Aisea e tupu ai le manava manaia i le taimi o le pancreatitis ma le auala e taofi ai

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

Tesema - atonu o se tasi lea o mea sili ona le fiafia i totonu oo tatou olaga, mafua ai le le mautonu ma e masani ona faaleagaina ai fuafuaga taua, e tulai mai i le taimi sili ona le talafeagai. O le mafuaʻaga o lenei tulaga e mafai ona avea ma mea e 'ai ma mea taumafa, ma maua ni vailaʻau ma' ai meaai lelei. Ae ui i lea, e masani lava o le manava manava e avea ma faailoga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ona o le faʻaalia o se maʻi oona e mafai ona matauina i le pancreatitis, gastritis, duodenitis, maʻi o le gaʻo ma le maʻi ulutala duodenal, colitis, ma isi. I se isi faaupuga, o le le atoatoa o le ogaumu o le uiga lea o soo se togafitiga o le gastrointestinal tract o se natura mumusu.

O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le manava, lea e tupu i se talaaga o le mimilo masani o le pancreas, lea e maua mai ai elemene taua tele.

, , ,

Faʻaiʻuga o le manava i pancreatitis

O le faʻasalaga ma le pancreatitis o se mea e faʻaalia ai le gaioiga o le pancreas. O le tele o taimi e mataʻituina ai lenei tulaga, o le leaga foi lea o le tulaga o le okeni.

E talitonu le Gastroenterologists o le mafuaʻaga autu o le manava i le pancreatitis o le faagasologa lea e le afaina ai le gaosiga o le vai o le pancreatic, lea e aofia ai enzymes malosi (trypsin, phospholipase, amylase, lactase, etc.), ona o le meaʻai e ulu atu i le gastrointestinal tract atoa ma faʻafefiloi i totonu o le inumaga i le ituaiga o meaʻai talafeagai mo le tino.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o enzymes digestive, o le faagasologa o le faʻaogaina o meaai i le duodenum ua faʻasaina. O le tulaga ua faateteleina e le atinaeina o le bysicine piana e faasaga i le talaaga o le togafiti o le inflammatory i le gastrointestinal tract, lea e faavaivaia ai le gaioiga o le gallbladder ma lona motauli. I le auala, e mafai ona salalau atu i le isi itu o le tino le tino o le tino, e fai ma faataitaiga, i le gallbladder (cholecystitis - inflammation o le gallbladder), lea e aafia ai lana galuega faakonekarate, e mafua ai le dyskinesia ituaiga (faatasi ai ma le motusia).

Pelu, gaosia i totonu o le ate ma teuina i totonu o le gallbladder, ua avea ma se vaega o se mea e mafai ona maua mo enzymes pancreatic ma se vaega o antimicrobial. I se isi faaupuga, e faʻaosoina ai le faʻaogaina o le enzymes pancreatic ma taofia ai le faʻaleagaina o faagasologa i le duodenum, pe a ulufale atu ai le pia i le vai o le pancreatic pe a ulu mai meaai i totonu o le tino.

O le vaivai o le galueaina o le gallbladder ma ona ala e mafua ai le leai o talo i totonu o le duodenum, ma o lea e tusa lava pe le lava le tele o le vai inu o loo natia i le duodenum e maualalo lona gaioiga. O meaʻai e le o faʻamaʻafia atoatoa, ma faʻaleagaina le motumotu o le intestinal (faʻapena ona o gaioiga o le mumusu i le peritoneal organs) e fesoasoani i le foliga mai o le fesuisuiai ma le faʻamalosiina o le tino i totonu o le vaega o meaʻai ma le microflora o le intestinal, o le a mafua ai foliga o pancreatogenic manava.

O le nutimomoia i tua o le mumū ma le leai o ni fuamiso oona i le gastric ma le pancreatic juice o le mafuaaga autu o le manava i pancreatitis. Ae ui i lea, o loʻo i ai isi mea e le masani ai (tulaga lua) e aʻafia ai le gaioiga o le pancreas.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le tupu mai o le manava i maʻi ma pancreatitis e mafai ona:

  • viral, siama ma parasitic patho o le tino o le tino, mafua ai le le atoatoa i le intestinal microflora,
  • vasika vasika e aafia ai le kinetic function o le digestive system,
  • afaina o le pancreas ona o le faateia, aafia ai manuʻa ma togafitiga o taotoga,
  • faʻamaʻi o le ate, gala oona ma le biliary tract, e aofia ai le faʻatulagaina o fua (maʻa),
  • ave fualaau faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, ia togafiti tutusa le cholecystitis), faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻafitauli i fualaau.

, , ,

O le pancreatitis o se tasi lea o maʻi sili ona lamatia o le gastrointestinal tract, lea, faatasi ai ma se uiga faʻaalia, o aʻafiaga e ono mafua ai le faʻalavelave faʻalavelave i le faagasologa o meaʻai, lea e sili ona afaina ai le gaioiga o toetoe lava o totoga uma ma tino o le tino.

I le tele o tulaga, o le faʻaleagaina o le gaioiga i le faʻailoga ma le solia o lona gaioiga e afua mai i amio leaga. O le mafuaʻaga sili ona masani o pancreatitis o le faʻamauaina o le ava mo se taimi umi, ona i ai lea o le ulaula tapaa, ua iloa mo le le lelei o le nicotine i le tele o totoga ma tino o le tino.

O mea nei e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o pancreatitis: faʻaauau pea ona fafagaina, maelega mo meaʻai gaʻo, meaai mama e leai ni polotini. O faʻalavelave mo le gasegase o loʻo tuʻuina mai e le tele o vailaʻau, aemaise lava i le faʻaaoga umi (o nisi o vailaau faʻamalosi, hormones, maiolosi malolosi e faʻaaogaina mo le matematika edematous e mafua mai i pathologies cardiovascular, ma isi).

E mafai ona tupu le faamai i foliga lapopoa ma le masani. O le gasegase o le pancreatite e mafai ona tupu i le talaaga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le cytomegalovirus, siama o le hepatitis B ma le C, ma isi mea, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi e pei o le afaina o le intestinal, ulutala duodenal, o le dyskinesia o le biliary, chlele cholecystitis, le i ai o maʻa i totonu o le gall vess.

O le le atoatoa o le togafitiga ma le le lelei o le meaai, o le pancreatiti ma le tiga tele, o le vomiting, jaundice ma le constipation e vave ona liua i se foliga masani, lea e mafua mai i le tiga tiga i luga o se manava gaogao ma le maeʻa o se taumafataga manaia, sili atu ona leaga i le afiafi, lagona o le mamafa i totonu o le manava, maʻi manava o le pancreatic.

O le maʻi o le pancreatitis e masani lava o se faailoga masani, ae o le malosi o lenei faʻaaliga o le maʻi e faalagolago tele i le ogaoga o maʻi. E ui lava o le faʻaleagaina o le tino e maua i na o vaega muamua o le pancreas ma e le o faʻatasi ma tiga ogaoga, faʻamapulaʻa i se lagona o le mamafa ma le mamafa i le itu tauagavale, o le manava manaia e matauina pe a fai o se meaʻai poo se taumafataga manaia. I le gasologa o le aso, e seasea lava ona maua se faailoga tutusa.

I le tulaga o le le tausisia o le taumafa ma le leai o togafitiga talafeagai, o le mumū e aofia ai le tele ma isi vaega o le okeni, ma faʻaitiitia ai lona faʻatinoga. O maʻi o le manava ma pancreatitis e sili atu ona masani, faatasi ai ma le faʻalavelave o le maʻi (faʻalauteleina le afu, uunai le vomiti, ogaoga tiga i le manava ma le gaʻo, ma isi) ma le faʻaalia o faʻamaoniga o le neurology (vaivai, dizziness, hyperhidrosis).

O le pathogenesis o le manava o le pancreatitis e masani ona faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le gaosiga o le enzymatic o le pancreas. O le le lava o le gaosiga o enzymes digestive e taʻitaʻia ai lo latou le atoatoa i le duodenum, lea e ulu atu i ai le afa o meaʻai mai le manava. E solia ai le faagasologa atoa o le otaotaina, o le gaioiga o le intestinal absorption function is to suffer with the development of a putrefactive process in it (meaʻai e le mafai ona taʻe, ae paʻu i totonu o le inumaga).

O le pancreatitis e seasea tulai mai o se maʻi tutoʻatasi. E masani lava e mafai ona maitauina faʻatasi ma isi faʻamaʻi faʻaleagaina o le gastrointestinal tract pe e le o le talaaga o se liona pipili o le tino o le tino.

, , , , , , ,

Faailoga o le manava i pancreatitis

O le taʻua e faʻapea o fomaʻi ma ogaoga o le mumū o le pancreas o loʻo aliali mai ai foliga o le pancreatogenic manava e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le mea moni, o le pancreatitis, o le manava manava ei ai lona lava tulaga taua ma e le foliga mai o le manava e mafua mai i le taumafa oona.

Uiga faʻaalia o le manava i pancreatitis:

  • le natura mataʻutia o gaioiga o le manava,
  • o le i ai i le feces of pieces of food non undested,
  • leaga manogi
  • foliga matagofie
  • se aofaiga tele o feeseeseaiga i le taimi o le tasi o le gaioiga (polyphase)
  • lanu uliuli po o le lanumeamata (o le manava ma le pancreatitis ma le cholecystitis o gatasi ona o le solia o le sau o le keke e masani lava ona i ai se lanu uliuli-lanu samasama).

Le faiga o le atinaʻeina o le manava i le tulaga o le le atoatoa o le gasegase o le enzymase i le iloa tonu o le manava tatou te matauina i pancreatitis.

O le uiga autu o feces i pancreatitis o le i ai o mea e totoe e leʻi faʻaaogaina. O le faailoga lenei o loʻo faʻamaonia ai le soliga o le faʻaogaina o le tino ona o le le lava o ni enzymes faapitoa ua mamanuina e talepe ai mea taumafa i nai vaega laiti. O le leai o le vai inu ma le mea maualalo o enzymes o loʻo iʻu ai i le mea moni e faʻapena ona faʻaaogaina meaai e lua-digested, aua o le faagasologa o le mimiina mulimuli o le paluga meaʻai e pa'ū mai i le filifili o meaʻai.

O le le lava o le taumafaina o meaʻai i totonu o le tootoo ona o le le lava o le gaosia o le meaʻai e mafua ai le gaʻo, e pei o se mea e manaʻomia, faigofie ona "lele i totonu o le faletaele," nofo i luga o ona puipui e pei o se suauʻu, e faigata ona faʻamamā le maʻi, ma e amata ona faʻavaivai le tagata maʻi malosiaga.

O le tele o feeseeseaʻiga e faʻaalia ai le maualalo o le pasene o meaai i totonu o le manava. I.e. toetoe lava o mea uma na 'ai e se tagata na sau e aunoa ma se manuia i le tino.

Ae o le lanu ma le manogi, o mea na e tupu i totonu o le tino ona o se taunuuga o le faʻamalologa ua uma ona tuʻuina atu a latou faailoga. O le solia o le ulufale i totonu o le duodenum o le talo ma le pancreatic enzymes e suia ai le lanu o fecesi i se paolo lanu uliuli po o le lanu samasama. Ma o le faʻaogaina o le pala ma le faʻamalosiina, faia faʻatasi ma le auai o siama, e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o le pancreatitis e le masani ai, tatou te matauina le manava manava. O le faʻaaogaina o le gaioiga o loʻo i ai i totonu o le inumaga lea e fuafua ai le manogi manogi o kashchetseobraznyh mataga lanu-lanumeamata.

O loʻo i ai le manava manava ma le pancreatitis pe a uma ona 'ai, e masani lava 1-2 itula talu ona' ai. O isi faʻamaoniga o le maʻi faʻaalia i le taimi lava e tasi. Ole taimi o faʻaaliga o se faʻaʻailoga e pei ole manava ole 1 pe 2 taimi i le aso. I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o loʻo faia pea le gaioiga o le manava, toe faia i aso uma pe a maeʻa taumafataga taʻitasi ma oʻo lava i le va.

