Pancreatitis Herbs

O faʻatoʻaga o laʻau e faʻatagaina e faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga i le vailaʻau faʻamalositino o togafitiga o faʻamaʻi o le tino, e aofia ai le pancreatitis ma le cholecystitis. Laʻau fesoasoani e faʻaleleia le soifua manuia o le tagata maʻi, fesoasoani e faʻamalo ese aʻafiaga le lelei ma faʻaleleia ai le faʻaogaina o le leaga.

Laʻau fesoasoani e faʻaleleia le soifua manuia o le tagata maʻi ma fesoasoani i le malemo i fafo o le gaioiga o le le fiafia.

O le filifilia o laau afu mo le pancreas e manaʻomia ai le auai o se gastroenterologist, aua e taua le amanaia o le tulaga o le faʻamaʻi ma le faʻapipiʻiina o togalaau i vailaʻau e maua e le tagata maʻi ma meaʻai.

Faamanuiaga ma le afaina

O fualaau faʻalaʻau mo le pancreatitis e tatau ona i ai le anti-inflammatory, hepatoprotective, choleretic, diuretic ma isi meatotino, ae ia sili atu ona vaivai nai lo vailaau.

O laʻau e talafeagai mo le faʻaaoga i le mumū o le pancreas e mafai ona faʻatau i se fale talavai (faʻapitoa poʻo le aoina) pe saunia mo na o latou.

Faʻaaoga mo pancreatitis:

  • Celandine. E i ai sona aafiaga antispasmodic.
  • Chamomile pharmaceutical. Puipuia mucous membranes mai le malosi o aʻale, ei ai lona aafiaga antispasmodic.
  • Yarrow. E i ai lona malosi lautele e lagolagoina ai. Faatasi ai ma le pancreatitis, e faʻaaogaina e avea o se sui faipule.
  • Kalini. Le aoga aoga i luga o le fualaau oona, o se vailaau mamana malosi. O sauniuniga e faʻavae i luga o le aʻa o le laau e masani ona faʻaaoga mo le mumū o le pancreas.
  • St. John's wort. Faʻailoga masani faʻavaomalo. I le pancreatitis, e tatau ai mo le toe faʻafouina o mea, faʻaaogaina o meaola faʻapitoa. O teuteuga ma mea faʻaleagaina o le St. John's wort e faʻamalieina ai le afaina i totonu o le vaega o meaʻai.
  • Pepalama. E mafai ona e patipati e pei o le lauti. O vao vavalalata ua i ai se lagona filemu. I le taimi masani o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻamalolo vaʻaia ma puipuia ai le atinaʻeina o se osofaiga.
  • Taleni. I le togafitiga o pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o vaega o le laau, ae o le rhizome foi. E i ai ona aʻafiaga faʻaleaga.
  • Milu vao. Ina ia saunia sauniuniga, e faʻaaogaina aʻa o le laau. O loʻo i ai le faʻamaʻiloga, choleretic, mea e tetee ai i mea leaga.
  • Sophora Japanese. E faʻavaveina ai le faʻafouina o le tino ma faʻaleleia le tulaga o le gland, faʻasaʻo le tafe toto i totonu o le okeni. O loʻo tuʻuina atu i meatotino e faʻaitiitia ai le tiga. Calendula. E faʻaaogaina tutoatasi ma o se vaega o totogifuapauina. Mo le togafitiga o pancreatitis ma isi maʻi o le gastrointestinal, o sauniuniga ua saunia mai fugalaau o le laau. E fautuaina, pe a manaʻomia, ia faʻamaonia le faʻamaonia o le talo. O loʻo i ai i le laau le malosi e faʻamalo ai spasma o muso mumu o le biliary tract, faʻaititia ai le lamatiaga o le faʻavavevave, ma taofia ai le fausiaina o maa.

E le o se lisi atoa o vaega o teuteuga, infusions ma totogifuapauina e fautuaina e le au pipi e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o se tagata maʻi i le pancreatitis. Ae e oo lava i nei laau lauiloa e tatau ona faaaogaina ma le faaeteete.

Ina ia filifilia meaʻai, e te manaʻomia le manatu o se gastroenterologist.

O le tagata tomai faapitoa o le a amanaia e le gata o le tulaga o le faʻaleagaina o le faagasologa i le pancreas, ae faʻapea foʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tea moli pepa ua faʻasaina mo tagata e maualalo le toto, ma le susu o le vaomalo sauniuniga e mafai ona faʻaosoina ai le colic i le gallstone maʻi. O isi meaola e mafai foi ona mafua ai le maa ma le tiga o le ate.

O le a se mea e mafai ona ou kuka

E tatau ona faʻaleleia paleni ina ia faʻamaʻopoʻaina ma faʻaleleia e laau afu uma le gaioiga a le isi. E mafai ona e faʻaaogaina muamua ma filifilia muamua laau totō poʻo vaega. Mo le sauniuniga o teuteuga ma infusions, e manaʻomia lou faʻaaogaina o vai mama. I le pancreatitis, o le mea e inu ai fualaau oona ua solia.

Mo le sauniuniga o teuteuga ma infusions, e manaʻomia lou faʻaaogaina o vai mama.

O fea e maua

E mafai ona faʻatauina se faʻataʻatotoga na faia i le falemaʻi lata ane ma luga ole Initaneti.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻapitoa iloga Numera 2 mai le kamupani "Grass of the Caucasus" o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaogaina o faleoloa a le kamupani poʻo le Initaneti. O le oloa ua saunia mo le faʻaaogaina ma e aofia ai 14 laau e fesoasoani i le gaosia o le pancreatin ma faʻamaonia ai galuega a le gland (launi pia, sophora fruits, Ierusalemaichoki, centaury, blueberries, biloba, elecampane, aʻa chicory, ma isi).

I falemaʻi tuʻufaʻatasia o loʻo i ai totogifuapauina ma fualaau taʻitasi. I luga o afifi ua faailoa mai ai o latou faamoemoega ma o auala mo le sauniaina o fualaau faasaina ua faamatalaina auiliili.

O togalaau o loʻo faʻapipiʻi i taga mama e faigofie mo le faʻaaogaina.

E fautuaina e fomai tipitipi le aoina o le aoina o le numera 213, e faia i le vao, laau mamago, wort St. John, pakiaka paolo, sage, chamomile, elecampane, calendula, string, ma le horsetail.

Recipes mo faʻamatalaga aoga ma teuteuga

Ina ia mafai ona maua se aʻafiaga o lauʻau i se mamanu maʻi, e tatau i se tasi ona usitai i fautuaga ua faʻamatalaina i faatonuga i taimi o sauniuniga a le tagata lava ia. Soo se soliga o mea totino e afaina i taunuuga o le soifua maloloina.

O se teuteuga o le buckthorn, o le tansy inflorescences, stigmas corn, hop cones, o fennel fatu ma le falemaʻi o le chamomile fugalaau e ave faatolu 3 aso i le aso.

Faatasi ai ma le lauiloa e aofia ai:

  • Fua o fuainumera 1. I ni vaega se tolu o buckthorn, faʻaopopo i ai le 1 vaega o meaʻai o le tansy, faʻasalaga o le sana, puʻu hop, fatu fennel ma le falemaʻi fugalaau. 1 tbsp paluga mo le 1 tbsp. vai inu. A faʻamalieina le meaʻai, e tatau ona fufulu. E tatau ona e inuina le susu i le 3 vaeluaina popo i le aso atoa.
  • Fua le fuainumera 2. Pepa fasi pepa (2 vaega) fefiloi ma isi mea e faaaoga i le vaega e 1: olaola ola ma fugalaau chamomile, aʻafia o aʻa ma pusi vao. Faʻafefiloi lelei vaega, ave le 1 tbsp. l faʻafefiloi ma vaelua le 0.5 l vai faʻafe. E tatau ona saunia lea ituaiga meaʻai i aso uma ma inu 2 taimi i le aso pe a uma le taumafataga i le 3/4 tbsp.
  • Fua o le fuainumera 3. Tibet ti lauti. I vaega tutusa, faʻafefiloi buds, ola ola, chamomile, St. John's wort. Faʻafei pei o le lauti e faʻavae i le 0.5 l o le vai faʻafe 1 tbsp. aoina. O le vai inu e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻavavevaveina o le togafitiga.

O le pisopreparations o le ava malosi, na o le tele o krefei e taua. 250 ml ua mamanuina mo le atoaga o togafitiga, lea e 2-3 masina.

I se taimi masani

I taimi o faʻamagaloga, e le tupu le tiga i le pancreas, o le mea lea, e mafai ona faʻaaoga le fomaʻi fualaau. E tele faʻataʻitaʻiga ua fuafuaina e puipuia ai le vevesi ma faʻaitiitia ai le tele o taimi.

Laʻau fesoasoani e fesoasoani i le puipuia o faʻamaʻi.

Faʻaaogaina mo le faʻalaumalieina i lenei vaitau o le oatmeal jelly, tea tea. O fua o le sana o le sana po o le paluga o meaʻai e faʻaaoga mo kissel, o le mea maeʻa o le ai ai se aoga aoga i totoga uma o le gastrointestinal tract. Mo le lauti, e mafai ona e faʻaaogaina vine mama fou ma mamago, e lelei tele ona fafagu i totonu o se vevela.

1. Lisi fualaau e faʻaaoga mo togafitiga

O le pancreatitis o loʻo tuʻuina mai ma le tele o faʻamaoniga o mea leaga i le faʻaogaina o meaʻai. Faailoga o le faʻamaʻi e afaina, tiga o se uiga ese, manava, gase, vomiting, leai se manaʻo. Ina ia taofia na tulaga, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga o fualaau oona (o se vaega o togafitiga faʻapitoa).

O vailaʻau faʻalaʻau eseese e iai mea aoga, e aofia ai e le gata o le faʻamalosiina o le meaʻai, ae o le faʻaleleia atili o le toe faʻaleleiaina o auala, faʻaitiitia o le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻamalositino aafiaga, ma isi.

O le vailaʻau faʻamaʻi e iai le tele o aʻafiaga i luga o le tino. Faʻatasi ai ma falemaʻi faʻapitoa o falemaʻi o le laau, e mafai ona iloga le malosi o le faʻaleagaina o aʻafiaga ma faʻafefe-inflammatory. O le aoga o togafitiga o faʻamaʻi eseese faʻatasi ma le chamomile ua faʻamautuina e fomaʻi masani.Faatasi ai ma le pancreatitis, o se vailaau togafitiga e mafai ona faatelevaveina le uiga o le toe faaleleia ma faaleleia ai le tulaga masani o le maʻi.

Chamomile ma pancreatitis e faʻaaogaina e avea ma sui sola maloloina ma mo faamoemoega faʻapitoa. Faʻaleagaina o meaola:

  • faaleleia atili o galuega puipui o le vaega o meaʻai,
  • saoasaoa o faagasologa o le toe faaleleia o le ola,
  • moe lelei ma le lagona filemu,
  • toomaga o le tiga,
  • malosi malosi e tetee ai i le ita,
  • soloina o le tele o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava,
  • faʻaumatiaina o le mucous membranes o le digestive system.

St. John's wort ua manatu o se vailaʻau faʻamaʻi lautele. O meatotino o le mutia e eseese. St. John's wort e matua aoga lava i le togafitiga o pancreatitis, e mafua mai i le tele o le ava malosi. O loʻo i ai i le laau le malosi e faʻaitiitia ai le manaʻo i le ava malosi. O le faʻaopoopoga o aafiaga o St. John's wort o le a salalau atu i le tino.

O mea e faʻaleagaina faʻaleagaina:

  • faʻaleleia o otaota,
  • toe faʻafouina o le galuega o le enzyme i le pancreas,
  • aafiaga leaga i micrologic pathogenic,
  • faaleleia atili o le manaʻo ma taofi le gaioiga,
  • malosi faʻamalosia lautele i luga o le vaega o meaʻai,
  • saoasaoa o le toe faʻafouina o mea na faaleagaina.

Vitio i luga o le autu: St. John's wort, ona aoga aoga ma faʻailoga.

O le Peppermint o loʻo i ai le tele o mea aoga mo le faʻaogaina o le tino. E mafai ona faʻaaoga le laau e fai ai le lauti po o mea faʻaleaga. O laʻau mint e lelei lelei ma isi mea toto. I le pancreatitis, mite e faʻaitiitia ai le mumū, ae faʻafaigofie ai foʻi le faʻafouina o le tino. E le gata i lea, o le laau o loʻo i ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino.

Mint meatotino:

  • toomaga o le sola ma le faaitiitia o le malosi o le tiga o le tiga,
  • faʻauiga
  • saoasaoa o le faagasologa o le faamalologa o meaola oona,
  • faʻaleleia atili o le tulaga o loʻo galue ai le vaega o meaʻai,
  • Faʻasaʻoina o le eletise o le gastric juice,
  • puipuiga o le toe foʻi mai o le vevela o le pancreatitis.

Laʻau seleselega

O ituaiga laau taʻitasi e iai ona lava fale faʻamalositisi. O le maualuga o le lelei o sauniuniga o togalaau e mafua mai i le tuufaatasia o vaega eseese o laau i la latou tuufaatasiga. Pe a sauniuni meaʻai ma lauti, e taua tele le matauina o vaega ole vaega ma faʻamalosia tupe mo se taimi.

Faʻaleleia le gaosiga o le pancreatin, e talafeagai mo le faʻalaumalie. Faataʻitaʻiga o sauniuniga o laʻau:

  • Aofaʻi le 213 (o le St. John's wort, wormwood, root burdock, calendula, chamomile, sage, elecampane, offetail, succession in proportional proportions, liligi le 20 ml o le faʻafefiloi i le 400 ml o le vai inu, faʻapipiʻi le sauniuniga i totonu o le vai taele mo le sefululima minute, ao le i ai)
  • "Elanu" (moa, mimiti, moa, St. John's wort, plantain i le aofaiga tutusa, sasaa 500 g vai inu i luga o le 30 g o le paluga, simmer mo le 15 minute i luga o le vevela, vevela, faʻaaoga i ni vaega laiti i le ao atoa),
  • aoina mo le taofi o le togafiti leaga (o le stigmas, kolgan, wort St. John, yarrow o le 20 g, sasaa le lita o le vai inu, mausali mo le itula, faʻaaoga 200ml tolu taimi i le aso, e mafai ona faia le togafitiga mo le tolu masina).

Toa vao

O le faigofie e sauni ai togafitiga o laʻau o le laʻau o le vao. O na meainu i le tele o tulaga e aofia ai le tele o mea e maua ai. O le taimi aupito maualuga mo le faʻafefeteina o avanoa e 15-20 minute.

O le aoga o togalaau teas e le maualalo ifo i infusions ma teuteuga. O lo latou faʻaaogaina e le ese mai tulafono faʻavae (tele taimi i le aso i ni vaega laiti).

Faataitaiga o faataitaiga:

  • lauti keke (lua teaspoons o laʻau mago ma vine, sasaa 200 ml o vai inu, tuu mo le itula, inu i totonu o tolu inumaga, ia faateleina le aoga o le oloa, e mafai ona e faaopoopo atu i le lauti ma le tasi laulaau o laulaau),
  • chamomile tea (o le auala pito sili ona faigofie e fai ai le lauti o le faʻaaogaina lea o se taga mama, o le filifiliga lona lua o le vaeluaina o le faʻafefiloi mago i le vai inu, e te manaʻomia se sipuniti o le chamomile i se ipu vai),
  • O le taimi nei o le sauniuniga o le lauti e mafai ona faʻatau i le sauniuni pe faʻaputuina e oe lava ia, o le sauniuniga e aofia ai le tutusa o le wormwood, o le St. John's wort, sage, manoa, onamamoni mago, horsetail, elecampane, chamomile ma calendula.

Mushroom mo pancreatitis

Labaznik e sili ona aoga i se osofaiga o pancreatitis. O le laau e vave ona toe faʻafoisia le tulaga o le tino o le pancreas ma faʻasaʻo le tiga. O le ata o le faia o lauti e faʻavae i luga o lenei mea e fai ai, o se vaitau umi o le afu (i le po po o le 8 itula).

E mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega e fai ma faʻaopoopoga i auala autu e taofi ai le osofaʻiga, ae e le mafai ona e suia i fualaau faasaina.

Kuka:

  • olo le vao i le tele e mafai ai (e mafai ona e faʻaogaina se paluga),
  • faatumu le mea faigaluega i le vai vevela (ae le o le vai inu),
  • pe a uma ona faʻamalosi, faʻaaogaina le mea faigaluega,
  • faʻaaoga le fusi i ni atotoʻo se tolu,
  • ina ia faʻaleleia le lelei, e mafai ona e faʻaopopo mea faaopoopo - fualaʻau calendula poʻo lau o birch.

Vitio i luga o le autu: Meadowsweet ma ona aoga aoga.

2. O a laau e le tatau ona ave

O nisi ituaiga o meaola masani faatasi ai ma se maualuga o vitamini ma pancreatitis o se faʻalavelave tele. Faaaoga fualaau e togafitia pancreatitis ma le faʻaeteete. O nisi oi latou e le gata ina faʻaitiitia le uiga o le toe faʻaleleia, ae faʻaosofia foi le osofaʻia o le faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi. E matua faasaina le kukaina o mea inu ava e faavae i vaega o laau. O le mauaina o ia tupe o le ai ai se aafiaga le lelei i le pancreas (i le pancreatitis, o le ava e le tatau ona faʻamaonia i soo se mataupu).

Laʻau faasaina:

  • laʻau
  • linden laau
  • chicory
  • tina
  • fua o fua
  • laʻau aʻa.

3. Laʻau e fesoasoani e faʻasaʻo se osofaiga ogaoga o le maʻi

Ina ia faʻaitiitia le malosi o se osofaʻiga o pancreatitis, e fautuaina e faʻaaoga fualaau faʻasaina i le antispasmodic ma le analgesic. Ina ia faʻaleleia le togafitiga o togafitiga, o nei vailaau faʻamaina e faʻapipiʻiina ma isi mea e faʻaaoga.

E le mafai ona e faʻaaogaina infusions e fai ma sui o vailaʻau. Pancreatitis o se maʻi matautia. Atoatoa aveese se maʻi tigaina e le mafai ona togafitiga faʻaleaganuʻu.

Faataitaiga o faataitaiga:

  • elecampane ma coltsfoot (faʻafefiloi le sipuni o le mea e faʻafefete ai, sasaa le sauniuni ma se ipu vai inu, faʻaauau le meaʻai mo le sefululima minute, ave le faʻafefeteina faʻasolu i le aso mo le tasi vaetolu o le tioata, e mafai ona e faʻaogaina le auala e puipuia ai osofaʻiga, mo le masina e tasi),
  • e faʻaaogaina ai le lanu meamata, o mea faʻapitoa e faʻavae i luga o laulaau o le rose po o aʻa o le juniper, o sauniuniga e saunia i le ala masani - o le sipuni o le mea e faʻaaogaina e sasaa mai i se ipu vai inu),
  • wormwood (sasaa se sipuni sipuni o le mea e gaosi 200 ml o le vai inu, ave i ni vaega laiti i le aso atoa, e mafai ona e faʻaogaina lenei mea faigaluega i se vasega, ae le umi le masina).

4. togafitiga o togalaau o le pancreatite ma le gaʻo

O le aoga o togalaau e mafua ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo ma falemaʻi eseese. O le faʻapipiʻiina o gaʻau faʻatasi ai ma faʻamaʻi-inflammatory, antiseptic, faʻamautuina, faʻafouina ma aʻafiaga e faʻaleagaina ai le faʻaleleia o le togafitiga o le fusi poʻo le teuteu.

O se mea iloga o laau e faʻaaogaina ai le pancreatitis e lelei le fesoʻotaʻi ma isi.

Fautuaina laʻau:

  • Sophora (faʻatulagaina o le faʻaogaina o le microcirculation ma le toto i le pancreas),
  • celandine (faʻaalia i le mafai ona faʻaitiitia le tiga ma faʻamalolo spasms),
  • tinawort (o loʻo i ai se lagona filemu ma le toʻa, na o laulaau ma le vaega pito i luga o le au e faatagaina),
  • aloe (toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaleagaina meaola faʻapitoa),
  • St. John's wort (eseese gafatia e faaosofia ai le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia le gaioiga),
  • centaury (faʻaleleia o le faʻaogaina o le faʻaaogaina, faʻamalosia lautele o le pancreas),
  • vailaʻau mo togafitiga (vailaʻau mamana ma le faʻaaogaina o visepisi),
  • immortelle (faʻaleleia le 'ailaina o meaai, faʻalauteleina le manaʻo, faʻateleina le faagasologa o le faʻamavaeina o maa i le gallbladder),
  • vao mutilion vao (faʻamalologa o faʻamaoniga o le faʻaogaina o le manava),
  • kolgan (maualuga maualuga o aʻafiaga faʻapitoa, faʻaitiitia faʻamaoniga o le mumū),
  • suauu o le sana (fesoasoani e faʻaitiitia le fulafula o le gaʻo o le tino i totonu o le gaioiga o le fomaʻi).

5. O aʻau e fesoasoani e faʻateʻa ese ai le pancreatitis

O le pancreatitis o le tali atu lea o le pancreas i faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai. Ina ia togafitia lenei tulaga, o nisi ituaiga ituaiga o laau e faaaoga. O le mafuaʻaga autu o le faʻaaogaina o fualaau o le toe faʻafoʻisia lea o le faʻapalapalaina o le faʻaaogaina, faʻaitiitia le tiga ma faʻaleleia galuega faʻapitoa.

Tali

Afai e maua se tino o le pancreatitis, e fautuaina e le gastroenterologists decoctions e faavae i luga o le mimiti, motherwort ma St. John's wort. 2 tbsp o le paluga e tatau ona sasaa i le vai e fufulu ma onosaʻi mo le 40 minute.

O se vai inu ua uma ona faʻaaogaina le 100 ml aʻo leʻi 'ai e tolu taimi i le aso.

Valerian root, violet, fennel fatu, elecampane rhizome o le a aoga foi.

Laʻau teuteu

O le maualuga o le lelei i le togafitiga o le pancreatitis reactive o loʻo faʻaalia i fatuga o togalaau e faʻavae i luga o le vort St. John, mint ma motherwort leaves. E tatau ona tuʻufaʻatasia mea e fai i vaega tutusa (50 g i le tasi). E tatau ona e ave se teuteuga i le afa afa i aso uma i luga o se manava gaogao. O le umi o le vasega o le maualuga o le lua vaiaso. O togafitiga toe faia e mafai ona faʻatinoina pe a maeʻa le vaiaso.

Nuances o le kukaina:

  • o le galuega e sasaa mai i le vai inu (500 ml),
  • o le faagasologa o le tausisi e luasefulu minute,
  • o le afaina e tatau ona toe aumaia i se vevela vevela i luga o vevela vevela,
  • pe a uma ona aveese mai le afi, e ufiufi le fagu i se tapuni ma ufiufi i se solo,
  • ua saunia le fofo mo le faʻaaoga i le sefululima minute.

O mea faʻapitoa e faʻaleagaina meaʻai e maua ai le lanu lanumeamata ma le pancreatitis o mea inu e le mafai ona faʻaaogaina.

O suʻe sili ona lauiloa

Faaaoga le fusi o le vort St. John, mint ma le motherwort. I le faagasologa o le togafitia o le pancreas, e faigofie ona e faʻaaogaina lenei fua. E faigofie ona saunia: e tatau ona e ave faʻamalosi le St. John's wort, paʻu mumu ma le tinawort, tapuni uma nei togalaau i se tulaga maeʻaeʻa. Ona 2 leotele lea o le mea e maua mai ai le togalaau mo le afa-lita o vai ua tunu. O lenei fua e tatau ona tuu i le uu mo na o le 30-40 minute. A maeʻa le taimi e manaʻomia, e uma ona fufulu ma faʻaaoga le mea e faʻafefeteina i le 150 ml 30-35 minute ao le i uma taumafataga.

E pei ona e iloa, o le pancreas o loʻo i ai se sao i le tino o tagata uma. O le tele o herbalists, o matai moni o la latou galuega, ua finau faapea o laau mo le pancreas e le talafeagai mo tagata uma, ae na o le mautinoa. O faʻamatalaga faʻapitoa mai laʻau faapitoa e sili ona lelei mo le 2 vaiaso, pe a maeʻa ona faʻaaogaina isi mea totino.

O a laʻau e inu ai i lenei faʻamaʻi? O se aafiaga sili ona lelei na faaalia i le togalaau mo le pancreatitis, e aofia ai le 2 vaega o aʻa elecampane, 3 vaega o le aʻa valerian, 1 le vaega o le dill (o lona fatu) ma le 1 vaega o le lanu violē.

Ina ia mafai ona saunia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina le aoina o meaʻai (na o le 2 sipuni tele) ma sasaa i le na o le tasi le ipu vai. A maea lena, mo le afa itula, kuka le paluga i totonu o se vai vai taele. A maeʻa ona kuka, e tatau ona faʻamalosi e le silia le 15 minute. E tatau ona faʻaaoga le oloa na maua mai ao le i faia taumafataga mo le 3 sipuni tele.

O togalaau vao, lea e aofia ai ituaiga o afu o loʻo i ai ni mea taua oona, e togafitia ai le foliga masani o le maʻi. E le gata i lea, o meaʻai mo pancreatitis e manaʻomia ona inu ai i latou e mafai ona aveesea mai le tino o le tagata, o loʻo i ai i totonu uma.

I lenei tulaga, e te manaʻomia 1.5 vaega o yarrow, 1 vaega o le kinamona ma le vailaʻau faʻamaʻi, faapea foi ma le 2 vaega o le pepa moli.

Ina ia mafai ona saunia se mea faapena, e tatau ona e naʻo le 2 sipuni tele o fualaau o loʻo i luga ma sasaa atu i ai 400 ml o vai ua tunu. A maeʻa lenei mea, ona alu lea o le faʻafeʻau i le taele uila. O le taimi manaomia e 15 minute. A maeʻa le afaina o le afaina, e tatau ona aveese mai le vevela ma mafai ona tuʻuina atu mo le itula. E manaʻomia lou suʻeina o lenei vailaʻau i le afa itula ao le i 'ai (mo le' aiga o le taeao ma le aoauli), vaeluaina le tuufaatasiga i le afa.

Afai e filifili se tagata e togafitia o ia lava i lenei faʻasolosolo faapitoa, ona tatau ai lea ona faʻatumu le vasega atoa - 2 masina.

Togafitiga o le pancreas ma laau iti e aoga tele ma o loʻo manaʻomia i aso nei. O togavao mo togafitiga o le pancreas e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai i totonu o le taulaga pe aoina oe lava.

Tupe faʻaopoopo

O le pancreas e mafai ona togafitia i le lanu. O le mea moni, o fua o lenei laau manaia ei ai lona manaia matagofie. O fua o lenei laau lea e masani ona faʻaaoga i togafitiga o pancreatitis. O ona lau o loʻo i ai le tele o tannins, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻamautuina o le gaioiga o totoga uma i totonu o le tino o le tagata.

O le mea muamua lava e togafiti pancreatitis o le pupu vine tipi. E faigofie ona kuka. Ina ia faia lenei mea, ia naʻo le 1 sipunipuni o vine vine ma sasaa le 1 ipu vai. Ona sosoo ai lea ma le mea e tatau ai ona totoina mo le 5-7 minute. Aʻo sauni le susu, e tatau ona aveese mai le vevela ma le vevela. Inu le fua o le paluga faatolu i le aso mo le 1 ipu.

Faaaoga se teuteuga o laulaau laniki. I le mea moni, o lau lanu lanu meamata lava ia e tasi mo le togafitia o le pancreas. O le saunia oi latou, e mafai lava ona galo e oe le faafitauli.

O lenei susu e saunia lelei lava. Ina ia faia lenei mea, ave le 1 sipuniti o laumei muamua ma le fufulu ma sasaa atu i le 200 ml o vai ua tunu. A maeʻa lena, ia tuʻuina atu le taimi o le taimi e fai ai le faʻasologa. E tatau ona 40-45 minute. E tatau ona i ai le tincture i le 600 ml i le aso i ni atigi pusa.

O se taunuuga sili ona lelei e maua mai i le mauaina o lauti masani mai fualaau lanu ma lau. Ina ia saunia, e tatau ona e naʻo le 2 teaseti o laulaau lanu lanu meamata ma sasaa i vai vai. A maeʻa lena mea, na o ni nai fualaau o le laau ma laʻau laʻau e manaʻomia ona faʻaopoopoina i le tuufaatasiga. E tatau ona ave le lauti e aunoa ma le faamamaina i le vai. E tatau ona e ave a itiiti ifo i le 2 taimi i le aso. O le lauti o loʻo i ai se faʻamalologa, e oʻo lava i le faʻamalolo, o loʻo i ai pea se tele o vitamini. O le lauti lauti e sili ona manaia.

Immortelle ma le vormwood

E pei ona i ai, o togafitiga mo le pancreatitis e matua aoga tele. O le mafuaʻaga lea na taʻua ai le tino ola o le tupu moni o tala faʻasolopito.

Le fesoasoani atoatoa e taulimaina ai sea ituaiga o siama o le tino ola pea. Ina ia saunia, e te manaʻomia le 1 sipunipuni o fugalaau o lenei laau, lea e tatau ona tumu i le 1 sipunifi o le vai inu. O le a le mea na tupu, e tatau ona e mumu ma aumai i se vevela.I le taimi lava e oʻo mai ai le paʻu o le susu, e tatau ona kuka mo le afa itula i luga o le vevela vevela, aʻo faʻaosoosoina i taimi uma. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamaʻosaʻo le paluga o le gaʻo ma ave i le naʻo le 100 ml tolu taimi i le aso. E fautuaina le inu o le susu i luma o taumafataga taitasi. Faʻaopoopo i lenei broth ia ituaiga laau e pei o le calendula officinalis poʻo le motherwort e mafai ona maua ai se lelei lelei. Ina ia saunia le faʻaleleia o togalaau mo le pancreas e te manaʻomia e tutusa ma le teuteu o le tino ola.

Ina ia mafai ona saunia le tinā o le wormwood, e tatau ona e na o le 1 sipunipuni o le vao muamua ma e faʻaalu i le 1 ipu vai.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona aumai i le vevela ma se mea e vevela ai mo le 5 minute. Ona tatau lea ona aveese le susu i le vevela ma o le vaifofo e tauanau mo le 1 le itula. O le togi o le oona oona e tatau ona faia i le na o le 2 sipuni vavalaʻau aʻo leʻi oʻo i taumafa taitasi. Ae o le ava malosi, ua saunia i luga o le fomaʻi malosi, ioe, ma le suiga foi e suia. Afai na filifili se tagata e faia se mea inu ava malosi o le wormwood, ona tatau lea ona e tago e na o le 10-15 laulau muamua i luma o taumafataga taitasi.

O aoga o le pasili

Ina ia saunia se siʻosiʻomaga lelei o le pasili, e tatau ona e na o le 0.5 kilokalama o aʻa o le pasesa e muaʻi fufulu ma fufulu, lea e tatau ona sasaa i le susu. E tatau ona faʻaaoga le suāsusu ina ia ufitia uma aʻa o le pasili. Ona tatau loa lea ona tuʻuina atu i se paluga palu faʻatasi. E tatau ona faia lenei mea ina ia maua ai le susu susu i le susu susu. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻamautinoa e le o le kuka. A maeʻaeʻa, e tatau ona e aʻa ma ave le 1-2 laulau punetini i le aso atoa. E tatau ona manatuaina o se fofo faʻa-tagata e matua faʻasaina le ave e aunoa ma se fautuaga muamua faafomaʻi, aemaise lava pe a fai ei ai i se tagata ni faiga le lelei e tupu i totonu o fatugaʻo poʻo le gaʻo. O le mea o le aʻa o le pasili o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi malosi.

O le faʻaaogaina o meaʻai mo pancreatitis e maua ai faʻamalologa lelei faʻamalolo. E aofia ai pasili. Ina ia mafai ona maua le saofaʻi saʻo mai le pasesa, e muamua ona e pasi atu i le meaʻai moa, pei o le garlic ma le pasili. Faʻatonu le lelei o le paluga ma tuu i le pusaaisa mo 2-3 vaiaso. E taua tele le fufuluina o ipu o loʻo faʻafefiloi ai nei paluga. O le fuainumera o mea e manaʻomia o le 1 kilokalama o lemoni, 300 kalama o le pasisa ma le kalama. Ina ia faia se paluga faapena, e na o le 1 sipuniti e te manaʻomia i luma o meaʻai taitasi.

Ina ia mafai ona toe faʻafoisia uma auala o le pancreas, e mafai ona e saunia le suauu e sosoo ai. Ina ia saunia, o le a naʻo le 1 sipunipuni o lau laʻau plantain, e faʻapipiʻi i le 1 ipu vai inu. Faʻafefiloi lelei mea uma ma tuʻu ai mo le 1 le itula. O lenei tuufaatasiga e tatau ona onā i nai tootoo i le aso.

O le mea o loʻo taua i lalo e mafai foi ona i ai sona aafiaga lelei. Fuga e faigofie tele. Ina ia faia lenei mea, ave le 2 teaseti o le luluina o le alfalfa ma liligi atu i le 300 ml o vai kuka. Faʻataga le tagata e tuʻuina atu mo le afa itula, mulimuli ane e tatau ona faʻamamaina. E tatau ona ave le faʻasalaga i le aso atoa ma ni lapisi tetele.

O se aafiaga sili ona lelei e mafai ona maua mai le taula.

Ina ia mafai ona toe faʻafoʻisia uma galuega a le pancreas e aunoa ma ni faafitauli le talafeagai, e tatau ona saunia se mea teuteu faapitoa, o le vaega autū o le aʻafiaga o aʻafi. Ina ia saunia se mea teuteu, e tatau ona e naʻo le 50 kalama o aʻago mago lelei o lenei laau ma sasaa atu i le 300 ml o vai inu. A maeʻa lenei mea, o le mea e maua ai le mea e tatau ona aumai i se vevela, aveese mai le vevela ma faʻamalosi mo le 2 itula.E manaʻomia lou faʻaaogaina o lenei vailaau faʻamaʻi faatolu i le aso (na o le 100 kalama) ao le i faia taumafa taitasi.

O se mea taua tele, o le laumei ua avea o se tasi o vaega autū o le tele o togalaau i togafitiga o le pancreas.

O loʻo i ai se isi faʻamalologa faʻamalolo. O le sauniuniga o sea ituaiga e tatau ona amata aʻo le i momoe, talu ai e tatau ona faʻaumatia 3 taimi i le aso e sosoo ai. Ina ia kukaina, e tatau ona e naʻo le 2 sipuni tele o soʻo se togalaau e tatau ona faʻaleleia ma sasaa le 500 ml o le vai inu. O lenei tuufaatasiga e tatau ona fafaga i se vevela. E tatau ona faia lenei mea ina ia le lelei le susu i le taeao. E tatau ona e inuina ae e te leʻi 'ai.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract lea e faʻaalia e le mumū o le pancreas. A oʻo mai se faʻamaʻi o le uʻamea, e maua ai suiga eseese, i nisi tulaga, o le gaioiga o fusi o le okeni e mataituina. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi, afaina, faafitauli ma vaʻa o le gland.

Ona o le faʻaaogaina o le ava malosi, o se olaga le saʻo, ma le faʻaaogaina o mea leaga, maʻa ma oneone, faʻapipiʻiina ai alavai o le pancreas. O se taunuuga, o le tafe o le suasusu manogi o loʻo faʻalavelaveina, o le pancreas o loʻo mumu.

O faʻamaoniga sili o pancreatitis o le malosi o le paʻu e tupu i lalo ifo o le liʻo. O loʻo maʻi le tagata maʻi, o le fulafula e faʻaalia i le fiafia, fia inu ma masani ai. O le tagata gasegase e masani ona maʻi malaise, vaivai, fiva, faʻaitiitia le toto. O nei faailo o uiga ia o se ituaiga o le faamai, lea e fofoina lava ia, i le noatia ma le fai fuafua i le teena atoatoa o le ava malosi ma taumafa leaga. O nisi taimi o le pancreatitis e avea ma mea masani, e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, le atinaʻe o le hypovitaminosis, maʻi o le maʻisuka.

Pancreatitis ma vailaau masani

Mo le togafitiga lelei o pancreatitis, togafitiga fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi i le maeʻa ai o togafitiga talafeagai mo suʻesuʻega. O se matafaioi taua e faia i se taumafataga maloloina, e aunoa ma le puleaina o fualaau faasaina o le a le maua ai le faamoemoe faamoemoeina. O togafitiga o mea taumafa e aofia ai le le aofia ai i le taumafa a se tagata maʻi o meaʻai e maua ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino. O le ava malosi tele, lea e faʻaleagaina ai le tino oona, mea inu e faʻavae i le alcohol ethyl e le tatau ona faʻaumatia i sina masalosalo ole pancreatitis.

O fomaʻi e fautuaina le gaosia o laau mo pancreatitis, e avea o se auala faʻaopoopo ma aoga lelei. Manatua, o togafitiga o fualaʻau e na o le leai lava o ni faʻafitauli ma le tofoina o faʻamaoniga o le vevela.

O togavao mo togafitiga o pancreatitis o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o le tino, fesoasoani e faʻaitiitia le mumunia ma faateleina le mafai ona toe faʻafouina. Aʻo leʻi tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai laau mo le togafitiga o le faʻaogaina o le manava o le pancreas, e tatau ona suʻesuʻe mea totino: e le mafai ona aofia ai lauʻau e faʻafefeteina ai le galuega a se okeni taua i le tino. O le a manaʻomia ona e iloa po o fea o meaʻai ma mea teuteu ua faʻaalia e inu, ma e le mafai.

O aʻau e aoga mo pancreatitis

O le pancreatitis e manatu o se maʻi ogaoga, i le leai o togafitiga talafeagai, e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga. Faailoga faʻataʻitaʻiga metotia e ogatusa ma lau fomaʻi soifua maloloina. O le tulaga autu mo le toe faʻaleleia o le a avea ma meaai. O le faʻaaogaina o meaʻai mo pancreatitis o loʻo avea o se faʻaopoopoga fesoasoani ma aoga i togafitiga o meaʻai.

I se aganuu, o le tele o laau e faʻaaogaina e faʻafaigofieina ai le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai. I totonu o togafiti masani faalenatura, ua iloga i latou i le sili ona lelei o le tino i le pancreatitis:

  • Immortelle.
  • Hawthorn.
  • Wormwood.
  • St. John's wort.
  • Aloe
  • Repeshka.
  • Mint
  • Yarrow.
  • Vaʻalele.
  • Chamomile ma isi

Immortelle ma pancreatitis ua manatu o se fofo lelei ma lelei. O isi igoa o le laau o Tsmin poo Zolotisk. E faʻaaogaina na o ia mo le sauniuniga o mea faʻapitoa, i le foliga o se vaega taua o le aoina o togalaau, ua faamoemoe mo togafitiga o pancreatitis.

O le tino o le pepe i le taimi o togafitiga o pancreatitis o loʻo i ai se aafiaga lelei:

  • Faʻavasega le faʻafefeteina.
  • Faateleina le manaʻo.
  • Vaevae gallstones.
  • Soothes, anesthetizes.
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le mumū.

Manatua, e le mafai ona faʻaaogaina le laau mo le televave o le maʻi. O le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina le tino ola pea i le tagata maʻi i le taimi o le faamagaloga.

Ina ia saunia le gauga, sasaa le tele o le tele o meaʻai i vai inu, kuka i totonu o se vai vai taele mo le tolusefulu minute. Ona togafitia lea o le vai e ala i le faaopoopoina o sina vai inu. E tolu taimi i le aso e ave ai le susu. E taua tele le inu o le vai, e tatau ona e kuka i aso uma.

Ina ia togafitiga le faʻamaʻi, e faʻaaogaina le hawthorn, faʻafetai i le aʻafiaga o le antispasmodic. O le mutia o loʻo avea o se vaega o se laʻau faapitoa. E le fautuaina le Hawthorn mo le faʻaaoga i luga o se manava gaogao ma i le taimi o le gasegase o le pancreatitis.

Laʻau toto

O vailaʻau faʻalaʻauʻau o loʻo i ai faʻamalolo o meatotino e faʻamoemoe i le taofiofia o le faʻaleagaina o le faagasologa ma le toe faʻaleleia. Pe a faʻapipiʻi le tele o ituaiga o laau, e faʻaleleia meatotino faʻaleagaina. I sauniuniga o laʻau mo le pancreatitis, o loʻo iai uma vaega taua. E i ai a latou mea e tetee ai, e taofi ai le tiga, o taga e faʻatonutonuina ai le faʻaogaina o le tino, galuega faʻapitoa.

Talu ai ona o le pancreas e masani ona afaina ma le gall vladder, o loo i ai togafitiga o togalaau e faaaoga mo pancreatitis ma cholecystitis. Faʻaitiitia se tiga matuia i le taimi o le faoa faamalosi ma maua ai se mea e puipuia ai le ita, faʻaleleia le aʻafiaga o vailaʻau. O le sini autū o nei mea inu vevela o le faʻaumatiaina lea ole talo, o le toe faʻaleleia o totoga o le tagata maʻi ma le tino pe a mavae se gasegase.

Fautuaina Vailaʻau Falaʻu

  1. O le fua faʻatatau e faʻavae i luga o le sauniuniga o se faʻafefiloi o le wormwood, o le vaʻavaʻavaʻa, o le pakete, o le manoa, sage, calendula, elecampane, o le chamomile pharmacy. O afu uma e fefiloi i tutusa tutusa ma isi. Ua saunia le vailaʻau mai le 2 tbsp. l mago, faatumulia i le 500 ml o vai felafolafoaʻi. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o le vai vai mo 10 minute, ma faʻaeteete lelei. Faaaoga ao le i fafagaina faatolu i le aso. Ole togafitiga e 3 masina. A uma le masina o malolo, ona toe faia lea togafitiga. Afai e mou atu le iʻuga, e toe faia le togafitiga.
  2. Ina ia faʻamaonia ma toe faʻafoʻatoa le faʻaogaina o fualaau oona, ua saunia se vailaau faʻataʻitaʻi e faavae i luga o le elecampane, falemaʻi chamomile, mint, leona o St. John, lemonia o le lemoni, motherwort. O vaega tutusa o mea malogo ua tuufaatasia, ave 1 lepp. saunia le tuufaatasiga, sasaa 250 ml o le vai. Lave i totonu o se vai vai taele mo le 10 minute, faamama lelei. Talia i le fuga o le fomu i le aso atoa i ni vaega laiti.
  3. O lenei tuufaatasiga e aofia ai le paluga, laʻau faʻamalosi, laʻau. O fualaau aina e tuʻufaʻatasia i le aofaiga tutusa, sasaa i le vai i le vevela o le potu, aumai i le suauʻu kuka ile vevela vevela. O mea o lo o sasaa atu i totonu o se vevela, mausali. O le feʻau ua onā tele vevela i le aso atoa.
  4. I le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le faʻaogaina masani o le gastrointestinal tract, ua saunia se fualaau faasaina, e aofia ai le galangal, St. John's wort, stigmas corn, yarrow. O vaega tutusa o le kuluga o meaʻai e fefiloi, sasaa i vai inu. O loʻo faʻaosoina le susu i lalo o se tapuni ua afifi i se palanikeke mafanafana. Faʻaalu faatolu i le aso mo le 3 masina.
  5. O se vaifofo lelei ma taatele o se paluga o laʻau e faavae i luga o le hypericum, chamomile, mint, pepa oona, plantain.O vaega uma e faia ile tutusa tutusa, sasaa i vai inu. Ia mautinoa e vaivai mo le 10 minute i luga o le vevela vevela. A maeʻa le mafanafana, faʻamama, ave i le aso atoa i ni vaega laiti i se foliga malulu. O le vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai le mumu, gaogao, faʻalavelaveina le faʻaogaina o le tino.

O nei suʻega e saunia tutoatasi i le fale. O tapenapenaga laʻau mo le pancreatitis e maua mo avanoa avanoa i se fale talavai. Mai ia i latou e saunia ai meaʻai, teuteuga, mea inu faamalolo. Aʻo leʻi faʻatau ni sogalaau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi.

Laʻau faʻaaoga

O togalaau vao e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi le lelei ma toe faʻafoʻi le okeni aʻafia i le pancreatitis. E vaʻaia i latou mai vailaʻau faʻamalositino e feagai ma le mumū, maua se faʻamalologa ma le choleretic aʻafiaga, faʻaitiitia le tiga, ma faʻamafanafana le membrane mucous.

Lauti tipi mo pancreatic pancreatitis. E sili ona lauiloa ma aoga i isi meainu faatasi ma lenei faʻamaʻi. Mo le kukaina, faʻaaoga fua ma lau o le laau. O le ae maua se taunuʻuga lelei i le vave e mafai ai, i le faʻaaogaina masani. I totonu o le tapota tuʻu le 1 tbsp. l laulaau mamago ma le fuainumera o vine, faaopoopo le 1 laulaau o laumei, sasaa vai inu. A maeʻa le tumau, latou te inu i sina vaega nai lo le masani masani. O le masani o le inu i aso uma e le itiiti ifo i le 2 ipu. Latou te inuina 2 vaiaso, ave se malo malolo, toe fai le kosi.

E fautuaina ina ia faia se paluga mo le lauti mai fualaau faʻamago ua maeʻa. Calendula, mint ma le chamomile o le a faia. Faʻafefiloi vaega uma i vaega tutusa. Ave le 1 sipuniti o laʻau tila mo pancreatic pancreatitis, sasaa le 0.25 lita o le vai inu. Ia inu i taimi uma, e aunoa ma le faaopoopo o le suka. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona tuʻuina atu le meli fafaga masani. O le faʻateleina o le lauti o loʻo faasolosolo malie lava.

O a isi togalaau e faia ai popo vailaʻau:

  1. Laisene. Faʻamālōlōina le mumu, e puipuia ai faʻafitauli mai le faʻamaʻi. Talosaga mo deco deco ma infusions.
  2. Yarrow. O loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina.
  3. Immortelle. Mo vailaʻau, faʻaaogaina fugalaau totō. Faʻamālōina le ita, atiina ae galuega failautusi.
  4. Burdock. Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le toto, diuretic.
  5. Wormwood. I le faaopoopo atu i le taofi o le mumū, e fasi ai siama, anesthetizes, ma faateleina ai le manaʻo.
  6. Pasili Faʻaaogaina mo le pancreatitis e masani ai. Faafetai i suauu taua, o le galuega faalilolilo i le okeni ua afaina ua faaleleia. E le mafai ona e ave ma le faʻalavelave tele o le maʻi. O se vailaau mamana malosi lea e faʻavaeina le metabolism.
  7. St. John's wort. Nafa mo le faʻamaʻiina ma le toe faʻaleleia o se mamanu maʻi.
  8. Toothed late. Faʻamālōlōina le mumu, faʻafouina, o se vailaʻau.
  9. E manaʻomia e tagata maʻi togafitiga o fualaau faʻamaʻi mo pancreatitis. Latou te aofia ai le aofaiga talafeagai o vaega taua. Ua lava le faia o le lauti e tusa ai ma faatonuga i le afifi. Mataʻitu le aso e muta ai vailaʻau.

Aoina mo le afa masina o togafitiga

Faatasi ai ma togafitiga lelei a tagata mo le togafitiga o le pancreatitis reactive o se tuufaatasiga e faavae i luga o violet, valerian, elecampane ma fennel. O se faʻaaliga taua e faʻatatau i le aofaʻi o mea taua. O le suka e faʻaaoga mo le lua vaiaso. Afai e tumau pea faʻamaoniga o le gaioiga o le inflammatory, ona maeʻa lea o le vaiaso e mafai ona e toe faia togafitiga. Saunia o se teuteuga mai le tasi sipuni sipuni o le paluga ma le 200 ml o le vai kuka. Ia tago i le fualaau faasaina i nisi taimi i le aso, 50 ml.

Faʻamau o mea e aofia ai:

  • valerian root (90 g),
  • inflorescences o violets (30 g),
  • fennel fatu (30 g),
  • elecampane aʻa (60 g).

Red elder elder mai pancreatitis

O le faʻaaogaina o le mumu mumu i le togafitiga o le pancreatitis reactive e mafua mai i le meatotino a le laau e faʻalauteleina ai le toto i totonu o totoga maso. O inflorescences e aofia ai le tele o esters natura.O le toeaina elder red restores process regenerative ma faʻamaonia le aoga o le vai gaositi. E le gata i lea, o le laau ei ai lona aafiaga leaga i microhoganic pathogenic ma faʻaleleia le microflora.

Metotia Faiaoga:

  • 20 g o fualaau oona e asu i totonu o le vai inu,
  • o le sauniuniga e tatau ona faʻaaoga mo le luasefulu minute,
  • e tatau ona faia i ni vaega laiti i le aso atoa,
  • o le togafitiga e le tatau ona sili atu i le sefulu aso (toe faʻaaogaina vasega pe a maeʻa le vaiaso).

6. O le togafitiga mo togafitiga o pancreatitis ma laʻau

Ole maualuga ole aoga ole togafitiga o fualaʻau e maua i le togafitiga o le pancreatitis. O lenei faʻamatalaga e mafua mai i le tulaga faapitoa o le faʻamaʻi (o le pancreas e toetoe lava a le faʻaleagaina, ua naʻo se vavaega i lona tulaga o loʻo mataituina).

Faatasi ai ma isi ituaiga o mumu, o fualaau o togafitiga o fualaau oona e mafai ona faaaoga e avea ma mea faaopoopo i vailaau poʻo se vaega o puipuiga.

E fautuaina e le au atamamai tagata e iai togafitiga e sui ai o latou olaga, aloese mai le atuatuvale o le popole ma faia suʻesuʻega faafomaʻi i taimi talafeagai. O aoga o togafitiga o laʻau mo pancreatitis:

  • vailaau togafitiga faʻamalositino galue i luga o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia o lona tulaga faʻatino,
  • togafiti togafiti e fai ai se galuega lelei i le toe faʻafoʻisia o le faʻaogaina o meaʻai,
  • o le tele o vaega o vailaʻau e faʻapitoa ona togafitia (taofi le tiga, taofi faʻasalaga, faʻamaonia le maualuga o le sua oona, faʻavave le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina).

Mo le gaphylaxis

Ole tele o fualaau faasaina ua saunia i le fale e ave e le gata mo togafitiga o faamaʻi ma le toomaga o le tiga, ae faapea foi mo le puipuiga. O le faʻaaogaina o le teas ma decoctions fesoasoani e faʻaalu ai taimi umi o le faʻamagaloga, faʻaitiitia le avega i luga o totoga mumū ma toe faʻaleleia a latou gaioiga.

O le faʻamalosi sili ona aoga o le lauti lanu moana.

O fualaʻau ma laʻau mamago (dried, 2 tsp i latou taʻitasi) e sasaa mai i le vai fefe ma faʻamalosi mo le itula. Ina ia maua se faʻamalositino, e tatau ona e inu pe tusa ma le 2 ipu tioata i le aso. O le vasega e 2 vaiaso, pe a maeʻa le masina e mafai ona toe fai.

Galina Segudina, Ufa: "Ou te faʻaaoga pea lava laau, na aʻoaʻoina aʻu e loʻu tinamatua i se taimi ua leva e fesoasoani ia te aʻu i le a. Pancreatitis o se maʻi faʻapitoa. O le auala aupito sili ona lelei o togafitiga e mafai ona filifilia e se fomaʻi agavaa. E faigata ona filifili fua lelei, ae o latou. O le sophora ma le kryphaeus. E faʻamoemoeina i le natura mo le pancreas ma meaola uma e ola ai. "

Mikhail Lvovich, Samara: "Celandine e maua ai se aafiaga lelei i le togafitiga o pancreatitis. Ua ou maua i le maʻi mo se taimi umi, i le gasologa o tausaga sa ou taumafai toetoe lava o laʻau uma. E i ai se mea e faʻatusatusa. Aʻo leʻi faʻaaogaina lau laau, e tatau ona e mafaufau po o ā aʻafiaga e te manaʻo e ausia. Faʻafaigofie ona faʻaoga ma aoga mo le faʻapalapalaina - aʻa o chicory. Ou te inu mama pe koko. "

Chamomile mo pancreatitis

Chamomile e mafai ona i ai aʻafiaga nei i le tino:

  • taofi le faagasologa o le tui o le intestinal,
  • taofi meteoris,
  • faamatuu atu tiga tiga i totonu o le manava,
  • faʻaleleia manaoga
  • toe faʻafouina sela epithelial.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleagaina ma antimicrobial o le chamomile o loʻo i totonu o suauu ma flavonoids taua i le tuufaatasiga o meaola o meaola.

I faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina, o suʻega mo togafitiga o pancreatitis e lauiloa:

  1. Chamomile tii. Brew 2 tsp. mea faʻagogo ma se ipu vai inu, faʻaosooso 10 minute i lalo o le tapuni.
  2. Malosi malosi (naʻo le faʻamagaloina masani). Mo le ipu e tasi e faʻafeu ai le 1.5 tbsp. l maisies ma faʻaosooso atu i le sili atu i le 5 itula i se vevela. Faʻaaogaina togafitiga i le 2 tbsp. l ao le i ai.
  3. Laʻau o le suamalie (mafai ma le gasegase o le pancreatitis). Mo le 1 ipu vai - 1 tsp. Faʻafeu i totonu o se uu aisa, faamamaina ma inu 1/3 ipu i nai sipi i le aso atoa.

O le falemaʻi o le chamomile e seleseleina i le amataga o le taumafanafana: o ulu o se laau vao vao e aoina ma faʻagogo i lalo o le paolo. E mafai ona e faʻaaoga mea faʻasaina i totonu o le fauina, o loʻo faʻatau atu i falemaʻi.

St. John's wort mo pancreatitis

O laau e togafitia ai le pancreatitis, o le St. John's wort e sili ona manaia. E i ai foi le aoga o aafiaga i luga o le vaega o meaʻai, e pei o le chamomile. Ma ua iloa e tagata se isi mea manaia o le laau: e matua faʻaitiitia ai le manava mo le ava malosi ma faʻaleleia le tulaga o le mafaufau o se tagata.

Fua o le mea e teuteuina ai le faʻapipiʻiina o meaʻai:

  • i le taeao i le 1 ml o le vai faʻaputu lafo 1 tbsp. l vao mamago
  • fofola le paluga mo le 10 minute,
  • ipu ma se teuteuga ua afifi i se solo mo le afa itula,
  • pe a uma le afa itula, faamama ma inu vai (afa lona lua e tuʻu i le pusaaisa seia oʻo i le afiafi).

O le fualaau faasaina ua saunia fou i taeao uma. Ave le 100 ml mo le 15-30 minute aʻo leʻi faia le taeao ma ao lei faia le aiga o le afiafi.

O le togafitiga o le Hypericum e togafitia ai le pancreatitis ma e puipuia ai se mumū fou o le pancreas. Mo lenei, o le vailaau fale ua inu i aso e 10 i 2-3 vaiaso.

Mint mo pancreatiti

Pepemint e lelei mo le faʻaitiitia o le tiga ma faʻaumatia le taotoga. E i ai foʻi ona aʻafiaga ma faʻamalolo. O le tea tipeti ma le meli o se mea sili ona lelei lea e faʻavaivaia ai le ulu ma faʻamalolo maʻi.

O se mea totino o le pepa mimiti o se faʻalauteleina o le maualuga o le kulimi i le manava. E tatau ona amanaʻia lenei mea i togafitiga o pancreatitis ma gastritis. E taua tele le aua nei afaina ai le togafitiga pe afai, i se isi itu, e tatau ona faʻaitiitia le maualuga o le eletise. O le mea lea, o le lauti mumu po o le i ai o lenei vao i togafitiga faafomaʻi e tatau ona tauamiotonuina. I se mea itiiti lava masalosalo, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se tagata gastroenterologist.

O le tea mint uaua ma le meli e mafai ona onā pe a maeʻa le vevela o le pancreatitis. O se pusi malosi e lelei tele e pei o se faʻasolosolo mo le soifua maloloina o le pancreatic, pe a faʻaleleia le tafe o le suasite juice ma le talo.

Ausia le sili ona lelei mai togafitiga

E tele otaota ma totogifuapauina e iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino. O togalaau togafiti e lauiloa mo le le feteenaʻi ma togafitiga faʻapitoa, ae toe faʻaleleia galuega i le lautele, faʻamalosia ma faʻaleleia puipuiga, ma puipuia mai faʻamaʻi ma faʻala.

I le tulaga o le togafitiga o fualaʻau o le mea aupito sili lea, matau tulafono:

  1. O togavao o se tagata faʻasaga. I totonu o le fatu o le togafitiga mo le paʻu o le pancreatic o le meaai. Afai e te inuina fualaau oona, ae faʻaauau ona 'ai le mea e le saʻo, o togafitiga e le maua fua.
  2. Pe a filifilia fualaau mo le aoina, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi e uiga i mea e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona faʻailoga.
  3. O le vao ua filifilia e le o faʻaauau ona togafitia. E masani lava, o le togafitiga ma laau e ola i le 10-14 aso, pe a maeʻa ona latou malolo i le vaiaso pe suʻe se isi vaifofo.

O se mea moni taua o le lelei o mea masani e faaaoga mo togafitiga. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau mai lea o togalaau faʻamaina i le falemaʻi poʻo mai tagata faʻamalositisi. Faatasi ai ma le seleselega tutoʻatasi, e tatau ona suʻesuʻe i foliga o le aoina o se vao masani, le tekinolosi o tulafono faʻagogo ma teuina.

Totoina o laʻau e fuafua e faʻaitiitia ai le masaniga o le maʻi

O le ata o le faʻasolosolo o le pancreatitis o le mea masani lea. O auala togafitiga e tutusa. O le isi fua aoga aoga ua faasaoina mai o tatou tinamatua:

  • 2 tbsp. l faʻafefiloi pepa mimiti ma yarrow ma calendula ma maso maso,
  • uu se paluga faʻaputu o le faʻaputuina o se vai, faʻafefe mo ni nai minute,
  • toso ma inu le afa, ma tuua ai le lona lua i le isi taimi.

O le lua taimi e maua ai le aoina e toe 10 aso ma toe amata pe a maeʻa le vaiaso. A maeʻa le 2-3 taamilosaga, e le faʻalavelave le pancreas i le tiga, o le fia 'ai e aliali ma o le mea e faʻaogaina ai mea e masani ai.

Toa le wormwood

O le paʻu o le wormwood o se togavao faʻamalosi e faʻaaogaina i le taimi masani o le maʻi. O meatotino o le wormwood lea e aoga mo pancreatitis ua lauiloa:

  1. Talu ai ona o mea oona oona i totonu o le laau, faʻalauteleina le faʻamalositino o talo, o lona tafega, e tupu. O le iʻuga, o le gaogao o meaʻai e faʻaleleia, ma le faʻamalosia o le pancreatite e puipuia.
  2. I totonu o le gall sss, ua amata le soloia o maa maʻa.
  3. O le faʻaaogaina o le wormwood e faʻaleleia ai le manaʻoga e mou atu i lenei faʻamaʻi.
  4. O loʻo i ai i le laau ni vailaʻau e faʻaumatia faʻamaʻi pipisi e maua ai aʻafiaga i luga o gaʻo o le gastrointestinal tract.

