E mafai ona ou 'aina le kuka ma le maʻisuka ituaiga 2?

O se vaega faavaomalo o tagata suʻesuʻe mai Suetena, o le Iunaite Setete ma Suiselani na latou iloa o le togafiti o le ate i le ate ma se mea e taʻua o le sulforaphane e faʻaititia ai le gaosiga o le kulukose. I se suʻesuʻega na lomia e saienitisi i se lomiga Saienisi faaliliu faasaienisio loʻo faʻamatalaina ai foi se metotia mo le faʻamaʻoina o le sulforapha mai fualaau aina ma le matauina ma le auai o tagata volenitia.

Talu ai nei, o le maʻisuka ituaiga 2 na suʻesuʻeina ma le mataalia, talu ai o lenei faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻamaʻi o le gasegase, lea na amata i le tele o atunuu atiaʻe, aemaise i le Iunaite Setete. O suʻesuʻega muamua ua faʻaali atu ai o le maʻisuka ituaiga 2 o se tulaga lea e faʻavaivaia ai le lagona o sela i le inisalini ma lo latou gafatia e gaosi ai le kulukose. O se taunuuga, o le "carbohydrate" e lei tapaina e maua i le toto, lea e tau atu i le atinaʻeina o le tele o faafitauli tau le soifua maloloina.

Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga o meaʻai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o le metformin o loʻo faʻaaogaina nei. Ae o nisi togafitiga o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o aʻafiaga ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona latou faʻaleagaina le ate, o lea e faʻaauau pea ona saili e saienitisi fualaau faasaina. O tusitala o se suʻesuʻega fou na mafai ona maua se tuufaatasiga lea e fesoasoani e taulimaina ai le faʻaʻailoga o le maʻisuka i se isi auala. Mo lenei mea, sa faia e saienitisi se "saini o fatuga" o le faamaʻi e faavae ile 50 genes. Ina ua maeʻa ona faia nei faʻamaumauga, sa amata ona suʻesuʻe e le au suʻesuʻe suʻesuʻega o vailaau faʻasaina e fesootaʻi ma le faʻamatalaga o nisi ituaiga. Ma o le sulforaphane na foliga mai o le mea pito sili ona aoga ua iloa nei.

Na totoina e le au suʻega se aganuʻu masani o kumeva o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitia ai sela ma le sulforaphane, ma faʻamoemoe o le a faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose. Uunaia e uluaʻi iuga, na latou ofoina atu le 12-vaiaso o le sulforaphane i le 97 tagata volenitia ma le maʻisuka ituaiga 2. O se suiga vave i tofotofoga faaletagata na mafua ona o le mea moni o le sulforaphane o se mea o loo i ai i laau gaosi o le Cabbage aiga, mo se faataitaiga, i le broccoli. Na foliga mai o le sulforaphane therapy e faʻaitiitia ai le anapogi o le kulukose toto.

Glycemic index of cabbage

Mo le maʻisuka ituaiga 2, ua faatagaina e ai meaai i aso uma ma se faailoga 0 - 49 iunite. E leai se afaina i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae ui i lea, i le filifiliga o fualaau faisua e te manaʻo e te matua faʻaeteete, aua o nisi oi latou e matua faateleina lo latou faasino igoa i taimi o togafitiga vevela. E aofia ai kāloti, beets.

E mafai foi ona e 'ai meaai faatasi ai ma se numera o le 50 - 69 iunite, ae naʻo le faʻamagaloina o le maʻi, o le tautua e tatau ona oʻo i le 150 kalama, e le silia ma le faatolu i le vaiaso. I lalo o le faasaina o mea taumafa, meainu faatasi ma le faasino igoa e tutusa ma le 70 iunite ma luga ifo. E talitonuina o ia ituaiga o meaai e aofia ai gaʻo gaʻo vave (gaogao), lea e faʻateleina ai le maualuga o le suka i le toto, ma e fesoasoani foi i le tuʻuina atu o le gaʻo gaʻo.

O manatu o le kapisi ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e matua fetaui lelei ma saogalemu, aua o le faasinomaga glycemic o soo se ituaiga o lenei fualaau aina e na o le 15 iunite, ma o le kalori content per 100 grams o le oloa e le silia le 70 iunite.

O le tele o le kapeti togalaau e manaia; o ipu eseese e saunia mai ai - salakeke, itu ipu, pi ma pusa. Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai fualaau faisua nei i aso uma:

  • paʻu paepae ma le mumu,
  • Pupu mai Brussels
  • Saina Saina (Saina),
  • kohlrabi
  • lanu.

O ituaiga eseese o lenei fualaau faisua e mauoa i ana vitamini ma minerale.

O aoga o le kapisi paʻepaʻe

O le Kapisi o se punavai taua o le tele o vitamini ma minerale. E maua ai foi le tele o le fiber, lea ei ai le aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract, e aveesea ai le mau, faʻasaʻo le tino o toxins ma toxins.

O le kapisi vine ua manatu o se toa lelei tele ma faafitauli o le urination, ma o laulaau o le fualaau faisua ua faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le afaina ma le tiga i totonu o sooga. Afai e faʻasalalauina laʻau ma se meaʻai o le beekeeping (honey), ona faatoa faateleina lea o le togafitiga.

Ona o le tele o vitamini B, o le kāpeti na avea pea ma se vaifofo sili ona lelei - o se tagata ua moe masani, o se lagona o le le popole popole na pasia ma le le fiafia ua faaitiitia. O le ascorbic acid i totonu o se fualaau faisua e sili atu pe a faʻatusatusa atu i le tagata e leai se mea e teu ai. E taua tele i le sauerkraut e le suia lenei faailoilo. O lona uiga, o le vitamini C e le "leiloa" ma soʻo se ituaiga o kuka. Ma o le kapeti mo le maʻisuka e mafai ona avea ma se natura faʻafouina, ia mautinoa ia aofia ai i le lisi i le tau o le tautoulu-taumalulu.

O le 'ai o le kapisi e aoga i le vaʻaia o mea lelei o loʻo mulimuli mai:

  1. puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  2. faamalosia le puipui o toto toto,
  3. tauivi ma le malosi o le tino, gasegase,
  4. laʻau tipeti e faʻamalolo ai le afaina mai faʻamaʻi,
  5. faʻalauteleina le tetee o le tino i siama ma faʻamaʻi pipisi,
  6. Puipuia le maʻi o le manava ona o le vaitamini U
  7. O le kapisi vine o loo i ai se aafiaga mucolytic.

O le Kapisi i le maʻisuka ituaiga 2 e faapitoa le talisapaia ona o le i ai o le eletise gaosi, lea e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Kapisi ma le maʻisuka e tatau ona aofia i le taumafataga i aso uma, aua e aofia ai:

  • toso
  • ascorbic acid
  • B vitamini,
  • Vitamin K
  • Vitamin U
  • ese,
  • fiber
  • tartronic acid
  • magnesium
  • uʻamea.

O lenei fualaau fualaau e avea o se puipuiga sili ona lelei o le tele o faʻamaʻi masani - atherosclerosis, leʻo leʻo ma le cardiovascular system.

O faʻamanuiaga a Brussels

O lenei fualaau faisua ei ai se faasino igoa o le 15 iunite, ma o le kalori content per 100 grams o le oloa e na o le 43 kcal. O ia faailoilo e faia ai e Brussels se malo faaaloalogia i luga o le laulau, e le gata mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae mo tagata foi e taumafai e faaitiitia lo latou mamafa.

E ui lava i sina mea itiiti ole kalori, o le fualaau faisua ei ai le tele o palatini fualaau faisua ma o se vailaʻau-minerale tele. O le fiva dietite e fesoasoani e faʻaitiitia ai le manava, o lea afai o lenei lagona le mautonu e masani ona faʻalavelave ai se tagata, na o le pau lava le pine o le Brussels i taimi uma.

E talitonuina afai e te 'aiina lenei oloa pe a ma le tolu taimi i le vaiaso, ona leai lea o ni faʻafitauli vaʻai. O lenei aafiaga e maua ona o le i ai o le retinol (provitamin A) ma le carotenoids.

O loʻo i ai le tele o meatotino lelei e le mafai ona faʻamagaloina o lenei fualaau faisua ua i luga o le tino o le tagata:

  1. maualalo le maualuga o le cholesterol
  2. stool normalizes
  3. aveese le toxins ma le afa-ola mai le tino (meatotino antioxidants),
  4. faʻapupula le sifi o lela mumu toto (o se mea taua mo tagata gasegase ua leva ona faia le taotoga),
  5. e puipuia ai le puipuiga.

O pulupulu o Brussels e sili ona taua mo tamaitai, ona e faʻaitiitia ai le lamatiaga o neoplasms mama i mammary mamanu.

O aoga o le broccoli

E ala i le aia tatau, e manatu le au faifaatoʻaga i lenei fualaau faisua o se faleteuoloa o meaʻai. Broccoli i le maʻisuka e masani ona i ai i le meaai a le tagata maʻi, aua e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma puipuia ai puipui o toto toto mai aʻafiaga leaga o le maʻi "suamalie". E faʻatagaina mo tagata matutua ma tamaiti mai le laʻitiiti, talu ai o le fualaau aina ua manatu o le hypoallergenic.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e soli ai le tele o galuega a le tino, o lea e matua taua ai le faʻamamaina i mea uma e tatau ai malaʻau ma vitamini. Broccoli i le maʻisuka e mafai ona taulimaina lenei galuega ma le mafai.

O le ascorbic acid i lenei oloa e tele taimi e sili atu pe a faʻatusatusa i fua o le suka. 150 glamu Brussels taloina le kapeti o lo o aofia ai le taumafa i aso taitasi o le vitamini C. O le aano A o le Aano A e pei lava o kaloti, o le elekiniki.

Brussels inflorescences o le a avea ma punaoa lelei o mea nei:

  • provitamin A
  • B vitamini,
  • Vitamin K
  • Vitamin U
  • ascorbic acid
  • fiber
  • seleni
  • paluka
  • magnesium
  • Manganese

O le Vitamin U e seasea mauaina i le natura. Ae ui i lea, o pulupulu o Brussels e aofia ai i totonu o la latou tuufaatasiga. O lenei vailaʻau e avea ma faʻamaʻi sili ona lelei o le manava o le manava ma maʻi maʻi leʻo.

Vitamini o le kulupu B ei ai se aafiaga lelei i luga o le tino, lea e "tiga" mai se faamaʻi "suamalie" - o le moe e masani ona masani, ma o le atuatuvale o le le mafai ona faʻaitiitia.

O le faʻaaoga masani o lenei ituaiga kapisi i le maʻisuka o le ai ai se aoga aoga i le soifua manuia lautele o se tagata.

Recipes mai le endocrinologist

E le tatau ona galo ia i tatou o le failaʻau maʻi i le maʻisuka e le sili atu ona taua nai lo ona aiga. O le mea lea, o kuka faila mo le maʻisuka o le a matua eseese lava le lisi. E mafai ona kuka, kuka ma tafe i mea manogi (mo i latou e fiafia i le Korea). O le fua faigofie ma sili ona lauiloa o le vaevaeina lea o le fualaau faisua i totonu o meaʻai, tuu i totonu o vai inu suamalie, faʻaitiitia le vevela ma le vevela mo le 3 i le 5 minute. Ona mafai loa lea ona e viliina i falaoa falaoa e faia tutoatasi mai le falaoa falaoa.

Fualaau faisua O se faʻaopoopoga sili lea i se meaai masani. I le ala, e leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o le kapisi kuka mo le maʻisuka. E tutusa le aofaʻi o mea aoga e pei o le fou, e le mafai ona mitamita i isi fualaau faisua.

O kāpeti faʻamaʻavale e oʻo lava i se faletua e le masani ai. O le tulafono autu o le manuia o le tipiina lelei ma saunia se piko, e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo. E manaʻomia le teuina o le kapeta saua i totonu o le pusaaisa ina ia le faʻamalosi.

  1. tasi ulu o tamai kapisi:
  2. tasi lapoʻa tele pe tele karaiti,
  3. talo, faga lau,
  4. lua punetini o masima, tasi sipuni o suka.

Muamua, o le kapeti e tipiina lelei, e mafai ona e faʻaaogaina se fatu faapitoa. Lona lua, o kāloti o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se fatuga. Faʻafefiloi ma tapunuina fualaau faisua e tuʻu ai le sua i fafo. Aumai se lita o le vai i se vevela, faaopoopo le masima, suka ma le kuka mo ni nai minute. A maeʻa ona vevela le suāsusu i le vevela vevela, faʻapipiʻi lau laulaau, peppercorns.

Fufulu toto le kapeti i totonu o le fagu, sasaa mea uma i le suka, tuu i se nofoaga mafanafana. O aso uma lava e tatau ai ona tipi le kapisi ma se vavae ina ia "alu ese" le kesi. I le tolu i le fa aso o le a faʻaleleia. O le kāpeti lauʻau na faʻaaogaina ma le suauʻu suauu. I le auala, e mafai foi ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o mea, aʻo leʻi fufulu ma le sua tomato poʻo le pasta.

Uu lanu mumu e faʻaaogaina i le kuka na o salakeke. O lenei ituaiga o fualaau faisua e le talafeagai mo se falai falai. E mafai ona faʻaaoga laulaau paʻu e teuteuina ai ipu. O a latou suamalie e sosoʻo ai le mama i totonu o le lanu enaena lanu enaena lanu, ma o le moa moa ua kuka ua liua lauusiusi. O lenei mea e tuʻuina ai ipu i se tupe faʻapitoa.

E lelei le tautua laʻau kuka mo le taumafataga i le afiafi, aua o sea ituaiga ipu meaai e maualalo-kalori. O kapeti faʻamalo e mafai ona kuka uma na o ia (kapisi, pateta pati, riki), faatasi ai ma le faʻaopoopoga o puʻamuʻu, kuka araisa, ma e oo lava i le gaʻo susu. Auala e kuka ai, ua na o se mea o le masani ai o oe lava.

E leʻi leva talu ona amata ona faʻaaogaina le tipi sipuni, ae e kuka ai, o le a sili atu le taimi nai lo le kili paʻepaʻe. O le mea la lea e sili atu le lelei o le fualaau aina e faaaoga mo salakeke.

Salati "fiafiaga fuamalie" ua saunia mai mea nei:

  • afa ulu ulu o Beijing,
  • lua kukama laiti
  • tasi karioti
  • se fusi lanu lanumeamata,
  • 10 vine o viburnum,
  • suauu olive mo salati salati.

Oti maoti lelei le kapisi ma aniani, talo le kukama ma tipi i ni fasipepa, ia faʻafefe ia kāloti. Fualaau suamalie suamalie, sina vaitau ma le suauu. Auauna i le ipu, fufulu ma viberum berries. I le auala, e tatau i tagata gasegase ona gauai faapitoa atu i lenei siaki, aua viburnum mo le maʻisuka e taua tele ona o le tele o ona meatotino lelei.

I le vitio i lenei tusiga, o fautuaga mo le filifilia o le broccoli e tuʻuina mai.

O le a se mea e mafai ona e 'aina fualaau faisua mo le maʻisuka: o se lisi ma fua o fua

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le togafitiga o le maʻisuka, e tatau i le fomaʻi ona taʻoto se meaʻai maloloina, e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau 'aina, talu ai o mea ia e mafai ona faʻaaogaina ai masini gaʻo. Ae o fualaau faisua e te manaʻomia e 'ai ma o a mea e le mafai? E taua le talanoa i auiliiliga.

  • O aoga o fualaʻau mo le maʻisuka
  • Glycemic Index (GI) laulau
  • E fesoasoani faapitoa fualaau faisua mo le maʻisuka
  • O fualaau faisua e le mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka
  • Laʻau Fualaau
  • Fualaau aina suamalie mo le maʻisuka

O aoga o fualaʻau mo le maʻisuka

Le aoga o fualaʻau mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka:

  • taui o le le atoatoa ma le saoasaoa o le metabolism gaʻo,
  • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa,
  • saturation o le tino ma elemene taua, amino acids, vitamini ma isi mea aoga,
  • tino
  • faʻavavevave faʻasolosolo,
  • le faʻaitiitia o tupe faʻaalu,
  • faaitiitia i le kulukose toto.

Glycemic Index (GI) laulau

I le maʻisuka, e taua tele le faʻaaogaina o fualaʻau o le carbohydrate, aua latou te aʻafia ai le suka. O lenei gaioiga e taua o le glycemia. E iai fualaʻau e lagolago ma faʻaititia le glycemia, ae o loʻo i ai mea e faʻaitiitia ai.

O le laulau GI e aofia ai faʻatagaina ma faʻasaina oloa. O le GI o se faʻamatalaga manino lea e faʻaalia ai le maualuga o le maualuga i le maualuga o le suka i le maeʻa ai o se oloa. GI ua faʻaalia o se pasene o glycemia 2 itula talu ona 'ai. E foliga mai i lenei auala:

  • faʻaitiitia GI - maualuga 55%,
  • o le tulaga maualuga o le 55-70%,
  • Faʻateleina le faasinomaga o le faasinomaga - sili atu i le 70%.

I le maʻisuka, e taua le 'aiina o fualaau faisua ma se laʻititi laʻititi o le GI!

GI laulau mo fualaau faisua:

E faʻatatau i luga o le laulau o loʻo i luga, e manino lelei pe o le a le fualaau aina e tatau ona faʻaaoga mo le maʻisuka. Saili poʻo a isi meaʻai e mafai ona e 'ai mo le maʻisuka iinei.

E fesoasoani faapitoa fualaau faisua mo le maʻisuka

Meaʻai e iloa lelei le tele o fualaau faisua, lea e sili ona aoga mo le maʻisuka. O lo latou aoga e maualuga ma o le aafiaga e tausia mo se taimi umi. Faatasi ai ma le tele o oloa, o mea nei e mafai ona iloga:

  1. E aveese e le eggplant mea leaga ma gaʻo mai le tino. E masani lava e leai ni glucose.
  2. Lanu mumu suamalie o loʻo i ai le maualuga pito i luga o vitamini eseese. Faʻaitiitia le cholesterol leaga ma faʻasaʻo le glycemia.
  3. O le kulimi o loʻo aofia i le gaosia o le inisalini, ma faʻaititia ai le maualuga o le suka.
  4. Sauerkraut, fou, tusitusi, pulupulu Brussels, failaʻau. Faʻaitiitia le suka. Sauerkraut suamalie ma fuamoa ma le suauʻu manogi e sili ona aoga.
  5. Kopama fou, e ui lava o loʻo aofia ai sina vaega tele o meaʻai gaʻo, ae aofia ai le tele o mea aoga mo le maʻisuka.
  6. E aoga tele le broccoli e pei o loʻo i ai ni mea amino maloloina. Faʻaauau le faʻamalositino, lea e faʻaumatia ona o maʻi.
  7. O le asparagus e mauoa i gaʻo ma vitamini.
  8. Onioni ua faailoaina mo le maʻisuka, ona o loʻo i ai ni mea faʻalauiloa ma vitamini. I le pepa ua afaina, e leai ni tapulaa i le faaaogaina, ae i se tulaga e mafai ona avea (colitis, fatu fatu, ma isi).
  9. Peʻa o le eleele (Ierusalema artichoke) galue i le auala e tasi e pei o kapisi.
  10. Legumes e mafai ona faʻaumatia, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Ina ia maua le tele o aoga mai fualaau faisua, e tatau ona faapaleni ma faʻavasega le lisi.

Mai le vitio e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i mea sili ona aoga o le isalaʻelu ma le zucchini, faʻapea foi le masani lelei i fualaʻau sili ona lauiloa mai nei fualaʻau:

O le Zucchini o loʻo i ai se faasinomaga maualuga, ae e aoga tele, o le mea lea ua fautuaina ai e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le faʻavasegaina o le insulin.

O fualaau faisua e le mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka

O meaai e maua i le toto mo le maʻisuka e mautinoa lava e maua ai le tele o aogā. Ae o fualaau faisua e le gata ina leai se aogā, ae mafua ai foi ona afaina. Faatasi ai ma le maualuga o le suka toto, e mafai ona latou faʻaleagaina le tulaga.

Faatasi ai ma mea sili ona leaga e aofia ai:

  1. Potatoes i soo se ituaiga. O loʻo i ai le tele o le suka, lea e faʻapupula ai le maualuga o le kulukose.
  2. Carrot (kuka) e pei o le pateta - faateleina le suka ma le cholesterol leaga. Faitau atili e uiga i kāloti maʻisuka iinei.
  3. Beets ei ai se maualuga maualuga o le GI (glycemic index).

E matua faʻasaina le 'aina o beets kuka. I lenei tulaga, o le suka e maualuga lona maualuga.

Laʻau Fualaau

  1. O fualaʻau 'aina e maualuga le suka e mafai ona' aina i soo se ituaiga, ae e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai fou ma i latou e faʻamaʻa pe kuka i totonu o le vai. Afai e te manaʻo e falai, ona manatua lea e oo lava i le 1 sipunni o le pata e mafai ona faateleina ai le kalori mea o se ipu. E tutusa foi le faaaogaina i le mayonnaise, kirimoa oona. Ina ia aua le faateleina le kalori, e mafai ona e taoina fualaʻau i totonu o le ogaumu e ala i le fufuluina oi latou i le suauu olive.
  2. Taumafai e fai lau lisi autu ina ia mafai ona fesuisuiai fualaau faisua lelei i le tasi ma le isi. I le uma, o ituaiga o oloa taʻitasi o loʻo i ai ana lava meaʻai ma mea aoga.
  3. Manatua e tatau ona aofia i le saunia o le taumafataga se meaʻai paleni mea taumafa, aua o le lisi autu e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, ituaiga o maʻisuka, o le gasegase o le faʻamaʻi ma uiga o totoga taʻitasi.

Fautuaga mo le ausiaina o taunuuga sili ona lelei o le soifua maloloina o mea taumafa e ala i fualaʻau:

  • i aso uma, o le maʻisuka e tatau ona sili atu le maualuga o le 65% o suauu gaʻo o le aofaʻiga o meaʻai,
  • gaʻo e mafai ona faatagaina i le 35%,
  • protein e naʻo le 20%.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e taua le fuafua o le faʻaaogaina o carbohydrates, gaʻo, proteins ma mataʻituina le faʻasologa o le maʻisuka.

Uluai Maʻamaʻi Meaʻai

Kapalati soup. O le a e manaʻomia le paʻepaʻe ma le falanifo, aniani, pasili. 'Otiʻoti uma fualaʻau e tusa ai ma manaʻoga o tekonolosi o le kukaina o soupeti mo le maʻisuka. Sasaa i totonu o le vai poʻo le moli moa moa, ma faʻavela seʻia oʻo i le alofa, faaopoopo sina masima.

Paʻu suamalie mamae. E tatau ona e maua sina paʻau ma apu. A uma ona fufuluina mea mai le pauka, oti ese le pito i luga, ona ufiufi ai lea o le ipu. Aveese ma le faʻaeteete le fatu ma le fiber. ◊Oti le apu i totonu o ogalaau lapoa ma taoto i totonu o le uila i le pito i luga. Ufiufi ma se "tapuni", suauu ma le suauu manogi ma tuu i totonu o le ogaumu mo le 1.5-2 itula seia mama.

A e aveese le ipu, o le ae matauina ua mama tele apu ma le pauka. Faamama totonu ina ia vevela puipui o le lumanaʻi fua o le lumanaʻi. Faʻatasi le paluga ma le susu mafanafana ma taia i se mea faʻaleleia. Faʻaopopo sina masima pe a manaʻomia. Liligi le paluga pateta ua maeʻa i totonu o se palukuki ma tuu i le ogaumu mo le isi 5 minute.

Lua vasega mo le maʻisuka

Fualaau aina. Aumai aniani, kapisi paepae ma nisi aano o moa paʻepaʻe. Faʻasalaina lelei le fualaau faisua poʻo le faʻafefiloi, pasi le aano e ala i se suʻi meaʻai. Faaopopo 1 le isu, masima ma le pepa. Faʻafetaʻi vaega uma ma faʻapipiʻi lelei ina ia maua se masini tutusa. Lili i le falaoa falaoa ma falai i totonu o se umu poʻo totonu o le ogaumu. Auauna atu ma se saula masani.

Pizza pizza e ono faʻaititia ai le kulukose toto. Kuka e faigofie tele. O le a e manaʻomia 2 ipu falaoa falaoa, 300 ml o le vai (susu), 3 fuamoa, masima, suauu. Vili le paluga ma tuʻu le mea e faʻapipiʻi ai, tao i totonu o le ogaumu i le vevela maualuga maualuga 180 ° seʻia oʻo i le afa itula.

Faatumuina: ham, aniani, sisi susu, pepa lanumumu mumu, eggelu. Tipi fualaau faisua, fufuluina sisi i luga. E talia le faaopoopoina o nisi o mayonnaise.

Pepa ua tumu i fualaʻau ma aano o manufasi. O le laʻau mumu lava ia e aoga tele mo le maʻisuka, o lea e mafai ai ona gaʻo ma 'ai i le tele o le maʻisuka. Mo le faʻatumu, ave 300 grams o moa, 2 aniani. Ina ia faʻamalosi i luga, e mafai ona e faʻaopopoina so o se kapisi ma e oʻo lava i le pikiaka maloloina. Tasi fualaau faisua, faʻafefiloi ma fusi moa, masima, pepa ma fuamoa. Uʻu pepa ma faʻapipiʻi i totonu o fualaau faisua po o le vai seʻia oʻo ina vaivai.

Pelu faila o le kuka ma tipi ia fualaau taitasi, ae le o se mea sili ona lelei. Tuu i totonu o le pani poʻo le tao tao faʻasusu i le suauʻu manogi. Liligi le fuamoa na gau i le susu mai luga. E mafai ona e fufuluina i le sisi o meaʻai. Pipi i le ogaumu mo le 15-20 minute. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopoopo aniani, greens, eggplant, broccoli, asparagus i kapisi.

Sapalai sili mo le maʻisuka

I le faʻaopoopoga i vasega muamua ma le lua, e tatau ona aofia ai salata mai fualaau faisua ma fuālaʻau fou i le lisi.

  1. Sili 200 kalama o le falesaʻi, tapuni lelei. Faaopopo le 150 kalama o peʻa lanumeamata, 1 apu ma nai laulaau o kaina Saina. Fafaso i le sua o le tipolo ma faʻaopopo le suauʻu olive.
  2. Laʻau mumu mūmū na tipi i totonu o fasi pepa, brynza cubes i se fua faatatau o le 6: 1. Tipi le pasili (greens), masima ma faʻaopopo le meaʻai gaʻo.
  3. Pelo Ierusalema atisikoke ma le faʻafefe, faʻafefe faʻafefe. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo sina mite po o le suamalie o le lemoni, pi. Avea ma le suauu olive ma auauna atu.
  4. O le maʻisuka Vitamin Salad. E te manaʻomia le pulupulu o Brussels, o kātiti fou, o pulu lanumeamata ma greens. Sa matou tipi uma mea uma, fesootai. Faʻaopopo le salati lanu meamata, pasili, meaʻai, masima. Liligi i totonu o le kulimi kulimi e leai se paʻu.
  5. Kapisi salati. Pelu laulaʻau ma le broccoli, vaeluaina i totonu o meaola. Tipi le fasi laau i se sieve ina ia e maua le sua mama. I totonu o lenei sua suamalie, tuu le afa o le kalelelele ma alu seia oʻo i le mumu. Sasa le sua o le lemoni i le broccoli ma faʻafefiloi. Fai se mea tutusa tutusa o cheese kulimi ma lau. O iinei e mafai ona e faʻaopopoina ai le pasesa ma le pi. Faʻasologa o polo laiti. Tuu mea uma i luga o le ipu e aunoa ma le fafagu. Avea ma se suauu kulimi mumu.
  6. Fuamata Sala. Fufulu ma paʻu le pala. Faʻaigisi pepa lanu mumu ma le kukama fou. Pelu Pelu i le sua o le tipolo, masima ma le pepa. Faʻafesoʻotaʻi mea uma, faʻaopoopo i ai le apu mapu ma sasaa le suauu olive.

E tele fualaau faisua e lelei mo le maʻisuka. Afai e te kukaina lelei ipu, o le ae maua ai le suamalie salamu, soup ma isi. Ae ia manatua e tatau ona e faʻamaopoopoina le lisi ma le fomaʻi. A leai, e te ono lamatia lau soifua maloloina!

Fua, Fualaau aina, ma Berries Fautuaina mo le maʻisuka

Fualaau faisua ma fualaau aina o se vaega taua o mea taumafa mo le maʻisuka, aua o nei meaai e maualuga i fiber ma vitamini. E tatau i tagata maʻi ona filifili i latou o loʻo i ai se faʻamatalaga manino o le sili atu ma le 55-70 (e mafai ona e vaʻai i le faʻamaufaʻailoga o oloa i totonu o se laulau GI faapitoa). E taua le mataʻituina le tele o le tautua.

Lisi o fualaʻau fautuaina:

  • Kapisi (paʻepaʻe, cauliflower).
  • Zucchini, cucumama, eggplant.
  • Letusi, seleri.
  • Pepa pepa, tamato.
  • Paʻu, lentils.
  • Onions, dill, pasili.

A filifilia fualaau aina ma fualaau suamalie, ia tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i ituaiga e le faʻasalaina:

  • Pear, apu.
  • Fualaau suamalie (launi, moli, vine, pulu).
  • Raspberries, strawberries vao.
  • Cranberries, currants, lingonberries.
  • Cherry, peaches, plum.

E sili atu le lelei ona latou 'ai. E faʻatagaina e kuka le kulimi, mea inu ma inu e aunoa ma le faaopoopo o suka, pe a talafeagai, e mafai ona e faʻaaogaina suamalie (fructose, sorbitol, ma isi).

O a fua e le mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka:

  • Faʻi, melonini.
  • Vine
  • Fualaau aina mamago (vine, fig, palu).
  • Pineapples, persimmons.
  • Tulu pele.

O nei oloa ei ai le maualuga o le kulukose. E le fautuaina mo le maʻisuka e inu vai mai ia i latou ma faʻaaoga i soo se ituaiga.

O mea aoga o le meli o le pata e fesoasoani e faʻamalosia ai le soifua maloloina ma le puipuia o tagata e maua i le maʻisuka.

O tala sili ona lauiloa o le maʻisuka i fafine o loʻo faʻamatala auiliili i lenei itulau.

Ole suamalie fou e aoga mo tagata mamaʻi ile maʻisuka e:

  • Tomato, lemoni.
  • Pamekaranete, sulu.
  • Birch, keke.
  • Kapisi, uʻamea.
  • Kukama, karati.

O i latou uma e sili atu pe laitiiti le aoga mo le tino o le maʻi: o nisi fesoasoani e maualalo le maualuga o le kulukose o le toto, o isi e faamalosia ai le puipuiga o le tino ma taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

O le fua mo le kokokeke ma le apu opu.

  • 2 lita o le apu.
  • 1 lita o le sukaroti.
  • 50 kalama o le suamalie (e mafai ona e aunoa ma lea).

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Fufuluina meaʻai, faʻafefiloi i le vai e kuka ai, faʻafefiloi i totonu o se paluga suamalie, faʻafefiloi le sua i totonu o le susu (eseese eseese). Manua, faaopoopo le suamalie pe a manao ai, e kuka mo le 5 minute, sasaa i totonu o fagu ma le taʻavale.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona mulimulitaʻi ia vaega o meaʻai. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le tupu malosi o le toto toto, faaleleia atili le gaosia o meaʻai mai meaʻai.

O Pomelo o se fualaau suamalie suamalie e saogalemu mo le maʻisuka e faʻatau ona o le maualalo o le GI. O nisi tagata atamamai e fautuaina e aofia ai i le taumafa o le maʻisuka ona o le mafai ona faʻaitiitia le kulukose o le toto.

O fualaau suamalie ma pulupulu o le fualaau aina e tele mea aoga: latou te fesoasoani i vaivaiga, maʻi levela, fiva, faʻavaivaia le vaivai, tiga ma le manava, faʻamaonia le pancreas.

E aofia ai le pectin, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto, e faʻaitiitia ai le cholesterol toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le maʻi cardiovascular.

Salati fua ma pulu ma meli:

  • 2 sipuni tele o le suāuu olive.
  • se sipuni o soya soya.
  • 150 kalama o masi kuka.
  • 100 kalama o le pati.
  • 200 kalama o kukama fou.
  • afa o le moli (mo sau sau).
  • 50 kalama o arugula.

Laʻau kuka, mālū, faʻafefiloi ma kukama ma gaʻau, faʻaopoopo le vao vao. O le saumalie e faia mai i le vai moli, olive olive ma le soya soya. O le salatisi ua faʻafefiloi ma se paluga, faʻafefiloi ma tautua.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona 'aina le suamalie fou poo le sua mai fafo e aunoa ma le faaopoopoina o suka, mea manogi ma vai. Taumafa lelei pe a uma ona 'ai e faʻaleleia le fausiaina o meaʻai.

O le faʻaaogaina o le pene i aso taitasi e tusa ma le 100 karamu, e le tatau ona e faʻaleagaina. Afai na e faʻatauina se fua tele i totonu o se faleoloa, tufatufa atu lana meaʻai mo ni nai aso.

E aoga le sauerkraut mo le maʻisuka?

Sauerkraut i le maʻisuka o se mea maloloina lelei. O se taunuuga o le faʻamalosi, ua faʻamalosia i mea aoga e fesoasoani e faʻafaigofie le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka. Sauerkraut e tatau ona 'ai e le aunoa ina ia puipuia ai faʻalavelave o togafitiga. Mafaufau pe mafai e tagata uma ona maua le maʻisuka pe, i nisi tulaga, o le taumafa e tatau ona faʻatapulaʻa, e tatau ai ona inu pia.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai se meaʻai

Sauerkraut o se 100% o le maʻisuka. O le mea lautele, o lenei fualaau aina e le gata e faʻafefeteina, ae faʻafefete foi ma 'ai. Mo le maʻisuka, e aoga i soo se ituaiga, ma o mea uma ona o lona fatuga tele.

O le fualaʻau ei ai vitamini, macro-ma microelements. O se taunuuga o le faʻamalosi, ua faʻamalosia i mea aoga, e aofia ai le acid ascorbic. Ona o lenei mea, e faʻaleleia ai le puipuiga ma fesoasoani e tau ai faʻamaʻi vailaʻau faʻamaʻi.

O le oloa e aofia ai:

  • B ma le vitamini C,
  • A, PP, E, H,
  • rare rare vitamin U ma K,
  • fiber
  • amino acids
  • elemene ma mea elemene (uʻamea, zinc, calcium, phosphorus, manganese, apamemea, molybdenum, iodine ma isi).

O le aafiaga o le sauerkraut i luga o le tino o le tagata ma le maʻisuka e tele. O se meafaigaluega mamana lenei mo le puipuia o faʻalavelave ma faʻamalosia le tino atoa.

O le mea lea, o fualaau faisua e le gata e mafai, ae o maʻisuka uma e tatau ona 'ai, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka.

O se tasi o aoga autu o le 'ai o le sauerkraut i le maʻisuka o le faʻamalosia o vaʻa toto ma maualalo le toto suka.

O se mea aoga tele lea mo le puipuia o le atherosclerosis, o le fatu ma le stroke.

Mafaufau i mea aoga uma o le oloa mo le maʻisuka.

Faʻafitauli faʻapitoa

E aoga fualaʻau i ituaiga uma o le maʻisuka. O loʻo i ai se vaega itiiti o le malolo ma le solasolo, ona o le tele o tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina ma le saogalemu.

Faatasi ai ma mea aoga o le kapisi mo le maʻisuka, o mea nei e iloga:

  • faʻamamaina toto toto o pusa cholesterol,
  • faamalosia le puipui o toto toto,
  • puipuia le neuropathy ma le nephropathy,
  • faʻaleleia le faʻalaumalieina, faʻamaonia le pancreas, lea e taua mo le gaosiga masani o le inisalini,
  • faʻaitiitia le toto kullukose.

Ona o le leai o ni mea oona i le tuufaatasiga o le fualaau faisua, ua mafai ai ona maua uma le maʻisuka mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

Kapisi e puipuia le maʻisuka mai faʻalavelave ma mafai ai ona e pulea le suka suka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai e le gata na teu fualaʻau, ae o se piko foi.

E faʻamaonia le galuega a le pancreas, inumaga ma toe faʻafoʻi lona microflora. E taua tele lenei i le maʻisuka, ona o le tele o tulaga, o maʻi maua i le maʻisuka ua maua i faʻamaʻi pipisi.

O fualaau faisualaʻau e faʻaititia lelei ai le suka toto.

O le faiga o gaioiga e pei ona taua i lalo:

  1. I le kapeti pe a uma le faʻamalosi, o le mea o loʻo i ai masima alkaline e faʻapupulaina, lea e faʻamamaina ai le toto o mea leaga.
  2. Glucose ua liua i le fructose, lea e tosoina e aunoa ma le inisalini.
  3. E le faateleina le suka.

Ma o le oloa foi e taofi ai le atinaʻeina ole tino.

E faʻapefea ona faʻamalosi se fualaau faisua?

E i ai le tele o fua o fualaʻau mo kapisi laʻau. Ae o le mea aupito sili ona lelei, o le faʻagasologa o le faʻagasologa e faia i paʻu paʻu. I le toesea o se pusa, o loʻo faʻaaogaina ato, fagu ma ipu tioata.

O le faʻagasologa o le faʻamalosi e pei ona taʻua i lalo:

  1. Fufuluina le kapisi.
  2. Faʻasaʻu i vai inu.
  3. Falafola le fualaʻau i paʻu. Lafoaʻi kapeti i luga o maʻalaʻau faatasi ma kāloti i se fua faatatau o le 5: 1.
  4. Sasaa vai.

O nisi taimi o beets, pepa mūmū, horseradish po o le rimoni ua tuʻuina i kāloti.

E mafai ona fai sipeti faʻamalosi i se isi auala. O lenei mea e manaʻomia ai le kāpeti, aniani ma le kalaka.

Toto le tipi, tipi le galala i le afa, ma tipi le siʻi i afa mama.

Faʻalautele mea uma i totonu o se pusa fagu i totonu o lenei faasologa:

  • se vaega o kapisi (e oʻo atu i le 3 cm),
  • moli lanu o le sipuni,
  • se lanu manifinifi o kelekisi.

A maeʻa ona tuʻuina taʻitasi taʻiala, o le anotusi o mea uma. Lafo oloa 10 cm i luga o le fagu. E sasaa uma i le vai malulu, ma laʻau tipi atoa, o le laupapa ma se avega e tuʻu i luga.

Mo le faʻamalosi, e teuina se pusa tilati mo le vaiaso i se nofoaga pogisa.

Lisi sauerkraut e 'aina e pei o se salati. Ua faapipiina pateta ma pateni i ai. Ua vaeluaina i totonu o pusa ma faaopoopo i le kapisi. Afai o le sauerkraut e tele le suka, o loʻo fufulu i le vai malulu ma pipiʻi lelei. Season salati i le suauʻu suauu.

Sauerkraut i le maʻisuka e aoga foʻi mo tagata soifua maloloina. Talu ai ona o le tele o meaʻai, o le maʻisuka e tatau ona 'ai faʻatau i aso uma. A maeʻa sina taimi puupuu, e mafai ona e matauina se faʻaleleia atili o le lelei.

E uiga i meatotino o ituaiga o kapisi

Kapisi i le maʻisuka o le ulu paʻepaʻe e faʻaalia i se tele o ia mea taua e taua tele mo suʻe suka taʻitasi.O se tamaoaiga taua o elemene kemikali faatasi ai ma mea maualalo ole kalori ua avea ai ma vaega e le mavavaeeseina o le meaai mo soo se ituaiga o suka suka.

O le kukalalaʻau e tatau foi ona manatu e aoga tele. E tupu lenei mea ona o le mea moni e faʻapea, pe a faʻatusatusa i le paʻepaʻe o loʻo i ai le tele o le tele o porotini. E taua tele lenei mea i le mataupu pe a faʻalavelave le palatini, lea e tupu i le taimi o lenei maʻi. Faʻapipiʻi foi mo le ituaiga o maʻisuka:

  • sili atu i togafitiga uma,
  • faateleina le tikeri o le gaoioiga o le enzyme,
  • faaitiitia le fua o le kulukose o le toto,
  • afaina ai le metabolism ma le faagaoioia o le cholesterol.

E mafai ona ou 'ai le broccoli mo le maʻisuka?

O le mea e ese ai, e tatau ona matauina le broccoli, aua e faʻatusatusa i isi ituaiga uma, o le tasi lenei e sili ona aoga e le gata mo le maʻisuka muamua, ae faʻapea foʻi le ituaiga lona lua. O le avea ma se oloa e maua ai le lelei o le palatini, o le tele o vitamini ma le phytancides i lona tuufaatasiga, e mafua ai le lagolagoina o toto toto. Ua taofia foi e Broccoli le faatuina o le atherosclerosis, ua avea ma mea e faalavelaveina ai le faia o ituaiga uma o faamai, lea e masani ona faia i le maʻisuka. O lona sulfoanane ua lauiloa o se vailaau e puipuia ai le faʻaleagaina o le cardiovascular system. E aofia ai i le myocardium, lea e talafeagai mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua.

E le mafai e se tasi ona toilalo e matauina se ituaiga e pei o le kohlrabi, lea e faamatalaina i le gafatia e toe faʻaleleia le fausaga o siama namu.

O le kāpeti savoy e sili ona aoga mo i latou oe na atiaʻe se maʻi i le taimi o le tamaitiiti po o le talavou, aua e mafua ai ona faʻalavelave i le faʻatupulaia o le atinaʻe i luga o le vaalele faaletino, lea atonu e tulaʻi mai i soo se ituaiga o suka suka.

O piuga o Brussels e tatau ona manatu e aoga tele. E mafai ai ona faatelevaveina togafitiga faʻamalosi o masini. E le o se mea faalilolilo faapea o le maʻisuka e telegese tele. E le gata i lea, o Brussels e tupu fesoasoani i le toe faʻaleleia o le pancreas, o le masani ai o lona tino e matua taua tele i le maʻisuka.

Paʻu paʻepaʻe

O lenei fualaau faisua ua salalau ma e masani ona lauiloa i soo se tagata nofomau i Rusia. O le kapisi paepae e mauʻoa i palatini, fib, vitamini o vaega eseese ma le tele o minerale. O le pasene o le suauu ma le manuia i totonu - e lona uiga - o le kalori mea e aofia ai le sili tele o le kapeti (lea e le mafai e se tasi ona 'ai i le taimi ona o le saturation vave) e le sili atu i le 500 kcal. Afai o lenei fualaau faiva e avea o se vaega tumau o le taumafa o le maʻisuka, ona leai lea o se mea e tatau ona faateleina ai le inisalini o le insulin, o le hormone lea e puleaina le metabolism i le tino. O le mea e tupu, e taugata tele.

E mafai ona e 'ai i kapeti uma (e tele ni laupepa pe a ma le afa itula ao le i fafagaina 3 taimi i le aso) ma tipiina: ia tipiina sina fasi fualaau faisua ma ia manatua ma le faaeteete ou lima ina ia mafai ai e le kapisi ona aumai le sua. E tatau foi ona faʻaumatia se salatisi le lelei i le 30 minute ao le i faia taumafataga taitasi.

Sauerkraut

O lenei oloa e tatau ona gauai faʻapitoa. Sauerkraut e le naʻo se mea totino faʻamalieina, ae o se faleteuoloa moni o vitamini ma minerale. Sugar, lea o loo i totonu o laʻau tipi, liliu i le lactic acid i le faagasologa o le faʻamalosi, ma o le acid ascorbic (lea o loo maua i le sauerkraut), faʻamautuina le gasegase, faʻasaʻo le microflora, aveesea le cholesterol ma toxins mai le tino, ma fesoasoani e maualalo le suka o le maʻisuka o le faagasologa e sili ona taua.

A faʻaaoga sauerkraut, e leai ni tapulaa: e fautuaina uma laʻau o le fualaau faisua ma le kapeti kāpeti, lea e fautuaina e ave le 0.5 ipu i le mafanafana 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Sea kale

O le toʻatele o tagata e le fiafia i lenei oloa ona o lona tofo patino, o le toʻatele ona o le mea moni o se algae, ae e aoga lava le faʻaaloalo i le kelp poʻo le, pei ona masani ai, o le suamalie - e faʻamautuina le ala o le maʻi ma puipuia ai o le faʻaalia ma le atinaʻe o togafitiga cardiovascular i le maʻisuka. O suauu paʻu ma nickel o loʻo i totonu o lenei oloa e mafai ona toe faʻafoisia le gaioiga o le parathyroid ma le pancreas, o le eletise malosi e puipui ai vaʻa toto ma taofia ai le tuʻuina o le cholesterol i puipui o arteries.

E le gata i lea, o le kelp o se punavai o puipuiga ma aoga amino aoga, iodine ma fuluinu, ma e puipuia ai foi le faaleagaina o le tino, lea e taatele i le maʻisuka.

O le kalepa kalepa e mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga: faʻamago (tasi sipuni 15-20 minute aʻo leʻi 'ai i taumafataga) poʻo le kuka (100 kalama ma taumafataga i aso uma), o le metotia o le gaosiga e leai se aoga i le i ai poʻo le leai foi o le aoga o meaʻai ma mea e maua ai meaʻai e le tuʻuina atu.

Pupu mai Brussels

O aʻafiaga o Brussels e tutusa lelei le aoga mo le maʻisuka. O lenei fualaau faisua e lauiloa mo lona gafatia e "faʻamalolo" manu, lea e vave faʻaumatia e le maʻisuka, ma toe faʻaleleia le fausaga o le pancreas, o le okeni e afaina i lenei maʻi. O le tofo o lenei oloa e matua patino lava ma e le masani ai, e le o tagata uma e fiafia i ai, ae le itiiti ifo i le 2-3 ulu o kapeti i aso taitasi e tatau ona 'aina. Suauu pe uʻu - oe filifili. E matua fiafia lava Brussels e tupu mai i le popo o le cocktails - e tele ni ulu e tatau ona fefiloi ma vao ma sina kefir ma taʻalo lelei ma se pusa. Talia, maloloina, maloloina.

E ui lava i le eseese o ituaiga ma ituaiga o kapisi, o le broccoli e sili ona aoga ma fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei oloa e maua ai le tele o porotini, vitamini ma le phytoncides e fesoasoani e puipui ai toto toto, taofia le atinaʻe o le atherosclerosis i se tagata maʻi ma puipuia le tupu mai o faʻalavelave eseese. Ma o le broccoli o loʻo aofia ai le tele o ava malosi e mafai ona faatumauina le faʻamaʻi o le maʻisuka i le masani.

Broccoli sili ona lelei i totonu o foliga afifi pe vavao - o lona uiga aoga uma o loʻo puipuia. O le faʻatulagaga fautuaina o le 100-200 gramita i le aso (o le a lava le tele o ulu lanumeamata o kapeti ao lei faia taumafataga).

Faatasi ai ma le lalolagi o kapisi

O isi ituaiga kapisi e lauiloa mo le tamaoaiga o vitamini ma minerale.:

  • Savoy - e taofia ai le vave o le atinaʻe o le tino ma le mafaufau,
  • kohlrabi - ei ai sona aoga aoga i luga o le tino,
  • mumu-ulu - faʻamalosia ai toto toto, faʻaitiitia le toto toto,
  • lanu - faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E mafai ona faʻaaogaina e pei o se falaoa o le itu, pe mafai ona faʻaaogaina e fai ma ipu taʻitasi. O le faʻafefiloi o fualaʻau kapisi, e pei o Brussels ma le kāpeti paepae, o le a avea foi ma se filifiliga sili. E te lagona lelei ma soifua maloloina i aso uma!

O aoga o le kapisi i le maʻisuka ituaiga 2

O le kopa paʻu masani mo le maʻisuka e aoga ona e aofia ai le tele o vitamini, minerale, faʻapea foʻi ma micro ma elemene elemene. E le gata i lea, o loʻo i totonu o le fualaau faʻailoa ua tuʻuina atu e aofia ai mea uma e manaʻomia mo le amino. Faʻamatalaga tuusao e uiga i elemene elemene e mafua ai ona faʻaaoga le kāpeti mo le maʻisuka, faʻalogo lelei i le potassium, magnesium, zinc, iron ma nisi vaega - fuluʻi, calcium ma iodine.

E le gata i lea, o le kukaina o fualaʻau e faatagaina ona o le maualalo o le kalori. O lenei mea e sili ona moni ona o le sili atu o le mamafa ma aemaise lava le gaʻo. I le tautalagia pe aisea ua fautuaina ai pea e faʻaaoga le kāpeti mo le maʻisuka, e tatau ona matauina:

  • faaitiitia le mamafa i le noatia i le faaaogaina pea,
  • toe faʻafouina o le faʻaogaina o le cellular ma le tino, lea e mafai ona matua taua mo le maʻisuka,
  • o se aafiaga lelei i luga o le gaioiga o le fatu ma le vascular system, faʻamautuina o le tafe toto,
  • le faʻamautuina o le gaosiga o le inisalini e le pancreas,
  • faʻaleleia atili o metabolic processes,
  • pito sili ona lelei le faasino igoa.

E le gata i lea, mo le maʻisuka ituaiga 2, e aoga tele ona o le televave o le faʻamamaina o toxins ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o kulukose ua faʻaputuina i le toto. O lea la, i soo se ituaiga o maʻisuka, o le 'ai o le kapeti e sili atu nai lo le taliaina. Ae ui i lea, ina ia mafai ona malamalama i le fesili ua tuuina mai, e tatau ona aʻoaʻoina mea uma e uiga i le faʻaogaina o meaʻai ma isi ituaiga o oloa.

E uiga i le togi ma sauerkraut

E aoga le sauerkraut mo le maʻisuka?

Afai tatou te talanoa pe faapefea ona kuka le kāpeti mo le maʻisuka, o lona uiga, o sauerkraut ma stew e sili ona manaʻomia. Ae pe aoga mo le maʻisuka?

O le faʻaaogaina o le kāpeti gaosi e le o masalosalo, ae o soʻo se ituaiga e mafai ona faʻasaina. E ui i lea, e tatau ona maitau o mea aoga i lenei tulaga e faʻaitiitia ona o le vevela o le gaosiga o le oloa. O le mea lea, mo le lelei atoatoa o le tino ma vitamini uma, e tatau ona e faʻaaoga se aofaiga tele o lenei ipu. Ma, e pei ona e iloa, e le manaʻomia lenei maʻisuka i soo se ituaiga.

O le mea lea, e matua lelei lava le 'ai o le' ai i aso uma, ae e te le o faʻamoemoeina soʻo se sao vave mai ai. Sauerkraut, faʻaaoga mo le maʻisuka, o le a aoga foi.

E mafua mai i mafuaʻaga e pei ole:

  • igoa maualalo maualalo,
  • maualalo le kalori content
  • taua tele o ituaiga ascorbic acid.

O nei mea uma e fuafua ai le faʻamautinoaina o maʻi tuʻuina atu ma le puipuia o faʻamaʻi eseese.

E tatau foi ona manatu lelei le kalama Cabbage pickle. E tatau ona 'aina le tele o sipuni i le tolu i le fa taimi i le gasologa o le vaiaso. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻamautinoa le gaioiga o le paʻu i latou e leai se mamafa o le maʻisuka o soo se ituaiga. O le a mafai foi ona faʻaitiitia le ratio o le suka o le toto.

O le mea lea, o le kāpeti ma toetoe lava o ona ituaiga uma e faʻatagaina e faʻaaoga i le maʻisuka. E faʻatagaina foi le sami, ma o le a le aoga tele. O le mea autu o le faʻaaogaina o fuainumera o fuainumera o fuainumera o fuainumera, i le tulaga o le a manino ai le aafiaga.

Lafailapi mo le suka suka

I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai ona faʻaaoga le sauerkraut, e mafai ona faʻaaogaina se ituaiga lanu mo le maʻisuka. E toatele e talitonu o ia lea o le sili ona aoga. O le faʻaaogaina o le faisualaʻau e mafai ona talia ona o le taua tele o vaega faʻalauiloa ma vitamini o vaega eseese. O i latou uma lava e aʻafia ai le tino, faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻasalaga ma le popole i le tino.

I le talanoa pe mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina se igoa faapena, latou te gauai atu i le mea moni e uiga i le maualalo o le kalori. E le gata ona o lenei mea, ae ona o vailaau oona, e mafai ona tatou talanoa ma le mautinoa e uiga i le tuuitiitia o le cholesterol. E le gata i lea, i le tau faasaga i le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le oloa e le gata i le fou. O lona faʻasologa faʻamaonia e mafai ai e oe ona salu ituaiga o ituaiga ma 'ai ai o se vaega o isi ipu.

E sili ona lelei le fufuluina o le kukalaʻau i se vaega itiiti o le suāuʻu fualaʻau ma le faʻaopoopoga o aniani, keleka ma isi fualaʻau lelei. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka ina ia maua ai le tele o vitamini. I le taimi lava e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻaaogaina le falalaʻau i foliga fufusi. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e faʻafesoʻotaʻi ma se tagata tomai faapitoa le tele ma foliga o le sauniuniga o lenei mea. O le mea lea, o faʻamatalaga faʻapitoa ma pe faʻapefea ona aafia le tino i le tino.

Diabetes Broccoli

E mafai ona e 'aina fuamoa, ae e te popole i ai? E tatau ona totogi faapitoa ile minerale ma fualaau oona, e pei ole A, E, K ma C, faʻapea foʻi ma vitamini B. E leai se mea e sili atu le taua o mea oona e pei o le kopa, chromium, seleni, calcium ma isi vaega. Ona o lenei mea, o lenei ituaiga e faatagaina mo le faʻaaogaina, ae ua fautuaina e te lua talanoaina muamua ma tagata tomai faapitoa.

O le tagata faʻatau fualaau meaai o le a taʻuina atu ia te oe le tele o le faʻaaogaina o lenei fualaau fualaau e fesoʻotaʻi ma isi oloa, fualaau aina ma fualaʻau. Ina ia mafai ona aoga le broccoli, e tatau ona faʻaaogaina fou, ae o igoa tioata e le aoga i lenei tulaga. E fautuaina e faʻaaoga vave le broccoli pe a uma ona kuka. O lena kāpeti e mafai ona sili atu i le tasi i le ao ona fiafia, ma o le aofaiga atoa e le sili atu i le 150 kalama. i totonu o le tasi sauniga o le 'aiina o meaai.

E maitauina e tusa lava pe mafai ona saunia ni pulou mai na fualaau kuka, o vaega faaopoopo ia e tatau ona i ai aniani, kilisi. E taua le fausiaina lelei o foliga o le oloa, lea e falai mai itu eseese i totonu o se apa. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le suauu maualalo, ma falai le patties pe a uma le faʻavelaina. Po o le a lava le ituaiga o kapisi, o le kuka e tatau ona faia e oʻo i le tapulaa maualuga o le ipu.

Cabbage schnitzel mo le maʻisuka

Cabbage schnitzels - o le mea lea e mafai ona e 'ai ma kuka mo oe o le maʻisuka ia oe lava. E aoga lenei mea, ae e tatau ona saunia e pei ona taua i lalo:

  1. saunia e tusa ma le 250 gr. kapisi. O isi vaega e tatau ona mafaufauina 25 gr. sene o saito ma se aofaiga talitutusa o pata,
  2. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻomia ona faʻaaoga se fuamoa fou e tasi,
  3. o le laʻau o loʻo kuka i totonu o le vai ua uma ona vaʻaia, pe a maeʻa ona faʻamamaina ma sasaina sina mea itiiti,
  4. o lau e vaevaeina i ni vaega se lua ma avatu ia i latou foliga o se schnitzel.

Ma le isi, o le avanoa tuʻufaʻatasia o loʻo muamua tuʻu muamua i totonu o le fuamoa, ona sosoo ai lea ma le lanu. A maeʻa lenei mea, o le kapisi schnitzel e matua falaiina i se vaega pito i maualalo o le suauu manogi. E mafai ona e kuka muamua le kuka tipolo poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, suʻeina. Ae peitai, ina ia mafai ona faatulaga nei aso "kapisi," e fautuaina e feutagai ma se tagata tomai faapitoa. O le a ia taʻuina atu ia te oe le aoga o lenei mea mo maʻi o suka.

E faʻafefea ona fufulu le kapisi?

O le kapeti faʻamalosi e lelei e le gata i tulaga o faʻamatalaga faʻamalosi, ae i le saoasaoa taua i le faiga o kuka. I lenei tulaga, ua faatagaina e faʻaaogaina e le gata i le fou, ae o igoa foi na teu. Mo se faataitaiga, mo le kukaina i le tulaga lona lua, o mea e pei o le 500 gr e faʻaaogaina. kapisi, lua kāloti, aniani e lua ma se tutusa tutusa o Art. l pateta pateta. 50 ml o le suauu suauu, porcini poo maso maso (100 gr.), E pei foi o le masima ma le pepa e tofo ai, o le a manaomia le laulaau mata o se vaega o.

I le tautala tuusaʻo e uiga i le kuka, faʻalogo i le manaʻoga mo le fufuluina o kāpeti. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻapipiʻi puʻu puʻu ma le laʻau ma le bay bay mo le 90 minute i le vevela aupito maualalo. O aniani ua tipi ma kāloti ua tuu i totonu o se pusa falai vevela, lea e falaiina i se vaega tele o mea manogi. E fautuaina e faʻamautinoa ua faʻaaogaina le metotia pito i lalo, aua o le a avea lea ma faʻamatalaga atili o aoga mo le maʻisuka.

O le kukaina o se kuka e aofia ai le faaopoopo o le kāpeti i kāloti ma aniani. Ona maeʻa lea o nei mea uma i se afi maualalo mo le 20 minute.Laʻau kuka kuka, faʻapipiʻi pasi tomati, ma toe faia le taʻavale mo le lima minute i lalo ole tapuni tapuni. A uma le sauniuni, ona tuʻu lea o le ipu e faʻapipiʻi mo le isi 20 minute. I lenei tulaga, o le ipu e lelei ona faʻafefeteina ma faʻafefete i lana lava suavai. E taua le faʻamautinoa o le kapisi ua kuka lelei ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le aoga mo le tino.

O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ma e tatau ona 'ai le sauerkraut ma isi ituaiga o fualaʻau tuʻuina. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina le faʻaleagaina e ono mafai ona iloa o se taunuuga o le taumafaina poʻo le faʻaaogaina o se numera tele o isi oloa faaopoopo. Afai e muaʻi feutagai ma se tagata poto faapitoa, ona le faʻasalaina lea o le maʻisuka i soo se faʻafitauli ma ni aʻafiaga leaga.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Tuua Lau Faamatalaga