Moflaxia® (Moflaxia)

Vegas o se 'au o polofesa o loʻo gafa ma a latou galuega!

Ua matou faia se galuega sili ma o loʻo faʻaleleia pea le lelei o la matou tautua.

I le gasologa o tausaga, ua matou mauaina se igoa tauleleia e avea o se tagata e faʻalagolago ma faʻamautu.

Alexander Rusia 31.200.192. * (Aperila 19, 2019 | 16:16)

O se tufuga sili ona lelei, ou te fautuaina atu i tagata uma! Na o lea sa ou faia se faʻataʻitaʻiga manino, o mea uma na faʻavave vave ma lelei!

Roma Le Silafia 185.226.112. * (Aperila 15, 2019 | 10:12)

Na ou suia le USD i le BTC o mea uma lava e manino ma vave, toe faʻaleleia vave, galuega lelei o na mea. lagolago.

Bogdan Rusia 188.113.45. * (Aperila 15, 2019 | 23:12)

Le auʻaunaga lelei, aemaise lava, le pule o Stanislav, vave vave ona foia loʻu faafitauli, ou te fautuaina tagata uma e taitaia fefaʻatauaiga iinei

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Palama vali ata1 le.
autu
mea galue malosi:
moxifloxacin hydrochloride454.75 mg
tutusa ma le moxifloxacin - 400 mg
tagata faʻapitoa: MCC - 186.05 mg, calscarmellose sodium - 32 mg, magnesium stearate - 6 mg
ata tifaga: hypromelilose - 12.6 mg, macrogol 4000 - 4.2 mg, dioxide (E171) - 3.78 mg, uila mūmū mūmū (E172) - 0.42 mg

Pharmacodynamics

Faʻatinoga o gaioiga. O le Moxifloxacin o se vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi lautele, 8-methoxy fluoroquinolone.

O le aʻafiaga o le moxifloxacin e mafua mai i le le faʻamaina o fuamoa siama II ma le IV, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o faagasologa o le faʻataʻitaʻiina, toe faʻaleleia ma le tusiga o le DNA biosynthesis o siama microbial ma, o se taunuuga, i le oti o le masini eletise.

O faʻataʻitaʻiga faʻamalositino laiti o le moxifloxacin e tutusa lava ma lona MIC.

Auala tetee. O auala e taʻitaʻia ai le tetee atu i penicillins, cephalosporins, aminoglycosides, macrolides ma tetracyclines e le afaina ai le antibacterial o le moxifloxacin.

O le feteenaʻi i le va o nei vaega o vailaʻau faʻasaina ma le moxifloxacin e le o matauina. I le taimi nei, e leai foi ni tulaga o le malosi o le plasmid. O le tele o taimi o le atinaʻeina o teteʻe e laʻititi (10 -7 -10 -10). O le osofaʻi i le moxifloxacin e faʻalautele lemu e ala i le tele o suiga. O le faʻateleina o le aafiaga o le moxifloxacin i luga o microorganisms i totonu o concentrations i lalo o le MIC e faʻatasi ma sina siʻitaga laʻititi i MIC.

O mataupu o le tetee atu i quinolones e maitauina. Ae ui i lea, o nisi o mea e gaosi ma faʻamalosi e faʻasaga i isi quinolones e tumau pea le nofouta i le moxifloxacin.

Na faʻamautuina o le faʻaopoopoga o se vaega faʻataʻitaʻi i le fausaga o le moleculacin molecula i le tulaga C8 e faʻaleleia ai le gaoioiga o le moxifloxacin ma faʻaitiitia ai le faʻavaeina o aʻafiaga faʻafefete o le siama o le gram-positive. O le faʻaopoopoga o le vaega o le bicycloamine i le tulaga C7 e puipuia ai le atinaʻe o galulolo malosi, o se masini o le tetee atu i fluoroquinolones.

Moxifloxacin i tulaga in vitro gaioiga e faasaga i le tele o ituaiga o meaola-gaioiga ma le galem-positive, anaerobes, siama faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama oona e pei ole Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Legionella spp.faʻapea foʻi ma siama faʻasaga i β-lactam ma antiroiot.

Aafiaga i luga o le microflora intestinal human. I ni suʻesuʻega se lua i volenitia, o suiga nei i le intestinal microflora na maitauina ina ua uma ona faʻafofoga tautala i luga o le moxifloxacin: faʻaitiitia o faʻasalalauga Escherichia coli, Bacillus spp., Bactero> vaiaso. Toxin Clostridium faigata le iloa.

I le Vitro Sensitivity Testing O le fusi o le antibacterial o le moxifloxacin o loʻo tuʻuina atu i le laulau 1:

Gram negative

Anaerobes

Atypical

MafaufaugaFaʻasalaga leleiTetee
Gram lelei
Gardnerella vaginalis
Streptococcus pneumoniae * (e aofia ai aʻafiaga faʻasaina i le penisillin ma faʻalavelave i le tele o vailaau faʻasaina), faʻapea foʻi ma aʻafiaga i le lua poʻo le sili atu o vailaau faʻamaʻi, e pei o le penicillin (MIC ≥2 μg / ml), faʻasologa o le cephalosporins (e pei o cefuroxime), macrolides, tetracyclines trimethoprim / sulfamethoxazole
Streptococcus pyogenes (vaega A) *
Le vaega Streptococcus milleri (S. anginosus *, S. constellatus * ma S. intermedius *)
Le vaega Streptococcus viridans (S. viridans, S. mutans, S. mitis, S. sanguinis, S. salivarius, S. thermophilus, S. constellatus)
Streptococcus agalactiae
Streptococcus dysgalactiae
Staphylococcus aureus (methicillin-sensitive senins) *Staphylococcus aureus (methicillin / moxifloxacin)
Coagulase-o le staphylococci le lelei (S. cohnii, S. epidermidis, S. haemolyticus, S. hominis, S. saprophyticus, S. simulans)Methicillin-sensitive seninsCoagulase-o le staphylococci le lelei (S. cohnii, S. epidermidis, S. haemolyticus, S. hominis, S. saprophyticus, S. simulans)methicillin vevela
Enterococcus faecalis * (na o le popole i le vancomycin ma le gentamicin)
Enterococcus avium *
Enterococcus faecium *
Haemophilius influenzae (e aofia ai aʻafiaga e gaosia ma le le gaosia o ß-lactamases) *
Haemophillus parainfluenzae *
Moraxella castarrhalis (e aofia ai aʻafiaga e gaosia ma le le gaosia o ß-lactamases) *
Bordetella pertussis
Legionella pneumophilaEscherichia coli *
Acinetobacter baumaniiKlebsiella pneumoniae *
Klebsiella oxytoca
Citrobacter freundii *
Enterobacter spp. (E. aerogenes, E. intermedius, E. sakazaki)
Enterobacter cloacae *
Pantoea agglomerans
Pseudomonas aeruginosa
Pseudomonas fluorescens
Burkholderia cepacia
Stenotrophomonas maltophilia
Proteus mirabilis *
Proteus vulgaris
Morganella morganii
Neisseria gonorrhoeae *
Providencia spp. (P. rettgeri, P. stuartii)
Bacteroides spp. (B. fragilis *, B. distasoni *, B. thetaiotaomicron *, B. ovatus *, B. uniformis *, B. vulgaris *)
Fusobacterium spp.
Peptostreptococcus spp. *
Porphyromonas spp.
Prevotella spp.
Propionibacterium spp.
Clostridium spp. *
Chlamydia pneumonia *
Chlamydia trachomatis *
Mycoplasma pneumoniae *
Mycoplasma hominis
Mycoplasma genitalium
Legionella pneumophila *
Coxiella burnetii

* O le mafaufau i le moxifloxacin ua faʻamaonia e faʻamatalaga o falemaʻi.

** O le faʻaaogaina o le vailaau oona Moflaxia e le fautuaina mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻalavelave S. aureusfaʻasaʻo i le methicillin (MRSA). I le tulaga o masalomia pe faʻamaonia faʻamaʻi pipisi e mafua mai MRSA, togafitiga faʻatasi ma vailaau antibacterial talafeagai e tatau ona faʻatulagaina.

Mo nisi faʻalavelave, o le salalau o le teteʻeina e mafai ona fesuisuiai i le oganuu ma le tele o taimi. I lenei itu, pe a tofotofoina le lagona o le faafitauli, e manaʻomia le i ai o faamatalaga i le lotoifale e uiga i le tetee, aemaise i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

Afai oi latou o loʻo gasegase togafitiga ile falemaʻi, o le AUC / MIC tau90sili atu i le 125, ma le Cmax i le plasma toto / MIC90 i le va o le 8-10, o loʻo taʻu mai ai le faʻaleleia o fale. I totonu o falemaʻi, o tulaga faatauaina o nei taʻavale e masani ona itiiti ifo: AUC / MIK90 >30–40.

Parakalafa (tau aogā)AUIC lFmax / MIC90
MIC90 0.125 mg / l27923,6
MIC90 0.25 mg / l14011,8
MIC90 0.5 mg / l705,9

*AUIC - vaega i lalo o le va o le inhibitory (AUC / MIK ratio90)

Pharmacokinetics

Suiga. Pe a faʻatonuina, e vave ona faʻavave vave le moxifloxacin ma toetoe lava atoa. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 91%. O le pharmacokinetics o le moxifloxacin pe a ave i le fua ole 50 i le 1200 mg i le taimi, e pei o le 600 mg / aso mo le 10 aso, o le laina. Ua ausia le tulaga o le paleni i totonu o le 3 aso.

A maeʻa se tasi o fualaau e 400 mg moxifloxacin Cmax i le plasma toto e oʻo i totonu o le 0.5-4 itula ma e 3.1 mg / l. A maeʻa ona tuʻuina atu le 400 mg o le moxifloxacin 1 le taimi i le aso Css (max) ma le Css (min) 3.2 ma le 0.6 mg / l, i le faasologa.

Pe a ave le taumafataga i meaʻai, o loʻo i ai sina laʻititi laʻititi i Tmax (i le 2 h) ma se laʻititi laʻititi i le Cmax (e tusa ma le 16%), ao le umi o le absorption e le suia. Ae ui i lea, o nei faʻamaumauga e le talafeagai ile aoga, ma e mafai ona faʻaogaina le moxifloxacin e tusa lava po o le a le taimi o se taumafataga.

Tufatufaina. O le Moxifloxacin e vave ona tufatufaina i totonu o masini ma okeni ma fusifusia i masini plasma (aemaise lava i le albumin) e tusa ma le 45%. Vo e tusa ma le 2 l / kg.

O maualuga maualuga o le moxifloxacin, sili atu ia i latou i le plasma o le toto, ua faia i totonu o le tino (e aofia ai le epithelial fluid, alveolar macrophages), paranasal sinuses (maxillary ma le ethbyid labyrinth), polyps nasal, foci o le mumū (i totonu o mea o le paʻu o le paʻu) . I le va o le vai ma le pala, o le moxifloxacin ua fuafuaina i se fua, e leai se polotini, i le maualuga maualuga nai lo le plasma toto. E le gata i lea, o maualuga maualuga o le moxifloxacin e maua i totonu o masini o le tino, tino o le peritoneal, ma le tino o le fafine.

Metabolism. E maua e Moxifloxacin le biotransformation o le vaega lona lua ma e aluese mai le tino e fatugaʻo, faapea foi ma le inumaga, e le suia uma ma i le foliga o le moa (M1) ma glucuronides (M2). O le Moxifloxacin e le o faʻasalalauina e le microsomal cytochrome P450. O Metabolites M1 ma M2 o loʻo i ai i le plasma toto i faʻatulagaga maualalo ifo nai lo le matua matua. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega tuusaʻo, na faamaonia ai o nei metabolites e leai se aafiaga leaga i le tino i tulaga saogalemu ma le gafatia.

Tofiga. T1/2 Moxifloxacin e tusa ma le 12 itula. O le aofaʻi atoa o le faʻasalaga pe a maeʻa le pulega i se fualaau o le 400 mg o le 179-246 ml / min.

Ole faʻatagaina ile Renal e 24-53 ml / min. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai se vaega o le faʻamautuina o le moxifloxacin.

O le paleni paleni o le uluai tuufaatasiga ma le vaega 2 metabolites e tusa ma le 96-98%, lea e faailoa ai le leai o se metabolism oxidative. E tusa ma le 22% o se fualaau e tasi (400 mg) e le suia e fatugaʻo, e tusa ma le 26% - e ala i le inumaga.

Pharmacokinetics i vaega eseese ole maʻi

Tausaga, itupa ma ituaiga. O se suʻesuʻega o vailaʻau mo togafitiga o le moxifloxacin i tane ma fafine na faʻaalia ai le eseesega i le 33% i le auʻaunaga a le AUC ma le Cmax . O le faʻaaogaina o le moxifloxacin e leʻi faʻalagolago i le itupa. Eseesega i AUC ma Cmax na mafua ona o se eseesega i le mamafa nai lo le itupa, ma e le o manatu i le aoga.

E leʻi i ai ni eseesega faʻapitoa i totonu o le pharmacokinetics o le moxifloxacin i tagata gasegase o ituaiga eseese ituaiga ma vaitausaga eseese.

Tamaiti. O vailaʻau o le mocifloxacin i tamaiti e leʻi suʻesuʻeina.

Faʻasalaga le toe galue. E leai ni suiga iloga i le pharmacokinetics o le moxifloxacin i tagata gasegase e le atoatoa le galuega (e aofia ai ma gasegase o le Cl creatinine 2) ma tagata gasegase o loo faaauau pea le siama o le maʻi ma le umi ole mafaufau ole peritoneal dialysis.

Galuega gaʻo maʻi. E leʻi i ai ni eseesega iloga i le faʻaogaina o le moxifloxacin i tagata gasegase o le gase (functioning fog Child-Pugh A ma B) faʻatusatusa i tagata soifua volenitia maloloina ma tagata gasegase i galuega masani ole ate.

Faailoga o fualaau faasaina Moflaxia ®

O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le moxifloxacin:

faʻavavevavega o le bronchitis masani,

faʻamaʻi faʻalavelave o le paʻu ma fausaga faʻapitoa,

alalafaga-maua ai le niumonia, e aofia ai le pitonuu-maua mai le niumonia, o aʻafiaga o mafuaʻaga o aʻafiaga o meaola ninii e tele faʻamaʻi faʻamaʻi,

faʻamaʻi faigata o le paʻu ma le faʻapitoa (e aofia ai le faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka),

faʻamaʻi pipisi i totonu o le iniseti, e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le polymicrobial, e aʻafia ai fomaʻi o le intraperitoneal,

faʻamaʻi faʻalavelave faʻaleagaina o okeni pelvic (aofia ai le salpingitis ma le endometritis).

*Streptococcus pneumoniae ma le tele o aʻafiaga o faʻamaʻi faʻasaga i aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻamaʻi faʻamalosi ile lua poʻo le sili atu o vailaau faʻamaʻi mai vaega e pei o penicillins (ma MICs ≥ 2 μg / ml), faʻasalaga lona lua (cefuroxime), macrolides, tetracyclines ma trimethoprim / sulfamethoxazole. E talafeagai le amanaia o taʻiala aloaia oi ai nei i luga o tulafono mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina.

Contraindications

hypersensitivity i le moxifloxacin, isi quinolones poʻo soʻo se isi vaega o le vailaʻau,

o se talafaasolopito o togafitiga o le tendon lea na atiae e avea o se taunuuga o togafitiga o fualaau oona o le faasologa o solofanua,

o gasegase o le QT, faʻalavelave faʻapitoa poʻo le mauaina o faʻamaumauga o le QT vaʻavaʻaʻiga, faʻalavelave faʻapitoa, aemaise le hypokalemia e leʻi faʻaaogaina, o le bradycardia taua tele, o le faaletonu o le fatu tumau ma le faʻaitiitia o le faʻavae vaevaega i le itu tauagavale, o le i ai o se talaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa (i suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega ina ua maeʻa le puleaina o le moxifloxacin, na matauina ai se suiga i le elemene o le fatu, na faʻaalia maua i le faʻalauteleina o le vaitaimi QT),

faʻaaoga i isi fualaau faʻasaina e faʻateleina le vaitaimi QT,

o gasegase o le gase galuega (vasega Child-Pugh C classification) ma tagata gasegase i le faateleina o le gaoioiga o le transaminase sili atu ma le 5 taimi maualuga atu nai lo le VGN (ona o le tapulaa faʻapulaʻaina o faʻamaumauga)

taimi e fafaga ai,

tausaga e 18 tausaga.

Ma le faaeteete: faamaʻi o le totoga tutotonu (e aofia ai i latou o loo iai le masalomia o le aafia ai o le tino o le tino), ma le faamoemoe e faoa faamalosi ma faaitiitia le tulaga o le osofaia o tagata, o gasegase o loo i ai se talaaga o mafaufauga ma / poo isi maʻi faalemafaufau, tagata gasegase e ono tulaʻi mai (aemaise lava i fafine ma tagata matutua ), e pei o le myocardial ischemia ma le faʻamaʻaina o le loto, gasegase ma le cirrhosis, myasthenia gravis gravis, faʻafoega faʻapitoa faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina-maualalo, tagata mamaʻi ei ai le gasegase o le gasegase poo le i ai moni o le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency.

Tina ma le lactation

O le saogalemu o le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le taimi o le maitaga e leʻi faʻamautuina, o le mea lea o lona faʻaaogaina ua solia. O le tele o faʻamaʻi faʻasalaga faʻasalaga i tamaiti o loʻo mauaina nisi o quinolones o loʻo faʻamatalaina, peitai, o le faʻaaliga o lenei aafiaga i le fetus (pe a faʻaaogaina e le tina i le maitaga) e leʻi lipotia.

O suʻesuʻega a manu ua latou iloa le afaina o le gaʻo. E ono le iloa le tulaga lamatia o tagata.

E pei foi o isi quinolones, o le moxifloxacin e afua ai le faaleagaina o le gaioiga o sooga tetele i manu e leʻi leva ona ola.

O suʻesuʻega muamua na maua ai e faʻapea, o sina vaega itiiti o le moxifloxacin ua faʻavaveina i susu susu. O faʻamatalaga e uiga i lona faʻaaogaina i tamaitai i le taimi o le lactation e le o maua. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le taimi o le fafagaina o le a solia.

Faʻaiʻuga

Faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le moxifloxacin 400 mg (i le gutu, ma le togafitiga (iv o le pule o le moxifloxacin sosoo ai ma le faʻafofoga tautala) ma na o iv) na maua mai i suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma feʻau faʻataʻitele (i faʻamau). O gaioiga matuia o loʻo lisiina i le "masani" faʻapitoa na tupu i se taimi i lalo ifo o le 3%, sei vagana ai le taoto ma le manava.

O le taimi masani na vaevaeina e pei o nei: masani (mai le 1/2 / 100 e aofia ai le ono lamatia ai le ola) I le vaega o le metabolism ma meaai paleniHyperlipidemiaHyperglycemia, hyperuricemiaHypoglycemia Mafaufauga mafaufauManatu, psychomotor hyperactivity / agitationMalosiaga faalelagona, atuatuvalega (i mataupu e seasea tupu, amio ma se tulaga e afaina ai le tagata lava ia, e pei o le suicidal mafaufauga poo le suicidal taumafai, e mafai), mea e le masani aiFaʻasaʻoina, faʻafoʻi o le mafaufau (e mafai ona faʻaalia i amioga ma le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le tagata lava ia, e pei o suicidal mafaufauga poʻo taumafaiga suicidal) Mai le tino popolePaga o le maʻi, faʻavaleaParesthesia / faʻamaʻi, faʻalavelave i le tofo (e aofia ai, mea e le masani ai, agovesia), le mautonu ma le le mautonu, faʻalavelave moe, atuatuvale, vevela, moeFaʻaleagaina, lagona le mautonu o le sogisogi (aofia ai le anosmia), miti lemu, faʻalavelave faʻaopoopo (e aofia ai le faʻaleagaina ona o le valevalenoa po o le vertigo, i mea e le masani ai e mafua ai le faʻaleagaina ona o le pau, aemaise lava i tagata matutua), faoa faamalosi ma faʻamatalaga faʻapitoa (ie. l. faoa faamalosi tiga tele), le lelei le mafaufau, le lelei le tautala, amnesia, neuropathy lautele ma le polyneuropathyVaʻaia I le vaega o le okeni o le faaaliga vaaiaVaavaaiga o le tino (aemaise lava ma tali mai le fatugalemu o le tino)Faʻafitauli le lelei o le faʻaaliga (aemaise lava i le talaaga o tali mai le faʻaogaina o le tino) Vaʻavaʻai faʻalogo ma labyrinthine maʻiTineni, faʻalogologo i le faʻaleagaina, e aofia ai le tutuli (e masani lava ona toe faʻafouina) Mai le fatu ma toto totoQT faʻasolosolo taimi i maʻi ma le hypokalemia faʻatasiQT faʻasolosolo taimi, palpitations, tachycardia, vasodilationOle tachyarrhythmias faʻasolo, syncope, faʻaititia / faʻaitiitia i le toto maualugaFaʻamatalaga le saʻo, faʻamaʻi tachycardia ventricular Polymorphic, faʻamaonia o le lotofuatiaifo (e masani lava i tagata taʻitoʻatasi ma tuutuuga e faʻatatau i faʻasalaga, e pei o le bradycardia ogaoga, ogaoga myocardial ischemia) Mai i le manava o le tino, pusa o le pusa ma le vavalaʻauUmi le manava (e aofia ai ma le asthmatic) Mai le gastrointestinal tractNaua, vili, tiga o le manava, manavaFaʻaitiitia le manaʻo ma faʻaitiitia le taumafa o mea taumafa, faamaʻi, dyspepsia, flatulence, gastroenteritis (sei vagana ai le gastroenteritis), faateleina le amylase plasma activityDysphagia, stomatitis, pseudomembranous colitis (i mea e le masani ai e fesootaʻi ma faʻalavelave lamatia i le ola) I le vaega o le ate ma le biliary tractFaateleina le gaioiga o faʻamaʻi pipisiO le faamaʻi o le faamaʻi (e aofia ai le faateleina o le LDH), faʻaleleia atili le bilirubin, faʻateleina le GGT, faʻalauteleina le plasma gaoioiga o le phosphatase alkalineJaundice, hepatitis (tele cholestatic)Fulifini o le hepatitis, e mafai ona taʻitaʻia ai le faaletonu o le ate i le ola (e aofia ai mataupu tau le oti) I luga o le vaega o le paʻu ma le tino palaFaʻafitauli o le paʻu o le paʻu, e pei o le maʻi o Stevens-Johnson poʻo le faʻamaʻi o le tino (e lamatia ai le ola) Mai i le museleko ma le soogaFaʻatonuga, myalgiaTendonitis, faʻalautele le muscle ma le gaogao, vaivaiga masoFaʻavalea o le tendon, arthritis, faʻafitauli o le gase ona o le faaleagaina o le masukalokeletal system, faʻateleina faailoga o le myasthenia gravis gravis Mai gaʻo ma le urinary tractO le faʻamalaina (mafua mai le manava manaia poʻo le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vai)Faʻaleagaina o le tino o le tino, le faʻauluuluga (e mafua mai i le faʻamalalaina, lea e mafai ona mafua ai le faaleagaina o fatuga, aemaise lava i tagata matutua ua i ai le tino le atoatoa) Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tuiInjection / Infusion FaʻatonuGeneral malaise, tiga e le mafaamatalaina, soona inu tele, phlebitis / thrombophlebitis i luga o le nofoaga o le afuFuʻa

O le aʻafiaga o faʻafitauli leaga nei na sili atu ona maualuga i le vaega o loʻo maua togafitiga faʻasolosolo: masani - faʻateleina le GGT, le faʻasolosolo - tachyarrhythmias ventricular, faʻaitiitia le toto maualuga, edema, pseudomembranous colitis (i mea e le masani ai e fesootaʻi ma faʻalavelave lamatia), faʻasalaga ma faʻamaoniga faʻapitoa ( e aofia ai le faoa faamalosi tiga tele), o le gaogao, le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino, le toe faʻavaivaia (o se taunuuga o le faʻamalalaina, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi fatuga, aemaise lava i tagata matutua ua maua i le tino le atoatoa).

Fegalegaleaiga

Faʻatasi ma le atenolol, ranitidine, additives e aofia ai le calcium, leophylline, cyclosporine, mea faʻamaʻi mo le faʻafofoga tautala, glibenclamide, itraconazole, digoxin, morphine, probenecid (o le leai o se fegalegaleaiga taua tele ma le moxifloxacin) ua le manaʻomia.

Fualaau faasaina e faʻalautele le vaitaimi QT. O le aʻafiaga faʻaopopo o le faʻalauteleina o le taimi ole QT o le moxifloxacin ma isi vailaʻau e aʻafia ai le faalauteleina o le vaitaimi QT e tatau ona iloiloina. Ona o le faʻaaogaina o le moxifloxacin ma fualaau oona lea e aafia ai le faalauteleina o le vaitaimi ole QT, o le aʻafiaga o le atinaʻe o arrhythmias ventricular, e aofia ai le tachycardia ventricular polymorph, e faʻapupula.

O le faʻaoga faʻaaogaina o le moxifloxacin ma fualaau o loʻo taua i lalo lea e aʻafia ai le faʻalauteleina o le vaitaimi QT e solia:

- Vasega IA faʻamaʻi oona (e aofia ai quinidine, hydroquinidine, disopyramide),

- Vasega III faʻamaʻi faʻamaʻi (e aofia ai le amiodarone, sotalol, dofetilide, ibutilide),

- antipsychotics (e aofia ai phenothiazine, pimozide, sertindole, haloperidol, sultopride),

- vailaʻau faʻasaina (sparfloxacin, erythromycin (iv), pentamidine, vimalarial drugs, aemaise halofantrine),

- antihistamines (terfenadine, astemisole, misolastine),

- isi (cisapride, vincamine (iv), bepridil, diphemanil).

Antacids, multivitamins ma minerale. O le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le taimi lava e tasi ma faʻamaʻi, multivitamins ma minerale e mafai ona oʻo atu ai i le vaivai o le moxifloxacin, ona o le fausiaina o faʻataʻitaʻiga faʻatalaʻau ma faʻaogaina tele o loʻo iai i totonu o nei fualaau. O le iʻuga, o le maualuga o le moxifloxacin i le plasma toto e mafai ona matua maualalo ifo nai lo le manaʻo. I lenei itu, o fualaau faasaina, fualaau faasaina (e pei o le isanosine) ma isi fualaau oona ei ai le magnesium po o le aluminium, o le suamalie ma isi vailaʻau o loo i ai le uʻamea po o le sinimina e tatau ona faaaoga i le itiiti ifo i le 4 itula i luma atu po o le 4 itula i le maea ai o le puleaina o le moxifloxacin.

Warfarin. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma warfarin, PV ma isi tafaoga o le toto coagulation e le suia.

Suiga le taua o le INR. I tagata gasegase o loʻo mauaina faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi, aofia ai. faatasi ai ma le moxifloxacin, o loʻo i ai tulaga o le faʻaopoopoga o le faʻamalosia o tui puipuia o fualaau faʻamaʻi. O aʻafiaga o aʻafiaga o le i ai o se faʻamaʻi pipisi (ma se faʻasologa o le inflammatory), o le matua ma le tulaga lautele o le maʻi. E ui i le mea moni o le fegalegaleaiga i le va o le moxifloxacin ma warfarin e le o iloa, i tagata gasegase e maua nei fualaau faasaina i le taimi lava e tasi, e tatau ona mataʻituina le INR ma, pe a tatau ai, fetuutuunai le fualaau o mea e leai ni tui.

Digoxin. O le Moxifloxacin ma le digoxin e le afaina tele ai i le isi vaega o le pharmacokinetic. Faʻasolosolo faʻasolosolo o le moxifloxacin Cmax plasma digoxin faʻatupulaʻia e tusa ma le 30%, ao faʻatusatusaina le taua o AUC ma Cmin digoxin e leʻi suia.

Gaioio galue. Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le carbon and activation of moxifloxacin i le fualaau o le 400 mg i le tautala, o le faʻaogaina o le olai o le moxifloxacin ua faʻaititia e le sili atu i le 80% ona o le faʻaititia o lona faʻafefe. I le tulaga o le televave, o le faʻaaogaina o le carbon i le amataga o le absorption e taofia ai se faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le tino.

Tosiga ma le pulega

Totonu 1 le. (400 mg) 1 le taimi i le aso ma faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻaalia i luga. Aua le sili atu le fua fautuaina. E tatau ona foloina atoa ia laumei, e aunoa ma le mumu, ma le lava o vai, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.

Umi o togafitiga. E faʻamaonia e le nofoaga ma le ogaoga o le faʻamaʻi, faʻapea foi le aoga ole aʻafiaga:

- faʻavavevavega o le bronchitis masani 5-10 aso,

- gasegase sinia 7 aso,

- faʻamaʻi faʻalavelave o le paʻu ma le gaogao o foliga o le 7 aso,

- maua mai le pneumonia, o le aofaʻi o le taimi o le togafitiga (iv o le puleaina ma le faʻataʻitaʻiga tautala) 7-14 aso,

- faʻamaʻi faigata o le paʻu ma le faʻaogaina o le tino - o le aofaʻi o le laasaga i lea laasaga ma lea faʻataʻitaʻiga ma le moxifloxacin (iv o le pulega ma le faʻafofoga tautala) e 7-21 aso,

- faʻamaʻi pipisi o le iniseti-abdominal - o le aofaʻi atoa o le togafitiga faʻasolosolo (iv ma le faʻafofoga tautala mulimuli) e 5-14 aso,

- O faʻamaʻi faʻalavelave faʻaleagaina o okeni pelvic mo le 14 aso.

Aua le sili atu le fautuaina o le umi o togafitiga. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, o le umi o togafitiga ma Moflaxia i laulau e mafai ona oʻo i le 21 aso.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tuai. Suʻeina o le faʻatulagaina o metotia i tagata matutua matutua e le manaʻomia.

Tamaiti. O le aoga ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le moxifloxacin i tamaiti ma talavou e leʻi faavaeina.

Galuega gaʻo maʻi. O tagata maʻi e maualalo le galuega o le ate (Faʻavasegaina ole Child-Pugh A ma le B) e le manaʻomia le suia o le suʻega (mo le faʻaaogaina o tagata gasegase i le cirrhosis, vaʻai i "Taʻiala Faapitoa").

Faʻasalaga le toe galue. I tagata gasegase e le atoatoa le aoga (e aofia ai le faaletonu ogaoga ma le Cl creatinine ≤30 ml / min / 1.73 m 2), faapea foi ma tagata gasegase o loo i lalo o le siama o le gasegase o le tino, o se suiga i le faasologa o fuataga e le o manaʻomia.

Tupulaga. O le suia o le faʻatulagaga o togafitiga i tagata mamaʻi o ituaiga faʻalapotopotoga eseese e le manaʻomia.

Faʻasalaga

E i ai faʻamaoniga o le maualuga o le moxifloxacin. E leai ni aʻafiaga na maitauina pe a faʻaaoga le moxifloxacin i se fuasei e oo i le 1200 mg i le taimi e tasi ma le 600 mg mo le 10 aso pe sili atu.

Togafitiga: i le tulaga o le maualuga, e tatau ona taʻitaʻia e se tasi le ata o le falemaʻi ma faʻamalositino le togafitiga faʻatasi ma le siakiina o le ECG. O le faʻaaogaina o le gaʻo faʻapitoa i le taimi lava e uma ai le faʻafofoga tautala e mafai ona fesoasoani e puipuia le tele o le faʻaalia i le moxifloxacin i le tulaga o le faʻalavelave.

Faatonuga faapitoa

I nisi tulaga, pe a uma le faʻaaoga muamua o le vailaau faʻasaina, e mafai ona atiaʻe le vaʻaia ma le faʻamaʻi, lea e tatau ona lipotia vave i le fomaʻi. E seasea lava, e tusa lava pe a uma le faʻaaoga muamua o fualaau faasaina, o gaioiga anaphylactic e mafai ona alualu i luma i le lamatiaga o le anaphylactic ola. I nei tulaga, o togafitiga ma Moflaxia e tatau ona faamutaina ma o togafitiga e tatau ai (e aofia ai le teteʻe) e tatau ona vave amata.

A faʻaaogaina le fualaau faasaina Moflaxia i nisi o gasegase, e mafai ona matauina se faʻaopoopoga o le vaitaimi QT. Moflaxia e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i fafine ma tagata matutua. Talu ai ona o le umi o le QT o fafine e faʻatusatusa i tamaloloa, atonu o le a sili atu ona latou nofouta i fualaau faasaina lea e faalauteleina ai lenei vaitau. O gasegase matua e sili atu ona faigofie i fualaau faasaina lea e aafia ai le vaitau ole QT.

O le faʻalauteleina o le vaitaimi ole QT e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave maualuga o faʻasolosolo o le ventricular, e aofia ai le tachycardia ventricular polymorph.

O le maualuga o le faʻalauteleina o le vaitaimi o le QT e mafai ona faʻateleina i le faateleina i le maualuga o le moxifloxacin i le plasma toto, o le mea lea, e le tatau ona sili atu le mamafa o le fua fautuaina. Ae ui i lea, i tagata gasegase e maua i le niumonia, o se tuufaatasiga i le va o le faʻamaʻi o le moxifloxacin i le plasma toto ma le faʻaopoopoga o le vaitaimi QT e leʻi matauina. E leai se tasi o le 9,000 gasegase na togafitia ma le moxifloxacin na i ai faafitauli faʻapitoa i le cardiovascular poo mataupu tau maliu e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le vaitaimi QT. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le vailaau oona Moflaxia, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o vailaau faʻasalalau i tagata mamai e iai tulaga e mafua ai le faʻataunuʻu.

I le itu lea, o le fualaau faasaina o Moflaxia ua solia i le tulaga o suiga i le vaega ole eletise o le fatu, ua faaalia i le faʻalauteleina o le vaitau QT (faʻapitoa poʻo le mauaina o le faʻalauteleina o le QT vaitaimi), faʻalavelave eletise, aemaise i le hypokalemia e le faʻasaoina, , o le i ai i le talafaasolopito o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻatasi ai ma isi fualaau, yayuschimi vaitaimi QT (cm. "fegalegaleaiga").

O le fualaau faasaina Moflaxia e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete:

- i tagata gasegase ei ai tulaga faʻalavelave faʻamalosi, e pei o le myocardial ischemia ma le puʻeina o le loto,

- i tagata mamai i le gasegase (talu mai lenei vaega o tagata gasegase, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o se faʻaopoopoga o le vaitaimi QT e le mafai ona tuliesea).

I le avega o le moxifloxacin, ua lipotia mai ai mataupu o le hepatitis atoatoa, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le ate (e aofia ai ma mea e lamatia ai le ate) (silasila i "Aafiaga Faʻamau"). O le tagata maʻi e tatau ona logoina e faapea afai e iai ni faʻamaoniga o le le mafaia o le ate, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaauau togafitiga ma Moflaxia.

Aʻo ave le moxifloxacin, o mataupu o le atinaʻeina o faʻamaʻaloga paʻu o le paʻu, e pei o le syndrome Stevens-Johnson poʻo le gasegase o le epidermal necrolysis, na lipotia (tagai i le "Faʻaiʻuga Faʻatonu"). O le tagata maʻi e tatau ona logoina e faapea afai e iai ni faʻamaoniga o paʻu poʻo mucous membranes, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomai aʻo leʻi faʻaauau togafitiga ma Moflaxia.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e fesoʻotai ma se lamatiaga o le faoa faamalosi. O le fualaau faasaina o Moflaxia e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma faʻamaʻi o le fatugalemu o le tino ma faatasi ai ma faʻalavelave o le fatugalemu o le tino, fuafua e faoa faamalosi poʻo le faʻaititia o le ala o le faʻamalosi.

O le faʻaaogaina o vailaau antibacterial lautele, e aofia ai le fualaau faasaina o Moflaxia, e fesootaʻi ma se lamatiaga o pseudomembranous colitis. O lenei suʻesuʻega e tatau ona manatuaina i tagata mamaʻi na atiaʻe le manava manaia ao togafitia ma Moflaxia. I lenei tulaga, e talafeagai togafitiga talafeagai i le taimi nei. O fualaau e taofiofia ai le motile o le iniseti e solia i le atinaʻeina o le manava tuga.

Moflaxia e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le myasthenia gravis. gravis i le fesootaʻi atu i se faʻataʻitaʻiga sili atu o le faʻamaʻi.

I tua atu o le faʻamalositino, e aofia ai Moxifloxacin, o le atinaʻeina o le tendonitis ma le gau o le tendon e mafai, aemaise lava i tagata matutua ma gasegase e maua ai corticosteroids. O mataupu na tutupu i totonu o nai masina talu ona maeʻa togafitiga ua faamatalaina. I uluai faailoga (tiga poʻo le afaina i le nofoaga o manuʻa), e tatau ona taofi le fualaau faasaina o Moflaxia ma faʻavaivai le lima o loʻo aʻafia.

Pe a faʻaaogaina quinolones, e maitauina ia tali o le photosensitivity. Ae ui i lea, i taimi o suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le moxifloxacin i togafitiga faʻasolosolo, e leai ni faʻataʻitaʻiga o gaioiga. Ae ui i lea, o tagata gasegase maua Moflaxia e tatau ona aloese mai le faʻafefe o le la ma le vevela o le UV.

O le faʻaaogaina o le fualaau oona Moflaxia i le ituaiga o pusa mo le faʻafofoga tautala e le fautuaina i tagata gasegase ma faʻamaʻi faʻalavelave faʻaleagaina o totoga o le pelvic (mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoʻotaʻi ma toso-ovarian poʻo le toesea o le pelvic).

O le faʻaaogaina o le moxifloxacin mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e afua mai i mafatiaga e le fautuaina. Staphylococcus aureusfaʻasaʻo i le methicillin. I le tulaga o masalomia pe faʻamaonia faʻamaʻi pipisi e mafua mai MRSA, e tatau ona faʻaaoga vailaau antibacterial talafeagai mo togafitiga (silasila i le Pharmacodynamics). O le mafai gaioifloxacin e taofia ai le tuputupu aʻe o mycobacteria e mafai ona mafua ai fegalegaleaiga i lalo o tulaga in vitro moxifloxacin ma le suʻega mo Mycobacterium spp., lea e oʻo atu ai i ni aʻafiaga le lelei pe a suʻesuʻeina faʻataʻitaʻiga o tagata gasegase o loʻo togafitia ma Moflaxia i le vaitaimi lenei.

I tagata gasegase ua togafitia i quinolones, e aofia ai le moxifloxacin, mataupu o le lagona poo le sensorimotor polyneuropathy ua faʻamatalaina, e taʻitaʻia ai i le paʻu o le tino, o le faʻamaʻi pipisi, o le maʻi, poʻo le vaivaiga. O maʻi e togafitia ma Moflaxia e tatau ona lapataiina e uiga i le manaomia ona vave talanoa i se fomaʻi aʻo leʻi faʻaauau pea togafitiga i le tulaga o le neuropathy, e aofia ai le tiga, mumu, tingling, faʻalavelave poʻo vaivaiga (silasila i "Faʻaiʻuga"). O mafaufauga o le mafaufau e mafai ona tupu e tusa lava pe a uma le faʻaaogaina muamua o fluoroquinolones, e aofia ai le moxifloxacin. I tulaga e seasea tupu, o le atuatuvale po o le mafaufau o le agaʻi i luma i le tupuga o mafaufauga ma amioga faʻataʻitaʻi ma le faʻaleagaina o le tagata lava ia, e aofia ai taumafaiga suicidal (vaai i le "Faʻaiʻuga afaina"). Afai o ia ituaiga o gaioiga e atiaʻe i maʻi, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina o Moflaxia ma auala tatau e ave. E ao ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Moflaxia i tagata gasegase i se talafaasolopito o le mafaufau ma le mafaufau.

Ona o le salalau lautele ma le faateleina o le afaina o iniseti na mafua mai i le fluoroquinolone-tetee Neisseria gonorrhoeae, i le togafitiga o tagata gasegase ma faamai pipisi o le toto o le pelvic, e le tatau ona faatinoina le monotherapy moxifloxacin, vagana ai le i ai o le fluoroquinolone N. gonorrhoeae le aofia.Afai e le mafai ona vavaeeseina le i ai o le fluoroquinolone-faʻagata N. gonorrhoeae, e tatau ona foia le mataupu o le faʻaopoopoga o faʻamalositino faʻatasi ma le moxifloxacin ma se vailaau faʻamaʻi talafeagai e gaoioi faasaga i ai N. gonorrhoeae (e pei o le cphalosporin).

E pei lava o isi fualaʻau, o le faʻaaogaina o le vailaʻau o Moflaxia na faʻaalia ai se suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e aofia ai le hypo- ma le hyperglycemia. I le taimi o togafitiga ma le moxifloxacin, o le dysglycemia na tupu lava i tagata matutua ma le maʻisuka ua maua le togafitiga faafomaʻi faatasi ai ma fualaau faasaina mo le fofogaina ole fofoga (faataitaiga, sulfonylurea preparations) poo insulin. Pe a togafitia tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona fautuaina le mataituina ma le faʻaeteete o le toto o le kulukose toto (faʻafesoʻotaʻi le "Itū o aʻafiaga").

Aafiaga i luga o le gafatia e faia ai ni mea lamatia e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa ma vave faʻafoʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, ave taavale, galue ma masini feaveaʻi). O fualaau oona, e aofia ai le moxifloxacin, e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e ave se taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e ono manaomia ai le tele o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor ona o le aʻafiaga i le fatugalemu o le tino ma le faaletonu vaaia.

Faiga faʻapolopolo

Ata vali ata, 400 mg. 5, 7 poʻo le 10 i totonu o se pulufana mai se mea tuʻufaʻatasi OPA / Al / PVC - alumini alumini. 1 po o le 2 f. (5 papa), poʻo le 1 b. (7 papa), poʻo le 1 b. (10 papa) tuʻu i totonu o se pusa pepa.

Mo falemaʻi: 5, 10, 14, 16 poʻo le 20 bl. (5 papa) poʻo le 10 fulu. (7 papa), po o le 5, 7, 8, poʻo le 10 f. (10 papa) tuʻu i totonu o se pusa pepa.

Faiga o foliga:

ata vali ata

1 laupepa e ufiufi-ata e aofia ai:

Moxifloxacin hydrochloride 454.75 mg, tutusa ma le moxifloxacin 400.00 mg

Tagata faʻatau: microcrystalline cellulose 186.05 mg, sodium croscarmellose 32.00 mg, magnesium stearate 6.00 mg

Saini ata tifaga: Hypromelilose 12.60 mg, macrogol-4000 4.20 mg, dioxide (E171) 3.78 mg, uila mūmū mūmū (E172) 0.42 mg

Pepa o foliga ulu, biconvex, vela ata vevela, piniki piniki.

Manulauti i luga o le vavae: lanu samasama lanu samasama ma se atigipusa ata lanumoana lanumoana.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics

O le Moxifloxacin o se vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi lautele, 8-methoxy fluoroquinolone.

O le aʻafiaga o le moxifloxacin e mafua mai i le le faʻamaina o fuamoa siama II ma le IV, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o faagasologa o le faʻataʻitaʻiina, toe faʻaleleia ma le tusiga o le DNA biosynthesis o siama microbial ma, o se taunuuga, i le oti o le masini eletise.

O faʻataʻitaʻiga o le gaxifloxacin aupito itiiti o le bactericidal e masani lava ona faatusatusa i ana tapulaa faʻatapulaʻaina.

O auala e taʻitaʻia ai le tetee atu i penicillins, cephalosporins, aminoglycosides, macrolides ma tetracyclines e le afaina ai le antibacterial o le moxifloxacin.

E leai se feteenaʻiga i le va o nei vaega o vailaʻau faʻasaina ma le moxifloxacin. I le taimi nei, e leai foi ni tulaga o le malosi o le plasmid. O le tele o taimi o le atinaʻeina o teteʻe e laʻititi (10 -7 -10 -10).

O le faʻafitauli o le Moxifloxacin e faʻaleleia lemu e ala i le tele o suiga. O le faʻaalia o le faʻaleagaina o le moxifloxacin i microorganisms i concentrations i lalo ifo o le maualuga o le faʻasaina (MIC) e faʻatasi ma sina siitaga laʻititi i MIC. O mataupu o le tetee atu i quinolones e maitauina. Ae ui i lea, o nisi o mea e gaosi ma faʻamalosi e faʻasaga i isi quinolones e tumau pea le nofouta i le moxifloxacin.

Na faʻamautuina o le faʻaopoopoga o se vaega faʻataʻitaʻi i le fausaga o le moleculacin molecula i le tulaga C8 e faʻaleleia ai le gaoioiga o le moxifloxacin ma faʻaitiitia ai le faʻavaeina o aʻafiaga faʻafefete o le siama o le gram-positive. O le faʻaopoopoga o le vaega o le bicycloamine i le tulaga C7 e puipuia ai le atinaʻe o galulolo malosi, o se masini o le tetee atu i fluoroquinolones.

Moxifloxacin i tulaga ivitro gaioiga e faasaga i le tele o ituaiga o meaola-gaioiga ma le galem-positive, anaerobes, siama faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama oona e pei ole Mycoplasmaspp..Chlamydiaspp.,Legionellaspp., faʻapea foʻi ma siama faʻasaga i P-lactam ma macrolide antibiotic.

Aafiaga i luga o le microflora intestinal human

I ni suʻesuʻega se lua na faia i luga o volenitia, o suiga nei i le intestinal microflora na matauina i le maea ai o le puleaina o le moxifloxacin. Sa maitauina le faaitiitia o le taua. Esherichiacoli,Bacillusspp.,Bacteroidesagavale,Enterococcusspp.,Klebsiellaspp., faʻapea foʻi anaerobes Bifidobacteriumspp.,Eubacteriumspp.,Peptostreptococcusspp. O nei suiga na mafai ona toe suia i totonu o le lua vaiaso. Toxin Clostridiumfaigata le iloa.

Sensitivity testingivitro

O le fusi o le antibacterial o le moxifloxacin e aofia ai microorganisms nei:


* O le mafaufau i le moxifloxacin ua faʻamaonia e faʻamatalaga o falemaʻi.

+ O le faaaogaina o le fualaau faasaina Moflaxia e le fautuaina mo le togafitiga o iniseti na mafua ona o le mafatiaga S.aureus, methicillin resistant (MRSA). I le tulaga o masalomia pe faʻamaonia faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le MRSA, o togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaonia talafeagai e tatau ona faʻatulagaina.

Mo nisi faʻalavelave, o le salalau o le teteʻeina e mafai ona fesuisuiai i le oganuu ma le tele o taimi. I lenei itu, pe a tofotofoina le lagona o le faafitauli, e manaʻomia le i ai o faamatalaga i le lotoifale e uiga i le tetee, aemaise i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

Afai oi latou o loʻo gasegase togafitiga i le falemaʻi, o le tau o le nofoaga i lalo o le fua o le pharmacokinetic curve (AUC) / MHK9o e silia ma le 125, ma o le maualuga o le plasma concentration (Cmax) / MIC90 o loʻo i le lautele o le 8-10, o lona uiga o le falemaʻi faʻaleleia. I falemaʻi, o tulaga faatauaina o nei taʻavale e masani ona itiiti ifo: AUC / MHK90> 30-40.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le pepa laulau. O le tasi laulau e aofia ai le itiiti ifo i le 400 mg o le eletise autu autu - moxifloxacin hydrochloride. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai le macrogol, le dioxide, le hypromelilose, le vali. O pepa maʻalaʻau o loʻo i ai le foliga o le biconvex. Ua ufiufiina i latou i se palaniki piniki. O pepa Moflaxia o loʻo afifiina i paʻu o le 5, 7 poʻo le 10 pi. O paʻu o loʻo i totonu o pusa pepa. O le vailaau faʻasaina i le tulaga o se vaifofo mo le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi ma le faʻaleagaina e le maua.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le pepa laulau.

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga malosi a Moflaxia e aofia ai le vaega o fluoroquinolones, o le mea lea ua i ai se aafiaga o le antibacterial i le tele o ituaiga o meaola ninii. O le gaioiga o le fualaau faasaina e mafua mai i le mafai ona taofiofi le mea galue o le sauniuniga o siama fualaau o le ituaiga 2 ma le 4, ona o le DNA biosynthesis reactions e solia i suauu o meaola ninii, lea e mafua ai le oti o siama.

O le gaioiga malosi a Moflaxia e aʻafia uma i le kalama-gram-positive ma le gram-negative. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e aoga tele i ituaiga o foliga o le microflora pathogenic.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O lenei vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le tele o faʻamaʻi o le natura faʻaleagaina, faʻatasi ai ma le afaina tele. E fautuaina le faʻaaogaina o fualaau pe afai e faʻamaonia e le tagata maʻi le i ai o microflora e maaleale i le Moflaxia. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau e mafai ona avea ma sinusitis matuia.

O le vailaʻau e fautuaina mo le faʻaaogaina i le faʻateleina o foliga masani o le bronchitis. O le tofiaina o Moflaxia e faatagaina i le togafitiga o faʻamaʻi paʻu o le natura faʻaleagaga, faʻagasolo e aunoa ma ni faʻaaliga faailo o le mumū. O le faʻaaogaina o Moflaxia mo togafitiga faʻasoifua maloloina e tauamiotonuina i le togafitiga o le pneumonia e maua i totonu o le nuʻu, e aofia ai mea na mafua mai i aʻafiaga o vailaau faʻasaina o meaola ninii.


Ua faailoa Moflakia mo sinusitis.
Ua fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o se vailaʻau mo le bronchitis masani.
O le tofiga o Moflaxia e faatagaina i le togafitiga o faʻamaʻi paʻu o se natura faʻaleagaina.
I le avea ai o se vaega o togafitiga fualaau faasaina, o lenei fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faatonuina mo sinusitis.
O le faʻaaogaina o Moflaxia e faʻamaonia i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le fausiaina o tamaʻitaʻi.



I le avea ai o se vaega o togafitiga fualaau faasaina, o lenei fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faatonuina mo sinusitis. Ole Moflaxia e mafai ona faʻaaogaina mo faʻafitauli faigata o le paʻu. Faatasi ai ma lenei vailaʻau, e mafai ona e togafitia se vae o le maʻisuka, e faigata i le faaopoopoina o se faʻamaʻi lona lua.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina o abscesses intra-abdominal ma faʻamaʻi pipisi iniseti. O le faʻaaogaina o Moflaxia e faʻamaonia i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le fausiaina o tamaʻitaʻi. E le gata i lea, o le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo prostatitis o se natura afaina.

Ma le faʻaeteete

Faʻasalaga tele, o lenei vailaau e faʻamaonia i tagata maʻi ma fatuga CNS, faʻatasi ai ma foliga o le faoa faamalosi. O le mataituina faapitoa o le maʻi o le tagata maʻi e manaʻomia pe a maʻi le mafaufau.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau ma le faʻaeteete i togafitiga o gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le fatu ma maua ai se talafaasolopito o le puʻeina o le loto. Moleraxia togafitiga mo tagata mamaʻi ma le cirrhosis e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I lenei vaega o tagata gasegase, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu ma faʻateleina le ala o le tulaga faʻaleagaina oi ai nei ua faʻateleina.

Faʻamatalaga mataʻutia, o lenei vailaʻau e faʻamaonia i tagata gasegase i le CNS pathologies.

Faʻafefea ona ave Moflaxia

O lenei vailaʻau ua fuafuaina mo le faʻaaogaina totonu. I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai siama e aʻafia i le gaioiga a le mea galue malosi Moflaxia, o lenei vailaʻau e tatau ona faia i se fualaau o le 400 mg (1 papa) i lea aso ma lea aso. E tatau ona foloina le laulau e aunoa ma le mumu, ma ia mautinoa e inu i le vai. Ina ia maua se faʻamalositino i le tele o faʻamaʻi pipisi, o le tagofia o fualaau mo le 5-7 aso e lava. Faatasi ai ma faʻafitauli faigata o le paʻu ma le tino o le tino, o le togafitiga e mafai ona faia mai le 14 i le 21 aso.

Aveina o fualaau faasaina mo le maʻisuka

O tagata maʻi maua i le maʻisuka ua faʻamaonia le fualaau oona i se fua o le 400 mg i le aso, ae manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa o le kulukose o le toto.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i se fua o le 400 mg i le aso.

Fale gasegase

O le faʻaleleia o Moflaxia e i ai se aafiaga tuusao i le vaega o meaʻai ma mafua ai se suiga i le microflora o le intestinal, lea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga mai le tino. E tusa ai ma faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga, o le tele lava o faʻamaʻi pe a uma ona ave Molasxia ni faitioga o le nausea, maʻi o le ogaumu ma le tiga o le tino. E masani ona masani le togafitiga o Moflaxia, o le faaitiitia o le fia ai ua matauina. E le gata i lea, o le atinaʻeina o faʻamalosi ma le dyspepsia e mafai. I nisi tulaga e le masani ai, o stomatitis, gastritis erosive, dysphagia, ma colitis e aliali mai i togafitiga ma le fualaau faasaina.


Moflaxia e mafai ona mafua ai ni faaletonu o le ogaumu.
I nisi tulaga, e ono tulai mai le anorexia.
Faʻasaga i tua o le tagofia o fualaau faasaina, e ono faʻalavelaveina le maʻi i le nausea.
I tulaga e le masani ai, o le vailaʻau e mafua ai le stomatitis.


Ogatotonu o le tino

I le togafitiga o Moflaxia, o foliga vaaia o le vaivai o le mafaufau, ua faaalia i le faateleina o le popole ma le atuatuvale o le psychomotor, e mafai. O nisi tagata gasegase e feagai ma le atuatuvale ma le le atoatoa o lagona. E mafai ona faʻalavelave mafaufauga ma moe. Faatasi ai ma le togafitiga a Moflaxia, o le vevela ma le ulu tiga e mafai ona tupu. O faʻalavelave faʻalavelave i le iloa o le tofo ma le sogisogi, o le gasegase, paresthesia ma le polyneuropathy lautele.

Mai le polokalama urinary

O aʻafiaga mai le faʻaaogaina o Moflaxia mai le gaosiga masani e seasea. Atonu o iai ni faailoilo o le faʻaaogaina o le tino. O le faaletonu o Renal e mafai ona tupu.


Moflaxia e mafai ona faʻaosoina ai le vaivai ma lagona faʻavaivai.
I nisi tulaga, o maʻi na faigata ona momoe.
O fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le vevela ma migraines.
Moflaxia e mafai ona faʻavave le manava ma osofaiga a le maʻama.
E mafai ona faʻalavelaveina le polokalama urinary e ala i le faalēaogāina o le tino.
A o tago i le fualaau faasaina, o le tofo ma le sogisogi e le mafai ona taofia.




Mai le cardiovascular system

Pe a faʻaaoga Moflaxia, oso tachycardia, oso i le toto ma le faʻavalea e mafua ona o le solia o le cardiovascular system e mafai ona tupu.

Pe a faʻaaoga Moflaxia, osofaʻi tachycardia ma oso i le toto maualuga e mafai ona tupu.

Mai i le museleko ma le sooga

Faʻasaga i tua o le tagofia o fualaau, o le foliga mai o le myalgia ma le faʻasolosolo e mafai. I nisi o gasegase, na maitauina le faateleina o le muscle ma le gaogao. E le masani ona maitauina le vavae ese o le lapataiga ma le atinaʻeina o le gasegase.

I le togafitiga o Moflaxia, o aʻafiaga o le maʻi e mafai ona tupu, faʻaalia e pei o le paʻu o le paʻu, faʻavave, ma le urticaria. I se tulaga e le masani ai, o le angioedema ma anaphylaxis e mafai.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

Pe a fai togafitiga ma Moflaxia, e tatau ona e musu e ave se taavale ma pulea isi auala faigata.

A oʻo i togafitiga ma Moflaxia, e tatau ona e musu e ave se taavale.

Faʻaaoga mo le gaʻo o le galuega

I tulaga o le gase o le ate ma le le mafaia o le ate, e mafai ona faaaoga Moflaxia e togafitia ai faʻamaʻi pipisi, ae o maʻi e iai faʻafitauli faʻapitoa e manaʻomia le mataituina faapitoa e tagata fomaʻi.

Faʻasolosolo le galuega o le ate ma le i ai o le le mafaia o le ate, e mafai ona faʻaaoga Moflaxia e togafitia ai faʻamaʻi.

Ava malosi

Aʻo tuʻuina atu togafitiga faʻamaʻi faʻasolosolo ma Moflaxia, e tatau ona e musu e inu le ava.

E iai fualaau o fualaau e mafai ona avea ma sui mo Moflaxia, e aofia ai:

O le atinaʻe o se tasi o analogues o Moflaxia.

Moflaxia Iloiloga

Irina, 32 tausaga, Chelyabinsk

Ou te faʻaaogaina Moflaxia ma faʻalauteleina o le bronchitis. O lenei faʻamaʻi e faʻalologo i loʻu foliga ma o 2-3 masina uma e faʻaalia i le tele o faʻaʻailoga. Ou te faʻaoga Moflaxia mo le 2-3 aso ma o faʻafitauli uma lava e vave faʻaitiitia. Ole fualaau e le gata ina faʻaumatia faʻaalia ai le faʻamaʻi, ae e le mafua ai foi ona aʻafia aʻu. Ou te fuafua e faʻaauau pea ona faʻaaoga lenei vailaʻau.

Maxim, 34 tausaga, Moscow

E tusa ma le tausaga talu ai, na pau i le timu ma ina ua sau i le fale sa alu o ia i le moega, e le uma ona faamamaina lona lauulu. I le taeao sa ou lagonaina le mamafa i mata ma se tiga tiga matuia. O lagona na le mafai ona gafatia, o lea na ou alu vave atu ai i le fomaʻi o le na maua aʻu i se sinusitis matuia. Ua faatonuina e le fomai Moflaxia. Ua faʻaaogaina lenei fualaau mo le 2 vaiaso. Na ou lagona le alualu i luma i le aso lona lua, ae na ou filifili e ave le vasega seia oo i le iuga, ma le fefefe i ni faafitauli. O vailaʻau e maua ai le lelei.

Kristina, 24 tausaga, Sochi

E tusa o le tausaga talu ai na maua ai e ia se malulu. I le taimi muamua, e ui lava i le fiva, ou te lei gauai i ai, ae o le tulaga na amata ona faasolosolo ina leaga, o lea sa tatau ai ona ou valaau i se taʻavale. O le falemai na faʻaalia le niumonia. I luga o le fautuaga a se fomaʻi, na amata ona ia aveina Moflaxia. Ina ua amata le vailaau, sa ou maua se tamai gaioiga. O le fualaau faasaina e musu e ave ma ina ua mavae nai aso na ou lagona le sili atu ona lelei. Sa ou faia se togafitiga, lea na tumau ai i le 14 aso, ma ua ou faamalieina i le taunuuga.

Igor, 47 tausaga, Saint Petersburg

Ou te afaina i le maʻisuka ma e ui lava ou te mulimuli ma le faaeteete i se meaai ma pulea le maualuga o le suka, na foliga mai ai se uligipolo i luga o loʻu vae, lea na vave ona faateleina i le lapoa ma sa sili atu le manava. E pei ona faatonuina e le fomai, na ia faaaogaina Moflaxia o se vaega o togafitiga faigata. O le meafaigaluega na fesoasoani tele. O le manua na faamutaina le feola mo ni nai aso ma amata ona faamaloloina. Na ou faaaogaina le vailaau oona mo le 14 aso. Le maitau soʻo se itu.

Analogs i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaoga

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Zanocin od oloxacin--51 UAH
Ofloxacin oloxacin15 tusi--
Ofloxin 187 tusi45 UAH
Ofloxin 200 inloxacin187 tusi50 UAH
Ofloxin 400 oloxacin--88 UAH
Ofloxin inf onloxacin--80 UAH
Phloxan oloxacin----
Zoflox oloxacin----
Ofaxin oloxacin----
Ofloxacin oloxacin15 tusi5 UAH
Ofloxacin-Darnitsa oloxacin--17 UAH
Ofloxacin-Kredofarm ofloxacin----
Oflotsid Forte ----
Ofloxacin-Teva ofloxacin43 solo--
Ofloxabol ofloxacin----
Ifipro ciprofloxacin--35 UAH
Quintor Ciprofloxacin----
Ciprinol ciprofloxacin44 solo19 UAH
Tsiprobay ciprofloxacin188 suʻe303 UAH
Ciprobel ciprofloxacin--56 UAH
Ciprolet Ciprofloxacin10 solo19 UAH
Ciprofloxacin ciprofloxacin6 solo5 UAH
Cyfran od ciprofloxacin--32 UAH
Ciprobax --57 UAH
Basigen Ciprofloxacin----
Medociprine Ciprofloxacin--35 UAH
Flaprox ciprofloxacin--26 UAH
Ciprox Ciprofloxacin----
Ciprofloxacin-Kredofarm ofloxacin, ciprofloxacin----
Ciprofloxacin-Novofarm Ciprofloxacin--12 UAH
Ciprocin-N Ciprofloxacin--75 UAH
Citral Ciprofloxacin--48 UAH
Tsifloks ciprofloxacin--95 UAH
Ecocifol ciprofloxacin68 solo--
Ciprofloxacin-teva ciprofloxacin98 solo--
Ciprofloxacin-Solofarm Cifiprofloxacin20 solo--
Ciprofloxabol ciprofloxacin----
Abactal Mesila Dihydrate39 solo45 UAH
Pefloxabol pefloxacin----
Norfloxacin norfloxacin62 solo6 UAH
Norfloxacin-Health norfloxacin--24 UAH
Lomadei lomefloxacin--46 UAH
Zolev levofloxacin--66 UAH
Levo-FC levofloxacin----
Levobact levofloxacin--83 UAH
Levolet levofloxacin13 tusi130 UAH
Levofloxacin Levofloxacin11 solo39 UAH
Leflock levofloxacin--75 UAH
Leflocin Levofloxacin--37 UAH
Loxof levofloxacin--33 UAH
Ivacin levofloxacin----
Tigeron Levofloxacin--68 UAH
Levo-levofloxacin32 solo69 UAH
L-Phlox levofloxacin--137 UAH
Levomak levofloxacin--21 UAH
Agavale I / O levofloxacin--96 UAH
Zevocin levofloxacin----
Levofloxacin infusion infusion--161 UAH
Lebel Levofloxacin345 suʻe6 UAH
Levacept Levofloxacin--118 UAH
Agavale levofloxacin--128 UAH
Levogrin levofloxacin----
Levocacin levofloxacin----
Levokills levofloxacin--97 UAH
Levoxa levofloxacin----
Levoximed Levofloxacin68 solo24 UAH
Levomak I / O levofloxacin--92 UAH
Levonik levofloxacin----
Levostad levofloxacin--85 UAH
Levotor levofloxacin--54 UAH
Levofast levofloxacin----
Levoflox levofloxacin--80 UAH
Levofloxacin-Astrafarm levofloxacin--66 UAH
Levofloxacin-Health Levofloxacin--66 UAH
Levofloxacin-Kredofarm levofloxacin----
Levoflocin Levofloxacin--65 UAH
Levocel levofloxacin--73 UAH
Levocin Levofloxacin--90 UAH
Levocin-N Levofloxacin--77 UAH
Leflock-Darnitsa levofloxacin--82 UAH
Leflocade levofloxacin----
Lefsan Levofloxacin----
Novox levofloxacin--55 UAH
Laʻau o le Levofloxacin--210 UAH
Remedia Levofloxacin--58 UAH
Phloxium levofloxacin--72 UAH
Levostar 327 suʻe300 UAH
Leobeg ----
Levofloxacin-Teva Levofloxacin2 lau126 UAH
Ecoloid levofloxacin hemihydrate490 suʻe310 UAH
Leflobact Levofloxacin15 tusi--
Leflox Farmland Levofloxacin----
Levaxela levofloxacin--76 UAH
Levofloxabol Levofloxacin76 solo--
Avanoa 12 solo90 UAH
Maxicin moxifloxacin--353 UAH
Moxivar moxifloxacin----
Moxin Moxifloxacin--302 UAH
Moxifloxacin moxifloxacin284 suʻe92 UAH
Moxifloxacin-Kredofarm moxifloxacin----
Moxifloxacin-Norton Moxifloxacin----
Moxifloxacin-Farmex moxifloxacin--88 UAH
Moxifluor moxifloxacin----
Moxifluor 400 moxifloxacin----
Mofloxin Lupin moxifloxacin----
Tevalox moxifloxacin----
Rotomox moxifloxacin58 solo--
Megaflox moxifloxacin206 suʻe--
Hemifloxacin Fact2590 suʻe570 UAH
Gemix ----
Gigaloxacin bigaflon--184 UAH
Tiflox ornidazole, oloxacin--99 UAH
Tabriz gatifloxacin--476 UAH
Gatimak --83 UAH
Haflox ----
Gatilin gatifloxacin--120 UAH
Gatifloxacin gatifloxacin--123 UAH
Gaticin-n gatifloxacin--147 UAH
Ozerlik Gatifloxacin--74 UAH
Dasicon ----
Zikvin --77 UAH
Zarkvin gatifloxacin2500 tusi1720 UAH

Le lisi o loʻo i luga o analogues, o loʻo faʻaalia ai Moflaxia sui, e sili ona talafeagai ona o latou tutusa foliga o mea gaosi ma e faʻatasi e tusa ai ma le faʻaaliga mo le faʻaaoga

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Nevigramon nalidixic acid--2094 UAH
Palin pipemidic acid159 suʻe92 UAH
Urosept pipemidic acid--18 UAH

E faʻapefea ona maua se faʻaletonu taugofie o se taugata taugata?

Ina ia maua se faʻasologa taugofie i se vailaʻau, se generic poʻo se synonym, muamua lava matou te fautuaina le gauai atu i le tuufaatasiga, e taua i mea tutusa ma mea e faʻaaogaina ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina. O le mea lava lea e tasi o le fualaau faasaina o le a faailoa mai ai o le vailaʻau e tutusa lava ma le fualaau faasaina, vailaau faafomai ma tutusa. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i vaega le atoatoa o fualaau oona, lea e mafai ona aafia ai le saogalemu ma le aoga. Aua nei galo e uiga i faatonuga a fomaʻi, togafitiga o le tagata lava ia e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, o lea la e masani ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau.

Moflaxia faatonuga

FAATULAGAGA
i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina
Moflaxia

Gaioiga galue
Moxifloxacin

Faiga o foliga:
Palama vali ata.

Faatulagaga:
1 laupepa e ufiufi-ata e aofia ai:
Kernel:
gaioiga galue: moxifloxacin hydrochloride 454.75 mg, e tutusa ma le moxifloxacin 400.00 mg,
meaola: microcrystalline cellulose 186.05 mg, sodium croscarmellose 32.00 mg, magnesium stearate 6.00 mg,
Fuʻu ata tifaga: hypromelilose 12.60 mg, macrogol-4000 4.20 mg, dioxide (E171) 3.78 mg, uila mumu uila (E172) 0.42 mg.

Faamatalaga:
Pepa o foliga ulu, biconvex, vela ata vevela, piniki piniki.
Manulauti i luga o le vavae: lanu samasama lanu samasama ma se atigipusa ata lanumoana lanumoana.

Pharmacotherapeutic group:
antimicrobial agent - fluoroquinolone

ICD-10:
X.J00-J06.J01 O le sinusitis matuia
X.J10-J18.J13 Streptococcus pneumoniae pneumonia
X.J10-J18.J14 O le paumonia na mafua mai i le haemophilus influenzae ma le Afanasyev-Pfeiffer stick
X.J10-J18.J15 Pneumonia gasegase, e le o se isi mea na faʻavasegaina
X.J10-J18.J15.0 Klebsiella pneumoniae pneumonia
X.J10-J18.J15.7 Pomaonia na mafua mai i le mycoplasma pneumonia
X.J10-J18.J16.0 Chlamydia pneumonia
X.J10-J18.J16.8 Ponaonia ua mafua mai i isi faʻamaʻi pipisi
X.J20-J22.J20 Ava bronsi
X.J20-J22.J20.1 Maʻi mai le bronchitis ona o le haemophilus influenzae ma le Afanasyev-Pfeiffer stick
X.J20-J22.J20.2 Malosiaga faʻapitoa ona o le streptococcus
X.J20-J22.J20.8 O le bronchitis gasegase e mafua mai i isi sooupu maoti
X.J40-J47.J42 Taimi le masani, e le o taʻua
XI.K65-K67.K65 Peritonitis
XII.L00-L08.L01 Impetigo
XII.L00-L08.L02 O le paʻu o le paʻu, faʻavela ma le carbuncle
XII.L00-L08.L03 Phlegmon
XII.L00-L08.L08.0 Pyoderma
XII.L00-L08.L08.9 Faʻaleagaina i le lotoifale o le paʻu ma mea faʻapipiʻi, e le o taʻua

ATX:
J.01.M.A.14 Moxifloxacin

Pharmacodynamics:
Faʻatinoga o gaioiga
O le Moxifloxacin o se vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi lautele, 8-methoxy fluoroquinolone.
O le aʻafiaga o le moxifloxacin e mafua mai i le le faʻamaina o fuamoa siama II ma le IV, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o faagasologa o le faʻataʻitaʻiina, toe faʻaleleia ma le tusiga o le DNA biosynthesis o siama microbial ma, o se taunuuga, i le oti o le masini eletise.
O faʻataʻitaʻiga o le gaxifloxacin aupito itiiti o le bactericidal e masani lava ona faatusatusa i ana tapulaa faʻatapulaʻaina.
Auala tetee
O auala e taʻitaʻia ai le tetee atu i penicillins, cephalosporins, aminoglycosides, macrolides ma tetracyclines e le afaina ai le antibacterial o le moxifloxacin.
E leai se feteenaʻiga i le va o nei vaega o vailaʻau faʻasaina ma le moxifloxacin. I le taimi nei, e leai foi ni tulaga o le malosi o le plasmid. O le tele ole taimi o le atiaʻe o teteʻe e laʻititi (10-7-10-10).
O le faʻafitauli o le Moxifloxacin e faʻaleleia lemu e ala i le tele o suiga. O le faʻaalia o le faʻaleagaina o le moxifloxacin i microorganisms i concentrations i lalo ifo o le maualuga o le faʻasaina (MIC) e faʻatasi ma sina siitaga laʻititi i MIC. O mataupu o le tetee atu i quinolones e maitauina. Ae ui i lea, o nisi o mea e gaosi ma faʻamalosi e faʻasaga i isi quinolones e tumau pea le nofouta i le moxifloxacin.
Na faʻamautuina o le faʻaopoopoga o se vaega faʻataʻitaʻi i le fausaga o le moleculacin molecula i le tulaga C8 e faʻaleleia ai le gaoioiga o le moxifloxacin ma faʻaitiitia ai le faʻavaeina o aʻafiaga faʻafefete o le siama o le gram-positive. O le faʻaopoopoga o le vaega o le bicycloamine i le tulaga C7 e puipuia ai le atinaʻe o galulolo malosi, o se masini o le tetee atu i fluoroquinolones.
In vitro moxifloxacin o loʻo malosi e tetee atu i le tele o mea e gaosi mai le fatu-siama ma siama, siama, siama, siama, siama, siama, siama, siama, siama, slam.
Aafiaga i luga o le microflora intestinal human
I ni suʻesuʻega se lua na faia i luga o volenitia, o suiga nei i le intestinal microflora na matauina i le maea ai o le puleaina o le moxifloxacin. O le faʻaitiitia o faʻatonuga o Escherichia coli, Bacillus spp. Bacteroides vulgatus, Enterococcus spp., Klebsiella spp., Ma anaerobes Bifidobacterium spp., Eubacterium spp., Peptostreptococcus spp. O nei suiga na mafai ona toe suia i totonu o le lua vaiaso. Clostridium faigata toxin e le o iloa.

Pharmacokinetics:
Suiga
Pe a faʻatonuina, e vave ona faʻavave vave le moxifloxacin ma toetoe lava atoa. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 91%.
O le pharmacokinetics o le moxifloxacin pe a ave i le fua ole 50 i le 1200 mg i le taimi, e pei o le 600 mg / aso mo le 10 aso, o le laina. Ua ausia le tulaga o le paleni i totonu o le 3 aso.
A maeʻa ona faʻaaogaina le 400 mg o le moxifloxacin Cmax i le plasma toto e ausia ile 0.5-4 itula ma e 3.1 mg / L. A maeʻa ona tuʻuina atu le 400 mg o le moxifloxacin 1 le taimi i le aso, CSSmax ma Cssmin (maualuga ma le maualalo o faʻataʻotoga) o le 3.2 mg / l ma le 0.6 mg / l, i le faasologa.
Aʻo ave le meaʻai i meaai, o le a itiiti le faʻaopoopoga o le taimi e oʻo atu ai i Cmax (i le 2 itula) ma se laʻititi laʻititi i Cmax (e tusa ma le 16%), ao le umi o le absorption e le suia. Ae ui i lea, o nei faʻamatalaga e le talafeagai ile aoga, ma e mafai ona faʻaogaina le moxifloxacin e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.
Tufatufaina
O le Moxifloxacin e vave ona tufatufaina i totonu o masini ma okeni ma fusifusia i masini o plasma toto (tele albumin) pe a ma le 45%. O le numera o tufatufaga e tusa ma le 2 l / kg.
O maualuga maualuga o le moxifloxacin, e sili atu nai lo i le plasma o le toto, e faia i totonu o le tino (e aofia ai le epithelial fluid, alveolar macrophages), i le paranasal sinuses (maxillary ma le labyrinth ethmoid), i totonu o polyps, i le foo o le mumū (i totonu o mea o le paʻu o le paʻu) ) I le va o le vai ma le pala, o le moxifloxacin ua fuafuaina i se fua, e leai se polotini, i le maualuga maualuga nai lo le plasma toto. E le gata i lea, o maualuga maualuga o le moxifloxacin e maua i totonu o masini o le tino, tino o le peritoneal, ma le tino o le fafine.
Metabolism
E maua e Moxifloxacin le biotransformation o le vaega lona lua ma e aluese mai le tino e fatugaʻo, faapea foi ma le inumaga, e le suia uma ma i le foliga o le moa (M1) ma glucuronides (M2). O le Moxifloxacin e le o faʻasalalauina e le microsomal cytochrome P450. O Metabolites M1 ma M2 o loʻo i ai i le plasma toto i faʻatulagaga maualalo ifo nai lo le matua matua. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega tuusaʻo, na faamaonia ai o nei metabolites e leai se aafiaga leaga i le tino i tulaga saogalemu ma le gafatia.
Tofiga
O le afa-ola o le moxifloxacin e tusa ma le 12 itula. O le aofaʻi atoa o le faʻasalaga pe a maeʻa le pulega i se fualaau o le 400 mg o le 179-246 ml / min. Ole faʻatagaina ile Renal e 24-53 ml / min. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai se vaega o le faʻamautuina o le moxifloxacin.
O le paleni paleni o le elemene amata ma metabolites o le vaega lona lua e tusa ma le 96-98%, lea e faailoa ai le leai o se metabolism oxidative. E tusa ma le 22% o se fualaau e tasi (400 mg) e le suia e fatugaʻo, e tusa ma le 26% - e ala i le inumaga.
Pharmacokinetics i vaega eseese ole maʻi
Tausaga, itupa ma ituaiga
O se suʻesuʻega o vailaau mo togafitiga o le moxifloxacin i tane ma fafine na faʻaalia ai eseesega o le 33% i le auʻaunaga a AUC ma Cmax. O le faʻaaogaina o le moxifloxacin e leʻi faʻalagolago i le itupa. O eseʻesega i AUC ma Cmax na mafua ona o se eseesega i le mamafa nai lo le itupa ma e le o manatu i le aoga.
E leʻi i ai ni eseesega faʻapitoa i totonu o le pharmacokinetics o le moxifloxacin i tagata gasegase o ituaiga eseese ituaiga ma vaitausaga eseese.
Tamaiti
O vailaʻau o le mocifloxacin i tamaiti e leʻi suʻesuʻeina.
Faʻasalaga le toe galue
E leai ni suiga taua i le pharmacokinetics o le moxifloxacin i tagata gasegase e le atoatoa le galuega (e aofia ai ma gasegase i le creatinine clearance (QC)

Tuua Lau Faamatalaga