Le aʻafiaga o Bayeta ile maʻi suka

Talu ai o le tusiga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻaalia i la matou 'upega tafaʻilagi "Baeta", lea e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ua silia ma le tasi le tausaga ua pasia. I le taimi lea, na maua ai e le "Baeta" le lauiloa i le teritori o atunuu o muamua le USSR ma ua faigofie ona maua e tagata mamai.

O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i lenei fualaau faasaina i auiliiliga, mafaufau i le talafaasolopito o le mea fou faatoa maua ina ia malamalama pe faapefea ona aafia ai le tino o le maʻisuka, pe faapefea ona ese mai isi fualaau oona, pe mafai faapefea ona aoga ma pe o le a le leaga e mafai ona tupu.

I Amerika i Matu, o se ituaiga faapitoa o liʻa ola, e fafaga na o le 3-4 taimi i le tausaga. I le taimi lava e tasi, latou te taumafaina le tele o meaai - e oo atu i le tasi vaetolu o lo latou mamafa atoa.

O le gauai atu i lenei mea uigaese uigaese o meaola, na iloa ai e saienitisi Amerika o le gutu o lenei meaola o loo iai ni mea telefoni. Pe a ulufale atu le au mai i totonu o le vaega o meaʻai ma sosolo telefoni e fesoasoani i le tufatufaina o meaʻai i le gasologa o le taimi. O lona uiga, o mea taumafa e telegese lemu, o le mafuaʻaga lea e mafua ai ona tupu mea e le masani ai o meaʻai manu.

Faʻafetai i fesuiaiga lea na faia ai le fulu o lenei manu, ua maua ai le vailaʻau Bayeta, faatasi ma le mea galue faʻamalosi.
O le tulaga ese o togafitiga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino o le tagata maʻi. E ui lava o le tele o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina mo le faamoemoega lava e tasi e tau atu i le isi itu.

Afai e te manatu o se tasi o mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o le mamafa ma le gaʻo, ona faʻaaogaina lea ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona avea o se vaifofo i faafitauli e lua i le taimi e tasi.

E tusa ai ma iloiloga ma lomiga eseese, o le octet e faʻaogaina faalua i le aso. I lenei tulaga, e le faʻaaogaina le inisalini. Ae ituaiga 2 maʻisuka togafitiga e fetaui ma le faʻaaogaina o isi fualaau.
O le faʻaofiina o le vailaʻau faʻasaina o loʻo faia i ogavae, lima poʻo le manava, i le gaʻo gaʻo. O se peni suauu masani e faʻaaoga mo lenei mea.

E mafai ona faʻaaogaina le solo e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le i ai o faʻamaʻi e pei o le ketocidosis o le maʻisuka, o le le atoatoa, o gasegase gastrointestinal, ma le faʻalauteleina o le lagona i vaega eseese o le vailaʻau.

Bayeta e le mafai ona faʻasalaina i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua, faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga ma le taimi o le susu.

E i ai se faʻatonuga.

O le vailaʻau e faʻatinoina ile 1 itula aʻo leʻi 'ai, 2 taimi i le aso. O le fua, o lona faʻaitiitia po o le faʻateleina ua fautuaina ina ia talanoaina ma le fomaʻi aoga.

E le mafai ona e faʻaaogaina le faletaele pe afai o le fofo e foliga mataga, e maua ai vaega eseese pe iai foi se lanu masalosalo. E le fautuaina e faʻaaoga vave pe'ā uma ona 'ai. E le o mafaufauina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le iniseti ma le faʻaogaina o se faʻafitauli.

A faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi eseese, e tatau ona ave i le tasi le itula ae leʻi faia le taotoga o fualaau oona.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina Baeta mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau lava ona e faʻatalanoa se fomaʻi!

Samoa International Nonproprietary Name

INN Bayeta - Faʻasalaga.

Baeta o se sui o le hypoglycemic e mamanuina le togafiti o le maʻisuka ituaiga II, o se oloa faʻamalosi sili ona lelei.

O vailaʻau faʻapitoa e maua mai i le vaega o vailaʻau faʻapitoa o vailaau faʻasaina o le hypoglycemic e faʻamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma ei ai le code ATX o A10X.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le tulaga o se vai fofo e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o meaola. O se vai manino, e leai sona lanu ma manogi. O lona gaioiga galue malosi o loo i ai le maualuga o le 250 μg mo le 1 ml o vaifofo. O le matafaioi o le solvent e faia i vai inu, ma o le faatumu o ausilali e faatusaina i le metacresol, sodium acetate trihydrate, acetic acid ma mannitol (faaopoopo E421).

