Inisalini petafana Ashasum biphasicum insulinum aspartum

O se tuufaatasiga o le inisalini, o se mea tutusa o le inisalini o le tagata. O le taofiga o le biphasic e aofia ai le insulin aspart (30%) ma tioata o le insulin aspart protamine (70%). O le insulin aspart e maua mai i le faʻaaogaina o le DNA masini e faʻaaogaina ai se faʻalavelave o Saccharomyces cerevisiae, i le faʻavae mole mole o le inisalini, o le faʻasologa o le amino acids i le tulaga B28 ua suia i le aspartic acid.

Pharmacology

Piphasic insulin aspart e fegalegaleai faʻatasi ma ni faʻamaumauga patino ole membrane cytoplasmic o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aʻafia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana feʻau i le intracellular, faʻateleina e le musika skeletal ma le tino o le tino, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate. E i ai foi le gaoioiga e tasi e pei o le inisalini o le tagata i mea tutusa. O le suia o le fuaina o le amino acid i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid e faaitiitia ai le uiga o molimula e fausia ai hexamers i le vaega eleelea o le vailaʻau, lea e matauina i insulin. E tusa ai ma lenei itu, o le insulin aspart e gasegase mai le gaʻo pisapisava vave nai lo insulin i totonu ole insulin. O le insulin aspart protamine e sili atu ona umi lona umi. A maeʻa le pulega, o le a tupu le aafiaga pe a uma le 10-20 minute, o le maualuga pe a uma le 1-4 itula, o le umi o le gaoioiga e oo ile 24 itula (faalagolago i le fualaau, nofoaga o le pulega, toto toto, vevela o le tino ma le maualuga ole gaoioiga faaletino).

A oʻo i le s / i se fualaau 0.2 U / kg mamafa o le tino Tmax - 60 minute O le tuiina o toto i le toto e maualalo (0-9%). O le faʻatonuga o le inisalini e toe foʻi mai i le uluaʻi kopi ile 15-18 itula.

Tina ma le lactation

Faʻaaoga i le taimi o le maitaga e ono mafai pe a fai o le faʻamoemoega o le togafitiga e sili atu i le ono lamatiaga i le tamaititi (o suʻesuʻega saʻo ma faʻatonutonuina e lei faia). E le o iloa pe o le insulin aspart biphasic e mafai ona i ai se afaina pe a faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma pe aʻafia ai le gafa.

Aʻo faagasolo le vaitaimi o le amataina o le maitaga ma le taimi atoa, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma ia mataʻituina le maualuga o kulukose o le toto. O le manaʻomia mo le inisalini, e pei o se tulafono, faʻaititia i le uluaʻi tausaga muamua ma faasolosolo malie ona faʻaopopo i le lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga.

I le taimi o le fananau ma mulimuli ane ia i latou, o le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele, ae vave ona toe foʻi i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga.

E le o iloa pe o le fualaau faasaina e alu i susu susu. I le taimi o le lactation, atonu ei ai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau.

Inumaga o le insulin aspart bipola: Faʻaiʻuga aʻafia

E lema le mea e tupu i luga o le tino, e le o se mea e tupu, e le o se mea e tupu. edema), lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Fegalegaleaiga

O le lua-phase o le inisalini o le vailaʻau e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma fofo o isi fualaau. O le hypoglycemic effects e faʻaleleia e ala i le tautala i fualaau oona, sulfanilamides, inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbazine, selegiline), carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, anabolic steroids (including stanozolol, oxandrolone, metroprotinol and tetroprotinol tetrostanes) , faʻasalaga, fibrates, fluoxetine, ketoconazole, mebendazole, thophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquine, ethanol ma vailaʻau o le ethanol. aafiaga Hypoglycemic o glucocorticoids faaletonu, glucagon, tuputupu ae hormone, homone thyroid, estrogens, progestogens (mo se faataitaiga contraceptives tuufofoga), thiazide diuretics, CCB, heparin, sulfinpyrazone, sympathomimetics (e pei o epinephrine, salbutamol, terbutaline), isoniazid, pogai phenothiazine, danazol, tricyclics, diazoxide, morphine, nicotine, phenytoin.

