Suʻega insulin gululisin, iloiloga o fualaau faasaina, faatonuga

Glulin insulin o se vailaʻau o le hypoglycemic lea e faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi e togafitia ai le maʻisuka e le o le inisalini ma e le o le insulin. I le tusiga, o le a tatou auiliili le insulin gulisin - le igoa tau fefaʻatauaʻiga.

Faʻalogo! I le faʻasologa o mea faʻapitoa-fomaʻi-kemisi (ATX), o le fualaau oona ua faʻaalia i le code A10AB06. Igoa faʻavaomalo faavaomalo (Igoa Latina): Insulin glulisine.

O le faavae autu o le insulin guline (C 258H384N64O78S6, M r = 5823 g / mol) e toetoe lava a tutusa ma le tagata vagana ai le asparagine. O le suia o le asparagine i le tulaga B3, lea o loo i ai i le inisalini o le tagata ma le lysine, faapea foi le lysine i le tulaga B29 ma le kulutamic acid, e mafua ai le vave vave ona tagofia o le vailaʻau i le toto.

Faiga faʻapolopolo

O le igoa masani o fualaau faasaina o Apidra. Sanofi-Aventis Na faʻamaonia le faʻatinoina o le faʻamaonia i Setema 2004 e le Komisi Europa.

Apidra o le inisalini muamua lea e maua ai le zinc e avea o se faʻamautu (o se vaʻa masima i le va o le glutamate B29 ma le glycine A1). O le vailaau faʻasaina e maua mai i le faʻaaogaina o le DNA technology mai Escherichia coli.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Apidra o loʻo i ai hypoglycemic ma meatotino antidiabetic. O le vailaau faʻasaina ua sili atu le vave ma o se taimi puupuu e fai ai ma le faʻatonuina o le tino pe a faʻatusatusa atu i le hormone masani. O le aafiaga o le hypoglycemic insulin glucocin e amata i le 10-20 minute pe a uma le pulega ma e tusa pe 4 itula.

O le inisalini e gaosia i suauu pancreas - beta o tamaʻi motu o Langerhans. I le taimi na faia ai le hormone, ua vaevaeina le proinsulin i se insulin molecule ma le C-peptide e taʻua o le C-peptide. O se taunuuga, e mafai ona faʻaaogaina le pepide C e fuafua ai pe faʻaauau pea ona maua e le tino lona lava inisalini.

I totonu o sela o le alpha o le pancreas, o le tino foi e faia ai le glucagon hormonal. E toetoe lava o le faafeagai o le inisalini: ae o le inisalini e faʻaitiitia ai le glycemia, o le glucagon e faʻateleina le faʻavaeina ma le faʻasaʻoina o le suka toto i le ate ma faʻatele ai.

O le tootoo laʻitiiti e faʻaumatia ai gaʻo i totonu o monosaccharides. O nei kulimi suka e ui atu i totonu o le puipui o le intestinal i totonu o le toto, ona tufatufa atu ai lea i totonu o sela i vaega eseese o le tino lea e faʻaaoga ai e maua ai le malosi.

Inisalini o se hormone lea e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e sela. O siama o loʻo aofia ai le tele o le faʻaleleia o le inisalini. O le mea lea, o le kulukose e mafai ona ulufale mai i toto toto i totonu o le va o le intracellular. Afai e faʻavaivaia lenei masini, e pei o le mataupu i le maʻisuka ituaiga 2, o le suka e faʻapipiʻi i totonu o le toto.

O le hormone e faʻaaogaina le suka i le tele o siama, o le ate, fatugaʻo ma le tino, ae le o le faiʻai. E mafai e kene paʻu ona ave le kulukose e aunoa ma le inisalini. O le tino e aofia ai foi le kulukose, lea e teuina e pei o le glycogen i le ate ma aemaise lava i maso.

I le faʻaopoopoga i lenei galuega autu, o le hormone e iai isi galuega i le tino. O le hormone e sili atu le faʻaleleia o le manava ma faʻalavelave ai le malepe o le tino (lipolysis). Faʻatasi ai le le atoatoa o le inisalini, pe a le aʻafia le suka i totonu o siama, e faʻaaogaina e le tino le tino o le tino e maua ai le malosi.

Faailoga ma le faʻailoga

  • Inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma e leai se inisalini.

O se vailaʻau e faʻasalaina i le tulaga o le faʻamausili ma le hypoglycemia. O faʻamatalaga atoa i luga o puipuiga ma fegalegaleaiga e mafai ona maua i faatonuga poʻo lau fomaʻi.

Faʻasologa ma le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona faʻaaogaina vailaau i totonu o le 0-15 minute muamua pe vave loa ona uma se taumafataga. O le vailaau faʻamaʻi e tui i totonu i totonu o le manava, ogavae poʻo le pito i luga. O le nofoaga e tui ai e tatau ona suia e le aunoa ina ia taofia ai aʻafiaga i le lotoifale. O le homone e mafai foi ona faʻaaogaina ma le le faʻaaogaina e faʻaaoga ai se pamu insulin ma isi mea faʻapitoa.

Pe a faʻapitoa ona faʻatonuina, e tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa o faʻamaonia faʻamaonia e tumau. I le faʻamuamua, e mafai foi ona faʻatonuina i le tino, ae o lenei faiga o le pulega e le fautuaina, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaumatiaga maso. E tolu ituaiga o pulega e eseese aafiaga. Talosaga masani e uiga i aafiaga o le inisalini e masani lava ona faʻavae i luga o pulega faʻapitoa. O le pulega o le intramuscular e masani ona taitai atu ai i le saoasaoa o le amataina o le aafiaga e ala i le 30-50%. Pe a faʻafeiloaia i vaega ua faaleagaina o musele, atonu o le a leai se mea.

E le gata i lea, o le inisalini e tatau ona faia i le na o le faʻaeteete tele, talu ai o le vave amataina o gaioiga e tupu. O le suka toto e amata ona paʻu vave. O le faʻasolosolo vave, faʻapea foʻi ma le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, e mafua ai le faaleagaina o le tino. O le mea lea, o le inisalini e faʻaaogaina i se auala e na o se faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi ma e oʻo lava i ni togi laiti.

Ina ia aloese mai i le calcium-cholesterol deposits i luga o arteries (faʻafitauli mulimuli ane) i le tulaga maualuga o le hyperglycemia, e le fautuaina e faʻaaogaina le vailaʻau faʻamalosi. O le lelei o le puleaina o le inisalini o le aʻafiaga o le aʻafiaga pe a mavae le 50 minute.

O le lamatiaga o le hypoglycemia e mafua mai i le vave faia o le fualaau faasaina e tatau ona puipuia e le puleaina o le kulukose.

O togafitiga faʻamalosia o le inisalini e mafai ona faʻataunuʻuina i le tuiina o tui inisalini. O nisi taimi e gasegase ai se tagata i se tofo lelei pe a uma le togafitiga o se vailaʻau.

Fegalegaleaiga

Pe a ave mea taua e mulimuli ai, o le aʻafiaga o le vailaau oona e faʻateleina ai le taua:

  • Faʻailoga o le oxidase Monoamine
  • Beta poloka,
  • Angiotensin liliu mai inhibitors enzyme,
  • Antiarrhythmic drugs
  • Hypocholesterol fualaau
  • Fualaau faasaina - fluoxetine, tetrahydrocannabinol, ethanol,
  • Opioid Analgesics - Morphine,
  • Penoxifylline
  • Sailasoni Sulfonamide
  • Acetylsalicylic acid.

E fautuaina e siaki lau fomaʻi e uiga i isi fegalegaleaiga. I lona uiga, o le fualaau faasaina e mafai ona fegalegaleai ma soʻo se mea e aafia ai le glycemia o le maʻi. O le mea lea, e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se vailaʻau ina ia mafai ona aloese mai iʻuga.

Analogs ma sui mo le fualaau faasaina:

Igoa o le fualaau faasaina (toe sui)Gaioiga galueLelei le togafitigaTau o pusa, lapisi.
FaʻasalagaFaʻaleagaina5-8 itula1000
Rosinsulin M MixInisalini12-24 itula700

Le manatu o le fomaʻi ma le gasegase.

O le vailaau oona o se gaioiga vave e talafeagai mo tagata mamisuka o loʻo mafatia i le ogaoga o le hyperglycemia. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e fetuunai le fomaʻi ma lau fomaʻi e aloese mai ai i le hypoglycemia.

Mikhail Alexandrovich, diabetistist

Ou te faʻalauiloa i luma o le taeao. Latou te le lagonaina ni aʻafiaga le lelei, sei vagana ai le fefe tele. E pei ona faaalia i le glucometer, e tumau le glycemia pe a maeʻa le taumafataga o le taeao. O le a faaauau pea ona ou faailoa atu.

Inisinia Glulizin - uiga ma foliga o le faʻaaogaina

Vitio (kiliki e taʻalo).

I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaoga vave (vave), puupuu, faʻalautele, uumi ma muaʻi inosia.

O le fea o mea e faʻatonuina mo le togafitiga sili ona lelei e faʻatatau i uiga taʻitoʻatasi o le tino. A manaʻomia le insulin, e faʻaaoga ai Glulisin.

Inisalini Glulisine o se tutusa o le inisalini o le tagata, lea e talitutusa i le mataupu faavae i lenei hormone. Ae i le natura, e vave ona gaoioi ma ei ai sona faʻapuupuuga.

Glulisin ua tuʻuina atu e fai ma fofo mo le faʻaaogaina o gaioiga. E foliga mai o se vai manino e aunoa ma ni mea le mama.

Talosaga taufaʻailoga mo vailaau faʻatasi ma ia: Apidra, Epidera, Apidra Solostar. O le sini autū o le vailaau faʻasaina o le faʻatonutonuina o le kulūkose metabolism.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E tusa ai ma le poto masani, o tulaga lelei ma mea le lelei e mafai ona iloagofie:

  • galue sili atu nai lo le hormone tagata (+),
  • faʻamalieina le manaʻoga mo meaai i insulin (+),
  • le mafai ona le mautonu le aafiaga o le fualaau faasaina ile kulūkose (-),
  • maualuga malosi - o se vaega e faʻaitiitia ai le suka nai lo isi insulin (+).

A maeʻa le faʻatonuina ole subcutaneous, e i ai le faʻaititia o le kulukose ona o le faʻaosofiaina o lona faʻaogaina lautele i totonu o masini ma le taofiofia o nei gaioiga i le ate. O le taga e amata i le 10 minute pe a uma le tui.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o Glulisin ma le inisalini masani i ni nai minute ao lei faia se taumafataga, o le mea muamua e sili atu ona lelei le puleaina pe'ā uma ona 'ai. O le bioavailability o le vailaʻau e tusa ma le 70%.

Fesootaiga ma pulu plasma e leai se aoga. E sili atu le vave nai lo le masani masani o le tui o le tagata. O le afa-soifuaga o le 13.5 minute.

O le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i le taimi lava lea ao leʻi 'aʻai (mo le 10-15 minute) poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga, ma mafaufau i togafitiga masani e iai isi insulin (i le taimi ole gaioiga poʻo le amataga). Metotia o le pulega: faʻasolosolo i totonu ole ogavae, tauau. Ina ia aloese mai manuʻa, o le nofoaga o loʻo tuiina o le massaged. O vailaʻau faʻapitoa e faia i nofoaga eseese, ae i totonu o le itumalo lava e tasi.

Glulisin ua tuʻufaʻatasia ma inisua ma sui soʻo nei:

  • ma se analog o le petal hormon,
  • ma le fua
  • ma le umi
  • faatasi ai ma fualaau faasaina o le hypoglycemic.

O le malosi o le glycemia ma le faaopoopoina o le inisalini Glulizin i togafitiga ma le insaline basal

Afai o le fofo ua faamoemoe e faafoeina e faaaoga ai peni, o injections e faia e tusa ai ma faatonuga mo lenei masini. O le vailaau o vailaau e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i le tulaga o le maʻi ma le maualuga o taui.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Glulizin, faʻatumu i le kalama, o loʻo faia se asiasiga - o se fofo palapala ma faʻalavelave e le fetaui mo le faʻaaogaina.

Talosaga vitio mo le faʻaaogaina o le peni:

O se vailaau ua faatonuina i mataupu nei:

O faʻamaoniga i le tofiaina o fualaau faasaina e faapenei:

  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i le pululisin,
  • hypersensitivity i vaega o ausilali o fualaau faasaina.

I le faagasologa o togafitiga ma le fualaau faasaina, e mafai ona tutupu ni uiga le lelei.

Ole taimi o mea leaga i numera, pe a masani 4, 3 e masani lava, 2 e seasea, 1 e seasea lava:

I le taimi o le faʻalavelave maualuga, e matauina le hypoglycemia o le eseesega o le mamafa. E mafai ona tupu lata mai pe vave ona tupu malie.

Faʻalagolago i le malosi o le togafitiga o le inisalini, le umi ma le matuia o le faʻamaʻi, o faʻamaoniga o le hypoglycemia atonu o le a sili atu ona malepelepe. E tatau i le tagata gasegase ona mafaufau i lenei faʻamatalaga ina ia mafai ai ona taofia le tulaga ile taimi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona iai sau suka (candy, sukalati, sukamama mama) ma oe.

Faʻasolosolo lelei ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia, o loʻo maua ai suka gaʻo. I tulaga ogaoga, lea eo mai faatasi ma le leai o se malamalama, o le a manaʻomia le tui.

O le toomaga o le hypoglycemia e tupu mai i le fesoasoani a le glucagon (s / c poo i / m), o le kulukose (i / v). I totonu o le 3 aso, e mataituina le tulaga o le maʻi. Ina ia taofia le atinaʻeina o le faʻasolosolo o le hypoglycemia, e tatau ona ave faʻataʻavaʻavaʻa pe a mavae sina taimi.

I le amataga o le togafitiga ma le inisalini mulimuli ane, o lona fegalegaleaiga ma isi vailaau e taua.

E tele vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le gasegase o le glucose, faʻateleina pe faʻaitiitia ai aʻafiaga o le insulin. Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona logoina le tagata maʻi ina ia puipuia ai le le talafeagai.

O vailaau nei e faʻaleleia ai le aafiaga o Glulisin: Fluoxetine, vailaʻau hypoglycemic in tablets, aemaise le sulfonylureas, sulfonamides, salicylates, fibrates, inhibitors ACE, Disopyramide, inhibitors MAO, Pentoxifylline, Propoxifen.

O fualaau o loʻo mulimuli mai e faʻaititia ai le aafiaga o le togafitiga o le inisalini: antipsychotics atypical, sympathomimetics, contraceptive oral, hormones thyroid, glucagon, hormones sex sex, thiodiphenylamine, somatropin, diuretics, glucocorticosteroid drugs (GCS), inhibitors proteinase,

Pentamidine, beta-blockers, ma le clonidine e tuʻuina atu i vailaau faʻamalosi e ono aʻafia ai le malosi o le Glulisin ma le maualuga o le kulukose (faʻaitiitia ma faʻalautele). O le ava malosi e tutusa lava meatotino.

E maitauina se lapataiga masani pe a faatonuina Pioglitazone i tagata mamaʻi ma patotia fatu. Pe a tuʻufaʻatasia, o mataupu o le atinaʻeina o le fatu o le fatu na lipotia mai i tagata mamaʻi na i ai se vailaau i lenei faʻamaʻi.

Afai e le mafai ona faaleaogaina togafitiga ma Pioglitazone, e tatau ona mataʻituina le tulaga. Afai e faʻaalia ni faailoga o le cardiological (mea mamafa, fulafula), o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua faalēaogāina.

O le tagata maʻi e tatau ona mafaufau i mea nei:

  1. Faʻatasi ai ma le fatu o le fatu fatu poʻo le solia o la latou galuega, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.
  2. Faʻatasi ai ma le maʻi o le ate, e faʻaitiitia foʻi le manaʻoga.
  3. Ona o le leai o se faʻamatalaga, e le o faʻamaonia le vailaau mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.
  4. Faaaoga ma le faʻaeteete i fafine maʻitaga ma le mataituina pea o faailoga.
  5. I le taimi o le lactation, e manaʻomia le faʻasologa o fualaau ma meaʻai.
  6. Pe a liliu i Guline mai se isi hormoni ona o le eleelea, e tatau ona faia suʻesuʻega o le allergy ina ia le aofia ai le cross-allergy.

Fai le fetuutuunaiga i le taimi o le suiga mai se isi ituaiga o hormone injection. Pe a fesiitai mai le inisalini manu i Glulisin, o le fua masani e masani ona fetuunai i le itu o le faaitiitia o le mea mulimuli. O le manaʻomia o le vailaʻau e mafai ona sui ma faʻalavelave faʻalavelave / faʻalagona, i le vaitau o se faʻamaʻi pipisi.

O le polokalame e faʻatonutonuina ma le fesoasoani o fualaau oona hypoglycemic. Afai e te suia soʻo se vaega o le polokalame, atonu e manaʻomia le fetuʻunaʻi ole fua ole Glulisin.

I le tele o taimi o le hyperglycemia / hypoglycemia, o mea nei e mafua mai i fualaau-toto e muamua ona faʻamatala muamua aʻo leʻi suia le fua o le fualaau faasaina:

  • tomai ma nofoaga o le pulega o fualaau,
  • matua tausisia o togafitiga,
  • ave isi vailaʻau faʻatasi
  • loto-mafaufau faalemafaufau.

Faʻaleleia le olaga pe a uma ona amata - masina

Teuina - i le t mai le +2 i le 8ºC. Aua e te malolo!

O le tafaoga o loʻo faia e ala i faʻamatalaga

Glulisin e tutusa ma insulin:

Glulisin o se hormone e sili atu ona maualuga mo le faatonutonuina o le metabolism glucose. O loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi inisini, e faʻatatau i le faiga faʻavae filifilia. Aʻo leʻi faʻaogaina, e taua le suesue i faʻamatalaga ma fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

O le vailaau faʻasaina insulin guline: faatonuga mo le faʻaaogaina

O le inisalini glulisin o se fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini poo le inisalini. E naʻo le tino e faʻafeiloaʻi ma le fesoasoani o injections. Faʻafoe lelei le faʻataʻitaʻiina o faʻamaoniga.

O le inisalini glulisin o se fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini poo le inisalini.

ATX fodula - A10AV06.

E maua i lalo ole igoa tau fefaatauaʻiga Apidra ma Apidra SoloStar.

O le fualaau faasaina o se tasi o le recombinant tutusa o le inisalini o le tagata.O le malosi o le gaioiga e talitutusa ma lena hormone lea e maua mai i se pancreas maloloina. Glulisin galue vave ma e umi se aafiaga.

A maeʻa le puleaina i le tino (i lalo ifo o le tino), o le hormone e amata ona faʻatonutonu le metabolism o le carbohydrate.

O le mea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le toto toto, e faʻamalosia ai lona faʻamalamalamaina e masini, aemaise lava le musele skeletal ma le tino. E taofia ai le fausia o le kulukose i totonu o maso o le ate. Faateleina le faʻasologa o le protein.

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le susulu, e lua minute aʻo leʻi faia se taumafataga, e maua ai le pule tutusa o le suka i totonu o le toto e pei o le inisalini soluina tagata, e faʻaaluina ile afa itula ao lei faia se taumafataga.

O le gaioiga o le inisalini e le suia i tagata o ituaiga eseese.

A maeʻa le faʻatonuina o le vailaʻau, o le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo ile 55 minute. O le taimi masani o le falemaʻi i totonu o le toto e 161 minute. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le fualaau faasaina i totonu o le itulagi o le paʻu o le abdomina muamua poʻo le tauau, e vave tele le faʻamalamalamaina nai lo le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le ogavae. O le leai o se avanoa e tusa ma le 70%. O le afa o le ola e tusa ma le 18 minute.

