O le a le meli e mafai ona 'aina e gasegase e maua i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele e mafua ai le tele o faʻatagaga i meaʻai. O le manuia o se tagata, o lona tulaga e faalagolago i le taumafa. O le autu o le togafitiga o le leai lea o sisiva. E tele feeseeseaiga i luga o le meli i le maʻisuka. O le oloa e maua ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina ma le matagofie, ae o le faʻaaogaina o ona lava faʻaaliga.

Faʻataʻitaʻiga e leʻi oʻo uma i manatu autasi. O le mafuaaga lena e mafai ai ona e faʻalogo i le tele o manatu ma fautuaga. Meli ma le ituaiga 2 maʻisuka e sili ona talanoa e uiga i le mataupu i tagata maʻi ma tausi soifua maloloina. O oloa o le povi e mafai ona faʻaumatia, na o sina nai teuteuga. E le o ituaiga uma e talafeagai, e taua le fuafuaina o le aofaʻi saʻo mo oe lava ia.

Meli ma le ituaiga 2 Tisuka Tausiga

Meli ma faʻamaʻi o mea tutusa. O le oloa o loʻo i ai le tele o fructose. E le pei o le kulukose, e manaʻomia ai le itiiti ifo o le insulin e gasolo ai. E le gata i lea, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina, o le a le mafai ona pasi. O se oloa e maua i vitamini ma microelements o le a fesoasoani e faaleleia le puipuiga, faateleina le tetee o le tino i siama ma siama.

O le meli mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻalagolago tonu lava i le ogaoga o le maʻi? Afai o le tagata maʻi e le o lagona lelei pe o le togafitiga e le i atinaʻeina, ona tatau lea ona tolopoina le folasaga o suti. E amata ona faʻaopopo i le taumafataga i lalo o tulaga sili ona lelei ma lelei le soifua maloloina.

Taua! Afai o le maʻisuka e afaina i oloa gaosi, o le meli e le tatau ona faʻauluina i totonu pe faʻaaogaina i fafo mo mea faʻalelei, togafitiga faafomaʻi. I lenei tulaga, o le oloa o le a sili atu ona leaga nai lo le lelei.

E mafai ona 'ai le meli mo le maʻisuka ituaiga 2?

O oloa o le povi e fesoasoani i le faʻaaogaina o vailaau faʻasolosolo mai le tino, faʻaitiitia le aʻafiaga o fualaau oona mo le maʻisuka. E taua foi le oloa mo lona mafai gafatia e faʻaleleia ai le faʻafouina o meaola. O le meli e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e na o le maualalo o le kulukose i totonu ole toto. E taua le fuaina, ona oʻo loa lea i le taumafataga. A le o lena, o se oloa aoga e mafai ona osofaʻi ai oso oso i le faatinoga.

E mafai ona maua le meli i le maʻisuka 2, matou te iloa, ae o loʻo matou talanoa e uiga i se mea masani. E masani lava ona faʻateleina e le aufaʻasalalau le faʻalauiloa ole suka suka, mea manogi, ma mea manogi i totonu oa latou oloa. E i ai a latou faʻamalosi i le tino o le maʻisuka. E taua foʻi le tuʻuina atu o le meli faʻalelei (moli), o se oloa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o vine, fualaau aina, popo, nati. E le mafai ona fuafua le lelei o le "moli puna" i totonu. E sili atu le atamai le faʻatau mai o le meli masani e aunoa ma ni faʻaopoopoga mai se fale apia.

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le meli mo le maʻisuka?

E tele gasegase e popole e le gata pe mafai ona maua le meli i le maʻisuka 2, ae o le a foi le taimi o le aso e sili atu ona lelei ai le tagofia o lau sisi, ma mea e faʻapipiʻi ai. Faatasi ai ma se auala lelei o le faamai, o le aofaiga o oloa e mafai ona oʻo atu i le tolu teaspoons i le aso, o le maualuga o le auaunaga e lua punetini. E le taliaina ni fautuaga sili atu. O fomaʻi fautuaina le vaeluaina o le meli i nisi o tautua, taumafa i vaega i le aso atoa.

  1. i le vai. Fofo masani. E faʻaumatia i le taeao i luga o se manava gaogao po o le afa itula ao lei faia se taumafataga,
  2. faatasi ai ma cereals ma isi ipu e manaʻomia ai selu. Ia, afai o oloa e aofia ai fiva laau,
  3. ma le lauti, o se teuteuga o sisi o le rose po o ni ituaiga o laau.

Manatua o le meli ua leiloloa uma mea aoga ma vitamini pe a vevela. O le mea lea, faʻaopoopo le oloa i le mea maeʻa ma sina mea mama. E le fautuaina foi e toe faʻafefeteina.

O le a le meli ua faatagaina e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, e tatau ona e filifili ituaiga eseese o le meli ma maualalo le kulukose. A leai, o le oloa o le a sili atu ona leaga nai lo le lelei. Matou te tuʻuina atu le fiafia i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.

O le a le mea e mafai ona maua i le meli ma le maʻisuka ituaiga 2:

E le gata i lea, aua neʻi galo le faʻamaʻaʻaina o le aofaʻi o le meli, faʻaaogaina e le masani ai, mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o suka ma lou manuia. Afai ei ai se mea na sese, mo le tele o aso tatou te vaʻaia le meli mai le taumafataga, ona faʻalauiloaina lea i ni mea laiti. I le aluga o taimi, o le vaega "lava" o le a fuafuaina.

I le auala, fautuaina e faaaoga le meli ma le maʻisuka faatasi ai ma honeycombs. E fesoasoani le paʻu i sugars ia gauai ma maua ai se aafiaga lelei i le maualuga ole inisalini. E le gata i lea, o le meli i le honeycombs e le faʻafefe.

Suʻega meli mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai?

O faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le meli e faʻateteleina ai faʻamaʻi faʻamaʻi ua faateleina ona maua i le Initaneti. E mafai ona e vaʻavaʻai i polokalame eseese, fua o faʻatauga ma mea faʻaopoopo. Latou te folafola mai le toe manuia, talanoa e uiga i mataupu manuia o togafitiga. O le mea moni, e le faʻamaonia e tagata atamamai lenei faʻamatalaga.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le meli e le mafai! E leai se mea e te faʻafiafia ai oe lava i ni mea faʻatonu.

O mataupu manuia o le toe faʻaleleia, ua na o se faʻataunuʻuina ma le taua o togafitiga faʻapitoa. O le oloa o le a tuʻuina atu i le tino mea aoga, fesoasoani e faʻasese le taumafa ma o le a le afaina pe afai e faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa, ae le mafai ona faia ni vavega.

Meli mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona ou 'ai pe leai

E leai se tasi e masalomia le aoga o le meli mo le tino o le tagata, ae pe aoga mo tagata e maua i le maʻisuka. Ou te taumafai e foliga mai o se gaʻo, ae ou te manao e faamanatu atu ia te oe o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai ma le faʻaaogaina o meaʻai e maua i le gaʻo. Ma aʻo leʻi tuʻuina atu se isi sipuni o meaʻai i lou gutu e tatau ona e mafaufau: "O meaʻai nei o loʻo aofia ai gaʻo meaʻai?

O le a tatou faia foi lea mea i le taimi nei. O le a tatou iloiloina pe o le a le meli ma le mea e aofia ai, ma na o le taimi lava lena o le a tatou iloa ona 'ai.

O le a le meli

O lea, seʻi o tatou fesili i le nerdy Wikipedia. O le mea lenei na ia taʻuina mai ia i tatou: "O le meli o le siaki lea o fugalaau totō na afainaina e pi." O le tagata lava ia, e le o le uiga o lenei mea ia te aʻu. Sei o tatou tilotilo i le kulimi mama o soo se ituaiga o meli. Ou te faamamafa atu le upu "TAIMI".

  • 13-22% o vai
  • 75-80% suauu gaʻo
  • sina aofaiga o vitamini B1, In2, In6, E, K, C, carotene (vitamini vitamin A), gaʻo

Ae e le o faamaninoina atoa foi le ata, aua o eseesega o gaʻo. Tatou te vaʻavaʻai po o fea o gaʻo o se vaega o le meli.

O gaʻo meli o:

  • Fructose: 38.0%
  • Glucose: 31.0%
  • Sucrose (fructose + glucose): 1.0%
  • Isi sugars: 9.0% (maltose, melicitosis, ma isi)

Aofaʻi, matou te iloa o le tele o le meli o loʻo i ai monosaccharides, o sina disaccharides ma se aofaiga le taua o isi sugars. O le a le uiga o lenei mea? Faitau i luga ...

