Insulin Lizpro ma lona igoa tau fefaʻatauaʻiga

vaifofo mo pulega e le afaina ma le pulea

1.0ml o vaifofo mo pulega e le afaina ma le gaogao e aofia ai:
mea galue malosi: Lyspro Insulin 100 ME (3.47 mg),
tagata faʻapitoa: suauu zinc 25 μg, sodium phosphate disubstituted 1,88 mg, glycerol 16 mg, metacresol 3.15 mg, hydrochloric acid i pH 7.0-7.8, sodium hydroxide i le pH 7.0-7.8, vai mo le tui e oo atu i le 1.0ml.

Fesuiaiga vai e leai ni lanu.

Fale faʻamaloilo

O le insulin o le Lyspro o se DNA secombinant tutusa o le insulin. E ese mai i le inisalini o le tagata i le isi faasologa o amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

Pharmacodynamics
O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I totonu o le musika, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae o loʻo i ai le faʻaititia o le glycogenolysis. gluconeogenesis, ketogenesis. lipolysis, polotini palatini ma le faʻatuina o amino acids.
Ua faaalia ai o le lyspro inisalini e tutusa ma le inisalini o le tagata, ae o lana gaioiga e sili atu le vave ona tupu ma tumau mo se vaitaimi puupuu.
O le inisalini Lyspro e faʻailoaina i le vave vave o le gaioiga (pe a ma le 15 minute), talu ai ona maualuga lona fua, ma o lenei mea e mafai ai ona e ulu atu i le taimi nei ao le i faia taumafa (0-15 minute aʻo leʻi 'ai), e le pei o le insulin taimi masani. Lyspro inisalini vave ona galue malosi ma e puupuu le gaioiga o le gaioiga (mai le 2 i le 5 itula), ae faʻatusatusa atu i le tagata inisalini masani.
I tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le hyperglycemia lea e tupu pe'ā uma ona 'ai faatasi ma le lyspro insulin e faʻaitiitia le faʻatusatusa atu i le inisalini soluble tagata.
E pei o sauniuniga uma o inisalini, o le umi o le lyspro inisalini e mafai ona fesuisuiaʻi i gasegase eseese poʻo taimi eseese i le maʻi lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma gaioiga faaletino.
O vailaʻau faʻafomaʻi o le lyspro inisalini i tamaiti ma tamaiti e talitutusa ma mea na matauina i tagata matutua.
O le faʻaaogaina o le insulin i le gasegase e maua i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le tele o taimi o vaʻaia o le hypoglycemia i le aoauli pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o le tagata. Ole tali ile glucodynamic i le olepro insulin e tutoatasi mai le gaioiga poo le gasegase.

Pharmacokinetics
A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, o le Lyspro inisalini e vave ona gauai ma oʻo atu i le maualuga o le plasma concentration pe a uma le 30-70 minute.
Faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le tino, o le afa-ola o le insulin lispro e tusa ma le 1 le itula.
I tagata gasegase ma le le atoatoa, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaaogaina o le lyspro insulin e faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o le tagata. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le eseesega o le pharmacokinetic i le inspro insulin ma insulin insoluble e tutoatasi mai le gaioiga masani.
O tagata mamaʻi e le atoatoa le faʻasologa o le hepatic e maualuga atu le fua faatatau o le absorption ma le faʻamalosi vave o le lispro insulin e faʻatusatusa atu i insulin insoluble.

Faaaoga i le taimi o le maʻitaga ma taimi o fafagaina faigata

Toto
O le tele o faʻamatalaga i le faʻaaogaina o insulin lispro i le taimi o le maʻitaga e faʻaalia ai le leai o se faʻafitauli le talafeagai o le vailaʻau i le maʻitaga poʻo le tulaga ole fetus ma le pepe fou.
I le taimi o le maitaga, o le mea autu o le tausisia lea o le pulea lelei o tagata mamai o loʻo maua i togafitiga ma le inisalini. O le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faʻaititia i le taimi muamua o le tolu masina ma faʻalautele i le lua ma le tolu piliona. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi pe a tupu se maitaga pe o fuafua. I le tulaga o le maʻitaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le mea autu o le mataʻituina ma le faaeteete o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi le tulaga lautele o le soifua maloloina.
Vaʻaiga o le susu
O maʻi i le taimi o le susu pepe e manaʻomia ona fetuunai le faʻatulagaina o le inisalini, meaʻai, poʻo mea uma e lua.