A maeʻa le faʻapipiʻiina o le tino, e sili atu le sao o le palauliuli nai lo le inisalini tagata faapena. Faʻatasi ai ma le faaleagaina o fatugaki, o le saoasaoa o le amataina o le manaʻoga e manaʻomia. O faʻamatalaga e uiga i suiga i le faʻamalositino o aafiaga o le inisalini i luga o tagata matutua e leʻi lava ona suʻesuʻeina.

Glulisin ua faʻaalia mo le maʻisuka e manaʻomia ai inisalini ma le maʻisuka ituaiga 2.

Glulisin ua faʻaalia mo le maʻisuka e manaʻomia ai inisalini ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le vailaau faʻasaina ua faʻailogaina i le tulaga o le hypoglycemia ma le hypersensitivity i Apidra.

E faʻatonuina ile 0-15 minute ao lei faia se taumafataga. O se tui e faia i totonu o le manava, ogavae, tauau. A maeʻa le tui, e le mafai ona e faʻafefeteina le vaega o tui. E le mafai ona e faʻafefiloi ia ituaiga inisalini i le syringe lava e tasi, e ui i le mea moni o le tagata maʻi e mafai ona faʻamatalaina ia insulin. O le faʻamalolo o le tali i luma o lona pulega e le fautuaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e asiasia le fagu. E mafai ona aoina le fofo ile suauʻu pe afai o le fofo e manino ma e leai ni vaega maʻoti.

O le peni lava e tasi e tatau ona faʻaaogaina e le tasi tagata maʻi. Afai ua faaleagaina, e le faatagaina ona faʻaaogaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni, siaki ma le totoa le kesi. E mafai ona faʻaaogaina pe a manino le vaifofo ma saoloto mai mea le mama. O le pusa gaogao e tatau ona lafoaʻi o otaota fale.

O le vailaau oona e faʻatonuina i le gasologa 0-15 minute ao lei faia se taumafataga. O se tui e faia i totonu o le manava, ogavae, tauau. A maeʻa le tui, e le mafai ona e faʻafefeteina le vaega o tui.

A maeʻa ona aveese le faʻavaa, e fautuaina e siaki le faʻailoga ma le fofo. Ona faapipii ma le faaeteete le nila ile peni. I le masini fou, o le fua o le fualaau oona e faaalia ai le "8". I isi tusi talosaga, e tatau ona faʻafeagai ma le faailo "2". Faasolo i luga le faamau i le auala atoa.

Faʻaofuofu saʻo le 'au, ave faʻamalosi i le ea e ala i le taina. Afai e saʻo mea uma, o le a oʻo mai se pa'ū ifo o le insulin i le pito o le nila. O le masini e mafai ai ona e seti le fua mai le 2 i le 40 iunite. E mafai ona faia lenei mea e ala i le suiina o le tufatufa. Mo le moliaga, e fautuaina le button o le tufatufa ina ia toso i le mamao e alu i ai.

Faʻaofi le nila i totonu o le suʻapala. Ona tiliina lea o le faamau i le auala atoa. Aʻo leʻi aveeseina le nila, e tatau ona faia mo le 10 sekone. A maeʻa tui, aveese ma lafoai le nila. O le fuataga e faaalia ai le tele o le inisalini e tumau pea i totonu o le suauu.

Afai e le lelei le galue o le syringe, ona mafai lea ona maua mai le fofo mai le kekeli i totonu o le suauu.

O le aʻafiaga lautele o le inisalini o le hypoglycemia. E mafai ona tupu ona o le faʻaogaina o mea maualuga o fualaau faasaina. Faailoga o le faʻaitiitia o le toto toto e tupu malie:

  • afu malulu
  • pallor ma le mafanafana o le paʻu,
  • lagona le matua vaivai lava
  • fiafiaga
  • faʻalavelave vaaia
  • gatete
  • popole tele
  • fenumiai, faigata faigata,
  • se lagona malosi o le tiga i le ulu,
  • paʻu.

E mafai ona faateleina le hypoglycemia. O le lamatiaga lea o le ola, aua e afaina ai le mafaufau, ma i tulaga ogaoga - oti.

I le nofoaga o inisiua, e mafai ona tupu mai ai ma le fulafula. O ia ituaiga o gaioiga o le tino e le tumau, ma e te le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaumatia ai. Masalo o le atinaʻe o lipodystrophy i fafine i le nofoaga o tui. E tupu lenei mea pe afai e ulufale i totonu o le nofoaga e tasi. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua.

E seasea lava o se vailaʻau e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli o le maʻi.

I le hypoglycemia, e faʻasaina le tietieina o se taavale poʻo le faʻaaogaina o auala faʻalavelave.

Faʻasalaga o se tagata gasegase i se ituaiga fou o inisalini e na o lalo lava o le vaavaaiga a le falemaʻi. I nisi tulaga, e manaʻomia le togafitiga hypoglycemic. Pe a suia le gaioiga faaletino, e tatau ona e fetuunai le fualaau e tusa ai.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le matua. O le mea lea e le manaʻomia ai le fetuunaiga.

O lenei ituaiga inisalini e mafai ona faʻatulagaina i tamaiti mai le ono tausaga.

E le lava le faʻamaoniga e faatatau i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le taimi o le faʻamaʻi ma le susu. O suesuega a manu i fualaau faasaina e leai se aoga i le gasologa o maitaga.

Pe a faatonuina lenei vailaau i fafine maʻitaga, e tatau ona faʻaaogaina le matua faʻaeteete. E tatau ona fua le toto kullukose.

O maʻi e maua i le maʻisuka faʻamalosi e tatau ona mataʻituina le maualuga o le toto suka. I le taimi muamua o le tolu masina, o manaoga o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia sinamu. Pe o le inisalini e pasi i susu o susu e le o iloa.

Aua e te suia le aofaʻi o fualaau o loʻo faʻatonutonuina ma togafitiga faʻapitoa mo faʻamaʻi fatugao.

O suʻesuʻega faʻapitoa i tagata gasegase i le gasegase o le gasegase o le gasegase e lei faia.

Faatasi ai ma se fualaau e sili atu ona pulea, e vave lava ona atiaʻe le hypoglycemia, ma o lona tikeri e mafai ona eseese - mai le laʻititi i le ogaoga.

O vaʻaia o le hypoglycemia malu e taofi le faʻaaogaina o kulukose poʻo meaai sugary. E fautuaina e faapea o tagata gasegase e feaveaʻi pea le suamalie, kuki, suamalie suamalie, pe naʻo ni fasi 'apa faʻamaina faʻatasi ma i latou.

Faatasi ai ma se fualaau e sili atu ona pulea, e vave lava ona atiaʻe le hypoglycemia, ma o lona tikeri e mafai ona eseese - mai le laʻititi i le ogaoga.

Faatasi ai ma se tulaga maualuga o le hypoglycemia, ua le iloa ai e se tagata. Glucagon poʻo dextrose ua tuʻuina atu e avea ma fesoasoani muamua. Afai e leai se tali i le faʻafoega o le kaluka, ona toe faia loa lea o le tui. A maeʻa ona e iloa, e tatau ona e tuʻuina atu le lauti suamalie.

O nisi fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le gasegase metabolism. E manaʻomia ai se suiga i le inumaga o le inisalini. O fualaau nei o loʻo faʻateleina ai le malosi o le hypoglycemic o Apidra:

  • vailaʻau o le tino,
  • ACE inhibitors
  • Faʻaleagaina,
  • fibrates
  • Fluoxetine,
  • monoamine oxidase inhibiting substances
  • Pentoxifylline
  • Propoxyphene,
  • salicylic acid ma ona fua,
  • sulfonamides.

O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le gaosiga o le hypoglycemic o lenei ituaiga inisalini:

  • GKS,
  • Danazole
  • O le diazoxide,
  • togafitiga
  • Isoniazid,
  • Phenothiazine
  • O le tuputupu aʻe o le homone,
  • foliga tutusa o le horroone
  • fomaʻi feusuaʻiga fafine e aofia i vailaʻau faʻasaina o faʻamatalaga,
  • vailaau e taofia ai le puipuiga.

Beta-blockers, clonidine hydrochloride, tapenaga o lithium e mafai ona faʻamalosia, pe, i se isi itu, faʻavaivaia le gaoioiga o le inisalini. O le faʻaaogaina o le pentamidine muamua e mafua ai le hypoglycemia, ona oʻo ai lea i le faateleina o le faʻaoʻoina o le toto kulukose.

Ole inisalini e le manaʻomia ona faʻafefiloi ma isi ituaiga o lenei hormone i le syringe lava. E tutusa foi le faaaogaina i pamu e afu.

O le inuina o le ava malosi e ono mafua ai le hypoglycemia.

O tala tutusa o Glulisin e aofia ai:

  • Apidra
  • Novorapid Flekspen,
  • Epidera
  • insulin isophane.

Apidra o loʻo avanoa i luga o faʻamatalaga. O maʻi suka e maua ai vailaʻau mo le leai o se totogi.

O le tau o le penisini peni e tusa ma le lua afe rubles.

E le tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa pepa ma faʻatalaʻau. E le faatagaina le inisalisa. O fagu avanoa ma cartridges ua teuina i se vevela e le sili atu i le 25ºC.

O le fualaau faasaina e talafeagai mo le 2 tausaga. O le kulupu ola i totonu o se fagu matala poʻo se faasee e 4 vaiaso, mulimuli ane e tatau ona lafoaʻi.

O le fualaau faasaina e talafeagai mo le 2 tausaga. O le kulupu ola i totonu o se fagu matala poʻo se faasee e 4 vaiaso, mulimuli ane e tatau ona lafoaʻi.

E faia i le atinaʻe Sanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani.

Ivan, 50 tausaga, endocrinologist, Moscow: "Faatasi ai ma le fesoasoani a Apidra, e mafai ona taofiofia faailoga o le glycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Ou te fautuaina le puleaina o insulin i le taimi muamua ao leʻi 'aʻai. E matua faʻamaeʻaina ai masini e mafai ai ona maua i le suka. "

Svetlana, 49 tausaga, diabetologist, Izhevsk: "O le puleleni o se tasi lea o insulin sili ona lelei. E talia e tagata maʻi le lelei, ae i lalo ifo o le tuʻuina atu o masini ma faʻataʻitaʻiga. O le hypoglycemia e matua le masani lava. "

Andrei, 45 tausaga, St. Petersburg: "O Glulizin e le mafua ai le paʻu o le suka, lea e taua ia te aʻu o le maʻisuka ma le" poto masani ". O le nofoaga pe a uma le injections e le afaina pe fula. A maeʻa ona 'ai, o le kulukosese e masani lava. "

Olga, 50 tausaga le matua, Tula: "O insuline tuai na mafua ai ona ou uila, ma o le nofoaga na tuiina sa faigata pea. Glulisin e le mafua ai na faailoga. E faigofie le faʻaaogaina o le syringe pen, ma, e sili ona taua, aoga. "

Lydia, 58 tausaga, Rostov-on-Don: "Faafetai ia Glulizin, ou te tumau i le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai. Ou te matua mulimuli i se meaai ma fuafua ma le faaeteete le fualaau o le fualaau faasaina. E leai lava se vaega o le hypoglycemia. "

Inisalini Glulisine: faʻatonuga, iloiloga, faʻatusatusaga o le fualaau faasaina

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e mafai ona maua i le inisalini (ituaiga 1) poʻo le insulin-dependent (type 2). I le mataupu mulimuli, o le faʻamaʻi ua lelei ona togafitia i le fesoasoani a le soʻo faʻamalolo ma se meaʻai faapitoa. Ae faʻatasi ai ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e le mafai ona tuʻuina atu.

E masani lava, o gasegase ma le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto ua faatonuina ai le inisalini Glulizin. O se faʻafitauli paʻepaʻe lea mo le iniseti, o lona uiga autu o le tutusa o le inisalini soluble o le tagata, faʻaleaoga e faʻaaogaina ai le inisinia.

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga puupuu e faatatau i le faaitiitia vave o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Apidra SoloStar ma Apidra o loʻo i ai, o loʻo aofia ai le insulin Glulisin.

O le fofo o loʻo i ai sona aafiaga puupuu faʻapitoa. E le gata i lea, e faʻaosoina ai le gaioiga o le glucose absorption e ala ile gaʻo (gaʻo, maso skeletal), faʻamalo le gaioiga o le kulukose i le ate.

O le vailaau faasaina e faaosofia ai le mamanu o le protein, e taofia ai le puipuiga ma le lipolysis i le adipocytes. A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, o le faʻaititia o le maualuga o le suka e tupu pe a uma le 10-20 minute.

I le itu o le iv pulega, o le faʻaaogaina o le hypoglycemic e tutusa ma le gaioiga o le inisalini o le tagata. O le mea lea, i le tulaga o le aoga, 1 IU o le inisalini Glulisin o le 1 IU o le inisalini e mafai ona fofoina.

Pe a faatusatusa atu i le inisalini o le tagata, e faalua ona faaluaina Glulisin. E mafua ona o le sui o le asparagine amino acid (tulaga 3B) ma le lysine, faʻapea foi ma le lysine (tulaga 29B) i le kulutamic acid.

Faʻasalaga ina ua maeʻa le pulega:

  1. i le ogavae - ala
  2. i totonu o le puipui o le manava - vave,
  3. i luga o le tauau - vavave.

O le bioavailability atoatoa e 70%. Pe a faʻasilasila atu i vaega eseese, e tutusa ma e maualalo le vavalalata i le va o maʻi (fesuiaiga o le 11%).

Pe a faʻafoʻi faʻafuaseʻi i le maʻisuka ituaiga 1, 0.15 IU / kg TCmax e 55 minute, ma le kilokalama Cmax 80.7-83.3 μU / ml. I le ituaiga lona lua o faamaʻi, i le maea ai o le puleaina o fualaau faasaina i le fualaau 0.2 PIECES / kg, Cmax 91 mcU / ml.

I le faasologa masani, o le taimi ole taimi e latalata ile 98 min. I le / i le folasaga, o le numera o tufatufaga e 13 lita, T1 / 2 - 13 minute. AUC - 641 mg xh / dl.

O vailaʻau mo le maʻisuka i lalo ifo o le 16 tausaga o loʻo i ai le ituaiga muamua o faʻamaʻi e tutusa lava ma tagata matutua. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le T1 / 2 e mai le 37 i le 75 minute.

Inisalini Glulizin e faʻapitoa ona faʻatonuina, o le suʻega e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. O le tui e faia ile 0-15 minute. ao leʻi oʻo pe a uma ona 'ai.

Glulisin e faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o inisalini faila poʻo umi, poʻo a latou analogues. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma fualaau oona lea e maua ai le aafiaga o le hypoglycemic, lea e faʻaogaina faʻalanu.

O le vaifofo o loʻo faia i le tulaga o se inisiua o le iniseti poo le afu e faʻaaogaina ai se pamu insulin. Injections e faia i le vaega o le tauau, thivae, puipui o le abdomina tua. Ma o le faʻaofiina o tupe e ala i le faʻaaogaina faifaipea o loʻo faʻatinoina i totonu o le fanua.

O vailaʻau mo faʻamaʻi ma faʻaleagaga e tatau ona suia i taimi uma. O le saoasaoa o le absorption, o le amataga ma le umi o le aafiaga e fuafuaina i le tele o itu (gaoioiga faaletino, nofoaga o tui). Mo le vave faʻafefe, e tatau ona tui le vailaʻau i le nofoaga o le pito i luma o le puipui faʻamaʻi.

E taua le faʻaeteete e le ulufale le inisalini Glulisin i totonu o toto toto. O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona lelei i le pulega o le insulin. A uma le iniseti, e faʻasaina le masini masini.

Glulisin ua faʻatagaina e fefiloi ma Isofan (inisalini tagata), ae o Glulisin e tatau ona toso muamua i totonu o le togavao. O le pulega a le SC e tatau ona faʻatino i le taimi lava e uma ai ona faʻafefiloi tupe. I lenei tulaga, o se paluga o Isofan ma Glulisin ua faasaina ona faia i se auala le mautonu.

Afai o le inisalini Glulisin e faʻatautaia e ala i le faʻaaogaina o se pamu, ona tatau loa lea ona suia le pusa i le 4 itula, ma faʻafeiloaʻi i tulafono faʻapitoa. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o auala o le pulega, e le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau ma isi fofo poʻo insulin.

I le tulaga le faʻaaogaina le pamu poʻo le solia o lana galuega, ketoacidosis o le maʻisuka, hyperglycemia poʻo le kososis e mafai ona atiaʻe. Ina ia taofia le tupu mai o ia tulaga, aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa tulafono mo le faʻaaogaina o le tino ma fuafua lelei le metotia.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le vaifofo, e tatau ona e siakiina lona lelei, lanu ma ia mautinoa e leai ni vaega mai fafo i totonu. Afai o le oloa e puaoa, valivali pe faʻaleagaina, ona faʻasaina lea ona faʻaaogaina.

Inisalini Glulizin e le faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti i lalo ifo o le 6 tausaga le matutua, ma le hypoglycemia ma le vaʻaiaiga ile vaega. O le pito sili ona taatele o aʻafiaga o le hypoglycemia. O faʻafitauli faʻaleagaga o le paʻu ma faʻafitauli o le tino e mafai foi.

O nisi taimi o faʻamaʻi o le neuropsychiatric e pei o le moe, vaivai, vaivaiga faifai pea, gaogao, ma le taotoga e tupu. O le ulu, le lava o le faʻamalosi, faʻalavelave le mautonu ma faʻalavelave vaaia.

E masani lava, ao lei oʻo i le faʻafitauli o le neuropsychiatric, o faʻamaoniga o tulafono faatonutonu faʻapitoa. O le fiaai, faʻaleagaina, tachycardia, le fiafia popole, afu malulu, atuatuvale, faʻapipiʻi o le paʻu ma le vevesi.

E taua le matauina o osofaiga ogaoga o le hypoglycemia, lea e masani ona fai soo, e taʻitaʻia ai le NS. E le gata i lea, i nisi tulaga, e mafai ona iu i le maliu.

I le faaopoopo atu i le paʻu mataʻutia i maualuga o suka, o aʻafiaga faʻaleaganuʻu i le lotoifale e mafai ona tupu i nofoaga na faia ai le inisiua. E aofia ai le hypremia, fulafula ma le vevela, e masani lava o nei faʻaaliga e mou atu i latou lava ao faagasolo togafitiga. O nisi taimi, ona o le le usitaia o le suia o le nofoaga o le pulega o inisalini, o le maʻisuka e mafai ona tupu ai le lipodystrophy.

E mafai foʻi ona iai faʻamaoniga faʻapitoa o le gasegase:

  • sasaa
  • urticaria
  • siama afaina,
  • pusa o le pusa
  • sosolo.

E mafai ona afaina ai allergies.

I le tulaga o le maualuga, o le hypoglycemia o eseesega eseese e mafai ona tupu. Faatasi ai ma sina faaitiitia itiiti o le toto toto, e tatau i le tagata gasegase ona inuina mea inu poo oloa e maua ai le suka.

Faatasi ai ma se tulaga sili atu ona ogaoga ma le leiloa o le iloa, s / c poo v / m e faafoeina Dextrose poʻo Glucagon. Afai e toe iloa e le tagata maʻi, e tatau ona ia faʻaaogaina gaʻo, lea e aloese ai mai le toe faʻafoʻi.

Faʻamatalaga o le vailaau oona Insulin glulisin / Insulinum glulisinum.

Fua faʻatatau C258H384N64O78S6, igoa kemikolo: leai se faʻamatalaga.
Vaega o vailaau faasaina: hormones ma a latou tauʻa / insulin.
Gaioiga faʻamaloilo: hypoglycemic.

O le maʻi suka, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le inisalini, i tagata matutua ma tamaiti e silia ma le ono tausaga.

Ole gasegase i le insulin gululine (e aofia ai le gasegase ile soʻo se vaega o vailaʻau), hypoglycemia, e oʻo ile ono tausaga.

Tina pepe, susu.

