Desmopressin - faatonuga mo le faʻaaoga

Faamatalaga talafeagai i 30.07.2015

  • Igoa Latina: Desmopressinum
  • ATX Code: H01BA02
  • Faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi: F46H64N14O12S2
  • CAS Code: 16679-58-6

Mea faʻamaʻi

Desmopressin o se mea faʻapipipasi vasopressin hormonone antidiuretic, lea e masani ona gaosia e le lobe pito i tua pituitary gland. O le mea na maua mai i le faʻafouga o le molecule. vasopressin:1-cysteine ​​faʻamaʻi ma sui 8-l-arginineo loʻo i ai i le uluai molecule i luga 8-D-arginine.

O le meafaigaluega e leai sona faʻalogona i luga o musele maso o le moega lapoa ma totoga i totonu, ae anti-hardure effect faʻaalia manino le malosi.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Faʻatino le mea Vasopressin V2 Receptorso loʻo i totonu o le epithhelial tissue tausalaina tubules ma i totonu Faʻamiloga alofilima o Henle, e mafua ai le faateleina o le faagasologa o le toe faʻafoʻisia o le vai i totonu o toto, faʻafiafia 8 mea taua.

O le aʻafiaga faʻamaʻi faʻamalosi o le vailaau faʻasaina e maua i le faʻaaogaina o mea inu, inumaga ma le intramuscular, ma faʻapipiʻi vailaʻau i le isu.

O le afa-ola o le hormone synthetic = 75 minute. Ae peitai, o le maualuga o le maualuga o le vailaʻau e mafai ona iloa i le tino i totonu o le 8-20 itula, pe a uma le pulega. O faʻamaoniga ua faʻamaonia polyuria pe a mavae 2-3 taimi le faʻaaogaina o le oloa. E sili atu ona lelei le puleaina o le pulega nai lo le puleaina o le tino.

I maʻi ma hemophilia ma von Willebrandt faʻamaʻi pe a mavae le tui tasi o le 0.4 μg o le fualaau faasaina i le 1 kg o le mamafa, 8 vaega faʻasolosolofaateleina 3-4 taimi. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e amata ona aliali mai pe a maeʻa le afa itula ma oʻo atu i lona tau maualuga ile afa ma le afa - 2 itula.

E le gata i lea, pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le a vave ona matauina le faateleina o le plasma concentration plasminogenae i le taimi lava e tasi le maualuga fibrinolysis e tumau pea lava.

O le vailaʻau o loʻo faʻafefiloi i totonu o vaʻa o le ate. Faʻaleagaina vaʻaia alalaupapa aofia ai le enzyme transhydrogenases. O vailaau faʻasolosolo faʻasolosolo e leai se fesuiaiga poʻo i le tulaga o gasegase le gaoioi. Desmopressin e maualalo le vevela, leai tauatogenic poʻo meatotino faʻapitoa.

Faiga faʻapolopolo

O fualaau faasaina ua gaosia i le tele o lomiga. Aʻo leʻi filifilia se fomaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e suʻe le mea saʻo mo togafitiga o le maʻi.

O le fofo mo le iniseti o loʻo faʻatonuina i totonu o le tino, ma le le faʻaaogaina, i se auala faʻafuaseʻi.

O le vailaau faʻasaina e maua i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe, lapotopoto. I le tasi itu o le faaupuga "D1" poʻo le "D2". I le vaega lua vaevaega. I le faaopoopo atu i le vaega galue, desmopressin, o le tuufaatasiga e aofia ai le magnesium stearate, pateta pateta, povidone-K30, lactose monohydrate.

O le vailaau faʻasaina e maua i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe, lapotopoto.

O faʻafefete o Nasal o se vai e le lanu. O tagata e maua ai le chlorobutanol, sodium chloride, vai, vailaʻau eleʻele. Fua o le 0.1 mg i le 1 ml.

O se vai manino. Faʻaaogaina i totonu o se fagu faapitoa ma se tufatufa. O tagata faʻatau mai o le gasegase malosi, vai, hydrochloric acid, sodium chloride.

Pharmacokinetics

O le afa o le ola o le hormonone o le gaʻo e 75 minute. Ae i le taimi lava e tasi, o le fualaau faasaina i tulaga maualuga maualuga e mafai ona matauina i totonu o le tino mo le 8-20 itula pe a uma ona faʻaaogaina. Na faaalia ai o le a mou atu faailo o le polyuria pe a 2-3 le faaaogaina o fualaau faasaina. I lenei tulaga, o gaioiga ogaoga e sili atu ona lelei nai lo le puleaina o le tino.

I tagata ei ai le vailaau von von Willebrand, faʻapea foi le hemophilia ma le pulega e tasi o le 0.4 μg / kg o le vailaau, o le siʻitia o le 3-4 taimi e mataituina ai le vaega lona valu o le toto toto. O le vailaʻau e amata ona galue pe a uma le 30 minute mai le taimi na faʻaaogaina ma oʻo ai i le maualuga pito i luga i le 1.5-2 itula.

I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e mafua ai le televave o le faateleina o le plasma values ​​o le plasminogen, e ui lava o le fibrinolysis e tumau pea.

O le fualaau oona e maua ai le metabolism i totonu o le ate. O le alalaupapa vavalalata e pipiiina e le transhydrogenase enzyme.

O le faʻamalositino o mea e le suia pe o gaioiga faʻamalositino e tupu i le urine.

, , , , , , , ,

Contraindications

  • polydipsia o se mafaufau faʻapitoa i le mafaufau ma le natura,
  • le auai o le au,
  • plasma hypoosmolality,
  • faatumauina o le tino i totonu o le tino,
  • o le i ai o le faaletonu o le fatu ma le manaomia o fualaau oona,
  • tali mai i le vailaʻau.

E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le vailaʻau von Willebrand-Dian o le subtype 2b, ma faʻaopoopoga ma le angina le toʻa

Tosiga ma le pulega

O pusa e tatau ona faia i le tautala, pe a mavae ni nai itula talu ona 'ai (faatasi ai ma lo latou faʻaaogaina, faʻavaivaia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea o le a mafua ai ona faʻaitiitia lona aoga). O le tautua ma le umi o togafitiga e filifilia e le fomaʻi.

O tagata e maua i le maʻisuka muamua e manaʻomia le ave 0.1 mg o le vailaʻau 1-3 taimi i le aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona filifilia e le tagata lava ia se vaega, ia mafaufau i aafiaga o loʻo faia e papa maʻa, ma lo latou faapalepale e le tagata maʻi. I le averesi, o le vailaau e 0.1-0.2 mg, e faʻaalu 1-3 taimi i le aso.

O le tele o le maualuga ole vaega ole vaega o fualaau oona i le aso e 1.2 mg.

I le popo o le po, e masani ona latou fatuina le 0.2 mg o le vailaau i totonu i le po. Afai e le lava le aoga, o le vaega e faaluaina ile 0.4 mg. Pe a taitaia togafitiga, e tatau ona faʻatapulaaina le aoga o le ola i le afa lona lua o le aso. I le averesi, o le faʻaauau pea togafitiga e 90 aso. I le amanaʻiaina o le ata o le falemaʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻamalo le ala (e masani lava, aʻo leʻi faaumiumi le togafitiga, ua faalēaogāina le vailaʻau mo le 7 aso, ma, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga faʻataʻitaʻi ile faʻamaʻiina o fualaau, latou te filifili pe tatau ona faʻaauau pea le maʻi).

Tagata matutua, faʻatasi ma le faʻavave o le po, e masani lava ona manaʻomia le 0.1 mg o le vailaau faʻasaina i le po. I le toesea o se togafitiga, e mafai ona faaluaina le fualaau - i le 0.2 mg. I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o le a mafai ona faʻaauau le alualu i luma pe a manaʻomia. I le leai o ni faailo o le faʻaleleia atili i le maeʻa ai o le 1 masina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona faamutaina togafitiga.

E faʻaaogaina le vavao i totonu o vaega o le 10-40 mcg / aso, lea e tufatufaina atu i ni faʻaoga eseese. Tamaiti matutua e le itiiti ifo i le 3 masina ma le maualuga o le 12 tausaga e tatau ona fetuunai le fua faatatau o aso taitasi, lea o loo i le lautele o le 5-30 micrograms.

O fua o le Desmopressin mo iv, s / c, ma / m injections e 1-4 mcg / aso (mo tagata matutua). Ua faatagaina tamaiti e ulufale i le 0.4-2 micrograms o le fualaau faasaina i le aso.

Afai e leai se mea e tupu pe a maeʻa le vaiaso muamua o togafitiga, e tatau ona fetuunai le fua o le aso. Ina ia filifili togafitiga talafeagai o nisi taimi e manaʻomia tele le taimi - i totonu o nai vaiaso.

50 kilokalama ma le von Willebrand Maʻi poʻo le Meli Hemophilia A. | Tagavai o le Toto "taumatau =" leai se avanoa "rel =" noopener noreferrer "> 41 ,,,,,,,

Faʻasalaga

O le afaina i le fualaau faasaina e masani ona mafua ai le faatumauina o le vai ma le atiina ae o faailoga o le hyponatremia.

I nei tulaga, e manaʻomia le faia o se tali o le isotonic poʻo le hypertonic o le sodium chloride, faʻapea foi le faatonuina o le diuretic (furosemide) i le tagata maʻi.

, , ,

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

O le tuufaatasiga faatasi ma le dopamine, aemaise lava i le maualuga o tui, e ono mafai ai ona aafia le aafiaga o le lomitusi.

Faʻaleagaina le afaina o le malosi o togafitiga faafomaʻi na faatinoina e Desmopressin.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le carbonate lithium e taitai atu ai i le faaitiitia o ona meatotino antidiuretic.

O le tausiga e tatau ona faia e faʻaopoopoina ai vailaʻau i vailaʻau faʻateleina ai le malosi o le faʻasaʻolotoina o le hormonone antidiuretic: e pei o le carbamazepine ma le chlorpromazine, phenylephrine ma le tricyclics, ma le epinephrine. O lea ituaiga tuufaatasiga e mafai ona mafua ai le malosi o le aafiaga vasopressor o fualaau faasaina.

, , , ,

Talosaga mo tamaiti

Ole tele o aso faigaluega mo tamaiti e itiiti ifo i le 12 tausaga le matua e tatau ona fetuunai.

I tamaiti laiti e oo atu i le 1 tausaga le matua, o le inupia ma se vailaau e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faoa faamalosi - e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le fualaau faasaina ile NS.

, , , , , ,

O analogues o le vailaau o sauniuniga Vazomirin, Minirin ma Emosint ma Presinex, ma le faaopoopo Adiuretin, Desmopressin acetate, Nourem ma Nativa, Apo-Desmopressin ma Adiuretin SD.

, , , , , , ,

Desmopressin latou te maua ni iloiloga lelei i le togafitiga o le aoauli i tamaiti, e ui lava e matauina o le aafiaga o lona faaaogaina e le vave tupu, ae pe a mavae ni nai vaiaso. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻapea mai le faʻamatalaga o loʻo togafitia lelei fualaau.

E i ai foi iloiloga e uiga i le aoga o le fualaau oona i le maʻisuka o se ituaiga e le o le suka - o lona faʻaoga e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi, faʻaitiitia ai uiga o le maʻi.

Faʻatinoga o gaioiga

O le mea o loʻo galue malosi o se tasi o meaola faʻalelei o le hormone vasopressin. Pe a oʻo mai le vailaʻau i le tino, e faʻapitoa le faʻaaogaina o masini, ona o le faʻaleleia atili o le gaioiga o le vai. Faʻaleleia le toto toto.

I tagata gasegase ma le hemophilia, o le vailaʻau faʻateleina le vaega o le coagulation vaega 8 e 3-4 taimi. E i ai le faateleina o le numera o le plasminogen i le plasma toto.

O le faʻamalosia o le pulega e mafai ai e oe ona vave ausia le aʻafiaga.

O le vailaʻau e faʻaleleia ai le toto toto.

Ma le faʻaeteete

I le tulaga o le soliga o le paleni vai-electrolyte, fibrosis o le vevela, faʻamaʻi o le cardiovascular system poʻo fatugaʻo, ono aʻafia ai le mamafa o le toto, e tatau ona faʻamaonia i le taimi o togafitiga. O se faʻasagaga aiga e manatu ua silia ma le 65 tausaga.

O fuataga ma fuataga e faʻalagolago i le faʻamaʻi, o uiga patino o le tagata maʻi. E tatau ona filifilia faatasi ma le fomaʻi. E tatau ona e faamasani ia oe lava i faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le fua muamua mo goto mata, o le fuga e eseese mai le 10 i le 40 mcg i le aso. E tatau ona faia i le tele o taimi. Tamaiti ei lalo o le 12 tausaga le matua o le a manaʻomia le fetuunaiga. Mo i latou, o le fua ole 5 to 30 micrograms e filifilia i le aso.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o injections mo tagata matutua, o le tui e mai le 1 i le 4 micrograms i le kilokalama o le mamafa o le tino. A o laʻitiiti, 0.4-2 micrograms e tatau ona faʻatonuina.

Afai o togafitiga e le aumaia ai le faʻamoemoega i totonu o le vaiaso, o le a tatau ona fetuunai le fua.

Afai o togafitiga e le aumaia ai le faʻamoemoega i totonu o le vaiaso, o le a tatau ona fetuunai le fua.

Faʻaiʻuga

O le palasi, ulu matua, le mautonu e mafai. E seasea lava, o gasegase e paʻu i totonu o se pa. E mafai ona faateleina le mamafa o le tino, e mafai ona tupu le rhinitis. I nisi o gasegase, o le mucous membranes o le isu ua fufula. Vomiting, afu, ma le manava o le tino e mafai.

E mafai ona faateleina pe faaitiitia le mamafa o le toto. O nisi taimi o le oliguria, o le vevela vevela, faʻalogona o le maʻi e tupu. E mafai ona tulai mai Hyponatremia. A faʻaaogaina injections, e mafai ona matauina le tiga i le nofoaga o loʻo tui.

Afai e faʻaaogaina vailaʻau e togafitia ai tamaiti i lalo ifo o le 12 masina, e mafai ona faoa faamalosi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o Desmopressin ua faʻaalia mo le siakiina ma le togafitiga o le maʻisuka insipidus.

I le faʻaopoopoga, o faʻasalaga eseese mo faʻataʻitaʻiga:

  • paʻu: tamaiti e sili atu i le 5 tausaga le matua - atulaulau nocturnal enuresis, tagata matutua - togafitiga faʻapitoa o le vaʻaia o le aoauli,
  • metered-dose nasal spray ma nasal faʻaleleia: o se suʻega faʻamalosi mo le gafatia o le gaʻo,
  • afu o le gutu: o le polyuria o le totonugalemu o le genesis, mafua mai i se faʻamaʻi poʻo se togafitiga faʻapope i luga o le fatugalemu o le tino, faʻalavelave.

Ava malosi

O le inuina o le ava i le taimi o togafitiga e le fautuaina, aua e le aoga le togafitiga.

O fualaau o loʻo i ai le tele o synonyms. Analogs are tablets Mineral, Nativa, Adiuretin, Presayneks sprays, Vasomirin. Desmopressin Acetate foi e faʻaaogaina. O loʻo i ai isi capsules, fuamoa ma vaifofo e iai mea e le faʻaaogaina. Masalo o le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga.

Minirin o se tutusa o Desmopressin.

Tosiga ma le pulega

O fualaau e ave faʻaalia, o sina taimi pe a uma le 'aiga.

  • ogatotonu o le maʻisuka insipidus: o le fua muamua ole 0.1 mg 1-3 taimi ile aso mo tamaiti ma tagata matutua. I le isi itu, o le fualaau e filifilia e amanaʻia ai le tali a le tagata, e mafai ona aofia ai le 0.2 mg i le 1.2 mg i le aso,
  • primitive nocturnal enuresis: o le fua muamua o le 0.2 mg i le taimi e momoe ai, i le leai o se gasegase talafeagai, e mafai ona faateleina i le 0.4 mg. E tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o le vai i le afiafi. O le vasega e 90 aso. A maeʻa le 7 aso malolo, e mafai ona toe faʻaleleia fuamoa e faʻavae i luga ole faʻamaoniga ile fale,
  • Nocturnal polyuria i tagata matutua: o le fua muamua o le 0.1 mg i le taimi e momoe ai, i le leai o se mea e manaʻomia, e faʻaleleia 0.1 aso uma i le 0.1 mg seʻia oʻo ina maua se fua e maua ai le mea sili ona lelei.

I le le lava o le tali atu i le falemaʻi pe a uma le 30 aso o togafitiga, e tatau ona faʻagata le fualaau faasaina.

Faʻafofo o le sosolo

O le pulumu e faʻaaogaina e ala i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga, tasi le kiliki i le masini fofo e fetaui ma le 0.01 mg o le vailaʻau.

I le togafitiga o tamaiti, e tatau ona faia le taualumaga i lalo o le vaavaaiga a tagata matutua.

O le togi sili ona lelei e fuafua i filifiliga a le tagata lava ia.

  • ogatotonu o le maʻisuka insipidus: tagata matutua - 0.01-0.04 mg, tamaiti - 0.01-0.02 mg i le aso. O le faʻatinoga e faʻatautaia muamua pe vaevaeina le dose faatonuina ile 2-3 injections,
  • suʻega faʻataʻitaʻiga: tagata matutua - 0.04 mg, tamaiti e sili atu ma le 1 le tausaga - 0.01-0.02 mg, tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga - 0.01 mg. A maeʻa le pulega, e tatau i le tagata gasegase ona lafoai le vevela, i le isi 8 itula e sosoo ai, e 2 le fesoasoani o le urine e ave e suʻesuʻe ai lona ola. O le aofaiga atoa o le suavai ua inu e le tagata maʻi i le taimi o le suʻega (1 le itula ao lei faia le suʻesuʻega ma le isi 8 itula) e le tatau ona sili atu i le 500 ml. Afai o le igoa o le osmolality i lalo ifo o le 800 mOsm / kg i tagata matutua ma le 600 mOSs / kg i tamaiti o loʻo iloa, e toe faia le suʻega. Pe a faʻamaonia le solia o le gafatia o gaʻo, e manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo.

Paʻu Nasal

O fualaau e faʻaaogaina i le faʻaleleia, e ala i le faʻapipiʻiina i totonu o le sima agai agai i le sulu vavae ma le faʻafefe o le ulu i tua ma lona manaʻo i le itu.

O le faʻaaliga o se togafiti togafitiga e tupu i totonu o le 30 minute talu ona faʻamalosia le vailaʻau.

  • maʻisuka lipipidus ogatotonu: tagata matutua - 0.01-0.04 mg (2-8 pata), tamaiti - 0.005-0.02 mg (1-4 drops) i le aso. O le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i le taimi e tasi, poʻo le faʻasologa o aso taitasi e vaevaeina i le 2-3 injections. Ua faatonuina e le fomaʻi le fualaau ma le vaeluaga i le va o le taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o lagona o le tagata maʻi i le fualaau faasaina,
  • se ituaiga o vailaau tutotonu tutotonu: 0.01 mg ia taʻitasi. E tatau ona iloiloina i le itula le taʻivaʻa ma le faʻaaogaina o le suavai seia oʻo ina maeʻa le paleni. I totonu o le 3-5 itula, matau le osmolarity o le plasma ma le urine, o le faʻamaualuga o le sodium i totonu o le toto,
  • suʻesuʻega o le malosi gafatia o fatugaʻo: tagata matutua - 0.015 mg, tamaiti matutua atu ile 1 tausaga - 0.01-0.015 mg. A maeʻa le tuʻuina atu o fualaau faasaina, e manaʻomia le vevela faʻatauvave. Ona faʻapenaina lea o faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo e fuafua ai le osmolarity, e toe faʻafai ona fai le faʻailoga 4 taimi ma le vaeluaga o le 1 itula. Afai e afaina le fia inu, e mafai ona le sili atu nai lo le 200 ml o le vai mo le taimi atoa (1 itula aʻo leʻi faia le suesuega ma totonu ole 8 itula) o le suʻesuʻega.

Faatonuga faapitoa

Desmopressin e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase i faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le taofia o le tino i le tino ma maʻi eletise.

Tagata mamaʻi i le aso muamua o le nocturnis 1 hour muamua ma i totonu o le 8 itula talu ona faʻaaogaina le fualaau faasaina e tatau ona faʻaitiitia ai le ola fua - o le a faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

O le faʻaaogaina o Desmopressin mo le togafitiga o le aoauli i tamaiti ma tamaiti gasegase e ono mafua ai le atinaʻeina o le cerebral edema.

O tagata mamaʻi mai le 2.8 i le 3 lita ma le maualalo o le maualuga o le sodium plasma sodium levels e maualuga le lamatia o aʻafiaga.

Faʻasalaga tele, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata mamaʻi e sili atu i le 65 tausaga le matua ona o le maualuga o le lamatia o le tumau o le tino, le atinaʻeina o le hyponatremia ma isi faʻafitauli e le manaʻomia. O le tagata gasegase e tatau ona tuʻuina atu i ai le puleaina o le setete ma masani (aʻo leʻi faia togafitiga, pe a maeʻa aso e tolu o togafitiga ma i faʻasologa o fualaau taʻitasi) fuafuaina o le maualuga o le faʻatonuga o le sodium i le plasma toto.

Afai ei ai se fiva, faʻafitauli pipisi poʻo le gastroenteritis, e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o le vailaʻau.

I le puipuia o le hyponatremia, o suesuega faifai pea e fautuaina e fuafua le maualuga o le sodium i le plasma toto, aemaise lava pe a tuufaatasia le laulau ma le antidpressic tricyclic, inhibitors filifilia serotonin, chlorpromazine, carbamazepine, isi fualaau oona e mafua ai le le atoatoa o le gaioiga o hormones antidiuretic, ma i le tuufaatasiga ma fualaau faasaina-anti-inflammatory ( NSAIDs).

Faʻamatalaga ma le togafitiga o le gasegase o le urinary, nocturia ma / poʻo le dysuria, faʻamaʻi pipisi o le urinary, vevela poo tumate o le prostate, faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻisuka, polydipsia, ma le ava malosi e tatau ona faia ao le i faaaogaina le Desmopressin.

I tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga le matutua, o se suʻega e fuafua ai le gafatia o gaioiga o fatugaʻo e tatau ona faia naʻo totonu o le falemaʻi.

A maeʻa ona suʻeina suʻesuʻega faʻamaʻi, o le tagata maʻi e mafai ona maua le suavai i totonu o se voluma e maua ai le fia inu.

E le mafai ona faʻamalamalamaina le pusa o mea i tamaiti pe afai o le fualaau e manaʻomia mo togafitiga e lalo ifo ile 0.01 mg.

O se suʻesuʻega o le faʻamalosia o gaʻo ma aloa i lalo ifo o le 1 tausaga le matutua e tatau ona faia i tulaga tulaga ese, talu mai lenei tausaga e faʻaititia le gaogao o gaʻo. E tatau ona faia le faʻatinoga e le neurologist tamaititi. O le maualuga o se fualaau i pepe e mafai ona mafua ai le ita o le tino, lea e o gatasi ma le atinaʻe o le faoa faamalosi. I le taimi o le aoina o le urine, e manaʻomia le faʻaaogaina atoa o le suavai.

Talu ai ona o le rhinitis ogaoga, ua le lelei ai le faʻamamaina o lālā, ua fautuaina e faʻaaoga le vailaau faʻataʻitaʻi i totonu.

Faʻatasi ai ma le maʻi suka o le fatufatu o le maʻisuka, o le pulega faʻapitoa o lesmopressin e faʻateleina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le hyponatremia ogaoga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faaaogaina faʻapitoa o Desmopressin:

  • indomethacin e ono mafua ai le faateleina o le gaioiga o le desmopressin e aunoa ma le faateleina o lona umi,
  • tetracycline, glibutide, norepinephrine, sauniuniga i lithium e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le vailaʻau oona,
  • 'auʻaunaga faʻasalalauga e faʻaleleia ai o latou aafiaga,
  • o le inisinia filifilia o le serotonin, tricyclic antidepressants, carbamazepine, chlorpromazine e mafai ona mafua ai le maʻi o le le atoatoa o le puleaina o le hormonone antidiuretic, faateleina le malosi o le antidiuretic o le desmopressin, faateleina le lamatia o le taofia o le tino ma le atinae o le hyponatremia,
  • O NSAID e faʻateleina le lamatiaga o le taofia o le tino i totonu o le tino, o le tulai mai o le hyponatremia,
  • o le eletonika e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina,
  • loperamide ma isi fualaau oona lea e faʻagesegese ai le peristalsis e mafai ona faʻalauteleina le maualuga ole plasma levels of desmopressin i le 3 taimi ma faateleina ai le lamatiaga o le faatumauina o le ola ma le hyponatremia.

Analogs o Desmopressin o: otaota - Minirin, Nativa, Nourem, pulumu - Apo-Desmopressin, Presineks, Minirin, Vasomirin.

Fegalegaleaiga

Faʻaauau le faʻaaoga, aemaise lava i ni vailaʻau tetele, ma dopamine e mafai ona faʻaleleia le faʻasalalauga.

Faʻafitauli e mafai ona afaina ai le malosi o Desmopressin i le tino.

A o suʻeina fualaʻau lithium carbonate, o lona aʻafiaga faʻamaoni e faʻavaivaia.

Ma le faʻaeteete, e tatau ona tuʻuina le vailaʻau i vailaʻau e faʻatele ai le faʻasao. vailaʻau faʻamaʻi: chlorpromazine, carbamazepine, antidepressants tricyclic, phenylephrine, epinephrine. O lenei tuufaatasiga e mafai ona mafua ai le faateleina o le gaoioiga vasopressor o Desmopressin.

Faʻataʻitaʻiga

Desmopressin o se tutusa o le hormone natura arginine-vasopressin ma se faʻamaoniga aloaʻia.

Pe a faatusatusa i le vasopressin, e iai sona aafiaga e le taua i luga o maso mumu o toto toto ma totoga o le tino, e mafua ona o suiga i le fausaga o le desmopressin molecule pe a faatusatusa i le molécule masani ole vasopressin - o le faaleagaina o le 1-cysteine ​​ma le suia o le 8-L-arginine ma le D-arginine.

Faateleina le mafai ona gafatia o le epithelium o vaega vavalalata o tubules ua faʻasalaina mo le vai ma faʻateleina lona faʻamautu. O le faʻaaogaina o le Desmopressin i totonu o le maʻisuka insipidus e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le maualuga o le urine faʻasolosolo ma o se faʻaopoopoga tutusa i le osmolality o le urine ma le faʻaitiitia o le osmolality o le plasma toto. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le taimi o le urination ma se faaitiitia i le vavao o le aoauli.

O le maualuga o le antidiuretic o le a tupu pe a faia i le tautala - pe a uma le 4-7 itula.O le aafiaga o le antidiuretic pe a ave le tautala i se fualaau 0.1-0.2 mg - e oo atu i le 8 itula, i le fualaau 0.4 mg - e oo i le 12 itula.

Tusi

  • Fesili atu i se tagata suʻesuʻe i le neurologist se fesili
  • Faatau faʻamaʻi
  • Vaʻai faʻalapotopotoga

Faiga faʻataʻitaʻi

Ua gaosia e le gaosi oloa fualaau faasaina i nisi o vailaau faafomaʻi, lea e aofia ai:

  1. Faʻafefe Nasal, o se vai manino, le lanu. Faʻapipiʻi i fagu paʻulaʻau, o ia mea uma e aofia ai le 5 ml o le vailaʻau.
  2. Faʻafefe Nasal "Desmopressin". O se vai manino e leai se lanu. Faʻaputu i fagu ua faia i le tioata pogisa ma faʻapipiʻiina ma se masini faʻapitoa mo le susunuina. O fagu taitasi e maua ai le 50 inumaga.
  3. Pills E papaʻe i le lanu, i le tasi itu o le tulaga lamatia lea. Faʻapipiʻi i totonu o polyethylene faʻatoʻaga o 28, 30, 90 fasi vaega, poʻo totonu o pusa tioata o le 10, 30 fasi vaega.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o ana mea e pei o "Desmopressin" e le o taʻua. O le a tatou iloiloina i lalo.

O le gaioiga malosi i totonu o laulau ma sosolo moli o desmopressin acetate, i lamala - desmopressin. I le gaosia o laupepa, o vaega fesoasoani e pei o le magnesium stearate, pateta pateta, povidone-K30, lactose monohydrate e faʻaaoga.

O vaega o ausilali i le vavao o: vai faʻamamaina, eleʻele chlorhydric, sodium chloride, masini faʻatalala.

I le avea ai ma vaega faaopoopo i le gaosia o mataʻu, faʻaaogaina: vai faamama, hydrochloric acid, sodium chloride, chlorobutanol.

Analogues o Desmopressin pepa ma pamu e le faigata ona piki, ae o le fomaʻi e tatau ona faia lenei mea.

Aafiaga leaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Faʻatasi ma le talaaga o le faʻaaogaina o mataʻu, vailaʻau ma otaota Desmopressin, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe ni eseʻesega le lelei, e fesoʻotaʻi ma le mea e fautuaina e matua pipii atu i inumaga ua faatonuina e le fomaʻi. O le tele o taimi, faʻatasi ai ma togafitiga faʻamaʻi:

  • Paʻu i le nofoaga o tui.
  • Faʻaleagaina o faʻasalaga.
  • Allergic conjunctivitis.
  • Vaʻa.
  • Faʻaalia o le tino i le paʻu.
  • Algodismenorea.
  • Paʻu oona.
  • Vomiting
  • Paʻu o le tino.
  • Nausea
  • Le fiva i tua o le faatumauina o le ola i le tino.
  • Hyponatremia.
  • Olivia.
  • Faʻatele pe faʻaititia le toto maualuga pe afai o le fualaau faasaina e vave ona faʻatonuina.
  • Le filo o le mucous membranes i totonu o le vavau.
  • Vaʻavaʻa.
  • Rhineitis.
  • Taumafa mamafa.
  • Le iloa le mafaufau.
  • Le mautonu.
  • Tesea.
  • Tigā.
  • Coma

Afai ei ai ni faʻafitauli leaga, e taua le logoina lau fomaʻi. E faʻamaonia lea i le faatonuga mo le faʻaaoga. Analogs o Desmopressin e tutusa o latou aʻafiaga.

Faʻaaogaina o fualaau: faʻafefea ona fai saʻo

O togafitiga togafitiga ma togafitiga o fuataga mo tagata maʻi taʻitasi e faʻamoemoeina e le fomaʻi.

Pe a faʻaaoga fualaau o le fualaau faasaina, o le faʻaaogaina e oo atu i le 40 mg o le vailaau faʻasaina i le aso ua faʻaalia. O le fuainumera ua faʻaalia e tatau ona vaevaeina i ni faʻaoga. I le togafitiga o tamaiti, e manaʻomia se fesuiaiga o fualaau, aua e oʻo i le 3 μg i le aso e masani ona faʻaaogaina.

Afai o le togafitiga o le fualaau faasaina ua faatonuina i luga o le iniseti, ma le le mautonu, i se mea e le masani ai, ona tatau lea ona faaaoga e tagata matutua matutua i le 4 μg i le aso, tamaiti - e oo atu i le 2 μg.

I le leai o se togafitiga faʻamalosi i le faagasologa o vaiaso faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia mafai ai ona fetuunai le fualaau. E tele taimi e alu ai i le tele o vaiaso ina ia mafai ai ona filifili saʻo togafitiga.

Tulaga o le teuina mo le fualaau faasaina

Teuina le fualaau faasaina i se nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti, o le vevela e le sili atu i le 30 tikeri.

Taofi le fualaau faasaina mai le aapa atu o tamaiti.

Tina ma le lactation

O suʻesuʻega lelei ma le faʻamaonia o le saogalemu o le desmopressin i le taimi o le maitaga ma le lactation e lei faia. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le desmopressin i lenei vaega o tagata gasegase, o le faʻamoemoega o loʻo faʻamoemoeina mo togafitiga mo le tina ma le ono lamatia i le tamaititi poo le tamaititi e tatau ona fuaina.

Sauniuniga e aofia ai DESMOPRESSIN (DESMOPRESSIN)

• APO-DESMOPRESSINE (faʻaaogaina le pipi). 10 mcg / 1 fualaau: fl. 2.5 ml (25 doses) poʻo le 5 ml (50 doses) • MANATU (EMOSINT) vaifofo d / tui. 4 μg / 0.5 ml: amp. 10 pcs • MINIRIN® (MINIRIN) tab. sublingual 120 mcg: 10, 30 poʻo le 100 pcs • MINIRIN® (MINIRIN) tab. 200 mcg: 30 pcs • MINIRIN® (MINIRIN) tab.

100 mcg: 30 pcs • VAEGA (EMOSINT) fofo mo le tuiina. 40 mcg / 1 ml: amp. 10 pcs • DESMOPRESSIN (DESMOPRESSIN) faʻamalolo toto e 10 mcg / 1: vial. 50 onumaga ma le tui. • MINIRIN® masini (MINIRIN) faʻasolosolo tui. 10 mcg / 1 fualaau: fl. 2.5 ml (25 doses) poʻo le 5 ml (50 doses) • MINIRIN® (MINIRIN) tab.

sublingual 240 mcg: 10, 30 poʻo le 100 iunite • PRESINEX (faʻaaogaina o le pamu). 10 mcg / 1 fualaau: fl. 60 onumaga • MUSI (EMOSINT) fofo o / tui. 20 mcg / 1 ml: amp. 10 pcs • DESMOPRESSIN (faʻafefete mata) 100 mcg / 1 ml: fagu. 5 ml

• MINIRIN® (MINIRIN) tab.

sublingual 60 mcg: 10, 30, poʻo le 100 pcs.

Tuua Lau Faamatalaga