Yuri Zakharov - Faiga Fou mo le togafitiga o le ituaiga 1 Maʻisuka

Talu mai le 2005, o Yuri Zakharov o loʻo galue e fatuina se fesoʻotaʻiga o falemai i luga o konetineta e lima o loʻo faʻapitoa i togafitiga e leai se totogi o tamaiti ma tagata talavou e maua i le maʻisuka ituaiga 1. I le 2017, na amata ai togafitiga faafomaʻi mo fanau - tagatanuu o le Rusia, i falemai o le Malo o Thailand ma le Malo o Aikupito (faamatalaga mai sugar.com).

I totonu o le tusi fou, o le ae le mauaina ni mea moni tuai na iloa e tagata uma. E naʻo le tusitala e na o mataupu sili ona finau, e faʻavae i luga o faʻamaoniga mai faʻataʻitaʻiga faʻavae molimau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea taumafa mo le maʻisuka e faʻamoemoeina mo le taimi muamua e le mai i le manatu o le maualalo o taumafa gaʻo, ae mai le manatu o le le onosai i mea taumafa taʻitasi, lea e mafai ona fuafua lelei. O nei oloa e mafai ona aoga tele, ae faʻatasi ai ma le le faʻamaoni - e faʻaosofia ai le faʻaalia o le autoimmune ma faʻaosofia ai le mumū. O se vaega lautele o le tusi e tuuto atu i auala fou o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1, e pei o le togafitiga o le toto.

Ua matauina e Zakharov i le 10 tausaga ua tuanaʻi, o le tele o poto masani ua faʻaputu i le faʻaaogaina o suauʻu faʻaoga ma faila mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. Maʻeu le matautia o lenei mea, ma e tele tala e taʻu mai ai le mea moni e uiga i le maliliu o tagata lauiloa ona o le taotoga? Na fesili le tusitala i nei fesili.

O le tele o tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 o tamaiti. E tusa ai ma le Yuri Zakharov, o tamaiti ma talavou latou te iai a latou lava mafaufau ma mea faʻale-tino, o le malamalama lea o le a mafai ai ona ausia le maualuga o le tumau pea o le faʻamaʻi (faʻamatalaga mai sugar.com).

Fai mai Yuri Zakharov o lomiga faasaienisi eseese i luga o le faʻaaogaina o sui fesoasoani i le talaaga o togafitiga o inisalini, e pei o Verapamil, GABA, Dibikor ma isi (faʻamatalaga mai Sugar.com) ua faʻalauiloa atili. I lana tusi fou, na fesili ai Zakharov i fesili nei:

    E faʻafefea ona ou faʻamalosia le tino o le tamaititi aʻo leʻi oʻo i ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o viral respiratory mimiti e aunoa ma le faʻaaogaina o le immunostimulants ma modulators, lea e ono afaina ai le tino o le tamaititi?

O le a le mea e fai i tulaga o loʻo i ai le tagata maʻi mo le mafuaaga e tasi poʻo le isi i se setete o le faʻateleina o le faʻamaʻi o le maʻi ma ei ai faʻafitauli o le maʻisuka?

Faamatalaga o le tusi "Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1"

Faʻamatalaga ma otootoga o "Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1" faitau saoloto i le initaneti.

Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1

O le lomiga faʻasaienisi lauiloa e le o se tusi lesona mo togafitiga a le tagata lava ia; o fautuaga uma o loʻo tuʻuina atu i totonu o le tusi e tatau ona malilie i le fomaʻi. Faʻasalalauga faʻapitoa e manaʻomia. O le lomiga lona lua ua toe faʻaleleia ma faaopoopo.

Taimi o tausaga: 18+

Fausia e le Ridero Intelligent Publishing System

Mai ia Tesema 2016 ia Mati 2017, na lolomi ai tusiga i le taʻitaʻia o tusitala faʻasaienisi faʻamaonia e faamaonia ai o le maʻisuka ituaiga 2 e matua faʻamaloloina i auala masani i le 4 masina. I le taimi lava e tasi, mai taimi ua tuanai iloiloga ua faʻamaonia ai o le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo togafitia lelei foi ma o le setete o le faʻamalologa faifai pea (taui) e aunoa ma le toe suia o togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini sauniuniga e tumau pea i le taimi o le lomiga mo le silia ma le lima tausaga.

O le galuega a se tagata sailiili i le lotoifale, o le saienisi faasaienisi o se fesootaiga o falemai faavaomalo: "Taugatatau" (lat.: "Taugatatau").

Zakharov Yuri Alexandrovich (MD, Ph. D, f. Polofesa) faʻamaonia atoatoa nei faʻamaumauga, aemaise lava pe a maua mai e le tusitala le tali tutusa i le 2006.

I le 2000, o le Patent: "O se metotia mo le togafitiga o le ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 le inisalini" na lafoina i le NSC RAMS ma na amataina se tauiviga faigata i le taimi umi, e le gata i le maʻi, ae o se faiga na matua tetee ai i le salalau o le auala. E pei ona masani ona tupu lenei mea i lo matou atunuu, o le feagai ai ma "avega" mai kamupani lapopoa, o le tusitala na faamalosia e galue i le tele o lona olaga i Europa ma Asia i Sautesasa, o loo taitaia le Institute of New Medical Technologies.

