Faʻafefea ona suitulaga Metformin: o le fea e sili atu i analogues?

Metformin o se vailaʻau o le hypoglycemic o le vaega o biguanides o le tolu augatupulaga.

O se sui fomaʻi e tuʻuina atu le faʻafefeina o le kulupu o le gluconeogenesis ma le felauaiga i luga o le eletise i totonu o filifili respiratory mitochondria. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le glycolysis reactions, lea e oʻo atu ai i le vave faʻavaveina o le kulukose e sela. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o gaʻo i le puipui o le inumaga.

O vailaʻau mo togafitiga ma vailaʻau mo togafitiga o fualaau faasaina e le faʻaosofia ai le pa'ū malosi i le maualuga o le suka i le tino, talu ai e leai sona aafiaga faʻavevesi i luga ole tino o pancreatic e maua ai le inisalini.

O le gaosiga autu o le vailaʻau o le metformin hydrochloride.

E iai ituaiga eseese o Metformin e eseese i le tikeri o le mamā o fualaau faasaina ma le tuufaatasiga o vaega fesoasoani. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ei ai le tele o analogues. Generics o Metformin o loʻo gaosia e kamupani vailaʻau faʻapitoa i Rusia, Isaraelu, Polani ma Hungary.

Ole vailaʻau e iai le tele o faʻasolega ma aʻafiaga, i luga o le faʻamaoniga o fomaʻi e fautuaina ai le toe teuteuina muamua o le fofo i ni mea talafeagai lelei.

Afai o aʻafiaga e tupu, e tatau ona iloa e le maʻisuka le auala e sui ai Metformin ma mea tutusa e tutusa ai Metformin, faʻapea foi pe faapefea ona eseese vailaau.

O le i ai o se fuainumera tele o fualaau faasaina e ese mai i nisi o eseesega i le igoa, ma o le mea moni o upu tutusa ia o Metformin, e manatu ai le tagata maʻi e uiga i le Metformin sili atu ma pe faapefea ona le faia se mea sese i le filifiliga o fualaau faasaina mo togafitiga o le maʻisuka

O le a le vailaau malosi o Metformin?

O le metformin malosi (o le lalolagi e le o ni mea totino - pln) o le elemene autu autu lea i isi laulau, lea e masani ona faatonuina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O se vailaʻau faʻasaina mai le vaega o biguanides o le tolu augatupulaga.

O vailaʻau faʻamalolo e faʻasaina ai le faiga o le gluconeogenesis, o le felauaiga o tagata eletise saoloto i gaioiga o le manava i le mitochondria.

Metformin e faʻaolaina ai le tali o gaioiga o le glycolysis, e amata ona vave faʻavaveina le kulūkose ma i se lapisi tele. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻafefeina o suga mai le lumenga o le vaega o meaʻai i le toto plasma. O le vailaʻau e le mafua ai se paʻu mataʻutia i le maualuga o gaʻo i totonu o le plasma toto, talu ai e le o iai se aafiaga faʻamalosia i luga o faiga o le inisalini gaosiga.

O le faiga o le gaioiga o le vaega galue i luga o le tino o tagata o le faʻaalia lea o mea nei:

  1. Faʻaititia le maualuga o le glycogen reduction mai se okeni e pei o le ate. O se taunuuga o lenei mea, o le maualuga o le maualuga o le kulukose toto e matauina.
  2. Faʻasaʻu le faʻagasologa o le faʻapipiʻi o le kulukose mai faʻamaʻi ma lipids.
  3. Faʻateleina le faaosofia o le teuina o le kulukose i le ate.
  4. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamaoniga o le inisalini ma faʻateleina le lagona o sela ma masini i lenei hormone, lea e maua mai e le pancreas.
  5. Faʻateleina le faʻaitiitia o le intestinal absorption of glucose.
  6. Faʻaauau le liua o le kulukose e faʻamalosi ai i totonu o le vaega o meaʻai.
  7. Faateleina le lipids toto. E le gata i lea, i le taimi lava e tasi o loʻo i ai le faʻaititia o le aofai o le cholesterol leaga i le tino.
  8. Malosiaga maso e faʻaleleia atili glucose.

O sauniuniga ma le metformin e maua ai se avanoa e le mafaamatalaina pe a faʻatusatusa i isi vailaʻau - latou te le o aʻafia ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia, o lona uiga, o le maualuga o le gaʻo i totonu o le toto e le pa'ū i lalo o tulaga maualuga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau o metformin e faʻaalia ai e le gata o le atiina ae o le maʻisuka e mafai ona avea ma faʻamatalaga mo le taliaina. E mafai foi ona faia ni laupepa i ia mataupu:

  • afai ei ai se soliga o le faapaleni o le kulukose po o faafitauli i le glycemia e tupu pe a maeʻa,
  • ma le atinaʻeina o le faʻamalosia o le inisalini ma le maualuga o le mamafa (aemaise i le manava) ꓼ
  • Gynecology faʻaaoga togafitiga metformin e togafitia ai le ovopolycystosiswd ovarian ovarian
  • ao faʻaalia le metabolic syndromeä
  • e avea o se faʻasologa e puipuia ai le matua o le tino.

O le elemene malosi e i ai sona aafiaga lelei i le faiai ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi o le Alzheimer.

O a igoa o fefaʻatauaʻiga mo le vailaʻau?

O vailaʻau ma metformin i falemaʻi ua saunia i le tele o mea. Faʻataʻitaʻiga o falemaʻi ma fale gaosi oloa i le taimi nei e maua ai le tele o analogues i ituaiga fua eseese. E mafai ona avea ma maʻa poʻo pusa.

O le vaega o ia vailaʻau e aofia ai ituaiga vailaʻau eseese.

O le uluai fualaau fualaau Metformin Teva. I ia laulau, atonu e mai le 0.5 i le 1.0 kalama o mea ola. Faʻalagolago i le alualu i luma o le faʻamaʻi, o le fomaʻi o loʻo faatonuina se vailaʻau ma le tele o le manaʻomia ole metformin hydrochloride. O le gaosiga ma le lelei o papa maʻa o le matafaioi a le gaosiga Isaraelu. Metformin Teva o se vailaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic. Ua fautuaina mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. I le faaopoopo atu, i le faʻaopoopoga i masani masani, o pepa e mafai ona tuʻuina atu i se pepa e pei o le metformin faʻasaoina. O le tau o le fualaau faasaina o le a faalagolago i luga o le aofaiga o mea aoga gaosi o se vaega o laulau. O le tau, e fuafua i le fua o le vaega galue i le tuufaatasiga o se masini faafomai, e eseese mai le 77 i le 280 ru.

Metformin Canon o se sui o se fomaʻi mai fafo i Rusia. O le gaosiga o le atunuʻu Rusia o le fale gaosi oloa Canonfarm Production. I pusa paʻu o se vailaʻau, 500, 850 poʻo le 1000 mg o le eletise gaosi atonu e aofia ai. O le fualaau faasaina e aoga o se hypoglycemic, ma e fesoasoani foʻi e faʻasalalau le mamafa o le mamafa, aemaise lava i le togafitiga o meaʻai. Metformin Canon ua maeʻa faʻavae i le maketi tau faʻamalositisi. O lona tau e maualalo ma e ese mai i le 89 i le 130 rubles, e faalagolago ile atunuʻu manaomia.

Metformin Zentiva o se sui sili atu ona taugata o se vaega o fua o le suka e maualalo ai le suka. O le tau o le fualaau faasaina e mafai ona maua mai le 118 i le 200 rubles. O le kamupanī o se kamupani Slovak, lea e ofoina atu ai i ona tagata le fualaau oona i gaioiga nei - 0.5, 0.85 poʻo le 1 gram o le mea galue. I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina Metformin Zentiva e faʻamaonia le maualuga o carbohydrates i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma le malosi o le insulin i maʻi e sili atu ma le sefulu tausaga.

Metformin Richter o se tasi o analogues o le metformin na gaosia e se tasi o kamupani gaosi oloa e lua. O le tulaga o le faʻasologa o le kamupani vailaʻau faʻapitoa o le Russian Federation ma Hungary. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le 500 i le 1000 mg o le eletise galue. O le faiga o le gaioiga o le metformin o loʻo fuafua i le faʻaitiitia o le hyperglycemia ma faʻasaʻo le mamafa o le mamafa.

E masani lava o se vailaau faasaina ua faatonuina e fai ma sui o le fualaau faasaina muamua. O le tau o le fualaau faasaina e mai le 180 i le 235 rubles.

E faʻapefea ona ave le vailaʻau?

Metformin hydrochloride-based tablets e masani lava ona masani pe a oʻo mai faailoga muamua o le maʻisuka.

Ole fua muamua o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i lo le 0.5 kalama o le eletise galue. E mafai e le fomai tipitipi ona fautuaina le aveina o fualaau oona i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga, fuafua i manaoga o le tagata maʻi. Ole numera o tui o le fualaau faasaina e le sili atu i le lua pe faatolu i le aso. Naʻo le tasi i le lua vaiaso talu mai le amataga o le togafitiga, o se toe iloiloga o tui ua faatonuina e faatagaina i luga. O le maualuga o le gaosiga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le lua kalama o le vaega galue. E tatau ona manatua i lou mafaufau afai e te faʻaaogaina le fualaau faasaina ao le i amataina se taumafataga, ona mafai lea ona faʻaitiitia le faʻatinoina o le gaioiga o le vaega galue. I nisi tulaga, ua tuufaatasia le metformin ma inisalini injections. O le mea lea, o le faateleina o le aʻafiaga o inisiua ua ausia.

I Metformin, o vailaau mo togafitiga e taʻu mai ai o le vailaʻau, pe a uma le puleaina o le tautala, e oʻo atu i le maualuga o le plasma concentration pe a ma le lua ma le afa itula.

O le toesea o le vaega galue e taofi pe a mavae le ono itula pe a uma ona faʻaaoga pepa.

O tala e sili ona lauiloa a Metformin o Siofor ma Glucofage.

O le a se mea e mafai ona sui ai masini Metformin? O le a le fale talavai vailaʻau e sili ona lauiloa i tagata faʻatau?

O se tasi o vailaʻau sili ona lauiloa o le group biguanide o Siofor, lea e gaosia i le laulau. O le vaega autu o le vailaʻau o le metformin hydrochloride, ma le kilokoni dioxide, povidone, magnesium stearate, ma le macrogol o loʻo avea ma vaega fesoasoani.

Siofor 1000 mo le maʻisuka ua faʻaaogaina e faʻaititia ai le suka o le toto. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o faʻamaoniga e tupu e le gata i le maeʻa o le taumafataga autu, ae faʻatagaina foi oe e faʻaititia le tulaga maualuga. O le elemene autu autu i Siofor e mafai ai e oe ona faʻatonutonu le gaosiga o le inisalini e le pancreas, lea e afaina ai le tino ma e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O faʻamaoniga autu e faʻamatalaina ai Siofor o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e le o faʻatasi ma le inisalini togafitiga. O le aʻafiaga o Siofor ua faʻaalia foi i le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai.

O le vaega malosi, o se vaega o le tuufaatasiga, e iloa ai lava i le faʻaitiitia o le faʻafefe o le kulukose i totonu o le tootoo laitiiti, e faʻaseseina ai lona gaosiga e ala i nila o le ate.

O le glucopifa e foliga tutusa ma o se oloa e faʻavae i metformin hydrochloride. I le taimi nei, e mafai ona e faatauina ni pusa o mea masani poʻo le faaumiumi o gaioiga. O suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻaalia ai o le aveina o laupepa glucophage e faalua ona le mafai ona afaina ai gaioiga mai gaʻo o le gastrointestinal tract.

I le taimi lava e tasi, o le tau o Glucofage Long o se faasologa o le maualuga maualuga atu nai lo isi tapena laupapa.

O le a se isi mea e mafai ona suia ai vailaʻau?

Faʻafefea ona suia le metformin? O sea fesili e mafai ona tulai mai i maʻi uma. I aso nei, e sili atu i le selau vailaʻau e tutusa ma tutusa.

E mafai ona aofia ai le metformin hydrochloride, e avea o se mea autu, poʻo le avea ma se tasi oi latou (i vailaʻau tuʻufaʻatasiga). Faʻamatalaga muamua mai i le taugofieina poʻo le sili atu le taugata o laupepa. O le eseesega i le tau atonu e faalagolago i le kamupanī poʻo le tuʻuina atu o fualaau faasaina.

O igoa sili ona lauiloa mo togafitiga tutusa:

O le mea e sili ona fetaui mo le tagata maʻi e mafai ona filifili e le fomaʻi o loʻo togafitia ona maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o Gliformin o se sui o le vasega biguanide, lea e aofia ai le metformin hydrochloride.O mea tutusa o lona aafiaga i luga o le tino ua faamatalaina i le mea moni e faapea o lona tuufaatasiga o loo i ai le mea taua e tasi. Glyformin e faʻaleleia atili le faʻamalosia o le faʻamalositino faasao o le inisalini e pulou peta, ma e lelei foi le afaina ai le faaaogaina lautele o le faateleina o le kulukose e maso.

Afai e te aveina Gliformin ma isi fualaau oona i le taimi lava e tasi, o lona aafiaga i le faaitiitia o le maualuga o le toto suka.

E i ai se eseesega i auala ma se mea e tasi e galue malosi?

O nisi taimi e mafai ona e maua ai ni suʻega faʻapitoa e faʻapea o le faʻaaogaina o sui Metformin e le aumaia ai le aafiaga tutusa. O nisi e amata ona faaalia ni eseesega leaga. E tatau ona maitauina o le faaiuga i luga o le manaoga e suia le fualaau faasaina e tatau ona sau mai le fomaʻi, e faalagolago i le tikeri o le atinaʻeina o togafitiga, faapea foi ma uiga patino o le tagata maʻi. O le mafuaʻaga lea e le aoga ai le sailia e le aunoa o fualaau faasaina o vaega ia o analogues o se fomaʻi ua faatonuina e se fomaʻi.

E le gata i lea, o masini vailaʻau faʻapitoa e ono iai se vaega e tasi o loʻo galue malosi, ae e ese mai i le tuufaatasiga o gaioiga faʻapipiʻi. O nei vaega faaopoopo ia e mafai ona afaina ai le tino ma mafua ai aʻafiaga.

O le mafuaʻaga lea, o le manatu o tagata tomai faapitoa e faʻavaivai i le mea moni e faapea, o vailaʻau faʻamalomilo e mafai ona suia le fualaau faasaina pe afai o le filifiliga e faia e le fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, pe a suia i le tagofia o isi fualaau oona, o le leai o se mea lelei e tupu pe afai e le o matauina le fua saʻo o le manaʻoga poo le fualaau ole tino ma afai ei ai se soliga i le taumafataga.

O a fualaau e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka o le a faamatalaina e se tagata tomai faapitoa i le vitio i lenei tusiga.

O ituaiga autu o Metformin

E tele ituaiga o fualaau faasaina. O i latou uma lava e tutusa le faavae mo le igoa ma eseese na o isi faaopoopoga faaopoopo i totonu po o otootoga.

O le tuufaatasiga o ituaiga eseese o le vailaau faasaina e aofia ai le metformin hydrochloride e avea o se vaega autu, e mafua mai i se tikeri o le faamamaina. O le maualuga o le faʻamamaina o le mea autu autu o loʻo faʻalagolago i tekinolosi na faʻaaogaina e kamupani vailaʻau i le gaosia o fualaau

E le gata i lea, o fualaau oona atonu e iai se eseesega i le tuufaatasiga ma le numera o vaega faaopoopo e faia ai se galuega fesoasoani.

O ituaiga autu o fualaau faasaina o fualaau faasaina ua taua o le Metformin ma faaopoopoga nei i le igoa:

I nei ituaiga o fualaau faasaina, o vaega nei e faaaoga e avea ma vaega faaopoopo:

  1. Povidone K 90.
  2. Fuga o le kuluga.
  3. Crospovidone.
  4. Magnesium stearate.
  5. Talc.
  6. Methacrylic acid.
  7. Mono-methacrylate copolymer.
  8. Macrogol 6000.
  9. Titanium dioxide

O fualaau nei e gaosia e kamupani eseese, ae e tutusa ma fualaau muamua. O sauniuniga e i ai se eseesega i le afifiina ma le aofaiga o mea e gaosia ai i le tasi maa.

Faʻafefea ona suitulaga Metformin - o a mea e sili ona lelei?

O se numera tele o vailaau e aofia ai le vasega o biguanides, o mea uma lava e tutusa pe suitulaga mo Metformin. O nei vailaʻau e mafai ona i ai ni eseesega taua i le va o le isi i le lelei ma i vaega fesoasoani.

O nei vailaʻau uma ua tuʻufaʻatasia e ala i le auai o le tasi vaega, fomaʻi ma vailaʻau mo togafitiga. O le falemaʻi faʻamalositisi e maua ai taugofie ma sili atu ona taugata.

A faʻaaogaina le maʻisuka i le togafitiga togafitiga, o vailaʻau eseese e faʻaalia ai aʻafiaga aʻafiaga, atonu e iai foi le tele o faʻamaʻiloga ma tapulaʻa faʻaaogaina.Mo lenei mafuaaga, o le filifilia o le fofo lelei e tatau ona faia e le fomaʻi e tusa ai ma uiga o le tagata maʻi ma iuga o le suʻega.

I le taimi nei, o nei analogues taugofie a Metformin na faia:

Le igoa o le fualaau faasainaLe tau o le fualaau faasaina i Rusia
Formetin - tutusa i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaogaina54 ruuga
Faʻasologa o le glucophage i le vailaʻau kemini ma faʻamaufaʻailoga90 rubles
Malu123 rubles

O fualaau sili ona taatele o fualaau faasaina o le uluai fofo o:

Igoa o fualaau faasainaLe tau masani o le afifiina o se fualaau faasaina i Rusia
Laʻau mumu - o se vailaau faʻapitoa e aofia ai le metformin ma le sibutramine745 rubles
Siofor - o se fualaau faasaina e tutusa ma le tuufaatasiga ma le aafiaga i le uluai208 ru
Bagomet - o se tutusa i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaogaina90 rubles

I le faaopoopo atu i nei fualaau oona, o isi vailaau oona o loʻo maua foi, lea o loʻo galue ai metformin e avea o se kulupu malosi. O nei vailaau e:

  • Dianormet
  • Diaformin,
  • Emnorm EP,
  • Meglifort
  • Metamine
  • Metamine SR,
  • Tefor
  • Glycometer
  • Glycomet SR
  • Faʻasalaga,
  • Mifafuta.

E le gata i lea, o le falemaʻi o vailaau faʻapitoa e maua ai le tele o vailaʻau e eseese i le vailaʻau, ae o loʻo i ai se faʻaogaina o aʻafiaga o le vailaʻau i le tino e pei o Metformin.

O fualaau sili ona lauiloa i lenei vaega o vailaau nei:

  1. O loʻo i ai muamua le rosiglitazone ma le metformin.
  2. Glibenclamide.
  3. Maninil.
  4. Glenrenorm.
  5. Maʻisuka.
  6. Gliclazide.
  7. Glibomet.
  8. Glucovans.
  9. Dianorm.
  10. Gluconorm.
  11. Gilepopa.
  12. Galvus ma le tele o isi.

Ina ia mafai ona filifili saʻo le sui sooupu faufautua tatau, e tatau ona e faafesootai se endocrinologist o le a fuafua le togafitiga sili ona lelei ma fualaau faasaina mo togafitiga togafitiga.

Siofor ma Glucofage - tuufaatasiga o fualaau faasaina, pepa faʻasalalau ma le talosaga

O Siofor o se sui sui o le antidiabetic, o se oloa Siamani, ma ua faamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le eletise autu autu o le metformin hydrochloride. E maua i le pepa o loʻo i ai se fua o le 500 ma le 1000 mg. O loʻo faʻatau atu i pepa pepa ma tuʻuina atu faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina.

O vailaʻau faʻaleagaga e mo le vasega o biguanides. O le fualaau faasaina e mafai ona le gata ina faʻaititia ai le toto toto i le plasma toto, ae e iai foi sona aoga aoga i le lipid metabolism. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua fautuaina i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 e fesootaʻi ma le atinaʻeina o le oona. E faasaina le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le susu.

Glucophage o se atunuu gaosiga i Farani. E faʻaaogaina mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le oloa e gaosia i foliga o laupepa e iai le metotia o le 500 ma le 1000 mg. O pepa e na o le pau lea o le mea galue - metformin hydrochloride.

O vailaau faʻasolosolo e i ai le tele o faʻamaʻiloga, o lea ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻatalanoa ma se endocrinologist.

Gluconorm ma Glibenclamide - faʻaaogaina ma le faʻamalosia o vailaʻau

Gluconorm o se vailaʻau tuʻufaʻatasia, e aofia ai vaega taua e lua - metformin hydrochloride ma glibenclamide, o le sulfonylurea o le gaʻo.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai le puletini o le sana, glycerol, lekoni dioxide, magnesium stearate, talc, croscarmellose ma le sodium carboxymethyl starch, gelatin, diethyl phthalate ma cellosephate e avea ma vaega faaopoopo.

O le oloa o loʻo i totonu o ni pepa. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga e tetee atu ai. A faʻaaogaina, e tatau ona faʻatino le faʻaeteete.

E tatau ona manatua o le togafitiga o lenei vailaʻau, i le taimi o togafitiga, o le atinaʻega o aʻafiaga e aʻafia ai:

  • metabolic process
  • le galuega o le ate ma okeni o le gastrointestinal tract,
  • faagaoioia o totoga toto ma totoga tutotonu.

O se aʻafiaga aʻafiaga e ono aʻafia ai ma le hypoglycemia, lactic acidosis, nausea, vomiting ma tiga i totonu o le manava. O le vailaau faʻasaina e faʻatasi i le taimi e tasi ma le taumafa o mea taumafa.

O Glibenclamide e aofia i analogues a Metformin e tusa ai ma le aafiaga o le pharmacological, peitai, o le elemene galue o se sui o se isi vaega o tuufaatasiga. O le vaega autū o Glibenclamide o le tuufaatasiga o le igoa e tasi, lea e faasino i fua o le sulfonylurea.

Glibenclamide e faaosofia ai le inisalini o le inisalini i le tino i suauu peta pancreatic. O le tofiaina o Glibenclamide e faʻamaonia pe afai o le faʻaaogaina o se meaʻai faʻamaonia e le maua ai ni taunuuga lelei. O fualaau faasaina e tusa ai ma faatonuga o loʻo i ai se lisi matagofie o faʻasalaga mo le faʻaaogaina ma aʻafiaga o lona faʻaaogaina.

O le mea lea, pe a faʻatonuina, e tatau i se tasi ona amanaia le mafai ona i ai o faʻasagaga ma le atinaʻe o aʻafiaga o itu.

Saksagliptin, Satagliptin - analogues a Metformin

Saxagliptin o se sui sui o le antidiabetic, i le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o le hydrochloride ua aofia ai o se vaega taua. O fualaau faasaina ei ai se lisi laitiiti o le faʻasaina mo le faʻaaogaina.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaoga ma le faʻaeteete i tagata matutua ma tagata e le atoatoa le malosi o le tino.

E manaʻomia foʻi se lapataiga faʻapitoa pe'ā faʻaaogaina lenei meafaigaluega faatasi ai ma le sulfonylurea i le taimi o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, o aʻafiaga nei e mafai ona tutupu:

A faʻaogaina faʻatasi ma Metformin, e mafai ona tupu mai le nasopharyngitis ma le ulu.

O Sitagliptin o se inhibitor sili ona filifilia o le DPP-4. O fualaau faasaina e ese le eseesega o faatulagaga mai isi sooupu. Manaomia mo le faʻafofoga tautala. O le gaioiga o le siagliptin e ese mai le aafiaga o le pharmacological i le tino o biguanides. O le vaega malosi, o le taofia o le DPP-4, e mafua ai le faateleina o le faʻaogaina o mea manogi, o le insulinotropic glucose-dependent ma le glucagon-like peptide.

O lenei aafiaga o le fualaau faasaina e mafua ai le faaitiitia o le aofaiga o le glucagon, lea, e le o le talaaga o le faateleina o le tuufaatasiga o le inisalini, e mafua ai le faaitiitia o le aofaiga o le kulukose i le plasma toto.

O le a le metformin

Metformin e aʻafia i se vasega o fualaau oona e taʻua o biguanides. Metformin e faʻaitiitia ai le aofaʻi o kullukose na gaosia e le ate, ma faʻaititia ai le toto toto. E ala i lenei gaioiga, e mafai foi ona fesoasoani i le tino e tali lelei atu i lona lava inisalini. Metformin e masani lava o fualaau faasaina mo le togafitia o le polycystic ma le maʻisuka, aua o le a le mafua ai ona mafua ai le maualalo o le toto suka pe a faatusatusa i isi vailaau. O aʻafiaga o metformin i fafine

E ui lava i le mea moni o metformin e aoga tele, ae o loʻo i ai foi le tele o aʻafiaga iloa, e aofia ai:

  • manava manava
  • afaina / faateleina le faalumaina
  • tiga o le tino
  • talepu
  • faaitiitia le fiaai
  • tiga ma maso
  • gaosiga i le gutu
  • vaivai

E le gata i lea, pe a faʻaumatia, e mafai ona tupu se vevela po o se pusa o le pusa, lea o se faailoga taua tele ina ia mafai ai ona faʻamalo le vailaau faʻasaina! E le gata i lea, afai o loʻo iai sou faʻamaʻi fatu, o le faʻaaogaina o le metformin ua faʻasaina mo oe ma e te manaʻomia e suia i se mea. A leai, ei ai se tulaga lamatia o le atiina ae o se itu e seasea ae taua matautia e taua o le lactic acidosis.

Ia talanoa i taimi uma i lau fomaʻi pe afai ei ai ni ou aʻafiaga pe popole i vailaʻau o loʻo e faʻaaogaina.

1. Meaʻai lelei ma faamalositino

O le auala pito i sili ona lelei i le puleaina o PCOS o le faia lea o suiga lelei i au meaʻai ma le olaga.O le mulimuli i se taumafataga mo PCOS, faatasi ai ma faamalositino masani, fesoasoani e maualalo le suka o le toto, faʻaleleia le lelei o le paleni o le mamafa ma paleni inisalini maualuga. O le taumafaina o le soifua mālōlōina, faʻapitoa ona faʻamalositino, o meaʻai atoa ma faamalositino faifai pea o se luʻitau i aso nei, ae o le taui e aoga!

O se mea taua mo le faʻatulagaina o taumafa talafeagai ile PCOS: taumafai e ai i le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti i le aso atoa. O le a fesoasoani lenei mea e aloese mai osofaʻi faʻafuaseʻi i le inisalini i totonu o le toto, faʻamautinoaina lona tulaga lamolemole ma paleni.

E taua tele mo le tino o le tino ona faʻaaogaina le tele o punaoa o gaʻo i aso uma. O gaʻo o loʻo auai i le faʻasologa o hormones o feusuaiga ma paleni le faʻatulagaga atoa o le fafine.

2. Taumafai Ayurvedic Herb Jimnem Sylvester (Gymnema)

Gimnema sylvestre, o nisi taimi e taʻua o le "mea e teu ai le suka," e faalavelave i le malosi o le tino e tofo suamalie. O lenei mea totino o se tasi o auala sili ona lelei e suitulaga ai le metformin. E fesoasoani i le tausisia pea o le toto toto ma le lagona o le inisalini.

O se suʻesuʻega o le 2001 sa lolomiina i le Diabetes in Control Newsletter na maua ai le faʻamalologa o faʻamalositino e faʻateleina-faʻaleleia le faʻaleleia o le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2.

Jimnyu Sylvester e mafai ona onā i le lauti, capsules ma siʻosiʻomaga e tusa ai ma le metotia o loʻo faʻaalia i luga o le igoa o le gaosi oloa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ua matou filifilia oe sili ona lelei mo le leaga mai le iHerb.com:

Savesta, Gymnema, 60 Veggie Caps

Tali a le Natura, Gymnema, Alcohol Free, 600 mg, 1 fl oz (30 ml)

3. Aoao e uiga i Chromium Picolinate

Chromium picolinate o se minerale tāua lea e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le gaʻo ma faʻaleleia le lagona o le inisalini - o se faafitauli mo le tele o fafine ma PCOS.

2009 suesuega lolomiina i le tusi talaaga "Maʻisuka, Maitaga ma le Metabolism", Faʻaalia o le faʻaopoopoga o le chromium e faʻaleleia ai le tuʻuina atu o le inisalini i mice ma le maʻisuka.

E ui lava o loʻo manaʻomia le tele o suʻesuʻega, ae o le vave suʻesuʻega e faʻamaonia. Tupe fautuaina: 200-400 mcg i aso uma.

Solgar, Chromium Picolinate, 500 mcg, 120 Veggie Caps

O nei Meaʻai, Chromium Picolinate, 200 mcg, 250 Capsules

4. Faʻaopopo le Inositol

O se suʻesuʻega na lolomiina i le 2014 i le tusi talaaga "Ginnecological Endocrinology », e faʻaalia ai o le myo-inositol ma le D-chiro-inositol e fesoasoani e faʻasaʻo le faʻamalosia o le insulin i fafine ma PCOS. A o paleni le maualuga o le inisalini, e mafai ona faʻaleleia galuega a le ovarian, fuamoa o le fuamoa, ma le soifua maloloina o le tino. Fautuaga fautuaina: 500 mg lua i le fa taimi i le aso.

Jarrow Formulas, Inositol, 750 mg, 100 Veggie Caps

5. Aoao e uiga ia Berberine

E faʻafefea ona suia le metformin, pe a le o se Berber. Suesuega na lolomiina i Tusi a Europa o le Endocrinology i le 2012, o loʻo faʻaalia ai o le berberine e tutusa lona inisalini-faʻamaonia faʻamaonia, tutusa ma le metformin i togafitiga o PCOS, ae aunoa ma aʻafiaga! E le gata i lea, o le berberine e maualuga atu i le Metformin i le faaitiitia o isi tulaga lamatia, e pei o le faateleina o le vavao o le puimanava ma le puʻu i le ratio o le siva. O Berberine e maua i laau e pei o Coptis (Coptis chinesis), vine vine (Berberis aquifolium) ma Goldenseal (Hydrastis canadensis). Ua leva ona faʻaaoga i togafitiga Saina masani e avea o fualaau faasaina mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka.

Best berberine i luga o iHerb.com:

Faʻamatalaga Faʻatura, Berberine WellBetX, 500 mg, 60 Veggies

Solaray, Berberine Extract, Formula Avanoa, 60 Veggie Caps

PCOS o se faʻafitauli e mafai ona foia!

O se faʻamaoniga o le PCOS atonu e foliga mai e le mafai ona faʻaaogaina. Ae ui i lea, e masani lava ona faʻafetaui i meaʻai ma ituaiga olaga. Metformin e mafai ona faʻamanuiaina ai nisi o fafine e maua ile inisalini-PCOS. Ae e le o tamaitai uma e maua mai le tamaititi e aʻafia ma le PCOS e tatau ona ave. Fesili i au fomaʻi ma suʻe auala masani i soo se taimi e mafai ai.

Amata i meaai tatau. Faʻaaofia gaʻo maloloina mo fafine i lau taumafataga. Taumafa tele fualaau 'aina aemaise lava fualaau faisua ma otaota.Siaki lou suka toto e iloa ai pe faapefea ona alu lau polokalama toe faʻaleleia. O lenei ua e iloa le auala e suia ai le metformin. Ia aʻoaʻoina ma faʻalauiloa e uiga i filifiliga uma!

Taunuuga o Loss Taulaga

E mafai ona inu le metformin mo le gau o le mamafa, pe afai o le suka e masani? O lenei taʻiala o le faʻamaʻiina o fualaʻau e mafua ona o lona malosi e tau ai e le gata i paʻu i totonu o toto, ae faʻapea foi ma le teuina o gaʻo.

Paʻu le mamafa pe a faʻaaogaina se vailaau e mafua ona o laasaga nei:

  • televave faʻamalolo o meaʻai,
  • faaitiitia i le maualuga o le mauaina
  • faʻalauteleina le kulukose i gaʻo maso.

O lenei mea e aveesea ai le lagona o le fiaaai faifaipea, e saofagā ai i le saoasaoa vave i le mamafa o le tino. Ae manaʻomia ona e susunuina le gaʻo ao mate.

Ina ia leiloa le mamafa, e tatau ona e lafoai:

O le faʻagasologa o le faʻafiafiaga, e pei o falemaʻi toe faʻafoeina i aso uma, e manaʻomia foi. E tatau ona matauina ma le faaeteete ia tulafono inu. Ae o le faʻaaogaina o le ava malosi e matua faʻasaina.

E tatau ona manatuaina o le leiloa o le mamafa o se faʻaopoopoga o le fualaau faasaina. Ma e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le manaʻoga mo Metformin e faʻafefete le gaʻo.

Talosaga mo le tuai (matua-matua)

Metformin o loʻo faʻaaogaina foi e puipuia ai suiga o tausaga i le tino.

E ui o le vailaʻau e le o se faʻamalosi mo le talavou e faʻavavau, e mafai ai e oe ona:

  • toe faʻafoʻi le tuʻuina atu o le faiʻai i le numera manaʻomia,
  • faaitiitia le lamatiaga o neoplasms mama,
  • faamalosia le muso o le fatu.

O le faafitauli autu o le tino o le matua o le atherosclerosis, lea e faʻalavelave ai le gaioiga o le fatu ma toto toto. O ia lea na mafua ai le tele o maliu e tupu vave.

Tupe faʻaalu o cholesterol e oʻo atu ai i le atherosclerosis e tupu ona o:

  • solia o le lelei o le faagaoioiga o le pancreas,
  • se faaletonu i totonu ole tino puipuia,
  • faʻafitauli faʻapitoa.

O le mafuaʻaga o le olaga ola e masani ona taʻitaʻia e tagata matutua, aʻo latou tausia le lava voluma ma le kalori o meaʻai, ma o nisi foi taimi e sili atu i latou.

O lenei mea e mafua ai le faʻamaʻalogaina o le toto i totonu o vaa ma le faʻavaeina o tupe teu cholesterol. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol, faʻaleleia le tafe toto ma faʻasalalau le galuega o totoga uma ma mamanu. E mafai foi ona ave Metformin pe afai e leai se maʻisuka? E mafai, ae na o le toesea o le faʻasaina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Metformin o:

  • acidosis (tele pe faʻasalalau),
  • taimi o le maitaga, fafagaina,
  • afaina i lenei fualaau faasaina,
  • ate po o le faaletonu o le fatu,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faailoga o le hypoxia pe a ave lenei vailaʻau,
  • faʻamaʻavaʻaina o le tino ma faʻamaʻi pipisi,
  • maʻi gastrointestinal (ulia),
  • sili atu le malosi faaletino.

Faaaoga le Metformin mo le leiloa o le mamafa ma le toe faafouina e talafeagai ile amanaʻia o aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • faateleina le aʻafiaga o le anorexia
  • gaioiga, vili, maʻi manava atonu e tupu,
  • o nisi taimi e foliga mai ai se tofo tioata
  • e mafai ona tupu le ania
  • o loʻo i ai se faʻaitiitia o le fuainumera o vitio B, ma o le faʻaopopoina o le faʻaogaina o sauniuniga o loʻo aofia ai, e manaʻomia,
  • ma le faʻaaoga tele, e mafai ona tupu le hypoglycemia,
  • se faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻiga e ono tupu i faafitauli paʻu.

Vitio faʻatalanoa

Faʻataʻitaʻiga ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i le fualaau faasaina Metformin:

O le metotia o le faʻaaogaina o Metformin e le mo le togafitia o le maʻisuka e le saʻo. Amata le togafitiga a le tagata lava ia ma filifili le fua saʻo saʻo oe lava e aunoa ma le faʻatalanoaina o se tausi soifua maloloina ma ni aʻafiaga e le mafaamatalaina. Ma e tusa lava po o le a le faʻavasegaina o le faʻalogoina o tagata gasegase, o le auai o le fomai i le faagasologa o le leiloa o le mamafa / toe faafouina ma le fesoasoani a Metformin e talafeagai.

Falofa atu, au pele faitau ma tagata fou faatoa taunuu i laʻu blog. O le aso, o le tusiga o le a faatatau i le togafitiga o le "maʻi manaia," o se tasi lea o mataupu taua i le diabetics.Ua leva ona ou vaai i le tele o faataitaiga o le sese le faamoemoe, lea na le iʻu ai i le faaleleia ma sa i ai se mea na afaina ai.

Metformin hydrochloride - analogues ma igoa tau fefaatauaiga o fualaau faasaina
Igoa o le igoa metformin faavaomalo
Sauniuniga e aofia ai le metformin (faʻasologa o vailaʻau ma igoa tau fefaʻatauaʻiga)
Faatonuga mo le faʻaaoga metformin
O auala autu o gaioiga
Faʻaaliga mo Metformin
Contraindications
O aʻafiaga ma aʻafiaga
Tausaga ma le auala o le pulega o metformin
Fesoasoani i se faʻalavelave o metformin
Faʻafefea ona suia le metformin?
Aisea e le fesoasoani ai le metformin?

Metformin hydrochloride - analogues ma igoa tau fefaatauaiga o fualaau faasaina

O le fale o le falemaʻi ua manatu o se tasi o le sili ona aoga ma na o le kamupani sili ona paie o le a le maua fualaau faasaina o lona malosi o le metformin.

I le taimi nei, e mafai ona e mauaina le tele o analogues ma le tele o igoa tau fefaatauaiga. Faatasi ai ma i latou e taugata uma lava, toetoe lava o vailaau faʻasaina, ma e le iloa e se tasi, e taugofie. Below I propose ia faamasani oe lava i le lisi o fualaau faasaina, ae muamua o le a tatou feagai ma metformin lava ia.
ia faamalieina
Igoa o le igoa metformin faavaomalo

O le mea moni, o le metformin o le igoa faavaomalo e le o se fanua, poʻo le metformin hydrochloride. Metformin e aʻafia i le vaega o biguanides ma naʻo lona sui. O isi igoa uma o loʻo i totonu o le fale talavai o igoa tau fefaʻatauaʻiga o kamupani eseese e maua ai lenei vailaʻau.

A e maua se faʻamaumauga a lau fomaʻi mo se fualaau faasaina i se fale talavai, o lena igoa ua tusia i totonu. Ma o le fea kamupani o le a maua oe e faʻatatau i le avanoa i le falemaʻi ma i luga o le pule sili o loʻo sainia le faʻatagaga e faʻatau atu ai lenei vailaʻau. Ua uma ona ou taʻua i laʻu tusiga "E faapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2?", Ma o lea ou te fautuaina malosi ai le faitauina muamua.

Faʻapea o pule sili atu na latou sainia se konekarate faʻatasi ma Akrikhin, o lona uiga o le fale talavai o le a na o le glyformin ma leai se glucophage poʻo le siofor. O le mea lea, aua e te ofo ma e te le palauvale i fomaʻi latou te le o faʻamalosia mea e te manaʻomia. Pau lava le mea e le faalagolago ia i latou, ma e le o se fomai lenei. Latou te tusia se igoa lautele i le fua. O ia tulafono.

Analogues o le metformin fualaau faasaina
ia faamalieina
Sauniuniga e aofia ai le metformin (faʻasologa o vailaʻau ma igoa tau fefaʻatauaʻiga)

Aʻo leʻi faʻatau atu se vailaʻau faʻatau, e tele taimi e pasia, pe a oʻo i le 10 tausaga. I le taimi muamua, e tasi le ofisa e aofia i le atinaʻega ma suʻesuʻega o fualaau faasaina. O le faʻamaʻi muamua na faʻatuina e lenei kamupani o le a muamua. O le mea lea, o le kamupani lea na faʻataʻapeʻaina le uluai vailaʻau na fausia ma atiaʻeina muamua, ona faʻatau atu loa lea o le pateni mo le gaosia o le vailaau faʻasaina i isi kamupani. O fualaau faʻasaina e isi kamupani o le a taʻua o generics.

O le uluai fualaau o le a sili atu ona taugata nai lo se mea lautele, ae i tulaga o le lelei o le a sili atu ona lelei, aua ua uma ona tofotofoina i lenei tuufaatasiga, e aofia ai mea e faaaoga mo papa maa po o capsules. Ma o kamupani tetele e iai le aia tatau e faʻaaoga ai isi vaega faʻapitoa ma ausilali, ae latou te le o toe suʻesuʻeina a latou galuega, ma o lea e mafai ai ona maualalo le aoga.

O le uluai fualaau o metformin o GLUCOFAGE, (Farani)

E tele naua mea, ma o le a ou tuuina atu le sili ona lauiloa i latou:

Siofor, (Siamani)
Formin Pliva, (Croatia)
Bagomet, (Atenitina)
Gliformin, (Rusia)
Metone, (Siamani)
Novoformin, (Lusia)
Formetin, (Rusia)
Metformin, (Serbia)
Metformin Richter, (Rusia)
Metformin-Teva, (Isaraelu)

I le faaopoopo atu i nei, e tele naua tapenapenaga a tagata Initia ma Saina, e tele taimi e sili atu ona taugofie nai lo ia na tuʻuina atu, ae e mamao foi mai ia i latou i le tulaga lelei.

E i ai foʻi vailaau faʻasaina ma faʻasolosolo taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, tutusa le glucophage umi.Ma le metformin foi e mafai ona avea o se vaega o sauniuniga tuufaatasi, e pei o glucovans, gluconorm, glybomet, yanumet, galvus met, amaryl M ma isi. Ae tele mea e uiga ia i latou i mataupu o loʻo mulimuli mai, o lea ou te fautuaina oe e te lesitala i faʻaleleiga o le blog ina ia e le misia.

Afai e te maua metformin mo se saʻolotoga, i luga o suʻega sili ona lelei, ona le tatau lea ona e filifili. Ma o ai e faʻatau i lana lava tupe, e mafai ona filifilia le fomaʻi talafeagai mo le tau ma le lelei.

Yandex.Direct
Ulu mai le gaʻo mai le pepe i le toto!
O le toto caxapa faafitauli na fofoina i le 15 aso - o le taunuuga lenei!
zacharred.ru
Gasegase togafitiga!
Lelei le maʻisuka togafitiga ile MedOnGroup. Faʻaiʻuga endocrinologists. Valaʻau mai ia te au!
medongroup-krsk.ru O le tuatusi ma le telefoni numera Krasnoyarsk
E iai faʻamaoniga. Talanoa i lau fomaʻi.
ia faamalieina
Faatonuga mo le faʻaaoga metformin

Metformin ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic, o lona uiga e le faʻaosofia ai le pule faanatura o le inisalini e le pancreas. O lenei vailaau faʻasaina e tele aafiaga faʻalautele ma o le a ou lisiina le sili ona taua oi latou, ma i le ata o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia manino mea uma (kiliki ina ia faʻalautele).

Faʻaitiitia le glycogen faʻasaʻoloto mai le ate, ma faʻaititia ai le maualuga o le suka i le suka o le toto
faʻalavelaveina le faʻapipiʻi o le kulukose mai proteins ma gaʻo
faʻaosofia le teuina o le kulukose i le ate
faʻapupulaina le lagona o gasegase i le inisalini, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini
faʻaitiitia le inu o le kulukose o le intestinal
faateleina le liua o le kulukose e lactate i totonu o le vaega o meaʻai
ei ai sona aafiaga aoga i luga o le toto toto, faateleina le lipoproteins maualuga (HDL), faaitiitia le cholesterol atoa, triglycerides ma le lipoproteins maualalo (LDL)
faʻalauteleina le uumi o le kulukose i totonu o le manulaʻoi totonu o maso, o lona uiga, faʻaleleia le gaʻo o le kulukose

Le faiga o le gaioiga o le metformin fualaau faasaina

Talu ai ona o le metformin e le o se mea e faatupuina ai le malosi i luga o le pancreas, e leai se aafiaga taua e pei o le hypoglycemia (o se toso malosi i le suka o le toto), ae sili atu i lena mea mulimuli ane.
ia faamalieina
Faʻaaliga mo Metformin

Metformin fualaau faasaina e le na o vailaau antidiabetic. E mafai ona faaaoga lenei vailaʻau:

Ma le faʻavaivaia o le glucose toleni ma faʻavaivaia ai le kulūkose anapogi. Ua uma ona ou tusia e uiga i nei tulaga i laʻu tusiga "Faailoga ma Faailoga o Prediabetes", o lea ua mafai ai ona e faamasani ia oe lava.
I le togafitiga o le oona, lea eo mai faatasi ma le faʻamalosia o le inisalini.
I le togafitiga o le ovary poliolacystic (PCOS) i le gynnecology.
Faʻatasi ma se faʻafitauli pipisi.
Mo le puipuia o le matua.
I taaloga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o metformin o loʻo i ai le tele o ituaiga o talosaga, ma o le a ou talanoa tele i ai i aʻu tala i le lumanaʻi. Talu ai nei, o loʻo i ai faʻamatalaga e faʻatagaina le vailaʻau mo tamaiti mai le 10 tausaga mo le togafitiga o le maʻisuka mamanu MODY ma le lapisi. Pe a ave metformin, e fautuaina e aloese mai le inuina o le ava, o le mafuaaga na ou taʻua i luga.
ia faamalieina
Contraindications

O lenei fualaau faasaina ua solia i mataupu nei:

Tina ma le lactation
taotoga ogaoga ma manuʻa
ate faʻalavelave
tamaiti ei lalo o le 10 tausaga
meaai maualalo-kalori (lalo ifo o le 1000 kcal i le aso), talu ai o loʻo i ai le acidification o le tino, o lona uiga, e faʻapupulaina le acidosis metabolic
(le maualuga o le creatinine e maualuga atu i le 0.132 mmol / l i alii ma 0.123 mmol / l i tamaitai)
lactic acidosis ua mavae
o le i ai o tuutuuga e tau atu i le lactation

Contraindications mo le aveina o metformin

Tuutuuga e mafai ona saofaga i le faaputuputuina o le lactic acid ma le televave o le gasegase lactic:

O le le toe gaioiga o le gaioiga, lea e taofia ai le aveeseina o lenei gaʻo mai le tino
o le ava malosi ma le tiso o le ethanol
maʻi faʻasolosolo ma faʻalavelave e mafua ai le faʻaitiitia o le manava o le tino (faʻailoga o le tino ma le fatu, faʻaleagaina o le myocardial, faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi)
maʻetukacidosis o le maʻisuka
maʻi faʻamaʻi pipisi e tupu mai i le maʻi (vomiting, manava, maualuga fiva)

I ia tulaga, e tatau ona faalēaogāina le vailaʻau, atonu na o sina taimi, seia oʻo ina toe faʻaleleia le faleoloa o le tino. O loʻo ou tusia e uiga i faʻamatalaga o le lactic acidosis i le vaega televave.
ia faamalieina
O aʻafiaga ma aʻafiaga

I le faaopoopo atu i uiga lelei, soo se sauniuniga faʻapitoa e iai ona aʻafiaga. Metformin e leai se tuusaunoaga. O lona pito sili ona taatele o lona uiga o se mea e le fiafia i ai. O se pasene tele o tagata o loʻo faia metformin e faitio i:

Tatala
fufulu
taʻavale
vili
tofo o le tofo (metotisi le tofo i le gutu)
faaitiitia le fiaai

I le avea ai o se tulafono, o nei mea uma e tutupu i le amataga o togafitiga ma e mou atu i le mavae ai o le 2 vaiaso o le pulega. O nei mea uma e fesoʻotaʻi ma le taofia o le faʻaaogaina o le kulūkose o le intestinal, e mafua ai le faʻamalosiina o gaʻo i le faʻavaeina o le carbon dioxide, lea e mafua ai le manava ma poloka i le taimi e ave ai le metformin, ma a maeʻa ni nai vaiaso, o le tino e fai ma vaisu.

Aafiaga o metformin

O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le ita ma le manava o le manava e foliga mai pe a uma ona faia metformin?

Pau lava le mea e mafai ona fesoasoani i le faʻaititia / le toe faʻaitiitia o vailaʻau poʻo le tagofia o meaai. Afai e le fesoasoani lenei mea ma e le alu ese ia faailoga, ona tatau lea ona e lafoaia atoa lenei fualaau faasaina. E mafai foi ona e taumafai e suia le fualaau faasaina i se fualaau faasaina mai se isi kamupani. I le faʻamasinoina e iloiloga, e le mafai e Glucophage ona faʻapogai ia uiga le lelei.

O se allergy i le metformin e seasea, lea e manaʻomia ai foi le vave aveeseina o le vailaʻau. Atonu o se vevela, erythema, poʻo le paʻu o le paʻu. Ia, aua nei galo e uiga i le lactic acidosis, lea na ou talanoa e uiga i sina mea maualuga.
ia faamalieina
Tausaga ma le auala o le pulega o metformin

I le avea ai o se tulafono, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i le taimi nei i uluaʻi faailoga o le maʻisuka malosi ma o lenei mea e faʻamaonia ai le tofiga, ona o le togafitiga o loʻo faʻatulagaina i le taimi, ma ua 50% le manuia lenei i le taimi, ma o le a ou taʻu atu ia te oe le ituaiga metformin hydrochloride. I aso nei, e lua ituaiga o vailaʻau e eseese i le umi o le gaioiga: o se faʻaopoopoga lautele ma se foliga masani.

O pepa uma e lua o loʻo maua i laumei, ae ese i fua.

O le metformin masani e maua i pusa o 1000, 850 ma le 500 mg.
Ua maua le metformin ile umi ole tui ile 750 ma le 500 mg

I le tuufaatasiga o vailaʻau, o le metformin e ono oʻo i le 400 mg. Mo se faataitaiga, i le glibomet.

Tausaga ma le auala o le pulega o metformin

Ole fua muamua o le vailaʻau e na o le 500 mg i le aso. O le fualaau faasaina ua maeʻa maeʻa pe a oʻo i taimi o meaai 2-3 taimi i le aso. I le lumanaʻi, a maeʻa le 1-2 vaiaso, e mafai ona faateleina le fualaau o le vailaʻau e fuafua i le maualuga o le kulukose. O le maualuga o le metformin i le aso e 2000 mg.

Afai e te tago i vailaʻau aʻo leʻi 'ai, o le lelei o le metformin o loʻo faʻaitiitia faʻaititia. E tatau ona manatuaina o lenei ituaiga o hypoglycemic ua mamanuina e faʻavasegaina ai le maualuga o le kulūkose, ma e le o meaʻai. E tatau foi ona e manatuaina e aunoa ma le faatapulaaina o meaai gaʻo, o le lelei o le fualaau faasaina e sili atu le maualalo. O lea e tatau ona e 'ai aʻo e tago i le metformin e tusa ai ma mataupu lautele o meaʻai mo le maʻisuka ma le gaʻo.

Metformin e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻasaina ma le inisalini e maua ai le maualuga o aafiaga o le mulimuli. Ina ia iloilo le aafiaga o lenei vailaʻau, aua le faanatinati ma vave faatali mo se faaitiitia o le kulūkose. E tatau ona e faʻatali mo le 1-2 vaiaso seia oʻo ina faʻaleleia e le vailaʻau lona maualuga.

A maeʻa lena mea, e fautuaina e iloilo le maualuga o le anapogi toto sugar (taeao i le taeao) e faʻaaoga ai se glucometer (mo se faʻataʻitaʻiga, Contour TC), faʻapea foi ma le taimi muamua aʻo leʻi 'ai ma ao le i alu e moe. Ae e tatau ona e mautinoa o le vaeluaga o taumafataga e le silia le 4-5 itula. Afai e le ausia le tau o le toto toto i nei vaitau, ona mafai lea ona e faʻatupulaia le fualaau, ae le sili atu nai lo le maualuga e mafai ona faatagaina.

O le a le umi e mafai ai ona ou ave metformin?

O le mea moni, e leai se tali manino i lenei fesili. O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i sini ma faʻamatalaga i le tofiaina o le metformin. Afai e tuliloaina ni sini pupuu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le leiloa o le mamafa, ona faalēaogā loa lea o le metformin i le taimi lava e maeʻa ai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le gaʻo gaʻo o le tino gasegase e matua faʻaleagaina ma e ono mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo se taimi umi. I soʻo se tulaga, e tatau ona e filifili le fesili o le faʻamaʻiina o fualaau faʻatasi ma lau fomaʻi.

Fesoasoani i se faʻalavelave o metformin

Faatasi ai ma le maualuga o le metformin, e le tupu le hypoglycemia, ae o le lactic acidosis po o le lactic acidosis e masani ona atiina ae. O se faʻalavelave sili ona matautia lea e mafai ona muta le afaina. E mafai ona tupu i se tuufaatasiga o mea e mafua ai le hypoxia ma le metformin administration. I luga, na ou taʻuina atu ia te oe nei tulaga.

O faailoilo o le lactic acidosis o:

Naua ma vili
manava manava
ogaoga tiga tiga
faaitiitia le vevela o le tino
tiga o musika
vave le manava
vavao
leai se mafaufau

Afai e le fesoasoani se tagata, o le a alu ifo o ia i totonu o se pa, ma o le a oʻo mai ai le oti faʻaleagaina.

O le a le fesoasoani i le lactic acidosis? Muamua lava, o le faʻaaogaina o le metformin ma le faʻamaʻi falemai. I le taimi muamua, o lenei tulaga na togafitia i le fua o le sodium bicarbonate (soda), ae o ia togafitiga e sili atu ona lamatia nai lo le lelei, o le mea lea na lafoaia ai pe faia i ni tulaga tulagaese.
ia faamalieina
Faʻafefea ona suia le metformin?

E i ai taimi e le talafeagai ai fualaau faasaina pe i ai foi ni faʻailoga mo lona faʻamoemoe. E faʻapefea ona galue ma o le a le mea e mafai ona sui ai le metformin? Afai o lenei faigata ogaoga i papa, ona mafai lea ona e taumafai e sui i se vailaau o se isi kamupani, ae ia aofia ai foi le metformin, o lona uiga, suia i nisi o mea tutusa.

Ae afai ei ai se faʻailoga, suia le analog e le foia ai le faafitauli, talu ai o le ai ai tutusa tutusa le faʻasaina. I lenei tulaga, o le metformin e mafai ona suia i fualaau oona nei, lea o le ai ai se masini tutusa o gaioiga:

DPP-4 inhibitor (Januvia, galvus, lugaglise, trazenta)
analogues o le GLP-1 (byeta ma victosa)
thiazolidinediones (avandium ma gaoioiga)

Ae o le suia o fualaau faasaina e tatau ona naʻo lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi aoga.
ia faamalieina
Aisea e le fesoasoani ai le metformin?

O nisi taimi o faitioga e faitioina ai e le o fesoasoani le vailaau faatonuina, o lona uiga, e le o feagai ma lana galuega autu - faʻamaonia le anapogi glucose. E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga. I lalo ifo ou te lisiina mafuaʻaga e ono le fesoasoani ai le metformin.

Metformin e leʻi faʻamaonia mo faʻamaumauga
E le lava le fualaau
Vailaau Faasao
Leai o mea taumafa ao ave le metformin
Tauvalea taitoatasi

O nisi taimi e lava le faʻapipiʻiina o mea sese i le ave ma le aʻa-lowering effect o le a le mafai ona e faʻatali.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

Metformin o se vailaau taua mo tagata e maua i le maʻisuka. Metformin Richter, o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina e talafeagai mo le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, fesoasoani e faʻaitiitia ma tausisia se tulaga talafeagai ole metabolism o le carbohydrate, ma faʻaleleia ai le lelei o le ola, e pei ona molimauina e le tele o iloiloga lelei o tagata maʻi.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

"Metformin" e faʻalavelaveina le faagasologa o le gluconeogenesis i le ate ma avea ai ma faʻalavelave mo le ulufale mai o le kulukose mai le inumaga i totonu o lenei totoga.I lenei tulaga, o le faateleina o le gau o le kulukose e tupu ma le lagona o le ate i le ate i le insulin. O nei laasaga e le o faʻatasi ma faʻasolosolo faʻamaʻi; o le fualaau faasaina e le afaina ai le gaosiga masani o le inisalini e pulou beta o le pancreas, e le pei o nisi o analogues ole Metformin.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa na mafua ona o le malosi o le vailaau faʻasaina e faʻamautu ai pe matua faʻaitiitia ai le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

A maeʻa ona ave Metformin, e amata ona tafe mai mea gaʻo mai le gastrointestinal tract, ma o le aoga lelei o le fualaau faasaina e amata i le 2-2.5 itula. O se vaega o le fualaau faasaina ua toetoe lava a le atoatoa ma e le noatia i le palatini plasma.

"Metformin" e mafai ona faʻaputuina i totonu o fatugaʻo ma le ate, o le gaogao, o le musika. E toetoe lava a maeʻa uma i fatugaʻo i le maeʻa ai o le 9-12 itula i tua atu o le pulega. Afai e le aoga le gaioiga a le maʻi, e mafai ona faʻapipiʻi le vailaʻau i totonu o le tino mo se taimi umi.

Faailoga ma le faʻailoga

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Metformin e faapenei:

  • O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e aunoa ma se taulaʻi i le ketoacidosis, lea e taua tele mo le maʻisuka mamafa.
  • Faʻatasi ma le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2, ogaoga tele, sosoo ai ma le faʻamalosi ile inisalini lona lua.

E ui lava i le maualuga o le fualaau oona, ei ai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Metformin:

  • Ketoacidosis i le maʻisuka, setete poʻo le coma.
  • Faʻaleagaina o le masani ai o gaioiga o gaʻo.
  • Maʻi gasegase e oʻo atu ai i le faʻaalia mai o le le toe faʻaleagaina - faʻamaʻi pipisi, faʻamalalaina ma le manava faʻapitoa poʻo le fesuiaiga, fiva, faʻamaʻi o le respiratory system, hypoxia.
  • Maʻi gasegase ma faʻasolosolo e oʻo atu ai i le tino o le hypoxia - fatu faʻapitoa poʻo le faʻailoga o le tino, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le myocardial.
  • Faʻailogaina o taotoga, pe a uma ona faʻamautuina le togafitiga o le inisalini.
  • Faʻasologa o le gaʻo.
  • Aano o le ethanol, o le ava malosi.
  • Toto
  • Fafagaina susu.
  • Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.

Fua o le fualaau faasaina

O le fua o le "Metformin" ua fuafuaina e faavae i luga o le mea o le glucose i totonu o le toto ma ua faatonuina e le fomaʻi lava ia mo maʻi taitasi. O le mea masani, o le amataina ole vailaau mai le 0.5 i le 1 g / aso. (1-2 papa), ona faʻavae lea i le maualuga o le kulukose, pe a uma le 10-15 aso o le pulega, o le faateleina o le faʻatupulaia o le gaosiga e mafai.

Ole fua ole tausiga o Metformin e 1.5-2.0 g / aso. (3-4 laulau), ma o le maualuga o metotia e 3.0 g / aso. pe 6 papa. Mo tagata gasegase ua matutua, o le maualuga aupito maualuga e le silia le 1.0 g / aso. (2 papa).

O faʻamatalaga mo le faʻaogaina o Metformin ma suʻega maʻi e fautua mai ai e tatau ona ave le vailaʻau i taimi o taumafataga poʻo le taimi lava e maeʻa ai, faʻamamaina ile vai manino. Ole fua ole aso e fautuaina ina ia vaevaeina ile 2-3 pusa ile aso.

Faʻasalaga Gaoioiga

O le sologa lelei e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le faʻamalolo lactic acidosis.

Laosis acidosis o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • Dizziness, faʻatasi ai ma le taoto ma le vomia.
  • Tatala
  • Se faʻaitiitia o le vevela o le tino.
  • Le manava faateleina.
  • Paʻu tiga i maso, manava.
  • Le iloa o le mafaufau ma le amataga o le coma.

Afai o le itiiti ifo o faailo laʻitiiti o le lactic acidosis o loʻo aliali mai, e tatau ona e vave taofia le ave o Metformin, fai ni togafitiga e faʻamalo ai le maʻi.

O le togafitiga aupito sili ona lelei mo le lactic acidosis o le totogia, ma o le togafitiga o nisi faailoga e aoga foi.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O fualaau faasaina "Metformin", o faailoilo mo le faaaogaina e le aofia ai le pulega tutusa o le fualaau faasaina ma isi fualaau faasaina, e le mafai ona faaaogaina faatasi ma le dinazole ona o le maualuga o le hyperglycemic effect of the latter.Afai e te manaʻomia togafitiga ma le dinazole, e manaʻomia ona fetuunai le fua o le Metformin, lea e tatau ona faia e le fomaʻi.

O le faʻaleleia o le "Metformin" e tatau ona faʻamalo atoa pe suia le vailaʻau faʻatasi ma vailaʻau nei:

  • Chlorpromazine.
  • Antipsychotic fualaau faasaina.
  • Faʻamataʻu tautala, omoni o le thyroid, thiazide ma le pipiʻi togafitiga.
  • "Epinefine."
  • "Cimetidine."

E le gata i lea, pe a faʻaaogaina Metformin, e tatau ona faʻaaogaina le ava malosi, a le o lea, faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata gasegase, e matua faʻaititia le aafiaga o le togafitiga.

"Metformin": iloiloga pe a faʻaaogaina mo le gau o le mamafa

O le togafitiga faʻaleagaina e le faʻapulaʻaina i le vaega o le faʻaaogaina o sauniuniga Metformin. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, iloiloga e faʻaalia ai tomai e pei o:

  • Faʻaitiitia le suka toto.
  • Faʻaitiitia le gaosiga masani o le inisalini, e mafua ai ona faʻaitiitia le tuinanau.
  • Le taofiofia o le fausiaina o le suauu maso i totonu o le ate.
  • Faʻitiʻitia le taumafa o meaʻai i le tino e ala i meaai.

Mo le faʻaaogaina o Metformin mo le gau o le mamafa, e tatau ona malamalama o lona aoga autu o le fatuina lea o tulaga ia e mafua ai le teuina o gaʻo, ae le o le musika. O le mea lea, mo le lelei ma le le afaina i le mamafa o le tino, e tusa ai ma le tele o iloiloga o fualaau faasaina, o tagata gasegase ma fomai, o tulaga lelei e tatau ona faia:

  • Teʻena le manogi ma le falaoamata, faʻapea foʻi ma faʻavavega o fua (faʻalelei, paluga, palu pateta).
  • Faʻaititia le aoga o le kalori.
  • Galue malosi ma faʻamalosi tino.

A faʻaaogaina le Metformin mo le gau o le mamafa, o le dosiga e tatau ona 500 mg / aso, ma e tatau ona tuʻuina atu le meaai ao leʻi oʻo i le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. O faʻamatalaga e uiga i le fualaau o le tagata maʻi e faailoa ai lona aoga atoatoa i le leiloa o le mamafa, ae o le faʻaaogaina o Metformin mo nei faʻamoemoe e le taliaina e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi ma se tagata paleni.

Faʻaiʻuga

E ui lava i le lautele o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, e mafai foi e Metformin ona faʻaalia le faʻaalia o nisi o mea le lelei mai le gastrointestinal tract, o le taunuuga o aʻafiaga o le vailaʻau:

  • Vomiting ma le naunu.
  • Manua le fiafia po o lona toesea atoa.
  • Paʻu, manava manava, tiga o le tino.

O le tele lava o taimi, o na uiga e aliali mai i le amataga o togafitiga ma, e tusa ai ma gasegase, o le a mou atu i latou lava.

O aʻafiaga mai isi faiga e sili atu ona ogaoga:

  • Hypovitaminosis B12 ma le lactic acidosis.
  • Meemasiliia anaemia.
  • Hypoglycemia.
  • Paʻu o le paʻu e pei o se faʻalavelave faʻafefe.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaogaina ma iloiloga o maʻi

E pei lava o isi fualaau faasaina, lea ei ai ona faʻailoga ma faʻamaoniga mo le faʻaaogaina, e manaʻomia e Metformin le faʻaeteete i le tuʻuina atu ma le taimi o le pulega.

Aemaise lava, i le taimi o le taliaina, e tatau ona mataʻituina pea le mataʻituina o le galuega, lea e le itiiti ifo ma le faalua i le tausaga, faapea foi ma le faʻaalia o le myalgia, e tatau ai ona fuafua le mataupu lactate plasma. E le gata i lea, e tatau ona mataʻituina le creatinine serum i le ono masina, aemaise lava i tagata matutua.

Pe a faʻaaogaina Metformin i faʻatasi ma sulfonylurea, e taua le mataʻituina o fua o le kulukose toto.

Afai ei ai faʻamaʻi o le genitourinary system poʻo le bronchopulmonary infections, e tatau ona vave logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

O le tagofia o fualaau faasaina e le afaina ai le malosi e ave ai se taavale ma e le faʻalavelaveina le galuega ma auala.

O le tuufaatasiga o Metformin ma isi e mafai ona taitaiina atu ai i le atinaʻe o tulaga o le hypoglycemics e mafua mai le faaletonu o le mafaufau, lea e faasaina ai le aveina o se taavale ma auai i isi gaoioiga e ono lamatia ma e manaʻomia ai le faateleina o le gauai ma tali.

E tusa ai ma iloiloga e uiga i le fualaau faasaina "Metformin", e ui lava i le taufaafefe o le tele o faaosoosoga o aʻafiaga, ae o loo mataʻituina lava e seasea pe i sina tulaga. Ma, lea e sili ona maitauina e tagata e fiafia i fualaau aina suamalie, aʻo ave le vailaʻau, e mafai lava ona gafatia se fasi keke poʻo se lole, e tusa lava pe le o se mea masani.

E le gata i lea, i le iloiloga o le maʻisuka, o loʻo i ai le faateleina o le maʻitaga aʻo aveina Metformin, lea e fesoasoani e le gata ina faʻaumatia le faʻamaʻi, ae ia maua ai foi le fiafia i le aiga.

O se tamaitai e manaʻo ia i ai ni foliga lelei e le mafai ona taofia. O nisi taimi e le faʻaogaina e ia ni auala talafeagai e ausia ai ana sini. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ua faʻamatalaina Metformin mo le paʻu mamafa. Leai se tagata e faia meaʻai e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aunoa ma se mafuaaga lelei. Ae ui i lea, o nisi tamaitai latou te faʻamautinoa togafitiga mo i latou lava, e tusa lava po o le a le i ai o faʻasolega ma le mafai ona maua ni faʻafitauli o le soifua maloloina.

Le faiga o le gaioiga o le "Metformin" mo le gau o le mamafa

"Metformin" ua faatonuina i tagata e mauaina togafitiga insulin. E faʻaaogaina e fomaʻi e mataʻituina le maualuga o le inisalini i le toto o le tagata maʻi ma faʻaitiitia le mamafa pe afai e le mafai ona ausia mea mulimuli i taumafa ma faamalositino. E taofia ai le gasegase (siitia le maualuga o le hormone i totonu o le toto e taua tele), lea, i le isi itu, o tagata gasegase o le maʻisuka o le vaega taua mo le maua o le mamafa ma le tulai mai o maʻi fatu cardiovascular.

Metformin e le afaina ai le gaosiga o le inisalini.

O loʻo faʻamauina le faʻamaualuga o le hormone i se tulaga mautu, ina ia mou atu le maʻi ile lagona faifaipea o le fiaaai.

  • Afai e ave le fualaau faʻatau ma meaai, o le tele o le mea e galue malosi e faʻavaeina ma faʻapipiʻi i puipui o le intestinal. I lenei tulaga, o le metformin e puipuia ai le aveʻeseina o le kulukose mai meaʻai ma fesoasoani i lona faʻaaoga vave.
  • Afai o le vailaʻau e ave eseese mai meaʻai, o loʻo maua lelei le mucosa. E tusa ma le afa o ona vaega malosi e ulufale i le toto, ma mai iina e salalau ai i totoga taua.

O le mea e maua i totonu o le ate, lea e taofia ai gaioiga e tutupu i le tino o le liua o non-carbohydrate tuufaatasia i sugars. O se taunuuga, o le fua o le ulufale mai o le kulukose i le toto ua faaitiitia.

O gaʻo gaʻo o le punavai autu lea o le malosi. Afai o le a faʻagesegese lo latou manaʻoga poʻo le faʻasolosolo, o le a amata ona faʻaalu e le tino le faʻaaogaina o gaʻo. O le mea lea, o tagata e ave metformin e pulea le leiloa o le mamafa.

O le vailaʻau faʻateleina le faʻavaveina o siama i le insulin, ona o lenei musua ua amata amata ona faʻaaoga atili le kulukose.

Carbohydrate e ulufale atu i siama mai le toto. O laʻititi suʻega ua faʻaititia i le masani. O le a oʻo mai se taimi, pe a uma le kulūkose, ma mea e sau mai fafo, ma o loʻo faʻapipiʻiina e le tino, ua faʻaumatia e ia lava e maua ai le malosi. E leai se mea totoe totoe, o lona uiga e leai se faʻaagaaga e faia i foliga o le gaʻo ua gaʻo.

Togafitiga e tatau ona tuʻuina atu ma se taumafataga faapitoa ma le gaioiga faaletino. Ia mautinoa ia vaʻavaʻavaʻai meaʻai gaʻo uma: falaoamata, suamalie, mea faʻafiafia, suamalie suamalie, sukalati. A le o lena, e le mafai ona aloese mai faafitauli faʻafefete. Soo se suka ona o le le mafai ona osofaia i totonu o le manava o le a faʻafefe ai ona puipui ma taumafai e alu.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le faatonuga aloaia o loʻo taʻu mai ai o tagata maʻi taitasi ua faʻamatala mai e se fomaʻi. E amata ona ave le vailaʻau i le 500-1000 mg i le aso. Ma, e faalagolago i le kulukose i totonu o le toto, i le aso e 10-15 le aso e mafai ona faateleina lenei fualaau i le 1700-2000 i le aso. O le maualuga maualuga e mafai ona faʻaumatia i le aso e 3000 mg.

Ina ia faaitiitia taunuuga o le ave, e vaeluaina le fuainumera ile 2-3 taimi. Ua faʻamalo uma ia meaʻai, e aunoa ma le mimiti, ma sina vaega itiiti o le vai i le taimi lava e te leʻi taumafa pe ua uma ona 'ai.

Afai o aʻafiaga e tupu, e fesuiaʻi e le fomaʻi le fualaau.Aʻo leʻi inu i le Metformin, e manaʻomia lou suʻe toto ma mataʻituina pe faapefea ona suia i le faagasologa.

E le tatau ona tofia i tagata:

  • pe a maeʻa galuega tetele
  • maua o le maʻi cardiovascular, faʻaleagaina o le tino, le ate, faʻafitauli o le manava,
  • ma le lactase deficiency ma le laosose inlepale,
  • faʻamaʻi pipisi
  • o le na faia le suʻega o le x-ray i totonu o le lua aso ao le i aveina le fualaau faasaina,
  • ava malosi
  • sili atu i le 60 tausaga le matua o loʻo galue mamafa i galuega faaletino.

E le ave le fualaau faasaina i le tele o fualaau faasaina: antipsychotics, antidepressants, le fananau mai o fanau, hormones thyroid-stimulating.

E le mafai ona faʻafefiloi pailani taumafa ma se taumafataga maualalo-kalori. Pe tusa ma le 1000 kcal e tatau ona faʻaumatia i le aso.

O aʻafiaga sili ona taatele (i le 18-20% o mataupu) o le manava manaia, faʻavevesi i totonu o le manava, faʻalavelave i meaʻai, ulu o le ulu. Faʻasagaga o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le le atoatoa o le vaitamini B12 e atiina ae.

O lafoga faʻasili o faaputugatupe o loʻo i lalo o le:

  • Formethine
  • Siofor
  • Glucopeli,
  • Gliformin
  • Vaevae.

O i latou uma lava e tutusa foliga ma mamanu faʻatusa, ma e eseese na o le gaosimea ma le tau. Faatasi ai ma oloa o le igoa Metformin, o le tele o iloiloga o iloiloga e uiga i papa o le Ozone. O nisi e fai mai latou te le lagona le aafiaga o ia mea. O le tele o taimi, e tuʻuina atu i se sauniuniga na gaosia e Gedeon Richter.

Metformin poʻo Glucophage, o le fea e sili?

O fuamoa Metformin o loʻo i ai le maso, aʻo tumu le kululu i le macrogol. O le mea lea, o le mea mulimuli e mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu i le gaogao

O le lelei o le fualaau faasaina "Metformin" o se auala mo le aveesea o le mamafa o le feeseeseaiga. E manino lava, e le mafai ona faʻamatalaina e aunoa ma se faʻamaoniga. E taua le lamatia o lou soifua maloloina, faʻamoemoe e leiloa 2-4 kilokalama, pe atonu e te taumafai e fai lenei mea, faʻalagolago i le lelei o taumafa ma gaioiga faaletino? E foliga mai e manino le tali.

Metformin o le fua masani lea e masani ona faʻamaonia mo le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina e faʻafefe ai le meaʻai ma faʻateʻa ese le ovary polycystic i le gynnecology. O le vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻaumatia le sili atu o le mamafa, faʻaititia le maualuga, ae le mafua ai ni aʻafiaga ogaoga.

Taking Metformin o se puipuiga faʻamautinoa o le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka, e pei o le fatu ma le stroke, ma faʻalautele ai le soifua o tagata mamaʻi. O loʻo i ai se faʻamaoniga e puipuia e Metformin tagata mai nisi o ituaiga o tumutumu pipisi.

O le tau o le fualaau faasaina e maualalo, talu ai o le tele o kamupani vailaau mo togafitiga o loʻo galulue i lona gaosiga.

Faʻailoga mo le aveina o Metformin, lea o loʻo tuʻuina mai i faatonuga aloaia:

Ituaiga 2 maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamalolo i tagata mamaʻi ma le gaʻo ma le insulin.

Ae ui i lea, o le mea moni lava, e toatele tagata latou te ave Metformin e aveesea le mamafa. Ua faatonuina foi mo le togafitiga o le polycystic ovary syndrome i fafine. O lenei fuataga e siitia ai avanoa o le tagata gasegase o se mafaufau manuia.

I le faaopoopo atu i le tagofia o fualaau faasaina, o fafine o loʻo mafatia i le maʻi polycystic ovary e tatau ona mulimulitaia se taumafataga laiti ma le faʻamalositino. O lenei mea e faʻapupulaina ai avanoa o se faʻailoga faamanuiaina.

Metformin: faatonuga mo le faʻaaoga

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

Metformin ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua, ma o nisi taimi i le togafitiga faʻapitoa e faʻatonutonu mo le maʻisuka ituaiga 1. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto i luga o le manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, ma faʻatagaina foi oe e faʻafaigofie le maualuga o le hemoglobin glycated.
O le tagofia o fualaau faasaina e mafai ai ona faʻaititia le kulūkose i totonu o le ate, ma faʻasaina ai le soona inu tele o gaʻo i totonu o le manava. Faafetai i Metformin, e mafai ona faateleina le lagona o sela i le inisalini.O le pancreas i taimi o togafitiga e le maua ai le inisalini maualuga, lea e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E le faʻapipiʻi le vailaʻau i totonu o le tino. O le tele o ia mea e faʻamalosi e fatugaʻo. A faʻaaogaina se vailaʻau umi, mo se faʻataʻitaʻiga, Glucofage Long, Metformin e umi le umi pe a faʻatusatusa lenei taimi i le faia o fualaau masani.
Ae a faʻapea o le tagata e mafatia i nisi o pateni fatuga, e tatau ona faʻasalalau Metformin ma le faʻaeteete.

Le taimi e ave ai

Ole fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o tagata taitoatasi ma le oona ma le maualalo o le gasegase o siama i le inisalini.
Togafitiga ma le metformin e tatau ona tupu i luga o le talaaga o le lava gaioiga faaletino ma i le maualalo o taumafa.

Pe a le mafai ona ave le fualaau faasaina

Contraindications i togafitiga ma Metformin:

  • Tetoacidosis o le maʻisuka.
  • Maʻi faʻamaʻi.
  • faatasi ai ma le maualuga o le faʻaaogaina o le 45% / min ma lalo ifo.
  • O le toto creatinine levels e 132 μmol / L mo tane ma 141 μmol / L mo tamaitai.
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Maʻi faʻamaʻi i totonu o le vaega laititi.
  • Faʻamalalaina

O mea e tatau ona e gauai faapitoa i ai

Afai o le tagata gasegase ua faia se taotoga, poʻo se suʻega X-ray e faʻaaoga ai le eseesega, ona tatau loa lea ona taofi le aveina o Metformin 2 aso ao lei faia le taotoga.
O nisi taimi e mafai e tagata gasegase ona atiaʻe se faʻalavelave matuia e pei o le lactic acidosis. E tuʻuina atu lenei faʻatasi ma le faʻaitiitia o le toto pH i le 7.25, lea e mafua ai le lamatiaga matautia e le gata i le soifua maloloina ma le ola. O le mea lea, pe a iai ni faʻaʻailoga e pei o le tiga o le manava, faʻalauteleina le vaivaiga, vomiting ma le puupuu o le mānava, e tatau ona valaʻau se falemaʻi.
I le avea ai o se tulafono, o le alose acidosis e naʻo le taimi lava e ave ai e le tagata se fua tele o le fualaau faasaina, poo le togafitiga na faia pe afai ei ai ni faʻamaoniga. I isi tulaga, o le Metformin togafitiga e le taitai atu ai i le atinaʻe o le lactic acidosis.

Auala e ave ma pe o le a le fualaau

Togafitiga e tatau ona amata i se fua maualalo o le 500-850 mg i le aso. E faasolosolo malie, e faʻaleleia ma oʻo mai i le 2550 mg i le aso, ma ave le 1 papalama o le 850 mg i le tolu aso i le aso. O le siitaga e tatau ona 1 le taimi i le 7-10 aso.
Afai e faʻaaogaina e se tagata se vailaau faʻasaina ma le umi o le gaioiga mo togafitiga, e faʻaititia le fua ole aso i le 2000 mg. Ave le fualaau faasaina 1 taimi i le aso, i le taimi e momoe ai.

O aʻafiaga e faʻaalia i foliga o faʻalavelave i le gaioiga o le faʻaogaina o le tino. O le a pagatia se tagata mai le manava, gaoioi, vili, o lona tuinanau e leaga, o lona tofo e mafai ona fesuiaʻi. I le avea ai o se tulafono, o le a le mautonu le tausiga i aso muamua mai le amataga o togafitiga.
Ina ia faʻaitiitia le ono aʻafiaga o aʻafiaga i itu, o le togafitiga e tatau ona amataina i ni nai laasaga.
Afai o le tagata maʻi e gasegase le paʻu ma le suamalie, ona manaʻomia ai lea ole fautuaga faafomaʻi, aua e mafai ona faʻaalia se tagata le faapalepale i le fualaau faasaina.
Aʻo faagasolo le togafitiga umi, o le le atoatoa o le vitamini B12 i le tino e mafai.

Lactation ma maitaga

I le taimi o le fanauina o le tamaititi ma i le taimi o le susu, e le o faʻamaonia le vailaau i tamaitai. Ae ui i lea, e masani ona faʻaaogaina le togafitiga o le maʻi polycystic ovary. Afai o le taimi nei ua maʻitaga se fafine, o le a leai se mea matautia e tupu. O le a tatau ona mumusu e ave le vailaau i le taimi lava na te iloa ai lona tulaga.

Afai ua ave se fualaau tele

Faʻasolosolo, e le tupu le hypoglycemia, ae mafai ona tupu le acidosis lactic (pe a ma le 32% o mataupu). E manaʻomia le faʻamalosi ile falemaʻi. Ina ia vave aveese le fualaau mai le tino, e manaʻomia le tui. I le faʻatusatusaga, e faʻaalia togafitiga faʻapitoa.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Faatasi ai ma le pulega tutusa o Metformin ma le inisalini, e mafai ai ona paʻu maitauina le suka toto.E le gata i lea, e mafai e le fualaau faasaina ona tali atu i fualaau faasaina e maualalo ai le toto ma i fualaau mo togafitiga.

Folasaga, tulaga e teu ai

E mafai ona maua le vailaau i fua o 500, 850 ma le 1000 mg. O loʻo maua i le pepa laulau.
E le sili atu i le 25 tikeri le maualuga o le vevela. O le olaga faʻalautele e eseese mai le 3 i le 5 tausaga.

Prediabetes ma Metformin

O le metformin e mafai ona ave i tagata gasegase tuʻa. O le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

Muamua e tatau ona e taumafai e leiloa le mamafa i se meaai. Afai e le ausia le aʻafiaga, ona mafai lea ona faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi. E le gata i mea taumafa, e manaʻomia e le tagata ona faʻaleleia lana gaioiga faaletino: ia auai i aʻoga faaletino, savali atili, jog. I le tutusa, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le toto, ma le maualuga o le suka i le toto, e aofia ai le anapogi.

Metformin e le o se vailaʻau faʻasaina. E maua i le olaga atoa, e aunoa ma le faalavelave, i aso uma.

Afai e atiaʻe e le tagata le manava pe o isi mea e matele ai le ola, ona le o se mafuaaga lea e taofi togafitiga. E mafai ona e faʻaitiitia le metotia mo sina taimi.

E tasi i le 6 masina, e tatau ona faia se suʻega toto e fuafua ai le maualuga ole vitamini B12 ile tino. Afai ei ai se faaletonu, ona tatau lea ona faia eseese. E i ai foi se fautuaga e ave le vitamini B12 e avea o se fua puipuia.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Metformin

O le vaega malosi o se vailaʻau o le hypoglycemic ma analogues e metformin. O vailaau fesoasoani mo le laupepa o le fualaau faasaina, magnesium stearate, starch, talc ua faʻaaogaina. O vailaʻau faʻaleagaga e mo le vasega o biguanides.

O le aafiaga o le falemaʻi o le faʻalavelaveina lea o le kulluoneone - o le faʻavaeina o le kulukose e mafua mai i gaioiga gasegase o le ate. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le gaʻo i totonu o le manava, faʻaleleia le faʻaogaina o le kulūkose. E faaitiitia ai le tulaga o le hypoglycemia ma le hyperinsulinemia, e fesoasoani ai e faatonutonu le mamafa, ma taofia ai le atinaʻeina o pathoces vascular (diarric angiopathy).

O le gaioiga o le metformin e le afaina ai le gaosiga o le inisalini ma e le faʻaleleia ai lana faasee. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai mea o lipoproteins leaga i le toto. O lenei meatotino o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le gaʻo.

  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • maʻitaga, lactation,
  • tausaga o tamaiti
  • afaina ma le fofo ole ate,
  • fiva
  • fatu fatu
  • ava malosi.

Metformin ma analogues fualaau faasaina ua faʻamaopoopo faʻatasi ma le insulin. O le fuataga ua fuafuaina e se tasi e togafitia le endocrinologist. Ole fua muamua ole fua fautuaina ole 500 mg / aso (1 le papa).

Fefaatauaiga

I togafitiga faafomaʻi, o fualaau muamua o Metformin, o analogues, ma generic generics i tau taugofie e faʻaaogaina:

  • Metformin-Teva (faia i Isaraelu). Muamua fualaau faasaina i le laulau. Tau - mai le 80 rubles.
  • Metaformin Long (faʻagasolo le gaioiga).
  • Metformin-Richter (fomaʻi Rusia). Tau mai le 180 pa.
  • Metformin-Zentiva (vailaʻau o se kamupanī faʻapitoa Slovak). Tau mai le 120 rub.
  • Metformin-Kanon (na gaosia e le kamupani faʻapitoa a le pharmacological Kanonfarma Production). O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i capsules. Tau maualalo - mai le 90 rubles.

O analogues Metformin o loʻo i ai le vailaau oona i se fua o le 500 i le 1000 mg. O fualaau oona e tutusa lelei lona aafiaga.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Metamorphine Long e sili atu i le malosi o le faʻaaogaina o le umi e faʻatusatusa atu i fualaau masani i lenei vaega.

O togafitiga faafomaʻi o loʻo i ai se eseesega, ae o loʻo i ai se aafiaga tutusa o le pharmacological, ua taʻua o analogues. O le fea o kamupani, ma le fea e sili atu i ana analogues ole Metformin, o le a fuafuaina e le fomaʻi aoga.O le tele o ituaiga o vailaʻau faʻasaina i luga o le maketi.

O analogues sili ona taatele o le Metformin o vailaʻau nei e maualalo ai le suka-toto:

Ina ia foia le faafitauli o le suia o le metamorphine, e ono tatau ona amanaia le tulaga o aʻafiaga o itu e mafua mai i vaega o ausilali. O analogs ma synonyms e eseese i le eseesega o le tuufaatasiga o vaega faaopoopo ma mea e maua mai i laupepa ma capsules.

O loʻo i ai se faʻafitauli o mea e ono afaina ai pe a ave Metformin sui. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi-endocrinologist.

Pe a filifilia fualaau oona, e le tatau i se tasi ona taulai atoa i le tau;

O se vailaʻau faʻamalolo, o se tasi o analogues sili ona lauiloa a Metformin. E maua ai se faʻaititia o le maualuga o le kulukose. Faʻaauau le faʻaleleia o le kulukose e ala i musika. Faaitiitia le absorption o le carbohydrate e sela maso.

O Siofor 1000 e faʻaolaina le faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻiina o le glycogen i totonu o le ate. Faʻaleleia le lipid metabolism. E faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa. Faʻaleleia le tulaga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

O Siofor 1000 o loʻo avanoa i le pepa o le 1000 mg o mea galue, i se aofaiga o le 60 pcs. i le tau o le 369 rubles. O Siofor 500 ma Siofor 850 ua gaosia ma ni metotia talafeagai o le metformin 500 mg ma le 850 mg.

Sugar-faaitiitia Farani fualaau mai le fualaau faasaina o metformin tutusa.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

E faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka. E le afaina ai le kulūkose i tagata e maua i le gaosiga o le tino gaʻo. E maua i le 1000 mg i totonu o fualaau e 60 fasipepa. Tau - 322 tusi. Glucophage Long ei ai 500 mg, 750 mg, 1000 mg o le metformin. O loʻo i ai se taimi umi o gaioiga faʻamalositino.

Lapataiga a le Rusia na faia i fualaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic.

E leai se aafiaga tuusao i le gaosiga o le inisalini. Faʻaitiitia le faʻasalaga o faʻamaʻi ma lipoproteins leaga. Faʻaititia le gaʻo o le tino. Faʻafoe le fua faatatau o le inisalini faʻasaina ma le saoloto. Tuuina atu e Akrikhin OJSC. 500 mg, 850 mg, 1000 mg tablets. O le tau e mai le 120 rubles.

Tuʻuina o vailaʻau faʻasaina (gaosia i Atenitina). I le faaopoopo atu i le metformin, e aofia ai glibenclamide malosi.

O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le toto toto. E gaoioi ai le gaosiga o le carbohydrate, e faʻalavelave ai le gaosia o le kulukose i le ate ma le tuʻuina atu o le carbohydrate i totonu o le toto. E aʻafia ai le aʻafia o le lipid metabolism.

Glibenclamide, e le pei o le metformin, e aafia ai le gaioiga o suauu pancreatic e gaosia ai le insulin, e faaosofia ai a latou galuega faalilolilo.

O loʻo maua le tagaʻai i laumei o le 850 mg (60 fasi vaega i le pusa) i le tau o le 136 rubles.

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo. O loʻo maua i le ituaiga o mea e faʻaogaina ai meaʻai.

Le manatu o fomaʻi

Endocrinologists ua matauina le faateleina o le numera o talosaga mo le maʻisuka.

O le tulaga ua sili atu ona mamafa i le le lelei o meaai paleni, lea e faalavelaveina ai le gaosiga o le gaʻo. O vailaau faʻasaina o le suka i le toto e fesoasoani i tagata maʻi e faʻamautu. Mai vailaau oona, e vavae ese e fomaʻi le Metaformin ma ana mea e tutusa ai, ia e tutusa lelei lona aafiaga.

Olga Dmitrievna (endocrinologist)

Metformin na faʻamaonia lelei tele i le togafitiga o le gasegase o gasegase i le gasegase o loʻo maua i le maʻisuka. E sili ona aoga i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga. Faʻatasia ma togafitiga ma isi tagata gaʻo suka. O le gaioiga, o le faʻaleagaina o le oona e pei o aʻafiaga e mafai ona matauina. O loʻo i ai se tagata le faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau.

Konstantin Leonidovich (tagata paleni)

Metotia na faʻaaogaina e faasaʻo ma faʻaitiitia ai le mamafa i togafitiga o le oona. E mafai ona maua ni tulaga lelei i togafitiga. Ae na i ai aʻafiaga i itu, faʻamaʻi o le tino. O tagata gasegase na faitio i le nausea, manava manava, afaina. Na mou ese atu le fiaai, ua faateteleina le lagona.

Tala o le Maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai e oe ona tumau le gafatia galue, ae faʻaititia ai le lelei o le olaga. E faʻamalosi tagata maʻi e suʻe fualaau mo le ola. O faʻamalologa atoatoa mo le faʻamaʻi e seasea. E mafai e le fomaʻi togafitiga ona tausia le tulaga o tagata gasegase i se tulaga talafeagai.

Veronika Sergeevna (maʻi i le maʻisuka mo le silia i le 20 tausaga)

Ua ou le fiafia. E sili atu i le 100 kg le mamafa. E leʻi mafaufau o ia i se vavega mai le aveina o Metformin. O le mamafa o le mamafa e 113 kilokalama, ona amata lea ona faasolosolo lemu. O taimi uma, e tupu ai le manava. Ae o le taunuuga e laiti. E le gata i lea o le vailaau e le taugata. E mafai ona faaitiitia le suka. O le tulaga e sili atu le lelei nai lo o nei pili.

I luga o le fautuaga a se tagata tausi meaʻai, na amata ona ia inu Metformin mo le paʻu mamafa. E mafai ona ou fai atu afai ei ai se taunuuga mai le aveina o nei fualaau, o lona uiga e le taua tele. Ou te lei matauina le aafiaga. Ou te iloa e faaopoopo atu i fualaau, e tatau ona e alu i luga o se meaai ma faia le malosi. Ona mafai ai lea ona taulimaina le faafitauli o isi pauna.

Metformin, faatasi ai ma le tele o analogues, o loʻo faʻaaoga i le faiga o endocrinological e faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E faʻaaoga foi i le gynnecology mo le togafitiga o masini elemene ma le mamafa o le mamafa i le inosia. O fualaau faasaina e faaalia ai le lelei o togafiti. O le tau maualalo o nisi o analogues e totogi ai le tupuga o aʻafiaga itu.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Diet ma Metformin

Ina ia aveesea le mamafa o le mamafa, faapea foi i le taimi o togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e tausisi i se meaai e maualalo i le gaʻo. E le lava le na o le tipiina o le kalo ma le tele o le gaʻo gaʻo - o le a le mafai ai ona e tausia le maualuga o le suka i lalo o le puleaina. E le gata i lea, o taumafa maualalo-calories e fesoasoani i le faateleina o le manaʻo, o le a oʻo atu ai i le tagofiaina o meaʻai, vaevaega ma le mamafa.

Afai e te le faaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, o le a le mafai ona e ausia se togafitiga faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina o fualaau ma e oʻo lava i inisua injections. O le 'aiina o meaai sao o le a faatumauina oe ma puipuia ai le gaʻo.

O le fea vailaʻau e filifili ai: Metformin, Siofor poʻo le Uluulu?

O le glucopifa o se uluai fualaau faasaina e faavae i metformin. O Siofor ma isi fualaau oona o ana mea tutusa.

Glucophage Long - o se meafaigaluega e iai se aafiaga tumau. O lona faʻatonuina e ono faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o ni uiga le lelei i le ituaiga o manava nai lo togafitiga masani e faavae i metformin. Glucophage E umi se taimi aʻo leʻi oʻo i le taimi e moe ai, lea e puipuia ai le taeao i le suka o le toto.

Le tau o Glucofage and Glucophage O sauniuniga umi e le maualuga. O le mea lea, e le talafeagai le fesuiaiga oa latou analogues. O le faʻaola taua o le a le manuia.

Mesformin-metalsin-longformin-metaline ma le metformin - o le a le eseesega?

Afai e masani ona faia e se tagata le metformin, o le fualaau oona e vave ona faʻaaoga. I le mavae ai o le 4 itula talu ona maua i totonu o le toto, o le maualuga o le maualuga o le mea autu autu o loʻo mataituina. Faʻamatala le fualaau faasaina 3 taimi i le aso faatasi ai ma taumafataga.

Afai e faʻagata se faʻasologa-faʻasalaga metformin, o le fualaau oona e sili atu lona umi, ae o le a umi foi le umi. Faʻamatala le fualaau faasaina 1 taimi i le aso, aʻo lei moe. O lenei mea o le a taofia ai le faateleina o le suka i le toto i le taeao.

O le metformin umi e masani ona mafua ai aʻafiaga aʻafia i le tulaga o le solia o le gaioiga o le vaega o meaʻai. Ae ui i lea, e sili atu le leaga o le suka i le aso.O le mea lea, e fautuaina mo le taliaina i na tagata e maualuga le maualuga o le kulukose. O le uluai fualaau o metformin o le Glucofage Long. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai foi faʻaoga tutusa o lenei vailaau faʻasaina ma se umi faaumiumi aafiaga.

Le aʻafiaga o le metformin i le ate. O le gasegase ma le metformin

E le tatau ona ave le metformin ma le faʻaleagaina o le ate, mo se faʻataʻitaʻiga, i le cirrhosis poʻo le le mafaia o le ate. Faʻatasi ai ma le gaʻo susu o le faʻamaʻiloga, o lona faʻaaogaina, i se isi itu, o le a aumaia ai faʻamanuiaga taua. E le gata i lea, o le a manaʻomia e le tagata gasegase ona mulimuli i se meaʻai maualalo o le gaʻo. Afai e te mulimuli i nei fautuaga, o le ae vave faʻaleleia lo latou lava lelei. E mafai ona faʻatoʻilaloina le gasegase mama e ala ile taumafa talafeagai ma Metformin. I le faʻatusatusaga, o le a amata ona gau le mamafa o se tagata.

Metformin ma hormones

Metformin e le afaina ai le malosi o alii ma le toto testosterone levels.

Faatasi ai ma le polycystic ovary syndrome i fafine, ua maitauina se maualuga o malemoni o hormones, faʻapea foi le faʻalavelave faʻaleagaina ma le faʻamalosia o le inisalini. O le aveina o metformin, mo se faataitaiga, Siofor, o le a aveesea ai le faafitauli oi ai nei. O le fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻamalosiina o le tala faʻasolopito o tamaitai ma faʻalautele ai le ono mafai ona manuia se fausaga.

O le a le fualaau e tatau ona faia nai lo le metformin mo le le atoatoa o le tino?

Taking Metformin mo le le manuia o fatugao ua faasaina. E le o faʻamatalaina mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le maualuga o le faʻaleleia o le fausiaina o le faʻaitiitia i le 45ml / minute.

Faatasi ai ma le le atoatoa, e mafai ona e faaaogaina fualaau faasaina e pei o Januvia, Galvus, Glyrenorm. O le faʻaofiina o tui inisalini e mafai foi. I soo se tulaga, e naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamatala togafitiga i tagata gasegase e iai na faafitauli.

Metformin faaumiumi le olaga - e faapena?

Metformin o loʻo saofaga sao i le faʻaopoopoga o le olaga i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, aua e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga o le maʻi.

Ae mo le faateleina o le soifuaga o le olaga i na gasegase e le o maua i le maʻisuka, e leai se faamaoniga faasaienisi mo lenei mea. Ae peitai, o suʻesuʻega i lenei mataupu ua uma ona faʻalauiloaina.

E mafai foi ona e maua ni iloiloga o togafitiga ma Glucofage e lemu le soifua matua. O lenei mea e faʻamaonia e tagata latou te le taliaina mo togafitiga o le maʻisuka.

Prophylactic Metformin ma ona metotia

Afai o se tagata e le mautonu, ona mafai lea ona ia aveina Metformin mo faamoemoega faʻasolosolo. O lenei vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻaumatia le tele o kilokalama o le mamafa o le mamafa, ma maua ai le masani o le cholesterol maualuga, lea, i le isi itu, o se puipuiga lelei tele o le maʻisuka ituaiga 2.

Aʻo leʻi amataina se togafitiga puipuia, e tatau ona e suesue i faatonuga mo le faʻaaogaina ma ia mautinoa e leai ni faʻalavelave.

E fautuaina e amata ona ave Metformin i le 35-40 tausaga, e ui lava e leai se faʻamaumauga fou i lenei mea. E le gata i le faasaʻoina o le mamafa o le soifua maloloina, o le ae manaomia le tausisia o se mea taumafa maualalo i le gaʻo. E tatau ona malamalama o le aʻafiaga o papatusi o le a itiiti pe afai e te faʻaauau pea ona e 'ai e le tatau. E aʻafia ai aʻafiaga o oloa e aofia ai suga mama.

Obese tagata e manaʻomia le ave Metformin i se fua o le 2550 mg i le aso. Afai o le togafitiga e faia i se fualaau faasaina ma se aafiaga faaumiumi, ona avea lea o le dose ole aso e 2000 mg. E tatau ona e sosolo lelei. I le vaiaso muamua, o le a lava lea e ave ai le 500-850 mg o le fualaau faasaina i le aso. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona fetuutuunai i le fualaau faasaina.

Afai e leai se faʻafitauli o le tagata e sili atu le mamafa, ma e manaʻo e ave Metformin e puipuia ai le matua, ona lava lea e inu i le 500-1700 mg o le vailaʻau i le aso. E leai ni faʻamatalaga faʻafouina i lenei mataupu.

Metformin e faʻatagaina ai oe e leiloa le mamafa e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina, talu ai o le fualaau faasaina e seasea afaina ai aʻafiaga. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona faʻasalalau le maualuga o le cholesterol ma le kulukose i totonu o le toto.

Ona o nei mea moni, e le o se mea e ofo ai ona o le metformin e masani ona faʻaaoga mo le mamafa o le mamafa. O le mea na tupu i le silia ma le 50 tausaga. O fualaau faasaina Metformin e gaosia e le tele o kamupani falemaʻi. O lenei mea e mafai ai e oe ona tausia le tau o le fualaau muamua o fualaau oona i se tulaga maualalo.

Ina ia le faʻaosoosoina le atinaʻega o aʻafiaga o le itu, e tatau ona ave le metformin i ni togi laiti (i le fua muamua). Aʻo leʻi amataina le taua i le mamafa o le mamafa, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻalavelaveina o le tagata i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le a le tele e mafai ona e leiloa i le metformin?

Afai e te le toe fausiaina lau meaʻai ma e te le faʻamalositino, ona e le manuia lea ile leiloa o le mamafa e sili atu i le 2-4 kilokalama.

A maeʻa le 1.5-2 masina mai le amataga o le suʻe metformin, o le taunuuga e toesea ma o loʻo tumau pea le mamafa i vaega ua mavae, e mafai ona taʻu mai ai e iai le hypothyroidism o le tagata. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia suʻe suʻega mo hormones.

O le mulimuli i se mea maualalo o le gaʻo gaʻo ma le metformin e mafai ona faʻaitiitia le mamafa e 15 kg pe sili atu. Ina ia tausisia nei taunuuga, e tatau ona e ave Metformin i se tulaga faifai pea. A uma ona tuʻuina atu fualaau, e mafai ona toe foʻi mai le mamafa.

Elena Malysheva na fai mai o le metformin o se fofo mo le matua, ae na te le o faailoa mai lona mafaia ona faaitiitia le mamafa o le mamafa. O se tagata lauiloa televise e fautuaina e pipii i ana meaai, ma le le tagofia o fualaau mo le mamafa o le mamafa. Peitai, o sea fuataga e le talafeagai mo tagata uma.

Metformin ma le hypothyroidism

Metformin e mafai ona ave faʻatasi ma le hypothyroidism, talu ai e leʻo faʻaalia lenei faʻamaʻi o se faʻalavelave. E mafai foi ona faʻaaoga faatasi ma fualaau mo togafitiga o le hypothyroidism. E mafai o lenei mea o le a mafai ai e oe ona leiloa le mamafa ma faʻaleleia le lelei. Ae ui i lea, e tatau i le fomaʻi ona aafia i le togafitiga o le hypothyroidism, ma le metformin e leai sona aafiaga i le gasegase o le maʻi.

Metformin ma le maʻisuka ituaiga 2

Metformin o se fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafai ai ona e pulea le maualuga o le kulukose pe a uma ona 'ai ma i luga o se manava gaogao. O le faʻaaogaina o le metformin e mafai ai ona e taofia le atinaʻega o faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, e faʻagata le alualu i luma ma e le afaina ai le soifua maloloina. Metformin e le tatau ona manatu o se togafitiga faʻapitoa lea o le a fesoasoani e faʻateʻaina ai le maʻisuka. O le mea moni, ei ai tulaga na faʻafetaui ai e le tagata le gaʻo, ma na faʻapupulaina le faʻamaʻi, lea na mafai ai ona lafoai le faʻaaogaina o le metformin, ae o ia tulaga e seasea.

Afai e ave e se tagata le metformin i taimi uma ma mo se taimi umi, ona faʻamaonia lea o le maualuga o suka, cholesterol ma triglycerides i le toto, faʻapea foʻi ma le faʻaumatia o le mamafa.

Metformin o se fualaau saogalemu, o le mea lea, ua faatonuina mo togafitiga o le maʻisuka ma le oona tele i tamaiti e sili atu i le 10 tausaga. E tatau ona e amata ave le fualaau faasaina i le itiiti ifo o dosages o le 500-850 mg i le aso, ia aumai malie le aso o le fualaau faasaina i le 2250 mg. Afai e faʻaaogaina le fualaau o le Glucofage Long mo togafitiga, ona tatau lea ona ave i se aso se fualaau o le itiiti ifo i le 2000 mg.

O le tausia o le maʻisuka ma le mamafa i lalo o le puleaina faʻatasi ma le fesoasoani a vailaau o le a le manuia. O le tagata maʻi e tatau ona mulimuli i se meaʻai. A leai, o le maʻisuka o le a faʻaauau pea ona alualu i luma ma taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga.

Ole metotia metformin e sili ona maualalo ai le toto suka?

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le glucophage e sili ona lelei. O se fualaau muamua lea i se tau taugofie mo le tele o tagata.E mafai foi ona e ave lana faʻasologa Siofor.

Ina ia puipuia le suka toto mai le ala aʻe i le taeao, e mafai ona e faʻaaoga le fualaau oona Glucofage Long. E ave ao lei moe, o le a aoga i le po atoa. A le mafai e le fua lenei ona taofia le suka, e mafai ona manaʻomia inisiua insulin. E tatau ona manatuaina o le taeao e tulaʻi mai i le kulukose toto e fesoasoani i le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O le mea lea, o na oso e le mafai ona le amanaiaina.

Afai ei ai loʻu manava mai metformin pe leai foi, o le a le mea e mafai ona suia?

E faigata ona maua se sui mo le metformin - o se mea tulaga ese mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

O le mea lea, muamua e tatau ona e taumafai e taofi le manava, ina ia e le sailia se sui mo metformin. Mo le faia o lenei mea, amata togafitiga i lalo ifo o fualaau faasaina. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona fetuutuunai i le fualaau faasaina ma e le tali atu i ai ona o le toilalo o le faʻaogaina o fualaau.

O le mea e masani ai, o se faʻamalolo faʻamalolo faʻamalolo. O le mea lea, mo sina taimi e mafai ona e suia i latou i pepa masani Metformin.

Afai o le inuina o fualaau faasaina e le faʻaitiitia ai le toto toto, o lona uiga o le a atiaʻe e le tagata le maʻisuka ituaiga 1. I le taimi lava e tasi, ua maeʻa uma e le pancreas ona faʻaagaga uma ma ua le mafai ona gaosia le inisalini. Ona e manaʻomia lea e sui i injections o lenei hormone. A leai, e mafai ona maliu se tagata mai le maʻisuka faafitauli. E tatau ona lafoai pills.

I se tulaga e maualalo ai le toto o le metformin, ae le lava lea, e mafai ona faaopoopoina togafitiga i inisua o inisalini, ae i ni togi laiti.

Afai o le tagata e maualalo le mamafa o le tino, ae na te atiina ae le maʻisuka, ona manaʻomia loa lea o le inisalini e faʻamaonia vave ia maʻi. O fualaau mumū o le a le faatagaina oe e taulimaina le faʻamaʻi.

O le aveina o le metformin e mafua ai le faateleina o le suka o le toto, o le a le mafuaaga?

Metformin o le a le fesoasoani e faʻaititia le toto suka pe a fai o le maʻisuka ituaiga 2 e ogaoga, poʻo le taimi e maua ai se tagata i le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, o le inisiua o le inisalini o le a manaʻomia, faʻapea foʻi ma le oti.

E mafai e le fomaʻi ona fautuaina le sui poʻo le faaopoopo atu i sauniuniga metformin faatasi ai ma vailaʻau e pei o: Diabeton MV, Amaril, Manil, ma isi. O loʻo maua foi faʻatauga fou mo le faʻatau, e aofia ai Januvia, Galvus, Forsiga, Jardins, ma isi mea faapena. e mafai ai ona e ausia le mea e manaʻomia, ona tatau lea ona e fesuiaʻi i le inisalini tui. Teʻena le togafitiga o insulin e le tatau ona. E le gata i lea, o le inuina o vailaau e mafai ona faʻaititia le tui o le insulin i le 2-7 taimi. O lenei mea e mafai ai e oe ona taofi le suka i lalo o le pule ma e le afaina ai lou ola maloloina.

Togafitiga o le maʻisuka ma le metformin ma inisalini injections

O le tele o taimi, o sauniuniga metformin o loʻo faʻamatalaina i se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa i inisua. O le a faʻaleleia ai le maualuga o le suka i le 4.0-5.5 mmol / L.

E naʻo le taumafa ma le faʻafofogaina o togafitiga o suka e mafai ona mafai ai ona pulea le maʻisuka pe afai o se amataga vave o lona atinaʻe. I isi tulaga, e manaʻomia le maualalo o tui ole inisalini. E taua lenei mea mo tagata mamaʻi e le pa'ū le maualuga o le suka i lalo o le maualuga o le 6.0-7.0 mmol / L. I nei faailo, o faʻafitauli o le maʻisuka o le a alualu i luma, e ui lava e le vave tele.

Afai tatou te mafaufau i laasaga mo le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona tatou taumafai muamua e faasaʻo le mea o loʻo i ai i le taimi nei, faatasi ai ma le fesoasoani o se faiga o mea taumafa ma meaʻai. E na o le taimi lava latou te fesuiaʻi ai i le suʻiina o le suka. Afai e le mafai ona ausia le aafiaga, o le inisalini o le inisalini e faʻaalia. O le tui o le inisalini e tatau ona faaititia e le 25% pe afai o le taimi lava lea e maua ai e le tagata metformin sauniuniga. O le tele o le inisalini i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma vailaau oona e faʻamalosia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

I le faaopoopo atu i togafitiga o loʻo i luga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona taʻalo i taʻaloga.E fesoasoani i le puleaina o le faʻamaʻi poʻo le, pei ona taʻua, qi-running. E mafai foʻi ona e faʻasalalau lau gaioiga faʻaletino ma le agai i Nordic.

Metformin: faʻapefea ona talia?

Metformin e ave faʻatasi ma taumafataga, e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

O fualaau o loʻo i ai le faaumiumi o lona aafiaga e tatau ona atoatoa e aunoa ma le ulaina. O loʻo i ai se laʻau cellulose, lea e nafa ma le faʻagasolo lemu o le mea aoga autu. O le vaevaeina o sea matrix e tupu i totonu o le manava. I lenei tulaga, o se suiga i le tumau o le nofoa e mafai, ae aunoa ma le atinaʻe o le manava. E le afaina ai le soifua maloloina.

E mafai ona ou aveina le metformin e aunoa ma le talanoa i se fomai?

Metformin o vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i totonu o se fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga, o lea e mafai ai e se tagata ona faʻatau mai e aunoa ma le asiasi atu muamua i le fomaʻi. A o le i muaʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e mautinoa o le tagata maʻi e leai se faʻalavelave i lona faʻaaogaina. E sili le suʻeina o le toto mo lenei mea. O le a iloilo le faatinoga o le ate ma fatuga. O ia suʻega e tatau ona le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 6 masina. E taua foi le pulea o le maualuga o le cholesterol i le toto ma le maualuga o le toto, lea o le a mafai ai ona taofia le atinaʻeina o maʻi ogaoga o le cardiovascular.

Ole fua maualuga o le metformin i aso taʻitasi o le a le tele?

E lua mo le gau o le mamafa ma mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o le maʻi ua faatonuina i le aso o le 2550 mg o le metformin. I lenei tulaga, o le a manaʻomia e se tagata ona ave 3 fualaau o fualaau faasaina 3 taimi i le aso. O le vailaʻau o le vailaʻau e 850 mg.

Afai ole faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faʻaaogaina mo togafitiga, ona oʻo lea i le dose maualuga o le dose ole 2000 mg. Ina ia faia lenei mea, ave 4 pusa o le 500 mg o le fualaau oona Glucofage Long ae leʻi moe.

O fua muamua o le vailaʻau e tatau ona itiiti: 500 pe 850 mg. Ma, mulimuli i le tali a le tino, o le a faasolosolosolo malie ona faateleina le fua. O le faʻaleleia o le gaioiga o le a taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga mai le masini vai.

Afai e filifili se tagata e ave le metformin e faʻalauteleina ai le ola, e fautuaina e matau se fua o le 500-1700 mg i le aso, ae leai.

O le a le umi e oʻo ai le aafiaga mulimuli?

Metformin umi galue mo le 8-9 itula. O fua o metformin masani e taofi lo latou aafiaga mo le silia ma le 6 itula. Afai o le isi togi na faia muamua aʻo leʻi oʻo i le taimi o le tui muamua, ona e le tatau lea ona e popole. E le afaina ai le soifua maloloina. E taua le faʻamautinoa e leai se mea e tupu mai. Mo lea, e le tatau ona ave le vailaʻau i se aofaiga e sili atu nai lo le aso.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi le metformin ma fuainumera?

Metformin e mafai ona ave faʻatasi ma fuainumera, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto. Afai i le taimi lava e tasi e faʻafeiloaʻi ai se tagata i se taumafataga, ona mafai lea ona faʻasalalau e le gata o le cholesterol, ae faʻamaʻi ai foi, ma le aofaʻi o le atherogenicity. E le gata i lea, o le aveina metformin ma le mulimuli i se taumafataga i le taimi e mafai ona faʻatagaina oe e taofi le ave o fuainumera. O se faʻailoga ma se mea maualalo o le carbohydrate o le a mafai ai e oe ona aveese le tele o le vai mai le tino, faatea ese le edema, ma faʻaitiitia le toto. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina le faʻaitiitia o le fua o vailaʻau mo le togafitiga o pathoces cardiovascular, ona mafai loa lea ona e lafoaia. E mafai e mafai ona taofi le togafitiga ma fualaau oona.

E mafai ona tuʻuina le metformin i le ava malosi?

I le taimi o togafitiga ma metformin, e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o togi laʻititi o le ava malosi. Ae ui i lea, e tatau ona e mataʻituina le tele o le ava malosi, e faasaina ona inu.

E leai se mea e manaʻomia e faʻaalu ai le taimi i le va o le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo le inupia o le pia. O lona uiga, e mafai ona e inu ava malosi i le taimi lava lena.

Afai e te le matauina le inumaga ma inupia le tele o le ava malosi, o lona uiga o le maʻisuka lenei e lamatia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis. O se tulaga ogaoga lea e mafai ona iu i le oti. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le ava malosi e matautia i le soifua maloloina

Tuua Lau Faamatalaga