Beta-blockers, clonidine, suauu lithium, reserpine, salicylates, pentamidine - e mafai ona faʻaleleia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Piphasic insulin aspart: Faʻatonuga ma le pulega

P / c, vave i luma o taumafataga, pe a tatau ai - vave loa ona 'ai. O le tui e faia i totonu o le suilapalapa po o le pito i lalo ole paʻu o le abdomina, poʻo le tauau poʻo le papa. E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura (ia puipuia le atinaʻe o le lipodystrophy). O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

O le fua o le insulin aspart biphasic ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taitasi, e faavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le averesi, ole fua ole aso ole 0.5-1 iunite / kg mamafa le tino. Faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, i le inosia), o le manaoga i aso taitasi mo le inisalini e mafai ona faʻateleina, ma i tagata gasegase e maua ai le inisalini o le inisalini.

Sauniuniga saogalemu

O le lua-phase o le insulin aspart e le tatau ona faʻaaoga iv. O le le lava o le faʻasolosolo poo le faʻaaogaina o togafitiga (aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1) e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia poʻo le ketoacidosis o le maʻisuka. I le avea ai ma tulafono, o le hyperglycemia o ia lava e faasolosolo malie lava i luga o le tele o itula poʻo aso (faʻamaoniga o le hyperglycemia: leu, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, maso mata, faateleina o le urine, galala ma le leai o se meaʻai, foliga mai o le manogi o le acetone i le ea) ma e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona oʻo atu i le oti.

A maeʻa le taui mo le gaosiga o le gaʻo, mo se faataitaiga, i le taimi o le malosi o le inisalini, e mafai ona maua e tagata gasegase ni faʻamaoniga masani o le muamua o le hypoglycemia, e tatau ona logoina ai tagata gasegase. I tagata gasegase e maua ai le maʻisuka ma le lelei o le puleaina o le tino, o le a oʻo i le taimi e tupu ai faʻafitauli o le maʻisuka e tupu mulimuli ane ma alualu i luma lemu. I lenei itu, ua fautuaina e faia ni gaioiga e faʻamoemoe e sili atu i le puleaina o le tino, e aofia ai le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E lua vaega o le inisalini e tatau ona faʻaaogaina i le fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le taumafa. E taua le amanaia o le maualuga o le amataina o le aafiaga i le togafitiga o tagata mamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o vailaau faʻatele lea e faʻagesegese ai le faʻamalamalamaina o meaai. I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava o le natura faʻaleagaga, o le manaoga mo le inisalini e foliga mai o le a faateleina. Ole gasegase ole tino ma / poʻo le ate ole a mafai ona faʻaitiitia ai ile inisalini manaoga. O le taʻeina o taumafa poʻo le le fuafuaina e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia.

Faatasi ai ma le atinaʻe o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, o le faʻaitiitia o le gauai atu o le gauai ma le vave faʻataʻitaʻiga e mafai, lea e mafai ona lamatia pe a avetaʻavale pe galue i masini ma masini. E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le hyperglycemia. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e leai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo le mafatia mai faʻalavelave masani o le hypoglycemia.

Fefaatauaiga o Igoa

NovoMix 30 Penfill: faʻamalologa mo pulega faʻapitoa ole 100 PIECES / ml, Novo Nordisk (Tenimaka)

NovoMix 30 FlexPen: faʻamalologa mo pulega faʻapitoa ole 100 PIECES / ml, Novo Nordisk (Tenimaka)

NovoMix 50 FlexPen: faʻamalologa mo pulega faʻapitoa ole 100 PIECES / ml, Novo Nordisk (Tenimaka)

NovoMix 70 FlexPen: faʻamalologa mo pulega faʻapitoa ole 100 PIECES / ml, Novo Nordisk (Tenimaka)

Faʻataʻitaʻiga

E fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga patino o le paʻu cytoplasmic o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana feʻau i le intracellular, faʻateleina e le musika skeletal ma le tino o le tino, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate. E i ai foi le gaoioiga e tasi e pei o le inisalini o le tagata i mea tutusa. O le suia o le fuaina o le amino acid i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid e faaitiitia ai le uiga o molimula e fausia ai hexamers i le vaega eleelea o le vailaʻau, lea e matauina i insulin. E tusa ai ma lenei itu, o le insulin aspart e gasegase mai le gaʻo pisapisava vave nai lo insulin i totonu ole insulin. O le insulin aspart protamine e sili atu ona umi lona umi. A maeʻa le pulega, o le a tupu le aafiaga pe a uma le 10-20 minute, o le maualuga pe a uma le 1-4 itula, o le umi o le gaoioiga e oo ile 24 itula (faalagolago i le fualaau, nofoaga o le pulega, toto toto, vevela o le tino ma le maualuga ole gaoioiga faaletino). A oʻo i le s / i se fualaau 0.2 U / kg le mamafa o le tino Tmax - 60 minute O le tuiina o toto i le toto e maualalo (0-9%). O le faʻatonuga o le inisalini e toe foʻi mai i le uluaʻi kopi ile 15-18 itula.

Uiga o le vailaʻau Ashanal aspart biphasic

O se tuufaatasiga o le inisalini, o se mea tutusa o le inisalini o le tagata. O le taofiga o le biphasic e aofia ai le insulin aspart (30%) ma tioata o le insulin aspart protamine (70%). O le insulin aspart e maua mai i le faʻaaogaina DNA masini faʻaaogaina e faʻaaogaina ai aʻa Saccharomyces cerevisiae, i totonu o le fausaga laititi o le inisalini, o le lapataiga amino acline i le tulaga B28 ua suia e le aspartic acid.

O aʻafiaga o le vailaʻau Ashanal penehasipo

E lema le mea e tupu i luga o le tino, e le o se mea e tupu, e le o se mea e tupu. edema), lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Faʻasalaga

Faailoga hypoglycemia - "malulu" afu, pallorula o le paʻu, popole, popole, atuatuvale, vaivai le masani ai, vaivaiga, fiaai, faaletonu le mafaufau, maʻi tiga, ita, tachycardia, gasegase, faaletonu o le neuro coma.

Togafitiga: e mafai e le tagata gasegase ona taofi le maʻi o le hypoglycemia i le aveina o le kulukose, suka poʻo le gaʻo-tamaoaiga o mea taumafa i totonu. I tulaga ogaoga - i / i le 40% solite solution, i / m, s / c - glucagon. A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Lapataiga mea faʻasolosolo insulin aspart biphasic

E le mafai ona e ulufale iv. O le le lava o le faʻasolosolo poo le faʻaaogaina o togafitiga (aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1) e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia poʻo le ketoacidosis o le maʻisuka. I le avea ai ma tulafono, o le hyperglycemia o ia lava e faasolosolo malie lava i luga o le tele o itula poʻo aso (faʻamaoniga o le hyperglycemia: leu, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, maso mata, faateleina o le urine, galala ma le leai o se meaʻai, foliga mai o le manogi o le acetone i le ea) ma e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona oʻo atu i le oti.

A maeʻa le taui mo le gaosiga o le gaʻo, mo se faataitaiga, i le taimi o le malosi o le inisalini, e mafai ona maua e tagata gasegase ni faʻamaoniga masani o le muamua o le hypoglycemia, e tatau ona logoina ai tagata gasegase. I tagata gasegase e maua ai le maʻisuka ma le lelei o le puleaina o le tino, o le a oʻo i le taimi e tupu ai faʻafitauli o le maʻisuka e tupu mulimuli ane ma alualu i luma lemu. I lenei itu, ua fautuaina e faia ni gaioiga e faʻamoemoe e sili atu i le puleaina o le tino, e aofia ai le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ole fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina i le fesoʻotaʻi tuusaʻo ma mea taumafa. E tatau ona amanaʻia le maualuga o le saoasaoa o le amataina o le aʻafiaga i le togafitiga o tagata mamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o vailaau faʻatele lea e faʻagesegese ai le faʻavaveina o meaai. I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava o le natura faʻaleagaga, o le manaoga mo le inisalini e foliga mai o le a faateleina. Ole gasegase ole tino ma / poʻo le ate ole a mafai ona faʻaitiitia ai ile inisalini manaoga. O le taʻeina o taumafa poʻo le le fuafuaina e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia.

O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se ituaiga fou o inisalini poo se sauniuniga ile inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. Afai e manaʻomia, e mafai ona faia le fetuunaiga o fualaau i le muamua tuiina o le vailaʻau poʻo i le taimi muamua o vaiaso poʻo masina o togafitiga. O se suiga i le fualaau oona atonu e manaʻomia i se suiga i mea taumafa ma le faʻamalosi malosi faaletino. O le faamalositino ina ua uma le 'ai e mafai ona faateleina ai lou lamatiaga o le hypoglycemia.

Faatasi ai ma le atinaʻe o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, o le faʻaitiitia o le gauai atu o le gauai ma le vave faʻataʻitaʻiga e mafai, lea e mafai ona lamatia pe a avetaʻavale pe galue i masini ma masini. E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le hyperglycemia. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e leai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo le mafatia mai faʻalavelave masani o le hypoglycemia.

Mataupu faavae o le taotoga

O lenei vailaʻau e fesootaʻi i le inisalini o loʻo maua i le tino o le tino ma le fiva muscle. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faaitiitia ona o le mea moni e mafai e gaʻo ona gaosia lelei le kulūkose, e sili atu, e sili atu ona ulufale atu i sela, aʻo le fuaina o lona faʻasaga i le ate, i se isi itu, faʻagesegese. O le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo i totonu o le tino e faʻateleina ma faʻavaveina ai le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e amata i le 10-20 minute, ma o lona maualuga maualuga i le toto e matauina i le mavae o le 1-3 itula (e 2 taimi vave faʻatusatusa i le masani masani o le tagata). O lea insulin e tasi e mafai ona faatauina i lalo o le igoa tau oloa NovoRapid (e ese mai ai, e lua foi le vaega o le insulin aspart, e ese mai i lona tuufaatasiga).

Piphasic insulin

O le piphasic insulin aspart e tutusa lava le mataupu faavae o aafiaga o le vailaʻau i luga o le tino. O le eseesega o le iai lea o le insulin (tino aspart) ma se hormone e galue i luga o le toto (protamine-insulin aspart). O le fua faatatau o nei insulin i totonu o fualaau e pei ona taua i lalo: 30% o se homone faʻataunuʻu ma 70% o se umi faaumiumi.

O le aafiaga autu o le fualaau faasaina e amata vave lava pe a uma le pulega (i totonu o le 10 minute), ma le 70% o le fualaau oona e maua ai le sapalai o le inisalini i lalo o le paʻu. E tuʻu lemu lemu ma galue i luga o le maualuga ile 24 itula.

E i ai foi se fofo lea e tuufaatasia ai le insulin (aspart) ma le hormone ultra-long-acting (degludec). O lona igoa faapisinisi o Ryzodeg. Ina ia ulufale i lenei meafaigaluega, e pei o soʻo se inisalini faʻapena tutusa, e mafai ona e faʻaogaina, ia suia taimi mo le injections (ina ia alofia le atinaʻe o le lipodystrophy). O le umi o le fualaau faasaina i le vaega lona lua e oʻo ile 2 i le 3 aso.

Afai e masani ona manaʻomia e le tagata gasegase ona faʻaoga ituaiga ituaiga o hormone, atonu atonu e sili atu ona lelei mo ia le faʻaaogaina o le insulin i le lua-phase. O lenei mea e faʻaitiitia ai le numera o injections ma fesoasoani e pulea lelei le glycemia. Ae na o le endocrinologist e mafai ona filifilia le fofo aupito sili ona lelei e faavae i luga o taunuuga o auiliiliga ma faamaumauga sailiili.

Le lelei ma le le lelei

O le insulin aspart (biphasic ma le tasi-phase) e ese si ese mai le inisalini masani a tagata soifua. I se tulaga patino, ua suia le proline amino acids e le aspartic acid (lea e lauiloa foi o le aspartate). E naʻo le faʻaleleia o mea totino o le hormone ma e le afaina i soo se auala lona faapalepale lelei, gaoioiga ma le maualalo ole allergenicity. Faʻafetai i lenei fesuiaiga, o lenei vailaʻau e amata ona sili atu le saoasaoa nai lo ona faʻaoga.

O le le lelei o le fualaau faasaina ma lenei ituaiga o inisalini, e mafai ona matauina, e ui lava e seasea tutupu, ae mafai ona iai aʻafiaga i itu.

E mafai ona latou faʻaalia i latou i foliga o:

  • fulafula ma le tiga ile nofoaga o tui,
  • lipodystrophy,
  • paʻu paʻu
  • vevela paʻu,
  • se faʻafefe faʻafefe.

Contraindications

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o le le lava o le faʻalepale, allergies ma le toto maualuga (hypoglycemia). E leʻi i ai foi ni suʻesuʻega faʻapitoa e faatatau i le faʻaaogaina o lenei insulin i le taimi o le maitaga ma le lactation. O suesuega muamua o meaola manu ua faaalia ai i tui e le sili atu i le fautuaina, o le vailaau e afaina ai le tino i le auala lava lea e tasi o le inisalini o le tagata.

I le taimi lava e tasi, ina ua sili atu i le 4-8 taimi o le fuaina o le fualaau oona, o mea na tutupu i le amataga, o le atinaʻeina o faaletonu o le tino i fanau ma faafitauli i le i ai i taimi mulimuli o le maitaga.

E le o iloa pe o lenei vailaʻau e pasi i le susu o susu, o le mea lea e le fautuaina ai tamaitai e fafagaina susu i taimi o togafitiga. Afai e manaʻomia e le tagata maʻi ona aʻafia le inisalini aʻo maʻitaga, o le fualaau faasaina e filifilia i taimi uma mai se faʻatusatusaga o faʻamanuiaga mo le tina ma le lamatiaga o le fetus.

E pei o le tulafono, i le amataga o le maitaga, o le manaomia mo le inisalini e faʻaitiitia le malosi, ma i le lona lua ma le lona tolu o vaevaega, e mafai ona manaʻomia se vailaʻau. Faʻasolosolo ile maʻisuka, e masani ona le faʻaaogaina lenei mea faigaluega. I soo se tulaga, e le gata o se endocrinologist, ae e tatau foi i se tagata tausi maʻi-tagata fomaʻi ona faatonu se togafitiga faafomaʻi tutusa i se fafine maʻitaga.

O lenei ituaiga o hormone i le tele o tulaga e lelei ona gafatia e tagata gasegase, ma o aʻafiaga mai lona faʻaaoga e seasea tupu.

O vailaʻau faʻasolosolo ma igoa tau fefaʻatauaʻiga e faʻavae i ai, e mafai ai ona e filifilia le tele o le inisiua o tui mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi. Pe a togafitiga i lenei vailaʻau, e taua le mulimuli i le tulafono na fautua mai e le fomaʻi ae le galo e uiga i meaʻai, faamalositino ma se soifua maloloina.

Faiga faʻapolopolo

Talolo le tumau d / ma le 100 IU / ml 3ml Nu. 5

O le faʻamatalaga i luga o le itulau o loʻo e matamataina na faia mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le faʻalauiloaina ai le fua o le tagata lava ia i soo se auala. O le punaoa ua faʻamoemoe e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa i le soifua maloloina faʻatasi ma faʻamatalaga faaopoopo e uiga i vailaau faʻapitoa, ma faʻateleina ai le maualuga o latou tomai. Faaaoga fualaau "Inisalini vaelua-vaega" e aunoa ma le faʻamaonia e tuʻuina atu faʻatalanoaga ma se tagata tomai faapitoa, faʻapea foi ma ana fautuaga i le metotia o le faʻaaogaina ma le fua o lau vailaʻau filifilia.

Inisalini Aspart lua-vaega

O le sauniuniga na maua mai i se masini faapitoa a le DNA e faʻaogaina ai le aʻafiaga a Saccharomyces cerevisiae, lea na suia ai le proline amino acid i le aspartic acid. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e mafai ona totogi ai le maʻisuka (DM), faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai ni faʻafitauli faapitoa o le maʻi, pe faʻatuai ai le mea le maalofia i tagata o loʻo i ai se talafaasolopito o le talafaasolopito.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le gaioiga malosi o le vailaʻau (Inisalini Aspart) o se inisalini o le tagata e faʻaleleia ai le gaioiga o faʻataʻitaʻiga. E maua le sui o le hypoglycemous e avea o se fofo lua-vaega (faʻamalosia le inisalini aspart ma tioata protan) mo le faʻaogaina o le inisalini ma le vevela. I le faaopoopo atu i le vaega galue, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai vaega fesoasoani. Tagaʻi i le laulau i lalo mo nisi faʻamatalaga.

Sodium hydrogen phosphate dihydrate

Sodium hydroxide 2M

Ava o le eleele 2M

Fale faʻamaloilo

O le gaioiga malosi o fegalegaleaiga o fualaau faʻasaina ma faʻamaumauga patino o le paʻu cytoplasmic o sela, faia ai se ituaiga o inisalini receptor complex, lea e faʻaolaina ai le faʻapipiʻiina o se numera o enzymes taua. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina ona o le faateleina o le ave o le kulūkose e fulufulu, ma se faaitiitia i le galuega glycogenic o le ate.

O le suia o le amino acid i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid e faaitiitia ai le uiga o molemene e fausia ai le hexamers i le vaega eleelea o le vailaʻau, lea e matauina i le natura masani o le hormone. Ona o lenei mea, o le faʻaaogaina o Inisalini Aspart mai gaʻo gaʻo e sili atu le vave nai lo le tagata. A uma le tuiina o le fualaau faasaina, o le aafiaga o le hypoglycemia e atiina ae i totonu o le 15-20 minute, e oʻo ile maualuga pe a uma le 1-3 itula, ma a maeʻa le 5-6 itula, ona toe foi atu lea o le kulukose i lona tulaga muamua.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Inisalini E pei ona faatonuina le Aspart mo le maʻisuka faʻateleina. I le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaogaina le vailaʻau pe a faʻamaʻi atoa pe na o se vaega foi le lagona o le inisalini o loʻo maua i vailaʻau o le hypoglycemic i le taimi o togafitiga. E le gata i lea, ua fautuaina le falemaʻi mo le faʻaaogaina e tagata oe, i le faaopoopo i le faʻamaʻi lalo (maʻi suka), faʻataunuʻuina tulaga faʻaleagaga faʻapitoa.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le auala e faʻaaogaina ai le vailaʻau o le inisiua pala. E le faasaina le tuiina o le intramuscular. Inisalini infusions ua faʻamatalaina e seasea ona maua mo faʻamatalaga faapitoa. O le vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i totonu o le puipui o le manava, ogavae poʻo le papa. E mafai ona e faʻaaogaina se faʻasologa o le inisalini o le tagata ao le i oʻo muamua ma pe a uma le taumafataga. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafua taitoatasi mo tagata maʻi taitasi.

Faʻasalaga o le tino poʻo le galuega o le ate, e faʻaitiitia le manaʻomia mo se hormone, aʻo faʻateleina faʻamaʻi pipisi, lea e manaʻomia ai le faʻatulagaina o le insulin aspart. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e fesoʻotaʻi ma meaʻai, o lea e taua ai le mafaufau i le maualuga o le tupuga o le aʻafiaga i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina lea e faʻagesegese ai le faʻaaluina o meaai. A maeʻa ona taui mo le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona maua e tagata maʻi a latou masani masani o le hypoglycemia, e manaʻomia ai le faʻafoega vave o se vaifofo o le kulukose poʻo le suka i totonu.

Faatonuga faapitoa

I faatonuga mo le faʻaaogaina, ua lipotia ai e le lava le fua o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia, ketoacidosis. O le faʻaaogaina o Insulin Aspart i nisi tulaga e manaʻomia ai se faʻaopoopoga i le aofaʻi o injections o vailaau faʻamalolo o loʻo faʻaaoga muamua. I le togafitiga o le maʻisuka i lenei fualaau faasaina, e tatau ona faʻaeteete i le avetaʻavale taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Inisalini O le Aspart e le o vailaʻau faʻafesoʻotaʻi ma isi vailaʻau faʻasaina. O le gaioiga o fualaau faasaina e faʻaleleia i fualaau oona o le hypoglycemic, inhibitors MAO, inhibitors ACE, carbonic anhydrase, sulfonamides, steroids anabolic, tetracyclines, ethanol-containing drugs. O fomaʻi faʻapitoa, togafitiga o le thiazide, heparin, tricyclic antidepressants, morphine, nicotine e faʻasaina ai le aafiaga hypoglycemic o le hormones e lua. I lalo o le malosi o salicylate ma reserpine, o le faateleina ma le vaivai o le gaioiga o le vailaau faasaina e mafai ona matauina.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

I le iloiloina e ala i iloiloga, i le amataga o togafitiga ma le fualaau oona ua fesiligia, o le solia o le faafesootaiga e masani lava ona tupu, lea o le tele o vaega e le tumau. Masalo o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lotoifale i le faʻaogaina o le hypremia, faʻamaina o le paʻu i le nofoaga o inisiua, vevela, fula. I se tulaga e le masani ai, o itu lautele e iloa ai: angioedema, faaitiitia o le toto, tachycardia, faigata le manava. E ese mai i le tulaga o le tele o le tui o Inisalini Aspart, o tulaga nei e le mafai ona tupu:

  • hypoglycemia,
  • gaogao
  • hypoglycemic coma,
  • tiga matuia o le neuropathy,
  • upu le atoatoa
  • faanoanoaga
  • faʻavavevaveina o le maʻisuka retinopathy,
  • faʻateleina le sosolo.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

O le ola ola o le oloa e 30 masina mai le aso o le gaosiga. Inisalini O le aspart e tatau ona puipuia mai le tele o le faʻaalia i le vevela ma le malamalama. Faʻatau le hormone i le gaʻo-faʻafouina i le vevela o le 2-8ºC. O le vailaau faʻatau e faʻatau atu e falemaʻi faʻapitoa e ala i togafitiga.

Afai e le mafai ona faʻaaogaina se hormone e lua-fesuiaiga e mafua ona o le le lava o se tasi o ona vaega poʻo le manaʻoga mo se togafitiga taugofie, e faatonuina e fomaʻi fualaau e tutusa ma Insulin Aspart. I aso nei, ua ofoina atu e le tagata faatau le tele o vailaʻau o le hypoglycemic, ae, o le filifiliina o lenei mea poo vailaʻau, o gaosi oloa mai Amerika, Iapani, ma Europa i Sisifo e tatau ona sili atu. I le tele o tulaga, o faʻatusatusaga nei o loʻo faʻatulagaina:

  • NovoRapid Flexpen,
  • NovoLog,
  • NovoRapid Penfill.

Tau mo Inisalini Aspart

O le tau masani o fualaau faasaina i falemaʻi i Moscow e tusa o le 1700-1800 p. i le 3 ml o vaifofo hypoglycemic. Tuuina atu e faapea o le togafitia o le maʻisuka ma le inisalini e fesuisuiai e manaʻomia ai le tau tele o mea tau tupe, o le a le sili atu le gauai atu i punaoa tau Initaneti faapitoa, pe afai o le tau o le fualaau faasaina e sili atu le maualalo nai lo le taua i falemaʻi.

