E faapefea ona togafiti pancreatitis i le falemaʻi?

Faatasi ai ma osofaiga o le tino pancreatitis, e le mafai i taimi uma ona taulimaina i latou lava i le fale. E mafai ona o mai faatasi ma se faʻalavelave ogaoga i le soifua maloloina lelei, o le tiga tele, leisa, vomiting, ma oʻo lava i le leiloa o le mafaufau. I ia tulaga, falemaʻi ma togafitiga e manaʻomia ile vaavaaiga a fomaʻi. O le tuʻuina atu o togafitiga faafomaʻi i se falemaʻi e mafai ona oʻo i le atinaʻeina o faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le oti.

Falemaʻi o se maʻi i le pancreatitis


O le pancreatitis o le mumū o le pancreas lea e le mafai ai ona ulu atu i totonu o le iniseti e maua mai i le gland e teu ai meaʻai, ma, o se taunuuga, amata ona eli i totonu o le tino o le okeni parenchymatous. E foliga mai ua "aina" le gland.

O se faʻamaʻi sili ona matuia ma matautia lea e manaʻomia ai le tuʻuina atu o togafitiga faafomai. O le maʻi e mafai ona tupu i ni fesuiaiga se lua: faʻasolosolo ma gasegase.

E masani lava, o le togafitiga o le faamai e tupu i le fale, e tusa ai ma le polokalame ua faatonuina e le fomai. Ae ui i lea, o le atinaʻeina o le pancreatiti tino poʻo le faʻavavevaveina o se gasegase tumau e mafai ona o mai faatasi ma osofaʻiga faʻamaʻi tiga ogaoga. I ia tulaga, e te le manaʻomia le faʻapalepale i le tiga ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalolo, ae e tatau ona e valaʻau i se 'au taʻavale. O le le lelei o togafitiga faafomaʻi i osofaiga ogaoga o le faamai e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o faafitauli, le atoatoa ma e oo lava i le maliu o le ua afaina.

O le mea lea, o se faʻamatalaga mo le falemaʻi a se tagata maʻi i le mumusu o le mumū o le atinaʻeina lea o se osofaiga mataʻutia, lea eoʻo mai ma le tiga ogaoga, o se faʻalavelave ogaoga o le soifua manuia.

Naʻo ma vomiting vomiting (aemaise lava i le faʻamalosi o talo) e mafai foʻi ona avea ma faʻalavelave faʻalavelave. Afai e tupu, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O aʻafiaga o se osofaʻiga mataʻutia o le mumu o le pancreatic e aofia ai:

  • O le tiga ogaoga i le taumatau sao, e pei foi o sina pisi i luga aʻe o le pute,
  • Vomiting
  • Tatala
  • Fausiaina o le vevela i le 38 tikeri ma luga,
  • Tachycardia.

Afai ei ai se osofaiga ogaoga o pancreatitis, aʻo lei oʻo mai le falemaʻi i le leai o se mataupu:

  1. Inu puluʻi ma vailaʻau.
  2. Fusi le hypochondrium.
  3. Faʻaaogā le vevela, mafanafana ma soʻo se mea e faʻamafanafana ai i le nofoaga tiga.
  4. Inu soo se mea inu sei vagana ai sina vai.

O le tagata gasegase e tatau ona tuʻu i luga o se sofa poʻo se moega i totonu o se mea e nofo ai, faʻaaoga se ie malulu poʻo se mea mafanafana i le nofoaga o le maʻi, ma tuʻu le ea fou i le potu. A oʻo mai, o le au taʻavale a le au taʻavale, ua suʻeina faailoga ma le tulaga lautele o le maʻi, o le a fesoasoani muamua i lē ua afaina. Ina ia faʻaitiitia le tiga, o le tagata maʻi e masani ona tuʻuina atu se inisiua ma le papaverine faʻamaʻiina i le saline.

Malosiaga Diagnostics

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e taua tele le tuʻuina atu i le tagata maʻi le faʻamaonia saʻo, ia iloa le lagona o lona tino i ni fualaau faʻamalosi. Mo le mafuaʻaga lenei, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata gasegase ituaiga o faʻamaʻi:

  • suʻega toto ma urine,
  • hemogram (e faʻavae le atinaʻeina o le faʻaogaina o le inflammatory e tusa ai ma le maualuga o le toto toto),
  • CT poʻo le MRI
  • ECG
  • siama o le toto (ina ia mafai ai ona fuafua pe iai ni enzymes pancreatic i totonu o le toto),
  • Faʻamatalaga (ia iloa le nofoaga o le mumū),
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi laparoscopy (faʻatasi ma purulent pancreatitis, le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga).

Faʻavae i luga ole taunuʻuga o le suʻega, faʻamaoni pe fomaʻi le fomaʻi o le pancreatic, fuafua ile foliga, le tele o le faaleagaina o le okeni, pe aʻafia ai isi totoga o meaola, tusa lava pe iai se faʻafitauli, ma filifili foi i metotia talafeagai.

O fea le matagaluega o loʻo maʻi pancreatitis?


Le togafitiga o pancreatitis i totonu o se falemaʻi e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi lea na talia ai le maʻi i le falemaʻi ma le i ai o faʻafitauli. Mai le matagaluega ulufale, e auina atu le tagata maʻi i le potu maʻi maʻi. E mafai foi e tagata tomai faapitoa i le falemaʻi ona faʻaolaina se tagata maʻi i le gastroenterology matagaluega.

I le taimi lava e tasi, o fomaʻi i le laasaga o le taliaina i le matagaluega e lua galuega autu:

  • faamautu le tulaga o le maʻi, taofi le osofaiga,
  • puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli.

Ma e na o le maeʻa lava o nei galuega, e amata ona togafitia e fomai le maʻi.

Afai ua maliu se tagata i se osofaiga o le mamafa o le pulc, pancreatic pancreatitis, ua vave ona auina atu o ia i le potu maʻi tigaina mo togafitiga faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i lalo o le vaavaaiga a se toe faʻamalolo poʻo se fomai tipitipi. A maeʻa le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻamautuina atoatoa o le soifua manuia, e vave ona tuʻuina atu le tagata maʻi i le matagaluega o gastroenterology poʻo le taotoga, i lalo o le vaavaaiga a le gastroenterologist poʻo le fomai tipitipi, i le faasologa.

Afai ei ai se masalosaloga o faʻalavelave o pancreatitis poʻo le tupuga mai o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le endocrinologist ma le fomaʻi, i le faʻaopoopoga, o le faagaoioia o le tino respiratory system, o le loto ma gaʻo ua siakiina.

I le taimi o le faʻasalaga, e maua ai e le tagata ni fautuaga i le faʻaauau pea o le togafitiga faʻasolo i le fale, ma o loʻo faʻamatalaina foi le manaʻomia o le mataʻituina e le GP faʻalotoifale. O le togafiti togafitiga e toe ono ono masina.

I se foliga laititi

O le gasegase o le faʻamaʻi masani e mai le lua i le fitu aso. I lenei tulaga, o le lua lua aso po o le tolu aso ua manatu e sili ona faigata, e tali atu, talu ai e manaʻomia le faʻamautuina o le maʻi maʻi. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le maualuga o lamatiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo i ai pea se taunuuga leaga, o le mea lea ua faʻaalia ai e le togafitiga sili ona malosi. O aso muamua e ono i ai le tagata maʻi i lalo o se avelaʻau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mumu o le pancreatic poʻo le faʻavavevaveina o se faʻamaʻi masani, o le maʻi atonu o loʻo i le falemaʻi mai le 7 (10) i le 14 aso. O le umi o togafitiga e aʻafia foi i le aoga o togafitiga ua filifilia.

Afai e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa, pe a maeʻa le taotoga, e masani ona faʻaalu e le tagata maʻi se vaiaso i le matagaluega tumau, ma a maeʻa ona tuʻuina atu mo se vaitaimi o le tasi ma le afa i le lua masina, e tatau ona ia asiasi i le fomaʻi i nisi taimi.

I foliga masani

Togafitiga o pancreatitis i totonu o le falemaʻi ma lona masani masani o loʻo faia i le tulaga o le faʻamalosia o le maʻi. O le umi o le falemaʻi e mafai ona ave mai le tasi i le lua vaiaso.

Ae ui i lea, e mafai ona togafitia i le tele o tausaga le mumu o le pancreatic inflammation. O le togafitiga e faia i le fale, ma i taimi o osofaiga ogaoga, o le falemaʻi e manino le manaʻomia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Metotia o togafitiga faafomaʻi ile falemaʻi


O togafitiga masani mo pancreatitis i totonu o le falemaʻi e aafia ai le faʻatinoga o ia ituaiga gaioiga:

  1. Aveesea o le tiga.
  2. Aveesea o sima o musele malie o le pancreas.
  3. Faaleaogaina o le valea.
  4. Taofi le gaoioiga o enzymes digestive o le gland.
  5. Faʻaleleia o le maʻi.
  6. Tulaga masani o le faʻalaumalie.
  7. Faaleaogaina o aʻafiaga i itu o fualaau faasaina.

E faapefea ona togafiti pancreatitis i le falemaʻi? O lenei fesili e fiafia tele i le tele o tagata gasegase e afaina i le taimi umi. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi - togafitiga faafomaʻi (e aofia ai meaʻai, injections), meaʻai ma taotoga. Le faʻaaogaina o metotia faa-Iutaia i le falemaʻi e le o faʻatinoina.

