Suauu toto i se tamaititi e 13-tausaga: laulau o tulaga

Muamua, latou te ave le toto fiaai "matelaina" mai se tamailima.

Afai e maua le tele o meaʻai faasili, e mafai ona faʻataʻitaʻiina nisi suʻesuʻega:

  • naunautaiga o le maualuga o le maualuga o le toto i le toto vevesi,
  • le suʻeina o le toto pe a uma le tauvaga o loʻo faʻatauina i le kulukose mama (mo le faapalepale),
  • tofotofoina le maualuga o le fructosamine (o se oloa o le le maua o le enzymati o le kulukose i vaega o amino acids o loo i ai i palatini),
  • siakiina o le pasene o le hemoglobin i le toto o se foliga glycated (e fesootai ma le kulukose),
  • fuafuaina o le maualuga o le lactic acid (lactate).

O le toto toto ua manatu e sili atu ona mama, ma le isi, i le fale suesue ua faamamaina i se setete plasma. O suʻega ua faʻamauina e sili atu ona faʻaalia.

O le masani o le suka toto i tamaiti i lenei mataupu e eseese:

  • mo capillaries e 3.3-5.5 mmol / l,
  • mo plasma e 4.0-6.1 mmol / l.

Glucose toleni

O lea la, o le fua faʻatupulaia o loʻo toe siakiina. O le toto e aveesea mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao i se tamaititi, ona tuuina atu lea o se vaifofo malosi o le kulukose e inu ai, ma a maeʻa le 2 itula e toe faia le sampling toto. O se mea taua e manaʻomia ona e nofo i taimi uma ina ia le mu ai le kulūkose i masini aʻo faagasolo le gaioiga.

I le taimi lava e tasi, o le aofaiga o le C-peptide ua fuafua e iloilo ai le failautusi o suauu peta pancreatic ma ia faailoa mai le ituaiga o maʻisuka.

E faʻapefea ona tausia e le tino le kulukose toto?

O se faʻalauiloaina o le tino i faʻalapotopotoga i le kulūkose pe a maeʻa ona faʻamaʻaina, aemaise lava i meaʻai gaʻo - gaʻo, fualaau suamalie, suamalie, meli, mea faʻafiafia ma meaʻai falaoa. I lenei tulaga, e vave ona tupu vave le glycemia, pe afai o oloa e maua ai le maso (cereals, pateta) po o le fila (fualaʻau, bran), ona tupu malie ai lea o le toto toto.

I soʻo se tulaga, pe a uma le gaioiga o enzymes digestive, o gaʻo uma e suia i le kulukose, e ulu atu i le toto o latou gaʻo. Ma, i lalo o le aafiaga o le panalreatic hormone insulin, o sela e faʻafefiloi le kulukose mai le toto ma faʻaaogaina mo le malosi.

Ole aofaiga e le manaʻomia e tausia ai le gaioiga i lenei vaitau o loʻo teuina ile foliga o le glycogen i le ate ma muso. E faʻaaogaina e le tino lenei fanua faʻaagaga i le va o taumafataga. Faatasi ai ma le leai o se kulukose i totonu o le toto, o le ate e mafai ona gaosia mai amino acids ma gaʻo.

O le metabolic process uma o loʻo aʻafia ai i le faʻaopoopoga o le tino. O le autu o le hypoglycemic o le inisalini, ma o hormones mai grenes, o thyroid coland, hormones pituitary ua faateleina ai.

E taʻua i latou o contrainsular. O nei hormones e aofia ai:

  1. Toto tuputupu aʻe - hormone tuputupu aʻe.
  2. Adrenaline, adrenal cortisol.
  3. Thyroid hormones - thyroxine, trironothyronine.
  4. Alelu Gaucagon Aleva Pancreatic

Talu ai ona o le faateleina o le gaosiga o hormones ma le tuputupu aʻe o le homone, o le maʻisuka le maʻisuka o se tasi lea o suiga sili ona faigata o le faʻamaʻi e togafitia ai.

O lenei mea e mafua mai i le atinaʻeina o le tui o le inisalini i lalo o le aafiaga o le hyperocrin gland hyperfunction ma uiga mafaufau o se tagata maʻi 13-16 tausaga.

O ai e manaʻomia se suʻega toto?

