Laʻau togafitiga o laʻau pancreatic Herbs

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "laau mo le pancreas, togafitiga o tapenaga o togalaau" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O aʻau e togafitia ai le pancreas mo pancreatitis: o le lisi o fale

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le aso o le a tatou mafaufau ai po o a laau e togafitia ai le pancreas, ina ia le afaina ai le soifua maloloina. O le mea e faateia ai, e oʻo lava i se pasili faigofie e fesoasoani e foia le faʻamaʻi, pe a faʻaaoga saʻo. Mafaufau i faailoga ma le aoina o togalaau mo le puipuia ma taimi o le vevela.

O a mafuaʻaga o faafitauli o le pancreatic?

Se vaega e uiga i le pancreas:

  • e faatatau ile faiga o meaʻai
  • o loʻo i tua o le manava, sina laʻititi
  • faia le galuega o le faʻaaogaina o totonu
  • e faatonutonu ai le gaosia o le inisalini i le tino o le tagata
  • e maua ai enzymes e teu ai meaai i totonu o le manava
  • maaleale i mea taumafa faigata: suamalie, gaʻo, ava malosi

Vitio (kiliki e taʻalo).

A e lagona se taufaʻailoga, o nisi taimi o tiga matuitui i totonu o le tino i lalo ifo o le 'auʻau, o se pupuʻu mumū. O le faagasologa e taua o le pancreatite. E ufiufi ai se isi itu o le gland, pe faʻalautele atu i gaʻo uma o le okeni. E i ai le mumu ona o mafuaaga eseese - mai le taumafaina o meaai maualuga-kalori i gallbladder faamaʻi, ava malosi, po o le mafuie na mafatia ina ua maeʻa le tino poo le amio mama. I le 80% o mataupu, o le pancreatitis e tupu pe a mavae le soona inu ona o le ava po o le "mamafa" meaai.

Faʻatasi ai ma le mumū masani o le pancreas, o le maʻisuka e tupu pe a aʻafia ipu o le okeni e le atherosclerosis. O le lamatiaga e faʻapupulaina ai le gasegase ma le gaʻo o le tino. O se faʻamaoniga o le maʻi o le masani ona susu le gutu, lea e le alu ese ma le aveesea o le fiainu i vai.

Ina ia le faʻafefeina le paleni faʻapitoa o le tino ma vailaʻau vailaʻau, latou te gaosia meaʻai ma fatuga-collections. E maua tupe pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi, ma faʻatau e aunoa ma se faʻamaumauga ile fale talavai. O le isi, tatou te mafaufau i mea laʻau e togafitia ai le pancreas ina ia faamama ai vaʻa o le gaʻo ma le cholesterol, aveese toxins mai le tino. I le faʻatinoga, o lenei metotia o vailaʻau masani e faʻaalia ai taunuuga e tutusa ma vailaʻau.

O maʻi autu e tulaʻi ona o le pancreas o le pancreatitis ma le maʻisuka. I tulaga uma e lua, o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina mo togafitiga: togafitiga o togalaau.

Faailoga: fuafua pe faapefea ma pe o fea e tiga ai le pancreas

Pancreatitis: e faʻasolosolo ma faʻateleina.

Taimi: o lanu e malu, e le tumau. Faʻaleagaina ma tiga i totonu o le manava i lalo ifo o le iʻuʻai e tupu faʻafuaseʻi: pe a uma ona mamafa tele, inu, inu pia. E na o le toa 4 mai le 10 tagata e gauai i faʻamaoniga ile taimi. O lenei mea e lamatia ai: mo se taimi umi, ua suia fusi o le okeni maloloina e fusi paʻu, ma e le masani ona maua ai le insulin ma enzymes mo le gaogao.

Faailoga: tiga tiga, afaina i lalo ifo o le iʻu, o le mamafa i le itu tauagavale o le tino, faʻaitiitia le faʻapalepale kullukose. O se uiga masani o le pancreatitis e masani ai o le fesuiaʻiina o taimi o le faʻamalosia ma le faʻamagaloina.

Aute: e afua ona o se faʻasalaga mataʻutia o fulufulu gland. Faailoga: o tiga tiga i lalo o le ivi tauagavale, o se osofaiga o vaivaiga ma le gaioiga, o le ita ita, faaitiitia le fiaai. I tulaga ogaoga, e lagona le le mautonu i le itu tauagavale o le tua i le itu tauagavale.

Taua: o le faʻaogaina o le faʻaogaina i le pancreas e faʻamoemoe e ala i faailoga e tolu.

Muamua: tiga matuitui i lalo o le itu tauagavale o le iʻuʻai, faʻapupula malosi pe a uma meaʻai, tuʻuina atu i le tino atoa.

Laʻau lelei mo le togafitia o le mumū o le pancreatic

O togavao mo le togafitiga o le pancreas o se meafaigaluega lelei lea e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le mimiti i le tino. I se aʻoga masani, o le a le maua ai se mea e manaʻomia, o le mea lea ao le i faʻatautaia le faʻaaoga tatau e tatau ona amanaʻia ituaiga uma o nuances.

E mafai ona tupu le mumu o le pancreatic mo nisi o mafuaʻaga patino, talanoaina auiliili i le lisi o loʻo i lalo:

  • Faʻaaogaina tele o le ava malosi,
  • Faʻasalaga o le gallbladder,
  • Duodenitis, gastroduodenitis gase,
  • Vaʻaiga faʻapitoa
  • Faʻafitauli mamafa, faʻalavelave popole,
  • O mea e tele, mafatiaga o le endocrine,
  • Mea e le lelei
  • Oʻi maʻi, maʻi ulutala duodenal,
  • Faaaogaina umi o vailaau matautia,
  • Eseese faʻamaʻi pipisi,
  • Maʻi faʻasolosolo.

O faailoilo o le mumū i se foliga lapopoa ua taʻua:

  • Pagatia tumau i le itu taumatau, tuua le hychochorium o le natura fusi, faalautele i le pito i tua, tauau o le taua, sternum,
  • Naua, vili,
  • Totoina
  • Tusa o le faleoloa (manava, manava),
  • Heartburn, selu.

O faʻamaʻi matua o le pancreas o le pancreatitis ma le maʻisuka, lea e atiaʻe ai le talaaga o le le lava o le inisalini mo le faʻamamaina o le suka. Faatasi ai ma nei ituaiga o maʻi, o loo i ai le ogaoga o le gutu, lea e le alu ese e tusa lava pe a uma ona ave le vai.

O le faʻaaogaina o togalaau i le togafitiga o le pancreas e le o le togafitiga autu, ae e iai foi sona aafiaga aoga i le tino (faamamaina o le mumū, faamamaina o toto toto, aveesea o toxins).

O togafitiga faʻalaʻaulaʻau o loʻo i ai se uiga o le ausilali, o le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina tonu le tuusaunoaga filifilia, e sili lava le feutagai ma lau fomaʻi.

Le lisi o laau mo le togafitia o le maʻisuka, faʻamaʻi o le pancreas, gaselase, ate, manava

I faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o le mumu o le pancreas, gall juva, ate, manava, uiga faʻaalia e foliga mai o le le fiafia o le tino, le naʻo, vomiting, bloating, tiga tele, paʻu o le paʻu, vaivaiga faifaipea.

O le faʻaaogaina o togalaau mo togafitiga e aoga tele i togafitiga faʻapitoa ma le faʻamaopoopoina tatau ma le fomaʻi aoga. Faaaoga ia togalaau togafitiga:

  • Chamomile
  • Suʻega
  • Pasili
  • Pepalama
  • Blueberries
  • Immortelle
  • Elecampane
  • Yarrow
  • St. John's wort
  • Toa le wormwood.

Mai i luga o laau totō o loʻo i luga, e mafai ona e filifilia suʻega sili ona talafeagai mo togafitiga o se faʻamaʻi.

O Chamomile e iai sona aafiaga aoga i luga o le pancreas i le tulaga o le anti-inflammatory, antispasmodic and antioxidant effects. O lea na faia mai laʻau laʻau e sili ona lauiloa.

Laʻau lanu o le laau e sasaa mai i le vai inu ma tumau mo le 10-15 minute. O le oloa maeʻa ua faʻaopoopoina i le vaivai o le lauti o se mea puipuia.

Mamamea e aoga lelei e pei o se taoto. Lea o le laau i le aofaiga o le 2 tbsp. O fuālaʻau e sasaa atu i le 1 lita o le vai ma aumai i se vevela i luga o le afi. O le sosolo e maua mai i se foliga mafanafana, 100 ml tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai.

I le togafitiga o le mumū o le pancreas, o le calendula tinctures e maua ai se aafiaga lelei. O lau o le laau i le aofaiga o le 2 sipuni tele ua sasaa i totonu o le 500 ml o le vai inu ma saosaoa mo le 2 itula.

O le oloa maeʻa e faʻamamaina ma faʻaleleia i le vevela vevela. O le dosiga e 50 ml tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai. O le umi o togafitiga e 7-10 aso, e fuafua i le iuga.

Blueberries o loʻo i ai le tele o ituaiga o mea aoga. Berries e maua ai se mea e teu ai, ma lau laʻau e maua ai se faʻamalolo. O le tuufaatasiga e aofia ai vitamini o vaega C, flavonoids, alkaloids, carotenoids.

O mea sili ona lauiloa:

  • Sauniuniga o se teuteuga o laumei fou po o le vevela. Ole vaega e 1 tbsp. Sepu i totonu o se ipu vai inu. O le oloa maeʻa e faʻaaogā i le ituaiga o vevela faʻolu i le aso ao leʻi 'aʻai,
  • O se teuteuga o laulaʻau o le laau, lea e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma sasaa i le 250 ml o vai inu. O le mea e tupu mai ai o loʻo faʻaosoosoina mo le 40-50 minute, ona faʻasaʻolotoina ai lea mai le le mama. O le oloa maeʻa e mafai ona faʻaaogaina i le aso atoa. O le maualuga o metotia e 600 ml.

O le Peppermint ua i ai se faʻalauiloaina, faʻafilemuina o lona aʻafiaga, fesoasoani e faʻaitiitia le tiga, e taofia ai le atinaʻeina o faʻavavega.

O le fua e faigofie tele, e pei o laʻau vevela ua faʻaopoopoina i lau lauti ma faʻaumatia i le gasologa o le aso. E le fautuaina lenei meafaigaluega mo le maualalo o le toto.

Yarrow e matua talafeagai lava mo le togafitiga o le pancreas, gall vladder, o le manava, ona e iai sona faʻailoaina ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi. Mo le faia o le lauti, e tele laulaʻau vevela e faʻaopoopoina i le taota ma faʻaosoosoina mo le 10-15 minute.

O le miti wormwood e aoga i le togafitia o le pancreas e faʻaaoga ai fualaʻau nei:

  • 1 tbsp. ua sasaaina se sipuni o wormwood malepe i totonu o se ipu vai inu ma aumai i se vevela i luga o le afi. Ona tumau lea mo le 1 le itula ma malulu i le vevela o le potu. O le oloa maeʻa ua faia i le 2 tbsp. Ava ao le i ai
  • O le fua o le ava malosi o fualaau o vormwood o le gaosiga o le 10-15 o laʻau i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Krythea o se pu i luga o laau ma o se natura masani lava. O le mea faigaluega o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o meaʻai. Ae ui i lea, e seasea lava ona maua mai ona o le faigata o le faʻaaogaina o le mina.

O lenei meafaigaluega e aoga mo pancreatitis ma le maʻisuka. O le vailaau faasaina e tatau ona muaʻi faʻatonuina i le fale talavai, ma o le faʻaaogaina o loʻo faʻamatala auʻiliʻilia i faʻamaumauga ua tuʻuina atu.

O le aoga o togafitiga e mataituina ma le faʻatagaina masani mo le 1 tausaga. Afai ei ai ni faʻasolega, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O tea tibet ua taʻua o se vaifofo faamaonia i le togafitiga o le mumū o le pancreas. E mafai ona avea o se faʻataʻitaʻiga mo le faʻamamāina ma le faʻamālōlōina o le tino. O le meafaigaluega na faia i le taimi o le faʻamalosia ma le faʻamagaloina:

  • Chamomile,
  • Birch buds
  • Immortelle
  • St. John's wort.

I le tuufaatasiga, o le fualaau faasaina ei ai lona malosi e tetee ai i le fomaʻi, antispasmodic ma le analgesic.

A filifilia se togafiti vailaʻau, e tatau ona e suesue i faʻasagaga avanoa ma feutagai ma lau fomaʻi. O le lisi o loʻo i lalo e faʻaalia ai togafitiga sili ona aoga:

  • Sauniuniga o se faaputuga o pepa moli, St. John's wort, tina i le tutusa tutusa. O le faʻaputuina o le aoina ua sasaaina i totonu o le 500 ml o le vai inu ma aioi atu mo le 40 minute. Ave le 125 ml i aso uma 30 minute aʻo leʻi 'aʻai,
  • O le tincture a Elderberry. 1 tbsp. O le sipuni o le laau ua sasaa atu i le 200 ml o le vai inu, ma ua tauanau mo le 2 itula. O le oloa gaosia ua faʻaaogaina i le 80 ml tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga,
  • O le faʻaaogaina o le phytobar ma mea e pei o le dill, elecampane, fugalaau violisa i le ratio 1: 1: 2: 3 e faʻafefiloi ma le 250 ml o le vai mafanafana ma aumai i se vevela i totonu ole vai vai. O aso taitasi e 3 tbsp. Faʻataʻitaʻiga ao leʻi 'aʻai,
  • Tincture o le luluina o le alfalfa. 2 itula. Fufulu mea totō ile 1 ipu fufulu vai ma faʻaoso mo le 30 minute. O le oloa maeʻa na faia i le aso i le aofaiga o nai sipuni,
  • Plantain faʻasolosolo (vaega 1 tbsp. Suni i le 1 lita o le vai inu). O le susu e tauanau mo le 1 itula ma inu i le aso atoa.

O le seleselega o togalaau e maua ai se aoga aoga i le tulaga lautele o le tino:

  • Faʻaitiitia o faʻamaoniga i le tulaga o le afaina ma le afaina,
  • Tuutuuga o Stool
  • Faʻaitiitia le tiga
  • Faʻaosofia ai le masani ai.

Totogi o togafitiga o vailaau mo togafitiga i togafitiga o le pancreas

O le faʻaaogaina o totogifuapauina mo togafitiga i le togafitiga o le pancreas o se auala sili lea ona lelei mo le faʻaaogaina o aʻafiaga le lelei i foliga o le tiga, faʻavalea, gaioiga le lelei.

E sili le faʻaaoga o tupe e pei ona faʻamaonia mai e lau fomaʻi pe tusa foi ma faatonuga mo le faʻaaogaina. O le lisi o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai tupe sili ona lauiloa i se paleni tutusa.

Fualaau faʻamaʻi No. 2 faʻatasi ai ma le faʻaliliuga lenei:

  • O fua o le sophora,
  • Bean Pods,
  • Blueberries
  • Ierusalema artichoke paʻu,
  • Gaga Galega Greens,
  • Repeshka,
  • Lingonberry
  • Chicory.

O le tuufaatasiga e maua ai se aafiaga e tetee ai, e faʻamaonia ai le gaosiga o le sua o le pani, faʻamalo le spasma ma aveese faʻamaufaʻailoga ua mafua ai. E le tatau ona sili atu le fua i le aofaiga o loʻo taʻuina atu i faatonuga.

Faʻaleleia o le tagata lava ia o le aoina ma se tuufaatasiga o ia vaega:

  • Namu moa vao,
  • Pepa mint leaves
  • Calendula officinalis buds
  • Green yarrow.

Ole vaega ole fua ole 1: 1: 1: 1.5 teaspoon. O le faʻafefiloi e faʻamaʻaina i le vai inu ma faʻaauau pea mo le 2 itula, ona faʻaaogaina lea e pei ona fuafuaina.

Fualaau faʻatau Fua Nuʻu 3 faʻatasi ai ma le i ai o mea taua ile 1: 1: 3: 2:

  • Fennel fatu
  • Fugalaau fugalaau,
  • Valerian aʻa
  • Elecampane aʻa.

A maeʻa ona vaevaeina, faʻapipiʻi lea o le oloa mo le 1.5 itula ma faʻaalu faatolu i le aso, 15 ml aʻo leʻi 'ai.

Cholagogue collection, lea e tatau ona faʻaaoga i le i ai o faafitauli ma le gallbladder ma le pancreas. O mea autu autu:

Sauniuniga o le tincture o loʻo faʻatinoina i tutusa tutusa. O le oloa gaosia ua ave 80 ml tolu taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Faʻaaoga i le togafitiga o le pancreas

Faatasi ai ma se tuusaʻo tuusao o le pancreas, e mafai ona e saunia se vailaau lelei ma aogā i mea nei:

  • Lemoni ma pele 1 kg,
  • Ata, pasili 300 g.

O mea uma lava e tatau ona gaosia i se mea e fai ai meaʻai ma tuu i se ipu tioata. Teu i totonu o le pusaaisa. O aso taitasi o le 1 itula. Spoon 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

E mafai foi ona faʻaaoga togafitiga faʻamaʻi i le togafitia o le mumū i tamaiti, ae sili ona lelei le feutagai ma se fomaʻi. Lelei togafitiga o togalaau ua fautuaina i lalo e fautuaina.

Tusitusia Nu.1 sauniuniga o le aoina o fualaau faasaina:

  • O le tuufaatasiga o tutusa tutusa o le mata, matala, olaola, manoa ma laulaau o fugalaau,
  • Totoina o mea uma na aoina i totonu o se faila i le kofe,
  • 1 tbsp. O se sipuni puʻe e sasaa atu i se ipu vai inu,
  • O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e tauanau mo le 12 itula,

O le oloa gaosia ua ave 80 ml tolu taimi i le aso ao leʻi faia se taumafataga saʻo. O le tui mo tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matutua e mafai ona faateleina i le 200 ml.

Fua le fuainumera 2:

  • 2 tbsp. punetini o fugalaau sophora Japanese e liligiina i le 1 ipu vai inu,
  • O le meafaigaluega na faʻaosoosoina mo le 12 itula.

O le gaʻo faʻamamuina e ave i le 80 ml tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O se vaifofo faigofie ma aoga o le oatmeal porridge, lea e i ai sona aafiaga lelei i le pancreas. O le ipu e tatau ona kuka i le vai e aunoa ma le faaopoopo o suauu, suka, masima.

O le paluga susu e ave i ni vaega laiti (o ni sipuni) mo le vaiaso. Ina ia maua se aafiaga lelei, e mafai ona e faʻaaoga le yogurt mo le faʻamalosi e tusa ai ma le auala lenei:

  • O sina tamai anufe e matua susulu i le yogurt mafanafana,
  • E faʻaaogaina se puluvaga i le nofoaga ua afaina ai ma le faʻamalosiina o le manava,
  • I le pito i luga o laʻei faʻapipiʻi, Cellophane, se sikafu mafanafana, e faʻaaogaina atili ina ia maua ai le manaʻoga e manaʻomia.

E sili ona lelei le faia o se pipifana ile po mo le 4 vaiaso. Ona mafai lea ona e malolo ma toe amata le faiga.I le taimi lava e tasi, o se taumafataga e faʻamalosia ma e le aofia ai le suka.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le aoga o togalaau i le togafitia o le mumu o le pancreatic i faamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faaaoga le upega tafailagi.

Andrew, Simferopol

Ua ou maua i le pancreatitis i se faasologa masani mo se taimi umi. Ina ia faalautele le vaitaimi o le faamagaloga, ou te inuina le fualaau faasaina mai le fale talavai. E leai se mea faigata, e na ona e manaʻomia e faʻaaogaina nai lo le lauti. O le mea autu o le mea lea e le tupu mai ai allergies, ae i se tulaga lautele, ou te leʻi matauina nisi faʻasolega.

Irina, Taganrog

Ioe, afai e amata le valea le pancreas, ona tatau lea ona e taumafai i auala eseese. Ou te leʻi mafaufau e mafai ona fesoasoani ia togalaau. Sa tonu ia te au e faataitai ma ina ua mavae aso taitasi sa amata ona ou lagonaina le sili atu ona lelei. I se tulaga lautele, ou te fautuaina na o aʻu lava ia, ae o se feiloaiga a se fomai e manaʻomia muamua.

O faʻamaʻi o le pancreas e faigata ona togafitia, ma sili atu, e masani lava e le togafitia. Ae peitai, e le o lona uiga pe afai e tupu, e le aoga le togafitiga, ona o lona toesea e mafua ai le alualu i luma o le faamai ma ona faʻaauau pea. I le togafiti togafitiga, e fautuaina ia tausisia e le aunoa mea lelei e tatau ai, aloese mai le atuatuvale, lafoaia se masaniga leaga, ma, ioe, ave ni vailaau faapitoa. Ae e le o mea uma. E mafai foi ona e faʻaaogaina laau mo le pancreas, lea atonu e suitulaga i le tele o vailaʻau ma faʻaitiitia le avega i le ate. Ma o fea oi latou e aupito sili ona aoga ma saogalemu, o le ae iloa nei.

O le pancreas o le pito sili ona telē o mea uma i totonu o le tino o le tagata. E i ai sona foliga lautele ma o ona foliga e pei o se selu e aunoa ma se atigi. Ma afai tatou te talanoa e uiga i le mea o loʻo i ai le pancreas, e tatau ona maitauina o loʻo ufiufi ai totoga i totonu i le taimi e tasi. O lona tino (le vaega autu) o loʻo i tua o le pito i tua o le manava, o le siʻusiʻu e latalata i le duodenum 12, ma o le ulu e tu latalata ane i le tafatafa.

O lenei faʻatulagaga e mafua ai le fenumiai pe a oʻo mai se faʻamaʻi o le tiga, ona e masani ona fenumiaʻi tagata i le tiga e tupu i le paʻu ma le tiga i totonu o le manava po o le taʻavale. Ma ina ia mafai ai ona vave faailoaina faafitauli i lenei okeni ma amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai, e tatau ona e iloa tonu pe faapefea ona tiga le pancreas ma pe o le a le fua e tatau ona faia i le mea muamua.

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, o le tiga o le tiga e mafai ona ese - mataʻutia ma le manaia, toso ma le vavao. E faʻalagolago i le faʻamaʻi o loʻo atiaʻe i totonu. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreatitis poʻo le pancreatic necrosis, o lagona tigā e tele lava ina mataʻutia ma gaogao. Latou te tupu, o se tulafono, i le itu tauagavale o le hypochondrium, talu ai o le vaega moe o le gland e sili ona afaina. Ae afai o le ulu o le pancreas e i ai le mumu, o le tiga e aliali mai i le taumatau sao.

E le gata i lea, e masani ona oʻo atu le maʻi tigaina i isi vaega o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tui vavae, taualuga o tauau, pito i lalo, tauau ma le taua. Afai i le mea e tupu ai ua tui le tagata maʻi i se antispasmodic, o le tiga o le a faʻaitiitia le faʻailoa, ae o le a le faʻaaogaina atoatoa. Afai e oso le osofaʻiga, ona maeʻa atoa lea pe a mavae nai aso.

I le faaopoopo atu i le tiga, ma le mumusu o le mumusu i totonu o se tagata, o isi uiga e ono aliali mai:

  • taʻavale
  • vili
  • manava manava
  • maualuga gaʻo meaʻai i feces,
  • pallo o le paʻu (faʻatasi ai ma le mumū tutusa o le gallbladder, o le masini mechanic e tupu ai),
  • vaivaiga.

Afai o le faʻasologa o le maʻi ma e na o sina taimi lava e lagona ai e ia i tiga tiga i le itu tauagavale poʻo le sao o le hypochondrium, naʻo ma le faʻafefe i meaʻai gaʻo, ona togafitia lea o togafitiga i le fale, faʻaaoga togafitiga vailaʻau eseese mo lenei mea. Ae ia manatua o le togafitia o le pancreas ma laau e mafai ona faia faatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi aoga!

A o leʻi talanoa e uiga i mea laau e togafitia ai le pancreas, e tatau ona e fai atu ni nai upu e uiga i a latou faamanuiaga. O le sili ona lelei o sauniuniga o laʻau, lea e aofia ai togafitiga faʻalaʻau faʻapitoa i le taimi e tasi, ma faʻapitoa ai a latou togafitiga faʻamalosi.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, ua fautuaina togafitiga ia faia e laau totino o loʻo i ai mea nei:

  • taofi faiga faʻapitoa,
  • faʻafouina le faʻafouina o le tino (toe faʻafoʻisia),
  • faʻaleleia le tafe o le sua o le pancreatic,
  • faʻamalosi le metabolism
  • faaitiitia le tiga
  • faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal
  • faʻamaonia le tafe o le talo mai le gallbladder i totonu o le pancreas,
  • faamalosia puipui o toto toto ma faaleleia le tafe toto o le gland.

O nei mea e mamao mai faʻamalosiga uma e aofia ai laau. Ae ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le aoga mai le latou faʻaaoga, e le fautuaina e le fomai le faʻaaogaina o totogifuapauina totogifuapauina. E sili atu le aoina o le mutia, faʻamago ma tatu i le fale. Ae afai e le mafai, ona mafai lea ona e faʻaaoga togalaau faʻatau i le fale talavai.

O le isi itu taua, ina ia le toe faʻailoaina pe faʻaaoga atoa le faʻamaʻi o le pancreatic maʻi, o togafitiga e tatau ona aofia ai e le gata o le faʻaaogaina o meaʻai ma meaʻai, ae o se meaʻai foi. O se mea e manaʻomia muamua, talu ai e leai se faʻamalositisi faʻaonaponei ua leai sona aoga.

O le taumafa e le o lona uiga o le matelaina atoatoa (e naʻo le taimi o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi), ae naʻo le teenaina o meaʻai ma mea inu, e aofia ai:

  • meaʻai gaʻo uma ma falai,
  • carbonated ma ava malosi,
  • ulaula meaʻai
  • piko
  • pata tao.

Togafitiga ma laau palacreatic e tatau ona umi se taimi (ia le itiiti ifo i le 3-4 vaiaso). I lenei tulaga, o mea uma e teuteu ai ma mea e faʻaleagaina e tatau ona faʻaaogaina i na o se pepa fou. Fafagaina i latou mo le lumanaʻi e le aoga, aua a maeʻa le 4-6 itula pe a uma le kuka, e leiloloa a latou mea aoga.

O lenei faʻatoʻaga mo togafiti e sili ona aoga. E na o le faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi masani i le taimi o le faʻamagaloina. Ina ia saunia, o mea nei o le a manaomia:

  • lanumeamata lanumeamata (e tatau ona faʻamago muamua ma taina) - 2 tbsp.,
  • horsetail - 3 punetēpu,
  • o le aoina o lauʻau, e aofia ai falaoamata, pasili ma kryfey (mo sauniuniga o fualaau uma e ave i le tutusa tutusa) - 1 tbsp.

Aʻo le i faia le sauniuniga o se vailaʻau mo le aveeseina o le faʻaogaina o faʻailoga i le pancreas, e tatau ona saunia le vodka, lea e tatau ona tuʻuina i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso i luga o se pulou auro. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave le 0.5 lita o vodka lelei ma faʻatumu i taʻi 17 o fulufulu auro.

A maeʻa le vodka, e mafai ona e sauniuni sauniuniga falemaʻi. E tatau ona e ave lauʻau o loʻo faʻamatalaina i luga, sasaa i le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu i totonu o se vai vai. E tatau ona faʻavaivaia le sooupu mo le afa itula, mulimuli ane e tatau ona fufulu ma fefiloi ma vodka, lea e manaʻomia foi ona muaʻi filiga.

O le auala o le faʻaaogaina o se vailaʻau e faigofie. O le aofaiga o le 2 tbsp. faʻafefete i le ½ ipu vai ma inu 15-20 minute aʻo leʻi 'ai. Naʻo se aso e manaʻomia ona e faia ai 3-4 doses o lenei tincture. Ole laʻititi ole togafitiga e 30 aso.

Faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le pancreas, o laʻau e le o faʻatasi ma le ava, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻafitauli i le tulaga o le maʻi. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o se isi mea e fai mai se vao e pei o le iris.

Mo le sauniuniga o le afu, na o aʻa o iris e faʻaaogaina. E muamua le paʻu i le paʻu o le paʻu ma i le aofaiga o 2 tbsp. sasaa 0.5 lita o vai inu. Faʻamalosia se fofo i le ao i se nofoaga malulu. A maeʻa lena, e tatau ona fufulu. E manaʻomia lou inu i le faʻafefe 4-5 taimi i le aso mo le ½ cup.

Elecampane, solo ma coltsfoot - o nei laau mo le togafitiga o le pancreas e mafai foi ona faʻaaogaina i le vaitau o le faʻavavevavega, talu ai o loʻo iai a latou faʻalogiga mamana ma aʻafiaga o le antispasmodic.

Ina ia saunia le vailaʻau, o nei laʻau e tatau ona faia i le tutusa tutusa ma faʻafeiloaʻi i se fagu mama mamago. Ma le isi, e tatau ona e 'aina le 1 tbsp. o le taunuuga o le seleselega vao ma sasaa i se ipu vai inu. Faʻaosooso le fofo mo le 30 minute, ona tatau lea ona fufulu. E tatau ona ave se inu inu i le aofaiga o le ½ cup i nai sipuni 3-4 taimi i le aso.

Mo le toe faʻafoʻiina o le pancreas pe a uma se manuʻa, ma le kanesa poʻo le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaoga laufanua. O le tea ua saunia mai ia mea e tusa ai ma le fuafuaga lenei: o lau ma aʻa o le laau e tatau ona nutimomoia, ona sosoo ai lea ma le 1 tbsp. sasaa ni ipu tioata e lua (leai se vai inu!) vai. Faʻaosoosoina se meainu e tatau ona i ai i le po atoa. I le taeao e tatau ona fufulu, vaevaeina i ni vaega tutusa se tolu ma onā i le 3 vaeluaina popo i le aso atoa. E tatau ona inuina le fua o le 10-15 minute ao le i ai meaai.

Ina ia faʻaleleia le malosi o le lauti, e mafai ona tuʻuina atu i luga o le laʻau ma isi mea. Ma afai tatou te talanoa pe o le a le laʻau e sili atu e faʻaopopo i ai, ona tatau lea ona e faʻalauiloaina le calendula, ona e iai sona faʻaoga aloaʻia ma toe faʻafouina. Ae i lenei tulaga, aʻo leʻi saunia le lauti, e tatau ona faʻafefiloi calendula ma le falaoloa i mea tutusa i totonu o se ipu eseese ma na o le 1 tbsp. kuka ma kuka i le vai.

Faʻasalaga o le pancreatic ma taimi o tiga, e fautuaina e faʻaaoga le pasili. E fesoasoani i le faateleina o le pulelasi o elemene nutestive, faʻaleleia le tafe o le sua o le pani ma faʻamalolo spasms i totonu o le gland.

Ina ia saunia le vailaʻau, o le a le gata ina e manaomia le pasili (300 g), ae o isi foi mea aoga:

  • fufuluina o galala eletise - 300 g,
  • lemoni - 1 kg.

Aʻo le i faia le sauniuniga o le vailaʻau, e tatau ona saunia laumei. Mai ia i latou e tatau ona e aveese uma ponaivi, ona pasi atu lea i totonu o le mea e fai ai meaʻai faatasi ma le peel. E sosoo ma le faʻafefiloi o le lemoni e tatau ona faaopoopo i ai le pasisa ma o le sikalo e pasi atu i se suʻi meaʻai.

O le mea e maua ai le paʻu e tatau ona tuʻuina atu i totonu o se atigipusa (e le o le metallic), faʻafefiloi lelei, ma ia tapunia faʻatasi ma se tapuni. Ia faʻamalosi le vailaʻau i se nofoaga malulu mo le 2 vaiaso. I le taimi lea, o mea aoga o le a tuʻuina atu le sua, lea e tatau ona faʻapala 3-4 taimi i le aso mo le 1pp. ae leʻi leva ona 'ai.

O isi vailaau faʻapitoa e fautuaina foi le faʻaaogaina o le cryptoea e togafitia ai le pancreas. O le fatu lenei e seasea mauaina i totonu o lo tatou atunuu, ma o lea e mafai ai ona faʻatau i se fale talavai. O lenei laau e tatau ona faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis ma le maʻisuka. Ua saunia mai se mea o iai, o le fua lea o loʻo faʻamatalaina i luga o le afifiina o le gaʻo vaʻaia.

O le tincture e tatau ona ave i le le itiiti ifo ma le 4 vaiaso aʻo le i faia taumafataga taitasi. Ma ina ia maua ai le maualuga ma le tumau o taunuuga, e tatau ona faia mo le 1 le tausaga.

Ina ia taofi le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, e mafai ona e faʻaaogaina se atinaʻe ua saunia mai na laau:

  • Hypericum perforatum,
  • meli
  • tinawort.

O nei laau aina e tutusa, tutusa, ma sasaa mai i le vai inu ma faʻafeiloaʻi (2 tbsp - 0.5 l o le vai inu). Faʻaosooso le fofo mo le itula, a maeʻa lea e tatau ona fufulu. Ma o le inu o lea ituaiga ua fautuaina i se aofaiga o le 150 ml 3-4 taimi i le aso ae leʻi leva ona 'ai.

O se anti-inflammatory lelei, analgesic ma le antispasmodic aafiaga e iai foi se faaputuga e faia mai i laau nei:

  • elecampane (aʻa) - 2 vaega,
  • fua o fatu - 1 vaega,
  • valerian (aʻa) - 3 vaega,
  • fugalaau viole - 1 vaega.

Faʻavae sauniuniga o fala o le talo 1 tbsp o le paluga o le vao e sasaa atu i le 1 ipu vai inu ma le simmer mo le afa itula i totonu o le vai vai taele. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻamalosi e tusa ma le 15 minute ma le faʻalavelave. Ave e tatau ona 3 tbsp. ao lei faia taumafataga uma.

E tele isi fua mo le saunia o vailaʻau mai laau. Ae ia manatua o laʻau e le tatau ona na o le pau lea o togafitiga. E tatau ona tuʻufaʻatasia ma le taumafataga ma vailaau faʻasaina na faatonuina e le fomaʻi. I le uma, e naʻo togafitiga faʻapitoa e mafai ai ona e taofia le tumau o le alualu i luma o le maʻi ma puipuia ai faʻafitauli mai le faʻaalia mai lona talaʻaga.

O le pancreas e masani ona faʻaalia i faʻamaʻi eseese. O fualaau o togafitiga o se auala faaopoopo e taulimaina ai gasegase eseese o se natura mumusu.

Laʻau mo le pancreas e aoga tele pe afai e te iloa le auala e faʻaoga saʻo ai. O a laʻau e togafitia ai le pancreas?

Faʻatasi ma faʻamaʻi o le okeni, o lona gaioiga e faʻaleagaina. Tulaga lautele:

  • E maua mai ai ni enzymes faapitoa e aofia ai i le gaogaoina o meaai.
  • Pepa o se faiga faalilolilo.
  • O le pancreas o se tasi lea o totoga taua o le masini vai.
  • O le tulaga o le gland e aʻafia le aafia: meaai suamalie, gaʻo ma le ava malosi.
  • Tulaga tuʻuina - i lalo o le manava.
  • Faʻaleleia le gaosia o le inisalini.

Faatasi ai ma faiga le lelei i le okeni, e amata ai ona lagona e le tagata le le mautonu i le itu taumatau o ivi.

O nisi faamai e mafua ai le tiga o le fusifusi. O le maʻi sili ona taatele o le pancreatic maʻi o le pancreatitis.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le afaina e salalau atu i le vaega atoa o le okeni pe na o vaega taitasi. Faʻatonu le maʻi:

  1. Mea maualuga-kalori ma meaʻai gaʻo.
  2. Faʻailoga o le gallbladder.
  3. Malosiaga mamafa mamafa.
  4. Gaoioiga faaletino sili atu.
  5. Faʻamaʻi.
  6. Tausiga masani.
  7. Mafuaaga
  8. Genetics

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le maʻisuka e masani ona matauina. O lenei taunuuga e tupu ona o se taunuuga o ni gasegase vascular o le atherosclerosis.

O le mea muamua lava o le faʻalauiloaina o le tino i le pancreas o se gutu malogo. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i le inu malosi tele e le mafai ona aveesea le inu.

O fualaau o togafitiga o se mea e masani ai e fesoasoani e le toe faʻamalolo le maʻi, ae e faʻamalieina ai le tino, faʻamamaina toto toto o mea leaga, gaʻo ma aveesea ai mea oona.

E taua le malamalama o meaola uma e le mafai ona togafitia e na o na o laau, oi latou o fesoasoani faaopoopo.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, fautuaina e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa ina ia aua le afaina ai le tino.

Ma a aunoa ma lena, o se tino vaivai ma maʻi i le taimi nei e manaʻomia le fesoasoani faʻaeteete.

Ina ia faʻaaogaina lenei mea poʻo le faʻamaʻi i le pancreas, ua lava lea e faʻatinoina ai se auala faʻapitoa.

O le mea lea, e faaopoopo atu i vailaau, e tatau ona e ola i se olaga ola maloloina, 'ai le mea saʻo ma faʻaopopo le fufuluina i fua o le natura i ituaiga o laau.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona aofia i le taumafa:

  1. Vaʻa iʻa.
  2. Fualaau faisua.
  3. Fua.
  4. Greens.
  5. Paʻu falaoa.
  6. Rusks.
  7. Oatmeal.
  8. Fua o le sami e maualalo le gaʻo.
  9. Buckwheat
  10. Fig.

Aveese atoa mai le lisi:

  1. Fafaga.
  2. Alu
  3. Faʻasusu, mea manogi.
  4. Soda.
  5. Lauti uli.
  6. Teu
  7. O suauʻu eseese.
  8. Nati.

E naʻo le tulaga lenei e mafai ona tatou faʻamoemoe i se manuia manuia.

Faʻatoʻa Faʻatoʻaga Laulaʻau:

  • Faafefiloi - 1 tbsp. krefeya, pasili, meaʻai, 3 tbsp. horsetail, 2 sipuni tele lanumeamata lanumeamata. Aumai mea uma ile mea faʻagogo pe faʻagogo ma suisui ei latou lava.
  • O le mea na maua mai i le 0.5 l. vai inu.
  • Faʻamalosi mo le tusa o le afa itula, e faʻaaoga ai le auala vaʻa.
  • A maeʻa le 30 minute, ona tatau lea ona fufulu le masini, ma faʻapipiʻi le vao i le gaʻo.

Ina ia faamaea le fua o le a e manaʻomia se mea faʻapitoa i luga o se pulou auro. Ua saunia muamua.

  • 17 togi o le mumu auro ua fefiloi ma le 500 mg o vodka.
  • Faʻaosooso i se nofoaga pogisa ma malulu mo le 2 vaiaso.

Faʻafefiloi ma faʻaaoga uma 2 recipes mo togafitiga. Inu le afa afa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le togafitiga e tasi le masina. O le inu tele o mea e le fautuaina, e tusa lava pe le o uma uma faailoga. E masani lava, o sea mea e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le tulaga i le mumū masani.

Afai e talafeagai, ona saunia lea o se isi fua mo le sui. Faaaoga le aʻa iris mo ia, lea e tatau ona nutimomoia i le paʻu o le paʻu.

O loʻo faʻatuputeleina le laau mo se aso, aʻo leʻi tumu i vai inu. Aʻo le i faʻaaogaina, faʻaaogaina ile gau i totonu o le 2 layings. Inu 5 taimi i le aso atoa, e oʻo lava i le tufatufa atu o le iris atoa.

Taua! E naʻo le faʻatasi ma fualaau faasaina ma le taumafa e tatau ona faʻalagolago i le lelei o togafitiga.

I le pito i luga o le vevela, e leai se lagona e faʻapipiʻi togafitiga. Seiloga ua uma le faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe amata ona latou filifilia togafitiga talafeagai ma lau fomaʻi.

A maeʻa se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o se aoina mo le pancreas e faʻaaogaina:

  1. Faafefiloi coltsfoot, cred, elecampane i tutusa tutusa.
  2. Liligi le togatogo ma le 300 ml o vai inu.
  3. Inu i le 10 minute ao leʻi faia taumafataga, i se siʻomaga lemu.
  4. O le togafitiga o se masina.

Le faʻamalositino o lenei faʻaputu: faʻaitiitia le tiga, faʻamamaina sela, fesoasoani ia i latou ia toe faʻafouina.

E le gata i lea, i totonu o le pancreatitis, e mafai ona e tago i se siʻosiʻona o le ava malosi pe mai le oona oona. Faatau 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'aʻai.

O le lelei pe a mavae le faʻalavelave o ni mea laiti mai aʻa o le vine, rosehip, sua o le paluga, lauti lanumeamata.

I totonu o le pancreatitis, o togafitiga e naʻo le vaitaimi o le toe faʻaleleia. Faatasi ai ma togafitiga, e fautuaina ai e tagata atamamai le inu sili atu mama, vai inu. E tatau ona vave taunuu mai le vai aʻo leʻi 'ai.

O faʻafitauli i lenei totoga na amata ona foliga mai i le tele o taimi i tamaiti. Afai e le o faʻamaonia mai e le fediatrician soʻo se tapulaa, o togafitiga masani e tuʻuina atu ai fualaau mo "tagata laiti".

Faatasi ai ma faafitauli o le pancreas, o togavao sauniuni e taulimaina.

Laʻau mo togafitiga - fua fua 1:

  • Faʻafefiloi i le tutusa tutusa o fugalaau o mata mata, calendula, olaola, lau o le barberry ma le mutia.
  • Aʻo leʻi faʻaaogaina, o le atoaga o le mea o loʻo faʻamautu lelei i totonu o le faila.
  • 1 tbsp o le totoina o togalaau e sasaa ai se ipu vai inu.
  • Faʻamalosia e tusa ma le 12 itula. E fautuaina e faia lenei mea i le afiafi, o lea ua saunia le aoina i le taeao.

Inu 1/3 ipu ao le i fafaga 3 taimi i le aso. O i latou e sili atu ma le 10 tausaga latou te faateleina le fualaau i le kapu.

  • 2 tbsp fugalaau o le Japanese sophora e sasaa le 0.5 lita o vai inu.
  • Faʻamalosia 12 itula.

O le metotia e tutusa ma le fua muamua.

Herculean porridge ua manatu e sili ona aoga. E aoga tele mo se tino talavou, e aʻafia lelei i faafitauli o le pancreatic ma e matua leaga lava.

Mo nei faʻamoemoega, o le falaoamata ua saunia naʻo le vai ma luga o le vai. E le tatau ona aofia ai ni mea faʻaopopo i le masima poo le suka.

Taumafa le falaoa i luga o sina meaʻai (lava ma nai sipuni) mo le vaiaso.

I le avea ai o se togafitiga ma se aafiaga lelei i luga o le paʻu o tamaiti, e oo lava i yogurt masani o loʻo faʻaaogaina. Aua le faaaogaina i totonu, ae i le tulaga o se pusa. O le auala lenei:

  • Fufulu se ie lino o se tamai laititi, e latalata i le alofilima o lou lima, ma le tele o vai i totonu o se yogurt muamua.
  • Latou te tuʻuina mea i le vaega o le okeni na aʻafia ma puʻeina le manava.
  • Mo le faʻamalosi, o le ae manaʻomia foi le cellophane ma se sikafu mafanafana, lea e tuu i luga o le ie lino.

E tatau ona e faia se pulufana i le po. O le togafitiga e 4 vaiaso, ona mafai lea ona e malolo sinamu ma toe amata ai le taualumaga.

I le taimi o le togafitiga, o se mea masani le mulimuli i se taumafataga faamalosia. O suāuʻu ma mea suamalie e suia i se mea masani - meli.

E mafai ona maua se isi faʻaopoopoga e ala i le faʻamalosiina o le taumafataga ma le pati aʻai. Mo le 4 vaiaso, e kuka mo le 'aiga o le afiafi ma avatu i le tamaititi.

O aso uma e fautuaina ai le kuka fou. I le avea ai o se faʻaopoopoga, o le ai ai le meli ina ia leai ni mea inosia e tamaiti.

O togavao o se mea masani, ma o le mea e sili ona taua, taugofie. Pe a filifilia se talavai, e tatau ona e faʻalagolago i le manatu o le fomaʻi.

E oʻo lava i laʻau e sili ona leaga mo le togafitia o le pancreas e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le talafeagai.

E tatau foi ona e faamasani ia oe lava i le solia o oe. Faatasi ai ma le numera tele o filifiliga, o loʻo i ai i latou ua uma ona faʻaali atu latou lava ma faamaonia lo latou aoga.

Recipes:

O togafitiga faʻafou uma o togalaau e faia i le taimi e aveese ai le pito i luga o le veveve. I le taimi nei, o le pancreas e le faʻaleagaina ai uma tupe maua mai fafo.

Vaʻaia Pancreatic - Faʻasologa Faʻasoifua Maloloina Faʻafouina:

  • Tincture o le wormwood. Sauniuniga: o le 500 ml vai inu e manaʻomia 2 tbsp. laau toto. Tuu mea uma i totonu o se vevela, vavalalata, lulu ma alu mo se itula. Inu 0.5 tbsp. ao lei faia taumafataga taitasi.
  • Alfalfa lulu le tincture. 2 tsp sasaa se ipu vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 30 minute. Faaaoga i le aso atoa. Mo suʻega taʻitasi, e tele ni laupepa e faitaulia.
  • 1 tbsp. l plantain faʻamago mo le tasi ipu malamalama vai. Faʻaosooso 60 minute ma inu i le aso atoa.

O le togafitiga o le tino o le tino o le tino ua faaalia i:

  1. Faʻamālōlōina o faʻamaoniga e pei o le fuga ma le afaina.
  2. Faʻavasega le nofoa.
  3. Faaitiitia o le tiga.
  4. Faʻaosofia le fiafia.

O lenei igoa na tuuina atu i le fualaau faasaina aua na oo mai ia i matou mai Tibet. Talu mai aso anamua, na inuina e le au monometa Tibet le faamaloloina ma le faamamaina oo latou tino.

O le faavae o le fua e aofia ai mea masani masani e fa. Faatasi ai ma le pancreatitis, e aoga le inu uma i le taimi o le vevela, ma i le taimi o le faamagaloga.

  • Falemai fomaʻi.
  • Birch buds.
  • St. John's wort.
  • Immortelle.

Chamomile o se visepic lelei ma antispasmodic. O le birch buds e i ai se aafiaga o le choleretic, aveese toxins mai le tino.

St. John's wort afaina tonu le setete o le pancreas, maua ai se toe faʻaleleia, faʻafefe ai le mumu.

Immortelle o se auala e faʻaleleia ai le suavai, toe faʻafoʻi galuega failautusi.

  1. O vaega uma e fefiloi i tutusa tutusa.
  2. Mo le tasi taimi e kuka ai, e 1 le sipuneti e manaʻomia. aoina ma le 0.5 lita o vai inu.
  3. E tatau ona faʻaogaina laʻau mo le itiiti ifo i le 10 minute.

O lena lauti e manaia tele le inu. O i latou e fiafia i se meainu suamalie ua faatagaina e faʻaopopo nisi o meli pe o le fale tipi.

E toaitiiti tagata e manatu, ae o le pasi aupito sili ona masani mai le togalaau e mafai ona avea ma fofo lelei mo pancreatitis.

E matua faigofie lava ona maua. O i latou e leai ni a latou lava 'upega tafaʻilagi e mafai ona faʻatau se ituaiga o laau i soo se maketi poʻo se faleoloa.

Muamua lava, o lona autu taua o le toe faʻaleleia ma le faʻamautuina o galuega a okeni.

  1. O le a e manaʻomia le 300 grams o fualaau aina fou, lea e manaʻomia ona e faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete i totonu o se mea e gaosia.
  2. I le mea e maua mai ai le falaoamata faaopoopo 300 glama o le kalaka ma tusi solo i nisi taimi.
  3. O le isi mea e fai ai le lemon. E tatau ona faʻaaoga le 1 kilokalama o fualaau aina mo le fua, muamua e aveeseina ponaivi, ma o le oloa lava ia e paʻu faatasi ma le pulu i totonu o se mea e gaosia.
  4. O vaega uma mai le suavai e tuʻuina atu i se pusa vevela. E mafai ona avea ma pusa tioata. O le mea autu lava o ipu e le o masini.
  5. Ua tapunia le fagu ma se tapuni ma totoe i se nofoaga malulu mo le 2 vaiaso.

Le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e te manaʻomia 1 tsp. 3 taimi i le aso ao le i taumafa. O lenei fua e afaina lelei i le pancreatitis.

Faʻatasi, o vaega uma ua faʻateleina ona faʻamaonia lo latou aoga. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi faapitoa. Faʻalagolago i le faʻafitauli o le maʻi, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina nisi suiga i le faia, mo se faʻataʻitaʻiga, suia le metotia.

Faatasi ai ma togafitiga masani, e le mafai e le tasi ona nofo toatasi i fafo o lenei laau. Krythea o le galu i luga o ogalaau.

O lona togafitiga faafomaʻi e le gata ina faalautele atu ai i le pancreas, ae faapena foi i le tino atoa o fualaau aina.

Pau lava le faafitauli o lona leai o se avanoa. E tatau ona maitauina o se laau e seasea ona le faigofie ona maua.

E le gata i pancreatitis lava ia, ae togafitia foi e Kritheus le maʻisuka. I falemaʻi, e tatau ona e faʻatonuina lenei mea faigaluega aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua.

O faatonuga mo le faʻaogaina o loʻo avanoa i luga o le afifi. E le gata i lea, o tui ma sauniuniga e mafai ona talanoa ma lau fomaʻi.

O le togafitiga e fai ma filifiliga. Mo le ausia atoatoa, e fautuaina e ave le itiiti ifo ma le 1 le tausaga. Ina ia fesoasoani i le faʻamalosia, e 14 aso o le a lava.


  1. Tsarenko, S.V. Malosiaga ogaoga mo le maʻi suka / S.V. Tsarenko. - M .: Medicine, 2008 .-- 615 itu.

  2. Fedyukovich I.M. Faʻaaogaina o le suka i le taimi nei. Minsk, Universitetskoye Publishing House, 1998, 207 itulau, 5000 kopi

  3. Kravchun N.A., Kazakov A.V., Karachentsev Yu. I., Khizhnyak O.O. O le maʻi suka. Auala lelei o togafitiga, Fale kalapu "Club of family loisure". Belgorod, kalapu kulupu "Taaloga Taaloga a le Aiga". Kharkov - M., 2014 .-- 384 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga