E mafai ona 'ai faʻamago apricots ma pancreatitis?

O le anapogi o le togafitiga fautuaina mo le maʻi pancreatitis. O aso muamua o faʻamaoniga e le tatau ona 'aina, aveese le avega i luga o le paʻu. I le foliga lapopoa pe a uma le matelaina, o le faʻaaogaina o fualaau mamago i le sauniuniga o le compote poʻo le faʻasolosolo ua faatagaina. E le 'aina le pulupulu ona o le i ai o le fiva ma le tele o meaʻai gaʻo e vave ona gaʻo ma ave i luga le masini eletise. O loʻo faʻapipiʻiina vaega o le kuka e ala i le faʻamamaina o le vai. E le faʻapipiʻi le suka i le faagasologa o le kuka; e faʻasoa le suauu ma se suauu.

Aano pancreatitis ma fualaau mamago, kuka i se isi ituaiga nai lo le vai - o manatu e le fetaui. Pe a filifilia fualaau mamago, faʻalogo i laʻau, apples and pears. E mafai ona faʻafefiloi apricots ma pancreatitis? Ioe, ua faʻatagaina apricots mago, faʻatasi ai ma faʻamaumauga faapena.

Apricots ua faʻamamaina i le pancreatitis

O apricots ua velaina o vaeluaga malogo o apricots tetele. O lenei auala e mafai ai e le gata ona faʻasao le tele o mea aoga, ae ia faʻalauteleina foi le faʻasalalau o minerale taua i le tino o le tagata. O le mafuaaga lena o fualaau mamago o se vaega o le tele o meaai maloloina. O fasi apricots ua faʻamamaina i le pancreatitis e le o se oloa saogalemu, o lea e tatau ai ona e iloa le ituaiga ma le tele o loʻo faatagaina e aofia ai i le taumafataga.

Faʻailoga pancreatite

O le faʻamaʻi o le maʻi o loʻo faʻaalia i se suiga i taimi o faʻasalaga ma faʻamagaloga. Faʻasalalau ma i se foliga lapopoa, o le faʻaaogaina o fualaau mamago i compotes ma infusions ua gata.

I le vaitaimi o le faamagaloga, o fualaau mamago e faatagaina, aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona fufulu ma fufulu i le vai vevela, aveeseina mea leaga na mafua mai e le kamupanī ina ia mafai ona tuʻuina atu oloa i le tagata faʻatau ma le lelei.

Ua oʻo i le taimi e faʻatumu ai le lisi o ipu i fualaau mamago. O lenei la e aofia ai fatu, paluga, tao tao po o aano o manu, pilaf, moa ma le silo, fai ni sauʻai.

O le faatagaina o le fua o fua mamago i le aso e le sili atu i le 80 g. Afai o le tagata maʻi ua i ai se gaosiga o le kulukose o le kulukose, o le faʻaaogaina o apricots mago e tatau ona faatapulaaina. Faatasi ai ma soʻo se ituaiga o pancreatitis, o le faʻaaogaina o sea suamalie e faʻamoemoeina e le fomaʻi o loʻo atiaʻe le taumafa a le tagata maʻi.

O aoga o apricots mago

O le taua o apricots mago ua faʻaalia i le tele o meatotino aoga. O fualaau mamago ua faaalia ai le mafai ona faamama le tino o toxins, toxins, metala mamafa.

I le tulaga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, o le potassium ma le sodium o loʻo i totonu o apricots faʻamago e faʻamautuina le paleni o le vai, ma faʻasaʻo le toto. O nei faʻamaʻi e aofia ai le arrhythmia, angina pectoris, maualuga maualuga.

O apricots ua mamago - apricots mago, o fualaau vevela mamago e sili atu nai lo se fua fou, ma e aumaia ai nisi faʻalelei.

O vailaʻau e manaʻomia mo le soifua maloloina o loʻo i totonu o apricots faʻamago e aofia ai: vitamini B5, uʻamea, phosphorus, calcium, magnesium, vailaʻau oona. Ona o le faigata i le faʻaogaina o meaai, ua faʻaititia le tele o meaʻai nutesite, ua fautuaina e toe faʻatumu i latou i le 'aina o fualaau mamago.

O le pancreatitis e masani ona o mai faatasi ma le anemia, o le uʻamea e manaʻomia mo le gaosia o le toto e faia i le 'aina o apricot.

O le vailaʻau A o loʻo i totonu o apricots malogo i le aofaʻiga maualuga. O le enzyme e lagolagoina le vaʻaia, faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua, ma puipuia le amataina o le kanesa. I le avea ai o se mea e 'ai, o apricots mago e aofia ai elemene talafeagai mo le tino, ma faʻafeiloa ia apricots i aso anapogi. O fuālaʻau 'aina ua faʻaaogaina e pei o se mea masani, lea e fesoasoani i le malosi ma faʻamalosi ai le manava. O le mea o loʻo faʻaaogaina ai le apricots ua mamago e manaʻomia pe a fufulu le tino mai mea leaga.

Aafiaga leaga

Afai e faʻamaina apricots e tele, e afaina ai le tino. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le maualuga maualuga o le sosolo - i fualaau mamago e 80%.

O le faʻaaogaina o le tutusa o le suamalie e manaʻomia ai se aofaiga talafeagai ole inisalini. I le pancreatitis, o le galuega faalilolilo o le pancreas ua faaitiitia, ona o le siama o le insulin e maua i ni vaega laiti, o se taunuuga, o le maualuga o le maualuga o le toto, ua mafua ai le maʻisuka.

A aunoa ma le faaitiitia o le maualuga o le suka o le toto, o le tagata maʻi e mafai ona galue i le tapulaʻa, faaopoopo ai faʻamaʻi fou i le lisi o suʻesuʻega ua maeʻa. E fautuaina le faʻaaogaina o ituaiga vailaʻau mamago ma le mama.

O meatotino laiti, e masani ona aoga, ma le pancreatitis e maua ai se aafiaga leaga. Ia faaeteete ia aua le alu i le aofaiga. I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e fesootaʻi ma le pancreatitis (maʻi suka, gastritis ma isi), e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o fualaau mamago. E mafai ona afaina le fiber, lea o loo i totonu o apricots mago i se aofaiga talafeagai, e mafai ona sili atu le mamafa o le gland.

Le faʻaaogaina o apricots mago ma le mumū o le pancreas

I le faʻamanuiaina o nisi o tulafono, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaitiitia le lamatiaga o aʻafiaga le lelei ma faʻaaoga le meaʻai i le maualuga, mauaina o vitamini talafeagai ma minerale. O fasi apricots ua faʻamamaina ma le pancreatitis e ave i fafo atu o le vaitaimi o faʻamalosi, mo le taliaina o le a sili atu le faʻagata oe i le 2-5 vaega.

Filifili fualaau mamago e le suamalie ae le oona. O le suamalie o le a aafia ai le suka o le toto, ma o le acidic o le a faateleina ai le avega i luga o le gastrointestinal tract, ua faʻavaivaia e le faamai.

I luga o se manava gaogao, e le fautuaina e faʻaaoga fualaau mamago. E tatau ona e maua se meaʻai i le taimi muamua. E leai se mea e tatau ona vavaeeseina ai le apricots ua mamago mai le taumafataga atoa, ua tumu i aoga aoga e manaʻomia mo pancreatitis. A filifilia filifiliga apricots, faʻalogo i le vaaiga. O fasi apricots e taofi e tatau ona opa, mimiti, moli, e le manino.

Mo le toe faʻaleleia o meaʻai paleni, ua faʻamamago apricots i le vevela poʻo le apu. A maeʻa, ona faʻaaogaina lea o se mea e manaʻomia mo ipu eseese, gaʻo ma aano o manufasi, araisa, fuʻa ma fualaau faisua, pe na o le 'ai e inu. E aoga le faaopoopo o fualaau mamago i oloa susu: yogototo masani, sisi kulimi maualalo, kefir, susu susu.

Lafoaʻi apricots

E le tuʻuina atu se avega i luga o le faʻaogaina o meaʻai fualaau mamago. E manaia ma o loʻo lelei mea aoga. O le vai inu e faanatinati ai le fia inu i le vevela, e maua ai le malosi i le tino, fualaau aina ma minerale i soo se taimi o le tausaga, aemaise lava i le taumalulu, faatasi ai ma le leai o ni puipuiga o le natura moni.

  1. O tagata e le mafatia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻaopopo soʻo se fualaau mamago ma vine i le compote. Pe a manaʻomia le pancreatitis e faʻaeteete i le filifilia o vaega, aloese mai le faʻaleagaina o le tino. O le filifiliga aupito sili mo pancreatiti tino i le vaega vaivai o le a avea ma fualaau suamalie e maua mai ai apples and pears.
  2. Laʻau faʻatasi ma pancreatitis e faʻaopoopo i le compote mo ni nai fasi vaega. Aʻo leʻi faʻauluina fualaau mamago i le taimi o kuka, e fufulu lelei lava, e puipuia ai vailaʻau o loʻo i ai i le teuina o fualaau aina mai le maua o meaai.
  3. O le suamalie faalenatura o fua o le a suia ai le suka, e te le manaʻomia le faaopoopoina o se suauu, tuu ni mea pe a manaʻomia. O le mea lea, o le ava o le a sili atu meaʻai ma itiiti ifo-kalori.