O se vaifofo o le 1.2 po o le 2.4 ml e sasaa i totonu o kalama tioata, o ia mea uma o loʻo tuʻuina i totonu o se peni vili e mafai ona faʻaaoga - o se mea tutusa o se inisua insulin. Pusa pepa taʻavale i fafo. E na o le 1 le tuilaʻau e iai vailaʻau i totonu o le pusa.

O loʻo maua se sauniuniga tuʻufaʻatasiga e avanoa lea o loʻo maua i le paʻu o le paʻu mo le sauniuni o se faʻafefiloi le taofiga. O le mea e maua mai ai le suavai e faʻaaoga foi mo le inisiua. O le tino o le tino (2 mg) e sasaa atu i totonu o se kelika na faapipiiina i totonu o se peni. O le pusa faʻapitoa e aofia ai se solvent ma faʻaaogaina.

Bayeta o se faʻatalama tioata ma se vaifofo faʻaogaina mo le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi, tuʻuina i suauu faʻaogaina.

Faʻataʻitaʻiga

O le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina ua maua mai i le gaioiga o le faʻasalaga (exentin-4).

O lenei tuufaatasiga gaosia o se filifili amino peptide e aofia ai le 39 amino acids elemene.

O lenei vailaʻau o se faʻatulagaga faʻavae o le 'elegolcagon - o le peptide hormone o le vasega faʻafiafiaina na gaosia i le tino o le tagata, lea e taua foi o le peptide-1, poʻo le GLP-1 glucagon-like.

O mea manogi e maua mai i sela o le pancreas ma le intestine pe a uma se taumafataga. O la latou galuega o le amataina lea o le inisinia. Ona o lona tulaga tutusa ma nei mea oona, ua iai le aafiaga tutusa i le tino. I le avea ai ma se GLP-1 mimetic, o loʻo faʻaalia ai mea nei o togafitiga:

  • faʻaleleia le faʻasaʻoina o le inisalini i vailaʻau β-pancreatic faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga i le concentrated glucose plasma,
  • faʻaitiitia le sili atu o le puleaina o le glucagon, e aunoa ma le faalavelaveina o le tali i le hypoglycemia,
  • faʻalavelaveina le gaioiga a le manava, faʻagesegese lona gaogao,
  • faʻafoe le manaʻo
  • faaitiitia le aofaʻi o mea taumafaina,
  • faʻaleleia le paʻu mamafa.

Byetta instructions - aplikace O le a le maʻisuka ituaiga 2 i ni upu faigofie

I le maʻisuka ituaiga 2, o le gasegase β-cell galuega e faʻavaivaia, e mafua ai le tosoina o le inisinia. O le faʻasalaga e afaina ai vaega uma e lua ole inisalini. Peitai i le taimi lava e tasi, o le malosi o le galuega o sē-ß na amataina e ia faʻaititia i le faʻaitiitia o le glucose concentration. O le faʻaaogaina o le inisalini e taofi i le taimi tonu e toe foʻi mai ai le faasologa o le glycemic index. O le mea lea, o le faʻaofiina o le vailaau oona ua fesiligia e faʻaititia ai le ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai o togafitiga faʻapea e mafai ai ona lelei le puleaina o le toto suka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Pharmacokinetics

A maeʻa le puleaina o le Baeta i se foliga o se iniseti, o le a amata ona gauai le vailaʻau i le toto, ausia le maualuga maualuga o le saturation pe a ma le 2 itula.

O le faʻatupulaia o le faʻasalaga o le faʻamaligiina e faʻaleleia le fua faatatau i le fua na mauaina i le lautele o le 5-10 μg.

O le vailaau faʻasaina o Baeta e oʻo atu i lona maualuga maualuga i le toto i le 2 itula pe a maeʻa le faʻatonuina o le tino ma ua faʻamavae atoa mai le tino i totonu o le 10 itula.

Faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatino e le fausaga, o enzymes proteolytic o loʻo aʻafia i lona metabolization. E manaʻomia le 5 itula e aveese ai le tele o fualaau faasaina mai le tino, e tusa lava po o le a le metotia e faʻaaogaina. O le faʻamamaina atoatoa o le tino e 10 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le fualaau faasaina ua faailoaina mo le saʻo o le faasaʻo i le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin. Byetu e mafai ona faʻaaogaina e avea ma vailaau faʻasaina mo le monotherapy. O lea ituaiga o tui e aoga lelei pe afai e mulimulitaia se taumafa talafeagai ma e masani ona faia faʻamalositino masani.

O lenei vailaau faasaina e mafai ona aofia ai i se tuufaatasiga tuufaatasi ma le le atoatoa o togafitiga ma isi antiglycemic agents. E tele faʻamalositino faʻatasi ma Bayeta e faatagaina:

  1. Sulfonylurea derivative (PSM) ma Metformin.
  2. Metformin ma Thiazolidinedione.
  3. PSM ma Thiazolidinedione ma Metformin.

O ia fuafuaga e mafua ai le faʻaitiitia o le anapogi i le toto suka ma le maeʻa ona 'ai, faʻapea foʻi ma le hemoglobin glycemic, lea e faʻaleleia ai le pulea lelei o maʻi.

O loʻo faʻatulagaina Bayeta mo le faʻamaonia o le glycemic, ma e mafai foi ona faʻaaoga mo le monotherapy.

Contraindications

E le mafai ona faʻaaogaina le fualaau mo le maʻisuka ituaiga 1. Isi faʻasalaga:

  • faʻalauteleina le faʻagasolo i luga atu,
  • le faapalepale i isi mea faaopoopo,
  • ketoacidosis
  • faʻaleagaina le vaega o meaʻai, faʻatasi ai ma se faʻaititia o galuega faʻa-konekarate o maso gastric
  • susu poʻo le maʻitaga,
  • ogaoga faaletonu
  • tausaga e 18 tausaga.

O le fafagaina o susu o se tasi lea o mea e teteʻe ai mo le faʻaaogaina o fualaau o Bayet.

E faʻapefea ona ave le tala?

O le fomai e nafa ma le faatonuina o le fualaau faasaina, fuafua o mea sili ona lelei ma siaki le tulaga o le tagata maʻi i le maʻisuka. E matua fautuaina lava e te aloese mai le ola o oe lava ia.

Injections e faia i lalo o le paʻu i le brachial, femoral or abdominal area. O le nofoaga o tui o le fualaau faasaina e le afaina ai lona aoga.

I le taimi muamua, o se tasi o tui e 0.005 mg (5 μg). E tuʻuina se tui aʻo leʻi faia le taeao ma le 'aiga o le afiafi. O le va le tumau i le va o le folasaga o le fualaau faasaina ma le amataga o le taumafataga e le tatau ona silia le 1 itula.

I le va o meaai autu, lea e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, a itiiti ifo ma le 6 itula e tatau ona pasia.

A maea le masina o togafitiga, e mafai ona faʻaluaina le toʻatasi. O le misia o le tui e le aofia ai se faʻaopoopoga o fualaau faʻataʻitaʻi ma le mulimuli ane o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. A maeʻa ona 'ai Bayetu e le tatau ona sasaina.

Faatasi ai ma le faʻaoga tutusa o le vailaau faʻasaina o loʻo fesiligia ma le sauniuni o le sulfonylurea, e mafai e le fomaʻi ona faʻaitiitia le fua o le mea mulimuli ona o le gafatia mo le atinaʻeina o se faʻafitauli o le hypoglycemic. O se togafitiga faʻatasi ma Thiazolidinedione ma / poo Metformin e le manaʻomia ai se suiga i uluai inumaga o nei vailaʻau.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga matuia e mafua mai i le tuai o loʻo i ai le malosi ma e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina (e ese mai tuusaunoaga). O le tele o taimi, i le amataga o togafitiga faʻatasi ma Bayeta ma se vailaʻau e 5 mg po o le 10 mg, ua aliali mai le nausea, lea e mou ese atu na o ia poʻo le maeʻa foi o le fetuunaiga o fua.

O le Nausea o se uiga le lelei i le gaioiga o le Bayet fualaau faasaina, e masani ona faʻaalia i le amataga o togafitiga.

Fale gasegase

E masani lava, o tagata gasegase o loʻo i ai ni mea oona. O tagata maʻi e faitio i le nausea, leai se manaʻo, vomiting, dyspepsia, tiga i totonu o le manava. Possible reflux, o foliga mai o le belling, flatulence, faamaʻi, solia o le tofo. E tele tulaga o pancreatitis.