Tosiga ma le pulega

Ole fualaau o le iniseti Insulin Lyspro ua fuafua e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le tulafono o le puleaina o inisalini e taʻitasi.
O le vailaau o Inisalini Lyspro e mafai ona faʻatinoina i se taimi e le i leva ao le i taumafa (0-15 minute ao leʻi 'ai meaai). Afai e tatau ai, o le vailaʻau o Inisalini Lyspro e mafai ona faʻatonuina i se taimi pupuu pe a uma se taumafataga.
O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.
O le vailaʻau o Inisalini Lyspro e tatau ona faʻaaogaina e avea o ni inisiua faʻasolosolo poʻo le faauluuluina o le subcutaneous administration i se pamu insulin. Afai e manaʻomia (ketoacidosis, maʻi gasegase, le vaitau i le va o vaʻavaʻaʻiga poʻo le taimi o le faʻasologa), o le vailaʻau o Inisalini Lyspro e mafai ona faʻatonuina i se auala le talafeagai.
E tatau ona tui i totonu o le tauau, o le suilapalapa poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e le silia ma le 1 le taimi i le masina. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Insulin Lyspro, e tatau ona ave le tausiga e aloese mai ai le fualaau oona e ulufale atu i le vaʻa toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

Faatonuga mo le pulega o fualaau faasaina Insulin lispro
a) Sauniuniga mo folasaga
O le fofo o le fualaau faasaina Insulin Lyspro e tatau ona manino ma lē lanu. Aua le faʻaaogaina se vaifofo o Insulin Lyspro pe a fai e ufitia, mafiafia, vaivai le lanu, pe afai e iloa foliga vaaia.
Aʻo faʻapipiʻi le kesi i totonu o le peni, faʻapipiʻi le nila ma faʻaaogaina le inisalini, mulimuli i faatonuga a le kamupanī o loʻo aofia i penisini taitasi. Cartridges faʻatasi ai ma Insulin Lyspro e mafai ona faʻaaogaina i penisini syringe EndoPen na faia e Beijing Gangan Technology Co., Ltd., Saina. E le mafai ona faʻaaogaina pepa taʻavale ma isi peni tui mo le faʻaaogaina pea, ona o le saʻo o le tuʻuina atu o le vailaau faʻasaina ua na o le pusa tui o loʻo i luga.
b) tuʻuina
1. Fufulu ou lima.
2. Filifili se nofoaga o tui.
3. Saunia le paʻu i le nofoaga o inisiua e pei ona fautuaina e lau fomaʻi.
4. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
5. Tatala le paʻu.
6. Faʻafesoʻotaʻi le nila ma fai le tui e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga o inisiua ma se sipuni susu mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.
8. Faʻaaogaina le pulou pito i fafo, faʻavasega le nila ma tuʻuina.
9. Faʻaofi le pulou i luga o le peni.
i) Faʻatonuina o le inisalini
Injections matautia o le fualaau faasaina Insulin Lyspro e tatau ona faia e tusa ai ma masani masani a le falemai o iniseti ogaoga, e fai ma faataitaiga, pulega o le bolus i totonu poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
Faiga faʻavae faʻatasi ai ma concentrations mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml o le insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.
d) Faʻatonuga faʻapitoa o le inisalini e faʻaaoga ai se pamu insulin
Mo le faʻaofiina o le fualaau faasaina Insulin Lyspro, e mafai ona e faʻaaoga pamu - o se faiga mo le faʻaauau pea o le inisalini o le inisalini i le EC CE. A o le taofiofia le inisalini lyspro, ia mautinoa e talafeagai le pamu faapitoa. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. Faʻaaogā se vaʻa talafeagai ma le pusi mo le pamu. O le inisalini kitini e tatau ona suia e tusa ai ma faatonuga na tuʻuina atu i lenei pusa. I le tulaga o se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, o le pulega e taofi seia maeʻa le mea na tupu. Afai e matauina le maualalo o le kulukose i totonu o le toto, ona tatau ai lea ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea ma maua ai se faʻaititia po o le taofia o le puleaina o le inisalini. O se pamu e le lelei pe faʻafefeteina i le faiga o le pulega e mafai ona mafua ai le faatelevaveina o le maualuga o le kulūkose. I le masalosaloga o le soliga o le tuuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma, afai e tatau ai, taʻu i le fomaʻi.
Pe a faʻaaogaina se pamu, e le tatau ona faʻafefiloi le vailaau Inisalini Lyspro i isi insulin.