Talosaga fefaʻatauaʻiga mo vailaʻau faʻatasi ai ma le iniseti malosi o le insulin guline

Apidra®
Apidra® SoloStar®
Insulin gulisin


  1. Moroz B. T., Khromova E. A., Shustov S. B., et al. Tekinolosi fou i taimi masani i le togafitia o togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, Maota Lolo o Nauka - M., 2012. - 160 p.

  2. Bogdanova, O. O Le Tusi Tele o Tisuka. Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le maʻisuka / O. Bogdanova, N. Bashkirova. - M .: AST, A Moscow Moscow, Prime-Evroznak, 2008. - 352 itu.

  3. Dietetic cookbook, Universal Scientific Publishing House UNIZDAT - M., 2015. - 366 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Metotia o le faʻaaogaina ma faʻailoga

Glulisin o le inisalini o le tagata toega, ae peitai, o lona malosi e tutusa ma le inisalini masani o tagata soifua. O le fualaau faasaina e amata ona sili atu ona vave galue, ae i se taimi puupuu. Ua 10-20 minute i le maea ai o tui tui, o le a lagona e le maʻisuka se fesoasoani taua.

I le faʻaopopo atu i injections laiti, o le fualaau oona e mafai ona faʻatautaia e ala i le faʻafeusuaʻi faifaipea i totonu o le gaʻo oona e faʻaaogaina ai le pusa insulin. O le tui e sili ona lelei e fai i se taimi vave pe vave foi ona uma se taumafataga.

E tatau ona faia ni inisiua tuʻu i luga o le tauau, gaʻo po o le manava. Afai tatou te talanoa e uiga i faʻaoga faʻafuaseʻi, ona faia lea na o le manava.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le fautuaina i ia tulaga:

  • tausaga o tamaiti
  • hypoglycemia,
  • lagona tele.

Inisalini Glulizin e faʻaaogaina i le faʻasologa o togafitiga, lea e maua ai le insulin i le umi poʻo le umi. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina ma isi faʻamalolo oona i luga o le laulau, ma e faʻafoeina foi e ala i le faʻaaogaina o se tui tui inisalini.

Faʻaaliga o teteega leaga

O mea le lelei pe a uma ona faaaoga le fualaau faasaina e mafai ona tupu:

  1. sili atu lagona, mo se faataitaiga, fulafula, sosolo ma mumu i nofoaga o le togafiti. O ia ituaiga o gaioiga, e pei o se tulafono, ua matua mou atu atoa ma le faaumiumi togafitiga. I nisi tulaga, o le faʻaalia o le lipodystrophy (faʻafitauli paʻu e mafua mai i le solia o le suia o nofoaga o le pulea o fualaau) e mafai,
  2. afaina o le tino (puupuu o le manava, afaina o le dermatitis, urticaria, toso, spasm i le bronchi),
  3. faʻatalanoaga lautele (e oʻo i le faʻalavelave anaphylactic).

Faʻasalaga mataupu

I le taimi nei, o vailaʻau e leai ni faʻamaumauga i luga o mataupu o vailaʻau faʻasaina, peitaʻi, o le hypoglycemia o le tele o le malosi e mafai ona mafai.

E mafai ona taofi faʻasolosolo o le agamalu malu e faʻaaoga ai kulukose poʻo mea suka e aofia ai suka. Mo lenei mafuaʻaga, o maʻisuka uma lava e tatau ona i ai pea sina mea suamalie ma ia.

Faʻasalaga ma le le mautonu o le hypoglycemia, e mafai ona taofi le gaioiga e ala i le faʻaaogaina o le glucagon ma le inisinia dextrose.

A maeʻa ona toe malamalama, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaogaina gaʻo. O lenei mea o le a mafai ai ona puipuia le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Vaega o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Afai e faʻaaogaina le Glulisin faatasi ma sui nei, ona mafai lea e le inisalini ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic ma faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia:

  • vailaʻau oona i le toto,
  • faʻaumatia
  • ACE inhibitors
  • fibrates
  • MAO inhibitors
  • salicylate,
  • sulfonamides,
  • propoxyphene.

Pe a tuufaatasia le inisalini ma le danazol, salbutamol, isoniazides, diazoxide, meaola o le phenothiazine, somatropin, diuretics, epinephrine, terbutaline, inhibitors protease, antipsychotic drugs, Glulizin o le a faaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic.

O le faʻaaogaina o beta-blockers, suauu lithium, ethanol ma le clonidine e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le inisalini o le inisalini Glulizin. O le pentamidine foi e mafua ai le hypoglycemia ma le hyperglycemia e afua mai ai.

O le faʻaaogaina o sauniuniga faʻafiafiaga o mea e mafai ona masalomia ai faʻaaliga o le faʻafouina o le faʻaleleia o mea faʻapitoa. E aofia ai guanethidine, clonidine.

Ae afai o le tagata gasegase e siitia atu i se isi ituaiga inisalini (poo se vailaau mai se gaosiga fou), e tatau ona tuuina atu ia te ia le tausiga malosi. E taua tele lenei mea i le silasila i le manaoga mo le fetuunaiga o le togafitiga.

Laasaga le lelei o le inisalini Glulisin poʻo le faʻavaivai o togafitiga e mafua ai le vave faʻalauteleina o le hypoglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka (tulaga e lamatia ai le ola).

O le taimi o le atinaʻeina o le tulaga o le hypoglycemic e faʻalagolago i le saoasaoa o le amataina o gaioiga o fualaau oona ua faʻaaogaina ma e mafai ona suia i le faasaʻoina o togafitiga.

E i ai ni tulaga patino e suia pe faia ai foi e le au faʻasalaga o le hypoglycemia o loʻo oʻo mai, e le manino, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. maʻisuka neuropathy,
  2. faateleina o togafitiga ma le inisalini,
  3. le umi o le maʻisuka
  4. le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti
  5. suiga o le tagata maʻi mai manu i le inisalini o le tagata.

O se suiga i le inumaga o le inisalini Glulisin e talafeagai pe a suia le tulafono o le 'aiina o meaai poʻo le suia o le avega faaletino o le maʻi. O gaioiga faaletino i le taimi lava e uma ai le taumafa e avea ma mea e lamatia ai le hypoglycemia.

Afai e tui le inisalini puupuu, o le a faʻafuaseʻi lava ona faʻaitiitia le faʻaititia o le kulukose toto nai lo le faʻaaogaina o le insulin.

O le hypoglycemia ma le hyperglycemic e le mafaamatalaina e mafai ona avea ma mea e manaʻomia mo le le iloa o le mafaufau, o le atinaʻeina o se pa, ma le oti!

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O fafine maʻitaga e tatau ona faʻaaogaina le inisalini Glulisin i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma autu i le mataʻituina o le toto toto.

I le taimi o le susu, e le mafai e le vailaʻau ona ulu i le susu, ma o lea ua faʻatagaina mo le faʻaaoga. A oʻo i le lactation, e tatau ona fetuunaʻi fua o loʻo faʻaaogāina o le vailaʻau faʻatonutonuina. E le gata i lea, e mafai ona talafeagai le suia o fua i le i ai o faʻafitauli o lagona ma mafatiaga.

Faʻaaogaina o falemaʻi ma vailaʻau

O le fofo o loʻo i ai sona aafiaga puupuu faʻapitoa. E le gata i lea, e faʻaosoina ai le gaioiga o le glucose absorption e ala ile gaʻo (gaʻo, maso skeletal), faʻamalo le gaioiga o le kulukose i le ate.

O le vailaau faasaina e faaosofia ai le mamanu o le protein, e taofia ai le puipuiga ma le lipolysis i le adipocytes. A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, o le faʻaititia o le maualuga o le suka e tupu pe a uma le 10-20 minute.

I le itu o le iv pulega, o le faʻaaogaina o le hypoglycemic e tutusa ma le gaioiga o le inisalini o le tagata. O le mea lea, i le tulaga o le aoga, 1 IU o le inisalini Glulisin o le 1 IU o le inisalini e mafai ona fofoina.

Pe a faatusatusa atu i le inisalini o le tagata, e faalua ona faaluaina Glulisin. E mafua ona o le sui o le asparagine amino acid (tulaga 3B) ma le lysine, faʻapea foi ma le lysine (tulaga 29B) i le kulutamic acid.

Faʻasalaga ina ua maeʻa le pulega:

  1. i le ogavae - ala
  2. i totonu o le puipui o le manava - vave,
  3. i luga o le tauau - vavave.

O le bioavailability atoatoa e 70%. Pe a faʻasilasila atu i vaega eseese, e tutusa ma e maualalo le vavalalata i le va o maʻi (fesuiaiga o le 11%).

Pe a faʻafoʻi faʻafuaseʻi i le maʻisuka ituaiga 1, 0.15 IU / kg TCmax e 55 minute, ma le kilokalama Cmax 80.7-83.3 μU / ml. I le ituaiga lona lua o faamaʻi, i le maea ai o le puleaina o fualaau faasaina i le fualaau 0.2 PIECES / kg, Cmax 91 mcU / ml.

I le faasologa masani, o le taimi ole taimi e latalata ile 98 min. I le / i le folasaga, o le numera o tufatufaga e 13 lita, T1 / 2 - 13 minute. AUC - 641 mg xh / dl.

O vailaʻau mo le maʻisuka i lalo ifo o le 16 tausaga o loʻo i ai le ituaiga muamua o faʻamaʻi e tutusa lava ma tagata matutua. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le T1 / 2 e mai le 37 i le 75 minute.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Inisalini Glulizin e faʻapitoa ona faʻatonuina, o le suʻega e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. O le tui e faia ile 0-15 minute. ao leʻi oʻo pe a uma ona 'ai.

Glulisin e faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o inisalini faila poʻo umi, poʻo a latou analogues. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma fualaau oona lea e maua ai le aafiaga o le hypoglycemic, lea e faʻaogaina faʻalanu.

O le vaifofo o loʻo faia i le tulaga o se inisiua o le iniseti poo le afu e faʻaaogaina ai se pamu insulin. Injections e faia i le vaega o le tauau, thivae, puipui o le abdomina tua. Ma o le faʻaofiina o tupe e ala i le faʻaaogaina faifaipea o loʻo faʻatinoina i totonu o le fanua.

O vailaʻau mo faʻamaʻi ma faʻaleagaga e tatau ona suia i taimi uma. O le saoasaoa o le absorption, o le amataga ma le umi o le aafiaga e fuafuaina i le tele o itu (gaoioiga faaletino, nofoaga o tui). Mo le vave faʻafefe, e tatau ona tui le vailaʻau i le nofoaga o le pito i luma o le puipui faʻamaʻi.

E taua le faʻaeteete e le ulufale le inisalini Glulisin i totonu o toto toto. O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona lelei i le pulega o le insulin. A uma le iniseti, e faʻasaina le masini masini.

Glulisin ua faʻatagaina e fefiloi ma Isofan (inisalini tagata), ae o Glulisin e tatau ona toso muamua i totonu o le togavao. O le pulega a le SC e tatau ona faʻatino i le taimi lava e uma ai ona faʻafefiloi tupe. I lenei tulaga, o se paluga o Isofan ma Glulisin ua faasaina ona faia i se auala le mautonu.

Afai o le inisalini Glulisin e faʻatautaia e ala i le faʻaaogaina o se pamu, ona tatau loa lea ona suia le pusa i le 4 itula, ma faʻafeiloaʻi i tulafono faʻapitoa. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o auala o le pulega, e le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau ma isi fofo poʻo insulin.

I le tulaga le faʻaaogaina le pamu poʻo le solia o lana galuega, ketoacidosis o le maʻisuka, hyperglycemia poʻo le kososis e mafai ona atiaʻe. Ina ia taofia le tupu mai o ia tulaga, aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa tulafono mo le faʻaaogaina o le tino ma fuafua lelei le metotia.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le vaifofo, e tatau ona e siakiina lona lelei, lanu ma ia mautinoa e leai ni vaega mai fafo i totonu. Afai o le oloa e puaoa, valivali pe faʻaleagaina, ona faʻasaina lea ona faʻaaogaina.

Contraindications, aʻafiaga, faʻalavelave

Inisalini Glulizin e le faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti i lalo ifo o le 6 tausaga le matutua, ma le hypoglycemia ma le vaʻaiaiga ile vaega. O le pito sili ona taatele o aʻafiaga o le hypoglycemia. O faʻafitauli faʻaleagaga o le paʻu ma faʻafitauli o le tino e mafai foi.

O nisi taimi o faʻamaʻi o le neuropsychiatric e pei o le moe, vaivai, vaivaiga faifai pea, gaogao, ma le taotoga e tupu. O le ulu, le lava o le faʻamalosi, faʻalavelave le mautonu ma faʻalavelave vaaia.

E masani lava, ao lei oʻo i le faʻafitauli o le neuropsychiatric, o faʻamaoniga o tulafono faatonutonu faʻapitoa. O le fiaai, faʻaleagaina, tachycardia, le fiafia popole, afu malulu, atuatuvale, faʻapipiʻi o le paʻu ma le vevesi.

E taua le matauina o osofaiga ogaoga o le hypoglycemia, lea e masani ona fai soo, e taʻitaʻia ai le NS. E le gata i lea, i nisi tulaga, e mafai ona iu i le maliu.

I le faaopoopo atu i le paʻu mataʻutia i maualuga o suka, o aʻafiaga faʻaleaganuʻu i le lotoifale e mafai ona tupu i nofoaga na faia ai le inisiua. E aofia ai le hypremia, fulafula ma le vevela, e masani lava o nei faʻaaliga e mou atu i latou lava ao faagasolo togafitiga. O nisi taimi, ona o le le usitaia o le suia o le nofoaga o le pulega o inisalini, o le maʻisuka e mafai ona tupu ai le lipodystrophy.

E mafai foʻi ona iai faʻamaoniga faʻapitoa o le gasegase:

  • sasaa
  • urticaria
  • siama afaina,
  • pusa o le pusa
  • sosolo.

E mafai ona afaina ai allergies.

I le tulaga o le maualuga, o le hypoglycemia o eseesega eseese e mafai ona tupu. Faatasi ai ma sina faaitiitia itiiti o le toto toto, e tatau i le tagata gasegase ona inuina mea inu poo oloa e maua ai le suka.

I se tulaga sili atu ona ogaoga ma le leiloa o le iloa, s / c poo le / m o loʻo faʻatonuina Dextrose poʻo Glucagon. Afai e toe iloa e le tagata maʻi, e tatau ona ia faʻaaogaina gaʻo, lea e aloese ai mai le toe faʻafoʻi.

Faʻamatalaga e uiga i le inisalini Glulizin

Inisalini Glulisine o se tutusa o le inisalini o le tagata, lea e talitutusa i le mataupu faavae i lenei hormone. Ae i le natura, e vave ona gaoioi ma ei ai sona faʻapuupuuga.

Glulisin ua tuʻuina atu e fai ma fofo mo le faʻaaogaina o gaioiga. E foliga mai o se vai manino e aunoa ma ni mea le mama.

Talosaga taufaʻailoga mo vailaau faʻatasi ma ia: Apidra, Epidera, Apidra Solostar. O le sini autū o le vailaau faʻasaina o le faʻatonutonuina o le kulūkose metabolism.

E tusa ai ma le poto masani, o tulaga lelei ma mea le lelei e mafai ona iloagofie:

  • galue sili atu nai lo le hormone tagata (+),
  • faʻamalieina le manaʻoga mo meaai i insulin (+),
  • le mafai ona le mautonu le aafiaga o le fualaau faasaina ile kulūkose (-),
  • maualuga malosi - o se vaega e faʻaitiitia ai le suka nai lo isi insulin (+).

Pharmacology ma vailaau mo togafitiga

A maeʻa le faʻatonuina ole subcutaneous, e i ai le faʻaititia o le kulukose ona o le faʻaosofiaina o lona faʻaogaina lautele i totonu o masini ma le taofiofia o nei gaioiga i le ate. O le taga e amata i le 10 minute pe a uma le tui.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o Glulisin ma le inisalini masani i ni nai minute ao lei faia se taumafataga, o le mea muamua e sili atu ona lelei le puleaina pe'ā uma ona 'ai. O le bioavailability o le vailaʻau e tusa ma le 70%.

Fesootaiga ma pulu plasma e leai se aoga. E sili atu le vave nai lo le masani masani o le tui o le tagata. O le afa-soifuaga o le 13.5 minute.

Faailoga, aʻafiaga itu, faʻalavelave

O se vailaau ua faatonuina i mataupu nei:

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Ituaiga 2 maʻisuka,
  • Maʻisuka i tamaiti mai le 6 tausaga.

O faʻamaoniga i le tofiaina o fualaau faasaina e faapenei:

  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i le pululisin,
  • hypersensitivity i vaega o ausilali o fualaau faasaina.

I le faagasologa o togafitiga ma le fualaau faasaina, e mafai ona tutupu ni uiga le lelei.

Ole taimi o mea leaga i numera, pe a masani 4, 3 e masani lava, 2 e seasea, 1 e seasea lava:

I le taimi o le faʻalavelave maualuga, e matauina le hypoglycemia o le eseesega o le mamafa. E mafai ona tupu lata mai pe vave ona tupu malie.

Faʻalagolago i le malosi o le togafitiga o le inisalini, le umi ma le matuia o le faʻamaʻi, o faʻamaoniga o le hypoglycemia atonu o le a sili atu ona malepelepe. E tatau i le tagata gasegase ona mafaufau i lenei faʻamatalaga ina ia mafai ai ona taofia le tulaga ile taimi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona iai sau suka (candy, sukalati, sukamama mama) ma oe.

Faʻasolosolo lelei ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia, o loʻo maua ai suka gaʻo. I tulaga ogaoga, lea eo mai faatasi ma le leai o se malamalama, o le a manaʻomia le tui.

O le toomaga o le hypoglycemia e tupu mai i le fesoasoani a le glucagon (s / c poo i / m), o le kulukose (i / v). I totonu o le 3 aso, e mataituina le tulaga o le maʻi. Ina ia taofia le atinaʻeina o le faʻasolosolo o le hypoglycemia, e tatau ona ave faʻataʻavaʻavaʻa pe a mavae sina taimi.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

I le amataga o le togafitiga ma le inisalini mulimuli ane, o lona fegalegaleaiga ma isi vailaau e taua.

E tele vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le gasegase o le glucose, faʻateleina pe faʻaitiitia ai aʻafiaga o le insulin. Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona logoina le tagata maʻi ina ia puipuia ai le le talafeagai.

O vailaau nei e faʻaleleia ai le aafiaga o Glulisin: Fluoxetine, vailaʻau hypoglycemic in tablets, aemaise le sulfonylureas, sulfonamides, salicylates, fibrates, inhibitors ACE, Disopyramide, inhibitors MAO, Pentoxifylline, Propoxifen.

O fualaau o loʻo mulimuli mai e faʻaititia ai le aafiaga o le togafitiga o le inisalini: antipsychotics atypical, sympathomimetics, contraceptive oral, hormones thyroid, glucagon, hormones sex sex, thiodiphenylamine, somatropin, diuretics, glucocorticosteroid drugs (GCS), inhibitors proteinase,

Pentamidine, beta-blockers, ma le clonidine e tuʻuina atu i vailaau faʻamalosi e ono aʻafia ai le malosi o le Glulisin ma le maualuga o le kulukose (faʻaitiitia ma faʻalautele). O le ava malosi e tutusa lava meatotino.

E maitauina se lapataiga masani pe a faatonuina Pioglitazone i tagata mamaʻi ma patotia fatu. Pe a tuʻufaʻatasia, o mataupu o le atinaʻeina o le fatu o le fatu na lipotia mai i tagata mamaʻi na i ai se vailaau i lenei faʻamaʻi.

Afai e le mafai ona faaleaogaina togafitiga ma Pioglitazone, e tatau ona mataʻituina le tulaga. Afai e faʻaalia ni faailoga o le cardiological (mea mamafa, fulafula), o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua faalēaogāina.

Faatonuga faapitoa

O le tagata maʻi e tatau ona mafaufau i mea nei:

  1. Faʻatasi ai ma le fatu o le fatu fatu poʻo le solia o la latou galuega, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.
  2. Faʻatasi ai ma le maʻi o le ate, e faʻaitiitia foʻi le manaʻoga.
  3. Ona o le leai o se faʻamatalaga, e le o faʻamaonia le vailaau mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.
  4. Faaaoga ma le faʻaeteete i fafine maʻitaga ma le mataituina pea o faailoga.
  5. I le taimi o le lactation, e manaʻomia le faʻasologa o fualaau ma meaʻai.
  6. Pe a liliu i Guline mai se isi hormoni ona o le eleelea, e tatau ona faia suʻesuʻega o le allergy ina ia le aofia ai le cross-allergy.

Faʻasologa o mea

Fai le fetuutuunaiga i le taimi o le suiga mai se isi ituaiga o hormone injection. Pe a fesiitai mai le inisalini manu i Glulisin, o le fua masani e masani ona fetuunai i le itu o le faaitiitia o le mea mulimuli. O le manaʻomia o le vailaʻau e mafai ona sui ma faʻalavelave faʻalavelave / faʻalagona, i le vaitau o se faʻamaʻi pipisi.

O le polokalame e faʻatonutonuina ma le fesoasoani o fualaau oona hypoglycemic. Afai e te suia soʻo se vaega o le polokalame, atonu e manaʻomia le fetuʻunaʻi ole fua ole Glulisin.

I le tele o taimi o le hyperglycemia / hypoglycemia, o mea nei e mafua mai i fualaau-toto e muamua ona faʻamatala muamua aʻo leʻi suia le fua o le fualaau faasaina:

  • tomai ma nofoaga o le pulega o fualaau,
  • matua tausisia o togafitiga,
  • ave isi vailaʻau faʻatasi
  • loto-mafaufau faalemafaufau.

Faamatalaga Faaopopo

Faʻaleleia le olaga pe a uma ona amata - masina

Teuina - i le t mai le +2 i le 8ºC. Aua e te malolo!

O le tafaoga o loʻo faia e ala i faʻamatalaga

Glulisin e tutusa ma insulin:

  • Faʻamatalaga Faʻasalalau,
  • Humulin,
  • Humodar
  • Gensulin P,
  • Vosulin P,
  • Faʻapitoa.

Glulisin o se hormone e sili atu ona maualuga mo le faatonutonuina o le metabolism glucose. O loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi inisini, e faʻatatau i le faiga faʻavae filifilia. Aʻo leʻi faʻaogaina, e taua le suesue i faʻamatalaga ma fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

Faʻataʻitaʻiga

O le fualaau faasaina o se tasi o le recombinant tutusa o le inisalini o le tagata. O le malosi o le gaioiga e talitutusa ma lena hormone lea e maua mai i se pancreas maloloina. Glulisin galue vave ma e umi se aafiaga.

A maeʻa le puleaina i le tino (i lalo ifo o le tino), o le hormone e amata ona faʻatonutonu le metabolism o le carbohydrate.

O le mea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le toto toto, e faʻamalosia ai lona faʻamalamalamaina e masini, aemaise lava le musele skeletal ma le tino. E taofia ai le fausia o le kulukose i totonu o maso o le ate. Faateleina le faʻasologa o le protein.

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le susulu, e lua minute aʻo leʻi faia se taumafataga, e maua ai le pule tutusa o le suka i totonu o le toto e pei o le inisalini soluina tagata, e faʻaaluina ile afa itula ao lei faia se taumafataga.

O le gaioiga o le inisalini e le suia i tagata o ituaiga eseese.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻatonuina o le vailaʻau, o le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo ile 55 minute. O le taimi masani o le falemaʻi i totonu o le toto e 161 minute. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le fualaau faasaina i totonu o le itulagi o le paʻu o le abdomina muamua poʻo le tauau, e vave tele le faʻamalamalamaina nai lo le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le ogavae. O le leai o se avanoa e tusa ma le 70%. O le afa o le ola e tusa ma le 18 minute.

A maeʻa le faʻapipiʻiina o le tino, e sili atu le sao o le palauliuli nai lo le inisalini tagata faapena. Faʻatasi ai ma le faaleagaina o fatugaki, o le saoasaoa o le amataina o le manaʻoga e manaʻomia. O faʻamatalaga e uiga i suiga i le faʻamalositino o aafiaga o le inisalini i luga o tagata matutua e leʻi lava ona suʻesuʻeina.

E faʻapefea ona ave insulin gullin?

E faʻatonuina ile 0-15 minute ao lei faia se taumafataga. O se tui e faia i totonu o le manava, ogavae, tauau. A maeʻa le tui, e le mafai ona e faʻafefeteina le vaega o tui. E le mafai ona e faʻafefiloi ia ituaiga inisalini i le syringe lava e tasi, e ui i le mea moni o le tagata maʻi e mafai ona faʻamatalaina ia insulin. O le faʻamalolo o le tali i luma o lona pulega e le fautuaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e asiasia le fagu. E mafai ona aoina le fofo ile suauʻu pe afai o le fofo e manino ma e leai ni vaega maʻoti.

Tulafono mo le faʻaaogaina o se peni

O le peni lava e tasi e tatau ona faʻaaogaina e le tasi tagata maʻi. Afai ua faaleagaina, e le faatagaina ona faʻaaogaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni, siaki ma le totoa le kesi. E mafai ona faʻaaogaina pe a manino le vaifofo ma saoloto mai mea le mama. O le pusa gaogao e tatau ona lafoaʻi o otaota fale.

O le vailaau oona e faʻatonuina i le gasologa 0-15 minute ao lei faia se taumafataga. O se tui e faia i totonu o le manava, ogavae, tauau. A maeʻa le tui, e le mafai ona e faʻafefeteina le vaega o tui.

A maeʻa ona aveese le faʻavaa, e fautuaina e siaki le faʻailoga ma le fofo. Ona faapipii ma le faaeteete le nila ile peni. I le masini fou, o le fua o le fualaau oona e faaalia ai le "8". I isi tusi talosaga, e tatau ona faʻafeagai ma le faailo "2". Faasolo i luga le faamau i le auala atoa.

Faʻaofuofu saʻo le 'au, ave faʻamalosi i le ea e ala i le taina. Afai e saʻo mea uma, o le a oʻo mai se pa'ū ifo o le insulin i le pito o le nila. O le masini e mafai ai ona e seti le fua mai le 2 i le 40 iunite. E mafai ona faia lenei mea e ala i le suiina o le tufatufa. Mo le moliaga, e fautuaina le button o le tufatufa ina ia toso i le mamao e alu i ai.

Faʻaofi le nila i totonu o le suʻapala. Ona tiliina lea o le faamau i le auala atoa. Aʻo leʻi aveeseina le nila, e tatau ona faia mo le 10 sekone. A maeʻa tui, aveese ma lafoai le nila. O le fuataga e faaalia ai le tele o le inisalini e tumau pea i totonu o le suauu.

Afai e le lelei le galue o le syringe, ona mafai lea ona maua mai le fofo mai le kekeli i totonu o le suauu.

O aʻafiaga o le insulin glulisin

O le aʻafiaga lautele o le inisalini o le hypoglycemia. E mafai ona tupu ona o le faʻaogaina o mea maualuga o fualaau faasaina. Faailoga o le faʻaitiitia o le toto toto e tupu malie:

  • afu malulu
  • pallor ma le mafanafana o le paʻu,
  • lagona le matua vaivai lava
  • fiafiaga
  • faʻalavelave vaaia
  • gatete
  • popole tele
  • fenumiai, faigata faigata,
  • se lagona malosi o le tiga i le ulu,
  • paʻu.

E mafai ona faateleina le hypoglycemia. O le lamatiaga lea o le ola, aua e afaina ai le mafaufau, ma i tulaga ogaoga - oti.

I le vaega o le paʻu

I le nofoaga o inisiua, e mafai ona tupu mai ai ma le fulafula. O ia ituaiga o gaioiga o le tino e le tumau, ma e te le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaumatia ai. Masalo o le atinaʻe o lipodystrophy i fafine i le nofoaga o tui. E tupu lenei mea pe afai e ulufale i totonu o le nofoaga e tasi. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua.

E seasea lava o se vailaʻau e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli o le maʻi.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E le lava le faʻamaoniga e faatatau i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le taimi o le faʻamaʻi ma le susu. O suesuega a manu i fualaau faasaina e leai se aoga i le gasologa o maitaga.

Pe a faatonuina lenei vailaau i fafine maʻitaga, e tatau ona faʻaaogaina le matua faʻaeteete. E tatau ona fua le toto kullukose.

O maʻi e maua i le maʻisuka faʻamalosi e tatau ona mataʻituina le maualuga o le toto suka. I le taimi muamua o le tolu masina, o manaoga o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia sinamu. Pe o le inisalini e pasi i susu o susu e le o iloa.

Glulisin insulin i luga

Faatasi ai ma se fualaau e sili atu ona pulea, e vave lava ona atiaʻe le hypoglycemia, ma o lona tikeri e mafai ona eseese - mai le laʻititi i le ogaoga.

O vaʻaia o le hypoglycemia malu e taofi le faʻaaogaina o kulukose poʻo meaai sugary. E fautuaina e faapea o tagata gasegase e feaveaʻi pea le suamalie, kuki, suamalie suamalie, pe naʻo ni fasi 'apa faʻamaina faʻatasi ma i latou.

Faatasi ai ma se fualaau e sili atu ona pulea, e vave lava ona atiaʻe le hypoglycemia, ma o lona tikeri e mafai ona eseese - mai le laʻititi i le ogaoga.

Faatasi ai ma se tulaga maualuga o le hypoglycemia, ua le iloa ai e se tagata. Glucagon poʻo dextrose ua tuʻuina atu e avea ma fesoasoani muamua. Afai e leai se tali i le faʻafoega o le kaluka, ona toe faia loa lea o le tui. A maeʻa ona e iloa, e tatau ona e tuʻuina atu le lauti suamalie.

Ava malosi

O le inuina o le ava malosi e ono mafua ai le hypoglycemia.

O tala tutusa o Glulisin e aofia ai:

  • Apidra
  • Novorapid Flekspen,
  • Epidera
  • insulin isophane.

Novorapid (NovoRapid) - o le tutusa o le inisalini o le tagata

Faʻasaina o le insulin (Isofan insulin)

Faʻafefea ma le taimi e fai ai insulin? Totoina o tui ma le puleaina o inisalini

Faʻatau

E faia i le atinaʻe Sanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani.

Ivan, 50 tausaga, endocrinologist, Moscow: "Faatasi ai ma le fesoasoani a Apidra, e mafai ona taofiofia faailoga o le glycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Ou te fautuaina le puleaina o insulin i le taimi muamua ao leʻi 'aʻai. E matua faʻamaeʻaina ai masini e mafai ai ona maua i le suka. "

Svetlana, 49 tausaga, diabetologist, Izhevsk: "O le puleleni o se tasi lea o insulin sili ona puupuu. E talia e tagata maʻi le lelei, ae i lalo ifo o le tuʻuina atu o masini ma faʻataʻitaʻiga. O le hypoglycemia e matua le masani lava. "

Andrei, 45 tausaga, St. Petersburg: "O Glulizin e le mafua ai le paʻu o le suka, lea e taua ia te aʻu o le maʻisuka ma le" poto masani ". O le nofoaga pe a uma le injections e le afaina pe fula. A maeʻa ona 'ai, o le kulukosese e masani lava. "

Olga, 50 tausaga le matua, Tula: "O insuline tuai na mafua ai ona ou uila, ma o le nofoaga na tuiina sa faigata pea. Glulisin e le mafua ai na faailoga. E faigofie le faʻaaogaina o le syringe pen, ma, e sili ona taua, aoga. "

Lydia, 58 tausaga, Rostov-on-Don: "Faafetai ia Glulizin, ou te tumau i le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai. Ou te matua mulimuli i se meaai ma fuafua ma le faaeteete le fualaau o le fualaau faasaina. E leai lava se vaega o le hypoglycemia. "

Insulin glulisine (Insulin glulisine): igoa tau fefaatauaiga, uiga, faatonuga mo le faʻaoga

I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaoga vave (vave), puupuu, faʻalautele, uumi ma muaʻi inosia. O le fea o mea e faʻatonuina mo le togafitiga sili ona lelei e faʻatatau i uiga taʻitoʻatasi o le tino. Afai e te manaʻomia se inisalini mulimuli, e faʻaaogaina Glulisin.

O se vai fofo e taua o le "Insulin Glulisin" e faatauina mai i falemaʻi e na gasegase o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O lenei vailaʻau e manaʻomia mo tagata e faʻaititia ai a latou suka, ma i se faʻaopoopoga, mo togafitiga o lenei maʻi. O le mea muamua, muamua lava, inisalini puupuu.

O se vaega taua o isi fualaau oona mo le maʻisuka. O lenei vailaau o loʻo i ai se faʻaoga o le hypoglycem.

O le tutusa lenei o le inisalini o le tagata, lea e talitutusa i le mataupu faavae i lenei hormone. Ae i lona natura, e sili atu ona vave galue ma ei ai sona aafiaga puupuu.

Tosiga ma le pulega

O lenei vaifofo e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa 15 minute aʻo leʻi 'ai. O le fuataga ua filifilia taitoatasi.

E mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai se pamu-gaioioiga gaioiga. O le manaoga mo le inisalini o tagata i aso taitasi e masani ona 0.5 unite. i le kilo o le mamafa: o nei mea, lua vae tolu o le inisalini i le taimi lava lea ao le i 'ai meaai. Ma o le tasi vae tolu o loʻo i tua o le inisalini (basal).

O fualaau faasaina "Apidra" ("Epidera"): faamatalaga

Sei o tatou mafaufau i lenei vailaʻau i auiliiliga.

O le inisalini Apidra e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka i tamaiti mai le ono tausaga, ma e faʻaaogaina foi mo tagata matutua. O le sauniuniga e aofia ai le 3.49 milligrams o le mea autu.

E mafai ona faʻatusatusa lenei vaega i le 100 IU (Unit Units) o le hormone tagata.

O mea e aofia ai ausilali e aofia ai le vai inu faatasi ai ma le m-kesisone, chloride ma le sodium hydroxide, o le eletise hydrochloric concentrated, trometamol ma polysorbate.

O le inisalini Apidra e faatauina atu i se fagu 10-mililita poʻo le 3-milliliter cartridges. O le filifiliga muamua o loʻo teuina i totonu o se atigipusa pepa, ma le lona lua o loʻo tuʻuina i totonu o le pusa oloa faʻatasi ma sela. I le mataupu mulimuli, e lima pepa faasee e molia i totonu o se peni faapitoa (o lona uiga, o se suauu), lea e taua o le "OptiPen" (o se peni faʻaaoga lea).

E faia foʻi e le kamupanī se isi mea faʻapipiʻi OptiKlik. E matua i totonu o pusa uma o loʻo i ai se vai manino e leai sona lanu.

Apidra SoloStar

O le vaega taua i totonu o loo i ai i le tutusa lava le aofaiga e pei ona i ai i le filifiliga muamua na iloiloina. "Insulin gulisin" faatasi ai ma le igoa tau fefaʻatauaʻiga "Apollo brand SoloStar" o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga nei:

  • O le auai i tagata mamaʻi o le hypoglycemia ma le hypersensitivity o le tino i le faavae poʻo mea faʻasolosolo o lenei vailaʻau.
  • O le vaitaimi o le tamaitiiti e oʻo i le ono tausaga.

Apidra ma Apidra O faʻamaʻi faʻamalosi tolu e mafai ona faʻatauina i soo se fale faʻafomaʻi.

Le faʻaogaina o le faʻaaogaina o nei fualaau

"Insulin gulisin" e toetoe lava a tutusa ma tagata. Na o le tasi lava le mea e tasi o le umi o le taimi e faʻaalia, lea e sili ona puupuu. E lava le tuʻuina atu i le tagata gasegase tasi le iniseti o lenei fualaau faasaina, a maeʻa le 15 minute o le a ia lagona le taua tele i lona tulaga.

E mafai ona fesuiaʻi auala o le gaosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei sooupu e tui faʻafuaseʻi i totonu o se vaega faapitoa ona sosoo ai lea, ma le faʻaaogaina o le insulin pump, ua maeʻa le faʻatautaia. E mafai ona faia le afaina e aunoa ma le faalavelaveina, lea e faia i le tino gaʻo i lalo o le paʻu.

E tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga ao leʻi faia se taumafataga pe mulimuli ane, ae le vave. O inisiua tuusaʻo e sili ona lelei i totonu o le manava o le manava, ae e faatagaina foi i le tauau, o le suvae e talafeagai pea. Ae o le afaina e mafai ona faia faapitoa ile manava. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina e taʻavale ai le inisalini i se umi poʻo le umi.

E mafai ona tuʻu faʻatasi le faʻaogaina o le "Insulin gulist" faʻatasi ai ma fualaau (o le faʻaaogaina o fualaau oona).

O le vailaau ma le filifilia o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi, talu ai e leai se aia tatau a le tagata maʻi e faia ai sana lava filifiliga. O le mea moni o lenei mea e mafua mai i taunuuga le lelei.

Faatasi ai ma faatonuga taua mo le faaaogaina, e mafai foi ona e maua fautuaga mo le vaega o le puleaina o fualaau faasaina. E taua tele le taofia o le faaleagaina o le toto.

O a isi mea e faʻaaoga mo Insulin Glulizin?

Faʻafitauli o le talosaga

O le ogatotonu o le tino, e pei lava o le lautele, e mafai ona tali atu ia Insulin Glulisine e ala i le vave faʻamautuina o le kulukose o le toto i le amataga o togafitiga. O le amataina o se tiga matuia o le neuropathy, e mafai ona ese i se uiga le tumau. Faatasi ai ma mea e mafua mai i le dermatological, e taua le taʻua o le lipodystrophy i le nofoaga o tuiina o lenei vailaʻau.

E mafai ona tali mai aʻaʻau faʻalogo ma faʻataʻitaʻiga sese, ma i se faaopoopoga, o se faʻaitiitia o le tino vaaia, lea o le a fesootaʻi foi ma le faʻavaveina o le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto i le amataga o togafitiga. O lenei tulaga atonu e le tumau. I le avea ai o se vaega o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega, e le faʻamavaeina tali a le tino.

Lelei togafitiga

O le insulin o le Glulin o se tutusa (recombinant) o le inisalini o le tagata. O le mana o lana gaioiga e tutusa ma le inisalini masani tagata. Glulisin amata vave, ae e puupuu lona umi nai lo le insulin.

Inisalini glulisin tui i lalo o le paʻu na galue i le 10-20 minute.

O le auala o le puleaina o le insulin gululine o le inisiua o le iniseti poo le faʻaauau pea o le gaʻo o le manava e ala i le pamu. O le inisalini e faia faʻapitoa (0-15min.) Muamua, poʻo le vave lava ona uma se taumafataga.

O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini.

Faʻamataʻuga itu

Faʻafouina o le faʻasaina o le tino (mumu, fulafula poʻo le sasaina i le nofoaga o tui). O ia ituaiga o gaioiga e masani lava ona le toe i ai, ua le toe i ai ma togafitiga faaauau. O nisi taimi o loʻo i ai le manaia o le lipodystrophy (i le solia o le suia o nofoaga o inisi i totonu o le eria lava lea).

Faʻatonuga a le Allergic (urticaria, le manava o le manava, bronchospasm, tigā, siama dermatitis), e aʻafia ai mataupu ogaoga o faʻalavelave faʻafuaseʻi (e aofia ai le anaphylactic), lea e ono lamatia ai le ola.

FUAFUAGA FAʻAALIGA

«Glucberry"- o se vailaʻau mamana malosi lea e maua ai se tulaga fou o le ola mo le maʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka. O le lelei ma le saogalemu o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamaonia ile tino. Ua fautuaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina e le Russian Diabetes Association. Sailia atili >>>

Tofiga i tamaiti

O lenei ituaiga inisalini e mafai ona faʻatulagaina i tamaiti mai le ono tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga