Laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto: meaʻai ma tapulaa mo le ulufale atu

Cardiologists i le salafa o le lalolagi o loʻo tau nei i le maualuga o le cholesterol, ma e le gata o tagata matutua, ae o tupulaga talavou foi ua avea ma o latou gasegase. O le mea e leaga ai, e le o mea uma e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau maʻoti. O le mea lea, o afu e maualalo ai le cholesterol ma fesoasoani e faʻamamaina le toto i lenei itu e le sili atu le leaga, ma e leai ni aʻafiaga i le itu. O le faʻaitiitia o le cholesterol i lenei tulaga o le a umi.

Vaovao, oa latou mea e sili atu i vailaʻau?

E foliga mai o le faia o fualaau faasaina e mafai ona faaitiitia ai le cholesterol o loo taitaia i le lalolagi atoa e mafaufau sili o le tele o setete o loo malamalama atoatoa i elemene, o mea faaletino ma le tino faaletagata. O latou taunuuga i le tulaga o vailaau mo togafitiga i lalo ifo o le cholesterol e tatau ona avea ma auala aupito sili e tau ai lenei faamaʻi. E le faigofie. Vaega o vailaau faʻasaina ua faʻavae i totonu o suʻesuʻega e le talafeagai mo tagata uma ma atonu e le faʻaaogaina i le tele o taimi tatou te mananaʻo ai. O otaota e fesoasoani e aveesea le cholesterol sili mai le tino e sili atu ona fai malie i lenei tulaga, o lona uiga e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi e aunoa ma ni taunuuga ogaoga.

O le aoga o le faʻaaogaina o laau afu ma totogifuapauina i lalo ifo o le cholesterol ma faʻamamaina ai le toto, e faalagolago i le tele o vaega o se vaega o se vaomatua. E aofia ai:

  • bioflavonoids,
  • phytosterols,
  • filo soluble
  • lecithin
  • vitamini C, E ma le F,
  • inositol
  • biotin
  • minerale (magnesium, calcium).

Bioflavonoids o loʻo aofia i totonu o le tele o meaʻai e le gata ina maualalo ai le cholesterol, ae faʻasaina ai foi le fausia o palestrollala ma fai ai o se mea faʻapitoa mo le atherosclerosis. I le faʻaopoopoga, bioflavonoids faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaleleia le manuia o se tagata maʻi.

O le vaega taua lona lua o tapenapenaga o togalaau - phytosterols - o meaola masani nei o loʻo maua i nisi o laau. O le vailaʻau oona e iai le malosi e faʻaumatia ai na o cholesterol o loʻo iai i le plasma o le toto, ae ua uma foi ona fausia ni faʻamau.

O le vaega lona tolu o laau aoga e taua le taʻua o le fiva solu. E foliga mai, o le a le fiva e mafai ona i totonu o se tioata ma se mea teuteu manino? Ae ui i lea, e taua le manatuaina e masani lava o na teuteuga o le a puaoa pe a mavae ni nai itula, ma o le palapala e aliali i lalo. O le fibene lava lea e mafai ona faʻamalolo e mafai ona faʻaitiitia ai le cholesterol toto. O le mea moni, e le mafai ona faʻatusatusa lenei fiva i le mea o loʻo maua i le kapisi poʻo kapoti, ma o lona lelei lenei. Afai o le fila o fualaau faisua ma fualaau aina e galue i totonu o le inumaga, ona oʻo mai lea o mea laiti mai le teuteu o laau afu i totonu o le toto, lea o le a sili ona faalauiloaina ma atoatoa ai le latou aafiaga.

O le tele o otaota e aofia ai le leithith, lea e nafa ma le faʻamautuina o le toto cholesterol. O le mea e ofo ai, lecithin o se mea e pei o le gaʻo, ae o loʻo galue e avea ma se taulasea cholesterol, o lona uiga, e fesoasoani e aveese le mulimuli o vaa ma faʻaitiitia ai lona maualuga.

Vitamini C, E ma F o fesoasoani taua ia i le taua e faʻaitiitia ai cholesterol maualuga. I laau afu, e maua i latou i foliga masani. O le inuina o se teuteuga o laau, o le tagata maʻi atonu e le mafai ona maua se lapisi, e foliga mai o le faʻaaogaina o faʻatauga ninii ninii. E faʻamamaina lelei e le vailaʻau C toto ia vaʻa toto, aua e aofia ai i le liua o le cholesterol e felafoaʻi ai meaola ma faʻafefea ona taofia ai lona teuina i puipui puipui. O le vailaʻau E fesoasoani e soloia ai le toto, ma e faʻapupulaina foi le maualuga o lipoproteins maualuga. O le Vitamin F e mafai ona taʻua o se tagata e faʻaleagaina le tino, aua e faʻamaonia le metabolism o le cholesterol ma faʻaleleia le toto, e le o taʻua ai le anti-inflammatory and antiarrhythmic effects.

O le Inositol e fesoasoani e faatumauina le galue o le fatu. E mafai foi ona ia faateleina le maualuga o le atherogenicity, o lona uiga, ia sili ona lelei le tuufaatasiga o mea gaʻo ma faamama ai toto. Le tele o faʻaalia manino, "galulue faʻatasi" ma le vailaʻau E.

Ma le mea mulimuli, o le calcium ma le magnesium e fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le faʻaleleia atili o le gaioiga o le fatu maso. E tele suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o lo latou faʻaaogaina e mafua mai i le faʻaitiitia i le maualuga o le lipoproteins.

Le gaioiga o gaʻo ile cholesterol

  1. Laʻau faʻaititia le cholesterol i totonu o le toto. O peta-sitosterols ma gaʻo tumu i totonu o loʻo fesoasoani i sui o le fugalaau.
  2. O otaota e faʻaitiʻitia le faʻaitiitia o le cholesterol mai meaʻai. Beta-sitosterols ma fiber soluble (pectin) fesoasoani ia i latou i lenei.
  3. Laʻau e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino. O lenei aafiaga e maua ona o le i ai o fiva solu.

Linden fuga

O le fualaau sili lea ua lauiloa ua fautuaina mo le tuuitiitia o le cholesterol. E talafeagai le aoina o fugalaau i le taimi o le fugalaau, ma mo lea mea e tatau ai ona tauina se fugalaau i maʻa. A maeʻa le vevela o fugalaau, e manaʻomia ona faʻapalaina i le paʻu. O lenei fofo e tatau ona faaluaina i le aso, tasi le sipuniti taitasi. Ua faʻamaluina le paʻu i vai masani. A maeʻa le masina o ia togafitiga, e tatau ona e faia se malologa o le 2 vaiaso ona toe faia lea o le vasega.

E mafai foi ona e vaʻai fugalaau linden, e pei o le lauti. Ina ia saunia se ipu e tasi o sea inu, e tatau ona e 'ave se sipuni se tasi o fugalaau mamago e leʻi faʻafefeteina ma sasaa vai vevela. O lenei e te manaʻomia le afifiina o le ipu malamalama ma se solo ma tuʻu ai mo le afa itula. O le tea e tatau ona inu i le afa itula ao le i faia taumafataga. O le faagasologa o togafitiga e tasi foi le masina, a maeʻa ona iloa e le tagata maʻi e le gata o se faʻaleleia atili o le soifua lelei, ae o se poloaiga o le maualuga na toe faʻafouina ai le paʻu.

I le laumei, toetoe o vaega uma, mai fugalaau ma le aʻa i le aʻa, ua i ai le gafatia e tuuitiitia le cholesterol. I le ala, o rhizomes e masani ona i ai i fualaau faʻatau. O le mea lea, o aʻa o le tiliva e tatau ona mulumulu ma fufulu. O lea la e tatau ona latou olo i totonu o se faila kofe. O le mafuaʻaga o le pauva e tatau ona ave tasi le sipuni aʻo leʻi 'ai, 3 taimi i le aso.

O lenei meafaigaluega e le gata ina fesoasoani e aveese ai le cholesterol, ae fesoasoani foi e faaleleia ai le faimamaga, aua o aʻa o le au o se sui sili ona lelei o le choleretic. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona e faʻapipiʻi fugalaau fugalaau i salamala, ona fai ai lea o le fiva mumū o loʻo i ai e fesoasoani e faʻamamā ai toto toto o mea gaʻo uma ma puipuia ai ni mea fou mai le faia.

Lauina o le alfalfa

Mo meaai e na o laulaau fou o le laau, e sili atu ona fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol. Afai e manaʻo ai, e mafai foi ona e tofoina le sua mai lenei vao, lea e te manaʻomia e inu 2-3 vaimuni muamua aʻo leʻi 'ai, 3 taimi i le aso. E mafai ona faaopoopo fasi pepa i salati, faʻaaogaina o ni laulaʻau, teuteuina i sandwiches, pe na o le galo, taumafai e faʻaleleia le tuufaatasiga o lou toto ma faʻalatalata atu i le lelei.

