E faʻapefea ona ave le faʻasologa o le propolis mai le cholesterol?

Tincture o le propolis mo le cholesterol e mafai ona ave e le tagata maʻi pe a uma ona suʻeina e se fomaʻi. E le talia le puleaina o le tino o lenei mea, e pei ona i ai i nisi tagata o oloa taua a le pia e mafua ai le vevela ogaoga. E tatau ona mafaufau i aoga o le propolis ma metotia o lona faʻaaogaina e maualalo ai le cholesterol i se maʻi.

Uiga lelei ma faʻamalologa meatotino

Faatasi ai ma lenei vailaʻau, o pi e ufiufi ai le taʻe ma le leai o ni taua i totonu o latou sulu. O le oloa e aoina mai e iniseti mai laau eseese. E manaia le lelei ma se manaia malie, e ui lava e lagona le ita tele.

O lenei mea ola e mafai ona enaena, lanumeamata, auro poʻo le lanu enaena. O le lanu o le oloa e faalagolago i laau toto lea na aoina ai le bee propolis.

Mo tagata, o lenei oloa e taua mo ona faʻamalologa. O uiga nei o lenei oloa ua faʻaaogaina:

  1. O lenei vailaʻau e faʻamaunuʻu lelei siama faʻamaʻi ma microorganisms.
  2. E fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes i le tino o le tagata.
  3. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai vailaau eseese, vitamini aoga ma minerale e faamalosia ai le puipuiga o le tino.

Afai e te inuina le tincture i lenei oloa, e mafai ona e faʻamamā le tino o mea leaga. Ina ia faʻaleleia meatotino faʻaleagaina, latou te faʻaaoga le propolis i le susu (e sili ona lelei le faʻaaogaina o peeli o le pi) ma le meli.

Faaaogaina o se oloa i lalo ifo o le cholesterol

E fesoasoani le tinoliopoliti i le maualuga o le cholesterol, ma o le sili atu i le tino o le maʻi e mafai ona aʻafia ai toto toto. O le Cholesterol e nofo i luga o pa o arteries i foliga o pusa, e faʻaitiitia ai le lumen i totonu o vaa. I le aluga o le taimi, o lenei mea e oʻo atu ai i se faʻatonuga matuia i le tafe o le toto, lea e faʻamaualuga ona o le pala.

O toto e aliali mai. O lo latou vavae ese mai puipui o le toto e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le aluga, ma o lenei mea e sili ona matautia mo le maʻi. Afai i lenei tulaga e le maua e ia se togafitiga faafomaʻi taimi, e ono maliu le tagata maʻi.

O vailaʻau o loʻo aofia i le mea na faʻamatalaina e mafai ona ulu saʻo i totonu o le fausaga o le tagata. Pe a fai le tui, o le faʻamaina faʻamaʻi o siama siaki o le cholesterol e tupu. I lenei tulaga, o le oloa e maua ai aafiaga nei i le tino o le tagata maʻi:

  1. O le tupuga ma le atinaʻeina o suauu fesuiaiga o le tino.
  2. O siama afaina o loʻo faʻaleleia ma faʻafouina atoatoa.
  3. E mafai ona faʻaleleia le malosi o le tino.

Talu ai o le tala o le gaioiga taua o pi o loo i ai vitamini e pei o le PP, C, B1, B2, E, le provitamin type A, eseese elemene e manaʻomia e le tino mo faiga faʻava-o-tino ma faʻamalosi, maualuga le faʻamaʻi o le tagata maʻi i lalo o le malosi o le propolis.

Lelei togafitiga

O vailaau aoga a Propolis e iai le faʻamalolo i le tino:

  • faatulaga le metabolism o protein, gaʻo ma gaʻo,
  • aveese faʻamalolo saoloto mai le tino,
  • faataapeina pusa cholesterol luga o puipui o toto toto e ala i le faamamaina o silasila,
  • faaitiitia le viscosity toto e ala i le faaitiitia o le platelet ma le erythrocyte tuufaatasiga. O le maualuga o le coagulability ua faaitiitia ao taofia le faagasologa o le thrombosis,
  • faatelevave le felauaiga o le toto i totonu o vaa, puipuia le faateleina o le faaputuputuina o mea e pei o le gaʻo i luga oo latou puipui. O le faateleina o le cholesterol e tele lava ina afua ai fatu fatu, o le mea lea o le faʻaaogaina o le polio Propolis e mafai ona faʻaitiitia ai le toto ma faʻamautuina ana galuega,
  • taofi le faʻaleagaina o le faʻagasologa, faʻaleagaina o siama faʻamaʻi o pathogens,
  • toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o toto toto ma faʻamalosia o latou puipui,
  • saofaga i le vave faʻafouina o mea ua faaleagaina,
  • o se tasi o faʻamaʻi o faʻamaʻi e tupu i le faateleina o le maualuga o le cholesterol i le tino o tiga. O le tinopoli Propolis o loʻo i ai se aafiaga faʻamalosi,
  • cholesterol faʻateleina le maualuga o le vaevaeina o sela o le kanesa, o lea la o lona tele naua e faʻaosofia le faagasologa o le maʻi. Propolis mai cholesterol e mafai ai ona e faʻagesegese le faiga o le paʻu,
  • faaosofia ai le tino o le tino.

O le aoga o le mamanu o Propolis ma le cholesterol tele ona o le totoina o meaʻai i totonu o le nofoaga ua afaina, lea i le tulaga laugatasi latou te faʻavasegaina ai metabolic processes. O lenei mea e faʻaleleia ai le toto ma puipuia ai le tuʻuina atu o se mea-gaʻo.

Contraindications

E fufulu vave ipu mai Propolis mai pusa o le cholesterol vave, ae e tatau ona e manatua o le oloa o loʻo i ai ni faʻasalaga:

  • tasi le le faapalepale,
  • vaʻavaʻai i faʻamaʻi o le tino, aua o le oloa o le beekeeping o se mea e faʻafefe ai meaʻai,
  • e faʻasaina le tagofia o le ava malosi mai le cholesterol mo fafine maʻitaga, o gasegase e maua i le ogaoga o le ate ma fatu fatu,
  • bronchial asthma.

Aʻo leʻi faʻaaogaina faʻasologa o meaola mo le maualuga o le cholesterol, e faia ai se suʻesuʻega o le allergy, lea e lubricia ai le membrane mucous o le palate poʻo le larynx ma sina siʻosiʻomaga. Afai i totonu o le 30 minute. o le pepa talosaga a Propolis ua mumu po o faailoga e pei o le mu, afaina, tiga o le ulu ma le fiva, na le tatau ona faaaoga le fofo mo togafitiga.

Faʻasologa faʻasoifua faʻasoifua mo le maualuga o le cholesterol

Propolis mo le ava mai le cholesterol e faʻaaoga i totonu o le 30 minute. ao leʻi 'aʻai, 7 faʻafefe, faʻafefe i le 30 ml o le vai, 3 p. i le aso. Afai e te faʻaaogaina le susu, o le a manaʻomia ai le 1 tsp. O le umi o togafitiga e 21-30 aso. Ona malolo mo le 1 le vaiaso ma toe faia le togafitiga. Ina ia faʻamamaina ipu o le cholesterol, ua lava lea e alu ai i vasega e 3.

Fua mo le propolis tincture ma le hawthorn:

  • e saunia ai le sela o le hawthorn, e te manaʻomia le 1 ipu o vine mamago ma se fasi laau tinamon. E faʻatumu i le 800 ml o le 50% ava malosi ma tuʻu ai i le infuse mo le 3 vaiaso. Ona fufulu lea o le oloa e ala i le susu ma faaopoopo le 1 tbsp. vai suavai. A maeʻa le vaiaso, toe faʻaaogaina le tincture,
  • faʻafefiloi le oloa gaosia ma 20% propolis tincture i tutusa tutusa.

Faʻaaoga lenei meaʻai i le maualuga o le cholesterol mo le 30 minute. ao le i ai 15-25 drops of 3 r. i le aso mo aso e 14. Afai e manaʻomia, toe fai le togafitiga pe a uma se malologa.

Garlic ma Propolis Balm:

  • 200 g o kelelele ua kukaina, tuu i totonu o se fagu malulu ma sasaa le 200ml o le ava malosi. Ua tapunia le fagu ma tuu e tuu ai mo le 10-12 aso, o le luluina i taimi uma o mea,
  • o le tafuga o le kalama e faamamaina i le gaʻo, 30 ml o le 10% ava malosi o Propolis ma le 50 g o le meli meli ua faaopoopo i ai. Faʻafefiloi lelei ma alu i se nofoaga malulu mo 3 aso.

Latou te inu se vaifofo mo le aveesea o le cholesterol mai le tino 3 r. i le aso mo le 30 minute aʻo leʻi 'aʻai, faʻafefiloi ma le 50 ml o susu. I le aso muamua, ave 15 matā, ona faʻalautele ai lea o le dose i aso uma e le 1 pa'ū. Mai le 11 i le 30 aso, o le vailaʻau e 25 fuga o le tincture. Fai se malologa mo le 5 masina. ma toe amata togafitiga.

Propolis tincture ma le elecampane mo le cholesterol:

  • o le elecampane root (20 g) nutimomoia ua tuu i totonu o se ipu tioata tioata ma sasaa i le ava malosi (100 ml),
  • fusi faʻamafola le pulou fagu ma tuu i se nofoaga malulu mo le 20 aso,
  • o le taunuuga o le oloa e faʻamamaina e ala i le susu ma 100ml o le 20% propolis tincture ua faaopoopo i ai.

Faʻaaoga faʻasolosolo ma elecampane i le maualuga o le cholesterol ao le i oʻo i le aiga sau 25 faʻafefe 3 r. i le aso. O le umi o le vasega e 1 le masina. Toe faia pe a uma le 14 aso 5-7 taimi i le tausaga.

Taofi le alcohol mai le cholesterol i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 1 masina. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasalalau i le maeʻa o le vaitaimi o le a le maua ai ni iuga.

O nei vailaau faʻamalosi e faʻamama ai toto toto o le cholesterol, faʻaleleia le toto, faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻailo le muso o le fatu, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma isi pathologies cardiovascular.

Fautuaina e usitai i tulafono nei:

  • aʻo leʻi amataina ia mautinoa e leai se faʻafitauli faʻafuaseʻi i Propolis e ala i le faia o se suʻega o le allergy,
  • Faʻaaogaina le ava malosi o Propolis mai le cholesterol e le silia le 3 p. i le aso i foliga faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vai poʻo susu,
  • inu le vaifofo aʻo leʻi 'aʻai,
  • o le vasega o togafitiga e le tatau ona sili atu i le 1 masina, talu ai o le faʻaaoga umi o le tincture o le a mafua ai le faʻaitiitia o mea puipui o le tino,
  • ia faʻamalosia le aafiaga pe a maeʻa le malologa, e tatau ona e toe faia le ala o le suʻega filifilia,
  • ia mautinoa ia matau le suʻega ma talanoa muamua i lau fomaʻi,
  • Aua le faʻaaogaina le tincture pe afai ei ai ni faʻailoga.

E le pei o isi oloa gaosiga o le beekeeping, o Propolis e leiloa ona mea faʻamalolo pe a uma togafitiga ma vai inu. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e fautuaina e Propolis le faʻaogaina o le tincture. O se fofo a tagata, pe a faʻaaoga lelei, o le a foia le faafitauli ma faʻaleleia galuega a le tele o tino.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/propolis_tinctura__25111
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

Cholesterol o se tuufaatasiga o le tino (lipid) e talafeagai mo le masani ai o le tino. O le vailaʻau o se vaega o siama siaki, lea e faʻateleina ai le malosi, faia ai le tino ma faʻapipiʻi lenei tulaga. E taua tele mo le tino ona auai i le gaosia o vitamini D ma lemoni.

O le tele o cholesterol e gaosia mai i le ate. Faatasi ai ma meaai, e oʻo atu i le 30% e sau i le tino. O le masani masani i le toto e 5.4-5.5 mmol / L. O le sili atu o le faailo o loʻo faʻaalia ai le amataina o faʻafitauli o le soifua maloloina, faiga faʻavae. E mafua ai ona sili atu le mamafa, fatu fatu, toto toto.

Mafuaaga o le toto maualuga o le cholesterol:

  • ma le le lelei, e le lelei le taumafa - o le i ai o ni meaʻai gaʻo ma gaʻo meaʻai i le taumafataga,
  • faʻamaʻi o le ate, faʻaoga o le urinary,
  • genis predisposition, maʻi faʻatoʻateleina,
  • maualuga maualuga, maʻi o le maʻisuka,
  • oona, le gaoioi,
  • leaga masani - ulaula, ava malosi,
  • tagofia vailaʻau - faʻamalo, vailaʻau faʻamaʻi.

O le aʻafiaga e sili atu i le faʻaalia masani o loʻo fesoʻotaʻi foi ma tausaga. E maitauina o tamaʻi-ogatotonu, o tamaitai o loʻo i ai le amataga o le moaopafa e masani ona feagai ma lenei faafitauli. O le tulaga e ono tupu i mafuaʻaga ua lisiina i luga, e tusa lava po o le a le itupa ma tausaga.

Propolis Efficacy mo le Cholesterol Maualuga

Uza, poo le kelu pipi, o se mea masani ua maua i le mana faamalolo ona o le i ai o elemene eseese (proteins, amino acids, enzymes, vitamins and minerals). A maeʻa ona ulu atu i le tino, ona faʻasalalauina lea o siama i totonu o masini ma faʻaaogaina ai siama, fafagaina ma faʻamamaina.

O le mea sili lava e mafai ai ona faʻaalia le toto i le cholesterol, o le faigofie faʻafefe o le toto, e faʻaitiitia ai le viscosity ma faʻalautele ai le suavai. O le faʻamanuiaga o le faʻaleleia lea o le gaioiga o le fatu o le fatu, faʻamautuina le mamafa.

Isi faʻamalologa o faʻamalo o pepelu:

  • taofiofia o le gafatia o sela mumu ma platelets e pipii faatasi, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o pusa cholesterol, paʻu toto,
  • aveeseina o lipids maualalo ("leaga" cholesterol),
  • faamalosia o puipui o vaʻa toto, o le toe foʻi mai o le gaosa,
  • faaleleia o le maualuga o le toto,
  • faʻatoaagaina o tomai faʻafouina, faʻasologaina o galuega faʻaleleia o sela,
  • puipuiga o maʻi fatu, vaʻa toto,
  • saoasaoa o le metabolism, metabolism,
  • le taua faasaga i le mumū, pathogenic microflora.

Usa e aoga tele i le tino atoa - faʻaleleia puipuiga, faʻaleleia le soifua manuia ma faʻalauteleina. O lisi lisi i lenei tulaga e puipuia ai le puipuiga mai isi faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o pepelu pepese e fautuaina i luga o se taimi masani mo le puipuia.

O le sili sili ona lelei o fualaau mo le maualuga o le cholesterol

O le faʻaitiitia o le cholesterol, o le faʻaaogaina o mama mama e taatele. E fautuaina e faʻatau se fasi pepa fou (3-5 g) seia oʻo ina faʻasese i le gutu. Ae ui i lea, o le propolis tincture e masani ona faʻaaoga, lea e fesoasoani tele i le maualuga o le cholesterol. O nisi taimi o isi mea (gaʻo, galala, meli) e faʻaopoopo i le fofo. Faʻaaoga tupe mai le propolis e fautuaina i le amataga o le faʻamaʻi.

Faʻamatalaga faʻapitoa i le ava malosi

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma le propolis, o le inu o le ava ua i ai se tulaga maualuga i le faamalologa. E fesootaʻi ma le mea moni e faapea, faʻafetai i le vai, o mea uma e faʻamavae ma alu i le fofo. O le ava malosi o se faʻaopoopoga o mea aoga o le kelu paʻu. E masani ona faʻaaoga le 20% infusion.

Proolis tincture mai le cholesterol e manaʻomia ai le faʻaoga talafeagai, o lea o faatonuga mo le faʻaaoga e fesoasoani:

  • taimi sili ona lelei e faʻaalu ai pe a maeʻa se taumafataga,
  • atigi - 7-8 pa'ū, faʻafefete i totonu o se sipuni vai,
  • faalua - faatolu i le aso,
  • togafitiga togafitiga - 3 vaiaso,
  • se malologa ma isi vasega e lua.

O le faʻataʻitaʻi o le falemaʻi o le a fesoasoani foi e faʻaititia le cholesterol. O tulafono o le ulufale e toe fai le kosi ma se fofo ile fale. Isi fuafuaga: o se sipuniti o le tincture ua tuufaatasia ma se ipu malamalama vai, inu i le 15 minute ao lei faia ni taumafataga 3 taimi i le aso. Umi - 4 masina, ona malolo - 2 masina.

Tinomi i luga o le vai

E leai se lauiloa o le vai nai lo le ava malosi. O le mafuaʻaga, pe a faʻafefiloi ma le vai, e le faʻamavaeina nisi mea aoga. O se 20% poo le 10% fofo o loʻo saunia foi. Fuafuaga o le taliaina:

  • taimi sili ona lelei - aʻo leʻi 'aʻai,
  • fua - 30 silu (20%) poo le 60 goʻese (10%),
  • faafia - 3-4 taimi i le aso.

Ma le isi, faʻafefete i le vai o le mafai lea ona faʻaaogaina mo tamaiti, ao maitaga ma mo tagata e le o iai le ava malosi. E le sili atu i le 7 aso le ola o le talipupuni, o lea aua nei sauniuni le vaega i le tele o mea.

Propolis faʻatasi ma le hawthorn

O fualaau o le hawthorn fou pe mamago o se vaifofo masani masani mo le tuuitiitia o le cholesterol. O le isi aoga o loʻo fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka. Sauniuniga ma tulafono:

  1. Ave 50 ml o le 20% fusi o le kelu pipi.
  2. Faaopopo le 50 ml o le fale talavai.
  3. Faʻafefiloi suavai lelei.
  4. Aumai le 25 matāua 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  5. O le vasega e 14 aso, lea, afai e tatau ai, e toe faia pe a uma le malologa.

O se faʻasologa faʻasolosolo faʻatasi ai ma fesoasoani fesoasoani e fesoasoani i le faʻamautuina o le fatu, faʻamalosi le myocardium, faʻamamaina toto, faʻaleleia le toto ma aveese le "leaga" cholesterol. O le faʻaaogaina o le hawthorn e faia tutoatasi ma le vodka poo le ava malosi. I le 100ml ave le 25 g o fua.

Garlic ma Propolis Balm

O le paluga mai le kalaka ma le kelu paʻu e fesoasoani e tau ai le atherosclerosis. Taofiofia mea o le "leaga" cholesterol masani. Laasaga i lea laasaga i lea laasaga:

  1. Tipi 200 g o keleni, tuu i totonu o se fagu, sasaa 200 ml o vodka poo le ava malosi.
  2. Ufiufi, tuʻu i se mea pogisa, magogo mo le 10-14 aso.
  3. Faʻasusu le paluga, faʻapipiʻi le vai ma le meli (2 sipuni).
  4. Faʻaopopo 10 ml o le 20% ava malosi o le propolis.
  5. Tuʻu mo se isi 3 aso.

O le pulufana malosi e fautuaina atu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. I lenei tulaga, e tatau ona faaopoopo i le 50 ml o susu. E tatau ona e amata i le 1 le mataua ma faʻaopopo le isi mea i fualaau taitasi. A oʻo i le iʻuga o le 5 aso, o le a oʻo atu i le 15 suʻe, mulimuli ane e manaʻomia ona e faʻaalu i le tasi. O le fua mulimuli i le aso 10 o le a aofia ai le 1 mataua o le paluga keleni ma le propolis.

Elecampane ma le propolis mo le cholesterol

Elecampane aʻa o loʻo i ai inulin, o lea ua leva ona faʻaaogaina le laau e faʻasaʻo ai le glucose ma le cholesterol i le toto.O le pepelu o povi e faʻamaeʻa ai mea faʻamalolo. Fuga ma faatonuga:

  1. Tasi 20 g aʻa, sasaa le ava malosi (100 ml).
  2. Faʻaosooso i se mea pogisa mo le 20 aso, faamama.
  3. Faʻafefiloi ma le 20% propolis tincture i tutusa tutusa.
  4. Mo le togafitiga o le atherosclerosis, ave sina sipuni 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  5. Mo le puipuia - 15 pata i le 100 ml o le vai i le taeao i luga o se manava gaogao ile tasi aso.

O isi vailaau faʻaleagaina e aofia ai le faʻamalosia o le puipuia o puipuiga puipui, saturation ma antioxidants, ma le fesoasoani i le togafitiga o le tino po o maʻi o le manava. Elecampane root extract e le fautuaina mo tagata e maua i le manava.

E faapefea ona saunia le vailaʻau i le fale?

Afai, pe a uma le suʻega, o le maʻi na faʻaalia le faateleina o le cholesterol, na maua ai uluaʻi faailoga o le atherosclerosis, ona sosoo ai lea ma vailaʻau ua faatonuina e le fomaʻi, o le propolis mo le ava malosi mai le cholesterol e mafai ona faʻaaogaina o se isi togafitiga.

Mo lenei mea, o le tincture e masani lava ona faia. Faʻatau le 5 g o le propolis, lea e lelei le solo i le 0.1 l o le ava po o le vodka. A maeʻa lenei mea, ou te tapunia le vaa i le faʻafefiloi ma se tapuni ufiufi. O le vailaʻau e tuʻuina atu mo le 72 itula.

Togafitiga ma le vailaʻau e faaauau mo le 3 vaiaso. A maeʻa lenei mea, e tatau i le tagata maʻi ona malolo, lea e fitu aso. Ona sosoo ai lea, e tatau ona faaauauina le faagasologa o le togafitiga ma le propolis tincture e tusa ai ma le faasologa o faamatalaga 3 nisi taimi.

E tatau ona avea le tinii lava ia ile ½ itula aʻo lei faia se taumafataga. Ina ia faia lenei mea, faʻaitiitia le numera o mataua o le fualaau faasaina ua faailoa mai e le fomaʻi i le 1 tbsp. l vai.

Togafitiga ma le propolis mo le cholesterol e mafai foi ona faia i le faʻaaogaina o le ava malosi ma se 30% o mea o lenei oloa. Ina ia faia lenei mea, muamua-faʻafefiloi le aofaiga faatonuina o le vailaau faʻasaina ma le 0.1 l o le susu. O sea paluga e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi i le 60 minute aʻo leʻi faʻatau 3 taimi i le aso. Afai o loʻo maʻi se tamaititi, ma na te faʻafeiloaʻi le meli masani (e aunoa ma le atinaʻeina o mea faʻafuaseʻi), ona mafai lea ona faaopoopo lenei vailaʻau i le aofaiga o le 0.5 tsp. i totonu o se faʻafefiloi o meaʻai ma susu. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le faagasologa o le faamaloloina

E mafai ona faʻaaogaina le faʻamatalaga e faʻaitiitia ai le cholesterol i lona tino mama. Ina ia faia lenei mea, e tuʻuina atu i le maʻi i se aofaiga mai le 3 i le 5 g 3 taimi i le aso. Ae ina ia mafai ai e le oloa ona ausia lona faamoemoega faamoemoeina, e tatau i le tagata gasegase ona tunu mo se taimi umi, a leai o le vailaʻau e le mafai ona foloina. Talu ai ona o lona tofo e fai sina vevela, e le o tagata uma e malilie e faia se sauniuniga mama.

I le faʻaitiitia o le cholesterol sili atu, e mafai ona faʻaaogaina le suauu palu. E talafeagai foi mo faamoemoega puipuia. O sea tapenapenaga ua saunia ma le fesoasoani a le pata, lea e faʻapipiʻi ai le eleele. Faatasi ai ma le paluga ua maua, e salalau ai se fasi falaoa ma ua faatagaina le tagata maʻi e ai. Mo le 1 dose, e oʻo atu i le 30 g o le vailaau faʻatauina ua faʻaumatia.

Faʻavae ma vailaʻau faʻaleagaina o le propolis

O lenei faʻailoga masani e aofia ai mea e sili atu i le 200: vitamini B1 ma le B2, E, C ma le PP, provitamin A, o elemene, resins, pollen, wax, o mea faʻamaʻi masani. O le tuufaatasiga e aofia ai le 16 tuufaatasiga o meaola ninii lea e maua ai le metabolic ma le enzymatic, lea e faamalamalama ai le lautele o ona aafiaga faamaloloina.

O le i ai o vaega o le poplar ma birch buds e maua ai le oloa i tulaga eseese o faʻamaʻi, matua tuai o le tino.

Suesueina ona meatotino faamalolo:

  • fomaʻi
  • antibacterial
  • antiviral
  • anti-inflammatory
  • faʻamaʻi
  • immunostimulatory
  • aneti-kanesa
  • vasoconstrictor
  • faʻaleleia faiga faʻavalea,
  • toe faʻafoʻi toto toto
  • faaitiitia le viscosity o le toto.

Cholesterol Propolis

Propolis tincture e faapitoa le aoga mo le maualuga o le cholesterol. O le loloto o le ulufale atu i le nofoaga o le liona, o ona vaega i le telefoni feaveai e toe faʻafoisia ai ma le malosi le faiga o le gasegase. O le "faamamaina lautele" o le tino e amata, o suiga loloto e tupu.

  • Ua faʻamamaina faʻamalositino siama, ua aveese mea e sili atu le gaʻo.
  • O le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa, o loʻo taofia, faʻalauteleina le manava faʻaleleia.
  • Ua faʻaaogaina metabolic faagasologa, o le maualuga o lipids maualalo, na teuina i luga o puipui o toto toto i foliga o atherosclerotic plate, ua faaitiitia.
  • Faʻaleleia le toto, toto faʻasaʻo toto, faʻatonuina le fatu.
  • Flavonoids e taofiofia ai le tuufaatasia o sela mumu, platelets. O le iʻuga, o le toto e itiiti le visa, e faʻaititia le lamatiaga ole thrombosis.
  • O mea taua o le suauu ma meaola o le phenolic e faʻamalosi ai puipui o le toto toto, faʻateleina ai lo latou gafatia.
  • E tele elemene elemene e faaosofia ai le faagasologa o le hematopoiesis, faʻaitiitia le toto toto, ma faʻafoisia le toe faʻafouina o le tino.

Ava malosi o le propolis mo le cholesterol

O le vaifofo sili lea ona taatele mo le faʻamamaina o le toto ma toto toto mai le tele o mea-gaʻo.

E mafai ona saunia ni vailaʻau lelei ma le taugofie i le fale.

Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • 30 kalama o le propolis
  • 100 ml o le ava malosi,
  • pogisa tioata uliuli.

O le kuka e faapenei:

  • O le kelu peau e faʻamamāina o mea leaga. Ina ia faia lenei mea, tuu mo le 3 itula i le pusaaisa, faʻafeiloaʻi ma se pepa. Liligi le vai malulu mo le 5-10 minute. Suavai e leai ni mea leaga. O le eletise e oʻo i le pito i lalo ua maeʻa.
  • Liligi le masini malogo i totonu o se fagu, faʻatumu i le ava malosi, vavalalata faʻatasi ma se paʻu. Faʻamalosi mo le tusa ma le lua vaiaso, faʻafuaseʻi luluina.
  • Faʻamau le mea na tupu mai i le ie susu, faleoloa e tapunia i le vevela o le 3 i le 10 tikeri mo le silia ma le tolu tausaga.

E fitu fuga o le vai e fafagaina i le tasi sipuni sipuni o vai. Ave le vailaʻau i le afa itula ao leʻi faia taumafataga i aso uma e tolu. Togafitiga e faaauau mo le 21 aso. A mavae se vaiaso malolo umi, o le vasega e 21-aso e toe fai. Mo le toe faʻaleleia atoatoa, e tolu lava le toe faia o fetalaiga.

Propolis-kalu salu

Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • 30 ml o le sefulu pasene propolis extract,
  • 200 g o lelaiki
  • 200 ml o le ava malosi,
  • 50 g o le meli.

Muamua, ia saunia le meaʻai o le kalaka. O le lapisi kalama ua nutimomoia ua tuu i totonu o se pusa tioata tioata, ua tumu i le 200 ml o le ava malosi, ua tapunia mo le 12 aso, faamamaina, meli, propolis extract ua faaopoopo, tuua mo le isi 3 aso.

Ave le paluga i aso uma i le afa itula i luma o le taumafataga, faaopoopo i ai le pata i le 50 ml o susu.

Amata i le 15 matā, faʻaititia le fua o le aso i le 1 le matū. Mai le 11 i le 30 aso latou te inu ai i le 25 pata. A maeʻa le lima masina, ona toe faia lea o togafitiga.

O le pata o loʻo i ai se aafiaga sili ona lelei ma faʻasolosolo i le maualuga o le cholesterol maualuga, atherosclerosis. E faʻamamaina le tino mai gaʻo atherogenic (lipoproteins o le maualalo), faʻaleleia le toto toto, toe faʻaleleia le metabolism, o le a le toe faʻaalia le faʻaalia o le atherosclerosis.

Propolis tincture ma le hawthorn

Mo le kuka, faʻatau faatau i le fale talavai:

  • 50 ml o se luasefulu pasene propolis,
  • 50 ml o le hawthorn i le ava malosi.

O vailaau uma e lua e fefiloi

Faia i aso uma 3 taimi, 20-25 pa'ū 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

O le oloa e maua ai e aveesea ai cholesterol, faʻamamaina toto toto, tataʻi le fatu o le fatu, faʻaleleia le toto, faʻafouina le fatu, faʻasaʻo le toto maualuga.

Propolis tincture ma le elecampane

O le a manaomia mo le kukaina:

  • 100 ml o le luasefulu pasene ava malosi o le ava malosi o le propolis,
  • 20 g o le elecampane ua mamago,
  • 100 ml o le ava malosi.

Elemampane aʻa e sasaa mai i le ava malosi, o loʻo finau i totonu o se pusa tapuni o le tioata pogisa mo le 20 aso. Faʻasusu, faʻafefiloi ma le upusii.

Fai i aso uma 3 taimi 25 faʻafefe muamua aʻo leʻi 'ai. O vailaʻau e maualalo ai le cholesterol, aveeseina, ma faʻasaʻo ai le metabolism lipid.

Faʻaaoga meatotino o le propolis

O lona lanu, mai le lanumeamata i le auro ma le enaena, ma lona tuufaatasiga, ua fuafuaina e laau toto ma e aofia ai:

  • paleni ma fualaau faisua (mai le 40% i le 60%)
  • solo (7 i le 35%)
  • suauu taua (mai le 3 i le 15%)
  • tannins (mai le 1% i le 15%)
  • pollen (e oo i le 5%)
  • vitamini: Bl, B2, PP, C, E ma provitamin A
  • bioflavonoids
  • amino acids
  • vailaau oona
  • elemene taua.

E sili atu i le 200 meaʻai e fai ma sui o le 16 vasega o le faʻamalolo o le faʻamalolo o le propolis o loʻo avea ma se tasi o oloa sili ona aoga o le tausiga o beekeeping. O le eseesega mai isi togafitiga masani aoga aoga e mafua mai i le i ai o vailaʻau oona, birch ma poplar buds. I le natura, o resins e puipuia ai le tino o le fatu fatu mai meaola faalafua. O a matou mea e teu ai manu e faʻataunuʻu tutusa le "misiona" faʻatasi ma oe, puipuia o sulu mai aʻafiaga leaga, siama.

Paʻu ma resins e faia ai se faʻamausali: vaivai ma mumu pe a vevela i le 30 tikeri ma le maualuga, e faʻamaʻa ma gaogao pe a faʻamafanafana i lalo ifo o le 15 tikeri Celsius. Faʻaaogaina mea totino i soo se vevela, e tusa lava pe faʻafefe. O lenei mea, faapea foi ma le mafai ona solo i totonu o le vai vevela, ether, ava malosi, vodka, faʻalauteleina le tele o aʻafiaga ma manatu o le talosaga.

O mea nei e mafai ona iloga aoga aoga:

  • antibiotic, antimicrobial
  • fomaʻi
  • faʻaitiitia le mamafa o le mumū
  • faaitiitia le mana o le tiga
  • faʻaaogaina le faʻaogaina o le tino
  • faʻaleleia atili o metabolic processes
  • faaleleia atili o le toto ma le tulaga o toto toto.

O lenei oloa e mai i pi. faʻaleleia le tafe toto ma faʻaitiitia ai lona viscosity ma le faʻalauiloa i le faateleina o le thrombosis. O suauu ma flavonoids taua e faaleleia atili ai le lelei o puipui o le toto, e afaina ai lo latou gafatia e faʻalautele ma faʻamaonia pe a manaʻomia. O le aʻafia i faiga faʻasolosolo, fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga - e taʻua foi o le "low density cholesterol." O le mea lea, o le faasolosolo malie, o ipu ua "faʻamamāina" o atherosclerotic plate. O le mea lea, faatasi ai ma le atherosclerosis, e masani lava ona faʻaaogaina le tinoso o le propolis mai le cholesterol.

Propolis mo le aveesea o le cholesterol leaga

Ina ia vave faʻaitiitia le cholesterol toto, e te manaʻomia se faʻafelagolagomaʻi. O le mea muamua e tatau ona e faia o le foaʻiina lea o le toto i le maualuga o triglycerides ma cholesterol. Ma afai e oʻo atu i le pito i luga o le tulaga masani, e tatau ona faʻaaogaina sooupu faʻasolosolo. Afai e maualuga, ae maise lava le maualuga o le cholesterol leaga, ona manaʻomia lea o fuataga sili atu ona mamafa. Afai e mafai, e tatau ona e taumafai e faʻaaoga le maualuga o na togafitiga masani aoga tatou te talanoa ai i itulau o lenei 'upega tafaʻilagi. O se tasi o le sili ona aoga ma faigofie ia i latou o le propolis. Afai e te manatu o le a fesoasoani i le faʻamaloloina o le tino atoa, o le tau o le propolis e faʻaateleina le tele o taimi.

E oo lava i le maualuga o le cholesterol, o le togafitiga o le propolis e mautinoa lava o le a iai se aafiaga lelei, fesoasoani e faʻaleleia le toto ma maualalo le maualuga o le cholesterol. Alcohol or vodka tincture o le propolis aua o le cholesterol e lelei lona galue. Ae ui i lea, o le filifiliga sili lava o se tuufaatasiga o le propolis ma le meli, hawthorn. Matou te faʻalauiloa atu ia te oe nisi o fualaau faigofie.

Cholesterol Recipes

O togafitiga faʻapitoa mo le tuʻuina atu o le cholesterol e faigofie ona saunia i le fale. Latou te aofia ai uma mea teuteu ma vailaʻau i luga o vodka poʻo mea taumafa taumafa faʻatasi ma isi mea aoga faʻale-aganuʻu po o mea e teu ai lafumanu.

Se mea taua: e oʻo lava i fualaau sili ona lelei e aoga lelei na o le faʻaaoga umi. Fai i aso uma.

Propolis ma le hawthorn tincture

  • 30% propolis tincture mo le ava malosi
  • Tincture o le hawthorn mai se fale talavai.

E sili atu le inu i le tincture aʻo leʻi 'ai le 15-35 e faʻafefe 2-3 taimi ile aso afa ile itula ao le i taumafa.

O fualaau faasaina e iai mea e puipuia ai le mata, faʻaleleia le toto, leo, fafagaina le fatu, faʻaleleia le paʻu, moe, ma faʻasaʻo le toto maualuga.

Faʻaaliga i le faʻaaogaina o propolis mo le cholesterol

Elizabeth, Phytotherapist fomai: E masani ona ou fautuaina le siaki i aʻu maʻi, ma maua ni iloiloga lelei. E le gata o le maualuga o le cholesterol e masani, ma o le maualuga maualuga o le toto suka e faʻaitiitia foi. O maʻi e matauina le lelei o le moe, o le popole e mou ese atu, o le ulu o le loto popole e popole, ma i se faaopoopoga, puipuiga ma le malosi e faaleleia! Ou te fautuaina atu i tagata uma, fesoasoani tele!

Stanislav: pe faapefea ona galue le tincture, sa ou siaki ia te aʻu lava ia! Na toe taliu auʻiliʻili i mea masani, na ou toʻa, amata ona ou toe foi i McDonald, toe faataga au e ulaula. O le iʻuga, i le mavae ai o ni nai masina, na toe tolotolo ai le maualuga o le cholesterol. O le mea lea, e le mafai ona e malolo. E tatau lava i taimi uma ona faʻaaoga nisi togafitiga.

Faʻatasi ma le hawthorn

O fua fou ma mamago o le hawthorn, decoctions ma infusions o lenei laau e aoga e ave i lalo ifo o le cholesterol, faapea foi ma tagata o loo mafatia i le maʻisuka.

Mo le sauniuniga, o le ae manaomia le 50 ml o le 20% propolis tincture ma se siʻosiʻomaga o le hawthorn mo le ava, lea e faʻatau atu i se fale talavai. O vailaau uma e palu, ma latou inu 25 e faʻafefe tolu taimi ile aso afa ile itula ao lei oʻo i taumafataga. O le umi ole togafitiga e 2 vaiaso. Afai e manaʻomia, toe fai le kosi.

O le oloa gaosi e aveesea ai cholesterol leaga i totonu o le toto, faʻamamaina toto toto, faʻamalosi le muso o le fatu, faʻalauteleina le toto, ma faʻamaonia le fua o le fatu. O lenei faʻasologa e faapitoa le fautuaina mo tagata e maualuga le toto maualuga.

E mafai ona e saunia se mea e teu ai oe. Le faia o lenei mea:

  • Ave le 100ml vodka poo le ava malosi.
  • Faʻafefiloi ma le 25 g o fualaau aina vao.
  • Faʻaauau i totonu o se atigipusa tioata tapuni mo le itiiti ifo ma le 15 aso. Filu.

Garlic & Propolis Balm

Ona o uiga tulagaese o vaega masani, o vaega o le tuufaatasiga e taofia ai le tuputupu ae o le cholesterol leaga ma tauivi lelei ai atherosclerosis.

Ina ia saunia oe e te manaʻomia:

  • garlic - 200 g
  • ava malosi po o vodka - 200 ml,
  • meli - 2 tbsp. l.,
  • ava malosi o le propolis 20% - 10 ml.

  • Tipi le kālati, tuu i totonu o se fagu, faaopoopo le ava malosi.
  • Ufiufi, tuʻu i se mea pogisa mo le 1.5-2 vaiaso.
  • A maeʻa le taimi lenei, faʻapipiʻi le faʻasalaga o le kalama, faʻaopoopoina le meli ma le pepelu.
  • Faʻasaoina isi 2-3 aso.

Inu se paluga o le kalaiki ma le propolis i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga, ia faʻaitiitia le aofaʻi saʻo o mataʻu ile 50 ml o susu. Amata ona ave le paluga faʻatasi ma le 1 le mata, ma faʻasolosolo taʻitasi e faʻatupulaʻia ai le fua i le 1 le pa'ū. I le oʻo atu i le 15 pa'ū, o le a faʻaitiitia le fua ile 1 pa'ū ile fua. O le mea lea, i le faaiuga o le 10 aso o togafitiga, o le a toe 1 le mataua o le pulu.

Mai le aso 11 e oo atu i le 30 aso, o le paluga o loʻo ave i le 25 o le pa'ū faʻatolu i le aso. Ona latou faia lea o le 5-masina malolo, ma mulimuli ane toe faia le vasega.

Polokalame Propolis-kelu e aoga mo le tuʻuina atu o le cholesterol, faʻaleleia le faʻafetaui o vaʻa toto, faʻamaopoopoina faiga faʻavae i le tino ma fesoasoani e togafitia le atherosclerosis. Ma o le meafaigaluega foi e faamalosia ai le puipuiga o le tino puipuia ma o se puipuiga sili lea ona puipuia o maʻi mama. E fautuaina faapitoa le faʻaaogaina o meatotino aoga o le propolis faʻatasi ma le kalama i tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le kanesa, mo se faataitaiga, maʻi o le manava ma gastritis tumau.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

Propolis alcohol tincture e le na o le faamaloloina o uiga lelei, ae faapena foi i le faalumaina. O lona faaaogaina e tatau ona lafoai i tagata e:

  • toe faʻalavelave, faʻaleagaina o le ate,
  • fatu fatu
  • faʻateleina o faʻasolosolo masani o le manava,
  • talafaasolopito o le faoa faamalosi
  • le mautonu o le tino.

O le Polopolis tincture mo le ava malosi e faasaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga, maitaga ma fafine lapatai, ava malosi.

O oloa o le povi o ni allergens. E faatatau foi lenei i le kelu kelu. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faia se suega faʻaosooso: faʻaaoga se vaega itiiti o le oloa i tua o le lima. Afai a maeʻa le aso ona leai lea o ni mea e afaina ai i le tino, o le paʻu o le paʻu, lanu mumu, ona mafai lea ona faʻaaogaina le musika e aunoa ma le fefe.

Ina ia faʻavasegaina le lipid level, faʻapea foʻi ma le faʻaalia o le tino e le o faʻaalia i tulaga le lelei o fafo, e mafai ona e faʻafeiloaia ma le saogalemu.Mo se faʻamoemoega sili atu ona lelei, e mafai ona e suia le faʻamalositino togafitiga ma le mummy therapy mo le cholesterol.

I le maualuga o le cholesterol, o togafitiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma meaʻai talafeagai. E taua tele le faʻaitiitia o le masima, gaʻo manu, faʻamalosia le taumafa i fualaau aina fou ma fualaʻau. Na o fuataga atoa e fuafua i le tetee atu i le faʻamaʻi e mafai ona faʻaumiina le ola mo le tele o tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga