Pomperic biopsy

O loʻo faʻaalia i le Falemaʻi Falemaʻi i Yauza se vailaʻau faʻapitoa. O se faʻalavelave lea o le pancreas, faʻatautaia i lalo o le vaavaaiga o se faʻamalamalamaga ultrasound, ma le aoina o mea faʻapitoa mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega. O lenei metotia e faʻaaogaina i le i ai o ni faʻamalamalamaga o lenei localization e faʻamalamalama ai o latou natura, e aʻafia ai mo le siama o le kanesa o le pancreatic.

E i ai auala eseese mo le biopsy o le pancreas.

  • Laʻau vavalalata (vaʻalele-asini o le suauu, faʻapuʻupuʻu - TIAB)
    O loʻo faia i se manulele manifinifi manifinifi i lalo o le faʻamaʻiina i le lotoifale e ala i le puipui o le abdomina pito i lalo o le puleaina o le ultrasound poʻo le faʻatautaia o suʻesuʻega. I lenei auala, e faigata tele ona maua se nila i totonu o se tamai tumo (itiiti ifo i le 2 cm). O le mea lea, o lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina e sui ai suiga (masani) i le gland, mo se faʻataʻitaʻiga, e vaʻaia ai le mumū ma le gaioiga o le oncology (cancer o pancreatic, diagnostic diagnostic).
  • Laʻau faʻamalosi ma le laparoscopic biopsy
    O se vailaʻau faʻapipiʻi vaʻaia o se faʻataʻitaʻiga o le biopsy na faia i le taimi o se taotoga - tatala, faia e ala i se faʻalavelave tele, poʻo le laparoscopic, e le o se mea e tupu ai. Laparoscopy e faia e ala i punctures i totonu o le paʻu o le manava e faʻaaoga ai se laparoscope mafolafola maʻaleʻale ma se ataata tele-vitio e faʻaalia ai se ata maualuga maualuga i se mataʻitu. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le gafatia lea e suʻesuʻeina ai le manava o le manava e iloagofie ai le gasegase, faʻavalea o le mumusu. E mafai e le fomaʻi ona suʻesuʻeina le tulaga o le pancreas, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le inflammatory i le tino pancreatitis, iloa ai le i ai o le alo o le necrosis, ma ave se biopsy mai se nofoaga o le kanesa masalosalo i tulaga o oncology.

Saunia mo TIAB

  • Lapatai lau fomaʻi e uiga i soʻo se allergies i fualaau, o nisi faʻamaʻi ma tulaga o le tino, e pei o le maʻitaga, maʻi lemoni ma fatu fatu, ma le gasegase tele. Atonu e manaʻomia lou suʻeina o suʻega.
  • Afai o loʻo e inuina ni vailaʻau, taʻu vave lau fomaʻi. E mafai ona fautuaina oe mo sina taimi e te musu e ave nisi.
  • O le faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi faia le suʻesuʻega e le mafai ona e inu vai.
  • O le aso ao lumanaʻi le pipiʻi, e tatau ona e fiu ulaula ma inuina le ava malosi.
  • Afai e te fefe tele i le lumanaʻi o le a oʻo mai, taʻu i lau fomaʻi, atonu o le a tuʻuina atu ia te oe se tui o se mea toʻafilemu.

O le suʻesuʻega e masani lava ona faia i luga o se faʻataʻitaʻiga (sei vagana ai le biopsy interaoperative faʻatasi ma le taotoga).

Faʻatasi ai ma se pulu vailaʻau biopsy, faʻaaogaina ai le faʻamaʻi faʻaleagaina, faʻatasi ai ma le iniseti ma le laparoscopic anesthesia.

O le umi o le suʻesuʻega e mai le 10 minute i le 1 itula, e faʻatatau i le metotia.

A maeʻa se biopsy o le pancreas

  • A maeʻa se maʻi pipisi mai fafo, e nofo pea le tagata maʻi i le falemai i lalo o le vaavaaiga faafomai mo le 2-3 itula. Ma, i le soifua maloloina lelei, e mafai ona toe foi i le fale.
  • Faʻamatalaga faʻapitoa - o le tagata maʻi e tumau i lalo o le vaavaaiga a le aufaigaluega faafomaʻi mo se aso pe sili atu. E faʻatatau i le tele o le taotoga.
  • A maeʻa faʻamaʻi, e le mafai e le tagata gasegase ona tulei.
  • I le aso talu mai le faʻataʻitaʻiga, o le ava ma le ulaula e faʻasaina.
  • I totonu o le 2-3 aso, e tatau ai ona vavaeese gaoioiga faaletino.
  • E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina oe e taofi le suʻeina o vailaʻau i totonu o le vaiaso pe a uma le biopsy.

Biopsy (puncture) i le siama o le kanesa o pancreatic

O le tele o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le kanesa o le pancreatic, o ni tulaga e lamatia ai le ola. O le vave lava ona faia le faʻamaonia saʻo, o le tele foi lea o le avanoa e toe faʻaleleia ai. O le faʻamaoniga o le kanesa o le pancreatic e fesoʻotaʻi ma le leai o ni uiga taua o le maʻi.

Faʻamatalaga o le kanesa o le muaʻi kanesa mafai faʻatasi ma se faiga faʻapitoa, e aofia ai:

  • gauai atu i faitioga a le tino (o le tele o masalosaloga o tiga matuia ma le faʻafefe i le pito i tua, leai se afaina mamafa),
  • fomaʻi faʻamaʻi (ultrasound, endo-ultrasound, CT, MRI, cholangiopanormography, angiography),
  • fuataga o le maualuga o faailoga o le tino - CA 19-9, CEA,
  • faʻamaoniga o se vailaʻau faʻasolo,
  • vailaʻau faʻamaonia,
  • afaina ma le biopsy o le pancreas mo suʻesuʻega o talafaasolopito ma le faamaoniga o le siama.

Naʻo le auala faʻapitoa o le togafitia o le kanesa o le pancreatic lea e maua ai le faʻamoemoe mo le manuia, o taimi talafeagai, taotoga muamua, o loʻo faʻaopoopoina e radiation mamao poʻo le chemotherapy.

I le Falemaʻi Falemaʻi ile Yauza, e mafai ona e maua se faʻamatalaga auiliili o faʻamaʻi pipisi.

Auaunaga i gagana e lua: Rusia, Igilisi.
Tuu lau numera telefoni ma o le a matou toe valaʻauina oe.

O ituaiga autu ma metotia o le biopsy

Faʻalagolago i le auala o le taualumaga, e 4 auala mo le aoina o meaola faʻapitoa mo suʻesuʻega:

  1. Fesoʻotaʻiga. O se fasi mea e fai i le taimi o le taotoga tatala i luga o le pancreas. O lenei ituaiga biopsy e talafeagai pe ae manaʻomia se faʻataʻitaʻiga mai le tino poʻo le siʻu o le gland. O se faiga faʻalavelave ma le lamatia tele.
  2. Laparoscopic O lenei auala e mafai ai e le gata ona ave se faʻataʻitaʻiga o le biopsy mai se vaega manino manino, ae ia suʻesuʻeina foi le manava o le manava e iloagofie ai masima. O lenei ituaiga o biopsy e aoga e le gata mo pathologies o le oncology, ae faapea foi mo le fuafuaina o le maualuga o le suavai i totonu o le avanoa i le retroperitoneal e faasaga i le talaaga o le pancreatitis, faapea foi le foci o le necrosis pancreatic fatty.
  3. Auala Transdermal poʻo le vaʻaia o le nila vavae. O lenei metotia o faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona e faʻamaonia saʻo le faʻaoga o le siʻosiʻomaga mai le pancreatic. O lenei metotia e le aoga pe afai o le maualuga o le paʻu e itiiti ifo i le 2 cm, talu ai e faigata ona ulufale sao i ai, ma e le o faia foi aʻo leʻi oʻo mai le taotoga o le tino. E le faʻataunuʻuina le faʻataʻitaʻiga, ae faʻaalia le faʻaaogaina o le ultrasound poʻo le faʻatautaia o suʻesuʻega.
  4. Endoscopic, poʻo le faʻaliliuga, auala. E aʻafia ai le faʻaofiina o se faʻamatalaga e ala i le duodenum ma le biopsy e ave mai le ulu o le pancreas. E fautuaina e faʻaogaina lenei ituaiga biopsy pe afai o le neoplasm o loʻo i totonu loloto o le paʻu ma e laʻititi lona telē.

Faʻapitoa sauniuniga aʻo leʻi faia le taualumaga

O le meaola o meaola e ave i luga o se manava gaogao. Afai e maʻi le maʻi, e 2-3 aso aʻo leʻi faia le taotoga, o meaai e fesoasoani i le gaosia o gaʻo (fuālaʻau mata, laumei, susu, falaoa lanu) e tatau ona tuʻuese mai le taumafa.

E na o le pau lava le mea e fai ai le biopsy pe afai e maua iʻuga o suʻesuʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe:

  • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
  • totolatelets
  • taimi faʻasolosolo
  • toto toto
  • fuainumera prothrombin.

Afai ua iloa le faaletonu o le toto o le toto pe o le tagata maʻi o loʻo i ai se tulaga ogaoga, ona faʻasaina lea o se mea e gaosia ai le biopsy o meaola.

Taimi o le toe faʻafoʻi ma faʻafitauli faigata

Afai na faia le faataitaiga o le biopsy i le taimi o le taotoga o le tino, ona maeʻa lea ona ave le maʻi i le potu maʻi tigaina e faʻamautu ai le tulaga lautele. Ma o le a latou tuʻuina atu o ia i le fomaʻi lautele, i le mea o le a faaauau pea ona i lalo o le vaavaaiga a le au fomaʻi.

Afai na faʻaaogaina le auala o le vailaʻau o le asini, o lona uiga o le maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa mo le itiiti ifo ma le lua itula i le maea ai o le togafiti. Afai e tumau lona tulaga, ona maeʻa loa lea o le taimi na tatala ai o ia i le fale. Ae o le tagata gasegase e le fautuaina e tietie taavale, o lea e manaia tele pe a vavalalata se tasi ma ia i se falemaʻi.

A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ile tagata maʻi ona aloese mai le mamafa o le tino mo le 2-3 aso. E fautuaina foi e taofi le inu ava malosi ma ulaula.

I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase e faʻafetaia lelei lenei auala suʻesuʻe. Ae ui i lea, i nisi tulaga, pe a faaleagaina le toto toto, e mafai ona tupu le toto, ma i se tulaga e seasea lava ona tupu, o fua sese, fistulas form, or peritonitis. E mafai ona aloese lenei mea pe afai o le faʻatinoga e faʻatinoina e se fomaʻi agavaa i se fomaʻi faʻamaonia.

Tuua Lau Faamatalaga