Ituaiga 2 maʻisuka pakasisi aʻa: faʻapefea ona ave le maʻisuka?

I vailaau faʻamaʻi, pasesa ma le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona lauiloa i le tau faasaga i le faʻamaʻi. Taumafa aʻa ma lau. O le pasili e faʻaitiitia ai le toto ma le urine, aveese le tele o le vai, faʻaitiitia le fulafula, e afaina ai le malosi o le mumū i totonu o le tino, e puipuia ai le fatuina o tumutumu pipisi, faʻaleleia le vaʻai, faʻamalosia ponaivi. E le gata i lea, e mafai ona e tupu aʻe i le fale.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faʻavae ma aoga aoga

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Pasili e faʻasaʻo le suka toto ona o mea o loʻo i le chlorophyll. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani lava ona tupu mai le maʻi suka i luga o vae, ma o le pasesa o loʻo i ai le tele o gestidine, o loʻo i ai le faʻamalolo o le tino. O le isi mea faaopoopo o le faʻaaoga masani lea o le laau e faʻamautuina ai le toto ma le fua o le fatu.

Fuga kuka

O le pasili e mafai ona faʻaumatia faʻasoa, e avea o se faʻaopoopoga i salakeke ma vasega muamua, faʻapea foʻi ma masini. E aoga le faia o mea teuteu, mea e inu ai poo inu inu fou fualaau aina fou e maua mai aʻa. E mafai ona e aofia ai i le taumafataga e le gata o fua, ae o laulaau foi ma le pakesa. Faʻavave mea inu mo le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona sili atu i le 2 aso, pe a fai e faʻavaivaia ona faʻamalolo.

Parsley Root Recipes for Diabetes

O aʻa aʻa e mafai ona faaopoopo i soupisi poʻo le itu o ipu i foliga fou pe malogo o se manogi manogi. Ma e mafai foi ona e saunia se teuteuga. Metotia o sauniuniga ma faʻaaogaina:

  • Liligi le 10 kalama o le pakasisi pakasa i totonu o se ipu vevela ma sasaa 400 ml o le vai vevela.
  • Kuni lelei le tapuni ma alu mo le 6 itula.
  • Faʻasusu le inu i totonu o le susu.
  • Faaaoga 3-4 taimi i le aso pe a ma le 30 aso.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻamatalaga numera 1

  • Ina ia saunia le fusi, ia tapenaina lelei le pasili.

Oti faʻamalolo le pasisa ma sasaa se ipu vai 100 tikeri.

  • Aumai i se vevela ma tuʻu i luga o le vevela vevela mo le silia ma le 3 minute.
  • Faʻamalosi e le silia le afa itula.
  • O le suamalie e mafua ai ona faʻaalu 3 taimi i le aso mo se sipuni sipuni.
  • Toe foʻi atu i le laulau o mea i totonuBack i le laulau o mea

    Faʻamatalaga numera 2

    • Faʻasalaina lelei le lanu ma faʻafefiloi ma le 0.5 lita o le susu.
    • Cook i luga o le vevela vevela, faʻavevesi taimi.
    • Faʻafiafia ma faʻafefe.
    • Ave se sipuni tele i le 30 minute. ao lei faia le taumafataga.
    Toe foʻi i le laulau o mea

    Fatuga o Fua

    Faʻamatalaga numera 1

    • Pasili fatu i se aofaiga o le 5 kalama le vai inu (200 ml) ma tapuni le pito i luga ma se tapuni.
    • Faʻamalosi mo le afa aso.
    • Ona fufulu lea o le paluga e ala i se sieve ma inu i se taimi e 4 itula i le aso mo le masina.

    Faʻamatalaga numera 2

    • Laʻau aʻa, mumu, fasi pasili, fennel, sasaa vai inu ma alu mo le kuata itula.
    • Faʻataga e faʻaliliu sina pisi ma se faʻalavelave.
    • Inu pei o le la i le 100 ml, e mafai ona e tuu le meli po o le suauu.
    Toe foʻi i le laulau o mea

    Contraindications

    O le faʻaaogaina o le pasesa i le maʻisuka e faʻasaina mo faʻamaʻi o fatugaʻo ma fatu urinary - cystitis, pyelonephritis, maʻa fatuga, ma faʻamaʻi o sooga ma fusi na mafua ona o maʻi faʻaleaga. E le manaomia le 'ai o le pasili i le taimi o le maitaga. Le faʻaauau le faʻaaogaina o le laau e mafai ona mafua ai le gasea, tiga o le ulu, mea e galo ai.

    Faaaoga mo le maʻisuka

    Pasili i le maʻisuka e faʻaogaina i le foliga o se mea teuteu, o se oloa e aveesea ai le sili atu o le susu, e faʻaitiitia ai le le fiafia tele. Mo togafitiga, e tatau ona e ave le 100 kalama o le pakisa paʻu, olo i se mea e fai ai le kofe, sasaa se lita o vai inu, ma a maeʻa, o le togafitiga e tauanau mo se itula.

    O le aso e le sili atu nai lo se tioata o fofo, o le umi o togafitiga e 2-4 vaiaso. O le fautuaga fautuaina o le pakasisi aʻa e tatau ona faʻaaogaina i se tulaga ogaoga, pe a le maua e isi metotia o le togafitia o le valevale le maua o iuga.

    E faʻatagaina foi ona faʻaogaina lela o le pasili, e manaʻomia le tatuina o se laau fou, o se teuteuga e faia mai i lea mea. Mo laulau sipuni taitasi o le pasili, ave se ipu vai inu, vevela mo le 3-5 minute, mālū ma faʻalogo 30 minute. Ona fufulu lea o vailaʻau, inu sina taimi faʻatolu i le aso - i le taeao, aoauli ma le afiafi. I se taimi, aua le inu sili atu nai lo le sipuni sipuni o le susu.

    Faatasi ai ma le tutusa lelei e faasaga i faailoga o le maʻisuka ma ona faʻalavelave, o loʻo faʻaaogaina le siva mai le pasesa, e tatau ai:

    • sasaa se sipuni tele o meafaitino mata ma se ipu vai inu,
    • tumau i lalo o le tapuni mo le 12 itula i se nofoaga mafanafana,
    • faʻalavelave.

    O le fualaau faasaina ua faailoaina e tatau ona ave i le 30 ml i le 4 itula uma, pe a mavae sina taimi o le a toe foi atu le maʻisuka i tulaga masani o le toto, maualuga le toto maualuga, faateleina le malosi.

    E tutusa le aoga o le a avea ma se fua. Ave le tasi ma le afa teaspoons o le pakasisi pakasisi, sasaa le afa-lita o le susu susu, kuka i luga o le vevela vevela. A maeʻa le lua faʻaitiitiga o le voluma, ave ese le ofe mai le ogaumu, faʻapipiʻiina i totonu o le susu. I le aso, ave ni teaseti se lua o le teuteu, ia mautinoa ia faia lenei mea ao leʻi 'ai.

    E le gata i lea o mea uma ua fuafuaina e mafai ona faʻaaogaina e na gasegase e maua i le maʻisuka oeo loʻo mafatia foi i le togafitia o fatugaʻo, o le talo, o le faʻasolosolo taimi o le mafaufau i fatugaʻo.

    I le maʻisuka ituaiga 2, o le iai o suauu taua e fesoasoani foi e togafitia ai le malulu, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e le mafai ona faʻamalosia e aofia ai le suka e faʻasaina i le maʻi. Afai e mafatia le tagata maʻi mai le afaina o le gutu prostate, vaivai, le lelei o le faasolosolo, o le pasesa ma lona aʻafiaga o le a fesoasoani ia te ia.

    Pasili ma le maʻisuka ituaiga 2 e aveese ai toxins mai le tino, e mafai ona mafua ona o le i ai o fila. A maeʻa le faʻasalaga, o le a mafai e le maʻisuka ona vave faʻaumatia:

    O mea faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma manuʻa e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, faafitauli i le paʻu, vavave, manua, mapalapala. E leai se aʻaʻaga o le pasesa e maua mai i le maʻisuka o le a iai i le iniseti, toʻesea, aua e taua tele, talu ai o loʻo i ai mataupu pe a maliu tagata mamisini pe a mavae le leʻoina o le iniseti o iniseti. O ia gaʻo e faigofie lava ona mafua ai le gangrene o pito pito i lalo.

    Ae o le faateleina o mea e gaosi i le carotene e fesoasoani e faʻaleleia le lelei o le vaʻaia ma maualuga maualuga le suka.

    O mea faʻamalolo o le pasesa i le maʻisuka

    O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafua mai i le puipuiga o lona lava inisalini ma le faaputuga o suka i totonu o le toto. O le mea lea, ina ia faʻamaonia le maualuga o le glycemia, o le saoasaoa o le metabolism ma le faateleina o le excretion o gaʻo. Parsley e fesoasoani i lenei mea.

    O sini autū i le faʻaaogaina o le pasili o:

    • faaitiitia le toto ma le urine,
    • aveesea le tele o le vai mai le tino,
    • faʻaleleia metabolism
    • puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka.

    O le aafiaga e naʻo le faʻaaogaina o le pasili. E leai se togafiti togafitiga faʻapitoa pe faʻapitoa foi mo togafitiga.

    E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o togalaau faʻamalolo e maua ai le malosi ma le toe faʻaleleia o le tino. E maua ai le malosi ma le malosi. O le faʻaitiitia o le siʻosiʻomaga atoa e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli lua o le maʻisuka.

    O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

    • Vitamini C (acid ascorbic)
    • carotene (o se vaega o vitamini A),
    • B vitamini, PP, E vitamini,
    • uʻamea
    • paluka
    • magnesium
    • inulin polysaccharide,
    • o suauu taua
    • fiber.

    E talitonuina e 100 kalama o le vaisamini vitamini C e sili atu ma le lima taimi i fualaau suamalie. E lua taimi e manaʻomia ai aso taʻitasi. E iloa e maua e suauu se aafiaga leaga i luga o le gasegase o le tino ma le gafatia. O le mea lea, o le vailaʻau C puipuia e puipuia mai aafiaga leaga o le glycemia. O lenei aafiaga e faʻaleleia ai le vitamini PP. O le tafe o le toto e masani ai.

    O Carotene, o le vaega o le pasili, e puipuia mea vaaia mai suiga lua. A uma mea uma, o le faʻalavelave faifaipea o le maʻisuka o le faʻaleagaina ma le leai o se faʻaaliga. O Carotene o se faʻataʻitaʻiga o le vaitamini A, lea e aofia ai i le gasegase o le mata, e puipuia ai suiga fesuisuiai. E faʻalavelave ai le atinaʻeina o faʻasalalauga lua.

    B vitamini e faʻaleleia le faʻamalosi o se manaʻoga o le nasu, toe faʻafoʻi ai fiva namu. O loʻo aʻafia i latou i le gasegase o le kullukose intracellular. Latou te puipuia le atinaʻe o le retinopathy, le neuropathy ma le nephropathy, e pei o le tuai ona faʻalavelave i le maʻisuka.

    Vitamin E (tocopherol) o se vailaʻau malosi. Fesoasoani e faʻaitiitia le malepe o le masini feaveaʻi. E faʻamalosia ai toto toto, faʻaleleia ai meaʻai o musika. Tocopherol ua avea o se mea faʻapitoa mo le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga.

    Omea, lea e aofia ai le pasesa, e sosolo le toto i le okesene. E fesoasoani lea i le faʻavavevaveina o le metabolism, faʻaleleia ai le fatu, faafailele musika.

    Faʻamatalaga elemene o le potassium ma le magnesium e tele sona aʻafiaga i luga o le manava o vai mai le tino. O lenei mea e mautinoa ai le aʻafiaga o le pasesa. I le isi itu, o le laau o loʻo tauivi ma se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka ituaiga 2, e taʻua o le gasegase le tumau.

    O le magnesium e faʻapupulaina ai le faʻaaogaina o le inisalini. Faʻatasi ai ma lona le atoatoa, popolega le mautonu, faʻalavelave i le galuega a le loto, ma le gaioiga o le gaioiga o le tino e matauina. Masalo o le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka. E oʻo atu ai i se maʻi ogaoga - o le maʻi suka.

    O le inulin polysaccharide ei ai le meatotino o le faʻaitiitia o le suka toto ona o lona aafiaga i luga o le pancreas. O ia o le na te avatua le pasesa o se tofo suamalie. Inulin e masani lava e le o aʻafiaina e le tino ma e manatu o se suauu masani.

    Pasili o mea taua e tatau ona faʻamaonia le faiga o le endocrine, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino, faʻavevesi le excretion o suga mai le tino. Latou te faʻaleleia le aafiaga o le diuretic ma le tuʻuina atu o hormones.

    O le fiva laʻau o le omomi lea e tosina ai suka ma puipuia ai i latou mai le inuina o le tino. O le faʻaaogaina o laʻau ma lau o le pasili i se auala masani e faʻaititia ai le maualuga o le glycemia. O le pasi atu i le manava, o le fiber e faʻafaigofieina le faʻaogaina o meaʻai, faʻapupulaina ai le digestibility o meaʻai.

    O le vailaʻau o le pasesa e fegalegaleai ma lona lava inisalini, faʻalauteleina le lagona o le tino i totonu o le tino. O gasegase metabolic ua faatelevaveina, o le insulin e paʻu i lalo le kulukose. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o laau e faʻaitiitia ai lagona o le fiaaai. E mafai ai e le maʻisuka ona faʻaitiitia le faʻaogaina o le kalori. I le uma, o le mamafa tele e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2.

    Peitai, e sili atu ile 100 g pasili i le aso e le fautuaina. O le fuataga e taua i mea uma. O loʻo i ai i le laau se mea e igoa o myristicin. Faatasi ai ma lona soona fai, o le ulu o le ulu, musele maso, vevela, gaioiga, lagona o lagona e foliga mai i meaai.

    Faʻamaumauga mo le maʻi suka

    Pasili mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina i le tele o fua. Lauiloa mo le gaosiga o mea faʻaleagaina, meaʻai, teuteuga, sua i le togafitiga o maʻi. Mo sauniuniga o fualaau faasaina, o vaega uma o le laau e faʻaaogaina:

    Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu laulaʻau i lalo o le vai tafe ma faʻafefe. Mafaufau i ni nai fua mai le pasesa mo le maʻisuka.

    Ina ia saunia le fua mai le aʻa, 100 g o le laau o le a manaomia. E aʻa le aʻa, sasaa i se lita o vai inu ma tuu mo le itula. Ona faʻaaogaina lea o le mea e faʻaaoga. Faʻamalie. Faatau 100 g faalua i le aso. O le togafitiga e tele vaiaso.

    O se teuteuga o laʻau ma laulaau ua saunia mai se fale ua fufulu. O se faaputuga lanu o greens (100 g) e tipiina ma tuu i totonu o se fagu. Ua sasaaina i se ipu vai ma kuka mo le tusa ma le tolu minute. E faʻaaogaina mo le itula e tasi. Ona fetaui lea o le susuga. E ave i totonu o le sipuni vavave faʻatolu i le aso mo le itiiti ifo i le masina.

    Faʻaaoga tele fua o le pasesa fatu e faʻaitiitia ai le suka toto. O le sipuni o fatu e sasaa i totonu o se ipu vai inu. E tuʻuina mo le 12 itula i se nofoaga mafanafana. O le afu o loʻo faʻamamaina. E tatau ona faʻaumatia i le 4 itula i totonu o se sipuni sipuni. O le togafitiga ua fuafuaina mo le masina.

    O le isi fua e faʻatatau i le susu susu. E te manaʻomia e olo le sipuni tele ma se mauga o le pasesa ma sasaa i totonu o se pani. Liligi i totonu o le afa lita o le susu. Cook i luga o le vevela vevela, faʻavevesi pea, seia oʻo ile vaeluaga o le suavai. E aveese le susu mai le ogaumu ma faʻamafanafana. E faʻamamaina e ala i gau. E ave i totonu o le sipuni vaʻa 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

    O vailaʻau fesoasoani e fesoasoani i le faʻailoga o le fatu fatu, fesoasoani i le fulafula, faʻaitiitia le suka, ma maua ai se aafiaga faʻasolosolo i luga o le taimi umi o le maʻisuka. O faʻamalologa faʻamalolo e faʻamamafa ai le tino ma vitamini ma minerale e faʻateleina ai le metabolism. O le masani ai o le faaaogaina o decoctions ma infusions o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i siaki.

    E tatau ona maitauina e tatau ona saunia meaʻai mai laulaau fou ma laʻau o greens. O se laau na muai luluina, o loʻo taoto i le ea mo le sili atu ma le lua itula, e le o faʻamatalaina le faʻamalolo o meatotino.

    Togafitiga ma teuteu ma meaʻai o le pasesa i faʻamaʻi leaga faʻaleagaina e faʻasalaina. E na ona faʻamalosia ai le tiga o le tiga. O faʻamatalaga e tatau ona faʻaaogā i le faʻaleleia o le faagasologa e faʻavave ai le toe faʻaleleia.

    O faʻamanuiaga, tuufaatasiga ma le aʻafiaga o aʻa o le pasesa

    O le pasili e mauoa i le suauu taua, lea ei ai mea taua, ona o le tele o le suavai ua aveesea mai le tino. E le gata i lea, o suauu taua e maua ai se aoga aoga i le faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le pancreas, lea e taua tele mo le maʻisuka.

    Greens e aofia ai le inisalini, lea e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, ma o le tofo e maua ai le tofo suamalie. Talu ai o aʻa o le pasesa o se sui saogalemu mo le suka, lea o le a faʻaleleia ai le tofo o ipu mo le maʻisuka.

    E le gata i lea, o le 50 g greens ma le aʻa o loo i ai i aso taitasi se aseta ascorbic ma le beta-carotene. Pasili (ma ona aʻa) e aofia ai vitamini A, E, PP ma le vaega B. O ia vaega e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gaioiga o totoga i totonu. O le faʻaaogaina o le pasili o le a faateleina ai le puipuiga o le tino, puipuia ai le tulaga o le aʻafiaina o meaola ninii i le tino.

    Parsley root ei ai sona faʻamalologa, talu ai o loʻo i ai sona aoga aoga i le tulaga o le maʻisuka. Muamua lava, e tatau ona fai mai o lenei aʻa faʻamau ma ona maualuga e faʻamautinoa ai le fua ma le suka i totonu o le toto poʻo le mimi. E le gata i lea, o le pasili ei ai lona aafiaga o le toto, e mafua ai ona e mafai ona fesoasoani i le fulafula, aveese le tele o sata mai le tino. O lenei mea e tele sona sao i soo se ituaiga o maʻisuka.

    Fualaau aoga

    Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, o le pakasisi aʻa ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi, faʻamaonia le maualuga o le kulukose, aveese le sili atu o masima. O faʻamalologa faʻamalolo ma mea teuteu ua saunia mai lau. E aoga tele le faʻaaogaina o le suka ma luga.

    E tele taimi e sau ai le faʻamaʻi ma le ogama. Ina ia faʻaumatia ia mea, e mafai ona e faʻaogaina le mea e faʻaogaina e tusa ai ma fua o mea nei:

    1. Mo le kukaina, e te manaʻomia le 100 g o le pakasa vaʻa ma le 1 lita o le vai inu. Liligi le greens i le vai ma alu mo se itula ma le afa.Faʻasolo le mea na faʻasolo e ala i le gaosi poʻo le mea e teu ai. O le susu e sauni e 'ai. Inu 200 ml i le aso. E tatau ona faʻaaoga i totonu o le 14 aso. Ae maise lava, o le fua e talafeagai mo i latou o loʻo i ai le malosi tele ma le taofia o le urinary.
    2. Mo lenei fua, e tatau ona e saunia le 50 g o le vaʻaiga o pasili ma le 200 ml o vai kuka. Tuu vaega i totonu o se fagu ma faapuna mo le 3 minute. Faʻaosooso 40-45 minute. Faʻasologa. Ave se decoction o le 20 ml faalua i le aso - i le taeao ma ao le i momoe.
    3. Ave le 5 g o pasili ma sasaa i le 250 ml o le vai vevela mafanafana. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le 12 itula. Ia mautinoa e vaʻaia muamua aʻo leʻi faʻaaogaina. Ave se fua o le 30 ml i le aso atoa ma se malologa o le 4 itula. O lenei fua e fesoasoani e faʻalelei le kulukose o lou toto.
    4. O se aafiaga talitutusa o lenei fua. Muamua, ia tipi le 20 g o pakisa. Liligi i totonu o le apa ma le 500 ml o susu ma kuka i luga o le vevela vevela. A maeʻa sina susu o susu, aveese mai le ogaumu ma le aʻa. Faʻaaoga 20 ml 30 minute aʻo leʻi 'ai, ae le silia ma le fa taimi i le aso.

    O le vailaʻau o le pasili

    I totonu o greens e aofia ai meaʻai uma lava. E sili atu ile 5 taimi e maua ai vitamini C pe a faatusatusa i lemoni, oni ma isi fualaʻau suamalie. O le faʻamaufaʻailoga uamea e 2 taimi e maualuga atu nai lo le meaʻai.

    E le gata i lea, i le pasesa ei ai le tele o elemene taua nei e aoga mo soo se tagata:

    • vitamini A, B, E, K ma le PP,
    • lipine
    • Manganese
    • apamemea
    • calcium
    • peta pati,
    • paluka
    • suauu minerale
    • ascorbic acid
    • fumela

    O le isi laau e mauoa i apigenin, polysaccharide inulin, luteolin.

    Faʻaaoga fomaʻi

    Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina ai lauulu:

    1. Ma le malulu. O le suauu taua o le laau e fesoasoani e aveese ai le pala mai le mama.
    2. Le faʻaitiitia o faʻafitauli e pei o le mumū o le gland prostate, vaivai, le toilalo o le taamilosaga.
    3. I le taofiofia o le tino o toxins ma toxins i le taimi o le le lava o le mamafa o le tino.
    4. I togafitiga o manua ma abscesses. Pasili ei ai mea faʻamalolo faʻamaʻi ma manuʻa.
    5. Faʻateleina le gaioiga vaaia. O le i ai o carotene i greens o se galuega sili ona lelei i lenei mea.

    Lisi Taʻo

    E faʻapipiʻi faʻamatalaga o laʻau pasili vaʻaiga. E tatau ona e filifilia se tasi o fualaau nei:

    1. Liligi le mea inu i totonu o le apa ma sasaa vai inu, ona tuu lea i luga o le ogaumu ma faatalitali mo le afaina. O loʻo faʻaosoina le susu mo le afa itula ma faʻapenaina. E tatau ona e faʻaalu faatolu i le aso mo le 1 tbsp. l
    2. Faafefiloi afu vao ma le 500 ml o susu. Faʻaauau le vevela ma le vevela. A uma le kuka, ave ese mai le ogaumu, faʻafeiloaʻi ma faʻamafanafana. O le suka e ave i le afa itula ao lei faia se taumafataga o le 1 tbsp. l

    Fatuga o Fua

    O faʻamatalaga mai fatu o le laau e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O suʻega sili ona lauiloa o:

    1. 1 tsp sasaʻa meaʻai ma vai inu (1 ipu) ma tuu e faʻapipiʻi i se nofoaga mafanafana mo le 12 itula. Taʻu ma inu le paluga faʻatasi i le fa itula mo le 1 tbsp. l i totonu o le 1 masina.
    2. Faʻafefiloi fatu o laulaʻau o aʻa, laupepa, vela ma fatu. Sasaa vai inu i totonu o le fagu ma tuu ese mo le 15 minute. A maeʻa le mafanafana, faʻalavelave. E fautuaina le faʻasusu e inu 100 ml nai lo le lauti. O tagata fiafia e mafai ona faʻaopoopo le meli.

    Pasili ma le maʻisuka: o nisi mea moni faʻapitoa e mafua ai ona 'ai e le maʻisuka le pasili fou

    I le taimi nei - e uiga i le pasesa, o se laau matagofie o le Metitirani, o Eleni anamua na masani ona avea ma vailaau, ona avea ai lea ma meaai.

    Talu mai le laʻitiiti, o le toatele oi tatou ua masani i le suamalie ma le manaia o le pasili fou ma e toatele e iloa o loo i ai ni mea faʻamalolo. Ae, i le itu i matu. Amerika, o le pasesa e masani lava o se teuteuga i faleaiga mo mea malulu ma vevela, ma e toetoe lava a le amanaiaina i taimi uma o le meaai autu.

    Faʻafefea ona faʻaaoga le pasesa mo le maʻisuka ituaiga 2?

    O faʻamanuiaga o le pasili i le tino o le tagata e le mafai ona faʻafitia. E moni lenei mea e le gata mo tagata ei ai le soifua maloloina masani, ae mo i latou foi e maua i le maʻisuka ma le tele o isi tulaga faʻaleaga.

    E maitauina e le gata ina mafai ona faʻaaogaina le fale fou, faʻaopoopo i soʻo se ipu, peitaʻi e mafai ona e saunia ni mea faʻapitoa, teuteuga ma isi vailaʻau.

    Faʻamanuiaga mo le maʻisuka

    I lana lava tuufaatasiga, o le pasesa o se mea moni o mea taua. Faʻapea e aofia ai le lima taimi sili atu vitamini C nai lo igoa o le citrus - oranges, lemons, ma isi.

    Ua tumu foi i vailaʻau vitamin B, luteolin ma le apigenin. Aua le galo e uiga i maukalama, uʻamea, potassium ma garotene, faʻapea foʻi ma isi vaega aoga.

    Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le togafitiga o le faaaogaina o le pasesa i le maʻisuka malosi o loo faamatalaina i ni autu autu se lua o le faalauiloaina. I le tautala ai i le muamua, ou te fia tosina atu le mafaufau i le faamautuina o le fua o le kulukose i totonu o le toto ma le urine.

    Ma e leai se taua o le aʻafiaga o le toto. Ona o le sili atu nai lo le faʻamalosia o le toto, o le mea na tuʻuina atu e fesoasoani i le aveeseina o le faʻafefeteina, le faʻaaogaina o masima sili atu mai le tino.

    Ae peitai, ina ia ausia se aafiaga talitutusa mai le pasesa i le maʻisuka ituaiga 2, e matua fautuaina lava ia manatua uma foliga o lona faaaogaina.

    Vaega o le faaaogaina o le pasili

    Ou te fia tosina atu i le auala tonu ua saunia ai le tele o infusions, o le faaaogaina o le a aoga tele mo le tino o le maʻisuka. Ina ia saunia muamua le tuufaatasiga na faaaogaina 100 g. aʻa, lea e sasaa mai i le tasi le lita o le vai inu.

    A maeʻa lenei mea, o le a oʻo mai i le lumanaʻi le manaʻoga e faʻaosoosoina mo le leai o le tasi le itula ma le aʻa.

    Faʻaaogāina i le faʻatapulaʻaina o le urinary e avea o se vaega o le maʻisuka malosi poʻo le edema iloa. E tatau ona faia lenei mea i le sili atu i le tasi le ipu. O lenei auala toe faaleleia mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona oʻo atu i le lua vaiaso.

    Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, o le pakasisi aʻa ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi, faʻamaonia le maualuga o le kulukose, aveese le sili atu o masima. O faʻamalologa faʻamalolo ma mea teuteu ua saunia mai lau. E aoga tele le faʻaaogaina o le suka ma luga.

    E tele taimi e sau ai le faʻamaʻi ma le ogama. Ina ia faʻaumatia ia mea, e mafai ona e faʻaogaina le mea e faʻaogaina e tusa ai ma fua o mea nei:

    1. Mo le kukaina, e te manaʻomia le 100 g o le pakasa vaʻa ma le 1 lita o le vai inu. Liligi le greens i le vai ma alu mo se itula ma le afa. Faʻasolo le mea na faʻasolo e ala i le gaosi poʻo le mea e teu ai. O le susu e sauni e 'ai. Inu 200 ml i le aso. E tatau ona faʻaaoga i totonu o le 14 aso. Ae maise lava, o le fua e talafeagai mo i latou o loʻo i ai le malosi tele ma le taofia o le urinary.
    2. Mo lenei fua, e tatau ona e saunia le 50 g o le vaʻaiga o pasili ma le 200 ml o vai kuka. Tuu vaega i totonu o se fagu ma faapuna mo le 3 minute. Faʻaosooso 40-45 minute. Faʻasologa. Ave se decoction o le 20 ml faalua i le aso - i le taeao ma ao le i momoe.
    3. Ave le 5 g o pasili ma sasaa i le 250 ml o le vai vevela mafanafana. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le 12 itula. Ia mautinoa e vaʻaia muamua aʻo leʻi faʻaaogaina. Ave se fua o le 30 ml i le aso atoa ma se malologa o le 4 itula. O lenei fua e fesoasoani e faʻalelei le kulukose o lou toto.
    4. O se aafiaga talitutusa o lenei fua. Muamua, ia tipi le 20 g o pakisa. Liligi i totonu o le apa ma le 500 ml o susu ma kuka i luga o le vevela vevela. A maeʻa sina susu o susu, aveese mai le ogaumu ma le aʻa. Faʻaaoga 20 ml 30 minute aʻo leʻi 'ai, ae le silia ma le fa taimi i le aso.
    1. I le selau kalama o le pakasisi aʻa faaopoopo se lita o le vai inu ma alu mo le itula. E le gata i lea, faʻalavelave ma faʻaaogaina i le taofiga o le urinary or ogama. Aua le inu nai lo se ipu faʻafefete i le aso mo ni nai vaiaso.
    2. Vaʻai fasi pasili ma se naifi. Faʻafefiloi se sipuni tele o lauʻau ma se ipu vai vevela ma faʻafefe mo le tolu minute. Ona faʻasolo pea mo le 30 minute, faʻamago le teuteu mai lau. Inu se sipuni siva i le tolu taimi i le aso.
    3. I sina tamai sipuni o pasili o fatu, e mafai ona e faaopoopoina le vai e leai se vevela ile 250 ml. Tuu le tioata i se nofoaga mafanafana mo le 12 itula, ona mautinoa ia faamama. Inu se sipuni tele i le fa itula. Lelei mo le faʻamautuina o le kulukose o le toto.
    4. Ina ia saunia lenei fua, e te manaʻomia se sipuni sipuni o gaʻo tipi o le pasili. Latou te manaomia le sasaa atu 500 ml o susu ma kuka i luga o le vevela vevela. Aveese mai le vevela pe afai e vavae le lapisi o le afu. Vavaeese le pulupulu mai le vai ma inu se sipuni tele. Ia mautinoa e 'ai pe a uma ona inu le fua.

    Parsley e mauoa i vitamini ma meaʻai. E masani ona faʻaaogaina mo le edema. Edema o se tasi o faʻafitauli le lelei o le maʻisuka. Mai lenei faʻamatalaga faigofie e tosina atu, e faapefea ona aoga le pasili ma le faʻaleagaina mai lenei vaovao mo le maʻisuka.

    I le tele o taimi, o togafitiga faʻapitoa i luga o le vao ua faamatalaina i vailaau faʻapitoa e fautuaina mo faʻamaʻi o le ate, vaʻaia ma le pianlonephritic chronic.

    O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le pasili

    E tuʻuina atu e tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻamea i salati fualaau ma soupasi: pasili, seleni, aniani, moa. Ma toeitiiti lava o teineiti uma e fiafia i taʻaloga e iloa lelei le lelei o laulaau ma laau. Pasili e le gata e tuʻuina atu ai ipu o se mea e le masani ai, ae e tele foi mea aoga.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le greens e mauʻoa i vitamini C, B9 ma le B3.

    Pasili o loʻo i ai se faʻalavelave o le potassium, calcium ma phosphorus.

    Tuua Lau Faamatalaga