Faʻaiʻuga

Hypoglycemia o le masani sili ona le masani ai i le togafitiga o le inisalini o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau (hypoglycemic coma) ma. i tulaga tulaga ese, i le oti.
E mafai ona maua e tagata maʻi tali atu i le lotoifale i foliga o le mumu, fulafula, po o le sasaina i le nofoaga o inisiua. E masani lava, o nei faailoga e mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso. E seasea tutupu faʻataʻotoga faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e mafai ona tupu mai ai le tino i le tino atoa, urticaria, angioedema, fiva, faaletonu o le manava, faʻaitiitia le toto maualuga, tachycardia. faʻateleina le sosolo. O mataupu ogaoga o faʻamaʻi faʻamaʻi lautele e mafai ona lamatia ai le ola.
E mafai ona atinaʻe le 'initaneti lipodystrophy.
Savali e le masani ai:
O mataupu o le atinaʻeina o le edema sa maitauina, lea na atiaeina i le tele o le faʻasolosolo vave o le toto o le kulukose i le taimi o togafitiga ogaoga ma le muamua le le lelei o le puleaina (tagai i le vaega "Taiala Faapitoa").

Faʻasalaga

Faailoga o le maualuga e ogatasi ma le atinaʻeina o faailoga o le hypoglycemia: faʻasalaga, faʻalauteleina o le fiaai, fiaai, atuatuvale, tachycardia, maʻi tigaina, vevela, vili, fenumiai.
Togafitiga: E faʻamalieina vaega o le hypoglycemous e ala i le gaʻoina o le kulukose poʻo isi gaʻo, poʻo oloa e aofia ai le suka (e fautuaina e iai pea le 20 g o le kulukose ma oe).
Faʻamaʻoina o le hypoglycemia faʻamalosi e mafai ona faʻatinoina e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le glucagon, poʻo le faʻaogaina o le gaʻo, sosoo ai ma le taumafaina o gaʻo pe a maeʻa le faʻamautuina o le maʻi. O maʻi e le tali atu i le glucagon ua tuiina i se vailaʻau o le dextrose (glucose).
Afai o le tagata gasegase o loʻo i totonu o se pa, ona tatau lea ona faʻaaogaina le glucagon i se mea faʻapitoa poʻo se mea faʻapitoa. I le toesea o le kalukapu poʻo le leai foi o se tali i lona faʻaofiina, e tatau ona faʻatautaia ma le loto i ai se tali. I le taimi lava e maeʻa ai ona iloa, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai i meaʻai gaʻo.
O le faʻaauau pea o le fesoasoani o le gaʻo ma le siakiina oe maʻi, e mafai ona manaʻomia, ona e mafai ona toe faʻafoʻi le hypoglycemia.
E tusa ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemia e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le mamafa o le aafiaga o le hypoglycemics e faaitiitia pe a tuufaatasia ma fualaau oona nei: o togafiti tuusaʻo, glucocorticosteroids, iomonine-o loʻo i ai hormones thyroid, danazol, β2-o mea taua (eg, ritodrin, salbutamol, terbutaline), tricyclic antidepressants, thiezide diuretics, chlorprotixen, diazoxide, isoniazid, lithium carbonate, acidic nicotine, phenothiazine derivatives.
O le mamafa o le mea e faaaoga i le hypoglycemic e faateleina pe a faʻaoga faatasi ma vailaʻau nei: beta-blockers, ethanol ma vailaʻau oona, vailaʻau faʻamaʻi, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, vailaʻau oona hypoglycemic, salicylates (faʻataʻitaʻiga, antioxidants aids aceticlsicylic acid, sulfonamides, sulfonamides ), angiotensin liliu mai inhibitors o le enzyme (captopril, enalapril), octootide, faʻataʻitaʻiga o le receiva angio Tenzin II.
Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o isi vailaʻau, e faaopoopo i le inisalini, e tatau ona faʻatalanoa lau fōmaʻi (vaai i le vaega "Faatonuga Faapitoa").