Ina ia saunia le compote i totonu o se fagu ua tumu i le vai (2 l), pe a uma ona tapena le vai, sasaa le 100 g o aisa mago ma le 100 g o pears, o ni fasi apricots ua mamago. A maeʻa ona toe kuka, kuka mo le 5 minute, alu e faʻaliliu.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

O faʻamanuiaga ma mea leaga o fualaau apricot


O sea tuufaatasiga e pei o apricots ma le pancreatitis, e le masalomia, ei ai uiga lelei ma e mafai ona i ai se aoga aoga:

  • o le masaniga masani o le maʻi e masani ona o mai faatasi ma le anemia, o lona uiga, o le aina o fualaau mamago e mafai ona fesoasoani e faaleleia ai le leai o se uʻamea i totonu o le toto,
  • Micronutrient content ua avea ai lenei oloa ma mea taua i le togafitiga o meaʻai,
  • ipu ua saunia e faʻaaoga ai apricots matutu e faʻafefe ai le lisi o meaai a le tagata maʻi,
  • diuretic ma mea faʻamalosi e fesoasoani e aveesea le toxins mai le manava.

Ae paga lea, e leai se mea e mafai ona lelei mai itu uma. O apricots e mamago e leai se faʻalavelave.

O itu leaga e taua foi i le suʻesuʻega o lenei lomiga, o le mea lea tatou te ofoina atu faʻamatalaga e talafeagai mo suʻesuʻega pe afai o oe poʻo oe pele oe na feagai ma se faʻafitauli faapena.

  1. E tusa ma le 80% o apricots ua mamago o le suauu. Ina ia mafai ona faia sea suamalie, e tatau i le tino ona maua le inisalini faaopoopo, ae afai e le o lelei le gaioiga o le mea e gaogao ai, o lona galuega faalilolilo e matua faʻaitiitia.
  2. A aunoa ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suka o le toto, e mafai ona e faʻaopopoina nisi faʻamaʻi i se maʻi oi ai nei, mo se faataitaiga, maʻi suka.
  3. E mafai ona i ai se mea lelei pe a maʻi le tagata maʻi mai le faʻamalosi ma faʻamaumau le lelei, ae i se isi itu e mafai ona afaina.
  4. O se mea e maualuga le maualuga o le fiber e mafai ona sili atu ona mamafa i se gaʻo vaivai.

O nei mea moni uma lava, na o le tasi le faaiuga e taʻu mai ai ia te ia lava: soo se fualaau mama, e aofia ai apricots ua mamago mo le maʻi pancreatic, e mafai ona 'aina le kuka, inu pulu fua e fua i luga, ae pe a uma le fautuaga a le fomaʻi. E na o se fomaʻi poto masani o le a mafai ona faʻamaonia se meaʻai talafeagai mo se mataupu faapitoa.

O apricots ua faʻamamaina i totonu o le vaega laititi o le mumū

A o faagasolo le faʻafitauli ogaoga o le faʻamaʻi, faʻapipiʻi apricots ma pancreatitis e fautuaina mo le faia o mea inu i le amataga o le togafitiga o meaʻai, pe a uma le matelaina. E le na o meaʻai ma mauoa i vitamini, ae e iai foi sona aafiaga leaga.

O nei mea inu ua saunia i se auala faapitoa:

  • e tatau ona fufuluina le fua i le vai mafanafana,
  • pe a maʻi le tagata maʻi mai le manava manaia, o nisi taimi o le faʻamalosi ma le faʻaleagaina e tatau ona faʻamamaina, ina ia le oʻo i le manava le palapoa o le fiber i le fiber,
  • o le meainu ua maeʻa e leʻi faʻamalieina i le tele o suka - o lenei mea e mafua mai i le maualuga o mea e maua mai i gaʻo vailaʻau faigofie, ma e mafai ona sili atu i le pancreas. Faatasi ai ma se manaʻoga malosi e tuʻuina mea suamalie, meli masani, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa.

E na o lenei pepa e mafai ona e faʻaaogaina ai se mea taumafa i lenei taimi.

Meat ma iʻa

Muamua lava, e tatau ona e lafoaia mea ulaula ma gaʻo, e aofia ai aano o manufasi, iʻa ma mashroom broths, talu ai o la latou gaogao e manaʻomia ai taumafaiga faaopoopo. O le mea lea, o le aano o puaa, kusi ma le tilo e le aoga foi ona ai le maʻi.
E le gata i lea, o tagata gasegase o gastroenterologists e faʻasaina mai:

  • Kebabs
  • Cutlets,
  • Jellied,
  • O ituaiga uma o sausa ma sausage,
  • Stew, etc.

E le gata i lea, faatasi ai ma le televave o le pancreatitis, e faamalosia ai gasegase e galo uma meaʻai ma mumu, ma faaaoga ai moa taumafa, toso po o le lapiti. I le taimi lava e tasi, i le taimi o kuka, o le ae faʻagataina oe lava ile siʻosiʻomiti ole masima e pei o se faʻavavega, talu ai o isi mea manogi uma ma sauga e faasaina i gasegase.
E le tatau foi ona i ai i luga o le laulau oona, e pei o:

E le gata i lea, e taua le tuʻuina o iʻaʻai, caviar ma iʻa fagota seia oʻo i taimi lelei.

E oo lava i fualaau aina, ei ai mea e le faamanuiaina ai le maʻi maʻi.
O lenei:

E mafai foi ona afaina le apricots ua kukaina i le pancreatitis, aua o loo i ai le tele o suka. E manaʻomia ai le tele o insulin e faʻatala, lea e maua mai i le pancreas.

E ui o le aoga o fuālaau 'aina i aso nei e faʻasalalau i laʻasaga uma, o nisi oi latou e mafai ona saofagā i le faʻaitiitia o le tulaga o tagata gasegase i le pancreatitis.
E tusa:

  • paʻu paepae
  • radis
  • luke
  • radis
  • kaluka
  • logo ata
  • faanoanoa
  • vevela
  • meaʻai.

O nisi fomaʻi e aofia ai tomato ma kukama i luga o lenei lisi, ae o le toʻatele oi latou e ioe e mafai ona faʻaumatia i sina vaega itiiti i luma o pancreatitis, ma o le lagona o le pancreas ia i latou e mafai ona faʻamasinoina e ala i tali a le tino. I le taimi lava e tasi, o na talanoaga e faʻaauau pea ona faʻaaogaina le toetoe lava o isi fualaau faisua, sei vagana, masalo, sauerkraut. O le sauerkraut ma le pancreatitis e seasea lava ona toleniina i masani, e masani lava e le lelei le taliaina.

Motugaafa: o le elekiniki e mafai ona suia le tele o fualaau faasaina i pancreatiti. O loʻo i ai le tele o mea taua mo le tino, ae e mafai ona 'aina na o le leai o le maʻisuka.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O se uta tele lava i luga o le pancreas e faia e puʻupuʻu, e le gata e faʻavela pe 'aʻai, ae faʻapipiʻi foi. O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. O ituaiga uma o legumesu e faʻasaina foi i le pancreatitis, ao latou taʻitaʻia le faateleina o le gaosia o enzymes i le pancreas.

Faasao

Meaʻai faasaina mo pancreatitis o soʻo se laʻau ma fualaʻau kuka. O le mea lea, o ipu uma na saunia ma le faʻaopoopoga o le vineta e le tatau ona i ai i le laulau a le tagata maʻi.

Fagaoa oloa ma meaʻai

I le taimi o le faʻateleina o le pancreatitis, o le falaoa fou po o le keke, o le paluga pastry poʻo soʻo se isi mea e gaosia ai keke e le mafai ona faʻaumatia. Sui i ai i le ananafi falaoa, keke ma bisuki kuki.
E le fautuaina foi e kuka le saito ma le falaoamata sana, aua latou te afaina ai le pancreas.

O le mea moni, e tatau ona e lafoaia le ava malosi i soo se tulaga, talu ai o le pancreatitis ma le ava malosi e matua le fetaui.
E le gata i lea, o le vaega faasaina e aofia ai:

  • Teu
  • Koko
  • Mea inu gaosi
  • Lauti malosi
  • Kvass
  • Susu susu.

O le a faanoanoa, ae o kulimi uma, keke, paluga, e oʻo lava i asikulimi, pulu tioata ma sukalati ua matua faasaina ona 'ai faatasi ma pancreatitis, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le tele o gaʻo i totonu o mea taumafa faʻatoʻa faʻaaogaina o gasegase gaʻo, e oʻo lava ile tino ola maloloina e afua ai le afaina.

Motugaafa: E fautuaina foi tagata gasegase e tuu le suka ma taumafai e sui i le meli masani, pe afai e mafai e le setete o le soifua maloloina ona faatagaina. E le gata i lea, e le mafai ona e 'ai i soʻo se mea e aofia ai faʻasaʻoga, meaʻai ma lanu, aua o nei oloa ma le pancreatitis o le a le faia se mea lelei.

O le mea lea, o le ki i le vave vave ona toe faʻaleleia o le faʻaaogaina atoa o soʻo se oloa e mafai ona lagolago pe faʻaleleia ai le mumū, faʻapea foʻi ma le faʻavevesi o le mucosa pancreatic.

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, faʻaalia e pei o le mumu o le pancreas.

Ina ia puipuia oe lava mai aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi, e tatau ona e iloa le mea e le tatau ona e 'ai ma pancreatitis, ma o a tulafono e tatau ona mulimulitaʻia e aloese ai mai faʻataunuʻu matautia.

Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

Meaʻai lelei e fai ma faʻamaoniga o le soifua maloloina

O le afaina o le pancreas e tupu tele lava i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

O mea nei e avanoa e aafia ai le faʻaalia o pancreatitis:

  • inupia
  • siama
  • siama siama
  • o le i ai o parasite,
  • taotoga taotoga
  • manuʻa i le eria o le pancreas.

O le gasegase o le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma nisi o faʻamaoniga i le tino o tiga faifai pea, masani lava i le agavale tauagavale ma le vomiting. O nisi taimi ei ai tulaga o le itiiti o le samasama o le paʻu.

O le pancreatitis e mafai ona faʻaalia i se foliga lapopoa, ma i mataupu o le le matauina o tulafono talafeagai i le taumafataga, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻia o le faasologa sese o le ola, faʻapupulaina i se tulaga masani o le maʻi.

I le taimi lava lea e tasi, e le o faʻalauiloaina ia faʻamaoniga, ae o vaitaimi o le faʻavavevaveina ma sili atu le toomaga o le tulaga lautele. O faʻamaoniga e faʻaalia i foliga o nisi o faʻaaliga:

  1. tiga i le pito i luga tauagavale,
  2. taʻavale
  3. toesea mamafa
  4. vaivaiga, le lelei le soifua maloloina.

Afai e le o togafitia le pancreatitis ma o le gasegase o le maʻi e umi se taimi, o lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le masaniga o le tino o le pancreas, lea, e mafai ai ona faateleina le lamatiaga o le maʻisuka ma le soliga matuia o le tino.

Ina ia faʻamalieina le afaina i le okeni ua aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic.

I nisi tulaga, o le le lelei o aiaiga o fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. E mafai ona e fesoasoani i se tagata na osofaia osofaʻi le mumu o le pancreatic e ala i le tuuina atu ia te ia o le fesoasoani muamua, pe afai e iloagofie faailoga o le maʻi.

Gaioiga e ao ona faia i lenei mataupu:

  1. faʻaaoga se paʻu vevela malulu i luga o le manava,
  2. ia tuʻuina atu le faʻasolosolo o loʻo i ai nei ("No-shpa", "Spasmomen", "Papaverine"),
  3. taofi meaai
  4. mataitu le tausisia o le moe.

O le pancreas o loʻo taumafai e toe faʻaleleia, e ui e tele taumafaiga e tatau ona faia. Afai e maua le pancreatitis, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau.

Ae o le mea muamua lava, o se taua taua tele i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le tulaga lea e tausisi ai i tulaga masani i meaʻai ma le tausisia o se taumafataga faapitoa.

Le manaʻoga mo meaai

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

  • vai inu minerale,
  • pulupa,
  • lanu meamata
  • seasea tuai.

A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

Mea taumafa i fafo atu o le laʻasaga tetele

I le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona maualuga i le popo.

O le faavae o se meaai paleni i le taimi o le faamagaloga e tatau ona avea ma meaai e maua i le polotini, lea e manaʻomia mo le faafouina o suauu pancreatic.

Eseese ituaiga o meaʻai e faʻamamafa ai le tino i gaʻo ma gaʻo vailaʻau. O le faʻaaogaina o masini gaʻo faigofie, e maua i le suka, honey, pastries, jam e tatau ona faʻaitiitia.

O taumafataga masani e fautuaina, pe a ma le 3 pe 4 itula, ae le o ni vaega tele. E le faʻatagaina meaʻai, faʻapea foʻi ma le matelaina.

O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona faia i se tulaga mafanafana, e le aofia ai le vevela, e pei foi o meaai malulu, ina ia aloese mai le afaina o le mucosa gastric, ma le faateleina o le excretion o enzymes.

E fautuaina le kuka ma se faletua faalua, poʻo le kuka poʻo le tao. E tatau foi ona vavae ese meaʻai tunu, mea manogi, ma meaai kuka mai le lisi. E matua faasaina le ulaula ma inu soo se ituaiga ava malosi.

E le fautuaina ni oloa

A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso

Ona o le gaioiga o le le lelei o le tino i le pancreas, o lenei okeni e le mafai ona galue i le malosi atoatoa ma e le mafai ona taulimaina masani le galoina o meaʻai gaʻo ona o le le lava o numera o enzymes.

O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai se lisi autu:

  1. puaa, ponaivi, kusi, tamai mamoe,
  2. samasami, meli, vao,
  3. ate
  4. soʻo se ituaiga o meaai kuka.

E le fautuaina e 'ai fualaʻau ma fualaau' aina, o lo latou faʻaaogaina o meaai pe a maeʻa le togafitiga o vevela, ma o nisi e tatau ona vaʻavaʻa atoa mai le meaʻai. Faatasi ai ma:

O le taumafaina o nei fualaau faisua, aemaise lava i voluma tetele, e tau atu i le faateleina o le faʻamalosi i totonu o le manava, ma mafua ai ona fuga ma afaina i totonu o le manava. E le gata i lea, e le fautuaina le 'aina o fualaau aina ma fua o loʻo i ai le tofo oona.

I le taimi lava e tasi, o apu kuka, vine o foliga o le tilo, jelini, fualaau suamalie ma le faaopoopoina o fualaau mamago e aoga.

E mafai ona e lisiina ipu e le tatau ona faʻaaoga i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis:

  1. musika ma se teuteuga o latou,
  2. millet, faapea foi ma le penisa penina,
  3. fuamoa mata ma falai,
  4. marinades, mea manogi,
  5. saisi ma isi mea ulaula ulaula,
  6. keke, keke, aisa kulimi, kapoti,
  7. kofe, lauti uli, chicory, koko, falaoa kvass, faapea foi ma sukalati vevela.

O le a le mea e faatagaina

O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona i ai i totonu o le meaai mea taumafa meaʻai maloloina, aemaise lava pe afai e kukaina e ala i le faʻaaogaina o le fafie.

E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o mea taumafa maualalo maualalo ma le le lava o masima mo le masani masani atonu e foliga mai e le masani ai, fou.

Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le galue masani o le pancreas.

O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

Mai mea lelei, e mafai ona faʻaaoga:

O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

E sili atu le lelei o le kuka

Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ai ona fai paluga pateta, meainu suamalie, ma faʻaaogaina e avea o se vaega o vailaʻau eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, ma le isi mea e aofia ai, 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o faigata o le pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

Mai Eleni anamua le upu "pancreas", lea na taʻua i aso anamua o le pancreas, ua faaliliuina o "meaʻai uma." O le pancreas o se vaega taua o le tino o le tagata, faʻafetai i le galuega a lenei okeni, o mea taua e tutupu, e pei o le gaosia o enzymes ma le faʻatonutonuina o metabolic processes.

O le a le pancreatitis, ona mafuaaga ma faailoga

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O le maʻi e mafai ona faʻaalia i foliga uma ma foliga masani, faatasi ai ma tiga ogaoga i le pito i luga.

O le faʻaaogaina o inflammatory i le pancreas e mafua ai le faʻamalosia vave o enzymes lea e faʻamalosi i le siosiomaga ma amata ai ona galue faʻamalosi.

O le kulupu sili o tagata ei ai le pancreatitis o i latou e taumafaina le tele o ava malosi, meaʻai gaʻo, faapea foi tagata e masani ona togafitia.

O le pancreatitis e mafai ona gasegase ma tumau. O le pancreatiti o aso nei e atiina ae i le talaaga o se ituaiga tino o le faamai pe ona o maʻi o le ate, thyroid gland or atherosclerosis. E faigata ona iloa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ae i le tele o tulaga, o le pancreatitis e mafua mai i le tele o le ava malosi ma faʻamaʻi o gallbladder.

O le faʻafitauli o le gasegase, faʻaleagaga, maʻi faʻavavela, faʻafitauli faʻaleagamoni, faʻamaʻi pipisi, manua o le tino poʻo le taotoga i luga o le manava poʻo le biliary tract e mafai foi ona avea ma mea e foliga mai ai lenei maʻi. Faailoga o pancreatitis:

  1. Tele tiga tiga
  2. Maualuga maualuga
  3. Maualuga maualuga pe maualalo le mamafa,
  4. Suiga i le tele
  5. Nausea
  6. Vomiting
  7. Gutu gutu
  8. Faʻailoa poʻo le faʻamalosi
  9. Laupepa samasama i luga o le laulaufaiva
  10. Totoina
  11. Lanu samasama samasama.

I le laasaga muamua o le faamai, o faailoga o pancreatitis e tutusa ma i latou o loo i ai le oona malosi, ae afai e naʻo le maʻi o le maʻi, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomai.

O le le iloa lelei o pancreatitis e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga. O le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le cholecystitis - mumū o le gallbladder. Ona o siama, o le maʻi pancreatitis e mafai ona tuʻuina atu i le purulent complications. I nisi o tulaga, e tupu le toto toto. O le faʻatafunaina o pancreatic ma peritonitis o ni faʻafitauli matuia foi.

O le pancreatitis le mafai ona mafua ai le maʻisuka. E mafai foi ona maua le taunuuga fasioti tagata. Ina ia taofia le amataina o le pancreatitis, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa, faʻaalu taimi masani ma taumafa gaʻo i ni mea laiti, tuʻu le ava malosi, faʻalogo i nai mea le lelei e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o le biliary tract poʻo le gastrointestinal tract.

Metotia mo le suʻesuʻega ma togafitiga o pancreatitis

O le suʻega o le toto o le a fesoasoani e faʻamaonia le pancreatitis.

E mafai ona e faʻamaonia le iai o le faʻamaʻi pe a maeʻa se suʻesuʻega maeʻaeʻa, lea e aofia ai:

  • Suʻe toto
  • Coprogram
  • Iloiloina o le pancreas, ate, lelelele ma gall vess using the ultrasound,
  • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o le vevela.

Togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi e fuafua i le ogaoga o le maʻi. E mafai ona faʻamālōlōina se paʻu o le pancreatitis e ala i le pipii atu i se taumafataga faapitoa mo le tele o aso.

Faatasi ai ma faʻafitauli i totonu o le 3 i le 5 vaiaso, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai meaai paleni. I le sili atu ona ogaoga o le faʻamaʻi, e manaʻomia e le maʻi maʻi le faʻamalosi falemaʻi, ma o nisi taimi o faʻalavelave faʻapitoa. I le pancreatitis, e matua faʻasaina:

  1. Mea inu ava malosi
  2. Meaʻai anapogi
  3. Meaai ma mea manogi ma mea taumafa,
  4. Laʻu iʻa
  5. Meaʻai fagota,
  6. Teu, malosi lauti, koko,
  7. Mea inu gaosi
  8. Fualaau suamalie
  9. Yogurt, gaʻo kulimi suamalie,
  10. Telati, keke, caramel,
  11. Sausage, sooga,
  12. Manatua le falaoa
  13. Laisa, meaʻai, gaʻo.

O se tasi o mea autu o togafitiga o le mea o loʻo i totonu o le meaai. I le togafitiga o pancreatitis, o aso muamua e fa, e tatau i le tagata gasegase ona teena meaʻai uma, ia inu vai inu mafanafana e aunoa ma le kesi. O le isi laasaga o le amata lea ona 'ai ma le faʻaeteete meaai lelei.

O le taumafataga Numera 5 ua manatu e masani ona taliaina i togafitiga, o lona uiga o le teenaina o meaai, lea e faaleleia atili ai le fausia o le elemene i totonu o le manava ma faaosofia ai le malosi o le enzymes o le pancreatic. E mafai ona 'ai:

  • Fualaau faisua
  • Leanoa aano, iʻa ma moa,
  • Palu falaoa i totonu o vai poo susu (sei vagana ai saito),
  • Mea e gaosi mai susu,
  • Tasi lemu
  • O le vermicelli vela,
  • Lago apu
  • Laʻau o fualaʻau
  • Falaoa o le sana
  • Se aofaiga faatapulaaina o siamu, meli,
  • I se numera tapulaa o bisiki masi, marmalade, marshmallows,
  • Teu lauti, faʻamalosi.

I le tulaga o ni faʻafitauli matuia, o se meaʻai e tatau ona mataituina e le tagata maʻi mo le 8 masina, ma a maeʻa - ia tusia ma le faaeteete au meaai i aso taitasi.

O a fua suamalie e mafai ona ou 'ai ma se meaai?

Fualaau aina suamalie ua faʻamalosia i le tele o vitamini.

O fualaau mamago o se punavai taua o mea aoga e aoga mo le tino o le tagata. O tagata e iai le pancreatitis mo se taimi umi lava latou te vavalalata i se lisi tele o oloa.

O le taumafaina o fualaau suamalie e fesoasoani i le toe faatumuina o le tele o vitamini ma minerale ua leiloloa faatasi ai ma meaai faasaina i le tagata maʻi.

O le faʻaopopoina o fualaau mamago i le taumafataga e na o le pancreatitis e masani ona maua, ma e le o mea uma e laiti. E mafai ona 'ai:

  1. Prunes
  2. Pears tipi
  3. Apu tipi.

Ona o le maualuga o lona suka, e faʻasa ona faʻaaoga:

O le filifiliga sili mo le aina o fualaau mamago mo pancreatitis o le faia lea o compotes ma sina aofaiga o suka.

O lea ituaiga vai e le afaina ai le pancreas, ae, i se isi itu, o le a faamalosia ai le tino ma faatumu i vitamini.

O le vitio faʻasolosolo o le a taʻuina atu ia te oe mea o aoga e aoga mo:

Aisea e matua lelei ai le totoina mo maʻi o le pancreatitis?

Laʻau o pauna ia e faʻamaina faapitoa.

O laʻau o se tasi o fua sili ona aoga fuagogo. Laʻau, tusa lava pe a vele, e tele mea aoga: pectins, fiber, malic acid, vitamini A, B1, B2, C, iron, phosphorus, sodium, potassium, ma le magnesium.

O maʻi e maua i le pancreatitis e mafai ona faʻaopopo meaʻai i la latou mea taumafa, ae sili atu ma le faʻaeteete ma i ni mea laiti, ma o maʻi e iai faʻafitauli e le mafai ona faʻaaoga fualaau po o isi fualaau mamago, talu ai ona o le pancreatitis, o le pancreas e matua nofouta i meaʻai ma le tele o suka. E le gata i lea, o laʻau e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻataʻitaʻiga, lea e le taliaina i le tulaga o pancreatitis.

Faatasi ai ma se foliga vaivai o le faamai, e mafai e le tagata maʻi ona fuafuaina le fuaina o fualaau mamago e tatau ai mo le tausia o meaʻai, ma taulai atu i uiga o lona tino. E faʻatagaina e le sili atu i le sefulu fualaau mama i le aso. O faʻamanuiaga o paʻu mo le tino:

  1. Tulaga masani o le metabolism,
  2. Tulaga masani o le tulaga ma galuega tauave o le gastrointestinal tract,
  3. Puipuiga o le mautinoa
  4. Faʻaleleia tulaga o le paʻu,
  5. Faʻamaʻi siama,
  6. Faʻaleagaina faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi i le cardiovascular,
  7. Faʻaitiitia avanoa o le kanesa
  8. Faateleina avanoa.
  9. E iai foi le malosi o le toto ma le malosi o le malosi.

'Ai lenei fualaau mamago e aunoa ma le vevela o fua, fualaau atoa. O meaʻai manaia ma le soifua maloloina o loʻo faʻafefiloi palu, salu, pulumu pulu. O lenei oloa e talafeagai foi e avea o se faʻaopoopoga i vasega lua. Mo maʻi e maua i le pancreatitis ogaoga, e naʻo ni meaʻai ma ni pamu vao e faatagaina.

O le tulaga o le soifua maloloina o le tagata e faalagolago i le auala e galue ai le pancreas. O le ala saʻo o le olaga, o le paleni o mea taumafa ma le gauai atu i sina mea itiiti o le faʻamaʻi o ni laasaga taua i se olaga e aunoa ma ni faʻafitauli.

Faamanuiaga ma le afaina

O fualaau suamalie moli lala e maua ai vitamini B1, B2, B5, PP, C, E, e manaʻomia mo le gaosiga o enzymes pancreatic. O apricots ua mama ua tumu i le peta-carotene, lea e puipuia ai le okeni mai neoplasms mama. O le Nicotinic acid, o lo oi totonu o le tele o oloa i totonu o le oloa, faʻaleleia le toto i totonu o le gland ma faʻaitiitia ai le tiga. O lenei vailaʻau e faʻasaina ai foi le motumotu o le intestinal, o le mea lea o le tagata e 'ai i apricot ua mama, e faʻateʻa ese le pupula e fesootaʻi ma le mumū.

O le tele o aoga aoga o fualaau mamago o loo aofia i ona elemene: potassium, phosphorus, sodium, iron, magnesium ma le calcium. Mo se faʻataʻitaʻiga, faafetai i le potassium ma le sodium, metabolism-masima i totonu o le tino e faʻapitoa. O le uʻamea i totonu o le oloa e fesoasoani i tagata e feagai ma le anemia latou te maua i le pancreatitis. O fasi apricots ua afaina e aofia ai le pectin, e faʻamamaina le tino o toxins ma toxins, ma faʻavaveina ai le togafitiga o le mumu o le pancreatic.

Ae i le apricots ua mamago ei ai mea e afaina ai le tino ma pancreatitis. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fiber e faʻateleina ai le uta i luga o le gland, aua faʻamalo mo se taimi umi. E tusa ma le 80% o apricots ua mamago o le suauu. I le gasologa o lenei gaʻo, o le pancreas e manaʻomia le tele o inisalini, ae o lana galuega faalilolilo e faʻaitiitia i le taimi o le mumū o le gland. E mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka i se maʻi.

E faʻapefea ona filifili?

O fualaau mamago o le a aumaia ai le tino sili atu ona lelei nai lo le afaina pe afai e maualuga tele, o le mea lea pe a faatau mai ni apricots mago, e tatau ona e gauai atu i ona foliga vaaia, lanu, tofo ma manogi.

Le matagofie, fua susulu o lanu lamolemole o le taunuuga lea o le faamamaina o vailaʻau o apricots i ogaumu. I le taimi o le vevela o togafitiga, ua faʻamaina i le sulfur dioxide, lea e afaina ai tagata, aua mafua ai le afaina o le mucous membranes o le totoga o meaola ma fasiotia uma siama aoga. E faʻamamago apricots i le la i se lanu uliuli enaena ma lanu enaena po o le lanu enaena.

Afai e susulu foliga o le oloa, ona sasaina lea i le gaʻo manu po o le glycerin.

I le faatauina mai o fualaau aina suamalie, e tatau ona e faamalu muamua mo le 10-20 minute i le vai mafana, ona fufulu lea i le vevela. O le maualuga o le apricots ua mamago e mama, e peiseai o le palapala ma le efuefu. E le tatau ona i ai ni fua, vavave poʻo ni anufe.

O le faifai pea o meaai mamago lelei e le vaivai, ae e le malie. Afai latou te pipii i tamatamaʻilima ma salalau i luga, ona faʻasaoina saʻo lea o fualaau aina ma faʻaaogaina mea vevela vevela mo le faʻamago.

A faʻatau mai le apricots malogo i le maketi, faʻataʻitaʻi i luga o le palate. Afai o se mea manogi, ona ave lea o le apricots fermented mo lona gaosiga, pe afai o le tofo o le sugary ma suamalie, ona gaosia lea o le gaʻo i le sipuni suka. O le tele lava o taimi, o fualaau mamago masani e suamalie ma inu.

Le manogi o mea manogi moli e tatau ona pei o le manogi o se fualaau fou. Afai na maua e lou lagona o le sogisogi mata o le kesi i apricots maroke, o le mea lea ua faʻamagoina ai i se afi mumu ma e le tatau ona e faʻatau mai sea ituaiga oloa.

Fualaau aina suamalie ma foliga masani

Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻi, o fualaau mamago ua faatagaina e faʻaumatia, ma ua fautuaina foi mo le faʻaaogaina e tagata e maua le malosi poʻo le mafatia ona o le leai o le pasala.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, o le fua o le suamalie e gasegase ma solo. I lenei fomu, o apricots ua mamago e mafai ona avea ma se vaega atoa o sau sau ma le gauga i mea taumafa taumafa.

O le vaitaimi o le faʻamagaloga e mafai ai e oe ona faʻalautele le lisi o ipu ma fualaau mamago: faʻaopopoina i le tao, meaʻai, kuka i apu. Ae, o nei mea uma e mafai ona naʻo le tusa ai ma fautuaga taʻitasi a le fomaʻi, aua o na saolotoga e na o le afaina ai o tagata gasegase e maua ai le glucose metabolism.

E mafai ona faʻaaoga apricots matutu mo galuega failautusi le lelei ma cholecystitis?


O faʻamaʻi o le pancreas ma le mumū o le gallbladder e matua faʻavaivaia atoa, ma o le faʻagasologa o le faʻateleina o le tele o meaola faʻapitoa e faigata. I mataupu uma e lua ma le lua, e matua faigata lava i le tino ona taulimaina le gaogao o meaai, e masani lava i taimi laititi, o mea mama ua faatonuina.

O le apricots ua faʻamamaina ma le pancreatitis ma le cholecystitis e mafai ona faʻaalia na o se vaega o le compote poʻo le faʻafefete, faʻapitoa.

O afea ma o ai e mafai ona ou 'aina ai le apricot matutu mo pancreatitis:

  • i le vaitau o le faʻavavevaveina, ua matua faʻasaina le 'ai i lenei mea taumafa,
  • i le leai o se mataupu e le faʻaaogaina i luga o se manava gaogao ma faʻamaʻi pipisi,
  • faatasi ma fautuaga a le tagata lava ia, e le mafai ona e sili atu i le 2-3 fasi vaega i le taimi,
  • ituaiga o vailaʻau e matua faʻasaina, aua e mafai ona latou solia le motauli ua vaivai.

Faʻamatalaga saʻo pe mafai ona 'ai faʻamago apricots ma pancreatitis - e le aoga. Ae o le teenaina e matua le mafai ona mautinoa. Vagana ai, pe a maʻi le tino. I isi tulaga, o fualaau mamago e le na o le faatagaina i luga o le lisi, ae mafai ona fautuaina faapitoa mo le faʻaaogaina.

O tulafono mo le taumafaina o fualaau mama i pancreatitis


E taua tele le filifilia ma le faʻamalositinoina o se mea taumafa lelei ao lei faʻaaogaina. O le tele lava o mea taumafa e faatauina atu i supermarkets ma i le maketi, ma fualaau mamago faapitoa, o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau. O le mea lea, ao le i ai i latou, e taua le lelei ona fai, mo se faataitaiga, sasaa vai inu mo 10-15 minute ma fufulu lelei.

E faʻapefea ona filifili apricots mago ma pancreatitis:

  • fualaau suamalie lanu moli po o le lanu enaena, matte,
  • e leai sana manogi manogi,
  • e toe faʻafoʻi meaʻai pe a uma ona fufuluina, fufulu fualaau suamalie i le po ma le sua o le apu po o le vai vevela mo le afa itula, ona faaopoopo lea pe faaopoopo i ni ipu.

I se tulaga lautele, o le fesili "e mafai pe leai foi le apricots i le pancreatitis?" E mafua ai le tele o feeseeseaiga i ona lava luga i le sosaiete faasaienisi. I le tasi itu, o le tele o mea aoga o loʻo i totonu o nei fualaau mamago e mafai ai e oe ona faatumauina le tino, e afaina ai le fatu cardiovascular, faʻamaonia le excretion o urine ma feces, faʻaleleia ai le mea o loʻo i ai.

I taimi o taimi faigata, e le gata ina fautuaina tagata maʻi e le gata i lenei mea taumafa, ae i se tulaga lautele soo se fualaau mamago e matua faasaina.

I soo se tulaga, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le 'aina o fualaau mamago uma, e le na o le faamamaina o apricots, i le pepa ua afaina. Ae maise lava pe afai ua iloa e se tagata le faʻamaʻi talu ai nei ma e leʻi suʻesuʻeina o ia lava ma ana tali e tusa ai ma le iloa mo ia lava mai le a le mea ma pe a amata loa lana faʻalavelave.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata e ola mo le tele o tausaga i se faʻamaʻi e tupu i se tulaga masani e faatagaina ai i latou e se ese mai meaʻai ma e leai se mea e tupu, ae afai o le "tagata fou" e mafai ona ia saolotoga e pei o le a vave ona toe foi mai i le falemaʻi ma se tiga matuia.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

E mafai ona faʻatagaina fatu popo i le taumafa o se maʻi i le pancreatitis

O le tali i le fesili "e mafai ona 'ai fatu pikiapu ma pancreatitis" e le mautonu. Muamua e tatau ona e malamalama ia latou mea aoga aoga ma faʻailoga.

E mafai yogurt ma pancreatitis

O le suasusu suamalie faʻamalosi e faʻamalieina atoatoa e le tino ona o le i ai o amino acids ma peptides o loʻo faia i le taimi o le malepe o le susu i le susu i le gaʻo susu

E mafai i le pancreatitis sushi ma le taamilo

O le faʻamatalaga o le mafuaʻaga ua faʻasaina ai le 'aiina o pepa ma pancreatitis o loʻo taoto i le faiga o kuka o lenei mea Iapani. O le mea moni, o le kuka sushi ma le taamilosaga e le manaomia ai le vevela o togafitiga o iʻa

Laʻau uliuli ma lanu meamata mo pancreatitis

O le faʻaaogaina o kofe e tagata gasegase i le pancreatitis e tatau ona tapulaa i le tele e mafai ai. Afai e le manuia, o le isi mea lelei o le faʻaaogaina o le kofe lanumeamata ma le chicory.

E maua mai apricots mago mago ma suamalie i le faʻamamaina o afa o apricots. Ma mo ia, latou te taumafai e filifili na o fua o ituaiga tele-eseese. O nei fualaau mamago e ese mai le apricot i le leai o ni fatu. Faʻamago lelei, e mafai ona faatumauina le leona a le minerale ma minerale ma vitamini. E le gata i lea, i nisi o apricots ua mamago e tele atu mea e sili atu nai loʻo i apricots fou ma fiafia.

Apricots ua vela ma lapisi pancreatiti

I le tulaga o le maʻi pancreatitis poʻo le faʻalavelave tele o le faʻaogaina masani o lenei maʻi, ua mafai ona faʻaaogaina apricots mo le gaosia o nisi meainu i le taimi muamua o togafitiga o meaʻai (pe a maeʻa le faʻamalosiina o le fiaʻai). E le na o mea e afaina ai, ae e mafua foi, ona o le fua o le potassium ma le sodium, o loʻo i ai ni aʻafiaga e tetee ai. Delicious compotes ma infusions e faia mai apricots mago. Ae o nei meainu e eseese i nisi o mea:

  • fualaau mamago e soloia i taimi uma,
  • pe afai o le gasegase o le manava, o nisi taimi ua uma ona filiga ina ia faʻaumatia atoa le papeti fiber,
  • ona o mea o loʻo faigofie ona faʻaaogaina i le gaʻo, o le mea e le tatau ona faʻapipiʻiina le okeni mumusu, o le suka e le faʻaopoopo i mea inu uma po o mea suka e faʻaaoga (xylitol, ma isi).

I se isi ituaiga, o le apricots ua mama e sili ona lelei e le toe ai. A maeʻa uma, e maua i le 18 g mea mamafa o mea e faapaleni ai meaola, o loʻo faʻaaogaina le gaioiga o le gaioiga o le inumaga. O le faateleina o peristalsis e oʻo atu ai i le manava faʻapitoa, sili atu le gaosiga o le kesi, o le tootoo o le intestinal.

Aʻo alu le mimiti, o le a amata ona faʻaosooso lemu. E mafai ona faaopoopo ni apricots ua faʻamamaina i le suamalie ole gaʻo, i le tila, foamusu, sambuca ma le tiʻeli. O Kissel e le gata ona inu, ae faʻaaoga foi e pei o vevela vevela e faʻaleleia ai le tofo o cereals.

O apricots ua mama ma le pancreatitis

I le taimi o le toe faaleleia o fualaau o gasegase, o le apricots ua mamago e mafai ona avea ma mea gaogao atoatoa i saulaina faatagaina po o fualaau aina. Ole mea e manaʻomia faapitoa mo na gasegase oe, talu ai ona o se taumafataga malosi, ei ai le malosi ma / poʻo le le lava o le potassium.

O le amataga o le faʻamagaloga e mafai ai e oe ona faʻalauteleina le lisi o ipu taliaina faatasi ma apricots maroke. E mafai ona maua i masini, paluga, aano o manu, pilaf, pies ma sau sau. Ae o lenei "saolotoga" e le manaomia mo tagata gasegase o loʻo aʻafia ai le gasegase o le glucose ona o le pancreatitis (pe a uma, e oʻo atu i le 80-84% o suga e mafai ona i ai i nisi ituaiga o apricots mago).

Uiga aoga

E le o aoga fua apricots ua fufulu i totonu o le tele o laasaga togafitiga. Fualaau suamalie suamalie:

  • faamautu le myocardium (pe a uma, 1717 mg o le potassium ma le 105 mg o le magnesium o loo natia i le 100 g o apricots mago),
  • faʻamaua le tino i le meaʻai (3.2 mg i le 100 g) ma le calcium (160 mg i le 100 g),
  • o se meaola masani,
  • e puipuia le thrombosis,
  • aveese le toxins (faafetai i ona pectin).

O le maualuga o le aso e faʻaaogaina ai apricots mago i le pancreatitis le tumau:

  • vaega o le faʻavavevave - o le aofai o apricots ua mamago e faʻamoemoeina taitoatasi,
  • o le vaega o le faʻamagaloina faifai pea o le 40 - 80 g o apricot ua mamago (o le tau e faalagolago i le faapalepale o fualaau mamago ma le mamafa o le maʻi, ona o apricots ua mamago e maualuga i kalori).

I totonu o le pancreatitis, o le aofai o apricots ua mamago ua fuafuaina taitoatasi.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i le maualalo o le vai oona i totonu o le manava. O se taunuuga, o le gaioiga o taumafa e oʻo mai e faʻalavelave pe taofia. Faatasi ai ma vailaʻau, o se meaʻai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi. E taua le tausisi i tulafono mo le faʻaaogaina o oloa faʻatagaina, ina ia le faʻaleagaina ai le tulaga. E faatatau foi lenei i apricots mago.

Faʻatulagaina o Mea

E maua mai fualaau aina e ala i le faʻamamaina o halves apricot e faʻaaoga ai tekinolosi faʻapitoa, lea e mafai ai e oe ona faʻapolopolo vaega taua uma.

  • Vitamini A, C, E, K ma le Vaega B.
  • Minerale: potassium, calcium, phosphorus, magnesium, sodium, iron, zinc, copper, manganese, seleni.

O meatotino aoga o apricots ua mamago ua faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • o le galuega o le cardiovascular system e faʻapitoa,
  • toxins ua soloia
  • faʻateleina le fiafia i galuega a fatugaʻo,
  • uʻamea ma le calcium e manaʻomia mo le tino
  • o se aafiaga agamalu agamalu ua faaalia,
  • lelei e afaina ai totoga o faʻaaliga, tulaga paʻu,
  • o le mea e ono mafai ona faʻaitiitia ai pupuni toto.

E taua le mafaufau o ia apricots ua mamago e aofia ai le 85% le sucrose. Mo lona gaioiga, o le a tatau ai ona faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i se avega faaopoopo i le mamanu maʻi. Afai o le pancreatitis o se taunuuga o le maʻisuka, e sili atu le filifilia o ituaiga apricot acidic. O le maualuga o mea e mafai ona maua ai le fiber e mafai foʻi ona faʻaosoina ai se faʻavavega.

Tuutuuga o le faaaogaina

O le maʻi e manaomia ai se auala faʻaeteete i sauniuniga o le lisi. O apricots ua faʻamamaina pe a faʻaaogaina le talafeagai e ono faʻaleagaina ai le tulaga, o le mea lea e taua ai le amanaia o le tele o nuances: o le a, i le a le ituaiga, pe faʻafia ona aofia i totonu o le taumafataga. Ua saunia e le aufai meaai meaai ni fautuaga mo le aina o apricot ua mama i vaega eseese o le faamai.

Apricots ua mama - o se faleteuoloa o meaʻai ma e mafai ona lagolago le tino i le pancreatitis. E taua le mulimuli i tulafono faigofie ma o le a lamatia le aʻafiaga o aʻafiaga.

  • Aua neʻi 'ai fualaau mamago i luga o se manava gaogao.
  • O le taimi sili ona lelei o le 'aiga o le aoauli.
  • O le fua fautuaina o le 2-3 tamaʻi tamaʻi tasi i le tasi.

Ina ia mafai ona faʻamamago apricots e toe faʻaleleia ai a latou meatotino, e fautuaina e sasaa le apricots mo le 30 minute ma le vai vevela. O le filifiliga lona lua o le umi. O fualaau mamago ua faatofuina i le apu o le apu ma tuua ai i le po.

I le vaitau o le faʻavavevaveina, o tagata maʻi e faʻaalu le faʻamalosi maʻi mo ni nai aso. O le taimi lava e vaivai ai le avega i luga o le pancreas, o mea inu e faavae i luga o apricots mago ua faatagaina.

Ua fufuluina fua o fualaau mama ma fufulu i le vai malulu mo le tele o itula. Ona fua lea o fualaau aina ma taofi seia mama. Le fua faatatau o vaega: 30 g o apricots mago, 200 ml o vai. O le mea e maua ai le paluga o loʻo faʻapalaina i totonu o se sieve. Aua nei faaopoopo le suka, apricots mago ma o loʻo aofia ai se taua tele o vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie. Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le manava manaia, faʻaaoga se vai inu malosi. Mo lenei mea, ua uma ona fufulu le gaʻo ua maeʻa e aunoa ma le paʻu. Inu inu 1 taimi i le aso.

A uma ona faʻaitiitia le faʻaalia o le mumū o le pancreas, o isi ipu e faʻafeiloaʻiina malie i le faʻaopoopoga o apricots mago: fofiti, sambuca, jelini, tiʻeli. O fualaau mamago e faʻaaogaina e fai ai saula mo pata, pusa, ma isi.

Faʻasologa masani o le faʻamaʻi

O le amataga o le faamagaloga e faatagaina ai le faʻaaogaina o apricots matutu i le tuufaatasiga o ipu eseese. O lona faʻaaogaina e sili ona aoga pe a iai se faʻafitauli o le taʻavale pe a uma se taumafa lelei pe leai foi le palukala i le tino. O fualaau 'aina ua faʻafefiloi i totonu o pusa, pata, meaʻai aano, pilaf, pastries. O faʻamago apricots e alu lelei ma le kalu falaoamata ma fualaʻau susu.

E oo atu i le 80 g e mafai ona 'ai i le aso, ae sili atu le filifilia o se fualaau taʻitasi, e taulai atu i lagona.

O le mea e leaga ai, i le tulaga o le soli o le metabolism, o le a lafoaʻi apricots mago.

Fautuaga mo le filifilia o apricots mago

A e faʻatau mai apricots mago, e tatau ona e gauai i foliga vaaia. O se oloa taua e mafai ona faigofie ona faailoaina i uiga nei.

  • O fua e lanu tutusa. E eseese lanu mai le lanu samasama i le enaena.
  • O le papa o apricots mago ua mate, e leai ni afua ma ni palapala.
  • O le fausaga o le paluga e pala.
  • E i ai se manogi o apricots.

O se metotia faʻapisinisi e aofia ai togafitiga faʻamaʻi (sulfury oxide) (IV). Ina ia aveesea se vailaʻau vailaʻau, sasaa le fua i totonu o le vai inu mo le 5-10 minute.

E sili atu le mumusu e faʻatau mai apricots mago e le masani ai le lanu, faʻatasi ai ma se susulu faʻaleleia. O se fulufulu lauulu, i se isi itu, o loʻo taʻu mai ai le auala sao e fai ai.

O se suega faigofie o le a fesoasoani e siaki le oloa mo le i ai o mea le mama. O nai fua e sasaa i le vai malulu mo le 5 minute. O foliga vaaia o lanu e faʻaalia ai le faʻaaogaina o vali.

O le oloa e 100% saogalemu e mafai ona e kuka ai oe lava. Mo lenei, fualaau tele, ua matua faʻaaogaina. Ua fufulu muamua, ua aveesea ponaivi. O le tausia o se lanu masani o le a fesoasoani i togafitiga faʻamaʻi mo le 15 minute. O fua ua saunia ua salalau i luga o se ie laumei. I le gasologa o le aso, e tuʻu ai apricots i le la, ma i le afiafi e faʻamamāina i se potu malogo. Faʻalagolago i le ituaiga, o le a alu 1 i le 2 vaiaso.

Le isi ala - ofo atu e faʻaaoga le ogaumu: vevela - 65 ° C, taimi - mai le 8 i le 10 itula. I se masini faapitoa, o fua o le a saunia i le 2-3 itula.

E mafai ona taofi e le apricots se meaʻai mo le lua tausaga i se nofoaga malulu, mago. Fua o fua o loʻo tumu i ato tapoleni, fafie poʻo laupapa pepa.

O le apricots ua maeʻa o se oloa gaosia. Ole faʻaoga tele poʻo le le talafeagai e mafai ona afaina ai le tagata maʻi ile pancreatitis. Ina ia aloese mai faʻalavelave, e taua le faʻalogo i fautuaga a lau fomaʻi.

Faʻailoga pancreatite

E leai se faʻasaina faasaina i le faʻaaogaina o apricots matutu i le pancreatite le tumau. E mafai ona faaopoopo ni fualaau mamago i soʻo se sau sau ma se taimi. O le tali i le fesili pe faʻamamago apricots e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis e lelei pe a fai e foliga mai o le tumutumu o loʻo foliga mai i tua atu o faʻamaʻi taumafa ogaoga. O lenei mea o le a faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract.

O le apricots ua mama e iai isi mea taua e faʻamalosia ai le tino o le tagata ma le pancreatitis ma le cholecystitis. O lenei ituaiga fualaau mamago:

  • E faʻamaonia ai galuega a le fatu ma ua faʻamautuina le toto, ona o le tele o le magnesium ma le potassium.
  • Saturates le tino o le tagata i le uʻamea, lea e mafai ai ona e tauina le anemia, o se soa e masani ai o pancreatitis.
  • O loʻo i ai malosi mea tau vai, lea e mafai ai ona fufulu mea leaga i totonu o fatugaʻo.
  • E i ai sona aafiaga itiiti i le intestines ma toe faʻafoʻi ai ona maʻi.
  • Faʻaleleia le vaʻavaʻai, tulaga paʻu, ma faʻagesegese ai foʻi le faagasologa o le soifua matua.
  • Faʻaitiitia le cholesterol toto, ma o lea e taofia ai le thrombosis.
  • E aveese ai toxins, slag, metala mamafa ma radionuclides ona o le i ai o pectin.

Talu ai ona o le aoga tele o le oloa i le taimi o le vaitaimi o le faʻasao faʻasao, ua mafai ai ona faʻalautele le tele o ipu i le taumafataga. O fualaau mamago e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e tumu ai pies, e mafai ona faʻaopopoina i cereals ma casseroles. E mafai foi ona faaaoga apricots e pei o se mea suamalie, ae le sili atu nai lo ni nai fasi vaega i le taimi ma e mautinoa lava pe a uma se taumafataga. I le tulaga lautele, o le aofaiga faatagaina o lenei oloa i ipu eseese e le tatau ona sili atu i le 80 g.

Faʻafefe o apricot ua mama ma pancreatitis

E leai se mea e tatau ona e faʻaaogaina ai apricots mago ma pancreatitis i ni aofaiga tetele. Cellulose o loʻo iai i le oloa e mafai ona afaina. E mafai ona sili atu le mamafa o le pancreas ma faʻaosoosoina ai se faʻalavelave tele o le maʻi.

Afai o le mumū o le pancreas e faʻafeagai ma le talaaga o le maʻisuka, e lelei tele le feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le aofia ai o fua mama i le taumafataga. E mafua lenei mea i le mea moni o apricots mago e aofia ai le 85% sugase. O lona gaioiga e manaʻomia ai se voluma tele o le inisalini, lea e gaosia i ni vaega laiti i le taimi o le atinaʻeina o le maʻi. Ae i soʻo se tulaga, e tusa lava pe maua le faatagaga, e tatau ona tuʻuina atu i ituaiga o apricot acidic.

Filifilia o apricots matutu, e tatau ona e gauai atu i ona foliga vaaia. E tatau ona i ai se lanu moli faalenatura, ia sisiuli, matte ma sulu. E le gata i lea, o le oloa e tatau ona i ai se lagona masani o le apricot natura.

E faapefea ona tupu le pancreatitis?

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi o se taunuuga o le le paleni o meaai, faʻaleagaina o le tino, sili atu le mamafa, faʻaleagaina o le hormonal, maʻi o le gastrointestinal tract. I le faʻaogaina o le tino, mea uma e fesootaʻi, o le mea lea o sese i le faʻaogaina o le tasi okeni e mafua ai faafitauli i seisi.

O le pancreatitis o le mumū o le mucosa pancreatic ma le solia o le gaosiga o le suka gastric. O se tino gasegase e maua mai ai le tele o le elemene hydrochloric, e faʻamalosia ai le faʻapalapalaina o meaʻai, ma taʻitaʻia ai faʻamaʻi le lelei.

Pe a matauina le pancreatitis:

  • Paga i totonu o le pusa
  • Na fetogi nisi taimi i le Nausea,
  • Oona po o le tofo oona i le gutu,
  • Paʻu i luga o le laulaufaiva
  • Faʻaitiitia le manaʻo
  • Paʻu
  • Heartburn
  • Faʻaleagaina o le nofoa - malosi, manava.

E faʻapea foʻi ma vaivaiga, faʻaitiitia le tomai e galue ai, faʻalavelave masani i le soifua lelei, faʻalavelave moe, maʻi vevela, faʻaleagaina, paʻu mamafa.

E faʻamalosia le atinaʻeina o faʻamaʻi o meaʻai o le talo, faʻalavelave ma le gall ves, ate, tootoo laiti, manava. E faʻapea foʻi ma togafitiga o le tino o le tino, endocrine, le puipuia.

Pancreatitis o se gasegase, tumau. O le mea mulimuli e faʻailoaina i le mumū faifai pea, ita, le galala, ma le le mautonu. E le mafai ona togafitia le maʻi, o faʻamaoniga uma lava e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai faʻamaoniga, e puipuia ai le toe foʻi. O se tasi o vaega tāua o togafitiga o mea lelei talafeagai, meaʻai, teuteuga e faʻavae i togalaau faʻamaʻi, vai oona, fualaau mamago.

Mea aoga o le apricot, pi

Fualaau suamalie e faanatinati ai le fiainu, aveese toxins, aveese le edema, aloese mai le atinaʻeina o se paʻu uaua, faatelevaveina faiga faʻafouina, ma toe faʻafoʻi le tino. Faamalosi i ponaivi, toto toto, nifo, faateleina ai galuega puipui a le tino, maua ai le malosi, choleretic aafiaga.

Apricots ma peaches e aofia ai le tele o vitamini, macro-ma microelements e faʻamalosi ai le tino puipuia. O fua e fafagaina, faateleina ai le malosiaga, faaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga, maualalo le toto, ma fesoasoani e taulimaina mea matautia. Aafiaga aoga i le galuega a le fatu, faʻasalaga totoga, digestive, endocrine, popole, puipuia. O le tuufaatasiga o loʻo i ai faʻataʻavaʻavaʻa faigofie - kulukose, fructose, sucrose, meaola faʻasaina, pectins, amino acids, fiber.

Mea aoga aoga o fualaau mamago:

  • O fesoasoani apricots ua faʻamamaina i le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, anemia, faʻamaʻi o le LCD,
  • Faateleina le hemoglobin,
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • Fufulu toxins
  • Faʻafoʻi
  • E i ai sona aʻafiaga faʻaleagaina, faʻaleagaina faʻapitoa,
  • Compote poʻo le teuteuina o fualaau mamago ua i ai se vailaʻau, mea faʻapitoa,
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino
  • E tele atu elemene o fualaau mamago nai lo mea fou, ae e itiiti ifo vitamini
  • E aofia ai Carotene i le faia o hormones o feusuaiga,
  • Faʻafouina le microflora o le intestinal,
  • Faʻasolosolo ai maʻi, faʻaleleia le faʻamaʻiina,
  • Faʻafesoʻotaʻi ma le hypovitaminosis.

I se vaega itiiti, o fualaau mamago e mafai ona 'aina e tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o loʻo fautuaina le maʻi maualuga.

Vaega o le faʻamalosia

E matua faʻasaina le 'aina o fua fou, ao latou faʻaleleia le pancreas, faʻateleina le malosi o le eletise, faʻateleina le afaina, afaina, manava.

Ae peitai, ei ai tuusaunoaga pe afai o le pancreatitis e mafua mai i le malolo o le talo. I lenei tulaga, o le malosi e masani ona matauina. O nai apricots po o peaches e fesoasoani e gaogao le iniseti, aveese toxins, faaleleia le microflora, ma faatelevaveina le faʻapalaina o meaai.

Pe o le leai foi o ni fualaau aina e faalagolago i uiga masani, o uiga patino o le tino. E le fautuaina le faʻaaoga o apricot, peaches i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma le masalosalo i totonu o le gaioiga mamafa.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona e inu fualaau aina mai le aso lona tolu o le vevela. I le aso muamua, e fautuaina le anapogi, i le aso lona lua latou te inuina le vai o le mineral malosi, latou te amata ona 'ai sina mea. Mai le aso lona tolu e mafai ona e amataina meaʻai paleni. E tatau ona e inu teuteu o vailaau togafitiga poʻo le tuufaatasia o fualaau mama, e aofia ai apricot ua mamago. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻalepale tagata. Afai a uma le inu o le tulaga, o le maʻi manava e foliga mai, e tatau ona e teena le compote.

Vaʻa, apricots mo pancreatitis, cholecystitis

O le afaina o le gallbladder e sau faatasi ma le solia o le vevela o le talo, o le faaitiitia o le gaoioiga a le pancreas. O faʻalavelave faʻapitoa e aʻafia ai le faʻanunuina o meaʻai, lona alualu i luma i le inumaga. Mo le togafitiga o cholecystitis, fualaau faʻasaina ma se diuretic, faʻaaogaina o le choleretic faʻaaoga.

O le meaai e aofia ai plums, nectarine, apricots, peaches. Ae peitai, afai o le cholecystitis o loo i ai faatasi ma pancreatitis, e tatau ona e aloese mai le 'ai o fua i luga o se manava gaogao. Apricot, peach juice o loo i ai se saoasaoa vave, pe afai e saunia tutoatasi mai fualaau aina suamalie, e le faatauina mai. E le sili atu i le 200 ml i le taimi.

O le masani ai o le vevela o le talo e faaleleia ai le faʻalaumalieina, toe faʻafoʻisia le pancreas. Faatasi ai ma le auala saʻo, o faʻamaʻi tiga e pasia ma le faʻaaogaina o laumei.

O a mea e faatagaina e 'ai ai peaches, apricots

Ia mautinoa ia gauai atu i le tulaga o le fua, fua lelei. Na o apricot matua, peachima e aunoa ma ni faailoga o le otaota, pala e tatau ona faʻaaogaina. Muamua e tatau ona fufuluina lelei i lalo o le vai tafe, ma sili atu ona fufulu ile vai inu. O fasi apricots selemole e tatau ona fufulu i totonu o le vai mo le 5 minute poʻo lalo mo ni nai sekone i le vai inu. O fua e tatau ona suamalie, ae faʻasaina i le suka poʻo le masima pateta ua faʻasaina.

Faʻafitauli i pancreatitis mai peaches, apricots

O le faaaogaina tatau o fualaau aina e na o le aoga, ae ui i lea, faatasi ai ma se siama maʻi, e mafai ona tulai mai itu aafiaga.

  • Totoina
  • Rumbling
  • Laʻau
  • Maualuga faʻateleina,
  • Tatala
  • Paʻa i totonu o le manava.

I le laasaga laititi, e sili atu le lafoaia o fualaau aina uma, ae i le faamagaloga, 'ai ma le faʻatapulaʻaina. E le tatau ona e inuina le vai, fualaau aina mamago e faʻavave le vevela o le talo ma le gallstone faamaʻi, aua o lenei mea e mafai ona amata ai le gaoioi o le tino.

Ina ia 'ai fualaau aina fou, e tatau ona mulumulu lelei pe tuʻuina ile vevela. E le gata i lea, o loʻo i ai se fuainumera tele o fualaau mo ipu, o le faʻaogaina e le tupu ai le veveve o le pancreatitis.

Faaaoga fualaau aina fou po ogo. Fufulu maeʻa, faʻatumu i vai, tuʻu i luga o se ogaumu. A uma le kuka, faʻafefiloi fualaau mamago mo le 10 minute, fou - 5. Faʻafeiloaʻi e faʻaliliu. Afai e inu le inu i totonu o se laasaga laititi, e faʻasaina le faaopoopo o suka, i isi tulaga e mafai ona tofoina.

Mai apricots, peaches, e mafai ona e tapunia se mea manaia mo le taumalulu. Fufulu lelei lava totini lita e 3 i le susu. 1/3 o le fua ua fufuluina ua sasaaina i totonu o apa. Liligi le vai inu, ufiufi i puipui, ae aua le mimilo, alu mo le 5 minute. E sasaa atu i totonu o se fagu, ua faaopoopo le suka i le ipu, 1.5 kapu poo le 300 g. A uma le kuka, sasaa i ni apa i le pito i luga, taavale i luga. Faʻafao i lalo i se nofoaga talafeagai, afifi mo le faʻavave o le mafanafana. O le vaiinu e teuina i se nofoaga malulu malulu mo le silia ma le tausaga. Afai na e aveese muamua ponaivi - 2 tausaga.

Ina ia saunia se sua suamalie ma pulupulu, e te manaomia le 4 kilokalama o fualaau 'aina, 1 kilokalama o le suka, vai. E mafai ona e saunia se pi, 'ava apricot poʻo le kuka kuka. Fufuluina fualaau aina i lalo o le vai tafe, tuu i totonu o se paʻu loloto. Latou te tuʻuina i luga o se ogaumu, faʻatumu i le vai ina ia ufiufi ai mea o loʻo aofia ai. A maeʻa le kuka, kuka mo le 7 minute, faʻasalalau i nisi taimi. Aveese mai le vevela, faʻataga e faʻaliliu sinamu, ave fua mai le vai, fatuga eseese, pele. O le pulupulu e auina atu i se mea e faʻaleleia. Latou te toe faʻafoʻi le vai i luga o le ogaumu, lea e kuka ai le apricot ma peaches, pe a maeʻa ni nai minute e sasaa le paluga, faaopoopo le suka. Kuki pe a uma ona kuka mo le 20 minute. Afai e te manaʻomia se vaimama, e tatau ona e tuʻuina mea uma e pei ona i ai. Afai e te manaʻo i le tele o le vai, faʻaopopo le vai, ona toe faʻafoʻi mai lea i se vevela. Lili i totonu o fagu vailaau.

Ina ia saunia le sua fou, e tatau ona e filifilia fualaau aina, fufuluina, faʻafeu i le vai inu mo le 5 minute, ona vave loa lea i le malulu. Vavaeese le paʻu, fatu, pipiʻi le sua i totonu o se sieve poʻo le faʻaaogaina o se sua. Afai o le a faʻaaogaina le sua mo togafitiga togafitiga, e le faaopoopoina le suka.

  • Paluga o le sisi kulimi ma apricots poʻo peaches

O le a ave le 500 g keke, 4 tbsp. Spoons o suka, 3 eggs, o le teaspoon o le vanilla sugar, 3 tbsp. Spoons o semolina, 12 apricots poʻo le 2 peaches e le o matua.

E lūlūina le masini i le pata. Faʻamuʻu fuamoa i le suka, faʻaopoopo se pine o le masima. O le kulimi sisi o loʻo faʻavae i semolina, vanilla, faʻafefiloi ma le fuamoa. E tuʻuina i se tulaga, o laulaau o fualaau 'aina o loʻo tuʻuina i luga, faʻavave lemu. Pipi i totonu o le oven i le 200 tikeri Celsi 40 minute seia oʻo i le enaena auro.

O le fua masani mo se suamalie o le taumafanafana taumafa: 300 g apricot poo peaches, 200 g falaoamata, 150 g pata, 4 fuamoa, se sipuniti o le paʻu paʻu, susu suka, 2 teaspoons o le sua o le lemon, 130 g o le meli.

E vavaeʻesea le kulupu mai le protein. O le pata suamalie o loʻo faʻapipiʻiina faatasi ma selu, meli, falaoamata, taofi le paʻu o loʻo faaopoopo. Tipiʻu seʻia oʻo i le lamolemole. Faʻasusu ia faʻamalosi i le sua o le tipolo i totonu o le pulu, faʻafefiloi ma le tele. O le fomu o loʻo faʻafefeteina i le pata poʻo le ufiufi i pepa pepa. Salu paluga, tuʻu fualaau aina i luga. Pipi mo le 40 minute i le 180 tikeri Celsius. Uʻu faʻasusu i le suka kulimi aoe mafanafana. E mafai foi ona e sasaa le meli.

Mo le faia o se salati, o le a e manaʻomia tomato faapelepele, apricoti. Parmesan sisi, olive olive, letus, masima, figu mama, walnuts. Lafoaia lelei lau laasisi, tipi i ni fasipepa. Toto Tomatoes ua tipi i le afa, ua tipi fasi apricoti i fasi pepa. Faʻafefiloi ma le letus, vaitau ma le suauu olive. Faaopopo i ai ni tamai figu, pala, ma le parmesan pa. Na vave ona tautua i le laulau.

  • Tuugalaʻau Apricot Soap Salati

Fualaau aina: 250 g o le gaogao, 12 tamato faapelepele poo le 6 masani, se apa o apricots, masima, olive suauu, vine palsamic, masima, garlic, pine pine, letus.

Seu kuka falai i totonu o le suauʻu fualaʻau ma le kalaka. Tomato, e tipi apricots i ni pusa. Faʻafefiloi ma le gaogao, faʻafeinu i le suauʻu olive, faʻasusu i le vailaʻau palsamic. Faaopopo le masima. Liliuina i luga o le letus leaves, fufuluina i ni fatu, tautua i le laulau.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e matua taua ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo pea pika ma apricots ma pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Ksenia:

"E i ai aʻu faʻafitauli i le vaega o meaʻai, e aofia ai le pancreatitis. Ou te fiafia i apricots suamalie, ae na ou matauina se tasi o vaega. Mai ia i latou manava manava e aliali mai, faʻafefe o le intestinal, amata faateleina le eletise. Ou te taumafai e le sili atu i le 1 kilo kalama i le aso. "

Natalya:

"I le tulaga o le vevela, e le tatau ona 'aina le apricots. I le taimi o le faamagaloga, e mafai ona e gafatia, ae i se aofaiga faatapulaaina. Sa ma faatauina se fale, o se apricot e tupu i le togalaau. Ia, o le fua e suamalie, e te 'ai, e le mafai ona taofi. Na latou 'ai mo le tusa o le vaiaso i aso uma, ona amata ai lea o le ita o le intestinal, o le manava o le manava ua aliali mai, o le taalili, o le eletise ua faateleina. "O au lava ia e tuuaia mo le vevesi, i se aofaiga laitiiti e leai ni aafiaga i itu."

Tuua Lau Faamatalaga