Maʻisuka Neuropathy Togafitiga: Vailaʻau Mataʻutia

O le maʻisuka o le mea e sili ona taatele-o le polyneuropathy (DPN) o le vatele masani lea o le neuropathy o le maʻisuka, lea e maua i le sili atu i le 50% o tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le maʻisuka o le mea e sili ona taatele-o le polyneuropathy (DPN) o le vatele masani lea o le neuropathy o le maʻisuka, lea e maua i le sili atu i le 50% o tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le DPN o le mafuaaga lona lua sili ona taatele o le neuropathic pain (NI). O le faʻaaogāina o le DPN e fesuisuiai e faalagolago ile faʻaaogaina o faʻamaumauga. O le tele o le neuropathy e maua i luga o mafuaaga e tusa ma le 25%, ma pe a taitaia se suesuega eletise, o le 100% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le suʻesuʻeina o le DPN e faʻavae i luga o se talafaasolopito o loʻo aoina ma le faaeteete, suʻega o le neurology, suʻega electrophysiological. O faailoga masani o le lagona o "pulumu fuʻa", o le mu, tiga i vae ma vae, o le musele o le po ua gase. O se suʻesuʻega faʻasolosolo e faʻaalia ai le faʻavaivaia o le ata o Achilles, o le lagona le lelei o le ituaiga "totini" ma le "totigilima", o se faʻaitiitia o le faʻalogo lelei. Faʻasalaga le togafitia ma togafiti togafitiga, o faʻafitauli o le DPN e pei o le vaevaega o le maʻi suka, e mafai ona oʻo atu ai i le necrosis, gangrene (maʻi o le maʻisuka) ma e masani ona vaeluaina. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e manaʻomia se suʻega o le neurology faaletausaga ma suʻesuʻega ole vae.

E masani ona iloa o le autu o le atinaʻeina o le DPN o se maualuga o le kulukose. O le mea lea, na o le pau le auala e togafitia ai togafitiga lea e mafai ona faʻagesegese ma e oʻo lava i le tele o le faʻaaogaina o le alualu i luma o le DPN, o le pulea lelei lea o le glycemia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I tagata gasegase e iai le maʻi gasegase o le maʻisuka (3 pe sili atu insulin injections i le aso poʻo le faʻaauau pea o le inisalini e faʻaaogaina ai le inisalini e tufatufaina atu (HbA level1c i le lautele o le 6.5-7.5)), o se faʻaitiitia iloga o le lamatiaga o le atinaʻe o faʻafitauli o le microvascular ma neuropathy sa matauina. O togafitiga ogaoga ma le sulfonylureas i tagata mamaʻi e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka na mafua ai ona paʻu i le taimi ma le alualu i luma o le neuropathy. Ae peitai, na o le ausia o le normoglycemia e le mafai ona vave vave ona faʻaalia le faʻamaoniga o le DPN. I lenei itu, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa, aemaise lava mo le toomaga o le tiga.

Alpha-lipoic (thioctic) acid (Espa-lipon, Thioctacid, Thiogamma, Tiolept) e aofia ai sauniuniga pathogenetic. O nei fualaau oona o le tulaga auro mo le togafitiga o togafitiga o le DPN. Alpha Lipoic Acid o se lipiopi malosi lipophilic. O le gaioio o le thioctic, lea e faʻapipiʻiina i fiva fomaʻi, e faʻaitiitia ai mea o le free radicals, faʻateleina ai le toto toto, e faʻamaonia ai mea ole NO, o le pule o le malologa o le puipui vascular (afai e tele naua, e pei o le maʻisuka, amata le galue e pei o se radical saoloto), faaleleia le maualuga o le ao cholesterol, faateleina le maualuga o le vaega antiatherogenic o le lipoproteins maualuga. O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le alpha-lipoic acid i se fualaau o le 600 mg / aso iv poo le tautala mo le tolu vaiaso i le ono masina e faʻaititia ai faʻamaoniga autu o le DPN i se tikeri taualoa, e aofia ai le tiga, paʻupala ma le numera 7, 8. Lelei e taua o le tofiga i le amataga o le togafitiga o le vai o le alpha-lipoic acid (600 mg i le 200 ml o le saline) mo le 3 vaiaso (15 droppers), sosoo ai ma le 600 mg o le fualaau faasaina i le ituaiga o meaʻai (i le aso 30-40 minute ao le i faia taumafa ) i totonu o le 1-2 masina.

O sauniuniga e faʻaleleia ai le metabolism o faʻalavelave popolega o loʻo aʻafia ai e aofia ai vitamini B, ona oa latou mea e le o le toto. Vitamin B1 auai i le tuufaatasiga o acetylcholine, ma B6 - i le faʻapipiʻi o neurotransmitters, faʻasalalauga o le fiafia. Vitamin B12 faʻaleleia togafiti faʻapipiʻi taʻavale. O le maualuga o le aoga o le vailaʻau o Milgamma i le togafitiga faʻapitoa o le DPN ua faʻaalia. E aofia ai le 100 mg o le benfotiamine ma le 100 mg o le pyridoxine. O le fualaau faasaina ua faatonuina i luga o le papa maa 2-3 taimi i le aso mo le 3-5 vaiaso. E taua tele le Milgamma e aofia ai le benfotiamine, o le lipid solubility o le mafuaaga lea mo le mauaina o se maualuga maualuga o le siama i le toto ma le tino.

O faʻamatalaga i luga o le faʻamaonia ma le saogalemu e faatagaina ai i tatou e mafaufau i le alpha-lipoic acids ma le benfotiamine e pei o fualaau faʻamuamua mo togafitiga pathogenetically o le polyneuropathy o le maʻisuka.

I suʻesuʻega e lua o suʻesuʻega, e tusa ma le 1335 ma le DPN, na faʻaalia ai o le aveina o le acetyl-L-carnitine i le dose o le 1000 mg 3 taimi i le aso mo le 6 ma le 12 masina e faʻaititia ai faʻafitauli o le DPN.

O le togafitiga o togafitiga pathogenetic e matua taua tele ma e tele lava ina fuafuaina le fomaʻi. Ae ui i lea, o togafitiga e faia i totonu o aʻoga uumi ma e le o taimi uma e faʻatasi ai ma le faʻavavevave ma manino le faʻaleleia ole falemaʻi. I le taimi lava e tasi, e tusa lava pe i ai le DPN agamalu, e mafai ona tupu tiga ogaoga, e mafua ai le faʻalavelave moe, atuatuvalega, popolega ma agafesootai. O le mafuaʻaga lea, e tutusa ma togafitiga faʻapitoa, e taua tele le faʻataʻitaʻiga o togafitiga faʻapitoa o le NB.

Ou te fia faamamafa atu i le taimi lava lena o faʻamatalaga faigofie ma vailaʻau faʻamaʻi-fomaʻi i le togafitiga o le tiga ma le DPN e le fautuaina ona o lo latou le atoatoa. O le mea e leaga ai, i le lalolagi e sili atu ma le 60% o tagata gasegase ma le NB o loʻo faʻaauau pea ona maua nei vailaʻau, lea e le taliaina ma e sili ona matautia mo le faʻaaogaina umi (faʻafitauli o le gastrointestinal tract (GIT), ate ma le toto). O vaega autu o vailaʻau mo le togafitiga o le NB ma le DPN o: antidepressants, anticonvulsants, opioids, vailaʻau faʻamaʻi, vailaʻau faʻasaina.

Tricyclic antidepressants (TCAs) o se tasi o uluai vailaau e aoga i le togafitia o tagata gasegase i le NB. Ae ui i lea, e tasi le TCA ua faamauina i Rusia - amitriptyline, lea e faʻaaogaina e togafiti ai le NB (postherpetic neuralgia, DPN). E talitonuina o le aafiaga faʻamalosi o TCA e fesoʻotaʻi ma lo latou taofia o le toe faʻaleleia o le serotonin ma le norepinephrine, lea e mafua ai le faateleina o le faʻaitiitia o galuega o le noradrenergic ma le serotonergic system, lea e taofiofia ai le faʻagasolo o lagona tiga i luga o auala e leai ni auala i le ogatotonu o le tino.

E le gata i le taofia o le toe faʻaleleia o le serotonin ma le norepinephrine, e poloka ai e le TCA le kafa1adrenergic, N1-histamine, M-cholinergic receptors, lea e mafua ai le tele o faʻasalaga ma aʻafiaga e faʻagata ai le faʻaaogaina. O aʻafiaga e aʻafia ai le leaga o le vaaia, o le tino, le tachycardia, le mausalī, taofia o le urinary, fenumiai ma / poo le manatuaina o le mafaufau (faʻaleagaina o le tino), faʻasalaga, moe, gasegase (aafiaga H1-histamine) tachycardia (alpha1afaina). TCA e faʻasaina i tagata gasegase i le gasegase o le myocardial, ma le faʻaogaina o le intraventricular conduction, faʻatasi ai ma le klaucoma kesi-tapuni, ma avea ai ma inhibitors monoamine oxidase (MAOI). O nei fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e maua i le fatu fatu o le fatu (CHD), o le suprhythmia, o le maualuga o le toto, pe a uma le afaina, faapea foi ma le taofia o le urinary or autonic failure. O lenei tulaga e matua faatapulaaina ai le faʻaaogaina o TCA i le faʻataʻitaʻiga lautele.

O le aoga o le TCA (amitriptyline, desipramine, clomipramine, imipramine) i le togafitiga o le DPN tigaina ua faaalia i le tele o suega o mea e fai i le placebo. O fualaau taatele o lenei kulupu e faʻaaogaina ai polyneuropathies tigaina o le amitriptyline ma le imipramine. O le amitriptyline sili ona faʻaaogaina. Ole fua muamua o le vailaʻau o le 10-12.5 mg i le po, ona faasolosolo malie lea i le 10-25 mg i aso uma 7 seia oʻo ina ausia le maualuga (maximum 150 mg / aso). O le aso ole aso e ave ile tasi po i lalo ile po poo le nutimomoia i totonu o 2-3 inumaga. Faatasi ai ma le loto mafatia, o le maualuga o fua o fualaau faasaina e masani lava ona manaomia. Faatasi ai ma le le faapalepale i le amitriptyline, o isi TCA e mafai ona faatonuina, mo se faataitaiga, imipramine poo clomipramine. Faʻamatalaga togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina e tatau ona le itiiti ifo ma le 6-8 vaiaso, aʻo le maʻi e tatau ona ave le fua aupito sili ona faapalepale mo le itiiti ifo i le 1-2 vaiaso. E ui lava o le amitriptyline e aoga i le tusa ma le 70% o tagata gasegase i le NB, o aʻafiaga matuia e faʻatapulaʻa lona faaaogaina. Aʻo le i tofiaina soʻo se TCA, e tatau ona faʻatagaina le ECG muamua, aemaise lava i tagata matutua nai lo le 40 tausaga.

Afai e le talia lelei le TCA, e mafai ona faʻaaogaina antidepressants tetracyclic (e pei o le maprotiline, 25-100 mg / aso) poʻo le serotonin filifilia ma le inoretarate reretakephrine (SSRI) (venlafaxine, 150-225 mg / aso, poʻo le duloxetine, 60-120 mg / aso) ) O le lelei o le venlafaxine ua faʻateleina ona faʻamaonia i suʻesuʻega e aofia ai tagata mamaʻi i le DPN 17, 18, ae leʻo iai ni uiga postsynaptic o le TCA (faʻataʻitaʻiga i le M-cholinergic receptors, alpha-adrenergic and histamine receptors). O lenei mea e sili atu ona saogalemu le fualaau faasaina nai lo TCA. O le amataga o le aafiaga o le analgesic ua uma ona matauina i le vaiaso lona lua o togafitiga.

O lea la, o le venlafaxine o se fualaau lelei, malupuipuia, ma faʻasaina i le togafitiga o le DPN. E tolu ni vaega eseese, randomized, faalua-tauaso, suʻega e pulea ile placebo mai le 12 i le 13 vaiaso na faaalia ai le aoga o le duloxetine i se fualaau e 60 i le 120 mg / aso i tagata gasegase ma le DPN tiga. O se taunuuga o suʻesuʻega, o le 50% le faʻaitiitia o le tiga i le taimi o le togafitiga ma le duloxetine (e tusa lava po o le a le fua na faaaoga) na maua i le 41% o tagata mamaʻi, pe a faʻatusatusa i le 24% o tagata gasegase o loʻo maua le placebo.

O le inisinia o le rerotake filifilia (SSRIs) (fluoxetine, paroxetine, sertraline, citalopram, escitalopram) e mafua ai le itiiti o aʻafiaga o aʻafiaga, ae maua ai se aʻafiaga o le analgesic, lea e mafai ona faamatalaina i le leai o se aafiaga tuusaʻo i le leai o se mea e tuʻuina atu. E faʻaalia i le tele o mea e aʻafia ai le tiga ma le atuatuvale, ma e le taliaina e le tagata gasegase isi faʻamaʻi pipisi.

Talu ai o le NB e masani lava ona o faatasi ma le atuatuvale, o le filifiliga o se fualaau faasaina e aafia lelei ai lenei tulaga o le mafaufau ma ei ai se talaaga saogalemu lelei e talafeagai. O se tasi o nei fualaau oona o le pipofesin (Azafen). O le faʻaaogaina o le antidepressant e faʻavae i luga o le le faʻamaoniaina o le serotonin ma le repopinephrine reuptake, lea e oʻo atu ai i le faateleina o lo latou faʻasoa i le tino o le tino. Ole vailaʻau e leai ni mea inu cardiotoxic. Ona o le leai o se mea faʻapitoa, o Azafen e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo tagata gasegase e maua i le glaucoma ma isi faʻamaʻi lea e faʻaaogaina ai fualaau faʻasaina ma le faʻamalosi tino, e aofia ai le imipramine ma le amitriptyline. O le leai o ni aʻafiaga aʻafiaga faʻamaonia e mafai ai ona e faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase ma faamai ma le matutua, ae maise lava i le aoga i fafo.

I le va o tagata o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le DPN tiga, o le sili ona lelei o le lumanaʻi (Neurontin) ma le muamua (Lyric) 22, 23. O le masini o le gaioiga ma le muaʻi vaʻaia, e foliga mai, e faʻalagolago i le mafai ona fusifusia i vaega ole alpha-2-delta o le calcium faalagolago uila faʻapitoa. O lenei mea e mafua ai le faʻaititia o le ulufale atu o le konisini i totonu o le neoronisisi, e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻamalolo o le au paʻi tigaina (glutamate, norepinephrine ma le vailaʻau P) e ala i le aʻafia o neurons, lea eo mai faatasi ma le faʻaitiitia o le tiga o le tiga. O vailaʻau uma o loʻo maua lelei le faapalepale ma le malosi tele ua maeʻa ona faia i le vaiaso muamua o togafitiga. O aʻafiaga pito sili ona taatele o le tuai ma le moe. Ole fua muamua o le sikuea ole 100-300 mg i le po. Ona faasolosolosolo malie lea o le fua o le aso i aso uma e 3-5 i le 100-300 mg, ma agai i luga i le tolu futu.

O le fua faatatau saʻo ole 1800 mg / aso (600 mg 3 taimi i le aso), le maualuga - 3600 mg / aso. E ono manaʻomia le 2 i le 8 vaiaso e faʻasalaina ai se fualaau o le sikuea. Aʻo le i faia le faaiuga e le aoga le vailaʻau, o le maualuga o lona faʻamaʻi e tatau ona ave mo le 1-2 vaiaso. E tusa ai ma le aoga ma le saogalemu, o le vavalalata e fetaui ma le sili atu i luma, ae le pei o le lumanaʻi, ei ai le pharmacokinetics laina, lea e mautinoa ai le muaʻi vaaia o suiga i le faʻaogaina o le vailaʻau i le plasma toto ma se suiga i le fua. O le tele o aso i aso taitasi o le muaʻi sauni e 150-600 mg / aso i le 2 vaeluaina.

I le togafitiga o le DPN tiga, o le toto amata e mafai ona 150 mg / aso. Faʻalagolago i le aʻafiaga ma le faapalepale, e mafai ona faʻalauteleina le fua i le 300 mg / aso pe a uma le 3-7 aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaleleia le fualaau i le maualuga (600 mg / aso) pe a maeʻa le 7-aso. E tusa ai ma le poto masani o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, pe afai e tatau ai, taofi le aveina e fautuaina e faasolosolo malie le faʻaititia o le fualaau i luga o le vaiaso. Pregabalin e sili atu le vave ona tuʻuina i totonu o le toto ma e maualuga le bioavailability (90%) faʻatusatusa i le lumanaʻi (33-66%). O se taunuuga, o le fualaau faasaina e aoga i lalo ifo o doses ma e maualalo le tele o taimi ma le mamafa o aʻafiaga o le itu, aemaise lava le vavae 22, 23.

O le faʻaaogaina o meaola mo le togafitiga o faʻamaʻi o le tiga e mafai ona maua i le leai o se aʻafiaga o isi fualaau. Faatasi ai ma opioids, oxycodone i se fualaau o le 37-60 mg / aso ma le tramadol (o se fualaau faasaina e maualalo ai le ola mo le opioid μ taliaina ma i le taimi lava e tasi o le inhibitor of serotonin ma le reuptake o le norepinephrine) na sili ona aoga i le togafitia o le DPN tiga. Togafitiga ma le tramadol e amata ile 50 mg i le po (pe 25 mg 2 taimi i le aso), pe a maeʻa le 5-7 aso, ona oʻo lea i le 100 mg / aso. Afai e tatau ai, faʻaititia le fualaau i le 100 mg 2-4 taimi i le aso. Faʻamatalaga togafitiga ma le tramadol e tatau ona tumau i le le itiiti ifo i le 4 vaiaso. Ole aoga o opioids mo a latou mea faʻapitoa, ae o vailaʻau o lenei vasega e mafua ai ona aʻafia ma aʻafiaga i le tino.

O le tuufaatasiga o le tramadol ma le paracetamol (Zaldiar) e mafai ai ona e faaitiitia le fua o le tramadol ma mafua ai le lamatiaga o aʻafiaga, e aunoa ma le ositaulagaina o le aafiaga o le analgesic. Faatasi ai ma se tuufaatasiga o fualaau faasaina e lua ma se eseesega o le gaioiga o le gaioiga (o le faiga o le analgesic aafiaga o le paracetamol atonu e fesootaʻi ma se aafiaga o le inhibitory i le ogatotonu autu o prostaglandins, atonu ona o le le puipuia o le COX-3), e tupu mai ai se aafiaga. Malosiaga talafeagai pe a matauina se lavelave o fualaau faasaina e matauina 1.5-3 taimi e masani ona sili atu nai lo le taimi e faaaoga ai vaega taʻitasi i gaʻo talafeagai.

E le gata i lea, o le paracetamol ma le tramadol o loʻo faʻamatalaina i se talafesoʻotai o le pharmacokinetic, e mafua ai ona vave amata ona galue le vailaʻau - pe a maeʻa le 15-20 minute (ona o le paracetamol) ma mo se taimi umi e lagolagoina ai le aafiaga faʻamalosi (ona o tramadol). O le Zaldiar e maualalo le fua o le tramadol (o le tasi papalama e aofia ai le 37.5 mg o tramadol ma le 325 mg o le paracetamol), o aʻafiaga o le faʻaaoga pe a faʻaaogaina le tramadol. O le faʻamoemoega o le vailaʻau e le manaʻomia ai se faʻasologa umi, o togafitiga e mafai ona amata i se fualaau o le 1-2 laulau i le aso, i le fua mulimuli e mafai ona faʻaopoopo i le 4 pauna i le aso.

Mexiletine, o se vailaʻau faʻasolosolo, e aofia ai foi i mea e fai i le tino. E talitonuina o le mexiletine e poloka ai alalaupapa sodium, ma faʻamausaliina ai le membrane o neurons ma taofia ai le tuʻuina atu o lagona tuga. O suʻega mo le faʻaaogaina o le mexiletin i le NB e maua ai ni feteʻenaʻiga. I nisi tulaga, o le mexiletine e faʻaitiitia ai le tiga, aemaise lava pe a faʻaaogaina i ni maualuga. Ae ui i lea, o aʻafiaga e masani ona tupu, aemaise lava mai le gastrointestinal tract. E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻamautinoa pe a iai se talaʻaga o maʻi faʻapitoa o le tino pe afai e iai ni mea faʻafitauli i le taimi o suʻesuʻega ECG.

I le tele o suʻesuʻega, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o meaʻai (creams, gels and patch (Versatis) ma le 5% o le lidocaine poʻo sauniuniga e faʻavae i luga o mea manogi o le pepa vevela - capsaicin) na aoga i le togafitia o le tiga o le DPN 27, 28. O le aafiaga o le lidocaine e faʻavae i poloka o le felauaiga o ionite mumu i totonu o le membrane o neo laʻau, ma o le taunuuga o le tumau o le membrane, o le faasalalauina o le gaioiga gasegase ua faagesegese, ma o le mea lea, ua faaitiitia ai le tiga. O aʻafiaga, e mafai ona matauina le paʻu o le paʻu o le tino i le itu o le talosaga, lea e masani ona vave ma vave ona mou atu. O le gaioiga o sauniuniga capsaicin e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le vailaau P i le mutaʻaga o filosofia. O le susunuina, mumu, ma le sasaina i luga o le nofoaga o le talosaga o aʻafiaga sili ona taatele, ma o le tiga e masani lava ona matauina pe a faʻaaoga muamua le vailaʻau.

Ae ui i lea, e leai se fualaau e mafai ona avea ma na o le fualaau mo le togafitiga o le tiga i le DPN. E tele taimi e faʻaaogaina ai soʻo se tasi o tupe o loʻo taua i luga, e le lava le aoga ma e iai se manaʻoga mo se tuufaatasiga o fualaau faasaina. O le mea lea, e ui o le fuainumera o vailaʻau na faia e le tagata maʻi i le taimi e tasi o se tulafono faʻavae e tatau ona faʻamalosia e tapulaa, i le tele o tulaga, o le NB ma le DPN e mafai ona pulea lelei i se tuufaatasiga o le lua pe sili atu fualaau. O se mea le talafeagai le vave faatonuina o se tuufaatasiga o fualaau faasaina: Muamua lava e tatau ona tofotofoina le fualaau faasaina, ma pe a maeʻa ona faamautinoa o le a faatagaina e le tagata maʻi lenei mea, e na o se itu, e tatau ona faapipii i ai le isi sooupu, lea, o se tulafono, e ese le faiga o le gaioiga.

I le togafitiga faafomaʻi, e masani lava ona faʻapipiʻiina se vailaau faʻasaina faʻatasi ma se tagata faʻamalosi, o se tagata faʻamalosi ma tramadol poʻo Zaldiar. E fautuaina e aloese mai le tuufaatasiga o tramadol (aemaise lava i le tele o doses) faatasi ma MAOI, SSRIs ma SSRI, talu ai o sea tuufaatasiga e mafai ona faaosofia ai le serotonin syndrome. I le faʻaeteete, o le tramadol e tatau ona faʻamatalaina i le faʻatasi ai ma faʻatoʻilalo faʻasalaga (tuʻuina atu le lamatiaga o serotonin syndrome).

O togafitiga e le o togafitiga o le togafitia o le DPN e aofia ai le psychotherapy, o le balneotherapy, o le oxygenation o le hyperbaric (1.2-2 i le ea), Phototherapy, magnetotherapy, electrophoresis, gaosiga o le diadynamic, muscle magnetotherapy, electroneurostimulation percutaneous, acupuncture. O se faʻalavelave i lo latou faʻaogaina o se tulaga ogaoga o le maʻi ona o maʻi faʻapitoa ma / poʻo se faʻalavelave matuia o le gaosiga. O le tele o tusitala ua faʻaalia le maualuga o le faʻaogaina o le eletise o le taulaʻau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le neuropathy maʻi maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai e faia i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e faʻafesoʻotaʻi i le falemaʻi.

I le faaiuga, e tatau ona maitauina o le togafitiga o maʻi taitasi e tatau ona avea ma tagata taʻitoʻatasi, ia mafaufau i foliga vaaia o le falemaʻi, faʻapea foi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi (popole, faʻavauvau, faamai o totoga i totonu, ma isi). Pe a filifilia fualaau faasaina, e faaopoopo atu i le tuusaʻo o le mafaufau, o isi aafiaga lelei o le vailaʻau ua filifilia (faʻaitiitia le popole, atuatuvale, faaleleia o le moe ma le lagona), faʻapea foi ma lona faapalepale ma le ono oʻo mai ni faʻafitauli ogaoga, e tatau ona amanaʻia.

O le toʻatele o tusitala e fautuaina fualaau faʻamuamua i le togafitiga o faʻamaʻi tiga o polyneuropathies TCA ma le lumanaʻi poʻo le vaʻaia. O fualaau lua laina e aofia ai SSRI - venlafaxine ma duloxetine. E itiiti le aoga, ae sili atu le saogalemu, e itiiti ifo faʻamaʻiloga nai lo TCA, ma e tatau ona sili atu i le togafitiga o tagata gasegase e aafia i le fatu. O fualaau tolu-laina e aofia ai le opioids. O fualaau faʻasaina e aʻafia ai le malosi, mexiletine, oxcarbazepine, SSRIs, topiomat, memikita, mianserin.

Tusi

  1. Strokov I. A., Strokov K. I., Akhmedzhanova L. L., Albekova J. S. Thioctacid i le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka // Tagata mamaʻi faigata. Faʻamaumauga. 2008. Nu. 12. P. 19-23.
  2. Galieva O. R., Janashia P. Kh., Mirina E. Yu. Togafitiga o Neuropathic Neuropathy // Laina Neurological International. 2008. Nu. 1. S. 77-81.
  3. American Diabetes Association. Tausiga puipui i tagata e maua i le maʻisuka // Tausiga o le Maʻisuka. 2002. Nu. 25 (Atunuʻu 1). P. 69-70.
  4. Feldman E. L., Russell J. W., Sullewan K. A., Golovoy D. Malamalamaaga fou i le pathogenesis o le neuropathy o le maʻisuka // Curr. Faaiʻu. Neurol. 1999. Vol. 12, Nu. 5. P. 553-563.
  5. Retinopathy ma nephropathy i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 i le fa tausaga talu ona faʻataʻitaʻiina togafitiga ogaoga. Le Faʻasologa o le Maʻisuka ma Faʻaiuga Faamasinoga / Ep>S. A. Gordeev *, MD
    L. G. Turbina **, Fomai o Fomai Faʻafomai, Polofesa
    A. A. Zusman **, sui auai o fomai faasaienisi

*Muamua le MGMU. I. Mr. Sechenova, ** MONICA latou. M. F. Vladimirsky, Moscow

Faailoga ma ituaiga o neuropathy o le maʻisuka

O faʻaaliga o le maʻi e matua lautele.

Muamua, o le maʻisuka neuropathy e maualalo, ae pe a mavae se taimi, o le a faʻalavelave le faʻafitauli.

O le neuropathy o le maʻisuka o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • vaivaiga maso
  • se paʻu mataʻutia i le toto maualuga,
  • vavao
  • tamaʻi laiti
  • afaina ma le tingling o vae,
  • faafitauli faʻaaogaina meaai,
  • faʻaititia le libido
  • faafitauli i le vaega o meaʻai, faʻalavelave faʻaleagaina faʻaleaga,
  • solia o le gaioiga mata,
  • tiga o musika
  • felei ma le mimita le faʻaletonu,
  • se tele o afu pe leai,
  • faaitiitia le vevela, tiga ma le mafaufau lelei,
  • le faʻamalosia o le faʻatasia o gaioiga.

O le neuropathy o le maʻisuka e afaina ai fiva, ae o le tikeri o le afaina e mafai ona eseese. O le ituaiga o maʻi e faalagolago i le sili ona afaina ai filo. A oʻo mai i neura o le faiʻai, o le faʻavasegaga e taʻu ai le solia o le neuropathy tutotonu. Afai e aʻafia isi plexuses ma neura, o le neuropathy vaʻaia poʻo le maʻisuka.

A faʻalavelaveina namu motusia, e le mafai e se tagata ona 'ai, savali ma talanoa, ma aʻafiaga faʻalogo, faʻafefe o le mafaufau. I le faaleagaina o fiva namu, e tupu ai le neuropathy autonomy. I lenei tulaga, o se uiga iloga o se mea le lelei o nisi o okeni i le taimi e tasi, e aofia ai le fatu.

Autonomic Neuropathy Syndrome:

  1. respiratory
  2. urogenital
  3. cardiovascular
  4. gastrointestinal
  5. afi afi.

Le tele o mea masani:

  • lagona lelei
  • latalata
  • autū
  • neuropathy taulaʻi.

Faʻatasi ma le neuropathy totonugalemu e taua:

  1. feusuaʻiga faifaipea ma le vevela,
  2. le mafaufau le mafaufau, gauai atu, mafaufau loloto.

O le tagata e masani lava ona pagatia i le le mautonu, ma e masani ona matauina le faia soo.

Faʻatasi ai ma le neuropathy, o le faʻaitiitia o le faʻalogo, e vaivai ai maso o le tagata, ma ua faʻavaivaia le faʻamaopoopoina. I le avea ai o se tulafono, o faʻalavelave o lima poʻo vae o loʻo mamafa i le afiafi. I le tulaga alualu i luma, e le lagona e se tagata le uiga le lelei o le laa i luga o se mea faitino po o isi mea faaleagaina.

O faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka e aofia ai le le atoatoa o le faʻalogo i le taimi. O le mea lea, o maʻi pipili ma faaletonu o tamatamai vae ma vae e tulaʻi mai.

O le neuropathy o le maʻisuka masani e aliali mai ona o le le lelei o le autonomic system. O le okesene o loʻo faʻaitiitia, o meaʻai e le o faʻamalolo, e mafua ai le faʻalavelaveina o le galuega:

  1. inumaga
  2. vevela
  3. fatu ma isi totoga.

E masani ona i ai faafitauli i le manao i feusuaiga ma le tele o le afu na natia. Faatasi ai ma le toto o le neuropathy, o se tagata e faalavelave i le lagona o le urini o totoe i le vevela. I nisi tulaga, o le urine e tafe i pa'ū pe a maeʻa se gaioiga o le urination, o le a le mafai foi ona matala.

Ua faʻaalia faʻafitauli urodynamic - o le faʻaitiitia o le tafe o le urine. O le taimi o le urination e faʻapupulaina ma le maualuga o le faʻamalosaga i le urination e tulaʻi mai. O le urinary soda e faʻaalia ai le manaʻomia mo le urination. O nei mea uma e matua aʻafia ai le masani masani o le olaga.

O le neuropathy lata ane e atagia mai i tiga i totonu o pulu ma pulou, ma aafia ai foi sooga o le suilapalapa. O le tagata e amata ona maitauina e le usitaʻi ona musele, ma latou torophy i le taimi.

O le neuropathy masani e masani lava ona faafuasei ona afaina ma aafia ai neula o tagata taitoatasi o le ogalaau, vae po o le ulu. E toʻalua le vaʻai a le tagata, e maua ai le tiga i le tino, e mafai ona tupu mai le paʻu o le afa o foliga. O le neuropathy o le maʻi suka o se maʻi e le mafaamatalaina, o le faʻasolosolo e masani ona le iloa.

O le neuropathy o le maʻisuka o se togafitiga lea e mafai ona mafua ai le leai o se vaaiga mamao pe tumau foi. Neuropathy o pito i lalo o se faʻalavelave o le tele o maʻi, lea e loto gatasi i le i ai o faafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave o vae.

Mafuaaga o Neuropathy o le Maʻisuka

O faʻafitauli e foliga mai lemu, faasaga i le talaaga o se umi faaumiumi o le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. Fai mai fomaʻi e mafai e le maʻi ona faʻaali atu 15-20 tausaga talu ona faʻamaonia le maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i le le atoatoa o togafitiga o le faʻamaʻi ma le le tausisia o fautuaga a le fomaʻi i luga o se soifua maloloina lelei. O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o togafitiga o le masani lea o oso i totonu o le toto kulukose pe a le o masani le masani, lea e mafua ai le faʻavevesiina o le gaioiga o gaioiga o le tino, faapea foi ma le tino o le tino.

O le fiva fusi e tumu ai se ipu toto, ma i lalo ifo o le leaga o le suka, e afaina ai meaai ma ua amata ai le matelaina o le okesene. O le mea lea, o uluai faailoga o le maʻi e tupu.

Afai o le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka ua tumu i elemene ma vitamini, ona o faafitauli i faiga faʻavae, e mafai foi ona maua e nei uaua mea nei mo o latou olaga.

Faatasi ai ma le taimi e togafitia ai le neuropathy o le maʻisuka, o loʻo i ai se avanoa e taofi ai le maʻi ma puipuia ai faʻafitauli matautia. Ae naʻo se fomaʻi e iloa le auala e togafitia ai se togafitiga. O le togafitiga a le tagata lava ia e matua faʻasaina.

Afai e le o faʻataunuʻuina togafitiga, ma e leai ni togafitiga, o lona uiga o le maʻi e mafai ona toe foi mai i se faiga sili atu ona ogaoga.

  • le umi o le maʻisuka
  • maualuga maualuga le kulukose
  • maualuga le maualuga o lipid
  • afaina o neura
  • leaga masani.

O le algorithm masani o le faamai: maualuga le kulukose e amata ona faaleagaina ai tamai vaa e fafagaina ai neura. O le capillaries e leiloa le vaʻa, ma ua amata ona "faʻafefete" le neura mai le okesene, lea o le a mafua ai le leiloa o lona gaioiga.

I le taimi lava e tasi, o le suka e aʻafia ai aʻafiaga ma amata ona latou faia le latou galuega le saʻo, malepe i lalo o le taimi ma otaota avea ma mea inu mo le tino.

Faʻailoga

O le faʻamaʻi e tele ituaiga o meaola e iai faʻamaoniga lelei. I le taimi o se suʻega suʻesuʻe, e suʻeina e le fomaʻi vae, sooga ma alofilima, o le leaga o loʻo faʻaalia ai le neuropathy. E faʻamoemoe pe i ai le mago, mumu, poʻo isi faʻailoga o le faʻamaʻi i luga o le paʻu.

O se suʻesuʻega faʻamaonia o se tagata e faʻaalia le vaivai, faʻapea foʻi ma isi faʻaaliga taua o le maʻi. O le cachexia o le maʻisuka o se tulaga sili ona taua o le togafitiga, pe a le atoatoa le gaʻo o le tino ma teuina i totonu o le manava.

A maeʻa ona iloiloina le pito i lalo ma le pito i luga, o le suʻesuʻega o le faʻalogoina o le viia o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se masini faapitoa. O le suʻesuʻega e tatau ona faʻatinoina faʻatolu.

Ina ia iloa le ituaiga o maʻi, ma fuafua le togafitiga e masani ona manaʻomia, e manaʻomia nisi faʻamalositino e mafai ona iloa ai togafitiga. Ua faʻaalia le lagona gauai:

E le gata i lea, o le faʻafitauli faʻapitoa e aofia ai le iloiloga o le maualuga o faʻataʻitaʻiga.

O se auala eseese e uiga i le neuropathy, ma i le tele lava o tulaga, ua faia se faaiuga e faia le tele o auala o suʻesuʻega.

O le faʻamaʻi naʻo le maʻi e mafai ona faʻamalolo i le taimi atoa ma le filifilia saʻo o fualaau.

E i ai foʻi feeseeseaiga i togafitiga mo le muamua poʻo le lua ituaiga o maʻisuka.

Togafitiga uiga

O le neuropathy o le maʻisuka, o le pathogenesis lea ua lauiloa, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi.

O togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka e faavae i vaega e tolu. E tatau ona faʻaitiitia le faʻamamafa o le kulukose i totonu o le toto, faʻaitiitia le tulaga o le tagata, faʻaitiitia le tiga ma toe faʻafoʻisia ai filo namu.

Afai e maua e se tagata le neuropathy o le maʻisuka, ona amata lea o le togafitiga i le faasaʻoina o le kulukose i totonu o le toto. O le galuega autu o le faʻasaina o le suka ma faʻamautu i le taumatau. I nei tulaga, e fautuaina ai sooupu e tuuitiitia le suka i le tino o le tagata.

Pills e faʻaitiitia ai le kulukose toto i ni vaega. O le vaega muamua e aofia ai fualaau faasaina e faateleina ai le gaosiga o le inisalini i le tino.

O le vaega lona lua e aofia ai fualaau faasaina lea e faʻalauteleina ai le lagona lelei o masini mūmū - Metformin 500. I le vaega lona tolu, o laʻau e poloka ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo tatou talanoa e uiga ia Miglitol.

Faatasi ai ma lenei kenera, e filifilia e le fomaʻi fualaau faasaina taitoatasi. O fua ma taimi ole pulega o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona matua fesuisuiaʻi.

Afai e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi, e mafai lava ona i ai se tulaga faigata o le neuropathy. O faʻamaʻi e tatau ona aveʻesea i le mea e faʻaogaina. O faʻaaliga e taʻu mai ai o suiga e mafai ona toe suia. O le neuropathy o le maʻisuka, lea e togafitia i le taimi, e mafai ona faʻamalolo ma toe faʻaleleia fila.

O vailaau eseese e faʻaaogaina e faʻaleleia ai galuega faʻapitoa ma faʻamaʻi. Muamua lava, e taua le matauina o Tiolept e faʻafoeina faiga faʻava-o-tino, puipuia o siama namu mai le gaioiga o faʻamalolo saoloto ma mea oona.

O le cocarnit o se faʻalavelave o vitamini ma vailaʻau e aʻafia ai le gataifale o le tagata. O vailaʻau i le tuufaatasiga e faʻamalieina ai le tiga ma faʻaalia se aʻafiaga o le neurometabal. O le fualaau faasaina e faia ai le tele o ampoules i aso taʻitasi i le gataifale. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i tulaga patino ile falemaʻi.

Nimesulide e faʻasaʻo le fulafula o neura, ma faʻaititia ai foi le tiga. O Mexiletine poloka auala ole sodium, o le mea lea, o le vevela o le tiga o le tino ua faaleagaina ma o le fatu ua fuaina.

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, e manaʻomia vailaʻau e faʻataunuʻuina ai le togafitiga talafeagai. O le tiga o le neuropathy o le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina ai foi faʻamalosi.

E taua le togafiti o le neuropathy pito i lalo i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina:

  • Pentoxifylline
  • Faʻamatalaga
  • Nicotinic acid
  • Fugalaau.

O vailaʻau nei e faʻaaogaina:

Gaioiga puipui

Pe a oʻo mai le neuropathy, e taua le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaletoatoa. Ae ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona faʻaaoga metotia prophylactic. Muamua lava, e tatau ona e taofiofi le mamafa, talu ai o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faaosoina ai spasms o capillaries, lea e mafua ai foi le matelaina o fiva namu.

Faʻateleina, e tatau ona e tausisia lelei se taumafataga e pulea ai le mamafa o le tino. Ole aʻafiaga leaga e aʻafia ai le setete o namu. E taua le faatea ese o masaniga leaga, talu ai o le ava malosi ma le nicotine e faʻaleagaina ai namu.

E tatau ona taitaia se taʻaloga ma se olaga ola malosi, e faʻamaonia ai faiga faʻavalea ma faʻaleleia le maualuga o le puipuiga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le manaʻomia ona e faia ni seevae e le o savali e puipuia ai le faʻaaogaina o masini i le paʻu. E tatau ona vave togafitia se vae ua gaʻo i se mea faʻapitoa, e mafai ona avea o suauu poʻo kulimi.

I le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina oe e fomaʻi e faia i taimi uma se seti faapitoa o faʻatinoga. E taua le faatumauina o le taofiofia o le toto i vae ma puipuia ai foliga o le atherosclerosis. E tatau ona e filifilia ni seevae faigofie ma talafeagai e faia i le paʻu moni. E mafai foi e lau fomaʻi ona faatonu ni seevae faʻamalosi mo le maʻisuka.

O faamatalaga e uiga i neuropathy o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O le mea autu mo le puipuia ma le togafitia o le neuropathy o le maʻisuka o le ausia ma le tausia o tulaga taua o le glycemic.

Fautuaga mo le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka (benfotiamine, inhibitors aldolazoreductase, acid gaioiolosi, vaega o le tuputupu ae o le nerve, aminoguanidine, protein kinase C inhibitor) o loʻo atinaʻe. I nisi tulaga, o nei vailaʻau e faʻamalolo ai le tiga o le neuropathy. Togafitiga o le faasalalauina ma le neuropathies folasia o le tele o faailoga.

Ava o le thioctic - i totonu o le 30 minute), 600 mg i le 100-250 ml o le 0.9% sodium chloride solution 1 taimi i le aso, 10-12 injections, ma totonu, 600-1800 mg / aso, i le 1-3 ulufale, 2-3 masina.

Benfotiamine - i totonu o le 150 mg, 3 taimi i le aso, 4-6 vaiaso.

Analgesic ma anti-inflammatory therapy

Mo le tiga, faʻaopoopoga i NSAID, faʻaaogaina mea faʻapitoa i le lotoifale:

  • Diclofenac faʻamatalaga, 50 mg 2 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina faʻapitoa pe
  • Ibuprofen i totonu o le 600 mg 4 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi pe
  • Ketoprofen i totonu o le 50 mg 3 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi.
  • Lidocaine 5% gel, faʻapipiiina i luga o le paʻu i luga o le paʻu e oʻo atu i le 3-4 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina faʻapitoa pe
  • Capsaicin, 0.075% o le kulimi / kulimi, faʻapipiʻi faʻapipii i se paʻu manifinifi i luga o le paʻu e oo atu i le 3-4 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi.

, , , , , ,

Vaʻaia ma le faʻamalosia o togafitiga

Afai o le NSAIs e le aoga, antidepressants (tricyclic ma tetracyclic, o le a filifilia ai le serotonin reuptake inhibitors) e mafai ona iai aʻafiaga analgesic:

  • Amitriptyline i totonu o le 25-100 mg i le aso (i le po), o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi.
  • Maprotiline faʻamatalaga 25-50 mg 1-3 taimi i le aso (ae le sili atu ma le 150 mg / aso), o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi pe
  • Fluoxetine ofo 20 mg 1-3 taimi i le aso (faʻasologa muamua 20 mg / aso, faʻalautele le dose e 20 mg / aso mo le 1 vaiaso), o le umi o le togafitiga e faʻamaonia taʻitoatasi pe
  • Citalopram ora 20-60 mg i le aso, o le umi o togafitiga e fuafuaina taitoatasi.

E mafai foi ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina:

  • Gabapentin ole tautala 300-1200 mg 3 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi pe
  • Tautala i le carbamazepine 200-600 mg 2-3 taimi i le aso (maualuga le 1200 mg / aso), o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi.

Isi togafitiga

Mo le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka auto, e faʻaaogaina ai fualaau faʻatau ma fualaau faʻatau fua.

Faʻasolosolo lelei le neuropathy o le gastrointestinal tract, o meaʻai e fautuaina i ni vaega laiti, afai ei ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o le hypoglycemia, e fautuaina e inuina se mea inu suka aʻo leʻi 'ai. Faʻaaoga fualaau faʻasaina e faʻamautuina ai le faʻamalosivale o le vaega o meaʻai, ma le atonia o le manava, o vailaau faʻasolosolo e faʻateleina ona faʻatulagaina:

  • Domperidop i totonu o le 10 mg 3 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi pe
  • Metoclopramide i totonu o le 5-10 mg 3-4 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi.
  • Erythromycin i totonu 0.25-4 taimi i le aso, 7-10 aso.

Mo le manava manaia e fesootaʻi ma le gasegase o le maʻisuka, o vailaau faʻasaʻi lautele ma fualaau faʻasaina e taofia ai le motusia gastrointestinal:

  • Doxycycline faʻaalia 0.1-0.2 g i le aso, mo 2-3 aso i masina uma (i le leai o dysbiosis).
  • Loperamide i totonu o le 2 mg, ona 2-12 mg / aso i le fale e masani ona faʻafesoʻotaʻi 1-2 taimi i le aso, ae le sili atu i le 6 mg / 20 kilokalama o le mamafa o le tino i aso taitasi.

Faʻasolosolo lelei le neuropathy o le maʻisuka i le cardiovascular system ma le faʻamuamua masani, inu malosi, se faʻafefe o le vai, ma faʻaofuofu ni totini e gaosia, e fautuaina e faʻaititia le faʻaaogaina o le masima. O le tagata maʻi e tatau ona alu ese mai le moega ma le nofoa lemu. Afai o nei fuafuaga ua le manuia, o sauniuniga a mineralocorticoid ua faatonuina:

  • Fludrocortisone i totonu 0.1-0.4 1 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi.

Faatasi ai ma le fatu o le atuatuvale

Mexiletine i totonu o le 400 mg, ona 200 mg i le 8 itula, a maeʻa ona ausia, 200 mg 3-4 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e fuafuaina taitoatasi.

Pe a faatonuina le togafitiga o fualaau oona, ia fautuaina e togafitia le tagata maʻi faatasi ma se tagata maʻi cardiologist.

I le neuropathy o le maʻisuka autasi ma le gaioiga o le galuega, e faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaau, o fualaau faasaina ia e faʻamaonia ai le galuega detrusor <лечение проводят="" совместно="" с="">

Faʻatasi ai ma le faaleagaina o erectile, e mafai ona faʻaaoga alprostadil e tusa ai ma fuafuaga masani (i le leai o ni faʻamaʻi).

Mea sese ma filifiliga le talafeagai

Aʻo faʻasalalau NSAID, e tatau ona manatua e uiga i latou aʻafiaga e mafai ona maua, ae o le le maua o se faʻalogopoga faʻalogiga e le manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le fualaau oona, ae o se suʻesuʻega o mafuaʻaga mo le le atoatoa o NSAID.

O lo tatou atunuu ei ai tu ma masani o le faʻaaoga lautele o fualaau o ausilali i togafitiga o le maʻisuka <водорастворимых витаминов="" группы="" в,="" антиоксидантов,="" препаратов="" магния="" и="">

Ae ui i lea, o faʻamatalaga mai suʻesuʻega faavaomalo o le aoga o nei vailaʻau e le lava, ma, e tusa ai ma le tele o tagata atamamai, o suʻesuʻega faʻavaomalo faaopoopo e manaʻomia i lenei mataupu. E tatau foi ona manatua e leai se sui e mafai ona sui se taui lelei mo le maʻisuka.

, ,

O le neuropathy o le maʻisuka e faʻaleagaina ai le fomaʻi o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei mea e faapitoa lava le moni o le neuropathy o le maʻisuka; o le faaleagaina o le innervation autonomy o le cardiovascular system e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le arrhythmias ventricular (e aofia ai le tachycardia ventricular ma le ventricular fibrillation) i le 4 taimi, i le faasologa, maliu faʻafuaseʻi.

Taui o le maʻisuka - faʻamalosia le togafitiga o insulin, aʻoaʻoga faʻapitoa ma le tausia o taui lelei mo le gaosiga o le gaʻo - faʻaititia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le electrophysiological manifestations o le neuropathy lautele e tusa ma le 50-56%. E faʻamaonia ai foi o le tausisia pea o le faʻamalosi, puleaina o le cholesterol o le toto, o le toto maualuga e faʻatasi ma le faʻaaogaina o le inisinia o le angiotensin-liua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatuina o le neuropathy o le maʻisuka automa e tusa ma le 3 taimi.

, ,

Tusitusi masani ile kulukose

O le faafitauli autu o le maʻisuka o le faateleina o le kulukose toto. Ona o lenei mea, o isi faʻafitauli uma e tulaʻi mai, ma o le neuropathy o le maʻisuka e le o se faʻasalaga. Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tausia i totonu o tapulaa masani, ona leai lea o ni faʻafitauli o le maʻisuka o le a tupu. Ina ia maua lenei mea, e tatau ona faʻaaoga vailaʻau mo ituaiga ituaiga o maʻisuka eseese. O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 1, o le togafitiga lenei o le inisalini, ma le maʻisukala 2-sukalalo (sulfonylureas, biguanides, meglitinides, inisita alpha-glucosidase, ma isi). O nisi taimi ma le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaogaina foi le inisalini.

O le masani ai o le maualuga o le toto suka e fesoasoani e taofi ai le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka, ae le o le a le maua ai ni faʻafitauli. O nisi taimi, e tusa lava pe a oʻo i le maualuga o le kulukose, pe a mavae se taimi, o le a faateleina le uiga o le neuropathy o le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i aʻa o le nerve i le maualuga o le suka, e amataina ai le toe faʻaleleia o faagasologa. O lenei tulaga e le tumau, pe a mavae ni nai vaiaso po o ni masina e alu ese faailoga. O le tagata maʻi e tatau ona malamalama o lenei mea o se faʻafitauli le tumau i le soifua maloloina, lea o le a suia i suiga lelei i le soifua lelei, ma ia maua le onosaʻi.

Ina ia mafai ona toe malosi atoatoa le nerve, e tatau ai ona faʻaaoga isi vaega o vailaau faʻasaina - antioxidants ma vailaʻau oona.

Antioxidants ma fualaau oona

O nei mea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o suiga faʻavae i aʻafiaga o le nerve lea na tulai mai i lalo o le malosi o le maʻisuka. O le malosi atoatoa e mafai ma faʻamaonia taimi e maua ai maʻi. O lona uiga afai e le o togafitia le neuropathy o le maʻisuka mo se taimi umi, ona le mafai lea ona toe malosi.

E tele naua vailaʻau faʻamaʻi, e pei o mea e le o ni mea e faʻaogaina. Ae ui i lea, na o ni nai mea e talafeagai mo togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka. O le a tatou taulai atu ia i latou oe na aoga i latou i lenei faamaʻi ua faamaonia e togafitiga aloaia.

Atonu o le antioxidant sili ona taua mo le neuropathy o le maʻisuka o le gaioiola (alpha lipoic). E maua mai e le tele o ituaiga falemaʻi i lalo o igoa e pei o Berlition, Espa-lipon, Tiogamma, Thioctacid, Oktolipen, Neuroleepone. O fualaau uma lava e foliga tutusa i le gaosiga masani ma e ese foi i na o ausilali ma tau.

O le gaioio o le thioctic e faʻaleleia ai le lelei o fiva fomaʻi, toe faʻafoʻi toto i luga o lelavalaʻau, ma puipuia ai le faʻavaeina o radical free e faʻaumatia ai le fiva. O le aʻafiaga e tuʻuina atu i le naʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le fuafuaga masani o lona uiga o le muamua o le afaina o le afaina mo le 10-20 aso, 600 mg o le vailaau faasaina, sosoo ai ma le fesuiaiga i fualaau. I le ituaiga o laumei, e tatau ona faʻaauau pea le gaosia o le thioctic acid mo le isi 2-4 masina (faʻaaogaina le fualaau faasaina i le 600 mg i le afa itula ao leʻi 'aʻai).

O le aofaʻiga o le taimi o le togafitiga e faʻamoemoeina faʻapitoa, ma mafaufau i le ogaoga o faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka. O le isi togafitiga e masani ona faʻataʻitaʻiina i le taimi nei e faʻaaogaina ai le maualuga o fua o fualaau (1800 mg i le aso). O le vailaʻau thioctic, e faaopoopo i le aʻafiaga o le antioxidants, e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga o le neuropathy o le maʻisuka, ma faʻaleleia ai le lelei o le ola.

Faatasi ai ma mea oona, o le vaega o vitamini B (B1, B6, B12) e tatau ona maitauina. Latou te faʻaogaina le fiva namu e toe faʻaleleia ai (o ia lava ma lona afu), faʻaitiitia le maualuga o le tiga, faʻaleleia le amio pulea o le manaʻoga, ma faʻaitiitia ai lagona faʻafuaseʻi ma le motusia. E i ai nisi o vaega o le faʻaaogaina o lenei vaega o vailaʻau. Ua faamaonia e, mo se faataitaiga, o le vitamini B1 e tatau ona i ai se gaʻo-soluble (benfotiamine) ina ia mafai ona ulu atu i totonu o le tino o le tino i se aofaiga talafeagai. E le gata i lea, o vitamini B mo le neuropathy o le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i ni gaʻo maualuga. E faʻaaogaina foi i vasega.

Mo le faigofie o le faʻaogaina, o loʻo maua vave se faʻalavelave o vitamini B i le foliga o le tasi papa (timuga). O lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, Milgamma, Kombilipen, Vitagamma, Compligam V. Milgamma ua atofaina 1 le papafa 3 taimi i le aso mo 2-4 vaiaso, ona 1 le laulau 1-2 taimi i le aso mo vaiaso e lua. Faʻatasi ai ma le tiga o le neuropathy o le maʻisuka, e mafai ona amata togafitiga i ni inisiua ma le suiga mulimuli ane i luga o laulau.

Vailaʻau B ole kulupu e tatau ona faʻaeteete, aua a faʻaaogaina i ni maualuga, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi. I ia tulaga, e tatau ona lafoaia lo latou faʻaaogaina (pe afai e mafai ona iloa lelei le vitamin B e mafua ai le le faapalepale, ona faʻasaʻo lea, ma tuʻu isi).

O le isi vailaau faʻasaina ma se aʻafiaga o aʻafiaga o le Actovegin. E amata ona faʻaaogaina i le inumaga o le 5-10 ml mo le 2-3 vaiaso, ona faʻaauau pea lea e avea o se paʻu (1 laulau 3 taimi i le aso mo le 2 masina). O le Actovegin e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi faatasi ai ma vailaʻau thioctic ma vaega B vitamini.

E pei o fualaau oona, Pentoxifylline (Vasonite, Trental) e mafai ona taʻua. O se vailaau lea e faʻaleleia ai le microcirculation, o lona uiga, o le toto e tafe i le vaega o capillaries. O le mea e le tuusaʻo, ona o le faʻaleleia atili o le toto, o le Pentoxifylline e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le nerve fibers, o le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai i le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka. O se sauniuniga o le 5 ml e faʻaaogaina i le vavalalata, faʻamalosi i le salifa salini o le sodium chloride, mo le 10 aso, ona faʻaauau pea lea i togafitiga ile pepa (200 mg 3 taimi i le aso). O le togafitiga e 1 le masina.

Le faʻafitauli o le tiga o le tiga i le neuropathy o le maʻisuka

Paʻu i le neuropathy o le maʻisuka o se tasi lea o faafitauli ogaoga e faʻafefe ai le olaga faigata o tagata gasegase. O le mea o le tiga o le tiga e tiga (e masani lava ona mu, tao) ma e le faʻaitiitia pe a fai ni faʻamatalaga masani (ole numera o fualaʻau ma fualaau tutusa). I le po, e faʻateleina le tiga, faʻafefe i le malologa lelei, lea e faʻaumatia ai maʻi.

E tele vaega o fualaau oona e faʻaaogaina e faʻafefe ai tiga i le neuropathy o le maʻisuka. O nisi oi latou na faʻaaogaina mo se taimi umi (tricyclic antidepressants), isi - na o le sefulu tausaga talu ai. I tausaga talu ai nei, o le faamamafaina o fualaau oona fou - Gabapentine ma Pregabalin. Ae ui i lea, o lo latou tau maualuga e avea ma mafuaʻaga na faʻaaoga muamua ai fualaau oona e le faʻaumatia ai lo latou taua.

O le mea lea, ina ia mafai ona faʻaaogaina le tiga o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga:

  • fofo
  • tagata faʻamalosi (anticonvulsants),
  • o fualaau faʻamaʻi ma mea faʻapitoa i le lotoifale,
  • vailaau faʻasolosolo
  • nakoti (opioids).

Vailaau Mataʻutia - o se tasi lea o le matua (e faatatau i le poto masani o le faʻaaogaina) metotia faafomaʻi o le faʻafefeteina o tiga i le maʻisuka malosi. Amitriptyline masani ona faʻaaogaina. O le fualaau talafeagai e filifilia malie e tusa ai ma se mamanu faateleina. Amata i le 12.5 mg i le tasi aso, ma faasolosolo malie le faateleina o le dose e 12.5 mg. Ole fua ole aso e mafai ona oʻo i le 150 mg, e vaevaeina ile tele o atopa.

O lenei fualaau faasaina ei ai nai itu aafiaga, lea e masani ona avea ma mafuaaga mo le le mafai ona faaaogaina. Faatasi ai ma isi antidepressants, serotonin filifilia ma inhibitors o le reuptake (Duloxetine, Venlafaxine, Sertraline, ma isi) e mafai ona mafaufauina. E itiiti lava ni aʻafiaga i latou, ae o le tau o se faatulagaga o le maualuga maualuga.Mo se faʻalogona faʻamalosi faifai pea, e tatau ona faʻaaogaina antidepressants mo se taimi umi (ia le itiiti ifo ma le masina, ma le tele o taimi).

Na faʻaaogaina foi tagata e faʻaaogaina ai le maʻisuka mo le gasegase o le maʻisuka mo sina taimi. O le vaega muamua o lenei vaega na amata ona faʻaaoga le carbamazepine (Finlepsin). Ae ui i lea, o lenei vailaʻau o loʻo i ai se aʻafiaga faʻaoloaina. Faʻatasi, i lona faʻaaogaina, o tagata gasegase e gasegase, faʻamalosi, mafaufau lelei. E masani lava, e leai se tasi e fiafia i lenei itu. O le mafuaʻaga lea talu ai nei o loʻo taumafai nei tagata fouvale e aua nei faʻatonuina.

O le gasologa o loʻo iai i le taimi nei e leai ni aʻafiaga. Faatasi ai ma i latou, o Gabapentin ma Pregabalin e masani ona faʻaaogaina. Gabapentin (Gabagamma, Neurontin) e manaʻomia ai le faʻasologa o fualaau. O le a le uiga o lenei mea? O le vaeluaina e aofia ai le faia malie o le fualaau manaomia ole vailaʻau. I le aso muamua o le faʻatagaina, o le tagata maʻi e 300 mg i le po, i le lona lua - 300 mg i le taeao ma le afiafi, i lona tolu - 300 mg 3 taimi i le aso. Ma o lea, i luga o se tulaga tuputupu ae, ua maua ai le fualaau o le analgesic talafeagai (ua taitaia e lagona o le tagata maʻi). E masani lava e 1800 mg i le aso. I lenei fua faatatau latou te taofi ma ave mo sina taimi.

Pregabalin (Lyric) e le manaʻomia se faʻasologa o fua. O loʻo faʻatulagaina ia 75-150 mg 2 taimi i le aso. O le taimi e faʻaaoga ai e ese mai i le ogaoga o le tiga o le tiga i se tagata maʻi faapitoa, ae peitai, e le mafai foi ona faʻaaoga pea nei vailaʻau.

Faʻalauiloa i le lotoifale ua faʻamaonia i latou lava i le tiga. E masani lava ona faʻaaogaina i foliga o kulimi, o suauu, ma e oʻo lava i paʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Versatis patch e aofia ai le 5% lidocaine). O faʻamau e faʻatagaina oe e teu mamalava, faʻapipiʻi mo le 12 itula, lea e faigofie tele mo tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola malosi.

O sauniuniga ma le faʻaleagaina i le lotoifale e le talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka neuropathy. O le mea moni, o la latou faiga o gaioiga e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le tuʻinanau o le tiga, o lona uiga, pe a uma le latou talosaga, o le tiga e faʻateleina i le taimi muamua, ma na o le taimi lava e amata ai le fesoasoani. Ae o lenei vaitau taimi, pe a oʻo ina faʻateleina le tiga, e mafai ona ese. E leai se tasi e mafai ona vaʻai pe o le a le umi o le a tumau ai. Faʻafefea ona faʻafefe atu e le tagata maʻi lenei vaega o vailaʻau e naʻo le taumafai e faʻaaoga fualaau tutusa. E aofia ai mea manogi e pei o Capsaicin, Capsicam, Finalgon, Viprosal, Apizartron.

Antiarrhythmic fualaau faasaina e le o fualaau sili ona taatele i le tau faasaga i tiga i le neuropathy o le maʻisuka. Faatasi ai ma na mea, o se aga masani le faʻaaogaina o le lidocaine (i le tulaga o le gasegase o le tuai i le fua o le 5 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino) ma le mexiletine (i le ituaiga o meaʻai i aso taitasi o le 450-600 mg). O tapulaʻa o lo latou faʻaaoga e fesoʻotaʻi ma o latou aafiaga i le fatu fatu.

O fualaau faasaina o vailaau faasaina o le sootaga mulimuli lea i togafitiga o tiga i le neuropathy o le maʻisuka. O i latou, e moni, e matua aoga lava, ae o mea e fai ma vaisu i le faʻaaogaina umi. O le mafuaʻaga lea ua amata ai ona faʻauʻuina, pe afai o isi auala e le aoga. O le taatele o lenei kulupu o vailaʻau o le oxycodone ma le tramadol. O loʻo i ai se tuufaatasiga o Tramadol ma le paracetamol masani (Zaldiar), lea e mafai ai ona e faʻaaogaina togi laʻititi o le vailaʻau faʻatasi ma le malosi lava e tasi o le aafiaga o le analgesic. I le masani ai, o mea e manaʻomia e le fomaʻi e faatonuina e le fomaʻi.

I le talafeagai, e taua le taʻua o lena mea, o le mea e leaga ai, e le mafai i taimi uma ona fesoasoani i se tagata maʻi i le neuropathy o le maʻisuka ia faʻaumatia atoa le tiga. O nisi taimi latou te matua maaa ma mafai ona togafitia i togafitiga na o le tofiaina o le lua, poo le tolu fualaau. O le mafuaʻaga lea e faʻaauau ai pea le sailiga mo faʻamatalaga lelei i le taimi nei.

O togafitiga o fualaau mo le maʻisuka neuropathy e masani lava ona faʻapipiʻiina ma togafitiga o le gasegase. O le fusi o alaleo e lautele ma eseese, e pei o faailoga o le neuropathy o le maʻisuka. Toeitiiti lava o soʻo se togafitiga o le physiotherapeutics e mafai ona faʻaaoga i togafitiga o lenei faʻamaʻi. O le tele o taimi e faʻaaoga ai le magnetotherapy, acupuncture, electrophoresis, faʻamalosi eletise.

Isi auala o togafitiga

Faatasi ai ma metotia faaleaganuu o togafitiga, e masani ona faaaoga e tagata gasegase masani. O a tagata faʻamalolo e le fautuaina! O nisi o nei fautuaga o loʻo i ai se aoga patino. O le tele o metotia masani e mafai ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga faʻale-aganuʻu (muamua, ioe, pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi).

O togafitiga masani a tagata mo le tetee atu i le neuropathy o le maʻisuka e aofia ai laulaula, upega, fomomile fugalaau, teuteuga o le eleutherococcus, launiu bayi, mea laiti o le rosemary ma le eleele, lemon peel, lanu meamata ma le lanumoana. E faʻaaogaina se mea i totonu, o se mea i le lotoifale i foliga o lotions ma compresses. O le mea moni, o le aʻafiaga o ia togafitiga, faapea foi ma le aganuu masani, e le vave ona vaaia. Ae ui i lea, i le tau faasaga i le neuropathy o le maʻisuka, pei o le taua, o mea uma e lelei.

O le mea lea, o togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka o se galuega faigata. Muamua, ina ia ausia se mea e sili atu i le tulaga, o se togafitiga o le itiiti ifo ma le tele o masina e manaʻomia. Lona lua, e le mafai i taimi uma i le taumafaiga muamua e suʻe fualaau e manaʻomia mo se tagata maʻi. Tolu, o le faasaʻoina o le kulukose i lona lava malosi e puipuia ai le alualu i luma o le neuropathy e faigata. Ae e ui lava i faigata uma, o le tau faasaga i le neuropathy o le maʻisuka e tatau ona tauivi e le aunoa e puipuia ai faʻafitauli matuia sili atu o le maʻisuka.

O fea fomaʻi e faafesootai

O se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona lesitalaina i se tagata e finau. E tatau ona logoina le fomaʻi i le taimi e uiga i foliga o le tiga i pito, lagona le lelei, vaivaiga maso ma isi faʻamaoniga fou i le tagata maʻi. I lenei tulaga, e tatau i le endocrinologist ona faia ni metotia e togafitia ai le neuropathy. E manaʻomia manaʻoga o neurologist. E masani ona faʻaalia togafitiga o le tino.

O le muamua auala, o le polokalame "Soifua Maloloina" ma Elena Malysheva, i le vaega "E uiga i Vailaau Faasaina", talanoa e uiga i le neuropathy o le maʻisuka (mai le 32:10):

Fomaʻi fomaʻi e uiga i le faiga o le atinaʻe o neuropathy i le maʻisuka:

Tuua Lau Faamatalaga