I le auala, e sili atu ona talafeagai le totoina o le alfalfa i le fale, ina ia mulimuli ane, ao tuputupu ae laulaʻau, ia faʻaaogaina fou mo meaai.

Umu mumu

O lenei vaovao o se siamupini moni i le va o laau uma e iai le aʻafiaga o le faʻamalosi. E ia te ia le gafatia e faʻaitiitia vave le cholesterol, ae lemu. E faʻaaogaina foi i le togafitiga o le tele o tagata, e oʻo lava i mea sili ona faigata, faʻamaʻi, ma o lea e tatau ai ona maua lenei togalaau i totonu o se fale e teu ai fale poʻo le tuputupu ae oe lava ia. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e tatau ai ona le tipiina le laʻau, sasaa vai inu ina ia ufitia le mutia i le vai, ma i totonu o le afifi afifi, faʻamalosi mo le 24 itula, tuʻu le pusa i se mea pogisa. O lenei fua e tatau ona inu 1 le sipunipuni aʻo leʻi 'ai, 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 3 masina, mulimuli ane e tusa lava pe leai ni faʻasalaga faaopoopo i luga o meaai, o le a faʻaitiitia faʻaititia le maualuga o le cholesterol.

E mafai foi ona e saunia se meaʻai, lea e te manaʻomia e ave ai lau lau lau 30 alalaʻau, liligi le 1 lita o vodka ma faʻaosooso i se mea pogisa mo le 2 vaiaso. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona luluina le mea e taofia ai mai le maʻe. A maeʻa le 14 aso, ona avea lea o le tinio ma sela matagofie i le lalac. E tatau ona vaʻaia ma inu 1 sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai, 3 taimi i le aso. Tincture i le taimi o le toe teu oloa e tatau foi ona puipuia mai le la susulu.

O mea uma e galue i le tau faasaga i le maualuga o cholesterol - cereals, bran ma le mutia lava ia. O le fua pito i faigofie e mafai ona avea ma se teuteuga o aisa. Ina ia saunia, e tatau ona fufulu maeʻaeʻa se tioata o le oatmeal e leʻi faʻafefeteina ma uu vavalalata i le pō ma se lita o vai inu i totonu o se vai vevela. I le taeao, e tatau ona fufulu le susu ma e mafai ona e inu aʻo leʻi oʻo i le taeao. I le auala, o lenei teuteuga ua matua faamalieloto, ma o le mea lea o le a le maualuga le kalori a le tagata i le taimi muamua.

O aso uma lava e manaʻomia ai ona e faia se teuteuga fou, e pei o le mea tuai e vave ona paʻu. I le naʻo le 10 aso, o le a faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol, o le a foliga mai o le mama, ma o le a faʻaleleia ma faʻalelei. E mafai ona suia le keli oona i le tasi meaai i le aso, ona tupu tele lea o le aʻafiaga o lipoproteins maualalo.

Cyanosis blue

O le vaega sili ona faamaloloina o lenei vao o aʻa. E tatau ona fufulu ma fufulu lelei. Mo le 20 g o aʻa nutimomoia, ave 1 le ipu vai inu, lea e tatau ona faaopoopo i le mutia, ona kuka ai lea ile vevela vevela mo le afa itula. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa le suʻega.

E tatau ona ave pe a uma se taumafataga, 1 sipunipuni 3-4 taimi i le aso, e aofia ai ao le i momoe. O le fusi e fesoasoani i le faʻamautuina lelei o le maualuga o le cholesterol i le toto, ma e iai foʻi lona aʻafiaga, lea e taua i le tau mo le faʻaitiitia o le cholesterol.

O lenei laau, e masani i tagata uma o fugalaau lanumoana, o se fomaʻi moni, aua o lona faʻaaogaina e faʻaalia ai e le gata i tagata maʻi o le cardiologist, ae faʻapea foi i le endocrinologist, ona o vaega malosi o le vaovao e mafai ona maualalo le naʻo le cholesterol, ae o le toto toto foi, ma tagata gasegase o le toto cholesterol maualuga e masani ona i ai faafitauli i le faʻamalosia o le inisalini. E le gata i lea, o vaega uma o le laau o loʻo i ai le acid ascorbic, e faʻateleina ai metabolic processes, lea e masani ona faʻagesegese i tagata e maualuga le cholesterol i le toto.

O le mea lea, o le fofoina o nei faafitauli, e masani ona faʻaaogaina aʻa o le chicory, lea e tatau ona mulumulu lelei muamua, faʻapea foʻi laulaʻau. O vaega o laau e tatau ona faʻamago. 15-30 g o le vao mamago ua sasaa i le lita o le vai vevela ma kuka mo le 5 minute. Faʻaaoga se mea teuteu i se ipu e leʻi maeʻa aʻo leʻi 'aʻai, 3 taimi i le aso. O le vaiinu e manaia le tofo, e itiiti lava le faʻamanatuina o kofe.

I meaai, e mafai ona e faʻaaoga vaega uma o le laau - fugalaau, laʻau ma lau, faʻapea aʻa. I le maualuga o le cholesterol, o fugalaau e masani ona faʻaaogaina, lea e aofia ai le lithith, phytosterols ma le tele o vitamini ma minerale. E tasi le sipuni o lau vevela poʻo lau fou e tatau ona sasaa i se ipu vai inu ma faʻamalosi mo le afa itula. O le taimi nei e tatau ona faamama le susu.

E manaʻomia lou suʻeina 1 sipuni sipuni i le aso 15 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. E le na o le antisclerotic, ae o se aʻafiaga faʻamalosi ma le totogia. I le taimi nei, o lenei togavao ei ai le tele o faʻailoga, ma o le mea lea, e fautuaina e faʻatalanoa se phytotherapist aʻo leʻi faʻaaogaina.

Immortelle

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, o se teuteuga o fugalaau e masani ona saunia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e sasaa atu 3 sipuni tele o fugalaau vevela poʻo le fugalaau, sasaa 300 ml o vai inu, ona mafanafana mo le isi 10-15 minute i totonu o se vai vai poʻo se vevela vevela. A maeʻa lenei mea, e tatau ona afifi le pusa i totonu o se solo ma faʻavave mo le 30-40 minute. A maua le mafanafana, e tatau ona fufulu.

E tatau ona e inuina 100 ml 3 taimi i le aso ao le i taumafa. I le faʻaopopo i le faʻaititia o le maualuga o le "leaga" cholesterol, o le broth immortelle foi e iai le malosi e puipuia ai le fausia o gallstones.

O lenei vao e fesoasoani i le togafitia o se lisi o faʻamaʻi. Ina ia faʻamaonia le cholesterol, o se suauu faapitoa e masani ona saunia. E tatau ona e ave 100 g fugalaau fou, pasi i latou i se mea e fai ai meaʻai ma sasaa 0.5 lita o le suauu manogi. I le auala, mo nei faamoemoega, e le gata e mafai ona e ave e le gata o le sunflower, ae o le sana foi poo le suauu olive.

Faʻamalosi le suauu i se nofoaga pogisa mo le 10 aso. O lea e tatau ona e vaʻaia ma inu 1 sipuni ile afa itula aʻo leʻi 'ai.

Plantain

Plantain fatu ei ai le gafatia e faʻaitiitia ai cholesterol maualuga. O se sipuni sipuni o fatu e sasaa i le 0.5 lita o le vai ma tuu i totonu o le vai vai taele mo le 15 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona afifi le pusa i totonu o se solo ma tuʻu ai mo le 20-30 minute, a maeʻa ona faʻamamā le susu. Inu le afa afa i le afa afa itula ao le i 'ai. O vaega taua o loʻo i totonu o fatu o le plantain e faʻamalosia ai le liua o le cholesterol i gaʻo susu ma puipuia ai lona teuina i puipui o toto toto.

Chamomile pharmaceutical

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, o se teuteuga o fugalaau e masani ona saunia. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 2 sipuni tele o fugalaau e sasaa ai se ipu vai inu, faʻaauau pea 4-5 itula ma le vevela.

E tatau ona e inuina se mea teuteu mo le kuata o le ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le suka e maua ai sona lagona malie, e fesoasoani i le faʻavaveina o metabolic processes ma faʻamaonia le maualuga o le cholesterol i le toto.

E tele tagata nuʻu latou te iloa le fua mo le faia o kvass mai lenei vao, lea e mafai ona faʻavaveina le faʻaumatiaina o le cholesterol leaga mai le tino. Ina ia saunia, e tatau ona tuu le 50 g o vao mamago i totonu o se taga lino, lea o loʻo faatofuina i totonu o se atigipusa e 3 lita o vai malulu malulu. E tatau i le vai ona ufiufi atoa le taga vao. Afai e talafeagai, e mafai ona e tautau se mea mamafa i luga o le taga. I totonu o le koneteina e tasi faaopoopo le 1 teaspoon o le kulimi kulimi ma le 1 ipu o suka suka.

O le fagu e tuʻuina i se nofoaga mafanafana mo le 2 vaiaso, aʻoe manaʻomia le faʻaosoina o le tuufaatasiga i aso uma. O le taimi nei e mafai ona e inu kvass i le afa ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O aso uma, e manaʻomia le faʻaopopo i le fagu le tele o le suavai na faʻamaʻaina e le tagata maʻi i le ituaiga o kvass, ma faaopoopo le sipuni 1 ole suka. O le faagasologa o togafitiga e tasi le masina.

Laʻau uila

I fualaau oona, o loʻo i ai fua o le faʻaaogaina o fugalaau ma le mutia o lenei lava laau. O lea la, e tatau ona e aveina le 2 sipuni tele o vao vao, sasaa i se ipu vai ma le vevela i totonu o se vai vai mo 15 minute. E le gata i lea, e le manaʻomia le faʻamalosi. E naʻo le tatau ona vaʻaia ma inu vevela, 2 sipuni vavalaʻau aʻo leʻi 'aʻai, 3 taimi i le aso. O le faagasologa o togafitiga e 3 vaiaso.

O fugalaau fugalaau e mafai ona saunia e pei o le lauti. Mo lenei mea, e lua fufulunisi o fugalaau e sasaa atu i se lita o vai inu ma faatagaina e faʻaaoga mo le afa itula. A maeʻa le taimi, e mafai ona e inuina se lauti i totonu o se tioata afa afa itula aʻo leʻi 'ai. O lena lauti ua teuina mo le sili atu nai lo le aso, ma o lea i le taeao e tatau ai ona saunia se vaiinu fou.

Ina ia saunia se decoction faatasi ai ma le malosi e tuuitiitia ai le cholesterol, e tatau ona e aveina le 2 sipuni tele o aʻa o le licricice olo, lea e sasaa atu i le 0.5 lita o vai inu. Ma le isi, e tatau ona e tuu le susu i totonu o se vai taele ma vevela mo le isi 10 minute i luga o le vevela vevela, ona faʻaulu mo le afa itula. O le taimi nei e tatau ona faʻamamaina ma mafai ona ave. E tatau ona faʻaumatia i le tasi vaetolu o se tioata pe a uma ona fafaga 4 taimi i le aso. O le togafitiga e 3 vaiaso, pe a uma ona fautuaina e fai se malologa mo se masina.O le inu o lenei broth e le gata e aoga, ae e manaia foi, aua o le faila e maua ai le suamalie, lea e le masani ai mo le tele o vailaau togafitiga e maua mai ai le aloaʻia ma le lipid-lowering effects.

Laʻau toto

O otaota e maualalo ai cholesterol leaga i totonu o le toto e sili ona aoga i le tuufaatasiga o le tasi ma le isi, ma o le mea lea o le a sili ai ona filifilia e le tagata tomai faapitoa tapenapenaga o togalaau nai lo le tasi sui o le lau. O le aʻafiaga o le faʻaleleia o togalaau e sili atu le malosi, e ui lava e umi atu.

I fualaau oona, e mafai ona e maua le tele o fualaau aina, o le faʻaaogaina o le a fesoasoani i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol.

Totoga 1. E tatau ona ave ni vaega se 3 o fuakeke ma fuamoa, 2 vaega o le faasologa o vao, tina, paʻu buckthorn, fugalaau fomomile, sea kale, laʻau faila ma sisi o sana. O le paʻu Buckthorn e tatau ona faʻasaina i se mea e fai ai le kofe, ona faʻafefiloi uma ai lea o laau. 1 le sipuni tele o lenei togalaau e sasaa mai i se ipu vai inu, ona tuu lea i totonu o le vai taʻele ma vevela i luga ole vevela mo le 15 minute. A maeʻa ona aveese le pusa mai le afi, e afifiina i se solo ma faʻatagaina e tuʻuina atu mo le isi 1 itula. E tumau pea le naʻo le gaʻo o le susu. Ave sina afa tioata aʻo leʻi 'aʻai, 3 taimi i le aso.

Totoga 2. Ave ni vaega se 4 o fatu o fatu, 2 vaega o le vao o le St. John, vao ma coltsfoot, 6 vaega o le tina ma le 1 vaega o laulaau vao vao, o le vaomatua. E tatau ona sasaa se sipuni sipuni o sea faaputuga i se ipu vai inu ma tauanau mo le 30-40 minute. A maea le filiga, e tatau ona inu le mea e afu ai i le tolu o le tioata aʻo leʻi 'ai. 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 2 masina, a maeʻa e tatau ona e malolo mo le 1 pe 2 masina.

Totoga 3. Ave ni vaega se lua o launutnut, 4 vaega o laurow grass, wheatgrass rhizome, aʻa aʻa ma le 5 vaega o fualaau launiu. Sasaa se sipuni sipuni o le aoina ma se ipu vai inu, ufiufi ma tuʻu le afa mo le afa itula. I le taeao ma le afiafi, e tusa lava po oa taumafataga, e tatau ona e ave se tasi ipu tioata o lenei fua.

Fua fua 4. Faʻaaoga tutusa le laurow grass, tricolor violets, caraway fatu, sima ma sana paʻu buckthorn. Faʻafefiloi afu uma ma tatu lelei. 1 tbsp sasaa se ipu vai inu i totonu o le sipuni o le faʻafefiloi ma faʻafefe ile vevela vevela mo le 15 minute, ona tuʻu lea mo le 10 minute ma le vevela. E fautuaina e ave sea decoction 2 sipuni muamua aʻo leʻi 'ai, 2 taimi i le aso.

Faaiuga

E ui i le leai o se masalosalo o meaʻai, o le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol e tatau ona faʻateleina ma tuʻufaʻatasia. O le masani ai o le faaaogaina o togalaau, faatasi ai ma nisi o meaʻai, o le ai ai se aafiaga sili atu, ma o gaoioiga faifai pea, e aofia ai le savali faigofie, o le a faʻamalosia ai lenei taunuʻuga ma avatu ai i le tagata maʻi le avanoa e suia atoa ai lona olaga mo le lelei. Ae ui i lea, o le taunuuga o le aina o laʻau o le a sili atu ona lelei pe a maeʻa le masina, ma o vaega o le toto e pei o le cholesterol ma triglycerides o le a matua sili atu ona lelei nai lo na o le amataga o togafitiga. Ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i togafitiga fou, o le toʻatele oi latou e ono solia.

O le a le taua o mea totino

Soo se fofo, togalaau po o fualaau, ia faatulaga lelei le tulaga e tatau ona umi mo le umi. O vailaʻau faʻamalosi ua i ai se lisi umi o aʻafiaga itu. E ui lava o laau totő e maualalo ai le cholesterol, e gaoioi lemu i le faʻamamaina o vaʻa toto ma maua ai se aoga aoga i le gaioiga o totoga i totonu.

O le aoga o soʻo se vailaau faʻasaina o loʻo taoto i lona gafatia e faʻaitiitia pe faʻaaogaina ai le togafitiga faʻaleaga. Paleni o le maualuga o le cholesterol e mafai ona maua ai na laau o loʻo i ai nisi mea aoga.

O atherosclerotic plate i totonu o vaʻa e mafai ona faʻamavae mea elemene e puipuia ai le faʻafefe o gaʻo mai meaai, lea e faʻaitiitia ai le gaosia o le lipoproteins i le ate.

O nei mea e fesoasoani i:

  • Faamalosia o puipui o toto toto,
  • Aveesea o mea faʻaleagaina mai le tino,
  • Toto toto
  • Puipuia toto,
  • Faʻateleina le gaosiga o le gaʻo,
  • Faʻaitiitia o le toto.

I fualaau o togafitiga, o vaega uma e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le cholesterol toto: lau, laʻau, rhizome, fugalaau.

Vitamini e mafai lelei ona fufulu toto toto ma lalo ifo o le cholesterol. O le antioxyidant properties o vitamini A ma C e taofia ai le faʻamaʻiina o faʻamalosi faʻapitoa, faʻalauteleina le faʻavaveina o puipui o le toto, ma faʻaitiitia ai le avanoa o le thrombosis. Vitamini C ma E i ai se aoga aoga i le fatu ma faʻamalosi ai le maso. O nei vitamini o loʻo maua i laulaau rose, viburnum, currants, oats, nati, ma le la.

Vitamin F e tuʻuina atu ai le tino i mea faʻapitoa polyunsaturated: linoleic, linolenic, arachidonic. Latou te faʻamamaina ipu o mea eleʻele, maualalo le cholesterol, ma faʻaleleia atili le tafe toto. O fatu pi, fatu lili, ma fatu o saito e mauoa i vitamini F.

Vitamin B8 o se vailaʻau sili ona lelei ma le faʻasao. E faʻamaopoopoina le vaʻaia o le cerebral, e puipuia ai le faʻavaeina o sikuea sclerotic. E i ai i totonu o vaomatua ma togalaau fualaau aina, oranran, cereals.

O fualaau B uma (biotin) e maua i le oatmeal. Biotin e nafa ma le lipid masani ma le gaosiga o le gaʻo, faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu.

