10 best cholesterol pills

Faʻaopoopoga - faʻaaogā faʻasolosolo. I le taimi nei, o loʻo i ai le tele oi latou i vailaau mo vailaau faʻamaʻi, e aofia ai meaʻai e maua ai le soifua maloloina i lalo ifo o le cholesterol toto. E le o ni vailaau, ae i le tuufaatasiga, pe a saʻo ona faia, o loʻo i ai se lelei lelei.

O le a le mea e faaopoopo i mea taumafa

Faʻaopoopoga o vailaʻau e maua mai i le suʻeina o mea aoga mai faʻasalaga faʻasalalau ma mea faʻapitoa. I le avea ai ma vaega faaopoopo i totonu ia i latou e mafai ona avea ma vitamini, minerale ma isi mea aoga.

Faʻaopoopoga o loʻo maua i foliga o pulu, laʻau ma kapaila. E faigofie ona faʻaaoga. Ua faʻauʻuina i lalo i sina vai.

E aofia ai elemene e mafai ona maua mai meaʻai ma se paleni paleni. Ae talu ai e masani lava ona masani a tatou mea taumafa, o mea faaopoopo e mafai ona faʻaaoga e faʻatumu ai le tino i mea aoga. O se isi filifiliga i ia mea e mafai ona avea ma multivitamins. Taliaina o nei fualaau faasaina e tatau ona faatonuina e se fomaʻi agavaa.

O le a le cholesterol (cholesterol)

Cholesterol e taua tele i le tino. E talafeagai mo le fausia o sela ma le gaosia o hormones. Ae o le faateleina o le cholesterol o le toto, ma aemaise lava i le le atoatoa o le cholesterol aoga ma le lamatia i totonu o toto toto, o le cholesterol plaques e fausia ai le saofaga i le tulai mai o maʻi fatu cardiovascular. Pe a tapunia le vaa, o le toto e le o sao atoatoa i le okeni ma e mate.

O le Cholesterol e masani lava ona faʻailoina i meaai, na o sina vaega itiiti e gaosia e le ate. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e tatau ona e 'ai saʻo. O mea taumafa faaopoopo e mafai ona oʻo mai i le laveaʻiina ma le maualuga o le cholesterol maualuga, o le a latou fesoasoani e faapaleni lipids i le toto.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga:

  1. O se meaai e aofia ai le tele o gaʻo gaʻo lea e le lelei ona gaosia e le tino.
  2. Soifuaga masani.
  3. O faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le hypothyroidism, faʻamaʻi fatu ma le ate, maʻi o le maʻisuka.
  4. E iai foi se taua o le agavaʻa, e sili atu nai lo se olaga le saʻo.

Faʻasalalauga o mea taumafa faaopoopo i le maualuga o le cholesterol

O mea taumafa taumafa e le o ni fualaau leaga. Afai e faʻaaogaina le talafeagai, e ono afaina ai le soifua maloloina. E ui ina i ai se tulaga maualalo o aʻafiaga o le itu, o le aveina faʻatasi ma le le mafaufau e le fautuaina.

Ina ia ausia le cholesterol maualalo, e fautuaina le faaopoopoina o meaʻai e faʻaaoga faatasi ma fualaau faasaina ma tausisi i se meaʻai. I suʻesuʻega a suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o meaʻai e maua ai le soifua maloloina e maua ai le aoga i le faʻaitiitia o le cholesterol. O nisi taimi o le tasi auala e lava.

Faʻaopoopoga mo le cholesterol e vaevaeina i ituaiga e tolu:

  1. Le faʻaleleia o le lipid metabolism. O loo i ai i le tuufaatasiga le ili.
  2. Le faʻaitiitia o le manava o le intestinal. O le tuufaatasiga o loʻo i ai ni pulou mai crustaceans.
  3. Le faʻaitiitia o le cholesterol leaga. O le tuufaatasiga e aofia ai le suauʻu iʻa.

  1. Laʻau faʻamaonia lelei Chitosan, o le gaosiga o le kamupani Evalar. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le cholesterol, uric acid i le tino, ma e fesoasoani foi e fofo ai faʻamaʻi faʻamaʻi.
  2. Lecithin Granula o se punavai o le leite, lea e maua mai le soya. O se meafaigaluega lelei e faʻaititia ai le cholesterol, e faʻaitiitia ai gaʻo gaʻo. E fautuaina e ave ma le faʻaeteete, aua e mafai ona afaina ai le faʻafitauli o le maʻi ma le manua.
  3. Sitoprene e puipuia ai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le cholesterol. O le gaioiga malosi o se siʻosiʻomaga o le paina Siberia.
  4. Alfalfa anticholesterol faia i luga o le faavae o le alfalfa. E mafai ai ona e maualalo le cholesterol ma le suka suka.
  5. Chaga reishi fesoasoani e faʻaleleia galuega o kuki ma le vevela, e faʻamaonia ai faʻafitauli o le endocrin i le tino.
  6. Stevioside fesoasoani i le tau faasaga i soa tumau o le cholesterol (oona, toto maualuga, maʻi fatu cardiovascular).
  7. Gemahole tuʻuina atu faailoilo lelei e faʻaitiitia ai le toto, cholesterol ma le suka o le toto.

O le lisi o supplements dietary e umi lava, ae naʻo se fomai tomai faapitoa e mafai ona faia le taimi saʻo.

Faʻafitauli o faʻaopoopoga

Faatasi ai ma le le talafeagai ma le umi o le mauaina o meaʻai, o aʻafiaga e mafai ona tutupu:

  1. Faʻamasinoga o vaivaiga.
  2. Faanatinati
  3. Ootia.
  4. Mumu ma le suamalie i luga o le paʻu.
  5. Paʻu mafutaga ma tiga tiga.
  6. Faʻafefe o mea inu.

Pe a faʻaaogā mea taumafa, e fautuaina e mataʻituina le maualuga o le cholesterol ma maua ai le toto i taimi uma mo le auiliiliga.

O le vaitaimi o le faaopoopoina e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 masina, talu ona amata ona amata mai muamua faailoga o a latou gaoioiga pe a mavae le 2 masina. O mea taumafa taumafa e maua mai ai le lelei o faʻamaʻi o le natura o le hormonal, maualuga pe maualalo le toto maualuga, faʻavaivaia puipuiga.

O tagata ei ai faʻamaʻi pipisi e tatau ona faaeteete ia i latou, talu ai o loʻo i ai le tele o fualaau faʻamaʻi.

O meaai sili ona lelei ma vitamini mo le cholesterol

Tele fualaau i luga o le maketi faaopoopo meaai e mafai ona aʻafia ai le cholesterol. O le tele o taimi latou te mauaina e taʻaalo ma tagata e taʻitaʻia se soifua maloloina. Vitamini e aunoa ma ni aʻafiaga faʻaleagaina e mafai ona faʻatonuina i luga o le initaneti o oloa o Ayurvedic poʻo fualaau 'aina, faʻapea foʻi ma faʻatau i falemaʻi. E tele taimi e faʻatau atu ai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

O le gaioiga malosi i totonu o fualaau aina o le Karelian vegetable, or Chinese bitter gourd. Mai le vaaiga o Ayurveda, o meatotino uma o le oloa e maua ai se aafiaga lelei i le tino. Karela e maualalo le maualuga o le suka, fesoasoani i le faatonutonuina o le toto i le taimi o lona taofiofi tumau, ma ia tumau pea le maualuga o le cholesterol. O le fualaau fualaau e faʻamamaina atoatoa le toto ma fesoasoani ai i le ate ma le pancreas. E nafa ma le gaosiga o le gaosiga o le inisalini, faʻaitiitia le maualuga o le toto. O le meaʻai e faʻamalolo ai le faʻamaʻi pe a uma ona gasegase ma puipuia mai i faʻamaʻi. O pills mai se kamupani lauiloa a Initia e galue e faateleina le pulelasi o le inisalini i le tino o le tagata, fesoasoani e maualalo le cholesterol toto. E fetaui ma le maʻisuka.

Faaaoga le fualaau faʻasaina faalua i le aso. O faʻamatalaga e uiga i fualaau e eseese. O le toʻatele o tagata latou te maitauina e faapea o le tau maualalo, o le vailaau e sili ona aoga ma lelei. O isi e talitonu o le vailaau e le mafai ona manatu o se panacea atoa mo le maualuga o le cholesterol. O Karela mai le Himalayas ua na o le tauivi lava ma le faafitauli.

4 Fale tausi

Fesoasoani fesoasoani i le Ayurvedic e fesoasoani i le tau o le cholesterol e ala i le faateleina o le taumafataga o le ate. O le vailaʻau e fesoasoani e aveese faʻamalo mai toto toto ma faʻafefe mea leaga e ono afaina ai le toto masani. O le tuufaatasiga o mea masani faalenatura e matua afaina ai le toe faaleleia o le leo o le muso o le fatu. O le tele o mea masani e fesoasoani e foia ai le faafitauli o le maualuga o le toto maualuga ma faaitiitia le lamatiaga o le lavea ma le fatu fatu. Faʻaopoopoga o taimi e tofotofoina ma ua umi ona mafaufauina lelei i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol.

O mea autu o loʻo gaosia e pei o le gaʻo, o le totino, le lanu meamata ma le arjuna. Faʻatasi, latou te galulue ina ia faʻamaonia le metabolism lipid ma fesoasoani ai i le ate ma le talepeina o gaʻo. Ona oa latou gaioiga, o le tino e faʻaleleia ai le gataifale ma le faʻavaveina o le 'aiina o meaai. E masani ona viia e nei tagata faʻaoga nei fualaau ma tuʻuina atu ni manatu faaalia lelei e uiga ia i latou. E toatele e manatu ia i latou o le mea silisili. O le meafaigaluega e faʻatulagaina e aunoa ma ni aʻafiaga, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻafefe i nisi vaega o mea taumafa.

3 Guggul Cholesterol Compound

Laʻau faʻatoʻaga mo meaai mai Initia. E galue e faʻaleleia le tafe toto i totonu o vaʻa ma faʻaitiitia le cholesterol toto. O le vaega malosi o le fualaau faasaina o le guggul - o se resini lautele e faʻaaoga i Ayurveda. O le kulupu ua manatu o se auala talafeagai mo le toe faʻafouina ma le faʻamamāina o le tino atoa. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega e fesoasoani le vaega e tausia ai le cholesterol masani, e oo lava i matua. Guggul e galue e faʻaleleia le metabolism ma puipuia le otaota vevela. O le tuufaatasiga o le faʻaopoopoga o mea taumafa e aofia ai se tulaga tulaga ese Ayurvedic, lea mo le tele o tausaga ua faʻafeiloaʻi e tagata atamamai ma ua manatu o le sili ona faamaloloina.

Faaaoga e le aufaipisinisi ia iloiloga lelei e uiga i fualaau lelei. O le toʻatele o tagata e talitonu o vailaau e moni lava o le vailaau faʻamalolo sili ona lelei o lona ituaiga. E talitonuina o le oloa ua tele naua. E masani lava ona faigata le maua o vitamini.

2 Citrinol

O le pule o le Cholesterol i le tino o le faigata pateni o Sitrinol - o se tuufaatasiga tulaga ese o bioflavonoids ma tocotrienols. O vaega o ni vaega mai citrus ma fua. O se tasi o mea aoga o papatusi ua avea o se virgin olive oil. E feteenai ma talitonuga masani, o fuālaʻaulaʻau e lelei tele ai suauʻu manogi. E tatau ona e iloa le masani ma fuafua le taumafa ma lau fomaʻi. O le oloa e maua ai le soya. I le gaosia o le suāsusu, e leʻi faʻaaogaina le fefete, saito, suka ma vailaʻau. Faaaoga le oloa ma le faʻaeteete pe a fuafua le maʻitaga.

O fualaau o loʻo manatu lelei e aoga, e aunoa ma aʻafiaga. Ona o lona tuufaatasiga, e talafeagai mo le toetoe lava o tagata gasegase. O le pito i lalo o le latou tau ma le avanoa. O le faatauina o meaʻai i totonu o falemaʻi masani o le a faigata. Ina ia faʻatau, e tatau ona e faʻaogaina faleoloa i luga o le upega tafaʻi ma le totogiina atu.

1 Cholesterol Pro

O se oloa e talafeagai mo tagata vevela. O se meaʻai malosi o mea taumafa e lagolagoina ma toe faʻaleleia le soifua maloloina o le cardiovascular ma fesoasoani e faʻamaonia tulaga maualuga o le cholesterol. Se vailaau faʻatau Amerika e aofia ai vaega e lua e sili ona tuai. O le afa o le fualaau o loʻo galue i se vaega mai le bergamot. Citrus bioflavonoids i lona fuafaatatau e fesoasoani e faatumauina ai le fatu ma toto toto i le faasologa lelei. O Bergamot foi e vaavaaia le faatulagaina lelei o maualuga o le suka i totonu o le tino. CardioAid o se faiga e tuʻufaʻatasia ai beta-sitosterol, campesterol ma stigmasterol. O vailaʻau e galue e faʻamautu ai le cholesterol. O fualaau o loʻo faʻamoemoe i galuega galue e puipuia ai le fatu ma toto toto mai pusa cholesterol.

I le tulaga lautele, o le fualaau faasaina e maua ai faailoga ma iloiloga lelei. Tagata faʻaaoga e maua le aoga ma lelei. O le pito i lalo iinei o le tau maualuga lea i le taga o fualaau. E le mafai e tagata uma ona gafatia e suʻeina se fesoasoani malosi.

Meatau sili ona lelei o le cholesterol

O le lisi o loʻo i lalo e tatau ona vaʻaia ma le totoa pe afai oi ai ni fautuaga faʻapitoa a le tagata cardiologist. E masani lava o fualaau oona e faia i se auala faigata. Faatasi ai ma le tuʻuina atu o le cholesterol, latou te fesoasoani e faʻatonutonuina le gaioiga o le fatu ma le faiʻai, faʻaleleia le toto i le tino. E iai vailaau e aunoa ma aʻafiaga, ae o le filifiliga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

5 Atorvastatin

E tusa ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga, o le Atorvastatin e iai sona aafiaga lelei i tagata gasegase maualuga. O fualaau oona e masani ona maualalo ai le cholesterol nai lo o latou tauva i totonu o maketi fualaau faasaina. I le faaopoopo atu i le faatonutonuina o le galuega a le fatu ma le lamatiaga o le fatu fatu ma le taʻavale, o le vailaʻau e faʻamamaina lelei ai le toto ma faʻamamaina toto toto o le cholesterol. O le fualaau faasaina ua maua mai i le kemisi ma e le o aofia ai vaega o laau. E manatu o se vaifofo atoatoa mo le fatu ma maʻi faʻavafesa. O aʻafiaga o le a le mautonu, maʻi tigaina ma le faʻaleagaina - urticaria, sasaina, susunuina, fulafula.

O le tele o taimi, o le fualaau faʻatau e faʻatau naʻo le faʻamaʻi mai le cardiologist. O le mea lea, aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona faʻasalalau ma pasia suega talafeagai. E ui i le galue malosi e faʻaitiitia le cholesterol, o le atorvastatin e masani ona avea o se pulu e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu.

4 rosuvastatin

O suʻesuʻega e faʻamaonia ai le malosi o le faʻavevelaina o le cholesterol i le tino o le tagata. Pe a faatusatusa i isi fualaau oona, o le fualaau o le fualaau faasaina mo se taunuuga manuia e tatau ona faaitiitia. O faʻamaoniga i togafitiga ma le fualaau faasaina o le a avea ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi ma le faʻalauteleina o lagona i vaega. O aʻafiaga o le a aofia ai le ulu tiga, popole, pharyngitis, angina pectoris, toe tiga. E masani lava ona o le soona fai po o le fai ma vaisu. I le togafitiga atoa, ua fautuaina e mulimuli i se faiga paleni e faʻaititia atili ai le cholesterol.

Tagata faʻapitoa e mafaufau i fualaau faasaina ma se mea sili ona lelei o isi taugata cholesterol taugata. E faʻamamafa lelei ai pusa cholesterol. O le toʻatele o tagata e manatu e tatau ona teuina ia laumei i totonu o se fale teu vailaau. O le tele lava e fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa aʻo leʻi faʻatau.

Se fomaʻi faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le cholesterol. E faʻaaoga foi e faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis ma avea ai ma faʻasologa o le fatu ma faʻamaʻi vascular. E masani ona faʻamatalaina o se faʻaopoopoga i meaʻai po o faamalositino. Pe a faʻaaogaina, e tatau ona mataʻitu le galuega o le ate ma fatuga. I le taimi o togafitiga, e ono tupu ai le vevela faifai pea. E tatau ona iloiloina lenei mea e avetaavale. I le taimi o le maitaga ma le lactation, faʻasaina le tagofia o fualaau faasaina. E le o iloa pe o le a aoga fualaʻau ma afai e le mafai ona latou afaina le togafitiga o tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga.

O loʻo iai le fualaau faʻatau ma faʻatau atu i le tele o falemaʻi. O lona tau e siʻitia i luga atu pe a faatusatusa i isi laupepa o mea tutusa. O le aʻafiaga a Roxers i le tino e le mafai ona valaʻau tele lava. E i ai le tele o faʻailoga, lea e aoga le talanoa ma le cardiologist poʻo le fomaʻi.

O se vailaʻau Initia i se tau talafeagai e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol i tagata mamaʻi ma le hyperlipidemia ma le hypercholesterolemia. O le aʻafiaga e faʻamaonia ma faʻamaonia e tagata faʻatau. Pills fesoasoani e faʻaleleia atili le soifua manuia, faʻaleleia lagona ma le malosi. O le aʻoga e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu ma le maʻi vascular. E leai ni aʻafiaga o fualaau faasaina, e masani lava e iloa e le au gasegase ma faʻafefe lelei. E taua o se meafaigaluega talafeagai mo le vasodilation. E mafua ona o le faitau tusitusi o le filifilia o mea aoga. O pusa e aumai le vascular system i se tulaga mautu ma e le faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga. Latou te manavaina le manava ma faʻamaligi le tiga i le itu tauagavale o le pusa.

E fautuaina e le kamupanī le tausia o se taumafataga faapitoa pe a ave LipoTab. E tatau ona i ai se fuainumera tele o fualaʻau ma fua. O le tagata maʻi e lelei tele le aloese mai meaʻai vave, susu ma meaʻai mumu. O maʻa e fetaui lelei ma le maʻitaga ma le lactating, mo le taʻitaʻia o se olaga le mautonu ma ola.

1 Cholesterol Management

O le tuufaatasiga o laupepa e aofia ai le tino. Vaega o loʻo aʻafia faʻatasi ma le cholesterol ma maua ai mea faʻapitoa i le eleele. O le oloa e aveesea ai antioxidants mai le tino ma fesoasoani e faamalosia le puipuiga. O le tagofia o vailaʻau o le a sili ona talafeagai i le vaitau o le vaivaiga ma le faʻamaʻi o faʻamaʻi viral. O le filosterols e faʻaleleia le gaioiga o le fatu ma faʻagesegese ai le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le manava. O le isi gaioiga o loʻo gaosi o le fatu garlic, lea o loʻo taumafai e faʻatele le pasene o le cholesterol e aoga mo le tino. Mo se faʻaopoopoga faʻaleleia ma faʻaleleia le gaioiga o le vailaʻau, e fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina o se meaʻai faapitoa. E tatau ona i ai le fuainumera o le gaʻo e tatau ona faʻaogaina ai meaʻai ina ia aua nei faʻateleina le ate ma le fatu.

E talitonu tagata e lelei le meafaigaluega ma e aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. O nisi iloiloga e fai mai o ia o le sili. O le vasega, ua fuafuaina mo le 1 masina, e mafai ai ona e faʻasalalau le galuega o totoga i totonu ma faʻaleleia ai suʻega o suʻega. Afai e manaʻomia, ma i luga o le fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona e toe fai le aveina o pepa i se taimi umi.

Faʻamatalaga o maʻi ma fomaʻi: tulaga lelei ma le le lelei o mea faaopoopo

Fomaʻi ma tagata gasegase ei ai a latou lava vailaau faʻasaina. Faʻaopoopoga o mea taʻitasi e iloiloina eseese. Mafaufau i le autu autu mo le iloiloga o meaʻai.

