Faʻafefea ona faʻaaoga Levemir Flekspen?

Igoa faavaomalo - levemir flexpen

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Tali mo le faʻataʻitaʻiga manino, le lanu. 1 ml e aofia ai le insemal insulin 100 IU *. 1 peni tui o loʻo i ai insulin e ono 300 PIECES *.

Tagata faʻatau: glycerol, phenol, metacresol, zinc acetate, sodium chloride, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, hydrochloric acid or sodium hydroxide, vai d / i.

* 1 iunite e aofia ai 142 μg o le inisalini e leai se masima, e tutusa ma le 1 le iunite. inisalini tagata (IU).

3 ml - cartridges tioata (1) - penisini tui vailaʻau e tele-fuaina mo inisiua faifaipea (5) - teuina o pepa pepa.

Clinical and pharmacological group

O le taimi umi o le inisalini o le inisalini.

Pharmacotherapeutic group

O le mea e fai ma sui o le hypoglycemic.

Faʻataʻitaʻiga

O se analogu soluble o le insulin o le gaoioiga faaumiumi (ona o le faalauiloaina o le tagata lava ia o molini mole insulin i le nofoaga o inisiua ma le fusifusia o molimula fualaau i albumin e ala i le tuufaatasiga o se vaega o le gaʻo).

Pe a faatusatusa i le insulin-isophan, e faasolosolo ona faasolosolo malie ona tufatufaina atu i totonu o tisipenisione taulaʻi lautele, lea e maua ai se talaaga o le absorption ma le fualaau faasaina. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase).

O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i le intracellular, le faateleina o le absorption e masini, le faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faaitiitia o le fua o le gaososa gaosia e le ate. A maeʻa le folasaga o le 0.2-0.4 U / kg 50%, o le maualuga o le taunuʻuga e ausia i le va o le 3-4 itula i le 14 itula, o le umi o le gaoioiga e oʻo ile 24 itula.

Pharmacokinetics

Fmax i le serum e maua i le 6-8 itula i tua atu o le pulega. Faʻatasi i le faʻaluaina o le pulega o le Css ausia pe a uma 2-3 inisiua.

O le eseesega o le absorption i le va o le Levemir Flexpen e faʻatusatusa i isi sauniuniga insulin. E leai se eseʻesega taua i le va o le va o le va o kenera ma fafine i le pharmacokinetics a Levemir Flexpen.

Vasega Vo Levemir Flexpen (pe tusa ma le 0.1 l / kg) o loʻo faailoa mai ai o le maualuga o le inisalini e faʻataʻapeʻapeina i totonu o le toto.

Le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Levemir Flexpen e talitutusa lava ma tapenaga o inisalini tagata, o mea uma na fausia e le o gaioiga.

Suesuega Faʻaipoipo o Protein in vitro ma i vivo faʻaalia le leai o ni fesoʻotaiga vavalalata i le va o insulin faʻamaʻi ma gaʻo gaʻo poʻo isi fualaau oona e fusifusia i pulu.

Terminal T1/2 pe a uma le iniseti, e fuafua i le tikeri o le absorption mai le tino o le tino ma e 5-7 itula, e faalagolago i le fua.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, o le plasma concentrations na faʻatusatusa i le fua o loʻo faʻatinoina (Cmax , tikeri o le faʻamamaina). E leʻi iai se vailaʻau faʻapitoa o le pharmacokinetic poʻo le pharmacodynamic faʻatasi i le va o le lilaglutide ma le Levemir FlexPen, i le paleni, ao Levemir FlexPen na faʻatonuina i se tasi fua faatatau o le 0.5 U / kg ma le leraglutide i le fua o le 1.8 mg i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2.

Vaega faʻapitoa maʻi

O fualaau o le pharmacokinetic o le Levemir Flexpen na suesueina i tamaiti (6-12 tausaga) ma talavou (13-17 tausaga) ma faatusatusa i mea tau vailaau o le falemaʻi i tagata matutua e iai le maʻisuka ituaiga 1. E leai ni eseesega na iloa.

E leai ni eseesega faʻapitoa i le falemaʻi o le Levemir Flexpen i le va o matua ma le au gasegase poʻo le va o tagata gasegase ma le gasegase o le tino ma le gasegase galuega ma tagata maʻi.

Suesuega o le Saogalemu Muamua

Suesuega in vitro i totonu o se laina o le tagata, e aofia ai suʻesuʻega e faʻapipiʻi i le insulin responsors ma le IGF -1 (mea e tupu i le inisalini), na faʻaalia ai o le inisalini elemene e maualalo le mafanafana mo faʻamaʻi uma ma e itiiti sona aʻafiaga i le tuputupu ae o le tino pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata. Muamua faʻamaumauga e faʻavae i luga o suʻesuʻega masani o le saogalemu o le falemaʻi, faʻasologa o fualaau oona, genotoxicity, gasegase gasegase, aʻafiaga o aʻafiaga i le gaosia o le tino, leai se faʻalavelave i tagata.

- maʻisuka i tagata matutua, tupulaga talavou ma tamaiti e sili atu ma le 2 tausaga.

Faiga faʻavae ma metotia o le faʻaaogaina

O le fualaau o le fualaau faasaina Levemir Flexpen e tatau ona filifilia taitoatasi i tulaga taitasi, e faavae i manaoga o le tagata maʻi.

Faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega, o loʻo i lalo fautuaga mo le faʻasologa o fuataga:

O fua o le kullukose o le plalasma e fuaina tutoatasi ao leʻi oʻo i le taeaoFai le suiga o le fualaau faasaina Levemir Flexpen (ED)
> 10 mmol / L (180 mg / dL)+8
9.1-10 mmol / L (163-180 mg / dl)+6
8.1-9 mmol / L (145-162 mg / dl)+4
7.1-8 mmol / L (127-144 mg / dl)+2
6.1-7 mmol / L (109-126 mg / dl)+2
4.1-6.0 mmol / lLeai se suiga (tau aogā)
Afai ei ai se taua o le kulukose plasma:
3.1-4 mmol / L (56-72 mg / dl)-2
1/1000, 1/100, 1/1000, 1/1000, 1/100, 1/10 000,

Gynecology Qing 1 - faʻamatalaga auiliili i mataupu o le Central European Cancer Centre.

Faiga ma le tuufaatasiga

Ua tuʻuina atu e le kamupanī Levemir FlexPen faʻamatalaga i le tulaga o se fofo e faʻamoemoeina mo le faʻapipiʻiina o le tino. Mo le faʻaofiina o le vai ola i totonu o se pusa ma se vailaʻau o loʻo i ai se peni faapitoa o le syringe lea e faigofie ona faʻaoga ma mafai ai e oe ona faʻapipiʻi saʻo le aofaiga manaʻomia o fofo. O le vailaau faʻasoifua maloloina e umi lona malosi, lea e maua ai le mea taua - insulin detemir. O lenei vailaʻau o se analogal basal soluble o le inisalini o le tagata. O le umi o le togafitiga e oʻo atu i le 24 itula, e faʻatatau i le fualaʻau e faʻatonutonuina, ma ona o lenei mea, o le a mafai ona faʻatapulaaina ia 1 poʻo le 2-faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau oona i le aso. E leai se tumutumu faʻalauiloa i le inosia o le inisalini. O se uiga iloga o lenei vailaau o le vavalalata o le taimi faʻaalia ma le togafiti.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

E fautuaina e tui le Levemir FlexPen i le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga I le maʻisuka). O le inisalini lautele e fautuaina foi mo tagata gasegase ua maua i le maʻisuka e le o le inisalini e maʻi ile maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga II. I isi tulaga, o le manaʻoga e faʻaaoga le Levemir e faʻamoemoeina e se fomaʻi agavaa, faʻalagolago i taunuuga o se suʻesuʻega faʻamaʻi ma le tulaga lautele o le maʻi.

Faatonuga mo Levemir Flekspen

O le faʻataʻitaʻiga faʻasaʻoloto Levemir Flexpen e tatau ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Ole fua o le vailaʻau e faalagolago i le tele ole inisalini e natia e le pancreas i le aso. O le tele o lenei ata e matua solia. O le fualaau e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi faʻapitoa, ae e mafai foi ona siaki lou lava inisalini. O lenei mea o le a manaʻomia ai se suʻega basal.

O le fofo e tui i totonu o le ogavae po o le tauau. Ae ui i lea, o le inisalini e vave gaoioi pe a fai o le tui e faia i totonu o le puipui. O le numera o injections i le aso e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi. E masani lava, o le 1 injection e lava, ae pe a manaʻomia, o le fualaau faasaina "Levemir Flexpen" e lua faalua ona faia i le aso.

Faʻasalaga

O le inisalini Levemir Flexpen e manaʻomia ai le tausisia lelei o tui e fautuaina e le fomaʻi ma le faʻatonuga, o le sili atu o le sili atu ona matautia e mafua mai i le atinaʻeina o se mea maualuga, lea e mafua mai i le faʻaitiitia o le toto o le tagata. Mo togafitiga o le hypoglycemia, e tatau ona e 'aina se fasi suka poʻo soʻo se oloa e maua i le gaʻo. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i le maʻisuka ona momoli pea lau laʻau ma latou. Afai e le faʻamaopoopoina le tulaga o le maʻi, e faʻaaogaina ile 0.5-1 mg o le kullucagon poʻo le kulukose. A oʻo ina toe foʻi le tulaga i le masani, e manaʻomia e le maʻi ona taofia le toe faʻafoʻi o le hypoglycemia e ala i le 'aina o meaai suamalie.

Tapulaʻa i luga o le faʻaaoga ma le itu itu

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le vailaʻau faʻatauina e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase ma le le talitonu i ona vaega. E le gata i lea, e le fautuaina Levemir Flexpen mo tagata ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua, talu ai e leai ni suʻesuʻega faʻapitoa na faia i lenei vaega o tagata gasegase. Afai e te faʻaaoga saʻo le vailaʻau, o le a mafai ona e puipuia le atinaʻeina o ni mea e le manaʻomia. A leai, o le a feagai le tagata gasegase ma mea faʻalavelave le lelei:

  • pallor o le epidermis,
  • faʻaititia le glucose plasma
  • tele le vaivai, vaivaiga,
  • le fiafia,
  • le popole popole,
  • gatete
  • moe
  • faʻanoanoa vaaia
  • fatu palpitations,
  • tiga i totonu o malumalu ma vaega o galuega,
  • gaogao
  • mumu, fulafula ma mu i le nofoaga o tui,
  • fiva fiva
  • hyperhidrosis
  • solia o le vaega o meaʻai,
  • puupuu le manava
  • faʻaitiitia le toto maualuga.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻaaloalogia Levemir vaʻalele, vailaʻau faʻatau ma vailaʻau.

O le fofo mo le sc pulega e manino, le lanu.

1 ml
1 tui tui
insulin detemir
100 PIECES *
300 PIECES *

Tagata faʻatau: mannitol, phenol, metacresol, zinc acetate, sodium chloride, disodium phosphate dihydrate, sodium hydroxide, acid chlorhydrate, vai d / i.

* 1 le iunite e aofia ai le 142 μg o le inisalini e leai se masima, e tutusa ma le 1 le iunite. inisalini tagata (IU).

3 ml - penisini suauu-tele-dose ma se tufatufa (5) - teuina o pepa pepa.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le vaalele a levemir

Fualaau faasaina o le hypoglycemic. O se suauu fofo e pei o le inisalini o le tagata ma se tala faʻailoga ma le vaʻaia ma se umi faaumiumi aafiaga. Faʻatūina e le DNA biotechnology toe faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae.

O le gaioiga o le fualaau faasaina Levemir Flexpen e matua itiiti lava le fesuisuiaʻi pe a faʻatusatusa i insulin ma insulin glargine.

O le gaioiga umi o le fualaau faasaina Levemir Flexpen e mafua mai i le faalauiloaina o le tagata lava ia o le faaleagaina o molini insulin i le nofoaga o tuiina ma le fusifusia o molimula fualaau i albumin e ala i se sootaga ma le filifili o le itu. Pe a faatusatusa i le insinalini, o le inisalini e tuʻuina atu ile inisalini i luga o masini faʻapipiʻi lautele. O nei faʻatasiga tuʻufaʻatasiga faʻasoasoa e maua ai le sili atu ona toe faʻaleleia ma le faʻataʻitaʻiina o le fualaau faasaina Levemir Flexpen pe a faʻatusatusa i le insulin.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase).

O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana feʻau i le intracellular, faʻateleina le faʻaleleia o masini, le faʻaleleia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate.

Mo vailaʻau 0.2-0.4 U / kg 50%, o le maualuga o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e tupu mai ile 3-4 itula i le 14 itula i le maeʻa ai o le pulega. O le umi o le gaioiga e oʻo atu i le 24 itula, faʻalagolago i le fualaau, lea e maua ai le avanoa e faʻatasi ai le toʻalua ma faaluaina i aso taʻitasi.

Ina ua maeʻa le pulega, o le tali a le pharmacodynamic e faʻatusatusa i le faʻatonuga o loʻo faʻatinoina (maualuga le aafiaga, le umi o le gaioiga, faʻauiga lautele).

I suʻesuʻega uumi (> 6 masina), o le kulukose plasma glucose i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu pe a faatusatusa i le insulin ua faatonuina mo le togafitiga faavae / bolus. O le glycemic control (hemoglobin glyc - HbA1C) i le taimi o togafitiga ma Levemir Flexpen na tutusa lelei ma le inofan-inisalini, faatasi ai ma le maualalo ifo o le hypoglycemia i le po ma leai se mamafa o le mamafa o le tino ma Levemir Flexpen.

O le po o le glucose control profile e faʻalelei ma e sili atu foʻi ma le Levemir Flexpen pe a faʻatusatusa i le insulin, lea e atagia mai i se tulaga maualalo o le atiaʻe o le hypoglycemia i le po.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina.

A oʻo i le s / c o le faʻatonuina, o faʻatonuga o le faʻasolosolo e tutusa lelei ma le fua o loʻo faʻatino.

E oʻo ile CMAx i le 6-8 itula i le maeʻa ai o le pulega. Faatasi ai ma se pulega faalua i aso taʻitasi, o le CSS e ausia pe a uma le 2-3 faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le vailaʻau o Levemir Flexpen e faʻatusatusa i isi sauniuniga insulin.

O le leai o se i / m pulega e vave ma sili atu pe a faatusatusa i le pulega / / administration.

O le avega Vd o le Levemir FlexPen (pe tusa o le 0.1 L / kg) o loʻo faailoa mai ai o le maualuga o le iniseti o le inisalini e salalau i totonu o le toto.

Biotransformation o le fualaau faasaina Levemir Flexpen e talitutusa lava ma sauniuniga a insulin, o metabolite uma ua mamanuina ua le toaga.

Terminal T1 / 2 i le maea ai o le iniseti tui e fuafua i le tikeri o le absorption mai le tino o le tino ma e 5-7 itula, e faalagolago i le fua.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina taitoatasi. O le fualaau faasaina Levemir Flexpen e tatau ona faatulaga 1 pe 2 taimi / aso e faavae i manaoga ole maʻi. O maʻi e manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina 2 taimi / aso mo le lelei lelei o le pulea o le kulukose o le toto e mafai ona ulufale i le taumafataga o le afiafi i le taimi o le taumafataga o le afiafi, poʻo le taimi e moe ai, poo le 12 itula pe a uma le ao.

Levemir Flexpen ua tui i le ogavae, puipui o le abdomina tua poʻo le tauau. E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy. O le inisalini o le a galue vave pe afai e faʻaofiina i totonu o le puipui pito i luma.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaogaina le vailaau iv i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

I tagata matutua, e pei foi o le gase o le ate ma le fatugao, o le toto toto kulukose e tatau ona sili atu ona siaki lelei ma tatau ona faia le fetuunaʻiga o fetuunaiga.

E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga pe a faʻaleleia le gaioiga o le tagata maʻi, suia ona meaʻai masani, pe faʻamaʻi maʻi.

Pe a fesiitai mai insulinini ma fai ile inisalini umi i Levemir FlexPen inisalini, e ono manaʻomia se fetuutuunaiga ole taimi ma le taimi. Le mataʻituina ma le mataʻituina o le kulukose o le toto i le taimi o le faʻaliliuga ma i vaiaso muamua o se fualaau fou ua fautuaina. E mafai ona manaʻomia le faʻamaonia o togafitiga o le hypoglycemic (dose ma le taimi o le faʻataʻitaʻiga o le inisalini ole sauniuniga ole fua ole vailaʻau o le hypoglycemic).

Faatonuga mo Patient mo le Faʻaaogaina o le FlexPen® Insulin Pene ma le Totogi

O le pine syringe FlexPen ua fuafuaina mo le faʻaogaina o Novo Nordisk injection insulin and NovoFine nila.

Le fua faatatau o le inisalini i le va o le 1 i le 60 iunite. e mafai ona suia i faʻaopoopoga o le 1 le iuniteNovoFine S e oʻo i le 8 mm po o le uumi le uumi e mamanuina mo le faʻaaogaina ma le peni ose syringe FlexPen. O le faailogaina S e i ai ni nila pupuu. Mo le saogalemu, ia ave i taimi uma se masini inisalini sui ma oe pe afai ua leiloa pe faaleagaina foi FlexPen.

Afai o loʻo e faʻaaoga Levemir Flexpen ma se isi inisalini i le peni Flexpen, e tatau ona e faʻaaogaina ni inisiua se lua e tuʻu ai inisalini, tasi mo ituaiga inisalini taitasi.

Levemir Flexpen mo na o le tagata lava ia.

Aʻo leʻi faʻaaoga Levemir FlexPen, e tatau ona siaki le afifiina ina ia mautinoa ai ua filifilia le ituaiga inisalini.

O le tagata maʻi e tatau ona siakiina i taimi uma le kilika, e aofia ai le piston paʻu (e tatau ona maua ni faatonuga i faatonuga mo le faʻaaogaina o le tino mo le inisalini), e tatau ona faʻamaʻi le membrane paʻu i le sipuni o le cotton ma tuʻuina i le ava malosi.

Levemir Flexpen e le mafai ona faʻaaogaina pe afai o le kilika poʻo le inisalini o le tuiina o le tino ua paʻu, ua faaleagaina pe nutimomoia le fagu, aua o le lautele o le vaega vaaia o le piston paʻu e sili atu nai lo le lautele o le lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, o tulaga o le teuina o inisalini e le fetaui ma mea na faailoaina, poo le vailaau faʻamaʻi, poʻo le inisalini na muta le manino ma le le lanu.

Ina ia faia se tui, e tatau ona e tuʻuina se nila i lalo o le paʻu ma taomi le ala amata i le auala atoa. A uma le iniseti, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo i le 6 sekone. E tatau ona pipiʻi le kuluma suauu seia oʻo ina aveese atoatoa le nila mai lalo o le paʻu.

A maeʻa tui taitasi, e tatau ona aveese le nila (aua afai e te le aveeseina le nila, ona o le fesuiaiga o le vevela, e mafai ona alu ese le vai mai le kalama ma le inisalini e mafai ona suia).

Aua le faʻamaeʻa le keli ma le inisalini.

Faʻasagaga faʻapitoa Levemir vaʻalele:

O aʻafiaga matuia o loʻo matauina i tagata maʻi e faʻaaoga ai le Levemir Flexpen e tele lava le totolo-faalagolago ma faʻaolaina ona o le faʻamalositino o le inisalini. O le itu sili ona taatele o le hypoglycemia, lea e atiina ae pe a oʻo i le maualuga o le fualaau faasaina e faʻatonutonu e tusa ai ma le manaʻo o le tino mo le inisalini. Mai suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua iloa ai o le hypoglycemia matautia, faʻamatalaina o le manaʻomia mo le faʻataʻitaʻiga lona tolu, e atiaʻe pe a ma le 6% o tagata na maua Levemir Flexpen.

O le fuainumera o tagata gasegase e maua togafitiga ma Levemir Flexpen, o loʻo faʻamoemoe e atiaʻe aʻafiaga, e 12%. O le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai, lea e masani ona faʻatatauina e fesootai ma Levemir Flexpen i taimi o faʻataʻitaʻiga, o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Faʻafitauli matuia e fesootaʻi ma le aʻafiaga i le gaosiga o le gaʻofale: masani (> 1%, 0.1%, 0.1%, 0.1%, 0.01%, 0.1%, 2013-03-20

Analogues o fualaau faasaina

Sui le "Levemir Flekspen" e mafai ona iai fualaau faasaina e tutusa lelei ma le tuufaatasiga ma le masini o le galuega. O le eseesega i le va oi latou e mafai ona i ai i le tulaga o le faʻamalolo, o le umi o le togafitiga, ma vailaʻau taʻitasi, lea e tutusa ma Levemir, ei ai ona tapulaa i le aveina ma isi vaega o togafitiga:

Faʻaaoga tatau

Ina ia mafai e le Levemir ona taofia ona togafitiga i le umi e mafai ai, e tatau ona maua ai ia te ia tulaga lelei mo le faasaoina. Mo lenei mea, o le vailaau e tuʻuina i totonu o le pusaaisa, e ui i lea, e matua faasaina le fagogo. E mafai ona teuina le pine sosoʻo pe a uma ona faʻaogaina mo le 6 vaiaso, i le vevela e le silia le 30 tikeri Celsius. A maeʻa ona faʻaaogaina, e tatau ona tapuni le injector mo pulega faʻapitoa i se pulou ina ia maua ai le fofo ma le puipuiga malu mai ave malamalama. O le soifua maloloina o le 30 masina.

Faatonuga faapitoa

Pe a faʻaaoga le Levemir, e taua le faʻamautinoa lelei o metotia faʻatulagaina. O le tele o le fualaau, o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia e faateleina. E le gata i lea, o le malosi faaletino poʻo le le lava o taumafa taumafa e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka. E le mafai ona e ulu i totonu o le vailaʻau faʻamalosi, aua o le a na ona faʻamalosia ai le tulaga ma oʻo atu ai i le hypoglycemia matautia. O tagata e galulue i mea e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le pulea TS e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma puipuia ai le atinaʻeina o le hyperglycemia ma le hypoglycemia, ona o nei faʻafitauli o le vave faʻafoʻi ma le gafatia e taulai atu ai ua faʻaleagaina.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

O nisi mea moni

O le fualaau faasaina Levemir Flexpen (na faia e NovoNordisk, Tenimaka) o se ituaiga o inisalini tagata mo le faasaʻoina o le kulukose i le toto toto o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Faʻaauau i se tulaga avanoa faʻasalalau.

E tusa ai ma le Faʻatulagaina o Faʻamaumauga Faʻavaomalo o faʻamaʻi ma Soifua Maloloina, 1989. (ICD-10), Levemir Flexpen e tatau ona faʻaaoga i mataupu nei:

  • E 10 - Tisuka 1 o le suka suka - labile, faʻatautaia i le talavou, poʻo le faʻasolosolo i le ketosis,
  • E 12 - O le maʻisuka faʻatasi ma le insulin e faʻalagolago i meaʻai,
  • E 13 - O le maʻisuka faamamaina o le ituaiga muamua o isi ituaiga,
  • U 14 - Matelaina le maʻisuka e leʻo taʻua.

O le maʻisuka ma le faateleina o le kulukose i le ituaiga muamua o se tasi lea o nofoaga sili ona taatele i faamai o le endocrine ma ni taunuuga matuia mo le tino. O le Hyperglycemia e afaina tele ai le olaga, faʻamalosia le tagata maʻi e tausisia lelei le taumafa, gaioiga faaletino, taumafa ma le faʻasaʻo maualuga o le kulukose o le toto ma le fesoasoani o le iniseti faifai pea o le insulin. Ae ui i lea, e le o taimi uma e mafai ai, aemaise lava pe a maʻi le tamaititi i le maʻisuka.

E tusa ai ma suʻesuʻega, e oʻo atu i le 80% o tamaiti e vave ona oʻo mai i le ofisa o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se faʻamaoniga o le ketoacidosis o le maʻisuka. O mafuaʻaga masani mo le atinaʻeina o le ketoacidosis poʻo le maʻisuka o:

  • solia o le taumafataga, aemaise lava le faʻaaogaina o meainu suamalie, sodas, snacks,
  • solia le tulafono o togafitiga o le inisalini - faaseʻe le isi tui, o le faʻaofiina o se mimita po o fualaau le talafeagai,
  • popolega faalemafaufau
  • faʻamalosia o le inisalini ona o vailaʻau vailaʻau ma suiga o le tino i le tino,
  • faʻamaʻi pipisi
  • aveina o le corticosteroids poʻo togafitiga,
  • matelaina po o le faʻamalaina,
  • manuʻa ma isi.

Ae masani lava, o faafitauli o le maʻisuka e atiaʻe i fafo atu o le fale, lea e masani ona teuina ai vailaau ma masini talafeagai (syringes, disinfectants). E masani lava, o le hyperglycemia e tupu i mataupu e le mafai ai e se tagata ona maua i le fale i le taimi (felauaiga o taavale, feeseeseaiga) mo mafuaaga eseese. O le taunuuga o le hyperglycemia māmā, mafua mai mafuaaga ua taua i luga, ma e le o maua i le taimi, e mafai ona avea ma se faʻafitauli i le taimi, lea, i le isi itu, e mafai ona taʻitaʻia ai se isi tui.

O le le mautonu ona o le hyperglycemia e mafai foi ona oo atu ai i le le mafai ona faia ni togafiti faigofie i le tui ma le aoina / pulega o fualaau faasaina aemaise lava i tamaiti, tagata matutua, tagata ua vaivai i siama, mafatiaga po o isi tulaga.

I nei tulaga, e taua mo se tagata maʻi maʻi suka ona maua se inisalini i se auala faigofie mo tui, lea e faʻaitiitia ai faʻalavelave pe a tui i se siosiomaga le mama, e aunoa ma le faʻaaogaina o manua manaomia mo le iniseti o tui.

Aemaise lava mo ia tulaga, na atiae le fualaau faasaina Levemir Flexpen.

Fale faʻamaloilo

O le inisinia o le faʻaleleia o meaola o le biotechnology e faʻavae i le inisalini o le tagata, e umi se aafiaga i le tino.

O vailaʻau faʻapitoa e maua mai i le faʻaaogaina o se faʻaogaina o fualaau o le microscopic unicellular. I totonu o suʻesuʻega, e lua poʻo le sili atu o vaega o le acid deoxyribonucleic e toe faʻafouina (tuufaatasia). O le mea lea, o le fualaau faasaina Levemir Flexpen o se oloa o le inisinia.

O le taunuuga o lenei gaosiga o se inisalini faaumiumi. Ona o lona fegalegaleaiga ma le albumin proteins, o le inisalini o le inisalini e sili ona uumi e fulufulu. Ma a oʻo i totonu o le masini, o lenei ituaiga o inisalini o loʻo i ai i se tulaga ua solo.

O se tulaga iloga o le inisalini o le recombinant o le le maua lea o le aofaʻi o le aofaʻi o mea taua e pei ona aʻafia e le tino, lea e le afaina ai ni osofaiga ogaoga o le hypoglycemia, ma e lelei lona aafiaga i le soifua manuia o le maʻi ma le soifua maloloina.

O suʻesuʻega (M. Vardi, 2008, M. Monami, 2009, A. Trikko, 2014 - o le aofaʻi o suʻesuʻega faatusatusaga randomized) o loʻo faʻaalia ai o le inisalini umi-gaioiga e sili atu le aoga ma e saogalemu mo se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 1.

Ua faʻamaonia e saienitisi le mea moni o le faʻaaogaina o le Levemir e le mafua ai le faateleina o le mamafa o le maʻi ile taimi, ma faʻaititia ai le afaina o le hypoglycemia i le po.

E faʻamaonia le faʻamaonia mo le 24 itula (faʻamaoniga o le fua-fua). Faatasi ai ma le folasaga o le faalua i le aso, o le faatulagaina o le maualuga o le suka i le toto e ausia i totonu o le lua aso.

O le maualuga o le faʻamaʻi o le fualaau faasaina i totonu o le toto e oʻo ile itula lona fitu pe a uma le tui.

O le tasi fagu o le Levemir Flexspen o loʻo i ai le 100.00 iunite o le inisalini o le tagata Fomu mo milliliter o fofo. O le aofaiga atoa o le vailaʻau e 14.2 milligrams.

E tasi le penisini peni e tolu mililiters o fofo (300.00 iunite o insulin detemir).

1 le iunite o le inisalini detemir e tutusa ma le 1 le iunite ole ME (inisalini tagata), ma e aofia ai 0.142 milligrams o le inisalini.

Faʻaopoopo faʻaopoopo: propane-1,2,3-triol, acino carbolic, polymethylene-meta-cresol sulfonic acid, acetate zinc, sodium dihydrogen phosphate, vailaʻau o le isotonic injector, suauu caustic, vai faʻafefe.

Faailoga lautele

O le inisalini pepa o le gaosi ua faatonuina:

  • i le tulaga o le monotherapy - mo le faʻasaʻoina o le suka toto i tagata mamai i le maʻisuka o ituaiga uma,
  • i faʻatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycemous i le togafitiga o le maʻisuka e le o le inisalini ma le maualalo o le tali i togafitiga faʻatasi ma na o maa - seia oʻo ina ausia le maualuga o le suka suka. E le gata i lea, o le togafitiga e faʻafetaui ina ia faʻamausali ai le faʻatinoga.

Vaega o lamatiaga

O tuʻutuʻuga o loʻo faʻatulagaina ai le vailaau faʻasaina i le tausisia o suʻesuʻega faʻapitoa o vailaʻau e aofia ai:

  • le atoatoa o le fatu o le fatu po o le ate,
  • ogaoga gasegase po o le leʻoloa o albumin,
  • o le fesiitaiga o le tagata maʻi e faʻaleagaina mai le inisalini o se ituaiga ma se ituaiga o gaioiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O maʻi mai vaega e sili atu i le lamatiaga o le hypo- ma le hyperglycemia e tatau ona fuaina i taimi uma le toto, sosoo ai ma le toe faʻaitiitia o fualaau o fualaau faasaina.

O le tuufaatasiga ma le glitazones (rosiglitazone, pioglitazone) e mafai ona oo atu ai i le fatu o le tino vaivai. O le faʻaaogaina tutusa o vaega uma o vailaʻau e manaʻomia ai le vaavaaiga faafomai.

Fegalegaleaiga ma isi mea

Levemir Flexpen e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa ma fualaau faasaina e aafia ai le suka i le suʻega o le tino.

Vailaʻau faʻasaina ma se faʻaoga o le hypoglycemic:

  • hypoglycemic i le pepa laulau,
  • nisi o fualaau oona e taofia ai le faʻafanoga o monoamines (e aofia ai nisi o vailaʻau faʻasaina),
  • beta adrenoline blockers,
  • sooupu mo le togafitia o le gasegase o le fatu fatu ma le toto maualuga, i le taofia o le liua o le angiotensin o le ituaiga muamua i le lona lua,
  • suauu salicylic acid, e aofia ai aspirin,
  • anabolic
  • nisi o vailaau faʻasaina ma mea e gaosia ai le gataifale,
  • lipolytics
  • Vitamin B6
  • sulfonamides,
  • tea laulaau lau
  • tusi o loʻo i totonu o le lithium.

Fualaau e manaomia ai le faateleina o le tui ole inisalini tui:

  • faʻaiuga tautala
  • thiezide diuretics,
  • afaina pipili,
  • glucocorticosteroids,
  • vailaau e aafia ai lauroid function,
  • adrenomimetic drugs
  • androgens ma le somatropin,
  • kesi o le koneteko.

O le faʻaaogaina o poloka poloka e mafai foi ona taufaasese e uiga i le amataga o le hypoglycemia.

Hormonal antitumor drugs, faapea foi ma le ava malosi, e faia le le mautinoa i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O nisi o meaola faʻasolosolo o le kulimi poʻo le sulfite e mafai ona faʻaumatia le inisalini ma e le tatau ona faʻafefiloi i se fofo o fua.

Faʻaiʻuga

E masani lava o aʻafiaga leaga faʻamaonia o uiga ia o le togafitiga o le insulin, ma, i le averesi, o lo latou tupuga e tusa ma le 12% o le numera o tagata gasegase. O le aʻafiaga masani masani o le fualaau faasaina e tatau ona mafaufau i le atinaʻe o le hypoglycemia (o le hypoglycemia matautia - e tusa ma le 6% o le numera o tagata gasegase).

O aʻafiaga i le lotoifale i le pulega o fualaau faasaina e masani ona atiina ae, lea e aofia ai le fulafula, mumu, afaina, afaina o le paʻu ma le urticaria. I le avea ai o se tulafono, pasi na o ia i le vaitaimi e oʻo atu i le lua vaiaso mai le amataga o togafitiga.

O le amataga o le togafitiga e masani ona fesootaʻi ma le le atoatoa o le tino i totonu o le mata o le mata, faapea foi ma le neuropathy o le tino ma le tele o mea tiga. O mea faʻapitoa e mafai ona toe faʻafetaia.

I le tulaga o le cardiovascular and circulatory systems: o le hypoglycemia e tele lava ina matauina, o le tachycardia o se faailoga lea eo faatasi ma le hypoglycemia.

I le gastrointestinal tract and system excretory: o faʻamaoniga eo mai faatasi ma le setete o le hypoglycemia - "wolf" fiaai, gaioiga.

I le vaaiga o le faʻaaliga ma le faʻalogo: o se suiga o le toto totoʻa i le retina e fesootaʻi ma le maʻisuka, faʻaletonu vaaiga.

I le ogatotonu o le fatugalemu o le tino: o nisi taimi o le neuropathy o le tino e tupu aʻe.

I totonu o le fanua o le dermatology: e seasea ona matauina le oona o le tino o le tino o le tino i le nofoaga o tui.

Tali a le Allergic: o le tele lava - urticaria, suiga o le paʻu i le nofoaga o tui, e seasea lava - o le fulafula o le alamaʻi.

Tulaga o le teuina

O le suauu ma le kaputa, lea e tatalaina ma faʻaaogaina, e tatau ona teuina i le vevela o le potu, ese mai punavai malamalama, e le mafai e tamaiti ona maua, ae e le sili atu i le fasefulu aso.

O faʻamalaʻau faʻamalosi e le faʻasalaina e tatau ona teuina i totonu o se pusaaisa i le vevela o le 2-8 tikeri Celsius, e mamao ese mai le potu e leai se meaʻai. E le o le mea e malolo.

Tuua Lau Faamatalaga