Olga, 48 tausaga. Sa ou faaaogaina le Insulin Aspart ina ua ou iloaina o le gasegase o le maʻisuka ua taofia le galue. O fualaau masani o le fualaau faasaina na faatonuina e le fomai. E tusa ai ma fautuaga na maua, sa ou faʻalauiloaina le 5 iunite o fofo aʻo lei faia taumafataga. Faʻafetai i fualaau, na mafai ai ona ou faʻamaopoopo le kulūkose i se taimi puupuu.

Andrey, 50 tausaga. Mo le 3 tausaga na ou mafatia ai mai le maʻisuka faʻamaʻi. Pills, meaai, o se olaga ola malosi e leʻi fesoasoani i le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o lea e tatau ai ona ou sui i le togafitiga o le hormone. Na fautuaina e le fomai le faʻaaogaina o Insulin Aspart. Na ou togi le 20 IU o le fualaau faasaina i aso uma mo le masina, ma ua maeʻa ai le tulaga.

Elena, 56 tausaga sa ou faaaogaina ai Insulin Aspart mo se tausaga i le taimi nei ma, e tatau ona ou ioe, ou te lagona le lelei tele. Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, na ou maua vaivaiga masani, tiga o le muso. I le taimi nei ou te faʻalauiloa ai le 14 iunite o fualaau faasaina i le gasologa o le aso. I le taimi lava e tasi, ou te matua mataʻituina soʻo se suiga i loʻu olaga masani, i luga o le faavae lea ou te fetuunai ai le vailaʻau o aso taʻitasi.

E uiga i fualaau faasaina

Ua faatonuina ina ia faaitiitia le maualuga o le dextrose i le plasma.

O le faʻavaivai o le kulukose e amata i le faʻaleleia atili o lona faʻamalamalamaina e masini. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le fua o le suka i le ate ma faaleleia ai le gaosia o sela.

E tasi le vaega o loʻo faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O le inisalini biphasic aspartum ua faʻasagaina foi mo le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o loʻo i ai le teteʻe i sui o le antidiabetic agents.

O le gaioiga a se sui e tasi le vaega e puupuu. E tupu i le 10-20 minute pe a uma le talosaga. Umi o le taimi e oʻo atu i le 5 itula.

Vaega e lua-vaega - e oo mai i le aso. O le togafitiga e tupu pe a maeʻa le 10 minute, aua o loʻo i ai se hormone o mea pupuu ma le gaioiga.

Talosaga faʻaoga

Inisalini Bifaxicum ma le Aspart e solia i maʻi i lalo o le 6 tausaga. O suʻesuʻega i le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le tino o le fanau e leʻi faʻatautaia. E le iloa e fomaʻi pe faʻafefea ona aʻafia le vailaʻau i le tulaga lautele o le tamaititi.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le tagofia o fualaau i le taimi o le lactation e le faasaina. Faʻaaoga e faʻatagaina pe afai o le lamatiaga o le pepe e itiiti ifo nai lo le manuia i le tina.

Mo tagata matutua, e tatau ona fetuunai le fualaau. O fesuiaiga o tausaga i le tino e mafai ona tau atu i le le lelei o le soifua maloloina. Talu ai ona o le gaioiga o totoga i totonu, ua faʻalavelaveina, o le gaioiga o se vailaʻau o le hypoglycemism e faʻaleagaina ai le tulaga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka o le toto, lea e faia i le tautala, faʻaleleia le gaioiga o le vaega galue. O nei vailaʻau e le fautuaina. O le Hypoglycemia e atiina ae, o se tulaga e mafua ai le faaitiitia o le kulukose i lalo o tulaga masani masani.

O le faʻamaʻi, o le Ketoconazole, Pyridoxine ma isi vailaʻau e faʻavae i luga o le ethanol ma tetracyclines, lea e faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma lenei vailaau oona, e mafua ai foi ona faʻaitiitia le glucose o le toto.

O fomaʻi faʻapitoa, heparin ma antidepressants o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka ina ia faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le osofaiga e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga