālaʻau manogi ma le vai. Tulaga o le faia o le sua:

  1. Fufulu ma paʻu fualaau faisua.
  2. 'Otiʻoti pateta ma le zucini i totonu o ni nai vaʻa laiti, tapuni le' aniani ma lau o le fafie, faʻafefiloi Karoti i luga o se mea lelei.
  3. Liligi i totonu o se fagu 3 lita o le vai, tuʻu i le afi, aumai i se vevela.
  4. Tuu le pateta i le vai inu. E afaina pe a ma le 10-15 minute.
  5. I le taimi lea, o aniani ua pasi i totonu o le pani ma le 2 sipuni tele o le suauu suauu, ona faaopoopoina lea o kaloti, ma a maeʻa le 2 minute - zucchini. O lenei faʻafefiloi e solomuli i luga o le vevela mo ni nai minute i totonu o se pani i lalo o le tapuni seia maeʻa faʻamamaina mea uma. Afai e tau le maua le suavai ma amata ona fuga mai fualaau faisua, e tatau ona e faaopoopo sina vai laitiiti.
  6. O fualaau falai ua faaopoopo i le vai ma pateta. Ua kuka le kuka mo le 10 minute.
  7. I le faaiuga o le kuka, faaopoopo le kulimi ma se tamai moli, pe a uma le 2 minute e te manaomia e tape le ogaumu, tapuni le pani ma se tapuni ma tuu le ipu e faʻaaoga mo ni nai minute.

E mafai ona e 'aina lea ituaiga o supa mo le pancreatitis masani poʻo le cholecystitis i le tele o taimi i le vaiaso mo le malologa.

Zucchini kuka i le kulimi

O lenei ipu ua saunia mai le 1 zucchini tele, 50 g o le sisi, 10 ml o le pata gaʻo maualalo, masima. E mafai ona e faʻapipiʻii le pito o le naifi ia tofo. Le auala e saunia ai le zucchini i totonu o se moli suamalie:

  1. Fufulu, pi le zucini, tipi i liʻo.
  2. Faʻafefiloi le kulimi ma le nutmeg, masima.
  3. Grate sisi e faʻaaoga ai se fuʻa lelei.
  4. Tuu masi zucchini i totonu o se fagu lapoa ma sasaa i le paluga o kulimi, masima ma nutmeg. Maualuga i le kulimi suamalie ma ufiufi le pani ma se tapuni.
  5. Lave le ipu ile vevela vevela mo le 15-20 minute. Nai lo le sisi i totonu o se pani, e mafai ona e kukaina se ipu i se fai kuka taofi i totonu o le "stew" mode.

Zuki le kuka i lenei auala e mafai ona e 'ai naʻo le tulaga o le faʻamagaloina pea o pancreatitis e le silia ma le 1-2 taimi i le vaiaso, aua o le kulimi ma le sisi e gaʻo, o oloa mamafa mo pacreas ua afaina.

Soa faʻamaʻi

Ina ia faia ni patch zucchini, e te manaʻomia le 1 zucchini, fuamoa, masima, falaoamata. Tulaga o le kuka kulupu:

  1. Uʻu le zucchini, faʻafeiloaʻi i luga o se mea lelei.
  2. Faʻafefiloi le masini e mafua ai le 2 punetini o le falaoamata, o le pinisi o masima, faʻaopoopo i ai mea mama.
  3. Pepa pepa mai le sukcini ma tuʻu i le foliga o se masini fai kuka.
  4. Laʻau mimiti mo le tusa ma le 15 minute.

Zukchini talo i le susu

O lenei ipu e mafai ona faʻaaoga i le taimi o le faʻamagaloina faifaipea o le faʻamaʻi, ma le faapalepale masani o le lactose.

Ua saunia mai le 1 zucini, susu, semolina ma le faaopoopoina o le kulimi ma sina masima masima e tusa ai ma le fua lenei:

  1. Zucchini, tipi ma teu, tipi i totonu o kupita.
  2. Sasaa se ipu susu susu i totonu o le pusa ma tuʻu lemu lemu.
  3. Aumai le susu i se vevela ma tuʻu le sukcini i le meaʻai ma faʻafefiloi le vevela vevela mo le tusa ma le 15 minute seia maeʻa faʻamamaina fualaau faisua.
  4. Ina ia vevela, faaopoopo 2 sipuni tele o le semolina i le susu.
  5. I le pito o le suʻu, masima le ipu, faʻapipiʻi lautini mata ma tapuni le pani ma se tapuni.

Sini zucchini ma aano o manu

Mo le kukaina o le zucchini kuka, o le a e manaʻomia ni fualaʻau toto lua, laʻau moa paʻu, 50 g sisi, aniani, 2 kāloti.

  1. Uʻu le zucchini, tipiina i latou i se taimi uumi, faia se faʻalavelave o le vaa, aveese le mea autu i maa.
  2. Tipi le aano ma se mea e fai ai meaʻai.
  3. Taʻu le kāloti, faʻafefiloi i luga o se mea lelei.
  4. Fufulu ma fufulu lelei le aniani.
  5. Faʻafeu ai Karotiti ma aniani i totonu o se pusa seʻia faʻamalūlūina, faʻapipiʻi le mea e faʻafefiloi ma meaʻai aano ma tuʻu i totonu o vaa zucchini.
  6. Grate le sisi, ma sasaa i luga o le zucchini ua tumu i le faatumuina.
  7. O le zucchini lenei e tatau ona kukaina e ala i le fuʻeina i totonu o se lautele lapoʻa ma se tapuni mo le 15 minute pe tao i totonu o le ogaumu.

O sea ituaiga meaʻai e mafai foi ona 'aina faʻatasi ma le faʻamagaloina faifai pea o le faʻamaʻi ma le soifua umi umi o se maʻi.

Zucchini ua faʻatagaina e 'ai ma le faʻamagaloina o le pancreatitis. I le taimi o le gaioiga le lelei o le tino pe a uma ona taofi le tiga, o le maʻi pipisi, e faatagaina nei fualaau faisua, ae naʻo le vevela, nutimomoia i se tulaga mamae. O le tele o mea taumafa maloloina e saunia mai zucchini, faʻapipiʻi le tino ma vitamin talafeagai, minerale.

E mafai ona fua i le pancreatitis

E faigata ona tuʻuina atu se tali saʻo pe mafai ona 'ai faʻamaʻi ma pancreatitis, talu ai o le maʻi e mafai ona tupu i ituaiga eseese, o le togafitiga e fesuisuiai tele.

O fua e maua ei latou o latou uiga eseese, lea e le mafai ai ona tatou maua tulafono lautele.

O le tino o le faʻamaʻi, lea e toetoe lava o taimi uma e mafua mai ona o le taumafa tele o le inu ava malosi, o se faʻalavelave matautia lea e manaʻomia ai togafitiga faʻamaʻi vave.

I lenei laasaga, o le anapogi o le a sili ona aoga. E tatau ona maua le malologa o le Pancreatic ina ia mafai ai ona toe vave maua vave.

O le eseesega o le taumafataga ma fualaau aina i le i ai o se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi e ono mafai ona faia pe a maeʻa.

E faia malie lenei mea, i le amataga e pei o compotes ma jelini, palu pateta. A maeʻa ona faaopoopo ni suavai e le o nifo.

Naʻo le taimi e toe maua mai ai le pancreas, e mafai ona tumu le taumafataga i le kuka, ona sosoo ai lea ma fualaau aina atoa.

I le foliga masani o pancreatitis, e tatau ona e 'ai ma le faʻaeteete fua. E mafai ona i ai se faʻataʻitaʻiga faigofie, ae e matautia. E tatau ona ave le tausiga i le filifilia o meaai.

