Faʻalavelave anapogi faʻatasi ma le inisalini ma le ituaiga 2 o le maʻisuka: 16: 8

Afai e leai sau taimi e saunia ai lau fuainumera mo le vaitau o le matafaga i le taimi o le tautotogo, o loʻo i ai pea sou avanoa e faia ai i le lata lata mai. O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le taimi o le anapogi anapogi - o se uiga masani fou fou o le alamanuia o le paʻu o le mamafa ma le faʻamālōlōina o le tino.

O le anapogi e iai isi igoa: anapogi faʻateleina, taumafa faʻapulaʻa taimi, anapogi faavaitaimi, meaʻai paleni, anapogi faʻateleina - AF (faitau ao anapogi). E tusa ai ma lenei meaʻai, e mafai ona e 'ai na o ni nai itula - e naʻo le 4 itula i le ao, pe 8 itula, poʻo le 5 aso i le vaiaso. O le taimi atoa o le le atoatoa o meaai. Vagana ua mafai ona e inu vai manino poʻo sua mai fualaau aina ma fualaau faisua, faʻapea foʻi le vai ma lemoni.

O le faiga masani mo le anapogi faifai pea na tulai mai i le 2016, ina ua amata ona talanoa le au tusitala a le Western Western e uiga i le "valea" i luga o lenei faataitaiga o meaai paleni a le sili, sili ona maualuga o pule o Silicon Valley. O tagata faʻapitoa i le atunuʻu o tekonolosi, tekinolosi, masini komepiuta, komepiuta ma isi mea na matuā fiafia tele i le faʻaauau pea o le fiaai ma le fiaʻai.

Ae o le sese o le mauaina lea o le masini "Fafagaina e oe lava" (autophigia)na faia e se tagata suʻesuʻe, o lea la o le Nobel Laureate o Yoshinori Osumi. O le mauaina o lenei mea e taʻu mai ai i le taimi o le matelaina, o tino i totonu o le tino e le lava le malosi. I le sailiga o se punavai o le malosi, latou te faʻaaogaina le "otaota" na faʻaputuina i totonu ma lafoai. O lenei sailiga na mafai ai ona tatou faʻamautuina o sene e maua ai le malosi o le malosi i le taimi o le matelaina e mafua ai mea uma e manaʻomia mo le faʻafetaui o faʻamaʻi. Sa faaiuina foi faapea o le masini o le autophygia e taofia ai le matua o le tino.

O le manaia tele e uiga i lenei faagasologa o loʻo faʻamatalaina i lenei vitio:

Mai lenei mea na maua ai, o le taimi o le fia aai na "faʻalauiloaina", lea o loʻo i ai i le aso nei ni fuainumera taumafa.

Faʻamatalaga lautele: e le mafai e se tagata ona faʻamapulaʻaina ia lava e 'ai mo le 4 itula poʻo le 8 itula i le aso (faalagolago i le meaai), ae e le mafai ona e' ai i le taimi atoa! E i ai fuafuaga pe a matelaina se tagata mo le vave lava 24 itula, ma ei ai fuafuaga pe a oʻo le 60 itula e ai ai e aunoa ma se meaai. Ae seʻio tatou tilotilo totoa i nei fuafuaga o le anapogi (faʻasaʻo) anapogi. Ma o le a tatou talanoa e uiga i ona aoga, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina.

O a aso o le taimi e anapogi ai?

Faʻalagolago i le a le ituaiga o meaai e faʻasoa e se tagata, o lona aso poʻo le vaiaso e vaevaeina i ni vaitaimi se lua:

  1. le vaitau e mafai ai ona e 'aina mea uma e manaʻo i ai le agaga, ma e aunoa ma ni tapulaa,
  2. le vaitau e mafai ai ona e inu, e le mafai ona e 'ai.

E moni, e tatau ona faamanino iinei: "e aunoa ma ni faʻamaumauga" - e le o lona uiga e tatau ona e 'aina le keke atoa. O le a lava le 'ai i se fasi keke ma maua ai le tele o mea fiafia.

Polokalame o le anapogi anapogi

Aso uma16/8 (mo alii) ma 14/10 (mo tamaitai). I le vaitau muamua (16 ma le 14 itula, mulimuli ane), e leai se mea e 'ai e se tagata. O le taimi anapogi e amata i le 20.00 ma maeʻa i le 12.00 i le aso e sosoo ai mo alii ma le 10.00 i le aso e sosoo ai mo tamaitai. I le aso atoa seia oo i le 20.00 e ai se tagata e aunoa ma ni tapulaa, ma i le 20.00 o le a amataina le taamilosaga anapogi.

E foliga mai e mafai e tagata ona 'ai mo le 8 itula, fafine - mo le 10 itula. O se taunuuga, e na o le 'aiga o le taeao e fafagu ai le tagata, ma e leai se tasi na te faʻatagaina le aoauli, aoauli ma le' aiga o le afiafi. O le faigofie o lenei polokalame ua avea ma sili ona lauiloa.

Mo le fitafita - o lenei polokalame malosiaga ua sili atu le faigata nai lo le taimi muamua - 20/4, lea e mafai ona e 'ai na o le 4 itula i le aso, ma le 20 itula - o le leai o se meaai.

O le mea moni, e le o lona uiga e 4 itula uma i le laina e te manaʻomia e gaosi ai meaai. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, se taumafataga o le taeao i le 8.00 ma le tasi meaai seia oʻo i le 12.00. Pe lua meaai laiti mai le 8.00 i le 12.00. Seʻi oʻo i le 12.00 - o le meaai mulimuli, o le isi taumafataga - o le aso e sosoo ai i le 8.00. E faʻapea foi, e mafai ona e faia i le taimi o le aoauli, mo se faataitaiga, o le uluai meaai - i le 12.00, le lona lua - seia oʻo i le 16.00, le isi taumafataga - o le aso e sosoo ai i le 12.00. Ou te manatu e manino le manatu.

O le vaeluaga o le 4 itula, pe ae 'ai meaai, e mafai ona e filifili soʻo.

Aso uma polokalame - iinei o le fiaai ua sili atu ona umi. E 'ai e se tagata le na o le 1 le taimi i le 24 itula, mo se faataitaiga - na ia' aina le taeao i le 10.00 ma e na o le inu vai pe sua seia oʻo i le 10.00 i le aso e sosoo ai. O lenei polokalame e mafai ona faia e sili atu ma le 1-2 taimi i le vaiaso.

Nuno i luga o le vai - taumafaina 1 taimi i le aso ma le afa (anapogi mo le 36 itula). Mo se faʻataʻitaʻiga, sa matou faia le 'aiga o le afiafi i le Aso Sa, ma matou' aina le taeao i le taeao o le Aso Lua. I le taimi o le anapogi, e tatau ona e inuina le tele o le vai manino, lauti ma le kofe e aunoa ma le susu ma le suka e faatagaina, faapea foi le vai ma le lemon.

Himalayan fuafuaga o le mana - "aloese" mai meaai mo le 60 itula. Afai e te 'ai i le Aso Sa, o le isi taumafataga o le taeao o le Aso Lulu. Ae o lea ituaiga o mea anapogi anapogi e talafeagai mo na o mea e gaogao; e le tatau ona vave amataina e le amataina e aunoa ma le masalomia o le monastic (36-itula) fuafuaga.

5/2 - O lenei taumafataga o meaʻai e paʻu i lalo ile vaiaso ile lua vaitau: mo le 5 aso i le laulau e mafai ona e 'ai, ma le 2 aso pe a uma - o se tapulaa atoatoa i meaʻai. E ui lava, o loʻo i ai se filifiliga sili atu le agamalu: i le aso o le anapogi, e mafai ona e 'ai sina meaʻai, lea e le sili atu i le 500 kcal mo fafine ma le 600 kcal mo alii.

I lenei vitio e mafai ona e iloa le manatu o le dietitian e uiga i mea taumafa o le cyclic, faapea foi ma le auala e amata ai ona faailoa atu i lou olaga i lea laasaga ma lea laasaga:

Faʻapitoa o le anapogi anapogi

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega ma iloiloga, o le anapogi e fesoasoani e faʻaumatia ai le tele o kilokalama o le mamafa mamafa i se taimi puupuu. Le pasene fuafuaina: itiiti ifo i le 3-8% o le uluai mamafa i le vaitaimi mai le 21 aso i le ono masina. O nisi iloiloga e oo lava i le faailoaina o numera patino: e itiiti ifo i le 3kg i le masina ma e oʻo lava i le 5kg i le lua vaiaso ...

Tuuina atu faapea o sea tapulaa i meaʻai e maua ai le faaitiitia o kalori, o le leiloa o isi pauna o se mea masani lava.

Mea moni iloa: pe a 'ai e se tagata meaʻai, e faʻaalu e lona tino le tele o itula e faʻatautaia ai. O le susunuina o calories e maua mai i meaʻai, e maua ai e le tino le malosi e manaʻomia, ma e le aafia ai gaʻo gaʻo.

Aʻo iai se tulaga fiaai (o lona uiga, o se taimi e le faʻaumatia ai e se tagata meaʻai ma lona tino e le pisi), o le malosi mo gaoioiga taua e amata ona "toso ese" mai le gaʻo, ona o le a na o le pau lava lea o auala mauagofie i le taimi malosi.

Mai lenei vitio o le a e iloa ai poʻo le a se mea ofoofogia e tupu i totonu o le tino i le taimi e anapogi ai:

O le isi avanoa o le faʻateleina-anapogi o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻeina o lenei faʻamaʻi. I le faagasologa o le malologa, o le tino ua sili atu ona nofouta i le insulin, lea e fesoasoani e faaitiitia lona maualuga i le toto. Faʻatasi ai ma se faʻaititia o le inisalini, o le tino o loʻo gaosia ai le gaʻo e sili atu le malosi e maua ai le malosi. Ma, o le mea moni, o le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga II.

Aafiaga i le fatu o le fatu

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le anapogi faʻateleina e maualalo ai le toto cholesterol, faʻamaonia le fua o le fatu, faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial.

I le taimi nei, o suʻesuʻega i le foia o lenei faafitauli i totonu o tagata e leʻi faʻataunuuina. Ae o suʻega a manu e faʻamaonia ai o le matelaina i le vavave e mafai ona taofia le tupu aʻe o sela o le kanesa ma sili atu le aoga o le chemotherapy.

O se tasi suesuega laitiiti na faaiuina e faapea o le taumafataga o le cyclic e mafai ona fesoasoani i tagata gasegase e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le chemotherapy (e aofia ai le gasela, vaivai, manava, ma le vomia).

O nei mea uma e faʻapupula ai avanoa e manumalo ai i le tau faasaga i le kanesa.

Ae paga lea, i le mea moni, e le mafai ona fai atu pe mafai faapefea e anapogi faʻapipiʻi ona faʻateleina le olaga o se tagata. E ui lava o tagata mulimuli i lenei faiga o meaʻai e fai mai e faʻafetai i ai, e mafai ona e ola i le 40 tausaga le umi, ae o lenei manatu e leʻo faʻamaonia le faʻasaienisi. E lei faia suʻesuʻega a tagata. Naʻo suʻesuʻega na faia i luga o manu (manuki, fuʻa, meaʻai ma togitogi) - o tagata na faʻatapulaʻa i le kalori (e le sili atu i le 60-70%) e sili atu le mafai ona ola nai lo o latou tagata o loʻo i ai a latou meaai masani ...

Aafiaga i luga o le faiʻai

O faʻamatalaga e uiga i le anapogi anapogi e mafai ai ona tatou faʻamaonia o lenei ituaiga o mea taumafa e fesoasoani e faʻateleina ai le mafaufau, faʻaleleia le manatua ma faʻateleina le gaioiga, tuʻuina atu le malosi i le tino atoa ma faʻaleleia ai lagona.

E moni, o na lagona e le vave oo mai. I le taimi muamua, e moni, o le vaitaimi o le matelaina mai le le masani ai e le toatele ua lagona le faigata. Ae ui i lea, e aoga tele le tatalia o se vaitau faigata, aua o taimi lelei uma ma lagona e tumu ai le faiʻai ma le tino.

E tusa ai ma suʻesuʻega, e mafai foi ona faʻauʻuina faapea o le anapogi vave e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le Alzheimer.

Faʻamatalaga o le anapogi umi

O se ituaiga o meaʻai paleni malosi e le mafai ona fetaui lelei mo tagata uma. Faatasi ai ma se soifua maloloina taua, o le anapogi le vave ona mafai ona tele se afaina.

  • Faatasi ai ma le le lava o le tino, o le anapogi anapogi e le o lau filifiliga lea.
  • Tusa i le maʻisuka - o le matelaina e faʻasaina ma lenei faʻamaʻi!
  • I le maʻisuka ituaiga II, afai o loʻo i ai se tagata i togafitiga faafomaʻi, o lenei ituaiga o meaai e tatau ona lafoai.
  • Faʻatasi ai ma se maʻi o le thyroid e pei o thyrotoxicosis, o le anapogi i le taimi e tatau foi ona taumamao mai.
  • Faatasi ai ma le faʻaolaina o le iniseti, e mafai ona e matelaina, ae na o le siakiina e le aunoa le maualuga o le magnesium ma le potassium i totonu o le toto i le taimi o le "matelaina".
  • I le vaitau o maʻi ma fiva, o lea anapogi e le fautuaina.
  • O faafitauli ogaoga o le cardiovascular system (ischemia, myocarditis, thrombophlebitis, le atoatoa le cardiovascular II ma le III tikeri).
  • Faʻafitauli o le soifua maloloina o le mafaufau.
  • Tausaga - e oo atu i le 18 tausaga.
  • Tina ma le lactation.
  • Faʻasologa talu ai suiga.
  • Manua o le tino ma le manava -

o mea uma nei o le mafuaaga o le teenaina o le anapogi faavaitaimi. Afai ei ai ni ou masalosaloga, e lelei le talanoa ma se fomaʻi.

O mea le lelei o le anapogi e taua

  • leaga lagona i taimi o fiaai,
  • vaivai, vaivai,
  • ulu tiga ma le vaivai,
  • lagona o le fiaai tele
  • o foliga mai o mafaufauga mataga e uiga i meaai,
  • galala pe a uma le anapogi.

Ae peitai, afai e saʻo mea uma, i le aluga o taimi, o nei lagona le lelei e mou atu. Ina ia faia le fesuiaiga i le taimi e anapogi ai le sili ona leai se tiga, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono.

E faʻapefea ona faigofie le anapogi vave i le anapogi?

  1. Amata lemu ma e aunoa ma le faʻanoanoa - naʻo le taimi lena o le anapogi e faʻasalalau ai oe o le a faʻafiafiaina ai oe, avea ai oe ma au amioga ma le olaga.
  2. Inu le tele o vai manino. O le tino susu o le tino o le a sili ona faafaigofie ai le taimi o le le lava o meaai.
  3. Lava moe. Lava - o lona uiga e le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso.
  4. Faʻasalalaina le matelaina ma le lelei, mafaufau i ai, ae le o se taimi o le faʻatafunaina, ae o le malolo, malolo mai meaai.
  5. Ia pisi. O le auala pito sili ona faigofie e tumau ai le anapogi o le taimi lea e te pisi tele e foia ai mataupu eseese, ae le o taimi e te nofo ai i le fale ma le mafaufau e uiga i meaai.
  6. Afai e te faʻavasegaina le anapogi faʻatasi ma se faʻalavelave o faʻamalositino, o le a mafai ona e ausia iuga sili (ioe, muamua, e faatatau lea ia i latou e mananao e aveesea le mamafa). O se toleniga malamalama i ni nai taimi i le vaiaso e lava.
  7. O le auala e alu ese ai le anapogi o meaai mama (e mafai ona avea ma ituaiga o salati, fualaau aina fou, fualaau faisua, soo se sua mama). E le taliaina le alu i fafo o le anapogi, osofaia o gaʻo ma mamafa.
  8. Ma ia manatua o mea uma lava e lelei i le faʻalelei. E toalaiti tagata i le lalolagi e faʻamanuiaina mai le anapogi umi. Na o le episodic ma taimi pupuu e anapogi e mafai ona maua ai le tele o faamanuiaga i le tino.

Mai lenei vitio o le ae iloa ai mea sese e faia e i latou e fesuiaʻi i le taimi o anapogi. Tusi au faaiuga:

I le faaiuga, ou te fia fai atu o le anapogi moni o le anapogi e mafai ona fesoasoani ia te oe e foia ai le tele o faafitauli i lau ata ma le soifua maloloina. Ae ui i lea, o lenei mamanu, e pei lava o isi, e le na o le pau lea o le filifiliga moni. O se tasi e lelei le 'ai tasi i le aso, ma o se tasi - 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti. Taumafai le faʻaaogaina o le eletise o loʻo faʻamatalaina iinei, e ono mafai i le gasologa o le taimi ona avea lou olaga. Ae peitai, o le fausiaina o oe lava e le talafeagai. E le gata i lea, e tele naua meaʻai e tatau ona fai. O se mea e saʻo mo oe.

Mafuaaga o le faʻamalosia o le inisalini.

A e 'aina se mea, o lou manava e faʻaumatia ai meaai i vaega pito i lalo: e faʻaumatia ai meaʻai i le sugars faigofie, protein i amino acids. A maeʻa lena mea, o mea aoga aoga uma mai mea taumafa e faʻafefiloi i puipui o le intestinal ma ulufale i le toto. I totonu o le afa itula pe a uma ona 'ai meaai, o le maualuga o le suka o le toto e tulai mai i le tele o taimi ma i le tali atu i lenei mea, o le pancreas e vave gaosia ai le inisalini, ma iloa ai i sela: "ave meaʻai." E le gata i lea, o le aofaiga o le inisalini o le pancreas o le a faamatuu atu i totonu o le toto o le a toetoe lava tutusa ma le maualuga o le suka i totonu o le toto + "0.5 taimi le numera o amino acids (protein) i totonu o le toto". A maeʻa lena, o le inisalini "tufatufaina" nei suka, amino acids ma gaʻo i totonu o sela, e pei ona i ai, ona oʻo ai lea i le maualuga o le toto, ma le faʻaititia o le insulin i tua atu o latou. Sugar amino acids i totonu o le toto aveese -> inisalini e aveesea -> inisalini e tufatufa ai le sugar amino acids i totonu o siama -> faʻaitiitia le toto sugar amino acid -> faʻaitiitia le inisalini. O le taamilosaga atoa e alu i le 2.5-3 itula, e fuafua i le numera o carbohydrates ma le protein i mea taumafa.

O le a lava le umi e fafagaina ai homosapiens i meaʻai, lea ua suia i le avea ai ma se meaola i le fia miliona o tausaga o le evolusione, o lenei tino e aoga lelei pei o se uati. Aʻo ia 'ai i fua (ia e na o le 8-12 kalama o gaʻo (faitau: sugar) i le 100 kalama), lea e oʻo mai ma le tele o fiber, faʻaitiitia le faʻafefe i totonu o le meaʻai, e leai ni faʻafitauli. O faafitauli e amata i le taimi e amata ai ona tatou faʻaaogaina e le aunoa meaʻai gaosi (sugars): gaʻo (80 kalama o carbohydrates i le 100 kalama), saito (76 kalama o carbohydrates i le 100 kalama) ma mea uma e maua ai, oatmeal (66 grams o carbohydrates per 100 grams) meainu suamalie suamalie (tumu i le gafatia i le suka), sau sau ketchups, ice cream, etc. I le faaopoopo atu i le maualuga o meaʻai o gaʻo (gaʻo) i nei oloa, o la latou faʻamatalaga mataʻituina e ese mai i le faʻasologa o fuainumera o le suka. O le faʻaaogaina o nei oloa e mafua ai le tele o le tafe i le suka o le toto ma, e tusa ai ma le tele o le faʻasaina o le inisalini.

O le faafitauli lona lua, o le aso nei o loʻo faʻalogo tagata i le tele o tagata fai meaʻai, ma taumafai mo "meaʻai paleni", o lona uiga e tatau ona e '' ai i ni vaega laiti, ae tele taimi, 'e manatu e faʻalauteleina le fua o le metabolic. I se taimi puupuu, ioe, e leai se tupuga i le fua o le tino. E tusa lava pe e te vaevaeina le aofaʻi o meaai i le 2 servings po o le 12. O lenei fesili ua lelei ona suʻesuʻeina i suʻesuʻega ma e oʻo lava i se vitio na saunia e Boris Tsatsulin e uiga i lenei mataupu.Ioe, ma e le o manino atoatoa pe aisea e tatau ai i le lalolagi ona vave faʻaleleia le metabolism ona na tatou vavaeina le aso atoa o meaai i se tele o taumafa? I le taimi mulimuli, o meaʻai paleni o le a mafua ai le maualuga o le insulin ma leptin ma agai atu ai i le inisalini ma le teteʻe leptin (lea e oʻo atu ai i le tele o meaʻai ma le tele o isi faafitauli) ma moni lava le faʻaitiitia le fua o le metabolic. E oʻo lava i se taimi puupuu, o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o tagata e 'ai faʻatasi (3 meaai tele + 2 meaai) e matua le talafeagai pe a faʻatusatusa ma i latou o loʻo taumafaina 3 taimi i le aso. E sili atu ona faigofie le faʻailoa pe a e 'ai e 5-6 taimi i le aso nai lo oe e na o le 3 taimi i le aso e te' ai, e oo lava i ni vaega tetele. O se tagata e 'ai i le 3 taimi i le aso ua maualuga lona maualuga o le insulin i le tusa ma le 8 itula i le aso, ma o le 16 itula e totoe e itiiti lava. O se tagata e 'ai i le 6 taimi i le aso ua maualuga lona maualuga o le insulin aso ala uma (16-17 itula i le aso), aua na te 'aina uma 2.5-3 itula.

I masina muamua ma le tele o tausaga, o le suka ma le taumafa vaevaeina o le a le faatupuina ai faafitauli, ae vave pe mulimuli ane, i le tali atu i le maualuga o le superphysiological insulin levels, o le a amata ona faʻaosoina e le au resitala. O le iʻuga, o le a muta le faʻalogo lelei o le kulupu mai le inisalini. O le maualuga o le superphysiology o le toetoe lava o soo se ituaiga o hormone o le a taitai atu ai i le atinaʻeina o le tali o le talipupuni i lenei hormone. Aisea e tupu ai lenei mea e leai se tasi na te iloa, ae e eseese manatu. Mo i matou e le taua, e taua tele le atinaʻeina o le inisalini e lima mafuaaga autu:

1) Laasaga maualuga o le inisalini.

2) Faʻaaualuga maualuga o le insulin.

3) Maualuga pasene o gaʻo visceral.

4) Tulaga le lelei: hormone vitamin D, magnesium, zinc, chromium poʻo le vanadium. O nei faaletonu e aʻafia ai i le faʻatinoga tatau o le inisalini na talia.

5) Testosterone vaivai i alii. O le lagona lelei o sela i le inisalini e tuusaʻo lava i le maualuga o le testosterone ma lona le atoatoa (i lalo ifo o le 600 ng / dl) e faʻaalia ai le malosi o le insulin.

O le mea muamua e faia i se mea taumafa lelei i mea oona (e pei o suga, aua o le carbohydrate o se filifili o suga faigofie e faʻaumatia e le gaioiga o le gaʻo). O le lona lua o loʻo faia e ala i meaʻai paleni.

Afai e atiaʻe e le tagata le malosi o le inisalini ma ua le toe faʻalogo le cellular i le faailo o le inisalini, e taumafai le pancreas e foia le tulaga na o ia, ma maua sina inisalini. Ina ia aumaia le faailo i le cell, o le pancreas e tutusa lava le mea e tasi e pei ona tatou faia pe a le faʻalogo mai le tagata teteʻe ia i tatou i le taimi muamua - tatou toe taʻuina atu upu. Afai na te leʻi faʻalogo mai le lona lua, matou te toe faia le taimi lona tolu. O le sili atu ona ogaoga o le tui o le insulin, o le sili atu o le insulin i le pancreatic e tatau ona atiina ae i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai. O le sili atu ona maʻaleʻale o le inisalini o loʻo maua, o le insulin e itiiti ifo le pancreatic e tatau ona gaosia ina ia mafai ai ona faʻaalia le faailo ile cell. O le mea lea, o le anapogi o le inisalini o se faʻamaoniga saʻo o le maualuga o le inisalini o faʻamaʻi. O le maualuga o le inisalini anapogi, o le sili atu ona puipuia o ona atigipusa, o le sili atu ona leaga le sosolo i totonu o le masini, ma o le sosolo ma le leaga o le suauu ua maua mai ai meaʻai: sugar, proteins, fat and micronutrients. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le inisalini, o le a amata ona faʻaliliu mai le itiiti ifo i le T4 i le T3 ma sili atu e toe faʻaaoga ai le T3. Ou te masalo o se mea faʻafefe nei, ae faigofie lava ona sese. E le afaina ia i tatou. O le faʻamalosia o insulin e fatuina ai faailoga i lona lava malosi: maualuga le malosi o le tino, faʻalavelave faʻalavelave, faʻavaivai le libido, faʻavaivaia le puipuiga, fofo ole faiʻai, le lelei le manatua, le faʻapalepale o le faiʻai, faʻateleina vave, fafagu i le po ma se manao e mulimuli, faʻatoʻa gaʻo susu (latalata i le pulou), ma isi.

O le mea lea, e tatau ona tatou tauivi e faʻamautinoa o loʻo maua e le atigipusa le maaleale i le inisalini pe a mafai ai.

I tausaga muamua, o meaʻai e gaʻo ai le gaʻo e mafua ai oe i le faʻasologa o le inisalini, ae i le auala e faʻapipiʻi ai le pancreas i lenei gaioiga (faʻatupulaia le inisalini e tali atu ai i le tetee). O lenei mea e tupu ai se taamilosaga mataʻutia pe a, ona o le tui o le inisalini, o le pancreas ua faʻamalosi e gaosia sili atu inisalini e oʻo ai i sela, lea o le a oʻo atu ai i le malosi o le insulin i le taimi. Mulimuli ane o le a maua sili atu inisalini, ma o le a taʻitaʻia ai sili atu inisalini tetee. Na o le pau le tagata na ou faʻalogo i ai e uiga i lenei manatu, o le fomaʻi Kanata o Jason Fang, o le tusitala o le Code of Obesity. I le uluaʻi tausaga, o mea taumafa o le gaʻo e faʻamalosi ai se tagata i le itu o le inisalini, ma o le taimi nei o le a lelei le suiga o meaʻai e fai ma togafitiga: o le faʻaitiitia o le gaʻo (gasegase). O le a sosoo ai ma le vaega lona lua, pe a oʻo ina faʻaleagaina le inisalini i le taimi nei, o le a le aoga pe leai foi le aoga, aua o le taimi nei, i se tulaga o le malosi o le inisalini, e oʻo lava i meaai e maualalo i lalo o le inisalini o le a faʻamalosi ai le pancreas e maua ai le maualuga o le insulin. suʻamuʻi mea e le mautonu e faigofie tele e le alu ese.

O fomaʻi vaevaeina gaʻo uma i totonu o le tino ma le visceral (faʻapipiʻi totoga o le tino ma gaʻo). O le togafitia o le gaʻo o le gaʻo e leʻi maua ai se suiga i le inisalini tetee. I se suʻesuʻega se tasi, o le maʻisuka e 7 ituaiga 2 ma le 8 vaega o le puleaina o le maʻisuka na ave ma liposuction palu i le tusa ma le 10 kilokalama o le gaʻo i le tagata (lea e tusa ma le 28% o latou gaʻo). O le inisalini anapogi ma anapogi glucose na fuaina AUA MAʻI 10-12 vaiaso AFEA o le liposuction ma e leai ni suiga i nei faailo na tupu. Ae o le faʻaitiitia o le gaʻo o le visceral i suʻesuʻega e faʻaleleia atili ai le lagona o sela i le inisalini ma faʻaititia ai le inisalini anapogi. Mo i tatou, e leai se aoga taua o le ituaiga o gaʻo e sili atu le malosi o le faʻamalosia o le inisalini: e le mafai ona faʻamalosi le tino e mu ai le gaʻo tuusaʻo, o le a susunuina ma sili atu le gaʻo (e tele taimi e sili atu).

4) O loʻo i ai foi se mafuaʻaga lona fa mo le faʻateteleina o le faʻamalosia o le inisalini - le atoatoa o le magnesium, vitamini D, chromium ma le vanadium. E ui i le mea moni o le mea sili ona taua o mea uma, ou te fautuaina tagata uma e faʻaitiitia le le atoatoa o nei elemene, pe afai ei ai. Ma o le mea iinei e le o le inisalini foi, ae o le mea moni o le a le mafai ona e galue lelei i le avea ai o se mea e ola ai meaola, ma le le atoatoa o nisi elemene, aemaise vitamin D ma le magnesium.

Faʻafitauli insulin ma le maʻisuka ituaiga 2.

E lua ituaiga o maʻisuka: muamua ma le lua. O le maʻisuka ituaiga 1 e na o le 5% o le numera atoa o le maʻisuka ma e atiina ae ona o se osofaiga a autoimmune i peta paneta, ma ua maeʻa ona galo le gaosiga o le inisalini. O lea maʻisuka e atiae, o se tulafono, e oʻo atu i le 20 tausaga ma o lea e taua ai o le talavou (talavou). O isi igoa e masani ona faʻaaoga o le autoimmune poʻo le insulin e faalagolago.
O le maʻisuka ituaiga 2 (95% o le maʻisuka) o le tulaga mulimuli o le alualu i luma i le tele o tausaga ma le tele o tausaga o le tui insulin ma o lea ua taua ai le "insulin resistant". E maua pe afai o le tetee o au suauu masini e le na o se mea matautia matautia, ae e matua matautia lava le leaga e oo lava i le sili atu o le sili atu o le kulukose (e le tufatufaina i luga o sela) e ala i fatuga ma le urine, e le mafai e le tino ona faamautu le kulukose i totonu o le toto. Ona e vaʻaia lea o le kulukose maualuga poʻo le hemoglobin glycated ma latou lipoti atu o oe o se ituaiga suka 2 o le maʻisuka. O le mea moni, o lau inisalini ma faʻamaoniga na atinaʻeina i le tele o tausaga ao leʻi oʻo i lenei suʻesuʻega, ma e le na o le taimi "e le maua ai le suka." O le pa'ū o le maualuga o le malosi, o le pa'ū o le libido, o le tuputupu ae o le T3, le tele o le moe, o le atuatuvale o le mafaufau, o le fofo o le faiʻai na faia saʻo lava e le insulin resistance resistance ma le pa'ū i le suka i totonu o le masini, ae le o le faateleina o le suka. Afai e maua oe i le maʻisuka ituaiga 2, ona faaliliuina lea i le Rusia e pei ona taua i lalo: "Matou te togiina o ni fomaʻi ma le tausiga o le soifua maloloina, talu ai o lau faafitauli ma faailo ua faifai malie le atiina ae mo le tele o tausaga seia oo mai i le taimi nei ma ua le lava le mafaufau e fuaina ai lou insulin i se manava le aoga i le 20 tausaga talu ai o meaʻai faʻamalosi meaʻai e faʻatautaia oe. Faʻamolemole. "

Faʻailoga masani ma le faʻamalosia o le inisalini.

O le maualuga o le suka (glucose) i totonu o le toto o se mea oona i sela mo se taimi umi, o lona uiga o lo o taumafai le tino e tausia lona maualuga i le toto i se vaiti vaiti. A e ala i le taeao, naʻo le 4-5 grams o suka (glucose) faʻasalalau i totonu o le toto, lea e 6 kalama le ituaiga maʻisuka ituaiga 2. 5 kalama e naʻo se sipuni.
O le a le mea e tupu pe a faʻaleleia e le atunuʻu le faʻamalosia o le inisalini ma le suka e le mafai ona vave vave ma tufatufaina saʻo i sela? E mafai ona afaina i totonu o siama i le toto maualuga? O le mea moni o le, e le pei o le tele o endocrinologists, o le tino o le tagata e le o se mea leaga ma pe a le lelei le tino o le inisalini-tufatufa, e vave ona aveesea uma e le tino le suka atoa mai le toto e ala i fatuga ma le urine. E lua ona faʻaogaina o le tino (e ala i le nofoa ma le mimita) ma pe a manaʻomia e ia se mea mai ia te ia lava "vave", na te faʻaaogaina lenei "mea" e ala i fatuga i totonu o le vevela, pe a uma ona aliali mai le urinary urination, e tusa lava pe e leʻo lava le atoatoa o le veveder. O le malosi o le malosi o le inisalini, o le tele o taimi o le a tamoe ai se tagata i le pee => le maua le vai ona o lenei => mulimuli ane o le fia inu o le a faamalosia ai o ia e inu atili ma toe faʻafoisia le tele o vai i totonu o le tino. O le mea e leaga ai, e faʻamatalaina e tagata ia tulaga e pei lava o le faʻafeagai, faʻaliliuina le mafuaʻaga ma le aafiaga: "Ou te inu tele ma o lea ou te tusitusi ai tele!" O le mea moni o se mea e pei o lenei: "E le mafai e loʻu tino ona faʻamautuina le suka toto ona o le teteʻeina o le inisalini na talia, o lea ua taumafai ai e faia lenei mea i le vave faʻaitiitia uma o suka e leai se toto e ala i le urine ma o lea ou te masani ai i taimi uma ile 2.5-3 itula. O le taunuuga lea e masani ona ou tusitusi, ou te leiloa le tele o le suavai ona feinu ai lea o le fiainu e faamalosia au e fai mo le le lava o le vai i totonu o le tino. "Afai e masani ona e tusitusi, aemaise lava pe ae ala mai ia le itiiti ifo ma le faa-tasi i le vaiaso mai le uunaiga e mulimuli, faailoga (tiga i le vevela, mumu, ma isi mea), e 90% le maualuga + le malosi o le insulin.

O le faaupuga "maʻi suka" na folasia mai e le fomaʻi Eleni anamua o Demetrios mai Apamania ma o lenei upu moni ua faaliliuina o "alu«, «pasi", Auina i lou mafaufau o tagata gasegase e pasi vai i totonu ia i latou lava e pei o se siphon: ua faateleina lo latou galala ma ua faateleina le urination (polyuria). Mulimuli ane, o Areteus mai Kapakosia mo le taimi muamua na faʻamatalaina atoa le faʻamaʻiga o le maʻisuka ituaiga 1, lea e masani ai ona leiloa le mamafa o se tagata, e tusa lava po o le a le tele o mea e 'ai ma e iu lava ina maliu. O le maʻisuka o le ituaiga muamua e leai se inisalini (ona o se osofaiga o le puipuiga i luga o latou lava paʻu), ma e aunoa ma le inisalini, e le mafai ona tufatufa lelei meaʻai i totonu o sela, e tusa lava po o le a le tele o lau meaai. O le mea lea, o le inisalini o le numera anabolic hormone numera i le tino, ae le o le testosterone e pei ona manatu le toatele o tagata taʻaalo. Ma o le faʻataʻitaʻiga o le ituaiga muamua o le maʻisuka o loʻo faʻamaonia atoatoa - e aunoa ma le le lava o le inisalini, o lo latou maso ma le gaʻo o le paʻu o suavai i luma o tatou mata, e tusa lava po o le a le tele o mea taumafa e faʻaaogaina pe faʻamalosi. O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se faafitauli ogaoga, o nisi o ia mea e tumau pea le mamafa, ae o le toʻatele e sili atu le gaʻo i le tele o tausaga. Ua leva nei ona teuteuina e fomaʻi Amerika le upu "diabetes," o le upu faapipii "maʻisuka" ma le "oona". O se tagata faʻamanuia e iai taimi uma e maua ai le inisalini. Ae o se tagata e maua i le inisalini tetee e le o taimi uma e le mautonu ma e taua tele le manatua !! Ou te iloa patino tagata e lava le pasene o le gaʻo o le tino, ae i le taimi lava e maualuga maualuga o le inisalini anapogi.

Ou te matua talitonuina o se faʻamaoniga e pei o le "maʻisuka ituaiga 2" e tatau ona aveesea mai vailaau, talu ai o lapisi ma e le taʻuina i le tagata maʻi soʻo se mea e uiga i mafuaaga o le maʻi, e le iloa e tagata le uiga o le upu "maʻisuka". O muamua mafutaga latou te i ai io latou ulu pe a taʻua lenei faaupuga: "o se ituaiga o faafitauli i le suka", "o le maʻisuka e tui inisalini" ma o mea uma lava. Nai lo le "pusa 2 le maʻisuka", e tatau ona faailoa mai le upu "inisalini" i tulaga eseese: muamua, lua, tolu ma le fa, lea o le a tutusa ma le taua o le maʻisuka ituaiga 2. Ma e le o le "hyperinsulinemia", o lona uiga, "o le insulin resistance." O le tui vaʻaia e naʻo le faaliliuina o le "inisalini tele" ma e matua leai lava se mea i le maʻi e uiga i le mafuaʻaga, mafuaʻaga ma le fatu o le faʻamaʻi lava ia. Ua ou talitonu o igoa uma o faamaʻi e tatau ona faaliliuina i se gagana e faigofie ma malamalama i tagata uma e le o fomaʻi, ma o le igoa e tatau ona atagia mai ai le fatu (ma le lelei, le mafuaaga) o le faafitauli. 80% o taumafaiga a vailaau e tatau ona taulai i le faatonutonuina o maketi taumafa ma aʻoaʻoina le faitau aofai o tagata soifua maloloina ma mea ola maloloina, ma e naʻo le 20% totoe o le taumafaiga e tatau ona faʻatautaia i le tau faasaga i faʻamaʻi. E le tatau ona togafitia faʻamaʻi, peitaʻi e puipuia e ala i le faʻamalamalamaina o tagata ma faʻamaunuʻu atoa ai oloa gaosi ile maketi. Afai o le tausiga o le soifua maloloina e aumaia le tulaga i le tulaga e tatau ona togafitia e le toatele, o lenei tausiga faʻalesoifua maloloina ua uma ona viliina atoa. Ioe, i totonu o sosaiete o loʻo i ai se pasene laitiiti o tagata o le a faʻaleagaina lo latou ola maloloina ma le tele o oloa "lelei," e oʻo lava i le iloaina o latou ogaoga ogaoga. Ae o le toatele o tagata o loʻo i ai faafitauli ma faʻamaʻi faʻamaʻi e le maua mai i le malosi vaivai, ae mai i le valea o le ola maloloina lelei.