O le suʻega o le toto mo le suka (glucose) ua faʻamaonia pe afai ei ai se vailaau i le maʻisuka ua uma ona tuʻuina i totonu o le masini chromosome ma faʻaliliu mai mai aiga vavalalata e mafatia i lenei maʻi.

O le tele o taimi, i le vaitau o le talavou, o se siama o le maʻisuka ituaiga 1 ua faia. O le lavelave o suʻesuʻega taimi ole faʻamaʻi o loʻo taʻoto i le mea moni o lona atinaʻe i vaega muamua e faigata ona fuafua e ala i faailoilo ma suʻesuʻega.

O le maualuga o le suka o le toto i se tamaititi e tumau pea pe afai o loʻo i ai ni suauu beta o loʻo galue i le pancreas. E naʻo le 90-95% o nei mea e faʻaumatia e se suʻega o le inflammatory autoimmune, faʻaalia foliga masani. E aofia ai:

  • Tele galala ma le fiaʻai tele.
  • Paʻu le mamafa o le mamafa.
  • Tigā ma le vevela.
  • Se aofaiga tele o le urine.
  • Tuʻuina o le paʻu, e aofia ai i totonu o le perineum.
  • Maʻa faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻaofuofulosis tumau ma pustular rashes i luga o le paʻu.
  • Faʻaitiitia le faʻaaliga.
  • Vaivai

E tusa lava pe iai se tasi o nei faailoga, e tatau ona puipuia le tamaititi mo le maʻisuka. Afai e le amanaia nei faailoga, o le a faʻafuaseʻi le alualu i luma o le faʻamaʻi ma o le gasegase o le ketoacidosis e aofia ai: tigaina, tiga o le manava, le manava ma le manava, manogi o le acetone mai le gutu.

O le tino o le ketone body are highly toxic to cell cells, therefore, during the day, atonu o le a le lelei le mafaufau.

O se taunuuga, o se kateoacidotic coma e atiina ae, lea e manaʻomia ai le vave faʻaolaina.

E faʻapefea ona pasia se suʻega toto mo le suka?

Ina ia maua tali saʻo, e tatau ona e saunia mo le suʻesuʻega. Ina ia faia lenei mea, i le 2-3 aso e te manaʻomia e faʻaitiitia ai le tele o meaʻai suamalie ma gaʻo, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ava malosi. I le aso o le suʻega, e le mafai ona e ulaula, inu kofe poʻo le lauti malosi, ia fai le taeao. E sili atu le sau i le fale suesue i le taeao, aʻo leʻi mafai ona e inuina nisi vai mama.

Afai e togafitia togafitiga, aemaise o vailaau oona, o mea e faʻaaogaina poʻo le aʻafiaina o le tino, ao leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i le faufautua o le aveina, talu ai e ono iai ni faʻamatalaga sese. E mafai ona tolopo le suʻesuʻeina i le maualuga o le vevela o le tino, pe a mavae ni manuaga poʻo ni mu.

Iloiloga o faʻamatalaga o loʻo faʻatinoina e se tagata poto faapitoa. O le masani o le suka o le toto i tamaiti e faalagolago i le matua: aua o le pepe e tasi tausaga le matua e maualalo ifo nai lo le talavou. O fesuiaiga o le physiological i le glycemia i le moli / l i tamaiti e fetaui ma na faailoga: e oo atu i le tausaga 2.8-4.4, mai le tausaga i le 14 tausaga - 3.3-5.5. O faʻasologa mai le masani e mafai ona avea o:

  1. E oo atu i le 3.3 - maualalo le toto toto (hypoglycemia).
  2. Mai le 5.5 i le 6.1 - vaʻaia i le maʻisuka, maʻisuka latese.
  3. Mai le 6.1 - maʻisuka.

E masani lava, o le taunuuga o le tasi fua o le suka e le o maua, o le auʻiliʻiliga e toe fai ma le sili atu ma le tasi. Afai ei ai se masalosalo o le maʻisuka ua leva - o loʻo i ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi, ae o le glycemia e masani lava, o le hyperglycemia o loʻo maua i lalo ifo o le 6.1 mmol / l, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o tamaiti i le suʻega o le kulukose.

Ole suʻega ole toleni ole kulukose e le manaʻomia ai se sauniuniga faapitoa, ole fautuaina e aua le suia le meaʻai ma le olaga ae lei faia. Na ia lafoai foi i se manava gaogao. Glycemia e fuaina faalua - o le fua muamua o le suka pe a uma le 10-itula malolo i mea taumafa, ma le taimi lona lua 2 itula talu ona inu le tagata maʻi i se fofo ma le 75 g glucose.

O le siama o le maʻisuka ua faamaonia pe afai, i le faaopoopo atu i le maualuga o le sugar (luga aʻe 7 mmol / L), hyperglycemia luga aʻe 11.1 mmol / L pe a maeʻa le faamalositino. Afai e manaʻomia, ua tuʻuina atu se suʻesuʻega faaopoopo i se talavou: suʻesuʻeina o le urine mo le suka, faʻamautinoaina o tino o le ketone mo le toto ma le urine, suesue i le masani o le hemoglobin glycated, suʻesuʻeina o meaola.

Mafuaaga o le suka o le toto

O se tamaititi atonu ei ai lona maualuga o le maʻisuka mo faʻamaʻi o le manava ma le totoga, malabsorption o meaʻai, o faʻamaʻi faʻamaʻi tumau, faʻamaʻi o le ate poʻo fatugaʻo, mea inu, afaina o le faiʻai, ma le gaʻo.

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le suka e mafai ona: o le valevalenoa, faʻalauteleina le fiaai, faʻavevesi, loimata, vaega o le gatete, faʻanoanoa. Faatasi ai ma osofaiga ogaoga, faʻaleagaina ma le atinaʻeina o se coma e mafai. O le mafuaaga sili ona taatele o le hypoglycemia o se faʻalavelave maualuga o fualaau o le hypoglycemic.

O le toto maualuga o le suka e masani lava o se faailoga o le maʻisuka. I se faaopoopoga, e mafai ona avea ma se faailoga o le tele o galuega o le vevela o le paʻu o le paʻu po o le eleele, pituitary, faamaʻi ma le palacreatiti, ma inu vailaau e maua ai lemoni, vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, diuretics ma antihypertensives.

O le gasegase umi ma le ogaoga e oʻo atu ai i ia faʻafitauli:

  • O le hyperosamola coma.
  • Ketoacidosis i le maʻisuka.
  • Polyneuropathy.
  • Le faʻaleagaina o le toto ona o le faʻaumatia o le puipui lapisi.
  • Faʻaleagaina o le tino fatuga ma le atinaʻeina o le le atoatoa o le gaʻo.
  • Faʻitiʻitia le faʻaaliga ona o togafitiga faʻapitoa.

Talu ai o le tino o se talavou e faapitoa le nofouta i le fesuiaiga o le toto, ma le le lava o togafitiga mo le mafuaʻaga o le solia o le maualuga o le suka o le toto, o nei gasegase o loʻo i tua i le atinaʻeina o le tino ma le mafaufau, atonu o le a le toe iai ni teineitiiti i le faasologa o le toto. Tamaiti e masani ona mafatia i faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi.

O le mea lea, e taua le amata togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini poo fualaau oona i se taimi talafeagai i le maualalo o le suka, meaʻai ma gaoioiga faʻaletino, mataʻituina masani o le glycemia ma le gaosiga o le gaʻo.

O a faailoga o le kulukose o le toto masani o le a taʻuina le vitio i lenei tusiga.

Fructosamine maualuga

Mo le suʻega suʻe toto mai se vein. Ole sauniuniga amata e le manaʻomia, ae tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i le taumafa umi o le vaitamini C, lea e aafia ai le iuga. O le tulaga masani o le fructosamine e oʻo i le 14 tausaga o le 195-271 μmol / L.

Ole maualuga e taʻu mai ai le ono mafai ona maua i le maʻisuka, faʻalavelave le gaioiga o le tino, gaʻo, poʻo aʻafiaga o se faiʻai i le ulu ile ulu. O faʻasolosolo e leʻi faʻaaogaina e mafai ona tupu mai faafitauli tau fatu.

  • i pepe faatoa fananau mai e oo i le 6 vaiaso - 0.5-3 mmol / l,
  • lalo o le 15 tausaga - 0.56-2.25,
  • ona faʻaaogaina lea masani mo tagata matutua o itupa uma e lua - 0.5-2.

O le maualuga o le lactate concentration e faʻamaonia pe teena ai le faʻamaonia o le maʻisuka. Faʻateleina faʻataʻitaʻiga faʻaalia le lactic acidosis - o le faʻavaveina o le tino ma le suka. Mo le maʻisuka, o le mea sili lea ona lamatia. Faateleina le lamatiaga o le faia metformin.

Paʻu hemoglobin glycated

O suʻega e faia i le tau o le toto vevela ma faʻaalia ai le ata atoa o le le atoatoa o le suka. Faatasi ai ma lona fesoasoani, o le averesi glucose plasma mo le 3 masina ua tuanaʻi ua iloa. O le maualuga o le maualuga o le suka, o le maualuga o le pasene o lona tuufaatasiga ma le hemoglobin proteins.

O le auʻiliʻiliga e fuafua ai le maʻisuka i le amataga o le atinaʻe, pe a le faʻaalia e isi auala. O le siakiina o taimi o le hemoglobin glycobin e fesoasoani e mataʻituina ai le aoga o sui o le suka, le fua faatatau o le atinaʻeina o le maʻi. Fai lenei auʻiliʻiliga mai le ono masina.

O le a le matua e tatau ai ona faʻaaogaina le suka?

Glucose o se carbohydrate, o le punavai autu o le malosi, o se vaega taua o le metabolism. E nafa ma le liua i le malosi ma le faʻaaogaina o le suka i le insulin - o se oloa o le pancreas. Tusa le maʻisuka amata pe a le lava le inisalini mo le tele o suauu e 'aina.

O le maʻisuka ituaiga II e tupu pe a lava le inisalini, ae o ona mole mole leiloloa la latou fesootaiga faʻatasi ma sulu, o lea e le mafai ona latou ulufale i totonu. O le pancreas e tali atu i le siama e le mafai ona maua e ala i le fausiaina o le inisinia ma e le o toe umi ona uma. I tulaga uma e lua, o le gasegase o le gataifale o loʻo vaivai. O le toto e faʻamaualuga i le suka, poʻo le leai foi.

Mo matua! E tusa ai ma fuainumera, o le aafia o le maʻisuka e oo atu i le 40% o le faitau aofaʻi o tagata. O le gasegase o le gaʻo gaʻo e mafai ona tupu i soo se matua. O le faʻalauteleina muamua o le tino i lalo o le malosi o le homone o le tuputupu aʻe o se taimi e siaki ai le tulaga o le paleni kulukose i le 6-7 tausaga.

O le vaitaimi o le 10-12 tausaga ua faailogaina i se suiga i le tulaga o le hormonal background and a second extension, lea e faʻapupulaina ai foi le tulaga o le le atoatoa o le suka. Faʻailoaina e masani lava o le tamaititi (ma le tino le atoatoa) poʻo le maʻisuka ituaiga 1.

O faʻamatalaga o tamaiti o loʻo aʻafia e manaʻomia:

  • pepe fou faatoa sili atu i le 4.5 kilokalama,
  • pe a uma ona aʻafia, faʻamaʻi viral,
  • immunocompromised
  • faatasi ai ma se gasegase (fatufatu) faʻasolo i le maʻisuka.

Suauu toto i tamaiti o soo se vaitausaga e tatau ona siaki pe afai e matauina:

  • suia le tuinanau, matapeʻapeʻa mo suti,
  • faateleina le galala
  • faateleina, le lava o le mamafa o le tino,
  • se suiga matuia o le lagona, le fiafia, loto mama,
  • faʻanoanoa vaaia
  • masani faifai pea, faʻamalosi,
  • dyspepsia
  • sasaina o le paʻu, tino mucous,
  • faamafanafanaina o vae.

Suesuega sauniuni

I le afiafi o le aso na faia ai le suʻega, e tatau ona 'ai le tamaititi e pei ona masani ai. E le mafai ona e faʻatagaina le matelaina, taumafa, ina ia aua le faʻasese le iuga. A uma le 'aiga o le afiafi, e le tatau ona e' ai atili. O le a manaʻomia le toto fiaailoa ia malamalama i le auala na faʻafoeina ai e le tino le faʻaogaina o le suka e sau. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, aua nei pulumu ou nifo i le aso o le falesuesue - o mea faʻafefiloi suamalie mai le paʻu e tuʻuina i totonu o le toto mai le vaʻa tautala.