I le aso muamua i le maeʻa ai o se faʻavalivaga, e manaʻomia le teenaina o meaʻai uma lava. Afai o se tagata gasegase e masani ona faʻaaogaina ma se mea e faʻaaogaina, o meaʻai e ono faʻaleagaina ai le tulaga.

Ae ui i lea, e tusa lava pe leai se vomiting, o mea taumafa e aofia ai le taumafaina o le vai mama (atonu o le mineral non-carbonated) poo se lapisi teuteu e oʻo i le 500 g i le aso.

O fua, e pei o ipu vai poo vai-vai e saunia mai ia i latou, o loʻo aofia i le lisi pe afai o le soifua maloloina o le tagata maʻi ua lelei ona faʻaleleia.

I le taimi muamua, o le filifiliga e taofi i luga o tusitusi e le mafaamatalaina ma fualaau. O le suka e mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, talu ai e le mafai ona maua e le maʻi maʻi le aofaiga manaomia o le inisalini, lea e tatau mo le liua o le kulukose i le malosi.

Ona fufuluina lea o fualaau suamalie i totonu o le kuka ma tao tao ma suavai masani e aunoa ma le suka e faaopoopo i le lisi.

O le faʻaleleia mulimuli ane o le soifua lelei o le a mafai ai ona faʻalauteleina le lisi o meaʻai, faʻapipiʻiina i falaoamata, puddings, gelini mai sua o le natura ma isi mea suamalie suamalie e faia mai fualaau aina ma fua.

I le va o faʻasalaga, o le tele o fualaau aina ma ipu e mafai ona aofia ai i le taumafataga, talu ai o fua o loʻo manatu e le gata o se meaʻai, ae o se punaoa taua o elemene taua.

Ae i mea uma lava e manaʻomia ina ia mataituina le fua ma matau nisi o manaʻoga.

O a fua e tatau ona faʻaumatia i pancreatitis

Afai e mou atu faailoga mo se vaitaimi, e tatau ona e faʻateleina le lisi ole aso ole maʻi ma aofia ai fualaʻau ma fualaʻau.

E sili ona lelei pe afai e faia le filifiliga e fiafia i fua o le vaitau, talu ai ua faatagaina i latou e ave fou, aveesea le paʻu ma le tino.

O fualaau aina suamalie, lea e kuka mai ai fualaau aina suamalie, o le a sili ona lelei le kuka mo tagata mamaʻi.

  • Apalai i le i ai o le fomaʻi o loʻo fesiligia o loʻo sili atu ona leaga le gaosiga o gasegase. E kuka i le kuka. Ae e te leʻi 'ai fualaau fou, e tatau ona e aveese le paʻu ma toso i fafo. E sili ona lelei le lafoaia o ituaiga taumalulu ona o le mea moni o loʻo faʻamatalaina i latou i se tulaga le talafeagai.
  • E faʻatagaina le 'ai o pears ma nisi o vine o loʻo faia ai meainu suamalie. E mafai ona 'ai le applesauce, pear puree pe a mavae aso e 4, pe a maeʻa le faʻavaʻa. E faatatau lea i faʻi. E leai se mea e manaʻomia ai le gaosiga o laʻau.
  • I le taimi o le faamagaloga, o tangerines ma oranni o loʻo faʻatagaina i ni vaega laiti. O fualaau suamalie ma citrus suamalie e le fautuaina e inu ona o le mea moni e maualuga le maualuga o le eletise. E faʻatagaina e 'aina ni nai fasi melo, pineapple.
  • Feijoa ua faatagaina foi. Ona o le faateleina o le maualuga o le vitamini B, o le fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i le mamanu maʻi.
  • Faatasi ai ma le eseese o vine, ua faatagaina le tagata gasegase e inu le teuteu o le rosehip i vaega eseese o le faamai. O meaʻai i le laasaga o le faʻamalolo o le pancreatitis e faʻasaina mo le taumafaina. E aʻafia ai le gaosia o le suka gao, lea e faʻapupula ai le mumu.
  • O fugalaau fou ma strawberries e le fautuaina mo le 'ai i se maʻi o mafatia mai pancreatitis. E fesoʻotaʻi lenei mea ma le tele o le suamalie ma fatu i fua. E mafai ona 'aina faʻatasi i le tilati ua kuka, faʻasolosolo ma fofo.
  • Ua faʻatagaina vine mo le faʻaaogaina i ni vaega laiti pe a oʻo mai ma leai ni fatu.

Pancreatitis Fua Faasaina

Afai e le lelei le gaioiga o le gasegase, e tatau ona ave le tausiga ma le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie e maua ai le tofo malosi ma le paʻu paʻu. O fua nei ma fualaau e pei ole:

O nei fualaau e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele pe a oʻo mai i totonu o le tagata le maʻi o loʻo fesiligia.

I le faagasologa o lo latou taumafaina, o le mucosa gastrointestinal o le ita, lea e faaosofia ai se vailaau vomiting. I le faʻaopoopoga, e faʻasaina le faʻaaogaina mai meaʻai e mafai ona maua, o loʻo i ai ni mea faʻamaonia faapitoa, e afaina i le pancreas.

Faatasi ai ma se faʻaaloalo tele o le faʻaleagaina o le tino, e faʻasaina le 'aina fou viburnum, talu ai, e faaopoopo atu i le lelei, e ono afaina ai le gastrointestinal tract. E fesoasoani i le faʻaleleia o le faitioga, ma fesoasoani foʻi e faʻamaeseina nila o le ate. E mafai ona faʻatagaina le faia o fualaau suamalie, faʻamalosi ma tuʻu ese mai fafo pe a mavae le 2 vaiaso o maʻi.

Viburnum ua tuʻufaʻatasia ma isi vine, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma laulaau rose po o apu. O suamalie e kuka ai e tatau ona naʻo le natura masani lava.

Faatasi ai ma se fuainumera tele o fua, o le tagata gasegase ua faasaina ona 'ai vine (peitaʻi, atonu ei ai taimi e faʻataga ai lona faʻaaoga), e' aina fua ma aso. O vaʻai e faʻasaina foi ona 'ai ona o le faateleina o le eletise.

O se maʻi maʻi e maua ai le fiva vaivai ma lelei - enzymes e maua i le tele o fualaau aina.

Ona o latou aafiaga, o meaʻai e sili atu ona vave gaosia, ma o le mea lea ua faʻaitiitia ai le uta i luga o le paʻu.

Afai ei ai se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis, e tatau ona aveese le persimmons, apricots, ma rimoni mai meaai. Avocados e le fautuaina, aua e aofia ai le faateleina o le mamafa o le gaʻo.

Ae e taua le maitauina e faapea i le taimi o le faʻamagaloina, o le a gaosia le oloa ona o le mea moni o le fomaʻi o loʻo i ai gaʻo e manaʻomia e le okeni aʻafia i lenei laasaga. E sili atu le faigofie o le fesuiaiga o gaʻo i gaʻo o manu.

E masani lava, e faʻatagaina ona 'aina le kulieberry ma le manulele manu. E iloga i latou i meatotino maualuga, ma o le mea lea e matua afaina ai le soifua maloloina e mafai ona mafua i le i ai o le mau.

O le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e faia se lisi pe afai o fualaau aina uma ma fualaʻau e talia mo le taumafa o loʻo valiina i se faiga faʻaleaga.

O a fualaʻau e mafai ona 'aina

O fualaau faisua uma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se paluga mamae poo se mea suamalie. E faʻatagaina mo le tagata maʻi e 'ai i kāloti, falaʻau, beets, pears, zucini.

I vaega eseese o le faamai, e aoga le tuuesea o le gaosiina o musipolo, otaota, radishes, garlic, pepa.

I nisi o tulaga, o le lisi e tumu i kukama, kapisi paepae, tamato, pi, seleri.

E faʻatagaina e faʻaaogaina i latou i ni mea laiti, i le amanaia o le faʻafitauli e ono aʻafia pe a uma le tolopoina o le toesea o faʻalavelave faʻaleagaina. Sauerkraut e tatau ona aveesea mai le lisi.

Mo le 5 aso talu ona faʻateteleina le faʻaleagaina o le faagasologa o loʻo fesiligia, o le tagata maʻi ua faʻamaoniaina le taumafa lelei.

A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona faʻavasegaina meaʻai ma fualaau faisua. E tatau ona 'aina e pei o se vai mama, lea e faʻasaina ai le faʻafefiloi o meaʻai susu ma fualaʻau manogi.

O fuatini o le pati ma kāloti o oloa ia e faʻapipiʻi muamua i meaai. A maeʻa le 3-5 aso, ona faʻatagaina lea e faʻapipiʻi aniani aniani, kapisi.

Zucchini e taliaina e talia na o le matua. E faʻasaina le 'ai e le o ni fualaau faisua. O loʻo faʻamalamalamaina i se tino mautu.

Mo le 4 vaiaso, ua faatagaina e 'ai se pusa puree tutusa, lea, pe a uma le 15 aso, e mafai ona faaopoopo le pata ina ia faʻaleleia ai le palata.

O fua i le i ai o le faʻamaʻi e fesiligia e tatau ona 'ai e aunoa ma le toilalo. I lenei laasaga, e tatau ona e pulea lou lelei.

Faʻateleina le faʻaleagaina o togalaau, o fualaau aina fou e tatau ona lafoai atoa. O la latou meaʻai e tatau ona amata i se vai ma faʻafefeteina foliga, pe a faʻaitiitia faʻafitauli matautia.

I le faagasologa o le faamagaloga, e tatau i le tasi ona tausisia le fautuaga e tatau ona fua mai fualaau aina, ia lava susu, e le o le gaʻo ma e le faaseeina.

E tatau foi ona mafaufau e le mafai ona 'ai fualaau fou i luga o se manava mama po o ni voluma tetele. O le filifiliga e faia e fiafia ai i fualaau aina poo le faia mo ni nai ipu mai ia latou.

Peitai, e tatau ona manatuaina e tatau ona tumu le taumafa i isi meaʻai taua. O se tagata poto faapitoa e togafitiga e mafai ona fesoasoani i le fatuina o se meaai mo le togafitiga o loʻo togafitiga i le mafaufau, i le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le tino o le maʻi ma faʻataʻitaʻiga le lelei.

Meatotino aoga o le zucchini

O le digestibility faigofie o le zucchini e mafai ai ona 'aina i latou e oʻo lava i faʻamaʻi sili ona le fiafia. O lenei mea e aofia ai i le vailaʻau kemini o le fualaʻau:

  • o le oloa e aofia ai vitamini A, B ma C i ni aofaiga tele,
  • o le fualaau faisua e mauʻoa i elemene aoga aoga, e pei o le calcium, potassium, iron, magnesium, ma isi,
  • fiva filo, lea o loʻo i ai i le zucchini, e le mafua ai le faʻateleina o le motino,
  • o le aganuʻu e leai ni gaʻo, e na o sina vaega ole porotini ma mea inu gaʻo faigofie,
  • o le fualaau faisua e le o aofia ai ni elemene e mafai ona faʻaosofia ai le tupu mai o le faʻaogaina o le tino i totonu o le mucous membranes o le faʻaogaina o meaʻai.

I se taimi masani

O le taimi masani o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se ala umi ma le lelava o le maʻi.

O se vaega taua o le faʻaaogaina o le zucchini i le pancreatitis o le le fautuaina o fualaau faisua e tatau ona 'ai, e tatau ona togafitia i le vevela. E mafai ona:

O se mea taua - fualaau faisua e le fautuaina e fulu. I le faagasologa o lenei gaioiga, ua fausia ai faʻamalosi malolosi e faʻalavelave ai le pancreas.