Faʻasologa o elemene

Latou te manaʻomia mo vaʻa e faʻamautinoa ai le faʻasolosolo, galuega masani, puipuia ai pupuni toto. Laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol e aofia ai iodine, calcium, magnesium. O le tele o le calcium i le vai, poppy, plantain, sesame, nettle, rose lap, mamanu.

Iodine e aofia ai beets, garlic, soʻo se pata ma leki. Soya, pea pi, greens ma le pakasili, tamato, nati e mauʻoa i le magnesium.

O meaʻai o le Pectin e aʻafia ai le tafe o le talo, o le galuega o le inumaga. Latou te fusifusia ma aveesea toxins, faamama le toto ma toto toto. Filifili po o fea meaʻai e mafai ona faʻaitiitia ai le cholesterol toto, tuʻuina atu le fiafia i i latou e aofia ai le pasene sili ona maualuga o pectin. Pectins lafoaʻi le tino e le suia ma atoatoa, aʻo tosoina uma mea oona.

Pectini vavae ese mai laau totō o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i totonu o le alalafaga taumafa e pei o ufiufi ma fausaga fausaga.

O aʻau e maualalo ifo i le toto cholesterol

Laʻau i aso nei o loʻo suʻesuʻe lelei. E faʻaaogaina i vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu e togafitia ai faʻafitauli faʻapitoa, e aofia ai le maualuga o le cholesterol.

O se taunuuga sili ona lelei e maua mai i laau mai cholesterol, e faʻapipiʻi ai vaega uma ua lisiina (vitamini, minerale, pectin):

  1. Kalina. I le viburnum faʻaaoga laʻau, paʻu, fua. O loʻo aofia ai le tele o le maualuga o le suka: malic, ascorbic, citric, valerian. O loʻo i ai se aʻafiaga o le faʻamalosi, faʻalauiloaina le vevela o le talo, faʻaalia ai le tannic, anti-inflammatory, properties bactericidal. Viburnum flavonoids e faʻaaoga atili ai vaʻa, faʻamalosi le muso o le fatu,
  2. Raspberries. O loʻo i ai se tuufaatasiga ma meatotino e tutusa ma viburnum. O meaola oona, potassium, manganese, pectin o loʻo i ai i fua. O le fugalaau e taofia ai le fausia o ni mea papa,
  3. Oats O se tasi o laʻau lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. O le mutia ma fatu o fatu o loo aofia ai le tele o vitamini B, calcium, ma le magnesium. O le laau e fufulu le ate, faʻaleleia le gaʻo gaʻo,
  4. Taleni. O le aʻa o le laau e faʻamamaina ai toto, vavaeese toxins, aveese le talo,
  5. Alfalfa E faʻapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka. Faʻaititia le maualuga o le kulukose ma aveese le cholesterol leaga mai le tino. O Alfalfa o loʻo i ai le tele o vitamini vites ma minerale faigofie,
  6. Linden fugalaau. E afaina ai le toto o le toto, aveese toxins. O le taofiofia o le tele o cholesterol e mafua mai i le anotusi o saponins. O le fugalaau o le lime e faʻamaonia ai le cholesterol, faʻaleleia le tulaga o le faʻaleleia o le tino ma le totoga,
  7. Calendula E aofia ai carotenoids ma flavonoids. E faʻaaogaina e avea o se choleretic, anti-inflammatory, anti-sclerotic agent. Mucus puipuia le epithelium o mama, faateleina le puipuiga,
  8. Laisene. O le aʻa i foliga o se decoction o loʻo faʻaaogaina. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaogaina, e maualalo ai le cholesterol,
  9. Fatu laʻau O se mea sili ona lelei mo le faatumauina o le toto. Faatasi ai ma le fesoasoani o le paʻu po o le suamalie o fatu e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, manava, gaʻo.

Pe a filifilia ituaiga laau e inu ai mai le cholesterol, ia manatua e le gata o mea mamago ma mea mama e gaosia, ae o sua foi e afifiina mai laau fou ma fua. Ae ui i lea, o le tele oi latou e aofia ai le tele o pasene o mea aoga ma le vevela, lea e mafai ona matua suia ai isi faʻataʻitaʻiga o le tino. O le mea lea, e sili atu le malie i le fomaʻi.

Laʻau mo togafitiga cholesterol

O fualaau faʻalaʻauʻau e maualalo ai le cholesterol e mafai ona onā e avea ma vaega o totogifuapauina. O faʻasalalauga nei e faʻamaonia e aoga:

  • Laʻau o le mint, motherwort, thyme, rose sipuni ma le hawthorn,
  • Chamomile fugalaau, olaola, yarrow, buds birch,
  • Helichrysum fugalaau, hawthorn, paʻu buckthorn, lipopiphon, rose sipuni,
  • O aʻa o le taulaga tele, wheatgrass, tarelion, birch leaves, mutia ma yarrow fugalaau, o fua o le chokeberry.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻamaonia a tagata.

  • E mafai ona faʻaaogaina fugalaʻau linden ma fasi laauainina i tausaga taʻitasi. E tatau ona nutimomoia mea laititi i le falaoamata ma fefiloi, faʻamaʻaina i se sipuni ao le i fafagaina faatolu i le aso. Mo le faigofie, faʻamalosi le paʻu i totonu o sina vaega o vai, ma 'ai le paluga. Mo le 2 vaiaso, e maualuga le maualuga o le cholesterol, o le mamafa ma le mamafa e faʻaitiitia, o le tino ua faʻamamaina mai togami.
  • Oatmeal ma le faʻaopoopoga o apu mapu ma apricots ua mamago o le a le gata ina maua ai le malosi mo se aso, ae o le a fesoasoani foi e faʻavasega tulaga maualuga o le cholesterol. Manatua le fua mo le taumafataga saʻo.
  • O le Rosehip ma le hawthorn e aofia ai le tele o vitamini C. Mai fua e saunia ai mea manogi suamalie ma fualaau suamalie. E lelei tele le inu o meainu mo le aiga atoa. Ia saunia i taimi uma mo se laulau masani e tausia lelei le puipuiga o aiga ma faʻatonutonu a latou lava tulaga cholesterol.
  • Tinomi o le kālele e mafai ona faʻafefe ma aveesea le cholesterol sili atu mai le tino. 300 g gutu mafolafola liligi se ipu vodka. Taofi i se nofoaga pogisa mo le 7 aso. Amata i le 2 mataʻu, faʻaopoopo le 1 le aso i aso uma, ma aumai le numera i le 20. Ona faʻaititia le numera o lālā e ave malie, ia aumai i le 2.
  • O le musele auro e faaosofia ai le ola o meaola i totonu o le tino, e afaina ai le gasegase o le lipid. Liligi le laʻau tipi ile vai inu ma tuʻu pea seia maeʻa maeʻa. Ave se sipuni sipuni ao leʻi faia taumafataga taitasi. E umi se taimi e ave ai le susu, e oʻo atu i le 3 masina. Ae o le cholesterol e mafai ona faaitiitia i le lelei tele.

O laau uma ei ai le faʻamalosiaga o le aʻafiaga e i ai se aafiaga lelei i le faʻaitiitia o le toto cholesterol toto. E mafai ona e faʻatau se pili o le choleretic i le fale talavai ma ave i luga o le fautuaga ile pusa.

Lauga o Laupapa

Afai tatou te taʻua fualaau togafitiga, o lona uiga e ono i ai a latou faʻailoga. Ae e te leʻi amataina ni gaʻo i lalo ifo o le cholesterol, maua se fautuaga a le fomaʻi. O le a ia fautuaina le fofo sili ona lelei e faavae i faamai oi ai nei.

Laʻau e mafai ona mafua ai aʻafiaga ma le le faapalepale. O nisi o ia mea e tatau ona faia i se tulaga matuia. O le faʻaaoga tatau e maua ai se faʻamalologa faʻaleagaina i le tino.

I le filifili ai e togafitia i laau, aua e te faamoemoeina se taunuuga vave. O le faʻamaoni o le togafitiga faʻale-aganuʻu o loʻo i ai i se faʻagesegese le aoga o aafiaga i totoga ma faiga.

Ia siakiina e le aunoa ia vaega o mea toto o le toto, aua le solia le tulafono o fualaau. Ma e le gata ina mafai ona e faʻasalalau le cholesterol, ae tumau pea ona faʻasaʻo i isi faʻamaʻi ma mafatiaga.

Le aʻafiaga o laau i le cholesterol

O le aoga sili o laʻau e faʻaitiitia ai le cholesterol toto o lo latou aiga tau maualalo ma leai ni aʻafiaga, lea o loʻo tele ai vailaau vailaʻau. O otaota e maualalo ai le cholesterol ma fufulu toto toto e masani lava ona manaʻomia se umi umi o le taliaina, ae ese i se aafiaga sili atu i le tino. O le masani ona faʻaaogaina o laau afu ma phytos infusions e aumaia ai suiga e pei o:

  • Toto toto.
  • Faamalosia puipui o toto toto.
  • Faʻaitiitia faʻafitauli.
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le cholesterol mai meaʻai.
  • Faʻaitiitia le gaosiga o le cholesterol i le tino.
  • Faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaoʻo toto.