Faatonuga faapitoa

Faʻaliliuina atu o le tagata maʻi i se isi ituaiga poʻo le sauniuniga ile inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i gaoioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (Taimi masani, NPH, ma isi), ituaiga (manu, tagata, analog o le inisalini o le tagata) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant inisalini poo insulin o meaola manu) le manaʻoga e suia le fualaau.
I tagata gasegase i gasegase o le suavai pe a uma ona fesiitai mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. E tatau ona manatua i le mafaufau o taunuuga o vailaau mo togafitiga o tala tutusa o le inisalini o le tagata na vave ona faia, e mafai ona atiae pe a maea le tuiina o se inisalini o le tagata gaoioi vave nai lo le taimi e faaaoga ai le inisalini.
Mo tagata gasegase o loʻo maua ni suʻisuʻi puupuu ma failalalo, e tatau ona filifili se fualaau o ia inisalini ina ia maua ai le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le ao, aemaise i le po po o luga o se manava gaogao.
E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypoglycemic poo le hyperglycemic reactions, e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻata, poʻo le oti.
O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona sui pe faʻaitiitia le faʻailoaina i se umi faaumiumi o le maʻisuka, le neuropathy o le maʻisuka poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o beta-blockers.
O le le lava o tui poʻo le faʻagataina o togafitiga, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, o tulaga e lamatia ai le ola i le tagata maʻi.
O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia ai tagata mamaʻi i le gasegase fou, faapea foi ma tagata gasegase e le maua ai le ate ona o le faaitiitia o le faagasologa o le gluconeogenesis ma le inisalini gasegase. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui o le inisalini e mafai ona mafua ai le faateleina o le manaomia mo le inisalini.
O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faateleina i nisi faʻamaʻi, poʻo lagona atuatuvale.
E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga pe a faʻatuputupulaʻia e gasegase le tino poʻo le suia o se meaʻai masani. O le faamalositino e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia.
A faʻaaogaina sauniuniga o inisalini faʻatasi ma vailaau o le thiazolidinedione, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le edema ma le faʻavaivaia o fatu fatu, faʻapitoa i tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le i ai o tulaga lamatia mo le le manuia o le fatu.
O le faʻaaogaina o le vailaʻau Inisalini Lyspro i tamaiti nai lo le insulin insoluble e sili ona lelei i ia tulaga pe a manaʻomia le vave amataina o le gaioiga o le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina o le inisalini i luma tonu o le 'aiga).
Ina ia aloese mai le mafai ona tuʻuina atu se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaoga e le na o le tasi le tagata maʻi se penisini / pulu penisina, e tusa lava pe suia le nila.

Faamatalaga lautele

Lyspro insulin o loʻo faʻatau atu i lalo o le igoa tau pisinisi Humalog. O lenei vailaau faʻatau e mafai ona faʻatauina i luga o kalama cartodes poʻo totonu o vailaʻau tui. E le pei o le fualaau faasaina i cartridges, e mafai ona faʻafoeina e le gata i se mea faʻafuaseʻi, ae faʻapea foi ma le le faʻaaogaina ma le faʻaogaina foi. E ui i le mea moni o lenei vailaʻau e mafai ona faʻafefiloi i se masini e tasi ma le inisalini umi, e sili atu le le faia o lenei mea ma faʻaaoga meafaigaluega taʻitasi mo togafiti taʻitasi. O le mea moni, o vaega o ausilali o fualaau faasaina e mafai ona ulu atu i se uiga e leʻi mafaufauina ma taʻitaʻia ai aʻafiaga, allergies, poʻo se faʻaitiitia o le aoga o mea galue.

Afai o le maʻi o loʻo i ai se faʻamaʻi faʻavaivai lea e te manaʻomia e te faʻaauau ai isi vailaʻau, e tatau ona e mautinoa e te iloa le endocrinologist. Lyspro inisalini e le ogatasi ma nisi o vailaau maualuga o le toto ma le tele o le ethanol. O lona aafiaga o le hypoglycemism e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia ai fualaau oona mo le togafitiga o le thyroid gland, psychotropic drugs and some diuretic (diuretics).

E mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau e togafitia ai tagata mamaʻi i ituaiga eseese o le faʻamaʻi. I le avea ai o se tulafono, e lelei le faʻafeiloaʻi ma e seasea mafua ona afaina. O faʻamatalaga autu mo lona faaaogaina:

  • ituaiga 1 maʻisuka (aemaise lava i tagata gasegase e le lelei le faapalepale i isi sauniuniga ile inisalini),
  • se faateleina o le suka pe a uma se taumafataga e le mafai ona faasaʻo e isi togafitiga,
  • ogaoga o le maʻisuka ituaiga 2
  • ituaiga 2 o le maʻisuka o le agavaʻa faʻaleʻaleʻa, pe a iai e le lava le aoga o fualaʻau maualalo ma suka,
  • puipuiga o faʻalavelave i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o soʻo se ituaiga faʻamaʻi pipisi.

Faʻafetai i le genetically moleted molecules in this medicine, Humalog faʻaalia ai le malosi o le falemaʻi aʻafia i lenei vaega o le maʻisuka.

Talosaga faʻaoga

Ole fua ole manaʻomia o le lyspro insulin e tatau ona filifilia e le fomaʻi, talu ai o le tagata lava ia mo maʻi taʻitasi. Pau lava le faʻagata o le sili atu i le 40 iunite o le vailaau faʻasaina e le mafai ona faʻatautaia i le taimi e tasi. O le sili atu i le masani ua fautuaina e mafai ona oo atu ai i le hypoglycemia, allergies poo le inupia o le tino.

Ole vailaʻau e tatau ona faʻatinoina vave aʻo le i fafaga 4-6 taimi i le aso. Afai o le tagata gasegase e togafitia faʻatasi ma le inisalini e faʻateleina, o le taimi ole pulega o le Humalog drug e mafai ona faʻaititia i le 1-3 taimi, e fuafua i le maualuga o le suka i taimi eseese o le aso ma isi vaega o le maʻisuka.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Pau lava le tuusaʻo tuusao o le lyspro insulin o le hypoglycemia. I le taimi o le maitaga ma le lactation, o lenei fualaau faasaina ua faʻamaonia pe a maeʻa ona faʻatalanoaina se tagata tausi maʻi-fomaʻi. Talu ai ona o uiga faʻale-tino o le tino o le fafine, o le maʻi o le maʻi mo le inisalini e mafai ona suia i le taimi o le faʻamoemoe o se tamaititi, o le mea lea e tatau ai i le taimi e manaʻomia ai le faʻasolosolo poʻo le faʻamalosaga le tumau o fualaau faasaina. E le o iloa pe o le fualaau faasaina e alu i le susu o susu, talu ai e leai ni suʻesuʻega faʻatonutonuina i lenei autu.

O aʻafiaga i le togafitiga o lenei vailaʻau e masani ona tupu. Ae o nisi taimi e ono aafia ai tagata gasegase:

  • faʻaitiitia le maualuga o le suka i lalo ifo o le tulaga maualuga,
  • fulafula ma le le toʻa i le nofoaga o tui,
  • lipodystrophy,
  • vave.

Piphasic insulin

O loʻo i ai se vailaʻau tuʻufaʻatasiga e aofia ai insulin pure inspro (hormone mulimuli) ma faʻamalolo le protamine o lenei vailaʻau, lea e umi le umi o le gaioiga. O le igoa fefaʻatauaʻiga mo lenei vailaʻau o Humalog Mix.

Talu ai ona o lenei oloa e maua i le tulaga o le taofiga (o lona uiga, o vai e iai mea e sili ona itiiti e mafai ona faʻaaogaina), e tatau ona fusiina le kesi i ona lima ae leʻi faʻasalalauina e tufatufaina atu le inisalini i le fofo. Aua le luluina ma le malosi le fagu, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le fofo ma faʻamalosia ai le faʻatulagaina ole fua ole togafitiga.

E pei lava o fualaau oona mo le maʻisuka, e tatau ona faatonuina e le fomaʻi se tasi vaega ma le lua-phase Humalog. I lalo o le faʻataʻitaʻiga o se suʻega toto, e mafai ona e filifili le tofo lelei o le fualaau faasaina, lea o le a mafai ai ona e faʻalogo lelei i le maʻi ma faʻaitiitia le lamatiaga o le faatupuina o faʻafitauli o le maʻi. E le mafai ona e taumafai faʻatasi e faʻavevesi le fesuiaiga i se ituaiga fou o inisalini, aua o lenei mea e mafua ai le atuatuvale mo le tino ma faʻapogai ai le faʻaleagaina.

Aafiaga i luga o le malosi e tietie ai taavale, masini

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia poo le hyperglycemia e fesoʻotai ma le le atoatoa o le faʻatulagaina o tulafono, o le solia o le mafai ona gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor e mafai. O lenei mea e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo gaoioiga matautia (e aofia ai taavale afi poʻo masini).
E manaʻomia e tagata maʻi ona faʻaeteete e aloese mai le hypoglycemia aʻo alu. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo i ai se lagona faʻaitiitia pe leai foi o faʻamaoniga e vaʻaia ai le hypoglycemia, poʻo i ai foi e masani ona maua ai vaega o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloilo le aoga o taavale afi ma masini.

Faiga faʻapolopolo

Fofo mo le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le 100 IU / ml.
3 ml o le vailaau faasaina i totonu o se kelika tioata manino ma le lanu (type I). O le kilika ua faʻamaufaʻailogaina i le tasi itu ma se poma bromobutyl ma faʻafefiloi i se pulou alumini, i le isi lima ma le bromobutyl plunger. 1 po o le 5 cartridges o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa faʻapipiʻiina o le PVC ata ma alumini alumini. 1 faʻamau pepa faʻatasi ma faatonuga mo le faʻaogaina o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa kata. 10 ml o le vailaʻau i totonu o se fagu tioata tioata manino, le lanu (type I) faʻatasi ai ma se poma bromobutyl ma togi i se pulou alumini.
1 fagu faatasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se atigipusa pusa.

Tuua Lau Faamatalaga