Glaucoma i le maʻisuka: mafuaʻaga o atinaʻe, togafitiga, taotoga

Glaucoma o se maʻi o le tino e mafua ona o le faateleina o le mamafa o le toto. Faailoilo o le mamafa o le mamafa e faavaitaimi pe faifaipea ma ua faamatalaina i le le mafai ona masani le sosolo o le susu mai le mata.

O taunuʻuga o sea solitulafono o le atrophy o le nerve optic ma le faʻaalia o eseesega vaaia vaaia.

Glaucoma togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona vave amata i le maeʻa ai o le siakiina, a leai o le a le mafai ona toe faʻafoʻi le faʻaaliga.

Faʻafitauli o faʻamaʻi

I le retinopathy i le maʻisuka, o se fesoʻotaiga o vaʻa fou e tupu i le iris o mata. O le mea lea ua taʻua o le "iris rubeosis." Ona o lenei mea, o le auala autu o le tafe mai o le susu mai le mata ua tapunia.

O fomaʻi e taua lenei ituaiga glaucoma lona lua, aua e fesootaʻi ma vaʻa fou.

O se faafitauli ogaoga lea mo le maʻisuka, lea i le tele o tulaga e taʻitaʻia ai le tauaso .

O le toto maualuga o le toto o le mafuaaga lea o le faaletonu o le vaai. Mai iinei e mafai ona e suʻeina pe faapefea ona afaina le maʻisuka i le gasegase.

Afai, a uma ona faʻaaoga vailaʻau faʻapitonuʻu, o le mamafa i totonu o mata e le toe foi i le masani, o le a manaʻomia le taotoga. O le gaioiga o taotoga faʻapitoa o le faʻasaʻoina lea o le mamafa o le intraocular e ala i le faia o se isi auala mo le faʻamauina o le susu.

O le siakiina o le mamafa o le toto e mafai ona taofia ai le alualu i luma o le faamai ma foliga mai o le glaucoma.

Muamua lava, o loʻo faʻamatalaina poloka poloka. O timolol, betaxolol, pilocarpine, latanoprost ma isi.

O le tele o taimi, o le 0.25% poʻo le 0.5% pa'ū o timolol e faʻaaogaina, lea o loʻo faʻatau atu i luga o le falemaʻi falemaʻi i lalo o igoa tau fefaʻatauaʻiga. O nei mea e manaia, glimol, arutimol ma isi.

O le faʻaaogaina o le timolol e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o mea e pei o le lacrimation, se lagona mu ma le vevela i mata. O aʻafiaga pito sili ona ogaoga e mafai:

  • Faʻasaʻoina o le faʻasologa.
  • Faʻaitiitia o le fatu fatu.
  • Vaivaiga ma le vevela.
  • Umi le manava.
  • Faʻailoga o le tino e le mafuatiaina ona o le faʻavalea o le maʻi.

    O le faʻaitiitia o le toto ma le fua o le fatu e mafai ona faʻaleleia atili e ala i le faʻaaogaina o le konisini i le togafitiga o le maualuga o le toto.

    Fomaʻi togafitiga

    O le togafitiga o le glaucoma i le maʻisuka e aofia ai vaega e tolu:

    I nisi tulaga, o le glaucoma i le maʻisuka eo mai faatasi ma se isi faʻamaʻi - cataract. O le faʻapupulaina lea o tioata o le mata, lea na matou faamatalaina auiliili iinei. Faʻaiʻuina lenei togafitiga, o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia, lea e aofia ai le aveeseina o le cataract, faʻaaogaina o le vaʻaia, le faʻaaogaina o se tioata vavalalata.

    O le auala sili ona saogalemu o togafitiga laser.

    O le manuia i le togafitia o le glaucoma i le maʻisuka e faalagolago lava i le taimi e maua ai le maʻi ma togafitia le togafitiga. Mo lenei mafuaʻaga, e taua mo tagata uma ona alu i le fomai o le tagata i tausaga taʻitasi pe a mavae le 40 tausaga.

    O suʻesuʻega masani o le faʻaaogaina o le fofo o le ki lea i le faʻasaoina o le vaʻai i le lumanaʻi.

    Pe a toe faʻafoisia galuega faʻaalia i le maʻisuka eseese togafitiga o taotoga e faʻaaogaina:

    GNSE - faʻaaogaina o le sclerectomy

    A maeʻa lenei taotoga, o le paleni o le inu o le tino e masani ona faʻamaonia i totonu o le mata. O le faʻaosooso e faʻavae i luga o se metotia faapitoa. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e leai se mea e tatau ai ona faia se auala mo le tafe o le susu mai le lua o le potu pito i luma o le mata.

    I le taimi o le taotoga, o le fomai tipitipi e taoto i le tasi itu o le membrane ua afaina, lea e mafua ona o le malupuipuia o le susu. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e mafai ona totoina alavai vaʻaia, o le gaioiga o le taofia lea o le faʻagasologa o le faʻaogaina o le alavai.

    E pei ona taua i luga, o le glaucoma i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e masani ona o mai faatasi ma le atinaʻeina o tusitusiga. I lenei tulaga, o le fomai tipitipi faʻatasi ona aveese le cataract ma faia se taotoga e togafitia ai glaucoma.

    O le galuega a le fomaʻi i lenei mataupu o le faʻaitiitia o le mamafa i totonu o le mata. O le mea lea, o le isi auala ua faia i luga o le fea o le a tafe ai le susu. O loʻo faʻapipiʻiina foi se tioata faapitoa.

    Ole togafitiga laser o le glaucoma i tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka o le auala sili lea ona aoga. aemaise i le amataga o le maʻi. I nisi tulaga, e fesoasoani le laser i le vaega tolu.

    O le manaʻoga mo le faʻaaogaina o lenei togafitiga e filifilia e le fomaʻi pe a uma le suʻega. O le taotoga laser e itiiti le faʻalavelave ma leai se faʻaletonu.

    O loʻo faʻamatalaina mo tagata maʻisuka o loʻo i ai isi faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faataitaiga, o le cardiovascular system, musculoskeletal system ma isi.

    O lenei ituaiga o taotoga e sili ona saogalemu ma mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi galuega faʻaalia.

    Glaucoma Prevention

    O le puipuia o le foliga mai o le glaucoma i le maʻisuka e mafai ona maua e ala i se suʻega faʻaleleia ma le atoatoa o suʻesuʻega o le tino.

    O maʻi suka e tatau ona siakiina e se tagata fomaʻi maʻi pe a ma le tasi i le 6 masina. O se suʻesuʻega maeʻaeʻa e mafai ai ona puipuia le fausiaina o mata mata mataʻutia ma le leiloa o galuega vaaia.

    O asiasiga masani i le fomaʻi o se avanoa e iloa ai faafitauli o le mata i le taimi muamua lava.

    Togafitiga ile mata o mata e sili atu ona fetaui ma lelei nai lo soo se taotoga.

    O le manuia i le togafitia o le glaucoma i le maʻisuka e faalagolago i le taimi o le faia o le faʻamaonia saʻo e se fomaʻi maʻi.

    E te fiafia i le tusiga? Taʻu i au uo e uiga i →

    Suʻega a Cataract mo le Maʻisuka

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e fesoʻotaʻi ma toetoe lava o totoga uma ma tino o tagata. Faʻalagolago i uiga o tagata taʻitoʻatasi o le faʻamaʻi, o faʻaaliga e fesootaʻi ma totoga o le faʻaaliga e tupu i le toetoe lava o tagata uma. Ole maualuga o le kulukose o le toto e le mafai ona pasia e aunoa ma se mea e maua mai ai vaa o le tupe, o mata o le mata. O le faafitauli o le togafitia o togafitiga o faʻamaʻi o le maʻisuka e faigata ona o faʻamaoniga ua aliali mai i le au gasegase, ma o lo latou malosi ua vave ona faateleina. Ina ia totogiina le leai o se vaaiga mamao, ia mautinoa le maualuga o le soifuaga, i le tele o tulaga, o le taotoga e aveese se tioata matagi ua manatu o le auala autu o togafitiga.

    Mafuaʻaga o Cataract

    O Cataract o se puao o mata o le mata, o se tioata lea e suia ai le ata mo le malamalama e ala i lona totoga tutotonu o le vaʻai i le faiʻai. O se suiga i mea faitino o se tioata e mafai ona mafua ona o mafuaaga eseese. I le maʻisuka ituaiga 1, o faʻataʻitaʻiga e televave taimi faʻavavevave nai lo le maʻisuka ituaiga 2. Ae o mafuaaga mo ituaiga uma o faamaʻi e tutusa.

  • O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaleleia ma le mausali, e mafai ona teuina i luga o le tino o le tioata i le ituaiga o laumei. E ui o nisi suʻesuʻega ua latou faafitia le iai o se fesoʻotaʻiga manino i le va o le kulukose ma le amataina o faʻamaʻi o le maʻisuka, o lea mafuaʻaga ua manatu nei e le mafai ona faʻaaoga.
  • O le toto toto i mata e leaga, o le a atili ai ona pala le vaa, o le tioata ua leaga.
  • O le le lava o le toto o le inisalini e mafua ai vave suiga i le manino o le tioata, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
  • Faailoga o le Cataract

    O faʻaaliga o le gasegase o tioata i le maʻisuka ua i ai ni foliga e faʻatusatusa ma i latou o loʻo i ai faʻamaʻi i le matua. Faailoga e tupu i se tausaga laʻitiiti, o le fatuina o se faʻataʻitaʻiga matua e mafai ona muamua aʻo lei oʻo i le 35-40 tausaga, ma o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻateleina vave vave.

    Faitau foi Aisea e tupu ai le paʻu ma le auala e taulimaina ai

    Afai ei ai se lagona loloto o le vaivai o le mataupu ua fesiligia, o veli i luma o mata, le mafai ona taulai tonu le vaaiga mamao, faatasi ai ma le vaai mata ina ia suesueina le mataupu, e tatau loa ona e faafesootai se tagata fomai faapitoa e maua mai fautuaga, ona e togafitia lea.

    O le a suʻesuʻeina ma le totoʻa e le fomaʻi le tagata maʻi, aoina mai se siaki, faʻamaonia suega talafeagai, pe a fai e maua e le suʻesuʻega se suʻesuʻega o le maʻisuka, o le a mafaufau le fomai e ono mafai ona taoto faʻafuaseʻi pe faia togafitiga faʻamalosi, e aofia ai ma le endocrinologist.

    O le taʻaloga a Cataract i le aso ua le toe avea ma se mea faʻapitoa. O lenei togafitiga faʻapitoa faʻapomaʻi na faia i le falemaʻi o le ophthalmologic microsurgical mo se taimi umi ma mo le tele o tagata gasegase. Mo tagata maʻi ei ai le faʻasologa o le maʻisuka o loʻo i ai le tele o foliga e fesootaʻi ma togafitiga o lenei faʻamaʻi, e aofia ai le taotoga.

    Mai lava i le amataga e tatau ona malamalama o le galuega autu o le togafitiga lea o le maʻi maualalo, maʻisuka. E mulimuli mai:

  • maualuga le maualuga ole kulukose,
  • filifili se fua saʻo o le insulin poʻo le suka-faʻaitiitia o fualaau oona,
  • taumafa maualuga
  • Faʻaleleia le metabolism talafeagai
  • taʻitaʻia se olaga ola maloloina
  • lafoaʻi masani leaga: ulaula, faʻaaogaina o le ava malosi.

    O le mea e leaga ai, o le avanoa e toe faʻaaogaina ai faʻamaʻi o le maʻisuka e aunoa ma se taotoga o loʻo maua i se tulaga maualalo, aʻo vave ona faʻateleina faailoga o faʻaaliga. E lava le tele o tagata gasegase o loʻo galulue i tausaga e mafatia i le faʻamaʻi, o le mea lea o le tele o tagata tomai faapitoa, pe a filifilia togafitiga, tautatala fiafia mo le taotoga.

    O se tagata faʻafomaʻi e maua i le maʻisuka togafiti faʻataʻitaʻi vavalalata vavalalata faʻatasi ma se endocrinologist. O le tagata gasegase e auina atu mo togafitiga ma taotoga pe afai e ausia tulaga nei.

    Pe a aveesea se tioata matagi, ona faʻaaogaina lea o metotia taʻavale e sosoo ai: faʻamalosi e faʻaaogaina ai le uila laser poʻo le ultrasound. I auala uma e lua o le taotoga, o le tioata e nutimomoia i ni vaega laiti e ala i le tasi vaega o le micro ma aveese mai i le vaega lona lua o le micro leo.

    Faitau foi O faailoga autu o le hypoglycemia i le maʻisuka ituaiga 2

    Vaega o le glaucoma i le maʻisuka

    O se taunuuga o le aafia i le tele o le kulukose, ua faaleagaina ai puipui o le toto, o le tino i le tali atu e galue malosi ai le tuputupu aʻe, o le atinaʻeina o vaʻa toto fou. O le mea moni, e leai se mea sese i lenei faiga, ua faʻaumatia vaʻa tuai, fou fou ua o mai io latou nofoaga.

    Ae ui i lea, o le mea lea e foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. O le faafitauli e le o iai i taimi uma ia uiga taua mo le ola ma le soifua maloloina o le tino, latou te mafua ai le sili atu ona afaina ona o lo latou le atoatoa.

    Faatasi ai ma le faateleina o le neoplasm, e foliga mai o le a tupu i totonu o le iris o mata, poloka le natura masani o le vai inu, o le mamafa i mata o loo faateleina le faateleina. Afai e le mafai ona tafe le vai, e tapunia le matavai o mata, e tapunia le pito, lea e mafua ai se faaletonu atoatoa o le tino, o le atinaʻeina o le sola lua glaucoma - neovascular. O se faʻamaʻi, pe afai e te le faia ni togafitiga talafeagai, o se auala tuusao e faʻapouliuli ai.

    O le tulaga autu e mafai ona e faʻaumatia ai le glaucoma ma le glaucoma lua o le:

    1. togafitiga vave o le maʻisuka,
    2. tausisia o le suka toto i totonu masani.

    O le vave ona amata ona e taulimaina togafitiga, o le sili atu lea o le avanoa e toe faʻaleleia ai, puipuia o le vaʻai. O le togafitiga e tatau ona vave amataina pe a uma ona faʻamaonia le faʻamaoniga, a le o lea, o le avanoa o le atrophy o le galuega vaaia o mata ma le tauaso o le a toeitiiti atoa le selau pasene.

    Faailoga o le maʻi

    E i ai ni faʻamaoniga e tatau ona mautinoa ai se tagata maʻi i le maʻisuka, e pei o: taimi masani o tiga i mata, valivali liʻo i luma o mata pe a taulai atu i luga o le malamalama, punavai, le toʻa i mata e faasaga i tua o le tiga i le ulu e oʻo atu i tua o le ulu ma malumalu .

    O se osofaiga mataʻutia o le faamai e masani ona faaosofia e le faateleina o le maʻi o le maʻisuka, pe a oo atu le taui o le tulaga i le tulaga ua taufaasese, o le osofaia o le glaucoma e mafai foi ona tupu.

    O se suʻesuʻega a le tagata gasegase e mafai ona fesoasoani i le fomaʻi e faia le faʻamaonia saʻo, o le vasodilation o le mata, o le fulafula o le kiona, o le a avea ai tamaiti ma faailoilo o le maʻi. O le faʻamaʻi o le a faʻaalia i le pa'ū o le maualuga ma faʻaititia ai le mea faitino, faʻaitiitia i totonu o le potu pito i luma o le mata, ma le faateleina o le mamafa o le toto.

    O se osofaiga mataʻutia e faʻaalia i le fulafula o le laumata, faʻalavelave matuia i le lelei o le vaʻaia, tiga i le taimi o le pa'ō o le mata.

    Taiala lautele mo le togafitiga o le glaucoma i le maʻisuka

    O vailaʻau faʻasaienisi ua atiaʻe le tele o metotia mo le togafitia o le glaucoma i le taimi lava e tasi, pe afai o le suʻesuʻega o le maʻi ua talafeagai, ona mafai lea ona faʻaauau lona atinaʻe i fualaau faʻamalosi e ese i se lagona agamalu i le tino o le maʻi. O le togafitiga talafeagai e maua ai le faʻamoemoe mo le faʻamamaina atoatoa o le faʻamaʻi. O le tele o taimi, o fualaau oona mai le vaega o pusa faʻamaonia e fautuaina, e pei o: Timolol, Latanoprost, Betaxolol.

    E tatau ona malamalama o le fomaʻi o le tagata e tatau ona faʻamaonia soʻo se vailaau, togafitiga atoa, ma le fetuutuunaiga o le fua talafeagai o le vailaʻau e tatau ona i lalo o lana pule malosi. E matua faʻasaina le maʻisuka ile mafaufau ole mafaufau, ia faʻamaonia fualaau mo i latou lava, talu ai o le tele o fualaau oona ei ai malosiaga malolosi o le a iai se aʻafiaga leaga i le gasegase o le maʻisuka.

    E masani lava, e togafitia togafitiga i taʻiala autu e tolu. Latou te amatalia le togafitiga ma togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaleleia atili ai uma gaioiga i totonu o le tino, totoina i le nerve optic, vaʻa toto o mata e aafia i le glaucoma. O le isi laasaga o le faʻafaigofie lea o le tulaga o le mamafa o le toto.

    Faʻafetai i togafitiga faafomaʻi e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo i le tino o le tagata:

    • faiga faʻapitoa e puipuia,
    • le taofi o le glaucoma e taofi.

    I le faʻaopoopoga, o faiga e taʻitaʻia ai le vaʻaia o mata e faʻaumatia i le tino o le tagata.

    Pe a faʻapitoa le togafitiga, afai o mea uma o loʻo i luga o loʻo aofia ai, e le manaʻomia le togafitiga faʻapitoa ma le taʻavale o le glaucoma.

    Tausiga togafitiga

    I le taimi nei, o fomaʻi o loʻo faʻaaogaina le tele o auala o togafitiga tiso pepe e aveese ai le glaucoma. E mafai ona oʻo i le loloto o le faʻamalosi, o se faiga e fesoasoani i le toe faʻafoisia lelei o le paleni o le vai i totonu o le okeni o le faʻaaliga. O sea ituaiga o taualumaga e aoga tele, i lona itu e le o gauaiina mata i se pupu, e tatau lava ona e tosoina le mata o le mata.

    O le isi metotia o le faʻaaogaina o tioata. O le tele o taimi e tupu ai le glaucoma faatasi ai ma faʻataʻaloga (pe a faʻapupulaina le tioata), i lenei tulaga e manaʻomia vave le fofoina o faafitauli ogaoga e tolu i le taimi e tasi: aveeseina o cataract, taofia le atinaʻe o le glaucoma, faʻaitiitia le toto totoga toto. I le taimi o le taotoga, ua faʻaumatia le glaucoma i le maʻisuka ona o le mea moni e faia e le fomai tuutuuga mo le lolovaia o le suavai ma i le taimi lava e tasi ua totoina ai le tioata.

    Masalo o le sili ona aoga mo le maʻisuka o le a avea ma togafitiga mo launiu mata, ae o lenei faiga e faʻamaonia i le amataga o le maʻi, pe a maua i se taimi tatau. Ae o loʻo i ai mataupu pe a faia togafitiga laser mo le maʻisuka i le tolu o vaevaega, o le togafitiga na manuia.

    E tusa lava po o le a le auala e togafitia ai le glaucoma:

    1. o le tagata gasegase e le oʻo i le faʻavauvau, tiga,
    2. toetoe lava leai se microtrauma o le tino.

    E taua tele le togafiti togafitiga e aveese ai neoplasma i mata e mafai ona faatagaina e oo lava i mataupu pe a maua e se tagata maʻi i le maʻisuka ni faʻafitauli eseese i le talafaasolopito o le maʻi mai le ate, fatuga ma fatu.

    Auala puipuia e puipuia ai le maʻi

    O le tulaga muamua lea e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le glaucoma i le maʻisuka, o le suʻega masani lea a le fomaʻi, aemaise lava pe a fai e faʻaitiitia le faʻaaliga i le maʻisuka.

    O le filifiliga o le togafitiga sili ona lelei e faalagolago i le vave ona iloa o se faʻalavelave. O le vave lava ona iloa le faʻamaʻi, o le faigofie ma sili atu ona leai se tiga e mafai ona e faʻaumatia.

    E masani ona tupu e leai se mea e manaʻomia mo le togafitiga ma le faʻaaogaina o vailaʻau, e lava lava le faʻaauau pea o faʻamatalaga i le tulaga talafeagai, faia fetuunaiga i meaʻai a le tagata maʻi, o ana mea taumafa ma aofia ai le tino faʻaletino faaletino i aso masani.

    I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o loʻo i luga, o le a mafai ona galo se maʻi o le maʻisuka e uiga i ona faafitauli i le vaʻai pe faʻafaigofie foi le faagasologa o le maʻi.

    O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le glaucoma i le maʻisuka.

    Faʻamatalaga Faʻatino

    Faʻatasi ai ma taotoga o le maʻisuka mo le maʻisuka o loʻo i ai le tele o foliga. I le tulaga o le siakiina o le faʻasologa o le maʻisuka, e le tatau ona faʻatali mo lona matua matua, o lona uiga, o le leotele o le tioata ina ia mafai ona aveese. E faia lea mea ona, e pei ona taʻua i luga, o le faʻamaʻi o le maʻi ma le faʻaaliga ua faʻaitiitia vave.

    Ae, i se faaopoopoga, o le maʻisuka malosi e o mai faatasi ma suiga faʻapitoa i totonu o vaʻa o le retina o le mata fundus - retinopathy. lea e tatau ona siakiina i taimi taʻitasi. O le tioata opolo e faʻaaogaina le tagata tomai faapitoa o sea avanoa, o lea e tatau ai ona suia i se taimi vave lava ma se faʻamalamalamaga. O togafiti o le retina i le maʻisuka e mafua ai le le atoatoa o le faʻaaliga, aemaise lava pe afai e leai se togafitiga talafeagai ma taui mo le setete o vaa.

    O le faʻamalositinoina o le tioata e faʻaititia ai le faʻalavelave, lea e sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O loʻo iloa o le faʻamaloloina o manuʻa i totonu o ia tagata gasegase o se faʻafitauli, o le mafuaʻaga lea o le taotoga microsurgical o le filifiliga sili lea mo le togafitia o faʻataʻitaʻiga ma lenei faʻamaʻi. O le taotoga e le sili atu nai lo le 10-30 minute, o loʻo faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino, o le tagata maʻi o loʻo i le falemaʻi mo le sili atu ma le aso.

    O faʻafitauli e tulai mai pe a uma le taotoga i ni tulaga e seasea tupu. O togafitiga togafitiga o le auala sili lea e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi o le maʻisuka, aemaise lava mo tagata gasegase talavou ma faigaluega.

    E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto suka mo le maʻisuka?

    O fuainumera o le maʻisuka ua amata ona faʻanoanoa i tausaga uma! O le Rusia Russian Association e faapea o se toatasi mai le toʻasefulu tagata o lo tatou atunuu o loʻo maua i le maʻisuka. Ae o le upu saua e le o le faʻamaʻi lava lea e taufafefe, ae o ona faʻafitauli ma le ituaiga olaga e tau atu i ai.

    Mafuaʻaga mo le atiina ae

    O tioata o se faʻamalamalamaga manino i totonu o le vaʻavaʻai e pasi atu ai le malamalama, toe faʻafoʻi. E faʻamautinoa ai ua aʻa le ave i le retina, pe a faʻaalia le ata.

    O le tuputupu ae faʻaletausaga o le suka toto i tagata mamai e maua i le maʻisuka ei ai aʻafiaga le lelei i luga o le galuega masani a le tioata.

    E faasolosolo lava, faʻapipiʻi faʻateleina i totonu o le tioata, lea e amata ona faʻaumatia lona fausaga, e oʻo atu ai i le timu ma foliga mai o tusitusiga.

    O se taunuuga o le vevesi ma le vevesi o le tioata o le a avea ma se faʻafitauli le vaaia.

    Taʻiala mo togafitiga

    O faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka e manaʻomia togafitiga, ma vave ona sili atu. O togafitiga faʻamaʻi mo faʻamaʻiina i le maʻisuka ei ai sona aʻafiaga i le faafitauli ma e na o sina taimi le tumau.

    O mata o mata e mafai ona faʻagesegese ai le atinaʻe o le faʻamaʻi, ae le mafai ona taofi. O nei faʻalauleʻa, e pei o le faʻavasegaina (quinax), taurin (dibicor, taufon), e aoga i na o le amataga o le atinaʻeina o le maʻi.

    O tioata poʻo mata tioata e le fesoasoani i lenei faʻamaʻi, o lona uiga o le filifiliga sili ona saʻo o le maliega i le gaioiga. O le taʻaloga a Cataract mo le maʻisuka o le auala sili lea ona lelei e faʻafefe ai le vaʻai. O le gaioiga faʻapitoa o le aveeseina atoa lea o faʻataʻaloga. E tatau ona manatuaina o le faia o lenei mea i le amataga o le faʻamaʻi e sili atu ona faigofie.

    O le taotoga o le maʻisuka e taʻavale i lalo o faʻamaʻi faʻaleagaina ma e tusa ma le 10 minute. I le 97-98% o mataupu - e aunoa ma ni faʻafitauli.

    Faʻapitoa le faʻaleleia o faʻaleleia pe a uma le taotoga, ae manaʻomia le taimi e toe faʻafoisia ai le faʻaaliga. A maeʻa le 3-6 vaiaso, e mafai ona tuʻuina atu ni mea fou.

    Cataract Phacoemulsification

    O le auala o le ultrasound ma le laser o togafitiga o faʻamaʻi i le maʻisuka ua taʻua o le phacoemulsification, ua sili ona lauiloa i aso nei. O ia togafitiga e faʻaaoga i le amataga o maʻi o le tino. pe a vaʻaia se faʻaaliga pe a ma le 50-60%.

    O le faʻaaogaina o le lino e mafua mai i le faʻaogaina o le micro, e le manaʻomia le togafitiga faʻatasi ma lenei ituaiga togafitiga, lea e puipuia ai le avanoa e maua ai le tau.

    O le taotoga e faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  • Faatasi ai ma le fesoasoani o meafaigaluega faapitoa, ua aveeseina le autu o tioata tioata, ae o le tagapepa e le mafai ona minoi.
  • O se mea na totoina, o se tioata vavalalata, ua totoina i luga o le saite o le faʻaaogaina o mea.
  • E suitulaga ai le tioata ona o ona uiga fefaʻatauaʻi, lea e maua ai le gaioiga masani.

    A maeʻa, i le avea ai o se tulafono, o le toe faʻaleleia o le faʻaaliga e sili atu le saoasaoa.

    Contraindications mo taotoga

    O se manatu sese le lauiloa e faapea e le mafai e le maʻisuka ona tuʻuina se tioata e leai se mea. E mafai ma le molimau a se fomaʻi.

    E uiga i le Cataractes Diabetes

    O le mea lea, faʻataʻitaʻiga, e foliga mai e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foʻi i soʻo se isi faʻamaʻi, o se faaputuga o tioata. O lenei gasegase e mafai ona maitauina i totonu o taʻiala taʻitasi ma e mafai ona i ai i soo se tikeri o le malosi.Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi (aemaise lava i le ituaiga muamua), o se faʻapitoa faʻapitoa o le faʻataʻatia. O loʻo matou talanoa e uiga i le faʻasologa o le maʻisuka, poʻo le faʻafefeteina o le pito i lalo o le matala ma le le masani ona faʻaaogaina. mago apricots .

    e tupu lava i totonu o taʻiala taʻitasi ma tutusa toli ,

    O a laasaga o faʻasalaga?

    Faʻafesoʻotaʻi muamua lava tekonolosi mo togafitiga o taotoga fautuaina e faʻatali mo le matua "matua" o pepa faʻasalalau. I lenei tulaga, o galuega o le faʻaaliga na pa'ū i luma o le malamalama o le malamalama ma na faʻamapulaʻa i lenei. E tatau ona maitauina e oʻo lava i le tele o tulaga o lenei fuataga ua fuafuaina. Ae ui i lea, o le taimi toe faʻaleleia e umi se taimi, ma o le mea lea, o se fuataga sili atu ona lelei e fai ai faʻasagaga i vaega muamua.

    Taimi nei e pei o:

    tuʻuina atu le malosi e aveese ai pepa faʻasalalau i ona tikeri taitasi o le matua. E faia lenei mea i le faʻaaogaina o tipi o le pito maualalo, lea e faʻapipiʻiina ai tioata faʻamalosi maualuga. O i latou ia e mafai ai ona faʻasaoina tumau ma taʻitaʻia i se tulaga sili ona lelei tulaga uma o mea faitino.

    I uluaʻi laʻasaga o faʻasalaga, pe a le faʻaitiitia le tikeri o le vaaia o mea vaaia, ma e le o manaʻomia lava mo togafitiga faʻapitoa, e faʻamalosia le maʻisuka e faʻaaoga faʻaoga faapitoa e maua ai vitamini. O le sini o togafitiga e faia i lenei auala e tatau ona lagolago i meaʻai i totonu o le lau tioata ma ia taofia atili ai le ao. O le mea lea, o lenei mea ua naʻo le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga, lea o le a le mafai ai ona talafeagai le taotoga.

    O fualaau o loʻo i ai vitamini e le mafai ona faʻaumatia atoa le faʻaleagaina. E mafua ona o suiga na tutupu i le vaega o le tioata e fesoʻotai saʻo lava i ia suiga i puipuiga e le mafai ona toe faʻaleleia. Talu ai talu ai faʻapitoa ona faʻapupulaina, o lo latou tulaga tulaga ese ma le tikeri o le manino ua leiloa.

      "Catalin" ma le tele o isi auala.

    E le gata i lea, o cataract i le maʻisuka e mafai ona faatoilaloina faatasi ma le fesoasoani o le faʻapitoa faapitoa o musele mata, lea e tatau foi ona o faatasi ma le taumafa o vitamini. E naʻo le tulaga lenei o le a mafai ai ona maua se aafiaga faʻaoʻo lelei i soʻo se ituaiga o suka suka.

    E le gata i lea, o nisi tagata tomai faapitoa e fautuaina le aveeseina o tusi e faaaoga ai togafitiga masani faafomai. O loʻo matou talanoa e uiga i meaola ma moa, ae e tatau ona maitauina o le galue tutoatasi o mata mata e mafai ona avea ma se mea matautia. O lea la, o le cataract i le maʻisuka e mafai ona faʻamaonia - e na o le taua lava le faʻatalanoa o se fomaʻi i le taimi.

    Cataract Vaega, togafitiga ma gaioiga mo le maʻisuka

    Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o faafitauli faʻapitoa ma le gaioiga o le vaaiga mamao e taatele. E mafai ona avea ma retinopathy, glaucoma, ae faʻatau foi. E taua le nofo i ni auiliiliga e uiga i faʻasalaga, aua o lenei maʻi o loʻo i ai ni uiga patino. O le mea lea, e mafai ona manaʻomia se taotoga, lea e tatau ona faia faapitoa ile maʻisuka. E uiga i lenei mea ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

    E uiga i le tataʻi

    Mo le vaega lona lua o le maʻisuka, o le ituaiga o cataractor e sili atu ona matua tausaga e sili atu lona taua. I lenei tulaga:

  • o le a amata ona faʻalavelave le tioata e ala i le salalau,
  • i nisi tulaga, o le turbidity e amata ona lanu po o le enaena (i lenei tulaga, e tatau ona amata vave le taotoga).

    E masani lava ona tuʻuina atu i ai mea e "vaivai", semi pe faigofie. O lona uiga, oi latou e leai se mea e faʻaleagaina le vaʻai pe faʻaitiitia, ae na o sina mea lava, e pei o koko. O se tulaga talitutusa faapena e mafai ona tumau i se tulaga malulu mo le tele o tausaga.

    Tusi faʻataʻitaʻiga, feagai ma le malosi o le tino ma le maʻisuka, pe a tatau ona faʻavavevave le faagasologa, e tatau ona vaʻaia le taʻavale. O se ituaiga o mea e faamama ai le tioata, mo le puipuia o le a manaʻomia vine. Ae ui i lea, o le faaiuga e faia e le tagata maʻi.

    E uiga i galuega

    O le taotoga i le senituri lona 21 ua masalomia le laa i luma. E mafai ona faʻamaonia lenei mea, i le mea moni e le itiiti ifo ma le 15 tausaga talu ai o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka o se faʻalavelave i le faʻatinoina o taotoga faʻapitoa e "aveese" faʻataʻitaʻiga ma isi faʻalauga o se tioata faʻamalosi.

    O lea ituaiga taotoga na mafaufauina e matua faigata ma, sili ona taua, matautia mo le tagata maʻi i le maʻisuka o soo se ituaiga.

    1. lansectomy o le gaioiga,
    2. ultrasonic phacoemulsification

    Faʻaaoga Faʻatauga o Cataract

    E uiga i le Puipuiga

    O fualaau o loʻo i ai vitamini e le gata o se seti o faʻalavelave, ae o mea amino foi ma le tele o meaʻai.

    I se tulaga lautele, latou te saunia se punaoa faaopoopo o meaai paleni mo le fausiaina o mata. Tagata faʻapitoa e faatatau i ituaiga lāmala:

    Ae faapefea le puipuia?

    O i latou uma lava e tuʻuina atu faapitoa e le fomaʻi talavai ma e le tatau ona faʻaaoga e avea o se vaega o le togafitiga a le tagata lava ia. E moni lava lenei mea mo tagata uma o le maʻisuka.

    Cataract Surgery mo le maʻi suka

    I le tele o tulaga, e manaʻomia le pule e fuafua lelei le hemoglobin glycated. E oʻo lava i le feagai ma se tagata e finau, e faʻasaʻoina mo taotoga pe a manaʻomia, o le taufaʻasesega matuia, o le lamatiaga o le ola. I falemaʻi multidisciplinary, o loʻo i ai fomaʻi faʻapitoa, o le tagata gasegase e totogi mo le tele o aso (o nisi taimi e oʻo lava i le gaosiga o le inisalini, ona maeʻa lea o le taʻaloga e mafai ona toe faia) ma faʻatautaia.

    Ma afai o le faaliliuga lenei o fana ma le inisiua e le endocrinologist "e le tatau ona e taotoga," ona faʻafesoʻotaʻi lea i soʻo se falemai, e oo lava i tamaiti laiti. I.e. e faʻalagolago i le setete, e tatau ona totogi. Ae e te le tau faatali mo se taimi e le tumau, o le a le lelei lau soifua maloloina - ma e ono tele atu faafitauli ma taotoga. E le o taimi uma e manaʻomia ai le faʻalavelave faʻafesaʻi, e filifili i totonu i le tulaga o le mata, le tulaga lautele ma le amio a le tagata maʻi (solo, ma isi). E manaʻomia se fomaʻi maʻi i tulaga faigata, lea o le a tatou le vaʻai i le Initaneti.

    O le mea moni, o lenei mea, ua saunia e faʻapea o le taʻavale e moni lava, e faʻafefe ma e leai se isi togafitiga o le retina ma le nerve opic. E mafai ona e tuʻuina atu le faʻamaumauga o suʻesuʻega? Pe o nei fesili e tusa lava pe leʻi alu i le fomaʻi?

    O le a le mea e iloa e hypo-known? Ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 maʻisuka? Tausaga 45 tausaga, ma o anafea na amata ai? O a faʻafitauli mo le maʻisuka? O le a le toto maualuga?

    toe faʻafou. aʻo tusitusi faʻanoanoa, galo e uiga i luga. Ae o le matua o le 45 tausaga, faʻasologa ma upu e uiga i le tagata suʻesuʻe e fesoʻotaʻi ma faafitauli ogaoga e aʻafia ai le maʻisuka. Ua oʻo i le taimi e amata ai se vasega o vitamini mo le manatuaina ma le gauai.

  • Tuua Lau Faamatalaga