Faʻailoga

Afai e te malamalama o le tino e mafai ona vave ma faigofie ona faʻamautuina le suka toto i le manava o le urine e oʻo lava i le tulaga o le loloto o le inisalini, ona e malamalama foi pe aisea e faʻatalanoaina ai le sugar sugar poʻo le hemoglobin glycated (e faʻaalia ai le maualuga o le toto toto i le 60-90 aso ua mavae ) - e le aoga ma fenumiai lapisi. O lenei auiliiliga o le a avatu ia te oe sese sese o le saogalemu pe afai o le suka i le taeao o le a masani. Ma o le mea tonu na tupu ia te aʻu i le 4 tausaga ua mavae - sa fuaina e fomai lau suka o le sugar ma le hemoglobin glycated ma faatalitonuina aʻu e leai se faafitauli. Sa ou fesili faapitoa pe tatau ona ou tuuina atu le inisalini, lea na ou maua ai se tali le lelei. Ona ou le iloa lea e uiga i le suka poo le inisalini, ae na ou iloa o le inisalini o se tasi lea o hormonia sili ona taua i totonu o le tino.

Manatua, pe a uma lau 'aiga o le afiafi, e tusa ma le 10 itula poʻo le sili atu o le a pasia lau suʻega o le sugar sugar. A o faagasolo lea taimi, e te lua 2-3 taimi ma e umi le taimi o le tino e faʻaleleia ai le suka. Ae o le tele o endocrinologists e talitonu ma le faamaoni pe afai o le taumafataga anapogi o se mea masani poʻo se suʻega o le faʻapalepale kulukose e faʻaalia ai le masani, ona lelei lea o le faiga o le insulin-distribution system. Ma o le a latou faʻamalosia ma le malosi lenei mea! E le o le uiga moni lenei leai se mea ma naʻo le pau le suʻega suʻesuʻe e tatau ona faʻaogaina anapogi inisaliniaua ae o le a atagia mai ai le maualuga o le tetee moni o le faʻalogo. O le glucose anapogi (sugar), o le hemoglobin glycosylated ma le glucose toleniga e tolu suega lapisi ma le aoga le aoga, aualatou te faʻaalia le i ai o le faafitauli ONA a sili atu le leaga o mea uma nai lo taimi uma ma o le a manino lava i le tagata tauaso o loʻo e maʻi tigaina. I isi tulaga uma lava, o le a latou avatu ia te oe se lagona sese o le saogalemu. Manatua, o le faʻamalosia o le inisalini e maua ai faʻamaoniga, ae le o le faateleina o le suka toto!

Vaʻai faalemafaufau i se fua o le faʻamalosia o le inisalini mai le zero i ni mea se sefulu, pe a leai le zero o se lagona sili ona lelei o le atigipusa i le inisalini, ma o le maʻisuka ituaiga e lua o le ituaiga 2. A e alu ese mai le zero i le 1-2 points = o loʻo e galue e le o se mea sili ona lelei i le avea ai o se masini faʻalauiloa ma o lou malosi o le a matua maualalo ifo nai lo le fuafuaina e le evolusione. Ae i le taimi lenei e te le masalomia lava e uiga i ai. E tusa lava pe e te maua le inisalini o le 4-6 points, o le ae mafaufau pea oe lava i le soifua maloloina. A oʻo ina faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini i le 8 vaega, o le ae malamalama: "E manino lava o se mea e leaga ia te oe," ae o le sugar gaʻo ma le hemoglobin glycated o le a masani lava! Ma o le a masani lava tusa lava pe e latalata i le 9 points! E na o le 10 laina o le a latou faʻaalia ai le faafitauli lea e te nofo moni ai i lima mo le tele o tausaga! O le mea lea, ou te mafaufau ai i le sugar sugar ma le hemoglobin glyco e avea ma suʻega e le lelei le aoga i le siama o le insulin resistance / type 2 diabetes. O le a latou atagia ai le faafitauli pe a oʻo atu i le faʻamalosia o le inisalini i le 10 points, ma i isi tulaga uma, o le a na o le fenumiai lava oe, tuʻuina atu ia te oe se lagona sese o le saogalemu "o le mafuaaga o au faailoga o se isi mea!".
I le avea ai o se faʻamaoniga, tatou te faʻaaoga naʻo anapogi inisalini. O le auiliiliga ua taua o "insulin" ma ua tuuina mai i le taeao i luga o se manava gaogao (e le mafai ona e inuina se mea sei vagana ai vai inu). O le anapogi o le inisalini maloloina, e tusa ai ma fomai lelei, o loʻo iai i le va o le 2-4 IU / ml.

Matou te faʻaumatia faʻamalosia o insulin.

Seʻi ou toe faamanatu atu ia te oe le mafuaʻaga autu mo le faʻamalosia o le inisalini:
1) Laasaga maualuga o le inisalini - na faia e se mea taumafa lelei i le gaʻo ma gaʻo manu (o latou foi o le insulinogenic aemaise lava le susu o le susu). Matou te fesuiaiga i se meaai e faʻavae i luga o gaʻo + masini fuatini ma mea e sili ona lelei gaʻo.
2) Faʻaauau pea le maualuga o le inisalini - na faia e le vaega faʻasefulisi 5-6 taimi i le aso. Ma e te manaʻomia le 3 maualuga.
3) Televave visa tele
4) Faʻaletonu o le magnesium, vitamini D, chromium ma le vanadium.
Carbohydrates ma proteins (aemaise lava manu) e faʻaleleia ai le maualuga o le inisalini. E faigata tele ona sii i luga.
Suesue ma le faaeteete ma manatua lenei faasologa. O mea taumafa e faʻamalosi ai gaʻo e faʻamalosi ai tagata i le itu o le faʻamalosia o le inisalini. O le punaoa sili ona lelei o le malosiaga mo le faʻafiafiaga o le FATS !! E tatau ona latou tuʻuina atu le 60% o calories i aso taʻitasi, e tusa ma le 20% o le porotini ma pe tusa ma le 20% o carbohydrates (lelei, o gaʻo e tatau ona ave mai fualaau faisua ma fualaʻau poʻo nati). O masini olaola e sili ona talitutusa, chimpanzees ma bonobos, i totonu o le vao e faʻaaoga ai le 55-60% o calorie i aso taʻitasi mai gaʻo !!

O le fiva ma le gaʻo e faʻagesegese ai le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le mea oona ma o lea latou te fesoasoani e faʻauluina le insalini mai le osooso. E tusa ai ma le tala a Jason Fang, i le natura, o le mea oona e sau i se seti se tasi ma le vaifofo - o mea inu o fualaau aina ma fualaʻau e maua mai ai le fiva.
O fautuaga o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai mai le faʻamalosia o le inisalini, ae faʻapefea pe afai ua e iai? E na o le suia o gaʻo o se punavai autu o le malosi ma faaititia ai le aofai o taumafataga e oo atu i le 3 taimi i le aso e aoga? O le mea e leaga ai, o lenei mea e le aoga mo le faʻaumatiaina o le malosi o le inisalini ua iai. O se auala sili atu ona mataalia o le na ona tuʻuina atu i au atigipusa se malologa mai le inisalini ATU UMA. O lou tino e taumafai pea lava pea ina ia soifua lelei pe a mafai ma o le a toe faʻafoʻi e le atigipusa le lagona o le inisalini e aunoa ma ni fualaau oona poo ni mea faaopoopo, pe afai e te le toe tuleia i latou i le inisalini ma avatu ia i latou se "malolo" mai le inisalini. O le auala sili lava o le anapogi faʻavave, pe a faʻaitiitia le maualuga o lou suka ma le insulin i le mea itiiti ma o le taimi nei o le a faʻalosolo malie le toe faʻaleleia. E le gata i lea, pe a gaogao glycogen (foga sugar reserves), o lenei malosiaga o sela e alu i totonu o se tulafono o le faateleina o le lagona i le inisalini ma aveese lemu le tetee.

E tele auala e vave anapogi ai: mai le anapogi atoatoa mo ni nai aso i se laina i anapogi i aso taitasi seia oʻo i le aoauli, o lona uiga. 'atoa le' aʻai i le taeao ma tuʻu ai le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

1) O le sili ona aoga ma sili ona vave le mafaufauga o le "lua aso o le fiaaai - tasi (pe lua) fafagaina" ma toe fai le taamilosaga. I le aso fiaai, e na o le 600-800 kalama o le letisi (14 kcal 100 grams) poʻo le 600-800 kalama o le kāpeti Sapalai (13 kcal 100 grams) ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai, e na o le faatumuina o lo matou manava i meaai maualalo-calorie, faʻanoanoa lo matou fiaai ma toʻafilemu moe. I se aso atoa, matou te le taumafai e 'ai ma puʻe, ae' ai e masani lava pei o matou aso masani ma e le 'aina ni meaʻai maualuga-e pei o araisa, saito, oatmeal, pateta, sugary drinks, ice cream, etc. Leai susu, aua e matua inosia lava, e ui lava i le maualalo o mea oona. A o matou toe faʻafoʻisia le lagona o le faʻaleleia o le inisalini, e sili atu le le faʻaaogaina o nei oloa. E mafai ona e 'aina fualaau faisua, nati, aano o manufasi, iʻa, moa, nisi o fualaau aina (e sili atu i le maulalo o le faʻasologa o fuainumera, apu, faʻataʻitaʻiga)
E tusa ai ma tagata gasegase, na o uluaʻi aso lua o le fiaai e faigata tele i le mafaufau. O le umi o le fia ai o se tagata, o le sili atu lea o le tino ua toe fausia e talepe ai gaʻo, o le le lava o le fiaai ma o le tele o le malosi e aliali mai. O lenei auala sili ona mataalia ma i ni nai vaiaso o le ae matauina ai se eseʻesega tele i le malosi. E mafai ona faʻaalu se masina pe lua e faʻamautuina ai le gasegase o le inisalini, ma mo tagata e matua aʻafia malosi, e mafai ona tusa ma le 3-4. E pei ona ou fai atu, o le ae matauina se eseesega i le malosi ma le maualuga o le lagona i totonu o vaiaso e lua ma mai le taimi nei i luga o lenei mea o le a mafua ai oe aua le taofi. E tatau ona e toe toe maua le inisalini pe a uma le fafagaina o aso ma leai se mea pe a maeʻa le aso o le fiaai, a leai o le a e vaʻaia se ata ua fesuisuiai mo le lelei. O le fuainumera ma le glycemic index o le 'aiga o le aso ananafi e aʻafia ai le maualuga o le insulin i le taeao.
Manatua, o le umi e te fiaai ai, o le tele o mea e maua ai le inisalini e toe faʻaleleia. Ma e sili atu ona malosi le toe faʻaleleia i le aso lona lua o le fiaaai, aua Glycogen faleoloa ua faʻaumatia i le na o le aso muamua o le aso muamua.
2) E mafai ona e suia se tasi o aso fiaai - tasi e fafagaina ma o le a aoga foi, e ui e le lelei e pei o le auala muamua.
3) O nisi tagata e filifili e 'ai na o le tasi le taimi i le aso - o se taumafataga fiafia, ae leai ni mea e le faʻamaina e pei o saito, araisa, oatmeal, susu, meainu suamalie, ma isi. O le taimi atoa seʻia oʻo i le 'aiga o le afiafi, latou te fiaai ma i le taimi nei ua toe faʻaleleia le lagona o le faʻalogo.
4) O le isi fuafuaga o le mea lea e taʻua o le "guerini taumafa" - pe ae matelaina i aso uma mo le 18-20 itula ma 'ai na o le 4-6 itula matala aʻo leʻi alu i le moega.
5) E mafai ona e faasee le na o le taeao, pe a ma le 8 itula talu ona e ala i luga o loʻo i ai se taumafataga o le aoauli ona fai lea o se taumafataga manaia, ae o se fuafuaga faapena e itiiti le aoga.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le anapogi masani e tele naua suiga ma e tatau ona e filifilia le polokalame e fetaui lelei ma ou lagona ma lou loto. E manino lava o le auala sili ona vave o le a faʻafoʻiina ai le lagona o le inisalini ma mu ai le gaʻo sili atu i le polokalame muamua, ae afai e foliga mamafa tele mo oe, e sili atu le pipii atu i le polokalame lona lima nai lo le le faia o se mea. Ou te fautuaina patino tagata uma e taumafai i le uluai polokalame poo "se aso fiaai-aso atoa" ma taofiofia i lenei aso 4-5, o le ae ofo pe faigofie tele mo oe ona faʻaauau le anapogi. O le umi e fia ai se tagata, o le faigofie foi lena.
O le a faʻanoanoa le faʻanatinatiina o le metabolism ma mafua ai soʻo se faʻalavelave faʻaleagaina ?? O le uluai 75-80 itula o le fiaʻai atoatoa, e le manatu le tino o se mafuaʻaga mo popolega uma ma e le amata foʻi ona faʻagesegese le metabolism. O le a amata ona ia faia lenei mea i le aso 4, e le faʻaalia ai le atinaʻeina o le itu i tua T3 ma faʻamaeʻa lenei faʻatupulaia i le aso 7. Ma e le popole o ia pe afai o se matelaina atoa pe na o le 500 kcal le faʻaitiitia o le faʻaaogaina caloric. I le aso lona 4, o le a amata ona fetuunai i le le lava o calorie faʻatasi ma meaai ma toe fauina ina ia o gatasi nei le kalori ma a latou lisiti mai le taumafataga. O le mea lea, ou te le fautuaina soʻo se tasi ia fiaai mo le silia ma le lua aso i se laina. O le uiga o se aso fafagaina o le taofia lea o le tino mai le faaitiitia o le metabolism ma alu ai i le tulaga o le tamaoaiga faʻafuaseʻi. Ona toe fai lea o le taamilosaga.
E mafai ona e faʻalogo i le tele o le tele o tagata e le o ola aʻei meaʻai ma fomaʻi o ituaiga uma o taufaʻafefe tala o anapogi anapogi. O le mea moni, o le anapogi faʻateleina o le a faʻaleleia atili ai lau fua ole gasegase e ala i le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini. Manatua o le le atoatoa o meaai mo aso e lua o se tulaga masani lava mo le faʻaaloalo, o mea faʻapitoa ia e teu ai o tatou tino. O le mea moni, o le tino e le 'ai lava e aunoa ma se meaai, pe afai e te le toe tuʻuina atu meaai i fafo, o le a amata ona faʻaaluina na kilokalama o "meaʻai" e masani ona latou tauaveina i aso timuga i le vavaega, pulou, papa, ma isi. .
Ma ia manatua e faʻatalanoa lau auʻaunaga soifua maloloina! O loʻo i ai se vaega laiti o tagata oe, ona o le i ai o ni faʻafitauli i totonu o le tino, e le tatau ona matelaina. Ae o se laʻitiiti faatauvaa.

Ituaiga I ma le maʻisuka

O lona uiga o le pancreas e le mafai ona gaosia le inisalini. O ia na te faʻaaogaina le kulukose i totonu o nila mo lona liua i le aoga aoga. Ona o le mea moni e le o aumaia e le tino lenei hormone, pe a uma le taumafataga, o le maualuga o le suka e maua i le toto e tulaʻi ma e mafai ona ausia se tulaga taua i se mataupu o minute. O le mea lea, o le maʻisuka faʻatasi ai ma lenei fomaʻi o le maʻi e tatau ona faʻaaogaina pea tui inisalini.

p, blockquote 11,0,1,0,0 ->

O le matelaina faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 e matua faasaina. O lenei ituaiga faʻamaʻi e aofia i totonu o le lisi o faʻamaoniga faʻamaoni i auala uma a le tusitala. O ia tagata e tatau ona maua i taimi uma meaai i ni vaega laiti, o lea la e le fetaui lelei lenei faiga o togafitiga.

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

O le ituaiga II o loʻo faʻaalia i le gasegase metabolism. O le siama e le mafai ona gaosia le kullukose, e ui lava o le inisalini e lava le gaosia. E leai se mea e alu ai le suka, ma tumau i totonu o le toto. O le tele lava o se tagata na te faʻaaogaina mea taumafa, o le maualuga o lona maualuga ma le ono mafai ona oʻo i se mea taua. O le mea lea, e tatau lava ona latou faʻasaʻo latou lava i ni vailaʻau faʻamalosi faigofie.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

Manatu pe mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 eseese. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o tagata na faʻamalosia e le faʻamautinoaina le 'ai mo le tele o aso poʻo ni vaiaso foi. I nisi, o le tulaga na sili atu le alualu i luma: o le vaivai masani na mou atu, o se manao faifaipea e 'ai, na latou aveesea le mamafa o le mamafa ma le maualuga. Sa i ai i latou na fai mai ua faʻamalolo atoatoa. Ae o nei mea moni uma lava e tumau pea i le tulaga o tala o le philistine, e leʻo faʻamaonia ae leʻo faʻasaienisi faʻamaonia.

p, blockquote 14,0,0,0,0 -> Ituaiga o maʻi suka

E tusa ai ma o latou uiga faaalia i lenei mataupu, o tusitala o auala togafitiga togafitiga ua vaevaeina i 3 tolauapiga:

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

  1. O le maʻisuka ituaiga II o loʻo aofia ai i le lisi o faʻamatalaga mo lona faʻatulagaina (Malakhov, Filonov).
  2. Faʻaaofia i le lisi o faʻasalaga (Lavrov).
  3. Latou te le aofia ai o ia i totonu o lisi, lisi mai le faʻaalia manino o lenei mataupu (Yakuba, Bragg, Voitovich, Voroshilov, Nikolaev, Stoleshnikov, Suvorin).

O le tele o fomaʻi e le masalosalo o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani. I le upega tafailagi e mafai ona e maua ai le fautuaga i lenei ituaiga: i le i ai o lenei siama, e tatau ona e mauaina muamua le faʻatagaga a se fomaʻi. O se mea e leai se aoga. E leai se finau o le a tuʻuina atu le faʻamuamua mo le faʻatinoina o sea suʻega, aua o ona faamanuiaga e leʻo faʻasaienisi suesuega. Mo ia, o lenei mea ua afaina i le leiloa o se laisene faafomaʻi ma le faʻamalolo mai le galuega, ona o le matelaina e le i luga o le lisi aloaia o auala togafitiga mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

O le mea lea, oi latou na o le maʻisuka oe ua filifili i se auala ogaoga o togafitiga mo i latou lava e tatau ona malamalama i le atoaga o tiute mo taunuuga talafeagai. Pau lava le fautuaga e aoga tele i se tulaga faʻapea o le faʻaeteete ma le faʻaeteete i mea lelei ma mea leaga aʻo lei amata ona matela.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

O le mea moni lava, o aoga o le anapogi i le maʻisuka e mafai, talu ai ona o le leai o ni meaʻai i fafo, o mea tutupu e tupu i totonu o le tino e tatau ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi:

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

  • toto maualalo toto
  • ma faʻaopopo le mamafa o le mamafa (o le manuʻa o se soa masani o le maʻisuka),
  • o le maualuga o le manava e faaitiitia, lea e mulimuli ane mafai ai ona e fetuutuunaʻi lau masani ai,
  • o le maualuga o le toto maualuga (o le maualuga o le toto maualuga o se isi maʻi lea eo faatasi ma le maʻisuka),
  • faʻanoanoa le fiaai pea
  • i le faagasologa o le autophagy, o le a toe faʻafouina ma faigofie, ma atonu (faʻapitoa) o le a oʻo atu ai i le mea moni o le a amata ona latou iloa le kulukosese masani, pei o tagata soifua maloloina,
  • O le autophagy foi e faʻaumatia ai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, talu ai o maʻi mama ma le oti, e aofia ai tumutumu, ua faʻaumatia ma alu e pei o meaʻai.

Ae ui i lea, e le mafai ona togafitia le maʻisuka e ala i le anapogi. O nei mea uma o loʻo i ai pea i se tulaga masani ma e leʻi faʻasaienisi faʻamaonia.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

I le filifili i se tulaga faigata tele, e tatau i tagata ona malamalama i le matautia o le matelaina i le maʻisuka:

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

  • o le atinaʻeina o le hypoglycemia, siama ma le oti,
  • popolega mo le tino, lea e mafai ona mafua ai se faʻafitauli matuia o le tele o totoga,
  • o se tulaga taua o ketones e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave o acetone, coma ma le oti,
  • o se tagata o le a faʻatasi pea ma le manogi o le acetone, lea e sau mai le gutu, mai le tino ae maise mai le urine.

Aʻo leʻi faia se filifiliga i le fiaai, e tatau i le maʻisuka ona iloilo lelei mea e sili atu i ai: lelei pe le lelei? Faʻasalalau fomaʻi o le tulaga lamatia o se isi ituaiga togafitiga togafitiga o le tele o taimi e maualuga atu nai lo le aoga tatau.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

O le a le anapogi e te filifilia

Afai, e ui i lea, e le taofia oe e le siama ma ua e naunau e te fia matelaina oe lava ia, ia itiiti ifo le faaitiitia o le afaina e mafai ona tupu. E mafai ona faia lenei mea e ala i le filifilia saʻo o lona ituaiga ma le taimi.

p, blockquote 22,1,0,0,0 ->

Namu pe i luga o le vai?

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

Na o le vai ma leai se isi. E le gata i lea, e tatau ona e inuina le tele o vai pe a mafai. Afai mo tagata soifua maloloina e masani ona fesuisuiaʻi aso masani, e tusa ai ma metotia eseese, mai le 2 i le 4 lita, sosoo ai ma le maʻisuka - e le itiiti ifo i le 4.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

Vaitau puupuu pe umi?

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

I se tulaga ese e ono foliga mai, o le tele o tagata tomai faapitoa i le faʻamalosia o le faʻamalosi e faʻamalosi e sili atu mo le maʻisuka e alu i le vasega 10-14 aso ina ia faʻatoʻilaloina atoa ma manumalo le ketoacidosis. E talitonuina o lenei faagasologa e tatau ona saofagā i le toe faʻaleleia. Ae ui i lea, o se faʻagasologa faaumiumi mai meaʻai e matua matautia lava. O le mea lea, e sili atu le amata ile faiga o aso e tasi, ma faasolosolo malie le faalautele atu mo 1-2 aso. E le faʻamaonia ai le toe faʻaleleia atoatoa, ae o le lelei e mafai ona faaleleia atili. I lenei tulaga, e tatau ona faʻalogologo ma le faʻaeteete i ou lagona ma, i se mea itiiti o le tulaga, talanoa i se fomaʻi.

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

Faʻasalaga poʻo le Faʻasalaga?

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

Afai e filifilia se taimi uumi, ona faʻaaogaina lea.O lea o le tino o le a faasolosolo lava ina faʻaaogaina i tulaga faigata o le olaga, ma e mafai ona e siakiina lou tulaga ma malamalama pe e te mafaia ma e tatau ona e faʻaaʻoaʻo atili.

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, e sili atu le fautuaina e filifili le umi o le anapogi mo le maʻisuka. I le taimi o faamalama o meaai, e mafai ona e pipii atu i lau meaai e leai ni meaʻai, ma i taimi o le aloese mai meaʻai i totonu o le tino, o mea uma na e le gata ina faʻaitiitia ai le tulaga, ae oʻo ai i le toe faʻaleleia, o le a faʻalauiloaina. O le mea moni, e leai ni mataupu faapena ua uma ona faamaumauina.

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

E oo lava i fomaʻi faʻapitoa e taʻutino mai o le leʻo faʻatasi ma le maʻisuka faʻatasi ma le maʻisuka e le tutusa.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

Fautuaga

Muamua lava, e tatau ona e maua se nofoaga lelei e galue ai i le anapogi, lea e malie e talia se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma e faia i le taimi atoa. I le fale, fiaai mo le sili atu i le 3 aso ma lenei faʻamaʻi ua matua faasaina. E taua le faʻamautinoa e siakiina pea fomaʻi ina ia mafai ai ona maua vave togafitiga faafomaʻi.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

Fautuaga mo i latou e le mafai ona faʻaalu i totonu o se nofoaga lelei ma fuafua e faia i le fale e le faʻamautinoa o mea uma o le a alu ese e aunoa ma ni aʻafiaga e manaʻomia ma faʻafitauli.

p, blockquote 33,0,0,1,0 ->

O se meaai faapitoa mo le maʻisuka e faigofie ai ona latou ulu atu i le anapogi. Ae ui i lea, e aoga le toe suʻesuʻeina o lau meaai, e le aofia ai mea leaga uma mai le taumafataga. Tuai i le suʻega, saili tagata faʻalagolago i le mafaufau ma le lagolago. Faʻamaʻo masani au masani i aso taʻitasi, faʻateleina lou olaga i le mea sao.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

Faailoga matautia e taʻu mai ai e tatau ona taofia le anapogi:

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

  • ogaoga o le gasea, vomiting,
  • vaivaiga, moe,
  • soona inu tele
  • mata mata: lago, valivali liʻo, faʻailoga,
  • osofaiga le mautonu, afaina, faamama,
  • le mautonu, fenumiai le mautonu,
  • faafitauli i le tautala: le mautonu o fuaitau, vavalalata le faaleoina o leo.

O lenei mea taua (2-3 faailoga mai le lisi ua lava) o loʻo taʻu mai ai le hypoglycemia. Afai e maua, e fautuaina e ave se kulukose ma valaau se fomaʻi.

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

Afai ua pasi le anapogi e aunoa ma se faalavelave, faatulaga lelei se ala ese mai ai. I le 2-3 aso muamua, inu na o vai ua faʻamamaina, e fautuaina mo le maʻisuka ia taulaʻi i fualaʻau, ae le o fualaau: tomato, kapisi, kālati. O le mea autu e leʻo faʻalauteleina, e aunoa ma le masima ma le suka, e faʻamaeʻaina fou ma laiti.

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

Ma, mai i fualaau faisua lava e tasi (kapisi, tamato, kāloti), e mafai ona e amata faia ni soupeti puree faatasi ai ma le faaopoopoina o fualaau aina fou ma salati i sina vaega o olive olive, sua o le lemoni poo le vailaau o le apple cider. A maeʻa le 5 aso, e mafai ona e suʻeina le vai mo le 'aiga o le taeao, ma mafai ai e le maʻisuka ona kuka i totonu o le gaʻo susu, suasusu susu susu.

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

A maeʻa le vaiaso, faʻafeiloaʻi malie i mea taumafa taumafa e mafai ona faʻatagaina e le taumafataga, o lona uiga, mea na e masani ona e 'ai ao le i anapogi. I le taimi lava e tasi, aua nei galo e inu le tele o le vai pe a mafai ma mataʻituina lou suka toto.

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

I le averesi, o le galuega e tatau ona tumau e pei lava o le anapogi. I le faaiuga, e tatau ona faia se suʻesuʻega e fuafua ai le setete o le soifua maloloina.

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

O nisi faʻamatalaga e uiga i tulafono mo le faatoilaloina o le matelaina o loʻo i totonu o le tusiga iinei.

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

O le fesili pe o le maʻisuka e mafai ona faʻamaloloina e ala i le anapogi e tumau pea le fesiligia o lenei aso. O se numera tele o masalosaloga faasaga i le talaaga o le leai o se faʻamaoniga-faʻavae faasaienisi faavae e le faatagaina le taliaina o ana fomaʻi aloaia e avea o se togafiti togafitiga lelei, tusa lava pe i ai ni faʻataʻitaʻiga lelei ma manuia. A uma mea uma, e nofofua uma i latou, ae le o se mea faʻapitoa.

p, blockquote 43,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 44,0,0,0,1 ->

O le matelaina malosi i le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga o le maʻisuka i le fiaai

O fomaʻi e malilie o le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻi o le gaʻo ma le le lelei o mea taumafa. O le anapogi e foia ai faafitauli e lua i le taimi e tasi: e fesoasoani e faaitiitia le mamafa ma, ona o le teena o le suamalie, e aumaia ai le maualuga o le suka i le toto.

O le avega i totoga i totonu e pei o le ate ma le pancreas ua faaitiitia pe ae le toe 'ai. Auala ma okeni e amata ona lelei le lelei, ma e masani ona oʻo atu i le leiloloa atoatoa o faailoga o le maʻisuka, e mafai ai e le tagata maʻi ona ola atoatoa ma lagona le fiafia.

Afai o le umi o le anapogi e oʻo i le lua vaiaso, ona oʻo lea i le taimi lea o suiga taua mo le sili atu ona lelei le puleaina i le tino:

  • e le toe maua e le tino o meaola le tele o le avega ona o le faifaipea o le afaina ma le leaga o oloa e ulufale atu ia i latou,
  • faʻaleleia le gasegase, fesoasoani i le tauʻave o meaʻai,
  • ua toe faʻafoʻiina le galuega ole pancreatic,
  • o le tino e mafai ona faigofie le faʻaalia o le hypoglycemia,
  • o le ono mafai ona atiaʻe faʻafitauli i le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaitiitia,
  • o totoga uma ma o latou tino e amata ona galulue faʻatasi,
  • o le maʻisuka e taofia le alualu i luma.

Talu ai o le umi o le anapogi e umi, e tatau ona inu vai i taimi, ae fai mai nisi o loia o le a sili atu le lelei o togafitiga pe afai e te ulu i ni nai aso "malogo" pe a leai se mea mai fafo, e oo lava i le vai, e ulu atu i le tino.

Le aoga o le anapogi i le maʻisuka

O le aoga o togafitiga o loʻo faʻaauau pea ona talanoaina, na o le pau lava le mea e maua ai e fomai le maʻisuka o fualaau e aveesea le toto maualuga. Afai o le tagata maʻi e le mafatia i faʻamaʻi o le tino masini ma isi faʻamaʻi i le tino, o le anapogi o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi i se auala sili atu "maloloina".

O le matelaina e aoga ona o le mea moni e amata ona faʻaaogaina e le tino ana lava fanua mo le gaosia o gaʻo ma isi meaʻai pe a latou le toe ulufale mai fafo. Inisalini - o se hormone faalilolilo e ala i le taumafa o mea taumafa - e gaosia e le tino i le taimi o le anapogi ona o totonu o "fale". I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le tuʻuina atu o toxins ma isi mea leaga e faʻapupulaina i le taimi o le le paleni o meaai. Ina ia faʻavave vave le faamamaina, e tatau ona e faʻatasi ma le teenaina o meaai i le inu ile 2-3 lita o le vai i le aso.

O le togafitiga e fesoasoani i le toe faʻaleleia o faiga faʻasolosolo i la latou saoasaoa masani, lea e taua mo le maʻisuka. O lo latou gasegase e afaina ona o le le lelei o meaʻai ma maʻi. O se gaioiga tatau lelei e mafai ai ona e le toe maua ni pauna faaopoopo e aunoa ma le suia o le meaai. O le maualuga ole glycogen o loʻo i totonu o le ate o loʻo faʻaitiitia, ma i luga o le mauaina o gaʻo gaʻo, o le a liua nei mea e avea ma mea inu.

O nisi tagata fiaaai ua le toe tausisia lenei auala, ua amata ona latou maua ni lagona fou, ese. E toatele tagata e i ai le manogi o le acetone mai o latou gutu. Ae o le mafuaʻaga mo lenei mea o loʻo i totonu o tino o le ketone o loʻo faia i le taimi o lenei. O loʻo taʻu mai ai o le tulaga o le hypoglycemism o loʻo atiaʻe lea e lamatia ai le ola o le maʻisuka, aemaise lava pe a sau i le maʻisuka ituaiga 1. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faigofie le faʻatagaina o mea taumafa.

Tulafono mo anapogi mo le maʻisuka

Ina ia aoga le anapogi, e tatau i le tasi ona tausisia tulafono. E pei lava o isi togafitiga, e manaʻomia ai le tagata maʻi ina ia tumau, nofouta i lona tulaga, ma le onosaʻi.

I le taimi muamua, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi ma suʻe suʻega. O le maʻisuka e faʻaalia ai le umi o le anapogi, lea e mafai naʻo le soifua maloloina lautele. O le umi o le umi o le anapogi e lua vaiaso. E le mafai e tagata uma ona vave oʻo atu i lenei aso gataʻaga - i le taimi muamua e tatau ona e amata i nai aso e tuʻuina atu ai le taimi o le tino e faʻaaoga ai i se setete fou. E oʻo lava i le 3-4 aso e aunoa ma ni meaai o le a faʻaleleia le soifua maloloina ma faʻasalalau tulaga maualuga o le suka.

Afai o le maʻisuka e mamafa tele ma e tele faʻamaʻi pipisi, ona sili atu lea ona amata faʻaauau i lenei auala i lalo o le vaavaaiga faafomai. O le mea e lelei ai, o se fomaʻi maʻi, o se endocrinologist ma se fomaʻi e tatau ona taʻitaʻia le tagata maʻi. Ona mafai ai lea ona pulea uma faailoilo. O le tagata maʻi lava ia e mafai ona fuaina fua le kulukose i le fale.

Fuataga sauniuni taua e faʻapipiʻi ai le tino i luga o le fiaʻai. Sauniuniga e aofia ai:

  • 'ai mea taumafa e faʻavae i luga o fualaau' aina i aso mulimuli e tolu ao le i anapogi,
  • faaopoopo le 30 kalama o le suauʻu olive olive i meaai,
  • faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le tolu lita o vai mama,
  • o seema i le aso mulimuli ao le i mateina se meaʻai e aveese ai meaʻai ma mea e sili atu mea leaga e faaleagaina ai le esophagus.

O sauniuniga faʻapitoa i le mafaufau e taua tutusa. Afai e malamalama lelei le tagata maʻi pe o le a le mea o le a tupu ia te ia i le taimi o togafitiga, o le maualuga o le atuatuvale o le a maualalo. Afai e faigata le setete o lagona-mafaufau, o le a faʻaosoosoina pea le tagata i le malelemo i popolega ma popolega i meaʻai - o se auala sili ona faigofie ma le taugofie e fiafia ma fiafia ai. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e le maalofia ia i latou e le o faʻamalosia e usitaia tulafono ma maua ai se taunuuga lelei.

Auala mai le matelaina

O lenei metotia e eseese i le mea e te manaʻomia e le naʻo le ulufale saʻo i ai, ae alu saʻo foi. Afai e le faia lenei mea, o le a vave ona toe foʻi mai faailoga uma o le maʻisuka, ma o le a oʻo mai le iuga.

O tulafono mo le alu ese mai se matelaina fiaʻai e faigofie:

  • mo le itiiti ifo i le tolu aso e faasaina ona 'ai le gaʻo, ulaula, falai meaʻai,
  • o le lisi o le vaiaso muamua e tatau ona aofia ai soupe, suavai mama, suavai masani, meaʻai susu ma le uila, decoction o fualaau faisua ma isi meaʻai e faigofie ona eli,
  • ona mafai loa lea ona e ulu atu i le meaai o le falaoʻo, o aano o manu ma soupeti i luga o le fala o manu,
  • e le mafai ona e faʻateleina le tele o taumafataga - i le taimi muamua o le a lava lea e faʻalauiloa ai lua taumafataga i le aso, ia aumaia lemu i le lima pe ono i ni vaega laiti,
  • o le tele o le meaai e tatau ona aofia ai fuamoa fualaʻau ma soupisi, nati ma fualaau aina, ina ia tumau le aʻafiaga o le matelaina o le fiaʻai i le umi e mafai ai.

E tatau ona e aluese mai le anapogi mo le tele o aso pe a tumau ai. O lea e mafai ai ona e faʻateleina le lelei ma faʻaitiitia le mamafa o le faʻamaʻi.

E talitonuina, ina ia tumau le taunuʻuga, e tatau ona e faʻaaogaina pea togafitiga i taimi uma, ae e le tatau ona faʻagata oe i meaai ma meaʻai mo se taimi uumi i taimi taʻitasi. E lava le maʻisuka e alu i luga o le fiaʻai mo le lua i le tolu aso.

Aʻo filifili i se taimi umi o le fiaai, e tatau ona e malamalama o lona aoga o le a maualuga atu nai lo le 2-3-aso le tasi. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o le togafitiga faʻapitoa e naʻo le aso lona tolu po o le fa o le faʻamamaina o le tino. I le taimi lea, e tupu ai se faʻalavelave o le acototic. O le tino o le tagata e amata ona faʻaogaina fanua faʻapitonuʻu e tausia ai le ola, ma le taofi mo meaʻai e sau mai fafo.

O le mamafa o le mamafa o le tagata maʻi e sili ona lelei i aso muamua, ae o laina elemene e tulaʻi mai ona o le faʻasaʻoina o vai, masima ma glycogen. O le mamafa o loʻo alu atu i aso o loʻo mulimuli mai, o le gaʻo gaʻo, o se tasi lea o fili pito sili ona leaga o tagata gasegase i se maʻi.

Lapataiga

E ui lava i tulaga iloga o le auala, ei ai tulaga e le mafai ai ona amataina pe faaauauina le anapogi.

O loʻo matou talanoa e uiga i osofaiga a le hypoglycemia. Mo tagata ei ai le talaʻaga o le maʻisuka, o lenei tulaga e afaina. O le mea lea, e tatau ona e iloa ona faailoga ina ia mafai ai ona faia se gaioiga i le taimi ma puipui oe lava ia.

O le hypoglycemia e faʻamaonia i le mea moni e leai se kulukose o le tino. Na te tuʻuina atu faʻailoga, faʻamalosia le tagata maʻi e lagona le tigaina, vaivaiga, tigā, momoe, lagona o le faʻailogaina o mea na te vaʻavaʻai i ai, faʻafefe o lagona, le lelei o le tautala ma le malamalama. O aʻafiaga e mafai ona vave faʻaleleia ma iu ai ina paʻu atu i se paʻu ma le oti. Ina ia e alu ese mai se faʻafitauli o le tino, e tatau ona e 'ai le lole, o le sipuni o le meli po o le kulukose. Ina ia taofia le atinaʻeina o se osofaiga, e mafai ona e faaopoopo sina suka poʻo le meli i lau mea inu i aso taitasi.

E le mafai ona e faʻaaogaina i lenei auala faamamaina i le i ai o mea nei:

  • cardiovascular pathologies,
  • faaletonu mafaufau
  • afaina o le neurology,
  • urogenital faamaʻi.

O le faʻasalaga foʻi e faʻaaogaina i tina maitaga ma fafine faʻaipoipo, faʻapea foi ma tagata ei lalo ifo o le 18 tausaga.

O se olaga faʻaonapo nei ma le tele o mea taumafa e mafai ona faʻatau e taʻitaʻi atu ai i le faateleina o le numera o maʻisuka i le lalolagi atoa. E mafai ei latou uma ona faʻaitiitia le tulaga, o se tasi o auala aoga o le faʻatinoina lea o le anapogi.

Tuua Lau Faamatalaga