O le wormwood oona ua solia i totonu o le gasegase o le pancreatitis, ma afai o le tagata maʻi e sili atu le puleaina o le sua oona.

O teuteuga ma mea faʻaleagaina ua saunia mai se vailaʻau vailaʻau. Ina ia saunia le fusi, ia sasaa le aofaiga manaomia o le wormwood ma le vai e kuka ai le sua, ia tuu mo le itula i lalo o le tapuni tapuni, mapalaga.

Mo se mea teuteu, sasaa vai inu i luga o lau fou po o lau vevela o le laau, kuka i le vevela vevela mo le luasefulu minute. Faʻamamaʻi le mea e maua ai le vai, tuʻu i se mea malulu. Inu se decoction, o le afu o le wormwood e tatau ona i ai ao le i taumafa.

I le pancreatitis, o le togavao ua taʻua o St. John's wort, ua lauiloa mo ona vaega faʻamalolo i togafitiga o le maʻi:

  • E faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le faʻaoga.
  • Faʻaleleia le toe faʻafouina o le tino.
  • Faaitiitia le manao i le ava malosi.

O le aoga o St. John, e pei o le tele o togafitiga o togafitiga, ua faailoa mai mo le faaaogaina pe a maʻi se tagata mai i le pancreatitis. O le taliaina o infusions ma deco deco o le St. John's wort i se tulaga tutoatasi ma faatasi ai ma isi laau, fesoasoani i le vave ona amataina o le toe faaleleia, ua faaaogaina e avea o se mea faataitai e tetee ai i le vevela o pancreatitis.

Aloe o se togalaau faʻalauiloa mai anamua, e faʻaaogaina e faʻaumatia ai faʻamalologa leaga e mafua mai i faʻamaʻi eseese. Aloe aofia ai le tele o vitamini ma mea aoga e aoga i le pancreatitis. O le laau o le a avea ma se sui lelei o le adjuvant, e aofia ai i togafitiga faafomaʻi e tetee atu i pancreatitis, o se gasegase e puipuia ai le vevela o le maʻi.

O le sua o le aloe e faʻamalosi ai le faʻaogaina o le tino, faʻamautuina le metabolism i le tino, ei ai sona aoga aoga i totoga o meaʻai i pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O faʻamanuiaga o le aloe mo se tino o loʻo mafatia i le pancreatitis:

  1. O le faʻaaogaina o le laau e faʻaleleia ai le fiaʻai, lea e toesea i le tele o tagata gasegase ma le faʻaogaina o le manava o le pancreas.
  2. O le intestinal microflora aoga ua toe faʻaleleia.
  3. O le faʻafouina o meatotino o le tino ua faateleina.
  4. E i ai le faʻamalosia lautele o le tino.
  5. O faʻamaʻi pipisi e faʻaumatia.
  6. Ua faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le faʻaaogaina o le aloe, e lauiloa e pei o le Agave, e faʻasaina i le taimi o le gasegase o le pancreatitis, i le i ai o se allergy e totoina vaega.

O le sua mai le laau e maua mai e faʻaaoga ai se suʻi. Aʻo leʻi tipi le aloe, taofi le faʻamaʻeleina o le palapala i totonu o se ulo i le lua vaiaso aʻo lei fuafuaina le seleselega. O le vai ua saunia e inu i le taimi nei; e le mafai ona teuina, vave vave ona le toe maua ona faʻamalolo.

O le tele o phytotherapists e faʻaaogaina le pepa mimiti e togafitia pancreatitis ona o le aoga ma le faʻamalolo o le vao. O le Peppermint e faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, e saofagā i galuega faʻamaopoopoina. O le mutia ei ai lona faʻafouina o totoga i totonu o le tino, faʻaitiitia ai le mumu, ma faʻafefeteina ai le tino.

O se teuteuga ua saunia mai le laau totō, faʻafeʻau poʻo laulaau ua faaopoopo i le lauti. Mo le susuga, sasaa le tele o le manaʻomia ole mutia i vai vevela, faʻapipiʻi mo le 5-6 minute. A maeʻa, faamama, ave le afa afa ao leʻi 'ai.

O se laau aoga mo le pancreatitis o se reposhka masani, e afaina ai le gaioiga o le pancreas, e saofaga i galuega masani. O se vailaau fofo o loʻo faʻaalia ai se fale faʻapitoa, antimicrobial, faʻamaʻi.

Faatasi ai ma togafitiga o togafitiga mo le togafitiga o pancreatitis, yarrow ua iloga, o le lelei le anti-inflammatory, choleretic aafiaga. Yarrow o loʻo faʻaaogaina i le aoina mo togafitiga, o se fofo tutoatasi i foliga o infusions poo deco decorations.

O soo moni o metotia a tagata mo togafitiga o pancreatitis fautuaina e faaaoga le mummy, ua iloa e le tagata mo ona aoga aoga mai aso anamua. O se fofo fou o le a aumaia ai le tele o faamanuiaga i le tino. E maua Mumiye i laulau, faʻatau i se fale talavai.

Pasili mo maʻi faʻamaʻi

E le gata i lea, ina ia faʻaleleia le galuega a lenei tino, e fautuaina e faʻaaoga pasili, o se mea e faigofie ona taugofie. Ina ia saunia se vaifofo faamalolo e te manaomia 300 gr. filifili le fasipolo fou i totonu o se paluga, ona faaopoopo 300 gr. galati gaosi, 1 kilokalama o leona, faatasi ai ma fatu na aveese muamua, e tatau ona tuu le pele. Tuu mea uma i totonu o se masini e le o le metala, e pipiʻi faʻatasi ma se tapuni, faʻamalosi mo le 2 vaiaso i se nofoaga pogisa ma malulu. A maeʻa sauniuniga, e tolu taimi i le aso e fai ai le faʻasalaga e oʻo i le 1 lepp. i le 30 minute ao lei faia le taumafataga.

Lauti tipi mo pancreatitis

O le asō, o se tasi o mea inu o loʻo faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi o le lauti ma vine ma blueberries. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e maua ai se taunuʻuga mautinoa. Ina ia saunia, ave le 2 tsp. laʻau lanu meamata, 2 tsp. laumei ma le 1 laulaau o le fugalaau. O le afaina e tatau ona faʻanofo e pei o le la, 1 ipu vai inu, faʻasolo mo le 1 le itula, inu 3 taimi i le aso i nai sipuni laiti. Pe a ma le 2 tioata ti lauti e tatau ona faʻaumatia i le aso. O le togafitiga e aofia ai le 2 vaitaimi o le 14 aso pe a maeʻa le masina.

Togafitiga ma fualaau oona mo pancreatitis e mafai ona na o le vaitaimi o le faamagaloga, pe a leai se tulaga ogaoga. I le vaitaimi o le faʻavavevaveina, o gaʻo e mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa faʻatasi ma vailaʻau ma faatoa maeʻa ona faʻatalanoaina se fomaʻi. Faʻailoga pancreatitis ma togalaau ua togafitia mo le tele o tausaga.

Toto togavao

Togafitiga o pancreatitis ma laau afu o le a avea ma auala faaopoopo i le togafiti togafitiga o le maʻi. O fualaau o vailaʻau faʻapitoa e masani lava ona aofia i totonu o se faʻamautinoaga faapitoa ma faʻamalositino o loʻo faʻataʻitaʻia e faasaga i faʻamaʻi o le tino.

Ua fautuaina e le fomaʻi le aveina o se togavao faʻamaonia mo le pancreatitis:

  • St. John's wort.
  • Yarrow.
  • Kalini.
  • Fuga o le ua.

O meaʻai ile tutusa tutusa e tatau ona sasaa i le vai inu, faʻaauau pea mo se itula i se nofoaga mafanafana. Faʻataʻitaʻia ma le afaina ua maua mai mo le tolu masina, e tolu taimi i le aso e fai ai se tioata.

Faʻalelei i le pancreatitis ma se faʻapena tutusa o meaʻai:

  • Mint
  • Taleni.
  • O le mutia o le celandine.
  • Gentian e samasama.
  • Buckthorn paʻu.

Liligi le sipuniti o le faʻafefiloi o le vao ma se ipu vai inu, faʻapipiʻi mo le 3-4 minute, aʻa. O vailaʻau faʻalaʻauʻau ua i ai se faʻamatalaga e tetee i le ita.

O togafitiga mo le pancreatitis e maua ai se taunuuga lelei. E le tatau ona tatou faʻagaloina: o le togafitiga o se faʻamaʻi faigata ma matautia e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O pancreatitis herbs o se togafiti sili ona aoga mo le maʻi. O laʻau e sili ona lauiloa o taalaela, yarrow, sophora, ma isi.

O le pancreatitis e mafua ai le le lelei o le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le suamalie, glycogen ma le inisalini.

I le faaopoopo atu i le pancreatitis, o suʻega a tagata o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga e fesoasoani i le togafitiga o necrosis, cysts ma le maʻisuka.

Le faʻaogaina o le sophora

Iapani O Sophora o se vailaʻau faʻamalositino lea e faʻaaogaina vave ma maua ai le sologa lelei o le tiga i pancreatitis ma cholecystitis.

O le fua mo le faʻaaogaina o lenei laau e togafitia ai le pancreas ua lauiloa talu mai aso anamua pe a latou togafitia le emeperoa.

O se togafitiga togafitiga mai ia Sophora e fesoasoani e le gata ina laveaʻiina ai le tiga, ae ia faʻaalia ai foi le toe faʻafouina o mea faʻapitoa.

O le tuufaatasiga o le vailaʻau e aofia ai vailaʻau faʻasaina:

  • o le fugalaau fugalaau e maua ai le toto (o le isi igoa o le vitamini P), lea e faʻaitiitia ai le palasi o vaʻa capillary ma faʻatele ai le maualuga o le elasticity o le toto mumu,
  • o fualaau aina e aofia ai le tele o soforosides ma flavonoids, lea e matua faateleina ai le gaioiga o le gaosiga o le enzyme i le tino,
  • eseese alkaloids,
  • glycosides
  • gaʻo gaʻo e matua manaʻomia mo gastritis ma le maualalo o le eletise.

O le fua mo se decoction ma le Japanese Sophora, lea e mafai ona e maua i lalo, ei ai sona aoga aoga i le toe faʻaleleia o le pancreas ona o ana antibacterial ma anti-inflammatory properties.

E le gata i lea, o le laau e faʻaleleia ai le malosi o le tino i faʻamaʻi eseese.

Mo le faʻaleleia atili o le pancreas, e mafai ona e ave se teuteuga, o le fua o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  • maua le aoina o sophora i le fale talavai,
  • sasaa 1 tsp. aoina mai o se ipu malamalama vai,
  • i le po, tuʻu le susu e faʻapipiʻi i totonu o se vevela,
  • o le tau e tatau ona tatau ona onā i totonu o le 1 aso, ave sina mea itiiti,
  • faaauau le vasega mo le 10 aso, ona maeʻa lea o le 3 vaiaso ma toe fai.

Talosaga mo togafitiga

O le Dandelion e iai sona aoga aoga e le gata i le pancreas, ae faapena foi i le tino atoa. O le tuufaatasiga o le vailaau togafitiga e aofia ai le tele o vitamini, potassium, acids, inulin ma isi vaega e aoga mo le toe faaleleia o le pancreas.

O le faletua e iai sona aafiaga lelei:

  • faʻaleleia le gasegase
  • faʻamamā le tino o toxins ma mea leaga,
  • faʻafilemu le faʻaogaina o le tino
  • faaleleia le puipuiga
  • e faʻaosofia ai le gaosiga o le gaosiga o le inisalini, lea e mafai ai ona faʻaaogaina le taulaʻau i togafitiga o le maʻisuka.

Mo sauniuniga o togafitiga faafomaʻi e faavae i luga o le laau, o aʻa, aʻa, lau ma fugalaau e faʻaaogaina.

Afai oe sauniuni e aoina oe, ona e manatua lea o le vaega o le eleele e aoina i taimi o fugālaau, ma aʻa - i le tautoulu.

Faʻapotopotoina faʻapotopoto i fafo, ae i le paolo, aloese mai le susulu o le la.

  • 50 g suauu tisi o rhizomes e sasaa ai le 1.5 ipu o vai inu,
  • tuʻu mo le 2 itula
  • inu 3 taimi i le aso ao le i faia taumafa ile afa afa.

Tandelion e masani ona avea ma vaega o le tele deco deco o isi laau.

Yarrow ma St. John's togafitiga

E masani ona faʻaaogaina Yarrow o se vaifofo ese mo pancreatitis, o le tele o taimi e aofia ai le laau i le aoina ma le chamomile, calendula ma le hypericum.

O le tuufaatasiga e aofia ai vaega e pei o flavonoids, glycosides, tele vitamini ma meaola, o suauu taua, meaola.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le yarrow i togafitiga e taʻu mai ai o mea teuteu mai lenei vailaʻau faʻamalositino e lelei ona toe faʻafouina nofoaga faʻanoanoa.

Yarrow e iai sona aafiaga i le setete o le pancreas ma le tino:

  • paʻu o le tiga,
  • taofi faʻataunuʻuina o faʻailoga
  • faʻateleina faasela o le vai gaositi,
  • faaitiitia le tele o mea,
  • gaioiga gaosi fesoasoani e faʻaitiitia ai le malosi i le gaʻoina,
  • faʻaitiitia i faʻamaʻi faʻafitauli,
  • o se faaitiitia o le malosi o le suasusu gaosia e faatatau i le mucosa,
  • e maua ai le toe tosoina mai o maʻa laʻititi mai le ala,
  • faʻasologaina o le motilima gase,
  • faateleina le puipuiga.

O se fua mo se teuteuga e aoga tele e oʻo lava i se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis o le chronic:

  • sasaa le 6 g o le laau nutimomoia ma le 1 ipu vai inu,
  • tuu e faʻaaogaina mo le 15 minute, ona faʻavaivai,
  • e tatau ona inu le susu ile afa afa pe a uma ona 'ai 3 taimi i le aso.

Telefoni faʻaulu

O le vort St. John faatasi ai ma isi laau e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o le pancreas.O lona malosi, anti-inflammatory ma le antibacterial e taua i le togafitiga o le tele o faamai o le gastrointestinal tract.

Faʻalagolago i mea o loʻo seleseleina, o le St. John's wort e mafai ona fesoasoani i le faʻamalo ese o le kuluma, faʻaitiitia le tiga ma faʻaleleia le'onalaina.

O le mafuaʻaga mulimuli lea e masani ona faia se teuteuga mai lenei laau e puipuia ai le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

E mafai ona e inu i sea decoction mo togafitiga o pancreatitis:

  • 1 paipu o laau mamago totoina le 1 lita o vai inu,
  • tuu le faʻamalosi mo se aso, ona faʻataʻavale,
  • faʻaaoga le broth 3 taimi i le aso mo le 2 tbsp. l pe a ma le itula aʻo leʻi 'aʻai,
  • Faʻaauau le vasega mo le itiiti ifo ma le 2 vaiaso.

Ma i le togafitiga foi e fesoasoani ai i le faaaogaina o le tinati o le St. John's wort, lea ua saunia i lenei auala:

  • 2 ipu uaina (mo se faʻataʻitaʻiga, Cabernet poʻo Cahors) tuʻu le 50 g o le vailaau vailaʻau, na muai nutimomoia. Nai lo o le uaina, e mafai ona e faʻaaogaina 2 ipu o le vodka 20-tikeri ua faʻamamaina,
  • tuʻu le meaʻai i le vai mafanafana (e oʻo i le 60 tikeri), ona tuu lea i se nofoaga mafanafana mo le afa itula,
  • toso le mea na tupu ai ma teu i totonu o le pusaaisa i totonu o se pusa tioata,
  • faaaoga ao le i fafaga 3 taimi i le aso mo le 1 tbsp. l.,
  • Faaauau le auala mo le 2 vaiaso.

Laulaʻau Laʻau

O le tele o taimi, faatasi ai ma le cholecystitis ma le pancreatitis, o fomai e fautuaina le inu o le lauti tipolo, lea e faaaoga e monokeni o Tibet e faamalosia ai le puipuiga ma faamama le tino.

O le tea e sili ona aoga mo le faʻamalosia o le faʻamaʻi, e lelei ona toe faʻafoʻisia le tulaga masani o le gaioiga o le pancreas.

Laulaʻau Laulaʻau:

  • ave faʻamalosi ile vailaau faʻamalolo (faʻamalo le afaina o faʻamaʻi), St. John's wort, immortelle (o loʻo i ai se aafiaga lelei i galuega faalilolilo, fesoasoani e faʻamalo le talo) ma le birch buds (faʻasaʻo le tiga ma faʻamaʻo ese mea oona ma toxins),
  • sasaa se faaputuga o le 1.5 lita o le vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 10 minute,
  • e manaʻomia ona e inu 3 taimi i le aso e pei o le lauti masani. Afai e tatau ai, sina suamalie i le meli po o le siama.

Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis ma le cholecystitis, o lenei aogā fesoasoani lelei:

  • ave se totogifuapauina e aofia ai: pepa tipi (1 tbsp. l.), fatu o le flax (2 tbsp), taga o le leoleo mamoe (2 tbsp) lupe, buckthorn bark (2 tbsp) lort, St. John's wort (3 tbsp. l.), fugalaau tansy (3 tbsp. l.), lau o le chicory (4 tbsp) lili, laupepa lanu moana (4 tbsp) l., aʻa o le paketi (5 tbsp. l.), saito rhizomes (5 tbsp. l.), fugalaau olaola (7 tbsp) l.),
  • i po uma, vaevae 2 sipuni tele o le aoina o le 0.5 lita o le vai inu ma tuu le susu i le po atoa i se vevela,
  • inu le mea e fafafana ai faʻamafanafana 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O maʻi pancreatite e mafai ona faʻamalolo i se aoina, o le fua o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  1. ave se faaputuga o aʻa o marshmallow (5 vaega), fugalaau fugalaau (4 itula), aʻa o cinquefoil (4 itula),
  2. sasaa 1 teaspoon o le aoina o le ¾ ipu vai inu ma mafanafana ile vevela vevela mo le 7 minute,
  3. tuu le faʻamalosi i le 1 itula,
  4. inu 1/3 ipu 3 taimi i le aso.

Faʻatasi ma le cholecystitis, e fesoasoani le fua o le aoina o fuataga:

  1. ave le togi, lea e aofia ai fua o le buckthorn (3 vaega), fugalaau tansy (1 itula), fatu fennel (1 itula), falemaʻi chamomile inflorescences (1 itula), moli hop (1 le itula) ma le stigmas sana (1 itula) .)
  2. 1 tbsp. l aoina mo le 1 ipu vai inu ma tuu e faamaalili,
  3. vela ma inu 3 taimi i le aso ao le i faia taumafataga taitasi.

O faʻamatalaga e uiga i nei totogifuapauina e faʻamaonia ai le aoga, latou te fesoasoani lelei i le toetoe o soʻo se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻaogaina o le tino.

Faʻalagolago i mea o laʻau o se vaega o ia mea, latou te mafaia ona faʻafaigofieina le galuega o le manava, faʻafefe le faʻamalosi ma sili atu.

Manatua, e faaopoopo atu i togafitiga faafomaʻi masani, vailaʻau ma se meaʻai faapitoa e tatau ona faʻaaoga i le togafitiga o pancreatitis.

Ia mautinoa e fefesoʻotai se fomaʻi - faʻamalositino e mafai ona faʻaletonu le soifua maloloina.

Meaʻai mo le tagata i nisi taimi e avea ma sini autu.Pe a faʻatau e tagata ni meaai i supermarkets, e tatau i se tasi ona maofa i le anoanoai o filifiliga e ofoina mai, o le tele o oloa e afaina ai tagata, faʻafefe i se mea sili ona manaomia. E i ai faafitauli i aʻafiaga i totonu e nafa ma le faʻapalaina o meaai. E le gata i lea, o le toʻatele o tagata faʻatau meaʻai e masani i le igoa o le maʻi - pancreatite.

Pancreatitis o se faʻamaʻi masani i tamaiti ma tagata matutua. Ua faamatalaina le faamai e ala i le mumū o le pancreas, ua afaina i taunuuga ogaoga ao le i faaleagaina le okeni. E maua i se foliga laititi ma le masani. O le mafuaʻaga o le faʻalavelave e masani ona masani nai lo le inu ava malosi. E tupu i le i ai o gallstones, le paleni o meaai, ona o le le amanaia o faʻamaʻi e fesoʻotai ma le tino. Mo togafitiga o le faʻamaʻi, e fautuaina muamua le meaʻai, ona tatau ai lea o vailaʻau talafeagai. Aua e te alu i totonu o le vailaʻau a le tagata lava ia, faʻatuina se suʻesuʻega tutoʻatasi. O le tele o tagata gasegase e fiafia e togafitia pancreatitis ma togafitiga faa-tagata. E le gata i lea, o le lauiloa o fua o le faʻamalolo e le pa'ū. Ioe, o metotia faʻapipiʻi taimi e mafai ona fesoasoani tele. E sili atu le faʻaaogaina o vailaʻau masani faʻatasi ma togafitiga autu, i le feutagai ma lau fomaʻi. Afai e mataʻituina le pancreatitis, o ia metotia e tatau ona le aofia ai.

O vailaau faafomai ua faatonuina e se fomaʻi e faamoemoe e faaitiitia ai le gaosiga o enzymes ma o le ai ai se aafiaga antispasmodic. O meaai e faʻaitiitia ai le mamafa i le manava. Ona faʻatagaina loa lea e sui i le togafitiga o pancreatitis faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-tagata. O le tusitusiga na filifilia ni lauiloa ma lauiloa lauiloa lauiloa. O le tulaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Recipes mo le togafitiga o le pancreatitis masani

Togafitiga ma togafiti a tagata ua manatu e sili atu le saogalemu ma e sili atu le aoga nai lo le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa. O fuamasi e faigofie ona saunia. O tagata maʻi e fiafia i le maua o le talosaga. O le tusiga o loʻo lisiina ai metotia o le gaosia o fualaau mo le togafitiga o le pancreatitis masani ma togafitiga faʻataʻitaʻi:

  1. O le pati ma le sukalati o se auala taatele. Faʻamaʻi ona kuka, ia na o le 2 pata pateta ma le 1 kalama, ma fufulu maeʻaeʻa, oti ese le le atoatoa. Faatasi ai ma se solo, pasi atu i se mea e fai ai meaʻai manu, togi le sua. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se suʻai. Aumai se ipu vai. Faaaoga 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le inu ua faailoaina mo le 7 aso aʻo leʻi 'ai. Ona faia lea o se vaiaso malologa. Afai e talafeagai, toe fai le faiga. O le fua e mafai ai e oe ona faʻasaʻo se osofaʻiga o pancreatitis ma faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.
  2. O se teuteuga o le pusa e aʻafia foi i se galuega e tutusa. 3 leotele puno o le pakete o aʻa, ua sasaaina le 1 lita o le vai inu. Taofi mo le tusa ma le 3 itula, faʻapouliuligia le vevela vevela mo le 10 minute. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 100 ml. O se mea e manaʻomia muamua ao leʻi 'ai. Tincture o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa. Faaaoga 5 aso.
  3. Buckwheat ma kefir faia se galuega sili ona lelei i le mea faigata. 1 le ipu fuckedwheat ua faʻafefiloi ma le 0.5 lita o kefir, ma totoe i le po. Ona vaevae lea i ni 2 pusa, faʻaalu le afa o le taeao nai lo le 'aiga o le taeao. O le afa lona lua e 'ai i le afiafi ae le o le' aiga o le afiafi, 2 itula ao lei momoe. Faaaoga le tuufaatasiga o le 10 aso, ma se malologa. Afai e manaʻomia togafitiga o pancreatitis i le fale, e toe faia le vasega.
  4. Propolis. O se mea muamua e manaʻomia o le fou ma le natura o le oloa. E faatagaina e faʻaaoga le propolis tincture. 20 otaota ua solo i se ipu susu. Faʻamālōlōina o faʻamaoniga ma togafitiga o pancreatiti, o sina vaega itiiti o le propolis, 1 cm i le lapopoa, o le siʻosiʻomalie lemu ma maeʻaeʻa aʻo leʻi foloina. Propolis e faʻamalolo ai le manuʻa, faʻaleleia le aʻafiaga, fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamaoniga, maua ai se aoga aoga i le tino.
  5. Barberry, pe o le, o le suamalie o vine, o se vailaau sili ona lelei mo pancreatitis i se foliga masani. O le sauniuni e faigofie.100 kalama o vine ua sasaa mai i le lita o vodka. E lua vaiaso le umi. Ona inu lea o le 1 teaspoon 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega o le taliaina e 14 aso. Afai e tatau ai, toe fai pe a maeʻa se 10 aso.
  6. Kissel mai fualaau aina. Toeitiiti lava o se vailaau aoga faafomai. Fufulu fatu, vevela i le vevela mo le 2 aso. O le mea e tupu mai fatu ua totogo i totonu o le suavai, ua faaopoopo le vai, ma ua kuka mo le 2 minute pe a uma ona vevela ile vevela vevela. A maea le filigaina o le mea e tupu mai ai, ia tumau pea le 20 minute. Faʻaaoga faapitoa lava sauniuni i aso taitasi. Lava le 2 vaiaso o le faʻaaogaina mo togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis. O le metotia e manatu sili ona mataalia. O loʻo i ai se faʻapipiʻi, faʻamaʻi manuʻa ma le faʻaleleia o aafiaga. E tele auala e iloa ai le gaosia o le oatmeal. O mataupu na faʻamatalaina pe a faʻaaoga masani e mafai ai ona faʻaumatia uma le faʻamaʻi.
  7. Alfalfa lulu le fuga. 1 le sipunipuni o le mutia vao ua sasaa atu i le 1 ipu vai inu, tuu mo le 20 minute. Vaevae i le 2-3 pusa, faʻaaoga i le aso. E le mafai ona e inu i le silia ma le 10 aso. O le metotia ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i le sili atu o le pancreatitis.
  8. O se teuteuga o vine. Ave le 100 kalama o selu ua mamago, tipi, tuu i totonu o se vevela. Liligi 1 le lita o le vai vevela, tuu mo ni nai itula. Maea lelei, afa afa o le gaʻo e vaevaeina i le 5 vaega, inu i le aso atoa. Tuu le malologa i le pusaaisa mo a taeao. O le soona fai, e le mafai ona aloese mai le faateteleina o se tulaga. O le metotia e sili ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai faʻamaoniga. Ona maua ai lea o le malosi o le rosehip e mafua mai i mea o loʻo iai i vitamini, faʻasaʻo le mumu.
  9. Laʻau seleselega. I fua tutusa, e tatau ona ave le plantain, mint, falemaʻi chamomile ma calendula. O togavao e ave i foliga mamago, ma aʻa o fatu saito, 1-2 vaimuni puno ua faaopoopo atu ia i latou. I le mea na mafua ai, faʻaopoopo le 1 lita o le vai inu ma tuʻu ai e faʻaaogaina seia maeʻa maeʻa. Ona manaʻomia lea ona e taofiofi i totonu o le vai vai mo le 25 minute, tuʻu i le potu vevela mo le 3 itula. Faaaoga le 50 kalama i le aso i le vai. O le tele o tagata faʻamalolo e fautuaina le fualaau o se togafitiga sili ona aoga mo pancreatitis.

O fua o lisi ua faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis i foliga masani. O le a faʻaalu se taimi e togafitia ai le pancreatitis. Toe faʻaleleia e tele masina. O le faʻalavelave o le faʻaogaina o isi fualaau mo le gasegase o le faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina i le tusiga.

Metotia mo le togafitia o le pancreatitis i le fale

Afai e togafitia, e leai se fesiligia o le togafitia o le maʻi pancreatitis i le fale. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolo i aso anamua e le fautuaina. Tofia togafitiga talafeagai ile falemaʻi. O se vaega tāua i le faʻaauau o le gauai faʻapitoa o le taumafa, faʻalautele i le taimi mo le ono masina pe sili atu.

A maeʻa ni nai aso, pe a faʻaitiitia le faailoga, o le a amata se vaitaimi o le toe faʻaleleia. I le faʻaopoopoga i le toe faʻaleleia, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaogaina. O vailaʻau faʻapitoa e sau i le laveai. O le taumafa o fualaau oona o le a muta, ua faatagaina e amata ona faʻamalosia le iuga o togafitiga fualaau.

Recipes mo togafitiga o pancreatitis

Mafaufau i metotia faʻamaonia e faʻaaogaina e faʻaauau togafitiga. E mafai ona faʻaaoga pe a faʻafefe le vaitaimi umi. E faatagaina e aofia ai metotia i taimi malolo i le togafitiga o le pancreatitis. Talu ai o le matafaioi a le pancreas o loʻo i ai i le gaʻoina ma i le endocrine polokalama, o tulimanu e faʻatatau i le tausia o nei galuega tauave:

  1. Umu mumu O le isi metotia a le "tinamatua", masani mai aso anamua. Manaomia le 2 pepa o laau i totonu, 20 cm le umi, ia vave ona tipi, ina ia aloese mai le leiloa o meatotino. O laʻau ua nutimomoia, sasaa le 1 lita o le vai inu. Alu i le vevela o le potu mo le afaina. O le vaifofo ua gaogao i totonu o se vai vai taele mo le afa itula.Faʻapipiʻi le gaʻo ma e le paʻi mo le 24 itula. Inu 50 kalama i le taeao ma le afiafi, afa itula pe a uma se taumafataga. E iai auala eseese e saunia ai meafaigaluega mai se pulou auro, lea e fesoasoani ma, e taua, e teuina mo se taimi umi. A o lei aveina le susu e tatau ona vevela.
  2. Sauerkraut juice. E sili atu le kuka i le fale - o le a sili atu lou manuia. Faʻesea taimi e maua ai: kāloti, kapuni, horseradish. Faʻasusu le vai e inu ai i sipuni laiti. O meaola masani o loʻo aofia i le sauerkraut anesthetize e ala i le faʻaali malie i luga o le pancreas. E toetoe lava a tutusa le sua ma le vailaʻau na fai; e avea ma punavai o le vaitamini C.
  3. Vailaʻau: Essentuki Nu.4 ma le Nu. 17, Slavyanovskaya ma Moskovskaya e taliaina. Inu e aunoa ma le kesi. Fesoasoani e fesoasoani i se osofaʻiga o pancreatitis ma puipuia le faʻamalolo.
  4. Uma. Ave 1 le sipunipuni o fatu po o kulimi malogo. Faaopopo 1 le vai inu. Lafo e faʻamaʻamalie lelei, pe a uma ona vevela, faʻapipiʻi le vai inu i lona fua muamua. E tatau ona e inuina le tincture i le afa itula ao le i taumafa i se foliga mafanafana. O le vai ei ai lona aafiaga aoga i le setete o le pancreas, e puipuia ai le faʻaumatia o le okeni.
  5. Lemoni. Skip 1 kg o fualaau aina ma le pulu i se mea e fai ai meaʻai. Tipi 300 grams o le pasili ma le numera tutusa o aufana o le kalaka, faʻafefiloi ma lemoni. Faʻaalu 3 taimi i le aso ma se sipuni, mautinoa 15 minute aʻo leʻi 'ai. O se fofo faʻa-tagata e sili ona afaina ai le faʻamalosia o le iuga o togafitiga na maua.
  6. Chicory. Ua maua le aʻa i se tulaga nutimomoia, sasaa 2 teaseti i totonu o se ipu vai inu. Kuki i se vai vai taele mo le 5-6 minute. Faataga e faamalolo mo le lua itula. Vaevae i ni nai faʻasalaga i le aso atoa. E manatu o se auala faigofie e faatumauina ai le tino pe a uma ona togafitia le pancreatitis i le fale.
  7. Blueberries O togalaau i soo se ituaiga e taliaina. Fai se teuteuga o le 1 sipuniti o lau ma se ipu vai inu. Alu mo se itula ma vaevae i 3-4 doses i le aso. Faaaoga vaiaso e lua, pe a uma le malologa, toe fai. Fesoasoani i le toe faʻaleleia o le pancreas pe a maeʻa se faʻamaʻi.
  8. Birch buds. Ave se tamai fagu, faatumu se kuata i fatuga fou, ona sasaa atoa lea o vodka. Alu i se nofoaga pogisa mo le masina, luluina faʻaletausaga. O le tinomi e faʻaitiitia ai le mumū o le pancreas. Ave le sipuni se tolu i le aso, tasi le itula ae leʻi 'ai.
  9. Laʻau seleselega. Ave 1 le sipunipuni ole mullein, mamele samasama ma le chicory. Faʻafefiloi ma le 0.5 lita o vodka poʻo le ava malosi. O le ava malosi e tatau ona faʻaitiitia. Le mamao ese mai le la mo aso e tolu. Mo le faʻatagaina, 10 pata o le faʻafefiloi ua ave, faʻamaʻi i le 0.5 ipu vai. Inu ae leʻi fafagaina faatolu i le aso.

O suʻega o loʻo i ai e le mafai ona lisiina. O togafitiga faʻapitoa mo pancreatitis e faʻapenaina i aso uma. Aua le faʻagaloina i latou ina ia ausia se taunuuga, e sili atu ona tamaoaiga e faʻaaoga. Muamua, e tatau ona e suesue i iloiloga o tagata ua aafia i se faʻamaʻi faapena, ona fausia lea o togafitiga mo pancreatiti i le fale.

Fautuaga mo togafitiga o pancreatitis i le fale

Mulimuli i fautuaga a fomaʻi, pe a iai se manaʻoga e liliu i togafitiga masani. Ina ia aloese mai le faateteleina o le tulaga, tatou te mafaufau i itu taua:

  • o le togafitiga e pulea e le fomaʻi, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi le filifiliga o le auala togafitiga mo le ituaiga o pancreatitis ma le tulaga o le maʻi
  • aua le faʻaaogaina le oloa pe a fai e maua se faʻaaloalo i le vaega poʻo se tali atu i se mea e tupu ai,
  • auala masani a tagata e faʻaaoga ai lau. E sili atu ona lelei le faʻatau faʻatau i falemaʻi,
  • e tatau ona matua mataʻituina le fuainumera ma le numera o faʻasalaga, ae le o le faʻaititia pe faʻaitiitia,
  • pe a e lagona le le lelei, e taofi le mauaina o le vailaʻau,
  • metotia o togafitiga ma togafitiga a tagata e telegese, e tatau ona e onosai e maua le iuga,
  • aua nei faʻafefiloi le tele o suʻega i le aso i le taimi lava e tasi, o le isi itu o le faagasologa e mafai ona oʻo mai ma o le tulaga o le a na ona tupu,
  • e le manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi togafitiga homeopathic faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e mafai ona tutusa ia musika, e mafai ona maua ni mea e le mafai.

Soʻo se togafitiga e manaʻomia ai le faaaloalo ma le tausiga. Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻapitoa faʻatasi e maua ai faʻamaliega lelei. Pancreatitis e masani ona tupu ona o le sese o se tagata, ma e sili atu le puipuia o le maʻi nai lo le togafitia. O le mea lea, o suʻesuʻega masani, mataʻituina le tulaga o le manava, mulimulitai i mea autu o meaʻai talafeagai, ma le faʻatagaina mai le inu o le ava malosi e talia.

Tuua Lau Faamatalaga