Meli ma le maʻisuka: faʻasagaga, faʻamanuiaga poʻo faʻalavelave

Afai e galo oe, ona ou faamanatu atu lea ia te oe o monosaccharides (glucose ma fructose) o sugarsu aupito faigofie ia e vave ona suia ma vave ona aliali i totonu o le toto. I se isi faaupuga, latou te le manaʻomia se vaeluaga faʻaopopo, o le malosi atoatoa lea, e vave ona oʻo i manaoga o le tino poʻo ua vave teuina mo le faʻaaogaina i le lumanai i le ituaiga o gaʻo gaʻo, e masani ona lauiloa o le gaʻo visceral ma le gaʻo.

Ou te faamanatu atu foi ia te oe o le mea tatou te taʻua o le "toto suka" po o le "glucose toto" e tutusa le foliga e pei o le kulukose o le meli. E fesuiaʻi pe a uma ona 'ai se sipuni o se meli suamalie, o lona glukose e alu malie i totonu o le toto ma avea ai ma kulukose toto. Afai o se tagata soifua maloloina, o le a vave ona faʻasaʻoina le inisalini e le pancreas, lea o le a vave ona tuʻuina atu le kulukose i sulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i gaʻo gaʻo.

Afai o lenei tagata o loʻo i ai le gasegase o le carbohydrate, o lona uiga e le o iai sona inisalini, pe e le lelei lona galue. E faigofie ona mate le mea o le a tupu i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ... Ioe o le a maualuga.

Lelei mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, tui i le inisalini ma 'ai e pei ona latou manaʻo ai. Ae o tagata ei ai le ituaiga 2 e sili ona leaga, latou te le maua se meafaigaluega e vave faʻaitiitia ai le maualuga o le suka ma o le a folau i tafatafa umi o vaʻa toto mo se taimi umi, faʻaumatia mea uma i lona ala.

Ae o le afa lenei o le faafitauli, aua o le tuufaatasiga o loʻo i ai foi le fusi fua, ma le toʻatele e manatu faatauvaa i ai, o lona uiga, o lona afaina. Ou te le vaivai i le toe faia o lena fuakasi i ni aofaiga tetele e i ai se aafiaga leaga ma leai se aoga. E i ai se eseesega tele i le va o le apu i le aso, lea e aofia ai le fructose, ma le pauna o fualaau eseese, lea e aofia ai foi le fructose.

I se vaega itiiti, e masani lava ona aveesea mai le tino ma le toilalo e le tupu, ae pe a fai e ola le au soo o le "soifua maloloina" o fualaau aina e maloloina ma 'ai i kilokalama, e amata ona paʻu aʻu i le fefe. O le mea moni, i le faaopoopo atu i vitamini faʻapitoa, latou te maua ni megadoses o fructose poʻo isi sugars.

Ae mo le meli, o le a e fai mai e aua le 'ai i kilokalama. O ai na te iloa, pe faapefea ona iloa ... A ou fai atu e te 'ai i ni mea laiti, ona iloilo lea e tagata taʻitoʻatasi lenei fautuaga i lana lava ala. Mo nisi, o se sipuni kofe e tele, ae mo se tasi, o le potuʻai e foliga mai e laitiiti. I le auala, o le sipuni sipuni o le meli e pe tusa ma le 15 kalama, e tutusa ma le 15 kalama o gaʻo. O le a le tele o lau tala e 'ai ai le meli?

Ona sosoo ai lea, e ese mai i le "suamalie laitiiti", e mafai ona e 'aina fualaau aina pe sili atu ona leaga - meaai e maua mai i le suka suka. E foliga mai o sina mea itiiti mai soʻo se mea, ae o se tagata aulelei o loʻo sau.

Faʻafefea ma pe o le a le meli e mafai ona faʻaumatia pe a iai le maʻisuka

Ua uma ona ou taulai atu lou mafaufau i le mea moni e faapea, i soo se meli, o le faavae masani lelei e le suia, o lona uiga, tutusa. Vaevaega eseese e ese mai i isi mea faʻaaogaina e leai se aoga e le afaina ai le kulukose i soo se auala.

E faigata ia te aʻu ona fautuaina oe po o le fea itu faapitoa e sili ona lelei, talu ai ou te mamao ese mai lenei mea. Fesili atu i tagata tausi pipi e uiga i le lelei o oloa. Ae e mafai ona ou taʻuina atu ia te oe ma le tiutetauave uma le auala ma le taimi e te 'aina ai lenei mea e le taumateina o le mea aoga.

Ua e faalogo o fai mai nisi o le meli o se vailaau, ae le na o se mea suamalie. Afai e te talitonu moni i ai, ona faʻaaoga lea o se vailaau. Manatua o soʻo se vailaʻau e iai ona lava togafitiga ma fua faʻasolo. E le gata i lea, o vailaʻau taʻitasi e iai mea e fai ma vaisu, pe a oʻo i le taimi e muta le galue, pe a le faʻaaoga e tusa ai ma faʻamatalaga.

E faapena foi le meli. Mafaufau pe aisea e te manaomia ai se sipuni o le meli, pe o le a foia ai ou faʻafitauli o le soifua maloloina i le taimi nei? Pe na o lou manao i sitiva, ae i lalo o le faʻamalosi, ou te fai atu mo le soifua maloloina. O le mea moni, o le meli o se sua suamalie suamalie, faaopoopo i le tele o "buns" i foliga o mea aoga. Atonu o nei mea e mafai ona maua e aunoa ma le sua suamalie suamalie, mo se faataitaiga, i capsules poʻo paʻu?

O le a tonu le meli?

Toeitiiti lava o tagata uma e maua i le maʻisuka manatua ma iloa lenei tulaga. Ua taʻua e fomaʻi o le "hypoglycemia", gasegase - "hypo", "le malosi", "le maualalo le suka".

O le tulaga lenei pe a fesoasoani moni le meli. O le vave glucose e vave faʻafetaia ai le toto toto ma ave se tagata i le malamalama paepae. Ma o iinei, e le afaina pe o le pata, o le acacia poʻo le meli e seasea.

Afai e te le mafaia, ae e te manaʻo moni

E le mafai ona ou faauma le tusiga i luga o sea tusi faanoanoa. E i ai tulafono mo le solia o nisi taimi. E pei ona e malamalama, o uluaʻi ituaiga e leai ni faʻafitauli i lenei mea, faʻatau ma 'ai. O le faafitauli e mafua mai mo tagata ei ai le ituaiga lona lua. Sei o tatou iloa pe faapefea ona 'aina lenei oloa ma le saogalemu, pe afai e te manaʻo tele i ai.

O nai tulafono ia, pe na o le tolu lava:

  • Aua nei 'ai le meli i luga o se manava gaogao
  • Faʻatapulaʻa i le maualuga o le 1 sipuni i le aso
  • Aua nei 'ai le meli i le afiafi

E leai se tautalaga o soʻo se vai meli i luga o se manava gaogao. Ma faagalo le togafitia o le maʻisuka ma le meli (lea e te le maua ile Initaneti). Manatua o se mea suamalie lea e faalagolago i le maeʻa o se taumafataga fiafia ma le loto. O lea e te faʻatuai ai lona vave faʻaleleia ma faʻalautele i le taimi.

E pei ona ou fai atu i luga, o tagata uma e eseese a latou tulafono, o lea na ou filifili ai e faatulaga lenei tulafono ia te aʻu, lea ou te manatu o loo saogalemu ina ia leai ni feeseeseaiga ma ni feeseeseaiga. E tasi le sipuniti e tusa ma le 5 g o le meli, e tutusa ma le 5 g o le carbohydrates poo le 0.5 XE, e maua foi le 20 kcal.

E leai se mea e tatau ona e ai ai i le meli mo le 'aiga o le afiafi poo le taimi e momoe ai. Afai o le aso glucose e mafai ona faʻaaogaina mo manaoga o le tino, ona oʻo lea i le afiafi e le toe manaʻomia e ia. Manatua o le meli o le maʻisuka e le oi ai i le natura!

Ia mautinoa nei. Laisene e maua ai tala fou e ala i le imeli ma kiliki i luga o faʻamaufaʻailoga faʻaagafesootai saʻo i lalo o le tusiga. Vaʻaia vave oe!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

O a ituaiga o meli e mafai ona maua i le maʻisuka?

E le o ituaiga uma o mea lelei e lelei mo le maʻisuka. Fomaʻi fautuaina le filifiliina o ituaiga o meaola e sili atu i le glucose. E mafai ona e fuafuaina le vaeluaga o mea manaia mata. O se oloa e aofia ai le sili atu o le fructose e sili ona suamalie ma tioata vave. Ina ia iloa po o le a le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i le laulau.
VaʻaiFeʻauCalories, kcalGIE mafai ona faʻaaoga pe e le mafai
Buckwheat
  • E i ai sina mea tiga
  • faʻamalosia le fesoʻotaiga vascular,
  • faaleleia le moe
  • leo le tino
30951Aoga
Acacia le meli
  • E i ai sona tofo malosi, manogi manogi,
  • e aofia ai le tele o le mamafa o le chromium,
  • faʻasaʻo le suka
  • toetoe lava e le tioata
28832E mafai
Chestnut
  • O loʻo i ai se tofo faʻalauiloa, manogi,
  • faʻafilemu le faʻaogaina o le tino
  • ei ai lona aʻafiaga
30940E mafai
Mauga
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino
  • faʻasaʻo le moe
  • e tetee i faʻamaʻi pipisi
  • vave tioata vave
30448-55Le fautuaina
Kandyk
  • Faʻataʻituina le faʻatonuina o le tino,
  • faaleleia le faiga o meaʻai,
  • toe faʻaleleia sela o le ate,
  • faʻasolosolo le pancreas
33055-73Faʻaauau le faʻaeteete ma na o le amataga
Linden tree
  • E i ai sona aʻafiaga faʻapitoa,
  • puipuia mai le malulu
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
32340-55Le fautuaina

Ituaiga 2 o le meli suka

E le faʻamalolo le meli i le maʻisuka! O se oloa suamalie e le mafai ona faʻamalolo mai le tasi poʻo le lua ituaiga o maʻi. O le mea lea, e matua faasaina le teenaina o togafitiga na faatonuina e se fomaʻi.

Faʻalogo i fautuaga uma a le endocrinologist, e oʻo lava i se faʻafitauli faʻapitoa e pei o le maʻisuka, e mafai ona e fiafia i fiafiaga o le olaga. Ma faʻamamafa oe i le meli pele.

E tatau ona e saini e te lafoina se faʻamatalaga.

Filifilia o le meli saʻo

O le meli o se mea faʻapitoa, o loʻo faʻavae i luga o le tele o fuainumera ma mea elemene aoga. E i ai foʻi faʻafitauli o le vailaʻau, lea e matua taua mo le tino o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o le uluaʻi ma le lua.

Ina ia mafai e le meli ona maua le aofaʻi o aogā, e tatau ona faia se taʻutaʻuga mautu i lana filifiliga.

  • E ala i le faʻataʻoto: o le meli e le tatau ona faʻamalolo, sili atu le manogi. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻailogaina mo se taimi umi.
  • I le nofoaga o le aoina: e aoga le lafoaia o na suti na aoina i nofoaga malulu.

Le aʻafiaga o le meli i le maʻisuka

E ui lava i le mea moni o le meli o se maualuga-kalori suamalie, e mafai foi e le maʻisuka ona faʻaaogaina. Ae peitai, ina ia le mafai ona afaina ai le tino, o le a tatau ai ona fetaui ma fetaui lelei le faaaogaina o lenei togafiti. Ia manatua e mafai e se tasi ona faʻaaoga atili, se isi e itiiti ifo. Matou te fautua malosi e te feutagai ma lau fomaʻi ina ia le faʻaosofia ai le ogaoga o le maʻisuka.

Matou te fautua malosi atu ia e mulimuli i nei taʻiala:

  • Faia ma le faʻaalia le filifilia o se oloa, aʻo amanaʻia le le amanaiaina o le maʻisuka. I nai laasaga faigofie, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se oloa, i le ogaoga - e iai le tele o tapulaʻa. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani o le meli, o le a mafai ona e fafagaina le tino i elemene aoga.
  • E mafai ona e faʻaaogaina le meli i na o ni vaega laiti ma e seasea lava, e sili ona lelei e faʻaaogaina e avea o se mea manogi po o se mea e 'ai. Ina ia taofia le atinaʻeina o aʻafiaga o itu, e le fautuaina e le au atamamai e sili atu i le 2 sipuni lapoʻa o le gaʻo i le aso.
  • O lea la e le mafai e le meli ona afaina ai se tagata o loo maua i le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina uma lava le natura ma le maualuga. O nei tulaga faatapulaa e aafia i le nofoaga o le aoina, o le tele o pi, o laau ia na galue ai pi. E le gata i lea, e le tatau i le meli ona i ai ni mea suamalie po o mea lelei.
  • Ina ia mafai e le meli ona maua le maualuga o le lelei i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faʻaaoga faatasi ma honeycombs. E i ai se aafiaga lelei i metotia faʻavae, faʻapupula le gaosiga o le inisalini.

O le maualuga o le meli o se mea faʻapitoa masani lea e faʻavae i luga o ni mea suamalie poʻo ni faʻamalo.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le meli

O le tele o taimi, e fautuaina e fomaʻi le maʻisuka o le ituaiga lona lua. O lenei oloa e maua ai se aafiaga lelei i le setete o gasegase puipuia, toe faʻaleleia ai le gaogao ma le metabolism. E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o le meli e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le gaioiga o totoga i totonu, o ona vaega taua e aʻafia ai le galuega o le ate, fatugaʻo ma le paʻu.

O le faʻaaoga masani o le meli e faʻataga ai oe e faʻatuina le galuega o le cardiovascular system. O vaega o le bactericidal e aʻafia ai aʻafiaga puipuia, fasiotia faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi. Faʻafetai i lenei mea suamalie, o tagata e maua i le maʻisuka faʻaleleia lo latou manuia. E le gata i lea, e aveesea e le meli le tele o toxins ma toxins mai le tino, e faʻasaʻo ai mea uma o loʻo aʻafia ai. Faatasi ai ma uiga le mautonu o le meli e mafai ona iloga:

  • Faʻamāina le tino o toso ma toxins faʻaputu e faʻalavelaveina ai le gasegase,
  • E matua taua tele le malosi ma le malosi o le tino,
  • E faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻamalieina le le mautonu, ma le tauvaga o le atuatuvale
  • Faateleina le malosi o le tino o le tino, faʻalauteleina le faʻaleagaina o maʻi,
  • Faʻaitiitia le tino o le vevela o le tino, faʻapena ona sili atu le malosi ma faʻafouina le tino,
  • Feteenaʻiga ma le faʻaleagaina o le tino i totonu o le tino,
  • E faʻamaluluina le tale ma isi faʻaaliga o le malulu masani,
  • Toe faʻafouina le faʻaogaina o le tino.

Manatua ei ai taimi e matua faasaina ai ona faʻaaoga le meli mo le maʻisuka. E masani lava o lenei tapulaʻa e mafua mai i le mea moni o le faʻamaʻi e maua i se foliga faigata ma e le mafai e le pancreas ona maua le inisalini. O meaai e le paleni e mafai ona mafua ai faʻafitauli. Ua faʻasaina foi e fomaʻi le faʻaaogaina o lenei oloa mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le maʻi. O le meli e tele na mafua ai le fausia o caries i nifo, mo le mafuaaga lenei e taumafai e fufulu ou nifo pe a uma ona faʻaaogaina lenei oloa. Ia manatua o le meli e mafai ona aoga pe afai e te mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻaaoga le meli

Ina ia le afaina ai lona tino, e tatau i se tagata ona mataʻituina ana meaʻai. O lenei mea o le a tumau ai le masani o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A o leʻi faʻafeiloai atu le meli i lau masani masani, talanoa ma lau fomaʻi. O le a mafai ona ia iloiloina le tulaga o le tino ma le gaioiga o totoga i totonu, faafetai lea o le a mafai ona malamalama pe o le a afaina pe leai foi lenei suamalie. E masani lava, o le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia se vaega itiiti o le meli, ae o loʻo i ai se numera tele o faʻasolega i lona faʻaaogaina. Afai e faatagaina oe e le fomai e te ai i le meli, aua nei galo le tausisi i tulafono nei:

  • E sili ona lelei le 'ai o le meli ao leʻi oʻo ile 12 i le aoauli,
  • 2 sipuni tele o le meli - le tapulaa mo se tagata maua i le maʻisuka,
  • Ina ia maua le tele o lenei oloa, e tatau ona e 'ai le meli i le honeycombs,
  • E sili le faʻafefe o le meli i meaʻai fila,
  • Aua le vevela le meli i luga ifo o le 60 tikeri, ina ia le faʻaumatia ai ona mea aoga.

Faʻalogo lelei i le vailaʻau o le meli pe a faʻatau. E tatau ona e siakiina e le oi ai i le oloa soʻo se mea le mama faʻaleagaina e mafai ona afaina ai le tino o le tino. Ole fua ole aso o le meli e faalagolago i luga o le maʻisuka.

E masani lava e le sili atu i le 2 sipuni tele o lenei suamalie.

Meli maʻi maʻisuka

Faʻaaogaina o le meli, e mafai ona e faʻaleleia le metabolism ma le soifua maloloina lautele, ae afai e faʻaaogaina le talafeagai, o le faʻaaogaina o lenei oloa e ono mafua ai faʻafitauli.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le meli, o le ae mafai ona faʻafaigofieina le galuega o le ate, fatugaʻo, pancreas. E i ai se aafiaga lelei i le galuega o le gastrointestinal tract, o le cardiovascular system, ma le faia o faiʻai. Ae ui i lea, o le aoga o ia togafitiga o le a na o le lavelave tele. Meli ei ai vaega taua e mafai ona toe faʻafoʻi ai le tele o masini i le tino.

Meli Suʻe

O le meli o le pia masani e mafai ai ona e fafaga le tino i le tele o vaega aoga ma taua mo le tino. Latou te faʻaleleia le gaosiga o enzymes talafeagai ma isi mea e faʻaaogā ai meaola. Ia manatua o le faʻaaoga faifai pea o le meli e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai galuega faʻatonu. E mafai lava e tagata uma ona faʻaaoga le meli, ae o le fualaau e faʻaaoga e faʻalagolago i le tulaga o le tino ma uiga o le faʻafitauli o le maʻi. Matou te fautuaina malosi oe ia e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e mafai ona taʻu atu ia te oe le tele o le meli e mafai ona e 'ai. Aua nei afaina le tino o le a mafai foi ona maua ni vailaau faapitoa mo le maʻisuka ma le meli. O suʻega sili ona lauiloa o:

  • 100 kalama o le suamalie lemongrass mo le 0.5 lita o vai inu. A maeʻa lena, tuʻu le oloa mo le 2-3 itula e faʻaauau, ona faʻafeiloaʻi atu lea i soʻo se koneteina talafeagai. Faaopopo 3 punetala o soo se meli masani i ai ma tuu i le laulau mo ni nai aso. Faʻaaoga lenei vailaʻau aʻo leʻi 'ai i le 1 ipu mo le tele o masina. E i ai se aafiaga lelei i metotia faʻavae.
  • Faʻafefiloi sina galega o le mutia ma le aofaʻi tutusa o aʻa, laumei ma pi pi. E mafai foi ona e faaopoopo i ai se upega masani masani. Ave le 5 sipuni tele o le mea e tupu mai ai ma sasaa i se lita o vai inu. Tuu le vailaau mo le tele o itula, ona togi lea ma sasaa i se mea faigofie. Faʻaopopo sina tamaʻi meli, ona ave lea o le afa o vailaau faʻasoifua muamua aʻo leʻi faia taumafataga.
  • Ave le 100 kalama o fugalaau sana ma faʻatumu i se lita o vai inu. A maeʻa lena, tuʻu le faʻafefiloi i luga o se afi, ona sasaa lea i totonu o se koneteina tioata. Faaopopo 2 leotele sipuni o le meli, ave le vailaau i le afa afa i taeao uma.
  • I tutusa tutusa, faʻafefiloi launiu launiu, bearberry, aʻa valerian ma galega otaota, ona faʻafefe lea i luga o se masini eletise i le paʻu paʻu. Ave le 3 sipuni tele o le faʻafefiloi, ona faʻatumu lea i le afa lita o vai inu. Tuu le vailaau mo ni nai itula, faamama ma faaopoopo le meli. Tuu i luga o se afi laitiiti ma taofi mo le 10 minute, ona tuu lea e faamalolo lelei ma ave se sipuni sipuni ao leʻi faia le taumafataga.
  • I le fua faatatau 1/1/4/4, ave laulaau o le birch, bark buckthorn, lingonberries ma galega otaota. A maeʻa lena, ave le 100 kalama o le faʻafefiloi ma faʻatumu i se lita o vai inu ma tuʻu mo ni nai itula. I le vai malulu, faaopoopo le 2 sipuni tele o le meli masani, ave le afa afa o vailaau faʻasoifua i luma o taumafataga taʻitasi.

Tuua Lau Faamatalaga