O sea aafiaga i luga o le tino e ausia ema ona o vaega nei e avea o se vaega o fualaau faʻamaʻi.

  • Bioflavonoids. Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol, ma faʻaitiitia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol ma le lamatiaga o le atherosclerosis, ma maualalo ai le toto ma faʻaleleia atili le soifua manuia lautele.
  • Phytosterols. O meaola faalenatura o loʻo iai i totonu o le tele o lauʻau faʻamavae vaega taitasi o cholesterol ma pusa atoa.
  • Pectin O le fiva solu lea, lea e vave ona ulu atu i le toto, e mafua ai ona maua le malosi o le malosi o le cholesterol e maua mai i meaʻai, faʻamaloloina o toxins, ma le faamamaina o le toto.
  • Vitamini A, C, E, F. Ole vitamini autu lea e aʻafia ai le tuputupu ae o le cholesterol i le toto. O le vitamin C e faʻamamaina ai le faʻamaʻavaleina, suia le cholesterol e felafolafoaʻi ai meaʻai, o le vitamini F e faʻasaʻoina ai le lipid metabolism, faʻaitiitia le arrhythmia, o le vaitamini e faʻamavae le toto, o loʻo faʻateleina le tupu o le "lelei" cholesterol, o lona uiga, HDL. Vitamini A e puipuia ai le faʻamalosia o faʻamalosi ma le fausiaina o fusi toto, faʻapupulaina ai le gaelsia o toto toto.
  • Inositol. Faʻamaʻa toto toto mai cholesterol, faʻamaopoopoina le gaioiga o maso o le fatu. O le maualuga o le aoga e maua pe a faʻatasi ma le vailaʻau E.
  • Biotin. Po o B vitamini, e talafeagai mo le lipid talafeagai ma le gaʻo gaʻo, e faʻafefe ai le spasm, soothes, faʻasaʻo le toto i totonu o le faiʻai.
  • Calcium, magnesium, iodine. Fesoasoani i le LDL maualalo, faʻamalosia le muso o le fatu.
  • Lecithin. E taofia ai le fausia o pusa cholesterol.

A o leʻi liliu atu i le fesili, o le togavao e maualalo ai le cholesterol toto, e taua le iloa o vaega uma o le laau e mafai ona faʻaaoga e sauni ai vailaʻau. E mafai ona faʻamago ma lau lauʻeleʻele, o se meaʻai, o le suamalie, o vine ma e oʻo lava i le sua mama. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o gaogao ei ai lona aafiaga tele ma aafia ai le tele o okeni ma okeni i le taimi e tasi. O le mea lea ia togafitia latou te mafaia pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

Fatu laʻau

O le fila fila e vave faʻaleleia le gaioiga o gaʻo vaeluaina. O faʻasalalauga o faʻatauga faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina le 3 punetenete o le palakeke i aso taitasi e mafai ona maualalo ai le cholesterol i tulaga maualuga. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa e fai ma faʻaopoopoga i ipu eseese - salakeke, ipu pito i lalo, meaʻai susu. E faasolosolo malie lava, e le o le tala o le faamamaina o le toto, o le a toe foi mai le toto i le masani, o le galuega o le gastrointestinal tract o le a sili ona lelei, ma o le a toe fafagaina vitamini.

E le itiiti ifo le aoga o faʻasologa o le manogi:

  1. O se sipuni sipuni o fatu atoa pe paʻu ua sasaaina i se ipu vai inu. Faʻamalosia le lua itula.
  2. A aunoa ma le faamamaina, ia faaopoopo le 0.5 sipuni o le aloe o le sua i le fua.
  3. Fai faalua / aso: i le taeao i le taimi lava e ala i luga, i le afiafi ao le i momoe, e le muamua atu i le 3 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi. Aloe e mafai ona tuʻuese mai le fua.

O le togafitiga e umi - mai le 30 i le 90 aso.

O le suauʻu manogi e taua tele. O sina suauu ao leʻi 'ai e aoga i le tino.

Faʻaaogaina o ovi e aveese mea leaga, masima, oneone mai le tino, faʻaleleia le paʻu, togafiti faʻamaʻi o le mea o loʻo i ai meaʻai, faʻaogaina o le tino. Polyprofinols faʻaleleia le tafe toto, puipuia le tuʻuina o le cholesterol i puipui o toto.

O se vaiinu lelei e faia mai i le avo e saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo:

  1. Fufulu 250 g o avo, e momoe i se vevela, sasaa le 1 lita o le vai inu.
  2. Tuu le faʻamalosi i le po.
  3. Filu i le taeao.

Ave se faʻasalaga o le 200 ml, i luga o se manava gaogao, 10 aso.

Dioscorea O le Caucasian ua i ai sona faʻamaoniga o le anticholesterol. O rhizomes o le mutia na faʻaaogaina e maua ai Polisponin, o fualaau e maualalo ai le cholesterol ma le toto. O le fualaau faasaina ua faamutaina, ae o lona mea aoga - o le rhizomes o le dioscorea - e mafai ona faatauina i le fale talavai.

  1. O le meafaitino o le mea totino o loʻo faʻasaina i le paʻu.
  2. Faʻafefiloi 1 sipuni ma le aofaiga tutusa o le meli.
  3. Ave le paluga 4 taimi / aso pe a uma meaai mo le 10 aso.
  4. A maeʻa le lima aso malolo, toe faʻaleleia togafitiga e tusa ai ma le polokalame lava e tasi.
  5. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le 4 masina.

Steroid glycosides fusifusia, aveese le cholesterol. E fautuaina le paʻu mo le puipuia i uluaʻi amataga o le atherosclerosis, faʻatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga, faʻapea foi ma le hypercholesterolemia faʻamalosi.

Linden fugalaau

Ona o mea o loʻo iai i suauu tāua, teuteuga, faʻaogaina o le linden e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis, faʻaitiitia le mamafa o le tino, faʻaleleia foliga vaaia, manuia, faʻamamaina puipui o toto toto mai pusa cholesterol.

Togafitiga ma le linden broth:

  1. Laʻau tipi o le linden (1 lefe sipuni) tuʻuina 200 ml o vai inu.
  2. Tuu se afi laitiiti, kuka mo le 10 minute.
  3. Filu i totonu o se sieve poo le ie sipuni, ave le 1 ipu 3 taimi / aso.
  4. O le togafitiga e 14 aso.

Faʻafesoʻaiga faʻatasi ai ma le faʻafefete:

  1. I totonu o se vevela po o se isi mea e vevela ai le vevela, tuu le 2 sipuni vavalaʻau o mea faʻafefeteina, faʻamaligi le 500 ml o le vai inu.
  2. E mafai ona e faʻaopopo se pine o laumei moa, lemonia pamu poʻo fugalaau chamomile.
  3. O le lauti Linden ua faʻaaogaina mo le 10 minute, ona faʻauʻuina lea.
  4. Manatua 150 ml 3 taimi i le aso.

Faiga o togafitiga mo le falaoamata mai le mea o loʻo i lalo:

  1. O loʻo faʻapalapalaina i lalo se meaʻai o le falaoamata.
  2. O le mea e maua ai le pauva e ave ile 3 taimi / aso mo le 1 sipuni, fufulu i le vai mafanafana.
  3. O le togafitiga e faia mo le 30 aso, pe a uma le lua vaiaso, toe faia le vasega.

14 aso ao lei amata ona ave le linden paʻu, ua fautuaina e inu deco deco o herbs choleretic: sisi saito, laʻau tansy, laʻau vaovao, togafiti o le tino.

Milu vao

O le vaovao vao, po o le susu o le vaovao, e tutusa lona aafiaga.

O le sauniaina o le susu o le faʻasalaga faʻasalalau e faigofie:

  1. E tasi le sipuni sipuni o fatu e sasaa mai i le 200 ml o le vai kuka, ma faʻaosooso mo le 6 itula.
  2. Inu 50-70 ml 30 minute aʻo leʻi fafagaina faatolu / aso.

I le maualuga o le cholesterol, o le a faʻaaogaina foi le ava malosi o le laau:

  1. E tusa ma le 50 g o meaʻai ua sasaaina i totonu o le 500 ml o vodka, faʻaauau pea le 2 vaiaso.
  2. Faʻaalu 3 taimi / aso mo le 20 fula i le afa itula ao lei faia se taumafataga.

O le aʻa o le licorice o se punavai o le konitela, o le flavonoids, ma suauu taua. Ona o lona tuufaatasiga tele, o le laisene ua toe faafoi mai le malosi i puipui lapisi, aveesea le cholesterol, ma ua i ai se lagona filemu, aafiaga o le antispasmodic.

Mo togafitiga, faʻaaoga le aʻagogogo o le laau:

  1. E tusa ma le 2 sipuni vavalaʻau o meaʻai mafolafola e sasaa atu i le afa lita o le vai inu.
  2. Faʻaitiitia le vevela mo le 15 minute.
  3. E faʻamamaina le susu, faʻapipiʻiina.
  4. Faaaoga 70 ml 3 taimi / aso mo le lua vaiaso. A maeʻa le masina e tasi o le faʻalavelave, e toe faʻaleleia togafitiga e tusa ai ma le fuafuaga tutusa.

Laʻau mumu

Isoflavonoids e faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻalauteleina le faʻaogaina oo latou puipui. O le laau e vave faʻaleleia le metabolism, aveese faʻamalosi faʻamalosi, sili atu cholesterol mai le tino. Mo togafitiga, faʻaaoga se fusi o fugalaau mūmū mūmū mūmū:

  1. E tasi le sipuni sipuni o mea masani e sasaa atu i le 200 ml o vai inu.
  2. Ua ufiufi le vaa i se tapuni, ma totoe mo le 30 minute.
  3. Fufulu, ave 3 taimi / aso mo le 2 sipuni tele.

Ina ia faʻamaonia le faʻataina o le lipid, o le a manaʻomia ai le lua masina o togafitiga. Clover e aoga tele e tusa lava pe maualuga le maualuga o le cholesterol maualuga.

Contraindications

E ui o le togafitiga o fualaʻau e manatu lelei e saogalemu, ae o laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto e ono i ai ni faʻailoga. O lenei mea e sili lava ona aafia i le maʻitaga ma tina susu. E foliga mai foi o le atinaʻeina o se tali atu i se laau faapitoa, o le fea itu e sili atu ona lelei le teenaina ma suia i se isi. E leai se mea e taʻua ai laau e taʻua o fualaau faʻalaʻau. E i ai so latou aafiaga i luga o le tino, o lona uiga o lo latou gaioi ma le fua e fautuaina e faʻamaopoopo ma se fomaʻi i le amanaia o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma isi vaega o lou tino.

O togafitiga o togalaau ma togafitiga mo le maualuga o le cholesterol ua leva ona aloaia o togafitiga masani ma i le amataga o le faamai ua fautuaina lautele e tagata tomai faapitoa io latou gasegase. E taua le manatuaina o le tumau o aafiaga o fualaau oona e mafai ona vaaia pe a uma le umi o togafitiga, aʻo e pipii atu i se mea taumafa lelei i fualaau faisua, fualaau aina ma vine, savali atili i le ea fou ma tausia se olaga soifua maloloina. Ae ui i lea, o le taunuuga faaiu e le maualalo ifo i le taunuuga o togafitiga fualaau faasaina.

Dioscorea Caucasian

Se laau e iai sona togafitiga faafomaʻi. E aofia ai le saponins. Saponins o vailaʻau ia e faʻamalosia ai faʻasalaga o gaʻo-gaʻo faʻasalalau lea e fesoasoani i le faʻavaeina ma le tuʻuina atu o pusa atheromatous i puipui o toto toto ma capillaries. O le vaega e sili ona taua i lenei laau e tuʻuina atu i ona rhizomes. O le faʻaaogaina o rhizomes e faʻaleleia ai le metotia o le ion-metabolic, faʻamamaina le moega lapisi, aemaise lava ile atherosclerosis.

E le gata i lea, o le Caucasian dioscorea e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto, e faʻaitiitia ai le fatu. O lenei laau e faʻaaoga foi i le fale gaosi oloa mo vailaau mo le gaosiga o fualaau faasaina. O le fua. Ina ia saunia se fofo o le Caucasian Dioscorea, e tatau ona e ave le 7 sipuni tele o le laau ma sasaa i le 1 lita o vodka. O le taunuuga e tatau ona tuʻuina i se mea pogisa ma faʻamavae mo le vaiaso. E tatau ona ave 3 taimi i le aso, faʻaopoopo i le lauti.

O le fulapula ua faailoaina mo le maualuga o le cholesterol, migraine, le mautonu ma pathologies o le cardiovascular system. E le fautuaina le fualaau mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, i le taimi o le susu, ma le faʻalavelave faʻalavelave ma le faʻasoesa, aemaise lava i le maualalo o le fatu (bradycardia), le vaʻaia o le vavalalata.

Mai le mutia o le Caucasian dioscorea, e mafai ona e saunia se togalaau. E toto le laau i le faaiuga o Me, ma e tatau ona aoina ia Setema. O le fua. I le 300 ml o vai inu, lea e sili atu ona sasaa i totonu o se pusa tioata e tapunia, e tatau ona e faʻaopoopo 2 vaega o aʻa mo le 10 minute. Ona faaopoopo atu lea o se tamaʻi tamaititi, o le sage ma le manogi suamalie e tusa ma le 10 mg. Tuʻua le totogifuapauina mo le po. Manua i le gau ma ave 2-3 taimi i le aso mo le 1 sipuni.

Umu Musika

Lelei Callizia po o le Musika Mumu o se fale fale lea e faʻaaogaina e togafitia ai tulaga faʻaleagaina o le endocrin system, o le cardiovascular system and metabolic metabolic disorders. O le vailaʻau e aofia ai vailaau faʻamaʻi, lea e afaina ai le faʻaaogaina o le cholesterol, faʻavave i lalo. E i ai le antimicrobial, toe faʻafouina, faʻamaʻi, faʻaleagaina le faʻaleagaina.

I le faaopoopo atu i ai, e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino puipuia o le tino, ate ma le biliary tract, ma faʻapupulaina ai foi le malosi o le mamafa ma le maualuga o le gafatia faaletino. O le fua. Ina ia mafai ona saunia le fua, e tatau ona e tago i laulaau o le laau, ia kuka lelei i se naifi, ona sasaa lea o le vai kuka. Ona faʻaosooso lea o le vai i totonu o le 24 itula. Ave 1 le sipunipuni sau tolu i le afa afa itula pe a uma se taumafataga.

Pe a faʻaaoga fua o fualaau mo togafitiga mai le Golden Mustache, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai faapitoa. Faʻesea le masima, susu, ava malosi, soda, mea inu pia ma falaoamata mai le meaai. Faʻailoaina i faʻamaʻi faʻafitauli i le laau, ma le gestosis ma le taimi o le lactation, faʻapea foi tamaiti ei lalo o le 15 tausaga.

Fua o fuainumera 1. Faʻafefete o le anticholesterol faʻatoʻateleina i le vao

  • auʻau o yarrow - 50 g,
  • inflorescences o le hawthorn - 25 g,
  • fofola laʻau - 25 g,
  • Tulu o le mea itiiti - 25g,
  • 'autafa o laina i fafo - 25 g.

E faʻafefiloi lauʻau, teuina i se mea malulu malulu. E saunia le faʻaaogaina i aso uma e tusa ai ma le polokalame:

  1. I le 200 ml o le vai kuka, faaopoopo 1 sipunifi o mea e gaosia.
  2. O le faʻafefiloi e faʻaosoosoina le 1 itula.
  3. Filu, vaevaeina i ni vaega se tolu, ia inu i le 60 minute ao le i fafaga 3 taimi / aso.

A mavae le lua masina o togafitiga, latou te faia se tolu masina.

Sophora Japanese

Sophora japonica o se fatu pi pi. E faʻaaogaina e faʻaititia ai le cholesterol faʻatasi ai ma le papaʻe papae. Tincture fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto, toe faʻafoʻi toto i totonu o vaʻa o le tino o le tagata ma faʻaleleia le paʻu ma ona faʻaopoopoga (fao, lauulu).

E tatau ona aoina mai i le faaiuga o Iuni. Aʻo leʻi faʻamago, ia mautinoa e fufulu mama o matala. Mumu i le vevela e oʻo i le 30 0 C.

O le fua. E tatau i le fua faatatau tutusa (100 g) le ufiufi papaʻe ma le sophora japan ma liligi le lita o vodka. Faʻamalosi mo le 3 vaiaso i se nofoaga pogisa ma lelei. Faaaoga faʻafolu i le aso mo le 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga o le 10 ml. Le faʻamaonia mo tagata ave taavale, tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga le matutua, faʻamaʻi pipisi o le ate ma le polokalama urinary, faapea foi ma le maitaga ma le taimi o le susu.

O se laau e iai faʻalapotopotoga faʻamalolo ma e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular system. O lona tuufaatasiga e aofia ai flavonoids ma le televitamin complexes. O inflorescences ma fugalaau e galueaina ai mea e faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol.

O le fua. Fugalaau e tatau ona liligi i vai inu ma tuʻu ai mo le 15-25 minute. Ave 20 ml 4 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai. E le gata i lea, e mafai ona e faia le lauti mai le hawthorn. E tatau ai ona sasaa se sipuni tipi o le hawthorn i le vai inu. Fai faalua i le aso i luga o se manava gaogao. E faʻamaonia i tagata gasegase maualalo le toto, gastric ma le ulutala duodenal, tamaiti ei lalo ifo o le 13 tausaga le matua, i le taimi o le maitaga ma le lactation. E le fautuaina mo tagata o loʻo i ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le tuufaatasiga o lenei togavao e aofia ai meaʻai ma mea faʻalavelave faʻaonaponei. O le laau e faʻaaogaina mo le faaletonu vaaia, gout, maʻi o le maʻisuka, faʻamaʻi pipisi o maʻi fatu, fatu o le maʻisuka, ma faʻamaʻi o le polokalama urinary. O le fua o le Alfalfa e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga. Ina ia faʻamautinoaina tulaga o le cholesterol o meaola oona, e tatau ona ave le 20-25 ml o le alfalfa i le tolu taimi i le aso mo le 30 aso.

Talu mai taimi anamua, o le linden ua avea o se antioxidant. Linden o se laau foi e maualalo ai le cholesterol. Lena Linden inflorescences e tatau ona aoina i le ogatotonu o le taumafanafana. O le efuefu e faia mai i le linden inflorescences, lea e tatau ona faʻatolu 3 aso i le aso mo le masina o le 10 g. E mafai foi ona e faia le lauti mai le linden. E leai se faʻailoga.

Mo vailaau ma vailaʻau faʻasolosolo, rhizomes, laulaʻau ma laʻau faʻapitoa e faʻaaogaina. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol, e fautuaina e faʻaaoga rhizomes. I le tautotogo, pe a uma ona liua le au faʻamaonia i ni paluni papae paʻepaʻe, e tatau ona amata aʻoaʻoga. A maeʻa lenei mea, o aʻa, laulaʻau ma meaola e faʻamago. E nutimomoia Rhizomes i se paʻu paʻu. O le faʻaaogaina o le paʻu 5-10 g e tatau ona faia i le 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, fufulu ile vai.

E mafai ona e faaopoopoina le aʻa tifoni i le lauti. Tandelion o loʻo faʻamoemoe, diuretic, lagona faʻafiafia. E fautuaina foi e ave faʻatasi ma le colic i totonu o le inumaga, ona o loʻo i ai ni mea faʻapitoa. O togalaau o togavao e faʻasaina i le tulaga o faʻamaʻi o le manava, ma le manava, enteritis, maitaga ma le taimi o le susu.

Fua le fuainumera 2. Faʻaopoopoga faʻasolosolo faʻapitoa faʻapitoa

  • vine manogi - 30 g,
  • Fualaau o le Hawthorn - 30 g,
  • afu uila - 20 g,
  • chamomile inflorescences - 10 g,
  • le au o le manoa - 10 g,
  • laʻau laʻau - 10 g,
  • suauu saito - 10 g.

E faʻafefiloi mea mataʻu, tuʻu i se mea pogisa seia oʻo i le iuga o togafitiga. Ina ia saunia le fusi:

  1. E tasi le sipuni sipuni o lauʻau e tumu i le 200 ml o vai inu.
  2. Taofi i totonu o se vai taele mo le 20 minute.
  3. Faʻamau le mea e faʻasolo ai, inu 60-70 ml tolu taimi / aso.

Talia i le maualalo o le cholesterol, faʻamamaina toto.

Fua o le fuainumera 3. Faʻafefeteina o togatogo e vave faʻavave ai le metabolism

  • St. John's wort grass - 1 sipuni,
  • yarrow stems - 1 sipuni,
  • Mountain arnica fugalaau - 0.5 teasisi.

O le faasologa o sauniuniga, o le polokalame faʻaaoga:

  1. O se sipuni sipuni o meafaitino e sasaa atu i le 200 ml o vai inu.
  2. Tuʻu mo le 30 minute, faamama.
  3. Vaeluaina i ni vaega tutusa se tolu, inu le afa itula ao le i fafaga 3 taimi / aso.

O le togafitiga e faia mo le tolu masina, ona maeʻa lea o le taimi e toe amata ai togafitiga.

Fua fua fua 4. Faʻaleleia le faʻaleleia o fualaʻau mo tagata gasegase ma le atherosclerosis

  • birch buds - 100 g,
  • mutia vao ola - 100 g,
  • St. John's wort grass - 100 g,
  • chamomile fugalaau - 100 g.

Fuafuaga o sauniuniga, togafitiga:

  1. O le sipuni (25 g) o le faʻafefiloi e sasaa atu i le 500 ml o le vai inu, tuʻu mo le afa itula.
  2. O le fusi e faʻamamaina e ala i le gau poʻo se faʻasaga, vaevaeina i ni vaega se lua.
  3. Ia tofu i latou ma le 1 le sipuni sipuni o le meli.
  4. Faʻaaoga i le taeao, aʻo le i alu i le moega i le po, faʻalauiloa.

O le umi o le pulega e fuafuaina e le aofaiga o paluga o le vao. O le togafitiga e faʻamoemoeina e maeʻa pe a maeʻa.

Fualaau Laʻau mo le Faʻasaua o le Cholesterol

O meaai a tagata e tatau ona aofia ai: garlic, honey, beans, fish, olive oil, walnuts, cherries, blueberries, tomato, fualaau keke, greens.

Garlic e faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo, faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis. Tinese o le kalaka faʻamamaina toto toto, aveesea le cholesterol. Mo lana tapenapenaga, 350 g o keleka ua nutimomoia ma le suavai, 200 ml o le ava ua sasaaina. Faʻamalosia 10 aso. Faʻaaoga le 10 faʻafefe 1 le taimi i le aso ma susu. O togafitiga e tasi le masina ma le afa.

O se fua masani mo le faʻamamaina o toto toto ma le toto mai le cholesterol: tipi 10 lemoni, faʻaopopo 10 ulu ulu o keleni, sasaa uma le 1 kg o le meli. Faafefiloi, tuu mo se vaiaso. Ona tuu lea o le paluga i totonu o le pusaaisa, ave 1 teaspoon 4 taimi i le aso atoa.

O pi ma isi meaai maualuga-fiber e mafai ona faʻamamaina lou toto o le cholesterol. E tusa ai ma saienitisi Amerika, o le faʻaaogaina o le 300 g o pi i aso uma mo le 3 vaiaso e mafai ona aveesea ai le 30% o lipoproteins lamatia mai le tino.

Iʻa. Omega-3 aano gaʻo o loʻo maua i le sammon, sardines, mackerel, tuna, ma isi ituaiga o iʻa oona e faʻasaina le faʻasologa o le sterol, faʻasaʻo le toto maualuga, ma faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis.

Walnuts. O se mea maualuga tele-kalori oloa e manaomia lava. Iodine, fatu gaosi oona e mafai ona faʻamaonia le cholesterol.

Blueberries, cherries, isi lanu mumu, lanu viole, vine lanumoana, faapea foi ma suamalie mai ia latou. Faʻamaʻaina le gasegase o le lipid, faamama le vaʻa toto.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

O a laau e mafai ona faʻaaoga

O vailaau mo togafitiga o le cholesterol toto, e pei ona e iloa, statins. E ui o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻi cardiovascular, o taunuuga o lo latou faʻaaogaina taimi umi e le o se mea e leai se aoga. O tulafono e faateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka, mafua ai le tiga o le muso, faaleagaina o feusuaiga, ma faaleagaina ai sela ate. O togafitiga o togalaau i lenei tulaga ei ai se tulaga tulagaese ma ua faateleina le iloiloina e le tele o tagata gasegase. Laʻau, faʻapea foʻi ma fualaau 'aina ma fualaʻau e aofia ai i le taumafataga, e leai ni aʻafiaga e le manaʻomia ma galuega ofoofogia e faʻaitiitia ai cholestemia.O le mea lea, e taua mo tagata uma e mamaʻi i le tino gasegase vaivai e iloa ai po o fea gaʻo e maualalo ai le cholesterol toto.

E aoga mo tagata mamaʻi e maua i le cardiovascular diseases e inu 2-3 ipu i aso o lanu lanumeamata masani, lea e avea o se antioxidant, faʻamamaina le toto, faʻaitiitia le cholesterol, ma puipuia ai pupuni toto. O le elemene autu autu i le lanu lanumeamata o le catechin, lea e faʻaitiitia ai le lipoprotein o le maualalo o le oxidized.

O le tele o le ava malosi e masani ona fesoʻotai ma le tele o aʻafiaga o faʻamaʻi fatu. Ae ui i lea, i Farani, lea e inu ai tagata i le tele o le uaina, ua maua ai le maualalo o le cardiovascular morbidity. Ua fautua mai e saienitisi o flavonoids o loo i totonu o le uaina mumu atonu o le mafuaaga lea o le fausia o lipoproteins maualuga (pai cholesterol), lea e fesoasoani ai i le tumau o maʻa. Na foliga mai o le paʻu vine, o se punaoa mauoa o le proanthocyanidins, e taofia ai le fausia o paʻu o le toto, ma, i se faaopoopoga, e avea o se tagata e taliaina ni tuusao saoloto. O le faʻamalosi o le ava malosi e sili atu ona aʻafia ai faafitauli o le atherosclerosis, ae o sina fualaau o le vine mamago e puipuia mai tulaga ogaoga. O vine fou ei ai o latou meatotino e pei o le uaina mumu.

Toa lelei

I le natura, e tele togafitiga o vailaʻau e maualalo ai le cholesterol ma fesoasoani i tagata soifua e faafailele ma faamalosia le loto. E taugata tele, faʻatau atu i faleoloa masani poʻo falemaʻi. O nisi o ia mea e faʻaaoga i foliga o capsules ma tinctures, ao isi e mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina poʻo le faʻamaloloina o le lauti.

O lapisi o se tasi o laau e sili ona manaia pe a oʻo mai i le faʻaleleia o le toto ma faʻaitiitia le cholesterol. O le masini e oloina ai le keleti e tau atu ai i le fausia o allicin, o se vailaʻau oona e taofia ai le gaosia o le cholesterol i totonu o le ate ma i le taimi e tasi e maua ai le maualuga o triglycerides ma le cholesterol atoa i le toto. A vevela, ona liliu uma lea o allicin, e pei o aspirin. E taofia ai le faʻamafanafanaina o le taʻetaʻi, faʻamalieina o le toto, faʻamaʻalo ai gaʻo, ma faʻasaʻo ai spasm. E lava le faʻaaoga 1-2 laʻau o le kāleti i le aso e faʻamautinoa ai le ola maloloina ma le soifua manuia.

Asparagus o se isi togalaau mo le faʻamamaina lelei o arteries mai le atherosclerosis. O loʻo i ai le tele o fiber, vitamini ma minerale. O loʻo iai faʻamaumauga o le alpha-linoleic ma folicids, lea e puipuia ai le faʻamalosi o arā. Asparagus e fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga, puipuia ai le toto. Asparagus e avea o se antioxidant, e faʻaitiitia ai le afaina o le tino, lea e mafai ona aliali i luga o le taimi i vaʻa na aʻafia e le atherosclerosis.

Ginseng o se togalaau faʻaaogaina i vailaʻau faʻasaina mo le tele o seneturi e faatumauina ai le soifua maloloina o le tino. O tamai tootoo o le paʻu o le ginseng o le paʻu o le ita, ma o le tele o tui o loʻo maʻi. Suesuega na faia e suesue ai le aafiaga o le ginseng i le lipid metabolism, na faaalia ai se faaitiitia manino o le cholesterol atoa, triglycerides, lipoproteins maualalo maualalo i tagata gasegase faatasi ai ma le faaofiina o le 6 g o fualaau aina mo le 8 vaiaso. I le taimi lava e tasi, maualuga le lipoprotein maualuga i totonu o le toto na faʻapupulaina ma le maoaʻe, lea na faʻamaonia ai le malosi o le gpseng i togafitiga o faʻamaʻi fatu.

Turmeric O le paʻu lanu mumu lanu samasama, oona ma le vevela i le tofo, e faʻaaogaina i le kukaina o se mea manogi. O Turmeric e iai lona malosiaga mamana, e puipuia ai le kanesa ma faʻaitiitia ai le tiga. I le faʻasaina o le faaputuga faaputuga, faʻafefe toto, faʻateleina le toto i le myocardium, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o suiga o le atherosclerotic. O aʻa o le turmeric e matuā aʻafia ai le faʻapipiʻiina o triglycerides ma le cholesterol i le toto, faʻateleina le pulefaʻatonu o le talo ma le kulimi e aveesea mai le tino ma feeseeseaʻi. O fafine maʻitaga e tatau ona faʻaaogaina le paluga ma le faʻaeteete, aua e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le uterine contractions.

Policosanol o se faʻaopoopoga meaʻai e ese mai le suka. I se suʻesuʻega e 6-masina, lea na maua ai e le vasega le 10 mg o policosanol i le aso, o le aofai o cholesterol na paʻu i le 16% ma le LDL cholesterol e 24%. O le faaupuga o le hypolipidemic effect of the use of the additive ua mafai ai ona faatusatusa i vailaau faaleaganuu na faʻaaoga e faʻaitiitia ai cholesterol. O taunuʻuga na faʻaalia ai e 5-20 mg o policosanol i aso uma e sili atu ona aoga nai lo statins. E leai se tasi na faʻaaogaina i le taimi o le suʻesuʻega na iai aʻafiaga ogaoga.

Chamomile pharmaceutical. Chamomile infusion fesoasoani e faamama le tino o toxins ma taofia ai le faaputuputu o le "leaga" cholesterol. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le chamomile e puipuia ai laʻau mai i fualaʻau saoloto e faʻaumatia ai mea ola maloloina ma faʻaitiitia ai le elasticity o toto toto. 2-3 ipu ipu kemikolo i aso taitasi e fesoasoani ai e aafia lelei ai galuega a le tino.

O Koriander o se taʻutaʻua masani o taumafa faʻalautele. Mo le kuka, o laʻau e lauiloa o cilantro ma fatu e faʻaaoga. Mo togafitiga faafomaʻi, o fatu e faʻaaogaina e faaosofia ai le gaosiga o le talo i le ate ma aveese le cholesterol.

O laʻau o Artichoke e faʻaaogaina e fai ai meaʻai. Maota i atisito o lau, o le kinari ma le chlorogenic acids, e maua ai le talo ma faʻamalosia ai le gaioiga o le gaʻo. Ua faʻamaonia foi o le laasaga o le artichoke e faʻaititia ai le au faipule. O le Artichoke e faʻasalaina i tagata gasegase i le va o le faʻalavelave.

Cholesterol-faʻaititia ma vaʻa faamama

O le loto o le tagata e tusa ma le 100,000 contractions i le aso, e pamu ai le toto e oo atu i le 100,000 kilomita o vaʻa toto. O le umi o le umi o le moega lapoa, lea e maua ai hormones, auupega, meaʻai, okesene ma mea gasegase e felataʻi faatasi ma le toto. O le mea moni, o le mama o totonu o le ogaoga lapoa e taua tele mo le atoatoaga o le gaioiga o le muso o le fatu, ma o soo se atherosclerotic deposits o le a taofia ai lana galuega.

Ma i lenei tulaga, o laʻau e faʻateleina le HDL, maualalo le cholesterol ma fufulu ipu e sau e laveai:

  • O le aʻa o le ginger e puipuia ai le fausia o ni paʻu matautia. E faʻaleleia le toto i totonu o vae, faʻaitiitia le cholesterol, faʻalavelaveina le faʻamaʻi o le lipid, ma faʻateʻa ai toto toto.
  • Lea, vine ma fugalaau o le vao. O le vailaʻau faʻaaogaina o le hawthorn o le macromolecular tannin, lea e faʻavaivaia ai vaʻa, faʻafaigofieina le toto maualuga, faʻaleleia le toto i le fatu maso. O le mauoa i flavonoids, o le hawthorn e maualalo ai le cholesterol ma puipuia ai pupuni toto. O le Hawthorn o loʻo i ai foi meaʻai malic, citric ma caffeic, o le lipolytic enzyme ma vitamini.
  • O Alfalfa o se mutia e tupu tele lava e pei o se meaʻai mo meaʻai mo povi. Mo le togafitiga o le atherosclerosis, o fatu o le alfalfa e faʻaaogaina, lea e aofia ai saponins, lea e poloka ai le faʻafefe o le cholesterol e le tino ma faʻaitiitia ai le faʻavaeina o atherosclerotic deposits i maʻa. E tatau ona faʻaaoga ma le faaeteete ia Alfalfa;
  • O le vao (vao susu) e le itiiti ifo i fuainumera i le aoga o le lipid-lowering action. Faateleina mea e maua i le cholesterol lelei. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga ma le faʻamalolo.
  • Cloves e taofia le gaosia o le LDL, ae faateleina le maualuga o le HDL. O lenei mea e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, e faʻaitiitia ai le poloka o vaʻa.
  • E masani ona iloa lelei e le tagata suʻesuʻe le faʻaipoipo masani e avea o se mea faʻapitoa. O lona tincture ua faatonuina mo neurosis, faʻalavelave moe, ae e le gata i le faʻamalolo o meatotino a le tina. E i ai sona aʻafiaga o le antispasmodic, faʻamamaina lelei toto toto, faʻamalosia le tafe toto.
  • O le pepa uliuli o se antioxidant e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu, e faʻasaʻo ai le toto maualuga. O le pepa e fesoasoani e faʻaitiitia mea taua o le coagulation toto, faʻaleleia le gaioiga o le fatu, faʻamalosi le vasculature lautele.

Togafitiga ma togalaau masani o le auala pito sili ona masani ma le saogalemu e maualalo ai le cholesterol. Ae e tatau ona manatuaina e oo lava i laau lelei lelei e galue lelei lava i luga o le tulaga o se togafitiga umi, togafitia ma se meaʻai lelei ma se soifua maloloina soifua maloloina, faʻaitiitia o le ava malosi, ulaula, tulaga faʻalavelave faigata.

Tuua Lau Faamatalaga