E mafai ona ai le rimoni i le maʻisuka

Mo le tausia o le soifua maloloina, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimulitaʻi i se meaʻai. O lona uiga o le le aofia ai o meaai ma se faasinomaga maualuga mai le meaai. Penekarate i le maʻisuka e le faasaina. E fesoasoani i le faʻaitiitia o cholesterol leaga, lea e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate. E taua le 'ai o le rimoni i meaʻai i le faʻalelei.

E faʻapefea ona aʻafia le toto o le suka i le Pomikate

Ona o lona tuufaatasiga tele, o rimoni ua manatu lelei o le soifua maloloina. O le mafuaaga lea e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi. O ē faʻatoga i isi vailaʻau e talitonu o tagata e masani ona faʻaaogaina le rimoni e fai ma meaʻai e itiiti lava le vaʻai i fomaʻi.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e le mafai ona popole, aua e le totoina e le rimati le suka toto. Faʻatasi ma le maʻisuka, e taua tele. O le suamalie malie ma le malie e mafai ai ona faʻaaogaina le rimoni e fai ma sui mo oloa o loʻo i ai se faasinomaga maualuga. I le taimi lava e tasi, e faʻapipiʻi ai le tino i mea aoga, faʻaleleia le lelei. Ina ia faʻateleina faamanuiaga o le rimoni, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le 'aina o le oloa.

E mafai e le pomegranate i le maʻisuka

O le aoga sili o le rimoni e mafai ona 'aina e le maʻisuka. Fomaʻi fautuaina e tuʻufaʻatasia i isi oloa. Ona o lona maualalo o le kalori, o loʻo i ai foi tagata lautele i le taumafataga. 100 g o oloa e aofia ai 56 kcal. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le rimoni, o le fiainu e faʻaititia, o le soifua manuia lautele ua faʻaleleia, ma ua faʻaumatia le gutu malogo.

E taua le malamalama o le na o le faʻalauiloaina o fualaau aina i totonu o le meaai e le lava. E manaʻomia le faʻafelagolagomaʻi e faʻamautinoa le soifua manuia i le maʻisuka. E tatau ona e lafoaia oloa e faʻateleina le kulukose toto. Naʻo le tulaga lenei, o le a maua atoatoa e le tino le lelei o le rimoni.

E mafai e le rimoni i le maʻisuka ituaiga 1

O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia i le faʻaumatia o le sili atu ma le afa o sela na mafua ai le gaosiga o le inisalini. I lenei tulaga, ua i ai se manaoga faanatinati e faaaoga fualaau faasaina ma ona anotusi. I le tele o tulaga, o lenei ituaiga o faʻamaʻi o loʻo i ai se tupuaga na afua mai. O le taumafataga ma lenei ituaiga o maʻisuka e sili atu ona faigofie.

I lenei tulaga, o le pomegranate e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga ma le faʻaeteete tele. Faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina, e mafai ona faʻaosoosoina ai le maualuga o le kulūkose, e aʻafia ai le manuia o se tagata. O le suamalie o le rimonika i totonu o le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka e tatau ona faʻaumatia atoa. O le vai inu e taliaina mo le faʻaaogaina i totonu o se pepa e sili ona faʻavaivaia. E mafai ona e suia lana meaʻai i le kaloti poo fualaʻau.

E mafai e le pomegranate ona maua i le maʻisuka ituaiga

O le maʻisuka ituaiga e amataina i tamaitai i se tulaga i tua atu o suiga o mea faʻaanatura. E maitauina i le 4% o fafine maʻitaga. I nisi tulaga, pe a maeʻa le galue, o faʻafitauli o le tino e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. O le lamatiaga sili o le faamai o le maualuga maualuga lea o le faasalalauina o le faamaʻi i le tamaititi. Ole faʻaleagaina o metabolic process can start already i le tulaga o le atinaʻeina o intrauterine. O le mea lea, e tatau i se fafine ona mulimulitaʻi i se taumafataga patino, e fuafua i le faʻaitiitia o le tele o mea taumafa maualuga i le suka i le taumafataga.

I le maʻisuka faʻamama, e le faʻasaina le 'ai o le rimoni. Ae o le mea muamua, o le avanoa e atiaʻe ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi e tatau ona le aofia ai. E fautuaina foi e talanoaina le avanoa e taumafa ai le fualaauʻai ma se fomaʻi o loʻo siaki le ala o le maʻitaga. I le faʻaaoga tatau, o le a na o le maua ai e le rimoni se aoga lelei i le soifua manuia o le maʻi ma le soifua maloloina o lana tama e leʻi fanau mai. O le a taofia ai le atinaʻeina o le uamea o le anemia, lea e faigofie tele i tamaitai i tulaga. I le taimi lava e tasi, o le a fesoasoani le rimoni e toe faʻaleleia le vailaau o le vailaau i le tino, ma saofagā i le saʻo le faʻatulagaina o totoga taua o le pepe.

E mafai ona ou inu le rimoni vai i le maʻisuka

O le suamini mimiti i le maʻisuka e sili atu ona talafeagai le ave nai lo le fua. E leai se mea e manaʻomia e faʻaumatia ai ponaivi. Ae e tatau ona e malamalama o le suavai ei ai lona maualuga maualuga o mea o loʻo iai. O loʻo i ai ni mea e mafai ona faʻafefe ai le mucosa o le gastrointestinal tract. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le inu tele o suavai. O lenei mea o le a mautinoa ai le toe faʻafoisia o le paleni-masima. E mafai ona e inuina uma vai ma fua o suavai, e aofia ai le inu mai le rimoni.

O le suamini mimiti i le maʻisuka ituaiga 2 e lagolagoina ai le gaosiga o le pancreatic ma faʻaleleia le toto. O nei mea uma e faʻateleina ai le aoga o togafitiga faafomaʻi ma faaleleia ai le tulaga o le maʻi. Faatasi ai ma isi mea, o le vai e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino ma ei ai sona aʻafiaga faʻapitoa i le tino. Pe a tuʻufaʻatasia ma le meli, e mafai e le rimoni vine ona puipuia le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻi.

Inu le vai e tatau ona faia i aso uma, ae i ni vaega laiti. E fautuaina e faʻamalu i le vai mafanafana poʻo le sukalati. Mo tagata matutua, o le suavai e aoga mo le gafatia e maua ai se aafiaga leaga, lea e taua mo le umi o le le mautonu. E faʻatulagaina ai foi le gaioiga o le vevela ma faʻaleleia ai le manaʻo.

O faʻamanuiaga ma faʻamalosi o le rimoni i le maʻisuka

O mea aoga o loʻo faʻapipiʻi i le paʻu, pulupulu ma fatu rimoni. O le fua e faʻaaogaina e le gata mo togafitiga faafomaʻi, ae faʻapea foi mo le puipuia o faʻamaʻi eseese. O aoga o le rimoni i le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e faapenei:

  • fetuutuunaiga o suka i le mimi ma le toto,
  • faaitiitia le fiainu
  • faatulagaga masani o le faiga o meaʻai,
  • faʻamalosiina puipui tetele,
  • faateleina puipuiga puipuia,
  • le faia o se paleni i le va o vitamini o vaega B ma le C,
  • aveese mai cholesterol lamatia mai le tino,
  • faʻasologaina o le pancreas,
  • aʻafiaga faʻaleaga.

Faʻafetai i le fale o le diuretic, o le rimoni e fesoasoani e taulima ai le faʻafefe, lea e taua i le taimi o le maʻisuka. E mafua ona o le aveesea o le tele o le vai mai le tino i se auala masani. Ona o le i ai o pectin i le tuufaatasiga, o le fua e faʻamaonia ai le faʻalaumalie. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o meaai, e faʻamaonia ai le gaioiga o le pancreas. E le gata i lea, o le rimoni tonu e faanatinatiina le fia inu ma faʻamavaeina le lagona o le fiaaai mo sina taimi puupuu.

E tatau ona manatua e mafai foi e le rimoni ona i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o se tagata ua maua i le maʻisuka. E mafai lenei mea pe afai e te faʻaleagaina le fualaau aina poʻo le 'ai pe afai ei ai ni faʻailoga. Pamekaranete e faʻafefe ai le mucous membrane o le totoga o meaola ma e fesoasoani i le faʻavaveina o stool. O le mea lea, o le tele o taimi, ei ai le aʻafiaga i le tulaga o le le mautonu o le vaega o meaʻai. I nei tulaga, o le tiga e tupu i le manava.

Auala e faʻaaoga ai le rimoni i le maʻisuka

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le pomegranate o se togafitiga sili ona lelei. O fomaʻi fautuaina le 'ai o fatu e avea ma vaega o salakeke, cereals, desserts ma ipu vevela. E lelei le fua ma soʻo se ituaiga o aano o manufasi, pi, meaʻai susu ma gaʻo. O le tautua o vitamini e mafai ona maua e ala i le inu i se aso se ipu vai rimoni. Aʻo leʻi faʻaaoga, e tatau ona faʻafefe i le vai. 100 ml o le sua e manaʻomia ai le aofaiga o le vai. E inu se vai ao leʻi 'ai. O le suamiti mimiti e faʻaaogaina i vasega aʻoga 1-3 masina. Ona e manaʻomia lea ona e malolo i se masina. Sili atu i le 1 tbsp. sua sua i le aso e le manaomia. E fautuaina le saunia o le sua i le fale. E le o faleoloa uma kopi e aofia ai le suka.

I le maʻisuka, o fatu rimoni e faʻaaoga foi. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai e pei o le pipi. E faavae i luga o ia mea, ua saunia le suauu, lea e faʻaaogaina e le gata mo le faʻaaogaina i totonu, ae faʻaaoga foi i le paʻu e faʻaitiitia ai le mago ma le vave faʻamaloloina o manua eseese.

Sauniuniga saogalemu

O le kekekeke e tatau ona matua taumafaina i fua faatapulaaina. E tasi le aso i le aso e lava lea e faʻamautinoa ai le soifua lelei ma faʻafefeteina le tino i mea aoga. Vitamini e sili atu ona faʻaleleia pe afai ei ai fua i luga o se manava gaogao. Ae e tatau ona manatuaina o faʻamaʻi masani o le faʻaogaina o meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

O tapulaa e faatatau i se teuteuga e faavae i luga o le rimoni peel. E aofia ai alkaloids e afaina ai le soifua maloloina. O le suka e saunia mai le fuafuaina: 1 tbsp. l mea e gaosi i le 250 ml o le vai. E fautuaina le aso e le sili atu i le 1 tbsp. teuteu. E le 'aina fatu pameka.

Contraindications

Aʻo leʻi faʻasilasila atu le pomegranate i le meaʻai, e tatau ona suʻesuʻeina faʻailoga. A leai, ei ai le tulaga lamatia o le faʻaosofia o itu o faʻamaoniga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tiga o le manava ma le faʻafefe o le tino. Contraindications aofia ai mea nei:

  • pepatic ulcer
  • ua le atoatoa le aoga,
  • afaina i le pancreas,
  • lapisi lapisi
  • gastritis.

Afai e te 'ai i le rimoni i le taimi o faigata o faʻamaʻi masani o le manava, e mafai ona e feagai ma faʻalavelave matuia. O nei mea e aofia ai le gasea, le manava o le manava, faʻalavelave o le fale, fugalaʻau, ma isi. Ina ia aloese mai lenei mea, ua lava le mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga