E mafai ona faia le massage mo le maʻisuka ma le mea e tupu

Massage mo le maʻisuka

O le maʻi suka e le o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o massage, tusa lava pe o faʻafitauli o le faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina ai nisi faʻasalaga i lona faʻatinoga.

A o leʻi faia muamua, e tatau ona faia e se tagata suʻesuʻe se suʻesuʻega maeʻaeʻa e tusa ai ma le faʻamaʻi na mafua ai ona sau le maʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, tiga i le tuala poʻo le tua, faafitauli ma le pito i lalo poʻo le pito i luga), ma isi maʻi faʻamaʻi (cardiological, angiological, neurological, metabolic).

O le maʻisuka e tatau ona taʻu puupuu atu le talafaʻasolopito o le soifua maloloina, o le taunuuga tonu o le maualuga o le suka o le toto ma o vailaʻau o loʻo ia aveina, ma e tatau i le masseur ona faʻaoga lenei suʻesuʻega e faʻaitiitia ai faʻasalaga i le massage.

O le a le mea e tatau ona faia e togafitia ai le maʻisuka?

O le massage technique e matua faigofie lava ma e manaʻomia le 2-3 lesona e faʻamaonia ai. E te le manaʻomia ni faʻamatalaga faapitoa faafomaʻi. Pau lava le mea e manaʻomia o ou lima, vae ma le faʻamoemoe! Massage e tatau ona faia 2 taimi i le aso - i le taeao ma le afiafi.

Fautuaga! Taua. Mo le sili ona lelei, tatou te fautuaina le mafanafana o le vae - ia mafanafana le 5-minute kupita bath ma faʻamafanafana i luga vae ma vae.

Le aoga o le massage o le maʻisuka

O se fesoʻotaʻiga faʻatasi e lagolagoina ai le tino atoa e matua taua lava i ni faʻafitauli matuia e pei o le maʻisuka. Ma i lenei tulaga, o le massage o se elemene taua o togafitiga ma se mea faigaluega talafeagai i le olaga o le tagata maʻi. E i ai se aafiaga malolo, faʻaleleia le toto i vae, faʻamalosia le metabolism.

O le faʻaaogaina o le massage mo le maʻisuka, e mafai ona faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o fiva, faʻamaʻi susu, ponaivi, pe a aafia nisi o sooga, puipuia le osteoporosis, faʻaitiitia le tiga i taimi o gaioiga, ma masani ona i ai se aafiaga lelei i le tino.

O se tasi o mataupu autu e faatatau i tagata maʻi o le saogalemu o lenei faiga. Ole maʻisuka ole maʻisuka ole maʻisuka e oʻo atu ai i faʻafitauli e ui lava ile aoga ile tele o faʻamaʻi? E mafai ona faʻamatalaina i le tulaga lelei o le maʻi, ae e tatau ona manatua o nisi tulaga e solia ai lenei faiga mo le maʻisuka.

Afai o le tagata maʻi e maua i le hyperglycemia poo le hypoglycemia, o le gasegase o le maʻisuka o loʻo matauina i totonu o le laasaga, o le maʻi o le maʻisuka (faʻatasi ai ma maʻi ua gasegase), e tatau ona lafoaʻi massage.

Ituaiga massage

I le maʻisuka, e mafai ona latou faia:

  • massage i totonu o le lotoifale - i lenei tulaga, o le faamamafa o loʻo i luga o nofoaga ia e vaʻaia ai soliga (e masani lava o le lumbosacral zone, joints, tissuʻu mama o lima ma vae). O ia faʻavae e mafai ona faʻatinoina i aso uma, ae le silia le 15 minute,
  • massage lautele - e le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso, tumau e oo i le 40 minute. E sili ona aoga mo le mamafa o le mamafa, o le mea lea, faatasi ai ma lenei maʻi, ua fautuaina e faatonu i se tuufaatasiga ma se tasi i le lotoifale.

O se faʻamaoniga lelei e maua mai i le gasegase mo le maʻisuka, lea e mafai ona faia i aso taitasi mo le 2 vaiaso. A faʻaaogaina lenei ituaiga o togafitiga, e manaʻomia le mataʻituina o le suka i le urine ma le toto.