O le tele o tausaga o le poto masani i togafitiga ua faaalia ai e le tusa ai ma le talaaga o togafitiga toesea o sauniuniga o inisalini e masani ona tupu, o le mataupu ua na o le umi o le togafitiga ma se faiga masani lava. I le 2012, 2013, o togafitiga fou o togafitiga na pateni, o togafitiga faʻamalosi ma MSCs tumau (mesenchymal stem cells) na faʻatautaia i faiga masani, ona auai ai lea i le fatuina o se tui puipui ma le immunotherapy, lea na faaiuina i le 2017 ma foia le faafitauli o le tali a le tagata i le b -fells. O nei tekinolosi uma o loʻo avanoa nei i maʻi.

Mai le tusitala

I le taimi o le "malolo", aʻo aʻoga i le vasega lona ono, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 1, ona tele tausaga o togafitiga o le inisalini ma le sailiga mo togafitiga mo lenei maʻi. O lenei mea ua faamatalaina ai laʻu filifiliga o vailaau faafomai i laʻu galuega faapolofesa. Ae paga lea, i lena taimi, e faaopoopo atu i le togafitiga o le inisalini, o vailaau faasaienisi faasaienisi e le mafai ona ofoina atu soo se mea. Afai o loʻo i ai nei nisi filifiliga, ona leai lea o se filifiliga: togafitiga insulin poo le oti. O le mea lea, ina ua uma ona ou mauaina se aoaoga faafomai i lo matou atunuu, sa amata ona ou sailiili mo isi metotia mai sui o togafitiga faaleaganuu, ae le o le "aiga" lea e faaali mai ai televise autu i nisi o taimi, e mafai ona taʻua saogalemu o tagata faapaupau, o se ituaiga o faaputuga o fualaau faasao uiga masani. Ae matua ese lava - aganuu, o lona uiga, o se tasi o loʻo i ai se aga masani anamua.

O loʻo i ai lenei mea ma e faʻaaogaina ma le faʻamaonia i atunuu o Asia i Saute. O laʻu filifiliga na pa'ū i iunivesite o le setete, o loʻo i ai se matagaluega aloaʻia o vailaau masani. E toʻatolu i latou: i Initia (Ayurveda), Sri Lanka (Ayurveda ma Yunani) ma Saina (aganuʻu Saina masani). I lo matou atunuu, o nei faiga e leʻi laiseneina, ae na i ai ni matagaluega eseʻese i vaega "vaapiapi": acupuncture, togafitiga faʻalaʻau, togafitiga o le fofo. O le mea lea, mulimuli ane na tatau ona ou "toe iloilo" ma "faaleleia atili" i nei vaega i TsIUV MO ma RMAPO.

I le tele o malaga i Southeast Asia, sa ou feiloai ai i fomai sili ona maoae. Sa i ai i latou na, talu ai ona latou mauaina aʻoaʻoga ma se tikeri i Egelani, faaauau a latou suʻesuʻega, ma faia Ayurveda. Sa i ai foi i latou oe, e aunoa ma le i ai o ni aʻoga faafomaʻi, sa latou taulimaina ma le manuia ia faamai sili ona faigata, e aofia ai le maʻisuka ma nisi o siama i luga o le eleele, ma o le setete atoa na latou iloa lenei aiga mo augatupulaga, lea na tuufaasolo ai aganuu a Ayurveda mai lea tupulaga i lea tupulaga .

O le tulaga i Saina e sili atu ona manaia. O le mea moni, o le sailia o se taʻavale lelei i Saina o se galuega faigata! E na o ni nai mea i le mea moni, ma oi latou o loʻo faʻamaoni masani i vailaau faʻamaʻi masani e itiiti ifo lava. Sa ou laki, sa ou suesue i le taimi lava e tasi i le iunivesite ma faatasi ai ma le tama teine ​​a se fomaʻi lauiloa lauiloa, o le na togafitia togafitiga aupito sili ona lauiloa i le tupulaga lona fa, ae na foliga mai o le atalii o le a fai ma tofi o le aiga na maliu ma e le o aloaia le tama teine e mafai ona faʻaauau le mataupu i lalo o le tele o tulafono faʻapitonuʻu ma tauaofiaga. Ae sa i ai o ia ma lona tama i lona olaga atoa ma fesoasoani ia te ia i mea uma. O le mea moni, o se tagata e ola i tu masani. Ina ua maliu lona tama, sa faaauau pea ona ia togafitiga seia oʻo ina ua matua, ao ia aoao atu i le taimi lava lena le Rusia mo le au teuoloa i le iunivesite ma fesoasoani i fomaʻi Rusia e suesue ma pasi suega i Saina. I luma o aʻu, sa ia aoaoina ni fomai iloga lauiloa a Rusia e toalua, oe na mulimuli ane faia se sao tele i le atinaʻeina o togafitiga masani i Rusia. Ou te ifo atu ia te ia. Aisea na ou talanoa ai e uiga i lenei mea? O le mea moni, o le eseesega i le va o le suʻesuʻeina i le matagaluega aloaia ma le avetaavale o agaifanua (i totonu o le aiga) e ese le tutusa i le auala lava lea e tasi ma le matagaluega a Saina ma le Rusia. O le manatu e le faapea o la tatou aʻoga e sili atu ona leaga, e matua ese lava. Faʻavae i luga o manatu eseese uma, faasologa, ma se isi itu.

O le iʻuga, i le 2000, na tuʻuina atu ai se pateni mo se mea fou: "O se metotia mo le togafitiga o le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-toto (tagai ata 2). O le galuega ma le falemaʻi sa faia i le Scientific Center of Surgery o le RAMS i le matagaluega faufautua faasaienisi. O iina sa ou feiloai ai i se fomaʻi agalelei ma lelei, Gavaa Luvsan - o ia o se tasi o le muamua e faailoa atu le acupuncture i vailaau faafomai ma togafitia ai le faalauiloaina o le Vaega 4 lona 4, o lona uiga, "nomenclature".

Na avea i matou ma uo, mulimuli ane na avea o ia ma oʻu maʻi. O se mea faʻafaatusa i le faaiuga na ou aveina lona ofisa. Ina ua uma lena, sa i ai le tele o mea uma. Afai e faafuasei ona e amata e le na o le taulimaina, ae o le togafitiga o faamaʻi tuga, o le a vave ona e gauai atu i le aufaasālalau, o uo, tagata lotoleaga, kamupani o falemaʻi fia iloa ma le le mafaufauina tala o tupe ma, mulimuli ae le itiiti, tagata gasegase. Ina ua mavae le tele o "tagata taunuu" mai ia Abrikosovsky Lane ("Alley of Life") Sa tatau ona ou alu ma tatala se falemai tumaoti.

Ona tatalaina ai lea o falemai i isi atunuu, faatasi ai ma metotia faaleaganuu, na amata amata ona faalauiloaina le tele o nei ona po, e pei o le togafitiga o le cellular ma suauu tuumalie, togafiti o togafitiga, ma, mulimuli ane, na ma iloa ai o le maʻisuka O le ituaiga 1 (e tele ituaiga o latou) e faʻamalololoina i taimi uma, o le mea e tasi o le umi ole togafitiga, ma e matua taua lava mo tagata uma. Atonu o ni nai masina, pe atonu o ni nai tausaga. O le mea lea, i le faaiuga o le 2015, o le taimi lava lena e 7 tagata na iai ni faʻalavelave matuia ma le taufaasese, lea na maitauina mo le sili atu ma le fitu tausaga (!), Na taunuu i se setete lea ou te taʻua le "puleaina o le tamaʻitaʻi". O lenei igoa na fanau mai aua e le afaina ai le falemaʻi ma falemaʻi e pulea mea uma e fesootaʻi atu i lenei pisinisi piliona piliona. Ou te manatu e le manaʻomia ona e faʻamatalaina le mea o le a tupu i le tagata o loʻo sopoia le ala mo i latou, ma o lea sa maua ai le "maliliega".

E ui i lea, o le taimi na pasia, ma o le numera o tagata na nonofo pea e aunoa ma le inisalini faʻataʻitaʻiga na amata ona faʻatupulaʻia ma uluola e le gata i lo matou atunuu, ae faʻapea foʻi i fafo atu. O le mea na tupu, i se taimi puupuu, na faʻalauiloaina ai se faʻalavelave mamana ma mafaufau lelei e faʻaleagaina ai au e faigata tele ona maua se mafutaga faʻaleaoaoga lea o tagata uma e leai ni tagata e taʻua o vavega o faʻamalolologa, pe na tusia ni tala mataʻina na toetoe lava a fasiotia ai Zakharov "o aʻu masani," ma isi. ! Ona oʻo ai lea i le tele o fesoʻotaʻiga i luga o le initoneti, na oʻo mai ai ni osofaiga ogaoga toetoe lava o aso uma, ae o se mea na tupu e leai se tasi na mafai ona vaʻaia. I le tasi itu, ua leva ona valaʻauina aʻu e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o nisi o atunuu (ma o loʻo i ai foi iina) e tuu uma mea ma galue mo i latou, latou te folafolaina "tulaga uma." O le a ou fai atu loa lava pe aisea na ou musu ai. E leʻi teteʻe au, na ou tuʻuina atu aʻu falemaʻi i fafo atu o le Rusia, ae na talosagaina au ou te alu i se mea mamao, lea na sili atu i le 10 itula le umi o le vaalele, lea e le fetaui ia te au, e faaopoopo atu i le vaʻavaʻaʻi uiga i vaʻavaʻa lautele ma vaiaso taʻitasi i vaʻa.

# 1 Olkik

  • Sui
  • 2 savali
  • A itiiti ifo i le tolu mataupu eseese e talanoa e uiga i le metotia a Polofesa Zakharov (http://diabetmed.net/), na ou faatauina ma faitau le tusi i le taimi nei, ae o iai se tasi na togafitia mo se taimi umi? Sa ou taumafai e sainia, ae o iina i Moscow sa na o Mati. O le a ou iloa.

    • Galinazew, Igorekzew, Jefferyfelve ma isi e 3 faapena

    # 2 luschinaanya

  • Sui
  • 1 savali
  • A itiiti ifo i le tolu mataupu eseese e talanoa e uiga i le metotia a Polofesa Zakharov (http://diabetmed.net/), na ou faatauina ma faitau le tusi i le taimi nei, ae o iai se tasi na togafitia mo se taimi umi? Sa ou taumafai e sainia, ae o iina i Moscow sa na o Mati. O le a ou iloa.

    Na muamua ona ou faitau e uiga ia Dr. Zakharov i Laʻu Tisuka mo se taimi umi, e lua autu taua iina i le taimi lava lea ma, ia faamaoni, ou te lei vave malamalama i le mea na tupu. Na fesili se tamaloa mai Iukureini ia te ia, o lea, mo le tele o masina e leai se tasi na tali mai ia te ia, na amata ona ia tauva ia Zakharov, ma na ia tusia e le i togafitia o ia. O lenei mea na faateia ai au, e pei ona fesili mai se tasi tamaitai po o ai na togafitia, e toaono tagata sa tusitusi i le taimi e tasi, ae na foliga mai e le i mauaina, ae na latou faitioina o ia. E le manino. Na ou alu i se tasi o talanoaga sili ona matutua o le kalapu kalapu, e sili atu ona malie i ai iina, afai e te tusia i ai se tusi ma se fesili e uiga ia Zakharov latou te faaliliuina i le autu o le aʻoaʻiina, ae toe foi - oi latou e lei togafitia. Sa ou taumafai e faʻafesoʻotaʻi i latou na tusia lenei mea ona sa latou polokaina aʻu, ae o aʻu savali e leʻi faʻaalia i totonu o le vaitafe. O le lagona e faapea o se tasi e "malelemo" ia te ia. Ona ou faatauina mai lea o se tusi, na manino le manino. O lenei ua ou maua se fafine na fiafia i se toe iloiloga o togafitiga ma se tamaititi ma na ia faʻaalia mai ia te aʻu le konekarate i luga o Skype, o se isi atunuu. E fesuiaʻi le mea atoa o loʻo i totonu o faʻamatalaga! O le tele o tagata ua afaina i latou i le taimi muamua na tofiaina ma e le o toe faia i latou ona o le leai o ni tupe, ma o le konekarate ua faaalia ai o loo togafitia i latou - ae o nei mea eseese uma lava, na faapena foi ma le tama o le tina na taʻu mai ia te au i le FB sa ia faatasi ma ia. Na avea ma se faatalanoaga i se tasi taimi, ma ina ua ou fai atu lenei mea, na ia tusi atu i le taitai ma sa latou polokaina au! E foliga mai ua afaina tele ona o taunuuga e manino. E le o aʻu o se lagolago o soʻo se masini sima - talu ai nei na toe i ai se tusiga e uiga i Hvorostovsky, e foliga mai i le KP poʻo le MK, e pei foi o puno o puno. Ou te fefe ma le faʻamaoni, ae o le a ou taumafai e faʻataʻitaʻi le tele o le immunotherapy talu ai o le a faʻaaoga e le neurologists le immunocine. Matou te faʻapolopolo mo togafitiga, matou te faʻamoemoe e alu i le tautotogo. I le taimi nei 750,000 rubles, 250,000 o loʻo tuuina atu ai le "Faʻafetai" mai Moscow. Pule, afai e te faʻamamaina laʻu savali, ona e taʻu mai lea o le mafuaaga. Leʻa le tusitusi i le ea.

    # 3 Smirnov

  • Pule
  • 197 pepa
    • Nofoaga Moscow

    Newbie E leai se mea e te masalomia ai aʻu i soo se fouvalega a endocrinologists. Na ou faia lenei faʻaauau ona o loʻo ou vaʻavaʻai foi mo se fofo i le faafitauli a loʻu afafine, ae ou te iloa uma "taaalo" i lenei tulaga mai totonu, o aʻu o se vaega o le polokalama. E mafai ona ou fai atu sina tamai cromole, o se vaega o tagata e maua uma ituaiga 1 ma le 2 ua seti le saʻo. E i ai ituaiga o Tipeteni e talitutusa lava ma le ituaiga 1 ma o le togafitiga ua faʻasalaina saʻo. O le mea ou te ioe i ai ma le Zakharov, o le maʻisuka e le o togafitia i le taimi nei, ae ua suia i le insulin ma sauniuniga o metabolic processes. E i ai se taupulepulega ma nisi ituaiga o insulin mafia? I le tulaga o fomaʻi masani, e leai. I le tulaga o tagata ofisa, ou te le o mautinoa. E toaitiiti tagata latou te iloa le tusi faamaonia i Lusia, tatou fai mai Libra, e le faigofie tele. O se pisinisi sili ona taua. Ou te iloa Zakharov patino, o le mea lea ou te faatagaina ai oe e tusi e uiga ia te ia, e le gata o se faatonuga le tusitusia: "e uiga ia te ia pe leaga pe leai foi," ae sa i ai se vowel i le 2000! O le vaega o le Matagaluega o le Soifua Maloloina na auina atu e le ESC. A maeʻa le tala. Na valaau mai Balabolkin ia te ia, e lua mita le mamao, o le talanoaga "e lei aoga", na sosoo ai ma le amataina o le tala a Mikhail Ivanovich i ana uo. O le faafitauli e loloto. Tamaiti e masani ona togafitiga mo le tele o tausaga, latou te le faʻaaogaina togafitiga faafou. Ma i se taimi vave pe mulimuli ane o le ae tali atu i lenei mea, ona e foliga mai o le mea na maua ai le sese na faia saʻo i le mea e nofo ai, ma afai e moni, faʻapefea ona tupu? O aʻu uo lelei na aveina e fomai lana tama ia te ia, e fa tausaga e aunoa ma le inisalini, e pei ona latou fai mai i le "honeymoon", ae o iai moni lava se 4 tausaga le matua? Leai, e leai. Leʻo le lelei? Ae le o le toatele o tagata. E le na o oe na tusia, ae ua na o le toatasi na auina mai ia te au se upusii ua tumu i "trolls" foi! E tele suʻesuʻega e manaʻomia. Aisea na ou le aveina ai laʻu tama teine? O laʻu tama teine ​​ua i ai se faafitauli ogaoga o le soifua maloloina ma o lea ua tatou taumafai e foia, pe afai e aoga, o le a tatou vaai.I soo se tulaga, ua ou mulimuli i lenei autu mo le tele o tausaga. O laʻu mea muamua na mafua ona o le mea moni na tausisia e Zakharov le le alu ese mai le fomaʻi ma ia faia le togafitiga o le inisalini - i luma atu o ia ma mulimuli ane ia te ia o "sui sui" uma e tetee i ai. O mea o loʻo i totonu o tusi e tusia lelei, faʻavae i luga o faʻasaienisi lomiga. O le tele o mea na ia tusia i le sefulu tausaga ua mavae, ua lomia nei e lomiga ogaoga ogaoga. E tatau ona malamalama, iloilo.

    E uiga ia Yuri Zakharov

    E tusa ai ma tagata atamamai, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. Ae ui i lea, o tagata gasegase o loo taumafai pea e saili se auala e faamalolo atoatoa ai, e aunoa ma le aveesea o le faamoemoe. O le tele o tusitusiga ua lolomiina i luga o lenei mataupu. E aofia ai foi le tusi a Zakharov i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. O le a le mataupu o le faʻamalologa e tusa ai ma le metotia a le fomaʻi, ma o le a le iloiloga o maʻi o lona faʻaaogaina? O le a le tusitala lava ia?

    O Yuri Zakharov na maua i le maʻisuka i ana tausaga aʻoga, ae na o le 13 ona tausaga. E masani lava, na faʻamaonia le tamaititi i le endocrinologist, na faʻatautaia ai le togafitiga o le inisalini, na ia faʻamaonia ai se faasalaga. Mai lena taimi sa malamalama ai o ia i lana galuega i le lumanaʻi o le a fesootai ma pe o le a lona faamoemoega i le olaga.

    I le taimi lena, o vailaau e le mafai ona ofoina atu se mea, fafagaina o se togafitiga ma le hormone pancreaty. O lenei togafitiga e leʻi maua ai se faʻamautinoaga o le a leai sona faʻalavelave. Ma o le teena o togafitiga o lona uiga o le alu i se oti faapitoa.

    Ina ua uma ona mauaina le masani masani o le togafitiga o le inisalini, sa amata ona vaavaai le polofesa o Yuri Zakharov i le lumanai mo nisi auala e foia ai le faafitauli. E le faʻaaogaina togafitiga faʻaleagafesa, ae faʻaaoga fua o suʻega taimi.

    O le mafaufau o le alii talavou na tosina atu i togafitiga masani. I le taimi o le sailiga, na iloa ai e Zakharov i lena taimi sa naʻo le tolu itumalo iunivesite e faatatau i lenei matata i setete nei:

    Talu ai ona e le mafai ona maua se aʻoga i Rusia, na tonu ai i le tusitala e faaleleia ona agavaa i nisi o tomai i le TsIUV MO ma le RMAPO.

    I le taimi o ana suʻesuʻega ma femalagaaiga i atunuu o Asia i Saute, na feiloai ai Yuri Zakharov ma tagata faʻapitoa. O nei, sa i ai i latou na mauaina le ulutala o aʻoaʻoga, ae e leʻi taofia ma faaauau a latou suʻesuʻega. Ae o le mea e sili ona le mafaagaloina, o lona masani lea ma se sui o le aganuu a Ayurveda, o ia na togafitia lelei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, e aofia ai le oncology ma le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, e leai se aoga faʻapitoa a le tamaloa; na ia faʻaaoga fua na tuʻuina atu ia te ia mai ona tuaa.

    I Saina, sa laki e maua ni tomai mai le tama teine ​​a se fomaʻi lauiloa. Ina ua mavae lona maliu, sa avea se tamaitai ma punavai moni ma sui o vailaau masani, sa ia aoao ma fesoasoani e faauu mai iunivesite a Rusia. O le teine ​​o Dr. Yuri Zakharov e matua faafetai ia te ia mo le poto masani na tuuina atu ia te ia.

    Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

    Ina ua maeʻa se aoaoga umi i le 2000, na ia mauaina se tusi faamaonia mo le aia tatau e fatu ai se metotia mo togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ituaiga 1. O le galuega na faia i totonu o puipui o le Scientific Center of Surgery RAMS. O iinei na feiloai ai Zakharov ma Luvsan, o se tagata poto faapitoa i le acupuncture lea na mulimuli ane avea ma ona tagata maʻi.

    Na faasolosolo malie, ona maua e le fomai le lauiloa. Mulimuli ane, sa tatalaina e Zakharov se falemai i Moscow, ma i se taimi mulimuli ane i atunuu ese.

    Na faʻaleleia e le polofesa lana metotia, amata mai le faʻagasologa faʻaonapōnei. Ona ia mautinoa lea o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻamalolo, o le mea autu o le fuafua tatau lea o le umi o togafitiga, ma mo tagata maʻi taʻitasi o ia. Faafetai i le metotia a Zakharov, o se maʻi na mafatia i se maʻi maualuga o le maʻisuka mo le tele o tausaga na pasi atu i se tulaga sili atu ona mautu o le faamagaloga. Ma e le o le tapulaʻa lea.

    Tulaga o le Peraimeri

    Muamua, o se tagata maʻi o loʻo faʻatali se suʻega faafomaʻi. O se tasi o elemene tāua o faitauga toto lea, ua faavae ai se lisi o oloa le talafeagai, lea e mafua ai le alualu i luma o le maʻisuka.

    O lenei mea e saofaga i le atinaʻeina o taumafa tatau mo tagata taitoatasi. O lenei faiga e matua talafeagai lava, aua, o le lafoaia o nisi oloa, o le a oʻo vave mai le aʻafiaga o togafitiga.

    I le gasologa o le vasega, ua toleniina tagata gasegase i togafitiga, lea e filifilia e fuafua i le ogaoga o le maʻi ma isi uiga o le maʻi. O le umi o le taimi muamua e le sili atu nai lo le afa masina.

    Maualuga tulaga

    O le vaitau lona lua e aofia ai:

    Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

    • siaki o le tagata lava ia mo le tagata maʻi,
    • togafitiga fualaau faasaina
    • faafoeina togafitiga i le tulaga o le cellular,
    • ausia sini.

    O le metotia, lea e aofia ai le faʻapipiʻiina o sima i totonu o le tino, ua mafai ai ona toe faʻafoʻi ia totoga ua faaleagaina e aunoa ma le faʻaleagaina o le maʻi. E taua tele lenei mea.

    Faatasi ai ma suiga i le olaga, o togafitiga e togafitia i vailaʻau e aofia ai i le faagasologa. I le avea ai ma togafitiga faavae, o fualaau oona e ofoina atu ei ai mea masani ma mama. O vailaʻau faʻamaloilo mai se falemaʻi masani o loʻo aofia ai foʻi iinei.

    Ole faʻaaogaina o togafitiga filifilia a le tagata lava ia e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi aoga. O faʻasalalauga faaopoopo ma se tagata poto faapitoa o le a fesoasoani e malamalama i le faamaoni o togafitiga taʻitoʻatasi.

    E uiga i tusi a Zakharov

    O le lolomiina o Yuri Zakharov "O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻataʻitaʻiina" o loʻo faʻaalia ai tali i fesili feteʻenaʻi, ia faʻamaonia taʻitasi e faʻamatalaga faasaienisi.

    O le maʻisuka o se ituaiga o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le tali atu a le tagata i le paʻu o le tino i meaʻai a le tino. O i latou, i le itu, e mafua ai le mumū o le okeni. O le lauga lenei a le tusitala ile itulau muamua o le tusi.

    I se tulaga sili atu, ua taulaʻi atu le fomaʻi i le toe iloiloga o se auala sili ona lelei mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e pei o le togafitiga faʻamalosi ma siama. O le faʻaaogaina o lenei metotia e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi tagata mamaʻi i le faʻasalaga i le tulaga o le maʻisuka pulea.

    E le gata i lea, o le pasia o le vasega e maua ai taunuuga nei:

    • le amataga o le faamagaloga faifaipea,
    • le faʻaaogaina umi o le inisalini togafitiga,
    • toe faʻaleleia o metabolic processes i le tino,
    • tausia o le maualuga o le kulukose o le toto,
    • puipuiga o le solia o le puipuiga o le faiga o le tagata.

    Ua tusia foi e Polofesa Zakharov tusi i le manuia o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti.

    E ui lava i nisi o foliga o le tino talavou, ua fai mai le fomaʻi e mafai ona ave le tamaititi i soo se tikeri o le maʻisuka, e tusa lava pe faia lona togafitiga e tutusa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

    Tala le lelei

    O le Initaneti atoa ua aʻoaʻoina e uiga i le toe manatuaina o Yuri Zakharov e uiga i le mea moni o loʻo togafitia le maʻisuka. E tele ni faʻasalalauga e uiga i lenei mataupu.

    O se vaega itiiti o le aofia e tusi e uiga i le moni e le faʻalagolago i upu a le fomaʻi. I le faʻaaogaina o ana tautua, ua taʻitasi tagata maʻi na fai mai na mafai ona ia mauaina se vaega pe leai foi o le injection i le hormone, aʻo faʻaalu se taimi umi i togafitiga ma lenei auala.

    E iai foi ni iloiloga le lelei i le tusitala. E peiseai na ia togafitia se aofaiga tele o tupe e aunoa ma le tuuina atu o se mea. O ia tagata gasegase na latou faamataʻuina foi o ia.

    E i ai mataupu pe a faitio le maʻisuka e uiga i le lavelave o togafitiga. Na latou matauina le aoga o le kosi, ae mulimuli ane lafoaia.

    O le mea lea, o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e ala i le metotia a Yuri Zakharov e le mafai ona manatu e tauamiotonuina, talu ai e leai se faamaoniga tele i lenei tulaga.

    O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

    Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

    Ulufale

    E ui i le mea moni o le galuega e tuuto atu i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 (e pei ona taʻua mulimuli ane o le maʻisuka ituaiga 1), ou te fia fai ni nai upu e uiga i isi ituaiga o suka suka, overdiagnosis, siama le saʻo ma uiga o tagata gasegase io latou maʻi.

    Preditebetes. I fafo atu, o loʻo i ai polokalame mo i latou o loʻo i ai se talafaasolopito o aiga o le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O nei tamaiti ua matauina, ua taofiofia i le gaogao o gaʻo vailaau faigofie, ma e ui lava i le le taua o le maualuga o le glycemia, o le togafitiga o le inisalini e faatonuina mo sina taimi, lea e faalēaogāina, lea i nisi tulaga e puipuia ai le maʻi mai le atinaʻeina.

    GLUCOSE TOLERANCE DISORDER. I tagata matutua, o le faʻapalepale le kulukose vaivai e masani lava ona le iloa i le taimi, ma, o le mea lea, e aunoa ma ni suiga i le olaga, meaai paleni, gaioiga faaletino, lea e mafua ai le faʻaalia o le maʻi. I le masani ai, o le puipuiga e faigofie atu nai lo togafitiga.

    Afai e te faafuasei ona maua se tasi taimi i le maualuga o le glycemia, aua neʻi e lamatia - alu i le suʻega!

    • le iloa o le lagona o lagona ile inisalini ona o le tele o gaʻo,

    • faʻasologa o vailaʻau (e mafai ona oʻo i fafo ma le manifinifi).

    O le faafitauli i le tagata e maua ai le iniseti e matua faigata lava, talu ai o le inisalini e le noatia i le suauu ma e le faatagaina le tatala o le "faitotoa" i totonu o le suauu, ma toe faamalosia le inisalini seia oʻo ina oso le insulin i le liʻo ma maua ai le insulin mole "vavae le faitotoa" ma le glucose o le a alu i le pa. O le mea lea o loʻo lamatia ai le lamatiaga - mo sina taimi o le kulūkose e faʻamaonia ma e leai ni faʻailoga, sei vagana ai le tele o insulin le manaia i totonu o le toto. Ae o ai tagata masani o le a le faia lenei mea e le o le "toto mo le suka", ae o le hemoglobin + glyc + insulin ma le proinsulin?

    O matua uma o tamaiti o loʻo iai lenei faʻamaʻi i le amataga o le faʻamaʻi e mautinoa o le suʻesuʻega e le saʻo. Ioe, o mea sese e tupu, ae seasea lava. O le ituaiga o maʻisuka e masani ona faʻasalalauina i taimi uma o le suiga (puberty) poʻo le 16 tausaga, pe a masani le maʻisuka LADA. A faʻamautu le faʻamautinoaga, e tatau ona faʻaaoga se algorithm faigofie.

    1. O le tofiaina ma le puleaina o sauniuniga ile inisalini e tatau. E tatau ona faia lenei mea i taimi uma. A aunoa ma lenei mea, o le a maliu le tagata maʻi.

    2. Faʻasaga i tua o le togafitiga o le inisalini, e tatau ona manino le tausia o le "taui". O se maualuga pe itiiti foi le maualuga o le glycemia i le taimi e le gata i se aso, ae o se vaitaimi umi. O lenei mea o le a mafai ai ona aloese mai faʻafitauli e matua ogaoga. E le o se mea e tatau ona mafaufau ai "o tagata uma lava e leai ni mea, latou te ola ...". Ioe, o loʻo ola i latou, ae na o sina taimi puupuu e amata ai le paʻu mataʻutia o le vaaia o mea faitino, e oʻo ai i le faʻapouliuli, eseese "-pala" (faʻalavelave faʻapitoa mai le tele o tino).

    3. Afai e te faia le togafitiga o le inisalini, ua e aʻoaʻo e ausia se taui mautu, ona mafai lea ona e taumafai e alu atili - e faʻamalolo le maʻi. O lenei mea o le a talanoaina i lenei tusi.

    1. O le fesuiaiga mai fualaau i le inisalini.

    2. O le faʻaalia o maʻi pipili, gangrene, tosoina o le limatusi / vae laʻititi.

    3. Faʻaleagaina o le myocardial, faʻamaualalo o le tino vaaia, tiga i totonu o vae i tua o le neuropathy.

    O lona uiga, ao le i oo mai lenei aso, e leai se tasi, e pei o se tulafono, faia soo se mea. Ae o lenei suʻesuʻega e mafai ona faʻamaloloina i se auala faigofie! Ua faamaonia lenei mea e suesuega talu ai nei (McMaster University, 2017) i Kanata.

    Aisea e le togafitia ai se tagata? E faigofie: pe ae faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist, o le ae faʻalogo i mea e te manaʻomia:

    1. faʻaitiitia, ae tuʻu le tuʻuina o le ava malosi,

    2. masani ona aveese mea suamalie uma (l / y carbohydrates) ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le gaʻo,

    3. o le mea sili ona leaga o le amata, mulimuli ane, i le 50 tausaga o le olaga e auai i aʻoga faaletino.

    A aunoa ma nei manatu e tolu, o le a aliali mai i luga isi vaega e tolu. Leai ni fualaau oona, tapenaga o inisalini, tioata tioata mai Initia, "totogifuapauina mo le maʻisuka", "togafiti mamana mai Malaysia" o le a le fesoasoani!

    Ma le isi itu, pe a faia ni vaega se tolu, e mafai ona ou tuuina atu se faʻamautinoaga e 99 pasene o se vaifofo atoatoa mo lenei maʻi, pe afai o le faʻafitauli e le o tele se mea na tupu na manaʻomia ai togafitiga. Aisea e 99%? O taimi uma lava, o lona uiga, e i ai le pasene o le a le mulimuli le tagata maʻi i faʻamaumauga.

    Ituaiga 1 maʻisuka

    O se maʻi tuga tele. Afai e te filifili e tau ai, ona e sauniuni lea mo le malaga faigata ma umi. E leai se mea e mafai ona faia vave ma vave i le taimi nei. O mea uma lava e faʻavae i le physiology sili ona taatele, o le tino o loʻo i ai lona lava taamilosaga masani o le faʻafouina o le telefoni feaveaʻi, mo sima i vaega eseese e mai i le 90 i le 120 aso ma e seasea lava ona vaʻai i suiga moni i le sili atu i le 36 masina e aunoa ma le faʻaaogaina o auala tekonolosi. Ma o lenei tulaga o loʻo i lalo o tulaga lelei ma le leai o ni faʻalavelave faʻapitoa.

    Muamua lava, o le maʻisuka i se uiga lautele o le solia lea o le metabolism i le tino.

    1. O le kulukose e ulufale i totonu o le toto:

    • GIT (gastrointestinal tract) NUTRITION,

    • mai le ate (o le ate faʻapotopoto le kulūkose).

    2. Mai le toto, o le kulukose e tatau ona ulu i totonu o siama, e ui atu i le "faitotoa" - o le membrane cell faatasi ma le fesoasoani a:

    3. O le vaega o le endocrine o le pancreas o loʻo i ai ni sela B faapitoa, mai le mea e ulufale atu ai le inisalini hormone i le toto ma fusifusia i lona atigipusa, faia ai se mole mole tasi. O le "faitotoa" e tatalaina i le puipui o le cell, ma o le kulukose e ulufale atu i le masini. Aisea na ou tusia ai lenei mea? Le faʻaalia o le gasegase o le kulukose i totonu o le tino e mafai ona tupu mo mafuaaga ma faʻaaliga eseese:

    • o le gaosiga o le insulin i le pancreas lava ia e faʻaititia / matua taofia,

    • ole tui ile inisalini e le noatia i le suimeni.

    O le a le mea e tupu? Glucose e le ulufale i sela, ma o loo i luga o le pito i lalo o le ola ma le oti. I le taimi lava e tasi, e tele le kulukose i totonu o le toto. O le tino e taumafai e fesuiai i isi "punaoa o meaʻai" i le gauia o gaʻo e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulukose, ma i le taimi lava lea e amata ona faʻapipiʻiina i le tino le metabolites (metabolic products). I le taimi lava e tasi, o le kullukose e lei mou atu i soo se mea, o totonu o le tino ma amata ai ona faʻaogaina puipui puipui o toto toto, e oʻo atu ai i le atherosclerosis, o le leiloa o le gaosa. Ua mafatia foʻi le fiva o le Nerve. O le tino e amata ona gaosia le glucose e fatugaʻo (o le mafuaʻaga lea ua taua ai o le "pito i tua") pe a oʻo le maualuga o le kulukose i le 10-11 mmol. I le taimi lava e tasi, o le faʻateleina o le urination (o le mafuaʻaga lea e "masani ona" tamoe ai tamaiti "i le faletaele" aʻo leʻi oʻo i le faʻaaliga) ma le malosi o le fiainu. Leitioa i aso anamua na taʻua lea tulaga o le "maʻisuka".

    O le vaega na tuʻuina atu o le galuega na tuʻuina atu e ala i maliega ma le tufatufaina o mataupu faaletulafono o lita LLC (e le sili atu ma le 20% o le tusiga). Afai e te talitonu o le tuʻufaʻatasia o le meafaitino e solia ai aia tatau a se tasi, ona tatou iloa lea.

    Tuua Lau Faamatalaga