Faʻamālōlō togafitiga

I le tele o tulaga, o togafitiga o pancreatitis e faia i vailaʻau. Ae ui i lea, o le laasaga muamua i le togafitiga o le faamai o le faamautinoa o le malologa o le pancreatic. Mo lenei mea, o le tagata maʻi ua faatonuina le matelaina o le vai. Mo 3-4 aso, ua faʻasaina ona 'ai se mea e ese mai i le mineral e le o le suavai (e fautuaina e inu i se foliga laititi).

I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻapipiʻi se pusi i totonu o le manava o le tagata maʻi mo ni nai aso, lea o le a alu ese ai ana mea.

O togafitiga o le faamaʻi e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau nei:

  • Diuretics, e aveese le suavai ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi.
  • Painkillers (Novocain, Promedol, Lexir, ma isi).
  • Antispasmodics mo le faʻasaʻoina o masima o le muso lamolemole o le gland (No-shpa).
  • Aniszymes e taofiofia ai le pulelasi a le gland e toe faʻafouina ai ona masini
  • O vailaʻau o le thrombosis prophylaxis e mafai ona faʻatonuina.
  • Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o pulupulu, o loʻo faʻamatalaina ai mea faʻamaʻi.
  • O sauniuniga e faʻatatau i le toe faʻaleleia o le eletise masani o le gastrointestinal tract.
  • O le togafitiga faʻamalosi mo le faʻamalosia lautele o le tino, faʻaleleia o le leo ma le puipuiga.

O vailaʻau e tatau ona matua faʻamaonia e tusa ai ma le fua na faatonuina e le fomaʻi, ina ia le afaina ai le tino. I se tulaga tutusa, e tatau ona ave ni tupe e lagolagoina ai le gaioiga o le ate ma fatuga, aua talu mai taimi o togafitiga latou te aafia ai i se avega tele.

Ina ia faʻamamā le tino mai fualaau, e fufulu le manava i se vaifofo.

I le gasologa o togafitiga atoa, o le polotini, eletini eletise, gaosiga o le gaʻofale masini e mataitu.

Togafitiga

Afai ua amata ona amataina le gaioiga i le gland, ua faia le taotoga. E tolu auala e faʻatino ai le paʻu:

  • Aveesea o le siʻusiʻu ma le tino o le gland.
  • Aveesea o le siʻusiʻu, tino ma le vaega o le ulu o le gland.
  • Aveesea o le faʻaaogaina o le suavai o le pancreas ma lona fufuluina.

O le taotoga e faia i lalo o faʻamaʻi lautele ile ofisa o taotoga. Faʻaavanoaina le soifua maloloina lelei pe a uma le 1-2 vaiaso, o le tagata gasegase e faʻafeiloaʻi ile togafitiga ile fale, e umi ile 1.5-2 masina.

Faalavelave faafuaseʻi

Afai e talia se tagata i se falemaʻi e maua ai le maʻi mumcreatic necrotic, ma o lona tulaga e matua ogaoga, e tatau ona e galue vave. O le mea lea, i ia tulaga, e faʻaaogaina le laparoscopy.

Aʻo le i faia, o le toto masani ma le suʻesuʻeina o le urine, siama o le toto, suʻesuʻega mo le toxicology ma le toto mo faailoga o le toto o loʻo ave mai le maʻi. E le gata i lea, o le tagata maʻi ua tuʻuina atu i ai se faʻamaʻi ma le faʻamaʻi.

I le taimi o le taotoga, ua aveeseina ni meaola pipili, i nisi o tulaga, o le aveeseina o le gland i totonu o le manava manava e manaomia. Ina ia puipuia mai faʻamaʻi pipisi, o vailaʻau malolosi e faʻatonutonuina i le tagata gasegase pe a uma le faʻatinoga.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o togafitiga, o le tumau o le maʻi i le falemai e mafai ona ese mai le 5 i le 7 aso, pe a leai e iai ni faʻafitauli.

O le a le mea e mafai ona aumai i le falemai mo se maʻi i le pancreatitis?


O le taumafataga o se tasi lea o vaega taua i le togafitiga o pancreatitis. I le aso tolu muamua i le fa o togafitiga, e masani ona faʻasaina e tagata uma mea uma seʻi vagana ai minerale ma vai inu. O le mea lea, o nei aso e mafai ai ona e sau i le maʻi sei vagana ua i ai se fagu o Borjomi. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻafesoʻotai se fomaʻi pe o le a le ituaiga meaai e mafai e le tagata maʻi ona faʻaaogaina.

Afai tatou te talanoa e uiga i tulafono lautele ua taliaina, o tagata gasegase o le pancreatitis e mafai ona aumai:

  1. Malamalama mama i luga o le sua o fualaau faisua.
  2. Fualaau aina suamalie (apu, nisi apricots mago mago) e aunoa ma le suka.
  3. Porridge paʻu, eleele i se tulaga o mea lelei e palu ai pateta.
  4. Laʻau moa, tipi i totonu o se pulu toto i se setete mamae.
  5. Uu pe fuʻu kāloti, pateta.
  6. Lago apu e le oona.
  7. Laʻau o le Rosehip.

O mea uma e tatau ona fou ma sili atu e aunoa ma le masima, mea manogi ma le suka. O ipu uma e tatau ona nutimomoia i se tulaga mama. Faʻasusu, meaʻai gaʻo, gaʻo susu e matua faasaina. O le tagata gasegase e mafai ona 'ai faʻamafanafana meaai lelei, leai se vevela poʻo le malulu meaai.

Lefir, susu, kusi cheese, fualaau faisua fou ma fualaau aina e le fautuaina e aumai. O ia oloa, e ui lava latou te saofagā i le faʻavaeina o microflora o le vaega o meaʻai, e mafai foi ona mafua ai le afaina, afaina, faateleina o le gaosiga o le kesi, lea o le a mafua ai se faʻalavelave o le maʻi.

O meaai e tatau ona faʻavae, ma o le vaeluaga o taumafataga e le tatau ona sili atu i le fa itula. E taua tele na o oe e tatau ona 'ai. Afai e le manaʻo se tagata i meaʻai, o lona tino e leʻi sauni mo lona maʻunia atoa. I nei tulaga, e sili atu ona lelei le aumai o se vai poʻo se fuamoa.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Mafuaʻaga o le kuluma i le tua o pancreatitis ma auala saogalemu o togafitiga

Ua faamamafa e le au atamamai e mafai ona afaina i le auai o le tagata maʻi, e faaopoopo i le pancreatitis, gastritis poo le esophagitis.

Mafuaaga o le tino pancreatitis ma foliga o lona ala

O le vailaau faafomai e iloa e uiga i le 200 mea e mafai ona faatupuina ai le tiga tele. Faʻasalaga o tagata gasegase i le nofoaga o faʻaalia o le tiga e fesoasoani e fuafua

O le a le mafuaʻaga o le faʻavavega o le pancreatitis masani? Vaega o togafitiga ma faʻamaoniga o se osofaʻiga

Faatasi ai ma se osofaʻiga faigofie, o togafitiga i le fale e talia, ae afai o le faʻavavega o loʻo i ai se falemaʻi malosi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi

Faailoga ma foliga o le togafitiga o le pancreatite masani

O le mea e leaga ai, o le pancreatitis e masani ai o se faʻamaʻi tuga, lea e faʻaalia i se olaga atoa. I le avea ai o se tulafono, e afaina le afaina ona o se olaga le talafeagai ma le faʻalauiloa

O loʻo i ai i le tautotogo le tele o le faʻavavega o le pancreatitis. i le afiafi, e amata ona paʻu lona manava, ma i le po e na o le tiga e mafua ona e tatau ona e valaau i se falemaʻi ma alu e suʻe suʻega. ua uma ona tuʻu i le falemaʻi ile aso

Faʻafefea ma poʻo le a le pancreatitis e togafitia i totonu o se falemaʻi

I le ulufale atu i le falemaʻi, e amata ona togafitia se tagata maʻi, e tusa ai ma mea nei mataupu faavae o le pancreatitis togafitiga (faʻapipiʻiina i le faasologa o le faʻatulagaga talafeagai):

  • toomaga o le tiga (faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o gasegase e mafatia mai tiga e le mafai ona faʻalavelaveina e manaʻomia ai vave faʻaumatia),
  • le faʻaitiitia ma le puipuia o faʻafitauli (i le tulaga o le suppuration o le okeni, o vailaau oona e faʻaaogaina i ni mea faʻalavelave poʻo se taotoga (pe afai e le mafai ona faʻamaonia fualaau)),
  • tino (i le taimi o le fulafula o le togi ma le totoga, o le tele o toxins ua tatala i totonu o le toto, e tatau ona aveeseina i se auala vave ma tuuese) - auala o le faamalosia o diuresis (administration o gasegase tele o diuretics) ma le tele o le kuka o masima (masini chloride, potassium chloride, calcium chloride) ) Latou te toe faʻafoisia le paleni masima-masima, e le aofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, lea e sili ona lamatia mo se tagata maʻi i se tulaga talitutusa,

  • faʻaititia le gaosia o enzymes i totonu o le gland (O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻe o pancreatitis o le faʻamaʻiina o enzymes e maua mai i le uʻamea i totonu, o le faʻaitiitia o le latou gaosiga o le a fesoasoani i le vave taofia o le faʻaogaina o le mu). Tatou te faʻaaogaina fualaau mai le vaega o le pamu poma (faʻatapulaa le gaosiga o fua o le digestive i le telefoni feaveaʻi) ma H1-histamine poloka (faʻafefe faʻaitiitia le gaosia o enzymes),
  • faailoga faʻapitoa - faʻamamaina o maʻi lesesese (vomiting, tiga o le manava, paʻu o le intestinal ma le flatulence). Antacids (Alemagel, Fosfalugel), antiemetics (Metoclopramide, Cerucal) ma le faʻaaoga (Loperamide) e faʻaaoga,
  • taumafa (O le matelaina i le taimi o aso muamua o togafitiga e faʻaumatia ai le faʻaleagaina o le tino ma le fula o le pancreas).

O a mea e mafai ona aumai i le tagata maʻi

I le masina muamua i le maeʻa ai o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi, o se taumafa malosi e faʻamatalaina i le maʻi. O le vaiaso muamua o le falemaʻi ua faʻaalia ai le teena atoatoa o meaai. Na o le faatagaina e faʻaaoga:

  • vai vevela vevela
  • lauti suamalie
  • teuteu o fualaau mamago.

O filifiliga lelei mo le faʻafeiloaʻiga i le tagata maʻi i nei aso o le a avea ma: "Borjomi", faʻapipiʻi saunia mai apricots mago ma apples dried, tea, sugar.

Mai le vaiaso lona lua e mafai ona faʻaaogaina:

  • fualaau faisua
  • meaʻai tunu (e maualalo le gaʻo),
  • iʻa tunu
  • falaoa i luga o le vai mai le eleele poo fatu fatu,
  • falaoa mago.

E mafai ona e aumaia ni manogi suamalie, saunia ni suka (pateta, kapeti), o fatu gala, lea e lava e sasaa ai le vai e kuka ai le kuka, oloa gaosia i le suka.

Mai le vaiaso lona tolu, o le lisi e faʻalauteleina. E avea le masani masani mo tagata mamaʻi ma pancreatitis, lea o le a manaʻomia ona tausisia i ni nai masina talu ona toe faʻaleleia.

E le aofia ai le faʻaaogaina o ipu nei ma meaʻai:

  • gaʻo
  • falai
  • suamalie
  • ulaula
  • maai
  • fualaau faisua fou ma fualaau (sei vagana ai apu, strawberries, pears, apricots),
  • kofe
  • mea inu gaʻo
  • aano o aano o manu (gaʻo),
  • gaʻo
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • ava malosi.

Tausiga Tausi Falemaʻi

Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi i se falemaʻi, latou te mafaia mulimuli i ituaiga o fesoasoani:

  • faʻaolataga (mo faʻalavelave e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi),
  • taotoga faʻapipiʻi (faʻatasi ai ma le telecotia (maliu faʻapitoa) o le okeni poʻo le fugaina o papacreatic ducts),
  • togafitiga faʻamalosi malolosi,
  • physiotherapy (i le vaitaimi o le toe faʻaleleia),
  • suʻesuʻega faifai pea e tagata tomai faapitoa o le maʻi.

E fia

O le taotoga e faia pe afai ei ai se taufaamatau i le ola o le tagata ma afai e le mafai ona faasaʻo le tulaga ma le fesoasoani o togafitiga faʻaleaganuʻu. E tele vaega o togafitiga faʻapipiʻi mo pancreatitis:

  • totoga o le okeni (aveeseina o le tino maliu ina ia mafai ai ona taofi se isi faiga e le o le faʻataʻitaʻiga),
  • le faʻamamaina o le pipiiina o le pipisi, le puipuia o le excretion of enzymes i totonu o le togafiti laiti,
  • aveeseina o le sooga ma le pseudocysts ua faatumulia i le tulei ma toega o mea oti.

O le taotoga e tusa ma le itula. O isi togafitiga e mafai ona faia mai le 3 aso i le 2 vaiaso, e faʻatatau i le mamafa o le maʻi i luga o le faʻatagaina i le falemaʻi.

Metotia ogaoga faasao

Ole togafitiga ogaoga ole togafitiga masani e masani ona aofia ai vailaau faʻasaʻi maualuga, vave fasi faʻamaʻi pipisi i le paʻu ma le mumū i totonu o le okeni.

Faatasi ai ma le le faapalepale i nei vailaau, o isi vailaau faʻasaʻi lautele e mafai ona faʻamatalaina. E taua tele le maua o faʻamatalaga i au lava allergies i fualaau faasaina ma ia tuʻuina atu lenei faʻamatalaga i le fomai i le taimi.

E faʻafefea ona togafitia se foliga tele

O galuega autu i le togafitiga o se pepa lapopoa o le:

  • aveeseina o le edema ma le mumu o le okeni,
  • puipuiga o faʻafitauli
  • faʻamaʻaloga.

Lelea ese e ala i le faʻaitiitia o le gaosiga o enzymes e faʻaaoga ai sui faʻamaʻi o le gaioiga tutotonu - "Sandostatin", "Octreotide" (aʻafia ai le faiʻai o nofoaga autu e nafa ma le faʻaleleia o le gaosiga o le suamalie o le suamalie i totonu o le mea oona).

Faʻaaogā faʻaaogaina antispasmodics. Latou te faʻaitiitia le fesuiaiga ma le spasm o le pancreatic ducts ma faaopoopo ai foi i le tosina atu o le enzymes mai le tino. I le toesea o spasms, o le tiga tiga foi e pasia.

Used: Duspatalin, Sparex, No-shpa, Trimedat.

O faʻalavelave e alu ese atu faʻafetai ona o le faʻaofiina o vailaau tele o vailaau faʻamaʻi. O le faʻamaeʻaina o loʻo faʻatino e ala i le "faʻafefe" le toto i sauniuniga masima (vai saline, ma isi) ma vailaʻau faʻasolosi.

Tuutuuga o togafitiga o taimi masani

I se ituaiga o le maʻi o le tagata gasegase o loʻo i le falemaʻi mo le tusa o le masina (atonu o le a vave faʻatagaina o ia, ae i le noatia i le tausisia o faatonuga a le fomaʻi ma le moe). A maeʻa le togafitiga autu, o se vaitaimi umi e toe faʻaleleia ai ma se taimi e toe faʻaleleia ai e tatau ona mulimulitaia (pe a fai o le taotoga na faia).

Faʻasoaga o faʻatonuga i le taimi o le faʻavavevaveina o le foliga masani o le vave - e tusa ma le lua vaiaso. A maeʻa ona toe foʻi mai le tagata maʻi ile falemaʻi ma se mea taumafa ua faatonuina.

Toe malosi atoatoa pe a maeʻa se osofaʻiga i le 3-4 masina.

O le tele o le oti ma fualaau e faʻaleleia ai se taunuuga lelei ma e fesoasoani i le toe faʻaleleia.

O le a le mea e fai pe a uma ona faʻatuʻa

O le autu tulafono pe a uma ona tuua le falemaʻi:

  • tausisia o taumafa (tulafono faavae),
  • gaioiga faʻatino faaletino (faatagaina vasega faʻaleleia faʻapitoa),
  • lava le moe ma malolo
  • faatulaga le faʻatagaina o vailaʻau uma ua faatonuina e se fomaʻi.

Faaiuga

Ina ia manuia le faʻaleagaina o faailoga faʻaleaga, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. O le afaina o le pancreas i le tele o tulaga e afua ona o mea sese i meaʻai, leai o se taumafataga o taumafataga ma le faʻaaogaina o mea maualalo, mea leaga.

Suʻega o le suʻe - O le tulaga sili lenei mo le toe faʻaleleia mo tagata o loʻo iai faʻamatalaga ua faʻamatalaina. Ole a faʻagataina tapulaʻa mo se vaitau e le sili atu i le 1-2 tausaga, ae o le taunuuga o le a aoga - toe faʻafoʻisia le gaioiga o totoga o meaʻai e mafai ai ona toe foi i le ituaiga soifuaga muamua ma faamaluluina le taumafa.

  • Tagata e toe iloilo
  • Sergey Andrianov
  • PhD i Faʻataienisi Faʻafomai

O a fualaau oona e fautuaina mo le tino pancreatite

O le pancreatitis o se maʻi mumusu o le pancreas e tupu i lalo o le aafiaga o le tele o mea le lelei. O nei mea e aofia ai: ava malosi, taumafa, ulaula, ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

I tausaga taʻitasi, e tusa ma le 35-40 tagata (i le 100,000 tagata i Rusia) latou te maua tonu lenei faʻamaʻi i se falemaʻi. I le 70% oi latou o tane.

O le maʻi o se tasi o sili ona matautia, talu ai o loʻo i ai se avanoa e atinaʻe ai ogaoga faigata. E tusa ma le 10% o tagata na oʻo i le tino o le maʻi ua amata ona tupu i totonu o se falemaʻi.

I le tusiga o le a tatou mafaufau i metotia autu togafitiga fualaau faasaina aano pancreatitis aemaise lava le faʻaaogaina o fualaau oona i le taimi lenei.

Togafitiga o le tino pancreatitis i le falemaʻi: e toafia oi latou i le falemaʻi

O se osofaiga mataʻutia o pancreatitis e faʻatasi ma se faʻalavelave ogaoga o le soifua maloloina, o le tagata maʻi e faʻalavelaveina i tiga ogaoga, e oʻo lava i le leiloa o le mafaufau. O le taulimaina o sea tulaga i le fale e le mafai. E manaʻomia le falemaʻi ile maʻi.

Le lava lelei togafitiga e mafua ai le le atoatoa, o se taunuuga, le atoatoa, ma i le tulaga sili ona leaga, oti. Togafitiga o pancreatitis i totonu o le falemaʻi ei ai ona lava tulaga tutusa; e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le gaioiga o le pancreas.

O fea le matagaluega latou te maua ai le pancreatitis? E faʻalagolago i le ata o le falemaʻi. O nisi taimi o le tagata maʻi e faʻamaʻi ile falemai i le potu maʻi tigaina, lea e faia ai togafitiga faʻasao. I nisi tulaga, e manaʻomia le tuʻuina atu o le maʻi i le taʻavale taʻavale - pe'ā manaʻomia le taotoga.

Sei o tatou mafaufau pe a manaʻomia le falemaʻi mo pancreatitis, ma pe faʻapefea ona togafitia le togafitiga i se nofoaga maʻi?

O a fualaau faʻatau e ave ma le tino pancreatiti

Afai i totonu o le falemaʻi pe'ā maeʻa uma togafitiga manaʻomia, e filifili le fomaʻi i togafitiga faʻaleaganuʻu o le togafitia o le faʻamaʻi ma faʻaitiitia le manaʻoga mo togafitiga faʻapitoa, ona avea loa lea o mataupu faavae fualaau faasaina o le a avea ma mea nei:

  • puleaina o tiga (antispasmodics, mea e faʻaaogaina, pe'ā tatau - faʻasolosolo narcotic),
  • puipuiga o aʻafiaga le lelei o le vevesi - peritonitis (faʻamaʻi o le peritoneal tissues), siama (faʻaoga pipisi o le toto). Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai vailaʻau. Latou te faʻaaogaina le suppuration ma faʻaaogaina atoatoa le salalau o faʻamaʻi pipisi mai se mamanu maʻi,
  • faʻaalia i le mafuaʻaga o le mumū ma le edema (pancreatitis o se taunuuga o le faʻamaʻiina o enzymes digestive i totonu o le tino, lea latou te amata faʻafefe ai ma a latou mea faʻaleagaina ma mafua ai le mumū ma le fulafula). Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina sui soʻo e faʻaitiitia ai le gaosiga o suamalie oona i totonu o le okeni ma i totonu o le gastrointestinal tract (PPI o prohibit pump inhibitors (affected cells that produce juices), H1-histamine blockers (decrease the production of juices throughout the tract of the gastrointestinal tract) isi)
  • faʻamaʻaloga (faatasi ai ma le lapataiga o le tino ma, aemaise lava, o le suppuration i le toto, o le tele o toxins e maua mai lea e afaina ai le tino o le tagata). O vailaau tetele o togafitiga ma le tele o togafiti faʻasolosolo ma suauu eletise e faʻaaogaina (o nei fualaau faʻasaina e faʻamaonia le maualuga o le vai i le tino ma le paleni masima),
  • faailoga faʻapitoa - faʻataʻitaʻiga, teuina o vailaau mo le manava ma le faʻavasegaina (faʻamalosolo vavao ma aveese toxins mai le gastrointestinal tract).
  • Painkillers

    Mo vailaau faʻasolosolo, colic pancreas, atiaʻe i se tulaga ogaoga, e masani lava faʻaaogaina fualaau oona antispasmodics. O fualaau ia ata pue lamolemole maso masi:

    • manava
    • inumaga
    • vaega uma o le gastrointestinal tract.

    E le gata i lea, o nei vailaau faʻaitiitia O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le mumū tele i le okeni na faʻamatalaina, o le faʻaogaina o enzymes i totonu.

    A oʻo mai le pancreatitis spasm ma pipili e faʻapea foʻi ma pepa o le pancreatic - o fuaitau e tatau ona faʻaaogaina ai le sua pancreatic - i totonu o le togafiti laiti.

    Edema i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaoga, ma le colic e faʻaosofia ai le faʻamalosi, lea faʻaleagaina lona lua taimi le faagasologa o le togafitiga.

    Antispasmodics faatasi ai ma ana gaioiga tele alu ese lenei pipi, sili atu elemene e oʻo mai, o lea e tele aʻafiaga e maua:

    • aveeseina o le tiga
    • le faʻamaʻapeina o enzymes oona,
    • faʻaleleia o otaota.

    O sauniuniga nei e masani ona faʻaaogaina.

    Leai-Shpa poʻo le Drotaverin

    E masani lava tofia antispasmodic i le togafitiga o pancreatitis. Soft acting i luga o musele mumu o totoga o le gastrointestinal tract, e aofia ai le pancreas.

    Aafiaga luga o le felauaiga o ions i totonu o puipui o le cell ma poloka fevaevaeaiga. O le aafiaga e tupu ile 20-30 minute. E faʻaaogaina i le ituaiga o laupepa poʻo le injections (faʻamaonia, pe a le iloa e le tagata maʻi pe faʻaleagaina e ala i le faʻaogaina o le vomiting).


    O le vailaʻau e tatau ona faʻaofiina i le tino. taʻitasi 6 itula i nai aso muamua, ona faʻaititia lea o le toto. Contraindications o:

      • tausaga o tamaiti
      • maʻitaga
      • susu
      • toso maualalo
      • o le i ai o ni mea e afaina i le fualaau faasaina.

    I tamaiti ma fafine maʻitaga "No-shpa" e faʻaaoga faʻapitoa e le faʻaseseina, o mea uma o le a faʻalagolago i le tikeri o loʻo faʻamoemoe mo le olaga, le taufaʻatau ma le filifiliga a se fomaʻi.

    O lenei fualaau faasaina ua aloaia aloaia. afaina tamaiti. Maualuga aoga. O le meafaigaluega e faia i laupepa ma ampoules.

    Faʻailoaina faatasi ai ma allergies i vaega o le fualaau faasaina ma se uiga o le toto maualuga.

    O le maʻi ua faʻamaonia faʻatasi i luga o le fautuaga a se fomaʻi, aua e mafai ona afaina ai le atinaʻeina o le pepe.

    E masani lava ona faʻaaogaina le painkillers inisiua e oo atu i le 3 taimi i le aso.

    O lenei vailaau faʻasaina o loʻo maua foi i se foliga tutusa o Motilak. O le gasegase o le vailaʻau e faʻavae i luga fomaʻi taga.

    Faʻaavanoa i totonu o otaota ma pusa tioata. E i ai pepa mo le toe faʻaofi.


    I tamaititi, e faʻaaogaina i le foliga o se siva (o le fua e fuafua i kilokalama o le tino). Fomaʻi solia e oʻo i le 12 tausaga le matua ma tinā o loʻo maua se pepe poʻo susu susu. Analogs:

    O le a le mea e fai i se osofaʻiga mataʻutia?

    Ae e te leiloa pe o le a le togafitiga o le tino pancreatiti i totonu o se falemaʻi, e tatau ona e gauai atu i le aveina o se valaau a le falemaʻi. O le a se mea e mafai ona faia aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi faapitoa, ma o le a le mea e le fautuaina? O tali i nei fesili e tatau ona iloa e tagata maʻi uma lava.

    Afai ei ai se tiga ogaoga i lalo o le tauagavale po o le taumatau, ona matua faasaina lava lea ona e tumau. O le tulaga o le a le alualu i luma ia lava. Manaomia le valaau i se falemaʻi. Aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, e le mafai ona e tago i fualaau o togafitiga faʻapitoa (Analgin, Spazmalgon ma isi vailaʻau).

    E le mafai ona e faʻaaogaina se paʻu vevela poʻo le vevela vevela i se nofoaga tiga, toso le hypochondrium i luga o se sikafu poʻo se sikafu, inu ava malosi e faʻaitiitia ai le tiga, ma masani ai ona inu soo se vai. Afai o loʻo i ai le vevela poʻo le vomiting, o vailaʻau faʻasaina e faʻasaina mo le faʻaaoga seia oʻo i le fomaʻi.

    Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, e mafai ona e faia mea nei:

    • Tuu le tagata maʻi i se tulaga tuʻufaʻatasi i le moega poʻo le sofa.
    • Faʻaaogā se mea manava, mea malulu poʻo se paʻu vevela mafanafana i le nofoaga tiga.
    • Faʻamama le potu.

    Afai ua umi ona mafatia le tagata maʻi mai le mumū o le pancreas, ua faamauina o ia i se fomaʻi i le nofoaga o le resitalaina ma se siama o le pancreatitis tumau, o lona uiga ua i ai sona faʻalavelave faʻamaʻi.

    O le fomaʻi na taunuu mai o le a ia faia togafitiga talafeagai e faʻavae i luga ole fomaʻi. I le falemai i le falemaʻi ile tala o le tiga ogaoga, faʻaaoga papaverine faʻamaʻiina i le suka.

    E matua faasaina le teenaina o falemai, tusa lava pe i ai ni faigata i le galue, i le aiga, ma isi. O tiga ogaoga e faailoa ai le amataina o suiga matuia i le tino.

    Faʻataʻitaʻiga Inpatient

    O le tagata maʻi e tatau ona iai i le falemai i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. I se tulaga sili ona lofituina, e maua e tagata gasegase togafitiga ma se ituaiga faʻamaoni poʻo le faʻaleagaina o togafitiga. I le tele o atavali - e tusa ma le 70%, faʻaaogaina fualaau faʻatau fualaau.

    O le sini o le faʻamautinoaina o le tagata soifua, o le puipuia o le faʻaumatiaga faʻaleagaina i le tino. O le tagata gasegase e manaʻomia le faʻamautuina i se taimi vave lava, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le oti.

    Muamua e tatau ona e faia se seti o fua faatatau e fesoasoani e faaitiitia le avega i luga o le paʻu. I le taimi o le ogaoga o le tiga, leʻo ma le vomia, e le maua e le tagata maʻi meaʻai mai le gutu. E le faasaina le inu. I le agamalu ma le agavaʻa, o le fiaai e mo le 2-4 aso. Mo 3-5 aso, e mafai ona e 'ai meaai vai mo le 3-5 aso.

    E faʻapipiʻi le pulou i totonu o le isu i le manava, lea e fesoasoani i le maualalo o le toto. O totonu o le manava 24-72 itula. O le tele lava o maʻi, o lenei fuataga e faʻaitiitia ai le tiga i totonu o ni nai itula.

    Afai e leai se tiga matuia, ona fautuaina lea o vailaʻau faʻamaʻi - Alemagel 10 ml 4 taimi i le aso. Afai o le vasega e ogaoga, faʻatulagaina matua o poloka poloka.

    Gaoioiga e faʻaitiitia ai le fula o le totoga i totonu:

    • Maea vevela i le vaega o le okeni.
    • Manatu o Mannitol o loʻo tui i se vein.
    • Faʻasologa o Haemodesus.
    • I le aso muamua, e faafoe ai le Furosemide.

    Ina ia puipuia le inu o le enzym, ia faʻaaoga le Feagaiga. O le fualaau faasaina ua faʻaofiina i totonu o le tino e ala i le auala faʻafefe - e oo atu i le 3 taimi i le aso. E tele lava taimi, e maua ai e tagata gasegase ni tali i vailaʻau. O le mea lea, i le taimi o le aveeseina o le maʻi mai se tulaga ogaoga, e tatau ona i ai ni pulou ma Prednisolone i le taimi nei.

    Afai e maua i se tagata matua se fomaʻi maʻi, ona togafitia lea o togafitiga faʻamaʻi faʻamaonia.O le mea masani, o Tienam o loʻo faʻamaonia i le 250 poʻo le 500 mg, e faʻatinoina ai se lemu lemu.

    O fualaau ua faatonuina e pei o vailaau oona - e faia i luga o le vavalalata poo le intramuscularly, procaine, promedol. I le tele o ata vali, faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻaaogaina o antispasmodics myotropic.

    Ina ia faʻafetaui le vai ma le paleni eletise, e tatau ona e faʻaaogaina se solution ole sodium chloride solution poʻo le 5% glucose solution. O le vaega mulimuli e faʻaaogaina i na o tulaga o loʻo maua ai e le tagata maʻi se faʻasologa o le glucose i totonu o tapulaa masani. Ina ia foia le vaivai o le fatu, o le fofo o hormones (adrenaline ma norepinephrine) ma catecholamines e faʻaaogaina.

    E le mafai ona togafitia le maʻi, ae i totonu o le falemai, fomaʻi e faʻamaonia le tulaga o le maʻi, faʻaleleia le pancreas.

    O le togafitiga i tulaga tumau e mamanuina mo le 3 vaiaso. A maeʻa togafitiga i se falemaʻi, e tatau ona togafitiga togafitiga pe a uma le 6-8 masina e puipuia ai le toe faʻafoʻi o le maʻi.

    Tausiga i falemaʻi o le pancreatitis

    A maeʻa ona tuʻuina atu fesoasoani i se falemaʻi, e tatau ona togafitia le tagata maʻi i luga o se falemaʻi, mulimuli i se meaʻai faʻamaʻi, ave uma vailaau fautuaina e le fomaʻi. E masani lava, o tagata gasegase e maua i le cholecystitis, lea e amanaʻia i togafitiga.

    O tagata maʻi ua faʻamaonia togafitiga i le falemai faalua i le tausaga. O le vasega atoa ua fuafuaina mo le 3-3.5 vaiaso. I le faʻatagaina, o le faʻaaogaina o le tino, o lona uiga o le faʻamamāina o le tino o toxins, mea oona.

    A faʻatagaina, faʻatautaia taualumaga o le enema, o le manava e tatau ona fufuluina, anapogi faʻapitoa mo panicreatitis i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi ua fautuaina. O nei gaioiga e fesoasoani e faʻaleleia ai le galuega o le pancreatic. O le tagata maʻi e manaʻomia ona nofo i luga o se vai mo mea e tusa ma le 72 itula.

    Tofia le faʻafeiloaʻiga o mea pepelo:

    O le Rheosorbylact e faia ma le le mautonu i aso uma, o le metotia e 200 ml. I le faaiuga o lenei laasaga, o le tagata maʻi e fautuaina meaai e tusa ai ma le fuainumera o fualaauʻai 14, 15 poʻo le 16.

    Faʻamatalaina fualaau faʻasaina:

    • Taavale. Contraindications: aua le faʻamaonia i le taimi o le maitaga, le faapalepale i polotini o le povi, le le faʻalogo i le fualaau. O le vailaʻau e faʻatonuina ma le le faʻafefeteina, o le tulaga masani o le 500,000. E tusa ai ma faʻamatalaga, e mafai ona faʻateleina.
    • Gordoks. E le talafeagai i le uluaʻi masina o le maʻitaga. O le a faʻapipiʻi lemu. Vaavaʻa - e le silia le 5-10 ml i le minute. Ulufale i totonu o veins autu. I le amataga, o le folasaga o le 1 ml e tatau ona faatinoina - o se faamasinoga "vaega", talu ai o le tagata maʻi e mafai ona i ai se tali atu.
    • Mannitol o loʻo faʻatonutonuina e le taʻaloga poʻo le vaʻalele. O le metotia e eseese mai le 150 i le 200 ml. O faʻamaoniga e aofia ai se faʻalavelave o le le mafaia o le ate, faʻamaina le filtration i fatugaʻo, stroke. E le mafai ona faʻaaogaina ma le le faʻalepaleina.

    O le filifiliga o fualaau faasaina e mafua mai i suesuega o le laboratory. E faavae i luga o latou, o le fomai e valiina le togafitiga talafeagai.

    I le avea ai o se vailaʻau faʻasolosolo e fesoasoani e faʻaitiitia le hydrolysis i totonu o maso mūmū o maso, e manaʻomia le faʻaogaina o le Furosemide. O le tulaga masani o le 1 laulau i aso uma e tolu. E masani ona tuufaatasia Furosemide ma Asparkam.

    O se taunuuga, matou te maitauina e talafeagai le togafitia o le pancreatitis ma le gaʻo i totonu o se fomaʻi i se taimi talafeagai. O lenei mea e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻisia le galuega o le tino i totonu ma le faʻapipiʻi o hormones sili ona taua o le pancreas, lea e faʻaleleia ai le lelei o le olaga.

    Faʻafefea ona togafitia pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

    E faʻafefea ona togafitia se maʻi pancreatiti i se falemaʻi

    O le falemaʻi e manaʻomia i se osofaiga ogaoga o le tino pancreatitis, lea e le mafai ona taofia i fualaau oona i le fale. A maeʻa ona tuʻuina atu le maʻi, ona siitia lea o ia mai le ofisa ulufale o le falemaʻi i le potu maʻi tigaina. O togafitiga e faia faʻatasi ai ma le faʻatagaina o le auai o se fomaʻi maʻi ma le toe faʻaleleia.

    O le gase o le pancreatitis e faʻapenei:

    1. I le taimi muamua, o fomaʻi e faʻamālōlōina le tiga o le maʻi ma le ese o le popole, faʻalavelave faʻalavelave faʻatasi ma le fesoasoani o faʻataʻitaʻiga. Mo lenei mea, o Baralgin, Promedol, Analgin, ma isi sauniuniga e faʻaaogaina.
    2. Ina ia foʻia le maualuga o le maualuga i le talo, e faʻaaoga e fomaʻi No-shpu, Nitroglycerin ma isi fualaau.
    3. E tatau ona lafoaia le pancreas, o lea o le tagata maʻi ua faatonuina le fiaai. E tatau ona ia ave ni meaʻai inu, e pei o Borjomi.
    4. I le faʻatasi ai ma fuataga o loʻo i luga, o le puipuiga ma le togafitiga o fusi toto i totonu o ipu o totoga eseese (pancreas, ate, ma isi) o loʻo faʻatinoina.

    Ina ia puipuia le faʻaitiitia o le tulaga o se tagata maʻi i le pancreatitis ona o le inupia, o se siaki siaki e faia mai le fatu ma mama, ona faʻaleleia ai lea o alavai ma le taele. O lenei faiga e faia i se vaifofo o le soda, Pyroxan poʻo Obzidan e faʻaaoga.

    Injections ogaoga e faia i vai fofo ile inisalini ma glucose ma le potassium.

    I le maʻi pancreatitis ao togafitia togafitiga, o le tagata maʻi o loʻo mataʻituina i taimi uma ia metabolic processes i lona tino. O le metabolism of electrolytes e suesueina (mo se faataitaiga, sodium poo le potassium), o le maualuga o le suka o le toto, le i ai o pulu i totonu, siaki, ma isi.

    E masani lava, i le taimi o le togafitiga o le maʻi pancreatitis, e le o faia se suʻesuʻega atoa o le maʻi, talu ai ona e le mafai ona mafua mai le ogaoga o le tulaga o le tagata ma e mafai ona mafua ai le televave ma le matuia o le faagasologa o le maʻi. O le mea lea, o le suʻega e faia ile 2 vaega. I le taimi muamua, na o le faʻavae o faʻamaoniga e faʻamaonia ai le siama, ona faia ai lea o fuataga o loʻo i luga, ma pe a maeʻa le faʻaleleia o le maʻi, e faia suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe.

    Vaʻaia togafitiga o le pancreatitis ma taimi o togafitiga o ituaiga eseese o le maʻi

    O le taotoga e faʻatulagaina pe a fai e atiaʻe e le tagata maʻi ni faʻafitauli, faailoga o le jaundice, tiga e le mafai ona taofia i vailaau, e ui lava i le togafitiga umi.

    O taotoga tuusaʻo o taotoga i luga o le talo pe o le manava ma le gaogao e mafai ona faʻaaogaina. Afai e tatau ai, e faia se taotoga e faʻafefe ai le uila, aveese maa, ma o nisi taimi atonu e talafeagai ai le faʻatautaia o le tino.

    E tele gasegase e fia iloa le tele o aso e togafitia ai le pancreatitis. E masani lava, i--togafitiga togafitiga e amata mai i le 7 i le 10 aso, ona faʻasaʻo ai lea, ae o le tagata e faia togafitiga faʻaleleia mo le isi 6 masina.

    O le tagata gasegase e togafitia e ala i le tagofia o fualaau faasaina, vitamini, mataituina o se meaai malosi.

    Afai o le faʻamaʻi na faʻaleagaina ituaiga, ona maeʻa lea o le 2-3 aso o togafitiga ogaoga, e tatau i le maʻi ona tumau i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi pe a ma le 1.5-2 masina.

    I ituaiga masani o pancreatitis, o le tagata maʻi (pe afai e le manaʻomia se taotoga poo ua i ai se vaitaimi o le faʻamagaloga) e taofia i se fomaʻi mo le 1 aso mo le suʻega.

    E fia aso o gasegase e taoto pe a uma le taotoga e faʻamoemoe i le ituaiga o gasegase, le toe faʻaleleia o le tino o le maʻi. E masani lava e le sili atu i le 7 aso lenei vaitaimi. A maeʻa lenei mea, ona ave lea o le tagata i togafitiga fale, lea e tumau 1.5-2 masina. Na te tago i fualaau, meaʻai, ma faamalositino.

    O le a le mea e fai i se osofaiga ogaoga o pancreatitis?

    Afai ei ai i se tagata ni faʻamaoniga o se osofaiga o pancreatitis, e tatau muamua ona valaʻau se 'au o le falemaʻi. Aʻo maua e fomai i le maʻi, e taua le vave vave tuʻuina atu ia te ia le fesoasoani. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

    1. Tuu le tagata maʻi i se sofa poʻo se moega.
    2. Faʻaaogā se paluga mumu e tumu i le malulu poʻo se solo susu i le mea tiga. E matua faigata lava ona faʻamafanafana le manava o le manava.
    3. Tatala le faamalama i totonu o le potu. Faʻamamaʻa.

    A oʻo mai le fomaʻi i lea nofoaga, o le a ia faia taualumaga talafeagai e faʻavae i luga o le ata o faʻataʻitaʻiga. O le tele o taimi, faatasi ai ma osofaʻiga o le tiga, o Papaverine e faʻatautaia. Ma le isi, o le tagata maʻi e taliaina i le falemaʻi, aʻo le falemaʻi e le mafai ona teenaina.

    I le taimi muamua o le tiga i le itu o le manava, e tatau ona e valaau i se fomaʻi pe alu i le falemaʻi. Tuai i ni nai itula e mafai ona aʻafia ai le tulaga o le maʻi ma mafua ai faʻafitauli. E le gata i lea, o le tino pancreatitis e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona faasolosolo malie.

    Duspatalin

    O lenei fualaau faasaina ei ai analogues:

    Tasi le tele faʻamalositisi o vispasmodic.

    O loʻo galue filifilia i luga o musele maso o le gastrointestinal tract.

    E faʻaaogaina i foliga o capsules poʻo ni meaʻai 3 taimi i le aso, tasi le itula pe a uma ona 'ai (poʻo le' ai).

    Faʻailoaina i le tulaga o faʻamaʻi o le tino i vaega o vailaau ma tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga (mai le 3-18 tausaga o loʻo i ai vailaau faapitoa o vailaʻau).

    Aʻo faʻatonuina le maitaga tagata taitoatasi faailoga.

    Tetracycline

    O le ki antimicrobial agent mo le vevela. Fomaʻi lautele fusi o faatinoga. Faʻailoaina i le taimi o le maitaga, lactation, e oo i le 8 tausaga, ma faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo.

    E faʻaaogaina le 1 papa maʻa 3 taimi i le aso i vasega e oʻo atu i le 10 aso.

    Ua taʻua foi o Co-trimoxazole. I le aso muamua, o lenei vailaʻau mo vimicrobial lautele e maua i totonu tofo (e oo i le 10 papa), ona 1-2 laulau 3-4 taimi i le aso.

    Fomai o le a faatonuina itusi talosagae faʻatatau i le matua o le maʻi ma le tikeri o le atinaʻeina o faʻafitauli.

    Faʻailoaina vailaau mo gasegase ogaoga o le ate ma le fatu fatu fatu, mo maʻi o le hematopoietics, e oo atu i le 3 tausaga, maitaga ma fafine lapatitis, allergies.

    I le vaitaimi o le faʻagasologa ma i le laʻititi, o le Biseptol ua na o le tagata taitoatasi malaga.

    O le taofiga lenei mo le tuiina (intramuscular and intravenous). Faʻailoaina i faʻamaʻi pipisi o le toto, fatuina ma le fatu fatu, pepe e oʻo atu i le 2 masina.

    O le faʻaaogaina e oʻo ile 14 aso. O le vailaʻau e tuʻuina 1-2 taimi i le aso.

    Sigmamycin

    Ua taʻua foi Oletetrin. Capsules poʻo vaifofo mo tui. Faʻailoaina ma le faʻalauteleina o le lagona lelei i le mea galue.

    O le malaga e oʻo i le 10 aso. E faʻaaogaina pusa 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga, faʻamaʻa i lalo i se aofaiga itiiti o le vai.

    I le taimi o le maitaga ma aʻoga, ua faatonuina e le fomaʻi e tusa ai tagata taitoatasi faʻamaoniga pe a sili atu le faʻamanuiaina e sili atu nai lo le faʻaleagaina.

    Omeprazole po o Omez

    E maua i foliga o capsules, solu i le siosiomaga o le manava. O le mea e mafua mai i le atigi o le a faʻaliliu malie, lea e maua ai le aafiaga toniga faʻaalia i le aso atoa.

    E faʻaaogaina i le aso - i le aso (i le taeao) aʻo leʻi 'ai, inu laiti aofaiga o vai.

    O le vasega e oʻo i le 30-60 aso. I le maitaga ma lalo ifo o le 12 tausaga le matua, e mafai ona faʻataʻitaʻiina vailaʻau ma le tulaga e manuia aoga mai lona faʻaaogaina e sili atu nai lo le ono afaina ai le tino o le pepe poo le tino o le tamaititi.

    O se meafaigaluega faʻaonaponei lenei mai le vaega o le faapaologa o le pamu. E sili atu faʻailoa aʻafiaga, faʻaitiitia le maualuga o le enzymes sili atu ona lelei nai lo Omeprazole.

    O loʻo faʻatulagaina 1 taimi i le aso - i le taeao, o le faʻaoga o le faʻaoga e puupuu - mai le 14 i le 28 aso. Faʻailoaina maʻitaga ma lactating, faʻapea foʻi tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

    Tuusaunoaga e mafai i totonu tagata taitoatasi poloaiga ma mo faamoemoega faapitoa.

    Diuretics

    Used for instant toesega toxins mai le tino i le taimi muamua o aso muamua e lua o le faigata.

    Taʻitaʻi faʻatatau faamalosi pipisio le tele o tui o fualaau oona, ma toe faʻafoʻiina le uluai voluma o le vai i totonu o le tino ona o le faʻaofiina o le tele o vailaau tui.

    Furosemide poʻo Lasix

    O se fomaʻi maualuga galuega. E mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o laumei poʻo injections e oʻo atu i le 2-3 taimi i le aso. O le umi o le pulega e le sili atu i le 3-5 aso (o nisi taimi e faʻatonuina i se taimi e tasi).

    Mataʻutia O le tele o mea taumafa e aofia ai le fufuluina mai le tino o le tino - potassium ma le magnesium, lea e aʻafia ai le gaioiga fatu. I le maitaga ma le laʻitiiti, ua faʻamaonia mo tulaga taufaamatau o le ola.

    O se fomaʻi gaoioiga vaivai, o le aafiaga e faatupulaia, e atiina ae i totonu o nai aso.

    E faʻaaogaina i mataupu o le le faʻalauiloaina o le inisua poo le faʻaauau pea o le togafitiga autu ma le Furosemide.

    Faʻaauau o vailaau o le a puipuia ai le tulaga o le toto ma le gaioiga malie (o le tino e puleaina le toe faʻafoʻiina o le ola). O le vasega e oʻo atu i le 5 aso, 1-2 fualaau i aso taitasi e faʻaaogaina.

    Pe a ave se pepe e tatau faʻaeteete fesoʻotaʻi ma le tagofia o fualaau faʻasaina, aua nei faʻaogaina fua o vailaʻau e taʻu mai e le fomaʻi. E tofia tamaiti ma le manaʻoga.

    Anetusi o auala ia falemaʻi e faʻaitiitia ai le tiga i le manava ma isi vailaʻau vailaʻau (digestive). Faʻaaogaina pe a talafeagaiE leai se fua faatatau tumau.

    Phosphalugel

    O lenei vailaʻau o loʻo maua i le tulaga o se faʻamalosaga ua saunia mo le faʻafofoga tautala, faʻapipiʻi le mucosa gastric, faʻasoleina le malosi o le suka ma le kuluma. I le avea o se vaega o le aluminium phosphate.

    Le fua faatatau pito maualuga o aso taitasi o le 4 sachets, sili atu faʻaaoga i vaitaimi masani. I le taimi o le maitaga ma le laʻititi (e oo lava i le susu) leai se faʻailoga.

    O le taofiga lea e aofia ai sima alumini, o le aafiaga e tutusa. Faaaoga le sipuni se tasi e oʻo i le 4 taimi i le aso.

    E tele vailaau faʻasaina:

    • «Alemagel A"(Faatasi ai ma le mea oona),
    • «Alemagel Neo"(Faʻamatalaga faaopoopo - fesoasoani i le fugaina).

    O vailaʻau sili ona aoga e tatau ona e ave mo le pancreatitis ma le taimi o se osofaiga

    E mafai ona e taʻuina se lisi atoa o faʻamaʻi e aafia ai se tagata, ona o le le lelei ma le ola. Pancreatitis o se tasi o nei maʻi. O le mea moni, o le mumu o le pancreatic e mafai ona atiaʻe mo isi mafuaaga.

    O le a tatou talanoa foi e uiga ia i latou, ae o le tele o tulaga o lenei maʻi o le taunuuga o le le amanaiaina o le tagata maʻi. E le gata i lea, i se tulaga ua le amanaiaina, o lenei faʻamaʻi e matua lamatia, e oo atu i se taunuuga leaga.

    O lea e tatau lava ona e faalogo i le tino. E naʻo togafitiga e mafai ona umi ma e taugata foʻi.

    O la matou talanoaga i le aso e faatatau lea i le mea e fai pe afai o lenei maʻi na oʻo atu ia te oe.
    (sili atu ...)

    Togafitiga

    O le tino pancreatitis i tagata matutua e togafitiga i totonu o le falemaʻi e faʻaaoga ai faiga nei:

    1. Muamua lava, e tatau ona aveese le faʻamaʻi o le tiga. Mo lenei mea, o fualaau e pei o Baralgin, Novocaine, Analgin, Promedol i le ituaiga o laupepa ma inisiua o loʻo faʻaaogaina.
    2. O le laasaga lona lua o le faia o le maualuga o le maualuga o le talo. Mo lenei mea, o se fualaau faasaina e pei o No-Shpa e talafeagai.
    3. Ia mautinoa e aveese le avega mai le pancreas ma faʻamautinoa le filemu. O lenei mea o le a fesoasoani i le vai anapogi. I nai aso muamua talu mai le amataga o togafitiga, e mafai ona e inuina pia masani ma inu o vai.
    4. E tele taimi taua o le puipuia o le thrombosis.

    O le a le umi e faia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi? E masani ona faia ni nai minute, ae o nisi taimi e manaʻomia ai se aso atoa. A maeʻa le faʻatinoga, ona amata lea o se vaitaimi o togafitiga faʻamalosi.

    E aofia ai le faʻaaogaina o sorbents (Smecta, Almagel) ma fualaau faʻasaina (Gordox ma Mannitol drip, Kontrikal). Ina ia faʻaitiitia le hydrolysis, o loʻo faʻatulagaina ai togafitiga (Furosemide).

    Ina ia taofia le faʻaitiitia o le maʻi o le maʻi, e tatau ona faʻamama ma faʻamaʻa le manava, faʻapea foi le siakiina o le tulaga o isi totoga i totonu, ae o se suesuega faafomaʻi atoatoa e le faia ona o lona tulaga matautia. Ina ia faafaigofieina le galuega o le pancreas, o le inisalini e faia.

    O le mea lea, o le faʻamaʻaloina o se osofaʻiga o le tino pancreatitis poʻo le faʻavavevaveina o lona masani masani masani e tusa ma le 7-10 aso, ma o le 2-3 aso muamua o le vaitaimi lea o togafitiga sili ona malosi. A maeʻa ona faʻatuʻa mai le falemaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi mai le tasi ma le afa masina i le ono masina.

    O le pancreatitis ole taimi e tatau ona taofi ma le suʻeina o suʻega faʻavaitaimi, usitaia o tulafono faatonutonu ma le puleaina e le tagata o togafitiga fautuaina.

    E toafia o loʻo iai i le falemaʻi ma le pancreatitis

    »Pancreas» E toʻafia i le falemaʻi ma le pancreatitis

    Oketopa 15, 2014 i le 10:28 pm.

    I vailaau, e le o se aga masani le talanoa e uiga i soo se aso patino lea ua folafolaina ai le matua faʻamalosea atoa o le maʻi.

    E mafua lenei mea i uiga taʻitasi o totoga taʻitasi ma eseʻese tali i le togafitiga tutusa.

    E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaʻi i le togafitiga lea e le mafai ona vaʻai i soo se aso, talu ai e toetoe a le mafai ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi.

    O le tali aupito saʻo i le fesili pe o le a le umi e togafitia ai le pancreatitis e mafai ona na o se fuaitau - o se olaga atoa.

    Nai lo lena, o le faagasologa o togafitiga faafomaʻi e le umi-e masani lava ona aveeseina le tulaga ogaoga i ni nai aso.

    Ae ui i lea, soʻo se tasi ua maua i le pancreatitis e le itiiti ifo ma le tasi i lona olaga e tatau ona malamalama e faalagolago lava i lona olaga pe o le a le tele o le taimi e le mafai ona ia manatua ai se maʻi le lelei.

    O le isi itu o le a fuafua ai le tele o le pancreatite o loʻo faʻaaogaina.

    E masani lava, i le taimi muamua o le siakiina o le faamaʻi (osofaʻiga mataʻutia), o togafitiga faʻamaʻi o loʻo faʻatulagaina mo le 7-10 aso, ona togafitiga lea mo le ono masina, e aofia ai le choleretic, enzymone, fualaau o le hepatoprotective ma vitamini.

    O le mea moni, o se mea e manaʻomia muamua o se meaʻai malosi. Afai na maua le faamai i le amataga ma tulafono uma ma fautuaga na mulimulitaʻia, e ono mafai ona le toe manatua e le tagata maʻi le pancreatitis.

    Ae o le a le tele o lau togafitiga pe afai e te le faʻamaonia e uiga i lou soifua maloloina ma faʻatagaina le fesuiaiga o se foliga o le mumū i se mea masani - e mafai e se tasi ona taumatemate. O le togafitiga mulimuli ane ua amataina mo se faʻamaʻi o le pancreas, o le tele o mea o loʻo i ai o le a aʻafia, o le mea lea, o galuega a le okeni o le a faʻaitiitia tele ma o le a matua faigata lava ona talanoa e uiga i aso patino.

    O le mafuaaga lea o le mea pito sili ona taua mo le tagata maʻi e le o fesili atu i le fomai pe o le a le tele o le pancreatitis e togafitia mo, ae mulimuli i ana fautuaga uma, lafoai le ava malosi ma ulaula, suia i se paleni taumafa ma isi mea e mafai ai ona galo le pancreatitis, ae le o le faavavau umi lava. Manatua, o le manuia o togafitiga e le faalagolago i le tele o le taimi e te faʻaaluina i le falemaʻi, ae o le tele lava o le faʻaeteete o le ae tausisi i le tulafono.

    E fia le nofo i le falemaʻi mo pancreatitis?

    O le umi o le falemaʻi mo pancreatitis e faʻalagolago lava i le ituaiga o le maʻi ma i luga o le auai ma le ogaoga o faʻafitauli.

    I le tulaga o le faʻavavevaveina o foliga masani o le pancreatic inflammation, o le umi o le nofo i le falemaʻi atonu e naʻo le 2-3 aso le umi, ae o le maʻi o le a faʻataʻitaʻiina se togafitiga faapitoa mo le togafitiga mulimuli i le fale.

    Afai ei ai se ituaiga o pancreatitis, o le a tumau le maʻi i lalo o le vaavaaiga faifaipea a fomaʻi mo le itiiti ifo ma le vaiaso, e oo i le 5-6 vaiaso. E mafua lenei mea ona o le tele o faʻalavelave faʻapitoa i totoga eseese e afaina tele ai le pancreas. I lenei tulaga, o mama, ma fatugaʻo, ma mafai ona aafia le toto.

    O nisi taimi e manaʻomia e le maʻi maʻi meaʻai mo matua mo se masina atoa. O le a le tele o le taoto i totonu o le falemaʻi ma le pancreatitis mo se tagata maʻi faapitoa e mafai ona filifili e se fomaʻi, talu ai o lagona lelei o le maʻi e le o taimi uma e faʻaalia ai se faʻaleleia.

    O ituaiga ogaoga ma le tumau o le faamai e manaʻomia ai le faʻatinoga o faʻamaonia faatonuga mo se taimi umi. Ma pe a maeʻa le afaina o le pancreas o le umi o togafitiga mo pancreatitis e mafai ona ave pe a ma le ono masina faʻatasi ai ma togafitiga e le toe foʻia ai mo le tele o tausaga, o le mea la, o le faʻaumatia o foliga masani e avea ma se olaga.

    Togafitiga o pancreatitis i totonu o le falemaʻi e faia ina ia faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi, pe afai o le faʻamaʻi ua pasi i se vaega ogaoga. Togafitiga o le maʻi pancreatitis i totonu o le falemaʻi e talafeagai e taofi ai le aʻafiaga o le tino o le maʻi o le osofaia nei o le faʻamaʻi, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o mea e mafai ona tupu atili ai le faʻamaʻi.

    O ituaiga taimi o le faamai e masani lava ona togafitia i le fale, ae i nisi tulaga ua togafitia i latou i luga o se falemai ile falemai. O nisi taimi, pe a faʻamalosia e se tagata le necrosis o le tino o le tino, e maʻi le tagata maʻi i taotoga.

    Togafitiga o pancreatitis i totonu o se falemaʻi: pe fia le pepelo, pe faapefea ona togafitia, tagata faʻapitoa

    Togafitiga o pancreatitis i totonu o le falemaʻi e faia ina ia faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi, pe afai o le faʻamaʻi ua pasi i se vaega ogaoga. Togafitiga o le maʻi pancreatitis i totonu o le falemaʻi e talafeagai e taofi ai le aʻafiaga o le tino o le maʻi o le osofaia nei o le faʻamaʻi, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o mea e mafai ona tupu atili ai le faʻamaʻi.

    O ituaiga taimi o le faamai e masani lava ona togafitia i le fale, ae i nisi tulaga ua togafitia i latou i luga o se falemai ile falemai. O nisi taimi, pe a faʻamalosia e se tagata le necrosis o le tino o le tino, e maʻi le tagata maʻi i taotoga.

    Togafitiga o pancreatitis i se falemaʻi: faʻafefea ona togafitia, e fia aso?

    Pancreatitis o se faʻamaʻi lea e leaga ai ulaula. Ae o le tulaga e sili atu ona mataʻutia pe a amata le laasaga laititi o le mumū o le pancreas.

    E masani lava e le aoga fualaau oona e le fesoasoani i lea vaitau, ma o le tiga e le mafai ona faʻafeteina ina ia mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma le teʻi.

    O le mafuaaga lea o le togafitiga o pancreatitis i totonu o le falemaʻi ua na o le pau lea o le auala talafeagai: e na o le falemaʻi vave e faʻasaoina le maʻi mai maʻi le atoatoa poʻo le maliu. O nisi taimi e faʻamapulaʻa i togafitiga faafomaʻi, ma mataupu faigata e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

    Faailoga mo falemaʻi

    O togafitiga ile inisinia e tatau ile lua mataupu:

    • afai o le pancreatitis e le masani ai ua ulufale i se vaega laititi,
    • pe a maua le maʻi pancreatitis.

    O nei mataupu uma e tutusa lava le lamatia, ma o le foliga masani o le faamai ua afaina foi i le oti. O le mea lea, e manaʻomia le siaki e le fomaʻi le tulaga o le maʻi. E na o le falemaʻi e mafai ona faia suʻesuʻega talafeagai e faʻamaonia ai le siama o pancreatitis.

    Faʻailoga masani o:

    1. Tigā tiga i le pito i luga. E mafai ona i ai i le itu taumatau, tauagavale poʻo le ogatotonu. O nisi taimi e maua ai le tiga. O le itiiti ifo o le gaioiga e tau atu i se osofaiga fou. E le mafai ona manava ma le tale, ina ia le faʻaosofia ai lona malosi.
    2. Vomiting ma le nausea, e leai se mapusaga.
    3. Tachycardia ma vaivaiga.
    4. Fuga ma fiva e oo i le 38 ° C.
    5. Faʻaitiitia o le toto.
    6. Tatala E le mafai ona vaaia meaai i fecesi.

    Faatasi ai ma se osofaiga o le tino pancreatitis, e mafai ona manaomia le togafitiga faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, talu ai e masani ona avea ma se taufaʻatau i le soifua o le tagata maʻi.

    Faʻailoga

    I aso muamua, ua faʻamautuina se suʻesuʻega, lea e tatau ona faʻamaonia pe a faʻaleleia le tulaga o le maʻi - i totonu o le 5 aso. Ae o le uluai suʻesuʻega e faia i le falemaʻi faʻafuaseʻi o le falemaʻi.

    O iina, e fuaina ai le vevela o le tino ma le toto, o le fomaʻi e fuafua le maualuga o le fulafula o vae, paʻu i le itu o le manava ma siaki le sclera o mata mo le samasama, pe a iai se masalosaloga o le jaundice faalavelave.

    1. Suʻega ole suʻega ole tino - ia faʻamaonia le faateleina o le ESR ma se faʻaitiitia o le aofaʻi o le porotini.
    2. Urinalysis - e iloa ai le ala-amylase. O lona maualuga maualuga o se faailoga lea o foliga lapopoa ma le masani o pancreatitis.
    3. Iloiloga felafolafoaʻi - ia iloilo le faʻatinoga o le pancreas. Greasy susulu ma le faʻamaloloina meaai i totonu o loʻo manino manino ai lenei maʻi.
    4. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound, o le tulaga tonu o le mumū ua fuafuaina.

    Faʻavae i luga o taunuʻuga, ua faia se suʻesuʻega. O le avanoa e atiaʻe ai faʻafitauli e iloiloina. Afai o le tulaga o le maʻi e faʻalelei, ona auina atu lea o ia i le potu maʻi maʻi. Afai ei ai se avanoa e atiina ae ai se coma, filifili se matagaluega o le toe faʻaleleia o falemaʻi.

    Ona oʻo mai ai lea o le faaiuga e uiga i le fomaʻi sili ona aoga o togafitiga. E lua filifiliga - pe o vailaʻau poʻo taotoga, ae o loʻo tuʻufaʻatasia foi ma vailaʻau.

    Talosaga togafitiga fualaau

    O le anapogi o le fua muamua lea e tatau mo le vomiting ma le tiga tele. I tulaga faapena, e oo lava i meainu e faasaina. O le vai o loʻo faʻafoeina naʻo le le faʻaaogaina. O le anapogi e tumau i le 2-4 aso, e fuafua i le mamafa o le maʻi. Ona mo le 3-6 aso o le tagata maʻi ua "toto" i luga o ipu ma le vai ma le vai-vai tumau.

    I le mauaina o le tino pancreatitis, o se fomaʻi o le falemaʻi na te faʻaaoga se antispasmodic.

    O se anufe miti ua faʻaofiina i totonu o le manava o le tagata maʻi e ala mai i fuaitau vavalalata e faʻateʻa ese ai mai le faʻamalosi malosi o le suka. O le tiga e mou atu i ni nai itula.

    O lenei faiga e tumau mai le 1 i le 3 aso. Ina ia fetuunai le paleni eletise ma le vai, o le a folasia se vaifofo o le sodium chloride. Faʻailoga faʻaalia, o faʻataʻitaʻiga (Sorbex, Almagel, Maalox, Fosfalugel) ua faʻatonuina e puipuia le mucosa gastric.

    Ae o nei vailaʻau mo le gasea po o le vomiting e le manaomia.

    Analgesics, novocaine blockades ua faʻasalaina ma le le faʻamalosi poʻo le intramuscularly, o nisi taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faatagaina.

    O vailaau faʻamaʻi mo le faʻafefeteina oona, E faʻaaogaina ai le konekarate (3-4 taimi i le aso), faʻatasi - le gabexat mesylate, 2 taimi i le aso - Gordoks.

    O le maualuga o le vaʻaia o le biliary ua faʻaumatia ma le fesoasoani a antispasmodics - No-shpa, Papaverine, Nitroglycerin. Faʻaaogaina o le faʻaaogaina o vitamin faigata.

    Faailoga mo togafitiga

    E le o taimi uma e mafai ai ona togafitia pancreatitis ma fualaau, e oʻo lava ile falemaʻi. O togafitiga togafitiga o le pepa lapopoa ua faʻaaogaina i mataupu nei:

    1. Afai o le inisua ma le tiga e le tuua ai le tagata maʻi i le lua aso talu ona amata togafitiga fualaau.
    2. Ina ua faaopoopo se tasi i le faailoga - o le leiloa o le mafaufau.
    3. O se faʻalavelave ogaoga na tupu - o se mea faʻamalosi faʻamalosi. O le mea lenei o le lalagaina o le bilirubin i le mucous membranes ma le paʻu ona o le fesuiaiga o le talo o le ate.
    4. Le foliga mai o se neoplasm (cyst).

    O taotoga e mafai ona tuusao ma le tuusao. Faatino faʻatonu i lenei auala:

    • tauaveina suavai suavai,
    • faia se pancreas resection,
    • aveese maa.

    O auala tuusaʻo e aofia ai gaioiga i luga o le gastrointestinal tract, piliati tract, neurotomy (nasu dissection). A maeʻa le taotoga, o le tagata maʻi o loʻo i le falemaʻi mo le maualuga o le vaiaso, ma o le toe faaleleia o se mea e tasi ma le afa i le lua masina.

    Fesoasoani muamua aʻo leʻi oʻo mai le falemaʻi

    Afai ei ai se masalosaloga o se osofaʻiga o pancreatitis, ona e le faʻavave. Ae maise lava pe afai o le localization o le tiga o le tiga i le hypochondrium - tauagavale po o le taumatau.

    O le mea e leaga ai, e le masani ona vave taunuu mai le au taʻavale a le falemaʻi. Ae e tatau ona e iloa o le tutoatasi o togafitiga aʻo faʻatali mo fomaʻi e le taliaina.

    E le mafai ona e faia ni mea e teu ai: o analgesics ma antispasmodics ua faatonuina na o se fomaʻi. E faasaina le inu.

    Ae e mafai ona e faʻaitiitia le tulaga i mea nei:

    • ave le afa-tulaga tulaga,
    • tuu se pusa malulu poo se aisa i luga o se nofoaga tiga,
    • fafagu le potu.

    O isi taga uma e tapunia. E na o le fomaʻi, pe'ā uma ona iloiloina le faʻamaoniga, e mafai ona tuʻuina atu fesoasoani muamua, ae o le taua moni ma pancreatitis o le a amata i le falemaʻi.

    Togafitiga o pancreatitis i le falemaʻi: faʻamaoniga mo falemaʻi, umi o le nofo, ituaiga togafitiga

    Faatasi ai ma osofaiga o le tino pancreatitis, e le mafai i taimi uma ona taulimaina i latou lava i le fale.

    E mafai ona o mai faatasi ma se faʻalavelave ogaoga i le soifua maloloina lelei, o le tiga tele, leisa, vomiting, ma oʻo lava i le leiloa o le mafaufau. I ia tulaga, falemaʻi ma togafitiga e manaʻomia ile vaavaaiga a fomaʻi.

    O le tuʻuina atu o togafitiga faafomaʻi i se falemaʻi e mafai ona oʻo i le atinaʻeina o faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le oti.

    Tuua Lau Faamatalaga