Afai o fiainu, e mafai ona inu vai inu. E fautuaina e faʻamatala muamua i le tamaititi poo le a le faʻatulagaga o faʻatali ia te ia - o se tui i totonu o se tamailima po o se vein. O se tasi e latalata ia te oe e mafai ona faʻamalosia le pepe i le taimi o le ata o le toto.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se pepe e oo atu i le 1 le tausaga, o tulafono sauniuni e faapenei:

  • pe a ma le 3-itula le va i le va o le fafaga mulimuli ma le auʻiliʻiliga, tusa lava pe fafagaina poʻo le fafaga faʻamalosi,
  • avatu vai i luga o se talosaga,
  • faatapulaʻa le gaoioiga a le tamaititi ina ia toʻa.

E masani lava o pepe e ave mo le suʻega muamua, ona e le mafai ona latou fiaaai mo se taimi umi.

Tulaga ma tulafono mo le totoina o toto

O le suʻega suʻega o loʻo faʻatinoina e suʻega faufautua o fale suesue i totonu o se fomaʻi. Faatasi ai ma tamaiti laiti, e mafai e mātua ona o mai, faʻasalalau talavou - i la latou talosaga. O le taimi i le ofisa e tusa ma le 5-10 minute. faʻalagolago i le metotia. Maua se toto samples mai se tamatamailima. O se pepe faatoa fanau mai, o se tamaititi e oʻo i le tasi le tausaga e fai sina pupuʻu itiiti i le mulivae poʻo le toe.

O tamaiti matutua atu ua sasaina i se tamailima.

Afai e faʻaaoga se tasi o taimi e faʻaalu ai le faʻaaoga:

  1. O le faufautua suesue i totonu o totigilima masini e le faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu ma se antiseptic, vave punctures le pito i luga o le phalanx muamua.
  2. A o tui i luga o le tamatamailima, o se moli manifinifi mumu ma se pi i le pito i lalo e moa le toto tatau ma totogo i totonu o se suʻe suʻega.
  3. O le polo lanu ma se fomaʻi e aofia ai le manua.
  4. O le tamaititi lava ia poʻo le fesoasoani a se tasi o loʻo vaʻaia se manua ma le fulufulu mamoe mo le 5 minute, seia oʻo ina toto le toto.

O loʻo i ai ni masini fou e tasi le taimi - lancets, lea e vave faʻavaveina, e aunoa ma se tiga. O i latou o se tamaʻi susulu pupula ma se isu ua gaʻo, lea e natia ai se pene penisini. A maeʻa le pisia o le paʻu o le tino, o le vaega maoaʻe o le uila e natia ma poloka. O le mea lea, toe faʻaaogaina le masini e le mafai.

Lancets e otometi ma i ai se faamau. I faʻataʻitaʻiga, o fulufulu fesuiaiga e mafai ona sui, ae o loʻo i ai se masini puipui faʻapitoa lea e maua ai le atoatoa. Tamaiti, e le o vaʻaia le nila, amio lelei. E le o lagonaina le vave tuiina, ma o le toto saʻo o le toto e vave lava ona tusia i totonu o le paʻu.

Fautuaga i matua: ave le toto mai se tamatamailima po o se vein scares uma le pepe ma le tagata matua. E le mafai ona e faʻaali atu i lau tama lou popole, o le sili atu foi ona le taliaina e fatuina se popole. O le au tupulaga laʻititi e lagona le popole o aiga. O le faʻafilemu, o le sili atu lea o le mautinoa e lagona e le tamaititi. O le a vave ona faʻagaloina se tiga vave, pe afai e te faʻaalia le alofa, faʻamafa ma se meataalo fou, faafiafiaga fiafia.

Maua mai o se toto toto mai se vein

Mo se iloiloga faʻaleleia mo le kulukose poʻo le hemoglobin glycolized i pepe, o le tele o veins e faʻaaogaina:

  • muaʻi
  • tua o le lima
  • tamaʻi povi,
  • ulu, laina i luma.

Mo isi tamaiti, o le injection ua faia i totonu o le pito o le lafu o soʻo se lima. E mafai e le 'auʻaunaga tausi soifua maloloina ona faia le faʻatinoga e aunoa ma le i ai o matua. Ua faʻaputuina tomai faʻapitoa, e faʻatagaina ai oe e ave se meaola mai pepe e sili ona vaivai ma faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, ofu faapitoa, meataalo, ata, ata vali).

O le suʻeina o se toto ma se togafitiga faʻaleagaga masani e pei o lenei:

  1. O le fomaʻi e fufuluina ona lima i se visepisi, fufulu solo i se solo pepa, tuʻu i totigilima faʻaoga.
  2. O le lima o le tagata maʻi e faʻatasi ma le tulilima i luga o se paʻu paʻu.
  3. O se taamilosaga e tosoina ai le ogatotonu o le lima i luga o lavalava poʻo se solo solo.
  4. Faʻaleagaina le vein ma faʻataʻaliʻoliʻo ai ma se faʻamaʻi pipisi.
  5. A maeʻa ona faʻapipiʻi ma le uʻameaina le moto, o le nila e ulufale atu i le vevela velen i se pito i luga.
  6. I le foliga mai o le toto i le suauu, aveese le taʻaloga.
  7. O le suʻega faataitai e sasaa atu i totonu ole suʻega suʻega.
  8. O se totoa o le cotton ma se viseptic e tapunia ai le manua. O le tagata maʻi e tatau ona punou lona toʻulima ma nofo mo le 5-7 minute. aʻo faʻapipiʻiina le nofoaga o le inisiua ua faʻamaufaʻailogaina i le toto toto.

O masini vavave fou e le aofia ai soʻo se faʻafesoʻotaʻiga o le toto ua filifilia, i lima o se tausi soifua maloloina, ma le ea.

O le faʻaaogaina o le polokalama e aofia ai:

  • se mea faʻapipiʻi i le foliga o se ipu siliva palasiti ma se tamai pu ile pito i lalo,
  • se poloka poloka i pito o nei nila,
  • masini faʻamaufaʻailoga masini.

O le pusa o le nila o le a tosoina i totonu o le lua ile pito i lalo o le mea faʻapipiʻi. I lenei tulaga, o loʻo iai pea le inisi i totonu o le puipui puipui, II o totonu. E tuiina le nila i totonu o se vein i le aga masani. A maeʻa lenei mea, e faʻapipiʻi se masini masiʻi i totonu o le mea faʻapipiʻi, o le mea lona lua e faʻapipiʻi ai lona pipili, ma ave le toto i le avanoa e leai se avanoa o le pusa e ala i le moega o nila uma.

Afai e tatau ona ave 2-3 ni faʻataʻitaʻiga, e aveese le pusa tumu mai le mea faʻapipiʻi, ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi se pusa avanoa i lona tulaga.

Mo se malulu poʻo se isi mafuaaga, o se tamaititi maʻi maʻi, e le o faʻaalia ni suʻega. E tatau ona tatou faʻatali mo le toe faʻaleleia. O taunuʻuga o le suʻesuʻega e toe siaki pe a maeʻa se taimi.

Totoina o faʻamatalaga auʻiliʻili

I tamaiti, o faʻatusatusa ua maua e faʻatusatusa i le laulau o vailaʻau o faʻasologa o tausaga mo le suka i totonu o le toto. Pe a iloiloina le suʻega, e tatau ona manatuaina o vailaʻau faapitoa e aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo lenei mafuaaga, o le suʻesuʻega ua faia e faʻavae i luga o iuga o suʻesuʻega faaopoopo.

O a tulaga taua e manatu e masani ai: laulau masani masani

O le masani o le suka o le toto i tamaiti, o loʻo faʻaalia i le laulau, e talafeagai foi mo le filifilia o faailo o le glucometer i le fale.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le masani o le suka toto i tamaiti.

Tau tausagaTino, mmol / L
e oo i le ono masina2,78-4
afa tausaga i le tausaga2,78-4,4
2-33,3-3,5
43,5-4
54-4,5
64,5-5
seia oo i le 143,5-5,5

I tupulaga talavou mai le 14 tausaga, o tulaga masani e ogatasi ma mea a se tagata matua.

Mafuaʻaga mo Fua o le Sugar

Aiseā e le iloa ai ma le mauti- noa le faʻamalosia o le faʻamalosia o le tamaititi, naʻo se mea e tupuga mai i le tino e manino lelei. Afai e maʻi uma matua, o le maʻisuka i totonu o le fanau e mafai ona tupu ma se tulaga e 25%, pe afai 1 - e tusa ma le 10-12%.

Isi mafuaaga:

  • faʻamaʻi pipisi
  • maʻi o le pancreatic
  • faʻailoga faalilolilo (thyroid gland, hypothalamus, pituitary, slanderland),
  • faʻaleagaina o gaʻo, mea suamalie, paluga, soʻo se meaai le lelei e faʻaitiitia ai faʻamaʻi),
  • mamafa tele
  • e masani ona faʻavaivaia le atuatuvale.

O nisi fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le tulaʻi mai o le suka suka:

  • beta adrenomimetics
  • corticosteroids
  • adrenocorticotropic hormone,
  • caffeine
  • adrenaline
  • togafitiga
  • phenothiazines,
  • glucagon,
  • fructose
  • estrogens
  • eseese antibacterial, anti-inflammatory drugs.

Mafuaaga mo le faaitiitia o le suka

O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafua ona o:

  • le fia aai, leai se vai,
  • vaʻaia o le pepe,
  • afaina
  • ogaoga matuia o se natura masani,
  • o se maʻi tumutumu o le tincreatic lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini (insulinoma),
  • afaina o gasegase (gastritis, duodenitis, pancreatitis, typeitisitis),
  • neuropathologies, manua ogaoga ole mafaufau,
  • sarcoidosis - o se faʻamaʻi pipisi faʻaleagaina lea e aafia ai totoga, e tele lava i le manava,
  • inupia mai le chloroform, arsenic.

E aʻafia ai le tuʻuina atu o fualaau:

  • antihistamines
  • angiotensin faaliliuina tagata inhibitors o le enzyme,
  • beta-blockers.

I tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le maualuga o le inisalini ave.

O taunuuga o le suka maualuga

O le suka o le toto i masani ai i tamaiti, sili atu ma faʻamausali pea, fai mai, muamua lava, e uiga i le maʻisuka.

Laasaga o le toto maualuga i tamaiti e liua:

  • vaivaiga, leai se malosi,
  • ulu matua
  • faaitiitia le vevela o lima, vae,
  • faʻamalosi pea
  • susu ma le fia inu,
  • manulele, mimiti.

O se faʻalavelave lamatia o le ola lea o se gasegase faʻamalosi.

O aʻafiaga o le suka maualalo

O le leai o se suka i totonu o le toto e mafaufauina e le sili atu ona lamatia, ae e aumaia ai le tamaititi e itiiti ifo mafatiaga:

  • le fiafia, le popole, amio mama,
  • sosolo
  • vavao
  • pallor o integument,
  • leai se mafaufau, o nisi taimi ma le vaivai.

O le hypoglycemic coma e seasea lava, ae, pei o le hyperglycemic coma, e matua lamatia lava.

E mafai ona le faʻatuatuaina taunuuga?

E leai se tasi e puipuia mai i mea sese, sese. O le mea lea, afai e maua se faʻasologa o le kulukose laina poʻo le vavalalata i le tasi itu poʻo le isi, e masani lava ona faatonuina e le fomaʻi le faʻamalamalamaina o suʻega.

O suʻesuʻega vave mo le puleaina o le suka e mafai ona maua ai se sese e oʻo atu i le 20%. E tatau ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga lelei faʻalelei o le mita. O le auala suesue e tumau pea le faʻatuatuaina. Pe a faatonuina togafitiga, meaʻai, e faalagolago le fomai i taunuʻuga tau tomai.

O toto o le suka suka e fesoʻotai tonu lava i le soifua maloloina faaletino, gaoioiga, faʻalagona lagona. E le mafai ona faʻamautinoa atoatoa tamaiti mai le maʻisuka, ae mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le vavae ese mai le masani
meaʻai talafeagai, faʻamafanafanaga faʻapitoa, faʻataʻitaʻiga vave tuʻuina atu o suʻega.

Tuua Lau Faamatalaga