Inisalini toto

Talu ai o le hormone e gaosia i le taimi o le 'ai, e mafai ona iloa o le inisalini e masani, naʻo luga o se manava gaogao. E i ai tulaga taua masani o le inisalini, o nei faailo o le a faʻaaogaina e iloilo ai suiga i le malosi pe a uma ona 'ai.

O le masani o le insulin i le toto o se tagata soifua maloloina o loʻo faʻaalia i le laulau:

i tamaiti2.9-19.00 mkU / ml
i tagata matutua3.5-26 mcU / ml
silia ma le 50 tausaga5.0-35 mcU / ml

I tamaitai ma alii, o le aofaiga o le hormone e foliga tutusa. O le gaosiga e faalagolago i le maualuga o tau manaʻomia. E naʻo fafine maʻitaga ua maua le aofaʻi ona o le maualuga o le malosi.

Manaoga matutua, faʻapea foi ma tina maʻitaga, sili atu le malosi pe a faʻaaogaina gaioiga gaʻo. O lenei mea e mafua ai le maualuga o le maualuga mo tagata matutua.

I tamaiti, o le hormone e maualalo, lea e fesoʻotaʻi ma le maualalo o le taumafa taumafa, o lona uiga o le masani e laʻititi nai lo tagata matutua.

O le faʻavasegaina o nei tulaga faatauaina mai le tulaga masani e faailoa ai le i ai o togafitiga o le pancreas. E taua tele le fuafuaina o le maualuga o le inisalini i tamaiti, talu ai o le mea tonu i le tamaitiiti e faʻalautele ai le maʻisuka ituaiga 1. Faatasi ai ma lenei faamaʻi, o le leai o se inisalini e fuafuaina. O lona uiga e le maua mai i totonu o sela selamoni. O le mea lea, o le naunautaiga o le inisalini i lenei tulaga e taua tele.

E uiga i le inisalini

E silia ma le 70% o tagata gasegase ei ai le maualuga o le inisalini e le malamalama i le mea e maua ai le siama ma pe o le a foi le faateleina o le faʻamasinoga o le vaega. Ua lapatai mai le au atamamai o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona avea ma taunuuga o mafuaaga eseese, e le gata i aafiaga le lelei o mea mai fafo ma faamaʻi matuia.

Ina ia malamalama i mea e tutupu i le tino ma le faateleina o le vaega ma pe aisea ua matautia ai lenei tulaga, e tatau ona e iloa le mea e tatau ona fai i ai le hormone. O ona tiutetauave e aofia ai:

  • tuuina atu o sela e maua ai le amino acids ma le potassium,
  • faateleina i le musumu fiber volume,
  • felauaiga o suka mai le toto mai siama o tino,
  • tulafono faatonutonu o le metabolism gaʻo,
  • le taofiofia o enzymes e mafua ai le gau o glycogen ma gaʻo,
  • auai i le faagasologa o polotini ma le lipid metabolism.

Faailoga mo suʻega insulin

O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻamaonia i le tulaga o masalomia o le maʻi patcreatic pathology. Tagata e iai

Afai e iai ni faʻamaʻi vavalalata aiga e pei o le maʻisuka, e tatau ona siaki la latou kulukose i le tausaga.

O le tofiaina o le auʻiliʻiliga i le tamaititi e faia foi e le fomaʻi - le endocrinologist. O le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e masani ona i ai faatasi ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, le mafai ona atiaʻe le tulaga o le hypoglycemic. O aʻafiaga e pei o le gau o le mamafa, faʻalauteleina o le fia inu, ma le faateleina o le numera o le urine i aso taitasi o faʻamaoniga manino ia mo le suʻega.

O faiga masani o le inisalini e fuafua foi ina ia mafai ai ona fuafua le aoga o le togafitiga. O maʻi suka e maua togafitiga i aso uma. O le mea lea, o le tuʻuina atu o le auʻiliʻiliga e taua tele.

O le faailo muamua e uiga i se faaletonu o suauu pancreatic o le fuafuaina lea o le kulukose i totonu o le toto. O lenei auiliiliga e faia e tagata uma pe a ulufale atu i se falemai poo se falemai. E le gata i lea, o le maualuga o le hemoglobin glycated ua fuafuaina. O lenei faailoga o loʻo taʻu mai ai foi le maualuga o le hormone i totonu o le toto. I le taimi lava e tasi, o le hemoglobin glycal o se ituaiga faʻataʻitaʻiga e sili atu ona faʻatuatuaina: ua fuafuaina le kulukose, o le toto toto mumu ua "aoina" i luga o lona membrane. Talu mai le umi o le olaga o se erythrocyte e 4 masina, e mafai ona tatou manatu o le maualuga o le hemoglobin glycated o se taunuuga o se suiga i le kulukose maualuga e le o se taimi, ae silia ma le 4 masina.

Iloiloga i tagata matutua

O le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le homone e faʻatino i le ave o le toto i le taeao, aʻo le i ai. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, pe a 'ai, o le aofaʻi o le hormone e tulaʻi mai. O le mea lea, filifili le maualuga o le insulin i totonu o le toto i luga o se manava gaogao.

Ole aso aʻo lumanaʻi le suʻega e le fautuaina e ave vailaʻau. O le mea moni, i lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i le faʻamalosolo o fualaau faʻasaina aʻo lei faia le suʻega

E tatau foi ona faʻatapulaʻa le gaioiga faʻaletino, se aso ao lei faia le auiliiliga.

Pe a fuafuaina le maualuga o le faapalepale kullukose, e faalua ona ave le toto. I le taeao, o le pa muamua o loʻo faia, ona latou tuʻuina atu lea o se vaifofo o le kulukose e inu ai ma a maeʻaeʻa le itula e ave le toto i le taimi lona lua. O le mea lea, iloilo le faʻaogaina o suiga i le maualuga o le homone. I lenei tulaga, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai i le vaeluaga seʻia oo i le lona lua o le sampling samples.

O se tasi metotia faigofie e faʻamasino ai le aofaʻi o lenei hormone o le fuafua lea o le maualuga o le kulukose i le toto capillary. Afai e maualuga atu le maualuga, o lona uiga o le leai o le hormone poʻo le faʻaitiitia o le lagona o le insulin i le kulukose.

Fuafuaga o le maualuga o le inisalini i se tamaititi

I pepe, o le tele o le inisalini e tutusa lava. E mafua lenei mea ona o latou uiga faʻapitoa. O le faalagolago o le insulin i luga o le kulukose e atiina ae pe a maeʻa. O le glucometer o se tasi o auala faigofie ma faigofie mo le suesueina o le insulin i tamaiti ma tagata matutua. O lenei metotia e faʻavae i le fuafuaina o le aofaʻi o le kulukose, lea e mafai ai e oe le faʻamasinoina le hormone.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

  • fufulu mama lima o le pepe,
  • togafitia le nofoaga o puncture ma le ava malosi po o so o se isi lava vailaʻau,
  • e manaʻomia ona e faʻaoga le masini e tusa ai ma faatonuga,
  • faʻaofi se vaega faapitoa mai le atigipusa i totonu,
  • toto lemu i se tamatamailima i se fagu glucometer,
  • faaaoga se mataua o le toto i le nofoaga ua faailoaina i luga o le fasi siaki e tusa ai ma faatonuga,
  • iloilo le iuga pe a uma le 30 sekone.

Tulaga maualalo

O le pa'ū e taʻu mai ai faʻamaʻi nei:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • hypoglycemic coma,
  • faʻafitauli o le pituitary gland.

I tagata, ma le faʻamalositino, ua faʻaitiitia le maualuga o le homone.

O le le atoatoa o le inisalini e mafai ona atiae i ni ituaiga se lua, o lona aiga ma le le lava atoatoa. Muamua o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se aofaiga masani o le inisalini, ae e le mafai ona aʻafia ai siama faʻanatura ina ia latou tosoina le kulukose. O lenei tulaga, lea e mulimulitaia ai le pathogenesis o le maʻisuka ituaiga 2, e taua o le faʻamalosia o le inisalini. O se toe foi i tua o le maʻisuka ituaiga 1, ma e masani lava ona le mafai ona suia, o lona uiga, o le pancreas e le faʻamalosi ai le homone. Soo se suiga i le hormone e mafai ona talanoa e uiga i togafitiga o le gland.

Laasaga maualuga o le insulin

O se maualuga maualuga atonu o se faailoilo o:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • O le maʻi a Itenko-Cushing,
  • maʻi ate
  • sili atu le mamafa o le tino, e taʻua o le ituaiga o manu o le ituaiga 2 ma le 3.

E masani lava, o le inisalini ile maitaga i le toto ua faʻalauteleina, o lenei mea ua manatu o se tulaga faʻapitoa.

I fafine, o le hyperinsulinemia e mafai ona faʻaalia ai le i ai o fua o ovarian.

Faailoga o le inisalini e suia

O suiga i le maualuga o le hormone e faʻaalia i nisi suiga i le faʻatinoina o totoga ma tino.

O faailoga o le faʻaitiitia o le inisalini ma le faateleina o le kulukose (following symptoms of diabetes):

  • matuai galala
  • faateleina le 'ai
  • vevela paʻu
  • maualalo le faʻafouina o manua,
  • o se toso malosi i le mamafa o le tino,
  • polyuria.

Faʻasolosolo malosi i le glucose concentration, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona atiaʻe ai le hypoglycemic coma. O tulaga ia e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi.

O aʻafiaga o suiga i le aofaiga o le inisalini i tamaiti o:

  • amioga le lelei, mumusu e taaalo,
  • le fiafia, moe,
  • agamalu
  • naunau pea
  • paleni mamafa
  • pallo o le paʻu.

Afai e aliali mai nei faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomai - o se endocrinologist.

Fuafuaga o le maualuga o se mea i totonu o le toto

O le auala saʻo ma le mautinoa e iloa ai le inisalini mea o loʻo i totonu o lou toto o le suʻeina lea o lou toto. E mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i aso nei i falemaʻi uma ma fale suʻesuʻe. Ina ia mafai ona faʻatuatuaina e faʻamaufaʻailogaina, e tatau i le tagata maʻi ona iloa pe faapefea ona sauniuni mo suʻega.

O le mea e sili ona taua e te manaʻomia e te manatua o le foaʻiina atu o le toto atoa i le manava gaogao. E mafua mai i le mea moni e faapea, a maeʻa ona 'ai, ona amata loa lea e le pancreas ona gaosia le inisalini, ona o le a faʻalavelaveina ai auiliiliga. O le mafuaaga lena e faatagaina ai tagata matutua matutua e 'ai e le itiiti ifo i le 8 itula aʻo leʻi oʻo i le toto sampling.

O lenei tulaga e le afaina ai tamaiti, o le mea lea, e mafai ona ave le biomaterial mai pepe i soo se taimi, e tusa lava po o le a le meaʻai. Mea taumafa e amata ona aʻafia ai le glucose concentrated only in adolescence, latalata i le 12-14 tausaga.

O se suʻega toto mo le inisalini e mafai ona faia i ni auala se lua:

  • i le tulaga muamua, o le toto sampling o loʻo faʻatinoina i totonu o suʻesuʻega, faʻavae i luga o se manava gaogao,
  • i le tulaga lona lua, o suʻega e faia i le fuafuaina o le faapaleni kulukose. Mo lenei mea, e manaʻomia e le maʻi ona inu se ipu vai e faʻamaʻi ai le glucose. A maeʻa le 2 itula, o le a faia e le fomaʻi se samasama toto ma auina atu le biomaterial i le suʻesuʻega.

Aʻo sauni le auʻiliʻiliga, e faʻavae i luga o faʻamatalaga, o le a fuafua e le fomai pe faapefea ona vavaeeseina le maualuga o le inisalini mai le masani, ma o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai e toe aumai ai i le masani. E tatau ona malamalama o se togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻatalanoaina pe a maeʻa se faʻamatalaga auiliili, lea o le a faʻaalia ai na mafua ai le faateleina o le homone.

Faʻaleagaina o mea

Mo alii ma tamaitai matutua, o le masani mo le faʻateleina o le insulin i le toto e mai le 3.8 i le 20 UU / ml. O suʻega e fuafua ai o lenei vaega e ave i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, a maeʻa ona 'ai, toto maualuga toto maualuga ma, o lona uiga, o le inisalini foi e sili atu. O lea, afai e te aveina mea mo suʻesuʻega pe a maeʻa ona e 'ai, o le a le saʻo le auiliiliga.

E le faʻaogaina lenei uiga faʻapitoa i tamaiti e leʻi pasi i le talavou. Ua ave lo latou toto, e tusa lava pe latou te 'ai pe leai foi. A ulufale se tamaititi i le pala, o le gaosiga o le inisalini e faalagolago i le taumafa o mea taumafa. O le masani mo le inisalini i totonu ole pepe e tutusa ma tagata matutua.

Mafuaaga o Inisalini Maualuga Maualuga

Afai o le suia o le suʻega o le toto na faʻaalia ai se vavaeesega o le vaega mai le masani, e le o se mafuaʻaga e popole ai. O le insulin i luga o le plasma toto e mafai ona fesootaʻi ma le tele o mafuaaga, e aofia ai le olaga o se tagata. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona iloa le aofaʻi o le falemaʻi ma faia se faʻamaoniga mautinoa.

O le tele o taimi, o le sili atu o le faʻatupulaia o le vaega e fesoʻotaʻi ma na mea:

  • suauu faasao o le manava (faateleina le gaioiga o le gaioiga gaosia)
  • le tele o le faʻaaogaina o laʻau suamalie ma isi mea taumafa maualuga i vailaʻau faʻamalosi faigofie. E pei ona faaalia i le faatinoga, i le 40% o mataupu o se taumafa le paleni lea e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le inisalini e le pancreas,
  • o le tausisia o meaai mama ma le umi o le fiaaai ua afaina ai e mafua ai le le lelei o le gastrointestinal tract and pancreas,
  • faateleina le faagaioiga faaletino ma taotoga tausaafia i le faletaalo,
  • faʻaaoga umi o vailaʻau maʻoti
  • faʻamaʻi ma faʻaletonu o le ate,
  • faʻalavelave faifai pea ma lagona popole. O le le faʻamalosia o le lagona e le gata ina oʻo atu ai i le faateleina o le maualuga o le inisalini i le toto, ae faʻateleina foi le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia, e aofia ai le maʻisuka,
  • faʻalavelave i le galuega a le pituitary gland ma le faʻasalaga faʻapitoa,
  • O le faʻateleina o le inisalini ma le suka masani e masani lava o le taunuʻuga o laʻau o le polycystic (o se togafitiga lea e amata ai ona faia ni neoplasms eseese i luga o le okeni),
  • le i ai o le mamafa mamafa. O le mamafa o le mamafa ma le tele o meaʻai e faʻalavelave i le masani ai o le gaʻoina o gaʻo ma le faʻasaoina o gaʻo, ma o le mea lea e sili atu le malosi o le pancreas, ma le toto totoʻa, e ese mai ai, e faʻaleaga.
  • tauaveina se tamaititi.

O ese mai le masani o le inisalini i totonu o le toto i fafine ma alii e mafai ona matauina ma le leai o vitamini ma minerale. Ae maise lava, o se tulaga talitutusa e matauina ma le le lava o chromium ma tocopherol (vitamini E). E taua foʻi le mafaufau o nisi faiga faʻapitoa ma le le fiafia e mafua ai le faateleina o le inisalini.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sili atu o le inisalini e mafai ona matauina i faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina o le gland, ma le faʻapipiʻi o neoplasms i gaʻo o le gastrointestinal tract. O le isi mafuaaga e mafua ai le tele o faʻasalaga o le hormone o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

I lenei faʻamaʻi, ua maitauina le faʻamalosia o le inisalini - o se gaioiga lea e aveesea ai lagona o le tino ma le gasegase i le hormone, ma o le mea lea o le a amata ai ona maua e le pancreas i luga o le lua. Ae e naʻo le amataga lava o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, sei vagana ua faʻataunuʻuina le faʻaaogaina o faʻamaʻi.

Aisea e mafai ai ona i ai le gaioiga?

E faavae i luga o le mafuaʻaga autu o le faʻalavelave, ua vaevaeina le hyperinsuline i:

O le foliga autu o le hyperinsulinemia i le taimi lava e tasi ma le maualalo o le kulukose. O lenei fomu ua taua foi o le hyperinsulinism pancreatic, aua o le togafiti e atiae e tetee atu i le talaaga o le le talafeagai o le inisalgon horloone glucagon (o lenei mea e taua o le glucagon hyposcretion). E faʻatonutonu ai le aofaʻi o le inisalini ma pe a faʻaaogaina le glucagon, e tele atu inisalini.

O le aoga lona lua o le maualuga o le inisalini i le taimi e tasi e pei o le maualuga o le suka. O lenei togafitiga e o mai faatasi ma faʻamaʻi i le totonugalemu o le tino ma faʻaleleia atili le faʻasoasoaina o ia mea:

  1. Corticotropin (adrenocorticotropic hormone),
  2. O le hormone tupuga ma le tuputupu aʻe o le homone (faʻapipiʻiina i le pituitary gland),
  3. Glucocorticosteroids (o hormones uma o le gaʻo faʻaleaga).

E tele mafuaʻaga mafuaʻaga e mafai ai ona faʻapipiʻi le tele o le inisalini i se tagata. Ona o le faagasologa o le gaosia o lenei hormone lava ia e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina, e matua faigata lava ona iloa uma mafuaʻaga o le hyperinsulinemia. I le taimi lava e tasi, e iloa ai e tagata atamamai ni mea faʻapitoa, ona o le tele o inisalini e ulufale atu i le toto nai lo le mea e tatau ai.

Faʻafitauli matuiaI lalo o le atuatuvalega, o le gaioiga o le gland activates ma le gaosiga o le adrenaline e faateleina. O le gaioiga o lenei hormone e faʻamoemoe e faʻaitiʻitia ai toto toto, faʻaosoosoina le mamafa, faaosofia le gaosia o lela mumu ma le insulin.

Afai o le faʻateleina o le inisalini na faʻateleina ona o le gaioiga o le adrenaline, ona le manaʻomia ai lea o se togafitiga faapitoa. Pe a pasi le tulaga o le atuatuvale, o le maualuga o le hormone e faamautuina.

Tauga mamafaO faʻagasologa lava e tasi e tutupu e pei o se faʻalavelave popole. I lenei tulaga, e taua foi le ola malosi o musele o glycogen ma glucose e musele, ona o le mea e mafai ona faaitiitia ai le tele o le suka.
O faʻamaʻi pipisi o viral, siamaI le taimi o faʻamaʻi pipisi i totonu o tagata, o le gaosia o le tele o hormones e faʻaosofia, lea e mafai ona faʻaalia le gaosiga ma le gaioiga o le insulin.

O le faʻasauāina e faʻaitiitia e ala i le togafitia o totoga afaina. I nisi tulaga, e mafai ona tuʻuina atu le maʻi mo le taotoga.

O le mamafa (isesa)O le faateleina o le mamafa o le Mutuale i le mamafa ma le hormonone o le a tupu. O ia gaioiga e mafua mai i le le atoatoa i le metabolism o gaʻo, proteins ma gaʻo.Afai e tele le inisalini, o le a faʻafefeina le eleʻele o le gaʻo ma faʻafefeteina.

Ma le isi itu. A maua e se tagata le tele o gaʻo ma le suka i totonu o le tino, o le inisalini e amata amata ona gaosia atili.

Pancreatic dysfunctionO galuega le lelei a lenei tino (e aofia ai le maʻisuka) e mafai ona aʻafia ai le gaosiga o le inisalini. E sili atu le tele o le hormone e mafai ona faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma le le lava.

O faʻamalosi tino o le tino i le pancreas e mafai foi ona faaosofia ai le gaʻolaʻau. E mafai ona maua aʻoga i vaega eseese o le tino, e aofia ai tamaʻitaʻi o Langerhans (pancreatic). I se tulaga faapea, o le taotoga o le a na o le pau lea o le togafitiga.

Ata faʻapitoa

I le faateleina o le inisalini, e maua ai e tagata gasegase mea nei:

  1. E tusa lava po o le a le tele o le taimi e te 'ai ai, e te lagona pea le fiaai,
  2. E te vave vaivai
  3. E tusa lava pe i ai se avega mama, e te alu ese mai le afu ma le pisa,
  4. O lou paʻu e faʻapipiʻi pea,
  5. O manua e malolo malie, faʻanofo,
  6. Tigā tele (tiga ma maso).


O le mafuaʻaga o ia faʻaaliga e le gata o le maualuga o le inisalini, e mafai foi ona aofia i isi faʻamaʻi. Afai o nei faailoga e iloa, e le tatau i se tasi ona taumafai e mafaufau ia te ia lava.

Mataʻutia o le tupu

Muamua lava, o le lamatiaga o le maualuga o le siama o le horlamone inisalini o le lamatiaga lea o le atinaʻe atili o le hypoglycemia. O le igoa lenei o le mea e tupu pe a oʻo mai le suka toto i se tulaga sili ona taua - e itiiti ifo i le 2.8 mmol / lita o le toto.

O le a le mea e tupu i le tino i lenei taimi? Ina ia malamalama i le faagasologa o lenei faagasologa, e tatau ona e manatua pe faapefea ona galue le inisalini. A oʻo le sili atu o le maualuga o le kulukose i le tulaga masani, o le pancreas e amata ona gaosia le inisalini. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e mafai ona faia i fafo pe a maʻi se tagata i le maʻisuka.

O le hormone activates glucose transport and glycolysis processes, ma o le taunuuga o le kulukose e amata ona matua malosi, afifiina i totonu o se vaega faapitoa o gaʻo ma aveeseina i se vaega mai le tino.

O nei mea uma e faʻatatau i le faʻamautuina o le suka. Ae o le kulukose e tatau ona i ai pea i se vaega o le toto ma sela. Mo le tino o le tagata, o le punaoa malosi lea.

Afai e ola maloloina se tagata, o lona ate i se tulaga faapena o le a amata ona faʻamalolo faʻamalosi tino mole glycogen i totonu o le toto ina ia faʻaaoga atili ai le inisalini ona o le malepelepe o le suka ma e le afaina ai le kulukose. Ae i nisi tulaga, atonu o le tino e le itiiti ifo i ai sina vaega o glycogen. E tupu lenei mea i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le iʻuga, pe a pa'ū ifo i lalo le 2.8 mmol / lita, e faʻaleleia le hypoinsulemia.

E mafai foi ona fesoasoani i ona foliga vaaia:

  • Mo se taimi umi e aunoa ma se meaai (sili atu ma le 5-7 itula),
  • Gaoioiga mamafa tele
  • Maualuga ava malosi
  • Mea e le lelei
  • Taʻitaʻiina o fualaau: aspirin, warfarin, probenecid, allopurinol (faʻaleleia le hormone)
  • Sugar-lowering drugs.

O le hypoglycemia e faʻatasi ma nisi o faʻamatalaga maʻoti e faigofie ai ona iloa:

  1. Laʻau vave ma fatuga,
  2. Le lava le faamaopoopo
  3. Pallor o foliga
  4. Manua o le mafaufau
  5. Talofa
  6. Faʻaleagaina
  7. Faateleina le vevesi
  8. Tele le fiaai
  9. Tesea ma le ulu.


Faamolemole ia maitauina o lenei mea matautia e tele tikeri o le mamafa ma le maualalo ifo o le glucose, o le susulu atu o nei faailoga e aliali mai.

LaleleiSuga mai le 3.8 i le 3 mmol / lita.Tachycardia, paresthesia (tingling in the extremities), nautualua, ogaoga le mautonu.
Tulaga maualaloSuga mai le 3 i le 2.2 mmol / lita.O se tamaloa e tautala leaga ma savali, o lana vaʻai ua faʻafefeteina.
Tulaga maualugaSugar ei lalo ifo o le 2.2 mmol / lita.Le iloa le mafaufau, gaogao, faoa faamalosi.

I tulaga ogaoga, ma le tele o le inisalini ma le maualuga o le suka, e mafai e se tagata ona atiaʻe le hypoglycemic coma. O i latou e mafatia i le faateleina o le inisalini mo se taimi umi o loʻo lamatia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese o le mafaufau ma le cardiovascular system.

Faʻamatalaga o le tui o le inisalini

O suʻesuʻega uma e faia ina ia mafai ai ona siaki le aofaʻi o le kulukose i le toto ma le faateleina o le inisalini ma le auʻiliʻiliga o le pancreas.

E tele ituaiga o auiliiliga mo lenei:

  1. Toto toto mo le anapogi glucose
  2. Glucose toleniga suʻega.

E faʻavae i luga o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, o le a mafai e le fomaʻi ona tusia ni faʻamatalaga e uiga i le le amanaiaina o le faafitauli ma, atonu, o le mafuaaga o ona foliga.

Meaʻai talafeagai

O mataupu autu o taumafa mo le hyperinsulinemia e aofia ai le usitai i se taumafataga o taumafataga ma se taumafataga lelei. O le maʻi e tatau ona 'ai e le itiiti ifo i le 5-6 taimi i le aso, o vaega e tatau ona laiti.

O taumafataga o le po e tatau ona vaʻaia atoa, o le taimi mulimuli e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 3-4 itula aʻo leʻi moe. O meaai autu ma meaai lava e tasi e faigata ona eliina e tatau ona 'ai i le taeao.

O lau lisi meaai e aofia ai:

  • Fualaau faisua ma fualaau faisua (e mafai ona e kuka, tao pe 'aʻai fou),
  • Laʻau gaʻo susu-gaʻo,
  • Low Glycemic Faasino Upu Porridge
  • Laʻau, lapiti, vela,
  • Atoatoa falaoa
  • Green tea, sugar free compotes,
  • Cereals, nati, fatu.

Ia mautinoa e mataʻituina le inu ava. E tatau ona inu le tele o le 1.5 lita o le vai i le aso.

E tatau ona e faʻaitiitia le taumafaina o mufini, suti, sukalati, falaoamata, meaʻai e leʻi maeʻa, falaoa mai le falaoamata maualuga. E sili atu le lelei le le taumafa e ulaula meaʻai ma sisi. O fualaau 'aina ma fualaʻau e le mafai ona e' aina le tele o pateta, vine, melons, tilo.

O le mamafa e fesoasoani i le faatumauina o le galue masani o le digestive tract, endocrine ma le cardiovascular systems. E faʻamoemoe i le faʻaumatia o le tele o le gaosiga o le gaʻo. O se tagata e maualuga le maualuga o le inisalini e faʻaalia i luga ole mamafa, e tatau ona faʻaumatia atoatoa taaloga mamafa. O tapulaa o mea faatagaina mo le tagata maʻi e tatau ona fuafuaina taitoatasi e le fomaʻi.

Aveina o fualaau

O le gaioiga o fualaau faasaina e taulai i le toe faʻafoisia o le galue masani o le pancreas ma le faatonutonuina o le faʻasologa o inisalini. O vaega galue o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini, toe faʻafoʻi le tali o le pancreatic i le tali atu i le faateleina o le maualuga o le kulūkose, faʻaitiitia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto, faʻanoanoa masani ma saofaga i le paʻu mamafa.

O fualaau sili ona masani ona faʻaaoga mo nei faʻamoemoe o:


E le mafai ona e alu ma le le mafaufau i le fale talavai ma faʻatau fualaau e faʻaititia ai le inisalini e aunoa ma se suʻesuʻega muamua. O le toʻatele oi latou e iai faʻamaʻiloga ma aʻafiaga i itu e mafai ona aʻafia ai le tulaga o lou tino.

O le tagofiaina o vailaʻau e iai le aafiaga lelei pe afai, i le taimi lava e tasi, e lagolagoina lelei le taumafa lelei ma gaoioiga faaletino. Na o togafitiga ma fualaau oona e foliga mai e leai se aoga, ona o le mea autu e le faia e ala ia i latou, o vailaau oona, ae o se mea e lagolago ai.

Tomai faʻavae

O togafitiga faafomaʻi e mafai ona fesoasoani e toe faʻaleleia le maualuga o le inisalini E taua le manatua e le mafai ona togafitia le gasegase na o latou. Aʻo leʻi faʻaaogaina metotia taʻitasi o togafitiga, faʻafesoʻotaʻi lau 'auʻaunaga soifua maloloina.

Ina ia faʻaitiitia le tele o le inisalini, e mafai ona e faʻaaoga:

  1. O le sua o le Beetroot. E onā 4 taimi i le aso, 60-100 ml aʻo leʻi 'ai.
  2. Ose suamalie o le pateta. Inu faalua i le aso i ni nai itula ao le i ai. Totoga tasi - 100 ml.
  3. Sauerkraut juice. A maeʻa le taeao, taumafataga o le aoauli ma le afiafi e tatau ona e inu 30 ml.
  4. Fualaau mai Karoti. A maeʻa le moe ma aʻo lei moe, 50 ml.
  5. Buckwheat ma lefir. Taumamafa i luga o se manava gaogao. Sauniuniga: faʻafefe keke, sasaa 50 kalama o le faʻafefiloi maeʻa i le po atoa ma se ipu malamalama o le kefir. Pe a ma le itula ae leʻi taumafa i le taeao o taeao, ia faʻaaoga 2 sipuni tele o le oloa. O le vasega o le faʻatagaina e 2 vaiaso.
  6. Decoction o Lavrushka. 6 laulaʻau mamago o le laurel ua sasaaina i totonu o se ipu vai vevela ma faʻaogaina mo le 24 itula, pe a maeʻa. E tatau ona e inu 1/4 ipu i le itula ao leʻi 'ai. O le vasega e 2 vaiaso.

A maeʻa togafitiga faʻatasi ma soʻo se tasi o nei tupe, e tatau ona suʻe oe e se fomaʻi ma tuʻuina atu le toto mo auiliiliga. Aua nei galo le tuufaatasia o metotia faaleaganuu o togafitiga faafomai. Tausia lelei meaʻai ma faamalositino i le mea sili e mafai ona e mafaia.

Taofiaga

Ina ia mautinoa le tausia o le gaosiga o le inisalini i le tulaga talafeagai ma le maualuga o le hormone e le sili atu i tau o tuaoi, e aoga le usitaia o tulafono nei:

Afai e te vaʻai i faʻamatalaga o suiga o le hormonal - faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se suʻega. O le fomaʻi e te manaʻomia o le endocrinologist.

  1. Alu i le faaiuga o togafitiga ua faatonuina,
  2. Aloese mai le le mautonu o le mautonu,
  3. Aua le faʻaaogaina i le gaioiga faaletino. Filifili taaloga e pei o le aau, malosi mama ma le uila,
  4. Tuʻu ese uiga leaga e pei o le ulaula tapaa, inu tele,
  5. Mulimuli i se meaai faapitoa
  6. Faʻaalu se taimi i fafo
  7. Aua le solia le pulega o le aso, moe mo le itiiti ifo ma le 8 itula.

I se tulaga lautele, taʻitaʻia se olaga ola maloloina, o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai e le gata i togafitiga o loʻo i luga, ae faʻapea foi le tele o isi faʻamaʻi.

Faailoga o le Hyperinsinemia

O le lamatiaga o le hyperinsulmia o le fomaʻi masani e masani lava ona solomptomatic. Talu ai e le lagona e le tagata le maʻi, e le o sailia le fesoasoani a se tagata tomai faapitoa, ae o loʻo faʻaauau pea le alualu i luma. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o faʻamatalaga o le sili atu o le hormone ua faʻaalia.

O le tele o tagata gasegase e faitio i ia solitulafono:

  • malaise, vaivaiga lautele ma mea le lelei,
  • televave mea maua
  • fiaai pea
  • faʻaleagaina o le toe faʻafouina o le paʻu,
  • faʻapupulaina le afu (o le malosi o le a matauina e tusa lava pe faʻamalosi tino faaletino),
  • faanoanoaga (lagona ma faaletino),
  • mafaufau le mafaufau
  • solia o le faʻaauau ma le faʻatinoga i avanoa.

O le inisalini e mafua ai le tele o taimi e mafua ai le faʻaitiitia o le gaioiga o vaʻa laiti ma capillaries, o se taunuuga lea e atiaʻe ai le maualuga o le maʻi. I le le lava o le togafitiga, o le faʻavaivai e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faapena:

  • o le tupu mai o faafitauli moe, e oo atu i le atiina ae o le le mautonu,
  • faatoaagaina mai o vaovao paʻu, faatasi ma le tele o le gaosiga o sebum,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • gangrene o pito pito i lalo.

E pei ona faaalia i le fomaʻi, o tamaitai e vave ona vave fuafuaina le faateleina o le inisalini i totonu o le toto, talu ai o sea tulaga e o faatasi ma le mamafa, o le leaga i le lelei o fao ma lauulu.

E faʻafefea ona toe aumaia le homone i mea masani

Faʻataunuʻuina tulaga maualuga o le inisalini e mafai ona faia ma na o le tausisia o fautuaga uma faafomaʻi. I le tele o tulaga, o togafitiga ma le faʻamautuina o le hormone e faʻataunuuina ma le fesoasoani o fualaau. Ae e taua le malamalama e mafai ona faʻamaʻo saʻo saʻo fualaau faʻataʻitaʻi pe'ā uma ona faia se faʻamatalaga auiliili.

E masani lava, o le togafitiga o fualaau o le hyperinsulima e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona i vaega nei o vailaʻau faʻataʻitaʻi:

  • fualaau faasaina. O lenei vaega e aofia ai le faʻatautau o le calcium ma le inisiua ACE. O nei vailaʻau e le gata ina faʻasalalau ai le gaosia o le inisalini, ae faʻasaina foi le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale,
  • tuufaatasiga o fualaau faasaina lea e aafia ai faagasologa metabolic,
  • serotonin inhibitors. O loʻo i ai ni enzymes e momotu ai lipid.

E tatau ona e malamalama e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau e pei ona faatonuina e le fomaʻi, a faʻapea o le tulaga e mafai ona faʻaleagaina.

Taumafa mo le faateleina o le inisalini

Afai e le pa'ū le faʻaoʻoina o le hormone pe a suʻe fualaau pe faʻaititia le le lava, atonu e mafua ona o mea le lelei ma le le paleni. O le taumafataga ma le faʻateleina o le inisalini o le vaega taua lea o togafitiga. Afai e te le mulimuli i ai, o le togafitiga o le a naʻo na faʻaleleia le tumau, pe a maeʻa ona toe faʻateleina le maualuga o le hormone i totonu o le toto.

Meaʻai ma le faʻateleina o le inisalini e manaʻomia le usitaia o tulafono nei:

  • e manaʻomia e le tagata gasegase ia faʻamautinoa o le taumafataga o loʻo i ai meaʻai gaʻo e mafai ona maua. E mafai ona suia i masima, alamalo laiti-calorie, marshmallows,
  • e manaʻomia ona e mataʻituina le faʻaaogaina o le carbohydrate. E leai se lagona e vavae ese ai i latou mai le taumafataga, ae e tatau ona e faʻatatau saʻo lo latou taumafaina i le ao. E fia ni gaʻo gaʻo e mafai ona faʻaaogaina ma o le a le taimi, o le a taʻu atu ai e le fomaʻi i le tagata maʻi, mafaufau i uiga o le tino,
  • e manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaai mama. E aofia ai e le gata o paluga, ae mafai foi ona 'ai meaai, kuka, meaʻai malulu, ulaula meaʻai, meataalo ma meaʻai,
  • ava malosi e le tatau ona auai i le taumafataga,
  • O fua uma o susu susu e mafai ona faʻatagaina mo le taumafa, ae e tatau ona i ai se mea maualalo maualalo,
  • E faʻatagaina e faʻatau le aano o le aano ma le gaʻo maualalo. E le gata i lea, o gasegase e maualuga le maualuga o le inisalini e mafai ona aoga mai fuamoa fou ma moa fuamoa,
  • mai fualaau faisua ma fualaʻau e mafai ona e 'ai e toetoe o mea uma O le mea taua o le fufuluina o falaʻau. O fualaʻau, apu ma pears, faʻapea foʻi le tilo, e sili ona aoga.
  • inu le itiiti ifo i le 2 lita o le suavai mama i le aso atoa.

E tatau ona e malamalama e na o le oti e le mafai ona fesoasoani e ausia se taunuuga tumau. O se taunuuga lelei i lenei mataupu e mafai ona mafai pe a fai o le mafuaʻaga o le faateleina o le hormone o loʻo taoto i se taumafa le lelei poʻo le aʻafiaga o aʻafiaga mai fafo. I isi tulaga uma lava, o le a manaʻomia le togafitiga ma faigata tele.

Faaiuga

O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o se mea masani. E le gata i lea, o se tulaga talitutusa e mafai ona matauina faatasi ai ma le maualuga o le suka. O mea eseese e mafai ona faatupuina ai le tele o le hormone: pathologies i totonu, itu i fafo, o le i ai o masani leaga. I soo se tulaga, e na o se fomaʻi e mafai ona iloiloina ma le faamoemoeina le ata o le falemaʻi ma faʻamaonia se togafitiga talafeagai, e le taliaina e le tagata lava ia fualaau o lenei maʻi.

Inisalini toto

Faʻaitiitia ma faʻateleina le inisalini i totonu o le toto - o le a le uiga o lenei mea, oa latou faailoga? Aisea e tulai mai ai le maualuga o le inisalini? Ua maua e fomaʻi o tuaoi o le homone o loʻo aofia ai le 3 i -25 μU / ml. O le mea lea, o le masani o le insulin i totonu o le toto mo tamaitai ma alii e toetoe lava a tutusa - mai le 3 i le 25 UU / ml. O le masani o le inisalini i tamaiti ma tamaiti e mai le 3 i le 20 uU / ml.

O se faailoga masani, ae maualuga atu nai lo le masani mo tamaitai, e mafai ona faia i ni tina maitaga - 3 i le 27 mcU / ml. E tele le inisalini e mafai ona i totonu o le matua - 6-35 mkU / ml. Afai e fesuisuiaʻi faailoga i le tele o nei numera - o le tagata e ola maloloina. Laititi le maualuga o le inisalini e matauina i le maʻisuka ituaiga 1. Inisalini e maualuga i le maʻisuka ituaiga 2.

Mafuaaga o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto

O se maualuga maualuga o le inisalini e masani ona fesootaʻi ma le gaʻo gaʻo. E mafai ona tupu mai le hormone e mafua mai i le matelaina, tele le malosi o le tino, maua o vailaau maʻoti, tulaga faigata. Ina ia iloa le maualuga o le hormone, e tatau ona e foaʻiina le toto mai se vein.

E iloa o le inisalini 2 itula pe a maeʻa ona 'ai se taumafataga, o le mea lea, ina ia mafai ai ona fuafua le aofaʻi o le inisalini, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga i luga o se manava gaogao. Mo le auiliiliga, e ave faalua le toto mai se vein lua:

  • muamua - i luga o se manava gaogao
  • le taimi lona lua - lua itula talu ona inu le tagata maʻi i se vaega o le kulukose.

O sea suʻesuʻega e faʻaalia ai le gaioiga o le pancreas. E faʻavae i luga o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, e mafai ona faʻatuina le ituaiga o maʻisuka. E le o se faalilolilo o faʻamaʻi eseese e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faateleina o mea e maua mai i le hormone. O le mea lea, mo tamaitai, o le inisalini maualuga e mafai ona talanoa e uiga i le tele o pathologies o isi totoga, mo se faʻataʻitaʻiga, ate, oona, Cushing syndrome, polycystic ovary. O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona avea o se faailoilo o le gasegase, o le tino i totonu o le pancreas poʻo le faʻavalea o le tino, faʻafitauli o le mafaufau, o le faʻavaivai faifaipea, ma le faʻalavelave tautua. O se aofaiga tele o le hormone i totonu o le toto e mafai ona matauina ma le maualuga o le fualaau faasaina.

O le tele o tagata gasegase oe na muamua faalogo e uiga i le faateleina o le initaneti o le inisalini e fiafia i le fesili poo le a le hyperinsulinemia. Ua i ai le maʻisuka pe ua na o se taufaʻailoga o le maʻi? I se tamaititi, o le inisalini maualuga e maua ai le suka masani o loʻo taʻu mai ai se predisposition e faʻamaʻi le maʻisuka ituaiga 2. Afai e maualuga le inisalini ma o le kulukose e masani, e mafai foi ona taʻu mai ai se faʻaitiitia o le gaosiga o le glucagon po o le tino o le pancreatic.

Faailoga o le faʻaopoopoga o le inisalini

O a faailoga e tatau ona faʻamaonia ai se tagata, aemaise lava i latou o loʻo mamafa tele, ina ia le misia le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2, ona o le mea moni e sili atu le faʻamaoniga o le inisalini:

  • vaivai faifai pea, soona inu tele,
  • puupuu le manava, e tusa lava pe itiiti le malosi faaletino,
  • tiga o le muso, faʻavavevave taimi i vae vaivai,
  • leai o le nofo filemu,
  • vevela le paʻu, faʻamaʻi manuʻa manuʻa.
e aofia i le ↑

O taunuuga o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto

O le inisalini o le tino i totonu o le tino e mafua ai aʻafiaga leaga:

  1. faʻaitiitia le toto suka
  2. e oʻo atu ai i le faʻaalia o le mamafa o le mamafa, gaʻo - ona o le maualuga o le inisalini, o le faaputuputuina o le tele o masima e tupu,
  3. o le sili atu o le inisalini e mafua ai le tuputupu ae o sela sima, lea e iu lava ina malepelepe i ni maʻi mama,
  4. leai se malosi e mafua ai ona vave le vaivai, faalumaina, amioga popole, ita tele,
  5. capillaries, mata, gaʻo, gaʻo fatu, fatu atherosclerosis,
  6. sosoʻo lemu, manuʻa faʻamaʻi manuʻa, faailoga o le maʻisuka vae, gangrene ua aliali mai,
  7. faaitiitia le malosi o le ponaivi - o ponaivi e amata ona pala, pala,
  8. mea manogi, paʻu o le tino, aliali foliga.

O le maualuga o le maualuga ma le tele o le inisalini e fesoʻotaʻi ma isi. O le maualuga o le mamafa e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻafiaga i le itu o le fatu, osofaʻi. O aʻafiaga o le faateleina o le inisalini e afaina ai le galuega o le tino cardiovascular system.

Faʻatau togafitiga

E masani lava, o le 70% o suauu gaʻo e alu i manaʻoga o tino, 30% o loʻo teu faʻaagaga. Ae afai e mafatia le tino ona o le maualuga o le insulin, ona na o le 30% o gaʻoloʻo e faʻaaogaina e siama, 70% alu i le fausiaina o le tino o le tino. O le siama e tape ai le namu, taofi le tali atu i le hormoni, o lea e amata ai ona faaputuputu le kulukose i le toto - ituaiga 2 e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka. O le faateleina o le kulukose o le toto e mafua ai le faʻamaʻavaveina o le tino, lea e oʻo atu ai i se maʻi gasegase loloto, o nisi taimi e afaina ai.

E faʻapefea ona faʻaititia le inisalini i totonu o le toto i se masani masani? I le maualuga o le insulin, ua faatonuina ai fualaau e tuuitiitia le maualuga o lenei hormone i totonu o le toto. Ina ia togafitia le tele o le inisalini i totonu o le toto, e manaʻomia vai mo le faʻaititia:

  • aʻafiaga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu fatuga ma stroke (faʻatautau o le calcium, atitiata ACE),
  • elemene e faʻaleleia ai le kulūkose, aveese le tele o le cholesterol mai le tino,
  • tuinanau (enzymes e talepe ai gaʻo, atiata lerotonin).

Togafitiga ua na o se fomaʻi e faatonuina, pe a maeʻa se suʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega. Afai e maualuga le inisalini ma o le kulukose e masani, e mafai foi ona taʻu mai ai se faʻaitiitia o le gaosiga o le glucagon po o le tino o le pancreatic. Faʻatasi ma maʻi pipisi, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

O le maualuga o le inisalini ma le suka maualalo o lona uiga o le ono tulai mai o osofaiga o le hypoglycemia, o le mea lea, e le mafai ona aloese mai se falemai - naʻo totonu o le falemaʻi e mafai ai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se vaifofo glucose. O le gaioiga mamafa o le hyperinsulinism o le a manaʻomia ai le faʻatonuga o le glucagon poʻo le adrenaline. Auala mo fale e faʻaitiitia ai le inisalini e aofia ai meaʻai ma faamalositino.

Meaai taumafa

E faʻapefea ona faʻaitiitia le inisalini o le toto? Mulimuli i se taumafataga na faatonuina e lau fomaʻi. O se taumafa lelei, o meaai paleni filifilia ma le faateleina o le inisalini e fesoasoani e faaitiitia lona tulaga, puipuia le maʻisuka po o ona taunuuga, fetuunai le mamafa, maualalo le toto, ma faaleleia le toto. Afai o le inisalini e maualuga i totonu o le toto, e tatau ona atiae ma le faaeteete le lisi mo le vaiaso, e aofia ai meaʻai susu, gaʻo, gaʻo maualalo, fuamoa, fuālaʻau 'aina poʻo fualaʻau. O fua e maua ai sina suka ma le vaitamini C e fautuaina, lea e tumu i apu, kiwi, currants, cherries.

O le lisi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona tumau, ae le o se mea le tumau, ona o le auala lenei e mafai ai e se tasi ona maua ni taunuuga lelei i togafitiga. O mea taumafa e tatau ona vaevaeina, i ni vaega laiti, ae ia lava e saturate ma leai se fiaaai.

O tulafono faavae o meaʻai lelei, faʻaitiitia le inisalini i le toto. Manaomia:

  1. pulea le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai, faʻasoa sao i le aso atoa.
  2. faaitiitia le tele o tautua, faitau le kalori o meaʻai,
  3. faaitiitia le aofaiga o le masima o lo o aina, lea e na o le faaleagaina ai o le tino,
  4. 'alofia tagata tausi, mea taumafa, meaai vave, isi mea e afaina ai le tino,
  5. faagalo le ava malosi, lemonades, inu na o vai masani, vai,
  6. faʻaaoga mea suamalie nai lo le suka (supamaketi ei ai vaega o le maʻisuka).

Faʻaaogaina togafitiga

O togafitiga o le tino ma le maʻisuka e le feteenai le tasi ma le isi. O le faamalositino e le o se mea suitulaga mo togafitiga, ae o le a sili ona aoga ma o le a fesoasoani i se tagata pe afai latou te le manumalo i le faamaʻi, ona faaleleia atili lea o le tulaga o le soifua maloloina ma masani ai. O se seti o faamalositino faapitoa e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist.

Ae e te leʻi amataina le faamalositino, e tatau ona e faia se electrocardiogram e iloilo ai le tulaga o le loto. A faʻaaogā galuega, 'aua nei galo le faitauina o le pulus, puleaina le toto ma le insulin ma le kulukose. Afai e faateleina le mamafa ma le fatu, e tatau ona e taofi vasega ma talanoa i se fomai. Faatinoga faaletino:

  • faateleina le lagona o sela i le homone,
  • faaleleia atili le toto, galuega o le cardiovascular system,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli, puipuiga mai fatu fatuga, taʻavale.

O maualuga maualuga o le inisalini o le uluaʻi faailoga lea o fatu ma oso.

Aʻo le i amataina le vasega, e tatau ona e 'ai faʻamaʻai sina fasi sandwich e puipuia oe mai le hypoglycemia. E fautuaina foi e faʻaititia le fua o fualaau o le maʻisuka ma le fua o le insulin. Fautuaina oe e taitaia uluai vasega aʻoga faaletino i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi, ina ia mafai ai ona e siaki lau soifua maloloina, fetuunai le fualaau, ituaiga ma le umi o faʻatinoga.

O faʻamaoniga o le tele o inisalini o vailaau ma faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2. Afai ei ai ou masalosaloga e uiga i lou soifua maloloina, e tatau lava ona e inuina le inisalini ma suega kulukose e amata ai se siama ma amata togafitiga vave. O le vave ona e amata togafitiga, o le sili atu lea o le avanoa o se vave toe faʻaleleia.

Tuua Lau Faamatalaga