O loʻo maua faatasi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaoniga e pei o le nausea ma le vomiting, faʻasalaga pipisi i totonu o le manava ma le gaogao, vaivaiga, vavao. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e malulu le afu, o le paʻu e maua ai se paolo malulu, o nisi taimi ma le lanu samasama, faʻapouliuligia i mata, faʻavave i totonu o le tino.

A o le vomiting, o le tele o taimi o loʻo i ai vaivaiga vaivai lea e le taitai atu ai i le paʻu o mea o loʻo i totonu o le manava.

O le faʻaaogaina o le inflammatory procedure i le pancreas e mafai ona mafua ai le fiva ma foliga mai o le maasiasi. Lapataiga ma le vevela i pancreatitis o loʻo faʻaalia ai o le mumū i totonu o le tino o loʻo agaʻi i luma ma o le faʻamaʻi ua oʻo i le ola matautia.

, ,

Faʻaiʻuga ma taunuuga

Po o le a lava le mafuaʻaga o le manava, o lona taunuuga sili ona leaga o le faʻalalauina (vailala). O foliga vaaia, sogisogi, lanu o feces e le afaina, ua lava na o fecesa e sili atu le suavai, o lona uiga o le numera o N2E tusa ai ma i latou e faateleina.

Mo le tasi le gaioiga o le toʻilalo ma le manava, 2-3 taimi e sili atu ai le vai e faʻaumatia mai le tino nai lo le masani. Ma afai e te mafaufau i le manava manava i le gasegase o le pancreatitis e mafai ona tupu i le tele o taimi i le aso, o le leiloa o le suavai o le a iu lava ina oʻo atu i tulaga ogaoga.

O le mea lea o le paʻu mago ma le galala, lea e masani lava ona maua i tagata gasegase e maua i le pancreatitis.

O le umi o se mea e pei o le manava manaia ma le pancreatitis o loʻo matauina, o le sili atu ona leaga le tulaga o le maʻi, aua o minerale talafeagai e tuʻu ese le tino ma le vai, o lona uiga o le paʻu vai-electrolyte paleni. O le faʻamalosia o le gaogao ma le afaina o le gaogao e mafua ai le le lava o vitamini ma le atinaʻeina o le anemia, le leai o se popo i totonu o le tino (o se mea taua o le tino), ma eseese faʻafitauli ole gasegase.

O nei mea uma e mafua ai ona paʻu i le tulaga o le paʻu, ponaivi, nifo, fao, lauulu, vaivaiga o le muso, lino inflammatory o le laulaufaiva (glossitis), foliga mai o vaʻa i laugutu ma le "jamming". O le tagata maʻi e amata vave ona alu ese le mamafa, oʻo atu i numera taua. O faʻalavelave o le pancreatitis i le ituaiga o manava e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi o le asthenic, faʻatasi ai ma le vaivai o lagona (faʻafefe o lagona, ita vave, lagona), atuatuvalega, ma faʻalavelave moe.

Le lava o meaʻai taua mo le ola o le tino e faʻaitiitia ai ana galuega puipui. O le mea lea, o gasegase ma le pancreatitis e sili atu nai lo isi e mafatia i siama faʻaleagaina ma viral infectious.

O le faʻamaʻi ma le pancreatitis e avea ma mafuaʻaga masani o le necrosis o totoga o le tino ma le atinaʻeina o la latou dystrophies. O le faʻaitiitia o le tele, o okeni ma gland ua le toe mafai ona faʻataunuʻuina atoatoa matafaioi ua atofa atu ia i latou, e mafua ai le fou ma fou fou o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o le galuega o le pancreatic o loʻo aʻafia i le atinaʻe o le maʻisuka.

O se vaega tāua i le soifua manuia o tagata maʻi ma le pancreatitis faʻatasi ai ma le manava o loʻo faia foi e se suʻesuʻega faʻavae o mea o loʻo tupu. O le tele o taimi e faʻamalosia ai le talepeina atonu e faʻaleagaina ai le lelei o le olaga o tagata gasegase, faʻatapulaʻaina o latou avanoa i tulaga o galuega lelei ma le malologa, faʻaumatia fuafuaga, tuʻuina i latou i se tulaga le toʻa i luma o isi. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni o le tele o tagata gasegase ei ai ituaiga o pancreatitis e maua ai le atuatuvale o le popole, o le atuatuvale, lea e na ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi ma le faʻafitauli o le maʻi (mafatiaga e le mafai ona toe faʻaleleia).

Faailoga o le manava i pancreatitis

I le tele o taimi, tatou te le gauai atu i faailo o le faailo e aumai e le okeni ia i tatou e ono afaina i se faamaʻi faapitoa. O le tiga i le mea na tupu e mafua mai i le faapaleniina poʻo le le lelei o meaai, manava - i meaʻai e afaina ai, oona - i le oona, maʻitaga poʻo le maualuga o le toto maualuga, faʻamaʻi pipisi - e manava ai maʻi ma meaai paleni. Soʻo se faʻamaoniga e mafai ona maua i le masani masani ma faʻamalamalamaga saʻo. Ae na o taunuuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e mafai ona taʻuina mai le moni o lo tatou manatu o le ai ai.

Afai e te le amanaʻia faailoga le manaʻomia mo se taimi umi, e mafai ona e misia le amataina o le faʻamaʻi ma lona fesuiaiga i se foliga masani, o lea e faʻaalia ai lou tino i se tulaga sili atu ona matautia, ona o faʻamaʻi faʻavaivai e faʻavaivaia ai le tino puipuia ma tuʻu ai se tagata e puipuia mai le tele o siama. Ae e le o le mea lenei, ae o le aliali mai o nisi o faʻamaoniga e le o faʻaalia ai le atinaʻeina o le faagasologa, ae o lona faʻataʻitaʻiga.

O lea, o le manava faʻafuaseʻi i le pancreatitis o se faʻamaoniga lea ua maua e le maʻi se aʻoga masani.Ae ui i lea, o se asiasiga tuai i le fomaʻi e tusa lava pe iai ni faʻaʻailoga e manaʻomia ai se suʻesuʻega faapitoa o le vaega o meaʻai e faʻatuina ai se uluai suʻesuʻega, lea o le manava o le a naʻo se tasi o faʻaaliga o le maʻi.

Faailoga o pancreatitis i le tele o auala e pei o le ata o le tele o gasegase o le gastrointestinal. Ae peitai, o uiga o le tiga lea e tupu pe a uma ona 'ai "mea faasaina", o le lagona o le vaivai i totonu o le manava, o le lelei ma le tele o feeseeseaiga e avatu i le fomaʻi le mafuaaga e masalomia pancreatitis. Ae o le i ai o se ituaiga faʻamaʻi e pei o le manava i pancreatitis o le a tele mea e taʻu mai e uiga i le gasegase o le maʻi.

O togafitiga mo masalomia o le pancreatitis e aofia ai le suʻeina o se tagata maʻi i le palpation o le vaega pito i luma, suesue i faailoga e tusa ai ma le tagata maʻi, ma, pe a manaʻomia, fuaina o le vevela o le tino.

O le tagata gasegase ua faʻamatalaina ia suʻega nei:

  • suesuega lautele o le toto (o le a faʻaalia ai le i ai o se gaioiga le lelei ma suiga i le tuufaatasiga o le toto, e faʻaalia ai le atinaʻeina o le anemia),
  • suega o le kulukose toto (ia faamanino pe o le pancreatitis na mafua ai le maʻisuka)
  • faʻatalanoaga lautele o faʻamatalaga (o le a tuʻuina atu ai foʻi faʻamatalaga e uiga i le mumū, ae o le faʻaopoopoga o le a iloa ai le gaioiga o le tino, e tatau ai pe a faʻamaonia vailaʻau),
  • auiliiliga o feces (o le a faʻaalia ai le i ai o vaega e leʻi faʻaaogaina o le meaʻai, gaʻo, faʻapea foi ma le pala o le mea e tupu mai le gaioiga).

Afai e masalomia le pancreatiti, o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le pancreas e faia. Mo le mafuaʻaga lenei, o le toto faʻapitoa poʻo le suʻega faʻamalosi e faʻataʻitaʻiina mo enzymes (amylase toto poo fecal elastase-1).

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona iloilo le tele o totoga i totonu ma auala e tutupu i totonu. Fibrogastroscopy, lauiloa i maʻi o le gastrointestinal, i le tulaga o le pancreatitis e ono le lava le aoga, o lea e le tatau ona e faʻalagolago i ai.

O le tele o faʻamatalaga ma o lea la o le auala lauiloa o mea faʻapitoa o le pancreatitis o loʻo tumau pea le suʻega ultrasound (ultrasound) o le pancreas. O le faʻaaogaina o le komepiuta ma le mageta o se okeni e faʻapitoa foi i auala faʻaonapo nei mo le faʻamaonia o le pancreatitis, e mafai ai ona e suʻeina le pancreas mai itu uma i se ata tolu.

, , ,

Pancreatitis togafitiga mo le manava

O le isi mea o le manava i pancreatitis o le le faigofie tele ona taofi. E le mafai ona faia i le siakiina o fualaau faasaina, ona e le mafai ona aafia ai le gaioiga o le pancreas. Ma e aoga tele le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o mea leaga o le pala o meaʻai mai le tino e aunoa ma ni mea e faʻaogaina ai le tino?

E mafai ona e faʻaumatia le manava i pancreatitis naʻo le faʻamautuina o le paʻu, ma e manaʻomia ai le onosaʻi ma le amio pulea.

O le palacreas mumū e tali vave atu i mamafa mamafa ma aʻafiaga vevela. E masani ona faʻasalaina le vevela i gaioiga faʻanatura, talu ai e naʻo le faʻapupulaina o le tulaga. Ae o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo vaivai e manaʻomia ai se toe faafoi tele mai le tino maʻi, lea e le mafai ona ia faia. O le iʻuga, e aliali mai le tiga o le auga, leisa, ma le ogaumu.

Ina ia taofi osofaʻiga o pancreatitis i aso muamua o le faʻavavevaveina, o le tagata maʻi e ofoina atu e fiaʻai, sina inu vai. E tatau ona faʻaaogāina se kulimi aisa i le paʻu e faʻafefete ai le fulafula ma le mumū (mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea faʻavevela ua tumu i ni aisa, faʻataʻapoʻa le ie mai le tele o tuʻuga i le va o le tino ma le afi mumu e puipuia ai le malulu i luga o le paʻu).

Faatasi ai ma se faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi, e fautuaina ai le moe e fautuaina, aua o le filemu o se tasi lea o mafuaaga autu i togafitiga manuia o pancreatitis.

I le lumanaʻi, e faʻafaigofieina le galuega a le pancreas, e fautuaina e mulimuli i se taumafataga vaivai. O meaʻai paleni e faʻatagaina (6-8 taimi i le aso), ae o vaega e tatau ona laʻititi na o sina mea itiiti lava e maua ai le fiaai. O mea taumafa e tatau ona suavai po o le vai-vai, solo lelei, e aunoa ma ni taimi ma ni sau sau.

E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o fiva feʻaveaʻi, le paʻu palesi, susu (ma le manava e mafai ona faʻaopopoina i ni vaega laiti i falala ma soupeti). Fualaau aina ma fualaau faisua e tatau ona kuka. O le ava malosi ma le susu, legumes ma musika e matua faasaina.

Meaʻai e tatau ona i ai ina ia le mafua ai le malepe i totonu o le paʻu. O oloa o loʻo kuka pe 'aʻau, o meaʻai e naʻo le faʻaogaina o se meaʻai. Suavai e faailoaina i ni aofaiga tele (ia le itiiti ifo ma le 2 lita i le aso), lea o le a fesoasoani e toe faʻaleleia ona faʻaagaga pe a maʻi le manava.

O le filemu ma le lelei o mea taumafa o le a fesoasoani e faʻamaonia le faʻatinoga o le pancreas, ae le o le vave e pei ona tatou manaʻo ai. O le mea lea, ina ia faafaigofieina le galuega a lenei okeni taua, o loʻo fautuaina ai tagata gasegase (Pancreatin, Creon, Mezim, Festal, ma isi). O le mea lea, o le mamafa i luga o le pancreas ua faaitiitia, ma ua maua e le duodenum se aofaʻi tele o enzymes digestive, e mafua ai le vave vave ma le lelei o le 'aina o meaai. Ma afai o le meaʻai e le faʻafefeteina i totonu o le manava, e tuʻua ai le tino i se tulaga masani o se sulu masani.

O le gaioiga o le malala ma isi gasegase (mo se faʻataʻitaʻiga, "Paʻulamu Paʻepaʻe", "Polysorb" ma le "Alemagel", e lauiloa i le gastroenterology) e fesoasoani e taulimaina faʻaaliga o le inupia lea e tupu mai ona o le faʻasaina i totonu o le vaega o meaʻai. Ma e mafai ona e toe faʻafoʻi le paleni vai-electrolyte faatasi ai ma le fesoasoani o le inuina malosi o suauu electrolyte (i totonu o se falemaʻi) ma le faʻaaogaina o le tele o le vai.

Faʻaitiitia le faʻavave o le faʻalauleʻa o le manava, faʻateleina le leo o le faʻasaʻo ma le vavae, o le a fesoasoani i vailaʻau faʻamaʻi e faʻavae i luga o le lopamide (Immodium, Loperamide, Lopedium, ma isi). Ae ui i lea, i le faʻaaogaina o nei vailaʻau, e tatau ona e faʻaeteete, aua latou te mafua ai le tuai i mea oona. E manaʻomia ona naʻo le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e manaʻomia.

Analiseics (faʻataʻitaʻiga, Baralgin) ma spasmodics (No-shpa, Papaverin) o le a fesoasoani e aveese le tiga ma le gaogao i fafo ma le taimi o le manava ma pancreatitis. I le isi itu, e mafai ona e tagofia fualaau faʻasaina ma se faʻalavelave faʻalavelave, lea e faʻamalolo ai spasma ma le anesthetize ("Spazmil", "Spazmalgon", "Renalgan").

Talu ai ona o le umi o le manava e masani ona fesoasoani i le faʻalavelave o le microflora o le intestinal, e tatau ona faia fua e toe faʻafoisia ai le aoga o siama siama o le siosiomaga totonu o le tino. I lea tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi le faasologa o le puleaina o mea tau fomai e aofia ai coli, bifidobacteria ma lactobacilli (Colibacterin, Bifidobacterin, Lactobacterin). O fualaau uma e ave mo le 21 aso, o le mea lea o le faagasologa o le faʻaleleiaina o le microflora i nisi taimi e oso ai mo le 2 masina pe sili atu foi.

Ae ao leʻi amataina le toe faʻaleleia o le fugalaau aoga i totonu o le inumaga, e tatau ona fufulu mama mai meaola leaga e aafia i le faʻaleagaina ma le faʻamalosiina e tupu i le pancreatitis. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻamaeʻaina le kolone faʻatasi ma se enema. Ma o lea ituaiga vailaʻau e pei o le Polyphepan o le a fesoasoani e faamama atoatoa le manava atoa, saunia le eleele mo le saogalemu saogalemu o le microflora aoga.

Faʻaleagaina i le pancreatitis e oʻo atu ai i le mea moni o le tino ua amata ona leai ni vailaʻau talafeagai ma minerale mo lona gaioiga. E mafai ona toe faʻaleleia le 'aulaʻau minerale e ala i le iniseti, lea e faia i tulaga ogaoga o le manava. Ae o vitamini talafeagai ma faʻatau meaʻai e mafai ona maua mai fualaau oona. O meaʻai suamalie-minerale i le ituaiga o laʻau e manatu o se filifiliga aupito sili lea mo le faʻatumu o le le lava o vitamini ma minerale, ae ui i lea, e tatau ona e ave pe a maeʻa le manava, a leai o le aʻafiaga o la latou faʻaoga o le a leai se mea.

Pancreatitis Diarrhea Medicines

Togafitiga o le manava manava ma le pancreatitis e le mafai ona fai e aunoa ma le toe faʻafoʻisia o le faiga masani o fualaau. Talu ai o le faʻamautuina o le pancreas e faifai malie, ma e tatau ona e 'ai i le aso taʻi 6 pe sili atu taimi i le aso, e mafai ona faʻaleleia le faʻalaumuina i le naʻo le sui o le vai pancreatic.

Suʻega togafitiga i le tulaga o le pancreatitis o le masani lea o le faʻaaogaina o fualaau oona e fesoasoani e faʻaitiitia ai le manava ma taofia ai le atinaʻeina o isi faʻafitauli.

Creon - o se tasi o mea lauiloa mo panicreatic juice enzymes. O le fualaau faasaina e faavae ile palacreatin porcine, i ana meatotino e tutusa ma le tagata. Pancreatin, i le itu, e aofia ai le 3 enzymes: lipases, amylases ma proteases, lea e fesoasoani e talepeina ai gaʻo, gaʻo pulu ma pulu, i totonu, e ulu atu i le tino o se vaega o meaai.

Mo le faigofie o le faʻaaogaina, o le vailaʻau e maua i foliga o capsules o suʻega eseese: 150 mg (10,000 iunite lipase, 8,000 iunite o le amylase, 0.6 afe iunite o protease), 300 mg (25,000 iunite o le lipase, 18,000 iunite o le amylase, 1 afe iunite o le protease), 400 mg (40,000 iunite o le lipase, 25 mano iunite o le amylase, 1.6 mano iunite o le protease).

Talu ai ona o le manaomia mo le pancreatin i gasegase eseese e faalagolago i le tikeri o le le atoatoa o le pancreatic, o le fua lelei o le fualaau faasaina ua faatulagaina taitoatasi (mai le 2 capsules 150 mg i le 3 capsules 300 mg i le taimi). E tatau ona faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o capsules (150 poʻo le 300 mg i le pusa).

E tatau ona e tagofia le vailaʻau faʻatasi ma meaai, poʻo le taimi muamua pe a uma ona 'ai meaai. E le manaʻomia ni meaʻai e faʻatau ai, ia inu i le tele o vai. I le taimi o togafitiga, o le tele o vai inu i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le 2 lita.

O vailaʻau e itiiti lava le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina. E le o faʻamatalaina mo tagata gasegase e le faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau, faʻapea foʻi ma le gasegase pancreatic. O aʻafiaga e faʻatapulaʻaina e ala i foliga vaaia (e le o le tala o le le lava o le inu ava), o le dyspepsia, o le tiga i le localization i le vaega pito i luma.

Feso - o se tuufaatasiga tuʻufaʻatasiga lea, i le faaopoopo i le pancreatin, o loʻo i ai isi enzymes e fesoasoani i le vave ma le lelei o le 'aiina o meaai. O le palu vine i le foliga o se paʻu e faaosofia ai le lipase i le metabolism o gaʻo, ma o le hemicellulase e aafia i le malepe o le fiva laau. O le a sili ona aoga i le togafitia o le manava faʻamaʻi ma le cholecystitis ma le pancreatitis.

O le fualaau faasaina ua gaosia i foliga o se timu, o lona atigi lea e puipuia ai enzymes mai aafiaga o le elekene. E tasi le api e aofia ai: 6,000 iunite o le lipase, 4.5,000 iunite o le amylase, 0.3 mano iunite o le protease, 50 mg o le talo, 25 mg o hemicellulase.

O fualaau faasaina ua faatonuina i tagata gasegase matutua mo 1-2 laulau ma taumafataga taitasi. Ua afaina vai i timuga.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o: hypersensitivity i vaega o fualaau faasaina, ogaoga o le hepatitis ma le pancreatitis, jagnice obstructive, vevesi o le manava ogaoga, pathoces e fesootai ma le glucose le mama ma le metabolism.

O aʻafiaga i luga o le faavae o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona avea ma mea nei: faʻalavelave faʻaleagaina o le gaʻo, faʻatasi ai ma le nausea, vomiting, faʻapuʻupuʻuina poʻo le faʻapipiʻiina o le nofoa faʻatasi ma se suiga i ona uiga, tiga faʻavalea i totonu o le manava, faʻafefe i le va.

E leai se faʻafitauli, faʻamaʻi ma anaphylactic reactions. O le tele o tui o enzymes e mafai ona oʻo atu ai i suiga i le toto, faʻaleagaina o le mucosa o le waha, ma le atinaʻe o hyperuricosuria.

O fualaau o le Enzyme e faʻaaogaina i le foliga masani o pancreatitis i le vaitaimi o le faʻamagaloga o le faʻamaʻi.

Afai o le manava manava ma le pancreatitis e avea ma masani ma ono lamatia ai le soifua maloloina o le maʻi, e mafai e le fomai ona fautuaina ma le totoʻa ia sui sui.

Immodium - o se vailaʻau faʻamaʻi e faʻavae i luga o le lopramide, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o kulupu i le inumaga ma faʻaleleia ai le faʻafefe o vai i totonu o le meaʻai. E maua i foliga o capsules ma fualaau.

Mo le togafitiga o le manava faʻaʻumiʻumi, o tagata matutua e masani lava ona fuafuaina 2 capsules poʻo ni mea faʻapitoa, ma mo tamaiti, 1 le papa i le aso. E le gata i lea, o le fuainumera e faʻafetaui ina ia le sili atu i le 2 aso le numera o le manava.

E le faʻamaluluina capsules i le vai, ma o laulau e teuina i le gutu seia oʻo ina faʻamaʻapeʻa atoa.

E le faʻaaogaina le vailaʻau mo le le faapalepale o ona vaega, vailaʻau tigā, pseudomembrane ma ulutala ulcerative colitis, bacterial enterocolitis, faʻamalositino le gaosiga afi, lactation. E mataituina le faʻaeteete i maʻi o le ate.

A o ave le vailaau, o na uiga le lelei e pei o le nausea, oʻo atu i le vomiting, afaina, vevela, vaivai, moe, ma le malosi e mafai ona matauina. E ono pagatia le tiga o le manava spasmodic, e mafai ona aliali mai faailoga o le namu. I se tulaga e le masani ai, o faitioga a tagata e faitio i le gatete i le tino, le mautonu le mafaufau.

Faʻasaga i tua o le vaʻaia o le gasegase, gaioiga o le maʻi e mafai ona matauina, e aofia ai ma mamafa.

O le faʻamaʻi ma le pancreatitis, e pei o le maʻi lava ia, e masani ona oʻo mai faatasi ma lagona tiga i totonu o le paʻu ma le fatu. I lenei tulaga, ua faatonuina e le fomai ni mea e fai ma mea e fai ai fualaʻau ma antispasmodics.

Spazmil - o se vailaʻau faʻasaina ma se faʻalavelave faʻalavelave, lea e aofia ai mea aoga e tolu, aʻo avea ma antispasmodic (pitophenone ma fenpiverinium), ma se analgesic (metamizole).

E fautuaina e ave fualaau aina pe a uma meaai ma le tele o vai. Ole fua ole aso e 1-2 papa. O le togafitiga e le silia ile 5 aso.

O fualaau faasaina e itiiti lava le faʻasaina, lea e tatau ona mafaufau iai pe a tofiaina. E faasaina le ave o fualaau faasaina i tagata gasegase i le gasegase i ona vaega, gasegase o le ponaivi o le ponaivi ma maʻi o le toto, o le ania, gasegase o le fatu ma le ate, faaitiitia le leo o puipui o le gall ma le vevela, arrhythmia ma le maualuga o le fatu. Aua le faatonuina vailaau mo le gaioria mataga, glaucoma, le prostate adenoma ma le mimiti o le vevela, faʻalavelave o le manava, faʻapala, bronchial asthma, masalomia o le appendicitis po o le peritonitis.

I tamaititi na faʻaaoga talu mai le 15 tausaga. Aua le faʻaogaina togafitiga o fafine maʻitaga ma lactating.

O foliga vaaia o aʻafiaga i itu e fesoʻotai ma le vaega o le fualaau oona. E mafai ona avea ma mea e afaina ai le tino, paʻu o le paʻu, osofaiga o le maʻisuka, tachycardia, faʻaitiitia o le toto, le atinaʻe o faʻamaʻi toto.

O se mea e seasea lava, o le gasegase e faitio i faʻalavelave i totonu o le vaega o meaʻai, faʻatasi ai ma le mucous membranes o le gutu, leisa ma le vomiting, ma le tulaga o le fale.

, , , , , , ,

Isi togafitiga

E le o le faapea atu o togafitiga o le pancreatitis e le faʻasalaga e sili atu ona lelei nai lo le masani. Ae peitai, o le faafitia o lo latou aoga e le aoga foi. Ae, o le tele o laau e iai aʻafiaga e faʻaaogaina i patotia o le tino o le gastrointestinal tract, talu ai e mafai foi ona latou faʻamalolo le mumunia, ma sina mea itiiti, ma faʻaleleia le faimamaga.

Faʻaleagaina i le pancreatitis e faatoa tupu lava pe a maeʻa le faʻamautuina o le faagasologa o le digestive, lea e avea ai le pancreas ma vaega malosi. O lana galuega e faʻalavelaveina ona o le faʻaleagaina o le tino i totonu o le okeni.

O le lagona mafanafana ma toe faʻafouina i luga o le mucous membrane o ituaiga totoga eseese o loʻo faʻaaogāina e ala i le saunia o le pateta ma le suka. E tatau ona patipati fualaau mai le fufuluina o fualaau faisua i pulu. E sili atu le faʻafefiloi o suamalie i tutusa tutusa ma inu i le 1 ipu tioata 3 taimi i le afa afa itula ae leʻi faia se taumafataga.

O se teuteuga o le fale vai e fesoasoani i teuteu o le rimoni peels, laulaʻau laulaʻau, fatu ma solofanua tulila.

O se aafiaga lelei i pancreatitis e maua foi i togafitiga ma laau, lea o le a taofia ai le manava ma faaleleia le tulaga masani.

Ina ia aveese le mumū i le pancreas, o se faʻalautele o le chamomile chamomile fesoasoani (1 sipuni ti o meainu mata 1 le ipu vai inu). Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le ½ ipu.

Ma afai e te faaopoopo le chamomile i fua o sana ma calendula fugalaau, e mafai ona e saunia se fomaʻi lelei o le antidiarrheal agent. O le taimi nei latou te ave le sipuni sipuni o le aoina i totonu o se ipu vai inu, faʻaauau mo le tusa o le itula i le mafanafana ma ave 15 minute aʻo leʻi 'aʻai faatasi ma se taʻi masina.

O togavao e pei o le tino ola ma le vao oona o le a fesoasoani foi e osofaʻi le manava. 1 tbsp soo se tasi o laau e sasaa ai se ipu vai inu. O le tino olafua e lava lea e faʻasolosolo ai mo le afa itula, ma kuka ai le wormwood ma tumau ai le 45 minute.

O le faʻafefeteina o le tino ola e ave i le ½ cup 3 taimi i le aso. Ae faʻatasi ai ma le wormwood e tatau ona e faʻaeteete, aua o le mutia o se mea oona. Ave lana teuteu e fautuaina i ni vaega laiti (2 sipuni) e oo atu i le 5 taimi i le aso.

Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina i le pancreatitis, o loʻo faʻaalia foi le aoina o choleretic.

  • Aoina 1: lelanden, highlander, aʻa o le taula, violet tricolor. Ave laʻau taʻitasi i le 20 g, liligi le faʻafefiloi o mea lago 1 lita o le vai ma le kuka mo le 3 minute. Faʻaalu 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'aʻai. O le vasega e 2 vaiaso.

A uma ona faʻamaeʻa le vasega o togafitiga faʻatasi ma le uluai aofaʻiga, matou te fesuiaʻi i le lona lua.

  • Aoina 2: dill ma mint fatu - 60 g taʻitasi, hawthorn ma fuamoa - 40 g taʻitasi, chamomile - 20 g. O le tuufaatasiga ua sasaa atu i le 1 lita o le vai inu ma tumau pea seia oo i lalo. Talia ina ua uma meaai autu. O le vasega e 4 vaiaso.

E taua le manatuaina o sauniuniga o togalaau e le suia ai vailaʻau na faatonuina e le fomai, ae na o le faʻamalosia ai o aʻafiaga o le mea mulimuli. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o soʻo se togafitiga masani e manaʻomia ai muamua le feutagaʻi ma se fomaʻi.

, , ,

Aigaopathy

O fomaʻi o togafitiga ile homeopathic e mafai foi ona ofoina atu fualaau fualaau lelei e fesoasoani e tau ai se mea le lelei ma le matautia e pei o le manava i pancreatitis:

Faʻatatau i luga o le arsenic ua faʻataʻitaʻiina mo vaʻavaʻa masani, e mafai ona o mai faatasi ma le vomiting ma tiga tiga.

Iodum (sauniuni o iodine) e fesoasoani foi i le faʻamautuina o le nofoa i pancreatitis.

Kolotsint, Momordika compositum (o se vailaau mo le puleaina o le tino) e fesoasoani e foia ai tiga i totonu o le manava ma le manava.

Afai e maua mai le pancreatitis i le talaaga o cholelithiasis, o le aoga aoga o le Helidonium-homaccord N. o le a aoga.

Faatasi ai ma soo se ituaiga manava, o fualaau e pei o Aloe ma Belladonna o le ai ai se aafiaga lelei. Ae o le Argenticum nitricum e naʻo le taimi lava e fai ai le ogaumu e aofia ai vaega o meaʻai e leʻi faʻaaoga, lea e matauina i le pancreatitis.

E ui i le saogalemu o togafitiga o le homeopathic, e tatau ona ave na o le faatonu e faatonu.

Faʻaiʻuga o le manava i pancreatitis

E 2 mafuaʻaga autu e mafua ai le manava i se tagata maʻi i le pancreatitis:

  • mimitiina, lea e afua ona o le le lelei o le taumafa o meaai ona o le le lava o le sua susu,
  • leai ni enzymes o le pancreas forms.

Le tele o mafuaaga:

  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi i totonu o le manava,
  • solia o le tulafono faatonutonu,
  • fomaʻi vascular
  • afaina o le pancreas,
  • gallbladder faamaʻi, siama papa,
  • afaina i se fualaau faasaina faapitoa.

O se tasi o faʻamaoniga o le manogi manogi o feces e mafua mai i le fesuiaʻiina o aʻafiaga ma le faagasologa o le fafagaina o meaʻai. A oʻo ina lanu lanu meamata le lanu o le manava, o loʻo taʻu mai ai o se solitulafono na tupu i le taimi o le gaogao o oloa na maua, faʻamalosi i totonu o le iniseti ua faateleina ma, atonu e foliga mai, o nisi ituaiga o gasegase maʻi ua aliali mai.

O le eleelea o lauulu ma fao, o le i ai o glossitis, fesuisuiai o lagona, o lagona o le vaivai, ma mea e momoe ai le moe o uiga ia o le pancreatitis.

I le pancreatitis, lagona tigaina o le manava, e tuʻuina atu i le nausea poʻo le fusipaʻu, faʻaitiitia le toto, ma atonu o le faateleina o le vevela o le tino.

Afai e atuatuvale le manava o se tagata mo se taimi umi, ona mafai lea ona oʻo atu ai i le faʻamalaina. O le tagata gasegase atonu e leai se vitamini, o se uiga o le anemia ma isi faafitauli tau soifua maloloina.

O le mea lea, e tatau lava ona e faafesootai se fomaʻi faapitoa.

Ina ia faia se suʻesuʻega, e faatonuina e le fomaʻi ia ituaiga suʻesuʻega:

  • suʻega toto, urine ma feces,
  • iloiloga ultrasound o gaioiga o le tino,
  • pancreas ataata,
  • i le tulaga ogaoga, laparoscopy.

Pancreatitis togafitiga mo le manava

Ina ia fesoasoani i se tagata e maua i le pancreatitis, 3 tulafono faavae e tatau ona mulimulitaia:

I le aso muamua, e fautuaina le maʻi e masani lava ona faatapulaaina o ia lava i le 'ai, inu se aofaiga tele o vai mama, matau le moega e malolo ma faʻaaoga se mea faʻavevela ma le aisa i le pancreas. E tatau ona faia lenei mea e faʻafefe ai le fulafula ma le afaina.

E manaʻomia le tausisia o le taumafa. O meaai e tatau ona vaevaeina i ni vaega laiti. Fufulu fua o oloa, ma faʻaaogaina se mea e gaosia. E sili le lelei ona 'ai meaai i se mafanafana pe a fai o se fualaau faisua ma mea maualalo. Muamua, e sili atu ona lelei le fufuluina o fualaʻau, ona faʻavaveina lea o le fiber i le tino. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o mea manogi ma taimi, o sou o le paʻu o karite e tatau foi ona tuulafoaia mo se taimi le tumau.

O le inu malosi ma le inu o meainu ua matua le aofia uma lava ina ia aua le afaina ai le ita.
Afai, mulimuli i se taumafataga, o le maʻi o le maʻi e leʻi faʻavaivai, ona mafai lea ona e aofia ai le siʻosiʻaiga fale ma le cereals i le taumafataga. A lelei le fale, e mafai ona e faʻaopopo iʻa ma aano o manu i lau taumafataga. Ae e le tatau ona avea le kusi po o meaʻai aano, puaa gaʻo ma le tamaʻi mamoe, paluvao, meatballs, ma isi mea faʻasaina.

Mo le faʻaaogaina o moa i foliga afifi, e sili atu le faʻagalo ile kukaina ile ogaumu mo le taimi nei.

Milu, pe a iloa mai le manava o le pisa i le pancreatitis, e tatau foi ona le aofia, ae o le faaopoopoina i le susu poo le falaologa e faatagaina.
E le fautuaina e faʻaaoga legumes ma le garlic, radisi, pepa, aloese mai le inu kofe ma koko, galo e uiga i meaʻai suamalie ma fualaau suamalie mo sina taimi.

Mo togafitiga, o le tele o togafitiga e tele lava ina masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o Mezim Forte, Festal, ma isi. Afai e saʻo le togafitia o le manava, e inu le tagata maʻi i vailaau i le sao tatau, ona vaʻaia ai lea o le gaʻo, manava le manava, ma faʻaitiitia ai le faʻaitiitia.

O tagata taʻitasi e maʻi e faʻamatalaina taʻitasi le vasega o togafitiga e naʻo le 4 i le 12 aso, e fuafua i le ogaoga o le maʻi.

I le avea ai ma sui sooupu, o se aganuʻu le faʻaaogaina o le "Imodium", "Loperamide", carbon activated, tincture of walnut, etc.

Ina ia maua le suavai i le taimi o le manava, o le vailaau oona o vailaau faafomai e aofia ai le magnesium, sodium, ma isi mea ua fautuaina. Afai o le ituaiga pancreatite e sili atu ona leaga, e le tatau ona i ai le falemai, ae e tatau ona e inuina le 2 lita o vai mama i aso taitasi.

I le avea ai ma paʻi, e fautuaina e ave le "No-shpa", "Baralgin." Mo le faʻaleleia o le pancreas, "Alemagel" poʻo le "Phosphalugel" o loʻo faʻatulagaina.

O le faʻamamaina o le faʻamaʻi mo le manava e masani ona faʻaaogaina e faʻaumatia ai tino o le pala ma le faʻamalosi ma ia saunia le tino mo le faʻamautuina o le microflora o le intestinal.

Ina ia toe faʻafoʻi le microflora, e fautuaina e faʻaaoga le vailaau Kolibacterin mo le 3 vaiaso, ona amata ai lea o le Bifidumbacterin, e 21 aso, i le faaiuga o le kosi ua faatonuina le Lactobacterin, lea e tatau ona onā mo le itiiti ifo ma le 3 vaiaso.

Faatasi ai ma le pancreatitis, faʻalavelave faʻalavelave televave e tatau ona ave. E aofia ai vitamini o vaega B, C, A ma E.

O faʻalavelave e pei o Vitakomp, Silver, Vitrum, Ultivit ma isi ua faʻamaonia lelei latou.

O le togafitiga o le tagata lava ia e matua faʻasaina. O mea uma lava ua na o se gastroenterologist e faʻamatala.

E faʻafefea ona togafitia le manava manaia i togafitiga faʻa-tagata

O le aoina, e aofia ai le chamomile, le mimiti, calendula ma le sigina o sana, o le sili ona lauiloa. E tatau ona ave uma vaega ile tutusa tutusa, faʻafefiloi lelei, sasaa le 1 lita o le vai inu ma alu mo le 60 minute. Ona togi ma inu 2 tbsp. l 20 minute ao lei faia taumafataga. O lenei fua e faʻamalie lelei ai le pala, fautuaina i le vevela o le 38 i le 40 ° C. O le togafitiga e amata ile 1 i le 2 masina.

E mafai ona e faʻaoga moa, manoa ma elecampane. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi mea uma o loʻo i luga ile tutusa tutusa ma le 2 ipu tioata vai, faʻavevela le vevela mo le 5 minute, ona faʻaulu mo le tusa o le itula. Ave se mea teuteu 2 taimi i le aso, 50 ml aʻo leʻi 'ai.

Mai le manava ma le pancreatitis, o le St. John's wort infusion fesoasoani lelei. Manaomia 1 tbsp. l sasaa vao i se ipu vai inu ma alu mo le 60 minute. Inu 100 ml 3 taimi i le aso.

I le faaopoopo atu i infusions ma deco deco, ma le pancreatitis, o le manava e aoga. Faʻafetai i le faʻataunuʻuina o faʻatinoga, massage o totoga o loʻo i totonu, o loʻo i ai se aoga aoga i luga oa latou galuega uma.

Le faʻaaogaina o togalaau e faʻafefe ai le manava i pancreatitis

Taua mo le manava o le faʻaaogaina lea o togafitiga. Latou te faʻamamāina le mumū, faʻamaonia le faʻatinoga o le pancreas ma le biliary tract, toe faʻafoʻisia ai mea o le gland, ma isi.

O togavao masani mo le togafitia o le manava i le pancreatitis o le vao ma le tino ola pea.

Latou te fesoasoani e faʻamāmā le faʻaogaina o le faʻaogaina ma faʻaleleia le galue o le ate.

Ina ia saunia se vailaʻau vailaʻau, e tatau ona e: ave le 2 tbsp. l ola faanatura, sasaa atu i le 500 ml o le vai mafanafana, aumai i se vevela i luga o le vevela vevela ma le vevela mo le 30 minute. Ona faʻafefiloi lea ma alu mo sina taimi, o le mea lea e faʻafilemu ai le mea e afaina. A uma le taimi, faʻafefe le paluga ma ave le 1 tbsp. l e oʻo atu i le 3 taimi i le aso mo le afa itula ao lei 'ai. E fautuaina le inu i le mea e afaina i se foliga mafanafana.

O le vao o le Wormwood e fautuaina ina ia faʻaaogaina uma e pei o se faʻasolosolo ma pei o se faʻasolosolo o le ava. Ina ia saunia se teuteuga, e tatau ona e: ave le 2 tbsp. l otaota, sasaa 500 ml o le vai mafanafana, faʻafefete mo le 5 minute, ona faʻasolosolo ai lea mo le 45 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻafefete le susu ma inu 1-2 tbsp. l e oʻo i le 5 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai.

I le avea ai ma se puipuiga mai le pancreatitis (e aofia ai le manava), e tatau ona e ola i se soifua maloloina ma ola malosi, 'ai le mea saʻo, lafoai masani leaga (inu ava malosi ma ulaula sikaleti), faʻaalu le tele taimi i fafo. E tatau ona togafitia i le taimi lava e tasi le siakiina ina ia leai ni faʻafitauli.

Togafitiga o le manava manaia ma togafiti a tagata

O togalaau faʻaaogaina i togafitiga o pancreatitis ma manava manava e taua tele. E iloga i latou e ala i a latou faatinoga e tetee i le ita, faʻateleina galuega o le pancreas ma le biliary tract, faʻaleleia le gaosiga ma le faʻafeiloaʻi o le talo, faʻanofo ai le eletise, ia aofia ai i le toe faʻaleleia o le suauʻu i le suauʻu ma faʻaitiitia le faʻaogaina o le inflammatory.

Laʻau e fesoasoani i le pancreatitis ma le fesoasoani i le manava faʻapitoa e aofia ai fugalaau ola mama ma le wormwood. Faatasi ai ma le fesoasoani a fugalaau ola, e mafai ona e aveesea le mumū o le pancreas, faʻagaoioia lana galuega faalilolilo, faʻapea foʻi ma le galuega o le ate.

Faatasi ai ma le fesoasoani a fugalaau ola, e mafai ona e aveesea le mumū o le pancreas, faʻagaoioia lana galuega faalilolilo, faʻapea foʻi ma le galuega o le ate.

Faʻatau se teuteuga 1.

2 tbsp. l vela ma le 4 tbsp. l o fugalaau atoa, sasaa 2 ipu vai vevela, aumai i se vevela ma faʻafefete mo le 30 minute, faʻalauteleina le fua. A maeʻa le mafanafana, faamama ma ave le 50-100 ml 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. Ave le feʻau mafanafana.

O le vao vao e mafai ona faʻaaogaina e pei o se faʻafefete ma pei o se faʻasolosolo o le ava. Pe a faʻaaoga togafitiga o le wormwood i tagata mamaʻi, e faʻamaligiina le tiga, faʻaitiitia le ita, ma ua faʻavae le fale.

Faʻatau se teuteuga 2.

2 tbsp. l sasaa le 2 ipu vai vevela, faʻapipiʻi mo le 3-4 minute, faʻamalosi 45 minute. A maea le filiga, ave le 2 sipuni (e mafai ona e 3) 5 taimi i le aso mo le 15 po o le 20 minute aʻo leʻi 'ai.

Mo le puipuia o le pancreatitis ma le manava (manava), e tatau ona taitaia se soifua maloloina, manatua ma mulimuli i se meaʻai, aua le inuina ava malosi ma sikaleti, auai i faatinoga o le tino.

Aua nei galo o le maʻi e sili atu ona puipuia nai lo le togafitia. Afai e te mulimuli i nei fautuaga faigofie, o se olaga e aunoa ma le tiga ma le manava (manava) ua mautinoa!

Aisea e aliali mai ai le manava o le pancreatic?

Pe a oʻo mai le alo o le mumū i totonu o le gland, o le enismasi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu, e le tuulafoaʻiina i totonu o le manava, ma avea atili ma sogasoga ma iai se faʻaleagaga i le okeni. Mulimuli ane, latou te ulu atu i le toto ma aafia ai isi faiga.

O le faʻavaʻa vai e aliali mai i le pancreatitis o loʻo faʻaalia ai le tafe o le maʻi i se foliga masani. Afai e muimui se tagata i le faʻamalosi pea, ona maua ai lea o ia i se laasaga laititi o le pancreatitis.

Faʻasolo mai mafuaʻaga autu nei e taʻitaʻia ai le manava faʻapitoa i lenei maʻi:

  • Le mau i le faʻapalaina o mea taumafa ona o galuega faila faalilolilo, ona o feeseeseaiga e aunoa ma le gaosiga, leai se mea e maua ai fualaau.
  • Faʻaavanoaina o vailaʻau faʻamaʻi pipisi, e mafua ai le faʻaleagaina o le intestinal microflora masani.
  • Le faʻaleagaina o le gallbladder, manava poʻo le duodenum. E oʻo foi i le maʻilala e tupu ai se faʻamaʻi o le ate, o le vevela ma le afaina o le talo.
  • Dysbacteriosis o se tulaga lea e suia ai le tuufaatasiga o le intestinal microflora.
  • Faʻamauaina o le ava, ulaula, meaʻai e le 'ai.
  • Le tausisia o tulafono mama faigofie.

O le tele o tagata gasegase latou te fia iloa pe ono maua le manava i le togafitia o le pancreatitis. E tuʻuina atu e le au atamamai se tali lelei ma lapatai atu o le tupu mai o le manava ua matauina foi i manua tuga, o se mea e le maua i le vailaau na ave, ma le le atoatoa o le toto.

Faailoga uiga

O le tele o faʻamaʻi e aafia ai le faʻaogaina o meaʻai, e masani ona faʻalavelave pe tutupu i se taimi masani. O i latou uma lava e tutusa o latou faʻaʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le kanesa o le pancreatic, ua lagona foi le gaogao, o le tiga i totonu o le manava i le taimi o gaioiga, o se malaise lautele e aliali mai.

O le maliu e mafua mai i le mumū o le pancreas e iai ona lava uiga:

  • O le nofoa masani ei ai se lanu malamalama ma paʻepaʻe. E ala i le faʻaauau, o le a sili atu le suamalie, manatuaina o pasta, ma e iai se manogi le lelei. Ma le isi, feces e mafai ona maua se lanumeamata lanumeamata poʻo le samasama. I se tulaga e le masani ai, o le manava manava e aliali mai i le toto. O le suiga i le paolo o le nofoa e fesootaʻi ma enzymes ma elemene oona lea e natia ma tumau i totonu o le gland. Mo se faʻataʻitaʻiga, o siama faapitoa e mafua ai le faʻamalosiina, e mafua ai se suiga i le lanu o feces.
  • E fesuiaʻi ai se numera tele o feces.
  • O meaʻai e le faʻaalia i totonu o fecesi o se faailoga manino o pancreatitis. E mafua ona o le solia o le faʻamalosi, lea e le saofaga i le faʻaogaina masani ma le faʻatumuina atoa o elemene aoga.
  • O le faʻamaʻi ma le mumū o le pancreas e amata i le taimi lava e uma ai se taumafataga (ina ua mavae 1-2 itula), faʻatasi ai ma se osofaʻiga o le nausea, leʻo, tachycardia. I tulaga maualuluga, faʻafefeteina le tele o ogaumu e tutupu i aso uma.

Afai e le amata ona togafitia le pancreatitis, ma le manava o le alualu i luma, o le a aliali mai isi faailo o togafitiga, e taʻu mai ai le leai o ni aoga i le tino:

  • Tuʻu, faʻavauvau i le pancreas, tiga o le manava.
  • Anemia
  • Se faʻaititia o le mamafa o le tino.
  • Le lava le fiaʻai.
  • Faʻavalalaina (faamalolo) o le tino.
  • Peeling, pallor o le paʻu.
  • Vaivaiga ma le le mautonu o fao pepa ma lauulu.
  • Faʻalavelave moe.
  • O le le mautonu, le moe, leai se malosi.

I se tagata maʻi i lenei faʻamaʻi, faʻalauteleina le vevela o le tino, afu le afu i le muaulu ma le tua, faʻapogisa i mata, o loʻo i ai pea le faʻalavelave o le gaʻo, ma le samasama o le paʻu e aliali mai.O le faʻamaʻi ma le pancreatitis e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le le lelei o le faʻasalaga, faʻaogaina o lagona, ma le tupu o stomatitis.

Fomaʻi togafitiga

E toatele tagata, i le mauaina o faailoga mataʻutia o le faamai, o loo taumafai e tolopo le asiasiga i le fomai, ma le faamoemoe o le a tupu lava ia i latou lava. Ae o le tupu mai o le manava i pancreatitis e faanatinati. O se gastroenterologist poto e mafai ona foia le faafitauli, tau mai pe faapefea ona taofi le manava ma puipuia ai faʻafitauli mai le pancreatitis. O le a ia faia se suʻega ma tusi se togafitiga togafitiga.

O le tagata gasegase e tatau ona tausisia fautuaga uma a se fomaʻi, ave vailaau faʻasoloina, tausisia se meaai faapitoa. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona tatou faʻamoemoe mo se taunuuga lelei ma faʻaumatia ai le manava faʻaauau pea.

Fomaʻi togafitiga

I le taimi o le vevela, o le manava le manava, lea na amata i le pancreatitis, e manaʻomia togafitiga faʻamaʻi ma togafitiga faafomaʻi. O le tagata gasegase e tui malosi ma vailaʻau e faʻamaonia ai le paleni masima-masima ma saturate le tino i mea elemene taua.

O le faʻamamaina o enemas e faʻaaogaina foi e togafitia ai le manava o le pancreatitis. Latou te faʻatagaina oe e faʻavave vave ona faʻaaogaina mea faʻapipiʻi, e mafua ai le inupia. O le faʻatinoga e faʻatino faalua i le aso e faʻaaoga ai le vai mafanafana masani mo 3-4 aso. O le puletini Probiotic e faʻaalia mo le 3 vaiaso. O nei mea e maua mai i vailaau ma aganuu o loʻo iai i totonu o le togafiti o le intestinal, auai i le faagasologa o le faʻapalapalaina o meaʻai, faʻasologa o vitamini, ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

A oʻo ina faʻavevesi le manava ma manava manava, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau eseese:

  • Faʻapipiʻi vailaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, o le teuteu o pamu rimoni, o le Imodium tablets or Loperamide).
  • Auala e toe faʻafoʻisia le gland.
  • Meaʻai suamalie ma minerale.

Ole togafitiga lea e taofi le manava ole tino e leʻo aofia ai togafitiga ma vailaʻau faʻamaʻi ma le bacteriostatic, talu ai e mafai ona faʻaleagaina le tulaga ma faʻaumatia e le gata o aʻafiaga, ae faʻapea foi ma meaola aoga e matua aʻafia i le faagasologa o le faʻaogaina o meaai. O lenei mea o le a aofia ai le atinaʻe o dysbiosis, lea e mafua mai i se isi faʻalavelave faigata o pancreatitis.

O se mea tāua i togafitiga mo faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi ma osofaʻiga o le manava manava sili atu nai lo le 10 taimi i le aso o le toe faʻaleleia. I ia tulaga, o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le falemaʻi ma o vailaʻau eletise e aofia ai le faʻalavelave o elemene o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tino. Afai o le manava manava ma le pancreatitis e le o mamafa, ona fautuaina lea o le tagata maʻi e inu vai i ni aofaiga tele (a itiiti ifo i le 2.5 lita o meainu i le aso).

E le gata i lea, o togafitiga (Enterosgel, Atoxil, Smecta, Polysorb) e togafitia. O le gaioiga a nei fualaau oona e taulai i le faʻamamāina o le toto o le tele o meaʻai ma toxins.

Afai e faitio le tagata maʻi i le i ai o se tiga ogaoga, i lenei tulaga, o le togafitiga e faia i le faaaogaina o antispasmodics (Papaverin, No-Shpa) ma le faʻamalolo (Baralgin).

Auala masani o tauiviga

O isi metotia e fesoasoani e faʻateʻa ai le manava faʻapitoa ma faʻaleleia tulaga o le maʻi. Ae ao le i faaaogaina, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi. E mafai ona e ausia se lelei togafitiga lelei i laau. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga togalaau mai le:

  • Chamomile pharmacy, taofi le mumū.
  • Peppermint, faʻavave ona faʻamalolo spasms.
  • Calendula faʻatasi ma aʻafiaga faʻapitoa ma vailaʻau mo togafitiga.
  • Faʻailoga o le kulimi ma le faʻasolosolo ma le faʻasoesa.

O se faʻamaloga faʻamalolo ua saunia i lenei auala: o mea uma e faʻafefiloi i tutusa tutusa. O se sipuni sipuni o le paluga e sasaa mai i se ipu vai inu ma tuu mo le itula. Ua uma ona faamama le vailaau faʻamaʻi ma ave 30 minute ao lei faia le taumafataga autu i le afa afa mo le 30-60 aso.

O le manava faʻapipiʻi i pancreatitis ua togafitia lelei i fualaau faasaina:

  • I luga o se sipuni tele e le atoatoa mutia, celandine, rhizomes, o pansies sasaa se ipu vai ma kuka mo le tusa ma le tolu minute. Faaaoga tolu taimi / aso seia oʻo i le taumafataga autu mo le 2 vaiaso.
  • 40 g taʻitasi immortelle ma fua hawthorn60 g o laulaau penisini ma fatu meaʻai, 20 g taisies fale talavai mo se lita o vai inu ma faatali sei maeʻa maeʻa. Inu pe a uma se taumafataga autu mo le masina.

Meaai taumafa

Ia mautinoa e fetuutuunai le meaai mo pathoces e tupu i le paʻu ma le manava. O le taumafataga e faia 5-6 taimi / aso i ni vaega laiti. O oloa uma e mafai ona mafua ai le maʻi e tatau ona faʻaumatia atoa. O nei mea uma e aofia ai uma falai, faʻafefe, vaʻai, ulaula ulaula.

O le taumafataga mo le manava manava e faʻalavelave ai le faʻaaogaina o meainu fou, kofe, fualaau faisua ma fua. O le tagata gasegase e tatau ona i ai le laʻau taumafa Numera 5. O meaʻai e faʻasaina, kuka, kuka, tao tao. O le vevela o meaʻai saunia e le tatau ona sili atu nai lo le 39 ° C.

Taua! Faatasi ai ma le vevela ma le tiga i le pancreas, o nisi o tagata gasegase e masani ona anapogi. E tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomai ma faatasi ai ma le maliega a le fomaʻi.

Taofiaga

Afai e te faatulagaina se taumafa faapaleniina, faʻamamaʻa atoa le ava malosi, taofi le ulaula, ave vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi, ona oʻo lea i le faʻalavelave, o nei faiga o le a taofia ai le faʻalavelave faʻapitoa, faʻatasi ai ma le manava.

Afai o maua se faʻamaʻi e afaina ai le tino o le tino, e faanatinati le alu i le falemai seia oʻo ina atiina ae le manava.

O faʻafitauli faigata

E tusa lava po o ā faʻalavelave faʻaosofia e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le matelaina o le a sili ona leaga le aʻafia o le manava. E leai foi se lanu o le fecesi, po o le manogi. O le faailoga sili ona mataʻutia o le tumau o le vai, o lona uiga o le maualuga o le vai i totonu o le nofoa.

Faʻatasi ai ma le maʻi manava, o le tolu taimi e sili atu le tele o le suavai ua leiloa i se tasi o mea e sili atu nai lo le tulaga masani, e aunoa ma se faʻamaʻi. O le paʻu ma le mucous membrane faʻamamaina, o loʻo i ai le fiainu, totogia, le mautonu. O togafitiga le manava o le manava e mafai ona oo atu ai i le oti, e le gata i tagata matutua ma aʻo laiti.

O faʻalavelave osofaʻi o le manava i pancreatitis mafua ai:

  • Steatorrhea (sulu gaʻo).
  • Vaivai vaivai, faʻaititia le faʻatinoga.
  • O le maʻi suka.
  • Faʻafitauli o le paleni o le acid-base.
  • Hypokalemia.
  • Faiva.
  • O le gasegase gasegase.
  • Faʻaaogaina o le tino, ma le gase function.

O le manava o le manava ma le palacreatitis o loʻo agaʻi i luma, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le mafaufau ma le faʻaosofia ai o le kanesa. Mo le puipuia o na taunuuga, e manaʻomia lou faʻaogaina o lou soifua maloloina: faʻatalanoa se fomaʻi, ma maitauina faailoga muamua o se togafitiga faʻaleagaina lea e tupu i totonu o le vaega o meaʻai. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona faʻaaoga metotia faafaʻasolopito o tauiviga ma taumafai e faʻafoʻosaʻoina. E sili le faʻalagolago i tagata tomai ma mulimuli ia latou fautuaga.

Faʻafefea ona vave taofia le maʻi

Ina ia mafai vave ona aveese le manava i le taimi o le faigata o le pancreatitis, e tatau ona sailia le mafuaʻaga na mafua ai le le fiafia o le tino. I le leai o ni togafitiga talafeagai, o le faamaʻi e mafai ona fesoasoani i le faʻamalaina, o se faailoga lea o se tulaga ogaoga o le tino.

Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le maʻi o le nofoa, ua fautuaina e alu i le falemaʻi, lea o le a latou faia ai le puipuiga talafeagai:

  • Tuuina atu o le filemu atoatoa,
  • I le faatonuina o fualaau talafeagai,
  • Faʻaaloalo i le soifua maloloina.

Afai e matauina le manava o le manava mo se taimi umi, e fautuaina e vavaeeseina le faʻaaogaina o soʻo se oloa ma faʻamautinoa le maualuga o le faʻaaogaina o le vai i totonu o le tino e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamalolo.

O le malosi o le maso o le manava ma le mumū o le okeni e saofagā i lona fausiaina. E mafai ona e faʻaitiitia le faʻavauvau pe a faʻaaoga le aisa i le itu tauagavale o le hychochorium. A maeʻa ona aveese faʻamaʻamiloga matuia, e tatau ona toe iloiloina le meaʻai ma mulimulitaʻi i se meaʻai maloloina.

Mafuaaga mo aʻoga

O le mafuaʻaga autu o le manava o le pancreatitis o le umi lea o le gaioiga o le inflammatory i le tino. O se taunuuga, o loʻo i ai se soliga o le faʻaaogaina o enzymes pancreatic ma le pancreas.

Faatasi ai ma le leai o ni elemene malolosi, o le loliina o meaʻai ua vevesi ma o le dyskinesia biliary e tupu mai i le talaaga o le pancreatitis. Ma faʻapitoa foʻi faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai (cholecystitis, gastritis, colitis).

O le talo e faia ai se galuega taua i le tino ma e nafa ma le faagasologa o le faʻaogaina o meaai. I le tulaga o le solia o le galuega o le tele o totoga o le tino, o le le mautonu lautele e tupu, lea e mafua ai le le fiafia o le nofoa ma le atinaeina o le intestinal dysbiosis.

O le tupu mai o le manava e mafai ona mafua mai i mafuaʻaga faʻavae nei:

  • Eseesega faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le intestinal e siama ole siama e aʻafia ai le microflora masani,
  • Faʻafitauli faʻapitoa o loʻo aʻafia ai le gaioiga o le tino o le faʻaogaina o meaʻai,
  • Faʻaleagaina o meaʻai i le pancreas (manua, malosi malosi),
  • Faʻasalaga o le ate, gall sss (faʻailoga maa),
  • Faaaogaina umi o vailaau matautia (mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau e togafitia ai cholecystitis).

Faailoga o le manava i pancreatitis

O le i ai o le manava o le pancreatitis o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai ni eseesega i le faʻatusatusa atu i mea masani o taumafa taumafa:

  • O le feces ei ai se faʻasologa tumau,
  • O le i ai o meaai e leʻi faʻaaogaina i feces,
  • O foliga mai o se manogi malosi e le lelei,
  • Sueina o le suauʻu papa i feces e faʻaalia ai meaai e leʻi faʻaaogaina,
  • Faʻasalaga o se vevela tele o gaioiga i le taimi o le tasi o gaioiga,
  • Fiafia e iai se lanu uliuli po o le lanumeamata (faatasi ai ma le atinae o cholecystitis, o loo i ai se lanu samasama).

O le faailoga autu o le manava o le pancreatitis o le i ai lea o meaai e leʻi faʻaaogaina i feces, talu ai o lenei mea faʻaalia o loʻo taʻu mai ai le solia o le pancreas. O le faia o le enzyme ma le le lava o le gaosiga o le sua suamalie e mafua ai foi ona le fiafia le ogaumu.

I le solia o le masani ai o le 'ainaina o meaai, o loʻo i ai le le lava o le gaʻo. O le mea lea, i feesia o loʻo i ai se ufiufi manaia, ma e le lelei le fufuluina o puipui o le faletaele. O le tulaga lautele o le maʻi e mamafa tele, ogaoga vaivai ma le malepelepe.

O le i ai o se lanu uliuli poʻo le lanumeamata ona o le solia o le sau o le talo mai le gallbladder poʻo le faʻavaeina o suiga i totonu o le inumaga ona o meaai e leʻi faʻaaogaina. O nei mea faʻapitoa o le mafuaʻaga lea o le manogi o le manogi.

E tupu mai le vavalalata pe'ā uma ona faʻamautūina saʻo ile 1-2 itula. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave matautia o le pancreatitis, o gaioiga o le manava e avea ma masani, ma o mea masani o le inu o le tino e faʻateleina.

A oʻo ina faʻalautele le tulaga lautele, o faʻaaliga faaopoopo o maʻi pipisi e aliali mai:

  • Naua, vili,
  • O le faʻaalia o le faʻavavega o le tiga i le manava ma le fatu,
  • O vaivaiga lautele, totogo,
  • Tutu le afu
  • Pallor o le paʻu ma le samasama matuia,
  • Tigā lima
  • Fevelaʻi po o le maasiasi,
  • Se pogisa mataʻutia i mata.

O faʻamaoniga o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai se ogaoga o pancreatitis, lea e mafai ona lamatia ai le olaga o se tagata. I lenei tulaga, e tatau loa ona e alu i le falemaʻi ma maua togafitiga talafeagai.

Faʻafefea ma auala e togafitia ai le manava manaia i le pancreatitis

O le metotia mo le togafitia o le manava i pancreatitis e faʻavae i luga o le faʻasologa o le faʻaogaina o le manava i le tino. Mo le toe faʻaleleia, e sili ona lelei le suʻeina o vailaʻau e faʻaleleia ai le masaniina o meaai mo sina taimi, lea o loʻo talanoaina auiliili i le lisi o loʻo i lalo.

  • Creon e aofia ai le pancreatin pork, lea e aofia ai le enzymes autu (lipase, amylase, protease) lea e fesoasoani i le faʻaleleia masani o meaai. O le vailaʻau e tuʻuina atu i foliga o capsules o vailaʻau eseese, tuʻufaʻatasia taʻitoʻatasi e faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

O avelaʻau e ave vave i luma poʻo le taimi o taumafataga. Contraindications: le faapalepale i vaega, galuega tele o le pancreas. O le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le faamaʻi, tiga laitiiti, dyspepsia.

  • Feso. O le vailaau oona o se gaoioiga tuufaatasi ma se numera sili atu o enzymes e faʻamaonia ai le faʻaogaina o meaʻai i le tino. E aoga i togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis. Faʻaaloalogia le pepa faʻapitoa i le faʻapitoa o timuga vevela e ufiufi ma se totini, puipuia mai aafiaga o le elekene.

O le fualaau faasaina e faalua ona fai i le aso ao leʻi faia taumafataga. Contraindications: allergy, lesegase o le hepatitis, pancreatitis, faʻalavelave o le manava, gasegase faʻalavelave. I le aʻafiaga o aʻafiaga, o faʻaaliga o le gaioiga, vomiting, faʻamalolo pipasite i totonu o le iniseti e mafai.

  • Imodium. O se vailaau faʻasaina e maua ai le Loperamide e faʻaleleia ai le manava o le intestinal ma puipuia ai le fausiaina o le manava. Tuʻuina i foliga o capsules ma papa. O le metotia mo le togafitia o le maʻi manava tumau o le 2 papa mo le tagata matutua ma le 1 mo le tamaitiiti.

Contraindications: o le le faapalepale i vaega, o le maʻi pipili, o le ulitisrative colitis, enterocolitis, o le gaioiga o le toto o le intestinal, le afaina o le ate. Pe a fai e ave, e mafai ona maua ia itu aʻafiaga: dyspepsia, faʻateleina o le moe, faamaʻi, paʻu pipisi i le manava.

  • Spazmil. O le vailaau faʻasaina ei ai sona aʻafiaga tele, lea ei ai lona faʻafitiga ma le antispasmodic aafiaga. O aso uma e le sili atu nai lo le 2 papa, ma o le aofaiga o togafitiga e tusa ma le 5 aso.

Pe a ave le vailaʻau, e taua le mafaufau i le faʻamaonia: o le gaioiga o le toto o le ponaivi, o le faʻalauteleina o le lagona i vaega autu, o le ania, ate, fatuga o le fatugao, faʻaitiitia le leo o puipui o le gall ma le vevela, arrhythmia, siamela, glaucoma, prostate adenoma, o le i ai o le appendicitis poo le peritonitis, o le 15 tausaga le matutua, o le taimi o le maʻitaga ma le susu.

O le faʻaaogaina umi o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le atinaʻe o aʻafiaga o le itu e pei o le paʻu o le paʻu o le tino, tachycardia, vaocation, faʻavevesi o le fale, leisa, ma le vomiting.

Pe a aveese le manava i le taimi o le faigata o le pancreatitis, o togafitiga faa-tagata e maua ai le lelei tatau, talu ai o le tele o vailaau oona e aoga ai meatotino ia e afaina ai le fua o le tino:

  • O suamalie suamalie o pateta ma kāloti i tutusa tutusa e fesoasoani e faʻaitiitia le mumū ma maua ai se aoga aoga i luga o le faʻaogaina o le tino,
  • E misi le tincture i le fua o le 1 tbsp. Sepu i totonu o se ipu vai inu. O le oloa maeʻa e faalua i le aso, 125 ml aʻo leʻi 'aʻai,
  • O le aoina o le chamomile, sigini o sana, calendula fugalaau i se fua tutusa e vaeluaina i le vai inu. Lisi tinomi ia 1 tbsp. O se sipuni ao leʻi faia taumafataga taʻitasi mo le 30 aso,
  • Mamanu ma vao oona e tau lelei ma vavalalata. I lenei tulaga, e le tatau ona silia le 2 tbsp. Opu i le aso, talu ai o vailaau togafitiga i fua tele e tuʻuina atu ai le faʻafeagai ma mafai ai ona mafua ai le oona i totonu o le tino,
  • Ina ia aveese le manava, e mafai foi e se tasi ona faia ni sauniuniga mai i le opu, mint, ma le fatu hawthorn. O le oloa maeʻa e ave pe a uma ona 'ai mo le masina.

O auala ua taua i luga e manaʻomia ai le faʻamaopoopo faʻamalosia ma le fomaʻi, talu ai o latou aafiaga i le tino e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli faaopoopo i le tino.

Faʻaipoipo ma pancreatitis ma cholecystitis

O le fausiaina o le manava ma le pancreatitis ma le cholecystitis o loo i ai uiga iloga i le tino o le soona inu o le tino, o foliga vaaia o le lanu samasama feces ma le atinae o le dyspepsia. O nei gasegase e vavalalata vavalalata, aua e mafai ona avea ma se taunuuga o le solia o le faiga o meaʻai.

O maʻi faʻapitoa e tumau ma, pe a mavae sina taimi pe a uma ona 'ai, o le faʻaalia mai o vavalalata e tutusa ma tiga o le vavave i totonu o le manava ma le manava. O lenei tulaga e manaʻomia ai le faʻamautinoaina ma le faʻaeteete ma le tofiaina o se togafitiga talafeagai e faʻatonutonuina e faʻaitiitia ai faʻafitauli leaga uma o le maʻi.

O ai e faʻafesoʻotaʻi

O le faʻaogaina o le tulaga lautele e uiga i le talaaga o le faʻavavega o le pancreatitis ma le foliga mai o le manava faʻapitoa, lea eo mai faatasi ma le tiga, e manaʻomia togafitiga faʻafuaseʻi ile falemaʻi ma togafitiga talafeagai ile falemaʻi.

Afai o le tagata gasegase e masani ona maua i le pancreatitis, ona faʻaalia lea o faʻalauiloa faʻapitoa ole laulau vavalalata, e sili ona lelei le feutagai ma se gastroenterologist agavaa o le a faʻataʻitaʻiina suʻesuʻega talafeagai ma mulimuli ane togafitiga mo le toe faʻaleleia.

Puipuiga

Puipuiga o le manava manaia e aofia ai le togafitia o le pancreatitis ma mulimuli i fautuaga oi lalo:

  • Aveesea o amio leaga (ava malosi, sikaleti, malosi malosi o le maualuga o kalori ma meaʻai gaʻo),
  • Faʻaaloalo i le soifua maloloina (taumafa taumafa ua saunia ma auala e kuka ai le saogalemu),
  • Le faatumauina o se olaga ola malosi ma le pulea o gaoioiga faaletino,
  • Ole suʻesuʻega masani a le gastroenterologist.

O le i ai o pancreatitis e le mafai ona faʻamalolo atoatoa, o le mea lea e mafai ona faʻamavaeina faʻalauiloa faʻaleagaga o le faʻamaʻi pe afai e te mulimuli i se meaʻai ma tausia se soifua maloloina lelei sei vagana ai amio leaga uma.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻamamaina o le manava i le taimi o le pancreatitis e ese mai le natura, talu ai o le toatele ua ausia se taunuuga lelei, ma o nisi, i se isi itu, e le ausia le faʻamoemoe o le faʻaaliga. I lenei tulaga, o le togafitiga o togafitiga e tele lava ina faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

I le taimi muamua, ou te lei gauai atu i laulau lanu meamata, ae na amata ona toe faia le togafitiga. I le taimi lava e tasi, na teʻa i le itu tauagavale. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le amataga o le pancreatitis. Na ou togafitiga ma o lea ua ou toe iloiloina le meaai ma taitaia se olaga ola maloloina.

Svetlana, Kirov

O loʻo ia te au le pancreatitis, o lea ou te iloa ai le manava manaia muamua. O le auala aupito sili e faʻaumatia ai o le mulimuli lea i se meaai, ma le le lava o le 'ai tele o meaai i aso muamua o le faʻavavevave. A oʻo mai le faʻaleleia, e mafai ona e fausiaina lemu a oe lava meaai.

O le a le pancreatitis?

O se tasi o faʻamaʻi masani masani o le gastrointestinal tract o le pancreatitis. O enzymes e maua mai i le pancreas e tatau ona masani ona ulufale i le duodenum.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga, ua faʻaaogaina i totonu o le gland, amataina le faagasologa o le faʻaogaina o oe lava. I tulaga maualuluga, o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafefeteina o le faʻaogaina o meaʻai. Afai e ulufale atu i totonu o le toto le enzymes ma mea vevela, latou te faaleagaina isi faiga a le tino: cardiovascular, nervous, respiratory, urinary.

I le avea ai o se tulafono, o le foci o le mumū i le pancreas e tulai mai o se taunuuga o amio leaga. O le mafuaaga taatele o pancreatitis o le faʻaleagaina lea o le ava i le umi. Lua nofoaga o ulaula, aua o le nicotine e afaina ai le tele o ituaiga o totoga a le tagata.

I le faʻaopoopoga, o mea e mafua ai le lamatiaga o se faʻamaʻi o:

  • taumafa masani
  • polotini taumafa taumafa
  • Faʻaaogaina fualaau faʻamalosi (faʻaaogaina o fualaau oona (antibiotics, contraceptives, diuretics).

O le maʻi e mafai ona tupu i foliga lapopoa ma le tumau. O le tino gasegase e maua mai i le cytomegalovirus, hepatitis B ma C, helminthiases, byskinesia o le biliary, ulutala duodenal, o le faʻaleagaina o le intestinal, cholecystitis gasegase ma le gasegase, maʻi faʻamaʻi o loʻo iai i le vevela.

O togafitiga le aʻafiaga e aʻafia ai le faʻaleagaina o le tino pancreatitis i le gasologa masani. I lenei tulaga, o le tiga tele, o le faifai pea, o le lanu samasama o le paʻu e suia i le paʻu o le tino pe a uma ona 'ai po o luga o se manava gaogao. O le manava o le pancreatic o se faʻailoga masani lea o se maʻi masani o le maʻi. I uluaʻi laasaga o pancreatitis, e mafai e le tagata maʻi ona faitio i le afaina ma le lagona o le mamafa i le itu tauagavale, ae o le manava e faʻaalia na o le gasegase matuia.

I tulaga sili atu, o le tele o maʻi o meaʻai e faateleina, o se taunuuga, o le malosi o le tino atoa ua faaitiitia. E le gata i lea, o faʻamaoniga e pei o le nausea, o le vomiting, ogaoga o le manava i totonu o le manava, faapea foi le vevela ma vaivaiga ona o le galala, ua aliali mai.

E seasea lava ona tupu aʻe le pancreatitis. E maua i faʻamaʻi fomaʻi o le mea o loʻo i ai meaʻai po o faʻamaʻi pipisi o le peritoneal.

Faʻapogai ma taunuuga o le manava i pancreatitis

O le mea moni, o le manava manava o se tasi o faʻamaoniga sili ona le lelei o soʻo se faʻamaʻi.

Na te tuʻituʻi se tagata mai se pu, ma sa ia te ia i taimi uma i le faletaele. I le amataga o le atinaʻe o pancreatitis, o lenei faailoga e seasea lava.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se lisi tele o mafuaʻaga autu o le manava.

Mo lenei mea, e tatau ona i ai se faʻalavelave o faʻalavelave faʻapitoa o loʻo tutupu i totonu o le vaega o meaʻai. E aofia ai:

  1. Fainu soo i le togafitiga o le pancreatitis.
  2. Dysbacteriosis, pe a faʻaogaina le microflora aoga i siama pathogenic.
  3. Faʻasalaga o le gaosiga o le enzyme production process.
  4. Cholecystitis, cholangitis poʻo le toe foʻi mai o le pancreatitis, lea e togafitia i vailaʻau.

E leai se mea e mafai e tagata tomai faapitoa, pe a maeʻa ona faia se suʻesuʻega, vave amata ona atiae se fuafuaga mo le taofi o le manava i pancreatitis. O le manava masani e mafai ona oʻo atu i nei faʻafitauli:

  • fualaʻau suamalie
  • le mautonu o le tino tutotonu,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • anaemia
  • paleni mamafa
  • gasegase o le tino
  • necrosis o totoga i totonu.

O le mea lea, e iai se manaʻoga e iloa vaʻavaʻa masani ona o se faʻamaʻi pipisi ma le pancreatitis.

E tatau i tagata uma ona mulimuli i lenei faiga masani, ona o foliga mai o fecesi e mafai ona faʻaalia ai le faʻaalia o togafitiga.

Faailoga o le manava ma le pancreatitis

O le afaina o le pancreas e mafai ona iloa e ala i faailoga taua o feces. O le feces take a foliga o se paʻu moe, o totonu ia e mafai ona e vaʻai i ni fasi meaʻai e leʻi faʻaaogaina. Fiafia e alu i se manogi malosi malosi. O lo latou malu e eseese mai le lanumeamata ma le lanu uliuli i le sinasina lanu samasama. I le taimi o le tasi o le gaioiga, o le tele o feces ua faʻasaʻolotoina.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le sua o le pancreatic e ulufale i totonu o le manava, lea e tatau ona eliina meaai. O le pancreatitis, o le le lava o enzymes pancreatic ma le sua pancreatic o le a oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gaogao o meaʻai mai. O le mea lea, o le i ai o mea totoe o loʻo totoe i fecesi o le mea autu lea o le maʻi.

O mea taumafa, e taʻua o gaʻo, e le o gaioiga atoatoa i le mea oona, o le mea lea, e alu ese ma gaioiga o le manava. O le iʻuga, e aliali mai le auga o uiga. O le tele o feces e faʻamaonia ai o le vaega o meaʻai e leai se mea na teu ai. O lona uiga, toetoe lava o le aofaiga atoa o meaai e 'ai e alu ese i fafo. I lenei tulaga, o le maʻi e amata ona lagona le vaivai ma le malosi i le tino.

O le lanu o le manava o le tino e faalagolago i enzymes ma toxins o loʻo natia. O le mea lea, mo se faataitaiga, o le faagasologa o le faʻasaina o le ogaumu i totonu o le manava e mafua mai i siama faapitoa, o le taunuuga e maua ai se lanu meamata ma se manogi sili ona le lelei.

I le avea ai o se tulafono, o le manava manava ma le pancreatitis e tupu i le 1-2 itula pe a uma se taumafataga. I tulaga maualuga, o le manava manaia atonu o iai i aso uma. O gaioiga o le manava e mafai ona toe faaluaina pe a uma le taumafataga.

E faaopoopo i le manava, ma le pancreatitis, e mafai e le tagata maʻi ona faitio i le atiina ae o faailoga nei:

  1. O osofaiga o le gaioiga ma le vili.
  2. Faʻaleagaina, manava e ono afaina.
  3. Dizziness ma le lautele malaise.
  4. Lanu samasama o le paʻu.
  5. Lue i le tino.
  6. O le vevela vevela e sau i totonu.
  7. Pogisa i mata.
  8. Laʻau maualuga o le tino.

O le faailo mulimuli o loʻo faʻaalia ai se faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le tino i totonu o le pancreas. Tetela ma hyperthermia o se faailoga o le alualu i luma o pancreatitis, lea e te manaʻomia e galue vave ma lelei.

O faʻavae o togafitiga fualaau

Ina ia faia se faʻamaoniga saʻo, ua faatonuina e le fomaʻi le auala o ia suʻesuʻega e avea o se suʻesuʻega lautele o le toto, feces ma urine.

E manaʻomia foi le suega o le kulukose e iloa ai pe o maʻi le pancreatogenic maʻi suka.

I le faʻaopoopoga, o le faʻatautaia o ultrasound e faia e fesoasoani ai e fuafua pe faapefea ona leaga le pancreas.

O le faavae o togafitiga o se taumafa faapitoa ma fualaau. Mea taumafa e taua tele i le togafitiga o le maʻi, o lea e taua ai le manatuaina. O manaʻoga autu mo meaai a le tagata maʻi o:

  • inu le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i aso uma,
  • 'ai meaai i ni vaega laiti, ae masani lava,
  • le taliaina o mea faʻafefete, gaʻo, suamalie ma gaosia,
  • e manaʻomia lou kukaina o mea taumafa i le kuka, faʻafefeteina poʻo le gaʻa,
  • o le vevela o le ipu e le tatau ona maualuga atu nai lo le 39 tikeri,
  • lafoai masani leaga.

I le gasegase o le maʻi, o le anapogi ma pancreatitis o le a aoga. Ae o lenei metotia e tatau ona toe faia pe a maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.

A aunoa ma togafitiga faafomaʻi, o le aveesea o le maʻi o le a le aoga. O le galuega autu o le faʻafaigofie lea o le paleni-masima, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le puipuiga. O le mea lea, o le faʻafitauli o le auala e taofi ai le manava i pancreatitis o le a mou atu na o ia lava. I togafitiga o le faamai, o fualaau nei ua faatonuina:

  1. Enzymatic enzymes e fesoasoani i le faʻalaumalie. E aofia ai Feso, Mezim ma Pancreatin.
  2. O le gasegase e faʻamalo ai mea oona mai le tino. O le sili ona lauiloa o le carbon carbon activated, Almagel, Polysorb.
  3. O vailaʻau e faʻaleleia ai le leo o le faʻasaʻo ma faʻaitiitia le faʻafia ona faʻavaveina o le manava. O fualaau e sili ona faʻaaogaina e faʻavae i loperamide - Loperamide, Immodium ma Lopedium.
  4. Uiga e faamama ai le tiga (Baralgin) ma le spasm (Papaverine, No-shpa), faapea foi ma le i ai o se aafiaga faigata - Renalgan, Spazmil.
  5. O mea faʻapitoa e faʻafaigofie ai le microflora o le intestinal. E aofia ai Lactobacterin, Colibacterin, Bactistatin.
  6. O meaʻai suamalie-minerale e toe faʻafoʻi ai le puipuiga a le tino pe a mavae se maʻi. Le tagata sili ona lauiloa, Supradin, Vitrum.

Aʻo leʻi toe faʻafoʻisia le puipuiga o le microflora ma aoga, e taua tele le faʻaaogaina o meaola leaga uma mai le gaʻo. I lenei itu, o loo faʻamamaina ai le ita.

O nisi o vailaau faʻasaina e iai faʻamaʻiloga e fesoʻotaʻi ma pancreatitis i le taimi o le maitaga ma le vaitaimi o le lactation, lea e tatau ona amanaʻiaina.

Isi auala mo le manava

E vave lava ona taua e faapea o togafitiga faʻavae e le o se faʻamalosi i togafitiga o lenei maʻi. O tagata matutua uma e tatau ona malamalama o le feutagai ma se fomaʻi o se tulaga taua pe a filifili e faʻaaoga metotia faafomaʻi.

Ina ia taofia le tupu o le manava faʻasaʻo ma faʻaleleia le tulaga o le mucosa o le intestinal, e mafai ona saunia le suka gapomile. Mo lenei, 1 tbsp. l fugalaau malogo mo se ipu vai inu. I le faʻalauteleina, o le vailaʻau e ave faʻalua afa ipu tioata i le aso.

Faʻasolosolo faʻamaʻiina meaʻai ma taofi le faʻaauau o gaioiga e pei o vao vao ma le tino ola. O se vailaʻau togafitiga (1 tbsp) e sasaa mai i se ipu vai inu. E faʻamalosi le meafaigaluega mo le 30 minute ma faʻatau faatolu i le aso mo le 2 sipuni tele.

Toe faʻafoʻi ma fufulu le ipu o le mucosa mai le kāloti ma pateta. E mafai ona fefiloi i se fua faatatau 1: 1. O se ipu vai suamalie e tolu taimi i aso uma 30 minute ao leʻi faia se taumafataga.

Totoina o igoaO mea aogaAuala fai kukaFaʻataʻitaʻiga taʻiala
Cholagogue collection No. 1Highlander, celandine, violetine violet, rootelion root (all 20 g).O le meafaitino e sasaa i le vai ma kuka mo le tusa ma le 3 minute.Fainu i le tolu taimi i le aso ao lei faia se taumafataga. O le vasega e 14 aso.
Cholagogue collection Numera 2Laʻau o le Hawthorn ma le tino ola (40 g ia mea taitasi), mint ma dill fatu (60 g ia taʻitasi), fugalaau fomomile (20 g).O le faʻafefiloi e sasaa atu i le 1 lita o le vai inu ma faʻafano seia maeʻa maeʻa.Talia ina ua uma ona 'ai mo le 1 masina.

E le masalomia, o le togafiti o togafitiga a tagata faʻatasi e iai. Ae ui i lea, e le mafai ona latou suia atoatoa togafitiga fualaau faasaina, na o le faaopoopo i ai.

O faʻamatalaga e uiga i uiga ma togafitiga o pancreatitis o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga