Puni mo pancreatitis

E ui lava o fualaʻau o fualaau suamalie, ae ua avea ma malo masani i la matou laulau, ua talisapaia mo lona tofo lelei ma le tele o mea aoga. Faʻatulagaina se lisi o aso taʻitasi mo se tagata maʻi i se paʻu paʻu mumū, o se fesili talafeagai e tulaʻi mai pe mafai ona faʻaaoga pe leai ni pano mo pancreatiti.

O maʻi o loʻo i ai lenei faʻamaʻi e tatau ona feʻaveaʻi pea i le va o meaʻai, filifili meaai e sili ona lelei mo i latou lava o le a aoga tele. O le mea moni, e le faʻatagaina e le au fai meaʻai meaai le faʻiina o faʻi, talu ai ona o le fua o le tamaoaiga o le fiber, potassium, calcium and iron. E le gata i lea, o le oloa e aofia ai vitamini o vaega B, C, PP.

Ae ui i lea, e tatau ona iloa le fua ma faʻaaoga saʻo faʻi, talu ai o loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi faigata, lea e matua faigata lava ona faʻafeiloaʻi i le tino vaivai o le tino.

E lua ni vaega autu o faʻi mai: aisa ma plantain. E le manaomia e le Dessert le togafitiga o vevela, ua faatagaina i latou e 'ai i le tulaga o:

O le pulupulu o fualaau suamalie o le mea manogi, suamalie ma lelei.

E tatau ona faʻaaogāina Plantains i le gaosia o le tino, o le pulupulu e faigata tele, e le faʻanofoina, e aofia ai le tele o mea vaivai. E masani lava o lenei ituaiga o faʻi ua tuʻuina atu i povi e avea o se meaʻai paleni. E ese mai le tasi i le isi i le lapopoa, lanu paʻu, lapoa.

O le kalori mea o le fualaau suamalie matagogo e 89 calories, o le oloa e le o se mea lelei, ae o meaʻai. I se banana fagogo, e 346 kalori mo le selau kalama, afai e te vevela le fualaau fou, o le aofaʻi o le kalori e 116 points.

O pulufana i le taimi umi ma le taimi o le faamagaloga

I le masani ai, i se osofaiga mataʻutia o le faamai, e tatau ona galo ai faʻi, na o ni nai aso talu ona faʻamautuina le tulaga, e fautuaina e le fomaʻi le faʻafeiloaʻi malie mai o le paʻu mucous, o le moa susu ma fua o fua ua faʻafefe i le vai.

Talu ai e le mafai ona maua le sua mai le fualaau aina e fesiligia, e le mafai ona avea ma se vaega o se meaʻai. E le mafai ma e afaina foi i le inu ava suamalie ma le faaopoopoina o faʻi. A maeʻa le pancreatitis, e faʻapipiʻiina se oloa faʻapitoa i le meaʻai i totonu o se pepa tao ma le kuka. E leai se sili atu i le 1 le tamaititi e ai i le aso.

A oʻo mai le taimi mo le faʻamagaloga mausali, mo se vaitaimi umi e leai se faʻalavelave ma osofaʻiga o le faʻamaʻi, o le a faatagaina oe e le fomaʻi e faʻaaoga faʻi ma saunia ipu eseese i luga o latou faʻavae. Ioe, ma le numera o fualaau aina e le gata i se faʻi faʻanoanoa, e mafai ona e faʻatagaina ni nai fasi pepa i le aso. Fualaau aina ma le faʻaaoga tatau e foia ai le faafitauli o le taʻavale.

E tatau ona e iloa e tele ituaiga o faʻi, pe a maʻi le maʻi i se faʻaogaina o le faʻailoga i totonu o le pancreas, e tatau ona faʻalagolago i ituaiga o fualaau suamalie. Ina ia aua le afaina ai le tino, e tatau ona e usitaia tulafono mo le faʻaaogaina o faʻi. Amata i fualaau 'aina suamalie, i le noatia i le faapalepale masani o le tino, amata ona faʻaaoga fualaau kuka i le ogaumu.

Mai se faʻi e mafai ona e kuka ai:

  1. fualaau suamalie
  2. fualaau aina (mai fualaau mamago),
  3. sulu.

Ina ia saunia se taumafataga, e tatau ona e ave ni faʻi i foliga masani, paʻu i totonu o se paluga, faaopoopo le 500 ml o kefir poʻo yogurt, susu susu gaʻo susu i le masini. E sili le lelei le faʻaaogaina o le susu atoa, e faigata ona faʻamaonia i le tulaga o le solia o le pancreas, cholecystitis, gastritis. Afai e te faaopoopo i ai susu susu, e sili atu le ave o le laʻau ma faʻafefe i le vai inu. Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalie, i lenei tulaga, e fautuaina e ave pancreatin.

Faʻatasi ai ma le pancreatitis ma maʻa i totonu o le vevela, o le fomaʻi e fuafua le mafai ona 'ai fua, e faʻavae i luga o le soifua manuia o le maʻi ma le ata o le maʻi.

Talu ai o le maʻisuka o se soa faifai pea o le pancreatitis, ua aina ma le totoa faʻi, ma o le fua o le fua e televave le maualuga o le suka toto.

Puni mo pancreatitis

Faatasi ai ma nisi o maʻi e aafia ai le gastrointestinal tract, ua faamalosia le tagata e mulimuli i se meaai, e aofia ai le le aofia ai o fualaau fou. Ae ui i lea, o tagata maʻi ma pancreatitis e faʻaauau pea ona fafagaina faʻi. E mafai pe leai foʻi fualaau lanu samasama mo lenei faʻamaʻi, ma pe mafai foʻi ona faʻatagaina i latou mo gaʻo o le gallbladder, o le a tatou mafaufau atili.

O le a le tala a le gastroenterologists e uiga i fua samasama?

A maeʻa ona faʻatuina se suʻesuʻega, e tuʻuina atu e le fomaʻi ni fautuaga manino e uiga i meaʻai, e aofia ai le faʻaalia pe mafai ona 'ai ni faʻi mo pancreatitis. E le pei o isi fualaau aina, o le fualaau aina e maua ai tulaga lelei nei:

    vaivai, afifiina o upu, o le maualalo o le eletise ma le gaʻo oona, matagofie le manaia o le tofo.

O le fusi o le fusi samasama e teu ai le manava, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le gaogao ma faʻafaigofie le nofoa. Ae ui i lea, o le fualaau suamalie o loʻo i ai se mea taua ma le maualuga o kalori. E tatau ona faʻaumatia uma e tagata soifua maloloina ma i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi gasegase, aemaise lava i le faʻatulagaina.

E mafai ona faʻaaoga mo faʻamaʻi o le pancreas?

O le pancreatitis o se tuufaatasiga o faʻamaʻi o eseese etiologies e mafua ai le afaina o le pancreas. Aʻo le i tuuina atu se tali i le fesili pe o faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis, e aoga le mafaufau i ituaiga o nei maʻi. Faʻasolo:

    maʻi faʻasolosolo, faʻasolosolo o le pancreatitis, faʻavavevave o se faʻamaʻi masani.

O togafitiga faʻasolosolo e faʻaalia i le masani ai poʻo le faʻateleina o tiga ma isi faʻafitauli. O le isi mafuaʻaga e le tatau ai ona 'aina le fualaau i le pancreatitis o le mea e iloa ai se fomaʻi faʻapitoa pe toe foʻi i le maʻi.

O le a le ituaiga e sili ona lelei - i le matago pe faʻagogo?

O se matafaioi tāua e le gata i le faʻaaogaina o oloa, ae faʻapea foi i le ituaiga o gaioiga. O le faʻafitauli sili lea e sili ona lelei ai faʻi mo le 'ai o le pancreatitis - matago pe faʻagogo.

O le talofa e alofaina e le toʻatele, e le gata o tagata gasegase, ae o gastroenterologists foi, oe fautuaina le faʻaaogaina o nei fualaau mo gasegase gastrointestinal. Fautuaga e uiga i le taumafataga o tagata taitoatasi mo tagata maʻi taʻitasi. Mo le tele o tagata o loʻo mafatia mai foliga laiti o pancreatitis ma cholecystitis, o le fetus o le a avea ma vaega lelei o le taumafa.

E mafai ona ou 'ai ni faʻi mo pancreatitis: meaʻai faatagaina

O le a le pancreatitis? O se faʻamaʻi lea o le pancreas, lea e mafai ona amata ai le oti o ona atigi. Afai e te le puʻeina le taimi ma e le amata togafitiga, e mafai ona faʻamutaina mea uma. O lona uiga, leaga.

Fuafuaga mataʻutia, a ea? E faapefea ona amata togafitiga? Muamua lava, faatasi ai ma fetuunaiga i meaʻai. O le a se mea e mafai ona ou 'ai? Ma o le a le mea e faʻaesea? E mafai ona ou 'ai ni faʻi mo pancreatitis ma isi fua? O lenei o le a matou faʻamatalaina auiliili mea uma.

Pepa o pancreatiti

O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻasolosolo ma gasegase. O le a le mea o loʻo faʻaalia ai ituaiga uma e lua? I le pancreatitis masani, e leai se tiga. E mafai e se tagata ona nofo faatasi ma ia mo le tele o tausaga ma e le taumate foi e uiga i lona gasegase. Seia oʻo mai se osofaʻiga.

Acute pancreatitis - o se osofaiga lenei. E faʻatasi o ia ma le gasea ma le faʻaleagaina o le vomiting, o le soona inu tele, o le tiga tele. E le gata i lea, o le tiga e faalagolago i le mea e sili ona mamafa: o le ulu o le pancreas, o lona siʻu poʻo le mea atoa.

Faailoga o Vai Pancreatitis

E pei ona taʻua, o le tiga lenei. Afai e tupu se faʻalavelave i le siʻusiʻu o le okeni, e maua e se tagata ogaoga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium, e tuʻuina atu i le fatafata ma le itu tauagavale. Afai o tatou talanoa e uiga i le ulu o le pancreas, ona lagona ai lea o le tiga i le itulagi o le sao ole hypochondrium. Afai e afaina uma le okeni, o lona uiga o le tiga e fusi-tutusa.

Le mea e fai

Valaau faanatinati i se falemaʻi. O se osofaiga ogaoga eo faatasi, i le faaopoopo atu i le tiga, e ala i le faia o le vomiting. Na te vomiti i taimi uma, ae na te le lagonaina le toomaga. E le gata i lea, e mafai ona tupu mai le manava. E faigata ona fufuluina, o loʻo i ai se manogi manogi. Ma o ni fasi meaai o loʻo vaaia i totonu. I le tulaga o le toilalo e tuʻuina atu togafitiga talafeagai faafomaʻi, o le maʻi o loʻo maʻi. Ma o lenei mea e ono afaina.

O le a le mea o le a lafoaia e faavavau?

    Alu ma le tapaa. Meaʻai gaʻo. Pickles, ulaula meaʻai, marinades. Fafaga Meaʻai vela. Fried food.

O le mea lea e tupu ai le fesili: o le a le mea e 'ai? E faʻafefea ona sui mea e te fiafia i ai ma lau peleni? Pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatic pancreatitis? Ae faapefea apu? O a fua e mafai ona faatagaina, i se tulaga lautele? Ia ma talanoa e uiga i ai.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

O le a le meaʻai mo pancreatitis? O a gaʻo e talia? O le amataga, i se foliga laititi i aso popo, o le fiaai e aoga. Lua - tolu aso e inu ai e le tagata maʻi vai vai. Ona amata malie lea ona 'ai. Ae mo le foliga masani, o iinei e sau muamua le meaai. E tatau ona e gauai atu i fualaau vela ma soupisi - pateta pateta. O le taimi lenei o le mea autu a le tagata maʻi. Lalo o se lisi o oloa taliaina.

    Vailaʻau vevela mai le oat, semolina ma le araisa. Soupeti - pateta pateta i luga o faga fualaau. Masusu susu. Soup - namu i luga o se moa moa vaivai. Paʻu falaoa paʻu i ni mea laiti. Laʻau kuka kukaina: moa, toso, povi. Laʻau falala. Laeli, tilo ma compotes. Fualaau aina suamalie. Fua: apu ma faʻi.

Meaʻai gaosiga: gaʻo leʻo ma le sisi. E mafai ona e saluina le sisi, ae le o le vaitaimi o le faʻavavevave.
Pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatic pancreatitis? E pei ona tatou iloa, e mafai. Ae peitai, e tasi le "ae". O tagavai e na o le faʻafefeteina, e pei o apu.

O aoga o faʻi

E mafai ona ou 'ai ni faʻi mo pancreatitis? E pei ona matou iloa - e mafai. Loto ma leai se mea. O nei lanu samasama e aoga tele i la latou tuufaatasiga. Rich in B ma PP vitamins. O loʻo iai faʻamalama, calcium, fiber ma gaʻo. E tusa ai ma a latou mea taua, e le maualalo i latou i pateta. E maua ai mea lelei.

Faʻaleaga mai ia i latou

E mafai ona fai faʻi mo gastritis ma pancreatitis? Mata e le afaina ai le ola maloloina i lenei suamalie? Faatasi ai ma nei faamai, e mafai ona e 'ai, ae o nisi mea e tatau ona amanaia: O le taloni e sili ona suamalie, e le fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka. O meaai mamafa lenei, o lea e tatau ai ona e le sili atu ma le tasi le fua i le aso. E mafai ona e inuina le vai faʻi, ae naʻo le fale. O mea ua faʻatau atu i faleoloa ua tumu i mea faʻaleagaina.

Fautuaga lautele

Na matou iloa pe mafai ona 'ai ni faʻi i le pancreatitis. Ma o lenei sei tatou talanoa e uiga i le auala e 'ai lelei ai ma sili atu. O pulu, e pei ona taʻua i le tele o taimi, e mafai ona 'ai i se pepa tao. O sea ituaiga meaai e tatau ona tumau mo vaiaso e tolu. Ona faʻafeiloaʻiina loa lea o faʻi i totonu o le lisi.

O loʻo faʻafefiloi ma le falala, mo se faʻataʻitaʻiga. O le sua o le suka o se mea sili ona manaia. Afai e mafai, e mafai ona saunia i le fale. Ae aua neʻi galo o le mea lea e te manaʻomia se fuainumera tele o lanu samasama. O le faʻi e naʻo le tasi i le aso ona 'aina.

E mafai ona e 'ai se fagu o meaai pepe, lea e aofia ai se faʻi. Le silia ma le tasi le aso i le aso. E mafai ona ou 'ai ni faʻi mo pancreatitis? Ioe, ma ioe foi. Fafagaina vaega, 5-6 taimi i le aso.

Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inuina se afa ipu tioata vaivai. Meaʻai e tatau ona mafanafana. Aua le 'ai le tele o ipu vevela. Ma matua malulu foi. O le eseesega i le va o taumafataga e le silia le tolu itula. E le tatau ona e faatagaina se setete fiaai. O le a le tele o meaai? Le sili atu ma le lima kapalaʻa punetini i le taimi.

Fai se aotelega

O le autu autu o le tusiga o le taʻu atu lea i le tagata faitau pe mafai ona 'ai ni faʻi mo pancreatitis. O lenei ua tatou iloa - ioe, e mafai.

O a itu e tatau ona faʻamaonia?

  1. O pusa e aoga tele ona oa latou meatotino ma le anotusi o mea aoga.
  2. O se faʻafitauli faʻapitoa. O pusa e aveese mea vevela mai le tino.
  3. Latou te maua se lagona o le atoatoa, o lea e fautuaina ai e 'ai se faʻi i le taeao.
  4. O le mea e leaga ai, o nei fua e faʻasaina i le maʻisuka.

Pancreatitis e togafitia, e oʻo lava i taimi uma. O lenei mea e manaʻomia ai se taumafa mo le ono masina. Ae e sili atu le tuʻuina atu o meaai e sili atu nai lo le mafatia mai tiga ogaoga. O se faʻamafanafanaga faapitoa mo le nifo manogi o le tali i le fesili pe mafai ona 'ai ai faʻi mo le pancreatitis e lelei. Laʻau sili ona fiafia i ai ma le sukalati, latou te mafai ona sui.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le pancreas

O le faʻalauiloaina o faʻi i le taumafataga mo pancreatitis o loʻo i ai ona itu lelei ma leaga. E tatau ona mafaufauina pe a saunia le lisi mo se tagata maʻi. E le gata i lea, e taua le tulaga o le faagasologa o le faamai.

O le "mimiti" o le oloa, o lona mea e maua ai caloric, o le i ai o se aofaiga tele o gaʻo ma le suka e taua tele, talu ai e manaʻomia le inisalini mo la latou gaosiga, ma e gaosia mai e le pancreas. Ma o faʻi e fatuina ai se avega faaopoopo i le mamanu maʻi. E le mafai ona e 'ai fualaau aina, e avea ma mafuaʻaga o le tele o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Faʻaaogā i le tino o le faʻamaʻi

Faatasi ai ma se osofaiga o le tino pancreatitis, o le maʻi ua faatonuina le fiaai, mo le tele o aso ua faasaina ona ia 'ai i se meaai, na o le vai ua faatagaina. E masani lava ona fautuaina le sua o le suka pe a faʻaauau pea le malosi, i le taimi o le toe foi atu i meaai paleni.

Ae o le saunia o se aofaiga o le suavai masani mai lenei fua e faigata. O se oloa teu oloa o le pancreatitis e solia, ona e matua faʻafefe, e aofia ai meainu ma mea manogi. O sea taumafataga, i le isi itu, o le a faʻaleagaina ai le faagasologa, ma faʻapogai ai le pa'ū.

O fualaau e mafai ona suia i le faʻi mamae, poʻo le tao tao i totonu o le ogaumu. E taua i latou o ni meaʻai, e le o ni meaʻai. Ua latou ulu atu i le lisi autu pe a toe foi atu i meaai masani, vaiaso talu ona aveese le osofaiga. Ma e ui lava o le faʻi e faigofie ona faʻapipiʻiina e le pancreas, e fautuaina ina ia le sili atu ma le tasi le fua i le aso.

Faʻailoga pancreatite

E mafai ona maua ni faʻi mo le pancreatitis masani i le vaitau o le faʻamagaloga, ua filifilia i le tagata lava ia. E faʻalagolago i lagona patino o le tagata. A maeʻa ona 'ai le meaʻai e lagona e ia o le fatu fatu, belching, disys disorders foliga, e sili atu le vaʻaia le faʻi mai le lisi. I le vaitaimi o feeseeseaiga, o auala o sauniuniga e eseese.

Faataʻitaʻiga o taumafa faatagaina i le taumafataga:

    faʻi mamae, o se faʻamaʻi inu susu ma le faʻaopoopoga o faʻi, soʻo se falaoamata ma fasi 'apamemea lelei, kuka tao i totonu o le ogaumu, fualaau aina mamago.

Pe a sauni se paluga, e le faʻaaogaina le susu atoa, ma e saunia mai faʻamaʻi mai i fasi maiʻa. Pe a filifilia ni fua, e tatau ona tuʻuina atu i fua fou ma fua. O pulu oona ei ai se aoga aoga i le tino, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, aveesea le tele o le vai mai le tino. E le gata i lea, o le suamalie suamalie e gaoioi ai le gaosiga o le serotonin, lea e faʻaleleia ai lagona ma le manuia lautele.

Faʻi faʻi

O le pancreatitis faʻapitoa foi e aofia ai vaitaimi e lua, o le tasi o ia mea e tele, sosoo ai ma se taimi malolo poʻo le faʻamagaloina. Faatasi ai ma le faʻaaloalo tele, e tatau i le tasi ona tausisia le faʻamautuina o mea taumafa, e masani lava ona faʻaaogaina le vai i aso muamua, ona faʻalauiloa mai lea o le tele o mea susu susu, ona faʻaopopo ai lea o ipu o le masani. E mafai ona e 'ai faʻi i le vaiaso pe a maeʻaeʻa, ae le silia ma le tasi i le aso. Ua fautuaina e tagata popoto ma tagata tausosaga i tulaga o le pancreatitis, latou te fiafia i banana faʻi po o le galu, talu ai ona o le foliga masani ua sili atu ona leaga. Aʻo faʻalauteleina le faʻamasinoga, o le numera o fua i le talosaga a tagata gasegase e mafai ona faʻateleina.

E tele ituaiga o faʻi, e ui lava e le o iloa e tagata faʻatau.E sili atu mo tagata mamai ma le pancreatitis e 'ai ai meaai suamalie, e pei o le moli ma sili atu ona vaivai le fiva. Afai e le faʻasalaina le 'ai o faʻi mata, e mafai ona faʻaopopoina i le tele o ipu, masini mai ia i latou, fefiloi ma le kefir, yogurt, susu susu ma le tele o isi, sei vagana ai le susu atoa, talu ai o lenei oloa e mafai ona afaina ai le uʻamea.

Tulafono o le kuka

O le mafai ona aofia ai fua i le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis e tatau ona malilie i ai le fomaʻi. I le leai o se faʻalepalegata, e mafai ma e tatau ona 'aina le tamaʻi fomaʻi, ae ina ia le faʻaosofia ai le faʻamaʻi o le maʻi, e taua le mulimuli i fautuaga faʻavae:

    E le mafai ona e 'ai e sili atu ma le tasi faʻi mai le aso. O le fualaau aina e aofia ai meaʻai gaʻo, ma o lona vaeluaina e manaʻomia ai se taimi umi, o le mea lea e fautuaina ai e aofia ai faʻi i le taumafataga mo le 'aiga o le taeao. O le togafiti sili ona lelei o le ulaina poʻo le taoina, i lenei pepa e le afaina ai le membrane mucous o le mea oona. E tatau ona filifili meaai lelei; o fualaau lanumeamata e le talafeagai mo meaai paleni. O le kuka e sili atu ia oe lava, o oloa i luga o fata teu oloa e le o taimi uma e ausia ai manaʻoga o se mea e gaosi ai meaai.

Pe a sauniuni se lamolemole, e faʻafefiloi se faʻalaʻau faʻi ma le sua o isi vine ma fua. O le faitioga mo le saʻo o le taumafataga o le le maua lea o lagona le lelei ma le le fiafia. Pe a fesiligia e uiga i le mafai ona 'aina le faʻi mo le mumū o le pancreas, o le tali o le ioe. Ae i lalo o le tulafono o meaʻai. Afai o nisi mafuaaga na tupu ai se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis, o faʻi, pei o isi oloa, o loʻo i lalo o le faʻasaina ogaoga.

Aisea e le mafai ai ona i ai ni faʻi mo pancreatitis?

Mo se taimi umi, mo lo tatou atunuu, o faʻi e le o se mea e le lelei ma faasaina. O le mea e leaga ai, o nisi o gastroenterologists e faʻatagaina le faʻaaogaina o lenei oloa i le taumafataga mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

O le mea moni, o lenei fua e le faasaina ona 'ai ona e iai ni faʻafitauli i le gastrointestinal tract and pancreas. O lenei oloa e aofia ai fiber, potassium, calcium, phosphorus ma isi elemene aoga ma vitamini (faʻapea foʻi ma vitamini B, C ma le PP). Ae ui i lea, e taua le faʻalogo i fautuaga a lau fomaʻi pe afai o loʻo e maua lenei maʻi.

E faʻatagaina e 'ai i faʻi tao, fai mai ni nai paʻu mai ia i latou pe na ona faʻaopopo i le pusa. Ina ia faafaigofieina le galuega a le pancreas, e mafai ona soloina pe faaopoopoina foi i luma o le 'ai. E faʻatagaina e saunia se faʻailo faʻi po o meainu suamalie.

I ni vaega laiti, e mafai ona faaopoopoina i le tao poo le yogurt. E mafai ona 'ai e le sili atu ma le tasi le aso i le aso. I le avea ai o se sui i fualaau fou, ua faatagaina fomaʻi e faʻaaoga paluga pateta mo pepe. O se tasi e galue i lenei mamae e mafai ona suia manaoga o aso taitasi o le tino.

Faʻailoga pancreatite

O mea taumafa ma lenei ituaiga faʻamaʻi e fautuaina ai le faʻamalolo. E faasolosolo lava, faaopoopo le kisi ma isi ipu i le meaai. Meaʻai e tatau ona ulaina aʻo leʻi 'aʻai. E faasaina le 'ai e fafaga ma gaosi meaai. E fautuaina e 'ai faʻi mo le taeao. E finau lenei mea i le mea moni e faapea o lenei fua e faʻamalo ai le meaola o meaola oona ma fesoasoani i le tino ia vave ona toe malosi.

Auala e 'ai ai faʻi

Afai e faatagaina e le fomaʻi togafitiga e 'ai ni faʻi mo meaai, e tatau ona tausisi i tulafono faʻapitoa e le fesoasoani e faʻaleagaina le ala o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis. Aua nei galo e uiga i le tausisia o metotia e faʻaaogaina. E faasaina le 'ai e sili atu ma le tasi le fua i le aso.

Fautuaga: E mafai ona e faʻaaogaina i le taeao. Ina ia mafai e le paʻu ona le mamafa se avega, e tatau ona nutimomoia le faʻi ao le i aveina. E faʻatagaina e tao le meaʻai ile ogaumu. Manatua le tulafono autu: i le taimi o le faʻavavega o le faʻamaʻi ua matua faasaina ona 'aina lelei fualaau aina.

Mea aoga

Tuuina mai o le mea taumafa i le taimi o togafitiga o pancreatitis ua matua le lava, ua faatagaina ai faʻi, lea o le a avea ma punavai faaopoopo o nisi vaega o vitamini ma minerale. O pusa e lelei mo le 'aiʻona - latou te maua le maualuga o le paleni o mea taumafa, ua tumu i filo ma mea gaʻo.

O pusa e fesoasoani e faʻaitiitia le tele o le vai i totonu o le tino, ma fesoasoani i le faʻaumatia o le edema. Fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto. Faʻafetai i le faʻaaogaina o faʻi i meaʻai, e faʻaumatia ai le toxins ma mea oona.

E faʻavae i luga o nei mea, e mafai ona tatou faʻataunuʻu e mafai ona faʻamaunu maia ia pancreatitis. O le tulafono autu e le sili atu ma le tasi le fua i le aso (e sili ona lelei taeao), e sili ona lelei le 'ai o le tao ma le kuka. E fautuaina e faʻaalu i le vai mamā ma vai inu.

E mafai ona ou maua ni faʻi mo pancreatitis?

E tele gasegase e fesiligia le fesili, e mafai ona 'ai ni faʻi mo pancreatitis? Matou te vave tali atu e mafai ona e 'ai i faʻi, ae e tatau ona e iloa le vaitaimi ma pe faapefea ona saunia lelei i latou mo se faʻamaʻi faapena. E faʻafefea ona aʻafia ai le meaʻai i meaʻai?

Faatasi ai ma le pancreas, ae maise lava i se faʻamaʻi, e tele faafitauli e mafai ona tupu. E amata ona faitio tagata maʻi afai latou te 'aina le tele o faʻi i se maʻi faapena, pe' ai foi meaʻai suamalie, ona tulaʻi ai lea o le mamafa.

Ae o faʻi i pancreatitis, e tatau ona e iloa metotia o le faʻaaoga e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli e le gata i le vaega o matamata, ae faapena foi i le faagasologa faifai pea o le faamai.

O auala autu o le faʻaaogaina

O le tulafono faavae, lea e taʻua i le vailaau faafomai "GOLD": ua faatagaina e faʻaaoga le oloa i se faʻamaʻi faʻafuaseʻi i le aso, leai. E tatau ona faia le faʻailoga i le taeao, e le tatau ona e 'aina lenei fua i le afiafi, talu ai o le ai ai se mamafa malosi i luga o le pancreas.

O le tulafono lona lua, faatasi ai ma le pancreatitis, o faʻi e tatau ona tipi aʻo le i ai. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaititia le avega i luga o le gastrointestinal tract. Afai e te manaʻo e kuka se mea suamalie, ona mafai lea ona e taoina i totonu o le ogaumu ile ogaumu.

I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaoga isi fua. Faʻatau le faʻi suamalie i totonu o le faleoloa, ae ao le i faʻafefiloi ma vai inu suamalie 1: 1. O le taimi lava e oʻo mai ai osofaʻiga a le maʻi, a maeʻa le 7 aso e mafai ona e 'ai ma le saogalemu le fua i lona tulaga sili ona mama.

E mafai ona fai faʻi mo le pancreatitis ma se maʻi masani o le maʻi? Ioe, i le vaitau lenei e mafai ona e faʻaaogaina le oloa. Ae, faʻapea foi i le vaitaimi o le faʻamalosia, e iai tulafono patino e tatau i le tagata maʻi ona pipii i ai.

E faʻatagaina e le sili atu nai lo le tasi le fua i le aso. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi i le taimi masani o le maʻi, faʻafefe pe tao i totonu o se ogaumu. O le autu lenei ma e na o le pule mo le pancreatitis.

Pancreatitis Recipes

E mafai ona kuka i le ogaumu le paneli i pancreatiti. Ina ia faia lenei mea, oti ese le fua i totonu o mama ma tuu i luga o le pepa. Ona tao lea i le vevela i le 150 tikeri mo le 5 minute. E mafai ona e kuka se keke manaia i le fale.

Ina ia saunia oe manaʻomia:

    Gelatin Yogurt Faʻi Peach. Kuki Palu falaoa.

Kuka

Muamua e tatau ona e faʻamalu le gelatin i le 0.5 lita o le yogurt masani. Ia tuʻu nei kuki i luga o le tasi tao tao i le tasi papa, ona tuʻu lea o le faʻi i totonu o mama. Ma le isi, kuki ma fua, ma o le tele o laulau. Tuu le pito mulimuli i luga o se pi.

Tuu le keke ma le paluga kuka gelatin. Faʻamau taʻitasi taʻitasi. E faʻatagaina foi i lenei fua e faʻatumu ai le keke pe a maeʻa uma le palapala ma le tele o gelatin ma yogurt. O lenei tuu saʻo le itula e tasi i totonu o le pusaaisa ma o le a saunia lau keke.

Manatua faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, aua le faʻaleagaina le fua na tuʻuina mai. E fautuaina e fomaʻi le faia o se keke i lea vaiaso i lea vaiaso, e 'ai sina meaʻai faʻatasi i le aso. Afai e te le pipii i tulafono, ona mafai lea ona e faʻaleagaina le ala o le faʻamaʻi, ma mafua ai ona afaina tele le soifua maloloina. O le mea lea, aʻo leʻi saunia se faʻasalalauga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻau sua

O le sua o le suka o se ituaiga o filifiliga, aemaise lava i aso muamua pe a maeʻa le vevela, pe a faʻaumatia pe a maeʻa ona faʻafefiloi ma vai inu. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le mafuaʻaga e mafua ai le nutesite faafitauli ua faʻaitiitia, ma ua leiloa lona malosi e afaina ai le paʻu ma le manava. I totonu o se faʻi, e leai se vailaʻau o loʻo i totonu o le tele o fualaau aina ma fualaʻau, o le mea lea o se meainu ua saunia i luga o le suavai faʻafefeteina o le a aoga, o le a le afaina ai totoga o meaʻai ma toe faʻatumu ai le tino ma le tele o vitamini ma minerale.

E na o na o le sua, lea e saunia i le fale ma ou lava lima. O le inu muamua na afifiina le afifiina o le faʻi suamalie e mafai ona mafua ai tulaga le maalofia. I le faaopoopo atu i le suka ma le preservatives e tatau ai mo le faasaoina, e masani lava ona aofia ai le eletise citric, o meaʻai, vailaʻau vailaʻau ma mea e faʻaleleia atili. I le faitau ai e uiga i nei mea uma, ua manino ai e le tatau ona inu le sua i le mumū o le pancreas.

Contraindications

O le talone e mafai ona aveesea le suavai mai le tino i le tele o mea, e le fautuaina mo le 'ai e tagata e faigofie ona maua i le fatu fatu o le fatu, vashepes atherosclerosis, ma isi suiga i le fatu ma toto toto na mafua ona o togafitiga faʻaleaga. Ae le faapitoa le fautuaina o le 'ai o faʻi mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le tui toto.

O fualaau aina e mafai ona mafua ai se tulaga e iai faatasi ma le manava i totonu o le manava, foliga vaaia o le nausea ma le le lelei o le taufaalea, faapea foi ma le afaina i le afaina ma le afaina o le toto.

O faʻamaoniga i le 'ai o faʻi o le mumu o le pancreas. E ui lava i le tumau o le malamalama, o le faʻi e tupu ai nisi faʻafitauli i le gaʻoina ma e manaʻomia ai le tele o enzymes e aafia ai le malepelepe o meaai. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le uʻamea e le faʻataunuʻuina ana galuega tauave i ona tulaga atoatoa, o le mea lea, e faigata ai faiga faʻalaumomi. O lenei mea e ono faʻagesegeseina ai le malosi o le faʻamaʻi, e matua faʻateteleina ai le tulaga o le maʻi, lea e matua lamatia ai le toe faʻafoʻiina poʻo se faʻalavelave matuia.

Puni mo le mumu mumcreatic mumū

O loʻo tumau pea le mea moni e le manaʻomia ai le faʻamaoniga e iai le faʻamaonia o le pancreatitis e aʻafia ai le mumu o le pancreas, e le gata ina e 'ai i faʻi, ae e te tilotilo foi ia i latou (mo le mafuaʻaga e le mafai ai ona e tetee atu, sisi mai se fasi mea e amata ai ma' ai uma) . I aso muamua ina ua maeʻa le osofaia o le vevela, na faatagaina e le fomaʻi na o le faʻi, lea e faia na o ia lava ma ua faʻafefeteina i le vai. A maeʻa sina taimi, e mafai ona e alu tuusaʻo i fua o latou lava, ae ia faasolosolo malie ma laiti.

Afai e te lagona le le mautonu ao e 'ai i faʻi, ona e aloese ai lea i se fouvalega sili, e sili atu le tolopoina o lenei fualaau suamalie seia oʻo i taimi lelei.

Puni mo le pancreatitis e masani ai

O le pancreatite o le taimi e le manaʻomia ai se faʻatapulaʻaina o meaai, aemaise lava i taimi o le faʻamagaloga. Ae mo nei vaitau e umi, e tatau ona mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa. I vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea, e mafai ona e 'ai ni faʻi i soo se aofaiga, faʻapea foʻi ma faʻaopopo i isi ipu.

Faʻafetai i faʻi, e mafai ona tuʻuina atu i le tino le tele o meaʻai, lea e sili ona taua pe a maeʻaeʻa. I le vaitau o ni faʻafitauli iloga, o le tagata maʻi e faʻasauāina i ogaoga tiga, taoto ma isi mea, lea e faʻaitiitia ai le manaʻo, ma o le natura o le faʻamaʻi ma faʻasalaga e aofia ai le matelaina atoatoa mo ni nai aso. E tatau ona totogi le mea e le lelei ai meaʻai ma vitamini i auala uma e maua, ma amata ona 'ai meaai. O pusa mo nei faʻamoemoega e sili ona fetaui lelei, faatasi ai ma la latou fesoasoani i le tino e maua ai mea e manaʻomia.

O mataupu faavae o le soifua maloloina

O le togafitiga o pancreatitis e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, e aofia ai togafitiga aloaia, meaʻai, ma isi auala o togafitiga. O le taua tele o le togafitiga o togafitiga ua tuʻuina atu i le soifua maloloina o meaʻai, o lona uiga o le faʻafaigofieina o le pancreas ma puipuia ai le faʻaaogaina o le gaʻo. O le mataupu faavae o mea taumafa mo pancreatitis i le taimi o le faʻamagaloina o se numera o uiga:

  1. E tatau ona fufulu uma ipu, fufuluina poʻo le kuka. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o meaai e faʻafela ma faʻafefeteina, lea e faʻafefe ai le mucosa gastric ma e le tatau ai ona sili atu le mamafa o le pacreas inflamed. O ia ituaiga o gaioiga e mafai ona tupu ai se faʻalavelave tele o le maʻi.
  2. E taua le tausisia o meaʻai paleni, e faia i le lima taimi i le aso. O le mea lenei e fesoasoani i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le gland.
  3. O le aofaiga tatau o polotini mo le tino ua faia mo le tau o ituaiga o aano o manufasi, moa po o iʻa, faʻapea foi ma le maua mai o fualaʻau fualaau mai nisi o oloa i fua o fuālaʻau ma fua.
  4. E matua faasaina le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, mo le mafuaʻaga e fesoasoani ai le gaʻo e faʻateleina ai le gaioiga o le pancreas, o le galuega e tatau ona faʻaaogaina. Mo le malepe o gaʻo i totonu o le manava, e manaʻomia se enzyme faʻapitoa i le lipase, o le gaosiga lea e matua afaina ai le pancreas. O gaʻo manu i le taumafataga o tagata gasegase e sui i le suauu e leʻi faʻamatalaina, e sili ile olive.
  5. Taumamafa i mea taumafa e tatau ona i ai se mafanafana mafanafana latalata i le vevela o le tino o le tagata. O meaʻai maoaʻe e fesoasoani i le atinaʻeina o vaʻaia o le pancreatic ducts ma le gall sladder, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le faʻavavevave.
  6. O le pancreatitis o meaai e manaʻomia ina ia tausia mo se taimi umi, masani o lenei vaitau e tasi le tausaga pe sili atu. I le taimi lea, e mafai ona toe faʻafoʻisia le gland ma faʻaitiitia suiga na tutupu i totonu, ma faʻatagaina foi e faʻamalosia lona tulaga maloloina.

O le 'ai o faʻi mo le pancreatitis e le faʻasaina, ae sili atu ona lelei mo le pancreas ma le vaega atoa o meaʻai, pe afai o le a faʻapipiʻiina i le faʻaaogaina o se meaʻai poʻo se mea e gaosia. Faafetai i lenei faagasologa, ua faaitiitia le tele o le fiber ma o le faʻi e sili atu ona faigofie ona eli, ae le o le le tumau i le manava. O lona vaeluaina o le a manaʻomia ai le itiiti ifo o enzymes, o le gaosiga o mea e tupu i le pancreas, ma o le sua gastric lava ia o le a tau tele foi lona tau.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafai ona faʻaaogaina faʻi suamalie i meaʻai, faia ni faʻasolo mai ia i latou ma faʻaopopo i ni mea e saunia, pe a uma ona fufulu i totonu o se mea faʻapitoa poʻo se mea e fai ai meaʻai. O le mea sili lava i le pancreatitis o faʻi ia, na vaʻaia.

Au uo pele, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo faʻi mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.
E masani lava ona ou manatu o faʻi e aoga mo soo se faaletonu i le setete o le gastrointestinal tract, ma i le pancreatitis e mafai ona aina e aunoa ma le fefe mo le pancreas. Ma o le mea moni e tatau ona 'aina ma le faʻaeteete tele, o se mea e matua faateʻia ai aʻu. E faʻapefea ona matua vaivai o latou tino, o le faʻi ua tuʻuina atu i tamaiti o se meaʻai toetoe lava mai le fanau mai, ma le mumū o le pancreas e le mafai, ese. Ina ua ou maua i le pancreatitis, na vave lapatai mai le fomai i meaʻai, lea na amata ona ou taumafai e pipii i ai. Ou te faʻaesea mai le taumafa meaʻai faasaina, e aofia ai faʻi.

I le ala, afai e taoina, ona le afaina ai lea, ma o le a tele naua faamanuiaga. O se tino maʻi e pagatia ona o le le lava o meaʻai ma vitamini, e pei ona e 'ai sina mea itiiti. Ma faʻatasi ai ma le fesoasoani o faʻi faʻi e mafai ona e faʻamafanafanaina oe lava ma fesoasoani i le tino. I le ala, ou te le fiafia i faʻi vavao, o nisi ituaiga fagatilo na sau, masalo, na faia se mea sese.

A e 'ai se faʻi, e tatau ona e faʻamalo lelei pe olo i isi auala. I lona gutu, ua amata ona vaeluaina, ma o le ulu atu i le manava o le a le afaina ai o ia ma faalavelave ai i lona paʻu. Afai o se faʻi i lou gutu e sili ona suamalie, o lona uiga ua amata ona malepe i totonu o mea inu, o lea e sili atu ona faigofie ma sili atu ona gauai. Ia, ma pe a oʻo mai le taimi o le toafilemu ma le fiafia i le faʻamaualuga, leai se taimi mo faʻi, e le mafai ona ou 'ai se mea, ou te lagona le tiga, e ui o le taimi nei e le masani ai.

O aʻafiaga leaga o le 'aina o faʻi i le pancreatitis

O le afaina o le pancreas, poʻo le pancreatitis, e oʻo atu ai i le fulafula o le okeni ma eo mai faatasi ma le tiga, vomiting ma le manava, o le mea lea o le le faʻaeteete ma le le lelei o le 'aiina o le tele o oloa, e aofia ai faʻi, i le taimi o togafitiga e mafai ona faʻateleina ona uiga le lelei.

O le a tupu lenei mea pe afai e 'ai e se tagata ni fualaau falai. A maeʻa le mauaina o sea oloa i totonu o le vaega o meaʻai, mea faʻavevesi o le mucous membrane e le gata o le gland, ae o le a amata foi le manava. O meaʻai e maua i le suka ma le gaʻo o loʻo faifai malie ma e matua lofituina e nei totoga, ma o le avega i luga o nei mea e faateleina.

O le sua o le suka mai le faleoloa e leaga foi mo le pancreatitis, aua o loo i ai ni mea manogi, oona ma le tele o togafitiga e mafai ona faigofie ona tali mai le okeni maʻi i le ita ma le tiga.

Afai o se tagata o loʻo i ai faafitauli i le pancreas e 'aina le tele o fualaau' aina i le taimi e tasi, ona mafai lea e faʻi ona tupu ai le paʻu ma le faʻamaʻi i le tagata maʻi, lea e faʻaalia e ala i le afaina ma le faateleina o le gaosiga o gaosiga.

Atonu ei ai le manava i le manava, o lea ae e te leʻi 'ai i se fua suamalie, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

E mafai ona ou 'ai?

Ae peitai, o fua suamalie ma pancreatitis e mafai ona 'aina, aua o faʻi e tele mea e maua ai le tino. E le aofia ai i latou i le taumafataga na o le faʻalepale tagata taitoatasi e se tagata o nei oloa. O le faʻaaogaina o fua mo le mumū o le pancreas e faʻalagolago i le a le tulaga o le faʻamaʻi (masani poʻo le tetele) o le na afaina ai.

I totonu o se laasaga laititi

Afai ua afaina le gland i se tagata mo le taimi muamua poo se toe foi mai (faʻavavevave) o le faʻamaʻi, o faʻi, e pei o isi fua, e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga seia oʻo i lalo le osofaʻiga.

I le taimi lea, e fautuaina le tagata mo 2-3 aso e teena ai soʻo se meaʻai ma le matelaina.

Ae o fua lanu samasama, e mafai ona e taumafai e ai na o le vaiaso pe a uma le leiloloa o uiga le lelei.

I le mulimuli ai i faatonuga o le taumafataga o le pancreatic, e tatau ona tipi pe solo le afa o faʻi ma, a 'ai i lenei pepa, faatali mo le 30-50 minute. Afai o le taimi lenei, e leai ni faʻamaoniga le lelei mai le gastrointestinal tract mulimuli, e mafai ona faʻafeiloaʻi le oloa i totonu o le meaai. Afai o faʻi e mafua ai le afaina poʻo le tiga, e le mafai ona 'aina i latou.

Tuua Lau Faamatalaga