  1. E tusa ai ma fomaʻi. Faʻaopoopoga e totogi mo le leai o meaʻai i le taumafataga, e le o tagata uma lava e maua le avanoa e taumafa ai paleni ma faʻaaogaina meaai lelei. O faʻaopoopoga e faʻapupulaina ai le aoga o togafitiga faʻapitoa, faʻatasi ai ma ni fua malū o le faʻamaʻi latou te mafai ona suia atoatoa fualaau, ma o le tagata maʻi e le toe faʻaaogaina vailaʻau.
  2. E tusa ai ma tagata gasegase. O mea faaopoopo e lelei le faʻafefe, e le mafua ai aʻafiaga ma faʻaleagaina (faʻatusatusa i fualaau oona). E mafai ona faʻaaogaina i le taimi o taumafataga, e te le manaʻomia le faitauina o minute muamua pe a maeʻa se taumafataga e ave le vailaau.

  • E tusa ai ma fomaʻi. E le faʻamaonia le aoga o mea faʻapipiʻi, e le mafai ona e mautinoa o se taunuuga lelei mai togafitiga.
  • E tusa ai ma tagata gasegase. O nisi mea faaopoopo o mea taumafa e le talafeagai e ave, e tasi le taimi e faʻaaogaina ai le sefulu pe sili atu capsules o le mea e manaʻomia. E i ai se avanoa e mafai ona maua ai ni mea e ono afaina.

O le a le mea e te vaʻai i ai pe a filifilia?

I falemaʻi faʻaonapōnei nei, o loʻo iai le tele o meaʻai faʻalaʻau taumafa. Ina ia filifili se oloa lelei, mulimuli i fautuaga:

  • Filifili ni faʻaopoopoga mai tagata taʻutaʻua lauiloa. O kamupani ua leva ona tofotofoina o taimi uma e maua ai se oloa lelei,
  • faatau mai meaʻai i meaʻai i le tau pe maualuga le tau. E tatau ona e malamalama o le gaosiga o se meaʻai e manaʻomia ai le tele o meafaitino. Faʻaopoopoga e le mafai ona taugofie,
  • siaki taimi uma le aso e muta ai.

Lisi o meaʻai sili ona lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto

E tele ituaiga o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol toto. E tofu i latou uma ma ana mea taua. O mea sili ona masani ona faʻaaogaina e faʻavae i luga o omega-3,6,9 polyunsaturated fatty acids. O fualaʻau suamalie ia e suia ai lipids o manu i le tino. Latou te tosoina pusa o le cholesterol ma saofagā i le toso malosi o le tele o le cholesterol mai le tino. O isi vailaʻau: o le vanimonimo, o antioxidants o loʻo faʻamoemoe e toe faʻafoʻi mea faʻapitoa ma taofia le fausia o ni mea fou.

Fuauu Fagota ma Omega 3

O le autu o le PUFA o le suāuʻu iʻa. E mafai ona faʻamaʻo saʻo i capsules poʻo foliga o le vai, ae o le vailaʻau e toesea, ma tele le capsule e manaʻomia e aofia ai manaoga masani mo omega-3 (e oo atu i le 30 fasi pepa i le aso). E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le omega-3 o le suauʻu i totonu o capsules. O mea aupito sili ia ma tagata faʻatuatuaina e faʻatuatuaina.

Doppelherz Aseta Omega-3

Siamani fesoasoani tau taumafa o le maualuga maualuga. E tasi le pusa e iai le 80 omega-3 capsules o le 800 mg i le tasi. O le tau ile pusa e tusa ma le 600 rubles. Ave Doppelherz i lea aso i lea aso mo 2-3 capsules. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fualaau. O lenei manatu e tatau ona ogatasi ma le fomaʻi.

Laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto: meaʻai ma tapulaa mo le ulufale atu

  1. O le a le taua o mea totino
  2. Vitamini
  3. Faʻasologa o elemene
  4. Pectin
  5. O aʻau e maualalo ifo i le toto cholesterol
  6. Laʻau mo togafitiga cholesterol
  7. Lauga o Laupapa

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le cholesterol matautia e mafai ona faʻaititia e le gata i falemaʻi. Mo tagata ei ai faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le maualuga o le cholesterol, e fautuaina e fomaʻi le gauai atu i le lelei o meaʻai ma faʻaofiina togafitiga vailaʻau i totonu o le meaai. O fualaau mai le cholesterol e faʻamaopoopoina le lipid metabolism, puipuia ai le atherosclerosis.

O le a le taua o mea totino

Soo se fofo, togalaau po o fualaau, ia faatulaga lelei le tulaga e tatau ona umi mo le umi. O vailaʻau faʻamalosi ua i ai se lisi umi o aʻafiaga itu. E ui lava o laau totő e maualalo ai le cholesterol, e gaoioi lemu i le faʻamamaina o vaʻa toto ma maua ai se aoga aoga i le gaioiga o totoga i totonu.

O le aoga o soʻo se vailaau faʻasaina o loʻo taoto i lona gafatia e faʻaitiitia pe faʻaaogaina ai le togafitiga faʻaleaga. Paleni o le maualuga o le cholesterol e mafai ona maua ai na laau o loʻo i ai nisi mea aoga.

O atherosclerotic plate i totonu o vaʻa e mafai ona faʻamavae mea elemene e puipuia ai le faʻafefe o gaʻo mai meaai, lea e faʻaitiitia ai le gaosia o le lipoproteins i le ate.

O nei mea e fesoasoani i:

  • Faamalosia o puipui o toto toto,
  • Aveesea o mea faʻaleagaina mai le tino,
  • Toto toto
  • Puipuia toto,
  • Faʻateleina le gaosiga o le gaʻo,
  • Faʻaitiitia o le toto.

I fualaau o togafitiga, o vaega uma e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le cholesterol toto: lau, laʻau, rhizome, fugalaau.

Vitamini e mafai lelei ona fufulu toto toto ma lalo ifo o le cholesterol. O le antioxyidant properties o vitamini A ma C e taofia ai le faʻamaʻiina o faʻamalosi faʻapitoa, faʻalauteleina le faʻavaveina o puipui o le toto, ma faʻaitiitia ai le avanoa o le thrombosis. Vitamini C ma E i ai se aoga aoga i le fatu ma faʻamalosi ai le maso. O nei vitamini o loʻo maua i laulaau rose, viburnum, currants, oats, nati, ma le la.

Vitamin F e tuʻuina atu ai le tino i mea faʻapitoa polyunsaturated: linoleic, linolenic, arachidonic. Latou te faʻamamaina ipu o mea eleʻele, maualalo le cholesterol, ma faʻaleleia atili le tafe toto. O fatu pi, fatu lili, ma fatu o saito e mauoa i vitamini F.

Vitamin B8 o se vailaʻau sili ona lelei ma le faʻasao. E faʻamaopoopoina le vaʻaia o le cerebral, e puipuia ai le faʻavaeina o sikuea sclerotic. E i ai i totonu o vaomatua ma togalaau fualaau aina, oranran, cereals.

O fualaau B uma (biotin) e maua i le oatmeal. Biotin e nafa ma le lipid masani ma le gaosiga o le gaʻo, faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu.

Faʻasologa o elemene

Latou te manaʻomia mo vaʻa e faʻamautinoa ai le faʻasolosolo, galuega masani, puipuia ai pupuni toto. Laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol e aofia ai iodine, calcium, magnesium. O le tele o le calcium i le vai, poppy, plantain, sesame, nettle, rose lap, mamanu.

Iodine e aofia ai beets, garlic, soʻo se pata ma leki. Soya, pea pi, greens ma le pakasili, tamato, nati e mauʻoa i le magnesium.

O meaʻai o le Pectin e aʻafia ai le tafe o le talo, o le galuega o le inumaga. Latou te fusifusia ma aveesea toxins, faamama le toto ma toto toto. Filifili po o fea meaʻai e mafai ona faʻaitiitia ai le cholesterol toto, tuʻuina atu le fiafia i i latou e aofia ai le pasene sili ona maualuga o pectin. Pectins lafoaʻi le tino e le suia ma atoatoa, aʻo tosoina uma mea oona.

Pectini vavae ese mai laau totō o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i totonu o le alalafaga taumafa e pei o ufiufi ma fausaga fausaga.

O aʻau e maualalo ifo i le toto cholesterol

Laʻau i aso nei o loʻo suʻesuʻe lelei. E faʻaaogaina i vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu e togafitia ai faʻafitauli faʻapitoa, e aofia ai le maualuga o le cholesterol.

O se taunuuga sili ona lelei e maua mai i laau mai cholesterol, e faʻapipiʻi ai vaega uma ua lisiina (vitamini, minerale, pectin):

  1. Kalina. I le viburnum faʻaaoga laʻau, paʻu, fua. O loʻo aofia ai le tele o le maualuga o le suka: malic, ascorbic, citric, valerian. O loʻo i ai se aʻafiaga o le faʻamalosi, faʻalauiloaina le vevela o le talo, faʻaalia ai le tannic, anti-inflammatory, properties bactericidal. Viburnum flavonoids e faʻaaoga atili ai vaʻa, faʻamalosi le muso o le fatu,
  2. Raspberries. O loʻo i ai se tuufaatasiga ma meatotino e tutusa ma viburnum. O meaola oona, potassium, manganese, pectin o loʻo i ai i fua. O le fugalaau e taofia ai le fausia o ni mea papa,
  3. Oats O se tasi o laʻau lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. O le mutia ma fatu o fatu o loo aofia ai le tele o vitamini B, calcium, ma le magnesium. O le laau e fufulu le ate, faʻaleleia le gaʻo gaʻo,
  4. Taleni. O le aʻa o le laau e faʻamamaina ai toto, vavaeese toxins, aveese le talo,
  5. Alfalfa E faʻapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka. Faʻaititia le maualuga o le kulukose ma aveese le cholesterol leaga mai le tino. O Alfalfa o loʻo i ai le tele o vitamini vites ma minerale faigofie,
  6. Linden fugalaau. E afaina ai le toto o le toto, aveese toxins. O le taofiofia o le tele o cholesterol e mafua mai i le anotusi o saponins. O le fugalaau o le lime e faʻamaonia ai le cholesterol, faʻaleleia le tulaga o le faʻaleleia o le tino ma le totoga,
  7. Calendula E aofia ai carotenoids ma flavonoids. E faʻaaogaina e avea o se choleretic, anti-inflammatory, anti-sclerotic agent. Mucus puipuia le epithelium o mama, faateleina le puipuiga,
  8. Laisene. O le aʻa i foliga o se decoction o loʻo faʻaaogaina. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaogaina, e maualalo ai le cholesterol,
  9. Fatu laʻau O se mea sili ona lelei mo le faatumauina o le toto. Faatasi ai ma le fesoasoani o le paʻu po o le suamalie o fatu e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, manava, gaʻo.