Ogatotonu o le tino

E tele taimi e maua ai e tagata gasegase. Atonu latou te lagona le vevesi poʻo le masani i mea e moe ai le ao.


Ole meaʻai e masani ona aʻafia ai le faʻaaogaina o le Bayet fualaau mai le ogatotonu o le tino.
O se taunuuga o le faʻaaogaina o fualaau o le Bayeta, atonu o le a lagona ai e tagata gasegase.
O osofaiga o le moe i le ao e mafai ona mafai ona aoga i le faʻaaogaina o le Byeta.

I le vaega o le paʻu

I le nofoaga o inisiua, e mafai ona matauina ai faailoga o le faʻalavelave fofo.

O gasegase o le tino e mafai ona faia i le tino o le paʻu o le paʻu, faʻavave, mumu, fula. E seasea ona matauina faʻaaliga anaphylactic.

O le paʻu o le paʻu o se faʻafitauli faʻafefe o le maʻi i le faʻaaogaina o fualaau a Bayet.

Faatonuga faapitoa

Afai o le lanu, le manino po o le laugatasia o le inigi vai ua suia, e le mafai ona faʻaaogaina. E tatau ona e tausisi i le auala fautuaina mo le puleaina o fualaau faasaina. Inisictions e le o faʻamalamalamaina i totonu o le faʻaaogaina poo le le faʻaaogaina.

O le faʻatonuina o le manava po o le paʻu o le tagata mamaʻi e le o se faʻamatalaga mo le faʻaumatia o fualaau faasaina, o se suiga i lona metotia ma le taimi o le faʻaaogaina.

I le tali atu i le faʻaofiina o le tigā, e mafai ona gaosia ai auupega i le tino. E le afaina ai le faʻaalia o itu itu.

Faaaoga i le matua

O vailaʻau mo togafitiga ole vailaʻau e le faʻalagolago i le matutua o maʻi. O le mea lea, e leai se mea e manaʻomia mo le fetuunaiga o metotia mo tagata matutua.

O tausaga matua e le o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o fualaau o Bayet, ma e le manaʻomia ai foi le fetuunaiga o fualaau o fualaau faasaina.

Talosaga mo gaioiga o le ate

Ona o le mea moni e faapea, o le avega mamafa mo le faʻaitiitia o le soona paʻu e pa'ū i luga o fatugaʻo, o mea leaga o le ate poʻo le gall vevela e le o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma e le tuʻuina atu ai ni tapu.

O le toilalo i le ate po o le paʻu oona e le o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faʻasalaga o le Byeta

O le malosi malosi o laʻau fautuaina o le tigā e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia. I lenei tulaga, o le tuiina poʻo le inu o le kulukose e manaʻomia. Faailoga o se faʻalavelave maualuga:

  • tele o taotoga
  • vili
  • maualalo le kulukose plasma
  • pallor o integument,
  • tagi
  • tiga o le ulu
  • sosolo
  • arrhythmia,
  • popole
  • faateleina i le toto maualuga:
  • gatete.

Arrhythmia o se tasi lea o faailoga o le maualuga o Bayet.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻafefiloi o le vaifofo ma isi vailaʻau faʻaaogaina i le 1 silani e faʻasaina.

E tatau ona e mafaufau i le vaivai o le manava i lalo o le gaioiga o le tigā pe a faʻaaogaina fualaau oona, aua o le maualuga o le absorption ma le fua faatatau o le absorption e mafai ona faʻaititia. O ia tupe e tatau ona faia ao leʻi oʻo i le faʻaofiina o le Byeta, o le vaitaimi pito i lalo e 1 le itula. Afai e manaʻomia le faʻamalosia o le vailaʻau i meaʻai, ona avea lea o se taumafataga e le fesootaʻi ma le tuiina o lenei sui o le hypoglycemic.

E tatau ona ave faʻamaonia pama a le Proton 4 itula pe a uma le tui poʻo le 1 le itula muamua.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o warfarin poʻo isi sauniuni o le coumarin, e mafai ai ona faʻalauteleina le taimi o le prothrombin. O lea la, e tatau ona pulea le toto toto.

E ui lava o le faʻaaogaina o Bajeta i fualaau faʻasaina e taofia ai le HMG-CoA reductase e le mafua ai suiga tetele i le lipid composition o le toto, e fautuaina e mataʻituina le faailo o le cholesterol.

Ole tuufaatasiga o fualaau faasaina e fesiligia ma Lisinopril e le mafua ai se suiga ile avega o le toto ile maʻi.

O le tuufaatasia o injections o le Bajeta ma fomaʻi faʻamataʻu e le manaʻomia ai se suiga i le metotia.

E le talafeagai le matauina o vavalalata faapitoa i le va o togafitiga o Bayeta ma le tagofia o vailaau - mea e maua mai le sulfanylurea.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga / pulega tutusa a Bayeta ma Warfarin, e tatau ona pulea le toto toto.

Ava malosi

E matua le manaomia lava le taumafa ava malosi poʻo vailaʻau mo le ava malosi i taimi o togafitiga.

E naʻo le 2 faʻamaloga atoatoa o fualaau faasaina - Exenatide ma Baita Long. O vailaau faʻamalolo o loʻo taua i lalo e tutusa le aafiaga:

Generic Baeta - Bydureon (Bydureon).

O Victoza o se sui sogasoga o le hypoglycemic e tutusa lona aafiaga ma Bayeta.

Aso faʻauma

I lona tulaga muamua, o le vailaʻau e teuina mo le 2 tausaga. A uma ona tatala le pusa, e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 30 aso.

O le soifuaga o le Bayeta o fualaau faasaina e lua tausaga i lona uluai foliga ma 30 aso talu ona tatala le afifi.

Faʻatau

O le atunuu folafolaina na mafua mai ai Peretania Tele. Ae ui i lea, o le gaosiga o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatinoina e le kamupani Inisinia Farani Macleods Pharmaceuticals Ltd.

Alla, 29 tausaga, Stavropol.

Faʻatau Baitu tina. Faʻatau, ae faigofie ona faʻaaoga. I le taimi muamua, na faitioina e Mama lona manava, ae e leʻi umi ae taofi.Sugar e mausali, o lea o le a faʻaauau pea ona matou faʻaaogaina fualaau faasaina.

Veronika, 34 tausaga, Danilov.

A ou toe faitau i faatonuga, sa ou lagona le le fiafia mai le lisi o aafiaga i itu. Ina ua uma le tui na ou maʻi. Na ou fefe foi e fai le isi togi. Ae na fai mai loʻu toalua ua ou ulavale ia te au lava ia. Sa saʻo o ia. O faʻasalaga mulimuli ane e le o toe tiga tele. Na fai mai le fomai e le tatau ona vaevae le atunuʻu, ma mulimuli ane faʻateleina. O lenei ua le toe lagona le maʻi, na o nisi taimi e leai se faʻafitauli i le manava.

Olga, 51 tausaga, le aai o Azov.

Na amata ona ou faaaogaina le fualaau faasaina e fesoasoani ia Metformin. Sa ia taumafa i aso muamua e ala i le malosi - o lona fiaʻai na toetoe lava a leai. Ona suia lea o le tino. Na faasolosolo ina laiti vaega, ae na toe foi le fia ai. O lea la ua manino le mafuaʻaga i Amerika Bayetu ua faʻatulagaina mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Subcutaneous Solution1 ml
faʻamalosi250 mcg
tagata faʻapitoa: sodium acetate trihydrate, glacial acetic acid, mannitol, methacresol, vai d / ma le

i peni tui ma cartridges o le 1.2 po o le 2.4 ml, i totonu o se atigi pusa cardboard 1 syringe pen.

Pharmacodynamics

O le Exenatide (Exendin-4) o se mimetic fou ma o se amidopeptide amino-39-amino. E pei o le pepide-pei o le peptide-1 (GLP-1), faʻaleleia le puleaina o le inisalini-glucose, faʻaleleia le gaioiga o le beta, faʻaitiitia le le lelei o le glucagon magnetics ma faʻagesegese le faʻaaogaina o mea e gaogao pe a uma ona latou ulu atu i le toto toto mai le manava. Exenatide o se mimetic mamana malosi lea e faʻaleleia ai le puleaina o le insulin i le glucose ma e iai isi aafiaga o le hypoglycem, e mafua mai i mea faʻafefeteina, lea e faʻaleleia atili ai le puleaina o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

O le faasologa o le amino acids o le mimita e tutusa lelei ma le faasologa o le tagata GLP-1, ma o le mea lea e fusifusia ai ma faʻaosoina ai le GLP-1 i le tagata, lea e mafua ai le faateleina o le glucose-faalagolago ma le faʻamalositino o insulin mai i le peta pancreatic beta ma le auai o le monophosphate adenosine cyclic (AMP) ma / poo isi auala faʻamaufaʻailoga intracellular. O le Exenatide e faʻaolaina ai le faʻasaʻolotoina o le inisalini mai peta beta i le i ai o le maualuga o le kulukose.

O esega e ese mai i le vailaʻau ma gaioiga faʻamalositino mai insulin, mea e maua mai le sulfonylurea, D-phenylalanine ma meglitinides, biguanides, thiazolidinediones ma le alpha-glucosidase inhibitors.

Faʻaauau le faʻaleleia o le glycemic control i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ona o faiga e pei ona lisi atu i lalo.

I tulaga o le totoga, o le faʻasalaga e faʻaleleia ai le puleaina o le insulin mai le glucose mai le peta paneta. O lenei inisinia e faamutaina ona o le maualuga o le kulukose i le toto e faaitiitia ma e masani ona masani ai, ma faaitiitia ai le ono lamatia o le hypoglycemia.

O le siakiina o le inisalini i le 10 minute muamua, ua taʻua o le "vaega muamua o le tali o le inisalini", e faapitoa lava ona toesea i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o le leiloa o le vaega muamua o le tali o le inisalini o le vave faaleagaina o le peta cell function in diabetes type 2. toe faʻaleleia pe faʻaleleia atili le tulaga muamua ma le lua o le tali ile inisalini i tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 2.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tetee atu i le talaaga o le hyperglycemia, o le puleaina o le tino e taofia ai le sili atu le pulelasi a le glucagon. Ae ui i lea, o le faʻasalaga e le faʻalavelave i le tali masani a le glucagon i le hypoglycemia.

Na faaalia ai o le puleaina o le tino e mafua ai le faaitiitia o le manava ma le faaitiitia o le taumafaina o mea taumafa, e taofia ai le motusia o le manava, lea e mafua ai ona faaitiitia lona gaogao.

I maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻamalosi togafitiga faʻatasi ai ma metformin ma / poo sulfonylurea faʻataʻitaʻiga e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le anapogi o le toto glucose, postprandial blood glucose, ma le glucosylated hemoglobin index (HbA1c), ma faʻaleleia atili ai le glycemic control in these patients.

Tosiga ma le pulega

S / c i le ogavae, manava, poʻo le lima.

Ole fua muamua ole 5 mcg, lea e faʻatonuina 2 taimi / aso i soo se taimi i se vaitau 60-minute aʻo leʻi oʻo ile taeao ma le afiafi. Aua le faʻamaonia le vailaʻau pe a uma se taumafataga. Afai e misi le tuiina o le vailaʻau, e faʻaauau togafitiga e aunoa ma le suia o le fualaau.

1 masina talu le amataga o togafitiga, e mafai ona faʻaleleia le fualaau o le vailaʻau i le 10 mcg 2 taimi / aso.

Pe a tuʻufaʻatasia ma le metformin, thiazolidinedione, poʻo le tuufaatasia o nei vailaʻau, o le fua muamua ole metformin ma / poo thiazolidinedione e le mafai ona suia. I le tulaga o le tuufaatasiga o Bayeta ® ma le sulfonylurea, e mafai ona manaʻomia se faaitiitia o le suka o le sulfonylurea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina BAETA

O le tuiina o le vailaau faʻasaina ua faia s / c i le manava, suʻu, tauau.

O le fua muamua e 5 mcg, e faʻaaluaina i le aso, mo le 60 minute ao leʻi faia le taeao ma le 'aiga o le afiafi. A uma ona 'ai, e le fautuaina le fualaau faasaina. Afai ua misi le tui, aua le faaluaina le metotia i le taimi mulimuli ane o le pulega.

O le metotia ua faʻalautele i le masina i le 10 mcg faalua i le aso.

Tusa 2 maʻisuka: monotherapy poʻo se faʻaopoopoga i togafitiga faʻatasi ma metformin, sulfonylurea ma thiazolidinedione faʻamaʻi faʻamaʻi ma le le lelei o le pulea o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga