O aʻafiaga ma aʻafiaga o le insulin

Ole aʻafiaga o le insulin degludec e faʻapitoa i le aʻafiaga o le inisalini ole tagata e ala i faʻamaumauga patino ma fegalegaleaiga ma faʻaleleia ole inisalini ole tagata.

O le aafiaga o le hypoglycemic insulin degludec e mafua mai i le faateleina o le faʻaaogaina o le kulukose e fusi tui ina ua maeʻa ona tuʻuina atu i maso ma gaʻo masima maua ma tali tutusa i le fua o le kulukose i le ate.

I le 24 itula le mataituina o le aafiaga o le hypoglycemic insulin degludec i tagata gasegase na maua se fualaau i lea aso ma lea aso, na maitauina se tulaga tutusa i le taimi muamua ma le lua 12 itula.

O le umi o le gaioiga o le insulin degludec e sili atu ma le 42 itula i totonu ole vailaʻau togafitiga.

O se sootaga vavalalata i le va o le faateleina i le fua o le degludec insulin ma lona aafiaga lautele hypoglycemic ua faamaonia.

E leai se eseʻesega faʻapitoa i totonu o vailaʻau o le insulin degludec i le va o tagata matutua ma tagata matutua matutua.

Leai se faʻasologa taua o le faʻaaogaina o tui puipui i le inisalini na maua ina ua maeʻa togafitiga ma le insulin mo le umi.

Tuʻu O le gasologa o le gaioiga o le inisalini degludec e mafua ona o le fausiaina faapitoa o lona mole. A maeʻa le iniseti, o loʻo mafai ona faʻaleleia le tele o multilaxamers mautu e fausia ai se nofoaga o le inisalini i totonu o le soʻo se meaola. O le tele o lexamers e faasolosolo malie lava le vavaeeseina, faʻasaʻoina le degludec insulin monomers, e mafua ai le tuʻuina atu o le vailaʻau i le toto ma le faʻavave ma faaumiumi, e maua ai se faʻaaliga umi o le gaioiga ma se faʻaogaina o le hypoglycemic.

FSS i le plasma toto e maua i le 2-3 aso i le maea ai o le puleaina o insulin degludec.

Tufatufaina. O le fesoʻotaʻiga o insulin degludec faʻatasi ma palatini plasma (albumin) e> 99%. Faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga, o le aofaʻiga o faʻasalaga plasma e faʻatatau i le fualaau o loʻo faʻatinoina i le tele o vailaau faʻasaina.

Metabolism. O le faʻaleagaina o le insulin degludec e talitutusa ma le inisalini o tagata, o metabolites uma e fausiaina e le o toʻaga.

Tofiga. T1/2 pe a uma le inisalini o le inisalini, o le degludec e fuafua i lona fua o le absorption mai le tino o le tino, e tusa ma le 25 itula, ma e le o le totolo.

Vaega faʻapitoa maʻi

E leai ni eseesega na maua i le fale o le pharmacokinetic o le degludec insulin e fuafua i le ituaiga o tagata gasegase.

Tagata gasegase matua, gasegase o ituaiga faʻalapotopotoga eseese, tagata gasegase e leai se tino poʻo le galuega o le faamaʻi. E leai se eseʻesega faʻaleagaina na maua i le pharmacokinetics o le degridec insulin i le va o tagata matutua ma tagata matutua, i le va o tagata gasegase o ituaiga eseese, i le va o tagata mamaʻi ma le gasegase o le tino ma le gasegase, ma tagata mamaʻi.

Tamaiti ma talavou. O fualaau o le pharmacokinetic o le inisalini i le suʻesuʻega i tamaiti (6-11 tausaga) ma tamaiti (12-18 tausaga) ma le maʻisuka ituaiga 1 e tutusa ma i latou i tagata matutua. Faʻasaga i tua o le pulega tasi o le vailaau faʻamaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, na faʻaalia ai o le aofaʻi atoa o faʻamaʻi o fualaau faasaina i tamaiti ma le tupulaga e sili atu nai lo i tagata matutua.

Faʻamatalaga mai suʻesuʻega o le saogalemu. Faʻamaumauga faʻamuamua e faavae i luga o suʻesuʻega o le saogalemu o vailaau faʻasaina, togafitiga faʻasolosolo i taimi uma, gasegase gasegase, aʻafiaga o aʻafiaga i luga o le gaioiga o galuega, e leʻi faʻaalia se tulaga lamatia o le degludec insulin i tagata. Ole fua ole gaioiga ole gasegase ma le mitogenic o le deggenec insulin ile inisalini ole tagata e talitutusa.

Faʻaiʻuga o le vailaʻau Insulin degludec

O le pito sili ona taatele o le aafiaga na lipotia i le taimi o le togafitiga ma le degidec insulin o le hypoglycemia, ma o le a mafai ona tupu ni faʻafitauli o le maʻi, e aofia ai ituaiga vave, e aofia ai le ono lamatia le ola o le tagata maʻi.

O aʻafiaga uma o loʻo faʻaalia i lalo, e faʻavae i luga o faʻamatalaga mai faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻapipiʻiina e tusa ai ma le MedDRA ma le okeni. O le aʻafiaga o aʻafiaga i le itu na iloiloina e masani lava (> 1/10), masani (> 1/100 i le 1/1000 i le 1/10000, e aofia ai le fulafula o le laulaufaiva ma laugutu, manava, gaioiga, vaivai, ma le sasaina) urticaria.

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: E masani lava ona mafai e le hypoglycemia (hypoglycemia ona tupu pe afai o le tui o le inisalini e sili atu le maualuga nai lo le manaomia o le inisalini mo le inisalini.) O le hypoglycemia malosi e mafai ona mafua ai le le iloa ma / poo le faoa faamalosi, faaletonu le tumau poo le le mafai ona suia o le faiʻai seia oo i le oti. Faʻafuaseʻi, e aofia ai le afu malulu, pallor o le paʻu, faʻalautele le vaivai, atuatuvale poʻo le atuatuvale, atuatuvalega, le masani ai le vaivai po o vaivaiga, le fiafia, faaitiitia le mafaufau uiga o le mafaufau, moe, fiaai tele, leiloloa o le mafaufau, maʻi tiga, ita, palapitations).

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: le lipodystrophy (e aofia ai le lipohypertrophy, lipoatrophy e mafai ona atiaʻe i le nofoaga o inisiua. O le tausisia o tulafono mo le suia o le mea na tuiina i totonu o le vaega anatomical lava e fesoasoani e faaitiitia ai le lamatiaga o lenei tali o le itu).

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: e masani lava - tali i le mea na tui ai (hematoma, tiga, vailaau i le lotoifale, erythema, nodules e fesootai ai, fulafula, faʻamalamalamaina o le paʻu, paʻu, afaina ma le faʻamalosi i le nofoaga o iniseti), e le o se taimi masani - edema lautele. O le tele o gaioiga i le nofoaga o inisiua e laiti ma le tumau ma e masani lava ona mou ese atu ma togafitiga faifaipea.

I le taimi o tofotofoga, e leai ni eseesega na maua i le taimi, ituaiga, poʻo le ogaoga o faʻafitauli matuia i tagata matutua ma tagata gasegase o loʻo iai le gasegase o le tino po o le gasegase pe a faatusatusa i le faitau aofaʻi o tagata maʻi.

Fegalegaleaiga

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia e ala i le tautala i le hypoglycemic drugs, glucagon-like peptide-1 agonists o le receptor, inhibitors MAO, beta block blockers, inhibitors ACE, salicylates, steroids and anabolic steroids.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻateleina ai faʻamatalaga o le gamoni oona, togafitiga faʻasolosolo, corticosteroids, hormones thyroid, sympathomimetics, somatropin ma danazole.

Beta-blockers e mafai ona puipuia masini o le hypoglycemia.

O Octreotide ma le lanerotide e mafai ona faʻateleina ma faaitiitia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

Ethanol (ava malosi) e mafai ona faʻaleleia ma faʻaititia le faʻaaogaina o le hypoglycemic.

Faʻafeteʻaiga. O nisi fualaau oona pe a faaopoopo i le vaifofo o le insulin degludec e mafai ona mafua ai lona faatafunaina. O le faʻamalosia o le inisalini solution e le mafai ona faʻaopopo i fofo fofo. Aua nei faʻafefiloi le insulin degludec ma isi fualaau.

Faʻasalaga

O se fualaau faapitoa e mafua ai le maualuga o le inisalini e lei faavaeina, ae mafai ona tupu malie le hypoglycemia pe a faatusatusa le fualaau o fualaau faasaina pe a faatusatusa i manaoga o le tagata maʻi (tagai i le "Precautions").

O le tagata gasegase e mafai ona faʻaitiitia le hypoglycemia malu na o ia e ala i le gaosia o le kulukose poʻo le suka. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia faʻaauau pea ona maua ai gaʻo.

I le tulaga o le hypoglycemia ogaoga, pe a le iloa e le tagata maʻi, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia le glucagon (mai le 0.5 i le 1 mg) i / m poʻo le / / (e mafai ona faʻatonuina e se tagata ua aʻoaʻoina), poʻo le / i dextrose (glucose) solution (e mafai ona faʻatonuina na o se fomaʻi fomai). E tatau foi ona faʻatautaia le dextrose iv pe afai o le tagata maʻi e le toe malamalama i le 10-15 minute pe a maeʻa le puleaina o le glucagon. A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e ave meaʻai gaʻo-mauʻoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Lapataiga mo le vailaʻau Insulin degludec

Hypoglycemia. Afai e te faimalaga se taumafataga pe leʻo faʻalauiloa le malosi o le tino, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le hypoglycemia. E mafai foi e le hypoglycemia ona atiae pe afai o le tui o le inisalini e maualuga tele e faatatau i manaoga o le maʻi (tagai i le "Ituaiga afaina" ma le "Faatoilaloina").

A maeʻa ona totogi mo le gasegase o le carbohydrate leaga (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini), e mafai e tagata gasegase ona aʻafia i faailoga masani o le muamua o le hypoglycemia, e tatau ona logoina ai tagata gasegase. O faʻataʻitaʻiga lapatai masani e mafai ona mou atu i se umi umi o le maʻisuka. O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le afaina ma eo mai faatasi ma fiva, e masani ona faateleina le manaʻo o le tino mo le inisalini. E mafai foi ona manaʻomia le fetuunaiga pe afai o le tagata maʻi e faʻamafanafanaina le fatu, ate, poʻo le gland, le pituitary, poʻo le faafitauli o le thyroid.

E pei o isi folasia o le insaline sauniuniga, toe faʻaleleia mai le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o insulin degludec e mafai ona tuai.

Hyperglycemia. O le le lava o le toto poʻo le faʻavaivaia o togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia poʻo le ketoacidosis o le maʻisuka. E le gata i lea, o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le afaina ai, e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o tulaga o le hyperglycemic ma, e tusa ai ma lea tulaga, faʻalauteleina le manaʻo o le tino mo le inisalini.

I le avea ai o se tulafono, o foliga muamua o le hyperglycemia e foliga malie, i le tele o itula poʻo aso. O nei faʻamaoniga e aofia ai le fiainu, vave vave, gase, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻoga, sosogi o le acetone i luga o le ea. I le maʻisuka ituaiga 1, e aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le ketoacidosis o le maʻisuka ma mafai ona oʻo atu ai i le oti.

Mo le togafitiga o le maualuga o le hyperglycemia, ua fautuaina le inisalini vave.

Fesiitaiga o le maʻi mai isi tapenaga o inisalini. O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se ituaiga fou poo le sauniuniga o le inisalini o se igoa fou poo se isi gaosi oloa e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Pe a faʻamatalaina, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga ole fomaʻi.

Le faʻaaogaina o fualaau oona o le thiazolidinedione ma sauniuniga inisalini. O mataupu o le atinaʻe o le faaletonu o le fatu na lipotia i le togafitiga o tagata gasegase i le thiazolidinediones faatasi ai ma le inisalini sauniuniga, aemaise lava pe afai o nei tagata maʻi e i ai tulaga lamatia mo le atiaʻe o le faaletonu o le fatu. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faatonuina le tuufaatasiga o togafitiga ma thiazolidinediones ma le degludec insulin i maʻi. I le tofiaina o nei togafitiga, e tatau ona faia suʻesuʻega faafomaʻi o tagata gasegase e iloa ai faailoga ma faailo o le faaletonu o le fatu, faateleina le mamafa o le tino ma le i ai o le edema lautele. Afai e sili atu le leaga o faailoga o le faaletonu o le fatu i tagata gasegase, o togafitiga ma thiazolidinediones e tatau ona faamutaina.

Faʻaleagaina o le okeni o le faʻaaliga. O le faʻamalosia o togafitiga o le inisalini ma le faʻaogaina atili o le puleaina o le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga lē tumau i le tulaga o le retinopathy o le maʻisuka, ae o le faʻaleleia o le maʻisuka i taimi umi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.

E taua le logoina o tagata maʻi tauaso poʻo tagata ei ai le faʻalauteleina o le mafaufau e latou te manaʻomia pea le fesoasoani a tagata e leai ni faʻafitauli i le vaʻai ma ua toleniina e galulue ma se injector.

Puipuiga o le faʻaaoga sese. O le tagata maʻi e tatau ona faatonuina e siaki le igoa i luga o igoa taʻitasi aʻo lei faia tui taitasi e aloese ai mai le faʻafuaseʻi ona faʻatonuina se isi fualaau poʻo isi inisalini.

Vaʻaia i le inisalini. Pe a faʻaaogaina le inisalini, e mafai ona maua le faʻaaogaina o le antibody. I se tulaga e le masani ai, o le osofaia o le antibody atonu e manaʻomia ai le suia o le insulin e puipuia ai mataupu o le hyperglycemia poo le hypoglycemia.

Aafiaga i luga o le malosi e tietie ai taavale ma masini. O le mafai gasegase o le gasegase ma le saoasaoa o gaioiga e ono faʻavaivaia i le taimi o le hypoglycemia, lea e mafai ona lamatia i tulaga e matua talafeagai ai lenei gafatia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo i taavale afi poʻo ni masini).

E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia aʻo faʻataʻavale. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e aunoa ma le faaitiitia o faʻamaoniga o muamua o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo faʻatasi ai foi ma faʻasologa masani o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloiloina le talafeagai o le aveina o se taavale.

Faʻaalia i le lotoifale ma le faʻaleleia o le tino, le faʻalepale

Faʻaaliga i le lotoifale i le nofoaga o iniseti o inisalini. O nei gaioiga e aofia ai le tiga, mumu, fulafula, sosogi, urticaria, ma le faʻaogaina o le tino.

O le tele o nei faʻamaoniga e malu ma e foliga mai o ni nai aso poʻo ni vaiaso talu ona amata le togafitiga. I nisi tulaga, atonu e talafeagai le suia o le inisalini i se vailaau oona e aofia ai isi faʻasaʻo poʻo faʻamautu.

Lafoaʻi lata mai - o ia mea na tupu e seasea tupu. E mafai ona latou atinaʻe uma i luga o le inisalini lava ia ma i luga o faʻasologa o ausilali, ma faʻaalia e pei o le lautele o mea na faia i le paʻu:

  1. bronchospasm,
  2. angioedema
  3. pa'ū i le toto toto, faateia.

O lona uiga, oi latou uma lava e mafai ona avea ma se taufaamatau i le soifuaga o le maʻi. Faatasi ai ma allergies lautele, e tatau ona suia le fualaau faasaina ile inisalini puupuu, ma e tatau foi ona faia ni togafitiga e tetee atu ai.

Le maualalo le tui ile inisalini ona o le pa'ū i le masani masani o le umi o le maualuga o le glycemia masani. Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, ona e manaʻomia lea ona tausia le kulūkose i se tulaga maualuga mo le tusa ma le 10 aso, ina ia mafai e le tino ona faʻafetaui i se tulaga masani.

Vaavaaiga vaaia ma le sodium excretion

Faʻaiʻuga mai le itu o le vaaiga. O suiga malolosi i le toto o le kulukose e mafua mai i tulafono faatonutonu e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoatoa o le vaaia o le tino, e pei o le taufetuliga o le tino ma le suiga o le suiga o le tioata ma le faaitiitia o le vaai (silasila ile hydration lens).

O ia ituaiga o gaioiga e mafai ona matauina i le amataga o le faʻaaogaina o le inisalini. O lenei tulaga e le manaʻomia ai togafitiga, naʻo oe e manaʻomia:

  • faaitiitia le mata
  • faʻaoga itiiti le komepiuta
  • faitau itiiti
  • matamata le itiiti ifo le TV.

PaʻuE tatau i tagata ona iloa e le o se mea matautia ma o le a toe faʻaleleia se vaaiga ile lua vaiaso.

Le faʻavaeina o mea faʻamalosi i le faʻaofiina o le inisalini. O nisi taimi faatasi ai ma se tali, e tatau ona faia se fesuiaiga ole fomaʻi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le hyper-hypoglycemia.

I se tulaga e le masani ai, o le inisalini e faatuai ai le sodium excretion, e mafua ai le fula. O lenei mea e matua moni lava i tulaga o togafitiga malosi ile inisalini e mafua ai se faʻaleleia atili o metabolism. O le insulin edema e tupu i le amataga o le togafitiga, e le afaina ma e masani lava ona mou ese atu i le mavae ai o le 3 i le 4 aso, e ui i nisi tulaga e mafai ona oʻo atu i le lua vaiaso. O le mea lea, e taua tele le iloa pe faapefea ona tui inisalini.

Lipodystrophy ma fualaau faasaina

Lipodystrophy. E mafai ona faʻaalia e pei o le lipoatrophy (le toe maua o le gaʻo) ma le lipolypertrophy (faʻateleina le faʻavae o mea).

Afai o le inisalini o inisalini e ulufale atu i le sone lipodystrophy, ona faʻagesegese lea o le inisalini o le inisalini, lea o le a oʻo atu ai i se suiga i le pharmacokinetics.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o lenei faʻafefe poʻo le alofia o le tupu o le lipodystrophy, e fautuaina ia suia i taimi uma le nofoaga o inisiua i totonu o tuaoi o le tasi vaega o le tino ua faamoemoe mo le puleaina o le inisalini.

O nisi fualaau e faʻavaivaia ai le faʻaitiitia o le suka i le inisalini. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • glucocorticosteroids,
  • togafitiga
  • danazol
  • faʻasolosolo
  • isoniazid
  • glucagon,
  • isrogens ma gestagens,
  • totogo tuputupu aʻe,
  • phenothiazine mea e maua,
  • vevela vevela,
  • 'alofaga (salbutamol, adrenaline).

Alcohol ma le clonidine e mafai ona taʻitaʻia ma faʻavaivaia ma faʻavaivaia aafiaga o le inisalini o le hypoglycemic. O le pentamidine e mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia, lea e suia i le hyperglycemia, e pei o le mea lea.

Isi aʻafiaga ma aʻafiaga

Somoji syndrome o le hyperglycemia posthypoglycemic lea e tupu ona o le taui taui o hormones contra-hormone (glucagon, cortisol, STH, catecholamines) e avea o se tali atu i le faaletonu o le glucose i totonu ole tino o le mafaufau. Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea, i le 30% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se hypoglycemia i le aoauli, e le o se faafitauli i le hypoglycemic coma, ae e le tatau ona le amanaiaina.

O hormoni o loʻo i luga o loʻo faʻamalosia le glycogenolysis, o le isi itu e faʻaaoga. O le mea lea o le lagolagoina o le taua o le inisalini i totonu o le toto. Ae o nei hormones, e pei o se tulafono, ua natia i se aofaiga tele atu nai lo mea e tatau ai, o lona uiga o le tali glycemia e sili atu nai lo tau. O lenei tulaga e mafai ona tumau mai le tele o itula i le tele o aso ma e faapitoa lava le faalauiloa i le taeao.

O le taua tele o le hyperglycemia o le taeao e masani ona faʻavaeina ai le fesili: sili atu poo le le lava o le insulin? O le tali saʻo o le a faʻamautinoa ai o le a lelei le totogiina o le gaʻo gaʻo, talu ai i se tasi o tulaga e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le inisaligia o le nocturn, ma i se isi mea e tatau ona faʻateleina pe tufatufa eseese.

O le "Morning Dawn Phenomenon" o se tulaga o le hyperglycemia i le taeao (mai le 4 i le 9 itula) ona o le faateleina o le glycogenolysis, lea e malepe ai le glycogen i le ate ona o le sili atu o le pulelasi o hormones contrainsulin e aunoa ma le muamua o le hypoglycemia.

O le iʻuga, o le malosi o le inisalini e tupu ma le manaʻomia mo le inisalini, e mafai ona matauina iinei:

  • E manaʻomia le basal i le tulaga tutusa mai le 10 i le aoauli.
  • O lona faaitiitiga mai le 50% e tupu mai i le 12 i le taeao i le 4 i le taeao.
  • Se faʻaopoopoga o le tau tutusa mai le 4 i le 9 i le taeao.

E faigata tele ona faʻamautinoa le mausali o le glycemia i le po, talu mai lava i aso nei, o sauniuniga o le inisalini faaumiumi e le mafai ona faʻataʻitaʻi atoatoa i suiga o le physiological i le insulin.

I se vaitau o le physiologically mafuaʻaga ua faaititia ai le po mo le inisalini, o le aʻafiaga o le aʻafiaga o le hypoglycemia i le aoauli ma le faʻaofiina o se vailaʻau faʻasaina ao le i momoe ona o le faateleina o le gaioiga o le inisalini faaumiumi. O sauniuniga fou faaumiumi (leai se tasi), mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻi, atonu e fesoasoani e foia lenei faafitauli.

I le taimi nei, e leai se togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e ui lava o taumafaiga e atiina ae o se mea faifai pea.

Faʻaaliga o inisalini

Ole togafitiga ile insulin e le afaina. Ioe, o togafitiga e toe faʻafoʻisia ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi, o loʻo lelei ona matauina mai le faʻaaogaina o vailaʻau. Ae peitai, o le inisalini e mafai ona mafua ai aʻafiaga.

  • hypoglycemia,
  • lipodystrophy,
  • aafiaga i luga o le vaaiga mamao ma le metabolism,
  • afaina o le tino
  • tolopoina le excretion o le sodium e le tino.

E le gata i lea, o aʻafiaga o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le gaosia o tui puipui e le tino o le tino i luga ole vailaʻau faʻatonutonuina.

Ole aʻafiaga leaga o le vailaʻau e aliali pe a fegalegaleai ma isi vailaʻau, ma se inumaga le saʻo. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o ni mea leaga, e taua tele le faʻamaopoopoina le faʻaaogaina o se fomaʻi fou ma le fomaʻi togafitiga, faʻapea foʻi le metotia.

Hypoglycemia

O le tulaga e mafua ona o le maualalo o le toto suka.E mafai ona lamatia mo le maʻi ma liliu atu i le oti.

O le Hypoglycemia e atiina ae mo mafuaaga nei:

  • maualuga meaʻai gaosi
  • ava malosi
  • fiaai ma le le lelei,
  • afaina
  • faatinoga po o gaoioiga, aemaise lava le malosi ma le le fuafuaina,
  • isi faʻamaʻi, e aofia ai le faʻamaʻi o Addison, insulinoma, poʻo le ate, fatu fatu, faafitauli o le loto,
  • nisi fualaau faasaina ma quinine,
  • faʻamaʻi o le gland gland ma le pituitary gland e mafai foi ona oʻo atu i le hypoglycemia.

O le Hypoglycemia e atiina ae i tagata matutua ma tamaiti. E tagi le tamaitiiti i le po, e faʻasauāina o ia i ni pogisa. E ita o ia, e le lavava, e le lelei.

Afai e maitauina e se tamaititi le vevela, ulu o le ulu, suiga faafuasei i le lagona pe ua le mautonu, e tatau i matua ona vave faafesootai se fomai.

Uluai faailoga o le hypoglycemia:

  • fiaaai
  • hyperhidrosis
  • tingling o le paʻu o laugutu,
  • tagi
  • vavao
  • lagona le lava
  • Tachycardia
  • faʻaleagaina
  • pallo o le paʻu.

O le hypoglycemia o lona uiga o le aoauli. O se faʻafitauli o le inisalini e mafua ai le tiga o le ulu ma migraines.

Afai e te le faia se gaioiga, o loʻo maʻi le tulaga o le maʻi. E i ai vaivaiga, vaʻaia le vaʻaia, fenumiai, tautala masalosalo ma le faʻafefe.

O le itu pito sili ona ogaoga o aʻafiaga o le inisalini o le leai o se malamalama ma se mea e sili ona leaga. E tele gasegase latou te le matauina faailoilo lapatai poʻo le le iloa e uiga ia i latou.

O lenei tulaga e leaga. E tatau i le fomaʻi ona faʻamatala i le tagata maʻi mea o loʻo faʻatali ia te ia ma o a aʻafiaga e mafai e le tagata maʻi ona oʻo i ai.

Lipodystrophy

O le itu lenei pe a maeʻa le tuiina o le inisalini e faʻaalia i le faʻaleagaina o le tino o le tino. Inisalini lipodystrophy - atrophy poʻo le hypertrophy o le faʻavae lalo ifo.

O se itu itu e atiina ae i le faia soo o fualaau faasaina i se nofoaga e tasi. O le mafuaaga lena e fautuaina malosi ai e fomai ia faia tui taitasi i se isi nofoaga.

O le atinaʻeina o le itu itu e faʻavae i luga o se maʻi o le neurodystrophic i le vaega o tui. Latou te aʻafia ma le le saʻo le tuiina po o fualaau faasaina.

O le vailaau faasaina e tatau ona faia i le maualuga o le 45 tikeri, faʻamalosi uma le tola i le paʻu paʻu. Afai e pupuu le nila, faʻaaogaina faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi o le tino e mafai ona faʻapitonuʻu pe maeʻa. I lenei tulaga, o le maso maso e le suia. O faʻasalaga e matauina naʻo le tino o le tagata maʻi.

Lipodystrophy o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • o le paʻu e sili ona manifinifi
  • o le nofoaga e masani ona tuiina tui,
  • o tuaoi o nofoaga ua afaina ua manino ona faamatalaina, e le mafai ona sui suiga,
  • afai e te faʻafuaseʻi faʻaleagaina se vaega ua afaina, foliga o le fatu,
  • o le leai o togafitiga mo maʻi mamaʻi e oʻo atu ai i gangrene.

O se vaega faaopoopo i le atinaʻeina o le lipodystrophy o se faʻafitauli faʻaleagaina, o se faʻaitiitia o le polokalame faʻafesoʻotaʻi e mafua mai i faʻamaʻi pipisi poʻo vailaau faʻamaʻi, ma le lē lelei.

Aafiaga i le Vaaiga mamao ma le Metabolism

O aʻafiaga pe'ā maeʻa ona faia le inisalini i le vaega o galuega vaaia. O aʻafiaga leaga o le inisalini e tupu i le vaiaso mulimuli ane. I le avea ai o se tulafono, o sea itu e le manaomia ai togafitiga.

Aisea ua le lelei ai le vaai? O suiga i le toto suka e aafia ai le mamafa o le tino. E mafua lenei mea i le faʻamautuina o le kulukose. O le tioata e tumu i le susu, lea e aʻafia ai le fesuiaiga o ave malamalama.

O le a le tumau le vaʻai i le faʻavavau. O le a toe foʻi mai i le tino pe a maeʻa le 7 aso, o le maualuga o le 10 aso. I le taimi lea, o le tino ua faʻaaogaina atoa i le togafitiga fou, o faʻafitauli uma le lelei o galuega vaaia e muta.

Faʻasalaga e le faʻaalia

Faatasi ai ma le oʻo mai o vailaau faʻamaʻaʻaina atoatoa, o le aʻafiaga o mea faʻavevesi ua paʻu tele. Ae o nisi tagata gasegase o loo mafatia pea i lenei itu.

O se faʻafitauli faʻafuaseʻi ile inisalini e faʻaalia ile tolu ituaiga:

  • Lotoifale i paʻu ma fulufulu.O faailoga muamua e foliga mai ile afa itula pe a uma le tui. Muamua, o se faʻalogona e le afaina ai, o loʻo faʻaalia i le mumu, mago. Ona maua ai lea o pulumu. E leai se togafitiga e manaʻomia, pe a uma le 3 itula e alu ese le allergy.
  • Faigaluega Faatasi ai ma lenei ituaiga urticaria ua aliali mai, faatasi ai ma le angioedema ma le afaina anaphylactic.
  • Tuberculin. O se faʻafitauli faʻafuaseʻi e amata ile 12 itula talu ona faʻaaogaina le vailaʻau. O le mimita faataamilo i le tui o loʻo i ai ni tuaoi manino, o le paʻu o le paʻu ma le tiga. O mea faʻapipiʻi o loʻo aʻafia ai le tino.

Le faʻavaeina o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o allergies, e tatau ona fuaina le maualuga o IgE ma IgG i le inisalini. E faia e le fomaʻi se suʻega paʻu. A maeʻa ona filifilia le mafuaʻaga o le allergy, o vailaʻau talafeagai e faʻamatalaina ma suia i le isi inisalini o loʻo gaosia.

O le suauu o le faʻasoesa e tolopo

O lenei itu o le a le mafai ona tupu. O le faafitauli o le taofiofi o le sodium i le insulin, ma o lea e fesoasoani ai i le taofia o le vai. O se taunuuga, e le o faʻamalosiina e le tino, ma e amata le edema.

O le mafuaaga o le faaitiitia o le excretion o le sodium atonu o se taumafataga e maualalo-gaosu, faapea foi ma le solia o le mafai ona puipuia o puipui o capillaries.

O le insulin edema e amata i le amataga o togafitiga. Tuʻu atu 3-4 aso. I nisi tulaga, latou te oʻo atu i le 2 vaiaso.

Ua aveese le edema insulin i ni togafitiga. O fualaau ua faatonuina na o le faaitiitia o le mamafa o faailoga. O le a le faʻaitiitia uma lava e le diuretics.

Contraindications i le faʻaaogaina o le inisalini

O le taitaia o le injections i le i ai o faʻasolega o le a taʻitaʻia ai e le gata i aʻafiaga, ae faʻapea foi i se tulaga lautele o le soifua manuia. Afai ei ai ni au fesili, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻamatalaga i tui inisalini:

  • maʻi o le maʻisuka (o se tulaga e atiaʻe e avea o se taunuuga o le le atoatoa o le inisalini),
  • insulinoma (faʻapitoa, e seasea ona leaga, tumo mai i peta beta o tamaʻi pancreatic),
  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i mea gaioiolosi po o ausilali,
  • tuinanau i tulaga tau hypoglycemic,
  • vailaʻau faʻamaʻi vaka vailaʻau (faʻaleagaina o le ate o le ate, faʻalauiloaina i se vave vave),
  • vailaʻau o le hemolytic (faʻateleina o le bilirubin e mafua mai i le erythrocyte hemolysis, e masani ona matauina i pepe faatoa fananau mai),
  • afaina fatu,
  • ulutala duodenal,
  • o le eseesega o le faigata,
  • fomaʻi faʻamalosi,
  • amyloidosis o fatugaʻo.

Afai e te le amanaiaina ia faʻailoga, o le maʻi o loʻo maʻi, o loʻo amata le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o ni vailaau faʻamalosi, o aʻafiaga o le maʻi e mafai ona oʻo mai i le faʻalavelave anaphylactic. Afai e te faʻaaogaina le vailaau faʻamaʻi mo le fiva siama oona, o le ate o le a sili atu le leaga, o le a aliali mai ni faailoga fou.

Contraindications e taʻu mai e leai se aoga. E tāua mo le puipuia o le soifua maloloina o le maʻi.

Talu ai ua tui le inisalini i le fale, faʻalogo i lou tino. Afai ei ai ni aʻafiaga e tupu, tali vave, taofi le tagofia o vailaʻau, ma talanoa lau fomaʻi.

E mafai ona faʻaititia le lamatiaga o aʻafiaga. E tatau ona tausisia le metotia, aua le faʻaaoga le faamutaina o vailaau ma fetuunai le fualaau aʻo lei faia le malosi malosi faaletino.

Inisalining Insulin

Inisalini O se hormone felauaiga lea e faia i totonu o sela o le pancreas endocrine. O le galuega o lenei peptide o le faʻaitiitia o le toto toto, o lona uiga, e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose.

O le inisalini e masani ona faʻaaogaina i le tino, ma e le o se faʻalavelave. O lenei peptide e maua ai le malosi o anabolic effect. E le gata i lea, o le inisalini o se vailaau faʻasaʻo-catabolic, aʻo faʻamalosia le glycolysis enzyme ma faʻaosofia ai le fausia o le glycogen glucose i totonu o le tino, faʻaleleia le polotini ma le gaʻo.E tāua foi le malosi o le inisalini e taofia ai le gaioiga o le enzymes lea e talepeina ai gaʻo ma glycogens. O mea o loʻo taua i luga o lenei peptide faʻamalamalama lelei pe aisea ua avea ai ma fualaau faʻasaʻo-faʻasaʻo.

E tatau ona e iloa o le hormone felauaiga (inisalini) o se hamu malosi tele ma ogaoga, o le mea lea e matua faasaina ai ona faʻaaogaina mo tagata taaalo amata. O le mafuaaga autu mo lenei mea o le ogaoga o le afaina o le tino lea e mafua mai i le inisalini mai le le talafeagai ma faʻaogaina. Ua i ai faamaumauga o faamaumauga o maliu.

O le aoga sili ma le lelei o le inisalini i luga o isi peptides, o le lamonega feʻaveaʻi. O le matafaioi o le inisalini o le feaveaiina o meaʻai i sulu o le tino, e pei o le carbohydrates, proteins, amino acids ma gaʻo.

Carbohydrates e faʻauluina e le inisalini tatou te maua ai le malosi o le malosi, proteins ma amino acids - faateleina le maso maso, gaʻo - i le faasologa, o le saturation o le tino ma gaʻo taua. O le inisalini e fesoasoani i le gasegase o le musika ma le maua ai o mea lelei. Ina ia mafai ona faʻaleleia e pei o le gaʻo tele i totonu o le tino, e tatau ona tausisia tulafono e lua:

  1. Malosiaga o le mana. Faʻaopopo nisi protein i lau mea taumafa ma le itiiti ifo o mea inu gaʻo. E tele lava ina faʻateʻaina meaʻai gaʻo.
  2. Iloa lou tino. Afai o loʻo e faʻavave i se faʻavavega o le tino, o le inisalini e mafai ona afaina. O le inisalini e sili atu lona lelei i luga o ectomorphs ma mesomorphs.

O le inisalini e mafai ona feaveaia uma meaʻai, ma galue i ni faʻamaumauga eseese. O le hormone e mafai ona sili atu lona galue e faʻaleleia ai le muso o le fale, ma atonu i le aoina mai o mea faʻapipiʻi. I soʻo se tulaga, o le mauaina o le tino maso maso e faʻaaoga ai le inisalini e aunoa ma le mauaina o gaʻo o le a toetoe lava a le mafai.

Afai o oe o se mea masani ma le manaia ma ponaivi afaina, ona faʻaaogaina lea o le homone o le a sili atu ona aoga nai lo le taimi, e masani lava, pe afai e te mulimuli i tulafono mo lona taliaina. Ectomorphs ua faʻaititia ai le faʻamalosia o insulin. Afai o oe o se suʻapala ma e faigofie i le faʻavaveina o le gaʻo, ona oʻo lea i le tele o lou tetee atu i le inisalini, ma o le a tele lava ina ave ai le gaʻo. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le hormone feʻaveaʻi i le limasone e le fautuaina.

Anabolic effect

E pei ona e iloa, o le inisalini e fesoasoani i le tele o mea amino e mafai ona mafai i totonu o siama maso. Valine ma leucine e sili ona lelei, o latou lava o le amino. O le hormone foi e faafou DNA, felauaiga o magnesium, potassium phosphate ma le biosynthesis protein. Faatasi ai ma le fesoasoani a le inisalini, o le faʻapitoa o gaʻo gaʻo, lea e faʻafefiloi i totonu o le tino ma le ate, ua faʻaleleia. Faatasi ai ma le le lava o le inisalini i totonu o le toto, o le faʻaleleia o le tino.

Le faʻaaogaina o le insulin i le tino

I totonu o le tino, o le inisalini e naʻo le pupuʻu, poʻo le faʻasolosolo.

O le inisalini pupuu e galue e pei ona taua i lalo: pe a uma ona amata le gaioiga o le iniseti (injection) i le afa itula. O le inisalini e tatau ona faʻatulagaina ile afa itula ao lei faia se taumafataga. O le maualuga o le aafiaga o le inisalini e oʻo atu i le 120 minute pe a maeʻa ona puleaina, ma faʻatoa taofia lana galuega feʻaveaʻi i le tino pe a mavae le 6 itula.

O fualaau aupito sili ona lelei na faʻataʻitaʻiina e le taimi o le ACTrapid NM ma le Humulin Regul.

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e galue e tusa ai ma lenei taʻiala: a maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le toto, e amata ona fai lana galuega pe a maeʻa le 10 minute, ma maua le maualuga maualuga pe a maeʻa le 120 minute. O le insulin faʻamalosi e taofi pe a mavae 3-4 itula. A maeʻa ona tuʻuina atu le inisalini, e tatau ona ave loa le meaʻai, poʻo le maeʻa foʻi ona feʻaveaʻi, ulufale i le hormone femalagaaʻi.

O fualaau sili ona lelei mo inisalini mulimuli ane e lua, o Penfill poo FlexPen.

O le tau o se onosefulu aso o le inisalini o le a pe tusa ma le 2-3 afe o ruuga Rusia. O le mea lea, e mafai e tagata taʻalo maualalo maualalo ona faʻaaogaina le inisalini.

Sei o tatou talanoa e uiga i le lelei ma le le lelei o le felauaiga.

Faʻapitoa:

  1. O le vasega e aofia ai le 60 aso, o lona uiga o se taimi puupuu.
  2. O le lelei o le vailaau faasaina o loo i luga i se tulaga maualuga. O le avanoa e faʻatau ai se mea pepelo e 1% pe a faʻatusatusa atu i vailaʻau faʻamaʻi.
  3. Ua maua le inisalini. E mafai ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.
  4. O le hormone e maualuga lona maualuga.
  5. O le tulaga e ono iai aʻafiaga i le itu, e maualalo pe a saʻo lelei.
  6. I le faaiuga o le kosi, e le talafeagai le togafitiga o le faʻasolosolo, ona o le inisalini e leai ni aʻafiaga.
  7. O le faasologa i tua pe a maeʻa le kosi e laʻititi lava.
  8. E mafai ona e faʻaaogaina e le o solo, ae faʻatasi ma isi peptides ma le anabolic steroids.
  9. E leai se afaina o le androgenic i le tino o le tagata.
  10. Ole inisalini e le afaina ai le ate ma fatugaʻo, ma e leai foi ni aʻafiaga i luga ole latou. E le afaina ai faafitauli pe a uma le vasega.

Faʻafitauli:

  1. Low glucose i le tino (lalo 3.3 mmol / L).
  2. Laga o le tino i le faagasologa o le vasega.
  3. O se faʻalavelave masani o fualaau faasaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le inisalini e tolu taimi sili atu ona lelei nai lo mea le lelei. O lona uiga o le inisalini o se tasi lea o vailaau sili ona lelei o vailaau faʻasaina.

Faʻaauau itu o le inisalini

O le itu muamua ma taua taua o le hypoglycemia, o lona uiga, maualalo le kulukose toto. O le hypoglycemia o loʻo faʻaalia e pei ona taua i lalo: o vae e amata ona lulu, le iloa, ma malamalama i mea o loʻo tutupu, o loʻo afaina ai foʻi. O le faʻaititia o le kulukose o loʻo tuʻuina atu faatasi ma le le lava o le faʻamaopoopoina ma le faʻatinoga, se lagona malosi o le fiaai. O le fatu fatu e amata ona faateleina. O mea uma o loʻo i luga o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

E taua tele le iloa o mea nei: afai e te iloa le manino o le glucose, o lona uiga e faanatinati le toe faatumuina o le tino ma le suamalie ina ia aumaia le kulukose i totonu o le toto e masani ai.

O le itu e sosoo ai, ae itiiti lona taua, o le vevela ma le ita i le nofoaga o tui.

E le seasea faʻafitauli, ae e taua tele.

Afai e te inuina le inisalini mo se taimi umi, ona faʻaititia ai lea o lau siama o le inisalini. E mafai foi ona o le maualuga o le inisalini.

O lenei ua matou iloa le inisalini ma le fea e sili ona fetaui mo i matou. O le isi galuega o le paʻu saʻo lea o le inisalini mo le 30-60 aso. E taua tele le le alu mo le silia ma le lua masina ina ia mafai ai e le tino ona atiaʻe lana lava pule faitalia. Afai e te mulimulitai saʻo i faatonuga, ona e maua lea i le tasi le vasega o le inisalini e oo atu i le 10 kilokalama o le maso.

E taua tele le vave amata i ni togi laʻititi e oʻo i le lua iunite i lalo ifo, ma ia faʻatupulaʻia lemu i le 20 iunite. E talafeagai lenei mea ina ia muai siaki le auala e ave ai e le tino le inisalini. E matua faʻavaivai i laʻu sili atu i le 20 iunite i le aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le hormone felauaiga, e tatau ona e gauai i mea e lua:

  1. Amata i se faʻasolosolo laʻititi ma faʻagasolo malie le faʻatupulaia seia oʻo ina oʻo atu i le 20 iunite. E faasaina le fesuiaiga vave mai le 2x i le 6 iunite, pe mai le 10 i le 20! O se suiga sili atu e mafai ona aumaia ai aʻafiaga leaga i lou tino.
  2. Aua le sili atu i le luasefulu iunite. O ai e le fautuaina e tusa ma le 50 iunite - aua e te faʻalogo ia i latou, talu ai e tofu tino taitasi ma insulin i auala eseese (mo se tasi, e 20 iunite atonu e foliga mai tele).

O le tele o taimi e maua ai le inisalini e mafai ona eseese (aso uma, poʻo isi aso uma, tasi i le aso, pe sili atu). Afai e te faʻaoga i aso uma ma e tele taimi, ona tatau lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o le aʻoga. Afai e te tamoe i isi aso uma, o le 60 aso ua lava lea mo lenei mea.

E malosi le fautuaina e tui le inisalini pe a maeʻa le aʻoga malosi, ona 'ai lea o se taumafataga tele i protein ma umi gaʻo. E tatau ona tui vave pe a maeʻa aʻoaʻoga, talu ai ona o le hormone felauaiga, e pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai se aʻafiaga faʻasaʻo-catabolic. E taofia ai le faagasologa o le catabolism, lea e mafua mai i le malosi malosi o le tino.

E taua le taulaʻi atu i le mea moni o le faʻaaogaina o le inisalini pe a maeʻa se toleniga lelei e sili atu ona lelei: pe ae aumaia le tino i le toetoe lava o le hypoglycemia, lea e mafua mai i le faʻaofiina o le inisalini, e afaina ai le faʻaitiitia o le toto i le kulukose toto. A maeʻa aʻoaʻoga, o le tuputupu aʻe o le homone e faʻamalosi malosi. I isi taimi o le aso, o le tuiina o le inisalini e le fautuaina. Afai e faʻasalalau 3 taimi i le vaiaso, ma malolo i le isi 4 aso, e mafai ona e faia se tui i le taeao ao leʻi faia le taeao i aso pe a leai ni aʻoga. I lenei tulaga, e matua fautuaina lava le faʻaaogaina o le insulin (Shortaping insulin) (Faʻapitoa) ma 'aina le afa itula pe a uma le tui. I aso o toleniga, naʻo le taimi lava e maeʻa aʻoaʻoga.

O le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava: afai e te faʻaaogaina hormone femalagaiga i aso uma, ona le tatau lea ona sili atu i le 30 aso o tatou ala. Afai ei ai sau pulega malu pe tau tamaoaiga, ona 60 aso lea. I le aso o aʻoga pe a uma, ona matou faʻaaogaina lea o le inisalini (Novorapid) faʻamaʻi-puupuu, ma i aso malolo - aʻo leʻi faia le taeao, faila o le insulin (Actrapid).

Afai e faʻaaoga se hormone "puupuu," ona tatou ave lea o le inisiua ile afa itula ao le i faia le taumafataga autu.

Afai tatou te faʻaaogaina le "ultrashort", ona tatou faia lea o se tui i le taimi lava e uma ai le taumafataga autu.

Ma o le injection e tupu e aunoa ma le vevela ma le allergies, ma le paʻu e le faʻamalosi i le nofoaga o tui, e tatau ona e faia i vaega eseese o le tino.

Ina ia mafai ona fuafua le aofaʻiga manaʻomia ole inisalini ole manaʻomia, e tatau ona ave le 10 kalama o gaʻo ile tasi vaega o inisalini.

O mea sese autu i le aveina o hormone femalagaiga

Muamua sese - lapoa tetele ma le taimi sese o le faʻaaogaina. Amata i togi laiti ma matamata i le tino e tali mai.

Lua mea sese - sese le tui. E tatau ona tui i se mea faʻafuaseʻi.

Tolu sese - Faʻaaogaina o le inisalini aʻo leʻi faia aʻoaʻoga ma i le taimi e momoe ai, lea e matua faasaina.

Faʻo le fa - Se meaʻai laitiiti pe'ā uma ona faʻaaogaina le insulin. E talafeagai le 'ai o gaʻo ma puluvaʻa i le tele e mafai ai, talu ai ona o le felauaiga o hormone o le a vave ona faasalalauina ia enzymes talafeagai i maso. Afai e te le faʻamamaina le tino i le maualuga o meaʻai gaʻo, ona iai lea o se faʻafitauli o le hypoglycemia.

Lima lona lima - le faʻaaogaina o le inisalini i le tulaga o le faamamaina. O le mea moni o lau taumafataga e maualalo i gaʻo, pe leai foi. Ma le isi, e tau atu ai i se paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto, ma e tatau ona toe faatumuina i se mea suamalie. Ma o le suamalie, e pei ona tatou iloa, o se punavai o meaʻai gaʻo gaʻo vave e le manaʻomia i le vaega o le vevela o le tino.

Le lisi ma numera o oloa na faʻaaoga pe a uma le tui.

O le aofaʻi saʻo o meaʻai e manaʻomia ona e 'ai, o le a faalagolago tonu i le metotia o le hormone femalagaaʻi. O le maualuga o le suka i totonu o le toto o le tagata, pe afai e maloloina - 3-5 mmol / l. O le tasi vaega o le inisalini e maualalo le suka i le 2.2 mmol / L. O lona uiga afai e te togiina sina vaega ole inisalini i le taimi, ona mafai lea ona faigofie ile hypoglycemia. Afai e te le toe fufuina le kulukose o le toto i le taimi, e mafai ona e maua se taunuuga oti. E taua tele le 'ai tele o gaʻo pe a uma le tui.

O le inisalini o se hormone e aʻafia i le pito o le endocrinology. O loʻo i ai le faʻamatalaga o le "areto o le falaoa", faʻapuupuu le XE. E tasi le falaoa e aofia ai le 15 kalama o gaʻo. Na o le tasi le falaoa e tasi e maualuga le maualuga o le suka i le 2.8 mmol / l. Afai o oe, e aunoa ma se faʻalavelave, poʻo se isi lava mafuaʻaga, faʻaaogaina le 10 iunite, ona e manaʻomia lea ona e faʻaaogaina le 5-7 XE, lea e tusa ai ma le gaʻo meaʻai - 60-75. Mafaufau i le mea moni e faapea o vailaʻau faʻamalosi e manatu mama.

Auala e tuiina ai le inisalini

Ae e te lei tuiina le inisalini, e tatau ona e teuina ma soʻo se mea suamalie (sugar, honey, chocolate, ma isi). O lenei mea e mautinoa ai lou saogalemu i le tulaga o le hypoglycemia.

E manaʻomia lou tuiina o le hormone ma se tui faapitoa, e taʻua o le tui tui inisalini.

O sea tuilaina e sili atu le manifinifi nai lo le masani, ma o loʻo i ai se fuataga tele o vaeluagalemu i luga.O se tui tui inisalini e mafai ona uuina se tasi pusa, o lona uiga 1 ml. I luga o le suauu, o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se 40. E taua tele le le faʻafefeteina o suauu masani ma se tui tui o le inisalini, a leai o le ai ai se mea e afaina mai i le maualuga o lenei fualaau faasaina. E tatau ona e faia se tui i le maualuga o le 45 tikeri.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, aoina mai le aofaʻiga o le inisalini, ave i lou lima tauagavale ma fai se lafu i luga o le paʻu, sili i le manava, ona lalo ifo lea o le 45-tikeri, ulufale i le nila, ona sosoo ai lea ma le inisalini. Taofi mo ni nai sekone, ma aveese le nila mai le paʻu. Aua le tui i se tasi nofoaga i taimi uma.

Aua e te fefe o se siama o le a ulufale atu i totonu o le nofoaga o tui. O le nila o le tui tui inisalini e laʻitiiti, o lea e le lamatia ai le siama. Afai e tatau ona e tui i se suauu masani, ona e tatau lea ona fufulu fufulu ou lima ma faʻafesoʻotaʻi le nofoaga o le a faia ai le tui i le ava malosi.

Ina ia maua le maualuga o le aafiaga mai le insulin, e tatau ona tatou iloiloina ni tulafono autu se tolu:

  1. Faʻaaloalo i se taumafataga mo tupe mama.
  2. Aoao lelei.
  3. Ia lelei se malologa.

E mafai ona tuʻu faʻatasi le inisalini ma faʻamaʻi faʻamaʻi?

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le inisalini ma isi vailaʻau faʻamalosi, pe a faʻamaonia. O le tuufaatasiga i le 99% o mataupu e sili atu ona malosi nai lo le insulin solo. E mafai ona e faʻaaogaina le inisalini ma se isi fualaau faasaina mai le amataga e oo i le iuga o le vasega o le hormone femalagaaʻi. E sili ona lelei le faʻaauau le tuliloaina o le inisalini mo le 14-21 aso, o lea e laʻititi ai le faasologa i tua.

E tāua le iloa o soʻo se vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le inisalini, e naʻo tagata taʻaloga faʻapolofesa o loʻo nonofo i le tino ma faʻaaogaina. Afai o lau sini o le faʻapipiʻi, ia faʻagalo le "kemisi", aua e le faʻamaoniaina i soo se auala.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona ia manaʻomia lea o se tui ole inisalini.

Aua nei lamatia lou ola maloloina ina ia mafai ai ona maua vave le mea e manaʻo i ai. Afai ua e filifili mausali e te manao e auai faʻapitoa i le fausiaina o tino ma avea ma se tagata taʻalo, ia muamua alu i lou tapulaa masani, pe ae le toe maua le maso maso i se auala masani. I le lautele, e tatau ona ausia lou "lafitaga" masani, ona amata ai lea ona "vailaau".

Manatua ao leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e suʻesuʻeina atoa. E le talafeagai le faia o suʻega pe afai oe inisalini solo. Afai e te faʻaaogaina le inisalini ma se isi mea, ona e manaʻomia lea e suʻe suʻega talafeagai ao leʻi faia le vasega, i le taimi ma le taimi. E le gata i lea, aua neʻi galo e uiga i togafitiga faʻasolosolo.

I le faaiuga, e tatau ona e manatua ni nai tulafono mo le faʻaaogaina o le inisalini, ina ia le afaina:

  1. Iloa lou tino, ia mautinoa o loʻo lelei ma sauni e faʻaaoga le inisalini.
  2. Faʻafeiloaʻi lelei le ala saʻo ma faʻamautinoa atoatoa.
  3. Mātaʻitū manino le faiga o meaʻai ma toleniga ina ia mafai ai ona maua le mamafa maualuga mo le vaitaimi aʻoga.

Afai ua e filifilia lelei le mea e te manaʻo e faʻamalosi, e fautuaina oe e amata le inisalini solo ina ia e suʻesuʻeina le gaioiga o lou tino, talu ai o le a faigata ona malamalama i le faʻaaogaina o isi vailaʻau pe'ā iai ni faʻafitauli i le tino. E sili ona lelei le le faʻaaogaina o sauniuniga mo togafitiga, talu ai e leʻoloa pe o le a faapefea ona aafia ai lou tino.

O aʻafiaga o le inisalini: aisea e lamatia ai?

O nisi taimi o tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka faafesootai ma le mea moni e faapea o aʻafiaga itu ole inisalini e faʻaalia. O aʻafiaga o le inisalini e mafai ona faʻaalia e ala i gasegase o le tino, faʻaogaina o le inflammatory ma isi suiga.

O aʻafiaga o injections e faʻatatau tonu lava i uiga patino o le tagata, o le sao o le fuainumera ua filifilia ma le auala e faʻaaoga ai le fualaau faasaina.

O le toʻatele o tagata e faʻafeiloaʻi lelei le togafitiga o vai.

O a mea autu o le inisalini?

I totonu o le tino o le tagata, o le homulini insulin e maua mai i le pancreas ma fesoasoani e faʻaitiitia le tulafono faatonutonu o le toto suka. O le galuega autu a lenei hormone o le faʻaaogaina lea ma faʻasaoina amino acids, gaʻo gaʻo ma le kulukose i le faʻaoga tele.

Mo le tele o tausaga, sa masani ona faʻaaogaina le inisalini gaosia i le togafitiga o le maʻisuka, ma ua maua ai foi lana talosaga i taaloga afeleti ma le tino (e pei o le anabolic).

O le aʻafiaga autu o le inisalini o aʻafiaga nei:

  • fesoasoani e aveese meaʻai mai le ate, tino o le tino ma musele e sau mai le toto,
  • faʻagasoloina gaioiga faʻasolosolo ina ia tosoina e le tino le malosiaga autu mai gaʻo, puipuia o puipuiga ma gaʻo.

E le gata i lea, o le inisalini e faia galuega nei:

  • o loʻo i ai le gafatia e taofi ma faaputuputu le kulūkose i maso ma mea faʻapipiʻi,
  • e mafai ai le gaosia o le kulukose e ala ile ate i le glycogen,
  • fesoasoani i le faʻaleleia o gaʻo gaʻo,
  • o se faʻalavelave i le malepe o puipuiga,
  • faʻaopoopo le faʻavaveina o le protein i le tino maso.

Ole inisalini o se tasi o hormones lea e fesoasoani i le tuputupu ae ma le masani ai o atinaʻe o le tamaititi, o lea e sili ai ona manaʻomia e tamaiti le gaosia talafeagai o le homone i le pancreas.

O le maualuga o le inisalini e faʻatatau sao i meaʻai a le tagata ma se olaga ola malosi. O le mea lea, o le tele o taumafa taʻutaʻua ua atiaʻe e faʻavae i lenei taʻiala.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, e leai se inisalini e gaosia i totonu o le tino, lea e mafua ai lagona o le tagata maʻi o se manaoga faifai pea mo inisiua o lenei hormone.

Eseesega ma ituaiga o fualaau faʻaonapo nei

Sugar levelManWomanSpecify lau suka pe filifili se kenera mo fautuagaLevel0.58 O le sailiga e le mauaSpecify le tausaga o le tagataAi SailiiligaNa maua i laloA faʻamatala le tausaga o le fafineFaʻiliga suʻesuʻeNa maua

I aso nei, e lua auala autu e maua ai le inisalini:

o se oloa gaosi vailaau gaosi ua maua mai ona o le faaaogaina o tekonolosi faaonaponei,

o se vailaʻau e maua mai ona o le gaosia o le hormone e le paʻu o manu (e le masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei o se faʻaaogaina o tausaga talu ai).

I le isi itu, o fualaau faasaina atonu e:

  1. Ole inisalini pupuu ma puupuu, lea ua lua sefulu lua minute talu ona maeʻa le pulega, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga, o le regulatory humuline ma le inosia-masani. O nei fualaau faasaina e mafai ona sosolo ma e faʻapitoa ona faia. O nisi taimi o loʻo i ai se tui faʻapitoa poʻo le iniseti. O le maualuga o le gaioiga o le vailaau e togafitia e amata i le lua i le tolu itula pe a uma le tui. O ia inisalini e faʻaaogaina, e fai ma tulafono, e faʻatonutonuina ai le toto toto o le suka i le tulaga o le solia o meaʻai po o le faʻalagona tele o le faʻalagona.
  2. Vailaʻau o le umi o taimi. O nei vailaʻau e aafia ai le tino mai le sefululima itula i le aso. O le mafuaʻaga lea mo tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua lava lea e faia ai le lua i le tolu injections i le aso. I le avea ai o se tulafono, o le zinc poo le protamine o loʻo aofia i totonu o na vailaau, lea e maua ai le tulaga tatau o le faʻafefe i totonu o le toto ma faʻaitiitia le faʻavaivai.
  3. O fualaau oona umi. O latou uiga autu o le aʻafiaga lea pe a maeʻa le inisiua mo se vaitaimi umi atu - mai le luasefulu i le tolusefulu ono itula. O le gaioiga o le inisalini e amata ona aliali i le itula pe lua mai le taimi o le tui. O le tele lava o taimi, e fomaʻi e fomaʻi lenei ituaiga o vailaau i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia le lagona lelei i le hormone, tagata matutua ma i latou e tatau ona o atu pea i le falemaʻi mo inisiua.

E na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina fualaau talafeagai i le tagata maʻi, o lea e faigata ai ona faʻamasino le inisalini e sili atu. Faʻalagolago i le lavelave o le gasegase o le faamai, o le manaomia o se hormone ma le tele o isi itu, o le fualaau sili ona lelei mo le tagata maʻi ua filifilia. O se mea tāua o le matua lea o se tagata.

Na talitonuina latou te maua le gaʻo mai le inisalini, ae e tatau ona maitauina e faapea o le maʻisuka, o le tele o gasegase e tupu i totonu o le tino ua faʻalavelaveina. O le mea lea, o faafitauli ma le mamafa o le tagata maʻi e mafai ona matauina.

E mafai ona e gaʻo ona o le tele o isi mea, o aʻafiaga o le inisalini ei ai isi uiga.

E faʻapefea ona faʻaalia aʻafiaga leaga o le togafitiga o le insulin?

E ui lava i le taua o le faʻaaogaina o le hormone, ei ai tulaga lamatia o le pulega o inisalini. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o tagata gasegase e matauina se aafiaga lelei mai le pulega o fualaau faasaina, ma faʻaaogaina mo le silia ma le tasi le tausaga, ae o isi atonu latou te faitio e uiga i le atinaʻeina o gasegase eseese. I lenei tulaga, o le allergy e mafai ona tupu e le gata i le vaega galue, ae faapena foi i isi vaega o le vailaʻau. E le gata i lea, o se taunuuga o le faifaipea o le iniseti, e ono tulaʻi mai se faafitauli, pe faapefea ona faʻaumatia otaota po o vailaʻau.

O le a le lamatiaga o le inisalini, o a aʻafiaga e mafai ona tutupu pe a uma le puleaina o le inisalini? O faʻafitauli matuia masani o le togafitiga o le inisalini e aofia ai:

  1. O le faʻaalia o faʻamaʻi i le mea na faia ai le inisiua. E mafai ona faʻaalia o ia i le ituaiga o mūmū mūmū, paʻu, fulafula, poʻo le faʻaogaina o mea e fai.
  2. E i ai se avanoa e atiaʻe ai se allergy ona o le gasegase i se tasi o vaega o le fualaau faasaina. O faʻaaliga autu o maʻi paʻu, o le atinaʻe o le bronchospasm.
  3. Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i le fualaau faasaina o se taunuuga o le hyperglycemia faaumiumi.
  4. E ono tulai mai faafitauli tau vaʻai. I le avea ai o se tulafono, o le inisalini na mafua ai aʻafiaga e le tumau. O se tasi o auala autu o le faʻaitiitia o mata o mata ma faʻamautinoa le filemu.
  5. I nisi tulaga, o le tino o le tagata e mafai ona gaosia ni fomaʻi e tali atu ai i le faʻafoega o fualaau faasaina.
  6. I le taimi muamua i le amataga o le meaʻai, o le lamatiaga o le inisalini e mafai ona aofia ai le foliga mai o le fulafula ogaoga, lea e mou atu i totonu o nai aso. Edema e mafai ona tupu ona o le tuai o le faʻamamaina o le sodium e le tino. I le avea ai o se tulafono, o le gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau mo le tele o tausaga e le o feagai ma lenei faafitauli.

Afai e faia togafitiga o inisalini, o aʻafiaga itu e mafai ona tupu mai o se taunuuga o fegalegaleaiga ma isi fualaau. Ina ia mafai ona aloese mai aʻafiaga i le taimi o le inisalini, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina fou e manaʻomia ina ia faʻamaopoopoina ma le fomaʻi.

Pe a faʻaaogaina le inisalini, o aʻafiaga o le vailaʻau e ono le tupu pe afai o le maʻi e matua pipii i fautuaga uma a le fomaʻi.

O a mea e solia ai le fualaau faasaina?

O le faʻamalosia o insulin e mafai ona i ai le tele o faʻasolega. O le tagofia o le vailaʻau e tuusao lava i le soifuaga o le tagata maʻi ma le lelei o meaai.

Afai e te mulimulitai i fautuaga uma a lau fomaʻi, e mafai ona e maua se faʻaitiitiga o vailaau o togafitiga faʻafoeina. E le gata i lea, o itu e mafai ona aʻafia ai le i ai o faʻasolega o le numera o tausaga ma le soifua maloloina lautele o le maʻi.

E faʻasaina le togafitiga o insulin i mataupu nei:

  • o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka e ono mafua ai faʻafitauli,
  • faiga faʻaleagaina e tupu i le ate, e aofia ai le cirrhosis ma le hepatitis tuga,
  • faʻamaʻi o le pancreas ma fatuga (pancreatitis, nephritis, urolithiasis),
  • nisi o faamai o le gastrointestinal tract (maʻi o le manava po o le maʻi ulutala),
  • ogaoga fatu fatu.

Afai e maua e se maʻi ni faʻamaʻi e pei o le le atoatoa o le matelaina poʻo le iai o faafitauli i le vaʻaia o le cerebral, e tatau ona faia togafitiga uma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga mai le inisalini.

Aafiaga o le hypoglycem of insulin (masini mo le atinaʻeina o le hypoglycemia)

Inisalini o le hormone autu lea e maua mai i le pancreas, lea e tatau mo le tulaga masani o le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka. O le mea e leaga ai, o le aafiaga o le hypoglycemic insulin o se tasi lea o ona aʻafiaga autu e lamatia ai le le na o le soifua maloloina, ae tele taimi o le maʻi. O le mafuaʻaga lea ua filifilia ai filifiliga a le fomaʻi taʻitasi i le suʻega o fualaau faasaina i taimi taʻitasi, ae o aso muamua o togafitiga e pulea e suʻega a le laboratory o le toto ma le urine.

O le mea moni, o le taimi lenei e sili atu le ogaoga nai lo le foliga atonu e foliga mai muamua. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o se atinaʻe mataʻutia o le hypoglycemia e mafai, e oʻo atu i se coma. I le tulaga o le faʻaaogaina o le inisalini faʻataʻalise, o lenei tulaga e le o se mea taufaamatau, talu ai o le tagata lava ia poo le fomaʻi o loʻo faʻaaogaina o le a maitauina faailoga o se faʻaitiitia o le suka ma ave laasaga talafeagai. Ae o nisi tagata gasegase ua faatonuina se fualaau faasaina, ma e faʻaosofia ai le atinaʻe faifaipea o le maʻi o le hypoglycemia.

Ina ia malamalama i le taua o le pipii atu i se tagata taitoatasi i tulaga taitasi, e tatau ona e suesue i le auala o le atinaʻeina o le hypoglycemia. O gaʻo kulūlū e ulufale atu i le tino ma oloa eseese e faʻatafunaina i le taimi o le faʻapalapalaina, ma mafua ai le fausia o mole o suga eseese. Afai o tatou talanoa e uiga i se tasi oi latou - glucose - ona aʻafia ai lea i le toto toetoe lava o le taimi lava lena. A o faateleina le aofaʻi o meaʻai, o le maualuga o le kulūkose i le toto e tupu maualuga, lea e oʻo atu ai i lona faʻamafanafanaina i se tulaga e le talafeagai mo le galue masani o le tino. O iinei o le faiga o le hypoglycemic action of insulin e foliga mai o se avanoa tele, talu ai o lenei hormone na gaosia e le pancreas o loʻo i ai se galuega taua tele: e faʻaleleia ai le 'aveʻeseina o le kulukose i totonu o le tino, ma faʻamalieina ai le tafe toto. O le mea e leaga ai, o le masini o le hypoglycemia e leʻo pulea e le tagata, ma e ono mafai ona pau le maualuga o le suka i le masani, ae o le a paʻu maualalo. E tupu lenei mea i mataupu pe a amata e le pancreas le faateleina o le gaosiga o le inisalini, ma le faiga o lenei faiga e faigata ona faʻamatala. O se taunuuga, e le lava le glucose e totoe i le toto, e lava mo le galue masani o le tino atoa o le tino ao faia atoa ma le faiʻai e galue faapitoa lava.

I le avea ai o se tulafono, o le faiga e mafua ai le inisalini e tupu, e mafai ona vaʻaia: o le maualuga o le suka e gaosia i le taimi o le taumafa o meaai e maua malie, ma pe a uma le amataga o le gaosia o le hormone e faʻaitiitia foi le faʻalelei. I le tulaga pe a tulaʻi malosi le maualuga o le suka, ma o le a sili atu ona paʻu lemu i lalo ifo o masani, ma e tatau ona atiaʻe le hypoglycemia. O le mafuaaga lena e matua taua ai i le togafitiga o le maʻisuka ma le inisalini e faʻaaogaina ai lenei masini ma avatu ai i tagata maʻi ni faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o le fualaau faasaina. O le mea e leaga ai, o le tele o tulaga o le hypoglycemia e tupu lelei ona o le i ai o se mea e le masani ai i le va o aafiaga o le inisalini ma le tele o meaʻai.

O le iloa o mataupu faavae lea e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto, faʻapea foʻi ma faailoga autu ma faailo e faʻaalia ai le le taliaina o le kulūkose, e mafai e se tagata ona puipuia ni aʻafiaga ogaoga, e aofia ai le oti.

O le a le inisalini?

O le inisalini o se hamene e maua mai le palatini na gaosia e le pancreas e tali atu i le maualuga o le kulukose o le toto. O le hormone e tuʻuina atu i totonu o le toto e ala ile vaʻaiga faʻapitoa e taʻua o seta beta. O oloa taʻitasi e ese lona aafiaga i luga o le maualuga o le suka, ma, o le mea lea, e aofia ai se tulaga ese o le faʻasaina o le inisalini i totonu o le tino. O lenei hormone e aʻafia ai le tino atoa. O le sini autu o le inisalini o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto.

Aafiaga faʻasolosolo

O le inisalini e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e maso maso, ma faʻamalosia ai foi nisi o enzymes glycolysis. O le inisalini ei ai le gafatia e faʻamalosia faʻapitoa le glycogen ma isi mea i totonu o maso, ma faʻaitiitia ai le gluconeogenesis, o lona uiga o le fausia o le kulukose i le ate.

Le faʻaaogaina o le insulin i le tino

I totonu o le tino, o le inisalini e naʻo le pupuʻu, poʻo le faʻasolosolo.

O le inisalini pupuu e galue e pei ona taua i lalo: pe a uma ona amata le gaioiga o le iniseti (injection) i le afa itula. O le inisalini e tatau ona faʻatulagaina ile afa itula ao lei faia se taumafataga. O le maualuga o le aafiaga o le inisalini e oʻo atu i le 120 minute pe a maeʻa ona puleaina, ma faʻatoa taofia lana galuega feʻaveaʻi i le tino pe a mavae le 6 itula.

O fualaau aupito sili ona lelei na faʻataʻitaʻiina e le taimi o le ACTrapid NM ma le Humulin Regul.

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e galue e tusa ai ma lenei taʻiala: a maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le toto, e amata ona fai lana galuega pe a maeʻa le 10 minute, ma maua le maualuga maualuga pe a maeʻa le 120 minute. O le insulin faʻamalosi e taofi pe a mavae 3-4 itula. A maeʻa ona tuʻuina atu le inisalini, e tatau ona ave loa le meaʻai, poʻo le maeʻa foʻi ona feʻaveaʻi, ulufale i le hormone femalagaaʻi.

O fualaau sili ona lelei mo inisalini mulimuli ane e lua, o Penfill poo FlexPen.

O le tau o se onosefulu aso o le inisalini o le a pe tusa ma le 2-3 afe o ruuga Rusia. O le mea lea, e mafai e tagata taʻalo maualalo maualalo ona faʻaaogaina le inisalini.

Sei o tatou talanoa e uiga i le lelei ma le le lelei o le felauaiga.

Faʻapitoa:

  1. O le vasega e aofia ai le 60 aso, o lona uiga o se taimi puupuu.
  2. O le lelei o le vailaau faasaina o loo i luga i se tulaga maualuga. O le avanoa e faʻatau ai se mea pepelo e 1% pe a faʻatusatusa atu i vailaʻau faʻamaʻi.
  3. Ua maua le inisalini. E mafai ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.
  4. O le hormone e maualuga lona maualuga.
  5. O le tulaga e ono iai aʻafiaga i le itu, e maualalo pe a saʻo lelei.
  6. I le faaiuga o le kosi, e le talafeagai le togafitiga o le faʻasolosolo, ona o le inisalini e leai ni aʻafiaga.
  7. O le faasologa i tua pe a maeʻa le kosi e laʻititi lava.
  8. E mafai ona e faʻaaogaina e le o solo, ae faʻatasi ma isi peptides ma le anabolic steroids.
  9. E leai se afaina o le androgenic i le tino o le tagata.
  10. Ole inisalini e le afaina ai le ate ma fatugaʻo, ma e leai foi ni aʻafiaga i luga ole latou. E le afaina ai faafitauli pe a uma le vasega.

Faʻafitauli:

  1. Low glucose i le tino (lalo 3.3 mmol / L).
  2. Laga o le tino i le faagasologa o le vasega.
  3. O se faʻalavelave masani o fualaau faasaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le inisalini e tolu taimi sili atu ona lelei nai lo mea le lelei. O lona uiga o le inisalini o se tasi lea o vailaau sili ona lelei o vailaau faʻasaina.

Faʻaauau itu o le inisalini

O le itu muamua ma taua taua o le hypoglycemia, o lona uiga, maualalo le kulukose toto. O le hypoglycemia o loʻo faʻaalia e pei ona taua i lalo: o vae e amata ona lulu, le iloa, ma malamalama i mea o loʻo tutupu, o loʻo afaina ai foʻi. O le faʻaititia o le kulukose o loʻo tuʻuina atu faatasi ma le le lava o le faʻamaopoopoina ma le faʻatinoga, se lagona malosi o le fiaai. O le fatu fatu e amata ona faateleina. O mea uma o loʻo i luga o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

E taua tele le iloa o mea nei: afai e te iloa le manino o le glucose, o lona uiga e faanatinati le toe faatumuina o le tino ma le suamalie ina ia aumaia le kulukose i totonu o le toto e masani ai.

O le itu e sosoo ai, ae itiiti lona taua, o le vevela ma le ita i le nofoaga o tui.

E le seasea faʻafitauli, ae e taua tele.

Afai e te inuina le inisalini mo se taimi umi, ona faʻaititia ai lea o lau siama o le inisalini. E mafai foi ona o le maualuga o le inisalini.

O lenei ua matou iloa le inisalini ma le fea e sili ona fetaui mo i matou. O le isi galuega o le paʻu saʻo lea o le inisalini mo le 30-60 aso. E taua tele le le alu mo le silia ma le lua masina ina ia mafai ai e le tino ona atiaʻe lana lava pule faitalia. Afai e te mulimulitai saʻo i faatonuga, ona e maua lea i le tasi le vasega o le inisalini e oo atu i le 10 kilokalama o le maso.

E taua tele le vave amata i ni togi laʻititi e oʻo i le lua iunite i lalo ifo, ma ia faʻatupulaʻia lemu i le 20 iunite. E talafeagai lenei mea ina ia muai siaki le auala e ave ai e le tino le inisalini. E matua faʻavaivai i laʻu sili atu i le 20 iunite i le aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le hormone felauaiga, e tatau ona e gauai i mea e lua:

  1. Amata i se faʻasolosolo laʻititi ma faʻagasolo malie le faʻatupulaia seia oʻo ina oʻo atu i le 20 iunite. E faasaina le fesuiaiga vave mai le 2x i le 6 iunite, pe mai le 10 i le 20! O se suiga sili atu e mafai ona aumaia ai aʻafiaga leaga i lou tino.
  2. Aua le sili atu i le luasefulu iunite. O ai e le fautuaina e tusa ma le 50 iunite - aua e te faʻalogo ia i latou, talu ai e tofu tino taitasi ma insulin i auala eseese (mo se tasi, e 20 iunite atonu e foliga mai tele).

O le tele o taimi e maua ai le inisalini e mafai ona eseese (aso uma, poʻo isi aso uma, tasi i le aso, pe sili atu). Afai e te faʻaoga i aso uma ma e tele taimi, ona tatau lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o le aʻoga. Afai e te tamoe i isi aso uma, o le 60 aso ua lava lea mo lenei mea.

E malosi le fautuaina e tui le inisalini pe a maeʻa le aʻoga malosi, ona 'ai lea o se taumafataga tele i protein ma umi gaʻo. E tatau ona tui vave pe a maeʻa aʻoaʻoga, talu ai ona o le hormone felauaiga, e pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai se aʻafiaga faʻasaʻo-catabolic. E taofia ai le faagasologa o le catabolism, lea e mafua mai i le malosi malosi o le tino.

E taua le taulaʻi atu i le mea moni o le faʻaaogaina o le inisalini pe a maeʻa se toleniga lelei e sili atu ona lelei: pe ae aumaia le tino i le toetoe lava o le hypoglycemia, lea e mafua mai i le faʻaofiina o le inisalini, e afaina ai le faʻaitiitia o le toto i le kulukose toto. A maeʻa aʻoaʻoga, o le tuputupu aʻe o le homone e faʻamalosi malosi. I isi taimi o le aso, o le tuiina o le inisalini e le fautuaina. Afai e faʻasalalau 3 taimi i le vaiaso, ma malolo i le isi 4 aso, e mafai ona e faia se tui i le taeao ao leʻi faia le taeao i aso pe a leai ni aʻoga. I lenei tulaga, e matua fautuaina lava le faʻaaogaina o le insulin (Shortaping insulin) (Faʻapitoa) ma 'aina le afa itula pe a uma le tui. I aso o toleniga, naʻo le taimi lava e maeʻa aʻoaʻoga.

O le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava: afai e te faʻaaogaina hormone femalagaiga i aso uma, ona le tatau lea ona sili atu i le 30 aso o tatou ala. Afai ei ai sau pulega malu pe tau tamaoaiga, ona 60 aso lea. I le aso o aʻoga pe a uma, ona matou faʻaaogaina lea o le inisalini (Novorapid) faʻamaʻi-puupuu, ma i aso malolo - aʻo leʻi faia le taeao, faila o le insulin (Actrapid).

Afai e faʻaaoga se hormone "puupuu," ona tatou ave lea o le inisiua ile afa itula ao le i faia le taumafataga autu.

Afai tatou te faʻaaogaina le "ultrashort", ona tatou faia lea o se tui i le taimi lava e uma ai le taumafataga autu.

Ma o le injection e tupu e aunoa ma le vevela ma le allergies, ma le paʻu e le faʻamalosi i le nofoaga o tui, e tatau ona e faia i vaega eseese o le tino.

Ina ia mafai ona fuafua le aofaʻiga manaʻomia ole inisalini ole manaʻomia, e tatau ona ave le 10 kalama o gaʻo ile tasi vaega o inisalini.

O mea sese autu i le aveina o hormone femalagaiga

Muamua sese - lapoa tetele ma le taimi sese o le faʻaaogaina.Amata i togi laiti ma matamata i le tino e tali mai.

Lua mea sese - sese le tui. E tatau ona tui i se mea faʻafuaseʻi.

Tolu sese - Faʻaaogaina o le inisalini aʻo leʻi faia aʻoaʻoga ma i le taimi e momoe ai, lea e matua faasaina.

Faʻo le fa - Se meaʻai laitiiti pe'ā uma ona faʻaaogaina le insulin. E talafeagai le 'ai o gaʻo ma puluvaʻa i le tele e mafai ai, talu ai ona o le felauaiga o hormone o le a vave ona faasalalauina ia enzymes talafeagai i maso. Afai e te le faʻamamaina le tino i le maualuga o meaʻai gaʻo, ona iai lea o se faʻafitauli o le hypoglycemia.

Lima lona lima - le faʻaaogaina o le inisalini i le tulaga o le faamamaina. O le mea moni o lau taumafataga e maualalo i gaʻo, pe leai foi. Ma le isi, e tau atu ai i se paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto, ma e tatau ona toe faatumuina i se mea suamalie. Ma o le suamalie, e pei ona tatou iloa, o se punavai o meaʻai gaʻo gaʻo vave e le manaʻomia i le vaega o le vevela o le tino.

Le lisi ma numera o oloa na faʻaaoga pe a uma le tui.

O le aofaʻi saʻo o meaʻai e manaʻomia ona e 'ai, o le a faalagolago tonu i le metotia o le hormone femalagaaʻi. O le maualuga o le suka i totonu o le toto o le tagata, pe afai e maloloina - 3-5 mmol / l. O le tasi vaega o le inisalini e maualalo le suka i le 2.2 mmol / L. O lona uiga afai e te togiina sina vaega ole inisalini i le taimi, ona mafai lea ona faigofie ile hypoglycemia. Afai e te le toe fufuina le kulukose o le toto i le taimi, e mafai ona e maua se taunuuga oti. E taua tele le 'ai tele o gaʻo pe a uma le tui.

O le inisalini o se hormone e aʻafia i le pito o le endocrinology. O loʻo i ai le faʻamatalaga o le "areto o le falaoa", faʻapuupuu le XE. E tasi le falaoa e aofia ai le 15 kalama o gaʻo. Na o le tasi le falaoa e tasi e maualuga le maualuga o le suka i le 2.8 mmol / l. Afai o oe, e aunoa ma se faʻalavelave, poʻo se isi lava mafuaʻaga, faʻaaogaina le 10 iunite, ona e manaʻomia lea ona e faʻaaogaina le 5-7 XE, lea e tusa ai ma le gaʻo meaʻai - 60-75. Mafaufau i le mea moni e faapea o vailaʻau faʻamalosi e manatu mama.

Auala e tuiina ai le inisalini

Ae e te lei tuiina le inisalini, e tatau ona e teuina ma soʻo se mea suamalie (sugar, honey, chocolate, ma isi). O lenei mea e mautinoa ai lou saogalemu i le tulaga o le hypoglycemia.

E manaʻomia lou tuiina o le hormone ma se tui faapitoa, e taʻua o le tui tui inisalini.

O sea tuilaina e sili atu le manifinifi nai lo le masani, ma o loʻo i ai se fuataga tele o vaeluagalemu i luga. O se tui tui inisalini e mafai ona uuina se tasi pusa, o lona uiga 1 ml. I luga o le suauu, o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se 40. E taua tele le le faʻafefeteina o suauu masani ma se tui tui o le inisalini, a leai o le ai ai se mea e afaina mai i le maualuga o lenei fualaau faasaina. E tatau ona e faia se tui i le maualuga o le 45 tikeri.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, aoina mai le aofaʻiga o le inisalini, ave i lou lima tauagavale ma fai se lafu i luga o le paʻu, sili i le manava, ona lalo ifo lea o le 45-tikeri, ulufale i le nila, ona sosoo ai lea ma le inisalini. Taofi mo ni nai sekone, ma aveese le nila mai le paʻu. Aua le tui i se tasi nofoaga i taimi uma.

Aua e te fefe o se siama o le a ulufale atu i totonu o le nofoaga o tui. O le nila o le tui tui inisalini e laʻitiiti, o lea e le lamatia ai le siama. Afai e tatau ona e tui i se suauu masani, ona e tatau lea ona fufulu fufulu ou lima ma faʻafesoʻotaʻi le nofoaga o le a faia ai le tui i le ava malosi.

Ina ia maua le maualuga o le aafiaga mai le insulin, e tatau ona tatou iloiloina ni tulafono autu se tolu:

  1. Faʻaaloalo i se taumafataga mo tupe mama.
  2. Aoao lelei.
  3. Ia lelei se malologa.

E mafai ona tuʻu faʻatasi le inisalini ma faʻamaʻi faʻamaʻi?

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le inisalini ma isi vailaʻau faʻamalosi, pe a faʻamaonia. O le tuufaatasiga i le 99% o mataupu e sili atu ona malosi nai lo le insulin solo. E mafai ona e faʻaaogaina le inisalini ma se isi fualaau faasaina mai le amataga e oo i le iuga o le vasega o le hormone femalagaaʻi. E sili ona lelei le faʻaauau le tuliloaina o le inisalini mo le 14-21 aso, o lea e laʻititi ai le faasologa i tua.

E tāua le iloa o soʻo se vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le inisalini, e naʻo tagata taʻaloga faʻapolofesa o loʻo nonofo i le tino ma faʻaaogaina.Afai o lau sini o le faʻapipiʻi, ia faʻagalo le "kemisi", aua e le faʻamaoniaina i soo se auala.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona ia manaʻomia lea o se tui ole inisalini.

Aua nei lamatia lou ola maloloina ina ia mafai ai ona maua vave le mea e manaʻo i ai. Afai ua e filifili mausali e te manao e auai faʻapitoa i le fausiaina o tino ma avea ma se tagata taʻalo, ia muamua alu i lou tapulaa masani, pe ae le toe maua le maso maso i se auala masani. I le lautele, e tatau ona ausia lou "lafitaga" masani, ona amata ai lea ona "vailaau".

Manatua ao leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e suʻesuʻeina atoa. E le talafeagai le faia o suʻega pe afai oe inisalini solo. Afai e te faʻaaogaina le inisalini ma se isi mea, ona e manaʻomia lea e suʻe suʻega talafeagai ao leʻi faia le vasega, i le taimi ma le taimi. E le gata i lea, aua neʻi galo e uiga i togafitiga faʻasolosolo.

I le faaiuga, e tatau ona e manatua ni nai tulafono mo le faʻaaogaina o le inisalini, ina ia le afaina:

  1. Iloa lou tino, ia mautinoa o loʻo lelei ma sauni e faʻaaoga le inisalini.
  2. Faʻafeiloaʻi lelei le ala saʻo ma faʻamautinoa atoatoa.
  3. Mātaʻitū manino le faiga o meaʻai ma toleniga ina ia mafai ai ona maua le mamafa maualuga mo le vaitaimi aʻoga.

Afai ua e filifilia lelei le mea e te manaʻo e faʻamalosi, e fautuaina oe e amata le inisalini solo ina ia e suʻesuʻeina le gaioiga o lou tino, talu ai o le a faigata ona malamalama i le faʻaaogaina o isi vailaʻau pe'ā iai ni faʻafitauli i le tino. E sili ona lelei le le faʻaaogaina o sauniuniga mo togafitiga, talu ai e leʻoloa pe o le a faapefea ona aafia ai lou tino.

Rich Rich on Insulin - Vitio

O aʻafiaga o le inisalini: aisea e lamatia ai?

O nisi taimi o tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka faafesootai ma le mea moni e faapea o aʻafiaga itu ole inisalini e faʻaalia. O aʻafiaga o le inisalini e mafai ona faʻaalia e ala i gasegase o le tino, faʻaogaina o le inflammatory ma isi suiga.

O aʻafiaga o injections e faʻatatau tonu lava i uiga patino o le tagata, o le sao o le fuainumera ua filifilia ma le auala e faʻaaoga ai le fualaau faasaina.

O le toʻatele o tagata e faʻafeiloaʻi lelei le togafitiga o vai.

O a mea autu o le inisalini?

I totonu o le tino o le tagata, o le homulini insulin e maua mai i le pancreas ma fesoasoani e faʻaitiitia le tulafono faatonutonu o le toto suka. O le galuega autu a lenei hormone o le faʻaaogaina lea ma faʻasaoina amino acids, gaʻo gaʻo ma le kulukose i le faʻaoga tele.

Mo le tele o tausaga, sa masani ona faʻaaogaina le inisalini gaosia i le togafitiga o le maʻisuka, ma ua maua ai foi lana talosaga i taaloga afeleti ma le tino (e pei o le anabolic).

O le aʻafiaga autu o le inisalini o aʻafiaga nei:

  • fesoasoani e aveese meaʻai mai le ate, tino o le tino ma musele e sau mai le toto,
  • faʻagasoloina gaioiga faʻasolosolo ina ia tosoina e le tino le malosiaga autu mai gaʻo, puipuia o puipuiga ma gaʻo.

E le gata i lea, o le inisalini e faia galuega nei:

  • o loʻo i ai le gafatia e taofi ma faaputuputu le kulūkose i maso ma mea faʻapipiʻi,
  • e mafai ai le gaosia o le kulukose e ala ile ate i le glycogen,
  • fesoasoani i le faʻaleleia o gaʻo gaʻo,
  • o se faʻalavelave i le malepe o puipuiga,
  • faʻaopoopo le faʻavaveina o le protein i le tino maso.

Ole inisalini o se tasi o hormones lea e fesoasoani i le tuputupu ae ma le masani ai o atinaʻe o le tamaititi, o lea e sili ai ona manaʻomia e tamaiti le gaosia talafeagai o le homone i le pancreas.

O le maualuga o le inisalini e faʻatatau sao i meaʻai a le tagata ma se olaga ola malosi. O le mea lea, o le tele o taumafa taʻutaʻua ua atiaʻe e faʻavae i lenei taʻiala.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, e leai se inisalini e gaosia i totonu o le tino, lea e mafua ai lagona o le tagata maʻi o se manaoga faifai pea mo inisiua o lenei hormone.

Eseesega ma ituaiga o fualaau faʻaonapo nei

Sugar levelManWomanSpecify lau suka pe filifili se kenera mo fautuagaLevel0.58 O le sailiga e le mauaSpecify le tausaga o le tagataAi SailiiligaNa maua i laloA faʻamatala le tausaga o le fafineFaʻiliga suʻesuʻeNa maua

I aso nei, e lua auala autu e maua ai le inisalini:

o se oloa gaosi vailaau gaosi ua maua mai ona o le faaaogaina o tekonolosi faaonaponei,

o se vailaʻau e maua mai ona o le gaosia o le hormone e le paʻu o manu (e le masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei o se faʻaaogaina o tausaga talu ai).

I le isi itu, o fualaau faasaina atonu e:

  1. Ole inisalini pupuu ma puupuu, lea ua lua sefulu lua minute talu ona maeʻa le pulega, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga, o le regulatory humuline ma le inosia-masani. O nei fualaau faasaina e mafai ona sosolo ma e faʻapitoa ona faia. O nisi taimi o loʻo i ai se tui faʻapitoa poʻo le iniseti. O le maualuga o le gaioiga o le vailaau e togafitia e amata i le lua i le tolu itula pe a uma le tui. O ia inisalini e faʻaaogaina, e fai ma tulafono, e faʻatonutonuina ai le toto toto o le suka i le tulaga o le solia o meaʻai po o le faʻalagona tele o le faʻalagona.
  2. Vailaʻau o le umi o taimi. O nei vailaʻau e aafia ai le tino mai le sefululima itula i le aso. O le mafuaʻaga lea mo tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua lava lea e faia ai le lua i le tolu injections i le aso. I le avea ai o se tulafono, o le zinc poo le protamine o loʻo aofia i totonu o na vailaau, lea e maua ai le tulaga tatau o le faʻafefe i totonu o le toto ma faʻaitiitia le faʻavaivai.
  3. O fualaau oona umi. O latou uiga autu o le aʻafiaga lea pe a maeʻa le inisiua mo se vaitaimi umi atu - mai le luasefulu i le tolusefulu ono itula. O le gaioiga o le inisalini e amata ona aliali i le itula pe lua mai le taimi o le tui. O le tele lava o taimi, e fomaʻi e fomaʻi lenei ituaiga o vailaau i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia le lagona lelei i le hormone, tagata matutua ma i latou e tatau ona o atu pea i le falemaʻi mo inisiua.

E na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina fualaau talafeagai i le tagata maʻi, o lea e faigata ai ona faʻamasino le inisalini e sili atu. Faʻalagolago i le lavelave o le gasegase o le faamai, o le manaomia o se hormone ma le tele o isi itu, o le fualaau sili ona lelei mo le tagata maʻi ua filifilia. O se mea tāua o le matua lea o se tagata.

Na talitonuina latou te maua le gaʻo mai le inisalini, ae e tatau ona maitauina e faapea o le maʻisuka, o le tele o gasegase e tupu i totonu o le tino ua faʻalavelaveina. O le mea lea, o faafitauli ma le mamafa o le tagata maʻi e mafai ona matauina.

E mafai ona e gaʻo ona o le tele o isi mea, o aʻafiaga o le inisalini ei ai isi uiga.

E faʻapefea ona faʻaalia aʻafiaga leaga o le togafitiga o le insulin?

E ui lava i le taua o le faʻaaogaina o le hormone, ei ai tulaga lamatia o le pulega o inisalini. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o tagata gasegase e matauina se aafiaga lelei mai le pulega o fualaau faasaina, ma faʻaaogaina mo le silia ma le tasi le tausaga, ae o isi atonu latou te faitio e uiga i le atinaʻeina o gasegase eseese. I lenei tulaga, o le allergy e mafai ona tupu e le gata i le vaega galue, ae faapena foi i isi vaega o le vailaʻau. E le gata i lea, o se taunuuga o le faifaipea o le iniseti, e ono tulaʻi mai se faafitauli, pe faapefea ona faʻaumatia otaota po o vailaʻau.

O le a le lamatiaga o le inisalini, o a aʻafiaga e mafai ona tutupu pe a uma le puleaina o le inisalini? O faʻafitauli matuia masani o le togafitiga o le inisalini e aofia ai:

  1. O le faʻaalia o faʻamaʻi i le mea na faia ai le inisiua. E mafai ona faʻaalia o ia i le ituaiga o mūmū mūmū, paʻu, fulafula, poʻo le faʻaogaina o mea e fai.
  2. E i ai se avanoa e atiaʻe ai se allergy ona o le gasegase i se tasi o vaega o le fualaau faasaina.O faʻaaliga autu o maʻi paʻu, o le atinaʻe o le bronchospasm.
  3. Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i le fualaau faasaina o se taunuuga o le hyperglycemia faaumiumi.
  4. E ono tulai mai faafitauli tau vaʻai. I le avea ai o se tulafono, o le inisalini na mafua ai aʻafiaga e le tumau. O se tasi o auala autu o le faʻaitiitia o mata o mata ma faʻamautinoa le filemu.
  5. I nisi tulaga, o le tino o le tagata e mafai ona gaosia ni fomaʻi e tali atu ai i le faʻafoega o fualaau faasaina.
  6. I le taimi muamua i le amataga o le meaʻai, o le lamatiaga o le inisalini e mafai ona aofia ai le foliga mai o le fulafula ogaoga, lea e mou atu i totonu o nai aso. Edema e mafai ona tupu ona o le tuai o le faʻamamaina o le sodium e le tino. I le avea ai o se tulafono, o le gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau mo le tele o tausaga e le o feagai ma lenei faafitauli.

Afai e faia togafitiga o inisalini, o aʻafiaga itu e mafai ona tupu mai o se taunuuga o fegalegaleaiga ma isi fualaau. Ina ia mafai ona aloese mai aʻafiaga i le taimi o le inisalini, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina fou e manaʻomia ina ia faʻamaopoopoina ma le fomaʻi.

Pe a faʻaaogaina le inisalini, o aʻafiaga o le vailaʻau e ono le tupu pe afai o le maʻi e matua pipii i fautuaga uma a le fomaʻi.

O a mea e solia ai le fualaau faasaina?

O le faʻamalosia o insulin e mafai ona i ai le tele o faʻasolega. O le tagofia o le vailaʻau e tuusao lava i le soifuaga o le tagata maʻi ma le lelei o meaai.

Afai e te mulimulitai i fautuaga uma a lau fomaʻi, e mafai ona e maua se faʻaitiitiga o vailaau o togafitiga faʻafoeina. E le gata i lea, o itu e mafai ona aʻafia ai le i ai o faʻasolega o le numera o tausaga ma le soifua maloloina lautele o le maʻi.

E faʻasaina le togafitiga o insulin i mataupu nei:

  • o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka e ono mafua ai faʻafitauli,
  • faiga faʻaleagaina e tupu i le ate, e aofia ai le cirrhosis ma le hepatitis tuga,
  • faʻamaʻi o le pancreas ma fatuga (pancreatitis, nephritis, urolithiasis),
  • nisi o faamai o le gastrointestinal tract (maʻi o le manava po o le maʻi ulutala),
  • ogaoga fatu fatu.

Afai e maua e se maʻi ni faʻamaʻi e pei o le le atoatoa o le matelaina poʻo le iai o faafitauli i le vaʻaia o le cerebral, e tatau ona faia togafitiga uma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga mai le inisalini.

Aafiaga o le hypoglycem of insulin (masini mo le atinaʻeina o le hypoglycemia)

Inisalini o le hormone autu lea e maua mai i le pancreas, lea e tatau mo le tulaga masani o le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka. O le mea e leaga ai, o le aafiaga o le hypoglycemic insulin o se tasi lea o ona aʻafiaga autu e lamatia ai le le na o le soifua maloloina, ae tele taimi o le maʻi. O le mafuaʻaga lea ua filifilia ai filifiliga a le fomaʻi taʻitasi i le suʻega o fualaau faasaina i taimi taʻitasi, ae o aso muamua o togafitiga e pulea e suʻega a le laboratory o le toto ma le urine.

O le mea moni, o le taimi lenei e sili atu le ogaoga nai lo le foliga atonu e foliga mai muamua. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o se atinaʻe mataʻutia o le hypoglycemia e mafai, e oʻo atu i se coma. I le tulaga o le faʻaaogaina o le inisalini faʻataʻalise, o lenei tulaga e le o se mea taufaamatau, talu ai o le tagata lava ia poo le fomaʻi o loʻo faʻaaogaina o le a maitauina faailoga o se faʻaitiitia o le suka ma ave laasaga talafeagai. Ae o nisi tagata gasegase ua faatonuina se fualaau faasaina, ma e faʻaosofia ai le atinaʻe faifaipea o le maʻi o le hypoglycemia.

Ina ia malamalama i le taua o le pipii atu i se tagata taitoatasi i tulaga taitasi, e tatau ona e suesue i le auala o le atinaʻeina o le hypoglycemia.O gaʻo kulūlū e ulufale atu i le tino ma oloa eseese e faʻatafunaina i le taimi o le faʻapalapalaina, ma mafua ai le fausia o mole o suga eseese. Afai o tatou talanoa e uiga i se tasi oi latou - glucose - ona aʻafia ai lea i le toto toetoe lava o le taimi lava lena. A o faateleina le aofaʻi o meaʻai, o le maualuga o le kulūkose i le toto e tupu maualuga, lea e oʻo atu ai i lona faʻamafanafanaina i se tulaga e le talafeagai mo le galue masani o le tino. O iinei o le faiga o le hypoglycemic action of insulin e foliga mai o se avanoa tele, talu ai o lenei hormone na gaosia e le pancreas o loʻo i ai se galuega taua tele: e faʻaleleia ai le 'aveʻeseina o le kulukose i totonu o le tino, ma faʻamalieina ai le tafe toto. O le mea e leaga ai, o le masini o le hypoglycemia e leʻo pulea e le tagata, ma e ono mafai ona pau le maualuga o le suka i le masani, ae o le a paʻu maualalo. E tupu lenei mea i mataupu pe a amata e le pancreas le faateleina o le gaosiga o le inisalini, ma le faiga o lenei faiga e faigata ona faʻamatala. O se taunuuga, e le lava le glucose e totoe i le toto, e lava mo le galue masani o le tino atoa o le tino ao faia atoa ma le faiʻai e galue faapitoa lava.

I le avea ai o se tulafono, o le faiga e mafua ai le inisalini e tupu, e mafai ona vaʻaia: o le maualuga o le suka e gaosia i le taimi o le taumafa o meaai e maua malie, ma pe a uma le amataga o le gaosia o le hormone e faʻaitiitia foi le faʻalelei. I le tulaga pe a tulaʻi malosi le maualuga o le suka, ma o le a sili atu ona paʻu lemu i lalo ifo o masani, ma e tatau ona atiaʻe le hypoglycemia. O le mafuaaga lena e matua taua ai i le togafitiga o le maʻisuka ma le inisalini e faʻaaogaina ai lenei masini ma avatu ai i tagata maʻi ni faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o le fualaau faasaina. O le mea e leaga ai, o le tele o tulaga o le hypoglycemia e tupu lelei ona o le i ai o se mea e le masani ai i le va o aafiaga o le inisalini ma le tele o meaʻai.

O le iloa o mataupu faavae lea e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto, faʻapea foʻi ma faailoga autu ma faailo e faʻaalia ai le le taliaina o le kulūkose, e mafai e se tagata ona puipuia ni aʻafiaga ogaoga, e aofia ai le oti.

Tuu se toe iloiloga poʻo se faʻamatalaga

Aisea ma pe faapefea ona ave insulin i le tino

O lenei tusiga o le a taulai atu i le malosi sili ona malosi ma le matautia o fualaau faasaina-inisalini. O le masini o le hormone, o le aafiaga i le tino, o le faagasologa o le pulega, aafiaga i itu ma itu taua o le faaaogaina o le inisalini e pei o le doping.

O le a le inisalini?

O le inisalini o se hamene e maua mai le palatini na gaosia e le pancreas e tali atu i le maualuga o le kulukose o le toto. O le hormone e tuʻuina atu i totonu o le toto e ala ile vaʻaiga faʻapitoa e taʻua o seta beta. O oloa taʻitasi e ese lona aafiaga i luga o le maualuga o le suka, ma, o le mea lea, e aofia ai se tulaga ese o le faʻasaina o le inisalini i totonu o le tino. O lenei hormone e aʻafia ai le tino atoa. O le sini autu o le inisalini o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto.

O aʻafiaga o le inisalini ma pe faapefea ona aoga?

Aafiaga faʻasolosolo

O le isi galuega taua o le pulea lea o le metabolic process of carbohydrates ma gaʻo mai meaʻai. E le gata i lea, o le inisalini e iai isi aafiaga gasegase, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻamutaina o le malepelepe o polotini ma gaʻo. O le inisalini e galue faʻatasi ma le glucagon, o le isi hormone na gaosia e le pancreas. E ui lava o le matafaioi o le inisalini o le faʻaitiitia o le toto suka pe a tatau ai, o le matafaioi o le kalukaina o le faʻapupulaina o le suka toto pe a pa'ū le maualalo. O lenei faiga e fesoasoani i le maualuga o le kulukose o le toto e tumau ai i totonu o tapulaʻa faʻatulagaina, lea e mafai ai e le tino ona faʻatino lelei.

Anabolic effect

O le inisalini e faʻaleleia ai le superphysiological faʻaputuina o le vai ma meaʻai i totonu o siama, ia lava ia e faʻatuputeleina ai le aʻafiaga. O lenei faagasologa e faʻalauteleina ai siama, pei o le ea i totonu o le paluni. O lenei faagasologa e aʻafia ai se isi malosiaga faʻalauteleina, faʻalauteleina le gaosiga o le IGF-1 ma le MGF (faʻasologa o le tuputupu aʻe o le inisalini ma le mea e tupu aʻe ai le masini). O lenei masini, ona o le malosi o le synergist, ua maua ai se malosiaga malosi anabolic. Faʻafetai i le inisalini, o le faʻaleleia o mea amino.

Faʻalavelave faʻapitoa

E taofia e le hormone le fevaevaeaʻi mole molepika, lea e aofia ai mea amino, ma faʻaitiitia ai foi le gaioiga o gaʻo ma faʻaitiitia ai lo latou ulufale atu i le toto.

Aafiaga faʻasolosolo

O le inisalini e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e maso maso, ma faʻamalosia ai foi nisi o enzymes glycolysis. O le inisalini ei ai le gafatia e faʻamalosia faʻapitoa le glycogen ma isi mea i totonu o maso, ma faʻaitiitia ai le gluconeogenesis, o lona uiga o le fausia o le kulukose i le ate.

Le faʻaaogaina o le insulin i le tino

I totonu o le tino, o le inisalini e naʻo le pupuʻu, poʻo le faʻasolosolo.

O le inisalini pupuu e galue e pei ona taua i lalo: pe a uma ona amata le gaioiga o le iniseti (injection) i le afa itula. O le inisalini e tatau ona faʻatulagaina ile afa itula ao lei faia se taumafataga. O le maualuga o le aafiaga o le inisalini e oʻo atu i le 120 minute pe a maeʻa ona puleaina, ma faʻatoa taofia lana galuega feʻaveaʻi i le tino pe a mavae le 6 itula.

O fualaau aupito sili ona lelei na faʻataʻitaʻiina e le taimi o le ACTrapid NM ma le Humulin Regul.

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e galue e tusa ai ma lenei taʻiala: a maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le toto, e amata ona fai lana galuega pe a maeʻa le 10 minute, ma maua le maualuga maualuga pe a maeʻa le 120 minute. O le insulin faʻamalosi e taofi pe a mavae 3-4 itula. A maeʻa ona tuʻuina atu le inisalini, e tatau ona ave loa le meaʻai, poʻo le maeʻa foʻi ona feʻaveaʻi, ulufale i le hormone femalagaaʻi.

O fualaau sili ona lelei mo inisalini mulimuli ane e lua, o Penfill poo FlexPen.

O le tau o se onosefulu aso o le inisalini o le a pe tusa ma le 2-3 afe o ruuga Rusia. O le mea lea, e mafai e tagata taʻalo maualalo maualalo ona faʻaaogaina le inisalini.

Sei o tatou talanoa e uiga i le lelei ma le le lelei o le felauaiga.

Faʻapitoa:

  1. O le vasega e aofia ai le 60 aso, o lona uiga o se taimi puupuu.
  2. O le lelei o le vailaau faasaina o loo i luga i se tulaga maualuga. O le avanoa e faʻatau ai se mea pepelo e 1% pe a faʻatusatusa atu i vailaʻau faʻamaʻi.
  3. Ua maua le inisalini. E mafai ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.
  4. O le hormone e maualuga lona maualuga.
  5. O le tulaga e ono iai aʻafiaga i le itu, e maualalo pe a saʻo lelei.
  6. I le faaiuga o le kosi, e le talafeagai le togafitiga o le faʻasolosolo, ona o le inisalini e leai ni aʻafiaga.
  7. O le faasologa i tua pe a maeʻa le kosi e laʻititi lava.
  8. E mafai ona e faʻaaogaina e le o solo, ae faʻatasi ma isi peptides ma le anabolic steroids.
  9. E leai se afaina o le androgenic i le tino o le tagata.
  10. Ole inisalini e le afaina ai le ate ma fatugaʻo, ma e leai foi ni aʻafiaga i luga ole latou. E le afaina ai faafitauli pe a uma le vasega.

Faʻafitauli:

  1. Low glucose i le tino (lalo 3.3 mmol / L).
  2. Laga o le tino i le faagasologa o le vasega.
  3. O se faʻalavelave masani o fualaau faasaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le inisalini e tolu taimi sili atu ona lelei nai lo mea le lelei. O lona uiga o le inisalini o se tasi lea o vailaau sili ona lelei o vailaau faʻasaina.

Faʻaauau itu o le inisalini

O le itu muamua ma taua taua o le hypoglycemia, o lona uiga, maualalo le kulukose toto. O le hypoglycemia o loʻo faʻaalia e pei ona taua i lalo: o vae e amata ona lulu, le iloa, ma malamalama i mea o loʻo tutupu, o loʻo afaina ai foʻi. O le faʻaititia o le kulukose o loʻo tuʻuina atu faatasi ma le le lava o le faʻamaopoopoina ma le faʻatinoga, se lagona malosi o le fiaai. O le fatu fatu e amata ona faateleina.O mea uma o loʻo i luga o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

E taua tele le iloa o mea nei: afai e te iloa le manino o le glucose, o lona uiga e faanatinati le toe faatumuina o le tino ma le suamalie ina ia aumaia le kulukose i totonu o le toto e masani ai.

O le itu e sosoo ai, ae itiiti lona taua, o le vevela ma le ita i le nofoaga o tui.

E le seasea faʻafitauli, ae e taua tele.

Afai e te inuina le inisalini mo se taimi umi, ona faʻaititia ai lea o lau siama o le inisalini. E mafai foi ona o le maualuga o le inisalini.

O lenei ua matou iloa le inisalini ma le fea e sili ona fetaui mo i matou. O le isi galuega o le paʻu saʻo lea o le inisalini mo le 30-60 aso. E taua tele le le alu mo le silia ma le lua masina ina ia mafai ai e le tino ona atiaʻe lana lava pule faitalia. Afai e te mulimulitai saʻo i faatonuga, ona e maua lea i le tasi le vasega o le inisalini e oo atu i le 10 kilokalama o le maso.

E taua tele le vave amata i ni togi laʻititi e oʻo i le lua iunite i lalo ifo, ma ia faʻatupulaʻia lemu i le 20 iunite. E talafeagai lenei mea ina ia muai siaki le auala e ave ai e le tino le inisalini. E matua faʻavaivai i laʻu sili atu i le 20 iunite i le aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le hormone felauaiga, e tatau ona e gauai i mea e lua:

  1. Amata i se faʻasolosolo laʻititi ma faʻagasolo malie le faʻatupulaia seia oʻo ina oʻo atu i le 20 iunite. E faasaina le fesuiaiga vave mai le 2x i le 6 iunite, pe mai le 10 i le 20! O se suiga sili atu e mafai ona aumaia ai aʻafiaga leaga i lou tino.
  2. Aua le sili atu i le luasefulu iunite. O ai e le fautuaina e tusa ma le 50 iunite - aua e te faʻalogo ia i latou, talu ai e tofu tino taitasi ma insulin i auala eseese (mo se tasi, e 20 iunite atonu e foliga mai tele).

O le tele o taimi e maua ai le inisalini e mafai ona eseese (aso uma, poʻo isi aso uma, tasi i le aso, pe sili atu). Afai e te faʻaoga i aso uma ma e tele taimi, ona tatau lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o le aʻoga. Afai e te tamoe i isi aso uma, o le 60 aso ua lava lea mo lenei mea.

E malosi le fautuaina e tui le inisalini pe a maeʻa le aʻoga malosi, ona 'ai lea o se taumafataga tele i protein ma umi gaʻo. E tatau ona tui vave pe a maeʻa aʻoaʻoga, talu ai ona o le hormone felauaiga, e pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai se aʻafiaga faʻasaʻo-catabolic. E taofia ai le faagasologa o le catabolism, lea e mafua mai i le malosi malosi o le tino.

E taua le taulaʻi atu i le mea moni o le faʻaaogaina o le inisalini pe a maeʻa se toleniga lelei e sili atu ona lelei: pe ae aumaia le tino i le toetoe lava o le hypoglycemia, lea e mafua mai i le faʻaofiina o le inisalini, e afaina ai le faʻaitiitia o le toto i le kulukose toto. A maeʻa aʻoaʻoga, o le tuputupu aʻe o le homone e faʻamalosi malosi. I isi taimi o le aso, o le tuiina o le inisalini e le fautuaina. Afai e faʻasalalau 3 taimi i le vaiaso, ma malolo i le isi 4 aso, e mafai ona e faia se tui i le taeao ao leʻi faia le taeao i aso pe a leai ni aʻoga. I lenei tulaga, e matua fautuaina lava le faʻaaogaina o le insulin (Shortaping insulin) (Faʻapitoa) ma 'aina le afa itula pe a uma le tui. I aso o toleniga, naʻo le taimi lava e maeʻa aʻoaʻoga.

O le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava: afai e te faʻaaogaina hormone femalagaiga i aso uma, ona le tatau lea ona sili atu i le 30 aso o tatou ala. Afai ei ai sau pulega malu pe tau tamaoaiga, ona 60 aso lea. I le aso o aʻoga pe a uma, ona matou faʻaaogaina lea o le inisalini (Novorapid) faʻamaʻi-puupuu, ma i aso malolo - aʻo leʻi faia le taeao, faila o le insulin (Actrapid).

Afai e faʻaaoga se hormone "puupuu," ona tatou ave lea o le inisiua ile afa itula ao le i faia le taumafataga autu.

Afai tatou te faʻaaogaina le "ultrashort", ona tatou faia lea o se tui i le taimi lava e uma ai le taumafataga autu.

Ma o le injection e tupu e aunoa ma le vevela ma le allergies, ma le paʻu e le faʻamalosi i le nofoaga o tui, e tatau ona e faia i vaega eseese o le tino.

Ina ia mafai ona fuafua le aofaʻiga manaʻomia ole inisalini ole manaʻomia, e tatau ona ave le 10 kalama o gaʻo ile tasi vaega o inisalini.

O mea sese autu i le aveina o hormone femalagaiga

Muamua sese - lapoa tetele ma le taimi sese o le faʻaaogaina. Amata i togi laiti ma matamata i le tino e tali mai.

Lua mea sese - sese le tui. E tatau ona tui i se mea faʻafuaseʻi.

Tolu sese - Faʻaaogaina o le inisalini aʻo leʻi faia aʻoaʻoga ma i le taimi e momoe ai, lea e matua faasaina.

Faʻo le fa - Se meaʻai laitiiti pe'ā uma ona faʻaaogaina le insulin. E talafeagai le 'ai o gaʻo ma puluvaʻa i le tele e mafai ai, talu ai ona o le felauaiga o hormone o le a vave ona faasalalauina ia enzymes talafeagai i maso. Afai e te le faʻamamaina le tino i le maualuga o meaʻai gaʻo, ona iai lea o se faʻafitauli o le hypoglycemia.

Lima lona lima - le faʻaaogaina o le inisalini i le tulaga o le faamamaina. O le mea moni o lau taumafataga e maualalo i gaʻo, pe leai foi. Ma le isi, e tau atu ai i se paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto, ma e tatau ona toe faatumuina i se mea suamalie. Ma o le suamalie, e pei ona tatou iloa, o se punavai o meaʻai gaʻo gaʻo vave e le manaʻomia i le vaega o le vevela o le tino.

Le lisi ma numera o oloa na faʻaaoga pe a uma le tui.

O le aofaʻi saʻo o meaʻai e manaʻomia ona e 'ai, o le a faalagolago tonu i le metotia o le hormone femalagaaʻi. O le maualuga o le suka i totonu o le toto o le tagata, pe afai e maloloina - 3-5 mmol / l. O le tasi vaega o le inisalini e maualalo le suka i le 2.2 mmol / L. O lona uiga afai e te togiina sina vaega ole inisalini i le taimi, ona mafai lea ona faigofie ile hypoglycemia. Afai e te le toe fufuina le kulukose o le toto i le taimi, e mafai ona e maua se taunuuga oti. E taua tele le 'ai tele o gaʻo pe a uma le tui.

O le inisalini o se hormone e aʻafia i le pito o le endocrinology. O loʻo i ai le faʻamatalaga o le "areto o le falaoa", faʻapuupuu le XE. E tasi le falaoa e aofia ai le 15 kalama o gaʻo. Na o le tasi le falaoa e tasi e maualuga le maualuga o le suka i le 2.8 mmol / l. Afai o oe, e aunoa ma se faʻalavelave, poʻo se isi lava mafuaʻaga, faʻaaogaina le 10 iunite, ona e manaʻomia lea ona e faʻaaogaina le 5-7 XE, lea e tusa ai ma le gaʻo meaʻai - 60-75. Mafaufau i le mea moni e faapea o vailaʻau faʻamalosi e manatu mama.

Auala e tuiina ai le inisalini

Ae e te lei tuiina le inisalini, e tatau ona e teuina ma soʻo se mea suamalie (sugar, honey, chocolate, ma isi). O lenei mea e mautinoa ai lou saogalemu i le tulaga o le hypoglycemia.

E manaʻomia lou tuiina o le hormone ma se tui faapitoa, e taʻua o le tui tui inisalini.

O sea tuilaina e sili atu le manifinifi nai lo le masani, ma o loʻo i ai se fuataga tele o vaeluagalemu i luga. O se tui tui inisalini e mafai ona uuina se tasi pusa, o lona uiga 1 ml. I luga o le suauu, o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se 40. E taua tele le le faʻafefeteina o suauu masani ma se tui tui o le inisalini, a leai o le ai ai se mea e afaina mai i le maualuga o lenei fualaau faasaina. E tatau ona e faia se tui i le maualuga o le 45 tikeri.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, aoina mai le aofaʻiga o le inisalini, ave i lou lima tauagavale ma fai se lafu i luga o le paʻu, sili i le manava, ona lalo ifo lea o le 45-tikeri, ulufale i le nila, ona sosoo ai lea ma le inisalini. Taofi mo ni nai sekone, ma aveese le nila mai le paʻu. Aua le tui i se tasi nofoaga i taimi uma.

Aua e te fefe o se siama o le a ulufale atu i totonu o le nofoaga o tui. O le nila o le tui tui inisalini e laʻitiiti, o lea e le lamatia ai le siama. Afai e tatau ona e tui i se suauu masani, ona e tatau lea ona fufulu fufulu ou lima ma faʻafesoʻotaʻi le nofoaga o le a faia ai le tui i le ava malosi.

Ina ia maua le maualuga o le aafiaga mai le insulin, e tatau ona tatou iloiloina ni tulafono autu se tolu:

  1. Faʻaaloalo i se taumafataga mo tupe mama.
  2. Aoao lelei.
  3. Ia lelei se malologa.

E mafai ona tuʻu faʻatasi le inisalini ma faʻamaʻi faʻamaʻi?

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le inisalini ma isi vailaʻau faʻamalosi, pe a faʻamaonia. O le tuufaatasiga i le 99% o mataupu e sili atu ona malosi nai lo le insulin solo. E mafai ona e faʻaaogaina le inisalini ma se isi fualaau faasaina mai le amataga e oo i le iuga o le vasega o le hormone femalagaaʻi. E sili ona lelei le faʻaauau le tuliloaina o le inisalini mo le 14-21 aso, o lea e laʻititi ai le faasologa i tua.

E tāua le iloa o soʻo se vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le inisalini, e naʻo tagata taʻaloga faʻapolofesa o loʻo nonofo i le tino ma faʻaaogaina. Afai o lau sini o le faʻapipiʻi, ia faʻagalo le "kemisi", aua e le faʻamaoniaina i soo se auala.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona ia manaʻomia lea o se tui ole inisalini.

Aua nei lamatia lou ola maloloina ina ia mafai ai ona maua vave le mea e manaʻo i ai.Afai ua e filifili mausali e te manao e auai faʻapitoa i le fausiaina o tino ma avea ma se tagata taʻalo, ia muamua alu i lou tapulaa masani, pe ae le toe maua le maso maso i se auala masani. I le lautele, e tatau ona ausia lou "lafitaga" masani, ona amata ai lea ona "vailaau".

Manatua ao leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e suʻesuʻeina atoa. E le talafeagai le faia o suʻega pe afai oe inisalini solo. Afai e te faʻaaogaina le inisalini ma se isi mea, ona e manaʻomia lea e suʻe suʻega talafeagai ao leʻi faia le vasega, i le taimi ma le taimi. E le gata i lea, aua neʻi galo e uiga i togafitiga faʻasolosolo.

I le faaiuga, e tatau ona e manatua ni nai tulafono mo le faʻaaogaina o le inisalini, ina ia le afaina:

  1. Iloa lou tino, ia mautinoa o loʻo lelei ma sauni e faʻaaoga le inisalini.
  2. Faʻafeiloaʻi lelei le ala saʻo ma faʻamautinoa atoatoa.
  3. Mātaʻitū manino le faiga o meaʻai ma toleniga ina ia mafai ai ona maua le mamafa maualuga mo le vaitaimi aʻoga.

Afai ua e filifilia lelei le mea e te manaʻo e faʻamalosi, e fautuaina oe e amata le inisalini solo ina ia e suʻesuʻeina le gaioiga o lou tino, talu ai o le a faigata ona malamalama i le faʻaaogaina o isi vailaʻau pe'ā iai ni faʻafitauli i le tino. E sili ona lelei le le faʻaaogaina o sauniuniga mo togafitiga, talu ai e leʻoloa pe o le a faapefea ona aafia ai lou tino.

Rich Rich on Insulin - Vitio

O aʻafiaga o le inisalini: aisea e lamatia ai?

O nisi taimi o tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka faafesootai ma le mea moni e faapea o aʻafiaga itu ole inisalini e faʻaalia. O aʻafiaga o le inisalini e mafai ona faʻaalia e ala i gasegase o le tino, faʻaogaina o le inflammatory ma isi suiga.

O aʻafiaga o injections e faʻatatau tonu lava i uiga patino o le tagata, o le sao o le fuainumera ua filifilia ma le auala e faʻaaoga ai le fualaau faasaina.

O le toʻatele o tagata e faʻafeiloaʻi lelei le togafitiga o vai.

O a mea autu o le inisalini?

I totonu o le tino o le tagata, o le homulini insulin e maua mai i le pancreas ma fesoasoani e faʻaitiitia le tulafono faatonutonu o le toto suka. O le galuega autu a lenei hormone o le faʻaaogaina lea ma faʻasaoina amino acids, gaʻo gaʻo ma le kulukose i le faʻaoga tele.

Mo le tele o tausaga, sa masani ona faʻaaogaina le inisalini gaosia i le togafitiga o le maʻisuka, ma ua maua ai foi lana talosaga i taaloga afeleti ma le tino (e pei o le anabolic).

O le aʻafiaga autu o le inisalini o aʻafiaga nei:

  • fesoasoani e aveese meaʻai mai le ate, tino o le tino ma musele e sau mai le toto,
  • faʻagasoloina gaioiga faʻasolosolo ina ia tosoina e le tino le malosiaga autu mai gaʻo, puipuia o puipuiga ma gaʻo.

E le gata i lea, o le inisalini e faia galuega nei:

  • o loʻo i ai le gafatia e taofi ma faaputuputu le kulūkose i maso ma mea faʻapipiʻi,
  • e mafai ai le gaosia o le kulukose e ala ile ate i le glycogen,
  • fesoasoani i le faʻaleleia o gaʻo gaʻo,
  • o se faʻalavelave i le malepe o puipuiga,
  • faʻaopoopo le faʻavaveina o le protein i le tino maso.

Ole inisalini o se tasi o hormones lea e fesoasoani i le tuputupu ae ma le masani ai o atinaʻe o le tamaititi, o lea e sili ai ona manaʻomia e tamaiti le gaosia talafeagai o le homone i le pancreas.

O le maualuga o le inisalini e faʻatatau sao i meaʻai a le tagata ma se olaga ola malosi. O le mea lea, o le tele o taumafa taʻutaʻua ua atiaʻe e faʻavae i lenei taʻiala.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, e leai se inisalini e gaosia i totonu o le tino, lea e mafua ai lagona o le tagata maʻi o se manaoga faifai pea mo inisiua o lenei hormone.

Eseesega ma ituaiga o fualaau faʻaonapo nei

Sugar levelManWomanSpecify lau suka pe filifili se kenera mo fautuagaLevel0.58 O le sailiga e le mauaSpecify le tausaga o le tagataAi SailiiligaNa maua i laloA faʻamatala le tausaga o le fafineFaʻiliga suʻesuʻeNa maua

I aso nei, e lua auala autu e maua ai le inisalini:

o se oloa gaosi vailaau gaosi ua maua mai ona o le faaaogaina o tekonolosi faaonaponei,

o se vailaʻau e maua mai ona o le gaosia o le hormone e le paʻu o manu (e le masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei o se faʻaaogaina o tausaga talu ai).

I le isi itu, o fualaau faasaina atonu e:

  1. Ole inisalini pupuu ma puupuu, lea ua lua sefulu lua minute talu ona maeʻa le pulega, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga, o le regulatory humuline ma le inosia-masani. O nei fualaau faasaina e mafai ona sosolo ma e faʻapitoa ona faia. O nisi taimi o loʻo i ai se tui faʻapitoa poʻo le iniseti. O le maualuga o le gaioiga o le vailaau e togafitia e amata i le lua i le tolu itula pe a uma le tui. O ia inisalini e faʻaaogaina, e fai ma tulafono, e faʻatonutonuina ai le toto toto o le suka i le tulaga o le solia o meaʻai po o le faʻalagona tele o le faʻalagona.
  2. Vailaʻau o le umi o taimi. O nei vailaʻau e aafia ai le tino mai le sefululima itula i le aso. O le mafuaʻaga lea mo tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua lava lea e faia ai le lua i le tolu injections i le aso. I le avea ai o se tulafono, o le zinc poo le protamine o loʻo aofia i totonu o na vailaau, lea e maua ai le tulaga tatau o le faʻafefe i totonu o le toto ma faʻaitiitia le faʻavaivai.
  3. O fualaau oona umi. O latou uiga autu o le aʻafiaga lea pe a maeʻa le inisiua mo se vaitaimi umi atu - mai le luasefulu i le tolusefulu ono itula. O le gaioiga o le inisalini e amata ona aliali i le itula pe lua mai le taimi o le tui. O le tele lava o taimi, e fomaʻi e fomaʻi lenei ituaiga o vailaau i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia le lagona lelei i le hormone, tagata matutua ma i latou e tatau ona o atu pea i le falemaʻi mo inisiua.

E na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina fualaau talafeagai i le tagata maʻi, o lea e faigata ai ona faʻamasino le inisalini e sili atu. Faʻalagolago i le lavelave o le gasegase o le faamai, o le manaomia o se hormone ma le tele o isi itu, o le fualaau sili ona lelei mo le tagata maʻi ua filifilia. O se mea tāua o le matua lea o se tagata.

Na talitonuina latou te maua le gaʻo mai le inisalini, ae e tatau ona maitauina e faapea o le maʻisuka, o le tele o gasegase e tupu i totonu o le tino ua faʻalavelaveina. O le mea lea, o faafitauli ma le mamafa o le tagata maʻi e mafai ona matauina.

E mafai ona e gaʻo ona o le tele o isi mea, o aʻafiaga o le inisalini ei ai isi uiga.

E faʻapefea ona faʻaalia aʻafiaga leaga o le togafitiga o le insulin?

E ui lava i le taua o le faʻaaogaina o le hormone, ei ai tulaga lamatia o le pulega o inisalini. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o tagata gasegase e matauina se aafiaga lelei mai le pulega o fualaau faasaina, ma faʻaaogaina mo le silia ma le tasi le tausaga, ae o isi atonu latou te faitio e uiga i le atinaʻeina o gasegase eseese. I lenei tulaga, o le allergy e mafai ona tupu e le gata i le vaega galue, ae faapena foi i isi vaega o le vailaʻau. E le gata i lea, o se taunuuga o le faifaipea o le iniseti, e ono tulaʻi mai se faafitauli, pe faapefea ona faʻaumatia otaota po o vailaʻau.

O le a le lamatiaga o le inisalini, o a aʻafiaga e mafai ona tutupu pe a uma le puleaina o le inisalini? O faʻafitauli matuia masani o le togafitiga o le inisalini e aofia ai:

  1. O le faʻaalia o faʻamaʻi i le mea na faia ai le inisiua. E mafai ona faʻaalia o ia i le ituaiga o mūmū mūmū, paʻu, fulafula, poʻo le faʻaogaina o mea e fai.
  2. E i ai se avanoa e atiaʻe ai se allergy ona o le gasegase i se tasi o vaega o le fualaau faasaina. O faʻaaliga autu o maʻi paʻu, o le atinaʻe o le bronchospasm.
  3. Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i le fualaau faasaina o se taunuuga o le hyperglycemia faaumiumi.
  4. E ono tulai mai faafitauli tau vaʻai. I le avea ai o se tulafono, o le inisalini na mafua ai aʻafiaga e le tumau. O se tasi o auala autu o le faʻaitiitia o mata o mata ma faʻamautinoa le filemu.
  5. I nisi tulaga, o le tino o le tagata e mafai ona gaosia ni fomaʻi e tali atu ai i le faʻafoega o fualaau faasaina.
  6. I le taimi muamua i le amataga o le meaʻai, o le lamatiaga o le inisalini e mafai ona aofia ai le foliga mai o le fulafula ogaoga, lea e mou atu i totonu o nai aso.Edema e mafai ona tupu ona o le tuai o le faʻamamaina o le sodium e le tino. I le avea ai o se tulafono, o le gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau mo le tele o tausaga e le o feagai ma lenei faafitauli.

Afai e faia togafitiga o inisalini, o aʻafiaga itu e mafai ona tupu mai o se taunuuga o fegalegaleaiga ma isi fualaau. Ina ia mafai ona aloese mai aʻafiaga i le taimi o le inisalini, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina fou e manaʻomia ina ia faʻamaopoopoina ma le fomaʻi.

Pe a faʻaaogaina le inisalini, o aʻafiaga o le vailaʻau e ono le tupu pe afai o le maʻi e matua pipii i fautuaga uma a le fomaʻi.

O a mea e solia ai le fualaau faasaina?

O le faʻamalosia o insulin e mafai ona i ai le tele o faʻasolega. O le tagofia o le vailaʻau e tuusao lava i le soifuaga o le tagata maʻi ma le lelei o meaai.

Afai e te mulimulitai i fautuaga uma a lau fomaʻi, e mafai ona e maua se faʻaitiitiga o vailaau o togafitiga faʻafoeina. E le gata i lea, o itu e mafai ona aʻafia ai le i ai o faʻasolega o le numera o tausaga ma le soifua maloloina lautele o le maʻi.

E faʻasaina le togafitiga o insulin i mataupu nei:

  • o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka e ono mafua ai faʻafitauli,
  • faiga faʻaleagaina e tupu i le ate, e aofia ai le cirrhosis ma le hepatitis tuga,
  • faʻamaʻi o le pancreas ma fatuga (pancreatitis, nephritis, urolithiasis),
  • nisi o faamai o le gastrointestinal tract (maʻi o le manava po o le maʻi ulutala),
  • ogaoga fatu fatu.

Afai e maua e se maʻi ni faʻamaʻi e pei o le le atoatoa o le matelaina poʻo le iai o faafitauli i le vaʻaia o le cerebral, e tatau ona faia togafitiga uma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga mai le inisalini.

Aafiaga o le hypoglycem of insulin (masini mo le atinaʻeina o le hypoglycemia)

Inisalini o le hormone autu lea e maua mai i le pancreas, lea e tatau mo le tulaga masani o le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka. O le mea e leaga ai, o le aafiaga o le hypoglycemic insulin o se tasi lea o ona aʻafiaga autu e lamatia ai le le na o le soifua maloloina, ae tele taimi o le maʻi. O le mafuaʻaga lea ua filifilia ai filifiliga a le fomaʻi taʻitasi i le suʻega o fualaau faasaina i taimi taʻitasi, ae o aso muamua o togafitiga e pulea e suʻega a le laboratory o le toto ma le urine.

O le mea moni, o le taimi lenei e sili atu le ogaoga nai lo le foliga atonu e foliga mai muamua. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o se atinaʻe mataʻutia o le hypoglycemia e mafai, e oʻo atu i se coma. I le tulaga o le faʻaaogaina o le inisalini faʻataʻalise, o lenei tulaga e le o se mea taufaamatau, talu ai o le tagata lava ia poo le fomaʻi o loʻo faʻaaogaina o le a maitauina faailoga o se faʻaitiitia o le suka ma ave laasaga talafeagai. Ae o nisi tagata gasegase ua faatonuina se fualaau faasaina, ma e faʻaosofia ai le atinaʻe faifaipea o le maʻi o le hypoglycemia.

Ina ia malamalama i le taua o le pipii atu i se tagata taitoatasi i tulaga taitasi, e tatau ona e suesue i le auala o le atinaʻeina o le hypoglycemia. O gaʻo kulūlū e ulufale atu i le tino ma oloa eseese e faʻatafunaina i le taimi o le faʻapalapalaina, ma mafua ai le fausia o mole o suga eseese. Afai o tatou talanoa e uiga i se tasi oi latou - glucose - ona aʻafia ai lea i le toto toetoe lava o le taimi lava lena. A o faateleina le aofaʻi o meaʻai, o le maualuga o le kulūkose i le toto e tupu maualuga, lea e oʻo atu ai i lona faʻamafanafanaina i se tulaga e le talafeagai mo le galue masani o le tino. O iinei o le faiga o le hypoglycemic action of insulin e foliga mai o se avanoa tele, talu ai o lenei hormone na gaosia e le pancreas e faia ai se galuega sili ona taua: e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le tino,ma faʻamalieina ai le toto mai le taʻavale. O le mea e leaga ai, o le masini o le hypoglycemia e leʻo pulea e le tagata, ma e ono mafai ona pau le maualuga o le suka i le masani, ae o le a paʻu maualalo. E tupu lenei mea i mataupu pe a amata e le pancreas le faateleina o le gaosiga o le inisalini, ma le faiga o lenei faiga e faigata ona faʻamatala. O se taunuuga, e le lava le glucose e totoe i le toto, e lava mo le galue masani o le tino atoa o le tino ao faia atoa ma le faiʻai e galue faapitoa lava.

I le avea ai o se tulafono, o le faiga e mafua ai le inisalini e tupu, e mafai ona vaʻaia: o le maualuga o le suka e gaosia i le taimi o le taumafa o meaai e maua malie, ma pe a uma le amataga o le gaosia o le hormone e faʻaitiitia foi le faʻalelei. I le tulaga pe a tulaʻi malosi le maualuga o le suka, ma o le a sili atu ona paʻu lemu i lalo ifo o masani, ma e tatau ona atiaʻe le hypoglycemia. O le mafuaaga lena e matua taua ai i le togafitiga o le maʻisuka ma le inisalini e faʻaaogaina ai lenei masini ma avatu ai i tagata maʻi ni faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o le fualaau faasaina. O le mea e leaga ai, o le tele o tulaga o le hypoglycemia e tupu lelei ona o le i ai o se mea e le masani ai i le va o aafiaga o le inisalini ma le tele o meaʻai.

O le iloa o mataupu faavae lea e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto, faʻapea foʻi ma faailoga autu ma faailo e faʻaalia ai le le taliaina o le kulūkose, e mafai e se tagata ona puipuia ni aʻafiaga ogaoga, e aofia ai le oti.

Tuu se toe iloiloga poʻo se faʻamatalaga

Aisea ma pe faapefea ona ave insulin i le tino

O lenei tusiga o le a taulai atu i le malosi sili ona malosi ma le matautia o fualaau faasaina-inisalini. O le masini o le hormone, o le aafiaga i le tino, o le faagasologa o le pulega, aafiaga i itu ma itu taua o le faaaogaina o le inisalini e pei o le doping.

O le a le inisalini?

O le inisalini o se hamene e maua mai le palatini na gaosia e le pancreas e tali atu i le maualuga o le kulukose o le toto. O le hormone e tuʻuina atu i totonu o le toto e ala ile vaʻaiga faʻapitoa e taʻua o seta beta. O oloa taʻitasi e ese lona aafiaga i luga o le maualuga o le suka, ma, o le mea lea, e aofia ai se tulaga ese o le faʻasaina o le inisalini i totonu o le tino. O lenei hormone e aʻafia ai le tino atoa. O le sini autu o le inisalini o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto.

O aʻafiaga o le inisalini ma pe faapefea ona aoga?

Aafiaga faʻasolosolo

O le isi galuega taua o le pulea lea o le metabolic process of carbohydrates ma gaʻo mai meaʻai. E le gata i lea, o le inisalini e iai isi aafiaga gasegase, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻamutaina o le malepelepe o polotini ma gaʻo. O le inisalini e galue faʻatasi ma le glucagon, o le isi hormone na gaosia e le pancreas. E ui lava o le matafaioi o le inisalini o le faʻaitiitia o le toto suka pe a tatau ai, o le matafaioi o le kalukaina o le faʻapupulaina o le suka toto pe a pa'ū le maualalo. O lenei faiga e fesoasoani i le maualuga o le kulukose o le toto e tumau ai i totonu o tapulaʻa faʻatulagaina, lea e mafai ai e le tino ona faʻatino lelei.

Anabolic effect

O le inisalini e faʻaleleia ai le superphysiological faʻaputuina o le vai ma meaʻai i totonu o siama, ia lava ia e faʻatuputeleina ai le aʻafiaga. O lenei faagasologa e faʻalauteleina ai siama, pei o le ea i totonu o le paluni. O lenei faagasologa e aʻafia ai se isi malosiaga faʻalauteleina, faʻalauteleina le gaosiga o le IGF-1 ma le MGF (faʻasologa o le tuputupu aʻe o le inisalini ma le mea e tupu aʻe ai le masini). O lenei masini, ona o le malosi o le synergist, ua maua ai se malosiaga malosi anabolic. Faʻafetai i le inisalini, o le faʻaleleia o mea amino.

Faʻalavelave faʻapitoa

O se aafiaga taua mo le puipuia o maso maso o le faaitiitia lea o le faaleagaina o palatini, o lona uiga, o la latou gaioiga. E le gata i lea, o le inisalini e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo i totonu o le toto, o lona uiga, e puipuia ai le malepe o gaʻo.

Faʻaiʻuga

O le maualalo o le inisalini e mafua ai le maualuga o le kulukose i le maualuga maualuga o le toto, lea e mafua ai ona le manava, ma o le mea sili ona leaga e le mafai e sel ona ave glucose mo le malosi. O isi punaoa (e pei o le gaʻo ma le muso) e manaʻomia e maua ai le malosi. O lenei mea ua vaivai ai le tino ma mafai ona oo atu ai i le mamafa o le mamafa. Mulimuli ane, e mafai ona taʻitaʻia ma maliu.

O le umi ma le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona atiaʻe ai le maʻisuka.

O le isi faʻateleina o le inisalini o se faʻaopoopoga o le aofaʻi o sima gaʻo. O le tino o le tino o le nofoaga autu mo le aromatase enzyme activity, lea e mafua ai le faafitauli o le faaputuga o gaʻo.

O le tele o le AAS (anabolic / androgenic steroids) e ono aʻafia i aafiaga o le liua o le enzyme aromatase i le estrogen, e pei o le gaosiga na faia (faia i totonu o le tino) androgens, e pei o le testosterone. E manino lava, o le sili atu o le voluma ma le gaioiga o lenei enzyme o loʻo i ai i le tino, o le sili atu foi lea ma le tikeri o le aromataina. Estrogen e tuusao i se mea itiiti mo le tino musika, ae o le mea e leaga, o le tino sili ona manaia mo le tino o le tino. Estrogen o se hormone e mafua ai le gaʻo tino o le fafine. O le mea lea, o se vaega tele o le faaputuputuina o le tino o le tino mai le puleaina o le inisalini e tau atu ai i le aafiaga o le puipuia o le tino.

O le a le ituaiga inisalini e faʻaaogaina i le fausiaina o tino?

Laititi le inisalini:

  • gaioiga i le 30 minute
  • e tatau ona faʻatinoina 30-40 minute ao lei faia se taumafataga,
  • maualuga i le 2 itula
  • toesea o gaioiga pe a uma le 5-6 itula.

Ole inisalini:

  • o le gaioiga e amata ile 15 minute talu ona maeʻa le pulega,
  • folasaga talafeagai 10 minute aʻo leʻi faia se taumafataga,
  • pito i luga i le itula lona lua,
  • toesea o gaioiga ina ua mavae 3-4 itula.

1-2 masina aʻoaʻoga

Faʻalogo! Aua nei sili atu le atunuʻu!

E fautuaina e taitaia le vailaʻau i isi aso uma. Faʻaiʻu faʻafuaseʻi ma le 2 UNITS o le inisalini aʻo leʻi faia taumafataga, fuafua i le ituaiga o gaioiga, ma vaai i le tali. I le lumanaʻi, pe a fai e le mafai ona faʻaalia le aʻafiaga mo se vaitaimi uumi, faʻaititia le fua, e le tatau ona sili atu i le 20 iunite.

O mea sese autu i le ave ma fautuaga mo le sili ona lelei:

  • aua le faʻamaonia le fualaau i le po,
  • aua nei sili atu le fua
  • aua le faʻataʻitaʻiina le vailaʻau ao leʻi faʻamalositino,
  • ia mautinoa ia 'ai meaʻai e maua i le gaʻo-gaʻo pe a uma le inisalini
  • o le fualaau faasaina ua tui i totonu o le paʻu i le tui o le inisalini, ae le o le intramuscularly.

Mea taumafa pe a uma le injections

O mea taumafa e tatau ona tamaoaiga i mea inu. O mea e sili atu ona faigata faʻamalosi faʻamalosi i le maulalo o le glycemic index, mo lenei mea, vaʻavaʻai i laulau o GI oloa. Mo le 1 le inisalini, e tatau ona e faʻateleina le 10 g o le gaʻo mama. Ina ia fuafua au mea e manaʻomia mo le gaosiga o le carbohydrate i aso taitasi, ia faʻatele lau lava mamafa e le 4.

E mafai ona tuufaatasia le inisalini ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le puleaina o le inisalini e le faʻasaina pe a ave isi analakeni steroids. I se isi itu, o le anabolic effect o le a taulai i le faaleleia o taunuuga i se tuufaatasiga o fualaau faasaina. O se faʻaopoopoga faʻaopopo o le inisalini e mafai mo 2-3 vaiaso pe a uma le kosi, e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le malala.

Tuua Lau Faamatalaga