Pe a filifilia ituaiga laau e inu ai mai le cholesterol, ia manatua e le gata o mea mamago ma mea mama e gaosia, ae o sua foi e afifiina mai laau fou ma fua. Ae ui i lea, o le tele oi latou e aofia ai le tele o pasene o mea aoga ma le vevela, lea e mafai ona matua suia ai isi faʻataʻitaʻiga o le tino. O le mea lea, e sili atu le malie i le fomaʻi.

Laʻau mo togafitiga cholesterol

O fualaau faʻalaʻauʻau e maualalo ai le cholesterol e mafai ona onā e avea ma vaega o totogifuapauina. O faʻasalalauga nei e faʻamaonia e aoga:

  • Laʻau o le mint, motherwort, thyme, rose sipuni ma le hawthorn,
  • Chamomile fugalaau, olaola, yarrow, buds birch,
  • Helichrysum fugalaau, hawthorn, paʻu buckthorn, lipopiphon, rose sipuni,
  • O aʻa o le taulaga tele, wheatgrass, tarelion, birch leaves, mutia ma yarrow fugalaau, o fua o le chokeberry.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻamaonia a tagata.

  • E mafai ona faʻaaogaina fugalaʻau linden ma fasi laauainina i tausaga taʻitasi. E tatau ona nutimomoia mea laititi i le falaoamata ma fefiloi, faʻamaʻaina i se sipuni ao le i fafagaina faatolu i le aso. Mo le faigofie, faʻamalosi le paʻu i totonu o sina vaega o vai, ma 'ai le paluga. Mo le 2 vaiaso, e maualuga le maualuga o le cholesterol, o le mamafa ma le mamafa e faʻaitiitia, o le tino ua faʻamamaina mai togami.
  • Oatmeal ma le faʻaopoopoga o apu mapu ma apricots ua mamago o le a le gata ina maua ai le malosi mo se aso, ae o le a fesoasoani foi e faʻavasega tulaga maualuga o le cholesterol. Manatua le fua mo le taumafataga saʻo.
  • O le Rosehip ma le hawthorn e aofia ai le tele o vitamini C. Mai fua e saunia ai mea manogi suamalie ma fualaau suamalie. E lelei tele le inu o meainu mo le aiga atoa. Ia saunia i taimi uma mo se laulau masani e tausia lelei le puipuiga o aiga ma faʻatonutonu a latou lava tulaga cholesterol.
  • Tinomi o le kālele e mafai ona faʻafefe ma aveesea le cholesterol sili atu mai le tino. 300 g gutu mafolafola liligi se ipu vodka. Taofi i se nofoaga pogisa mo le 7 aso. Amata i le 2 mataʻu, faʻaopoopo le 1 le aso i aso uma, ma aumai le numera i le 20. Ona faʻaititia le numera o lālā e ave malie, ia aumai i le 2.
  • O le musele auro e faaosofia ai le ola o meaola i totonu o le tino, e afaina ai le gasegase o le lipid. Liligi le laʻau tipi ile vai inu ma tuʻu pea seia maeʻa maeʻa. Ave se sipuni sipuni ao leʻi faia taumafataga taitasi. E umi se taimi e ave ai le susu, e oʻo atu i le 3 masina. Ae o le cholesterol e mafai ona faaitiitia i le lelei tele.

O laau uma ei ai le faʻamalosiaga o le aʻafiaga e i ai se aafiaga lelei i le faʻaitiitia o le toto cholesterol toto. E mafai ona e faʻatau se pili o le choleretic i le fale talavai ma ave i luga o le fautuaga ile pusa.

Lauga o Laupapa

Afai tatou te taʻua fualaau togafitiga, o lona uiga e ono i ai a latou faʻailoga. Ae e te leʻi amataina ni gaʻo i lalo ifo o le cholesterol, maua se fautuaga a le fomaʻi. O le a ia fautuaina le fofo sili ona lelei e faavae i faamai oi ai nei.

Laʻau e mafai ona mafua ai aʻafiaga ma le le faapalepale. O nisi o ia mea e tatau ona faia i se tulaga matuia. O le faʻaaoga tatau e maua ai se faʻamalologa faʻaleagaina i le tino.

I le filifili ai e togafitia i laau, aua e te faamoemoeina se taunuuga vave. O le faʻamaoni o le togafitiga faʻale-aganuʻu o loʻo i ai i se faʻagesegese le aoga o aafiaga i totoga ma faiga.

Ia siakiina e le aunoa ia vaega o mea toto o le toto, aua le solia le tulafono o fualaau. Ma e le gata ina mafai ona e faʻasalalau le cholesterol, ae tumau pea ona faʻasaʻo i isi faʻamaʻi ma mafatiaga.

Tulafono: pe faapefea ona latou faia, faʻamaoniga ma le faʻailoga, se toe iloiloga o vailaʻau, mea e suia

Cholesterol, poʻo le cholesterol, o se mea e faatino ai galuega taua i le tino o le tagata. E aofia ai:

  • Auai e avea o se mea e fausia ai le fale i le olaga o le toetoe lava o siama uma o le tino, talu ai o loʻo aofia i totonu o le membrane le paʻu o le cholesterol ma tuʻuina atu i ai le malosi, fetuutuunai ma le "fluidity"
  • Auai i le faagasologa o le faʻapalapalaina ma le faʻavaeina o meainu kulimi e tatau ai mo le malepe ma le faʻafefe o gaʻo i le gastrointestinal tract,
  • Auai i le fausiaina o hormones i le tino - hormones steroids o slanders and hormones sex.

O le sili atu o le cholesterol i le toto e taʻitaʻia ai le mea moni e mafai ona teuina i luga o pa puipui o toto totoga o ana molelaʻau. O le atherosclerotic plate e fausia e faʻalavelave ai le tafe toto e ala i le aluga ma o nisi taimi, faatasi ai ma fusi toto e pipii atu ia i latou, poloka atoa le moli o le vaa, e mafua ai le atiaʻe o le fatu ma le taʻavale.

O le masani o le aofaiga o le cholesterol i le toto o se tagata matua e le sili atu nai lo le 5.0 mmol / l, i tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu e leai se sili atu nai lo le 4.5 mmol / l, ma i tagata mamaʻi e le sili atu i le 4.0 mmol / l.

O a fuainumera ma pe faapefea ona latou galulue?

I mataupu pe a oʻo i le tagata gasegase le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le myocardial e mafua mai i le atherosclerosis ma le cholesterol metabolism disorders, ua faʻaalia ai lona umi faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering.

O tulafono e faʻaaogaina ai fualaau oona (lipid-lowering), o le faiga o le gaioiga o le taofiofi lea o le enzyme lea e faʻamalosia ai le fausia o le cholesterol. Latou te galulue i le mataupu faavae o le "leai se enzyme - leai se cholesterol." I le faʻaopoopoga, ona o faiga e le tuusao, latou te fesoasoani i le faʻaleleia atili o le paʻu o le toto na faaleagaina i le tulaga pe a le mafai ona iloa le atherosclerosis, ae o le totoina o le cholesterol i luga o puipui ua amata - i le amataga o le atherosclerosis. E i ai foi se aoga aoga i luga o le itu o le toto, e faaitiitia ai le viscosity, o se mea taua lea e taofia ai le fausia o pupuni toto ma o latou mea e faapipii i pusa.

O le sili ona aoga o loʻo amanaʻia nei o le augatupulaga aupito lata mai o fuainumera, e aofia ai le atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin ma le pitavastatin o se mea galue. O fualaau o le augatupulaga aupito lata mai e le gata ina faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol, ae faateleina foi le anotusi o le "lelei" i le toto. O fuainumera aupito sili ia i le taimi nei, ma o le aafiaga o lo latou faʻaaogaina ua amataina i le masina muamua o le faʻaaogaina pea. O tulafono e faʻataʻitaʻiina i le aso i le po, o se tuufaatasiga oi latou i le tasi papa ma isi fualaau faʻamaʻi e mafai.

O le faʻaaogaina tutoʻatasi o fuainumera e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi e le taliaina, talu ai aʻo le i ave le vailaʻau, e tatau ona fuafua le maualuga o le cholesterol i le toto.E le gata i lea, afai o le maualuga o le cholesterol e itiiti ifo i le 6.5 mmol / l, i totonu o le ono masina e tatau ona e taumafai e tuu i lalo i se meaai, se soifua maloloina lelei, ma pe afai o nei fuafuaga e le aoga, e filifili le fomai i le tofiaina o statins.

Mai faatonuga mo le faʻaaogaina o statins, e mafai ona e faʻamalamalamaina manatu autu:

Faailoga mo fuainumera

O le faʻamaoniga autu o le hypercholesterolemia (maualuga o le cholesterol) ma le le aoga o fualaau faasaina ma le aiga (fatufatu) hypercholesterolemia ma le le atoatoa o le meaai.

O le faatonuina o le statine e faʻamaonia mo tagata e maua i le hypercholesterolemia o loʻo aʻafia i faamai e pei ona taua, talu ai ona o le faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina ua faatonuina e se fomaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maliu faʻafuaseʻi o le oti:

  • Tagata e sili atu ma le 40 e maualuga le lamatiaga o le maʻi cardiovascular,
  • Maʻi maʻi fatu lilo, angina pectoris,
  • Faʻaleagaina o le myocardial
  • Aorto-coronary faʻasolosolo taotoga poʻo le tuʻuina o le sima mo le siaki o le myocardial,
  • Tigāina
  • Mafuaaga
  • O le maʻi suka
  • Faʻasalaga o maliu faʻafuaseʻi maliu i aiga vavalalata i lalo ifo o le 50 tausaga.

Contraindications

O faʻamaoniga e aofia ai le gase o le tino (hepatitis, cirrhosis) i le gaioiga galue, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le togafiti muamua o fualaau. O tulafono e le tatau ona faia e ala i le maʻitaga ma le lactating o fafine, faapea foi ma tamaitai o le tausaga fanau e le faʻaaogaina metotia faatuatuaina o le faʻasaina. O tulafono e le afaina ai isi ituaiga o metabolism (protein, carbohydrate, metabolism mama), o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i latou e maua i le maʻisuka, gout ma isi faʻamaʻi pipisi.

Faʻaiʻuga

E le itiiti ifo ma le 1% o tagata gasegase e umi se taimi ma faʻaauau ona atiaʻe le malaise, faʻalavelave moe, vaivaiga o le muso, faʻalogo leiloloa, toesea le tofo, fatu faʻamaʻaloga, paʻu mataʻutia ma faateleina le toto toto, faʻaitiitia le maualuga o le toto platelet, nose nose, sunburn , tiga o le manava, taotoga, nofoa faʻamalosi, faʻaoga faifai pea, faʻaitiitia le malosi, tiga i maso ma sooga, rhabdomyolysis (faʻaleagaga o le muscle tissue), faʻateleina le sosolo, afaina o le tino.

E sili atu ma le 1% o tagata mamaʻi e iai le vevela, gasegase, tiga i totonu o le fatu, maso malogo, faʻaogaina o le nasal, edema lautele, faʻalauteleina le lagona o le paʻu i le susulu o le la, gaioiga o le paʻu - vevela, mumu, eczema.

E mafai ona tuʻuina ia statins ma isi vailaʻau?

E tusa ai ma fautuaga a le WHO ma le American Heart Association, o fuainumera o fualaau taua i le togafitiga o maʻi fatu fatu ma le maualuga o le faʻalavelave faʻalavelave ma le faʻaleagaina o le myocardial. O le faʻamaoniaina o vailaʻau faʻatasi i lalo ifo o le kululalalalalalo e le lava, o le mea lea o fualaau taua e tatau ona aofia ai i tulaga o togafitiga - o nei mea o le beta - blockers (bisoprolol, atenolol, metoprolol, etc.), antiplatelet agents (Aspirin, Aspirin Cardio, sopicor, thrombo Ass, etc.), inhibitors ACE ( enalapril, perindopril, quadripril, ma isi) ma statins. E tele suʻesuʻega na faʻataʻitaʻiina e faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o nei fualaau oona e saogalemu. E le gata i lea, faatasi ai ma se tuufaatasiga o, mo se faataitaiga, pravastatin ma aspirin i le tasi papa, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le myocardial infarction (7.6%) e faaitiitia le faatusatusa i le faaaogaina o fualaau faasaina (toetoe 9% ma le 11% pe a fai le pravastatin ma aspirin, i le faasologa).

O le mea lea, afai na faatonuina le tulafono i le po i luma atu, o lona uiga, i se taimi ese mai le tagofia o isi vailaʻau, ua faaiʻuina nei e le nuu o le soifua maloloina i le lalolagi e faapea, o le tuufaatasia o fualaau faasaina i totonu o le tasi laulau e sili atu ona lelei. O nei tuufaatasiga, o fualaau ua taʻua o le polypill o loo tofotofoina nei, ae o lo latou faaaogaina lautele o loo faatapulaa lava. Ua uma ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina faatasi ai ma le tuufaatasiga o atorvastatin ma le amlodipine - caduet, duplexor.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le maualuga o le cholesterol (sili atu i le 7.4 mmol / l), o le faʻaaogaina o fuainumera ma fualaau e mafai ona faʻaitiitia mai se isi vaega - fibrates. O lenei tofiga e tatau ona faia e se fomaʻi, iloilo ma le faaeteete ia aʻafiaga o aʻafiaga i itu.

E le mafai ona tuʻu faʻatasi le fuaina o fuainini ma le sua o le vine, aua o loʻo i ai mea e faʻagesegese ai le metabolism o statins i le tino ma faʻalauteleina ai lo latou faʻamaualuga i le toto, lea e mafua mai i le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga.

E le gata i lea, e le tatau ona e faʻaaogaina nei vailaau i le ava, vailaau faʻamaʻi, aemaise lava le clarithromycin ma le erythromycin, aua e mafai ona i ai se aafiaga oona i le ate. O isi vailaau faʻamaʻi faʻatasi ma vailaʻau e maualalo ai le cholesterol e saogalemu. Ina ia iloilo galuega ole ate, e tatau ona suʻeina se suʻega o le toto ile tolu masina ma fuafua le maualuga ole enzymes ole ate (Alat, ASAT).

Faʻaleagaina ma le manuia - Pros ma le Cons

Pe a ave ni vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi, soo se tagata maʻi e mafaufau e uiga i le saʻo o faʻamaumauga. O le aveina o fuainumera e le o se faʻasalaga, aemaise lava ona o le mea moni e masani ona e faʻalogo e uiga i le lamatiaga o nei vailaʻau. O lenei manatu e mafai ona faʻaaogaina, talu mai tausaga lata mai nei, ua faʻatautaia ai fualaau faasaina fou e maua ai le tele o faʻamanuiaga nai lo le leaga.

Faamanuiaga o le aveina o fuainumera

  1. 40% faʻaitiitiga i le tino faitino i le lima tausaga muamua,
  2. 30% faʻaititia i le lamatiaga o le paʻu ma le fatu fatu,
  3. Gafatia - faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaaoga pea e le 45 - 55% o le maualuga muamua. Ina ia iloilo le aoga, e tatau i le tagata maʻi ona suʻeina le toto i masina uma mo le cholesterol,
  4. Saogalēmū - o le faia o le gaosiga aupito lata mai o fuainumera i vailaau togafitiga e leai se aʻafiaga ogaoga i le tino o le tagata maʻi, ma o le aʻafiaga o aʻafiaga e matua maualalo. O le tele o suʻesuʻega na faia i le umi o le siakiina o tagata gasegase ua leva ona faʻaaogaina ni fuainumera, ua faʻaalia ai o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le kanesa o le ate, faʻaleagaina, ma le faaletonu o le mafaufau. Ae ui i lea, o lenei mea ua faamaonia ma faamaonia ai o nei faʻamaʻi e tupu ona o isi mea. E le gata i lea, o faʻamatalaga i Tenimaka o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 ua leva ona iai talu mai le 1996, ua faʻaalia ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka e pei o le polyneuropathy o le maʻisuka, ua faaitiitia le retinopathy e 34% ma le 40%.
  5. O se numera tele o analogues ma se mea galue malosi i vaega eseese o tau, lea e fesoasoani e filifili se vailaʻau e amanaʻia ai le gafatia tau tupe a le tagata maʻi.

Le lelei o le aveina o fuainumera

  • Le tau maualuga o nisi o sauniuniga muamua (cross, rosucard, lakol forte). O le mea e lelei ai, e faigofie lava ona faʻaitiitia lenei toe foʻi mai pe a sui se vailaʻau faʻatasi ma le mea lava e tasi o le gaioiga faʻatasi ma se faʻalautele taugofie.

O le mea moni, o ia lelei ma faʻamanuiaga e le mafaatusalia e tatau ona amanaʻiaina e se tagata maʻi o loʻo i ai faʻamaumauga mo le taliaina, pe afai e masalosalo pe saogalemu le ave o fuainumera ma vaʻaia ma le faaeteete mea lelei ma le lelei.

Vailaʻau Vaaiga Aoao

O le lisi o fualaau faʻatele e masani ona faʻamatalaina i tagata gasegase o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Igoa o le fualaau faasaina, o le anotusi o le mea galue malosi (mg)

Tau fuafuaina, tau

Ou tupulaga SimvastatinVasilip (10, 20 poʻo le 40)Slovenia355 — 533 Simgal (10, 20 poʻo le 40)Czech Republic, Isaraelu311 — 611 Simvakard (10, 20, 40)Czech Republic262 — 402 Simlo (10, 20, 40)Initia256 — 348 Simvastatin (10, 20 poʻo le 40)Serbia, Rusia72 — 177 TataloLipostat (10, 20)Lusia, ISA, Italia143 — 198 LovastatinHolletar (20)Slovenia323 Cardiostatin (20, 40)Rusia244 — 368 II tupulaga FluvastatinLeskol Forte (80)Suitiselani, Sepania2315 III tupulaga AtorvastatinLiptonorm (20)Initia, Rusia344 Liprimar (10, 20, 40, 80)Siamani, ISA, Aialani727 — 1160 Torvacard (10, 40)Czech Republic316 — 536 Atoris (10, 20, 30, 40)Slovenia, Rusia318 — 541 Tulip (10, 20, 40)Slovenia, Suetena223 — 549 IV tupulaga RosuvastatinCrestor (5, 10, 20, 40)Rusia, Peretania Tele, Siamani1134 – 1600 Rosucard (10, 20, 40)Czech Republic1200 — 1600 Rosulip (10, 20)Hungary629 – 913 Tevastor (5, 10, 20)Isaraelu383 – 679 PetervastatinLivazo (1, 2, 4 mg)Italia2350

E ui lava i le lautele o le salalau o le tau o fuainumera, o mea taugofie e le sili atu nai lo fualaau taugata. O le mea lea, afai e le mafai e le tagata gasegase ona faʻatau le uluai vailaʻau, e mafai lava ona sui e pei ona faatonuina e le fomaʻi e tutusa ma taugofie.

Pe mafai ona ou faaitiitia laʻu cholesterol e aunoa ma ni fualaau?

I le togafitiga o le atherosclerosis e fai ma faʻamaoniga o le sili atu o le "leaga" cholesterol i le tino, o le uluai taotoga e tatau ona avea ma fautuaga mo le faasaʻoina o le olaga, aua afai e le maualuga le maualuga o le cholesterol (5.0 - 6.5 mmol / l), ma e ono faigata le faʻafitauli faʻamaonia faʻatasi ma le fesoasoani o ia faiga:

  • Meaʻai talafeagai, o le faʻatulagaga o se taumafataga o le taumafataga sei vagana ai mea manogi, meaai falai. O le fiafiaga e tuʻuina atu i ipu i totonu o le vaʻa, kuka, sisi. O le faʻaaogaina o fuamoa (yolks), aano o ituaiga gaʻo, faʻatoʻa (ate ma gaʻo), e faʻatapulaʻa ai oloa gaosiga. E taua tele le le vavaeeseina o nei oloa, ae faʻaaogaina i le faʻamautuina e tusa ai ma mataupu faavae o meaʻai talafeagai, talu ai e manaʻomia e le tino le cholesterol e avea o se mea faufale o le faiʻai, ate, toto toto ma isi totoga ma fusi. O le mea lea, 'aua le' ai meaʻai faatasi ai ma ana mea uma.
  • Gaioiga faaletino e talafeagai i le setete o le cardiovascular system (savali, taʻaloga, gaoioiga i le ea fou, ma isi).
  • Faʻalēaogāina masani leaga, e pei ona faʻamaonia e saienitisi o le faʻaaogaina o le ava malosi ma le ulaula tapaa faateleina le cholesterol toto.

O nisi o meaʻai e aofia ai mea ua taʻua o le natura masani. Faatasi ai ma nei oloa, o laʻau ma turmeric e sili ona suʻesuʻeina. Faiga o suāuu e aofia ai omega 3 gaʻo gaʻo, lea e fesoasoani e faʻafaigofieina le metabolism o le cholesterol i le tino. E mafai ona e suʻeina se suauu iʻa i totonu o se fale talavai, pe e mafai ona kuka kuka (iʻa, samasoni, samasami, ma isi mea) i ni taimi i le vaiaso. O le tele o fualaʻau fualaʻau, lea e maua i apu, kokoloti, pata (oatmeal, karite) ma legumes, e faʻafeiloaia.

I le leai o se aʻafiaga o togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faasaina, ua faatonuina e le fomai se tasi o fualaau o le lipid-lowering drugs.

I le faaiuga, ou te fia iloa, tusa lava pe fefefe tagata mamai ma le manatu o le lamatiaga o fuainumera, o lo latou faamoemoega e matua talafeagai lava mo le oʻo i le atherosclerosis ma le faʻaleagaina o mea e mafua ai le matelaina, ona o nei vailaau e faʻaʻateleina le ola. Afai ei ai lou cholesterol maualuga maualuga e aunoa ma uluai faailoga o le faaleagaina tele, ona tatau lea ona e 'ai lelei, ia gaoioi malosi, taʻitaʻia se olaga ola maloloina, ma i le lumanaʻi o le a le tatau ona e mafaufau pe tatau ona ave fuainumera.

Pills e faʻaitiitia ai le cholesterol toto ma faamama ai toto

O le toʻatele o tagata e iai faʻafitauli o le soifua maloloina e fesoʻotaʻi ma vailaʻau vaʻaia. O le mea lea, e tatau ona e iloa po o le a le mea e maua ai pulu cholesterol ma le auala e galue ai.

Pe a maua e tagata le cholesterol maualuga i lo latou toto, e fesili le tele o tagata: "O fualaau o le cholesterol e aoga pe leai?" O le tagofia o vailaʻau e faatonuina e se fomaʻi e fesoasoani e toe faʻaleleia le tulaga o le veins, capillaries, ma arteries, ma faʻaumatia faʻamaʻi cholesterol. Faatasi ai ma otaota, o meaʻai ma gaoioiga faaletino e taua. O le mea lea, e taua le iloa po o le fea o vailaau cholesterol-lowering drugs o iai? E faapefea ona tatau ona ave?

Cholesterol leaga

O se mea taua i le toto o le tagata o le cholesterol, lea e maua i le toetoe lava o siama uma. Vitamin D ma enzymes o le hormonal e maua mai ai, ma e maua ai foi le puipuiga. Cholesterol e fesoasoani i le lelei o le galueaina o le faiʻai, ate, muso ma uaua namu. Ae ui i lea, mai i le maualuga o le cholesterol, o aʻafiaga faʻavavelasi matautia e tulaʻi mai.

  • e puipuia ai le faaputuputuina o masini afi,
  • auai i le fausiaina o masini vascular,
  • fesoasoani i le fausiaina o talo ma hormones e gaosia mai e le eleele,
  • aofia ai i le metabolism,
  • faʻamaʻoʻese ai filo nerve
  • fesoasoani e maua le vailaʻau D.

O se enzyme e maua mai i nila o le ate, ma o palatini e faʻafeiloaʻi atu i plasma. O se taunuuga o lenei mea, o filifili, ma mulimuli ane liliu atu i ni lipoprotein particles o mea eseese.

O le aafiaga i le tino e faalagolago i le fausaga o lenei mea. Afai o loʻo i ai le lipoproteins le maualalo (LDL), ona fai lea o plaques i totonu o vaa, pe a maeʻa le atherosclerosis. Faʻataunuʻu le maualuga (HDL), o le fesuiaiga saʻo o le cholesterol ma gaioiolo, e mafua ai le faʻaititia o le lamatia o le atherosclerosis.

Mo le fuafuaina o le maualuga o lenei vailaau, ua uma ona faia se suʻega toto toto. O tulaga masani o faʻamaoniga e eseese i le va o alii ma tamaitai, o tausaga o se tagata e afaina ai foi le tau. I le afa malolosi, o le tele o le cholesterol e masani ona matauina.

O le faateleina i le maualuga o le lipoproteins maualalo i le limasefulu tausaga ua matauina. I fafine, o lenei tulaga faʻalogona e lagona i le taimi o le misa.

O le iʻuga, e mafai ona tulaʻi mai ni faʻalavelave faʻaleagaina faʻapitoa e pei o le gasegase o le toto i le faiʻai, lea e masani ona oʻo atu ai i le faʻalavelave faʻapitoa. O le mea lea, e faatonuina e fomaʻi fualaau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol.

Faʻatasi ai ma fatu fatuga poʻo afaina, e le mafai ona e faʻatagaina le tulai mai o le cholesterol. Talu ai ona o le toe faʻafouina o le atinaʻega o faʻamaʻi masani faʻapitoa e mafai ona faateleina.

E ui lava o le maualuga o le cholesterol maualuga e matautia. O lona tiute i le faʻatusatusaina o tupe e tele, e auai i faiga uma o meaola oona ma e manaʻomia mo le ola o le tino. O le mea lea, o le tausisia o mea masani e taua, mo lenei mea latou te faʻaaoga vailaau ma taʻitaʻia se olaga sao.

Faailo le faailo

O mea taumafa e filifilia e le fomaʻi, ae faʻavae i:

  • tuu le ava, ulaula,
  • masima masima ma meaʻai gaʻo,

  • faʻatapulaaina o meaola manu, e sili atu le faʻaaogaina o meaʻai
  • fila o fualaau faisua, gaʻo vailaʻau faʻamalosi ma polyunsaturated oona e tatau ona i ai i le taumafataga.

E tatau ona lafoaia sausa ma sausa, ma kuki, keke, roll roll ma muffins. O meaʻai paleni o le a le gata ina fesoasoani i le aveesea o se maualuga, ae o le faʻaleleia atili o le soifua manuia o se tagata.

E taua le maitauina o le 80% o le cholesterol e fausiaina i le ate, ma o le totoe 20% e faia mo meaai taumafa. O le mea lea, o meaʻai paleni lelei ma paleni o le a fesoasoani e faʻavasegaina.

  • paleni mamafa
  • faamalositino i aso taitasi
  • siaki calories

  • tuʻuina atu masani leaga: ava malosi, ulaula,
  • Aloese mai popolega ma popolega popole.

Ina ia maualalo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina oloa e faʻavae i luga o fatugaʻau ma mea faʻalaʻau faʻapitoa. O Omega-3 faʻamalosia o le gaʻo eletise e puipuia ai faʻamau mai le tuputupu ae ma le toto e faʻapipiʻi.

E i ai taimi e mulimuli ai i se taumafataga, tuʻuina atu o le ava malosi ma faamalositino mo se taimi umi e le fesoasoani e faʻaititia le cholesterol. Ona fautuaina lea e le fomaʻi e inu vailaʻau faapitoa i lalo ifo o le cholesterol.

Ituaiga o vailaau

I aso nei, e tele fualaau oona e faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol. O loʻo maua i foliga o laupepa ma capsules. O le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi, filifili le auala sili ona aoga ma le itiiti ifo o le tele o aʻafiaga.

O vailaʻau faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol i le toto e vaevaeina i ni ituaiga.

  1. Tulafono
  2. Fiti.
  3. O vailaʻau e faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o lipoproteins maualalo.
  4. Nicotinic acid

E leai ni fualaau lelei mo le cholesterol, i ituaiga uma o fualaau faasaina e tele mea lelei ma le le lelei.

O ogaoga e manatu e sili ona taatele; latou te vave faʻaititia le cholesterol. Latou te le afaina ai le ate, e oʻo lava i le aoga aoga i luga o le ate. Ae peitaʻi, afai o loʻo iai se maʻi ogaoga o le ate, o nei fualaau faasaina e faʻasaina mo le faʻaaogaina, ona o le ogaoga o faʻalavelave (faaletonu o le ate) e mafai ona tupu.

Lisi o fuainumera lauiloa:

  1. Simvastatin - Zokor, Vasiliip.
  2. Atorvastatin - Liprimar, Atoris.
  3. Rosuvastatin - Crestor, Acorta.

O le sili ona mamana o tupe a Atorvastatin ma Rosuvatin, e fautuaina e inu i se tasi i le po. E toetoe lava leai ni aʻafiaga o le itu, o lea e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina e oo lava i tamaiti.

Ole togafitiga ole togafitiga e le aoga. Latou te aʻafia ai le lipidroetene maualuga, aemaise lava lipoproteins maualuga. O nei fualaau oona ua faatonuina i vasega. Fitirate e le faatagaina e faʻafefiloi ma statins. Latou, e pei o vailaʻau uma, ei ai aʻafiaga, pe afai e faʻamautuina, o tagata taʻitoʻatasi e amanaʻiaina.

O le initaneti o le absorption o le cholesterol (IAH) e le lauiloa, e mafai ona e faʻatau se ituaiga o fualaau (Ezetrol) i se fale talavai. O le maualalo o le cholesterol e maua i le taofiina o le faʻafefe o le lipids mai le manava. O vailaʻau e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga, ma e mafai ona faʻatasi ma statins.

O le Nicotinic acid poo le niacin e maua ai se taunuuga lelei. E taofia ai le gaosia o lipids. Ae peitai, o le acidic nicotinic only affects fatty acids, o lea la pe a uma le faaiuga o le kosi, e matauina le microcirculation. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina faifaipea o nei tupe, o le faʻaitiitia o le aafiaga e tupu.

E le gata i lea, mo le faʻatonutonuina o le gaʻoina o otaota, e tatau ona faʻaaogaina le siakiina o aseta. O le sili ona aoga o cholestyramine ma colestipol. E foliga mai e faʻafeusuaʻi solo ma faʻafefe atu i latou i le ala saʻo. Faatasi ai ma le le lava oi latou i le tino, ua faateleina le cholesterol. Ae ui i lea, e itiiti lava taimi e faatonuina ai, talu ai e tele a latou aʻafiaga.

O le eletise polisaturated fatty acids e maualuga ai le faʻamaʻiina o le toto, ma faʻaitiitia ai le maualuga o lipid. Latou te leai ni aʻafiaga i le itu, ae o le aafiaga o ia mea e le tupu vave, ae i se taimi umi.

Faʻaopoopoga e faʻaitiitia ai triglycerides i le ate ma lalo ifo LDL. O le taunuuga o togafitiga e umi atu, o lea ua latou faʻamatalaina i le faʻaopoopoga i fualaau autu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e itiiti mea taumafa i totonu o meaai a tagata, ona avea lea o le faʻaaogaina o meaʻai faʻamaʻi meaai e fai mo le faʻalavelave.

O le sili ona aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto o le:

  1. Omega Forte.
  2. Tykveol.
  3. Lipoic acid.
  4. Suauu manogi.

Pe a faatonuina ia fualaau mo le cholesterol, ia matua amanaia:

  • itupa ma tausaga
  • o le i ai o faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi pipisi,
  • leaga ma masaniga masani.

O le mea lea, o loʻo i ai se lisi tele o fualaau mo le cholesterol. E taua le filifilia o le vaifofo talafeagai e amanaʻia ai uiga uma o le tagata maʻi, naʻo le tulaga lea, o le faʻaitiitia o le a aoga.

E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia vailaau talafeagai ma isi fautuaga e faʻamalosia.

Mo le puipuiga, e fautuaina e fomai pe a mavae le 20 tausaga (faalua i le sefulu tausaga) e fai se auiliiliga e fuafua ai le aofai o le cholesterol. Talu ai ona o le matutua i tagata e taʻitaʻia le olaga sese, e mafai ona faateleina. Afai e ono lamatia le tagata maʻi, ona tatau lea ona mataʻituina le faʻailoga, e le itiiti ifo ma le 1-2 taimi i le tausaga.

Aotelega o meaʻai faʻalauiloa ma meaʻai mo le cholesterol

O vailaʻau faʻasolosolo malosi (BAA) o vailaau faʻasaina o loʻo i ai ni vaega o natura masani. E masani lava o nei vaega o vailaʻau faʻamalositino, minerale, concentrates poʻo ni vaega o meaola. E le gata i lea, o vitamini, macro / micro elemene, ma isi mea ola maloloina o se vaega o bioadditives.

O nei vailaau e gaosia i le laulau, kapula ma le paʻu pepa. E faigofie ona latou faʻaaogaina - ia na o le inu i se ipu malamalama vai. E le o meaʻai uma lava e maua mai i mea taumafa e maua ai suʻega suʻesuʻe suʻesuʻe, faʻamaonia pe faʻaalia le lelei. O mea faaopoopo e le o vailaʻau ma e le o aofia ai i le faʻavae o vailaʻau masani. E ui lava i lea, o faʻamatalaga faasaienisi o loʻo maua ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o nisi o ia i le maualuga o le cholesterol.

E mafai ona fevaevaeaʻi meaʻai faʻamaʻi i lalo ifo o le cholesterol tolu vaega tetele:

  1. Faʻateleina ma faʻaleleia le gaʻo gaʻo. O nei fualaau oona e faʻamoemoe i le faateleina o le faʻamalosi (aveesea) o le cholesterol leaga mai le toto. O le tele lava o mea e gaosia mai laau toto - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavae i luga o le garlic.
  2. Faʻaitiitia le faʻafefe o le gaʻo i le lumenia o le gastrointestinal tract. O le faiga o gaioiga a lenei vaega o meaʻai faʻalaʻauina o le faʻaitiitia o le numera digestible mo le faʻasologa o cholesterol. O le mea lea, e mafai ona aʻafia ai le vaega o le gaʻo o gaʻo, ae faʻapea foʻi ma mea oona, lea e gaosia e le tino lava ia. O se tulaga taatele o ni otootoga mai arthropods crustacean.
  3. Faʻaititia le cholesterol leaga i totonu o le toto. Galue i le LDL ma le VLDL, faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis ma isi faʻalavelave faʻalavelave.

Aʻo leʻi filifilia se vailaau maʻoti mai le vaega o mea taumafa, e tatau ona faia se suʻesuʻega faafomaʻi atoatoa ma feutagai ma se tagata poto faapitoa. I le maualuga o le cholesterol i le lipid profile, o le monotherapy o mea taumafa e le o taʻua - o mea taumafa e tatau ona avea ma se faʻaopoopoga i togafitiga autu o togafitiga.

Policosanol (mai le suka cane)

Policosanol o se faʻaopoopoga meaʻai masani e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina e fai ma faʻaoga i togafitiga autu mo le atherosclerosis. O le mea autu autu o le vailaʻau o se tuufaatasiga e maua mai i le suka. E aʻafia ai le gaʻo gaʻo ma le metabolism, faʻateleina ma faʻamautuina. Ona o le gaioiga o le fualaau faasaina, ua faaitiitia le taamilosaga gasegase o le LDL (cholesterol matautia) ma ua vave ona pipii i le ate. O lea la o loʻo i ai se faʻaitiitia malie o le "leaga" cholesterol.

Polycosanol ua gaosia i le pepa lanu ma ni filifiliga se lua - 10 ma le 20 mg, i le faasologa. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e avea o se amataga o togafitiga, e fautuaina le itiiti ifo o le 10 mg. E faʻaalu i le aso, e sili i le afiafi ma le 'aiga o le afiafi. A maeʻa le fa vaiaso, faʻatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, o le a mafai ona faʻatūina le vailaʻau o le fesoasoani i le 20 mg.

O faʻamatalaga e uiga i vailaʻau o le polycosanol kulupu e lelei mai le itu o maʻi ma mai le itu o fomaʻi. O le tau e mai le 200 UAH i Iukureini ma mai le 500 rubles i Rusia. O le faʻatauina o le faʻaopoopoga e fautuaina i na o falemaʻi poʻo i luga o le iHerb (Solgar, Now Foods, Source Naturals).

Sitoprene (mai i le Siberian fir needles)

O le mafutaga o le vaega lona lua o mea taumafa o mea taumafa - o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o gaioiga i le gastrointestinal tract. O lenei faʻaopoopoga mea taumafa e faʻavae i luga o se otootoga o nila a Siberia. O le faʻamalosiga e maua ona o beta-sitosterol ma polyprenols. O nei faʻalapotopotoga e faʻaitiitia le alualu i luma o le maualuga o le toto maualuga, faaitiitia le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu, ei ai le puipuiga i luga o puipui lapisi ma faʻamalosi ai siama.

E maua mai i le pepa laupepa. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e lua laulau e ave i aso uma ma se taumafataga. O le faagasologa o togafitiga e oʻo atu i le 4 vaiaso. O togafitiga e faʻamaonia i le pule faitalia a le fomaʻi, o le a fautuaina mai le tele o faatonuga mo le faʻaaogaina o aso uma o Sitopren. O le tau o le fualaau faasaina e 450-550 rubles (200-280 UAH).

Laʻau Suauʻu Manunuʻu

Meadowsweet o se vaifofo masani lea o loʻo i ai i lona fatufatuga o gaioiga malosi e pei o flavonoids, catechins, heliotropins, suauu taua. O lenei tuufaatasiga masani e maua ai suauu eletene. E le gata i lea, o le siʻosiʻomaga o lenei laau e faʻateleina ai le lysis o le toto toto i totonu o vaʻa toto, faʻamautuina o le taʻavale ma le gaioiga o gaioiga.

E mafai ona faʻatau mai le suauu manogi i se falemaʻi masani. Ave 1-2 leotele punetini i aso taʻitasi. E le fautuaina e vaeluaina i le va o faʻasalaga, talu ai ua faʻalavelave le aʻafiaga o le tino. O le togafitiga e tusa ma le tasi le masina. O le tau o le meafaigaluega e tusa ma le 1000 rubles (500 UAH).

Pepela Cholesterol Pills

O tapenapenaga e faʻavae i luga o le garlic o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaioiga:

  • faaitiitia le anotusi o le "leaga" cholesterol i le toto - faaitiitia LDL ma le VLDL,
  • faʻaititia le faʻamasinoga o faʻamaʻi,
  • i ai se aʻafiaga faʻapitoa - faʻateleina le tetee o le tino (faʻamaʻi) i faʻamaʻi pipisi-faʻamaʻi ma siama,
  • faaitiitia le ono mafai ona maua mai toto
  • faateleina le manava o le talo ma, o se taunuuga, fesoasoani i le vave aveeseina o le tele o cholesterol mai le tino,
  • fautuaina mo le toto maualuga, maualuga le lamatia o le fatu fatu,
  • aafia ai ni atherosclerotic plate - puipuia lo latou fausiaina.

O meaola e pei o Alisat, Kyolic, Solgar galalala ma o latou isi analogues o loʻo maua i le maketi o falemaʻi. E le o ni vailaʻau, o le mea lea, o le maualuga o le cholesterol ua na o se faʻaopoopoga i togafitiga autu. O tupe a lenei vaega e le o faʻamaonia mai e se tagata maʻi na maua i le dialelithiasis (gallstone disease), maʻitaga, lactating ma tagata gasegase i le tagata lava ia e faʻasalasili i vaega o mea taumafa faaopoopo. O le tau masani o Alisat i Ukraine o le 70 UAH, i Rusia - e oo atu i le 200 rubles.

Vita Taurin

O le meafaigaluega "Vita Taurine" e faavae i luga o le amino acid taurine. O se vaega o le meaʻai o le talo ma e manaʻomia e le tino mo le faʻaogaina o meaʻai masani, faʻafefe o fualaau faʻamaʻi ma le pulea o le cholesterol level. E le gata i lea, o Vita Taurin o loʻo i ai sona aʻafiaga ma o le a fesoasoani i le faʻasaoina o le vai. O loʻo faʻamatalaina mo le mauaina o le atherosclerosis, ona e faʻagesegeseina ai le toto, o le antioxidant ma aʻafiaga faʻamalosia.

Ave le capasele lua faalua i luma o le 'aiga. O le averesi o togafitiga e 1-2 masina. O faʻamaoniga mo lenei fualaau faasaina o le gaʻo faasasaʻo, o le maitaga, o le maʻi o le manava o le manava ma le duodenum, faʻapea foi ma le vailaʻau o le tagata lava ia i le mea e galue malosi - taugata. O le tau talafeagai e 1,500 rubles (800 UAH).

Atheroclit (faʻavae i luga o le mumu mumu)

Atheroclephitis o se faʻataʻitaʻiga o fualaau faʻasaina e maua i fugalaau mumu. E aofia ai foʻi ma se faʻamatalaga o le dioscorea, siaki, nicotinic ma ascorbic acid. Ua fai mai le gaosi oloa le gafatia o le fualaau faasaina e aafia ai le gaʻo gasegase, faaliliuina o vaega ninii o le cholesterol (LDL) i se mea lelei - HDL. O le tau o le oloa e 290 rubles (150 UAH).

Filifiliga mai le Soifua Maloloina

Cholestemin o se faʻaopoopoga meaʻai e faʻatatau i meaai Ierusalema artichoke, bifidobacteria ma lactobacilli. O le gaosi oloa "Soifua Maloloina" e fai mai o meaola ninii e maua ai lenei oloa e mafai ona eliina le cholesterol i le lumenia o le gastrointestinal tract, ma puipuia ai mai le gauai atu i le puipui o le intestinal. E tatau ona ave Cholestemin 2-4 papa i le aso mo le tasi masina kalena. O le tau o tupe i Ukraine o le 430 UAH, i Rusia - 791 rubles.

Lucerne Anticholesterol

I le avea ai o se vaega o lenei meaʻai faʻalaʻau, o le eletise malosi o le vaeluaina o le alfalfa, lea e aofia ai le tele o saponins. O nei microparticles e aʻafia ai le lipid metabolism ma le maualalo o le cholesterol i le toto toto. Latou te taofia ai foi le fausia o foo o le atherosclerotic ulceration i le vasothelium vascular, faʻaitiitia le toto toto, puipuia lelei le neoplasms ma faʻaititia ai le talileleia o le tino.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o tapenapenaga ole vaega ole alfalfa: ave i totonu o le lua capsules faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le umi o togafitiga e oʻo ile lua masina. O lenei fesoasoani faaopoopo e faʻatagaina i tagata mai le 16 tausaga e aunoa ma se faʻamaoniga manino. O togafitiga toe faia ma Lucerne Anticholesterol e mafai ona fai i le 4 vaiaso. Tau - 100 UAH ma le 200 rubles i Iukureini ma Rusia, mulimuli ane.

Normolit-PRO Argo

Normolith PRO Argo o se faʻapogai o le faʻaaogā vave o aʻafiaga. Ua taʻua o meatotino antioxidants, ua faʻaaogaina e puipuia ai le atherosclerosis, o lalo ifo o le cholesterol, e mafai ona faʻataʻitaʻiina e uiga i le maʻisuka, e pei ona i ai sona aʻafiaga faʻapitoa. O le tau o bioadditives e 600 rubles (400 UAH).

Monacolin (mai le laumei lanu mumu)

E tele fomaʻi ua maitauina le aoga o le faamamaina o le suka i le suka. O latou faavae o le Monacolin K - o se mea e ola i le ola o le tino e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻauigaina ma le faʻaaogaina o le cholesterol i le tino o le tagata. O mea faaopoopo i sauniuniga o lenei vaega o vailaʻau oona, polyunsaturated fatty acids, isoflavones ma isi.

I le tuufaatasiga, e le gata ina aʻafia ai le malosi o le tino, ae e aʻafia ai foi tulaga taua i le atinaʻeina o pathoces vascular. Monacolin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oona, faʻaitiitia le malosi ma le malosi o le faʻaogaina o le tino, ma faʻasaʻo le mamafa o le toto. O le fua o aso taʻitasi o Monacolin e 1.2 ma le 2.4 kalama, o faʻatonuga mo lona faʻaaogaina ua faʻatuina e le fomaʻi taʻitasi. O le tau o le oloa o le 720 rubles (400 UAH).

Phytotea Cholestefit ma le clover

O le Cholestephit tea o loʻo i ai selu o le rose ma le hawthorn, o le flax fatu ma le suauu, fugalaau fugalaau, le birch ma le mint leaves. O lenei vai inu o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i togafitiga o meaʻai - ei ai lona aʻafiaga cardiotonic ma mafai ai ona faʻaitiitia le cholesterol toto. E maua i le tele o filifili i fale talavai i le tau o le 190 UAH i Ukraine ma 300 rubles i Rusia.

Kaozen Phoenix e Fohow

Faʻatinoina faʻamaonia i Saina e Fohow. O le faavae o fualaau faasaina o le konjac gum, chitosan, spirulina ma fiber. O loʻo faʻapea mai le kamupanī o Khaosen Phoenix e mafai ona faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol, ona o lona malosi e faʻamalosi ai le gaʻo gaʻo, faʻalautele le LDL aveeseina mai le toto, faʻaitiitia le fiaai ma faʻaitiitia le lamatiaga o le gaʻo.

O faʻamatalaga e uiga i tagata atamamai e uiga i lenei fesoasoani faʻalaʻau o mea faʻapitoa. O le tele o fomaʻi e fai mai e le oi ai i le vailaau le mea na folafolaina, ma o le fua faatatau o le tau e manino lava le le fiafia i le maʻi. E ui o loʻo i ai ni iloiloga lelei. I tusitusiga, e leai ni faʻamatalaga faʻamaonia i le talafeagai o le tofiga. O le tau o le faʻaopoopoga e sili ona manaia - 3000-4000 rubles (1500-2000 UAH).

Vitamnorm Geronto

O le faʻaopoopoga e ofo i le lautele o lona tuufaatasiga. O se tasi o ona vaega autu o:

  • Hawthorn extract. O mea gaosi a lenei laau e mafai ona faʻafaigofieina le gaioiga o le fatu o le fatu, faʻaitiitia le lamatiaga o le gasegase ma le tachycardia. E le gata i lea, o loʻo mafai ona iloa le malosi o le hawthorn e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto.
  • Ficus O loʻo aofia ai le tele o kulimi oona. O lo tatou tino e manaʻomia le iodine mo le masani ai o le gaioiga o le thyroid gland - o se elemene fesoʻotaʻi i le fausaga o hormones uma. Ole thyroxine ma le triioneothyronine (o hormones) e faʻatonutonuina ai le saoasaoa o metabolic processes, metabolism, galuega o fatugaʻo, sulu faʻamalosi, aemaise lava le fatu ma le puipui vascular. Ficus, o se punavai sili ona lelei o iodine, fesoasoani i le tau faasaga i le tele o mea e faafaigata ai le ala o le atherosclerosis.
  • Ginko biloba.O se laau tulaga ese e aʻafia ai aʻafiaga o le mafaufau ma le faʻafefegasolo, faʻaleleia le faʻatinoga, faʻamautuina le toto toto ma fesoasoani i le faiʻai e taulimaina tulaga faigata. E aʻafia ai le atinaʻeina o le dementia, o le mea lea o se mea e ave i ai le faamuamua i le filifilia o tagata matutua.
  • Vailaʻau vitamin - vaega B, C, E. E aofia ai i le vaega o vailaau malolosi, faʻalauteleina le faʻaogaina o pa puipui, faʻaleleia le microcirculation (tafe toto) ma le gaʻo o manu.

O le vailaau faʻamalosi e iai sona malosi faʻapitoa i luga o siama ma puipui puipui, e faʻalavelave ai le fausia o ni atheromatous plaques ma toto toto i puipui o maʻa. O le togafitiga fautuaina o togafitiga e 3 vaiaso. O aso uma lava e tatau ona e inu i le pulou se tolu i le aso. Vitornorma Geronto ua faʻaseseina mo le maʻitaga, lactating, faʻapea foi ma tagata e iai le vailaʻau o le tagata lava ia i vaega o lenei faʻaopoopoga meaʻai. O lona tau e tusa ma le 380 rubles (200 UAH).

O lenei oloa e faia i capsules ma foliga o le vai, i le tulaga o le suauu. O le elemene aoga autu o le faʻaopoopoga o mea taumafa o le fatu taumafa o fatuga. E aofia ai le tele o vitamini, tocopherrol, phospholipids ma carotenoids. Tykveol e afaina ai le lipid metabolism, faaitiitia ai le cholesterol o le toto, faaitiitia ai le lamatia o le atherosclerotic plate plate i luga o puipui o le faita, faaleleia ai le excretion bile ma le gall utility function.

O Tykveol ua faamaonia i ia ituaiga o gasegase e pei o le gastritis, hepatitis, atherosclerosis. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, o le vailaʻau ua solia. O le umi ole togafitiga e oʻo ile masina. E tasi le sipuni e ave i le aso mo le afa itula ao le i taumafa. Afai na e faʻatauina se sauniuniga faʻamalosi, ona tutusa lea o le polokalame - tasi capsule tolu taimi i le aso. O le tau o tupe mai le 100-150 rubles i Rusia ma le 50 i le 70 UAH i Iukureini.

Tulafono mo le faia o mea faaopoopo

Pe a faʻatau meaʻai i le maualalo o le cholesterol, e tatau ona maitauina puipuiga saogalemu - e sili atu le faʻatau i se fale talavai, faʻatalanoa muamua i se fomaʻi, i le taimi e tasi e faʻaopoopoina meaʻai ma togafitiga, faʻamalositino ma isi togafiti togafitiga (pe a manaʻomia, ma vailaʻau - statins poʻo fibrates). E tatau ona e amata i le faʻamaonia saʻo - e pei ona faatonuina e le fomaʻi, ua ofoina atu le toto mo le suʻesuʻeina o meaola ma le lipid profile, pe a tatau ai, o faʻataʻitaʻiga faʻasalalau ma isi suʻesuʻega o totoga taʻitasi ma polokalama.

Faatasi ai ma aoga uma ma iloiloga lelei e uiga i mea taumafa, e tatau ona e manatua o mea faaopoopo o meaai e na o se faaopoopoga i togafitiga faavae faafomaʻi. Ioe, pe a faʻaaogaina saʻo ma i faʻatasi ai ma isi metotia, o nisi o latou fesoasoani e feagai ma le maualuga o le cholesterol. Ae faʻatasi ai ma faʻafitauli ogaoga o le soifua maloloina, e le mafai e se tasi ona faalagolago i le na o le aʻafiaga o togafiti, ona atonu e le lava.

Tuua Lau Faamatalaga