Tusa 2 maʻisuka: faʻaitiitia o aʻafiaga

I le taimi muamua, o tusitala o le tele o suʻesuʻega na lipotia mai o tagata mamaʻi e masani ona i ai le malosi o le inisalini, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. Ma o saienitisi mai Falani mo le taimi muamua na latou maua ai o tagata gasegase i mafatiaga o le migraine ua matua faaitiitia ai le lamatia o le atiaeina o le maʻisuka.

Faʻataʻitaʻi Faʻasaienisi i le Institut National de la Santé et de la recherche Médicale, Villejuif i le National Center for Research on Medicine in Villejuif, o loʻo faʻaititia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o fafine ma femalagaaiga.

Ma ao faagasolo le vaitaimi o suʻesuʻega, o lenei ituaiga o maʻisuka na muamua mauaina i le 2,372 o tagata auai.

A maeʻa ona amanaʻia isi mea e mafai ona aʻafia ai le taunuuga mulimuli, na maua ai, pe a faʻatusatusa i matāʻupu e leʻi pagatia mai migraines, o le lamatiaga o le maʻisuka i fafine ei ai le gasegase malosi o le migraine e 30% maualalo (RR = 0.70, 95% CI: 0 , 58-0.85).

Sa talitonu Scientists o le sootaga i le va o migraines ma le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka e mafai ona faamatalaina i se vaega e ala i le gaoioiga a le peptide ua fauina e le gene calcitonin, talu ai ona o lenei tuufaatasiga o se vaega i le atinaeina o le migraine ma le glucose metabolism.

E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2

I aso nei, ua faʻavaeina vasega eseese o vailaʻau faʻasaina ma ua faʻaaogaina lelei lea e mafai ai ona e pulea le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka, ma filifilia taitoatasi mo taʻitasi. E le gata i lea, o le 70% o le manuia o le togafitiga e faalagolago i le faaosofia o le tagata maʻi ma lona olaga.

O le siakiina oe lava i le toto kulukose o se tulaga taua lea e mafai ai e oe ona fetuutuunai le fualaau ma fuafua le fomaʻi. I le fale, o le mataʻituina o le kulūkose e faigofie lava. I le taimi nei, ua fausia ni auala fou ma le faapipiiina o ni masini faapitoa e faasalalau atu se faailo i lau telefoni. O sese i meaʻai, popolega, popolega faalelagona ma faaletino, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, le lelei le moe - o nei mea uma e aafia ai le maualuga o le glycemia. Ma o nei manatu e mafai ma e tatau ona fetuunai ina ia ausia ai le sini sili ona taua - lou manuia!

Auala e faʻaitiitia ai lou lamatia o le maʻisuka

E i ai tulaga taua, o le mataʻituina po o le fea, e mafai ona e faʻamalosi ai le gaosiga o gaʻo i le tino e aunoa ma fualaau. O le a avea i latou ma puipuiga mai le maʻisuka, pe afai ei ai se vailaau o le maʻisuka, ma o le a fesoasoani e tausia oe lava ia lelei pe afai ua maua le maʻisuka.

  • Tuʻu le suka

Matou te lava suga mai fualaʻau, fualaau faisua, pata, ma atili faʻamafanafana a matou meaʻai - o se auala tuusaʻo lea e atiaʻe ai le maʻisuka. Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le sisiva, toe sui oloa masani ma oloa e faavae i luga o suauu (stevia). Latou te leʻi faʻaalia le faateleina o le kulukose toto.

  • Alu i totonu mo taʻaloga

O le faamalositino o se vaega taua i le puipuia o le maʻisuka. E le tatau ona faʻavaivaia, mo le taunuuga, e 150 minute o faamalositino faʻamalositino i vaiaso taitasi - e tutusa ma le 30-minute le savali i aso uma i se saoasaoa vave. E sili atu le faʻaitiitia o le suka i lalo o le puleaina ma le yoga, qigong, ma isi faiga masani. O le a le mea taua, i le tulaga o le avega, e fetaui mo le toetoe o tagata uma.

  • Moe lelei

Ua faʻamaonia e faʻapea afai o tagata e maua i le maʻisuka e faʻatapulaʻaina le moe, o le maualuga o le suka toto e faateleina i le 23%. E le gata i lea, o le moe ma le atuatuvale, o le cortisol e maua i totonu oo tatou tino - o se hormone lea e faʻaolaina ai le mamafa, ma o lenei foi faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. E manaʻomia ona e moe i le 7-9 itula i le aso, e faʻatatau i tausaga.

Tumau i le soifua maloloina ma aua e te fefe i le maʻisuka, e mafai ona e pulea ma maua ai le soifua maloloina atoatoa, e oʻo lava i se maʻi ogaoga faapena.

Tuua Lau Faamatalaga