Latou te fautuaina foi le faʻaaogaina o le massage massage. O lona uiga o amioga eleelea i le tulaga o le vevesi, sasaina, o se taunuuga o mea e maua mai ai meaʻai i nisi nofoaga. O le paʻu o le paʻu o loʻo faʻatasi ma le maʻisuka ua manatu o se seti o manaʻoga na lafoina e le faiʻai i le tasi nofoaga poʻo le isi, lea e manaʻomia ona tuʻu ai gaʻo ma suka.

Taualumaga

Massage mo le maʻisuka e manaʻomia ai se faʻapitoa faapitoa, o lea e tatau ai ona faia i totonu o se fomaʻi. Talu ai ona o lenei faʻamaʻi e afaina ai le tele o vaʻa ma faʻamamaga o vae, e tatau ona vaʻaia lelei.

Lapataiga: Aʻo lei faia taualumaga taʻitasi, e manaʻomia e le tausisoifua ona suʻe le paʻu o le tagata maʻi (aemaise lava le vae ma vae vae) i nisi auiliiliga e iloa ai le tulaga ole tino ole tino. E tatau ona amata se masini o pito pito i lalo i se auala malolo - vai taele i vai mafanafana.

E leai ni tapulaʻa i le faʻaaogaina o massage masini mo le maʻisuka. Faaaoga le solo, vibration, kuka, taʻavale. O le tulaga autu o le maualalo o le faʻatinoga. O le massage e amata ma maeʻa i le tigaina, ona tosoina ai lea o maso tetele e faʻaleleia atili ai le gasegase o gasegase, ma le faʻapitoa e totogi i nofoaga e sili atu ona afaina ona o le toto e le afaina - o le liua o maso i totonu o manoa ma o latou sootaga ma le ponaivi.

O lenei metotia e tatau ona suia i le taʻavale. Ma, faʻafesoʻotaʻi mea na aʻafia, togitogi i le soloina, taʻavale, vibration. O le faʻatulagaga e tatau ona faia faʻatasi ma le manava.

E lelei lelei le faʻamaʻi o le maʻisuka mo oe?

O le mea moni, o le massage e faʻaalia i soo se tagata - ona o le tulaga oi tatou uma e le o se mea lelei, ma o le olaga e le lelei. Ae afai o loʻo iai oe i le Maʻisuka, e aoga le mafaufau ma malamalama i aʻafiaga e mafai e le togafitiga faafomaʻi ona aumai oe? O le ai ai ea ni mea lelei ma le lelei? Sei o tatou tilotilo lelei.

Aisea tatou te manaʻomia ai faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka?

Faʻaaliga mo lenei faiga e:

  • mamafa tele
  • solia o le tulaga
  • taalo taʻalo
  • amio le taua
  • micro ma macroangiopathies,
  • maʻisuka arthropathy
  • le neuropathy lautele.

Ua na o se vaega mai se lisi umi o faitauga talafeagai. O le massage e afaina ai totoga ma galuega uma a le tino ma mo faʻamaumauga taʻitasi o loʻo i ai ona lava aafiaga lelei. O faʻamatalaga faaopoopo e mafai ona aofia ai:

  • afaina
  • maʻi o le maʻisuka o le vaega I ma le II,
  • maʻisuka arthropathy
  • polyneuropathy lautele.

Ae ui i lea, ia maitauina atonu ei ai ni itu le lelei i se togafitiga matagofie. Massage e ono solia i mataupu nei:

  • maʻi faʻapipiʻi faʻamaʻi ma faʻafitauli pipisi,
  • faʻavavevaveina o le gasegase o le maʻisuka,
  • gasegase o le maʻisuka gasegase (hypoglycemia ma hyperglycemia),
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi pipisi e aʻafia i le maʻisuka

O le isi, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le lautele o le taualumaga. E pei ona tatou iloa, o loʻo i ai le tele o ituaiga o masini, e ui i lea, o le lisiina oi latou i se auiliiliga auiliili, o le mea e leaga ai, e sili atu i le lautele o lenei tusiga, o lea o le a tatou faatapulaaina ai i tatou lava i le faaaogaina o tagata maʻisuka. Talu ai o le tele o faʻafitauli i le lotoifale e iloa i pito i lalo, o le mea lea, o le faamamafa i le taimi o le massage e tatau ona tuʻuina i luga o le vaipanoa vaivai.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona o faatasi ma le oona, o lea o le taofiga lautele e sili ona aoga i lenei tulaga. O massage i luga o vae, aemaise lava i vae, ua solia i le i ai o ni faafitauli ogaoga, aua e ono faalavelave i le faamaloloina o manua o loo i ai i le maʻi. Mo nei tagata gasegase, o le massage e faia i na o le amataga o le maʻi, pe a masani ona afaina le tele o galuega.

Massage mo le maʻisuka: faʻapefea ona fai?

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia i le maualuga o le toto ma le suauu tuai, lea e mafua ona o le solia o le tulafono faatonutonu o le gaosiga o le gaʻofale ona o le le atoatoa po o le le atoatoa o le tino i le insulin.

I le maʻisuka, o loʻo i ai le tele o le galala (polydipsia), faʻateleina urination (polyuria), faʻalauteleina le fiaʻai, pa'ū o le mamafa, vaivaiga o le musika, ma le vevela o le paʻu. I togafitiga faʻapitoa (togafitiga o le physiotherapy, savavali, uila, faasee) e faʻaalia.

Massage: Massage i le vaega o le collar, back (reflexogenic zones), vae vaivai, pusa ma le manava. Mo le paʻu vevela, o le massage e faia i le suauʻu (eucalyptus, fir poo le sola).

O le umi ole massage e 10-15 minute. O se vasega o le 10-20 taualumaga. I le tausaga 3-4 vasega.

O auala autu mo massage mo le maʻisuka

O le maʻisuka Sugar ei ai isi igoa: suka suka poʻo le suka suka. O le faʻamaʻi mulimuli lea, ona o le le lava o le inisalini (o le hormone e maua mai i le pancreas), o ituaiga uma o metabolism e faʻalavelaveina.

O se taunuuga o lenei mea, e le mafai e muso ma le ate ona liua le suka e ulufale i le tino i le glycogen, lea e mafua ai le faateleina o le suka toto (hyperglycemia) ma le excretion o le suka i le urine (glycosuria).

O le galuega lautele na tuʻuina atu i le tagata suʻa - fesoasoani i le faʻaleleia o le tulaga lautele o le maʻi.

I le amataga o le massage, o le tagata maʻi e maualuga lona tulaga. O le faʻasalaga e amata i le manava e faʻaaoga ai: a) faʻamaʻavale, b) solo, c) kulutili, d) vibration: faʻaauau le lapalai.

O nei faiga e faia i sina malosi ma le malosi. I lenei tulaga, pe a taulai atu i nofoaga o le fesuiaiga o maso i ni manoa ma ni maso tetele faʻaaoga togafiti:

  • faʻamalosi e fufulu
  • lapotopoto lau,
  • taavale solo.

O gaioiga uma e faʻatinoina e tusa ai ma faʻasolosolo o laina lafoaʻi, o lona uiga, i laina pito sili ona lata ane. A maeʻa lena, o le taualuga o le tauau ma pusi e faʻamaʻi, amata mai le vaega pito i lalo o le pito i tua o le ulu o le ulu i tauʻau ia togafitipei:

  • sasaina: pipiʻi, tongs, selu,
  • solo: forceps, liʻo,
  • laasia
  • iloa
  • tosoina: salalau, malosi,
  • aʻafiaga
  • sui
  • faatautau
  • vibration: faaauau labile, faʻatautaia ma tasi pe lua lima.

A faʻafefeina le vaega o le pelvic, o le lumbar, o le pito i luga o pito pito i lalo, o le gaioiga e taulaʻi atu i le telefoni lapopoʻa e latalata i le tino, faatasi ai ma le malosi o le i ai i le mea e pipii ai maso i le ponaivi o le tino, i le fesuiaiga o maso i totonu o manoa, i luga o maso tetele.

Toto! O le aʻafiaga o le pito i tua o le vae pito i lalo e amata i le suilapalapa, ona pasi atu lea i le vae pito i lalo ma faaiu i luga o le vae, mulimuli ane o le pito i luma o le vae o loʻo faʻapipiʻi i le faasologa lava e tasi: ogavae, vae vae, vae.

I le faaiuga, o le massage e faia i luga o le fatafata ma le manava, lea e fesuisuiai ma se mea faigata o le manava.

O massage e fautuaina i le tuufaatasiga faatasi ma le manava, aua o lenei mea e faaosofia ai le ave ma le gaosiga o le kulukose mai le toto, lea, i le isi itu, e fesoasoani i se faaitiitia tele o le suka o le toto. O le atoaga o togafitiga e aofia ai le 12-15 sauniga, e masani ona faia i vaitau o le tasi aso. O taimi taʻitasi e amata mai le 30 i le 40 minute.

