Aspirin Cardio

Igoa faavaomalo - acidum acetylsalicylicum.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo. O le gaioiga malosi o le acetylsalicylic acid. Pusa 0.1 g i le 20 pcs. i totonu o le afifi.

  • Faʻataʻitaʻiga
  • Faailoga mo le faʻaaogaina
  • Contraindications
  • Faʻaiʻuga
Faʻataʻitaʻiga. E i ai ona aafiaga antipyretic, anti-inflammatory ma analgesic. Faʻaititia le faʻalauteleina o le platelets, e puipuia ai le faʻavaeina o ni paʻu toto.

Faʻasologa o mea. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga, o le suʻega e filifilia taitoatasi e le fomaʻi. Se fuataga se tasi mo tamaiti mai le 2 i le 3 tausaga - 1 le papa, mai le 4 i le 6 tausaga - 2 pusa, mai le 7 i le 9 tausaga - 3 papa. Faʻateleina o le tofiga - 1-3 taimi i le aso. O le umi ole togafitiga e 1-2 vaiaso.

Faʻamataʻuga itu. Faʻasolosolo ona faʻaaogaina, faʻavavevave, maʻi tiga, maʻi susu, vaivaiga, taoto, anorexia, tiga tiga, manava manava e mafai. I nisi tulaga, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o le maualuga o tui, erosive ma le ulcerative leions o le gastrointestinal tract, o le toto mai le gastrointestinal tract, reactions reactions (paʻu o le paʻu, Quincke's edema, bronchospasm), galuega le atoatoa o le tino, gasegase ole gasegase o le toto, .

O faʻamaoniga pe a ave Aspirin 100. Ole gasegase o le gastrointestinal tractis i le vaega o le gasegase, "aspirin" foma, o le i ai o faailoga faanatura o le urticaria, rhinitis "mafua mai i le faaaogaina o acetylsalicylic acid ma isi vailaau anti-inflammatory, hemophilia, diathesis hemorrhagic, hypoprothrombinemia, le atoatoa K, ogaoga i le fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa. O le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia ma le faʻaeteete i le tulaga o le glucose-6-phosphate depadrogenase deficiency, o le gasegase o le tino ma / poʻo le ate, i tagata gasegase e maua ai faʻamatalaga faʻamaonia i luga o le gasegase ma ulupea ma le totoga mai le gastrointestinal tract, ma tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi vailaʻau. Acetylsalicylic acids e faʻaleleia ai le gaioiga o le heparin, o mea e le faʻaogaina tuusaʻo, faʻamaʻi antidiabetic oral. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻasoa i le taimi e tasi ma isi vailaʻau e le o faʻamaʻi faʻasamaʻi, methotrexate. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le lelei o le spironolactone, furosemide, fualaau e aveesea ai le uric acid.

Faʻatau. Bayer, Siamani.

O le faʻaaogaina o le fualaau oona Aspirin 100 e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi, o le faʻamatalaga ua tuʻuina atu mo le faʻamatalaga!

O a fatu o fualaau faasaina e matautia mo tagata?

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

E tasi le laulau o le CARTIO ASPIRIN e aofia ai le acetylsalicylic acid 100 mg poo le 300 mg e avea o se mea galue, meaola: paʻu o le cellulose, masini o le sana, atigi: methacrylic acid and ethyl acrylate copolymer 1: 1 (Eudragit L30D), polysorbate 80, sodium lauryl sulfate, talc, triethyl citrate.

Pharmacotherapeutic group: non-steroidal anti-inflammatory drug (NSAIDs).

Faʻataʻitaʻiga

O loʻo faʻaalia mai i le aʻafiaga o le acetylsalicylic acid (mea galue) e i luga o le tino. Aspirin Cardio e aʻafia i le vaega o vailaau faʻasaina-anti-inflammatory drugs (NSAIDs). O lona aafiaga i le tino ua faamatalaina e le mafai ona puipuia le prostaglandinsynthetase, o se enzyme e aafia i le biosynthesis o prostaglandins.

O le taofiofia o le gaosia o lemoni (prostaglandins), o le Aspirin Cardio o loʻo i ai se analgesic, antipyretic, aʻafiaga-inflammatory. Aspirin Cardio e faʻagesegese ai le faʻaopoopoga (faʻamalo) ma mea faʻapipiʻi o platelets. E mafua lenei mea ona o le faʻasaina o le biosynthesis o le thromboxane o le A2 i platelets. A maeʻa ona ave le Aspirin Cardio, e iloa le malosi o le antiplatelet i totonu o le vaiaso (e le o taʻua i tamaitai nai lo alii).

Faailoga mo le faʻaaogaina

Aspirin Cardio e faʻaaogaina i le taimi o togafitiga faʻasolosolo o ia tulaga:

  • gasegase o le myocardial i le i ai o tulaga lamatia (e pei o le maʻisuka, hyperlipidemia, toto maualuga,
  • afaina, ulaula, matutua le matua) ma le faʻaleagaina o le faʻasoesa o le myocardial.
  • stroke (e aofia ai chespep i tagata gasegase i le gasegase cerebrovascular le tumau).
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular.
  • thromboembolism pe a maeʻa le taotoga ma faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina (e pei o le coronary artery avoids slinging, faʻasolosolo agavaʻa tuʻa, faʻamalosolo faʻamalosi, angioplasty artery).
  • ogaoga o le thrombosis ma le thromboembolism o le utuga o le pulmonary ma ona lala (mo se faataitaiga, faatasi ai ma le le tumau o le ola le tumau ona o se gasegase tele).
  • e le faʻavaivai angina pectoris.

O le Aspirin Cardio e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e tusa ai ma le malosi o le vailaau e faʻamalo ai le faʻapipiʻiina o le platelets. O le vailaau faʻamalositino e fesoasoani foi i le tuʻuina atu o faʻamaʻi ma le antipyretic, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le faʻaoga.

Faatonuga mo le faaaogaina

Pusa aspirin cardio e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga e fautuaina ina ia faʻaaogaina i le tasi aso i luma o le taumafataga, faʻamaʻa i le vai. O le vailaʻau e talafeagai mo le faʻaaogaina umi, o le vasega ua fuafuaina e le fomaʻi.

  • Mo le puipuia o faʻaosoosoga faifai pea o le fatu, o le toʻa ma le le toʻa, o le vailaʻau e faʻaaoga i le 100-300 mg i le aso.
  • Mo le puipuia o fasipolo ma cerebrovascular, ma le atinaʻeina o le thromboembolism i le vaitaimi pe a uma le taotoga, o le fualaau faasaina ua ave 100-300 mg i le aso.
  • I le taimi muamua o le puipuia o le fatu, o le fualaau oona e ave i le 100 mg i le aso poʻo le 300 mg i aso uma.
  • Ina ia mafai ona puipuia le veto o le tino ma le thromboembolism - 100-200 mg i le aso poʻo le 300 mg i aso uma.
  • Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le angina, o le fualaau faʻasaina ua faatonuina 100-300 mg. Afai e te masalomia se osofaʻiga o le fatu, e tatau i le tagata maʻi ona ave muamua le fualaau o vailaau i se taimi vave e mafai ai. Ole vailaʻau e tatau ona fufulu ina ia faʻavaveina ai le faʻaaogāina o le absorption ma le tuʻuina atu o se togafitiga.

Afai e te le tago e ave le vailaʻau, e tatau ona ave le cardio aspirin i se taimi vave lava, e tatau ona faʻaauau le faʻaleleia i le auala masani, ae tatau ona e tolopo le ave o le laulau na misia pe afai o le taimi mo le tagofia o fualaau faasaina e talafeagai e tusa ai ma le tulafono.

Na maua le fili itavale MUSHROOM of fao! O ou fao o le a faamamaina i le 3 aso! Ave.

E faʻapefea ona vave faʻasaʻo le faʻamalosi pe a uma le 40 tausaga? E faigofie le fua, tusi i lalo.

Leʻa le afaina o le afaina? E i ai se ala e alu ese ai! E mafai ona faʻamalolo i le fale i ni nai aso, e te manaʻomia.

E uiga i le i ai o anufe fai mai ODOR mai le gutu! Faatasi i le aso, inu vai ma se matāua ..

Faʻaiʻuga

Pe a faʻaaogaina le vailaʻau Aspirin Cardio, e tatau ona matau le vailaʻau o loʻo faʻasinoina i faatonuga mo le faʻaaogaina, a le o lea e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi leaga nei:

  1. Hematopoietic system: o le faaitiitia o le numera o le toto mumu, o le faaitiitia o le numera o leukocytes, o le faateleina o le numera o eosinophils, o le faateleina o le numera o agranulocytes, o le faaitiitia o le numera o platelets, o foliga vaaia o le toto, o foliga o le toto toto, o foliga vaaia o le toto toto, o foliga o hemorrhoidal bleeding.
  2. Ogatotonu ma le faʻalavelave faʻapitoa o le tino: ulu o le ulu, valevalenoa,
  3. Urinary system: faʻaitiitia galuega galue o fatugaʻo,
  4. Malosiaga o le tino: masima sosolo, tale, laumenge edema,
  5. Faiga faʻaoga mea: afaina, faʻavalava o le stools, faʻaitiitia le manaʻo, afaina o le pancreas, tiga o le manava, maʻi o le peptic, mumū o le ate,
  6. Faʻaleagaina o le paʻu: urticaria, purū thrombocytopenic, saluina o le paʻu, eseese dermatitis.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e faʻapupula ai le lamatiaga o le toto. I se tulaga e le masani ai, pe a ave le fualaau oona Aspirin Cardio, o le faateleina o le gaioiga o le ate o le siaki, o le atinaʻe o le bronchospasm.

Contraindications

O le faʻaaogaina o vailaʻau e manaomia ai le faʻamalosia o le tausitusi ma le auʻiliʻiliga o faʻasalaga ina ia puipuia ai tulaga lamatia o le ola. E aofia ai:

  • bronchial asthma e mafua mai i le aveina o salicylate ma isi NSAID,
  • o se tuufaatasiga o le fula maso, o le polyposis faifai pea o le isu ma le paranasal sinuses ma le le faapalepale i le ASA,
  • gasegase erosive ma ulcerative o le gastrointestinal tract i totonu o se gaioiga laititi,
  • gasegase gasegase,
  • fomai diamorrhagic,
  • faʻaaogaina faʻatasi ma le methotrexate i se fuataga o le 15 mg i le vaiaso pe sili atu,
  • maʻitaga (I ma le III)
  • lactation
  • tamaiti ma tagata talavou (e oʻo i le 18 tausaga),
  • ogaoga o le le atoatoa (CC itiiti ifo i le 30 ml / min),
  • ogaoga o le ate (vasega B ma luga i le fua ole Child-Pugh),
  • NYHA Class III-IV o le fatu vaivai,
  • hypersensitivity i le acetylsalicylic acid, o meaʻai i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma isi NSAID.

Faʻaaliga leaga pe a faʻaaogaina le Asipirin cardio e tele lava ina iloa i le tulaga o le faʻalavelave ma le tagofia o fualaau e aunoa ma le faia o le faʻamaʻi.

Faʻasalaga

O le faʻamaualuga o le iniseti (faʻavae pe a ave le ASA i le sili atu i le 100 mg / kg / aso mo le sili atu i le 2 aso) e mafai ona mafua mai le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o le vailaʻau e avea o se vaega o le faʻaaogaina faʻamalosi o le vailaau faʻasaina (inisua masani) poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le faʻamoemoeina o se vailaʻau oona tagata matua poʻo le tama (gasegase matuia).

E tolu tikeri o le mamafa o le tulaga i le tulaga o le maualuga.

  1. O le tikeri muamua e tupu i se fua o le Aspirin Cardio e itiiti ifo i le 0.15 g / kg o le mamafa ole maʻi. Faailoga: o le dyspepsia, maʻi tiga, faʻalavelave vaaia, fiva.
  2. O le tikeri lona lua e tupu i se tasi o fualaau o Aspirin Cardio mai le 0.15 i le 0.3 g / kg o le mamafa o le maʻi, le lona tolu i mataupu e sili atu i le 0.3 g / kg.
  3. I le tulaga o mea 'ona oona, gasegase oona ma sosoʻo tautala, faʻaaogaina laxatives, o togafitiga faʻapitoa e faia. E talafeagai le pulea o le pH o le toto ma le faʻaofiina o le sodium bicarbonate, i mataupu o le faʻaituau homeostasis i le vaega o le suka. O le siama ma le faʻamalosi masini e faʻaaoga i mataupu ogaoga, e tusa ai ma faʻamatalaga.

E tusa ai ma le mataʻituina o faʻamatalaga, o le tau o ASPIRIN CARDIO o loʻo iai i le falemaʻi (Moscow) e 78 rubles.

O le tele o analogues o Aspirin Cardio o Trombo Ass, Avix, Axanum, Agrenox, Brilinta, Gendogrel, Disgren, Ilomedin, Ipaton, Koru, Cardogrel, Clopidal, Lopired, Pingel, Plavix, Platogril, Trombonet, Effient. E masani lava o le tau o analogues e matua ese lava mai le tau o le uluai vailaʻau.

Faʻalogo: o le faʻaogaina o analogues e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi.

Faʻasologa o foliga

Enteric Coated Tablets 100 mg ma le 300 mg

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - acetylsalicylic acid 100 mg po o le 300 mg,

tagata faʻatau: paʻu o le cellulose, maso o le sana, eudragit L30D, polysorbate 80, sodium lauryl sulfate, talc, triethyl citrate.

Lauga, biconvex, fai si laʻititi, faʻafefiloi papa paepae i le pito, i le kink - se tutusa o le paʻepaʻe, o loʻo siomia e se atigi lanu tutusa.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le acetylsalicylic acid (ASA) e faʻavavevave ma e matua gaogao uma lava mai le vaega o meaʻai.

I le taimi o le faʻamalolo ma vave loa, o le acetylsalicylic acid e liua i totonu o le metabolite gaosia autu - salicylic acid.

O le maualuga o le maualuga o le acetylsalicylic acid i le toto plasma e ausia pe a maeʻa le 10-20 minute, o le maualuga maualuga o le salicylic acid i le 0.3-2 itula.

Ona o le mea moni o le faʻaoʻoina o le aspirin cardsio® tablets e faʻamalosi i le aano, o le mea o loʻo galue malosi e le tatalaina i totonu o le manava, ae i le siosiomaga alkaline o le inumaga. Ona o lenei mea, o le absorption o le acetylsalicylic acid e tolopoina i le 3-6 itula pe a faatusatusa i laulau e lei ufiufiina ma se mea e teu ai fale.

Acetylsalicylic ma le salicylic acid e pipii tele atu i masini plasma ma e vave ona tufatufa atu i totonu o masini.

O le salicylic acid e faʻamalosi i le susu o susu ma felafolafoaʻi le puipui o le placental.

O le salicylic acid e maua i le ate ma le fatuina o metabolites - salicylurate, salicylophenol glucuronide, salicylacyl glucuronide, gentisic ma gentizuric acids.

O le excretion o le salicylic acid o le faalagolago lea ile toto.

O le afa o le olaga pe a ave le vailaʻau i lalo ifo o le 2-3 itula, pe a ave le vailaʻau i mea maualuga o le 15 itula. O le salicylic acid ma ona metabolites e faʻateleina e gaʻo.

Pharmacodynamics

O le gaioiga o le gaioiga o le acetylsalicylic acid e faavae i luga o le le mafaaseseina o le afa o le cyclooxygenase (COX-1), ma o le taunuuga o le tapunia o le thromboxane A2 ma tapunia platelet ua taofia. O le malosi o le antiplatelet e sili ona lauiloa i platelets, talu ai e le mafai ona latou toe faʻapipiʻi le cyclooxygenase.

E talitonuina o le acetylsalicylic acid ei ai isi auala mo le taofiofia o le faaputuga platelet, lea e faʻalauteleina ai lona lautele i faʻalavelave vascular eseese.

Acetylsalicylic acid e maua mai i le vaega o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, ma o loʻo i ai ni aafiaga o le analgesic, antipyretic ma anti-inflammatory.

O fua sili ona maualuga e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le tiga ma tulaga laiti, e pei o le malulu ma le fulu, e faʻaititia ai le fiva, faʻaitiitia le musika ma le tiga faʻatasi, faʻapea foi ma faʻamaʻi pipisi e pei o le oona, o le osteoarthritis ma le spondylitis ankylosing.

Tosiga ma le pulega

Mo le faʻafofoga tautala.

Pepa o cardio ua ufiufi Entic-coo, vevela meaʻai, e tatau ona ave aʻo leʻi 'ai ma le tele o vai.

Le faʻaitiitia o le lamatiaga o le oti i tagata maʻigasegase o le myocardial

O le fua muamua o le 100-300 mg (o le muamua laupepa e tatau ona togafiti mo le vave o le absorption) e tatau ona ave e le tagata gasegase i se taimi vave lava pe a uma le masalosalo o le atinaʻeina o le faʻalavelaveina o le myocardial.

I le 30 aso na sosoo ai ina ua maeʻa le atinaʻeina o le myocardial infarction, e tatau ona tausia se fualaau o le 100-300 mg / aso.

I le mavae ai o le 30 aso, e tatau ona manatu le manaʻoga mo se isi togafitiga e taofia ai le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le myocardial.

Le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻamaʻi ma le ola i le tino i maʻi pe a maeʻa le faʻalavelave o le myocardial

Mo le puipuiga lona lua mai le gau

Le faʻaitiitia o le lamatiaga o le TIA ma le stroke i tagata maʻi ma le TIA

Faʻaitiitia le faʻaleagaina ma le ola faʻatasi ma le angina mausali ma le le mafaagaeetia

Mo le puipuia o le thromboembolism pe a maeʻa taotoga ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi

Mo le puipuia o le verombosis loloto ma le pulmonary thromboembolism

100-200 mg / aso poʻo le 300 mg i isi aso uma

Le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial

100 mg i le aso poʻo le 300 mg i isi aso uma.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga o loʻo lisiina atu i lalo e faʻavae i luga o faʻamatalaga mai lipoti faʻasalalau faʻafuaseʻi ma luga o le poto masani o le faʻaaogaina o ituaiga Aspirin uma, e aofia ai fomaʻi masani mo se vaitaimi puupuu ma umi o togafitiga.

I lenei itu, o latou foliga masani e tusa ai ma vasega CIOMS III e le mafai.

- maʻi pipisi, tiga o le tino ma tiga i le gastrointestinal region

- faʻamalamua o le gastrointestinal tract, ulupia o le mucous membrane o le manava ma duodenum (e seasea lava ona tupu i le gasegase o le toto ma mea faʻapitoa i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma suʻesuʻega suʻesuʻe)

E seasea - seasea lava:

- O mataupu ogaoga o le toto, e pei o le gasegase o le gasegase, afaina o le faiai (aemaise lava i tagata gasegase e maualuga le puleaina ma / poʻo le maua o faʻamalositino faʻamalosi ma togafitiga faʻamalosi), lea i nisi tulaga e mafai ona lamatia ai le ola.

- faʻataunuʻuina o gasegase ogaoga, e aofia ai le faʻalavelave anaphylactic

- faʻaleagaina o le ate i le ate ma le faateleina o le gaioiga o le "ate" faʻaleagaina

Faatasi ai ma taimi e le masani ai:

- gasegase, e pei o le toto toto, hematomas, epistaxis (epistaxis), urogenital bleeding, gums toto

- o le hemolysis ma le hemolytic anaemia i tagata gasegase e iai ni faʻafitauli ogaoga o le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency

- faʻaaogaina o le tino ma le faʻalavelave faʻaleagaina

- faʻasologa o le hypersensitivity ma faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo ma suʻesuʻega ile suʻesuʻega (faʻamaʻi asthmatic, faʻamaʻi laʻititi ma faʻaalia mai le paʻu, pusa o le tino, tino gastrointestinal ma le cardiovascular system, e aofia ai le paʻu o le paʻu, urticaria, edema, paʻu o le paʻu, rhinitis, edema mucous membrane o le isu, cardio-respiratory troubles syndrome)

- o le vevela ma le tatagi i taliga, lea e mafai foi ona avea ma se faailoga o le maualuga o le fualaau faasaina.

Tafaoga faʻamalosi

Faʻaaogaina i se fua o le 15 mg / vaiaso pe sili atu

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le ASA ma le methotrexate, o le aʻafiaga o le hematological o le methotrexate e faateleina ona o le mea moni o NSAID e faaitiitia le taofiofi o le methotrexate, ma o le salicylates, aemaise lava, aveesea mai le fesootaiga ma pulu plasma.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

Ibuprofen ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le ASA e faʻamaonia ai lona lelei i luga o platelets.

I tagata gasegase e iai se faʻafitauli maualuga o le maʻi fatu cardiovascular, o le faʻaaogaina o le ibuprofen ma le ASA e taʻitaʻia ai i le faʻaititia o lona aʻafiaga o le cardioprotective.

Anticoagulants, thrombolytic ma isi vailaʻau faʻamaʻi

E i ai le lamatiaga o le tafe toto.

Isi NSAID faʻatasi ma le maualuga salicylates (3 g / aso pe sili atu)

Ona o le fegalegaleaiga o le gaioiga, o le lamatiaga o le paʻu o le mucosa gastrointestinal ma le toto na faateleina.

Filifili Serotonin Resitala Faʻatonu

Ona o le fegalegaleaiga o le gaioiga, o le lamatiaga o le tafe mai le gastrointestinal tract e faateleina.

I le faʻaitiitia o le faʻamalologa o le tino, o le ASA faʻalauteleina le faʻaogaina o le digoxin i le plasma toto.

Antidiabetic agents, e pei o le insulin, sulfonylureas

O le maualuga o doses o le ASA e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau faʻasaina ona o le faʻaaogaina o le hypoglycemic acid ma le aveesea o le sulfonylurea derivatives mai le fesoʻotaʻiga ma masini o le plasma o le toto.

Diuretics i le tuufaatasiga ma le maualuga o ASA

O loʻo i ai se faʻaititia o le fufuluina tele o le filiga e mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻasologa o prostaglandins i fatugaʻo.

Glucocorticosteroids (GCS) faʻaleleia, sei vagana ai le hydrocortisone, faʻaaogaina mo togafitiga toe sui mo le faʻamaʻi o Addison.

Faatasi ai ma togafitiga corticosteroid, o le maualuga o salicylates i le toto e faaitiitia ma ei ai le tulaga lamatia o le atiaeina o le salicyoa pe a uma le faamutaina o togafitiga, talu ai ona o le corticosteroids e faateleina ai le manava o le mulimuli.

O inhibitors o le Angiotensin-converting enzyme (ACE) i le tuufaatasiga ma le maualuga o ASA

E i ai le faʻaitiitia o le filtration sili ona lelei ona o le faʻasaina o prostaglandins ma se aafiaga vasodilating, faasolosolo, o se faʻavaivaia o le faʻaleagaina o aafiaga.

O le vevela o le eletoni valproic e mafua ona o le feteʻenaʻi mai le fesoʻotaʻiga ma masini o le plasma o le toto.

O loʻo i ai se faʻafitauli maualuga e mafai ona faʻaleagaina le mucosa gastrointestinal ma le faateleina o le toto toto e mafua mai i le faʻaleleia atili o aʻafiaga o le ASA ma le ethanol.

Uricosuric fualaau faasaina e pei o le benzbromaron, probenecid

Ua faʻaititia le aafiaga o le uricosuric ona o le tauvaga faʻasaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le uric acid.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻaaoga le fualaau faasaina ma le faʻaeteete i tulaga nei:

- faʻatasi ai ma le vaʻaia o le mafaufau i faʻamatalaga, anti-inflammatory, anti-rheumatic drugs and other types of allergies

- o le i ai o se talaaga o faʻamatalaga o le ulutala o le gastrointestinal tract, e aʻafia ai faʻamaʻi faʻafuaseʻi poʻo le faʻamaʻi faʻafuasei maʻi o le ulutala poo le gasegase o le gastrointestinal

- pe a faʻaogaina faʻatasi ma faʻamalosi tino (Vaʻai i le vaega "Fesoʻotaʻiga Vavalalata")

- i tagata mamaʻi e leai se faʻafitauli poʻo le faʻamalositino (faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi o le fatu gasegase, faʻavaivaia o fatu fatu, faʻaitiitia le felafoaʻi o le toto, faʻasologa o taotoga tetele, vavao poo le gasegase tele), talu ai o le acetylsalicylic acid e mafai ona faateleina le aʻafiaga o le faʻamaʻi fatuga poʻo le gaʻo toe le manuia

- i tagata mamaʻi e pagatia i le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency (G6FD), o le acetylsalicylic acid e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻe o le siama o le anemia hemolytic. O mea e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le siama, e aofia ai, mo se faataitaiga, maualuga tulaga o le fualaau faasaina, fiva, poo le i ai o ni maʻi pipisi

- i le tulaga o le galuega o le ate

E mafai e le Ibuprofen ona taofia le aʻafiaga o le ASA i luga o le faaputuga platelet. O tagata e maua togafitiga ASA ma ave le ibuprofen mo le toomaga tiga e tatau ona logoina a latou fomaʻi.

O le ASA e mafai ona faʻaosoina le bronchospasm, ma faʻapogai ai osofaʻiga o le maʻisuka faʻamaʻi ma isi faʻasologa o le hypersensitivity. O aʻafiaga o aʻafiaga o se talaʻaga o le maʻamaʻi, vavalavavavavevave, palatini palatini, faʻamaʻi masani o faʻamaʻi o le tino, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻafitauli i isi mea (mo se faʻataʻitaʻiga, gaioiga o le paʻu, itching, urticaria).

Ona o le aʻafiaga o le papalate, o le faʻaaogaina o le aspirin cardio e mafai ona fesootaʻi ma le faateleina o le aʻafia o le toto. Ona o lenei malosi e taofiofia ai le faaputuga ipu, lea e masani mo le tele o aso talu ona ave le fualaau faasaina, o le acetylsalicylic acid e mafai ona oo atu ai i le faateleina o le toto i le taimi ma pe a maeʻa taotoga (e aofia ai ni taotoga laiti, e pei o le tosoina o nifo).

O le gasegase e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gasegase mimiti poʻo le faʻamaʻavale (e fai ma faʻataʻitaʻiga, ona o le gasegase lemu) faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega a le laboratory ma faailoga, e pei o le asthenia, pallor o le paʻu, faʻapopolega.

ASA i lalo ifo o le tino e faʻaitiitia ai le excretion o le uric acid, lea e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o gout i tagata taʻitoʻatasi.

Faʻaaogaina o tamaiti

E i ai se mafutaga i le va o le aspirin ma le atinaʻeina o le syndrome Reye pe a faʻaaogaina i tamaiti e iai faʻamaʻi viral. O le aʻafiaga e mafai ona faʻateleina i le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai le ASA, ae o se mafutaga mafana e le o iloa. O le atinaʻeina o fomaʻi faifai pea i ia faʻamaʻi e mafai ona avea ma se faailoga o le syndrome o Reye.

O le gasegase o Reye o se maʻi e seasea lava e mafua ai le faaleagaina o le faiʻai ma le ate ma e ono afaina.

I lenei tulaga, aspirin cardio e le tatau ona faʻaaogaina i tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, seʻi vagana ua faʻamatalaina.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

O le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o prostaglandin e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i le maitaga ma le atinaʻeina o se tamaʻitaʻi po o se tamaʻi fausua. O faʻamatalaga mai suʻesuʻega o faʻamaʻi o loʻo faʻaalia ai le tele o aʻafiaga o le faʻalauteleina o le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina ma le faʻaaogaina o inhibitors o le prostaglandin faʻasologa i le amataga o le maʻitaga. I le taimi lava e tasi, e talitonuina o le aʻafiaga e faʻapupula i le tele o le faʻasolo ma le umi o togafitiga. O faʻamaumauga e le mafai ona faʻamaonia soʻo se sootaga i le va o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid ma se faʻaopoopoga o aʻafiaga o le faʻamutaina vave o le maitaga. Avanoa o faʻamatalaga faʻamaʻi i luga o le atinaʻeina o faʻamalologa e feteenai, ae ui i lea, o se faʻalavelave tele o le atiaʻeina o se faʻamalologa - e le mafai ona taofiofia le le tapunia o le pito i lalo o le pito i lalo. O le faʻaaogaina o le ASA i le amataga o le maʻitaga (1-4 masina) i le 14.800 fafine / tamaiti latou te leʻi faʻaalia soo se faʻalapotopotoga ma le faʻaopoopoga o taimi ole malformations.

O suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai le faʻataʻitaʻiina o le vevela. O le tofiaina o sauniuniga e aofia ai le acetylsalicylic acid i le muamua ma le lona lua o vaevaega o le maitaga e le o faaalia, seia oʻo ina faʻauʻuina e le tatau tele.

Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, i le muamua ma le lona lua o vaevaega o le maʻitaga, Asipirin cardioi se fualaau o le 100 mg e mafai ona faʻaaoga pe a maea ona iloiloina ma le totoa e se fomaʻi le fua faatatau / lamatiaga.

Pe a faʻaaogaina fualaau oona e maua ai le acetylsalicylic acid e se fafine i le taimi o le fausiaina, pe i le muamua ma le lona lua o masina o le maitaga, e tatau ona faʻaaoga le fua pito sili ona maualalo o le fualaau faasaina ma taitaia se piriota puupuu o togafitiga.

I le lona tolu o masina o le maʻitaga, o faʻataʻitaʻiga uma o le talitanela prostaglandin e mafai ona mafua ai le fetus:

afaina o le cardiopulmonary (faatasi ai ma le tapunia vave o le pule o le botallal ma le toto maualuga o le pulmonary)

le faʻaaogaina o le tino, lea e mafai ona alualu i luma i le faaletonu o le tino ma oligohydramnios,

I le tina ma le tamaititi i le faaiuga o le maʻitaga:

ono mafai ona tupu i le taimi o le toto toto, aafiaga o le antiplatelet, lea e mafai ona tupu e tusa lava pe i ai ni togi laiti

le taofiofia o galuega faakonekarate a le tagata matua, lea e mafai ona oo atu ai i le tosoina poʻo le faaumiumi o galuega

I lenei itu, ua solia le ASA mo le faʻaaogaina i le tolu tolu masina o le maʻitaga.

Faaaoga i le taimi o le lactation

Salicylates ma a latou metabolite i ni vaega laiti e faʻateleina i susu susu. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le salicylate i le taimi o le lapataiga e le manaʻomia ai le faʻamutaina o le susu. Ae peitai, pe a faatonuina e se fomaʻi le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina po o le aveina o le acetylsalicylic acid i tulaga maualuga, e tatau ona faamutaina le fafaga.

Faʻapitoa o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le malosi e ave ai se taavale poʻo ni faʻalavelave lamatia

Mafaufau i aʻafiaga e ono aʻafia ai e pei o le vevela, e tatau ona ave le tausiga pe a ave taavale pe masalomia masini.

Tuua Lau Faamatalaga