'Ai o le' ava mo le Cholesterol Maualuga

O le taumafaina o faʻi sili ona fiafia i ai le maualuga o le cholesterol maualuga e le gata e mafai, ae e tatau foi. Ae e tatau ona aofia i totonu o le meaʻai meaai i le na o le leai o ni faaletonu i totonu o le tino e puipuia ai lenei fualaau oona mai le 'aina. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai se mea taua o vaega taua, lea e maua ai le tele o mea e faʻamalolo ai ma faʻaaoga tele ai le maualuga o le cholesterol i le toto, faapea foi le tino atoa.

Tuufaatasia ma faʻamalologa uiga

O meaʻai talafeagai mo le hypercholesterolemia o loo i le pito i luma, o lea ae e te leʻi 'aina lenei mea poʻo lena oloa, e tatau ona e mautinoa e saogalemu mo le soifua maloloina. O se laʻau lauiloa ma sili ona alofagia - faʻi, ua manatu maualuga o le kalori ona o le tele o mea inu. O loʻo i ai gaʻo, ae na o le fualaau faisua. E leai se cholesterol i faʻi, o lea e le mafai ona avea i latou ma mafuaʻaga o le faateleina o le ava lipophilic masani i le toto.

O le oloa e aofia ai le tele o mea aoga aoga, o le autu o nei mea nei:

  • Nicotinic acid E gafa ma le faʻatinoga masani a le CCC, le faagasologa o le faʻaogaina o meaʻai ma le setete o le tino. E le gata i lea, o le a faʻavaivaia puipui puipui ma faʻaitiitia le faateleina o le maualuga o le ava lipophilic.
  • Ascorbic acid. Faʻaauau le faʻaogaina o le tino ma faʻafefeina ai le aʻafiaga o le faʻamalosia o aʻafiaga saoloto.
  • Carotene. Tuuina atu le puipuiga ma le maualuga o le puipuiga mo vaʻa toto ma le myocardium, toe faʻafouina ma e i ai se aafiaga lelei i luga o le mea o loʻo gaosia ai, respiratory system ma le setete.
  • Tocopherol. Fesoasoani e faatumauina le maualuga o le soifua maloloina ma puipuia le kanesa o le paʻu.
  • Vitamini o le vaega B. Faʻamamago ma saofagā i le gaosiga o le serotonin, ia i ai se aafiaga lelei i le totonugalemu o le tino.
  • Macro ma microelements. Latou te fatuina ni tulaga sili ona lelei mo le sologa lelei o le gaioiga o le tino o le tagata.
Toe foʻi i le laulau o mea

Ua foia le hypercholesterolemia?

O pana ma cholesterol, pe mafai ona tuʻufaʻatasia, e fiafia i le tele o tagata e le mafai ona mafaufau i le olaga e aunoa ma lenei fualaau suamalie. O le masalosalo e uiga i aoga o le oloa e maua mai i le maualuga o le cholesterol e afaina ai ona o le tele o meaʻai oona o loʻo i ai i le tuufaatasiga, e avea ma maualuga-kalori. Ae talu ai ona o gaʻo ei ai le vailaʻau o le vailaʻau, o faʻi e le faateleina ai le cholesterol, ma, i se isi itu, e saofaga i le faʻaititia. E le gata i lea, o le fualaau oona ua fautuaina mo tagata mamaʻi e mafatia i le faateleina o le mamafa o se mea e pei o le gaʻo i le plasma, aua e vave ona faʻaleleia le faʻaleleia o le vai, faʻamamaina le toto ma le faʻatau atu o toxins.

E faapefea ona filifili ma 'ai?

Aʻo leʻi faʻaaogaina faʻi mo le cholesterol, e tatau ona e faamasani i tulafono faavae mo le faatauina mai o se oloa. O ia, e pei o fualaau aina uma, fualaau faisua eseese e eseese, togi, tofo, lanu. O le mea lea, talu ai ona ua e filifili e faʻalanoa le meaai i faʻi, e tatau ona e gauai atu i mea nei pe a faʻatau:

  1. O le paʻu e laugatasi, e mafai ona ola, e leai ni togitogisa, faʻaoga ma isi mea leaga.
  2. O le fua e matua, e aunoa ma le taina.
  3. O le lanu e masani lava auro ma e manaia le manogi.
O sea fualaau aina e mafai ona avea ma vaega o lau salati fualaau suamalie e sili ona e fiafia i ai.

O pusa o loʻo aofia i le toetoe lava o meaʻai uma ma, a uma ona 'ai na o le tasi le fasi pepa, e mafai foi ona e sui se taumafataga atoa. Taumafa fualaau oona o se faʻi i ona foliga mamā pe faaopoopo ni fualaau aina, paluga o meaai ma mea suamalie i salakeke. E faamalieina ai le fiaai ma tuʻuina atu i le tino se malosi tele o le malosi. O le fua o le a le faʻaumatia ai mea aoga pe a faʻaalia i le vevela, o lea e talafeagai ai mo le kukaina o soʻo se mea e te manaʻo ai.

Ae peitai, pe a faʻaaogaina faʻi, e taua le manatuaina o le fuataga ae le o le faʻaleagaina o le oloa e le afaina, ona o lona mea e mafai ai e le kalori ona faia se taufaaleaga faʻataʻitaʻa ma tagata o loʻo i ai.

O afea ma e faapefea ona afaina?

E ui lava i lona aoga, ae le o tagata uma e faʻaaogaina faʻi i le maualuga o le cholesterol maualuga. O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasalalau o lona toʻatasi le faʻaaloalo. I tulaga tulaga ese, ua faatagaina e 'ai sina vaega o le oloa, aʻo matauina le tali a le tino. O le avea o se oloa maualuga-kalori, e ono mafua ai le osofaʻi o le cholesterol i tagata na i ai se faʻalavelave o le myocardia poʻo le taʻavale. O pulufana e mafai ona faʻafefeina ai le toto, o lona uiga e tatau ona e faʻaaogaina i veins varicose ma le thrombophlebitis ma le faʻaeteete tele ma le faʻamapulaʻa. I tagata e leai se ola masani, o le fafagaina o faʻi e mafai ona mafua ai le faʻaopoopoga o le gaosiga ma le le mautonu o le manava. E mafua lenei mea i le mea moni e manaʻomia e le tino le tele o taimi e faʻafefe ai le fualaau aina, o le mea lea, ina ia aloese ai mai faʻamaoniga e le manaʻomia, e le mafai ona e 'ai i luga o se manava gaogao ma inu i le vai.

Talu ai ona o mea e maua mai le calorie ma meaʻai, e le fautuaina le tuu i lalo o le cholesterol ma faʻi mo le maʻisuka ma le mamafa o tagata. E faʻasaina foʻi le 'ai ma le faʻasolosolo i le maʻisuka malosi, oona. Afai e aliali mai pe a uma ona 'ai, o le paʻu e ufiufi i se mea vevela ma le afaina, e sili le lelei le taofi le' ai o le oloa ma faʻatalanoa se tagata e alu i le tino, tagata tausi meaʻai.

Taumafa tau taumafa ma vailaʻau

O pusa o fualaau suamalie suamalie ma se vailaʻau oona. O se tasi o oloa sili ona malosi-toe faʻaleleia.