Zucchini e mafai ona saunia i le tele o auala

E le fautuaina foi le faʻatau o le faʻasaoina o sauniuniga. O loʻo i ai faʻamalosi atili meaʻai ma vailaʻau faʻasolosolo e aʻafia ai le faʻafefeina o le faagasologa.

O le kukaina o ipu mai le zucchini ma le mumū o le pancreas e faasaina ai le faaaogaina o mea e pei o le pepa, garlic, mayonnaise, etc.

I se ituaiga o le maʻi

O le tino o le pancreatitis o loʻo faʻaalia i le tupuga o osofaiga o le tiga. I lenei vaitau, o le faʻaaogaina o le zucchini e matua le manaomia, a le o lea e mafai ona faatupuina ai le faateleina o lagona le lelei.

E fautuaina e faʻafeiloaʻi fualaau faisua i totonu o le taumafataga i le na o le 2 vaiaso talu ona faʻaitiitia le tiga i le pancreas. E tatau ona faia lenei mea faasolosolo malie, e amata i le 1 sipunipuni o falaoamata po o le tao tao i aso taitasi. I le aluga o taimi, e mafai ona faʻatagaina e le sili atu nai lo le 100 g o le meaʻai vevela i le aso.

O le afaina o le pancreas e manaʻomia ai le tausia o se taumafataga faapitoa ma taumafa taumafa ua uma ona faia ni togafitiga faapitoa. E oʻo lava i se faʻamaʻi faigata e pei o le pancreatitis, e mafai ona e faʻavasegaina lau lisi autu, ia faʻafiafia ma lelei.

Laʻau tipi

Le saunia o cutisi mai zucchini mo se ulugalii matou te manaʻomia:

  • zucchini - 1 pc.,
  • fuamoa (protein) - 1 pc.,
  • falaoamata - 2 tbsp. l.,
  • masima e tofo.

Faʻamauʻu le mea na gaosia i luga o se fualaʻau laulaʻau ma togi mai fafo le sua tele. Faʻafefiloi mea uma e maua. Matou te faia ni nai tipi ma tuʻu i totonu o se fafie faʻamaʻavale mo le 15 minute.

Stew stew

I le fufuluina o fualaau faisua, o le tele o vitamin aoga ma minerale o totoe, aua o lenei faiga e aofia ai le mea moni ua saunia mea e maua i a latou lava sua.

Mo le kukaina o le kuka, e mafai ona e ave fualaau faisua i ni mea laiti. O le tulaga autu o le le maua lea o mea gaʻo ma mamafa mo le faʻafefeteina o meaʻai - aano o manu (e faʻatagaina sina siʻosiʻoa moa po o le mutipolo), palu faʻasusu, vevela vevela.

I le faaiuga o le kuka, o le ipu ua faʻavasegaina i le masima.

I le pancreatitis, e mafai ona tao le zucini i totonu o le umu. O lenei mea o le a teu ai le tele o meaʻai ma vitamini i le fualaʻau. A o leʻi taoina, e faʻatagaina e masima le fualaau faisua ma le vaitau ma ni nai mataua o suauʻu olive lelei.

O meaai taumafa e mafai ona tuʻuina atu ma le mataalia, ma o latou tofo o le a matuā ofo lava oe. Zucchini e faasino i fualaau faisua e leai ni mea totino e leʻo iai se tofo faapitoa, faʻamaonia. Na te tosoina le manogi o isi oloa ma maua ai le avanoa e faia ai ipu taʻitasi faapitoa.

Pancreatitis e le o se faasalaga. E oo lava i se maʻi le lelei e mafai ai ona 'ai au meaai e sili ona e fiafia i ai i le faʻalelei.

O lapisi mai zucchini ua saunia i le tausisia o fautuaga uma o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i au meaʻai i aso taitasi, faʻateleina ma faʻatamaoaigaina. Latou te le gata ina afaina, ae faʻatumu ai foi le tino i le sili ona lelei o elemene talafeagai ma vitamini.

Tuua Lau Faamatalaga