Aititi e uiga i le massage mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se tulaga o le le lava o le inisalini ole aiga ole tino ole tino e le mafai ona faʻaaogaina gaʻo e avea ma mea e faʻaaogaina ai le malosi. O se taunuuga, e maualuga le kulukose toto ma o le kulukose e ulufale atu i le mimi, aʻo gaʻo ma proteins e faʻaaogaina e le tino e avea ma suauu malosi.

O le maʻi suka i tamaiti ma tamaiti e na o le insulin-e faalagolago, e masani lava ona amata o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e pei ona masani ona faʻaalia o ia lava faʻafuaseʻi ma le faʻafuaseʻi. O le faʻamaʻi faʻavaivai lea e mafua mai i le pancreatic poʻo le extrapancreatic inisalini le lava, ma o loʻo faʻaalia i se faʻafitauli o ituaiga uma o metabolism, aemaise lava o le gaʻo.

O le maʻi suka o se tasi lea o faʻamaʻi pipisi masani o tagata, lea e faʻalavelave ai ituaiga uma o metabolism. I totonu o suʻesuʻega suʻesuʻega, o le faateleina o le suka toto (hyperglycemia), excretion sugar in the urine (glycosuria), ma i tulaga ogaoga, o le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i le toto (ketoneemia) ma le foliga mai o le acetone i le urine (ketonuria) e iloa.

O le igoa "maʻisuka" e sau mai le maʻisuka Eleni "-" pasi atu i se mea "," leak "ma le Latina" mel "honey, lea e faailoa ai le suamalie o le urine i le maʻisuka. O le maʻi suka ua lauiloa talu mai aso anamua. O lenei faʻamaʻi o loʻo taʻua i le Ebers papyrus. Na iloa e le fia afe tausaga talu ai fomai anamua o Saina, Initia, Aikupito, ma Eleni.

Taua! I le 11 senituri AD Areteus mai Kapatokia e faamatalaina le faamai e pei "o le lolovaia o aano ma totoga i totonu o le uila." O le mea lea o le upu "maʻisuka", i le gagana Eleni o lona uiga o se punavai po o se siphon ma o le a fuafua e faamatala ai faailoga o le maʻisuka.

E ui lava na maua e Zeltser i le 1906-1907 o le tuiina o se meaola a le manu e mafua ai le faaleleia atili, sei vagana ai i le 1921, faafetai i mea na maua mai i le suamalie ma le sili ona lelei, o le muai fualaau o loʻo maua e maua ai - inisalini.

O le maʻisuka ua manatu nei e le o se faʻamaʻi e pei o se mea e faʻaleagaina ai le tino lea e faʻasinoina ai se ituaiga olaga. I le togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, o mea e faʻaaogaina i vailaau faʻasaina, aemaise lava o le gasegase, e taua.

Massage technique

O le faʻamaunuʻuga o le itu lua ma le 3 po o le muamua o tamatamailima o lima taumatau ma lima tauagavale e faia i le amataga e ala i le faasolosolo malie o le gaioiga o le gaioiga i lalo ifo o le maualalo o le mamafa, ona faʻagasolo malie lava lea o le aʻafiaga seia oʻo ina faʻaleleia se lagona, maualuluga. O le umi o le massage tasi le massage e 3-5 minute.

Tip! E tatau ona faʻamalosi faʻamaʻi faʻasolosolo i le taimi e tasi. O pito i tua o loʻo faʻamaʻi faʻatasi i le taimi e tasi i le itu taumatau ma le tauagavale pe a taoto le tagata maʻi i lona manava. O lenei massage auala e ogatusa ma le metotia faʻafefe.

Acupressure e faia i aso uma, ma isi faʻamatalaga. O se vasega o le 12-15 sauniga: vasega faifaipea o le massage i le lua vaiaso. O le numera o kosi i le tausaga atoa e 5-7, o togafitiga e faia i lalo o le puleaina o auiliiliga o le suka i le toto ma le urine.

E mafai ona i ai sau massage mo le maʻisuka?

Togafitiga o le maʻisuka e aofia ai le mulimuli i se taumafataga, i faʻamalositino ma le tagofia o fualaau. O massage o se vaega o se togafitiga atoatoa ma e mafai ona suia ai le faʻatinoga lelei. Ole togafitiga o le tusitusi e puipuia ai le atinaʻeina o aʻafiaga leaga o le maʻi.

E leai se tali manino i le fesili "E mafai ona faia le massage mo le maʻisuka?" Ae ui i lea, o le maʻisuka e le o se tapulaa mo le faʻatinoga. Ma o aoga o lona faʻatinoga o loʻo atagia lelei i le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

Ituaiga o togafitiga anti-maʻisuka

E tele auala o togafitiga faʻasolosolo (e tusa ai ma le Dunaevsky) mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • Massage lautele. O le lelei o le faʻatinoga o le aveeseina lea o le le fiafia ma le le mautonu. E faʻaaogaina mo le tele o meaʻai ma faʻamalosia ai le susunuina o kalo i lalo o le aafiaga o le vevela. Le silia ma le lua sauniga e faia i le vaiaso.
  • Massage faʻalotoifale. O loʻo faʻatinoina i vaega eseese e manaʻomia ai le toomaga tiga. Faʻataʻitaʻiga i le lotoifale e faia i aso uma. O le umi o le taualumaga e 15 minute. Pros: ua faʻamalosi hormones, faʻaleleia le toto, ua malolo maso. E masani ona faia se ituaiga massage i luga o vae o le tagata maʻi.
  • Reflexology poʻo le faʻamalosi. O taualumaga i aso taitasi e tusa ma le afa itula. Faʻaaogaina e na o se tagata poto faapitoa i luga o le faʻatautaia o aʻoaʻoga. O le aʻafiaga e faʻatinoina e ala i le faʻamalosia o nisi vaega e aʻafia ai le faʻatinoga o le pancreas ma le endocrin system.
  • Pulse massage tutoatasi. E le manaʻomia ni tomai faʻapitoa, o loʻo i ai se uiga faʻamalosi ma patipati. E faia le tele o taimi.O le aʻafiaga e faʻatinoina i luga o se tulaga faʻaogaina. E taua le maitauina o le faʻamalositino o le auala sili lea ona aoga mo le maʻisuka, ma ua le mafai ona feagai ma le hyperglycemia faifaipea. O le mea moni, e le o iai ni massage. Ua suia i latou i le tosoina o le "faafitauli" nofoaga.
  • Tusi taʻavale Tusi. E fetaui lelei mo aso masani. O faʻasolosolo i luga o le fala e faaosofia ai manatu i luga o vae e nafa ma le mamafa.
  • Lapoʻa vevela. O le sini autū o le asiosio o le faʻavaivaia lea o le vaivai ma le fulapula mai le pito i lalo. O le faʻatinoga e le o se togafitiga, ae e le afaina.

Soʻo se metotia na faʻaaogaina, sei vagana ai le faʻamalositino, e tatau ona talanoaina ma se tagata poto faapitoa. O le sili sili ona fiafia e tuʻuina atu i le lautele ma le tulaga tonu o le tusi tusi. E filifilia e le fomaʻi le taimi mo le faʻatinoga ma le umi.

Faamatalaga o le taualumaga

Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga mo le faʻamalositino, o se tagata tomai faapitoa e faia se suʻesuʻega i fafo ma suʻesuʻe le talaʻaga o le maʻi maʻi. O le i ai o le faʻaleagaina i luga o le paʻu, faʻapea foʻi ma soliga ogaoga o le urinary system can become a obstacle to getting directions for massage.

Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, e fautuaina e le au atamamai le faia o se taele malolo malolo mo vae ma se ipu tila.

O le massage e faia pe a māmā le fufuluina o vae i le masima masima ma se mataʻu o le menthol. Ua faʻaaoga le auala. I laʻasaga taʻitasi, e faia ai galuega faʻapitoa faapitoa.

Faʻalavelave

O le mafuaʻaga o le taʻavale o le faʻafilemuina lea o le maʻi ma faʻateleina le toto i le nofoaga masaa. O le masseur e faia ni felafolafoaʻiga manino, e aunoa ma le fausiaina o laupepa. Mo le lelei sili atu, o le pepe hypoallergenic o loʻo faʻaaogaina. A aunoa ma se laasaga sauniuni, o le togafitiga ole lima e leai se mea e manaʻomia.

Faʻasusu

O feeseeseaiga leaga e lafo ese ai feeseeseaiga i luga o itu eseese. O le pito i lalo e maua i le vevela. Ua faateleina le tafe toto, ma ua faasolosolo malie lava ona atiaʻe. O le gaioiga a le masseur e sili atu ona faigata. Ua faateleina le faʻaogaina o calorie, ua gaosia le glycogen ma ua faʻaaogaina metabolic process.

Kneading

A maeʻa le gafa o gaioiga, ona oʻo mai lea o le faasologa o le kulimi. O musika e aofia i le galuega. O faʻasalalau faʻasolosolo amata muamua ona faʻamalosi maso, ona siʻi aʻe lea ma tuu i lalo.

O foliga vaaia o le tiga o loʻo taʻu mai ai se nofoaga e le lava saunia.

O Myocytes e auina mai ni manaʻoga e fai ma aʻafi. Ua faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina, o loʻo faʻaalia le gau o le tino.

O le vevesi, poʻo le moli e faʻapipiʻi i le moto ma vae o le tamatamailima, o le laʻasaga muamua lea o le togafitiga o togafitiga faʻaaoga. O ia gaioiga e saofagā i le faʻatonutonuina o faʻamavae.

Toto maso

O le taina ma le osofaia o gaoioiga e le toe sili atu ma le 4 taimi i le afa vevela o le aʻafiaga. E na o le pulumu e galue ai, e faʻapipiʻiina i se moto, ona tipi ai lea i se pito. E taua tele le faʻaalia o gaioiga e matua leai lava se aoga ma maua ai le sili ona aoga.

I le faaiuga o le massage, ua toe faia ai felauaiga. O le tagata gasegase e toʻafilemu atoatoa ma e leai sona faʻalavelave. Aʻo faia le faʻatinoga, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • e le tatau i lima o le fomaʻi ona i ai ni siliva ma ni fao umi,
  • faaoo manuʻa i luga o vae,
  • i le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, o le paʻu e faia i le kulimi.

A maeʻa le vasega, aua le vave tuʻuina lavalava - e tatau ona lelei le paʻu.

Pomreatic massage

Mo le faatumauina o le pancreas, e faia ai se masini e leai ni mea e fai. O gaoioiga e mafai ona faia tutoatasi. Muamua, e tatau ona faʻamalosi le tafe o le toto i le faʻafefe o gaioiga, ona faia lea o gaioiga i le faasologa faʻatulagaina.

Afai ei ai ni faʻamaoniga, mo se faʻataʻitaʻiga, pancreatitis, cholecystitis poʻo le necrosis pancreatic, ona tatau lea ona tuʻuina atu le massage i se fomaʻi.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga mai le faʻamalositino tusi e mafai ona tupu i le tulaga o le faʻalavelaveina o sooga ma toto toto, lea e oʻo atu ai ile vae o le maʻisuka. O gasegase massage i le i ai o maʻi o gaʻo e mafua ai le atinaʻeina o ia ituaiga o gaʻo i luga o le pito i lalo o pito i lalo.

O le mafuaʻaga o aʻafiaga o aʻafiaga o le leai o se suʻesuʻega ma le le tausisia o tulafono o loʻo i ai i luga o le taualumaga.

Contraindications

O le faia o se faʻasalaga mo le maʻisuka e le fautuaina i mataupu nei:

  • hyperthermia
  • toto maualuga
  • suiga tele
  • hyperglycemia
  • uluaʻi maʻi
  • maua le faʻamaoni (HIV poʻo le AIDS),
  • oncology
  • maʻitaga
  • vaivai le tumau e aunoa ma se mafuaaga.

O faʻamaoniga e tumau ma le tumau. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i se tulaga masani o le suka, e mafai ona e faia le faʻatinoga, ae afai e sili atu le kulukose i le faʻatagaina faatagaina, e tatau ona e suʻeina le vailaʻau faʻamalolo talafeagai.

Puipuiga ma fautuaga

O fua puipui e faʻamoemoe i le tausisia o le maualuga o le kulukose ma le puleaina o le mamafa o le tino.

Aua e te faia ni togafitiga a le tagata lava ia, talu ai o le aliali mai o taunuuga le talafeagai e mafai.

Ole massage mo le maʻisuka e le o se auala e aveesea ai se maʻi, ae na o se vaega o togafitiga e te le manaʻomia ona tuulafoaia. O fua o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻasolosolo e aoga tele: latou te faʻaleleia le toto, puipuia le kulukose mai le faʻamautuina ma fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai aʻa.

Tuua Lau Faamatalaga