O le aofia e aofia ai:

  • Vitamin B6 (pyridoxine). Faʻafouina paleni o le kulimi. E gafa ma le fausiaina o sela mumu. O le aʻafiaga e aofia ai i le lipid metabolism, faʻamamaina le toto o triglycerides.
  • Vitamin B5. Faʻaleleia le tulaga o le lauulu, paʻu, fao. E faʻaolaina ai le gaosiga o le serotonin (o le hormone o le oliʻoli), faʻamaonia le faʻatinoina o le tino.
  • Vitamin C. Faʻaleleia puipuiga puipuia, toe faʻaleleia o mea. Malosiaga mamana. E faaumiumi le talavou.
  • Vitamin E. E manaʻomia mo le biosynthesis o le protein, o le metabolism. Faʻalagolago i le toto. Puipuia le palasi, faʻalauteleina le gaogao o capillaries.
  • Vitamin PP. Faʻalagolago i le masani ai o le faʻaogaina o meaʻai, popole, ma le fatu cardiovascular. Faʻateleina le faʻaitiitia o le cholesterol lamatia, faʻaleagaina toto toto, faʻaititia le toto maualuga.
  • O Carotene o se elemene taua i le puipuia o maʻi mata. E i ai sona aoga aoga i galuega a le loto, faiʻai. Faʻateleina le tafe toto.
  • Macronutrients: potassium, calcium, magnesium, sodium. Latou te auai i faiga faʻavae. Manaomia le fafagaina o siama, tisipenipuni lautele.
  • Faʻasologa o mea: iron, fluorine, zinc, seleni. Latou te lagolagoina le faʻatinoina o le faʻaogaina o tino ma tino. O le le lava o mea e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia: anemia, osteoporosis, gaioiga o le faiʻai.

O le fua o le polotini / gaʻo / gaʻo gaʻo i le 100g o le 2 / 0.4 / 6 g. O le kalori o le fualaau aina o le 140 kcal / 100 g, fualaau mamago - 300 kcal / 100 g E talafeagai mo meaai pepe. Ona o le maualuga o le maualuga o gaʻo, o le 'aina 1-2' apa e mafai ona suia ai le taeao, po o le aoauli poʻo le aoauli.

Faʻaaoga meatotino ma aʻafiaga ile tino

O vailaau ua taua o se fomaʻi fatu. Latou te maua lenei igoa ona o latou faʻamalologa ma faʻamalosi i faʻamaʻi eseese:

  • Faʻaaoga masani e faʻaleleia ai le fusi o le lipid toto. O pulu o le cholesterol maualuga e faʻaitiitia ai lona faʻatinoga, faʻaitiitia le lamatiaga o le anemia, faʻavave le toe faʻafouina o suauu ate, ma faʻaleleia atili le palatini-gaʻo gaʻo.
  • O loʻo i ai le fructose, o lea la e saogalemu mo le maʻisuka ituaiga 2. Rich in potassium, magnesium, lea e faamautuina ai le fatu, puipuia ai le fatu o le fatu, arrhythmia. Toe faafou le toto, aveese le tele o le vai.
  • Auina 1-2 faʻi i aso uma e mafai ona faʻaitiitia ai lou toto. Latou te faʻamalolo le spasm, vascular inflammation, faatumauina leo.
  • O aso uma e fautuaina e ai mo tagata gasegase o loʻo mafatia i le gastritis, maʻi o le manava, maʻi maʻi duodenal. E le faʻaleagaina le fausaga o le mucous, e faʻaititia ai le maualuga o le eletise.

Urologists fautuaina tagata e 'ai faʻi i le tele e mafai ai. E i ai a latou aafiaga lelei i luga o le faiga o genitourinary, o le fesoasoani.

Pepa ma cholesterol

Ua faamaonia e saienitisi o le faaaogaina umi o fua e faamamaina ai le toto, aveesea ai toxins, faaleleia le gasegase. E mafai ona e 'ai ia mea fou, mago, o se vaega o ipu eseese.

O pusa o se fualaau aina e leai ni cholesterol. Fautuaina mo meaai taumafa. Talia, lelei, faamalieina lelei le fiaai. Ae e mafai ona 'ai ni faʻi i le maualuga o le cholesterol?

Ioe e mafai. E fautuaina e 'aina 1-2 fua i aso uma. Ae ui i lea, 'aua neʻi faʻaesea isi meaʻai mai le taumafataga. I le faʻaopopo i faʻi, o mea lelei faʻapitoa o meaola faʻapitoa o avocados, persimmons, figu.

E mafai ona gafa mea leaga

O tagavai mo le cholesterol e aoga, ae e manaʻomia pea ona e mulimuli i le fua. Ma le faʻaeteete, e tatau ona 'aina e tagata o loʻo mafatia i le thrombophlebitis, veinsese veins, oe na mafatia i le fatu poʻo le afaina. O fua e faatelevave ai le faitalia o le vai, faʻamaʻapeʻa ai le toto, lea e mafai ona amataina ai se vevesi o le tulaga.

E le fautuaina e 'ai fualaau lanumeamata. E umi ma faigata ona eli. Latou te mafua ai le faʻavauvau, faateleina le faʻaleleia o le kesi.

O fualaau mamago e le fautuaina mo le mamafa o tagata ona o le maualuga o lo latou kalori. O se paluga o fualaau aina suamalie ua palu faatasi ma le kusi falaoamata poo le kefir o le a fesoasoani i le aveeseina o pauna faaopoopo.

O fualaau oona ma se fualaau suamalie taua e faamalosia ai le tino, faʻamaonia ai le gataifale lipid. O se faʻaopoopoga lelei lenei i togafitiga autu, ae le o se fofo.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Faʻaaogaina ma aʻafiaga i luga o le cholesterol

Fualaau eseese o ituaiga eseese.

E i ai fuainumera, suʻesuʻega faafomaʻi, ma faʻamaoniga faʻamaonia o le 'ai o faʻi e maualalo ai le toto cholesterol. O fua o ituaiga eseese e tutusa lelei lava. E na o sina eseesega i le fua ma le aofaiga o meaʻai. Faʻaaoga i latou e togafitia le matua. E naʻo le tulaga lenei e faʻaititia ai le tetee o le tino i le tuʻuina atu o gaʻo tumu, o le au solitulafono o le faateleina o le cholesterol.

Latou te fesoasoani e faʻaleleia atili le galiu o toto toto, ae o tamaiti matutua e le o aofia ai meaʻai talafeagai mo lenei mea.

E masani lava, o faleoloa e ofoina atu fua le atoatoa. E le o se mea e fefe ai. Latou te maua le gafatia e selesele i se mea malulu ma malulu.

Tasi ma le mea e tasi e vave faʻafefe, ae le o faʻi. E mafai ona faʻaaogaina uma i le faʻaaogaina ma le vevela. O le a latou le leiloa uiga taua.

Banana Cholesterol

I le maualuga o le cholesterol, ua fautuaina fomaʻi e faʻaaoga faʻi mo meaai.

Matou te taʻua fualaau aina, i le mea moni, o vine nei. Latou te ola i Asia. Sa masani ona avea ma fualaau suamalie, ae o lenei ua faatauina atu i le tele o faleoloa. O pusa i la latou tuufaatasiga e aofia ai: carbohydrates - 22%, gaʻo - 0.1%, paletini - 1.5%. E maua mai i le carbohydrate, o faʻi e maualuga tele i calories. Ae ui i lea, latou te le o iai le cholesterol ona o lo latou gaʻo o fualaau fualaau.

I le maualuga o le cholesterol, ua fautuaina fomaʻi e faʻaaoga faʻi mo meaai. O lenei mea e mafua ona o lo latou vailaʻau kemini ma foliga. Latou te faʻafaigofieina le faʻavaʻaina o le vai, aveese toxins, faamama le toto. E mafai ona e sui le taumafataga i se meaai faʻi. O lenei mea o le a aumaia ai ni faʻamanuiaga sili i le tino. E le na o se manaia matagofie, ae o le gafatia foi e faamalieina ai le fiaai, toe faatumu le malosi o le tagata.

E ui lava e aoga ia faʻi, e tatau ona faʻaeteete i la latou talosaga, ia amanaʻia uiga o le tino:

  • e tatau ona e iloa le fua. O puni e maualuga i calories.
  • o se faʻaopoopoga i le cholesterol e mafai ona tupu ona o se fatu fatu poʻo se faʻamaʻi. I le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma nei faʻafitauli, e le mafai ona e faalagolago i faʻi, aua latou te saofagā i le faʻavaveina o le toto. E faʻaaogaina lava lea i tagata o loʻo mafatia i le thrombophlebitis ma veins varicose,
  • A e nofo i se vasa o le tau ma se olaga e le taua, e tatau ona e iloa e tele se taimi e faʻafefe ai faʻi e le tino, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavauvau ma le poloka. Ina ia aloese mai lenei mea, e le tatau ona 'aina i luga o se manava gaogao ma fufulu ile vai.

Contraindications

O pulu lanumoana e gasolo lemu, ma mafua ai ona afaina ma le le fiafia

A faʻaaogaina faʻi, e le tatau i se tasi ona galo o loʻo iai a latou mea maualuga i le kalori. O lea, e tatau ona e iloa le fua.

O le cholesterol maualuga e mafai ona afaina ai le fatu poʻo le fatu fatu. Afai o se tagata ua i ai se faʻamaʻi, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina faʻi e faateleina ai le viscosity o le toto ma faʻaeteete. E faʻaaoga lenei i tagata e iai veins varicose ma faʻasolosolo.

I le faʻaopoopoga, o faʻi e faʻaalu malie lava. E mafai ona taʻitaʻia ma le faʻavaivai.

O pulu o le maualuga-kalori ma meaʻai ona o le maualuga o mea o suga, lea e afaina ai le mafaufau ma gaoioiga faaletino. I le taimi lava e tasi, o lo latou i ai e avea ma faʻi e leaga ma e le mafai ona maua i le maʻisuka. E sili atu ona afaina i tagata maʻi o le insulin. Ma mo tagata e sili atu le mamafa, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o ona foliga mai: e mafua mai i le gasegase poʻo le faʻalavelave i faʻasalaga faʻasalaga ma metabolic process.

Mai mea uma ua uma ona fai mai, e lua ni faaiuga le mautonu e mafai ona tosina.

  • O pusa e maloloina ma e mafai ona e 'ai.
  • O tagavai e leaga ma e le mafai ona e 'ai.

O le vailaau oona o faʻi

O le fua e matua tulaga ese lava i lona tuufaatasiga kemikali.

E mafai ona ia faamalieina atoatoa le fiaai e aunoa ma le faatupuina o le mamafa o le mamafa o le tino.

I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o faʻi e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le elemene o le siosiomaga i le manava o le manava.

O fua e mafai ona faʻafefiloi i totonu o le taumafataga ma toetoe o soʻo se meaʻai. O le oloa e maualuga-kalori, e mafai ona faʻatusatusa ana kalori i meaʻai. O fualaau o le kalori o fualaau aina e 89-92 kilokalo i le 100 kalama o fua. Ae o calories o loʻo i totonu o le pulupulu e faigofie lava ona ufiufiina e le tino o le tagata.

O pusa e mafai ona 'ai i le toetoe o soʻo se tulaga tau soifua maloloina, o le mea sili e manaʻomia o le leai o se faʻasalaga i le faʻaaogaina o lenei fua.

O le tino e maua mai i le tamaoaiga o meaola o faʻi; o vaega nei ua faailoaina i la latou tuufaatasiga.

  • Vitamini o le vaega B.
  • Vitamin A.
  • Vitamin C.
  • Vitamin E.

O fualaau faisua e aofia ai

  1. 1.5% i le mamafa o fualaau o le palatini,
  2. 0.1% gaʻo
  3. 22% gaʻo.

O le gaʻo o loʻo iai i totonu o le oloa o le fuamoa ma e le o se punavai o le cholesterol.

I le faaopoopo atu i nei vaega, na faʻaalia ai le i ai o carotene ma isi vailaʻau faʻasolosolo.

O le pulupulu o le fualaau aina e aofia ai le tele o micro ma elemene elemene. E aofia ai:

O le tamaoaiga o le vitamini o loʻo i ai i le oloa e fesoasoani i le faʻaitiitia o le leai o vitamini i totonu o le tino ao mulimuli i se taumafa malosi, fautuaina pe a maua le maualuga o le cholesterol levels i le tino.

O le faʻaaogaina o faʻi i le maualuga o le cholesterol e totogi mo le leai o ni micro ma elemene elemene i totonu o le tino, lea e tupu ona o se meaʻai malosi. Maitauina i le maualalo o le maualuga lipoproteins i le tino.

O le faʻatagaina i aso taʻitasi o lenei oloa i le taumafa e mafai ai ona ausia le lua faʻaititia o le cholesterol i le tino.

Le aafiaga o vaega o faʻi luga o le tino o le tagata

O pusa o se faleteuoloa o le soifua maloloina, o lo latou faʻaaoga i meaai e aumaia ai le tele o manuia i tagata ma tofo fiafia.

Vitamin C, o le mea oi totonu o le oloa e maualuga tele.O lenei vaega e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻaʻumiʻumi le talavou, o loʻo i ai meatotino faʻasao.

B vitamini ei ai se aafiaga lelei i le tulaga o le lauulu, paʻu ma fao. I totonu o tagata, o le gaosiga o le serotonin ua faateleina ma le ono mafai ona atiaʻe ai depressive states ua faaitiitia.

O le vitamin E ei ai sona aafiaga taua i le tulaga o le tino ma puipuia ai le atinaʻe o sela o le kanesa.

Vitamin PP o loʻo fesoasoani i le faʻamautuina o mea e toe faʻafoʻi ma faʻamaonia ai le gaioiga o le popole, fatu cardiovascular ma le gastrointestinal tract. O le kulupu e fesoasoani e faʻalautele le lumenia o le moega lapisi ma faʻaitiitia le cholesterol i le tino

O Carotene e faʻamalosia le muso o le fatu ma puipuia ai le amataga o le matua, ma puipuia foi le amataina ma le alualu i luma o pepa taʻavale.

O elemene o loʻo iai i le fua, i fuainumera tele, ia avea ma se vaega malosi i ni mea e toe faʻafoʻi ai le faʻamautinoa o le faʻamautuina o metabolic process.

Faʻapefea ona faʻaaoga le oloa i le maualuga o le cholesterol?

O fua e maua ai se vailaʻau oona, o lona uiga, o lo latou faʻaaoga e fautuaina mo le tele o faʻamaʻi ma faʻafitauli i le tino.

O le faʻaaogaina o lenei fua e fesoasoani i le faʻamalosia o le faʻamamaina o le toto ma faʻamaonia ai le faʻavaʻaina o le vai i le tino.

E mafai ona e 'ai fualaau aina e lua ma e faʻaopopo i le tele o ipu.

O le tele o taimi, o faʻi o loʻo aofia ai i le tele o mea taumafa ua fautuaina ina ia mafai ona aveesea le cholesterol sili atu mai le tino.

O le faʻaaogaina o faʻi i le meaʻai e mafai ai e oe vave ona faamalieina lou fiaʻai i soo se nofoaga.

E le o fua uma faʻatau i luga o fale teu oloa e tutusa. Eseesega o le oloa e mafai ona eseese i le tofo, lanu ma le lanu. O le tuufaatasiga o fua i le toetoe lava o ituaiga eseese uma e tutusa, e masani ona eseese na o le tofo.

Aʻo faʻatau mai se oloa, e taulaʻi le tagata faʻatau i taʻiala nei:

  1. o le setete o fua i le taimi o lo latou aoina,
  2. taimi e tuʻuina atu ai oloa
  3. tulaga e teu ai fualaau aina ao leʻi faʻatau atu.

O a meaai o fua e fautuaina mo le maualuga o le cholesterol:

  • E fautuaina e faʻatau oloa o loʻo i ai se lanu paʻu o le paʻu. O togitogi uliuli i luga o le pele e tatau ona matua le toe i ai pe i ai i se vaega itiiti.
  • I luga o le fualaau aina, e le tatau ona i ai se faʻailoga, lea e taʻu mai ai ua fufulu le fua ao lei oʻo i le taimi e matua ai.

A o lei mauaina ni maiʻai ma faʻaofiina i totonu o le taumafataga, e tatau ona faʻamautuina le leai o se tasi o le le faapalepale i totonu o le tino, o le avanoa e atiaʻe ai allergies, faʻafefe ma isi mea le lelei o le 'aina o le oloa.

Aua le faʻaleagaina pe a faʻapipiʻi faʻi i le meaʻai, e tatau ona i ai se fua i mea uma. E mafua lenei mea i le mea moni o le fetus o se oloa maualuga maualuga-kalori ma, afai e faʻaleagaina, e mafai ona aʻafia le faagasologa o le mamafa o le mamafa o le tino.

O le faateleina o le mamafa o le tino e afaina ai tagata e maualuga le cholesterol i totonu o latou plasma toto.

Mea tau oloa ma lona aafiaga i faʻamaʻi eseese

I le lauʻeleʻele o le tuputupu ae, o lenei fualaau aina ua taʻua o se fomaʻi maʻi fatu.

I le taimi nei, o se numera tele o suʻesuʻega sa faʻatautaia lea na faʻamaonia ai le aoga o aafiaga i luga o le tino o vaega vailaʻau o le oloa.

O pusa e fautuaina mo le tele o faʻamaʻi ma faʻafitauli i le tino.

O le faʻaaogaina o le oloa e tatau ona faʻatinoina i maʻi nei:

  1. O le maʻi suka. O pusa o loʻo i ai le fructose, lea e saogalemu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le fua lelei e afaina ai le faagasologa o le faamamaina ma le faafouga o le toto ma fesoasoani e aveese le tele o le vai mai le tino.
  2. Maualuga maualuga O pusa o iai le gafatia e faʻafaigofie ai le mamafa ma faʻamautuina i se tulaga faʻapitoa faʻapitoa. I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau aina e fesoasoani i le faʻaitiitia o le fua o vailaʻau faʻatauina, ma o le mamafa e faʻasalalau.
  3. Gastritis. Faatasi ai ma se faʻavavega o le gastritis gasegase, e fautuaina e gastroenterologists e musu e 'ai le tele o fua, ae le o faʻi. Talu ai ona o le fausaga lapoʻa, o le pulupulu e le afaina ai le mucosa gastrointestinal.
  4. Migraines. O le 'ai o fua e fesoasoani i le gaosiga o le serotonin, ma o le mea lea, e faʻaumatia mea e manaʻomia muamua mo le faʻafuaseʻi o le maʻi.
  5. Edema na mafua ona o le le lelei o le gaioioiga o le fatu ma le tino. O le Faʻi e faʻamautuina le toto ma faʻaleleia le tulafono faatonutonu o le faʻavaʻaina o le vai.
  6. Faʻaleagaina le puipuiga. O vaega ia e aofia ai le pipi fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino o le tagata.

O le paluga o fualaau aina e fesoasoani foi pe afai oi ai se maualuga o le cholesterol i totonu o le tino, ma faʻaitiitia ai i se tulaga talafeagai.

Fua taumafa i le cholesterol maualuga

Ona o le tulaga tulagaese, o laʻau e fautuaina mo le faʻaaogaina ile menu meaai mo tagata mamaʻi e maua i le maualuga o le cholesterol i le tino.

O vailaʻau o loʻo i totonu o le pupu fualaʻau fesoasoani e faʻamamaina ai le toto ma aveesea toxins mai ai.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le pulupulu fualaʻau, e mafai ona e suia le taumafataga pe a manaʻomia. O pusa o se mea taua o le toetoe lava o meaʻai uma e faʻaoga i le faʻaitiitia o le lipoproteins maualalo i le tino o le tagata.

Afai e te mulimuli i se meaai ma le maualuga o le cholesterol, e mafai ona faʻauluina faʻi uma ma avea ma vaega o salakeke ma vailaʻau. O le pulupulu o le fua e mafai ona faaopoopo i le paluga i le taimi o sauniuniga o mea taumafa.

Mo fua uma o le fua, e tatau ona faʻaeteete pe a faʻaofiina i totonu o le meaai, e tatau ona amanaia uiga o le tagata maʻi.

Faatasi ai ma le tele o le taumafaina o lenei oloa, o le tele o kalori e mafai ona saofagā i le mamafa o le gaioiga, lea o le a aʻafia ai le cholesterol toto.

O le cholesterol maualuga e mafai ona mafua ai le fatu ma oso ai. Ae afai o se tagata ua i ai se fatu fatu, e le tatau ona e faalagolago i faʻi. I nisi tulaga, latou mafai ona faateleina le maualuga o le viscosity o le toto.

O le taloni o se oloa lea e faʻafefiloi e le masini eletise mo se taimi uumi, lea e mafai ona mafua ai le afaina ma le le toʻa i le manava. E le fautuaina le 'ai o faʻi i luga o se manava gaogao ma inu i vai.

Puni, mauaina o se numera o mea uiga ese, mafai, pe a faʻaaoga tatau, e na o se aafiaga lelei i le tino o le tagata.

O mea fiafia e uiga i faʻi o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

'Ai o le' ava mo le Cholesterol Maualuga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le fesili pe ono mafai ona 'ai ai faʻi ma le maualuga o le cholesterol e tulaʻi mai i tagata o loʻo mafatia i se maʻi faʻalauiloaina. E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina ma le faaeteete le meaai, ina ia le faʻaleagaina ai o latou tulaga. O le mea lea, e taua le suʻe auʻiliʻili i le fesili o le mafai ona 'aina le faʻi i le maualuga o le cholesterol.

O a aoga o faʻi mo le tino o le tagata?

Afai ei ai se tagata ua maualuga le cholesterol, o lona uiga o le fesili o meaʻai talafeagai e matua taua. Aʻo leʻi faʻaumatia se oloa faapitoa, e tatau i le tagata gasegase ona mafaufau pe o le a afaina lona ola maloloina.

I lo matou atunuu, o se faʻi ua manatu o se fualaau lauiloa. E taugofie e oʻo lava i le tau malulu, pe a tele meaʻai fou e maualuga tele lona tau. O le tuufaatasiga o faʻi e tusa ma le 1.5% protein, 0.1% gaʻo ma le 22% o gaʻo. O se fualaau lauiloa e aofia ai le tele o mea inu mealilo ma e maualuga le kalori. Fai mai tagata 'ai meaʻai e tasi le afa mailei e tele e mafai ona suitulaga i se taumafataga. Ma o le a le tele o le cholesterol i totonu o le oloa? Fai mai tagata popoto e leai. O le gaʻo o loʻo i ai i le fualaau aina o le fualaau faisua lea, e le o se punavai o le cholesterol.

Ae o le oloa o loʻo i lalo o le talanoaga e tele vitamini ma minerale e matua talafeagai mo se tagata. O le faʻi e aofia ai:

  1. Vitamin C. O lenei vaega e fesoasoani i le faʻamalosiina o le tino puipuia o le tino, o loʻo i ai meatotino faʻapitoa, ma fesoasoani e faatumauina le talavou.
  2. Vitamini o le vaega B. Latou te fesoasoani i le gaosia o le hormone o le fiafia - serotonin. O le mafuaʻaga lea ua manatu ai faʻi o se fofo sili ona lelei mo le atuatuvale. O fua lelei e afaina ai le tino, fesoasoani e faatumauina le toafilemu i tulaga sili ona faigata.
  3. Vitamin E. O se vaega maloloina e sili atu ona puipuia mai le kanesa o le paʻu.
  4. Vitamin PP. E talafeagai mo le masani gaioioiga o le cardiovascular, digestive ma popole system. O vailaʻau o lenei vaega e faʻateleina ai le vasodilation ma faʻaitiitia ai le cholesterol.
  5. Carotene. Faʻalagolago e tausia le setete o toto toto ma le fatu, faʻagesegese le faasologa o le soifua matua.
  6. Faʻamatalaga elemene: fugalaau, seleni, iron, zinc. O le leai o se tasi o nei mea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.
  7. Macronutrients. E aofia ai le sodium, phosphorus, potassium, magnesium, calcium. O nei mea uma e faʻatatau i le faʻatinoina masani o le tino o le tagata.

Mai i nei mea, o se faaiuga faigofie e taʻu mai ai o faʻi o se faleteuoloa o mea aoga e aunoa ma se tino e le mafai ona i ai.

O fua taumafa e le gata ina maua ai le fiafia gastronomic, ae faapena foi ona aoga. E tusa ai ma le au atamamai, o le fafagaina o faʻi e le faateleina le cholesterol.

Faʻapefea ona faʻaaoga le oloa mo se faʻamaʻi?

E pei ona taua i luga, o le fualaau aina e aoga tele, o le mea lea ua fautuaina ai mo tagata mamaʻi i gasegase eseese, e oʻo lava i le maualuga o le cholesterol, e mafai e tagata ona 'ai i faʻi. O le oloa o le a fesoasoani i le faʻamamaina o le toto ma le faʻamautuina o le suavai. E mafai ona e 'ai fualaau i foliga masani, poʻo le faaopoopo i ipu eseese.

O pusa e mafai ona maua i le toetoe o meaʻai uma e fautuaina e le au atamamai e maualalo le cholesterol. Afai e te sui a itiiti mai o le 1 meaai ma se faʻi, o le a fai atu le faʻafetai. E matua faigofie lava le oloa. E mafai ona e 'ave le fua faʻatasi ma oe i se malaga e aunoa ma le popole o le a faasolosolo ina leaga, faaopoopo atu i meaʻai ma salati, saunia paluga ma palu pateta. O pusa e faamalie lelei ai le fiaai, tuuina atu i le tino le malosi o le malosi, ma faafetai i lona tofo, toetoe o tagata uma e fiafia i fua.

E le o fua uma na maua i luga o fale teu oloa i lo tatou atunuu e tutusa. Ese eseese i le tofo, lapopoa ma lanu. O le tuufaatasiga o ia mea e toetoe lava tutusa, "pipili" e mafai ona tofo.

Mo tagata faʻatau, faʻavaeina e pei o le tulaga na filifilia ai fua, o lo latou faʻapipiʻiina ma le teuina e taua tele. O le a le filifiliga o faʻi mo le cholesterol maualuga:

  1. E fautuaina e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i fualaau 'aina e iai foʻi le auro o le pele, o le pogisa i luga o le paʻu e tatau ona toesea pe fai i se vaega itiiti.
  2. E le tatau ona i ai se faʻailoga i luga o le faʻi; o lona i ai e faʻamaonia ai o le fua o le laau ua vaʻaia aʻo lei oʻo.
  3. O se oloa ma se paʻu lamolemole ma se lanu auro manaia o se faleteuoloa moni o meaʻai.

E tusa lava po o le a le aoga o lenei oloa, e tatau i tagata taitoatasi ona manatua e uiga i le le mautonu o le tagata lava ia, o le avanoa e maua ai se faʻafefe o le maʻi, faʻavevesi, sosolo ma isi mea e le lelei.

A faʻaaogaina faʻi, e le tatau ona galo se tasi i le fua. O le fua e maualuga tele le kalori, o lona uiga e mafai ona saofagā i le mamafa o meaʻai, lea e afaina ai tagata e maualuga le cholesterol.

O paneli o loʻo i ai se tulaga tulagaese e mafai ai e tagata ma faʻafitauli eseese e le gata ina faʻaaogaina se oloa, ae ia faʻaleleia atili ai foi le soifua maloloina. O le mea sili e manatua e uiga i le fua.

Konstantin Ilyich Bulyshev

  • Sitemaʻe
  • Suʻesuʻe toto
  • Iloiloga
  • Atherosclerosis
  • Fomaʻi
  • Togafitiga
  • Faʻatau auala
  • Meaʻai

O le fesili pe ono mafai ona 'ai ai faʻi ma le maualuga o le cholesterol e tulaʻi mai i tagata o loʻo mafatia i se maʻi faʻalauiloaina. E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina ma le faaeteete le meaai, ina ia le faʻaleagaina ai o latou tulaga. O le mea lea, e taua le suʻe auʻiliʻili i le fesili o le mafai ona 'aina le faʻi i le maualuga o le cholesterol.

E mafai ona 'ai faʻi i le maualuga o le cholesterol?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O tagata e maualuga le cholesterol i totonu oo latou tino e tatau ona mulimulitaʻi i se meaʻai malosi.

Ina ia faʻalauteleina le taumafataga, e fautuaina e faʻalauiloa fualaau 'eseʻese ma fualaau faisua, e masani lava ona tulaʻi mai le fesili pe ono mafai ona' ai faʻalua ma le cholesterol maualuga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻapea o lenei ituaiga o oloa gaosi ua lata ona faigofie ona maua i soʻo se vaega o tagata.

O le tali i lenei fesili e lelei - ioe, o faʻi ma le maualuga o le cholesterol e le gata ina 'aina, ae e tatau foi. O le faʻaaogaina o lenei fualaau o le a aoga pe afai e leai se togafitiga o le maʻi e faʻasaina le faʻaaogaina o faʻi mo meaai.

Mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol (hypocholesterol): mataupu faavae e mafai ma e le mafai, o se faataitaiga o se taumafataga

O meaai e maua ai le maualuga o le cholesterol (hypocholesterol, meaʻai maualalo lipid) e faʻamoemoe e faʻasalalau le fusi o le lipid ma puipuia le faʻaalia o le atherosclerosis ma le cardiovascular pathology. Faatasi ai ma suiga o loʻo i ai i le taimi nei i totonu o vaa, o meaʻai e fesoasoani e taofi ai togafitiga, faʻaititia ai le lamatiaga o faʻalavelave matautia ma faʻaʻumiʻumi le ola. Afai e faʻamapulaʻa suiga e ala i faailoilo o suʻega toto, ma e le aafia ai totoga o le loto ma puipui o vaʻa, ona avea lea o le taumafa ma mea e puipuia ai.

O le toʻatele oi tatou ua faʻalogo i le cholesterol ma lona lamatiaga i le tino. I le aufaasālalau, lolomi lolomi, le Initaneti, o le autu o le taumafa mo le atherosclerosis ma le lipid metabolism pathology e toetoe lava o le sili ona talanoaina. O loʻo iai ni lisi lauiloa o meaʻai e le mafai ona 'ai, faʻapea foʻi mea e maualalo ai le cholesterol, ae ui i lea, o le tuʻuina atu o se paleni paleni mo le gaʻo gaʻo gaʻo e faaauau pea ona talanoaina.

O meaai, ma foliga faigofie, e mafai ona ofoofogia. I le amataga o le hyperlipidemia, o le a le taimi, e faaopoopo atu i le vavaeeseina o le suʻega, e leai se isi suiga e maua, ua lava le tuu o meaʻai ina ia faʻamaonia ai le soifua maloloina, ma e lelei pe afai e tupu lenei mea i le auai o se tagata tomai faapitoa. O mea taumafa talafeagai e mafai ona faʻaititia le mamafa ma faʻatuai le atinaʻe o le atherosclerosis.

Ua toeitiiti lava o se aganuu e mafaufau ai i le cholesterol e avea o se mea matautia, lea e tatau lava ona e aveesea, aua, e tusa ai ma le toatele, o le lamatia o le atherosclerosis, o le fatu fatu, o le stroke e fesootai tonu lava i lona tele. I se taumafaiga e tuuitiitia le cholesterol, e teena e se tagata le itiiti ifo o na oloa o lo o aofia ai lenei vailaau, lea e le saʻo atoatoa.

O le Cholesterol o se vaega taua o siama siama ma hormones steroid, ae o le tino e na o le 75-80% o lona siʻosiʻomaga o loʻo faʻapipiʻiina, o isi e tatau ona tuʻuina atu i ai meaai. I lenei itu, e le talafeagai ma le aoga le lafoaia atoatoa o meaʻai uma e aofia ai le cholesterol, ma o le autu autu o mea taumafa taumafa e tatau ona faʻaogaina lona faʻaogaina i se mea saogalemu ma aumai ai le toto e toe foʻi i le masani.

A o atinaʻe e uiga i faʻamaʻi o le fatu ma toto toto na atinaʻe, o suiga i meaʻai na suia. O le tele o tala faʻasolopito, mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i fuamoa poʻo le pata, o loʻo i ai pea, ae o le saienisi faʻaonapo nei e faʻasaʻoina i latou, ma o mea taugofie mo le hypercholesterolemia e lautele, sili atu ma eseese.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol

O le tulafono faavae o soo se "mea tonu" meaai o le paleni. O le meaai e tatau ona aofia ai vaega uma o oloa e talafeagai mo le metabolism talafeagai - cereals, aano o manufasi, fualaau faisua ma fua, susu ma ona fua.Soo se "tasi itu" meaai e le mafai ona manatu e aoga ma sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Afai e teena atoatoa e se tagata aano o manufasi, laulau falaoa poo, pe a mulimuli i fautuaga fou, e naʻo le kapeti ma apu, e faoa ai o ia o cereals, cereals, protein o manu ma soʻo se ituaiga o suauʻu, e le gata ina le ausia le mea e manaʻo ai e faʻaitiitia le cholesterol, faʻaleagaina o maʻi faʻafitauli.

E le o se faʻalavelave se mea e maua ai le lipid-lowering. E faʻaalia ai foi le i ai i le taumafataga o mea uma e tatau ai, ae o la latou aofaiga, tuufaatasiga ma metotia o sauniuniga e tele ni foliga.

Ole auala autu ole taumafa o le lipid-lowering:

  • I le maualuga o le cholesterol maualuga, e talafeagai le aumaia o le kalori o meaʻai e tusa ai ma tau o le malosi, lea e sili ona taua i le mamafa o tagata. (O le tau o le taumafa e le tatau ona sili atu nai lo le "taumafaina" o kalori, ma afai e tatau ai, ave le mamafa - ua faia se mea e le lelei ai le kalori),
  • O le fua o le gaʻo manu e faʻaitiitia le fiafia i fuālaʻau manogi,
  • O le tele o fualaau faisua ma fualaau aina ua faateleina.

O se taumafa mo le faʻaitiitia o le cholesterol i totonu o le toto ua faʻamaonia mo tagata e iai ni fomaʻi e le lelei le lipid leʻo e aunoa ma se faʻasologa o vailaʻau faʻapitoa e faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa e avea o se fuataga o le puipuia o faʻamaʻi pipisi. E tatau ona mataituina ei latou ua maua i le atherosclerosis o le aorta ma isi vaʻa tetele, suʻesuʻega cardiac, encephalopathy o se vaega o togafitiga o nei faʻamaʻi.

O le mamafa, o le maualuga o le toto, o le maʻisuka e masani lava ona o mai faatasi ma le faateleina o le cholesterol ma ona vaega athegenic, o le mea lea e tatau ai i tagata mamaʻi ona o na faamai ona mataʻituina ma le totoʻa ia suiga o mea o meaola o le suka ma mulimuli i se meaai e avea o se mea puipuia pe togafitia.

O nai upu e tatau ona taʻua e uiga i le cholesterol lava ia. E iloa i totonu o le tino o loo i ai i le ituaiga o vaega ninii, o nisi o ia mea ei ai le atherogenic (LDL - lipoproteins), o lona uiga, o le cholesterol e taua o le "leaga", ae o le isi vaega, e ese mai ai, o le "lelei" (HDL), e puipuia ai le teu o gaʻo faʻasolosolo i puipui o toto toto.

I le tautala ai i le maualuga o le cholesterol, o lona uiga o lona aofaiga atoa, ae peitai, e sese le faʻamasinoina o togafitiga e na o lenei faailo. Afai e siitia le aofaʻi o le cholesterol ona o vaega "lelei", aʻo laʻititi le maualuga ma maualalo le lipoproteins i totonu o le masani, e leai se mea e tatau ona talanoa e uiga i togafitiga.

O le faʻafeagai, pe a faʻaleleia atunuʻu atherogenic ma, e tusa ai ma le maualuga o le cholesterol, o se lapataiga lapatai. E uiga i se faʻaopoopoga o le cholesterol o le a talanoaina i lalo. O le siʻitia o le aofaʻi o le cholesterol ona o lipoproteins maualalo ma maualalo e manaʻomia e le gata i le lipid-lowering diet, ae atonu foʻi, faʻataʻitaʻiga faafomaʻi.

I tagata, o suiga i le lipid spectrum e matauina muamua nai lo tamaitai, lea e fesootaʻi ma uiga o mea taumoni. O tamaitai mulimuli ane ua gasegase ma le atherosclerosis ona o le sexes hormones estrogen, o le mea lea latou te manaʻomia ai le suia oa latou meaʻai i le matua.

O le a le mea e tatau ona lafoai i le hypercholestemia?

Faatasi ai ma le tele o le "leaga" cholesterol, e matua fautuaina lava e le faʻaaoga:

  • Meaʻai gaʻo, faʻamalosi, aemaise lava falai, gaosia,
  • Lafu aano o le aano,
  • O le tao ma le falaoa, suti, meaʻai,
  • Caviar, moa,
  • Mea inu gaosi, agaga,
  • Sausage, ulaula meaʻai, sausage, meaʻai aano o manu ma iʻa,
  • Meaʻai gaʻo falaoa, fuluʻi gaʻo mama, ice kulimi,
  • Margarine, gaʻo, salalau,
  • Meaʻai anapogi - hamburgers, fries farani, meaʻai faʻafuaseʻi, fuʻa ma mea meataalo, ma isi.

O le lisi maoti o oloa e ofoofogia, atonu e foliga mai i se tasi e leai se mea faapitoa ma ia tapulaa. Ae ui i lea, o le mea sese lenei: o le meaʻai ma le maualuga o le cholesterol maualuga e le gata e aoga, ae e faʻamaʻaʻaina, lelei, eseese.

E le gata i le faʻaaogaina o mea "matautia," o le mamafa tele o tagata e manaʻomia ona faʻafetaui ai o latou manaʻoga ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kalori. Afai o le manao ia maua se meaʻai o le a tuliloaina i le aso ma, aemaise lava, i le po, e sili atu le sui o le sanuisi masani ma le kuka poo le faʻu ma le salati kapisi ma le vineka, olive olive poo le kulimi suamalie, kulimi gaʻo maualalo, fua. O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le voluma ma le kalorie o meaʻai, o se tagata e le gata ina maualalo le cholesterol, ae faʻamaonia foi le mamafa.

O laumei o loʻo mafaufauina pea e le toʻatele e "matautia" e faatatau i oloa atherosclerosis e mafua mai i le maualuga o le cholesterol oi totonu ia i latou. I le vaitau o le 70 o le seneturi talu ai, o le fuaina o le lafoaia o fuamoa na ausia lona maualuga, ae o suʻesuʻega mulimuli ane na faaalia ai o le cholesterol oi ai e le mafai ona manatu e le leaga pe lelei foi, ma o lona aafiaga leaga i le fesuiaiga e le masalomia.

I le faaopoopo atu i le cholesterol, o fuamoa e aofia ai le lecithin o mea aoga, lea, i se isi itu, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i le tino. O le athegenic aafiaga o fuamoa e faalagolago lea i le ituaiga sauniuniga: o falala falai, aemaise lava i le paluga, sooga, gaʻo susu e mafai ona afaina ai le gaʻo gaʻo, ae mafai ona 'aina fuamoa vevela.

O loʻo fautuaina pea e teena se fuainumera tele o yolks egg egg i tagata o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le lipid metabolism pathology, o se talaaga le lelei o le aiga o le atherosclerosis ma le maʻi fatu. O isi uma e le faʻaaoga i nei tapulaʻa.

O le ava malosi o se tasi lea o feteʻenaʻiga o meaʻai a le toʻatele o tagata. Ua faʻamaonia o le malosi malosi o pia, o le pia e mafai ona faʻateteleina ai faailoga o le gaʻo gaʻo ma faʻalauteleina le cholesterol toto, e ui lava o le tele o le cognac poʻo le uaina, i se isi tulaga, faʻamaonia le metabolism ona o le tele o antioxidants.

I le inuina o le ava malosi ina ia maualalo ai le cholesterol, e le tatau ona galo ia i tatou e tatau ona sili atu le tatau (seia oʻo i le 200 g o le uaina i le vaiaso ma oʻo atu i le 40 g o le pusa), o le maualuga o le inu e le tatau ona masalosalo, ma le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering drugs is contraindicated.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

Faatasi ai ma le tele o cholesterol, e fautuaina ai:

  1. Meaʻai maualalo-gaʻo - toso, lapiti, moa, vela,
  2. Iʻa - hake, pollock, samasama piniki, togafiti, tuna,
  3. Laʻau o le suauu - olive, suauu, mata,
  4. Cereals, cereals, bran, bran,
  5. Manatua le falaoa
  6. Fualaau faisua ma fua,
  7. Milu, kisisisi, gaʻo gaʻo maualalo po o le gaʻo maualalo.

O i latou e mulimulitaia se taumafa o le tino, faʻafefete le aano po o le iʻa po o le vaʻa, fuālaʻau fuālaʻau, cereals kuka i totonu o le vai, faʻatasi ai ma sina vaega o le suauu. O susu uma e le tatau ona faʻaumatia, faʻapea foʻi le gaʻo kulimi kulimi. Lisi kulimi ma le gaʻo gaʻo o le 1-3%, kefir 1.5% poʻo le le gaʻo - ma e mafai ma aoga.

O le mea lea, faatasi ai ma le lisi o mea taumafa ua sili atu pe itiiti foi le manino. E maualuga le fautuaina e aloese mai le falai ma le gaugau o se auala e kuka ai. E sili atu le aoga i le 'ai o le galala, o le kukaina o meaʻai, o le galala. O le maualuga o le malosi o se taumafataga i aso uma e tusa ma le 2500 kalori.

  • Le manogi - e oo i le lima taimi i le aso, ma o le vavao i le va o taumafataga e laiti, e le aofia ai foliga o se lagona malosi o le matelaina
  • Faatapulaaina faasālū: e le silia le 5 g i le aso,
  • O le tele o le vai e oʻo atu i le tasi ma le afa lita (i le leai o ni faʻamaʻi mai fatuga),
  • Afiafi o le afiafi - tusa o le 6-7 itula, leai se mea mulimuli ane
  • O metotia faʻafefeteina e gaosi ai, fufulu, uila, tao tao.

Faataʻitaʻiga o se lisi o mea taumafa o le lipid-lowering menu

E manino lava e le oi ai se taumafa lautele ma lelei. E eseese uma i tatou, o le meaʻai i tagata eseese o feusuaiga, mamafa, ma faʻasologa eseese o le ai ai ona lava uiga. Mo le maualuga tele, o se meaʻai e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi faapitoa poʻo le faʻamalosia o le tino, mafaufau i uiga o le metabolism ma le i ai o se togafitiga patino.

E taua e le gata o le i ai i le lisi autu o nisi o oloa, ae faʻapea foi a latou faʻasalalauga. O le mea lea, e sili atu le kuka o le falaoʻo mo le 'aiga o le taeao, ma faʻafefiloi aano o manu ma fualaau faisua, nai lo gaosi, i le aoauli - e masani lava ona' ai le ipu muamua. Lalo o se faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso, lea e mafai ona mulimulitaʻia e le toʻatele o tagata e maua i le lipid disorders.

Aso muamua:

  • 'aiga o le taeao - buckwheat porridge (pe tusa ma le lua selau kalama), lauti poʻo kofe, atonu o susu,
  • II taeao - o se ipu vai suamalie, salati (kukama, tamato, kapisi),
  • 'aiga o le aoauli - supa i luga o se fualaʻau manogi po o se fafasi aano o manufasi, pulou moa vavalaʻau ma fualaau matala suamalie, sua susu, se fasi falaoa falaoa,
  • 'aiga o le afiafi - fuga iʻa felafoaʻi, araisa, suka leai ni suka, fua.
  • Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inu sina meaʻai gafeta, susu susu, yogurt.
  • o le taeao - o se omeleti mai le 2 fuamoa, o se salati o kapisi fou ma le suauʻu (e aoga foi le masima vai),
  • II taeao - sua poo le apu, pi,
  • 'aiga o le aoauli - suamalie fualaau suamalie ma se fasi keke falaoa, paluga pipi ma fuālaau fuālaʻau, sua sua,
  • 'aiga o le afiafi - felafoaʻi iʻa faatasi ma paluga pateta, paluga kuka ma le pata, lauti.
  • mo le 'aiga o le taeao - oat poo cereal, faʻanoanoa i susu e leai ni gaʻo, lauti, e mafai - faʻatasi ma le meli,
  • II taumafataga o le taeao - leʻo gaʻo leʻo gaʻo ma jam poʻo jam, sua o fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - kuka sipeti mai kapisi fou, keke falala, palu pateta ma vela, fualaau aina suamalie,
  • 'aiga o le afiafi - kāloti kuka i le suāuʻu suauʻu, paluga sipisi i le launiu, lauti e aunoa ma le suka.

Fa aso:

  • taumafataga o le taeao - meli falala ma pamu, vaivai kofe,
  • II taeao - susu fua o le yogurt, sua o fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - o le pusa tiloti ma se sipuni o le kulimi kulimi maualalo, falaoa o le farani, iʻa faʻasaina ma le araisa, fualaau mamago,
  • 'aiga o le afiafi - falala paʻu o le saito, sapalai salati fou, o le gaʻo-gaʻo lefir.

Lima lona lima:

  • taumafataga o le taeao - muesli faʻalanuina i le yogurt masani,
  • 'aiga o le aoauli - fualaau suamalie, kuki masi (cracker),
  • 'aiga o le aoauli - susu ma vela vevela, falaoa, laʻau kuka ma goulash mai le manatu, fualaau aina mamago,
  • 'aiga o le afiafi - paukena porridge, kefir.

I le leai o ni faʻalavelave matuia mai fatugaʻo, ate, vavae, e mafai ona faʻavasega aso taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le apu (pe tusa ma le kilokalama o apu i le aso, keke, sina meaʻai tunu i le aoauli), aso o le siisi (e oo atu i le 500 g o le sipisi fou, casserole poʻo cheesecakes, kefir, fua).

O loʻo lisiina le lisi lisi. I tamaitai, o se taumafataga e ono le afaina ai le mafaufau, aua o le feusuaiga saʻo e sili atu ona faigofie i ituaiga uma o meaai ma tapulaa. Ua popole tagata e uiga i le aofaʻi o le kalori ma le lagona le maalofia o le fiaai i le leai o se malosi malosi. Aua le faʻavaivai: e mafai lava ona tuʻuina atu i le aso se malosi o le malosi ma le aano o manu, cereals, ma fuālaʻau fuālaʻau.

O ituaiga o aano o manufasi e mafai ona 'ai e tagata gasegase ma le hypercholesterolemia o le pipi, lapiti, vela, toso, moa, kuka i le ituaiga o pupuʻu vaʻa, goulash, blowu, in boiled or stewed form.

O le filifiliga o fualaau faisua e toetoe lava a le gata. E mafai ona avea le kapisi, zucini, beets, kāloti, radishes, turnips, pumpkins, broccoli, tamato, kukama, ma isi. O fualaʻau e mafai ona taʻavale, vevela ma fou e pei o salakeke. Tomato e aoga i togafitiga o fatu, maua ai aʻafiaga o le kanesa ona o le tele o antioxidants ma lycopene.

E fiafia tele fua ma fua. O pi, pears, fualaau o le citrus, cherries, blueberries, cranberries o le a aoga i tagata uma. O le talone e lelei, ae e le fautuaina i latou e maua i le maʻisuka ona o le maualuga o le suka, ae mo tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu o le fatu ma suiga i le myocardium, o le a aoga tele faʻi aua o loʻo i ai le tele o elemene (magnesium ma le potassium).

E mafai ona matua eseese ituaiga anufe: falala, millet, oatmeal, sana ma vine groats, rice, lentils. E le tatau ona aʻafia tagata mamaʻi i le gaʻo o le gaʻofale gaʻo, e le tatau ona aʻafia i le araisa, e faʻasaina le semolina. O Porridge e aoga mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e kukaina i totonu o le vai poʻo le susu susu ma le faʻaopoopoga ole laʻititi o le pata, latou te saunia le malosi mo le afa muamua o le aso, faʻasaʻo le gaʻo gaʻo ma faafaigofie le fausiaina.

I meaʻai a manu, fualaau faisua ma salati, e aoga le faaopoopo o le greens, garlic, aniani, lea e aofia ai antioxidants ma vitamini, puipuia ai le teuina o gaʻo i luga o puipui lapisi, ma faʻaleleia ai le manaʻo.

Sweets o se auala ese e fiafia ai, aemaise lava i le nifo manogi, ae e tatau ona e manatuaina o mea e mauagofie ai gaʻo, paluga, pusa fou ua i ai se aafiaga tele i le gaʻo ma gaʻo gaʻo. O masini gaʻo faʻateleina e taʻitaʻi atu ai i le atherosclerosis!

Faatasi ai ma suiga i le fusi o le lipid, ua fautuaina e vavae ese le tao ma tao, ae e mafai i nisi taimi ona togafitia oe lava i marshmallows, pastille, marmalade, honey. O le mea moni, e tatau ona mataʻituina mea uma ma e le tatau ona faʻaleagaina, ona ono le afaina lea o le tino i se vaega o le marshmallow. I le isi itu, o laʻau suamalie e mafai ona suia i fualaau aina - e lelei uma ma maloloina.

O vaivave ma le hyperlipidemia e manaʻomia ona faʻaumatia tele - e oo i le tasi ma le afa lita i le aso. Afai o loʻo i ai se togafitiga o fatugaʻo, ona le tatau ai lea ona e inu i le inu. O le faʻaaogaina o le lauti ma le vaivai kofe e le faʻasaina, fufuluina o fua, fualaau suamalie, mea suamalie e aoga. Afai e le faʻavaivaia le metabolism o le carbohydrate, ona mafai lea ona faaopoopo le suka i le tele o meainu i meainu, e tatau i le maʻisuka ona teena le suka e fiafia i le fructose po o le suamalie.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, meaʻai ma le maualuga o le cholesterol, e ui lava e iai ni nuances, e le faʻamapulaʻaina ai le taumafa. E mafai ona e 'ai pe a le o mea uma, ona toetoe lava o mea uma, saunia oe lava ma se seti o meaʻai e aunoa ma le fetuunai i luga o le tofo ma le eseese o ipu ua saunia. O le mea autu o le manaʻoga e tau mo lou soifua maloloina, ma o mea e fiafia i ai e mafai ona faamalieina i mea aoga ma saogalemu.

Laasaga 2: a maea le totogiina ona tuʻuina atu lea o lau fesili i le fomu i lalo ifo. ↓ Laasaga 3: E mafai foi ona e faʻafetai i le fomai faapitoa ma se isi totogi mo se aofaiga faʻasolosolo ↑

Tuua Lau Faamatalaga