Platelets mo le fuaina o le suka toto: tau ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le mita o se masini feaveaʻi lea e mafai ai ona e vave fuafuaina lau suka toto i le fale. O le tele o masini e faʻaaogaina e le maʻisuka ua maeʻa faʻatasi ma mea e faʻaaogaina: faʻamaʻi faʻamalosi, pulumu puʻupuʻu, tui inisalini, maa, ma faʻapipiʻi.

Ae o oloa e sili ona faʻatau faʻatau e fai ma suʻega.

O a vaega o suʻega mo?

E manaomia e le Bioanalyzer ni suʻega suʻega e pei o cartridges mo se lomitusi - a aunoa ma lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻatinoina. E tāua tele le ogatasi o fasi siaki ma le ituaiga o mita (e iai, peitaʻi, o filifiliga mo analog tutusa). O mita glucose ua maeʻa po o mea e teu ai mea e le tatau ona teuina e faateleina ai le measina sese i fua matautia.

I totonu o le afifi e mafai ona 25, 50 poʻo le 100 fasi vaega. E tusa lava po o le a le aso e gata ai, e mafai ona teuina le tatala mo le sili atu nai lo le 3-4 masina, e ui lava o loʻo i ai ni pa puipui i totonu o le afifiina o tagata taitoatasi, lea o le a le sogasoga ai le susu ma le ea. O le filifiliga o mea taumafa, faapea foi ma le masini lava ia, e faalagolago i le tele o taimi o fuataga, talaaga faʻapitoa, gafatia tau tupe a le tagata faatau, talu ai o le tau e tele lona faalagolago i le ituaiga ma le maualuga o le mita.

Ae, i soo se tulaga, o suʻega suʻega o tupe faʻaalu tele, aemaise lava mo le maʻisuka, o lea e tatau ai ona e iloa lelei i latou.

Faʻamatalaga o fasi siaki

O fasi suʻega o loʻo faʻaaogaina i glucometers o palasitika faʻasalalau faʻasaina ua faʻaaogaina i se vailaʻau faʻasaina faapitoa. A o leʻi fuaina, e tatau ona tuʻuina se tasi laupepa i totonu o se masini faapitoa o le masini.

A oʻo i le toto i se nofoaga faapitoa i luga o le ipu, o le elemene na teuina i luga o le palasitika e tali atu ai (o le tele o tagata gaosi e faʻaaoga le glucooxidase mo lenei faʻamoemoe). E fuafua i le maualuga o le kulukose, o le natura o le suiga o le toto, o nei suiga o loʻo faʻamaumauina e le suʻelaʻau. O lenei metotia fuataga e taua o le elekene. E faavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le masini e fuaina ai le maualuga o le maualuga o le toto poʻo le plasma. O le faagasologa atoa e mafai ona ave mai le 5 i le 45 sekone. O le tele o kulukose o loʻo maua i ituaiga eseese o glucometers e tele: mai le 0 i le 55.5 mmol / l. O se auala talitutusa o le vave faʻavasegaina e faʻaaoga e tagata uma (sei vagana pepe pepe faatoa fananau mai).

Aso faʻauma

E oʻo lava ile glucometer aupito sili ona saʻo o le a le faʻaalia taunuuga faʻamoemoe pe afai:

  • O se mataua o le toto e faʻafefe pe afaina,
  • E manaʻomia le suka i le toto mai se vein poʻo se serum,
  • Hematectitis i totonu o le 20-55%,
  • O le malosi tele,
  • Maʻi faʻamaʻi ma le mafaufau.

I le faʻaopoopoga i le aso faʻasaʻo ua faʻaalia i luga o le pusa (e tatau ona amanaia pe a faʻatau faʻatau), o paʻu i totonu o se pusa avanoa e iai le aso e maeʻa ai. Afai latou te le puipuia e le afifiina o tagata taitoatasi (o nisi tagata gaosiga e maua ai sea filifiliga e faalautele ai le ola o mea taumafa), e tatau ona faaaoga i totonu o le 3-4 masina. O aso uma e le toe maua ai le lagona o le tagata na te faʻaaogaina, ma o le a tatau ona totogi ma le soifua maloloina ni suʻega ma le maeʻa.

Faatonuga mo le faaaogaina

Mo le faʻaogaina o le suʻega i le fale, e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. Fai i le tausimai i le falemaʻi e faʻalauiloa foliga o le suʻega mo lau mita, faitau le tusi faʻataʻitaʻiga a le tagata gaosi oloa, ma i le aluga o taimi, o le a faia le fuataga atoa i le autopilot.

O gaosiga taʻitasi e maua ai ana lava suʻega faʻataʻitaʻiga mo lona glucometer (poʻo le laina o auiliiliga). O isi mea, o se tulafono, e le galue. Ae o loʻo i ai foi sikoa lautele mo suʻega mo le mita, mo se faʻataʻitaʻiga, Faʻaaogaina Unistrip e talafeagai mo One Touch Ultra, One Touch Ultra 2, One Touch Ultra Easy and Onetouch Ultra Smart (silasila o le analyzer 49). O fasi pepa uma e lafoaia, e tatau ona lafoaʻi pe a uma ona faʻaaogaina, ma o taumafaiga uma e toe faʻaaogaina ina ia faʻaaogaina ai na o se uiga leai. O se vaega ole eletise e teu i luga o le palasitika, lea e tali ma le toto ma faʻamavae, aua o ia lava na te faʻaaogaina le eletise le lelei. O le a leai se eletise - o le a leai se faʻaaliga pe fia taimi e te fufuluina pe fufulu ai le toto.

Fua o le mita e faʻatinoina i le taeao (i luga o se manava gaogao) ma le 2 itula i le maeʻa o se taumafataga e iloilo ai le suka i tua o le avega. I le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e manaʻomia le pule i taimi uma e te manaʻomia e faʻamalamalama ai le fua o le insulin. O le faʻatulagaga saʻo o se finocrinologist.

O le fua faʻatatau e amata i le sauniuniga o le masini mo le faʻatinoga. A oʻo i le mita, o se peni peni ma se fagu fou, o se puʻupuʻu faʻasolosolo, ava malosi, o le fulufulu mamoe ua i ai, e tatau ona fufuluina ou lima ile vai mafanafana mafanafana ma faʻagogo (sili atu i se lauulu lauulu poʻo se auala masani). O le pipiʻi i se mea faʻagata, o le inisalinila ma le peni ma se lalaga e faia i nofoaga eseese, o lenei mea e alofia ai le le faʻavaivai le faʻavauvau. O le loloto o le poloka e faalagolago i uiga o le paʻu, i le averesi e 2-2.5 mm. E mafai ona tuʻuina muamua le faʻatonuina o le puncture i le numera 2 ona toe faʻaleleia lea o lau tapulaa faʻataʻitaʻi.

Aʻo leʻi tui, ia tuʻu le fasipepa i totonu o le mita ma le itu e faʻaaogaina ai le atunuʻu. (E naʻo lima e mafai ona ave i le isi itu). O numera numera e aliali i luga o le lau, mo le ata, faʻatali mo le faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma se faʻamaoniga iloga. Mo le vave totoina o le toto (pe a uma le 3 minute, e minoi le mita pe a le maua le biomaterial), e tatau ona e faʻamafanafana, faʻafefete lou tamatamailima e aunoa ma le faʻamalosiina, talu ai ona o le faʻafefe o le eletise e faʻafefeina ai taunuuga.

I nisi o ituaiga o mita o le kulukose o le toto, e faʻaaogaina le toto i se nofoaga faapitoa i luga o le laupepa e aunoa ma le simaina o le matāua, i isi e tatau ona aumai le pito o le fasipepa i le matāua ma o le faailoga o le a tusia i totonu o le mea mo le gaosiga.

Mo le maualuga maualuga, e sili atu le aveesea o le mataua muamua ma se cotton pad ma togi ese le isi. O mita taʻitasi o le kulukose toto e manaʻomia lona lava toto masani, e masani lava 1 mcg, ae o loʻo i ai vampires e manaʻomia le 4 mcg. Afai e le lava le toto, o le a tuʻuina atu e le mita se mea sese. E tele taimi e le mafai ai ona faʻaaogaina sea ituaiga i le tele o mataupu.

Tulaga o le teuina

Aʻo leʻi amataina fua o le suka, e tatau ona siaki le tausisia o le numera o le lotoa ma le pulou code ma le ola o le pusa. Tausia ese mai le susu ma le ultraviolet radiation, o le vevela aupito maualuga o le 3 - 10 tikeri Celsius, i taimi uma lava i le uluai afifiina. Latou te le manaʻomia se pusaaisa (e le mafai ona e togiina!), Ae e le tatau foi ona e teuina i luga o se windowsill pe lata ane i se pamu faʻavevela - o le a mautinoa e taoto faʻatasi ma le mita e sili ona talitonuina. Mo le saʻo saʻo, e taua le taofi o le fasipepa i le pito i tua ua faʻamoemoeina mo lenei mea, aua le paʻi i lalo le lima o lima (aemaise lava susu!).

Ituaiga o Fua o Tofotofoga

E tusa ai ma le masini o le auiliiliga o le toto o le kulukose toto, o vaevaega ua vaevaeina i:

  1. Faʻafeiloaʻi i ata photometric o bioanalysers. O lenei ituaiga glucometers e le faʻaaogaina tele i aso nei - maualuga tele (25-50%) o vavaega mai le masani. O le taʻiala o la latou galuega e faʻavae i luga o se suiga i le lanu o le tagata suʻesuʻe auiliiliga e faalagolago i le maualuga o le suka i totonu o le toto.
  2. Fesoʻotaʻi ma glucometers eletise. O lenei ituaiga o loʻo maua ai faʻamatalaga saʻo, e talafeagai mo suʻesuʻega i fale.

Mo le One Touch Analyzer

E mafai ona faʻatau faʻataʻitaʻiga e tasi (US) i le aofaiga o le 25.50 poʻo le 100 pi.

O oloa e mafai ona puipuia mai le fesoʻotaʻi ma le ea poʻo le susu, o lea e mafai ai ona e ave i soo se mea e aunoa ma le fefe. Ua lava le pasia o le tulafono e ulufale ai i le masini i le amataga muamua, mulimuli ane e leai se manaʻoga faapena.

E le mafai ona faʻaleagaina le taunuʻuga e ala i le tuʻuina atu ma le le faʻaeteete o le laupepa i totonu o le mita - o lenei gaioiga, faʻapea foʻi le maualalo o le toto e manaʻomia mo le suʻega, e pulea e masini faʻapitoa. Mo suʻesuʻega, e le na o tamatamailima e talafeagai, ae o isi foi vaega (lima ma lima).

O fasipepa e faigofie mo le faʻaogaina i le fale ma i nofoaga o tolauapiga. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le laina telefoni mo se numera leai se totogi. Mai faʻataʻitaʻiga a lenei kamupani, e mafai ona faʻatau le One-Touch Select, One-Touch Select Simple, One-Touch Verio, One-Touch Verio Pro Plus, One-Touch Ultra.

Le feʻaveaʻi

O oloa faʻatau e faʻatau atu i pusa o le 25 pe 50 pi. faia i Switzerland i Bayer. O le meafaitino o loʻo tumau pea lona faʻaaogaina o fanua mo le 6 masina talu ona maeʻa. O se auiliiliga taua o le mafai ona faaopoopo le toto i le lava laina ma le le lava le faaaogaina.

O le filifiliga Sip i Sampling function e mafai ai e oe ona faʻaaoga le toto maualalo mo le suʻega. Ua mamanuina le mafaufau mo 250 samples toto. E leai se tekonolosi faʻaogaina oe e mafai ona maua i fua e aunoa ma le fesuiaiga. O suʻega o suʻega e faʻaaoga mo le suʻesuʻeina na o le toto toto. O le a faʻaalia i luga o le faʻaaliga pe a maeʻa le 9 sekone. O loʻo maua avanoa i le Contour TS, Contour Plus, Lafoga TSN25.

Faʻatasi ai ma masini komepiuta Accu-Chek

Faʻasalaga - faʻamau o le 10.50 ma le 100 fasi pepa. O oloa faʻaaogaina ei ai mea taua:

  • Faʻauluulu faʻapipiʻi foliga - faigofie e suʻe ai,
  • Vave vave ona maua mai le biomaterial
  • 6 eletise mo le puleaina lelei,
  • Faaiuga o le Soifua Faamanatu,
  • Puipuiga mai le susu ma le vevela,
  • O le avanoa e faʻaaogaina ai le biomaterial.

Faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o le toto toto atoa. O faʻamatalaga e uiga ile faʻaaliga e aliali mai ile 10 sekone. Eseesega o fasipepa i le filifili o falemaʻi - Accu-Chec Performa, Accu-Chec Active.

I le Longevita Analyzer

Faʻaaogaina mo lenei mita e mafai ona faʻatau i se pusa faʻamalosi mamana o le 25 pe 50 vaega. O le afifiina e puipui ai fasi pepa mai le pala, vevela ultraviolet radiation, faʻaleagaina. O le foliga o le fasi pepa e pei o se peni. O le kamupani gaosi Longevita (Great Britain) e faʻamaonia se fale ola o mea taumafa mo le 3 masina. O fasipepa e maua ai le gaioiga o le iuga e ala i le toto toto i totonu o le 10 sekone. E iloga i latou i le faigofie o le toto sampling (faʻapipiʻi pe a aumai se matāua ile pito o le ipu). Ua mamanuina le mafaufau mo le 70 iuga. O le toto maualalo maualalo e 2.5 μl.

Faatasi ai ma le Bionime

I le afifiina o le kamupani Suiselani o le igoa lava e tasi, e mafai ona e mauaina 25 pe 50 paʻu paʻu umi.

O le aofaiga sili ona lelei o le biomaterial mo le auiliiliga o le 1.5 μl. E faʻamaonia e le kamupanī le saʻo maualuga o fasi pepa mo le 3 masina talu ona tatala le afifi.

O le mamanu o fasi pepa e faigofie ona faʻaogaina. O le mea sili ona aoga o le tuufaatasiga o mea eletise: o se meafaigaluega auro e faʻaaogaina i le taʻavale mo le suʻesuʻeina o le toto paʻu. Faailoga i luga o le lau e mafai ona faitau pe a uma le 8-10 sekone. O filifiliga faʻasologa o le Bionime Right Than GS300, Bionime Right Than GS550.

Fesoʻotaʻiga satelite

O faʻataʻitaʻiga mo glucometers satelite ua faʻatau atu muamua i le 25 poʻo le 50 pi. O le kamupanī Rusia o le ELTA Satellite na tuʻuina atu pepa faʻapitoa mo fasi pepa taʻitasi. Latou te galulue e tusa ai ma le auala eletise, o taunuuga suʻesuʻe e latalata i tulaga faʻavaomalo. O le taimi aupito maualalo mo le faʻasalaga toto toto e 7 sekone. O le mita ua faʻailogaina e faʻaaoga ai se numera tolu-numera. A maeʻa le goto, e mafai ona e faʻaaogaina mea taumafa mo le ono masina. E lua ituaiga o fasi pepa ua maua: Satellite Plus, Elta Satellite.

Filifiliga filifilia

Mo faʻataʻitaʻiga, o le tau e le gata i luga o le lapisi o le afifi, ae faʻapea foi i le ituaiga. O le tele lava o taimi, e faatau atu faataulaʻau pe leai foi, o se vaega o le faʻaleleia, ae o le tau o mea taumafa e sili atu nai lo le tauia mo sea limafoai. Amerika, mo se faʻataʻitaʻiga, o mea taumafa i le tau e fetaui ma a latou glucometers: o le tau o One-Touch paʻu mai le 2250 rubles.

O le tau sili ona taugofie o suʻega mo se glucometer e maua e le kamupani i le Elta Satellite: o le tusa ma le 50 fasi vaega i le pusa. e tatau ona e totogia le 400 rubles. O le tau o le paketi e le afaina ai le tulaga lelei, o le maualuga maualuga, i le afifiina o tagata taitoatasi.

Siaki le faʻamautinoa o le afifiina ma le vaitaimi o le tusi poloaiga. Ia manatua o le matala o le olaga o le a faʻaitiitia faʻaopoopoga.

E lelei tele le faʻatau mai o fasipepa i ni lapoa lapoa - 50-100 fasi pepa i taʻitasi. Ae o le mea lenei pe afai e te faʻaaogaina i aso uma. Mo faʻamatalaga puipuia, o se afifi o le 25 pi le lava.

O suʻega suʻega a le tagata lava ia e sili ona lelei, ona o loʻo i ai se latou olaga umi.

Saienisi e le tumau, ma i le asō e mafai ona e mauaina ni kesi e galue e tusa ai ma le auala e le faʻafefe. E faʻamalositino e le masini le glycemia mo fulufulu, vailaau vaʻaia, faʻamaʻi o le toto e aunoa ma le faamalosia o le tuiina o le paʻu ma le toto sampling. Ae e oʻo lava i le sili atu o le taimi nei o le siakiina o le suka i le toto, o le a le suia le mita kullukose masani i fasi pepa.

Platelets mo le fuaina o le suka toto: tau ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O suʻega suʻega o se mea e faʻaaogaina e manaʻomia e fua ai le suka toto pe a faʻaaoga se glucometer. E faʻaaogaina se vailaʻau vailaʻau i luga ole laulau, e tali pe a faʻaaoga se mataua o le toto ile fasi pepa. A maeʻa lena, o le mita mo ni nai sekone e suʻeina le tuufaatasiga o le toto ma maua ai sao saʻo.

O fua taʻitasi e fuafua ai le maualuga o le suka i le toto o le tagata e manaʻomia ai le tele o le toto, faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le tagata suʻesuʻe. O nisi o suʻega faataitai e manaʻomia le mauaina o le 1 μl o le meaola olaola, aʻo isi glucometers e mafai ona suʻeina pe a maua na o le 0.3 μl o le toto.

E le gata i lea, o loʻo gaosia e le au gaosi le faʻaaogaina o le toto i luga o le suʻega. Ina ia maua ni faʻamaumauga faʻamaonia faʻamaonia, e taua le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga naʻo le ituaiga o loʻo iai i le masini.

O a vaega o suʻega

O le fasi siaki mo le mita o se palasitika palasitika, o loʻo i luga o le mea o loʻo i ai se elemene eletise. A maeʻa le toto ona ulufale atu i le suʻega, ona amata lea o fegalegaleaiga ma le kulukose. O le mea lea e suia ai le malosi ma le natura o le taimi nei e lafoina mai le mita i le ipu faataitai.

E faavae i luga o nei faailoga, o se suesuega e faia i le suka o le toto. O lenei metotia fuataga e taua o le elekene. Toe faʻaaogaina mea taumafa i lenei auala faʻataʻitaʻiga e le taliaina.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I luga foi o le faʻatau atu i le asō e mafai ona e suʻe ai faʻataʻitaʻiga o ata. A maeʻa ona faʻaalia ile glucose, e pisia i se lanu. Ma le isi, o le ata o le paolo ua faʻatusatusaina i le lanu lanu i luga o le afifi ma o le toto o le suka o loʻo maua. Ina ia faia le suʻega, e le manaʻomia ni kalu i le tulaga lenei. Ae o ia papatusi e maualalo le saʻo ma talu ai nei e leʻi faʻaaogaina e le maʻisuka.

  1. O suʻega o suʻega mo suʻesuʻega eletise e maua i pusa masani o vaega 5, 10, 25, 50 ma le 100.
  2. E sili atu ona aoga mo le maʻisuka e faʻatau vave ai se atigi fagu, ae afai e seasea faia le suʻesuʻega mo ni puipuiga, e tatau ona e faʻatau se vaega itiiti o mea e faʻaaogaina ina ia mafai ai ona faʻamuta le aso e uma ai.

E faʻapefea ona faʻaaoga pulu sikola

Aʻo leʻi fuaina le kulūkose o le toto, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ua tuʻuina atu ma galue malosi e tusa ai ma faatonuga. O le maʻisuka e tatau ona na ona maua i lima mama, e tatau ona fufuluina i le fasimoli ma faʻamago i se solo.

O le suʻega o le suʻega ua aveeseina mai le fagu, vavae ese mai le afifiina, ma faʻapipiʻi i totonu o le sola o le mita i le itu o loʻo taʻuina i le tusi lesona. I le faʻaaogaina o se vevela e leai se tui, e faia ai se tamai puncture i luga o le tamailima e maua mai ai le toto manaʻomia.

Ma le isi, o le suʻega o le suʻega e faʻapipiʻiina ma le faaeteete i le tamatamaʻilima ina ia mafai ai ona toto le toto i totonu o le suʻega. A maeʻa ni nai sekone, e mafai ona iloa iuga o le suʻesuʻega i luga o le faʻaaliga o le masini.

  • Faʻaauau pea le suʻega i se mea pogisa ma le matutu, e ese mai le susulu o le la ma soʻo se vailaau faʻamalosi.
  • Laveʻa o le teuina o mea mai le 2 i le 30 tikeri.
  • E sili atu faʻamatalaga faʻamatalaga e mafai ona maua i faʻamatalaga ua tuʻuina atu.

E mafai ona ou faʻaaogaina le suʻega o le suʻega

O le suʻeina o le toto mo le suka o le toto e tatau ona faʻatautaia faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga fou. Pe a faʻatau se afifi, e taua tele le gauai faapitoa i le aso o gaosiga ma le taimi e teu ai oloa. A uma ona tatala le fagu, ona faʻaititia lea o le ola o fasi pepa, o le a sili atu le saʻo o aso e maua i luga o le afifiina.

Afai e te faʻaaoga mea e muta, o le mita o le a faʻaalia iuga leaga, o le mea lea e tatau ona lafoai vave ia oloa ua maeʻa. E tusa lava pe na o le tasi le aso ua pasia, e le faʻamaonia e le kamupanī le mauaina o faʻamaoniga saʻo i le tulaga o le soliga o fautuaga, o loʻo taʻuina mai i totonu o faatonuga.

Ae ui i lea, o le tele o le maʻisuka latou te maua le faʻatauvalea o meafaigaluega fuaina ina ia faʻaaogaina ai mea e muta. O ituaiga uma o metotia faʻaaoga e faʻaaogaina mo lenei mea, ae e taua le malamalama o soʻo se faʻalavelave i le faʻaogaina o meafaigaluega e faʻapogai ai le faateleina o le sese ma le leiloa o le tusi poloaiga i le masini.

  1. Ina ia faʻaʻoleʻole i le glucometer, e faʻaaogaina e tagata gasegase mai isi afifi, ma o le aso i totonu o le masini e tatau ona faʻafefe i le 1-2 tausaga talu ai.
  2. A aunoa ma le suia o le vaʻa, e mafai ona e faʻaaoga faʻataʻitaʻiga o le suʻega o le suʻega mai le lava lotoa mo le 30 aso, e le suia le aso.
  3. O le masini faʻasaʻo i totonu o le masini e tatalaina foi i le tatalaina o le mataupu ma tatala ai le fesoʻotaʻiga. A maeʻa faʻamaumauga uma i luga o le mita, e seti le aso pito i lalo.

Ina ia mautinoa o loʻo faʻaalia e le masini le saʻo lelei o faʻamatalaga, e tatau ona suʻesuʻeina le kulūkose i se isi metotia.

O fea e faʻatau ai ni suʻega

O faamaumauga o le Glucometer, o lona tau e faalagolago i le kamupanī, le aofai ma le nofoaga o le faʻatau, e masani ona faʻatau atu i soʻo se faleoloa. Ae e le masani ona faʻataʻitaʻiga o glucometers, fasipepa aua e le mafai ona faatauina i taimi uma i le fale. O le mea lea, pe a filifilia se fua faʻatatau, e taua tele le gauai faapitoa i lenei mea moni ma faʻatau se masini e sili ona lauiloa ma taugofie.

Afai e te manaʻo e maua se taugofie ma sili atu le lelei, ia faia se poloaiga i faleoloa faʻapitoa i luga o le upega tafaʻilagi. I lenei tulaga, e faʻatau saʻo mai oloa mai le fale teu oloa, ae e tatau ona e iloiloina pe o le a le tele o tau e faʻaalu.

O le mea lea, o le tau o papatusi o le a aofia ai le tau autu mai le kamupanī ma le tau o le faʻatauina. I le averesi, e mafai ona faʻatau faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se fomaʻi mo le 800-1600 rubles. Ina ia filifilia le faleoloa saʻo, e aoga le suʻeina o faʻatalanoaga a tagata.

Pe a faʻatonuina, e tatau ona e mautinoa le maua o le olaga ola o oloa.

Faʻafefea ona maua ni taunuʻuga mautinoa

Ina ia mafai ona faʻatuatuaina le faʻamaoniga, e tatau ona e mulimuli i faatonuga, mataʻituina le tulaga o le mita ma faia faʻataʻitaʻiga naʻo lima mama. O se matafaioi taua e faia i le lelei ma le sao o le masini lava ia, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le filifiliga o le mita.

Pe a faʻatau se glucometer, e fautuaina e iloilo le masini e faʻavae i faʻamaumauga autu o le lelei: tau, faʻamatalaga faʻapitoa, faigofie o le faʻaaogaina, faʻaaogaina o le maʻa.

E tusa lava pe maualalo le tau o le glucometer ole eletise, e tatau ona e suʻeina le tele o vaega o suʻega e galulue faatasi ma le tau ma pe o avanoa mo le faʻatau. E tatau ona e siakia le saʻo o le masini, saili po o le a le batini e faʻaaoga ma pe tatau ona sui. O le masini lava ia e tatau ona faigofie ona faʻaoga, ia i ai ni tagata lapopoa i luga o le faʻaaliga, ia maua se lisi faʻa-Rusia-gagana.

I le tutoatasi ia faamaonia le sao atoatoa o le mita, e faʻaaogaina se faʻafoega faʻafoe faapitoa, lea e masani ona aofia i le pusa.

E le gata i lea, o le mita e ono mafai ona ia iloa se mea sese ma o le a logoina oe i le feʻau fetaui. Mo le faʻalagolago, o le maʻisuka e faia se fuataga o le suʻi toto i totonu o le falemaʻi mai le fale suesue.

Afai ei ai se masalosaloga o faitauga sese, e tatau ona e siaki le aso e muta ai pepa o suʻega mo le mita, asiasia i latou mo le faaleagaina. Afai e saʻo le faʻatalanoaga, e ave le masini i se nofoaga autu o le tautua pe a siaki le mita. Afai ei ai ni faaletonu, e tatau ona sui le mita.

O faʻamatalaga i luga o le suʻega mo le mita o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E faʻapefea ona filifili se mita toto toto

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le faʻamoemoeina o le maualuga o le suka o se tasi lea o suʻega taatele i falemaʻi. E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, e mafai ona maua ni faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o le kulukose ma fuafua le togafitiga poʻo le faʻamaonia le faʻamaʻi.

O loʻo i ai se isi galuega, o le pulea lea o le maualuga o le toto. O le tulaga e matua talafeagai lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona mataituina le meaʻai suka i taimi masani ma le faʻaogaina o falemaʻi ile vasega e le talafeagai mo lenei mea.

O aso nei, o masini feaveaʻi e masani ona faʻaaogaina, lea e faʻavae i luga o le mataupu faavae o le faʻaaogaina o "kemisi matutu". O ia ituaiga masini e taua o glucometers, latou te vave suʻeina ma i le taimi e tasi i le fale. O le tele o ituaiga o glucometers e aumaia ai le le mautonu ma o latou feeseeseaiga e le o taimi uma e iloa ai, o le a iloiloina. E i ai foi isi meafaigaluega mo le suʻesuʻeina o le kulukose i totonu o le toto.

Reflectometers

O le masini mo le fuaina o le suka toto e galue i luga o le mataupu faavae o se siaki. I suiga muamua o le masini, o le suka na faigata ona faʻaaogaina. E le gata i lea, o le tele o le toto na manaʻomia mo suʻesuʻega, e tusa ma le 50 μl, ma le tele o le mea na fai ai le masini e le maualuga tele. Talu ai ona o nisi o faʻafitauli i le faʻaaogaina, o le faʻamaoniga o le faʻamaoniga e le o taimi uma e faʻaalia ai taunuuga mautinoa, talu ai sa i ai se manaʻoga mo faʻamatalaga saʻo faʻamaonia, tausisia ma le faʻapipiʻi taimi, ma isi.

O le taimi nei o le fua o le toto suka i le auala faʻalauiloa ua sili atu ona faigofie ona maua, talu ai o le aʻafiaga a le tagata faʻaaoga i luga o le suʻega o le suega o le a le mafai ona aveesea. O le faʻatusatusaina o le masini e faʻaleleia atili, e leai se manaʻoga e faʻaaogaina fasi pepa, naʻo le 2 μl toto e manaʻomia.

O le auiliiliga o le auiliiliga o loʻo faʻaalia i luga o le mata, o le auʻiliʻili o le lanu e otometi, lea e aveesea ai mea sese. E i ai foʻi faʻataʻitaʻiga e fesoasoani i faʻamaoniga saʻo o faʻamaʻi.

Biosensors

O le faʻaaogaina o le suka i le toto e faʻaaoga ai fualaau oona o loʻo i ai se ituaiga e le mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai fasi siaki. E faʻaaogaina se suʻega o le bioelectrochimium faatasi ai ma se tagata e faʻaaogaina le auiliiliga e avea ma autu autu mo le fuafuaina. O eletise e fuafua i le fuafuaina o le eletise e faʻasaʻoloto pe a ulu le toto i le tali.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le oxidation oxidation, o fasi suesuega faapitoa e aofia ai se enzyme e faʻaaogaina. E le gata i lea, o loʻo i ai se puluvaga e fesoasoani i lenei gaioiga. I le aotelega, e 3 'eletise o loʻo faʻaaogaina i meaola ninii nei:

  1. Bioactive - e aofia ai le glucose oxidase ma le ferrosene. O le toto maualuga o le suka o le suka
  2. O le eletise fesoasoani, lea e faʻaaoga mo faʻatusatusaga,
  3. O le faʻaosooso o se elemene faaopoopo, o lana galuega autu o le faʻaalia lea o le molimau sao. Faʻaitiitia le aʻafiaga o vailaʻau eseese i luga o le faitauga o faitauga.

O lenei masini mo le fuaina o le toto toto i le fale e galue i luga o le mataupu faavae: e tatau ona e toto le toto i luga o se siaki, lea, pe a tali mai, liliu mai glucose i le gluconolactone. O le eletise na faʻasaolotoina i le taimi o le tali o loʻo faʻaaogaina e le puluvaga. O le vaega mulimuli o le faʻamaʻiina o le kulupu. I le taimi o le tali, e foliga mai ai elemene, o latou numera e iloa ai le aofaʻi o le kulukose.

Glucose toto

O le fuaina o le suka i le fale e masani lava ona lava, lea e faʻaalia ai le manaʻomia mo se faʻamaonia vave ma manino. I le taimi nei, e mafai e le au glucometers ona taulimaina le galuega, e ui lava e ese le eseesega o la latou fausaga ma o latou foliga vaaia.

O le maualuga o le suka o le toto e fuafua i luga o le tali o le kulukose i le elemene o loʻo i totonu o le suʻega. O taʻaloga matutua e manaʻomia se matāua i luga o le faailo ma e tatau ona latou tuʻuina se suʻega i le masini. O le le lelei o lenei auala, o le tele o le toto e mafai ona fesuisuiai tele, mo se faataitaiga, o le le lava o le aofaiga o le a tau atu i taunuuga le manatu ifo. E le gata i lea, o le fualaau faasaina na afaina ona o le i ai o se fomu faafesootai mo le fuafuaina, e oo lava i le taimi nei e tele na ituaiga masini.

O le isi ituaiga, toto samilima, e taua foi o le tasi paʻi. E naʻo lou manaʻo e aumai le fualaau faasaina i le nofoaga o le puncture ma o le a ia aveina le aofaʻi manaʻomia na o ia lava. O manipulation uma o le a otometi lava ona faia, ma e na o le suega o le a faʻaalia i luga o le lau.

O loʻo i ai se auala faʻavae fou mo le fuaina o le maualuga o le toto suka, ma o lea e mafai ona iloa i le faʻataʻitaʻiga o le atinaʻe Rusia o le Omelon B-2. O le taʻiala o lana gaioiga e matuā ese lava mai le faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina i luga, talu ai e faʻaaogaina se auala e le faʻaleagaina. E le toe manaʻomia le toto.

O se mamanu lauiloa ua fuaina pe a maua e le kullukose se malosi i luga o puipui o toto toto. O le maualuga o le vascular tone o loʻo faʻaaogaina o se vaega autu lea e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le suka. I le asō, ua na o le pau lenei o le auala e iloa ai le aofaʻi o le suka e aunoa ma se afaina. O le a le isi vaega o lenei vailaʻau, o lona uiga o se tuufaatasiga, e mafai ona suia e le gata i se glucometer, ae o se tonometa foi.

Tuutuuga o le faaaogaina

Pe a ave le toto, e tatau ona mataituina le maualuga o le tumama e mafai ai ona aloese mai le faʻamaʻi o le tino. Aʻo lei oʻo i le tui, e tatau ona faʻapipiʻi le saite i fulufulu mamoe ma le ava malosi. Mo le puncturing, faʻaaoga naʻo nila maʻaleʻale faʻaogaina.

O le tele o taimi, pe a filifilia nofoaga mo le totoina o le toto, latou te taofi i le moto o tamatamailima, e masani ona latou togiina vaega o le manava ma le muaʻi lima. O le numera o suʻega e tatau ona faʻatonuina e ala i le manuia, fautuaga a fomaʻi poʻo le faia i se tulaga masani i se auala taʻitasi.

Fautuaga lautele mo le pisipisi: ituaiga maʻisuka ituaiga 1 manaʻomia 3-4 taimi i le aso, ituaiga 2 maʻisuka - lava le 2-taimi le fua. Afai e le mafai e le tagata maʻi ona faʻaititia le aofaʻi o le suka, ona fuaina lea o fuataga e sili atu ona tele, e mafai ona oʻo atu i le 8 taimi. Pe a faimalaga, maʻitaga, gaioiga faʻale-tino, e tatau ona totogia faapitoa le fuaina o le kulukose.

O suʻega e faia i luga o se manava gaogao, aua o meaai e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le 1,5 - 2 taimi, e le aofia ai le avanoa e maua ai faʻamaumauga sao. Afai e sili atu le 2 taimi, e tatau ona e mafaufau i lenei mea.

O le taimi muamua e te faʻaaoga ai se glucometer, e sili atu le faʻatusatusaina o taunuʻuga i fualaau faasaina ma suʻesuʻega i falemaʻi. O lenei mea o le a fesoasoani e fuafua le sese o le masini, pe afai ei ai. O le faʻatinoga e faia i le taimi e tasi.

O le faʻaaogaina o le mita i tagata mamaʻi ma le maʻi o le hyperglycemia o le hyperosmolar e faʻapulaʻa lava. O faʻamaoniga mo le maʻi e mafai ona faʻaititia. E le gata i lea, o nisi fualaau oona e le faatagaina ai le mauaina saʻo o faʻamatalaga, aua o le a faʻaseseina i latou e le fualaau faasaina. O faʻamatalaga i luga o nei fualaau oona o loʻo i totonu o faatonuga mo le masini, i se tulaga lautele, e mafai ona latou aʻafia ai faʻaaliga: maualuga maualuga o le bilirubin i le toto poʻo lipids, le faʻaaogaina o paracetamol, vitamini C poʻo le uric acid content.

Tusi faitauga

E taua le manatuaina o mita taʻitasi ei ai le avanoa mo mea sese, o le 20%. O le mea lea, pe afai o laʻasaga e ese siʻeseʻese i suʻesuʻega suʻesuʻe ma le fualaau faasaina, ona oʻo loa lea o lenei faʻafitauli i totonu o taʻaloga masani. I se tulaga e le masani ai, e tusa ma le 5% o mea sese uma, o le toilalo e silia ma le 20% o le va. E tatau foi ona manatu e faʻaalia e le masini le maualuga o le toto i le plasma, ma i totonu o fale suesue e faia se filifiliga i luga o le faavae o le toto capillary. I le faʻatinoga, o lona uiga o le masini e faʻaalia le 11-15% maualuga le maualuga o le suka.

E mafai foʻi ona e faʻamapulaʻa le numera o faitauga sese e ala i le faʻapipiʻi lelei o le vaega o le suʻega. Afai ua maeʻa pe ua teuina saʻo, e mafai ona tupu ese eseesega eseese. O le mea masani, o le teuina o fasipepa e tatau ona faia i totonu o se mea faʻamaufaʻailogaina lea e aofia ai se mea e faʻaogaina. O tulafono e le faatagaina le taofia o suʻega e le puipuia mai aafiaga mai fafo. E mafai ona teuina fofo mo le 24 masina i le vevela o le potu ma le faʻamaufaʻailogaina. A uma ona tatala le paipa, e tatau ona faʻaaoga ia mea mo 3-4 masina.

O le Omelon B-2 o le fualaau aupito lata mai lea e faʻaaogaina ai se faʻavae fou e iloa ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O le faʻamoemoeina o le leo o puipui e faʻamaonia sao ai le sao o le suka. O le tele o le leo e fuafuaina i luga o le faavae o mea e 12, e aofia ai: saoasaoa, malosi, capillary pressure, systolic volume, rhythm ma isi faailoga. O le tele o mea ua fuafuaina e faia ai le faiga sili ona saʻo ma lelei. O lenei suʻesuʻega o le pulse wave is the first patented and successfully used in this device.

O le fualaau faasaina e masani lava ona talafeagai ma fua masani, talu ai e lava le na o le siakiina o le leo o vaa i luga o le lima e tasi, ona sosoo ai lea ma le isi, e le manaʻomia le tui.

O isi mea taua, e pei o le toto maualuga, e fuaina faatasi. O le aofaʻi o suka ma le maualuga o le mamafa o aʻafiaga ia o loʻo aʻafia ai, ma faʻatautaia ai le faʻamautuina o lenei mea matautia o loʻo i tua o tagata uma. O le mea lea, talu ai ona faʻatau le masini, e mafai ona faʻaaoga i le taimi e tasi i ni itu se lua.

O le tau o le masini e faʻamaonia, talu ai e le manaʻomia e le fualaau faʻatau le tau. O faʻataʻitaʻiga, o le tuiina o tamatamailima e fuafua ai le vaega o le toto suka ma Omelon B-2 o se mea o le taimi ua tuanaʻi.

Glucometer Glukohrom M

O le vailaau oona o se sui o le tele o glucometers masani, lea ua salalau nei, ua matua faigofie lava ona faʻaaoga. E fua i le va o le 2.2 - 22 mmol / l e le metotia photometric. O le faagasologa o fuafuaga e manaʻomia le 2 minute o taimi, e oʻo atu i le 15 faitauga mulimuli o loʻo teuina i le mafaufau. E i ai sina mamafa o le 95 g, i se seti atoa.

I le avea ai ma elemene autu mo le fuafuaina, o loʻo faʻaaogaina fasi pepa "Glucochrome D". E tele o latou foliga, e aofia ai:

  1. Faʻaavanoa mo le faʻaaoga uma i totonu o fualaau faasaina ma eseese,
  2. O lanu e matuā iloga lava e le gata mo le masini scanner, ae faʻapea foi mo mata o le tagata,
  3. O le fesili autu o le a le tele o le tau, e leai se faʻafitauli iinei, ma o nisi taimi e tuʻuina atu ai e aunoa ma se totogi,
  4. O faʻamaoniga e sili atu ona faalagolago i le tagata faʻaaoga ma le sao o le faʻatinoga,
  5. Mo suʻesuʻega, o le Glucochrome M e faʻaaoga ai le 10 μl o le toto,
  6. O le masini e faʻafesoʻotaʻi ma e manaʻomia le faʻamamaina o le sone tioata.

Faʻatauina o se masini e mafai ona e siakiina pea le tulaga o le soifua maloloina o le tagata i le fale.

Glucometer Elta Satellite

E i ai le tele o faailoga, e lagolagoina ai igoa o le 1.8 - 35 mmol / l, o le taimi o le auiliiliga e 45 s, e oo atu i le 40 faitauga o loo faamaumauina i mafaufauga o le masini, ma e laitiiti sona mamafa. O le taʻiala o le faʻaogaina o le masini e faʻavae foi i luga ole vaega o suʻega.

O se faiga faigofie faigofie na mafua ai le lauiloa o le masini, e le pei o isi masini, o le Elta Satellite Glucometer o loʻo faamatalaina i:

  1. E i ai le fuainumera o fua o le eletise,
  2. Puleaina, faʻaaloalogia, faʻafefe, massage ma isi taualumaga i sauniuniga e le manaʻomia, o le faagasologa e faʻaaogaina,
  3. O faʻamaumauga taʻitasi o le suʻega e iai lana lava faʻamaufaʻailogaina,
  4. O kopi taitasi e sau ma se tusi faamaonia i le olaga atoa,
  5. O le autu autu mo le mauaina e masani lava ona avea ma tau o le masini - o le Elta Satellite mita o le tamaoaiga ma mea taugata e maualalo le tau.

I le avea ai o ni faaletonu laiti, e mafai ona maitauina o le pa'ū o le toto e faʻaaogaina i le fasi pepa e sili atu i le 5 μl. Ala, fesoasoani ma puipui mai le faʻaaogaina le faʻaaogaina e le faʻataina i totonu o le vailaʻau.

Fua o le suka o le toto

E le o se faalilolilo i soo se tasi e manaʻomia le kulukose mo le tino, talu ai o se punavai o le malosi lea e maua ai le ola o le tagata. O se taunuuga, e le faʻaitiitia e le tagata galuega, ma o polokalama uma ma okeni i le tulaga masani ma le leai atoa o ni toilalo. Ae peitaʻi, afai ei ai faafitauli i le aʻafia o le kulūkose o le tino, e tatau ona vave oʻo mai le mita toto i le fale o sea tagata.

Faʻafefea ma pe faapefea ona fua le suka o le toto

O le maualuga o le kulukose, faapea foi ma le leai, e aafia ai le tulaga o le tino atoa i le auala e sili ona leaga: endocrine ma vascular systems e mafatia i le mea muamua, e mafai ona aafia fatugaʻo ma fatu. I ia tulaga, o le maʻisuka e atiina ae, lea e masani lava ona oʻo atu ai i ni faafitauli ogaoga.

O lenei manaʻoga mo le tele o vaega e tulaʻi mai i lena vaega o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka:

  1. O lenei maʻi ua faʻailoaina o se solia o uiga o le tino o le endocrin system, aemaise lava le pancreas.
  2. O lenei tino e nafa ma le gaosia o le inisalini, o se faaletonu o tagata e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga.

O le fuafuaina lelei o le maualuga o le suka i totonu o le toto i le taimi o le aso e mafai ai naʻo se glucometer, e faʻaaoga ai fasi siaki. I le faaopoopo atu i le mataʻituina ma le totoʻa o latou lava tulaga, o nisi o gasegase e manaʻomia ona faia lenei mea. O lea, e mafai ona fetuunai le fua o le kulukose-faʻaitiitia o fualaau.

E le mafaamatalaina e tatau i tagata uma ona puipuia lo latou ola maloloina, e tusa lava pe i ai i se tulaga faamalieina. Le tāua tele le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ma o loʻo faʻatinoina i le faʻaaogaina o se masini faigofie e pei o se glucometer ma faʻataʻitaʻiga faapitoa.

Auala e faʻaaoga ai le mita

O tagata e faʻatau se glucometer e tatau ona iloa pe faapefea ona fua le kulūkose toto i lenei masini.

I soʻo se tulaga, o le a fautuaina e mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei mita:

  1. Mataitu tulafono o le teuina o le masini, mulimuli i faatonuga. O le mita e tatau ona puipuia i le tele e mafai ai mai le faʻaaogaina o masini, vai inu, vevela vevela. E tusa lava pe sili atu le tausiga i lenei mataupu e tatau ona faʻaalia i se faiga o le suʻega, talu ai o fasipepa e teuina mo na o sina taimi ma i le vevela o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga. O faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻaaogaina e tusa ma le masina talu ona maeʻa.
  2. Faʻaauau le tumama i le taimi o le totoina o le toto ina ia puipuia ai faʻamaʻi pipisi pipisi. E tatau ona lafoaʻi nilala matala ma faʻamaʻi solo i le ava malosi.
  3. E taua le mafaufau pe o le nofoaga o le puncture e masani lava o fusi o tamatamailima, ma o le taimi o le fuaina o le suka i le maʻisuka fuafuaina le tikeri o le faigata o le maʻi.
  4. O faʻamatalaga e maua mai se glucometer i le fale e tatau ona siakiina ma i latou na maua i le falemaʻi. E faia lenei mea i vaiaso taʻitasi. O le mea lea, o le sao o le mea faigaluega e mafai ona siakiina.

  • o le amataga o le galuega e aofia ai le sauniuni o le masini: faʻapipiʻi le nila ile manua. Ona fesuiaʻi lea o mea faigaluega ma faatalitali mo sina taimi. I le taimi nei, e tele masini e iai le malosiaga mūmū i luga o le taimi na faʻapipiʻiina ai ia suʻega. A maeʻa lena, o le faʻaaliga e faʻaalia ai ua saunia mea uma,
  • ona togafitia lea o le paʻu i se antiseptic, ma ua maeʻa ona faia se pupuʻu e ala i le uomiina o le "amataga" button,
  • ona tofotofo lea o fasi pepa. O le toto e faʻaaogaina i le vaega o le suʻega,
  • auiliiliga auiliiliga ua tuʻuina atu i le maeʻa o se vaitaimi.

E mafai ona toe faʻamautinoaina pe a maua ni faʻamatalaga sese.

Vaevaega

Ina ia mafai ona fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e le lava le masini e tasi. Ia mautinoa ia i ai ni fasi siaki.

O le tele o le maʻisuka e tele lava ina i ai se fesili talafeagai: pe faʻapefea ona faʻaaoga pusi faʻamau?

O le mea lea, o se pusa e aofia ai le mita toto glucose toto ma vaega o suʻega e faʻamautinoa le sao atoatoa o faʻamatalaga i le aofaʻi o suka i le toto. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono pe a faʻaaoga lenei masini. O laasaga o suʻega e faʻaaogaina e maua ai suʻega o suʻega Ina ia faia lenei mea, o le toto e faʻaaogaina i se tasi oi latou: na o le tasi le mataua e lava, a maeʻa ona tuʻuina atu i le glucometer. A maeʻa se gaioiga faʻaalia, o le a faʻaalia se savali faʻaeletoroni e faʻaalia ai le maualuga o le suka o le toto.

E mafai ona e faʻatau ni faʻataʻitaʻiga ma glucometers i vailaau faʻapitoa faʻapitoa ma e oʻo lava i faleoloa i luga o le initaneti o faʻatau mea tau inisinia.

O le maua o le mita o le kulukose toto e matua faigofie, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa lou suka toto i soo se taimi o le aso. E taua tele le matauina o tulafono mo le teuina o le masini lava ia ma fasipepa. E le gata i lea, o le saʻo ole masini e tatau ona siaki, e pei ona aiaia ile faatonuga. O fasi ma se faʻafitauli faapitoa e faʻaaogaina mo lenei mea. Faʻatagaina ma fufuluina le mita ina ia le afaina ai le palapala ile saʻo ole faitauga.

Tuua Lau Faamatalaga