TSTO LLC - MGBS

Na latou auina mai ia i matou se tusiga ofoofogia, lea e le mafai ona matou faia! O tagata taitoatasi ua na o le pau lava le mea e tatau ona faitau i ai, e tusa lava pe iai lona maʻisuka pe leai foi.

O lea, ituaiga 1 maʻisuka, o le a lea? Loto e uiga i saienisi.

O lo tatou tino o loʻo i ai se okeni e tusa ma le gram. E na o se kalama, ae e le mafai ona e ola e aunoa ma le kalama. I le gasologa o le tausaga, ua teena e lenei tino le tusa ma le 1,5,000 tagata Belarusians, o le aofaiga atoa o mataupu e latalata i le 20,000. E lei tupu lenei mea, ma o fomaʻi o loʻo talanoa e uiga i se faʻamaʻi. O le a le mea o loʻo tupu?

1. O a tamaʻitaʻi a Langerhans?

O fusi ninii o sela faapitoa e faʻasalalau i le siʻusiʻu o le mancreas, e pei o atumotu i le vasa. O nei fuifui e pei o atumotu, ma e igoa pei o - motu o Langerhans, na faaigoa i se fomaʻi Peretania na suʻeina i lalo o le microscope i le seneturi ma le afa talu ai. E tusa ai ma le syllables: Lan-ger-gans.

O le aofaiga atoa o tamaʻitaʻi o Langerhans e tusa ma le kalama, ae o le mea sili lea taua o le okeni endocrine, faʻamaonia ai hormonia taua e lima, e aofia ai le inisalini. Insula, faaliliu mai le Latina, o lona uiga o le "motu", o molini insulin e mafai ona mafaufauina o ni motu mai na lava motu o Langerhans.

I le faia o se faigamalaga i le tino, o nei "motu" ma le saʻo a le Atua e pulea ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le kulukose e fafaga ai suauu, o le punavai autu o le malosi mo meaola uma i le lalolagi. A aunoa ma le inisalini, o le kulūkose o le a le gauai, ma afai e le o le gauai, e sili atu, o le a avea ma mea oona.

2. E faapefea ona galue le inisalini?

O le inisalini e tatalaina ai le siama, o le kulukose e ulu i totonu o sela ma o loʻo faʻaumatia e i latou, o lona maualuga i le toto e faʻaititia i le masani. Ona o le le lava o le inisalini, ua ufiufi ai mata, o le gasegase o le tino, ma le glucose e le faʻaaogaina i le toto e aoina i se tulaga taua ma, faatasi ai ma le acetone ua gaosia, faʻaumatia le tino.

Vaʻai faalemafaufau o teine ​​o Langerhans faʻafuaseʻi ona le toe nonofo. Mo nisi mafuaʻaga, na maliliu ai pene beta na faia le insulin, na maliliu ai tagata motu. O se tulaga lamatia, o le maʻi e tele aso, atonu o le vaiaso. Ae e tusa ma le 20,000 tagata i Belarus ma e oo atu i le 20 miliona i le lalolagi e tumau mo le tele o tausaga. E faapefea?

E foliga mai afai e leai sou inisalini, e mafai ona e tuiina se tagata ese. Ae o le a le tele? Ulufale atu ile → hyperglycemia → faateleina le faʻapalaina o neura ma vaʻa toto, faʻaleagaina o mea vaaia, toilalo, faʻalavelave tele poʻo le misia, injecting ae le o le subcutaneous layer i totonu o le muscle → vave le hypoglycemia, coma.

3. O le a le mea e aʻafia ai motu o Langerhans?

O le Hyperglycemia o se sili atu o le kulukose i totonu o le toto, o le hypoglycemia o lona leai. O nei tulaga e lua e ono lamatia. I le va oi latou - o le masani - o le olaga e faʻaauau. Manatua le masani, tagata matamata ma le atuatuvale, o le taimi tonu lava i ata tifaga pe a vavalo le toa, tuu ese le mine, e tatau ona filifili i le va o ni laina se lua - lanu mumu ma le lanumoana?

O se tagata o ana tamaʻitaʻi o Langerhans na faʻatagaina tumau, i le ao ma le po, o loʻo i ai i se tulaga faigata - e le mafai ona e faia se mea sese! Ae afai o le toa i le ata tifaga, filifili se uaea, na o mea e ofo ai ma e laki, ona le tatau ai lea o le toa, pe a oʻo i le inisalini, ae le vave (faitau mo minute) foʻia faʻataʻitaiga ma nisi o fesuiaiga.

O le toatele oi matou, ma le maasiasi i vasega math, na manatu: atonu e le mafai ona ou maua lenei mea. Ae mo se tasi, i le taimi nei, matematika e le na o se aoga, ae na tatau ai ina ia aua le oti. Ma o le a le galue. Ma o le lesona e le o le faaseʻe. Ma "toso i le mekasini" e tutusa ma se fuaiupu. Faʻaauau i le laupapa. Faitau, faitau. Ia ola.

4. Le faigata o le puleaina o le pancreas

O le faafitauli o le toetoe o tagata maʻi uma o tamaiti. E manatu matua i ai. E mafai e fomai ona faitauina ni nai aso - ua le toe faatagaina, suesue oe lava ia. O nisi vaega e mafai ona faafaigofieina ma le fesoasoani o talosaga / polokalama, masini ma polokalama, pe afai e lava tupe e faatau ai (sili atu i lalo ifo).

O le saʻo aʻiaʻi o le faʻamalosi o le gaosiga o le carbohydrate e le o se faʻaopoopoga. Saienisi, i lona lafoaia o le aufaipisinisi laiti, o le atamai, le faitau piliona o tala i le paketi, e le mafai ona toe gaosia le algorithms masani mo le tuuina atu o le inisalini. O le iloa avanoa o le maualuga lea o se tootoo laveai.

O le insulin o le homone sili ona suʻesuʻe. O le togafitiga o insulin e le o toe mamao le 100 tausaga. Ae peitai, e le mafai lava ona e faia e aunoa ma le "tusi lesona" fuafuaina. Latou te fai mai ua i ai se telefoni telefoni. Ae e leai lava se gaioiga e ono otometi ona toe faia le galuega o le gaosiga o le insulin i le pancreas. Ae o le a le mea oi ai?

5. O le a le puleaina o le maʻisuka?

Mai le taugata ma taugata:
1) se faiga e faʻaauau ai le mataituina o le kulūkose ma se masini eletise,
2) faʻaaogaina o le inisalini e masani ona maua ai microdoses faʻatasi ma se kesi vaʻaia,
3) faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina uma ia faiga i lalo o le igoa faʻamaonia ma le le saʻo o le "pancreas artificial".

Mai le avanoa:
1) glucometers faʻatasi ai ma fasi faʻataʻitaʻiga ma laupepa mo le faʻatotoina o toto,
2) suauʻu masani ma tui pipi faʻatasi ai ma le inisalini ampoules e faigofie lava ona faafaigofieina le tui.

E te fia iloa e uiga i se suʻega toto mai ou tamatamai lima ma inisiua i lou manava? Ma mo nisi o se mea e masani ai, o se faʻamanatuga masani i le aso.

E tatau ona e togiina ou tamatamailima i taimi uma: ao lei faia le taumafataga ma le mulimuli, i le po, i le po - e tusa ma le 10 taimi. O le mea aupito itiiti lea pe afai o le suka e "usitai". Ae o le atuatuvale o le tino ma le mafaufau, i le lalelei ma le malulu, e faigata ona vavalalata le taumafa o le kulukose, o lea o le fuainumera o fuataga e mafai ona faaluaina.

6. Aisea e maua ai le maʻisuka?

10 suʻega i le aso, 20. O paʻu pipiʻi faʻafuaseʻi ona le toe iloa. "Talia" fai mai tagata e le toe tiga. Inisictions e sili atu ona tiga ae mafai ona gafatia. E manaʻomia le tumau i le 6-8 taimi i le aso. O le gaʻo o le gaʻo o manu i nofoaga o manua e mafai ona faʻamalosi, pala, e taʻua o lipodystrophy.

Aisea e "suamalie" ai nei tagata? Ona o lo latou maʻi, e tusa ai ma le faailoga - faateleina le "suka" i totonu o le toto ma le urine - ua taʻua o le maʻisuka poo, i le Latina - le maʻisuka mellītus). "Diabayno" o le upu Eleni mo le "tafe atu," "pasia." O le a le uiga o tagata Eleni?

E tusa ai ma talitonuga anamua, o soʻo se vai e tafe mai i le maʻisuka e aunoa ma le faatuai. E tusa lava po o le a le tele o lona inu, o mea uma na vave lava ona o mai ma le urine (polyuria), o le fiainu le fia inu ua vaivai le mea leaga. Afai o le urine e lelei-o le maʻisuka, o le suʻeina o le maʻisuka insipidus (e fai ma faʻataʻitaʻiga, maʻi pipisi).

7. O a ituaiga o maʻisuka?

E lima maʻituka insipidus. E iai foʻi le suka suka e lima, e faʻaputuina i ituaiga e lua: ituaiga 1 (T1D) - faʻamaʻi-ß-pancreatic β-faʻamaʻi, e le maua le inisalini, ituaiga 2 (T2D) - o le inisalini e gaosia, ae o le siama i totonu o masini e iloa ai i se tapulaa tetee (faʻamalosia o le inisalini).

O le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi ma le tele o meaʻai, faʻaleagaina o meaai mama, o se olaga le taua, ua taʻua o le sasa o lo tatou taimi. O se faʻamaʻi mo le maʻisuka ituaiga 1 o le fesiitaiga lea ia i latou o manatu e uiga i mafuaaga o le maʻi mai le maʻisuka ituaiga 2.

I le taimi nei, o le natura o T1D ma T2D e matua ese lava. O le T2D o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma se tino e le manino le tala, e le o iloa pe faapefea ona aloese mai ai; T2D o se faʻamaʻi faʻasolosolo ma se faʻamatalaga lautele lautele;

8. Aiseā e maliu ai peta peta?

Aiseā e maliu ai le leʻocytes (β-sela) i motu o Langerhans? O i latou, "ua valea," ua osofaia e le tino puipuia. Faʻatasi ai ma se tulaga maualuga, o aʻafiaga o lenei gaioiga, faasaga i le talaaga o le genetic predisposition, o aʻafiaga o le siosiomaga: viruses, toxins. O se fefaʻatauaʻiga i le va o le T1D ma le fafagaina o pepe i le susu o oloa gaosiga susu sa matauina.

O le faʻasalalauga lautele o T1D ma T2D i faʻamatalaga i aso uma o se faʻafitauli faigata mo tagata ei ai le T1D, ona o le T2D e masani lava o se maʻi o le olaga, o lona puipuiga o se mea maloloina maloloina / soifua maloloina. Ma o le T1D, e le o iai, o se faʻalavelave leaga o faʻafitauli e le faʻavae.

E tatau i se tasi ona onosaia faʻamatalaga le lelei, faitioga, faʻamatala ma oʻo lava ina faia ni alofaga.

E mafai ona puipuia le maʻisuka ituaiga 1?

E sili atu nai lo le ioe. O faʻamaʻi faʻapitoa i le Autoimmune e mafua mai i le taimi e le o iloa e se faʻasalaga le iloa o le tele o "kulupu": faʻataʻitaʻiga, "mamafa + flu + susu", "toxin + heredity + antibiotic", "vitamins + vitamins + pregnancy" and other hypothetical options.

9. O le a le mea e mafua ai le amataina o le maʻisuka?

I le aloese mai le puipuiga, e le mafai ona tatalaina le "gacker", ae taoto i lalo mo le tele o tausaga, pasi i le fanau. O maʻi ma e pele ia i latou, toe tepa i tua, toe faʻafoʻi mea tutupu, mafaufau loloto, faʻalogo i le mea na tupu, fautua mai e mate e uiga i se mea, ae oa latou faaiuga, faapea foi ma manatu o tagata suʻesuʻe, e fesiligia.

Ae ui i lea, o sooupu ua iloa e, i le taimi o le tino, o le a mautinoa lava le faaleagaina o sene sβ ma mafua ai le T1D. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau o le streptozocin, pentamidine, oona pirinuron, pyriminil, avanoa. O lo latou lamatiaga ua faamaonia, ae o le gaosiga ma le faʻaaoga i nisi o atunuu e faʻaauauina!

E te fia ola - faia tamaiti

O tagata ei ai tamaiti e ola umi nai lo le leai o se fanau

O tagata ei ai tamaiti e ola umi nai lo le leai o ni fanau - o se faaiuga faasaienisi atoatoa na faia e saienitisi mai Suetena. O le eseesega i le olaga i le va oi latou ma isi pe a mavae le 60 tausaga o le 2 tausaga. O lenei mamanu e faapitoa le moni mo alii.

I le aofaiga atoa, e 704 alii ma 725 fafine e sili atu ma le 60 na auai i le suesuega.

O faʻamatalaga e maua na o le resitaraina i luga o le saite

Auiliiliga

O le galuega lona lua lona lua o loʻo faʻatonuina e DJ Jay Caruso ma le tama-talaʻi o Shayi LaBeouf. O la latou ata tifaga muamua sa foliga mai e manaia ma fiafia ma e le mafai e lenei galuega ona faatupu masalosaloga e uiga i le uiga lelei.

O le mea muamua na fuafuaina e nofo ai Steven Spielberg i le nofoa o le faatonu, ae sili atu lona fiafia i le galue i le ata mulimuli o Indiana Jones, e ui lava sa avea o ia ma tufuga lautele o le lipine. O ia faʻamatalaga e uiga i le ata e tautala mo ia lava ma e mafai ona e mafaufauina a oʻo i le matamataina o le ata o le a mautinoa lava e te le fiafia.
Ae afai e te le o fia manao e matamata i le ata pe a uma ona e faitauina le otootoga, o le maimoa i le tagata taʻavale o le a suia ai lau filifiliga.

O le tagata autu, o se taulealea o loʻo taʻitaʻia se olaga ola fua ma e le taumafai mo se mea. O lona uso masaga ua oti, ma faamalosia o ia e toe feiloai ma lona aiga. A taunuu, e maua e le alii le tele o tupe i luga o se kata fai aitalafu ma pusa e le mafaitaulia i lona fale. E le iloa e le tagata mativa na tosoina o ia i se taaloga matautia. I le tutusa ai ma lenei mea, e na o le telefoni lava e maua ai e le tina se telefoni, lea e fai mai afai e le mulimuli i faatonuga, o le a oti lana tama.

O le ata e matua susulu ma malosi, o loʻo i ai se sami o adrenaline ma, o le mea sili ona taua, o le faʻalavelave e taofia ai le matamata i le vevesi mo le tele o le ata, e tusa ma le lua vaetolu o le maimoa atoa. E matua faigata lava ona vavalo pe faapefea ona o ese mai tagata autu mai faafitauli ma le auala latou te faataunuuina ai galuega faigata ma le faigata ina ia mafai ai ona faasaoina o latou ola. O le ata o loʻo i ai ni faʻalautelega ma se tasi o paʻu e taofia ai le tagata matamata i se setete malosi ma rivets i luga o le lau.

Na lelei tele le au taaalo, toe faʻafouina le mea e mafai ai mai o latou tagata ma taumafai e faʻaali o latou lagona ma lagona pe a fai na tupu mea uma lava. I le faaopoopo atu i mealilo ma gaioiga, o le faia o le a faia se matafaioi taua, pe a talitonu tagata autu ma avea le lipine e sili atu ona mataʻina ma fiafia.

Faʻaiʻuga: Ou te fautuaina tagata uma e fia faʻalogo i faʻamalosi faʻamalosi ma se faʻailoga manaia.

Tuua Lau Faamatalaga